לא יודעת במי לבחור*שלי*
מה ההתלבטויות? אני בעד יחד. הכי ימנית, הכי דתית.שודד ים
אפשר לסמוך עליהם במאה אחוז.
שקול ועניינייוני
..כישוף כושל
בס"ד
חשבתי להצביע ליחד וראיתי שאני לא מסוגלת
למרות שהיא המפלגה שהכי קרובה לדעות שלי
בגלל כמה סיבות
1. אני לא סומכת על אלי ישי
2.ההתנגדות לקבל את בן ארי הייתה לטענתם בגלל נושא הר הבית ואני לא מסוגלת להצביע למפלגה שיוצאת ככה נגד מקןם המקדש
3.הכל מלוכלך נורא בתעמולה שלהם
שבוע שעבר יצא חוברת למה לא להצביע לבית היהודי
השבוע אלי ישי מאיים בקלטות נגד שס
זה פשוט לא איש שהייתי רוצה שייצג אותי בכנסת
ולמרות הכל
להצביע לבית היהודי?
זה מעט חוטא לדעות שלי
הבחירות מתקרבות ואני לא מסוגלת להחליט אם לעשות בחירה גרועה או לא לבחור בכלל
**
אני לא כל כך טובה באקטואליה ושכאלה
זה המידע שאני קיבלתי
ויותר מאשמח אם תגיבו ותתקנו את מה שלא נכון
>>יוני
2. בסופו של דבר, זה נושא הלכתי ולא פוליטי.
3. הם די בתפקיד אופוזיציה ל2 המפלגות שהזכרת ולכן הם תוקפים אותם. מובן.
עדיין אני ממליץ לך לא להצביע.
למה?כישוף כושל
בס"ד
המתחרים הטבעים של בנט הם הליכוד ויחד ואני לא רואה נגדם מבצע השמצות מצדו
את לא רואהיוני
ואחרי הבחירות הקודמות הפעם די שקט בין הבית היהודי ו הליכוד אבל עדיין יש הרבה זבל שקופץ מפעם לפעם..
יש בלי סוף, אני לא מבין איך את לא רואההמרקד
כל שני וחמישי יוצא בנט או ח"כ אחר מהבית היהודי ותוקף את יחד תוך השמצות על כך שישי כביכול שמאלני (שזה שקר מוחלט).
בנט לא מפסיק להשמיץ את יחד וגם את הליכוד, איך את לא רואה את זה?
קיבלתי איגרת מבנט בהודעת SMSציוני
מה זה אם לא "אל תבחרו בישי! תבחרו בי, ולא משנה שאני לא דתי כל כך!".
שבענו מלאומיות חילונית. תפיסותינו הלאומיות צריכות לנבוע מתוך תורה, כי אחרת הכל ירמס ביום מן הימים! ניצנים לכך אנחנו כבר יכולים לראות בתוכניתו המדינית של בנט, המכירה בשלטון אוטונומי של הרשות הפלשתינאית על 40% משטחי יהודה ושומרון, כולל חברון, שכם, בית-לחם, יריחו ועוד!
כאן עברתם את הגבול!מרובע ירוק
להגיד על איגרת כזו שהיא פגיעה באלי ישי? מה ההזיות האלה?
פשוט מטורף. אני לא מאמין למה שאני רואה כאן.
זה לא פגיעה באלי ישי ברמת השמצותציוני
זו פגיעה במפלגת יחד בטענה שלא ישפיעו, ולכן אין טעם לבחור בהם.
אך זהו עיוות. אם מפלגת יחד לא תעבור, כל גוש הימין והמחנה הלאומי יפגעו, ותיכפה ממשלת אחדות עם מפלגות שמאל ללא שום ברירה אחרת. לכן כל אגרת מעין זו היא סכנה למדינה.
אף אחד לא פגע ביחדמרובע ירוק
ובנט לא אמר שם אפילו רמז על יחד.
באיגרת דובר על למה להצביע לבית היהודי, לא למה לא להצביע ליחד.
אין מה לעשות, לבנט מותר להסביר למה כדאי להצביע לו. סורי אלי ישי.
ברור שבתרגום חופשי האיגרת הזאת היא עזבו אותכם מכל הדבריםהשפיץ!
הנוראיים שאנחנו עושים כי רק אנחנו נשמור על ארץ ישראל.
זאת אומרת פנייה למצביעים שהם יותר ימינה,איזה מפלגה יש יותר ימינה מהבית היהודי חוץ מ"יחד"?
להפך, יחד הם היחידים שלא מתלכלכיםהמרקד
בעוד ומתפרסמים מודעות המשמיצות ומכפישות את שמו של אלי ישי, ישי מתעקש לא להכפיש ולא לצאת נגד אף אחד. יחד באופן רשמי לא יצאו כמעט אף פעם נגד הבית היהודי וש"ס, לעומת זאת הביטת היהודי וש"ס, על חברי הכנסת שלהם ויושבי הראש שלהם, לא מפסיקים להתנגח ביחד ולתקוף אותם השכם והערב.
תראי את זה: /News/News.aspx/294144
מתוך דבריו של מרזל בכתבה: "יש לנו חומרים רבים שמטה ההסברה שלנו אסף שיכולים לפגוע קשות מאוד במפלגות המתחרות בנו על קולות הימין, אך ישי מתנגד להוציא את החומרים ואינו מוכן לפעול בניגוד לדעת רבותיו
ולתקוף את אותן מפלגות, מתחרות, פעם אחר פעם אנשי הקמפיין דורשים ממנו אלי, בא נגיב, אסור לשתוק, אך ישי אומר - יש לנו אחריות לכל מחנה הימין, ירי בתוך הנגמ"ש יעלה את שלטון הרצוג".
ולגבי הר הבית: מרזל בעד עלייה להר הבית בדיוק כמו בן ארי והוא יאבק בעניין בדיוק כמו בן ארי. אמנם הוא מסיבות אישיות לא עולה, אך בוודאי שהוא יפעל רבות לחיזוק הזהות היהודית בהר הבית ולחופש התפילה וההשתחוות ליהודים.
ולגבי סעיף 1: תסמכי על מרזל, עליו אפשר לסמוך יותר מכל אחד אחר בפוליטיקה.
המרקד אתה ממש טועהkamenker
מי אומר כל הזמן שצריך מישהו שיהיה לימינו של בנט? שישמור עליו מימין אם לא מרזל??
וחוץ מזה מספר 5 של יחד הוא איש שס ושס חתמו על הסכם אוסלו להזכיר לרבים פה!!
למה צריך את יחד גדולה אם היא לא מייצגת את דעת רב הרבנים הדתיים הלאומים ?? אפילו הרז זלמן מלמד והרב שהיה ראש ישיבה ביחד עם הרב דב ליאור כבוד הרב אליעזר ולדמן ראש ישיבת ניר בחברון תומך בבית היהודי ועוד שורה גדולה של רבנים בציבור שלנו אמרו להצביע לבית היהודי!!
זה לא נקרא להשמיץ ומרזל לא אומר את זה כל שנייההמרקד
להגיד שאנחנו נהיה מימין לבנט זה לא השמצה על בנט. הוא לא אומר דברים רעים על בנט.
