שאלה - נאבדו 55 חוקים, מישהו יכול לעזור לי למצוא אותם? ותן טל

כל כך הרבה להג ולהג ולהג בנוגע ל

55 חוקים נגד דת ומדינה

שלדברי הגורמים שמרביתם נוצרו כדי להיכנס בבית היהודי נטו - עלו בכנסת האחרונה.

עובדה מספר אחת: במשך כמה פעמים בשבוע, כאשר יש מליאה, עוברים חוקים ותיקוני חוקים בכנסת.

עובדה מספר 2: הכנסת האחרונה כיהנה כמחצית מזמן הכהונה הרשמי שהייתה אמורה לכהן.

עובדה מספר 3: מדובר בכנסת הנוראה ביותר והמסוכנת ביותר לדת ומדינה שהייתה ב66 השנים האחרונות (לדברי הגורמים האנטיבנטיים)

בשל כך, מסתבר ש: לאחר כמחצית מכהונת הכנסת, לפחות חלק ניכר מאותם 55 חוקים, היו אמורים להגיע לקריאה שנייה ושלישית.

אממה: נשאלה השאלה, לאן הם הלכו לאיבוד? איפה הם נפלו ומי גרם לנפילתם, אם לכאורה כל הכלים וכל האפשרויות היו פתוחות להעביר לפחות, נהיה קמצנים - 22 חוקים מאותם 55 חוקים (פחות מחצי מהחוקים הנ"ל).

אז איפה הם? מי יכול לעזור לי למצוא את אותם חוקים אבודים ויקרים כל כך, אנחנו כל כך רוצים להספיק להעביר אותם - איך הם הלכו לאיבוד? הרי כל יום מעבירים בכנסת חוקים, אז כמה זמן כבר אמור לקחת לחוקק את אותם 55 חוקים? מה - חצי קדנציה לא הספיקה להם? אפילו לא למחציתם?????

בבקשה - עזרה!!!! תעזרו לי למצוא את החוקים!!!!!

בקשה נוספת - מי שמסוגל סוף סוף לכתוב לי ברשימה מסודרת את שמות כל אותם 55 חוקים ומה בעייתי בכל אחד מההצעות, מי העלה אותו ואיפה - גם על זה אודה לכם. כיוון שעם כל הרצון הטוב של האנטיבנטיים וכל החוברות שהופצו והופצו והופצו - ניסיתי, מבטיח שניסיתי להרכיב רשימה של 55 חוקים כאלו, ולא הצלחתי.

בגלל שחלילה אני לא חושד שהאנטיבנטיים מנסים להגן על בנט ולא לפרסם חלק מהחוקים הרשעים, וכיוון שכמובן חלילה אני לא חושש שחסר להם כסף ולכן לא הצליחו להדפיס את כל החוקים - אני שואל את עצמי, איפה הם אותם 55 חוקים שהחל מראשית מערכת הבחירות הם מלהגים עליהם???

כל היודע דבר על מקום הימצאם - מוזמן לכתוב פה או לפנות אלי באישי!!! תודה!!!

חח אהבתי אלעד

רעיון יפה להציג כך את הדברים

לדמגוג אף אחד לא יכול לעזור!yair3

אף אחד לא טען שכל החוקים עברו.

קודמו הרבה חוקים מזיקים חלקם קודמו גם ע"י אנשי הבית היהודי

כמה חוקים בעייתים גם עברו(לדוגמא תיקון מס' 4 להצעת חוק זכויות התלמיד האוסר אפלייה מטעמי נטייה מינית וזהות מגדרית-אז הבית היהודי כהרגלו בקודש תמך מעבר לקלעים וכשהגיע הזמן להצביע בחר שלא להגיע שלא יוכלו חס ושלום להאשימו בחוק הנורא שכמובן אושר)

(חלק מהדברים הרעים נעשו גם שלא ע"י חוקים.)

תגיד קראת בכלל מה שכתבתי??? אמרתי כ-ל החוקים??? הייתיותן טל

מאוד מאוד מאוד קמצן והלכתי על פחות מחצי מהחוקים, בחצי ממשך כהונת הכנסת - 22 חוקים מתוך 55 חוקים, במשך שנתיים - היית מצפה שלפחות 22 מהחוקים יגיעו לקו הקריאה השנייה והשלישית - הרי כל יום של מליאה מועלים כמה וכמה וכמה חוקים לקריאה שנייה ושלישית - אז איפה הם אותם 22 חוקים לפחות שהיו צריכים להגיע לקריאה שנייה ושלישית???

