וקולטת שזה הפועלים מהבית ליד. בררר..שונאת אותם!!!!!!
ותקראו לי גזענית, אבל כל בחורה שאי פעם עברה לחד פועלים ערבים תבין בדיוק למה אני שונאת אותם... מגעילים!
ואז גם את כל החמ"ל.
גם לי זה קורה לאחרונה הרבה..ועוד מעט הולכים לבנות בבניין שלנו וזה מה שחסר לי ...
ואני מבינה למה את מתכוונת יש להם מצווה להסתכל על בנות יהודיות יימח שמם!!![]()
b.nלא נראה לי שלהב"ה פוגעים פיזית ממש בערבים, אחרת כבר מזמן היו מכריזים עליהם כארגון אסור וממררים להם את החיים בצורה בלתי נסבלת...
עיקר הפעילות היא הסברתית ו"הצלה" במקרה שכבר יש קשר והבחורה רוצה לצאת. הם לא באים פיזית ותוקפים את הערבי במכות...
לגבי שאר השאלות אין לי מושג...אני בכל מקרה לא אהיה שם.
מסוכנים ובעלי כח כדי להשפיע על בנות כאלו
התשובה לזה זה מלא מלא תפילה, זה הדבר היחיד שיכול לשבור את המציאות הזו שהיא נמצאת בה.
לא פותחים חזית מולה, מוחים. על כבודה של בת ישראל המקסימה שהולכת להרוס לעצמה את החיים.
זו מחאה צודקת, כנה ואוהבת.
ואני מייחלת ליום הזה שכל המצקצקים בלשונם ש"תעזבו, זו בחירה שלה.. לא להכנס לפרטיות.." יבינו שהיא אחותינו, א-ח-ו-ת-י-נ-ו!!! ובדיוק כמו שאראה בן אדם שמנסה להתאבד ברחוב ויהיה כל כך אכפת לי ממנו, אכפת לי כל כך גם ממנה.
קרובת משפחה שלי, כשהייתה צעירה הייתה שובבה, הלכה לטייל בכל העולם ובסוף החליטה להתחתן עם גוי. לא ערבי אומנם, אבל גוי, לאחר שכל חייה גדלה במשפחה דתית ממש.
מה עשה אבא שלה? החרים אותה לנצח? פתח הפגנות מול הבית שלהם/מול החתונה שלהם? דיבר לכל העולם שכולם ידעו ושכולם יבואו "להזהיר" אותה ו"למחות על כבודה של בת ישראל המקסימה שהולכת להרוס לעצמה את החיים"?
לא. הוא לא עשה את זה. הוא אומנם גם לא הגיע לחתונה למיטב ידיעתי - אבל הבת שלו, נשארה הבת שלו והיא תמיד ידעה שיש לה דלת פתוחה ושאוהבים אותה כמו שהיא, למרות שלא מאושרים מהבחירות שלה. לא עשו לה "אנטי" בצורה שרק תרחיק יותר לפעמים.
בסופו של דבר היא התגרשה מהבעל הגוי, וכיום היא נשואה באושר ליהודי ירא שמיים. הרבה מזה כנראה, זה בזכות העובדה שההורים שלה לא פתחו חזית נגדה ולא ערבו חצי מדינה בעובדה שהיא הולכת להתחתן עם גוי.
אז זה אומנם רק "סתם" גוי ולא ערבי - אבל עדיין זה מראה שלעיתים עדיף לשתוק, לחכות, לא לעשות אנטי, ומצד שני כן להראות שזה לא מה שאתה רוצה שיהיה, ושלמרות זאת אתה אוהב אותה בדיוק כמו שהיא והיא תמיד יכולה להיכנס הבייתה (יש כאלו שאפילו אם הבת שלהם רק תתחתן עם חילוני, לא גוי - היא כבר לא תיכנס יותר לבית שלהם מרוב הבושה והכעס שלהם על הדרך שבחרה. וקל וחומר גוי. וזה לא נראה לי כ"כ עוזר...)
אי אפשר אף פעם לתת תשובה מוחלטת לכאן או לכאן.
