נקודה למחשבה-משה ר-
אני כמעט בטוח ב-100% שיש פנ תפירת תיק
למה? יום או יומיים לפני התקשורת מכריזה שעומדת להתפרסם פרשה שתטלטל את המשטרה, והנה משטרת ישראל עם כל כשלונותיה בשנים האחרונות, פרשת הבר נוער שלקח להם למעלה משנתיים לפענח, שלי דדון הי״ד למעלה מחודשיים ופה?? אחרי יומיים כבר נתפסו חשודים, תמוה עד מאד..
דבר נוסף-נניח ויהודים באמת רצחו אותו, למה להם ללכת עד לשועטפט, מקום שידוע כלא סימפטי במיוחד ולסכן את עצמם בתוך אוכלוסיה עויינת ולחטוף מתוך לוע הארי נער?
לא יותר פשוט היה להסתובב בירושלים במקומות קצת יותר נורמליים? הרי כולנו יודעים שלט חסרים ערבים שמסתובבים ביננו, מה קרה שהיו צריכים להרחיק עד שם?
הסיפור הזה נשמע ונראה מסריח!
פשוט שאתה צודק!הלוי מא

הטעם הוא התנאים הקשיחים שיגאל עמיר מצוי בהם שחס ושלום לא יפלוט משהו למישהו

כל מילה...נקודה
הגיוני מאד שאתה צודק. זה גם מה שאני חושבתשוקולד לבן
וגם שינוי הגרסאות בסיפור של הילד בן ה-9מרדכי
די די נו . מה אנחנו בטקסס?פרח-בר
תאמין לי שאף אחד לא רצה שאלו יהיו יהודים.
הם הודו ושחזרו אז מספיק. הם עשו את טעות חייהם . הם שרפו ילד בחיים. די .
הם לא רק עשו מעשה בזוי הם הסיתו את כל התקשורת מהאבל הלאומי שלנו על רצח שלושת הנערים . הם ר ו צ ח י ם !
הם לא רוצחים, הם לוחמים.בת-אל-חי
תקשיבי חמודה צאי מהבועה ההזויה שלךפרח-בר
ממש גיבורים גדולים חטפו ילד ושרפו אותו , שילחמו כמו גברים כמו יהודים גאים - פשוט בזיון אני מתביישת.
ואני מתביישת בך.בת-אל-חי

כמה זמן ייקח, עד שתבינו שזה או אנחנו, או הם?

עצוב שיש אנשים כמוך במדינהפרח-בר
אין קשר לאנחנו או הם , יש דין את אשה מאמינה? כנראה שלא . כי לא היית יכולה להשלים עם עיוות הדין שהבחורים האלו עשו
מה הקשר דין?בת-אל-חי

זו מלחמה. במלחמה "טוב שבגויים הרוג".

ואם שאלת, אז לא, אני לא מאמינה ביש"ו ובמוסר הנוצרי.

את הזויהפרח-בר
במלחמה לא לוקחים ילד ושורפים אותו אנחנו לא בגרמניה .
יש מקום להכות אותם כהוגן ולדרוש את זכותנן הבסיסית לחיים שקטים אבל מכאן ועד לשרוף ילד הדרך ארוכה.
אני הזויה? את ההזויה פה.בת-אל-חי

מה נראה לך שהיה קורה לו הנרצח היה מישהו אחר? הילד לא היה יוצא לעשות מהומות?

"ילד" כן, בטח.

ומה נראה לך שהתינוק שנולד זה עתה יעשה כשיגדל?

התחסדות מפגרת.

חוצמזה, אני לא יודעת אם שמת לב, אבל זה בדיוק מה שעושים במלחמה.

כמו שאומריםפרח-בר
את בסדר זה העולם דפוק....
זה לא התחסדות זה מוסר מה שמאד מאד חסר לך .
מסתבר שהרב צבי יהודה קוק לא הבין כמוך.ותן טל

אם אפילו על רק שהציקו לערבי כלשהו, חרה לו והוא כתב מכתב חריף על כך שבו מפורט מה חורה לו בכך. אז אני מנסה לחשוב מה הוא היה אומר על כך שקבוצת פרחחים לו רק שהציקה לערבי אלא אף שרפה אותו בחיים (בהנחה, כמובן, שזה הם. אם הם הודו יש יסוד סביר להניח שזה הם, אבל בסופו של דבר בית המשפט יחליט).

והמכתב שלהרב צבי יהודה, הרי הוא לפניך, לא לפני שנזכיר, למען הסדר הטוב, שלא הרבה לפני כן היה פרטות תרפ"ט שבו נשחטו באכזריות יהודים רבים - והרב צבי יהודה קוק, ממש אבל ממש לא היה תמים וידע מי אלו הערבים האלו, ועדיין, כתב מה שכתב - אז אל תטענו שאם היה יודע מי הם באמת לא היה אומר ככה...