כל חוק בעייתי שאתה אומר שעבר, בבקשה תביא קישור מאתר כנסת פתוחה או מאתר הכנסת, של החוק ושל נתוני ההצבעה עליו. תודה. (פשוט - טענות שהצד השני מעלה, הוא זה שצריך להוכיח שהן נכונות, לא אני )

זהו בדיוק שאף אחד לא טען שעברו 55 חוקים או 22yair3

אבל קודמו 55 חוקים בועדות שונות -חלקן גם קודמו על ידי הבית היהודי בכבודו ובעצמו

זה שהממשלה נפלה ולא הגיעו הרבה חוקים לקריאה שניה ושלישית (שזה תהליך ארוך)  לא מוריד מחומרת העניין

יזהר קישר באחד השירשורים האחרונים לחוברת שמפרטת על מקצת החוקים שקודמו בכנסת האחרונה(של מכון אספקלריה)

אתה מוזמן לעיין אני אם כל הידע המוקדם שלי על דברים נוראים שנעשו בכנסת האחרונה הזדעזתי מהנתונים שם

אתה מוזמן לנסות להפריך את מה שהם כתבו (מופיעם שם קישורים לכל חוק)

אתה כנראה אשכרה לא טורח לקרוא מילה מהתוכן שלי, רק את הכותרת.ותן טל

עזוב, אם אתה לא טורח לקרוא את מה שאני כותב בתוכן (שהרי אם היית קורא, לא היית כותב מה שאתה כותב פה, כי אנעניתי על כל מה שאתה כותב שבתי ההודעות הקודמות שלי) - אם אפילו את זה אתה לא מסוגל לעשות, א בשביל מה אני דן איתך? אתה קורא רק כותרות ועל זה מגיב???

תקרא קודם כל כ-ל מה שכתבתי בשתי ההודעות למעלה ואז תחזור שוב על הטענות שלך שלדעתך בכל זאת לא עניתי עליהן בהודעותיי למעלה.

אני מחכה.

תמשיך לטמון את הראש בחול יחד אם "הרבנים"yair3

הבית היהודי קידם חוקים שערוריתים בכנסת האחרונה.

המספר הוא לא מה שחשוב ואכן לא עברו 55 חוקים אבל קודמו עשרות חוקים חלקם עברו(לטענת ג' 60 חוקים קודמו)

העבודה בכנסת היא לא רק באמצעות חוקים וגם בדרכים אחרות פגעו בלומדי התורה -בנפשנו הדבר (הבית היהודי בשביל לא לשבור את הכלים אם ראשי הישיבות שלהם דאג שהם יקבלו תקציב מיוחד בדיעבד לאחר שצעקו רבות על הפגיעה הנוראה אבל ישיבות שלא שיכות עליהם נפגעו חזק)

(ואשמח שתוכיח את טענתך שבכל יום ויום יש כמה חוקים שמעוברים לקריאה שניה ושלישית-למיטב ידעתי דבריך מופרכים)

לא יש רבנים שבמהלך הקדנציה כתבו ביקורת חריפה על ההתנהלותyair3

בבית היהודי ופתאום מגיעות בחירות והכל פתאום גלאט כושר בהכשר אותם רבנים

האם אני צבוע לא איני חושב

יצאה חוברת שלמה שמסבירה כשלים נוראים בהתנלות הבית היהודי בכך שזה מה ש"הרבנים אמרו להם" אז אני הצבוע...

רק רציתי לוודאות..השפיץ!
שוב אתה אומר רק "אמירות" "קודמו עשרות חוקים"ותן טל

אז אני שואל - איפה הם אותם "עשרות חוקים"? טענו 55 חוקים - אני מחפש אותם, מבקש אותם.

נראה שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות על האמירה הזאת - היא נאמרת כדמגוגיה כדי להיכנס בבית היהודי ובתכל'ס כאשר שואלים אותם "נו, אז תציגו בפנינו את ה55 חוקים" פתאום הם לא מצליחים להציג.

ובנוסף, גם, אפילו לא 20 חוקים מאותם 55 חוקים, הגיעו לקריאה שנייה ושלישית.

זה לא ממש נכוןמרובע ירוק

טוענים כאן שהבית היהודי העביר 55 חוקים נגד היהדות.

דווקא כן טוענים כאן את זה. הכי קל לצאת בכותרות גדולותמוטיבציה
ואז להסתייג באותיות הקטנות.
תסביר לי מה החוק ואחרי זה מה בעייתי בו.(לקרוא את הדך מסריםשלומי20104
של יחד גם אני יודע)
אתה מברר לי מה החוק? אני עדיין ממתין. כי אם ותן טל דמגוגשלומי20104
כנראה אתה עשית עבודה מקצועית..
החוק אוסר אפליה של תלמיד מטעמי נטייה מינית או מגדריתyair3

בדיוק כפי שכתוב

מה זה אומר תכל'ס

לפי הבית היהודי -אין שום בעיה הלכתית ולכן לא התנגדו לחוק ולא הטילו וטו-או ששוב מאשימים את הרבנים סתם ..