בנוגע למקרה הספציפי, אם מדובר בילדה שעושה דווקא וילדה שכעת עדיין בשלב שהיא מנסה לבעוט בכל המוסכמות - לדעתי האישית זה רק ירחיק אותה יותר ויגרום לה לדבוק יותר בערבי הזה - ככה שיתכן שמי שיגיע להפגנה הזאת, במו ידיו יעזור לאותה בת ישראל להתנתק עוד יותר מהיהדות ולהכנס יותר עמוק לבוץ עם הערבי. סתם שתחשבו. כי אנשים לפעמים פועלים סימולטנית בלי לחשוב על כל התוצאות האפשריות, העיקר ש"ה-ם" ירגישו טוב - ולא העיקר שיהיה באמת טוב בסוף לאותה בחורה ובכלל.
כל טוב.
ומטבע העימותים שיתרחשו במקום, תהפוך להיות סוערת.
שאלה לי אליך - יש לכם הנחה/תקווה, שההפגנה עצמה, תסייע לבת לחזור לדרך הישר? האם אין לכם חשש שההפגנה הזאת דווקא תרחיק אותה עוד יותר? כאנטי גדול יותר ממה שיש עד עכשיו? ואם כן - האם עדיין תפגינו כי לא מעניינת תכם הבת עצמה אלא שכל העולם ישמע ויראה ואולי בעתיד זה יעזור למישהו - והבת הזאת, אם זה עוד יותר ירחיק אותה ההפגנה, זה לא עניינכם?
לדעתי, אומר בהערכה זהירה, רוב ההורים היהודיים, כולל הליברלים יותר, לא היו שמחים כל כך אם הבנות שלהם יתחתנו עם ערבים - יותר מאשר כל גוי אחר מהעולם, אבל גם עם גויים בעולם הם לא כל כך ירצו. העובדה היא שבמשך מאתיים השנים האחרונות למרות ההשכלה וההתחלנות עדיין רובו של העם, גם בנכר ועוד יותר בארץ, כן שומר על הייחודיות שלו בחתונה רק בתוך עמו, או אפילו לא חתונה אלא רק "זוגיות משותפת ללא חתונה" - אבל לא עם גויים. זה רוב העם (ואני יודע על ההתבוללות שצוברת תאוצה בחו"ל, ועדיין אני מדבר בכללי על רוב העם, במאתיים השנים האחרונות, ובמיוחד בארץ ישראל...) - ככה שנראה לי שלפחות בארץ, מבחינת ההורים, הם בהחלט משדרים במודע ובתת מודע לביתם שישמחו מאוד אם תמצא לעצמה אפילו "ערס" מקומי יהודי, מאשר בחור נדיב לב ערבי...
בס"ד
1. לא ברור שזה יקרב אותה, אבל לפחות זה מעלה את המודעות בקרב אנשים אחרים, זה מעלה את השיח של התבוללות לסדר היום. נקווה שהיא תתעורר.
וגם שוב, אסור לשתוק ואסור ל'העביר' כשיש אפשרות ולו הקטנה ביותר לעזור וממש להציל נפש בישראל,
'לא תעמוד על דם רעך', איך? 'הכח תוכיח את עמיתך'.
זה ממש דיני נפשות.
2. אם אתה יהודי ברור שתעדיף בחור יהודי לבת שלך מאשר גוי.
גם היהודי חילוני כופר וערס והגוי משכיל ומנומס.
וכן, אם ובמקרה חס וחלילה ישאלו אותי מה יותר אעדיף גוי משאר העולם או גוי ערבי אעדיף גוי שמאר העולם.
1. הערבים הם האוייבים שלנו. נקודה. להתחתן עם אויב זה בגידה ממש בעם שלך.
דבר שני, רוב הסיכויים שגוי משאר העולם מתחתן עם יהודייה זה מפני שהוא אוהב אותה
ואילו גוי ערבי מתחתן עם יהודייה מכמה סיבות:
1. יש להם מצווה להתחתן עם נשים לא מוסלמיות כדי להרבות את העם שלהם (תופעה נפוצה באירופה)
2. כרגע האויב שלהם זה העולם המערבי ובמיוחד היהודי-ציוני, שהם מבחיתם חוד החנית של העולם המערבי,
והם איום על האיסלאם.
3. ברגע שהם לוקחים את הנשים של היהודים הם משפילים את הכבוד של היהודים.
4. כשהם לוקחים את הנשים של היהודים הם ייודעים שהם לוקחים איתם גם הילדים שיהיו להם.
אולי יש כאלה שאומרים שהסיבה שערבים מתחילים עם יהודיות
שהם צריכים לתחתן עם הנשים שלהם, והם לא רוצים לחכות אז יש את היהודיות,
זה אולי הסיבה הכי פחות נפוצה.
