זו הסיבה שאינני מבציע כלל בבחירותמתנחל גאה!!!

בס"ד

לאחר שנודע לי שעוצמה יהודית תרוץ עם אלי ישי - החלטתי שלא להצביע כלל בבחירות:

לפי זה אתה צריך להצביע פורושדינה די

יש דברים יותר גרועיםאל שאביחה
מחרידמתנחל גאה!!!

"אני אומר במפורש: כן אוסלו, כן פינוי חברון, כן ערפאת"

טירוף שאין כדוגמתו.

ולדינה, זה לא אומר שאני תומך בפורוש.

זה מה שהוא עדיין חושב היום?! ישי?! נראה לי שהוא ימני היוםדינה די

אה, לא חשבתי שאתה תומך בפורוש (הייתי צריבה לשים סמיילי?!)

היום הוא אומר שהוא רוצה למנוע את אוסלו ג'אל שאביחה

אולי הוא פשוט רוצה לדלג ישר לאוסלו ד'  צוחק

זה יהיה הקופת שרצים שלו, שתלווה אותו לאורך ימים ושנים טובותhamedinai

מאחל לו אריכות ימים ושנים טובות שבהם יוכל לתקן את מה שהוא אמר.

http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=

חריפה יותר האימרא בתלמוד:" שאין ממנים פרנס על הציבור אלא אם כן קופת שרצים תלויה מאחוריו". החזקוני מבאר את הפסוק ויקח עמרם את יוכבד דודתו [12] והוא מבאיר: מה שהסכים הקב"ה שיצא אדם גדול כמשה מלקוחי' (לקחים - מצוות) שעתיד להזהיר עליהן. הסביר למה גרמה ההשגחה שמשה רבינו יוולד מיחסי אישות אשר לאחר-מכן הם מוכרים כפגומים, גם שלא היו פגומים בשעתם - "כדי שלא יתגאה על הציבור". שאם דעתו תזוח עליו אומרים לו: חזור לאחוריך", כלומר - זכור מי אתה. וזוהי אזהרה למנהיגות בכל הדורות ובכל הזמנים. 

ישן. לא רלוונטי. במקום שבעלי תשובה עומדים...יזהר

תשובה = וידוי, חרטה, עזיבת החטא, קבלה לעתידאל שאביחה

לא שמעתי את ישי מתוודה, לכן אפילו את השלב הראשוני של התשובה הוא לא עבר. 

אפשר לומר שהוא שינה את דעתו, אבל תשובה זה לא.

לא שמעתי אינה ראייה.יזהר

אז תביא ראייהאל שאביחה

לא מתאים לך לעצום עיניים ככהאלעד

כלפי אישים או תופעות אחרות אתה מפגין חשדנות וספקנות באופן בולט לעין

^^בדיוקהשפיץ!
זה נשמע שמאיזה שהנא סיבה את מעריץ את ישי ולא מוכן לשמוע בגנותו
מידת החשדות תלויה מאוד ברזומה ובסיטואציהיזהר

אוחנה למשל, פתאום נזכר לקראת השריון לעשות קולות של ימין.

ענת רוט, לעומתו, חזרה בתשובה שלמה ואמיתית, גם בהיבט הדתי וגם בהיבט הפוליטי.

אלי ישי התנגד לגירוש לאורך כל הדרך, תמך במגורשים ודאג להם לאורך כל הדרך. כאב את כאבם וכאב עם ישראל באמת. לא סתם בסיסמאות. שמעתי אותו מדבר, ראיתי את זה בדבריו.

ובפועל תמך בעסקת שליט ולא התנגד לאוסלוהשפיץ!

אוסלו היה לפני ההתנתקות, אם אני לא טועה.יזהר

ואז?השפיץ!

בסופו של דבר כשהתנגדות היא אך ורק בטחונית איך אתה יכול לסמוך עליו?

מאיפה הבאת את המסקנה הזאת?יזהר

זה לא ברור לך?השפיץ!
רק נזכיר שאלי ישי ישב בממשלה ששיחררה אלף מחבלים,טורנדו

והקפיאה בנייה, והעתיקה יישובים ממקומם (מגרון, לדוגמה) - והוא היה יכול לפעול על הרב עובדיה ולהסביר לו את החשיבות של ארץ ישראל ושל לא לשחרר מחבלים, ושעל דברים כאלו ראוי לפרוש מהממשלה. אז אריה דרעי לא היה בתיכנון, ואלי ישי היה "המלך" של ש"ס, והיה שר הפנים, עם מפלגה בת 12 מנדטים, מפלגה בכירה בקואליציה שיכולה להפיל את הקואליציה אם היא רוצה - אבל ישי בחר שלא לנסות לשכנע את הרב עובדיה, להישאר "ראש קטן", להגיד:  "זאת דעת מרן" (נו, בחייכם, כשראשי ש"ס רצו, תמיד, כולל ישי - הם דאגו יפה מאוד לנסות לשכנע את הרב עובדיה למה חשוב בדיוק ככה ולא אחרת. אם ישי היה רוצה הוא היה יכול להיות ממש אבל ממש לא ראש קטן במקרים האלו).

ככה שלנסות להשתמש בתירוץ שהדברים האלו שנעשו לא היו תחת רצונו של ישי וזה היה רק כי הוא היה כפוף למרן, זה בריחה מהמציאות וקצת היתממות - אי אפשר להיות ראש קטן ואחר כך לטעון שאתה ימני לגמרי, רק "הרב עובדיה החליט...".

אם היה מראה לפחות סימנים שהוא נגד שחרור המחבלים, נגד הקפאת הבנייה, היה מנסה בפועל להשפיע על הרב עובדיה, להסביר לו למה זה אסון לאומי - הייתי מבין אם לאחר מכן הרב עובדיה לא היה משתכנע. אך נדמה היה אז שישי פשוט נאלם פיו, העדיף את הכיסא הנוח של שר הפנים משם הוא יכול לטפל בסוגיות ליבה וגם להוציא את המסתננים מהארץ- ולא נורא אם אלף מחבלים (שחלקם כבר רצחו שוב מאז) ישוחררו, ושתהיה הקפאה בפועל, ושיפנו יישובים על כל יושביהם.

אם ראית תמיכה אמיתית בימין בדבריו - אשמח שתראה לי את זה מהתנהלותו בקואליצייה הקודמת, ממשלת נתניהו השנייה (לא זאתי, השלישית). יש לך ציטוטים/מקורות בעניין?

מתי ישי "דאג יפה מאוד לנסות לשכנע את הרב עובדיה"?!יוני
אתה מכיר את דעתו ההלכתית של הרב עובדיה בנושא?!
אף תלמיד לא מנסה לשנות את דעתו ההלכתית של רבו.

ומצחיק שאתה, תומך של בנט, מזכיר את זה בשביל להגיד שישי לא ימני וממשיך לתמוך בבנט ששחרר מחבלים בעצמו ויכל להפיל את הממשלה ברגע שהמחבל הראשון יצא מהכלא..
בטח הוא עוד מעט ישלוף את השקר על כך שבנט הפיל את הפעימה ה-4המרקד

אז אקדים תרופה למכה:
בנט איים בהתפטרות רק אם ישוחררו מחבלים אזרחי ישראל, אך לו היו משחררים מחבלים פלשתינים בפעימה הרביעית בנט היה נשאר.
אז איך בסופו של דבר הפעימה נפלה? בשל הסכם הפיוס בין הפת"ח לחמאס שנחתם באותה העת.
נתניהו וגם לבני לא מוכנים לקיים מו"מ מדיני עם החמאס, לכן ברגע שהוקמה ממשלה פלשתינית שכוללת את החמאס המו"מ נפסק.

אני מדבר בלשונם של העומדים מולי.טורנדו

הם טוענים ככה וככה, אני משיב להם באותו המטבע. לא אמרתי מה אני מצביע או לא ובמה אני אישית תומך או לא, ככה שלנסות להפיל את זה גם עלי זה לא חכם במיוחד - ראית באיזשהוא מקום שכתבתי שיש לי בעיה עם שחרור מחבלים?

אלא שלדברי אותם אנשים יש בעיה עם שחרור מחבלים ועם הקפאת ישובים ועל זה הם תוקפים את בנט, ואני מחזיר להם באותו מטבע על ישי.

וההיתממות של "אף תלמיד לא מנסה.." - ובכן, זה הראש הקטן. ישי הוא לא "סתם תלמיד", ישי הוא ראש מפלגה שמנווט את דרכה, וכן, חלק מהעניין זה גם להסביר לרב את החשיבות המכרעת של עניין כזה או אחר. בתור אחד שאשתו של חבר שלו היא נכדה של הרב, אני אומר לך - ביתו של הרב די סגור. הרב לא ניזון מהתקשורת הכללית כמוני, הרב לא ניזון מהאינטרנט - מה שהרב יודע, זה מהחצר שלו, ממקורביו - החל מילדיו (ובראשם הרב משה והרבנית יהודית יוסף שסעדו אותו בשנותיו האחרונות), ועד לראשי תנועת ש"ס לדורותיהם - וכן, כאשר ישי היה שם, בהחלט היה יכול להדגיש באוזני הרב את משמעותו ההרסנית של שיחרור מחבלים ושל הקפאת בנייה. אם היה מדגיש זאת באוזני הרב, והיה מציג בפניו דוגמאות מהעבר, בטוחני שהרב היה מבין שיש צורך לצאת בכל הכוח נגד הדברים הנ"ל - והיה מורה לישי להתנגד לזה בכל תוקף ואף להפיל את הממשלה.

ישי בחר שלא לנסות להסביר זאת לרב, זאת העובדה, ובחר להישאר בממשלה שכזאת. 

ולכן זאת קושיה גדולה על אלי ישי, ועל אלו שתומכים בו ובה בעת מאשימים את בנט במיני דברים, שלמעשה ישי תמך בדברים גרועים בהרבה. אם אתם מאשימים מישהו אחד -לפחות תוודאו שהמישהו משלכם לא עשה אותם דברים בדיוק. אני לעומת זאת לא צריך להוכיח כלום- אני לא זה שהתחלתי להאשים את ישי, אלא רק מגיב על מה שכותבים על בנט. אתה לא מכיר אותי אישית ולא יכול לדעת מה אני באמת חושב על שחרור מחבלים והקפאת בנייה - מה שאני כותב כאן כעת, קח בחשבון, נכתב מהסתכלות לכאורה מנקודת מבטם של התוקפים את בנט. לא מנקודת מבטי שלי.