לפי דעתי הבעיה היא שיכולים לכפות אל אנשי חינוך להשאיר ילדים אם סטיות שיכולים להשפיע לרעה על ילדים טובים וכל זה בשם הזכות  לחוסר אפליה ללהטבים
יותר מזה גם עלולים להכריח אותם לקבל אותם למוסדות החינוך

(לפי אספקלריה הבעיתיות היא המשך הכרה ממלכתית  במשכב זכור כדבר לגטימי-למרות שדבריהם נכונים אותי פחות מעניינת הכרה ממלכתית ויותר מעניינת תוצאות מעשיות -ולמעשה זה יפחיד אנשי חינוך לפעול )

לא יודע איך להגיד לך את זה -את החוק נגד משכב זכור ביטלו מזמןותן טל

וכ-ל המפלגות הדתיות דאז תמכו בביטול החוק (החוק כלל עונש של עד 10 שנות מאסר למי שעושים משכב זכור). וכן - כולל המפלגות החרדיות ביותר.

סתם לעיונך (אה, אגב - הרב עובדיה היה חי אז ועמד בראש המועצת)

זה עניין חינוכי וכמו שכתבו בתגובה, הרבנים החליטו שבעניין חינוכי אין עניין ואין חובה להטיל וטו.

אגב - ביום שישליכו את הילד שלך מהבית ספר כי הוא אשכנזי מידי/ספרדי מידי/אתיופי מידי/ גבוה מידי/יש לו גבה מעוותת - אז אולי תבין את העניין, שבחינוך, אם תתחיל לבצע חלוקות כאלו - אתה לא תגמור בשום מקום.

החינוך הינו ציבורי ולכל אדם יש זכאות להתקבל לכל מקום ואי אפשר לפסול אדם סתם ככה בלי סיבה הגיונית וממשית.

אגב - באספקלריא גם קובלים על כך שזה יוריד מהלגיטימציה של לדרוש מהתלמיד לעבור טיפולים - סלח לי, זהמזעזע. ממתי דורשים מאדם לבצע דבר כזה? אפילו התורה לא דורשת מבני אדם שנמשכים לגברים לבצע טיפולים להסרת המשיכה. היא רק קובעת שעצם המעשה הוא אסור.

להתנות קבלת ילד כזה לבית ספר רק אם יעשה טיפול? רעיון מטומטם וגרוע.

כנראה שלא סתם ועדת הרבנים של המפלגה החליטה שלא צריך להוציא וטו על החוק. ולא, אנחנו לא מתנצלים על כך גם אם יש כמה חרדים שלא אוהבים את זה. חרדים גם לא אוהבים הרבה דברים אחרים שעושים בכל זאת והם טובים.

תשלח אתה את ילדך ללמוד אם הומוהים שלא מוכנים לקבל טיפולyair3

ואחרי שהילד שלך יגרר אחריהם (סקילה) אז תגיד - הכל אשמתי אני תמכתי בכך שלמחנכים לא תהיה מילה בעניין ויהיה אסור להם להפלות את בעל הסטייה על פני תלמידים אחרים

(אני מאמין שלמרות התקשורות התומכת של ההומוהים עדין רוב העולם -לפחות הדתי -לא מעוניין כמוך בכזו השפעה על ילדיו.)

אתה מוזמן להגיד את זה לרב דרוקמן.ותן טל

כנראה שיותר שנים ממך הוא חינך תלמידים וגידל דורות של אלפי תלמידים.

אני מסתק בזה, במחילה ממך, וכל הניסיון שלך להציג את זה כמשהו אישי נגדי וכאילו אני הרע בסיפור כאן - ובכן, אני רק מקווה שהקוראים יותר אינטליגנטיים ממה שאתה מחזיק מהם.

אבל דבר אחד אתה בטוח לא עושה - אתה לא יורה בתוך הנגמ"ש, זה בטוח... <צ>

אין בעיה נשאיר את זה כך מי שרוצה לכבול את ידי המחנכיםyair3

בטיפול בבעיה זו שיצביע לבית היהודי מי שתומך בכך שילד סוטה ישאר בכיתה בכל מחיר שיתמוך בבית היהודי

(אתה תמיד אוהב להטיל את הדברים על הרבנים -אני עד שלא אשמע את הרבנים בפיהם אומרים שהם לא התנגדו לחוק הספציפי לא אאמין-ולא חוברת מבית מדרש של הבית היהודי או הצהרה של רב באופן כללי שהכל מפוקח לא מספיקה.)

מעניין. כשנוח לך הצהרות מרבנים זה בסדר, כשלא נוח לך זה לאותן טל

בסדר.

טוב, שיהיה, עם היגיון שבנוי ככה אני באמת לא יכול להתווכח - אין פה בסיס ראשוני לוויכוח (כן כן, ברור לי מה תגיד עוד שנייה וזה בסדר, אני מרשה לך )

אז תמשיך אתה לבחור במה שתרצה, ושאר הפי כמה וכמה אנשים, ימשיכו להאמין לרב דרוקמן ולשאר רבני הבית היהודי, ולא לך, וימשיכו להאמין שחשוב יותר להצביע לבית יהודי גדול, ויצביעו לבית היהודי.