הנה המכתב:

הרב צבי יהודה הכהן קוק

מעשה נערים מבייש ומצער בע"ה, ו' בניסן התש"ז

לכבוד המנהל והמורים של בית הספר פה עיר קודשנו תיבנה ותיכונן!
הנני מחויב להעיר את כבודו על העניין דלהלן: היום בשעות שלפני הצהריים, בעברי על פני בית הספר והלאה לרחוב יפו - בן יהודה, ראיתי כי מתוך חבורת ילדים יוצאי בית הספר פגעו איזה מהם, פעמים ופעם, פגיעה שבגוף והתגרות גסה בערבים רוכלי-רחוב שעברו אז שם. פעמים - יחד בשני הערבים אחד צעיר ואחד זקן, שהיו משותפים בעניינם כנראה, התחל בצעיר והמשך בזקן בגסות מיוחדת. זה היה מרחק קטן מן שער החצר של בית הספר. אחר כך שוב בצעיר אחד, במדרכת רחוב יפו לצד תחילת רחוב בן יהודה. נצטערתי ונתביישתי מאוד למראה עיני זה. מתוך מרוצת הילדים והשתובבותם לא עלה בידי להשיגם ולהעירם על כך. איני יודע מי הם הילדים האלה, מי הוריהם ומוריהם. יודע אני רק זה, שהם היו יוצאי בית הספר. לא כולם, לא כל חבורת הילדים יוצאי בית הספר, עסקו באותה פגיעת-התגרות מגונה, אלא איזה מהם. וכמדומני שגם מי מהם מחה נגד זה. אף על פי כן מציאות העובדה הזאת, שהכאיבתני והעליבתני, כאמור, מחייבת אותי להעירכם על הצורך בשימת-לב חינוכית יתירה ומיוחדת לביטול אפשרויות שכאלה, גם מצד עצמה של תורת היהדות ומוסרה וגם מצד הערך המעשי היישובי והמדיני של משמרת דרכי שלום ויחסי שכנים. 
בכל כבוד ויקר ובתוחלת קידוש השם לישע עמו ונחלתו

התקשורת הסיטה.שמואלג
ואם זה לא היה קורה היא הייתה מוצאת דרך אחרת להסיט!!!
סביר שבלעדי זה, זה היה לוקח עוד קצת זמן, ואולי..אדם כל שהוא

אפילו הייתה לזה השפעה על דרך התגובה של צה"ל.

יתכןשמואלג
אבל האשמים בזה זה התקשורת... הם בחרו לסקר את זה בצורה מוגזמת (עוד לפני מעצר חשודים אפילו).

ככה שגם אם יהודים עשו את זה האשמה של הנזק הציבורי לא ממש עליהם
לא כל האשמה, אבל חלק..אדם כל שהוא

הם היו צריכים לחשוב על התוצאות, זה היה די צפוי.

(וגם על עוד כמה דברים, שהיו צריכים למנוע מהם לעשות את זה).

סליחה???לסקר בצורה מוגזמת???ותן טל

סבבה. בוא נשווה לסיקור חטיפת הנערים. בגדול - בשלושת הימים לאחר חטיפת הנערים, כמעט לא הייתה תוכנית אקטואליה ברדיו או בטלוויזיה, שעסקה במשהו אחר חוץ מזה. גל פתוח של האירוע נמשך החל מיום שישי ועד יום שני בערך, ולאחר מכן, המשך עידכונים שוטפים כל הזמן וכל העת. הלוויות שודרו בשידור ישיר ברוב מוחלט של רשתות הרדיו הגדולות (קול ישראל, גלי צה"ל, גלי ישראל, קול חי, קול ברמה, וערוצים אחרים לא יצא לי להגיע אליהם, אבל בטח יש עוד שיכולים להעיד. בנוגע לטלוויזיה - לא הייתה לי דרך לבדוק אז, אבל אני מניח שגם שם זה תפס כותרות ענק...).

כל זה, אגב, "אפילו לפני מעצר חשודים". גם לפני וגם אחרי, כמובן...

עכשיו לנער הערבי - נכון, זה תפס כותרות, אבל ממש לא באותו יחס לחטיפת ורציחת הנערים היהודיים. תוכניות האקטואליה בימים הסמוכים לאירוע עסקו באירוע זה כאחד האייטמים אך לא כאייטם הבלעדי - כמו שעשו בזמן חטיפת הנערים.

אז בבקשה - להאשים כעת שאת הרצח של הנער הערבי סיקרו "בצורה מוגזמת" - זה די ניסיון לעשות דווקא. זה מגיע מתוך רצון כמה שיותר להגחיך את המדינה והתקשורת, ונובע, כנראה, מפחד תת תודעתי מכך שוואלה, הנה, זה באמת קרה - ימנים משוגעים רצחו ערבים ביוזמת עצמם, וכעת עלינו כמה שיותר להסית את תשומת הלב מהם אז בואו נתחיל לנסות להאשים כל דבר ולהסיט בכל דרך את הנושא מהנושא המרכזי.

סלח לי - לא התקשורת אשמה כאן - אלא אותם יהודים משוגעים, מטורפים, עוברי עבירות דאורייתא, שחטפו, דקרו, ושרפו ערבי אקראי מהרחוב - הם אלו שאשמים במצב הזה ותפסיקו לנסות להאשים כל אחד אחר במעשה הזה!!לא התקשורת אשמה שאותם משוגעים רצחו!!!

כן, התקשורתמרדכי
בס"ד

היא זאת שיצאה מיד בהצהרה שמדובר בתג מחיר ובנקמה עוד לפני שהמשטרה התחילה את החקירה שלה.
לא מדויק. אני הקשבתי לתקשורת בדיוק כמוךותן טל

התקשורת אמרה שיש חשד שמדובר בתג מחיר ובנקמה, אך שכל הכיוונים נבדקים כולל הכיוון הפלילי. היא לא "החליטה הצהרתית" שזה תג מחיר.