ולגבי מספר 5, הוא לא היה ח"כ כלל. ש"ס בימי דרעי היתה מפלגה שמאלנית, אך בימי ישי היא הפכה למפלגה הרבה יותר ימנית, ישי שינה את ש"ס מן הקצה על הקצה וגם הרב עובדיה זצוק"ל בעצמו אמר שדרעי הטעה אותו בעניין אוסלו. כיום דרעי מחזיר את ש"ס לימים בהם הייתה מפלגת שמאל ולכן ישי ואנשיו כבר לא נמצאים שם. ש"ס של דרעי תמכו באוסלו, לא ש"ס של ישי (ואל תביא לי עכשיו את הריאיון המטופש מלפני 13 שנה בהארץ. ישי כבר הסביר שהארץ סילפו את דבריו ולקחו משפט שהוא ציטט שנתניהו אומר כאילו הוא עצמו אמר אותו).
וביחד תומכים גדולי הרבנים בציונות הדתית: הרב דוב ליאור, הרב שלמה אבינר, הרב שמואל אליהו, הרב אליקים לבנון, הרב ישראל אריאל, הרב צבי טאו הרב נחום נריה ועוד ועוד.
מרבית רבני הציונות הדתית הגדולים תומכים ביחד, רק קבוצה קטנטנה של רבנים (גדולים ומכובדים, אבל מעט) תומכים בבית היהודי.
מעט רבנים?מרובע ירוק
תראה את הרשימה של יחד ותבין ששל הבית יהודי גדולה לא פחות
לא כל הרבנים שתומכים ביחד נמצאים ברשימההמרקד
רבני ערים ומועצות אזוריות לא מורשים לחתום על קריאות בנוגע לבחירות, לכן רבנים כמו הרב שמואל אליהו והרב אליקים לבנון ועוד רבנים רבים לא נמצאים ברשימה, אך הם תומכים ביחד.
גם בבית היהודימרובע ירוק
יש את הרב צפניה דרורי ואת הרב יעקב אריאל וכו' שלא נמצאים ברשימה של הבית היהודי בגלל זה.
גם מספר 3 של יחד הוא איש ש"סמרובע ירוק
אנשי ש"ס של ישי ולא ש"ס של דרעיהמרקד
ש"ס של ישי הייתה שונה מאוד באופייה מש"ס של דרעי.
דרעי בא עכשיו והרס את כל השינויים שישי עשה בש"ס ולכן ישי ואנשיו כבר לא בש"ס. ש"ס של דרעי זה לא ש"ס של ישי.
א. ישי אדם הגון יותר מכל אחד אחר.שודד ים
ככה שבעניין הזה את יכולה להיות רגועה.
ב. ברוך מרזל מדבר בדיוק בשעה הזו בגלי ישראל, הוזכר שם גם נושא הר הבית.
אף אחד לא יצא נגד מקום המקדש. פשוט ניסו למצוא תירוץ נגד בן ארי אז נתלו בזה.
ג. הקמפיין שלהם הכי נקי מכל המפלגות. יש להם ים חומר נגד מפחגות אחרות והם לא מוציאים אותו
כדי לא לפגוע בגוש הימין.
קיצר, רק יחד.
למה זה חטא להצביע לבית היהודי?נפתלי הדג
חוטא לדעות שלהציוני
צודק, טעות שלינפתלי הדג
מה השאלה פה? הבית היהודי לא בדעות שלה, מה הבעייה בזה?המרקד
אני לא מבינה איך כ"כ הרבה אנשים נוהריםנחש משקפיים
ל "יחד"? אתם לא רואים שהכל ספין?
1. אלי ישי פתח מפלגה, משיקולי אגו (אין לזה הסבר אחר... הוא אמר בעצמו- "אני לא יכול להקשיב לאריה דרעי ולשאול אותו...") הוא הבין שהוא לא יעבור את אחוז החסימה אם הוא ייקח רק מש"ס קולות אז הוא רכב על הציבור הדתי לאומי/חרדי ואמר שהוא ייקח לעצמו דמות מוכרת, מוכרת (מלשון למכור) ששואבת אליה הרבה אש והרבה קולות כמו מרזל ואז הוא יעבור את אחוז החסימה! איזה מדהים! וכולם קונים את הבולשיט הזה!
אתם באמת מאמינים שאלי ישי חושב כמו מרזל (לשבור לערבים ידים ורגליים.....) והוא כ"כ ימין? קיצוני? הכול אחיזה בעיניים, אם הוא יעבור את אחוז החסימה הוא יעשה אחר כך מה שהוא רוצה בלי לשאול אף אחד...
2. אלי ישי מתאים להנהיג מפלגה?
- ראינו איך ש"ס נראתה בזמן שהוא עמד בראשה
-ראיתם את ההופעות שלו בתקשורת? על שאלה אחת הוא לא ענה כמו שצריך.... ראיתם אותו בעימות? ישב כמו דג..
זה הב"א שיכול להוביל מפלגה? איזה כריזמה יש לו? הוא יכול לעמוד על שלו?
3. כולם נוהרים פתאום אחרי הרב מאזוז- מדהים! אנשים שלא הכירו אותו ולא שמעו את שמו בחיים פתאום קוראים אותו "מרן" איזה צביעות!!!
אתם יודעים מי זה הרב מאזוז? הוא רב של קהילה חרדית קטנה, ראש ישיבה קטנה במספר של בחורים בבני ברק
יש לו קהילה קטנה, בעיקר אנשי העדה הטריפולטאית.... יש לו השקפה מאוד ברורה וחותכת... רוב החרדים לא הולכים כמוה...
הוא מתפלל בנוסח תפילה מיוחד ויש לו פסיקה מיוחדת (תקראו מה הרב אפשרתי כתב עליו ב"עולם קטן"...)
אין אצלו פשרות- נראה לכם שהוא יתפשר בנושאים אם רבנים אחרים יבקשו???
נראה לכם שהחיבור שלו עם רבני הציבור הדלי או החרדלי יעבוד?
מי שמכיר אותו אות עדתו מבין שהכול שטות גמורה!
אני אל באה להמעיט בערכו של הרב, זה לא העניין
פשוט אני לא מבינה איך כולם נוהרים אחרי זרם מסוים שבעצם הם לא מכירים אותו ולא מכירים בו...
הרי אלי ישי מצהיר שהוא הרב של המפלגה ועל פיו יישק דבר...
לשיקולכם....
1 מדויק לחלוטיןנפתלי הדג
אל תקרי אחדות אלא אופורטוניזם.
https://www.youtube.com/watch?v=-HF45X-K_R4נחש משקפיים
אני תוהה לעצמייזהר
איך לא רעדה להם היד על הפרימייר. גיבוב של שקרים מהחל ועד כלה. פשוט שטויות. גם ה"אחדות הגדולה" בין ישי ודרעי - לא היה ולא נברא. מאז ומעולם היו שם שתי מחנות. וזה שאלי ישי פוצץ הכל - עוד שטות גמורה. דרעי בא ובגיבוי התנזים והמאפיה שלו, הפעיל את כל כובד משקלו על הרב עובדיה החולה, עד שקיבל בחזרה את השלטון. ישי הבליג ושתק. בשלב מסויים תכנן לעזוב ולעשות לביתו, אך לחצם של הרבנים (ביניהם הרב טל, אגב) גבר עליו והוא הקים מפלגה.
מעתה גם השקר על השמאלניות מקבל אור אחר, לאחר שכבר ראינו את מעללי העורכים.
דווקא בעייני שיטת הפסיקה שלו זו נקודת זכות עצומההשפיץ!
רק שזה לא סיבה מספיק טובה בשביל להצביע...
ברגע שאמרת שהרב מאזוז טריפולטאיציוני
האם שמעת אותו מתבטא בנושאי ארץ ישראל? מסתבר שלא. בעניין הזה אין לאף אחד מהמחנה הלאומי מה לדאוג.