אה, כן - ולא משנה כמה שתנסה להגיד שכל הדתיים החזקים והאמיתיים ביחד - לא יעבוד לך. סורי, אבל זה לא נכון, ואני אפילו לא צריך להוכיח את זה.

עכשיו כשאתה מראה תמיכה מפורשת בליגטמציה למשכב זכור באמת איןyair3

על מה לדבר

הדתים שאני מדבר עליהם מזדהים אם ציווי התורה נגד משכב זכור ולא יחלמו בחלום הכי רחוק שלהם לאשר שהות של תלמיד כזה בכיתה ללא טיפול -מה שאתה רואה כהגיוני (וטעון שזה מגוכח לכפות טיפול-אבל לא מגוכח בעייניך לכפות אל אנשי החינוך לקבל אותם)

וכן אני מעדיף להאמין שהטעו את הרב דרוקמן שמתיעציים איתו בהכל

כי אם באמת התיעצו איתו והוא תמך לדוגמא בלא להתנגד לחוק שכזה אז המצב הוא חמור יותר (ולמה להאמין ללה"ר שכזה?)

אז יוצא ככהראש יהודי

ללשון הרע והוצאת שם רע אתה מוכן להאמין, גם אם זה נכתב בחוברת של מכון אספקלריא, שאי אפשר לדעת מי עומד מאחוריה.

להודעה שכל הרבנים חתומים עליה שהם סומכים את ידיהם על צעדי הבית היהודי אתה לא מוכן להאמין.

אגב, הרבנים התמימים האלו, עדיין לא הוציאו הכחשה לתמיכתם בחוקים הנ"ל, למרות שעבר זמן רב.

אני מאמין שהם סומכים את ידיהים אני לא מאמין שהם מודעיםyair3

למשמעות החוק ושהתיעצו איתם התיעצות אמיתית על החוק לא מזמן שמענו גם מחלק מהם שלא מתיעצים איתם

וכן אני מאמין שחוק זה חוקק וראיתי שזה כך גם באתר הרישמי שמביא את  החוקים ולכן אין כאן שום לה"ר של אספקלריא ואפילו בעלון התגובה שהביאו פה לא טענו כך אלא טענו שהרבנים קבעו שאין להתנגד לחוק בגלל שהוא "חינוכי"-וזו בדיוק סיבה מצוינת למה כן להתנגד לחוק-הוא פוגע ביכולת החינוכית של בתי הספר והמחנכים להתמודד אם תופעה נוראית לה יש כל כך הרבה תמיכה בתקשורת  ולכן איני מאמין שכך אמרו הרבנים עד שאשמע זאת מפיהם

(אבל למיחש מבעי ולכן עד שרבני הבית היהודי לא יכחישו זאת אצטרך לחשוש מתורות שיוצאת מהם)

איזה נחמד הפגיעה הזאת ברבנים - אתה מאמין להם רק כשאתהותן טל

רוצה, ובוחר באיזה דברים כאילו תציג את זה שאתה בוחר לא להאמין להם "לטובתם".

אוקי, סבבה - אני בוחר להאמין שהרבנים של יחד לא יודעים שזאת מפלגה מושחתת ודפוקה שרקובה מהיסוד, אחרת הרב מאזוז והרב דב ליאור היו בורחים ממנה כמו מאש. אני בוחר להאמין שהרבנים האלו לא יודעים שיחד היא מפלגה ששונאת את ארץ ישראל, רוצה להרוס את התורה, פוגעת בעם ישראל ומייקרת את החלב ב85 אחוזים - אם הם היו יודעים שזאת מפלגה כזאת אז הם לא היו תומכים במפלגה, סתם מרמים אותם ומזריקים להם שקרים כאילו המפלגה הזאת טובה.

הנה, דמגוגיה גם אני יכול, ותמיד "להציג את האמונה שלי ברבנים גם כשבתכל'ס אני אומר שהם תמימים וכל דרדקי יכול לעבוד עליהם ובפועל אני עושה עליהם קופה מאחורי הגב רק כדי לשתות מהם מנדטים, ככה שזה "הכיבדת וגם רימית" סטייל תומך יחד מתוסכל מכך שיש אנשים שעוד בוחרים להאמין שגדולי הדור שלנו, שגדולי הרבנים של הציונות הדתית, הם ק-צ-ת יותר מבינים מתומך יחד אחד, ק-צ-ת יותר מעורבים בעניינים הפנימיים, ק-צ-ת יותר מבינים אפילו בפוליטיקה ממנו, וק-צ-ת פחות תמימים ממה שהוא חושב שהם.