ורגע רגע - כשהתקשורת הודיעה ישר לאחר שנודע אירוע חטיפת הנערים שמדובר בערבים שחטפו את הילדים - לא שמעתי שהזדעקת על כך שהתקשורת יוצא ישר בההרה - הרי תיאורטית, מי אמר שזה ערבים שחטפו, באותו רגע כשלא הכל ידוע עדיין? ואפילו עם ההקלטה וההתקשרות של הילדים - מי אמר שזה ערבים? אולי חטפו אותם יהודים לצורך כופר מההורים שלהם, ודיברו ביניהם בערבית כדי להסוות את זה שהם יהודים? זה היפותטי כמובן, כיום - אבל נכון לכמה שעות לאחר החטיפה זה אפשרות שאתה ממש לא יכול לדעת ב100 אחוז שזה לא ככה - אבל שם כמובן שלא נזשדעקת לגנות את התקשורת שישר מאשימה את הערבים בחטיפה...לא ככה?

וכאמור, שוב, כמו שאמרתי למעלה - התקשורת לא החליטה שזה תג מחיר, אלא הציגה את האפשרויות שנבדקות, אמרה שיש חשד שזה ככה, אבל שכל הכיוונים נבדקים. רק לאחר שהמדינה הודיעה שנתפסו 6 נערים יהודיים שהרכב ניקשר אליהם, ושחלקם הודיעו - אפשר בהיגיון רב מאוד להודדיע שכל הנראה מדובר במעשה נקמה, אבל כמובן - בית המשפט הוא זה שיחליט.

כמה דוגמאות מהימים האחרוניםמרדכי
בס"ד

וקרדיט לחני לוז.

אני מקוה שזה מספיק בשביל להסביר.
מה???מה הקשר למה שכתבתי אני???ותן טל

אתם פשוט נהנים כל הזמן לנסות להכפיש אותי על ידי הסטת הנושא לכיוון אחר לגמרי ממה שדובר, כדי שלכאורה אני אהפוך לשמאלן קיצוני???

אני דיברתי על דבר אחד בלבד - עניין "התקשורת שהגזימה בפירוט על הנער הערבי שנרצח" - ועל זה דיברתי, הראתי את ההשוואת שלי.

לא דיברתי על שום מקרה אחר של התקשורת, אך ורק על המקרה הזה - למה אתם משתמשים בצורה ממש לא נעימה בהטיות וסילופים כדי להציג מצג שווא כאילו אני טוען שהתקשורת היא טלית שכולה תכלת???מעולם לא אמרתי את זה!!! אתם יכולים להגיב עניינית למה שאמרתי, להראות למה אני טועה במקרה הספציפי שאמרתי - סבבה, כל עוד זה אמת וזה מתייחס למה שאמרתי, אני אתמודד מול זה ובמקרה הצורך אודה בטעותי - אבל למה להטות את הדיון למשהו שבכלל לא דיברתי עליו, בצורה מתוחכמת שאנשים לא ישימו לב, כדי שיוציאו אותי מטומטם ורשע? למה?

ממש לא נעים...

צודק, זה נולד אתמול והיוםמרדכי

בס"ד

שלשום ושבוע שעבר זה בכלל לא היה.

אז התקשורת הייתה הוגנת, אלא זה שינוי שתפס אותה רק לאחרונה.

בוא בבקשה לא נהיה תמימים,

התקשורת מאז ומתמיד מתנהגת כך בייחס משפיל כלפי יהודים ובייחס עודף כלפי ערבים.

לתקשורת, כפי שכתבתי בהרחבה, יש אינטרסים לפגוע בימין והם יעשו הכל על מנת לעשות את זה.

זה ממש לא חדש וזה היה גם פה.

וכל זה עדיין חלק מאותו הסיפור.

תמונה: ‏ילדים, שימו לב לכותרות: 
איזה לאום נוכח ואיזה מהם נפקד?
התדעו למה?‏

ובבקשה, תמונות גם מהימים האם:

תמונה: ‏השר גלעד ארדן | Gilad Erdan - 
זו התחנה הצבאית,
וזו רק אחד מתצוגות התעמולה שלה מהיום, 2.7.2014

עמישראל - נקעה נפשו מהתעמולה האין סופית של התחנה הזו, על חשבון מערכת הבטחון, הפועלת נגד האינטרסים של חיילי צה"ל ושל מרבית אזרחי ישראל. 

אם גם אתם מתקוממים- עשו לייק לדף:
לסגור את גלי צה"ל
ושתפו !‏

אני שמעתי וקראתי חדשות באותו היום וכולם הפנו אצבע מאשימה שזה לאומני.

מעטים היו שאמרו שיש חשד לפלילי. מעטים.

וכמובן אני לא צריך לתאר מה היה קורה אילו יהודים היו אלה שמתפרעים והורסים תחנות רכבת וכותבים 'תג מחיר'.

אבל הפעם זה היו ערבים, וכולנו רואים איך פתאום הייחס שונה.

ואני אגיד עוד דבר במשנה של זהירות,

במה אתה שונה מהתקשורת?

בכל הימים האלה אנו שומעים ממך רק דיבורי גנאי כנגד היהודים שתומכים / מסכימים וכמובן שעשו את המעשה.

אבל מילה אחת כזאת לא שמענו או ראינו שאתה כותב כך על כל הטרוריסטים ממזרח ירושלים או על המשפחה של הנער שתומכת בטרור (ובבקשה בבקשה תוכיח לי שאני טועה)

נכון, אני לא אשקר, את גיניתה את אותם טרוריסטים.

אבל המילה הכי חמורה שמצאתי שם שהוצאת כלפי המחבלים מפיך זה "מתועב".

לא "מוגי לב" ולא עוד כל מילים פוגעניות שחזרו על עצמם שוב ושוב לאורך כל השרשורים. 