אז כשערבי מתחיל עם יהודייה, לא, הוא לא אוהב אותה.
בעיקר, כשהוא מתחיל עם כמה בנות אחרות במקביל.
בס"ד
זה יעזור לעשרות בנות אחרות שנמצאות המצב דומה,
זה יעזרו להרחיק בנות אחרות מהדבר הנוראי הזה של ההתבוללות.
ברגע שמרימים קול צעקה ואומרים שזה מעשה שלא יעשה אז זה גורם לאותן הבנות לחשוב פעם נוספת.
כמו כן זה עוזה בהעלאת המודעות הציבורית.
בכל ערוצי התקשורת, מהעיתונות הכתובה עד המשודרת מתייחסים לסיפור הזה,
בד"כ זה מלווה גם בראיון עם בנצי גופשטיין או ברוך מרזל שמחדירים שם את המסרים כנגד ההתבוללות.
אז נכון, אולי בחלק מגופי תקשורת נמצאים בצד הנגדי, אבל על מי שצורך את התקשורת זה משפיע.
אבל לדוגמה באתרי האינטרנט החרדים (כיכר השבת, קוקר, בשטיבל, חרדים10) הסיקור הוא חיובי מאוד וזה מביא גם את הדעת קהל החרדית להיות שותפים במאבק הזה.
לגבי ההפגנה עצמה-
על השלטים שיונופו שם לא יקללו את אותה בת, גם לא יקראו נגדה, אלא ההפך בעדה.
ואני כותב את זה כמי שראה מה עומדים לכתוב על השלטים, והייתי מביא את זה לטובת כולם אלא שכנראה יש דעות שאסור להגיד בישראל ומי שאומר אותם אז סוגרים לו את דף הפייסבוק, מה שקרה הבוקר לדף החדש של ארגון להב"ה.
להתנגד לנישואים של בן לאום זה עם אחר זה גזענות.
יש עוד הרבה דברים גזעניים ביהדות.
כגון הבדלה.
(דרך חיים שלחו למשרד המשפטים שאילתא האם מותר להגיד הבדלה בציבור כי זה גזענות("המבדיל בין ישראל לגויים/עמים")וקיבלו תשובה מתחמקת...)
בס"ד
וכן, אני יודע שהדגשתי את העניין של הסתימת פיות אבל זה ממש לא בגלל שזה מפליא אותי.
ואני אומר את זה בכאב רב, כי הייתי שמח אם זה היה מפליא אותי,
אלא שלצערי זה היה צפוי שזה יקרה במוקדם או במאוחר.
ישראל, ה'תשע"ד.
אני לא מבין מה הבעייה.
הבעייה היא אולי שזה החוק,
אבל גם אז למה אתה מצפה?
זה לא מדינה יהודית והיא לא הולכת לפי התורה,הגיוני לגמרי.
בס"ד
רק בשבוע שעבר קראנו בפרשת ואתחנן:
"ולא תתחתן בם ביתך לא תתן לבנו ובתו לא תקח לבנך" (דברים ז,' ג')
ועצוב שמי שקורא להישמע לתורה - אז בעצם עובר על החוק,
כמו פה וכמו בעוד הרבה מקרים אחרים נוספים.
וזה מה שהתכוונתי לגי 'ישראל ה'תשע"ד'
שעצוב שזאת המציאות שיש פה.
זו מדינה דמקורטית.
בס"ד
![]()
וכן, בשורה התחתונה -
ברור שאני מצפה שמדינת ישראל תלך ע"פ חוקי התורה,
אבל זה לא קשור למה שאמרתי בתגובות הקודמות.
הרב כהנא נפסל מלרוץ לכנסת בגלל שרצה להגביל את הנישואים בין יהודים לערבים.
דבר כזה הוא ההפך הדמקורטיה,אין שום סיבה שמדינה דמוקרטית כמו ישראל תיתן לזה לקרות.
אני פשוט לא מצליח להבין למה אתה חושב שמדינה דמוקרטית כמו ישראל תיתן יד לגזענות כזו.
בס"ד
זה מה שאני לא מבין... ![]()
"ברור שאני מצפה שמדינת ישראל תלך ע"פ חוקי התורה,"
ואני לא לא מבין למה שהיא תעשה זה.
בס,ד
ברור לי שכיום אנחנו רחוקים מזה,
אבל בסופו של דבר לזה אנחנו מתפללים, מצפים ומייחלים,
שישראל תלך על פי חוקי התורה.