אבל בסדר, ברוך ה', לא מספיק אנשים חושבים כמוך, מסתבר שיש מספיק שפויים שיודעים את האמת על הרבנים ולכן לא השתכנעו מדברי ההבאי האלו.

לכן לא אטרח עוד להגיב להודעות הקצת מגוחכות האלו, במחילה - כשהשנאה לבית תפסיק לעוור אותך, אולי אז באמת "תאמין" ברבנים של הבית היהודי.

לא קונה את הניסיונות שלך להגיד "בתכל'ס אני זה שבאמת מאמין "נכון" ברבנים שלכם..." - ממש ממש לא קונה את זה. 

אתה תומך בזכויות יתר ללהטבי"ם חוץ מזה באמת לא משנה למה אתהyair3

בוחר להאמין

איזה חמוד אתה שה' יברך אותך, מתוק ותן טל

אבל רק המלצה - תבדוק במילון את משמעות המושג "זכויות י-ת-ר"ותן טל

"קבלה של אדם והשארתו במוסד חינוכי על אף סטיותיו ומופרעותו"yair3

נראה לי אחלה זכויות יתר

אני מבין שלא טרחת לפתוח את המילון ותן טל

לפי ההגדרה הזאת שלך אני אמור להבין שעצם זה שנותנים לכל מיני אנשים שמתבטאים בסגנון כמו שאתה מתבטא כלפי אחרים, זה גם "זכויות יתר"?

לפי ההיגיון שלך זה בערך ככה. כי כל מי שאתה לא מסכים איתו, אוטומטית כל הזכויות שנותנים לו זה זכויות י-תר. בדגש על המילה י-ת-ר.

אגב - אני מתפלא שלא דרשת שישללו לו את הרישיון לנשום ולשתות מים וללכת ברחוב, וחס וחלילה - שומו שמיים, הוא אפילו יכול להיכנס לקניון בלי שאף אחד יעצור אותו! כמה כבר זכויות יתר נותנים לו! לא להאמין! מישהו כבר היה צריך לערוף לו את הראש מזמן, אסור לתת לו את זכויות הי-ת-ר האלה.

לא רציתי להגיע לזה, אבל סורי - אתה מזכיר לי את תעמולת הנאצים נגד היהודים. סורי, אבל זה באמת מה שאתה מזכיר לי. |מקיא|

פנייה לקוראים החביבים: כדי שחמודי שלנו פה לא ינסה לבלבל אתכם, הריני מצהיר שאני שומר על חוקי התורה, וחושב שמי שמקיים יחסים חד מיניים הוא מבולבל ונופל לא עלינו, ונתפלל עליו כמו שאנחנו מתפללים על הרבה יהודים יקרים - כולל על עצמנו - שנחזור בתשובה. בתוך זה לא כלול העניין שהתורה אוסרת על ביצוע המעשה עצמו בלבד, ולא אסרה על עצם חייו של אותו אדם.

אגב, לפי דבריו של חמודיל'ה כאן, אני אמור גם להזדעזע מעצם העובדה שאסור למנהל לדרוש מתלמיד שמגיע לבית ספר שלא ידליק טלוויזיה בביתו בשבת, או חס וחלילה שתהיה בביתו טלוויזיה בכלל - על פי החוק אסור לו לשאול אותו את זה בכלל. אבוי. אסור למנהל ליצור בית ספר שבו יש רק ילדים הומוגניים בדיוק 102% כמוני!!! איזה באסה...

אולי אני אעבור לאי בודד ואקים לי את בית הספר הטוב בעולם, שבו אני אלמד את עצמי הכל, בבית ספר הכי הומוגני והכי בלי סוטים בענייני מין או שבת או לשון הרע או זכויות בעלי החיים רחמנא ליצלן.

אגב, קוראים חביבים: מי יכול לנחש מה יכתוב שנייה אחרי שאפרסם את התגובה כאן, אותו חמודיל'ה שמעליי? בין הפותרים נכונה תוגרל חופשה באי הבודד שבו אני מלמד את עצמי בבית הספר המושלם!!!

אני לא דרשתי שישללו לו את הרישיון לנשום זו התורה דורשת.yair3

ואלה זכויות יתר לעומת מופרעים וסוטים אחרים שלהם לא ניתנים זכויות כאלה כי  אין להם לובי בכנסת

התורה לא דרשה בשום מקום לשלול את הזכות לנשום מאדם חד מיני.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך כ"ו באדר תשע"ה 02:04

היא אמרה, שכאשר יש שני עדים (שאינם קרובים אחד לשני) והתראה, שמתרים באדם שבא לבצע משכב זכור, והם מתרים בו שזה אסור ושהדין הוא מוות (והם גם צריכים להגיד לו איזה סוג מוות), והוא אומר להם שהוא יודע שזה אסור, ושהדין על זה הוא מוות, ושבכל זאת הוא עושה את זה, והם רואים את זה - אז, כאשר הם הולכים לבית הדין ובית הדין חוקר אותם ואותו, בכל מהלך החקירה הארוך והמייגע והמלא פיתולים, כאשר מדובר בדיני נפשות,ובסוף בסוף, מגיע לרוב מוחלט של דיינים שבוחרים לדון אותו למוות (אבל לא כ-ל הדיינים, כי אז משחררים את הנידון) - אז, אומרת התורה (וההלכה, שמפרשת את התורה, כמובן) שצריך להוציא להורג את אותו מבצע משכב זכור.