א. זאת עובדה שהמצאת לצורך התגובה הזאתיוני
שוב אשאל כי שוב אתה מתעלם מזה, דעתו ההלכתית של הרב עובדיה מוכרת לך??

ושוב אומר זאת, בתור תומך משחרר המחבלים בנט על דעת עצמו, צבוע מצדך לתקוף את ישי שפעל בהוראת רבו.

שבוע טוב וכל טוב
שוב אכתוב, אני בסך הכל מציב מראה מול עיני התוקפים. אני לאטורנדו

תוקף אישית את ישי ומעולם לא היה לי אינטרס לתקוף אותו. אם לא היו מפנים טענות כלפי בנט, לא הייתי מטריח עצמי לטעון כלפי ישי. ברגע שטוענים בעניין מסויים כלפי בנט, אני רק מזכיר לטוענים כלפיו שיש מולם מראה ושיסתדרו איתה. לנסות לשוות לזה כאילו אני "צבוע" - בסדר, אם זה רצונך...

דעתו ההלכתית של הרב עובדיה ידועה לי היטב, ברוך ה', ועם כל זאת גם דרך העבודה בש"ס ידועה לי לצערי היטב מידיעות מתוך חצרו של הרב (כאמור, חברי נשוי לנכדת הרב. ככה ש"קצת" מידע על מה שהולך שם בחצר יש לו). בחצר של הרב, מי שהיה מקורב לרב הוא זה שנתן לו את האינפורמציה. שנינו יודעים שאינפורמציה אפשר להציג בדרכים שונות על מנת לקבל חוות דעת שונות. היות ולישי היה נוכח ב"הוראות" כאלו וכאלו, הוא לא טרח מספיק כדי להציג בפני הרב עובדיה את הנתונים בצורה שתשרת את מטרת הימין. כמובן, כמובן, דעת מרן - דעת מרן, לאחר ראש קטן, של אלי ישי. גם יכול לקרות, לא?

זה בסך הכל המראה, אני מציג את המציאות, לא משהו אחר. אלי ישי ל-א פעל נגד שיחרור אלף המחבלים, לא פעל נגד ההקפאה, המשיך לשבת בממשלה, לא הראה בדרך כלשהיא שהוא מנסה להסביר לרב עובדיה את הסכנות הגלומות בדברים האלו...

את דרעי יודעים יפה מאוד להאשים ולהסביר שהוא תמיד "סובב" את הרב על האצבע הקטנה שלו (ע"ע אוסלו, וגם כמובן ההקלטה) - אבל פתאום כשזה מגיע לישי אזי הרי ישי לא יכול להסביר לרב כלום, הרב יודע הכל לבד ופסק מה שפסק בלי שישי הסביר לו כלום, לטוב ולרע...

נכון, נכון...לגמרי...מה שאתם אומרים

ופתאום שזה מגיע לישי, כל מה שיש נגדו זה המצאות וסיפורים שלך!יוני
אתה קובע שאם דרעי הציג את המציאות בדרך שהוא רצה וגרם לרב לפסוק בצורה מסוימת אז גם אלי ישי עשה כאלה דברים או שראוי מצידו שיעשה ועל בסיס הקביעה שלך אתה אומר שישי לא סיבב את הרב מספיק בשביל שיפסוק בצורה שמסתדרת עם דעויתיו הימניות- משמע שאין לו דעות ימניות.

עד לפני כמה ימים שישבתי לקרוא את דבריו של הרב עובדיה בקשר לנושאים אלו באמת לא הבנתי את ישי ואתה יכול לראות בשרשורים לפני שבועיים ויותר שכתבתי בעצמי על זה ששס שחררה מחבלים ועשתה דברים גרועים (כבר אז ש'הצבת מראה'. שאגב, זה במילים אחרות "אין לי מה לענות לתוכן הדברים אז אני תוקף את השני")
ושוב, אני לא אומר שישי עשה או לא עשה, ניסה לשכנע את הרב עובדיה או לא.. זה אני לא יודע, אתה קובע שלא כי בפועל שחררו מחבלים וכו' (בדיוק כמו שאתה קובע שבנט עשה השכל למנוע שחרור מחבלים 3 פעמים והצליח בפעם הרביעית)
אבל כן יש עדויות מפי אנשים שהיו שם על זה שישי כן היה הולך לרב- כל פעם שהוא חשב שמנסים לערבב אותו דרעי ושות' השמאלנים.

וגם אם כן, מי אמר לך שישי לא עשה ה-כל בשביל לשכנע את הרב ולא הצליח לו ולצערו הוא המשיך לשבת בקואליציה?
ובכלל, מה היה קורה אילו שס הייתה פורשת מהקואליציה? היינו מקבלים ממשלת שמאל שהייתה מנתקת את החיבור ליבשת והיינו עד עכשיו חיים באי שצף לכיוון קפריסין! (נשמע קצת כמו הטענות שלך למה בנט המשיך לשבת בקואליציה ושחרר מחבלים? |מציב מראה|)
קודם כל, תוריד קצת את הטונים בבקשה, לא תקפתי אותךטורנדו

לרגע אחד.

דבר שני, ניסיון נחמד לנסות להראות כאילו הכל "המצאות וסיפורים שלי", אבל בדיוק כמו שאמרתי, זה זה הראש הקטן. אני לא צריך למען האמת להרחיב עוד כי לגולשים יש היגיון ושכל ואני מאמין שישתמשו בו, אבל בכל זאת אכתוב פעם אחרונה - תמים מי שחושב שישי לא יכול להציג א הדברים בפני הרב עובדיה בצורה הזאת או בצורה הזאת, וכן, זה יכול להשפיע על דעתו של הרב, גם בלי ניסיון "לרמות" את הרב - להיפך, הרי דרעי לטענת רבים שתוקפים אותו (ומגנים על ישי) הוא זה שבשביל כל מיני סיבות "סיבב" את הרב וגרם לו לחשוב ככה וככה ואז לפסוק ככה וככה - אז אם ישי במעל עשר שנים שדרעי ל-א היה בסביבה, היה באמת עומל להסביר שוב לרב את המציאות \בעיניים האמיתיות, בהסבר ימני אמיתי למה כל השיחרורים הם אסון ועל כך שהקפאת הבנייה גורמת למעשה דווקא להתגברות הטרור - ברור שאם ישי היה "מאזן" שוב אז הרב עובדיה היה יכול לשנות את החלטתו.

אבל הכי קל ונוח להאשים את דרעי, ללטף את ישי ולנהוג בו זמנית בשתי דרכי גישה למפלגה ולרב עובדיה - שזה פשוט משעשע.

את זה שישי פנה לרב ולא הצליח לשנות את דעתו א-ת-ה הבאת משום מקום ללא שום אסמכתא. לא שמענו אז בדיוק התבטאות שלו נגד שחרור המחבלים, לא שמענו שלחם בתוקף נגד הקפאת הבנייה.

לסיכום - מי שרוצה להיות ראש קטן, לקחת מהרב עובדיה את כל האחריות כאשר זה קשור לדרעי, ולהטיל עליו את כל האחריות כאשר זה קשור לישי - מי שעושה את זה, למעשה גורם לאנשים חס וחלילה לזלזל ברב עובדיה זצ"ל, בתורתו, ובמפלגתו שהקים. אדם שמנסה לתפוס בשני קצוות החוט בו זמנית ולמשוך כל אחד לכיוון אחר - למעשה הופך את הרב עובדיה למה שהוא ל-א היה.

אגב, אם היינו אי שצף לקפריסין היה דווקא טוב לכמה מהאנשים שתמיד רצו לטוס לחופשה בחו"ל - והנה עכשיו אנחנו כבר על אי באמצע הים אז לא צריך לטוס לחופשה

(במאמר מוסגר: גם תשובה חלקית יש לה משמעות)דינה די

נו באמת,השפיץ!
אם פורוש היה פורש מאגו"י והולך יחד עם בן ארי, היה עדיףhamedinai

אבל מה לעשות, אין דברים מושלמים בעולם שלנו. הכול מעורב טוב ורע. זה מאז חטא עץ הדעת טוב ורע.

הצבעה תכניס את מרזל ושטבון, חוסר הצבעה יכניס את אוסאמה.משיב

ישי מחוייב כעת לימין, הוא מצהיר מפורש ששינה דעתו.

וגם אם אני לא הכי מאושר ממנו, הרי חוסר הצבעה מחזק באופן יחסי את כל האחרים, ובהחלט אפשרי שאי הצבעתך תכניס את גיסו של אחמד טיבי (מספר 12 ברשימה הערבית) או שמאלני אחר, שמחר יתמוך בגירושך מהבית. 

כבר בזמן הגירוש הוא היה ימני לגמרי.יזהר

ובזמן שיחרור אלפי מחבלים בעסקת שליט?אל שאביחה

והחנופה הבלתי פוסקת שלו לנתניהו?

הוא לא יותר ימין מהליכוד או ליברמן, וכנראה פחות ימין מבנט, אורי אריאל או פרוש. 

עניתי על כך בשרשור אחר. ראה שם.יזהר

בשירשור שאני פתחתיטוביה2
כלולות דבריו היא. אלי ישי תמיד צדיק. אם אפשר אז נאשים את דרעי שרימה את הרב. ואם אי אפשר אז נאשים את הרב שהכריח את ישי. כי משום מה אחרי הרשעת הגנב הרב התחיל להתעסק בפוליטיקה ולהבין על מה הוא מדבר

אני אישית לא קונה את זה אבל כנראה שיזהר כן.
האמת היא שאין לי תשובה לכל נקודה.יזהר

יש לי התרשמות כללית שמדובר באדם כן ואמיתי, עובד ה' וימני. הרבה לפני שהוא הקים מפלגה (מאוד קיוויתי שיקים). זה לא אומר שאני מסכים עם כל החלטה שלו.

מעבר לזה, ממש לא ברור שהוא עצמו מסכים עם כל החלטה או אמירה שלו מהעבר (אנשים חוזרים בהם, משתנים. זו לא המצאה חדשה. ואדרבה - זה בהחלט עשוי להצביע על כנות ודרישת אמת). כמו כן, טענתי טענה כללית שהוא לא משך בחוטים באופן מלא בהנהגת ש"ס, גם בגלל שהמילה האחרונה היא של המועצת, וגם בגלל זרמים אחרים בתוך התנועה, כך שמעיקרא ממש לא ברור שהוא עצמו היה מרוצה מכל פרט בהתנהלות התנועה, גם כשעמד בראשה.