לא צריך כריזמה כדי להוביל מפלגה. צריך דעות ישרות. לבנט יש כריזמה מעל ומעבר. אך דעותיו והשקפותיו לא נובעות מתוך התורה, ולכן גם מקומה של היהדות במדינת היהודים שבריר אצלו.
אלי ישי בכל הליכותיו הלך אחר הרב עובדיה יוסף, ולא סר מדבריו ימין ושמאל. אחרי פטירתו, קיבל עליו כרב את הרב מאיר מאזוז - התורה היא המרכז, וגם הלאומיות נובעת מתוך התורה אצלו. גם אצלו ככל הנראה לא יסור מדבריו ימין ושמאל. אין חשש מלתת לרב מאזוז מקום של השפעה בתוך המחנה הלאומי. ובאמת עדיף לתת את ההשפעה הזאת לו, מאשר לאנשים עצמאיים שמשנים את דעותיהם מקצת לחץ חיצוני.
זה לא נכוןנחש משקפיים
לא תמיד הוא משמיע את הכול בחוץ
הרבה מהדעות של הקהילה נאמרות בחדרים סגורים ובשיעורים פרטיים
אני חושבת שאם אדם מצביע למפלגה זה לא רק בגלל "שיש לו דעות נכונות לגבי א"י"
תחשוב מה לגבי הדעות האחרות שלו, האם דרך החיים שלו משקפת את דרך החיים שלך? האם תחנך את הבנות שלך במוסדות שלו? האם תשמור דקדוקי הלכות כי שהוא מורה הלכה?
זה לא חוכמה לקחת מהרב רק מה שרוצים.....
ואם אתה חושב שהרב מאזוז ישפיע על הרבנים מהמחנה הציוני אתה טועה בגדול.
ההפך. אתה חושב שמישיבת "כסא רחמים" יצאו לצבא? יצאו להסדר? יטם אחד בצבא הוא לא ייתן להם!!!
הוא לא מאמין בזה....ובמוסד הזה....
תצאו מהראש הזה של האחדות- הוא מנצל את כל הציבור הדתי לאומי!!!
לגבי בנט- זה נכון הוא עצמאי, וכריזמטי....והוא יודע להוביל מפלגה
אלי ישי הוא לא כזה.
וגם הדעות של אלי ישי לא כ"כ ישרות- מי שמקליט את מורו ורבו כשהוא גוסס בין מכשירי החייאה....
בוא נגיד ככה, לא הייתי מכניסה אותו הביתה ....
ומה דעתך על מי שמתחבא בחדר שינה של הרב?השפיץ!
ובמסדות של הרב דרוקמן כן?
או של הרב דוד יוסף?
הרב שטניימן?
אני מניח שבין הרבנים האלה מצב גדול שהייתי מעדיף לחנך את בניי ובנותיי אצל הרב מזוז.
אני לא מכשירה אף אחד - זה לא בסדרנחש משקפיים
ואגב- אתה מוזמן לחנך אצל הרב מאזוז.... אחרי חצי שעה שתהיה שם תברח משם.....
ומי מבין הקוראים ששייך לציבור החרדי וקצת מכיר את הנפשות הפועלות יסכים איתי....
לא ענית לשאלה בכותרת...השפיץ!
עניתי- זה לא בסדרנחש משקפיים
ואני לא חושבת שאף אחד דתי או חילוני, ולא משנה מאיזה מפלגה או זרם צריך לעשות את המעשים הללו!
ואם הוא אמורא מה תגידי אז?השפיץ!
חבל שאני לא זוכר איפה בדיוק זה מופיע בגמרא....
אני מדברת על הימים הללו ... במצב שלנחש משקפיים
היום... שכל אחד מנסה לתפוס את השני ולהכפיש אותו ברבים..... בשביל אינטרסים אישיים וכבוד
לא יודע למה הוא הקליט אותוהשפיץ!
אבל הפרסום בוודאי לא היה בשביל להכפיש את הרב עובדיה.
ודרעי הוא רשע שצריך להזהיר את הציבור ממנו.
והוא הרבה יותר אינרסנט ורודף כבוד מישי.
ישי ספג הרבה עד שבסוף הוא עזב.
דרעי קיבל את רשות ש"ס כי איים להקים מפלגה מתחרה,ועכשיו מעיז לבוא בטענות לישי..
אבל זה מה שקרה בפועל!!!!!!!!!!!!נחש משקפיים
אתה היית מסכים כך לפרסם אדם קרוב אליך?
אבא שלך?
סבא שלך???
פשוט בושה!!!
ולגבי כל הדברים האחרים, אני לא חושבת כך בכלל....
ישי שנים היה עסוק להתבכיין במקום לקום ולעשות משהו עם עצמו.... בעיה שלו
אין לא טיפה של ביטחון עצמי או גב כלשהוא
תסתכל איך הוא מופיע בתקשורת וחוזר על אותם משפטים 20 פעם
עשה צחוק מעצמו, באמת.....
מה זה "לפרסם ככה" מה כל כך נורא?זה פאדיחה להיות חולה?השפיץ!
כשזה הרב שלך, הקדוש , הטהורנחש משקפיים
ששוכב על ערש דווי ויש שם משהו שבא לנצל אותו ולקבל ממנו אישור לפתוח מפלגה זה נורא, כן
נורא והיום!
איך את יודעת שהוא הקליט?ציוני
"לנצל אותו". נו באמת..יזהר
נסי להיות פחות פתאטית.
זה לא ניצול?נחש משקפיים
הרי אם זה היה קורה בזמן רגיל הוא לא היה מאשר לו לפתוח מפלגה, נכון?
התכוונת לומר:יזהר
אם זה היה קורה בזמן רגיל, הרב עובדיה לא היה מאפשר דרעי להשתלט על המפלגה ועל מועצת החכמים שלה.
אגב, האם פעם שמעת את הרב עובדיהציוני
"חביב עליי יותר מבני",
"בכל ביתי נאמן הוא",
"איך אני יכול לבגוד בו אחרי שהוא מקשיב לי בכל דבר?",
"אתה יושב ראש נאמן. אתה מזומן לחיי העולם הבא".
ועוד.
כזאת אהבה שהרב עובדיה הביע כלפי מישהו, לא ראינו מעולם.
להפוך את היוצרות ולטעון שאלי ישי פגע במרן, וזאת מבלי שכל הפרטים המלאים מצויים בפנייך, מוכיח שלא האמת עומדת לנגד עינייך, אלא את באת במטרה לתקוף אותו, מתוך דעות קדומות.
יש קלטת- זה לא דעות קדומותנחש משקפיים
היא נמצאת בכמה ידיים בימים אלה
אחת מהם בחדשות ערוץ 2 אצל יאיר שרקי- הוא צפה בה ביחד עם עוד כמה עיתונאים
שמעת את התיאור שלה????
תשמע, אחר כך תאשים אותי בדעות קדומות...
דרך אגב, ראו אותה עוד כמה אנשים כמו הרב אברג'ל שלוחץ על ישי לפרסמה
בעיקרון רק צריך או קי של ישי והיא בחוץ
לגבי האהבה של הרב זצ"ל- הוא לא אהב את דרעי פחות.... זה ידוע
לגבי ההקלטות- באמת מי הקליט? שאלה טובה??? אז למה הוא מאיים על הזמן? מי הקליט?
עכשיו, ברגעים אלו בקול ברמה הוא צועק ומאיים שהוא יוציא את ההקלטות שלו והאדמה תרעד כלשונו
נו באמת, ואתם שואלים מי הקליט.....