המרחק בין זה לבין להרחיק ילד שאומר שיש לו נטייה חד מינית (עד כמה שילד בגיל שבו ההורמונים משתוללים ו"בוחנים" את עצמם יכול להיות משוכנע בדבר כזה) מבית הספר - או כמו שכתבת כעת למעלה "התורה דורשת לשלול לו את הרישיון לשלול" - המרחק בין המקרה שתיארתי למעלה לבין מה שאתה אומר - הוא שמיים וארץ.

ואם לא הבנת את זה, כדאי שאולי תשב עוד כמה שנים בבית המדרש לפני שאתה יוצא ופוסק הלכות שמעולם לא נפסקו, בטח לא ב"תורה" (אולי בתורה שלך שאתה המצאת, יש מצב).

ביום שתמצא לי הלכה שאומרת שאדם שמצהיר שהוא חד מיני, צריך לשלול לו את הרישיון לנשום - אז יתחיל להיות בסיס לדברים שלך. בנתיים אתה סתם מטעה ביודעין, ככל הנראה, את הציבור, בהלכות שמעולם לא נוצרו.

ואחרי זה אתה עוד מדבר על רבנים. אויש, נו... חביבי, יש לך עוד קצת ללמוד כנראה.

(ולמען האמת, איני יודע את גילך, אולי אני סתם מנסה לנהל דיון עם ילד בן 14 חמום ראש שלא באמת יודע את מכלול ההלכה ולא יודע איך דיני הוצאה להורג של בית דין עובדים, ועל מה הורגים ועל מה לא. נו, שיהיה).

אבל תודה - כעת אחרי שהקוראים קראו את דבריך, וכמובן, רובם המוחלט יודעים שהלכתית אני צודק - כולם מבינים עד כמה היו מגוחכים דבריך מההתחלה. תודה שסייעת לי בהוכחת דברי, חמוד

הלכתית אתה צודק,השפיץ!
עבר עריכה על ידי השפיץ! בתאריך כ"ו באדר תשע"ה 05:55
אבל אתה מתימם!

לבית דין יש סמכות להרוג גם כשהדברים רק נראים כאילו היה שם עברה במקרה הצורך.
ולתקן תקנות כפי ראות עינהם.
בדור בו הגבולות כל כך פורצים עד ש"הומופוב" הפך להיות גנאי שפוליטיקיאם דואגים שלא ידבק בהם.
צריך לחוקק חוקים שיגדירו מעשים שכאלה כפסולים דוחים ולא לגיטמיים.
כמובן שאני לא טוען שיאיר3 צודק אבל אתה מציג את זה בצורה לא נכונה בכלל.
אני לא נוקט עמדה בנוגע לחוק הספציפי כי באמת ילדים זה עניין אחר.
אבל אם היה פה חוק שמי שעושה משכב זכןר עם עדים והתראה נהרג בסקילה אז בהחלט בקלות הייתי מוכן לוותר על חוקים שכאלה.
ביום שבו בנט (וגם ישי ואפילו מרזל,פשוט אתה תומך בבנט) יפעלו לחקיקת חוק שיאסור משכב זכור נישואי תערובת וכד' אולי באמת לא יהיה צורך בחוקים שטותיים כאלה.
אני באמת חושב שזה שטותי ולכן לא מצביע ולא רואה הבדל בין הבית היהודי ליחד ולא רואה חשיבות בלהצביע.
אבל אם אתה כן רואה חשיבות בלהצביע ולשנות דברים קטנים ולאט לאט לקדם פה שיהיה מלכות שדי,
אז הדרך היא על ידי חוקים שהם בכיוון.
ולדוגמא בעניין משכב זכור חוקים שיגידו בצורה ברורה שזה מחוץ לתחום ולא לגיטמי בכלל.

אני בעיקרון מאוד מעריך אותך אבל בתגובה הזאת אתה כביכול ממש היתממת והצגת את הדברים בצורה מעוות שאותי ממש התעצבנה והוכחה שכתבתי כזה ארוך...
אין לי זמן עכשיו לענות מפורט, אני ממהר - אבל אענה בעז"ה מחר.ותן טל

מחר זה כבר לא יעניין אף אחד נפתלי הדג
נתייג שוב?השפיץ!
לא הספקתי היום לענות וגם עכשיו אין לי ראש לזה. אולי בהמשךותן טל

אסביר לך באישי ואולי אכתוב גם כאן. בכל מקרה לא נראה לי שזה ישנה משהו אצל אותם אלו ש"התווכחו" איתי כאן בשרשור (אם הם טורחים בכלל לקרוא את הדברים שאני כותב, את כולם, לפני שהם מגיבים ומאשימים. משום מה אני בספק).