למה יש ייחס שונה בסגנון הדיבור?

למה?

אבל מה זה קשור למען ה'?????ותן טל

אני לא דיברתי באופן כללי! אתה רוצה לדבר באופן כללי על התקשורת ולשמוע את דעתי בנושא - אין בעיה, בשמחה, תפתח שרשור מיוחד בנושא, בכללי ולא על מקרה ספציפי - ואני מבטיח גם להגיב, ונראה לי שתהיה קצת מופתע ממה שאגיב שם.

בהודעה ההיא הגבתי לדברי שמואלג שדיבר על מקרה נקודתי בלבד, על הסיקור של מות הערבי, וטען שהסיקור ההוא מוגזם - ואני סברתי שבמקרה הזה לא, ועל זה דיברתי - בלבד.

זה לא קשור לזה שבמקרים רבים מאוד באמת התקשורת ממש לא הוגנת. אל תדאג, אני יודע את זה.

נעבור לחלק השני של הודעתך, שאתה טוען בזהירות "מה אני (ותן טל) שונה מהתקשורת.

אז ככה, קודם כל - צריך לפני הכל לזכור שהפורום עד כמה שהוא מקום חשוב - הוא לא מרכז החיים שלי. לא כל דבר אני חייב לכתוב דווקא כאן, ואם אני לא כותב כאן משהו, זה לא אומר שאני לא מגנה אותו במצבים שונים בחיים המציאותיים שלי. וזה לא תירוץ דחוק - אלא הבנה שיש לי גם חיים, אני מקווה שאתה מבין. דבר נוסף, "טכני" - במשך שלושת השבועות של החטיפה, לא היה לי מחשב תקין, הוא היה בתיקון, והיה לי רק זמנים קצרים מאוד להגיב בפורום ולכן הגבתי הרבה פחות מהרגלי וממש לא על כל דבר. תאמין לי שאם היה לי מחשב בשלושת השבועות האלו - היה לי בטן מלאה על החוטפים והרוצחים בדיעבד, שאפילו כל ביטוי כלשהו של זעזוע לא יכול להמחיש את גודל התיעוב שאני חש כלפיהם - והייתי מגיב בחריפות ובביטויים הרבה יותר חריפים.

לגבי דבר ספציפי שהבאת, שלא קראתי להם "מוגי לב" - זה לא קשור, על מוג לב דיברתי על דבר ספציפי ביותר - אדם שטוען שדבר מסוים הוא טוב ומעעולה שעושים אותו, אבל בעצמו לא יעז לעשות את זה - זה הכל. וזה היה בהקשר של אנשים שכתבו כאן.

יחס שונה בסגנון הדיבור? מעליב אותי שאתה סובר שאני אוהב או לפחות לא מגנה ערבים כמו יהודים.

לגבי מחבלים - אני מתנגד, מגנה ומתעב רוצחים גם מהעם היהודי וגם מהעם הערבי - אבל לגבי הערבי, באופן אישי, אני מתעב יותר בגלל שהם פוגעים בבן העם שלי, בנשמה יהודית קדושה, וכו'...

היחס שלי שונה? בוא נראה - לערבי שנהרג הלכתי להגיד פרקי תהילים לזכותו ולהצלתו ואז לעילוי נשמתו אחרי זה, ולהלוויה שלו? לא. את זה עשיתי לנערים החטופים.

אז כן, נראה לי שהיחס שונה.

אני לא מחוייב "להראות" לך כל הזמן שאני מתעב את כל המחבלים ומייחל שצה"ל יהרוג את כולם...אני אפילו לא מחוייב להגן על עצמי כאן, אבל מה לעשות שאני עדיין לא עניו כהלל וזה פוגע בי אז אני מגיב ומגן על עצמי. 

למרות שזה מפתה, אני לא אתן יחס זהה לך ולא אשאל אותך שאלות "זהירות" כאלו לכיוון שלך, על כל מיני דברים. 

לילה טוב. צר לי שאנשים כאן "הפכו" אותי ל"אחד כמו אותם השמאלנים יפי הנפש". זה כנראה רק מוכיח שישנם גם קיצונים מצד ימין שלא מוכנים לקבל את העובדה שיש מישהו פחות קיצוני מהם שעדיין הוא ימני - כמו שישנם קיצוניים שמאלניים כאלו, לצד השני...

עד כאן הצבת המראהמרדכי
בס"ד

מכאן אפסיק כי אני ממש לא דוגל בדרך הזאת.

לגבי התקשורת-
גם במקרה הספציפי הזה רוב האצבע המאשימה הופנתה ישר על הימין.
הצבת איזו מראה?ותן טל

כואב לך להודות שטעית ביחס אלי, ששפטת אותי בצורה לא בוגרת, בצורה חד מימדית שנובעת מהזווית האישית והקטנה שלך?

אתה לא ממש דוגל בדרך הזאת? באיזו דרך? של לא להגיב עניינית למה שאמרתי? של להכניס 200 נושאים אחרים כאשר אני דיברתי על נושא אחר לחלוטין, כדי "להכניס" בי?

אתה לא דוגל בדרך שבה כאשר תשאל בשרשור עצמאי על עניין התקשורת ואז אראה לך שדעתי לא שונה בהרבה מדעתך, בתיאוריה? זה מפחיד אותך?