טוב בעיני הוא לא אמיןטוביה2
ולכן אין שום הבדל בינו לאחרים. מצד שני זה לא מפריע לי להצביע למרזל למרות שזה עוזר לו כי באמת הוא גם לא יותר גרוע מאחרים.
אם הוא היה חוזר בו ומתנצל אז זו היתה טענה כי אנשים טועים לפעמים. אבל מי שעל טעות כזו לא מתנצל (ואפילו רק באופן הציבורי - לא צפיתי שיגיע לכל משפחה שנפגעה ממנו למרות שלדעתי כך היה ראוי ) לדעתי משהו אצלו במצפון חלוד מידי בשביל שיחשב בעיני ל'אדם טוב'.
ולבסוף לדעתי אם אתה יודע שאדם כלשהו הוא אדם שניתן לגרור אותו לכל מיני מקומות וע''י גרירתו ניתן להציל חיי יהודים רבים. רק שאתה מעדיף את כבוד תורתו על חיי אחרים - התנהגות כזו פסולה - ומי שהיה יכל למחות ולא מחה...
^^^ מוזר שאת דרעי אפשר להאשים בהכל אבל את ישי חיבים לנקותטורנדו

אז דרעי יכול לעשות כל דבר, ועושה, וישי לא יכול לעשות כלום, לא יכול לשנות במילימטר את דעת הרב, ולא שינה.

טוב, נו... קצת מוזר הייתי אומר אבל מי שרוצה להאמין בזה, אני לא אקלקל לו. בהצלחה לכל המאמינים

כן, זו תופעה כזאת.יזהר

אנשים לא ישרים יכולים לעשות הרבה יותר מאשר אנשים ישרים, שלא כפופים למוסר כזה או אחר.

אנשים ישרים שהורגים יהודיםטוביה2
זו פשוט אדישות. תפסיקו לבלבל תמוח על כך שלא רצה לשנות את דעת רבו - לא היה צורך בזה גם לפי רבו אסור לשחרר מחבלים \ לעשות טיהור על רקע דתי וכו' במקרים שאים מועיל לביטחון נשאר אחת משתיים או שישי חמור בטלן שלא אכפת לו מגורלנו ולכן לא טורח להביא את ה'מומחים הנכונים' או שהוא באמת חושב שאפר להגיע לשלום ואז חמור שבעתיים להצביע לו. (ישנה כמובן אפשרות שלישית והיא שגם אותו זה לא מעניין. לדעתי מי שמצביע לאדם שלא מתעניין ומתכוון שלאלהשפיע על צורך המאבק בערבים זה אדם חסר כל אחריות ל'ככל ישראל' ברמה שאפילו אני חושב שהיא מוגזמת
אתה מבין את הבעייתיות בטענתך? אתה מראש קבעת מי ישרטורנדו

ומי לא - ועל סמך זה ביססת את כל ההסתכלות שלך. אבל היות שהוא גם הוא, היו ראשי ש"ס שכפופה לרב עובדיה ולכן לא יכלו בפועל לחלוק על דבריו, לכן, אתה חייב להיות שם בפנים כדי לדעת באמת אם הוא הציג לרב דברים לא נכונים והוא הציג לרב דברים כן נכונים וכו' וכו'...

אבל לא, אתה ישר אוטומטית קובע שברור שדרעי הציג דברים לא נכונים בפני הרב וישי הציג רק דברים נכונים - אתה לא מצליח להבין את הסתירה בהיגיון הפנימי של דבריך? כי אני כן.

אין יותר מידי מה להתווכח עם אמירות כאלו שלא מסוגלות לתפוס את חוסר ההיגיון והקו הרציף שאמור ללכת בחשיבה שמנחה כל אמירה ואמירה בחיים. אני בעצם אתווכח עם האוויר. אם נמשיל את זה למשל הידוע - קודם ירית את החץ ורק לאחר מכן סימנת את המטרות סביב איפה שהוא פגע...

היכולת שלך להתפלסף שעות בטהרנות מנותקת מהמציאותיזהר

ממאיסה עלי את הדיונים איתך, גם כששמך "טורנדו" ולא "ותן טל".

לגופו של עניין, אני מציע לך לעשות סקר גולשים, לכמה אנשים פה יש "תחושת בטן" שכזו, שדרעי הוא אדם מאוד לא ישר, לעומת ישי.

נראה לי מיותר להתחיל לאסוף ראיות (אם כי יש בלי סוף). אפשר להתחיל בקלטת.

יזהר, מסכים בכל מילה. בפרט לגבי ההתפלספות שלומשהו חדש
מצחיק שטרול, שככל הנראה קשור להמוני הטרולים שצצו בשבועטורנדו

האחרון, שכל ייעודם הוא לתקוף מפלגה אחת בלבד, הוא זה ש"מסכים" עם משתמש ותיק הרבה יותר ממנו, לגבי "התפלספות" של משתמש כזה או אחר. כנראה שכאשר קשה לתקוף את מי שבשבילו הקמת את הניק, וכאשר כל "התקפה" שלך עוצרים ומכניסים לה היגיון - זה מתחיל להרתיח ולהוציא מהכלים את אותו משתמש חדש שצץ יחד עם המוני אחיו הקטנים והמתוקים .

אני יכול להבין בני אדם שאין להם כוח להתווכח - אז שיגידו דברים, אני אקשה עליהם בדרכי, והם יבחרו לענות או לא לענות. יענו - זה בחירה שלהם, לא יענו, גם בחירה שלהם, והגולשים יחליטו לפי אם ענו או לא ענו, איזו דעה נראית להם יותר.

בסופו של דבר אני מהווה שופר לאנשים רבים שנמנעים מלכתוב כאן, ויש לי את דרכי שלי לעשות זאת, שאינה עוברת על חוקי הפורום, ומי שזה ממש מעצבן אותו - אני מוכן להזמין אותו יחד איתי לכוס שוקו (לא אוהב קפה) ועוגה, באיזה בית קפה בירושלים, ושם יוכל לתנות בפני את כל התיסכול שלו עלי. אני משלם, סבבה?  

כל הטרולים ביחד כותבים בערך חצי מהמלל שאתה כותב לבד.יזהר

ובכל זאת הם טרולים ואני לא. ראה איזה פלא טורנדו

אגב - תגובה נהדרת כדי להסביר את ההתחמקות שלך מלענות לשאלות שלי, אבל זה בסדר, אני לפחות, נהנה, לא יודע מה איתך

אתה כן, ועוד איך.יזהר

הזויה בעיני תמימותם של המנהלים, כאילו שהכלב מסוגל שלא לשוב אל קיאו, רק כי החליף ניק.

איזו קלטת.טוביה2
אני חכול ליטעון וברמת סהירות די גבוה שהקלטת זה הכסת''ח של ישי והוא דאג לה כאשר הוא ישב קרוב לצלחת של מרן. ולהפך מכך שאריה לא דאג גם להכין קלטת (ומוסכם עליך שהוא ידע איך (וגם לא היתה לא בעיה מוסרית) לגרום לרב להגיד מה שאומרים לו לומר) אני יכול להוכיח שהוא הישר מבין השתיים וכו'.
נ.ב. אני חושב שארירה הוא אסון אבל להציג את אלי כאילו 'זה יגאלנו' זה ממש בדיחה עצובה. מדובר בעיסאולוג לא קטן שעליו אומרים כל מה שאדם עושה בישביל עצמו הוא עושה. דוגמה נחמדה לכך היא שלמרות ששס היא מפלגה חרדית שדואגת לעולם התורה בלה בלה בלה עדין אפילו מהאופוזיציה ששם אי אפשר לפטר אותו. אפילו משם הוא לא טרח למחות על סגירת ישיבת עוד יוסף חי. הצעקות שלו מגוחכות ולבוא ליטעון שהוא יעזור לנו זה תמימות מטומתמת
העובדה שברגע שמבקשים ממך בפועל לבסס את דבריך, אתה חומקטורנדו

להאשמות אישיות של הכותב, ב"טהרנות" וכו' וכו' - מעידה רק עליך, לא עלי. לא ביקשו ממך דבר מסובך מידי אלא רק לא לכתוב דברים על בסיס קביעות ראשוניות שלך בלי שתרצה או תוכל בכלל להוכיח אותן, וכאשר כל קביעה מתייחסת לאדם אחד בצורה אחרת מהשני בבסיס ההנחות.

לא כל כך מרגש אותי ש"היכולת... ממאיסה עלי את הדיונים איתך" - זה שאתה לא מסוגל לעמוד מאחורי דבריך, זה בעיה שלך, לא שלי. אתה לא חייב לדון איתי, אני מצידי אמשיך להקשות עליך כדי שכולם בפורום יראו איך דבריך ריקים מתוכן וחסרי כל ביסוס במציאות, רק בעולם שבו דתי תורני נקבע על פי האדם היחיד ושמו יזהר, שהוא הקובע מי נחשב דתי תורני ומי לא (אלעד, כמדומני שחלה כאן אי הבנה. - אקטואליה וחדשות - כשכל בר שכל מבין שזה ב-ד-י-ו-ק מה שבאת לעשות בשרשור הזה ולא טרחת להסתיר את זה לרגע, מלבד הרגע שבו החלטת לעשות אחורה פנה ולברוח. אה, וכן - במקור זה הייתי אני שכתבתי על התורני, אני יודע) - רק בעולם כזה, אתה יכול לקבוע דברים על סמך ליבך, לזרוק האשמות חסרות פשר וקביעות חסרות פשר על גבי הפורום ולצפות שאף אחד לא יעז בפשטות להרוס לך את כל מגדל הקלפים עם בקשה פשוטה אחת להוכחות כלשהן.

ככה שכנראה לא א-נ-י זה שמנותק כאן מהמציאות.