סליחה...

עבר מספיק זמן..די"מאחרונה
הבעיה היא שלפי החוק החדש גם נער שידיח את חבריו למשכב זכורyair3

ממש לא יהיה ניתן להעיף מבית הספר או לדרוש ממנו לטפל בעצמו ועל זה מדובר (ולא על ילד שמדמיין שהוא הומו)

מדובר גם על בתי ספר דתיים.שודד ים
ודאי השוו את זה לאפליה על רקע עדתיyair3

יפה שאתה מפרשן כרצונך את החוק. לא יעזור.ותן טל

כנראה שהרבנים יודעים יותר ממך.

אם הרבנים סומכים ידיהם - אז סורי, אבל אני כנראה מאמין להם שהם רציניים יותר מלך שאתה מזלזל בהם וטוען שהם נותנים שיסבנו אותם.

באמת סליחה שאני מאמין יותר לרב דרוקמן ולרב מלמד מאשר ליאיר3, באמת סליחה

אל תפעיל את השכל דרך אגב זה בדיוק הפוך ממה שאתה דורש תמידyair3

מכולם...

אני דורש מאנשים לזלזל ברבנים??? ותן טל

איפה דרשתי את זה???

|כן, שאלתי ב-ד-י-ו-ק את השאלה הנכונה, לא, לא טעיתי, זאת השאלה|

אבל איך אומר בנט: די כבר! מספיק עם ניסיונות השנאה האלו בכוח לעוות דברים כדי לפגוע כדי ללכלך כדי להשמיץ.

אני לא אמרתי מילה עליך, אני לא מתחיל להגדיר אותך ו/או את מפלגתך על ידי עיוותים שאני יוצר מדבריך בדמגוגיה - אני מבקש שתתעלה, לפחות עד סוף ההצבעה, גם כן, ותפסיק בדרך השנאה הזאת.

זה דוחה, וזה מרחיק גם אנשים שמתלבטים אם להצביע יחד ובמקרה נכנסו לפורום וקוראים את הדברים שלך. אז חבל - אתה רוצה לפגוע בכוונה גם ביחד? (ואולי אתה בכלל סוכן של השמאל שפועל בהפוך על הפוך?)

אגב - אלי ישי אמר שהורה לכל אנשיו להימנע מעימותים מילוליים או פיזיים במשך כל היום - יהיה נחמד אם גם תומכיו בפורום יכבדו את זה.

כי סורי, אבל 98 אחוזים מהמתקפות שאני רואה בפורום, מתחילות ממפלגה אחת מסויימת מאוד, על מפלגה אחרת מסויימת מאוד - וכולנו יודעים על מה אני מדבר.

מספיק, די כבר.

תודה לכולם.

תמיד כשיש משהו שאתה לא מצליח להתווכח עליו אתה מאשים את הרבyair3

גם כאן פתאום לאף אחד אסור לפרשן את החוק חוץ מלותן טל ולרב דרוקמן זה כבר מגוחך

החוק ברור ומשמעותו ברורה לכל מי שלא טומן ראשו בחול

ביקשת שוב ושוב שנביא את החוקים ונדון בהם  וכשאני דן בחוק ואין לך איך להגיב אתה טוען שרק לרב שלך מותר לפרש את משמעות החוק זה מגוחך כל אחד יכול לקרוא את החוק

ברור לי שבית המשפט יפרש את החוק כמה שיותר לטובת הסוטים (גם אם זה לא היתה כוונת המחוקק וכאן זה כן כוונתו)

ולכן החוק מסוכן

אתה כבר הודעת שאתה בעדו אז באמת אין לנו שיח משותף

גם עכשיו הם לא מודעים???????ראש יהודי

עדיין הם לא מודעים??? למה הם לא מוציאים הכחשה?? הם כל כך טיפשים בעיניך?

גם אני לא הייתי מודע אם לא הייתי הולך לבדוק את לשון החוקyair3

יש רבנים שלומדים תורה ולא נותנים לפולטיקה להפריע להם

ויתכן שהם תומכים בתמימות בכאלה שהם חושבים אותם לנציגים שלהם

(כל זה כמובן לימוד זכות על הרבנים -כי מי שקורא את לשון החוק ותומך בו אני באמת לא יודע איזה זכות אפשר ללמד עליו ותן טל לדוגמא בגלל תמיכתו בבית היהודי כבר נהיה תומך נלהב בזכויות התלמיד ההומו)

כנראה שאני לא זקוק ללימוד זכות ממך, זה בסדר, איש יקר ותן טל

עבודה לא רצינית יזהראלעד
האתר רק מוכיח מה שהוא אמר
אנא פרטיזהר

הרבה יותר לא רציני לפטור פירוט שכזה במשפט אחד.