לגבי התקשורת - כמו שכתבתי בהודעה שמתחת - יש הבדל בין כלי תקשורת פרטי לציבורי. פרטי - מותר לו לעשות דברים במסגרת החוק, ויש גם ערוצים ימניים. בערוץ שבע ולמעש והקול היהודי, נראה לי, לא הופנתה ישירות אצבע מאשימה... וגם בשידור הציבורי - אני שמעתי מראיינים ככה ומראיינים ככה...אני שמעתי בחדשות ניסוחים כאלו ואחרים. ואני מאזין המון לחדשות ותוכניות רדיו, מכל הרשתות הציבוריות.

אגב, דבר נוסף בנוגע ל"תקשורת"ותן טל

כמובן שאני מקווה שאתה יודע שההכללה שלך בנוגע ל"תקשורת" כגוף אחיד והומגני - היא הכללה לא נכונה שמסרסת הרבה מהטענה שלך. אני אסביר:

התקשור, בגדול, אנחנו מבינים שמדובר ב: רשתות הרדיו, רשתות הטלוויזיה, אתרי אינטרנט, עיתונים, וקובצות תקשורת בפייסבוק וברשתות החברתיות השונות.

אין שום דבר הומגני בכל אמצעי התקשורת בארץ.

העובדה הדי מוכחת היא, שבנוגע לתקשורת פרטית ולא ציבורית - אין כלי תקשורת שאין לו אינטרסים ושהוא לא מוטה בכלל - בלתי אפשרי לצפות שיהיה משהו מאוזן לגמרי לגמרי לגמרי - לכל אחד יש אינטרסים. וזה הגיוני. וזה אפילו בסדר. כל עוד אין השתקה בכוח ודיכוי של תקשורת לצד השני, שיש לה אינטרסים אחרים.

כלומר - זה שיש אתר "שמאלני יותר" (נגיד, ווינט) - זה זכותו - כי יש גם אתר ימני יותר - ערוץ שבע, למעש, הקול היהודי וכו'...

כאשר יש רשת רדיו שהיא יותר שמאלנית, (אני מדבר כרגע על השידור הפרטי) - זה בסדר, כי יש גם ימניות יותר שמשרתות את האינטרסים של הימניים.

כל הבעיה מתחילה אם יש דיכוי של צד אחד - אז, זה לא הגון כי "מכריחים" את הציבור לצרוך תקשורת מסוג אחד בלבד ואין בחירה בין ימין לשמאל.

בנוגע לשידור הציבורי - שם הדברים מסובכים יותר, כי זה כבר אמור להיות איזון לא של תחנה שלמה, אלא בין מגישים בתחנה ובין עורכים - אם כולם רק מצד אחד של המפה,זה אכן לא ראוי ולא מתאים - אבל אם יש איזון מסויים, כמה שניתן, בין  שדרנים/עורכים/מראיינים - לימין ולשמאל - אזי יש את מגוון הדעות ושומעים את הכל.

אתה היית שמח מאוד שישמעו רק את צד ימין כנראה, אבל מה לעשות שהמדינה לא שייכת לך ולא פועלת רק לפי מה שאתה רוצה - יש עוד עם. לכן - צריך לשמוע הכל, ואז זה הגון והשומע יבחר למה להאמין ומה לשמוע.

במקומות מסויימים בתקשורת הציבורית שיש הטייה חזקה לצד כלשהו בלי איזון - זה אכן לא ראוי וצריך לגנות את זה.

אבל אם עיתון פרטי מפרסם כתבה בצורה כזאת או אחרת - אתה יכול לא לאהוב איך שהוא כותב, אבל זה לגיטימי וזכותו לדווח איך שהוא רוצה - לך יש את העיתון שלך שאתה מאמין לו, לך יש את האתר שלך שאת הכותרות שלו אתה קובע.

העיתון לא קובע את המציאות - הוא מתאר אותה. הוא יכול לתאר אותה בצורה כזאת או אחרת, לחזק יותר נקודה כזאת או אחרת לפי המניפולציות שהוא רוצה לעשות - אגב, לצד ימין אותו דבר כמו לצד שמאל! אני מקווה שאתה לא משלה את עצמך שערוץ 7 הוא ערוץ אובייקטיבי. כמובן שהוא לא, יש לו סדר יום ואג'נדה משלו ודברים שנגיד, יהודים עשו לערבים - לא תמיד הוא ידווח כמו ש, נגיד, בצלם ידווחו - גם מקרי אמת. יש לו את הסדרי עדיפויות שלו, וסדרי הניסוח שלו - בדיוק כמו שיש לאתרים ועיתונים שמאלניים.

אין שום אדם ושום מערכת שחפה מזה. 

ה"שידור הציבורי" הגזלני לא צריך להתקייםמשה

לא שייך לשרשור.ותן טל

אבל בכל זאת נגיב - הרי אם יבטלו את האגרות, הוא כבר לא יהיה גזלני.

חוץ מזה - בנוגע לאם הוא צריך או לא צריך להתקיים - זה כבר שאלה אישית של כל אחד ואחד בפני עצמו. אתה סובר שהוא לא צריך להתקיים, ורבים אחרים כן נהנים להקשיב לרדיו של קול ישראל, וכן נהנים להסתכל בכל מיני דברים בערוץ הראשון הלא מסחרי. לא אתה זה שתחליט בשבילם אם הוא ראוי או לא ראוי להתקיים. מבחינתך הוא לא ראוי, מבחינת אחרים, כן.

אני אישית אהיה מאוד מאוכזב אם רשת ב' ורשת מורשת לא יהיו קיימים יותר. 