"אריה לא ישמע ליציוני
מי אמר על מי?
זה חרב פיפיות!נחש משקפיים
מחר שלא יתאים לאיש הזה משהו במגזר הציוני דתי הוא יתחיל לעשות שם גהנום של הקלטות והשמצות כמו שהוא עושה היום בגיזרה השסי"ת הכל נכון! בנט חילוני וינון מגל נרקומן זה לא סיב למכור את קולות הציונות הדתית למישהו שהם לא מעניינים אותו בכלל!
השחיתות של ש"ס היא לא חידוש של אלי ישיציוני
במקום שאין שחיתות- לא יהיה מה לחשוף.
אני לא חושבת ככה, כמעט כל מי שמעורבנחש משקפיים
בפוליטיקה מגיע לשחיתות כלשהיא - ולו הכי קטנה....
יש כאלה שמשלמים על הקטנה ביותר- בגדול ביותר
ויש כאלה שמשלמים על הגדולה ביותר- בקטנה ביותר....
אני חושבת שמיציתי את הדיון, כל אחד יעשה כמחשבותיו בסופו של יום
שמעי, אינך מכירה את הרב מאזוזציוני
שמעי איך הוא מדבר על המדינה, על צה"ל, על יום העצמאות. כן, גם הרב אליהו פסק שלא מברכים על ההלל ביום העצמאות, ורבים מהציבור הדתי לאומי ראו בונאת רבם.
חבל להכפיש שם שח אחד מגדולי הדור רק כי הוא לובש חליפה וכובע, והעריץ את הרב עובדיה זצ"ל ובעקבות כך הורה להצביע ש"ס. זה רק מראה שהתורה היא מרכז חייו, וזה מה שאנחנו מחפשים.
דרך אגב, הרב מאזוז טוניסאי אם לא ידעת.
מי מכפיש? איש באמונתו יחייהנחש משקפיים
אני רק רוצה לעורר את תשומת לב ההמונים שרוצים להצביע למפלגה מי עומד בראשה ומי מחליט שם את ההחלטות
זהו.
אני בטוחה, שרוב האנשים שרוצים להצביע יחד לא יכולים לחיות לפי משנתו של הרב מאזוז.
ואני יחדד, אני, מצביעה ג', מחנכת את הילדים שלי במוסדות שלהם.
בעלי מתפלל בבתי הכנסת שלהם.
הרבנים שלי הם הרבנים של המפלגה.
וכו.....
שכל אחד יסיק את המסקנות שלו
*צדיק באמונתו יחיההשפיץ!
מה כל כך כואב לך שמציביעים ליחד?
למי את ממליצה להצביע למי שארץ ישראל ותורת ישראל חשובה לו?
לא כואב לי כלוםנחש משקפיים
![]()
אני רק מחדדת שאני לא חושבת שמה שהמפלגה הזו מצהירה זה מה שהיא תעשה בסוף עקב-
המורכבות שלה
אני פשוט לא מאמינה בכל ה"אחדות" הזו
מתישהו הכול יתפוצץ שם.... ברגע שתעלה איזה סוגיה חמה ובוערת שיש בה חילוקי דעות משמעותיים....
ואז?השפיץ!
איזה אלטנרטיבה יש?
למי שבכל מחיר רוצה להצביע.
אני לדוגמא פשוט לא מצביע.
מצויןנחש משקפיים
עדיף לא להצביע מאשר להצביע למשהו עקום שלא משקף את ההשקפות שלך והאמת שלך
אני מצביעה למשהו שאני באמת מאמינה בו וזה הדרך חיים שלי, אם אין לך כזו אלטרנטיבה, שב בבית
אני מסכים.השפיץ!
אבל לא מעט אנשים מעדיפים את הרע במיעוטו
השאלה היא: איזה חיים מרכזיים יותר בחיינו?ציוני
הבית היהודי מייצג חיבור דתי-חילוני.
יחד מייצגת חיבור דתי-חרדי.
מנסיון ראינו שבנושאי דת ומדינה הבית היהודי איכזבו בקדנציה האחרונה, עקב המימד החילוני של המפלגה.
משום מה, עם המפלגות החרדיות החשש הזה לא קיים.
אם הנושא הלאומי הוא המטריד אותך, גם פה אין חשש, היות ובמגזר החרדי יש אישים לאומיים לא פחות מאשר במגזר הדתי-לאומי.
אחדות מעין זו לא התרחשה מעולם במדינה, כך שבאופן אוטומטי להצהיר שהאחדות הזו לא אמיתית, זה נראה לי הצהרה הנובעת מדעות קדומות.
זו הצהרה שנובעת מהכרת הנפשות הפועלות בענייןנחש משקפיים
גם את אלי ישי, וגם את הרב מאזוז
אני חושבת שיש פערים שיהיה קשה לגשר עליהם
ימים יגידו
אז איך חשבת שהרב מאזוז טריפולטאי?ציוני
התבלבלה לי המילה כשכתבתי, טעות, קורהנחש משקפיים
את נשמעת יותר כמו מצביעת ש"סיוני
בתכלס לג' וש"ס יש הרבה ממשקיםנחש משקפיים
וגם הרבה מפרידים כשחושבים על זה לעומק.....![]()
יפה מאודמרובע ירוק
גם אני הזדהתי בעיקר עם 1
באמת יש כאלה שלא רואים את התמונה השלמה.
מה הלחץ להצביע?השפיץ!
גם הבית היהודי קשורה לרבנים! אפילו הרב זלמן מלמד אמר זאת!kamenker
בנט אמר עכשיו שהכל שטויות... מה יאמר על זה הרב מלמד?!חד123
אבל כמובן, שערוץ 7 לא מאפשרים להגיב לכתבה...
משטרת המחשבות
אל תוציא את דבריו מהקשריו!!!kamenker
כאשר יהיה התנתקות ב' לאף אחד לא יעניין גודל הכיפה שלו זה אמת!!
כאשר יהיה התנתקות ב' לאף אחד לא יעניין אם הוא לייט!!!
וכן הרב מלמד אמר בפירוש בראיון שלו שפורסם בעולם קטן שאין מישהו שיכול יותר מבנט לדבר נגד כל העולם ולהסביר להם שארץ ישראל לעם ישראל לפי תורת ישראל!!!
הרב מלמד לא היחיד שאמר זאת !! רוב זקני הציונות הדתית אמרו זאת חוץ מהרב דב ליאור!!!!
חוץ מהרב ליאור והרב אליהו והרב לבנון והרב אבינר והרב טאו....המרקד
ועוד המון רבנים נוספים.
מרבית רבני הציונות הדתית תומכים ביחד, זו המציאות.
אני לא בטוח אבל זכור לי שהרב לבנון בעד בנט וגם הרבkamenker
הרב שיינטברג בעד בנטkamenker
הרב שמואל אליהו תומך ביחד! זה אני אומר לך בבטחון מלאמצביעים 'יחד'
כבר במהלך הקדנציה היה ברור לגמרי שהוא לא יתמוך שוב בבנט, וגם אמו הרבנית שתליט"א הביעה את תמיכתה ביחד. /News/News.aspx/292711
הנה שוב הלינקמצביעים 'יחד'
שני הרבנים שהזכרת תומכים במפלגת יחדמרדכי
וגם הרב לבנון ובעיקר הרב אליהו עבדו קשה למען הקמת המפלגה. כמובן שזה לא אומר שהם נגד הבית היהודי, אלא שהם תומכים ב'יחד'.
דברי הרב אליהו שליט"א:מרדכי
להפיץ!! מכתב מהרב שמואל אליהו שליט"א!
