אני לא דיברתי באופן כללי! אתה רוצה לדבר באופן כללי על התקשורת ולשמוע את דעתי בנושא - אין בעיה, בשמחה, תפתח שרשור מיוחד בנושא, בכללי ולא על מקרה ספציפי - ואני מבטיח גם להגיב, ונראה לי שתהיה קצת מופתע ממה שאגיב שם.
בהודעה ההיא הגבתי לדברי שמואלג שדיבר על מקרה נקודתי בלבד, על הסיקור של מות הערבי, וטען שהסיקור ההוא מוגזם - ואני סברתי שבמקרה הזה לא, ועל זה דיברתי - בלבד.
זה לא קשור לזה שבמקרים רבים מאוד באמת התקשורת ממש לא הוגנת. אל תדאג, אני יודע את זה.
נעבור לחלק השני של הודעתך, שאתה טוען בזהירות "מה אני (ותן טל) שונה מהתקשורת.
אז ככה, קודם כל - צריך לפני הכל לזכור שהפורום עד כמה שהוא מקום חשוב - הוא לא מרכז החיים שלי. לא כל דבר אני חייב לכתוב דווקא כאן, ואם אני לא כותב כאן משהו, זה לא אומר שאני לא מגנה אותו במצבים שונים בחיים המציאותיים שלי. וזה לא תירוץ דחוק - אלא הבנה שיש לי גם חיים, אני מקווה שאתה מבין. דבר נוסף, "טכני" - במשך שלושת השבועות של החטיפה, לא היה לי מחשב תקין, הוא היה בתיקון, והיה לי רק זמנים קצרים מאוד להגיב בפורום ולכן הגבתי הרבה פחות מהרגלי וממש לא על כל דבר. תאמין לי שאם היה לי מחשב בשלושת השבועות האלו - היה לי בטן מלאה על החוטפים והרוצחים בדיעבד, שאפילו כל ביטוי כלשהו של זעזוע לא יכול להמחיש את גודל התיעוב שאני חש כלפיהם - והייתי מגיב בחריפות ובביטויים הרבה יותר חריפים.
לגבי דבר ספציפי שהבאת, שלא קראתי להם "מוגי לב" - זה לא קשור, על מוג לב דיברתי על דבר ספציפי ביותר - אדם שטוען שדבר מסוים הוא טוב ומעעולה שעושים אותו, אבל בעצמו לא יעז לעשות את זה - זה הכל. וזה היה בהקשר של אנשים שכתבו כאן.
יחס שונה בסגנון הדיבור? מעליב אותי שאתה סובר שאני אוהב או לפחות לא מגנה ערבים כמו יהודים.
לגבי מחבלים - אני מתנגד, מגנה ומתעב רוצחים גם מהעם היהודי וגם מהעם הערבי - אבל לגבי הערבי, באופן אישי, אני מתעב יותר בגלל שהם פוגעים בבן העם שלי, בנשמה יהודית קדושה, וכו'...
היחס שלי שונה? בוא נראה - לערבי שנהרג הלכתי להגיד פרקי תהילים לזכותו ולהצלתו ואז לעילוי נשמתו אחרי זה, ולהלוויה שלו? לא. את זה עשיתי לנערים החטופים.
אז כן, נראה לי שהיחס שונה.
אני לא מחוייב "להראות" לך כל הזמן שאני מתעב את כל המחבלים ומייחל שצה"ל יהרוג את כולם...אני אפילו לא מחוייב להגן על עצמי כאן, אבל מה לעשות שאני עדיין לא עניו כהלל וזה פוגע בי אז אני מגיב ומגן על עצמי.
למרות שזה מפתה, אני לא אתן יחס זהה לך ולא אשאל אותך שאלות "זהירות" כאלו לכיוון שלך, על כל מיני דברים.
לילה טוב. צר לי שאנשים כאן "הפכו" אותי ל"אחד כמו אותם השמאלנים יפי הנפש". זה כנראה רק מוכיח שישנם גם קיצונים מצד ימין שלא מוכנים לקבל את העובדה שיש מישהו פחות קיצוני מהם שעדיין הוא ימני - כמו שישנם קיצוניים שמאלניים כאלו, לצד השני...