וגם זה ממחיש היטב את הענייןמרדכי
בס"ד

וזה כבר קשור ישירות לסיקור של האשמים.
זהו, אני סותם את הפה עם ביקורת על התקשורת הכלליתמרדכיאחרונה
בס"ד

כשבמוסף דתל"ש (שנקרא בטעות מוצ"ש) מבית מקור ראשון, עיתון שמתיימר להיות דתי וימני, מתפרסם השבת דירוג (במדור צל"ש-טר"ש) של אירועי השבוע ובו לטענתם האירוע השני הכי גרוע זאת ההסלמה בדרום והטילים על כל הארץ ולאחר מכן האירוע הכי גרוע זה הרצח של הנער הערבי, אז אין לנו מה לבוא לתקשורת הכללית בתלונות.
גועל נפש!

כשכך עיתון מבית הימין מתנהג, אז ק"ו שכך יתנהגו בערוץ 2 ובגלי אש"ף וק"ו בן בנו של ק"ו שכך תתנהג התקשורת העולמית בכל הסיקור של מה שקורה פה בחודש+ האחרון.

וכן, למקור ראשון יש חלק בסיקור השיקרי כלפי ישראל בעולם. ולצערי זאת ממש לא הפעם הראשונה שבה במקור ראשון בוחרים את הצד היותר קרוב ליפי נפש על מנת להראות יותר טוב.

זכותם המלאה להזדעזע ולגנות את הרצח בשלל מילים שהם יבחרו, אבל להגיד שהרצח יותר גרוע מהמצב בארץ שטילים חוצים את השמיים לכל אורכה, אז זאת כבר הגזמה ומתן שירות לאינטרסים של השמאל שזה בדיוק מה שהוא מנסה להסיג. עצוב שזה המצב שם.

עד כאן פרקת התסכול לבוקר זה.

(הבהרה: כל האמור בכותרת, נאמר מראש ללא כוונה לקיים את זה ובאמירת בלי נדר כי אני יודע שאמשיך לבקר את התקשורת).
עברה דאורייתא?די"מ
איזה בדיוק?
אסור להרוג שום אדם בלי היתר הלכתי.ותן טל

תן לי היתר הלכתי שמותר להרוג ערבי אקראי מהרחוב.

השאלה היא לא עליי אלא עליך - אז אני אחזיר לך את השאלה כבומרנג - תוכיח לי שזה מותר הלכתית לרצוח נער ערבי מהרחוב. קדימה, תוכיח. כל עוד אתה לא מוכיח שזה מותר, זה אסור. 

עניתי לך על השאלה. קדימה, תורך.

אני די בטוח שהריגה (המושג "רצח" לא שייך אצל גוי)די"מ

היא לא דאורייתא.

ה5 מצוות שהרב יצחק גינזבורג אמר שהקדוש ברוך גולדשטיין הי"ד קיים,העלתי לנוג"ה את החלק על נקמה אול מתי שהוא יהיה לי זמן לסרוק את הכל ולהעלות לכאן.

הוא מסביר שם אחד בנגלה ובנסתר.

1.קידוש השם

2.הצלת נפשות (אולי פה זה לא שייך)

3.נקמה

4.ביעור הרע

5.מלחמה

אני כמעט בטוח שבספר תורת המלך כתבו שאיסור הריגת..אדם כל שהוא

גוי נלמד מהפסוק "שופך דם האדם", ואם כן, זהו איסור דאורייתא.

[אגב, אני לא מתחייב לקבל את דעתו של הספר הנ"ל ומחבריו בשאר ההיבטים של השאלות הנ"ל..]

קודם כל ספר "תורת המלך" הוא מחמיר גדול מאד בדיניםדי"מ

אלו.

והוצאת הספר התעכבה רבות כי הרב גינזבורג לא רצה לתת להם הסכמה כי הוא אמר שהם מפחדים ולכן מחמירים סתם.

לעניין עצמו,אכן כתבתי "אני די בטוח" ורציתי לבדוק בספר אבל לא מצאתי אותו.

בררתי.די"מ

אכן לפי תורת המלך זה דאורייתא.

אחרי ברוך גולדשטיין פורסם מאמר שיוחס לרב עידו אלבה ,שהוא הגיע למסקנה אחרת (וישב על זה בכלא,יש לי את בבית,אני יעיין שם ואולי גם יסרוק ויעלה לפה).

כמו שאמרתי מתחילה, שדיברתי על שבע מצוות בני נחותן טל

לפחות אני יודע עכשיו שיש גם רבנים שיותר קיצוניים ממני  ומרבותיי , שלפחות מסכימים איתי בדבר אחד

לא הבנתי מה אמרת פה.די"מ
שבמקום אחר, בתחילת העיסוק האחרון בנושאותן טל

הבאתי את העניין של שבע מצוות בני נח כמקור. 

"שופך דם האדם", אם לפי מה שאמרתם כאן למעלה זה המקור של תורת המלך לכך שזה דאורייתא - הרי שזה כמו שאני אמרתי, כי זה פסוק שלקוח משבע מצוות בני נח.

לא למדתי את עניין בעיוןדי"מ

אבל המשך הפסוק זה "דמו ישפך" ויהודי לא נהרג על הרגית גוי.

בכל מקרה ממה שאני זוכר מה שמובא בתורת המלך זה הגמרא בסנהדרין "ליכא מידי לגוי אסור ולישראל שרי".

אני לא יודע באיזה אתרים אתה הסתובבתשמואלג
באתרים רבים כתבו בצורה כמעט מוחלטת (והשאירו את זה בצורת כמעט רק כי זה לא היה מוחלט) שזה תג מחיר מיד בתחילת הסיפור.

וכן, אני מצפה מתקשורת ישראלית להתייחס שונה לרצח אחד מהעם שלנו לעומת התייחסות לרצח אחד שאיננו כזה.