עכשיו יותר מובן?
הרי אם (תאורתית) יתרבו הערבים פה ויחוקקו חוק לגרש את כל היהודים אז זה עדיין יהיה "מדינת ישראל"?
מדינת ישראל היא מדינה דמקורטית במהותה ולכן היא לא יהודית וחוק כזה לא יכול להיות בה.
בס"ד
מה שאמרתי זה שאני מייחל לכך שיגיע היום שבו גם ישראל תונהג ע"פ חוקי התורה.
לא יותר מזה. מה לא מובן פה? |נואש|
(נראה לי מיצנו)
בס"ד
היהדות זו לא דת גזענית, זו דת מבדילה.
מה ההבדל?
בגזענות
אם נולדת לעם כזה והוא נולד לעם אחר, יש הבדל ואי אפשר לשנות את זה.
ביהדות, ההבדלה
יש הבדל בין עמים כאלה לאחרים, בין העם היהודי לעם אחר, יש הבדל, אבל מצד שני אפשר לשנות את זה
על ידי התגיירות והצטרפות לעם ישראל.
יש דרישה להבדלה בין ישראל לעמים, אבל מי שרוצה יכול להצטרף לעם ישראל.
יהודי נולד יהודי ולא יכול לשנות את זה.
לא תיבטל,
וכשם שאתה פועל למען מניעת זיווגים שאינם כשרים וטהרת עם ישראל, כן יזכך
ה' לזיווג ההגון כשלעצמו וההגון לך.
להשאר אבא ולהשאיר דלת פתוחה והמחאה של הציבור היא בסדר גמור,
רק צריך שהיא לא תגיע למקום של "שאבעס" וכל מה שנמשך ממנו.
גם היית מדבר ככה?
תשתוק, תחכה, לא תעשה אנטי, ורק תבהיר לה "שזה לא מה שאתה רוצה שיהיה"??
יש לך טעות חמורה בתפיסה של הנושא. אף אחד לא פותח חזית *נגדה* פותחים חזית, קשה וכואבת - - נגד הערבים האלה שלוכדים, בחכמה גדולה ובכוחות טמאים וחזקים, את אחיותי..
ותסמוך על יד לאחים ופעילי ארגון להבה, שהם לא יצרחו לה בחוץ "יא חתיכת מטומטמת מה את עושה" בכל זאת, מדובר בקצת יותר מקבוצה של ערסים.
וסתם מעניין אותי ותן טל.. אתה כל כך מאופק, ונותן למה שקורה לקרות בלי להתערב,
תראה בחור שמנסה להתאבד ברחוב - תחכה עד שיעבור לו?
תראה בחורה בת 16 בכיכר ציון מזריקה לעצמה סמים - תחכה עד שיעבור לה?
אתה מבין, שכל המתנה, ולו הקטנה ביותר במצבים כאלו זו סכנת חיים?
כן, גם להתחתן עם ערבי זו סכנת חיים.
הם לא בוחלים בשום דבר.
לך תקרא קצת עדויות של בחורות יהודיות שנישאו לערבי. מה שעובר עליהן..
או לפחות לא לשים אותה בתור עיקר הסיפור,יש יהודיות שמתחתנות עם ערבי והוא לא מרביץ להם,אז זה בסדר?
ואם זה לא ערבי אלא גרמני נאור?
הנה מאמר ישן על העניין-
על אבא ואמא שנהגו בחוכמה והרוויחו בזכות זה את הבת שלהם בחזרה, כיהודיה כשרה נשואה ליהודי כשר וצדיק.
ואני יודע בדיוק כמוך על כל המקרים של חתונות עם ערבי - אבל אני גם לא חושב בדיוק שאם את חושבת שזה סכנת חיים שתחטפי את הבת הזאת ותכלאי אותה כדי שהיא לא תפגע בעצמה.
שזה, להבדיל, דבר שבהחלט עושים לאדם שמנסה להתאבד - מאשפזים אותו בבית חולים לחולי נפש וכו'...בהשגחה.
בחורה מתחתנת עם מי שהיא אוהבת עכשיו - לא תמיד הכי חכם זה לגרום לעוד יותר אנטי. וזה מאוד תלוי מה בדיוק אומרים וכו'...
אני לא אומר שבהכרח מה שהם יעשו לא יעזור - אני אומר שצריך לשקול גם את האפשרות שזה רק יגרום נזק תודעתי ואנטי דווקא לאותה בחורה ספציפית.