אה, וחביבי - אם יש לך בעיה עם ההתפלספות שלי - שיהיה לך לבריאות. להרבה אחרים יש בעיות אחרות גם איתי וגם איתך, וגם עם אנשים אחרים - זה פורום ציבורי ואם לא נוח לך הדיונים אתה יכול לעזוב את הפורום או פשוט לא לענות, ואי מענה הוא כאלף עדים, כאשר השאלה נכונה

"תחושות בטן של אנשים" - סורי, אני לא עובד על פי תחושות בטן. אגב, אם נתחיל עם הקלטת, אז זה טיפל'ה כואב, כי דווקא מהקלטת נראה שמי שעשה את המעשה הלא מוסרי של הפרסום שלה בניגוד לרצונו של הרב משה יוסף בעל זכותיות היוצרים, ובניגוד למה שהבטיח לרבנים שהראה להם את הקלטת כמה שבועות לפני כן - הוא "מישהו" מהמחנה שלא מסמפט את דרעי, ולא נפתח כאן בשמות.

אבל אם כל כך מיותר להתחיל לאסוף ראיות, משמע שזה כזה קל - אז מה אכפת לך לאסוף לי כמה?

לא, ברור שלא תאסוף, נמאסו עליך הדיונים איתי, והרי מלכתחילה לא חשבת אפילו שתידרש לפעולות מעין אלו של לבסס את דבריך. זה "מיותר".

ובכן, שזה ימשיך להיות מיותר, והגולשים יקראו וידעו מי המתחמק ומי זה שהתחמקו משאלותיו.

כל טוב.

אם נמשיך בעניין של הקלטתיזהר

למה שלא תתייחס לתוכנה?

אמנם ש"ס ניסו בכל הכוח להסית את הדיון מתוכן הקלטת, אבל לכאורה זה הדבר הכי חשוב, לא?

על זה אני מדבר. אתה מדלג על מושכלים ראשונים, ובונה תילי תילים של פילוסופיות, במטרה לחמוק מדיון על אותם מושכלים ראשונים. 

אפשר לטעוןטוביה2
ששס התעלמו מתוכן הקלטת מסיבה מאוד פשוטה. הקלטת לא פורסמה אז ובהחלט ניתן לומר שהיא נאמרה באווירת הסתה שישי הסית בבית מרן כדי לשמור על מקומו. (אסור לשכוח הרב עובדיה מעולם לא חזר בו מסברתו בנוגע להסכמים אלה רק (בלחץ של ישי הימני לכאורה) אמר שאילו היה יודע שיכשל לא היה הולך על זה. שזה משפט שאפילו פרס מוכן לחטום עליו אם יקבל את הטענה שאוסלו נכשל)

אומנם ברגע שניתן היה להחזיר את דרעי מר''ן מיד החזיר אותו ותוך לא הרבה זמן דחק את ישי למקומו הטיבעי ומכאן אתה למד שאחר שדרעי קיבל הזדמנות להסביר את עצמו הרי שמרן קיבל את דבריו.

נ.ב. כמובן שכל זה נכתב באם תרצה לומר. ודעתי מוכרת שדרעי אחראי למותם של אלפי יהודים. אם כי לדעתי אי אפשר להסיר אחיות רבה מאוד לכך גם מכתיפו של הרב עובדיה. לעניות דעתי אי אפשר לבוא לאנשים ולומר להם תסמכו על רב פלוני ותיתנו לו את הכח שלכם וכשזה מגיע להלכה למעשה בדיני נפשות הוא מתיחס לזה פחות ברצינות ממה שהיה מתיחס להתר עגונה. התנהגותו של הרב עובדיה בזמן הסכמי אוסלו היתה לתת למשמשים שלו להחליט מי יכנס לשטוח את טענותיו. ולמותר לציין שבכללי ההלכה בית דין ששומע את אחד הצדדים לא יכול לפסוק.
נו באמת..יזהר

כשהוא אומר דברים נגד דרעי, זה "באווירת הסתה" (טיעון מופרך. הרב עובדיה אמר את הדברים בעצמו, ובאופן לא רשמי), וכשהוא מחזיר את דרעי - זה בלב שלם ונפש חפצה.

טיעון דחוק מאוד.

לפי השמועות ישנן קלטות נוספת. אחת של ישיבת מעצת חכמי התורה, בה הרב עובדיה מתנגד להחזרת דרעי לאורך כל הישיבה, אך לבסוף נכנע ללחצי שאר החברים. וקלטת נוספת בה הרב עובדיה נפגש עם ישי אחרי ההחלטה, ובדמעות מתנצל ואומר הוא כבר זקן וחלש, ואין לו כוח לעמוד כנגד כל שאר הרבנים, ושהוא מתיר לו להקים מפלגה חדשה אם דרעי ידחוק אותו החוצה.

שוב זה כבר לא לגופן של דבריםטוביה2
אני לא חושב שזה המצב אבל אל תחשוב שכל כך קשה להתחמק מהקלטת. ואם יש קלטות נוספות שלא פורסמו מבחינת דיון עינייני הן שמועות ולשון הרע אלה אם כן יחשפו אותן
אני לא מבין. מה יותר ענייני מדעת מרן הרב עובדיה על דרעי?יזהר

הם הרי מדברים בשמו, הכל סביבו. זה המידע הכי רלוונטי.

בברכת,

נאמנים למרן - מצביעים לנאמן.

לא ענייני להביא שמועות.טוביה2
ואם הקלטת ניתן להסתדר.
נ.ב. איך אתה יכול להיות נאמן למי שגרכו הפסיקתית היא לוותר על א''י ישראל
אפשר אולי לסמוך על ישי כי יש את הרב מזוז אבל ללכת עליו כי זו דרכו של הרב עובדיה. בעיני זה נורא
אני יכול להסתדר מצוייןיזהר

וזאת מכמה סיבות:

א. זו מחלוקת הלכתית לגיטימית. גם אם אני סבור שזו טעות גדולה - אני מעדיף לחבור לנאמני ה', ולא לנאמני א"י, שאינם נאמני ה'.

ב. כיום מדובר בהלכתא למשיחא, ולא שמשהו שיש לו נפ"מ מציאותית, כך שההיאחזות בעניין הזה היא דמגוגיה. ולמה אני סבור כך? כי לרב עובדיה בשנותיו האחרונות היה ברור לגמרי שלא יהיה שלום אמיתי עם הערבים, ולכן גם אם מותר הלכתית למסור שטחים תמורת שלום אמיתי - זה לא רלוונטי.

הרב עובדיה פעל הרבה בעניין גוש קטיף, וישי, שליחו הנאמן - ביקר רבות בגוש, ואף דאג למגורשים לאחר מכן.

זה לא סודטוביה2
שישי היה יחסית ימני אבל לטעון שזה הלכתא למשיחא זה כבר מוגזם. אני לא צריך להזכיר לך את פסיקתו המאוד חדשנית ונגד כל שיטת הפסיקה המקובלת ש'פדין את השבויים ביותר מכדי דמיהם'. ולכן חתם על שחרור שליט וכו'. שלא לדבר על המחוות למחמוד עבס. שיטתו ההלכתית היתה לסמוך 'רשיה שריה ויועצה' דבר שעלה לעם ישראל בהמוני נפגעים - הצהרת נאמנות לדרכו בהלכות ציבור לדעתי מראה על פופוליזם שאינו במקום.
ויהי רצון שנזכה לכינון מלכות יהודית כשרה במהרה בימנו אמן
לא להצביע = להצבעה למי שיביא את הגירושים הבאים.משיב

בכנסת יהיו בכל מקרה 120, אם המנעות מהצבעה תשאיר את ישי, שטבון, עייש, ומרזל בחוץ.

4 אחרים יכנסו במקומם, וזה יהיה 4 המפלגות הקרובות יותר למנדט.

כלומר מי שלא מצביע יביא לכך שיכנסו עוד 4 שרחוקים מדעתך, שונאים אותך, ויביאו עלינו את האסון הבא.

יש הרבה צעירים שרוצים להצביע לרשימה שכל מועמדיה חושבים בדיוק כמוהם, אבל אין דבר כזה.

ואז הם נמנעים וגורמים בלא משים לאסונות שמביא עלינו השמאל.

אסור שלא להצביע יהיה אופציה, השיקול צריך להיות להצביע למי שיותר קרוב לדעתינו, גם אם איננו רואים בו טוב, נצביע לו כי הוא הרע במיעוטו, כי אם לא הוא יכנס במקומו היותר גרוע.

ממתי ההצבעה מועילהטוביה2
ונכון שאולמט היה מוכן לתת יותר אבל זה לא שינה ושתי מדינות גם ביב השופכין יתן להם. הוא הרי חתום על חברון לא הפיל את שרון ובאופן כללי הצבא שלכם לא הרס פחות כשהו היה בשילטון. בין נבלה לטרפה מי אמר מה עדיף?
לא בהכרח. מי שבקיא היטב במפת הסקרים רואה שלא ממש כדבריך.טורנדו

כאשר מסתכלים על מפת הסקרים שוב ושוב בעין ובעומק, גם על פי החלוקה לגושים - מגלים שבין אם יחד מצליחה לעבור את אחוז החסימה ובין אם לא - זה עדיין "נשאר בתוך הגוש", כלומר, לא הערבים, לא מרץ, לא העבודה, ולא יש עתיד, מפסידות מזה מנדט אחד אפילו. כאשר יחד עולה, ככה הסקרים מראים, היא לוקחת בין מנדט לשניים מהבית היהודי, כמות זהה בערך משס, ועוד כמנדט-2 מהליכוד ומחלון ו/או ישראל ביתנו. זה הכל.

בהתחשב בכך שבכל מקרה ממשלה שמורכבת רק מהסמנים הימניים דתיים, וקצת מרכז (אבל לא לפיד) תהיה חייבת לכלול הן את הבית היהודי, הן את הליכוד, הן את ש"ס ויהדות התורה, והן את ישראל ביתנו וכחלון - הרי שלמעשה תזוזת מנדטים בתוך הגוש היא לא הדבר הקריטי ביותר - יחד לא מצליחה להעביר מנדט אחד אלינו מהגוש השמאלי, ולכן בין אם תעבור את אחוז החסימה ובין אם לא, זה לא כל כך ישפיע על המפה הפוליטית. בנוגע לממשלת שמאל ועם חרדים - היות שהאשכנזים שונאים את לפיד הרבה יותר ממה שניתן לשער, וגם דרעי יודע שהוא לא ממש יוכל לשבת איתו באותה ממשלה, ועוד יותר מכך, לא יוכל ללכת לממשלה אם לא יהיה לו גם הכוח של האשכנזים - הרי שלמען האמת החרדים יודעים היטב שהאפשרות היחידה ההגיונית שלהם להיות בממשלה, זה עם הליכוד והבית היהודי - ולכן הסיכוי שתקום ממשלת שמאל חרדים היא די קטנה. אלא אם יקרה איזה מהפך ויש עתיד תצנח קרוב לאחוז החסימה או אפילו לא תעבור אותו, וכחלון והעבודה יקבלו את המנדים של יש עתיד, ואז במקרה קיצון כזה כן תיתכן אפשרות של הקמת ממשלת שמאל חרדים, בלי ליכוד ובלי בית יהודי.