בס"ד
למה אני מצביע יחד?
אני מאוד אוהב את נפתלי בנט. בבחירות הקודמות הצבעתי לו ופעלתי בשבילו. חשוב מאוד שהוא יצליח בבחירות הבאות למען עם ישראל ולמען ארץ ישראל. חשוב מאוד גם שבנימין נתניהו יהיה ראש הממשלה. למרות שיש לי כמה ויכוחים איתם הם מייצגים אותי בכבוד. למענם אני מצביע 'יחד' וגם לכם אני קורא להצביע 'יחד'. מכמה סיבות.
א. מה נעשה אם יחסרו ל'יחד' חמישים קולות בספירה הסופית? בכל הסקרים של החודש האחרון יש ל'יחד' בין 4 ל-5 מנדטים בסקרים. כולנו יודעים שבימים האחרונים יש נדידת קולות, עלול להיווצר מצב שבגלל 50 קולות ילכו למעלה מ-120,000 קולות לטמיון. אם זה יקרה – נתניהו לא יהיה ראש ממשלה ונפתלי בנט לא יהיה שר. למען נתניהו ולמען בנט - אני מצביע 'יחד'.
ב. יחד שוברת מחיצות בין הציבור הציוני לציבור החרדי. הציבור החרדי קורא כמותנו בכל שבת בבית כנסת על ערכה של ארץ ישראל וההתיישבות. הוא קורא בפרקי אבות על ערך הנהנה מיגיע כפיו. הוא לומד בספרי נביאים על חשיבות המלחמה. הוא קורא במסילת ישרים על מידות טובות ודרך ארץ. החיבור שיחד עושה מחזקת את הכוחות הבריאים בציבור החרדי. ויכולה להתפתח לכיוונים חיוביים ואמיתיים.
ג. צריך להוציא את הספרדים משבי דרעי וש"ס. כל הרבנים הספרדים היו ציונים בעניני ארץ ישראל וחרדים בעניני מצוות. אוהבי ארץ ישראל והתיישבות. אוהבים את חיילי צהל. אוהבים כל יהודי וגם מדקדקים במצוות. הנהירה של הציבור הספרדי לש"ס באה על רקע הפשרנות שהייתה במפד"ל של פעם. דרעי ניצל אותה למשוך את הצבור הספרדי לכיוון אוסלו. צריך לעזור ל'יחד' לנצח את דרעי וש"ס.
ד. צריך לעצור את מגמת הפשרנות בבית היהודי. כולנו נדהמנו כשראינו את הבית היהודי מביא זמרות שישירו את המנון הבית היהודי. לטובתם, אנחנו צריך לאותת להם שזה לא הכיוון הנכון. אנחנו אוהבים את הבית היהודי. אבל הוא חייב להבין שצריך לעצור את הכיון הזה. אם אנחנו רוצים בית יהודי חזק לאורך ימים, צריכים לחזק היום את הצד התורני של 'יחד'. אולי זה יאפס את מקבלי ההחלטות בבית היהודי.
מתחת לפני השטח פועלים גופי שמאל בעידוד מדינות חו"ל שמעודדים את הערבים לצאת להצביע בהמוניהם. מי שמכיר את הקלפיות של הערבים, יודע שהם מזייפים בכמויות בלי שום נקיפות מצפון. לא נתפלא אם נראה קלפיות עם 100% הצבעה. זה לא משנה אם אנחנו מציעים ליכוד או בית יהודי או ליכוד. חייבים לצאת להצביע בהמונינו. חייבים לעשות כל מה שביכולתנו לעורר את השטח – להצביע להביא אחרים. לתלות שלטים. לפעול בכל הכח למען ה'. למען מדינת ישראל, למען ההתישבות. למען המדינה היהודית.
.............ונסי
קוראת את הדברים שצרפתָ (בתגובה שאני מגיבה לה) אני אוהבת את מהשהוא כתב. הוא לא כתב נגד. הוא כתב בעד. ובעד ובעד.
הדעה שלי לא תתחלף (כנראה) עד לבחירות. ומקוה שלא אחריהן. בקריאה של מכתב כזה (ואני מניחה שהוא מקורי) מה שמשכנע אותי הוא להיות פחות נחרצת נגד אנשים שבסך הכל יש לו מכנה משותף רחב איתם. להיות יותר בעד דברים. להיות פחות נגד. וזה ברא מאוד.
וזה בריא מאוד בתקופת בחירות.
כל טוב לכולכם.
ונסי
ועכשיו גם מכתב תמיכה של הרב לבנוןמרדכי
זו באמת הכוונהמרובע ירוק
המרקד, לא הבנת למה בנט התכוון.
למי בדיוק הגבת?המרקד
הסכמתי עם מה ש kamenker אמרמרובע ירוק
את האמת יש כמה דברים תמוהים בראיון הזהמרדכי
א. נאמר שם שהרב ליאור היה בחבורה עד שהרב עבר ליחד. כנראה לא עדכנו את הרב שהוא שם.
ב. מתי זה בכלל הוקם? לפני כשנה שעלה הרעיון הזה בישיבת סיעה של הבית היהודי זה זכה להתנגדות רחבה. חוץ מזה, מי שמע על הוועדה הזאת עד לפני חודש?
ג. דיברתי עם הנכד של הרב רבינוביץ והוא אמר לי שלסבא שלו יש עיקרון לא להכנס ולהתעסק בפוליטיקה כך שהוא ממש לא מבין מה פתאום הוא שם.
ועוד דבר מעניין בנוגע לרב מלמד -מרדכי
מתוך ראיון שקיים הרב לפני כחצי שנה לערוץ 7 בו מותח הרב ביקורת על התנהלות המפלגה בנוגע לא"י ולחוקי הדת, דברים הפוכים ממה שהרב אומר בראיון לעולם קטן השבת.

הראיון המלא: /News/News.aspx/284414
יש פה משהו מסביבתו של הרב זלמן שיודע להסביר מה התפנית וממה היא נבעה?
וזה מה שאומר הרב יעקב אריאל על כך -מרדכי
הרב יעקב אריאל: "אין ועדת רבנים מייעצת באופן רשמי, אין דבר כזה" http://www.srugim.co.il/?p=109825
בשיחה שהגיעה לידי 'סרוגים' נשמע הרב יעקב אריאל כשהוא מכחיש שהוא חבר בוועדה המייעצת של הבית היהודי ומבהיר: "הרב בן דהן פה ושם מתייעץ איתנו אבל זה לא רשמי"
וגם בנט עצמו טוען הפוך בראיון הבוקר לגל"צמרדכי
יש לך מקור מוסמך יותר מציוץ בטוויטר?אלעד
אם הדברים נאמרו - הם אכן חמורים,
ללא קשר למה באמת אירע שם
זה פורסם מטעם התחנה עצמהמרדכי
אז מן הסתם זה מופיע באתר שלהם בתוכנות המוקלטות...
אנסה לחפש.
היה איתו ראיון הבוקר זה בטוח, כנראה אצל רינו צרורמרדכי
בבקשה, התמליל של הראיוןמרדכי
צריך לדון לכף זכותמרובע ירוק
מי מאזין לגל"צ? חילונים
האם הם רוצים לשמוע שהבית היהודי מתייעצים עם רבנים? לא
כמו שנאמר כאן: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t704495
מי צופה בbbc? גויים!יוני
פתאום שלא מתאים לך אז אתה מוצא 'לימוד זכות' הזוי. ממש להכניס את הראש בחול
אבל הגויים לא מצביעיםמרובע ירוק
לכן אומרים להם הכל. בנט רוצה לקבל קולות גם מחילונים שלא ישמחו אם ידעו שיש התייעצות עם רבנים.