רבים הדחיקו, או סיקרו בצורה מאשימת יהודים, את מהומות הערבים הערבים על זה.

והחשודים, על פי מה שפורסם בתקשורת, ממש לא מהימין הקיצוני ה"קלאסי" אז החשש מאיך יצטייר הימין וכו' לא רלוונטי.

אשמה זה המדינה היא היתה צריכה לעשותשיגר

את הנקמה רק חבל שהיא לא עושה 

ושלא תצפה שאנשים יחטפו וישתקו

נמאס!די"מ

אתה נגד?תגיד שאתה נגד.

אתה בעד? תגיד שאתה בעד.

תפסיקו לחפש תרוצים,אם אתם בעד תתמכו אטם אתם נגד תתנגדו,אם אין לכם דעה תגידו שאין לכם דעה.

נכוןגפן36

וחבל שזו המשטרה שלנו.

גם אני הייתי מודה בדברים לא נכונים, ואפילו איומים, 

אם היו מחשמלים אותי בטייזר עד לצורך בטיפול רפואי.

גם אני הייתי משחזרת מה שמכתיבים לי מראש, כדי שלא יתעללו בי שוב.

(אא"כ זה היה פוגע באחרים)

למדנו משהו מהק.ג.ב. , לבושתנו.

עמותת חננו: חשוד אחד עומד להתשחררמרדכי

בס"ד

וזאת לשון ההודעה כפי שמתפרסמת בדף הפייסבוק של העמותה:

האם השב"כ עצר את האנשים הלא נכונים בפרשת חטיפת הנער הערבי?
מסתבר שהתשובה חיובית לפחות לגבי אחד מתוך ששת החשודים.
היום קוצר בשלושה ימים מעצרו של אחד החשודים שנעצר ביום א' האחרון, והוא ישתחרר כבר ביום חמישי הקרוב, וכל זאת לאחר ערר הגיש עו"ד בנצי קבלר מטעם הארגון, ונדון בבית המשפט המחוזי בלוד, בדיון בערר, השב"כ הגיע להסכמה עם עו"ד קבלר על קיצור המעצר וזאת מבלי לאלץ את בית המשפט להתערב....... 

השיטה המכוערת של המשטרהמשה

לעצור מישהו שהם חושדים בו זה לגיטימי, ואז הוא מציג אליבי.

אם האליבי שקרי - שישאר במעצר ודי.

אם האליבי הגיוני - למה מקצרים לו את המעצר ולא משחררים אותו בכלל?

משטרת ישראל.

פשוט משטר אפל, אין מילים אחרותיהודה סעדה

מסתבר שהשב"כ הישראלי מתעלה על כל שירותי הביטחון בעולם ברמת ההתאכזרות.

הסתכלו כמה אנשים חרצו את דינם עוד לפני שנפסק הדין:http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/12536     http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/12533  http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/12532                 עכשיו אתם מבינים מה שכתבתי שדברי הרב לבנון מעודדים התעללות? איך זה שאף אחד חוץ מחננו לא יצא נגד התעללות השב"כ? למה הדתיים לא מזדעזעים מזה?

בית המשפט הורה לשחרר שלושה חשודיםמרדכי

בס"ד

שלושה חשודים ברצח הנער משועפט ישוחררו ממעצר

בעקבות ערר ובקשות שהוגשו בידי עורכי דינם, הורה ביהמ"ש על שחרורם של שלושה מהחשודים ברצח הנער משועפט מוחמד אבו חדיר.

ישי קרוב, פרסום ראשון: י"א בתמוז תשע"ד, 

אילוסטרציה
אילוסטרציה
Office XP

פרשיית המעצרים בתיק רצח הנער משועפט הולכת ומצטמצמת, כאשר שלושה מהחשודים במעשה צפויים להשתחרר מחר (חמישי) לבתיהם. כך מדווחת עמותת חוננו.

בפרשה נעצרו עד כה שבעה חשודים, אשר אחד מהם, שנעצר אמש (ג') שוחרר לאחר מספר שעות.

היום (ד') קיבל בית משפט השלום בפתח תקווה את טענת עו"ד עדי קידר ואורי קינן המייצגים את החשודים בתיק מטעם ארגון חוננו, והורה על שחרורם של שלושה מבין ששת החשודים שנעצרו ביום ראשון.

בחוננו טוענים כי לאחר שהותר לעורכי הדין בנצי קבלר, עדי קידר ואורי קינן, המייצגים את השלושה, לפגוש אותם, התברר כי העצורים מכחישים כל קשר למעשה. עורכי הדין הגישו ערר על הארכת המעצר, ובית המשפט המחוזי קיצר את מעצרם של שניים מהם ליום חמישי, כאשר הוא משווה את ימי המעצר לאלו של קטין שלישי.

היום התקיים לבקשת עורכי הדין עיון חוזר בעניינם של השלושה והשופטת מרב גרינברג קיבלה את טענות הסנגורים וקבעה כי השלושה ישוחררו מחר לבתיהם במידה ולא תהיה התפתחות משמעותית בתיק.

בנוגע לשלושה עצורים נוספים, היום הם צפויים להפגש עם עורכי דינם לאחר שהצו המונע מהם פגישה עם עו"ד יוסר היום.

"אנחנו שמחים שמה שטענו לגבי החשודים שפגשנו הוכח כנכון", נמסר מעו"ד בנצי קבלר המייצג את חלקם. "שלושה אזרחים נעצרו בברוטאליות מבלי שיש להם קשר למעשה. לגבי שלושת החשודים הנוספים נגיב לאחר שיתאפשר לנו להיפגש איתם".