אבל השערה שלי שהסיכוי לזה קטן יחסית.

אין הבדל גדול אם מרזל בכנסת או זועביהשפיץ!
שניהם יעשו מעניין בחדשות
מה תרוויח אם לא תצביע? כלום!המרקד

אם תצביע תוכל להביא לכנסת את מרזל שיחזיר את הימין האמיתי לכנסת.
בן ארי אמר לא פעם שהאחדות היא אך ורק כדי למנוע אובדן קולות ולא בשל זהות אידיאולוגית.
נוצרה מציאות בה ישי ובן ארי מתחרים על אותם קולות וגורמים ששתי המפלגות לא יעברו את אחוז החסימה, לכן לא הייתה ברירה אלא להתאחד.
לגבי הראיון הישן מהארץ, זה חארטה. אני בטוח שהוא לא אמר את זה כי הוא לא פעל ככה בפועל. מעניין שפתאום הארץ הפך להיות מקור אמין.......
ישי אכן תמך בעסקת שליט, אך לא בשחרור מחבלים ללא תמורה (מה שקרה בממשלה האחרונה בזמן שהבית היהודי ממשיכים לשבת בממשלה כאילו כלום לא קרה). לדעתי אם בנט היה בפוליטיקה בזמן עסקת שליט יתכן בהחלט שהוא היה מצביע בעד, או מצביע נגד רק לאחר שהיה מוודא שזה יעבור גם אם הוא יתנגד.
בקיצור, לא מדובר באיחוד אלא בריצה משותפת על מנת לעבור את אחוז החסימה ולמנוע אובדן של עד 6 מנדטים לגוש הימין.
מה שחשוב זה שמכניסים את מרזל לכנסת ומחזירים את הימין האמיתי למוקד ההשפעה!

ומה יקרה כש"הימין האמיתי" יהיה בכנסת?השפיץ!
כל המערכת תזוז ימינההמרקד

כשהאופוזיציה, הגוף המבקר, מורכב ממפלגות שמאל בלבד, אז מושמעת על הממשלה רק ביקורת מכיוון שמאל על כמה הממשלה "ימנית מדי" ואין מי שחושף את השקר של הממשלה ואת כמה שהיא ממש לא ימנית. וכשאין ביקורת הממשלה מרגישה חופשית לעשות מה שהיא רוצה ואחר כך להמציא תירוצים שקריים והציבור קונה את זה.
אבל כשיש גורמי ימין באופוזיציה, אפילו רק ח"כ אחד, הממשלה מתחילה לחשוש מביקורת ימנית שתבריח להם מצביעים.
הממשלה יודעת שאי אפשר לעבוד על הציבור כי יהיה מי שיחשוף את זה ולא ייתן לממשלה להטעות את הימין.
לדוגמא: אם היה ימין אמיתי באופוזיציה הנוכחית הוא היה מביע ביקורת על החוק שכביכול מונע שחרור מחבלים (ובפועל אין לו שום משמעות) וחושף את השקר שבחוק הזה.
אם היה ימין אמיתי באופוזיציה הנוכחית הוא לא היה נותן לבעיית המסתננים לרדת מסדר היום. כשבן ארי היה בכנסת כל הזמן הממשלה פעלה בנושא כי בן ארי לא הותיר לה ברירה, הוא לא נתן לנושא לרדת מסדר היום בשום שלב, גם כשהממשלה רצתה להרדים את הציבור. ומאז שבן ארי לא בכנסת הנושא ירד מסדר היום וכמעט לא עוסקים בו.
האופוזיציה היא המפקחת שהממשלה לא יירדמו בשמירה או ירדימו את הציבור, לכן יש חשיבות לביקורת מצד ימין ולא רק מצד שמאל (אלא אם כן מוקמת ממשלה באמת ימנית שאפשר לסמוך עליה, לא נראה לי שיש ממשלה כזאת באופק).
לכן מספיק חבר כנסת ימני אחד באופוזיציה כדי לגרור את הממשלה ימינה מפחד הביקורת.

באמת?טורנדו

אז איך זה שבכנסת הקודמת שבן ארי היה, בתוך מפלגה של ארבעה מנדטים, וידע יפה מאוד לצעוק ולעשות פרובוקציות, עדיין: 

1. שיחררו אלף + מחבלים.

2. הקפיאו בנייה בפועל

3. ניתנו צווים דורסניים בבג"ץ נגד התנחלויות.

4. בפועל נעקרו יישובים ממקומותיהם (לדוגמה מגרון) - גם אם "רק" הועברו למקום אחר קרוב.

איך כל זה קרה במשמרת של בן ארי? הרי אמרת שאם הוא בפנים המערכת זזה ימינה... נראה שלפחות בקטע הזה של הימין של ארץ ישראל, המערכת באותו זמן הייתה הרבה יותר שמאלה מאשר בכנסת הנוכחית ללא בן ארי.

אשמח שתסביר את הסתירה הזאת במציאות...

(סתם אגב בנוגע למסתננים - כיום לא נכנס מסתנן אחד לשטח ישראל, ובכל חודש עוזבים רבים. נכון עדיין לא מספיק אבל לאט לאט זה הולך וגובר ולא כל דבר חייב להיעשות עם תקשורת המונים - למצוא מדינה שלישית שמוכנה לקלוט אליה את המהגרים זה עסק עדין שהרבה יותר בריא לו להישאר מאחורי הקלעים. דווקא רעש ומהומה כעת יכולים להחריב את המאמצים האמיתיים שהממשלה והכנסת עושים על מנת לפטור את הבעיה. מסתננים דשים לא נכנסים, וישנים - לאט לאט עוזבים. נקווה שעם הזמן יימצאו עוד מדינות להעביר אותם אליהן, והזרם החוצה ילך ויגבר...)

אולי רק כי זה לא המשתנה היחיד במשוואהעוגי פלצת
באותה כנסת היתה גם מפלגה זניחה בשם קדימה
עם 28 מנדטים שוליים וחסרי השפעה...

אדרבה, אולי את העובדה שבבחירות אחרי אותה הכנסת
גם הקולות עברו ימינה וגם כמעט הצליח עם אלדד
לעבור את אחוז החסימה -
יש לזקוף לפועלו...
קולות עברו ימינה? אז למה לא אליו?טורנדו

אתה טוען, אם אני מבין נכון - שהקולות שהימין "הרוויח" בכנסת הנוכחית על חשבון הקודמת (אגב, ניתן להתווכח. אני רואה שבפועל הגוש לא ממש השתנה, תלוי מאיפה סופרים אותו כל פעם) - הגיעו אליו בזכות בן ארי?

זאת טענה מאוד ערפילית וחסרת יכולת ביסוס והנמקה. אין שום דרך להוכיח דבר כזה, ולכן כאשר מדברים על תוצאות צריך לדבר על דברים שבוודאות מיוחסים לו. המשתמש הנ"ל כתב שבזכות בן ארי דברים זזו ימינה - הצבתי בפניו כמה וכמה דברים שנראה שיחסית לממשלה האחרונה הוא לא ממש הצליח לשנות, בעוד בכנסת האחרונה כשהוא לא היה, המצב מהבחינות האלו היה הרבה פחות קשה.

עדיין מצריך עיון גדול ומחשבה.

כמו הכול, גם זה עוד משתנה במשוואה גדולהעוגי פלצת

אין שום דבר בזכות משהו אחד

בהקשר לדבריך זרקתי משהו לאוויר,

יש בזה סברא קצת, לא יודע אם יותר...

אי אפשר להצליח בכל התחומים, אך לבן ארי היו בהחלט הצלחותהמרקד

אתה מדבר על זה שאף מסתנן לא נכנס כיום, אך זה כלל לא בשל הממשלה הנוכחית שהחלה לכהן אחרי שכבר עמדה הגדר במלוא אורכה.
בן ארי העלה את הנושא הזה, שאף אחד לא עסק בו, לסדר היום. הוא לחץ ללא הרף על המערכות ולא נתן להם להרדים את הציבור בשום שלב. אמרו לו "בונים גדר, הכל בסדר" אבל בן ארי לא הסכים להוריד את הנושא מסדר היום. הוא פיקח שעבודות בניית הגדר נמשכות במלוא המרץ ובשל הלחצים שלו זורזה הקמת הגדר והושלמה עוד לפני תום הכנסת ה-18. זה ההישג הגדול (וזה הישג ענק לח"כ בודד באופוזיציה) של בן ארי. זה פשוט אבסורד שאתה נעזר בהישג של בן ארי כדי לתאר "הישגים" כביכול שנעשים בכנסת הזאת ללא בן ארי. כיום עוזבים מעט מאוד מסתננים וכולם עוזבים מרצון. הממשלה לא הוציאה אף אחד ולא עשתה מאמץ קטן להוציא אף אחד. אתה מוכן שהמדינה תיקח את הזמן שלה באיזי, אבל לך תגיד את זה לתושבי דרום תל אביב שחיים כמו בגטו (דבר איתם, תשמע ותתחלחל). אין לנו זמן לעשות את זה לאט לאט, אנחנו גם לא צריכים שום מדינה שלישית, מחזירים אותם לארצות מוצאם. מרבית המסתננים הם אריתראים ויש לנו קשרים דיפלומטיים עם אריתראה, לכן אותם אפשר ביום אחד להחזיר. לגבי הסודנים, יש את דרום סודן שהיא בקשרים איתנו עד כמה שהבנתי ואפשר להביא את הסודנים לשמה. זה ממש לא מסובך כמו שאתה מתאר. בכל מקום בעולם מתמודדים מצויין עם הגירה בלתי חוקית, רק אצלנו בטוחים שזה נושא רגיש ומורכב. זה שאין מסתננים חדשים זה לחלוטין לא קשור לממשלה האחרונה, זה הישג של הממשלה שלפניה בשל הלחץ של בן ארי. כך שכל מה שקורה זה שמסתננים מעטים עוזבים מרצונם, המדינה לא עושה כמעט דבר בנושא.