ראה גם באתר של מרכז ליב"ה, ובחוברות של מכון אספקלריא (וזה ממש לא משנה כמה אנשים עומדים מאחורי כל 'מכון' שכזה. השאלה היא נכונות הדברים).

יפה שבחרת לענות קודם לשאלה השנייה שלי. כעת במטותא ממך תענהותן טל

גם לראשונה - איפה הם אותם חוקים שהגיעו לקריאה שנייה ושלישית ולמה לא הציבו אותם במרכז הדיונים?

אגלה לך בסוד שכעת אני עובד על רשימה מפורטת של החוקים ומצבם בכנסת וכו' - אני מודה אני רק בן אדם אחד ולכן זה לוקח לי זמן, ולא גמרתי עדיין - ואני באמת מרחם על יולי - היה לו שולחן כנראה מאוד כבד בקדנציה האחרונה...רוב ההצעות מושלכות על השולחן שלו כבר חצי קדנציה כאבן שאין לה הופכין.

אבל אתה מוזמן לענות גם לשאלה הראשונה בלי שאני אצטרך לטרוח בשבילכם (היכן ישמע כדבר הזה - המלהגים והטוענים נגד לא צריכים לדאוג לראיות, אלא אלו שמותקפים הם צריכים להוכיח את טענות התוקפים. הזוי).

איפה כל החוקים שהגיעו לקריאה שנייה ושלישית? חצי קדנציה עברה! חצי!

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 20:13

..

מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
מה זה עושה לנער דתי שקורא את זה בתפילה בבית כנסת ורואה דברים כאלו מובאים בעלון שבת שמחולק בבית הכנסת תחת המותג "עלון שבת"?
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
עלון של גושניקים שמאלנים מפגרים, שכותבים בו יאיא פינק ממארגני הפגנות קפלן, ואברהם סתיו שכתב מכתב תמיכה ליאיר שרקי כשהנ"ל יצא מהארון.
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
העלון "דרכי נעם".

זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד

נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

הדמיון הוא שלךהסטורי

ממשלת בנט החזיקה שנה וחצי ברוטו.

ממש מגוחך שאתה מניח שכל מה שנעשה, נעשה למרות הממשלה וכל מה שנהרס זה רק כי סמוטריץ' רוצה בזה. כפי שציינתי, רוב הפינויים הם תחת התירוץ הבטחוני, שאת זה הליכוד התעקש להשאיר בסמכות הפיקוד. אם לסמוטריץ היו יותר משבעה מנדטים, המצב היה אחר.

וכן, יש ענייני תכנון ובניה, שאפשר אולי לעשות אותם בצורה יותר הוגנת, אבל מי שרוצה התיישבות יציבה ולא מערב פרוע - צריך לשתף פעולה.

כנ"ל שיתוף פעולה עם הצבא - לראשונה מזה חמישים שנה, הצבא כמדיניות (ולא רק כהתנהלות ספציפית של קצין ספציפי אוהד שהיתה גם בעבר) עובד עם ההתישבות, תומך בהתישבות ומסייע להקמת התיישבות. זה בהחלט אומר שצריך להתחשב, אבל אם לפעמים להתחשב זה המחיר של שיתוף פעולה של הצבא עם הגדלת שטחי השליטה וההתישבות (והמרעה) על אלפי דונמים - זה בהחלט מוצדק.

אתה מייצג את השיטה שהתנגדה לכל פשרה. יש כאן וויכוח בן חמישים שנה. בסופו של יום, מהפשרות ושיתופי הפעולה עם גורמי המדינה והצבא - ההתישבות רק גדלה.

פשרת קדום ששבוע שעבר מלאו לה חמישים שנה, פרצה את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בין ירושלים לעפולה. המעבר בהסכמה מרוג'ייב להר כביר, פרץ את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בגב ההר. הסכם המאחזים של זמביש עם אהוד ברק (את זה אני כבר זוכר בעצמי) הוביל לשלל ישובים, שהיום קיימים גם כל הנקודות שאושרו או הוזזו לשם וגם כמעט כל המקומות שפונו. הסכם אביתר, שגם כאן בפורום קטלו אותו, הביא לכך שהיום אביתר היא ישוב מוכר, בשטח שבין תפוח לצומת מגדלים (שבתכנית המאה תוכנן להיות פלסטיני) קיימות עוד שלוש חוות והמאבק הוא על המאחז הבא מאביתר לכיוון ביתא.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימוןאחרונה
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון, היא זו שנתנה את הרעיון לבצע את זה.

ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.

יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר ‏‎‎מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.

כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.

מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.

ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.

ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של ‎קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.

וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

בקהילה היהודיתאיתן גיל
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה

ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה

אולי יעניין אותך