אתה מבין מה אתה אומר?!נפתלי הדג
זה לא שקרמרובע ירוק
(ידעתי שתאמרו את זה). הבית היהודי מתייעצים עם רבנים בענייני דת (כמו שמתייעצים עם אנשי צבא בענייני ביטחון, להבדיל). החילונים חושבים שהרבנים אומרים להם מה לעשות. בנט אומר שזה לא נכון.
מה לעשות בענייני דת ומדינה - זה לא נכון?ציוני
מה לעשות - בכללימרובע ירוק
חלק מהחילונים חושבים שהרבנים מחליטים על כל מה שקורה בבית היהודי. אז בנט מבהיר שלא.
הכל נכון!יזהר
הם האמת מתייעצים עם רבנים.
אבל בסוף עושים הפוך. מה לא ברור?
בנט מנסה למשוך את החבל משני קצותיו!ציוני
הטענה שאתה מציג כאן סותרת את התפיסה הזו!
תכלס, ביבי הכי טובgoldNsunshine
בס"ד
גם אם אני לא הכי מסכימה איתו בכל דבר שהוא , הוא עדיף בהרבה מהרצוג-לבני ויש שיוויון בין המפלגות לכן כל קול חשוב עכשיו לליכוד.
כמה פעמים צריך להגיד? מה שקובע זה גודל הגוש הממליץהמרקד
לאחר הבחירות כל מפלגה ומפלגה באה לנשיא וממליצה על מועמד לראשות הממשלה, והנשיא מטיל את הרכבת הממשלה על המועמד שגוש הממליצים, כלומר סך כל הח"כים בכל המפלגות שהמליצו עליו, הכי גדול.
לכן כל מנדט למפלגות שהצהירו שימליצו על ביבי לראשות הממשלה מחזק את ביבי באותה מידה כמו מנדט לליכוד.
ב-2009 קדימה הייתה המפלגה הגדולה ביותר בכנסת, אך למרות זאת דווקא הליכוד הוא זה שהרכיב את הממשלה כי גוש הממליצים שלו היה יותר גדול. מה שמשנה זה גוש הממליצים.
הי!מרובע ירוק
משתמש בשיטות של בנט? תפסתי אותך על חם.... ![]()
לבנט אין מונופול על האמת הזאת, גם מרצ מדברים על זה בתעמולההמרקד
למען הדיוק המתבקשיקוט
חוק באדר עופר שמטפל בחלוקת עודפי קולות מחיל עדיות ברורה למפלגה הגדולה ביותר על פני זו שאחריה, ובהתאמה המפלגה הקטנה ביותר יוצאת נפסדת.
נניח ששלושה מנדטים ישארו לחלוקה סופית, המפלגה שקיבלה את מירב הקולות תקבל שניים, וזו שאחריה תקבל אחד. המשמעות הפשוטה היא שאם הליכוד יצא המפלגה הגדולה ביותר הוא עשוי לקבל עוד שני מנדטים מעל לגודלו ובהמשך הכריע את הכף.
אישית, הסכמתי עם פרופסור אריה אלדד שתיארונסי
בוחרים מה הכי חשוב, אי אפשר להתפשר על שנייים (אא"כ זכית). בוחרים מי יש סיכוי שיגשים את העניין, ואז מגלים שקשה לתת אמון......
בכל מקרה, את השיקולים שלי ביצעתי בעיקר בנושא הר הבית.
בסופו של דבר ראיצי לפי התנהלות שהסיכוי הגבוה ביותר הוא להצביע למפלגת הבית היהודי. מכיוון שהנושא הזה חשוב וזו המסקנה שלי, אני משתפת וממליצה לבחור במפלגת הבית היהודי.
*אני לא מונעת מעצמי לשנות את דעתי. כנראה שלא אשנה אותה, ובכל זאת
*מחילה מחברות וחברי השרשור, הפעם לא קראתי את כולו. בטח עוד מעט אשלים פערים
בדעות שלי אני לא אשכנע אותךטוביה2אחרונה
אבל שים לב שיחד בסיכון מה שאומר שכשאתה מצביע ליחד את מחזק את הגוש בעבודה על 4 מנדטים ולה בשאלת הח"כ הX אם נכון לומר שמי שמצביע משפיע אז מי שמצביע יחד משפיע פי 4
כל המשים ליבואריק מהדרום
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.
מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …
אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.
שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.
אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא
באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה
וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה
תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה
אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך
ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.
כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה
נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
כמה מאותאריק מהדרום
אזoo
לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם
טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו
גם את המלגה של כמה מאות השקלים
המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר
שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות
אלא מהמצב הכלכלי
ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה
נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות
כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה
לא שאני מעודדת אברכות
אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק
אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור
(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)
מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל
עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?
תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).
כל אחדoo
וההגדרה שלו לגרושים
בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'
הנחה בארנונה
הנחה במעונות
אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת
מוזמן להוסיף
בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים
צריך להיות עני כדי לקבל אותם
זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם
למה הם מזדעקים?
1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות
כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים
2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה
'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים
אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'
בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה
(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).
את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.
האמת הפשוטה היא שלא מדובר בגרושיםנקדימון
לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.
מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.
הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה. גם זו עובדה.
כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו.
בא נתחיל עם אמת פשוטה של עובדותoo
לא באמת אכפת לי איך החרדים מסובבים את זהנקדימון
יכול להיותoo
שנחשפת לאיזושהי רמאות
זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת
העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת
רמאות אחת? הלוואינקדימון
תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.
לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.
אז בעצםoo
אני מניח שבגלל שאתה כינית את מה שכתבתי אוסף סיסמותקול אומר קרא
אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו
ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם
מזל שלא קראת לי "נאצי"נקדימוןאחרונה
ההנחה הכי גדולה היא במעונותברגוע
למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).
והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.
(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)
ההנחה במעונותoo
אצל אברך היא עבור האישה שעובדת
או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה
אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג
יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה
אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך
מציע לך לבדוק את העובדותברגוע
במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.
עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.
כיoo
הוא לומד כמו סטודנט
הוא לא מובטל
לא..ברגוע
מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.
טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.
כן לעודדoo
והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי
לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים
יש קריטריונים בחוק
לא פרשנות ורצונות של אנשים
כשרוצים לשנות אותם
צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה
(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)
קשה לי להתווכח על עובדותברגוע
החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.
אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.
הנה העובדות של גימיניoo
חחח מה?ברגוע
עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?
דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)
לא הבנתי מה מצחיקoo
אברך לא נמצא בבית
הוא בכולל
בלימודים של מכסת שעות כלשהי
בעל מובטל הוא לכאורה בבית
אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם
אבל הוא לא חייב להיות בכולל, זאת בחירה שלוברגוע
(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)
אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.
זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.
why not both?משה
עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.
גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.
מדיניות רווחהoo
מיועדת למניעת קטסטרופה
של פשע/ אלימות/ רעב
אני רואה אותה כנכונה
בלי קשר לסיבה של העוני
גם כעוני קבוצתי/ שכונתי
כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה
יש יותר סיכון מאשר סיכוי
עזוב את החרדים
למדינה זה לא משתלם
יש דברים שכן הוכחו כעוזרים
כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים
הכשרות מותאמות
מלגות ללימודים ועוד
מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה
כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.
לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי. וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.
לפי גימיניoo
תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב
נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה
לכמה אחוזים מגיעים?
אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?
אני בספק גדול
גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה
לוקח אחריות במקום אחרים
נראה לי רווחה עדיף
תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה
זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.
אפרופו חינוךoo
החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות
מחינוך רגיל
כלומר
אני משלמת פעמיים
גם מיסים
וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת
נכון.משה
אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.
ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.
דווקאoo
הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך
ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים
למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה
וגם לדתית
וגם לחילונית
האלטרנטיבות לא בשיא
וחינוך החרדי
בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים
הוא לא רע
ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח
אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי
לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג
גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.
זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.
יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור
מעניין איך ביבי ימכור את זהרועישםטוב
עוד שניה נחתם הסכם עם איראן שבמקרה הטוב יישמר עד סוף כהונת טראמפ ואז חזרה להתחמשות הגרעינית,
עשרות אלפי טילים בליסטיים, ופרוקסים מכל עבר, ישנים וחדשים.
עזה: כפרס על ה-7/10, בונים להם רצועה מודרנית יפהפייה.
מתוך ישראל היום של היום: במועצת השלום מקדמים את התשתיות לקראת הצעדים הבאים, ובין השאר הוכנו בוועדות המומחים השונות תוכניות במגוון תחומים אזרחיים, בהם חינוך, תשתיות ופינוי הריסות, לקראת שלב שיקום הרצועה.
לבנון: חיזבאללה יתעצם מחדש עם כל הלקחים שהיו לו, ופעם הבאה יהיה כפול 10 או יותר יותר קשה. כל סבב איתם זה הרבה יותר קשה.
יהודה ושומרון: הטרור פורח.
סוריה: משטר יותר גרוע מהקודם.
תימן: התחמשות מואצת.
כל הארץ: נשק בלתי חוקי במאות אלפים.
אלפי הרוגים
מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.
400 מיליארד שקל הוצאה בטחונית.
השם של ישראל ירד בעשרות אחוזים בכל העולם.
במלחמה של שנתיים ו-8 חודשים לא הצליח לנצח אף מערכה ולהפך כפי שנמנה למעלה.

שום דבר לא יקרה בעזה לפני שתוקם ממשלה חדשה בישראלאיתן גיל
מי שירכיב את הממשלה הבאה יתמודד עם האתגרים הלא פשוטים שמנית.
אני מהמר גבוה שלא ליברמן ולא פייגלין ירכיבו את הממשלה הבאה.
תנשום עמוקהסטורי
בעזה יש מועצה שמקשקשת על תכניות, בנתיים צה"ל עובד, לאט אבל בטוח וטוחן את הרצועה. בהושענא רבא עמדנו על 51%, לאט לאט והרחק מהזרקורים דוחפים את הקו ונמצאים כבר מעבר ל60%.
גם בלבנון, את כל כפרי המגע השיעיים, צה"ל טוחן לעפר. גם אם חיזבאלה לא יפורק לחלוטין, מצבנו הרבה יותר טוב.
בקרוב לשלוש שנים האחרונות, מדינת ישראל בהנהגת נתניהו שינתה את פני המזרח התיכון. התמנון האירני נגדע מזרועותיו וכולו מדמם. הדיבורים של ראש הממשלה ואחרים על 'פסע מהנצחון המוחלט' אמנם היו מוגזמים, הניצחון המוחלט האחרון היה כנראה של אלכסנדר ינאי וגם הוא לא החזיק הרבה, אבל מה שהשגנו במלחמה הזאת, זה הישגים כבירים ומשמעותיים לבטחונינו לדורות - לא פחות מהנצחונות במלחמת ששת הימים.
הגענו לשורה הזוסודיתאחרונה
(עד עכשיו מלך פרס התעסק בלהשמיד את כלכלת העולם, וזה עוד לא נגמר - כי המיצר מלא מוקשים, ותמיד אפשר למקש מחדש, אחרי ש24 מליארד יהיו אצלם)
נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר
בפייסבוק.
סתמו ת'פה!
כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.
אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!
אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין
(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)
סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל
האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.
מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,
וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא.
לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
קשקוש, כרגילהסטורי
הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.
קשקוש בריבועאיתן גיל
הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.
סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות.
כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.
עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא.
התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו.
איך זה שיתמוך בחוק יבטיחקעלעברימבאר
להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט
תמיכה בחוק גיוס ולימוד תורה יביא לו מנדט של יהדו"תאיתן גיל
וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.
בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.
ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...
לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.
מנדט ממי בדיוק? משס? ג? למה שיצביעו לו?קעלעברימבאר
חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבםאיתן גיל
והתאכזבו, לא יצביעו למי שנסע בשבת למשימת "תיווך" ברוסיה.
שכח מזה.
א פרופו חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבם. נוצרו שם משברי אמון חמורים ביותר, כי עד אז היה מקובל לחשוב שאלה דברי אלוקים חיים, והרבי לעולם לא טועה.
חסידיות שהצביעו לסמוטריץ'הסטורי
אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי
הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.
תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.
נ.ב.
נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.
מתי הוא ארגן שעורי תורה?איתן גיל
ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...
לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.
סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.
אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.
דחילאקהסטורי
תשאל כל ראש ישיבה, האם כשר אוצר הוא דאג לישיבות. תשאל באיגוד ישיבות ההסדר, באיגוד הישיבות הגבוהות, במועצת המכינות. בישיבות התיכוניות והאולפנות שנכנסו לעליית הנוער, אחרי שנים שלא היתה כניסה.
כנראה שתופתע מהתשובה (אנחנו לא)...
הוא צריך לדאוג לענייני המגזר ויהדותאיתן גיל
זהו.
ושני אלה רחוקים ממנו מרחק שנות אור.
לשחק במגרש של הגדולים זה מסקרן מאוד, אבל לא בשביל זה שלחו אותו לכנסת.
יתכבד לשבת בביתו שבעה נקיים, ואחר כך לעשות קאם באק.
שילמד ממורו ורבו הנוכלאיתן גיל
שמענוהסטורי
מי שלא קרא את המצע ולא שמע את התכניות לביטחון, להתיישבות ולתיקון מערכת המשפט - בעיה שלו.
מי שקרא ושמע לפני הבחירות, ידע בדיוק את מי הוא שולח ולשם מה.
גם אני שמעתי, והאמנתי לו, והתוצאות לנגד עינינואיתן גיל
הוא יכול להמשיך לעבוד על 100 אלף חסידים שוטים שנשארו לו, לשיטת מקורביו.
עלי הוא כבר לא יעבוד.
הצ'יזבט הקבועהסטורי
השאלה היחידה היא למה שנאמין לך שהצבעת שוב, למי שתקפת כל הקדנציה הקודמת, כולל במהלך מערכת הבחירות ולמה הצבעת למי שהצהיר מעל כל במה שהוא הולך לתקן את הדברים שלשיטתך הוא לא אמור להתעסק בהם.
אין מה לומר, כרל"ס, אתה העתק מושלם של הרל"בים - תמיד מתגעגע למפד"ל של פעם, כמו שהם מתגעגעים לליכוד של פעם, מתגעגעים לנתניהו של פעם, כאילו שלא תקפו אותו גם 'פעם' וכאילו שלא תקפו את בגין באותן שיטות.