ולשאלתך - כן, אם אני בנאדם ללא השפעה על בחורה מכיכר ציון שמזריקה סמים, אני יכול לגרום לה עוד יותר נזק אם אנסה לדבר איתה, כשהיא בעיצומו של מסע התרסה וכו' וכו'... אני עצמי, כנראה לא אתערב. מקסימום אערב גורמי רווחה/אחפש מי ההורים שלה ואיידע אותם מה ביתם עושה - הם יחליטו עליה ויחליטו מה הכי נכון לעשות מתוך היכרותם אותה.
בס"ד
השתתפות בהוצאות 20 ש"ח.
אין הרשמה מספר המקומות מוגבל מי שמגיע ראשון עולה.
ארגון להב"ה.
והודעה שהוציא הרב בנצי גופשטיין מנהל ארגון להב"ה:
שבוע טוב יהודים טובים. מחר כולנו באים למחות מול החתונה של מורל ומחמוד באולמי השמש האדומה רחוב אלטלנה 1 ראשון לציון. לצערינו לא נצליח לבטל את החתונה אבל אנחנו באים למחות על הנבלה וכדי לגרום לבנות אחרות שחושבות על זה לחשוב פעמיים. אין לי ספק שזה יציל בנות אחרות! לתושבי ירושלים יש הסעות מ18 מבניני האומה. מי שיכול להגיע מ16 לרחבה ליד הדואר מול תחנה מרכזית בירושלים לעזרה בארגון ההפגנה. אני מאוד מבקש שתגיעו מחר להפגנה שנראה לעם ישראל שאנחנו לא לבד.
אנא שתפו את זה בכל דרך. כי סגרו לי וללהבה את הפייסבוק. באהבת ישראל בנצי גופשטיין
זכותה להתבולל? זכותה "להתאסלם"?
יש פה מישהו שברא את העולם וגם אותם והוא קבע חוקים וזה אחד מהם.
שאתה יכול למנוע מהם להתחתן?
בחורה מצאה מישהו שהיא אוהבת, אתה לא אחראי עליה, זכותה...
(כי אני לא בי"ד) זה לא אומר שיש לבה "זכות" לעשות את זה.
לבי"ד יש כוח לכפות אדם לקיים מצוות עשה ובוודאי שיש להם זכות למנוע מאדם לכבור על לא תעשה.
אני לא הקב"ה.
אבל הוא נתן לנו תורה,ואת חז"ל.
וכן אנחנו מחויבים אליהם.
לאפרושי מאיסורא (למנוע מל"ת) - מוטל על כאו"א מעמ"י.
לכפות על עשה - זו מחלוקת ידועה בין הקצות והנתיבות (בסי' ג כמדומני) האם נוהגת דווקא כלפי בי"ד או על כאו"א.
אגב, גם לאו דווקא ע"י טרוליזציה.
זה יכול להתבטא ע"י תוכחה או פתיחת עיניים.
ב. לנתינת רוח גבית גם יש משמעות.
ג. מה רע בלקשקש סתם?
ד. אתה אמור לדעת זאת טוב מכולם.
ה. לא?
ו. מה נשמע?
ז. מוזמן לשבת (...).
הוא אמר לי להיות הוא במצבים כאלו.
עוד מעט תגידי שזה גם זכותם של החילונים לא לשמור שבת.
אבל יפה השכנוע שלך שאעבור לחפש מוסלמים...
מאמר בדיוק על זה-http://www.lms.org.il/Page/882
לבי ובשריאבל להציג את זה כאילו הן לא יכולות ללמוד/ לנהוג/ לעבוד-
זה כ"כ מגוחך ומופרך.
העולם רץ קדימה, וגם הם.
למרות שנח לנו לחשוב אחרת.
יתכן שעדיין באהלים יש נשים שסובלות,
אבל מכירה גם כמה נשים יהודיות טובות נשואות ליהודים טובים, שחוטפות מבעליהן... 
ההסברה צריכה להיות ככה גם לגבי גוי רוסי משכיל , לגבי גוי אמריקאי ג'נטלמן וכל גוי שהוא.
אצל הערבי- האולי אלימות היא ערך מוסף. היא לא עיקר העניין.
כאב לביעל מהדרום
ד' יעזור..לבי ובשרימה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
לא?
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולדהערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.
אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.
"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.
חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.