על כל פנים, זה ההישג העיקרי שבן ארי הצליח להוביל. יש גם את החקיקה הלאומית של הכנסת הקודמת של ח"כים כמו זאב אלקין ויריב לוין. בכנסת הזאת הרבה פחות שמענו על חוקים ימניים.
ואתה טועה שהממשלה האחרונה הייתה יותר ימנית, הממשלה הזאת במוצהר הייתה יותר שמאל מהממשלה שלפניה:
בממשלה הקודמת שוחררו מחבלים בעסקת שליט אך לא שוחררו מחבלים ללא תמורה כלל, בממשלה הזאת שוחררו מחבלים ללא תמורה.
בממשלה הקודמת ביבי לא הסכים לתנאים מוקדמים למו"מ עם הפלשתינים, בממשלה הזאת הוא הסכים לתנאים מוקדמים למו"מ (שחרורי המחבלים).
בממשלה הקודמת ביבי סירב בתוקף להתנצל על המרמרה, בממשלה הזאת הוא התנצל על המרמרה ויישב למו"מ על פיצויים שנשלם.
בממשלה הקודמת הוקפאה הבנייה ל-10 חודשים שלאחריהם ביבי סירב להמשיך את ההקפאה, בממשלה הזאת בוצעה הקפאה שקטה לכל אורך הקדנציה (גם שר השיכון עצמו הודה כל הזמן שיש הקפאה, הוא חשב שבזה שהוא אומר את זה לציבור הוא מתחמק מאחריות שלו לעניין).
כך שהממשלה האחרונה בפירוש הייתה יותר שמאל מהממשלה הקודמת (ועוד לא הזכרתי את ישיבת עוד יוסף חי שהצבא עדיין מחזיק ברגעים אלו).

בן ארי היה סממן קיצוני ימנימשה

וככזה, הוא הציף נושאים שאחר כך טופלו על ידי מישהו אחר (במקרה שלך בוא נאמר את האמת: אלי ישי).

גם משה פייגלין שיחק את התפקיד הזה במידה רבה בתחום החירות הכלכלית וכן בתחום הר הבית, וכן בעוד תחומים (רה"ר אחד למשל).

הוא היה סממן קיצוני שמשך את כל המפה לכיוון שלו. לא היו לו הצלחות מפוצצות אבל היו כמה, רובן ככולן בוצעו בפועל על ידי אחרים.

אני מקווה שברוך מרזל יצליח לעשות משהו בהקשר הזה, כי פייגלין הפעם יהיה בחוץ.

אכן ולכן האמירה שלו בן ארי עושהטוביה2
נכונה מאוד הוא בתור ח''כ אחד גרם לגדר ומבחינה תקציבית אפשר לומר בהחלט שהוא היה הח''כ ששנה הכי הרבה את התקציב.
אבל פייגלין היה חבר קואליציה וככזה הוא הוגבלהמרקד

כדי להוות סמן ימני ביקורתי שמפקח שהמדינה תצעד בדרך ימנית ואם צריך מותח עליה ביקורת ציבורית וכך מושך אותה ימינה, אתה צריך להיות באופוזיציה. פייגלין היה בקואליציה ולכן פעילותו הוגבלה ואם הוא הפר את ההגבלות אז הוא נענש בשלילת זכויותיו הפרלמנטריות. מרזל מהאופוזיציה יוכל להשפיע יותר משום שהוא יהיה משוחרר מכבלים קואליציוניים. אתה לא יכול להיות גורם מפקח ומבקר את הקואליציה בתוך הקואליציה, אתה צריך בשביל זה להיות באופוזיציה.
אני רואה הרבה פעמים בדיוני רשת אנשים שאומרים את המנטרות הקבועות על כך שבקואליציה משפיעים ובאופוזיציה רק צועקים, זו ממש בורות עצומה. כנראה שהבורות הזאת מגיעה בגלל שבסופו של יום ההישגים של האופוזיציה מושגים ע"י הקואליציה והיא זאת שקוצרת אחר כך את השבחים למרות שללא הלחץ מהאופוזיציה הם לא היו עושים את זה.

מה שאמרת נכון, ובכ"ז לא סיבה לא להיות חבר קואליציה.משה

ואז מה?השפיץ!אחרונה
כשמישהו בתוך ש"ס הוא תמיד כפוף לדרג מעליועוגי פלצת
(ע"ע מה נסים זאב, מייסד ש"ס המודח,
אמר בראיון שניה וחצי אחרי שסולק מש"ס)

כשמישהו קם והחליט לעזוב בריש גלי,
ולקומם עליו ציבור שלם -
אין לך תשובה גדולה מזו.

והוא אפילו עשה שמיניות לצרף את מרזל.
היה לו מאוד נח ליישר קו עם שטבון ולהראות
לעוצמה כתף קרה.
כבר עכשיו הוא מתחיל לשלם את המחיר הפוליטי
שירדוף אותו עד יומו האחרון על הברית הזו.

על כן אני גאה לומר,
הקול שלי בע"ה להעם איתנו בראשות אלי ישי
אתה לא רציניטוביה2
ניסים זאב הוא כסאולוג שפתח תפה רק כי זרקו אותו מהכסא. דרך אגב גם ישי

הוא לא החליט לעזוב הוא נזרק

והסיבה שהוא הכניס את עוצמה היא שהוא צריך אותם יותר משהם צריכים אותו (את מרזל יותר קל לחרדים לבלוע) וגם אז הוא סחט אותם מאוד

איזה מחיר פוליטי מדובר?

אני מצביע למזל וישי לא מונע ממני להצביע כי הוא לא יותר גרוע משאר הנבלות שישבו שם במילה
ניסים זאב פוטר, אלי ישי התפטראלעד

זה ההבדל בין לעזוב את הספינה רגע לפני או רגע אחרי שהיא טובעת.

ובשני המקרים מדובר על להציל את עורךטוביה2
ולא על התווית דרך פוליטית. או כמו שקוראים לזה היום כיסאולוגיה
לא חושב שזו הסיבה היחידהאלעד
תאיר את עיני איזה עוד סיבות ישטוביה2
או בעצם למה לא פרש קודם

אם באמת הוא חושב שדרעי |צינזור עצמי| והוא לא רוצה לפגוע במרן. בבקשה כשרבך החזיר אותו מדוע לא עזבת? הוא לא היה יכול לומר לרב עובדיה 'אני איתו לא הולך - אני אומנם לא יקים מפלגה אחרת כדי להלחם בך. אבל יש לי קווים אדומים'
ואני יודעה שאני כבר טוחן אבל בכל זאת. למה מי שאין לא קווים אדומים עדיף על מי שאין לו קווים אדומים
רק נדייק: שטבון והחבר'ה שלו סחטוהמרקד

בעוצמה יהודית אמרו שהדיבורים עם ישי ועם הרב מאזוז היו ברוח טובה, אלא ששטבון וחבורתו כל הזמן הקשו במטרה לגרום לבן ארי לוותר על האחדות ואז להצטדק ולהגיד "אנחנו הצענו לו אחדות, אך הוא בחוסר אחריות העדיף לצעוד לבד".
הרי לבסוף יצע המרצע מן השק כשהזרם הזה הודה בגלוי שאינו מעוניין כלל באחדות עם עוצמה יהודית.

אחרי שהוא הודיע על פרישה היה אפשרטוביה2
לתת את המקום השישי למיהו של בן ארי גם אם לא לבן ארי בגלל עניין הר הבית. כשהוא חזר הוא כבר לא היה במצב של העמדת תנאים אבל זה היה נח לישי
אולי אתה צודק ואולי לאהמרקד

ישי הובך פה בצורה רצינית.
המגעים בינו לבין עוצמה יהודית היו ברוח חיובית (ותעיד על זה המתיחה שעשו לבן גביר בה ניתן לשמוע שבן גביר מדבר בצורה מאוד חביבה וידידותית אל אלי ישי [כלומר אל החקיין שבן גביר חשב שהוא אלי ישי] ) ושטבון הוא זה שלא הפסיק להפריע והציב את ישי במצבים לא נעימים. לישי הייתה חשובה האחדות עם שטבון ולכן הוא לא ידע איך להתמודד עם ההפרעות שלו. הוא לא רצה כל כך מהר לפרק את האחדות שהייתה לו עם שטבון, כי אז כבר היו מתייחסים אליו כפלגן סידרתי שלא מצליח להסתדר עם אף אחד.
אבל לאחר ששטבון איים לפרוש נמאס לישי והוא הודיע לשטבון: או שאתה מסכים למתווה שהושג או שאתה מוזמן ללכת ונחליף אותך ברב הילל הורביץ.

ועדיין הוא אכן ניצל את הסחטנות של שטבוןטוביה2
שוב כרגיל הוא לא אשם. אבל זה המצב
לא רציני באף רמה של הדיוןender13

גם אם נקבל את הגישה הזו הרי שאלי ישי נכנס לכנסת אז כשליחו של הרב עובדיה ופעל לפי הוראתו.

עכשיו הוא פועל לפי הוראותיו של הרב מזוז.

רוצה לדעת אם להצביע לו? בדוק את דעותיו של הרב מזוז.

זה בכלל בלי להתייחס לעמדה המוזרה שמושמעת כאן לפעמים שאם אין מועמד 100% לפי דעתי אז עדיף לא להצביע בכלל.

בדיוק עמדות כאלה עלו לעם היהודי בדמים רבים, לפני השואה במהלכה ואחריה.

אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

אתה טועה, בכל כך הרבה וריאציותמשה

יש חשיבות במאבק על תפיסת שטח ויש ערך עצום בבניה לגובה. בעיקר כלכלי, אבל לא רק.

בדיוק. בעיקר כלכלי. זו גם הסיבה שהוחרבה צור משגבי-ימח שם עראפת

זה כלכלי לירון זמביש וסמוטריץ'.

אולי אני טועה ויש עוד ערך לבנייה לגובה, אבל בשלושה דברים אני לא טועה-

הפוליטיקאים הללו לא עמדו לנו בשעת דחקנו, הם לא יצאו להגנתנו, ולהיפך, הם הצטרפו לדוחקים אותנו ופתחו במסעות הרס הגבעות.