תביא לי ציטוט שתקפתי אותו לפני הבחירות הקודמותאיתן גיל
ואחר כך תתנצל.
החיפוש בכ.א. שלך נתקע אי שם במהלך תשפ"דהסטוריאחרונה
@משה צריך עזרה לעמוד באתגר, איך אני מגיע להודעות שלו מתחילת חשוון תשפ"ג וקודם לכן?
תודה רבה
נ.ב.
איתן, זה לא משנה, גם אם נניח אני כבר סנילי (אני לא...) והמצאתי שתקפת אותו, אין לך מה להתלונן על זה שהוא עוסק בתחומים שהבהיר במהלך מערכת הבחירות שבהם יעסוק. לזה הצבעת (נניח שנאמין לך) - זה מה שקבלת!
לעיונך למה הצבעת:
https://zionutdatit.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%94/
מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון
בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.
המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.
אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...
העובדות לא מעניינותהסטורי
הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר
המילואימניקים
אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימון
מהלך מתוכנן?פתית שלג
במפלגת הציונות הדתית חוששים מפיצול
סמוטריץ' הבין שהוא צריך להחזיק את הנתח הפחות אמוני-תורני,
וזאת הזמנות מעולה להתפצל, להעשיר בקצת ימין מתון חילוני-ליברלי, לנהל קמפיינים נפרדים
ולהתאחד רגע לפני הבחירות
אגבפתית שלג
לאו דוקא פניה לציבור הפחות אמוני-תורני,
אלא גם בתוך הציבור האמוני-תורני יש גישות שונות לסוגיה הרגישה הזאת של בני הישיבות,
והוא מבין שיוכל להיות סביב זה היי גדול.
בקיצור לכאורה הוא רק יכול להרוויח מזה.
המשבר אמיתימרדכי
בס"ד
אבל אני לא חושב שיהיה פיצול מהמפלגה ולו רק בגלל שאני לא רואה את וולדיגר משלימה להם לצלע השלישית. האחרים פחות רלוונטים לנושא הזה.
וואלהפתית שלג
אוהד טל לא רלוונטי?
לאמרדכי
בס"ד
הוא נאמן מאוד לבצלאל, וגם אחד התוקפים העיקריים של ח"כ סולומון מאז אתמול.
לדוגמה מהדקות האחרונות:
המשבר אמיתי וגם המורכבות אמיתיתהסטורי
גם בנושא הייחס בין תורה לצבא - יש פערים בין השיטות השונות בתוך בתי המדרש הציונים דתיים. כלומר כולם מסכימים שהשירות הוא מצווה ושמי שלא שוקד על תלמודו חייב להתגייס, אבל בייחס ללומדים יש אסכולות שונות שבכותרת אפשר לחלק אותן לשלוש: "ישיבות גבוהות", "הסדר לכתחילא" (אם כי כמובן חלק מראשי ישיבות ההסדר מעודדים את מי שבנוי לכך ללכת לישיבה גבוהה) ו"הקיבוץ הדתי" ככותרת. כמובן כל אחת מהשיטות מתחלקת לעוד תתי זרמים וניואנסים.
עד המלחמה, הדיונים היו כמעט תיאורתיים, בוודאי כשזה הגיע לשאלות החוקיות. די פיהקו וחוץ מכמה מאמרים טרחניים במקור ראשון, אף אחד לא חשב שעל הנושא הזה צריך לזעזע את הקואליציה.
המלחמה, ההרוגים, הפצועים, העומס הבלתי מסתיים שלא פוסחים גם על יושבי בתי המדרש - הביאה שהנושא בוער ומאוד קשה לעגל את הפינה. הציבור חם מאוד וגם מי שמבין בשכל שחוק או העדרו לא ישנה במציאות, העקרון מאוד בוער בו. במציאות, נוסח חוק שהרב מידן טוען בתוקף שהוא חילול ד', יכול להיות נוסח שהרב יצחק בן שחר לדוגמא (לא שמעתי אותו ספציפית במלחמה, אבל מכיר את הדרכותיו בעבר והוא רבו העיקרי של סמוטריץ') - יכול לראות בו לכתחילא.
טוויסט בעלילהמרדכיאחרונה
אני מקווה שזה בסדר להביא מאתר המתחרה, אבל אריה יואלי מביא מציאות שלפיה **ייתכן** ומסםיק שני ח"כים לפירישה מהסיעה
התרגיל להגדלת התקציב למפלגה עלול להתהפך על הציונות הדתית - סרוגים
מתמיכת סמוטריץ בחוק לימוד תורה לומדים 2 דברים:קעלעברימבאר
א. שסמוטריץ יתאחד בבחירות עם בן גביר.
ב. שיש ברית חשאית בין לפיד לחרדים.
אחרת אי אפשר להסביר.
כי סמוטריץ מתנדנד על אחוז החסימה. תמיכתו בחוק הנל תגרום לו מן הסתם לאבד מנדט שלם לטובת בנט, לפי הכעס שיש בחוגי הצ"ד על סמוטריץ על החוק.
עצם זה שתמך בחוק הזה לפני בחירות, כאשר אילו היה מתנגד לחוק היה מרוויח 2 מנדטים מבנט, מראה שהוא הולך עם בן גביר ולא חושש מאחוז החסימה.
מאחר שתמיכתו בחוק תגרום לגוש הימין-ביבי לאבד לפחות מנדט אחד לטובת בנט, עצם זה שסמוטריץ וביבי אולצו על ידי החרדים לתמוך בחוק , מראה שלחרדים יש קלף חזק לאיים עליו. הקלף היחיד הוא איום אמיתי ללכת עם לפיד. מכאן שיש ברית חשאית של החרדים עם לפיד.
כי איום החרדים על ביבי שלא יתמכו בזיכויו במשפט, הוא איום חסר שיניים אם אין ברית עם לפיד, כי לחרדים בהעדר ברית עם לפיד אין ברירה אלא לתמוך בביבי
אתה מייחס יותר מידי משמעות לחוק הזהברגוע
בפועל אין לו שום משמעות, ואם כן אז בגץ יפסול אותו
המשמעות היא בזה שסמוטריץ יאבד פה לפחות מנדט,קעלעברימבאר
אני לא חושבברגוע
מי שכועס על החוק הזה גם ככה לא התכוון להצביע לו
לא. יש הרבהקעלעברימבאראחרונה
כל השנים...סיעתא דשמייא1
....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.
מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,
ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית
העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.
לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1
… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..
בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.
שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי
'העולם' היה נגד הקמת המדינה
'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים
'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה
לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!
היא הנותנת…סיעתא דשמייא1
כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.
אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.
אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי
שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.
רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.
אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי
מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:
צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים
לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.
סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים.
כן. בדיוק.משהאחרונה
אגב האמריקאים הסכימו לעזור לנו ביום כיפור רק בגלל שמדינת ישראל איימה בלהפיל פצצת אטום על קהיר ועל דמשק.
אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל
תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.
כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.
מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1
… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים
ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.
הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל
ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.
ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.
הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל
ואני נולדתי כאן.
גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.
ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.
טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גיל
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1
"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"
מעניין אם יש ביביסט בטיסה .
סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.
הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
תלמד הלכה ותבין...נקדימון
...שאתה נוצרי.
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
1.5 אחוז= 75 קולות כשריםאיתן גיל
טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון
בלי לדעת
אתה אחלהאיתן גיל
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
"מטר"נקדימון
מכל נמחה עושים פיל.
יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"
לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.
פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.