עו"ד עדי קידר אשר מייצג מטעם ארגון חוננו את חלק מהעצורים הוסיף כי "אני מברך על השחרור ובאותה נשימה מביע צער עמוק על כך שהשב"כ והמשטרה החזיקו במעצר שווא את שלושת הצעירים בידיעה ברורה כי אין להם שום קשר לאירועים שיוחסו להם. ללא התערבות אגרסיבית של ההגנה ספק אם היו משתחררים וזכויותיהם היו ממשיכות להישלל לרבות זכויותיו של קטין. בתי המשפט חייבים גם בתיקים אלו לעשות את ההפרדה בין העצורים ולבחון את הראיות בהתאם לחוק ולפסיקה".

(מקור)

מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1

גם אני לא מבין איך ישראלים עושים סיורים בארץ ישראלאיתן גיל

שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.

ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה

אתה עושה מהעניין צחוק? אנחנו לא….סיעתא דשמייא1

בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.

מרגל שכמוך באמת מעדיף את סיר הבשר בגלותהסטורי

על נוכחות של יהודים בארץ ישראל

כן בטח…סיעתא דשמייא1

… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.

כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.

לא זה מה שיאדה את הערבים, למרות שזה ראויהסטורי

במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.

מספיק לפזר פנטזיות. עדין אני שואל…סיעתא דשמייא1

מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?

אם אין תשובה אז כנראה אין תכלית….סיעתא דשמייא1

… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.

או שלא כולם שורצים בפורום כל הזמן...הסטורי

ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.

מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...

תמשיכו לסלף. כאשר שורפים…סיעתא דשמייא1

… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.

אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.

תמשיך להעליל עלילות דם...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באב תשפ"ו 18:28

אף אחד לא מסכן אותך.

להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.

הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.

ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.

תן מקומות מדויקים, כדי שנבין בדיוק איפה הם מסייריםאיתן גיל

אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.

מה התכלית???? אולי תענה? אנשים נהרגו בגלל זהסיעתא דשמייא1

אנשים נהרגו רק כי ערבים רוצחים יהודים מעצםפ.א.

היותם יהודים

לא בגלל שום סיבה מיוחדת.

זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.

להרחיק עדותך זה ממש לא תשובה…סיעתא דשמייא1

… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.

מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.

את התשובות לשאלה ספציפית זו צריך לשאול אתפ.א.

האחראיים לסיור

לא כאן בבפורום

רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.

אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן

זה לא כפר ערבי, זו ארץ ישראלהסטורי

נכון. אבל מה התכלית??סיעתא דשמייא1

1. ללמוד את השטח, עם כל המעלות הנספחות.פתית שלגאחרונה
  1. לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.

2. להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.

וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.

אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.

מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.

בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.

אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.

גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.

ד' אמות בארץ ישראלרקאני

מה הסיפור הזה על שקרים?נקדימון

מה הסיפור הזהרקאני

על חטיפת נשק ורצח???

השאלה האמיתית היאפתית שלג

למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ

ומעוור לחלוטין מאג'נדה

כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן

מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם

מאשר שמאלן כמוך.

מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג

אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.

מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.

-אבל הם יירו באוויר!!

-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?

עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי

במיוחד כשהפוסל...

כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,

כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,

כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים

כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.

יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.

אז הוא לא ירה באווירקפיץ

ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח

כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה

הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי

כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.

יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה

פול חייל שלי פול

בחור שלי עדין

אם לא תיפול היום

מחר תעמוד לדין

המפקד שלך

משפט ועוד משפט

אליו לא נשלחה

מילת עידוד אחת

הרשו לו להרשות לך

עבור האגו

לירות קליעים של פלסטיק

ולשחק בלגו

למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי

מהערוץ של אלחנן גרונר:

*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*

"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.

בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.

כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.

כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.

ב"ה זה גרם להם להתרחק.

זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.

כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.

זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!

שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"

טרלולמשה

מה הקשרקפיץ

מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות

ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק

הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו

ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)

שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.

אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות

השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטורי

אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.

אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.

....כְּקֶדֶםאחרונה
עבר עריכה על ידי כְּקֶדֶם בתאריך י"ג באב תשפ"ו 1:31

את כולה

זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר

אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.

אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.

---קורא נלהב לשעבר

העברתי את ההודעה למקום

בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר

כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות

שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי

מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה

לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר

ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.

ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.

אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.

לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..

ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר

החשש שמטריד את צה"ל

שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.

הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!

למה שמאלני נאמן בוחר ברשימה שתבטל הסכמי אוסלוhamedinai

מאז הסכמי אוסלו הביטחון שלנו נשחק. ההתנתקות ואסון ה-7.10 הם תולדה ישירה של הדרך הזו, ומהווים אות קלון ובושה מתמדת לשמאל.

ביטול ההסכמים תהיה הזדמנות פז להשתחרר מהחרפה הזו.

לכן, שמאלני אמיתי ונבון בוחר במפלגה בעלת הסיכוי הגבוה ביותר לבטל את אוסלו ולתקן את הנזק.

היה - לא תהיה?מרדכי

בס"ד

עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.

עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.

המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.

ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.

עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.

אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.

הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

https://www.inn.co.il/forum/t1437710#15756300

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#15769280

אולי יעניין אותך