העוקף הוא פלסטר לשטף דם פתוח. הדם שוטף את הפלסטר. כשיקום שוב ארגון טרור כמו גוב האריות, העוקף יהפוך למלכודת מוות בדיוק כמו חווארה וגרוע מכך.

בנייה לגובה בתוך היישוב יצהר לא תפתור את בעיית ההשתלטות הערבית, ויצהר תהפוך לגטו נקודה.

לא הבנת, כלכלה זה לטובת כלל התושביםהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ה' בטבת תשפ"ו 9:21

וישוב גדול עם אוכלוסיה משמעותית, מאפשר כלכלה יותר טובה לכל הסביבה - בישוב גדול יהיה סופרמרקט פעיל כל היום ולא רק צרכניה קטנה לשעות ספורות. בישוב גדול יהיה סניף של קופת חולים שיתן יותר שירותים. בישוב גדול לכל מיני מהישוב ומחוצה לו יהיה שווה לפתוח עסקים ולהציע שירותים.

אם יש יותר מסה של תושבים באופן כללי - יותר יתפתחו מרכזי העסקים הגדולים, כמו שער בנימין או מתחם רמי-לוי אריאל.

זה ממש לא סותר את פרוייקט החוות - להפך, החוות והגבעות הם 'לוחמי הסיירת' והישובים הגדולים והמבוססים הם 'הגדודים'. צבא צריך גם את זה וגם את זה.

גם החלוצים האמתיים בחוות, משמעותי להם שיש במרחק 5 דקות נסיעה או 15 דקות נסיעה, מכולת, מרפאה ויש בישוב הסמוך תופרת. גם להם משמעותי עוד יותר מלאחרים, שיש בישוב קרוב חנות חומרי בנין וציוד לחורף.

מקרה שאני מכיר: תושבת חווה, הייתה גננת בישוב סמוך. אם לא היתה שם מסה של תושבים, לא היה נפתח גן ולה לא היתה פרנסה במרחק סביר.

חה! הצחקת אותי.ימח שם עראפת
אל תבלבל לי במוח. התכנית הזו הופכת את יצהר לגטו בניינים, הכלכלה שלך מעניינת לי את קצה הבוהן, היא לא תעזור לי אם סביבי קמה מדינה פלסטינית.

אתה עיוור למציאות ידידי, סמוטריץ' סותר בדיוק את פועלם המבורך של החוות והגבעות שלא באות לו טוב בעין.

מקסים שאתה מכיר גננת בחווה, מקרה שאני מכיר: משפחה שמגנה על ארץ ישראל מפני היישוב הערבי, אם לתינוקת קטנה, וסמוטריץ' שמחריב את ביתה. עוד מקרה שאני מכיר, יהודי יקר שטורח ליישב את הר עיבל, עוד לפני שהוד מעלת סמוטריץ' חשב על כך, ומר סמוטריץ' החריב את מה שבנה והרס והחרים ציוד בשווי מאות אלפי שקלים. עוד מקרה שאני מכיר, יישוב חביב שמר סמוטריץ' החריב בטענה כלכלית. כלכלי למי?!

אל נא תהיה אידיוט שימושי.

בקיצור, אתה עדיין תקוע בראיה שחור-לבן של גילהסטורי
ההתבגרות.

דבר קצת עם אנשים שעוסקים במקרו ולא רק במיקרו (כולל מיצהר, אלחנן גרונר לדוגמא), ותראה שלצד ביקורת על נקודות ספציפיות (שלעולם תהיה, כשם שפרצופיהם וכו'), הם מלאים הערכה לסמוטריץ' על כך שהוא הראשון שבאופן מערכתי עוצר את המדינה הפלסטינית ומבסס את ההתישבות.

אתה תקוע בעיוורון הממלכתיות. אני לפחות רואה.ימח שם עראפת

תאמין לי שאני יודע בדיוק איזו הערכה רוחש אלחנן גרונר לסמוטריץ'.

והוא ממש, אבלל ממש ממש לא חושב שסמוטריץ' עוצר את המדינה הפלסטינית. ואם אתה חושב שסמוטריץ' עוצר את המדינה הפלסטינית, אז מפאת נסיוני הכושל להיות מנומס אני רק ארמוז לך מה אני חושב שאתה.

תלמד קצת על תכנית פיאד, תתעדכן קצת למה הורסים את הגבעות, תעיף מבט על מפת יו"ש, ותבין שסמוטריץ' שותף פעיל (לא בכוונה, אני מקווה) בתכנית פיאד להקמת מדינה פלסטינית מתחת לאפה של ישראל.

אתה יכול גם לחפש ולמצוא פוסטים של ערבים מכפרים הסמוכים לגבעות שנהרסו בידי סמוטריץ', בהם חוגגים הארורים ומודים לסמוטריץ' שמסייע להם במאבק.

סמוטריץ' מבסס את ההתיישבות, בכך אני מסכים. מבסס אותה בבוץ, היא תתבוסס בבוץ הגטאות שהוא עמל כל כך לאשר.

הגבעות והחוות לאורך ציר אלון ברובן אינן חוקיות, והן סובלות כל הזמן מהרס וחורבן. אבל הביטחון שהן הביאו לאזור, עולה עשרת מונים מכל הגטאות שמקים סמוטריץ'.

הדה לגיטימציה שהוא מקדם לגבעות הרסני ומסוכן, ועוד כמה שנים כשיהיה מאוחר יותר גם אתם תקלטו פתאום, שאנחנו בוועדת מדריד-בגין המתחדשת, שתוביל להסכמי אוסלו-רבין, כשהפעם מדובר בסמוטריץ', שמחריב גבעות, ולעתיד לבוא זה יהיה יאיר גולן שמחריב יישובים.

את החוות לאורך ציר אלון, אני מכיר היטבהסטורי

והם נתמכות לחלוטין ע"י סמוטריץ' וסטרוק במשרדיהם.

רבות מהנקודות שהיו קודם, אושררו בממשלה הזאת, כולל הפיכתן לישובים מוסדרים ורבות נוספות הולכות ומוקמות, בתמיכת ודחיפת המנהל.

לו היית מכיר היטב, לא היית מדבר שטויות.ימח שם עראפת

בוא תספר לי מהי אותה "נתמכות לחלוטין" עליה אתה מדבר.

הנה מפה, בוא תספר לי מי מהחוות "נתמכת לחלוטין" ע"י סמוטריץ' וסטרוק.

ותעדכן בבקשה מה זה אומר "נתמכת לחלוטין". גברת סטרוק טורחת לבשל להם לשבת? מר סמוטריץ' מוציא את הכבשים למרעה?

אולי יש הבדל בין חוות לגבעותנפש חיה.

חוות נתמכות ע"י הממשלה כי יש לה אינטרס ביטחוני

וגבעות לא נתפסות ככאלה )שזה שטות איומה בעיניי לפחות) אז אין להם תמיכה?

באמת שאין לי מושג

לאימח שם עראפת

חוות נתמכות(גם כן נתמכות) על ידי המדינה כי המדינה מכירה בתרומתם הבטחונית, וכי הם שומרים על אדמות מדינה.

גבעות תורמות לביטחון לא פחות, אבל הן לא מצייתות לחוקי המדינה שאוסרים להקים גבעות בשטחי B, ואם המדינה לא מאשרת להקים חווה בשטחי C באזור מסויים מסיבותם הם, אזיי גם כן יהיו מי שיקימו שם חווה למרות זאת, ויעצרו את תכנית פיאד גם במחיר הפסדים מכיסם.

אתה באמת ילד קטןהסטורי
העזרה של המנהל והממשלה היא לא בתורנות מרעה. תשאל כל אחד מהם האם משעותית לו התמיכה הזאת...
ואתה ילד גדול עם שכל זול, הייתי ציניימח שם עראפתאחרונה

אני יודע שהתמיכה הזו משמעותית, הייתי בחווה כשקיבלו אותה. רנג'ר כבר היה לנו בחווה לפני כן, אבל ברור שטובים השניים מן האחד.

גם סולארי כבר היה, וגם מים וכביש גישה. ברור שכל הדברים האלה מוסיפים, אבל החווה הייתה מסתדרת בלעדיהם.

אני בטוח שאם היו שואלים את בעלי החוות מה הם מעדיפים, שהם יקבלו את הציוד והגבעות יהרסו או לא זה ולא זה, הם היו מוותרים ברצון על כל מתנות העוקץ הללו.

אולינקדימון

אבל הסדרה של 69 יישובים היא דבר ענק שלא קרה הרבה זמן, בטח לא בקצב כזה.

המשמעות היא תקציבים, תב"עות, תוכניות חומש, ועוד. השלכות חיוביות על יישוב הארץ כפשוטו.

פיתוח של יישובים קיימים זה גם דבר חשוב, בגלל שזה מגדיל את הנוכחות היהודית מבחינה מספרית. דבר שבעצמו משפיע על העתיד של האזור.

אני לא יודע איך זה מסתדר עם הרס של גבעות שעדיין מתרחש, אבל בוודאי הסיפור מורכב יותר - ואולי כמו שאמר פה הסטורי לעניין הסמכויות...

אתה לא רואה מה קורה סביבך.ימח שם עראפת
מקסים שיש הסדרה של 69 יישובים, היא הייתה מגיעה גם ללא עזרתו האדיבה של סמוטריץ' בעוד כמה שנים.

סמוטריץ פתח במסע דה-לגיטמציה לגבעות "הלא חוקיות" ובמקביל לגיטימציה ליישובים.

כל גבעה בשטח B חשובה עשרת מונים מגטו של יחידות דיור לגובה. מי שלא מבין את זה לא מבין את המציאות ביו"ש, ואם הוא מעוניין להבין אותה שיחפש על תוכנית פיאד בגוגל.

דבר אחד אבהיר: גם אם יהיו בגטו מליון איש, זה לא יעזור אם יהיו מוקפים מכל עבר בכפרי מרצחים. תכנית פיאד מתקדמת בקצב מסחרר כל יום, והיחידים שיעילים כנגדה הם החוות והגבעות ששמות פס על המערכת ומתיישבות בשטחי B. אתם מדברים על כלכלה ולא קולטים שבלי ביטחון אין כלכלה.

יש שם ישובים ש 20 שנה לא אישרו אותםברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך ו' בטבת תשפ"ו 9:05

לא ברור למה אתה חושב שעוד כמה שנים היו מאשרים אותם גם בלי סמוטריץ.

והפריחה שיש היום בחוות זה הרבה בזכות סמוטריץ וסטרוק

והם הסתדרו עד כה בלי עזרתו האדיבה של סמוטריץ'.ימח שם עראפת

גם לפני סמוטריץ' אישרו יישובים, חביבי. גם לפני 40 ו50 שנה, גם כשסמוטריץ' היה פתק בכותל. יישובים קיימים שלא מפנים אותם הרבה שנים, היו מקבלים אישור יום אחד, בטח אם הם קיימים בשטח כבר 20 שנה.

אפילו לא היו מאשרים אותם, עדיף ככה ושמסע ההרס והדה לגיטימציה של הגבעות לא היה קורה.

כל ארועי הירי שחיילים ושוטרים ירו על נערים, יונקים מהאווירה הכללית שסמוטריץ' ועוד כמה אישי ציבור מייצרים- הנוער האלה הם אוייב. נקודה.

לגבי הפריחה בחוות, סמוטריץ' לא קשור. סטרוק וכ"ץ הם אלה שעשו את כל העבודה, סמוטריץ' רק הגיע לצלם סרטון על רנג'ר ולרכב על עבודה של אחרים כדרכו.

וגם התמיכה הזו- אני בדיוק באיזו תמיכה מדובר, ועם כל הכבוד לה הפריחה בחוות הייתה מצליחה יוםי בלעדיה, והיא ממש לא משמעותית כמו שאתה מדמיין.

להלן התמיכה: מערכת סולארית. חיבור למים. סידור כביש גישה. מערכת מצלמות. פנס. רנג'ר.

חשוב, נחמד מאד, אבל לכל חווה מוסדרת כבר היה את כל הציוד הנ"ל לפני שגברת סטרוק הואילה בטובה לספק לה אותו.

צריך להבין, שמי שמקים חווה, הוא אדם מבוגר, בעל אמצעים, שמסדר לעצמו חשמל ומים וכביש גישה, ורכב שטח, ופנס. ככה שכל החוות שקיבלו את התרומות האלה היו מסתדרות מצויין. מה שבאמת תורם לפריחת החוות, היא המלחמה. מאז המלחמה הצבא הבין הרבה יותר את חשיבות החוות, ויותר מהצבא- הנוער הבין. והנוער הוא החשוב ביותר, החוות משוועות למתנדבים שיוציאו מרעה, שישמרו בלילות, סתם שיתנו יד למה שצריך. ומאז המלחמה הנוער מגיע הרבה יותר לחוות והגבעות. זו הסיבה לפריחה. זו הסיבה שאפשר להקים עוד גבעות וחוות, כי יש בני נוער שמוכנים לבוא לגור בחווה, שמוכנים לחיות באוהל בחורף ולקום ב6 בבוקר להוציא מרעה 8 שעות רצוף.

הפריחה שיש היום בחוות היא בפירוש **לא** בזכות סמוטריץ'. לסטרוק הייתי נותן קרדיט, אם הייתה דואגת לתמיכה במי שצריכים באמת, ולא למי שכבר הסתדרו אבל יכולים להעזר בעוד תמיכה. יש המון גבעות וחוות שחיות בלי מים זורמים ובלי חשמל, עם כביש גישה משובש שאפשר להגיע אליהן רק עם 4×4, שצריכים להיות דרוכים 24/7 כי הם מגנים על הארץ בשטחים מסוכנים. אני כל הזמן מקבל הודעות "מחפשים חמוש" בחווה מסויימת שצריכה שיהיה נוכח בגבעה, למקרה שיהיה בו צורך. הם לא קיבלו כלום.

אז השרה סטרוק לא מקבלת ממני נקודות זכות לפריחת החוות.

את כל ההאשמות שלךנקדימון
הייתי רוצה לשמוע מפיהם של בעלי החוות עצמם. לא כל בעל חווה הוא מהנדס חשמל, וגם אנשים "עשירים" שמחים לקבל עזרה ולשחרר חלקים מהכסף האישי שלהם לצרכים אחרים. הייתי רוצה לשמוע מהם מה קיבחו ומה לא קיבלו, ומה ההשפעה *לדעתם* על האירוע הזה.
אתה מוזמן לרדת אל העם ולשמוע את דעתם.ימח שם עראפת

אתה רוצה מספרים של בעלי חוות?

וודאי שגם אנשים "עשירים" נהנים לקבל כסף, ובעלי חוות הם לא "עשירים". אבל הם ממש לא תלויים בטובות ההנאה של סמוטריץ' וסטרוק.

בעלי החוות בגוש עציון בהצהרה חריפה

זה מה שאמרו בעלי החוות לירון רוזנטל אחרי ההרס בצור משגבי. אמנם הכותרת היא לירון רוזנטל, אולם אני חושב שהמכתב משקף מעט את דעתם כנגד סמוטריץ' וסטרוק.

מכיר את תוכנית פיאד הארורהנקדימון

ואני רואה אותה קורמת עור וגידים מול העיניים שלי בכל בוקר כשאני נוסע.

אבל כשדיברתי על אישור תקציבים ותב"עות ממש לא דיברתי על המשמעות הכלכלית אלא על היכולת (החוקית הקלאסית הרגילה) להתרחב.

אם אני זוכר נכון, אגב, יש הרבה יותר גבעות וחוות ממה שהמנהל האזרחי הורס (לא, זו לא הצדקה).

ואם אני ממשיך לזכור נכון, בין היישובים המוסדרים יש גם חוות שאושרו כיישובים, למשל חוות אל-נווה.

ואין לי מושג על סמך מה החלטת שזה היה קורה גם בלעדיו. בפועל, ב3 השנים האחרונות, תחתיו, קרתה הסדרה מאסיבית (באופן יחסי למצב הקודם) שאני לא רואה סיבה שהיא תקרה תחת ממשלות השמאל הבאות.

אני לא יודע איך זה מסתדר עם הרס של גבעות שעדיין מתרחש, אבל בוודאי הסיפור מורכב יותר - ואולי כמו שאמר פה הסטורי לעניין הסמכויות...

אתה עיוור למציאות.ימח שם עראפת

עד שיהיה לך איך להתרחב חוקית לא יהיה לך לאן, האוייב לא מחכה.

וחוץ מזה, שיש לא מעט שטחי B שלא תוכל להתיישב בהם חוקית, והערבים הארורים בונים בהם וחונקים את היישובים והכבישים, מבודדים את היישובים אחד מהשני.

אתה זוכר נכון, חוות חוקיות לא נהרסות(בדרך כלל), וגבעות וותיקות כמו מעוז אסתר, קומי אורי, להבה, תקומה, גבעת רונן, 777, אלומות, גם כן כבר לא נהרסות. אחרי שגבעה מתבססת במקום, למדנו מנסיון העבר שפחות הורסים אותה. ככל שיש יותר משפחות למערכת יש פחות רצון להתעסק בגבעה. כך נוצר מצב שיש עשרות גבעות-יישובים שמר סמוטריץ' יכול "להסדיר".

אמת, בין היישובים ישנן כמה חוות חוקיות, סואו וואט? יש גם שכונות של יישובים קיימים שהוסדרו, אז קוראים להן "יישוב".

על סמך מה החלטתי? על סמך הבית שלי, שהוסדר כשמר סמוטריץ' היה באופוזיציה.

תימה לי, מפני מה נראה לך שהממשלות הבאות יהיו ממשלות שמאל. (אלא אם כן אתה צופה שמר סמוטריץ' ייבחר שוב, ואזיי אתה בוודאי צודק, ממשלת שמאל על מלא. סתם. חצי הכוס הריקה.)

ההסדרה הזו אכן מטורפת, ובשעתו היללתי גם בפורום את מר סמוטריץ'. ואולם, כל זה לא שווה כלום אם התמורה היא מסע הדה לגיטימציה שעורך סמוטריץ' לגבעות.

כפי שכבר אמרתי- כל גבעה בשטח B חשובה יותר מעשר יישובים שיסדיר סמוטריץ'.

סמוטריץ' נותן הכשר להרוס, וזה יחזור כמו בומרנג לפרצוף.

אני לא יודע מה כתב היסטורי על סמכויות, מכיוון שהוא ערך, ואולי לא לחינם ערך, וד"ל.

וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטוריאחרונה
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה

ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה
במהלך הלילה בית נהרס בגבעת בית ענותאיתן גיל

בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*

*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים  עשר חודשים.

אתה מטומטם או עושה את עצמך?!הסטורי

בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!

(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.

בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).

כן, יש סיכון למי שבונה בתים לא חוקייםמשהאחרונה

עד היום הצליחו הרבה פעמים להלבין אותם ולתת להם אישור. לא תמיד הצליחו ולפעמים גם לא רצו מכל מיני סיבות (ע"ע מועצת גוש עציון).

בתים "לבנים" זה הדבר הכי חשוב בטווח הארוך ממליון סיבות ולהתעלם מזה זה פשע.

שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל והסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

שאלות  אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?

הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד  הלאומי  של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).

האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?

💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?

6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).

.

🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?

ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.

האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?

והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨

ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות"  וכו'.  איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה…  ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫

.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm

7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎

על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,

והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥

מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?

אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.

(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)

8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות  מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:

הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.

הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנואני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):

"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.

זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".

עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.

כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.

צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .

סליחה על האריכות , אך זה חשוב

שאלת את זה לפני עשרה ימים וענו לך...הסטורי
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזל - אקטואליה וחדשות

בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.

לגופם של דברים - באזור שלי לא ראו כי לא היו טילים. אבל מאנשים שנמצאים באיזורים שראו טילים שמעתי עדויות רבות על ירוטים.

כן, ההזיות המוכרות של המדען המתוסכלshaulreznik
שאת שמו שכחתי
ראה נאשלג דאשתקד

אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.

אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).

אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.

אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.

ראיתי פיזית. כן.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
לא שוב.מרדכי
בס"ד

אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.

הערה לגבי התגובות להודעה על כיפת ברזלסביר11אחרונה

האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.

א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,

וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",

וסימן שלא הגיע להערה שבסוף  על האריכות ולהתנצלות על כך.

ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,

במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.

ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,

וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.

אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,

בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

התכוונתי לנפקא מינא הלכתית בדיני קנייןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך