התוצאות - אם המצביעים היו יהודים בלבד.יהודי!!

מפלגת יחד נכנסת לכנסת, שולי מועלם מתגברת את הבית היהודי והרשימה הערבית הייתה בחוץ • כיצד היו נראות תוצאות הבחירות אילו הנבחרים והבוחרים היו יהודים בלבד?

כתבה בקול היהודי

בלי קשר למי היה נכנס ומי לא -מרדכי

בס"ד

כדאי לשים לב כמה פניקה היה עוד במהלך קמפיין הבחירות מאחוזי הצבעה גבוהים בציבור הערבי. החוק ש"לכאורה" נועד לפגוע במפלגות הערביות ולמנוע מהם לעבור את אחוז החסימה, רק הגביר את כוחם ופגע חזק בימין. וכל זה כאשר יש מי שרוצה לעשות כל מיני משחקים (כל אחד והמשחק/תוכנית שלו) איך לספח יישובים ערבים מה שיגידיל עוד יותר את המצביעים הערבים שמשתתפים בבחירות, דבר שרק יגדיל את הבעיה.

אם זה מהווה איום כ"כ גדול אז כדאי שכל אותם המצדדים בתוכניות הללו יחשבו פעם נוספת לפני שהם עומדים לפגוע בעמ"י ולהמית עליו מפלגה ערבית גדולה בכנסת שמהעבר אנו רואים איך הדבר הזה רק פוגע במדינה ובמקום להכניס שליחי ציבור לכנסת אנו מכניסים לשם מחבלים שרק מנצלים את הבמה בכדי לפגוע בישראל.

אם שואלים אותי אז צריך לשלול מהערבים את זכות ההצבעה.

זה יהיה שלב נוסף כחלק מהתוכנית שבא אני מאמין שאיתה יש להלחם בערבים (כל מי שקשור לטרור - מוות. עידוד הגירה החוצה למדינות ערביות תמורת פיצוי כספי. הורדה בתנאים למי שנשאר על מנת שירצה לעזוב וכו') כי כאשר הערבים רואים שהם יכולים להשפיע על מה שקורה במדינה אז למה להם לרצות בכלל לעזוב אותה? ואם הם יכולים להניס את השליחים שלהם לכנסת - אדרבא, הם ישארו.  

ד"א-תיעוד: המבצע לחשיפת זיופי קולותיהודי!!

מאות מתנחלים יצאו לקלפיות ביישובים ערביים כדי למנוע זיופים ולתעד את הנסיונות לרמות: המצלמה הנסתרת קלטה כיצד חברי קלפי זממו להצביע במקום אנשים שלא הגיעו לקלפי. "אתם לא יוצאים מהקלפי, לא לתפילה ולא לסיגריה - אנחנו לא סומכים עליהם", נאמר בתדרוך לפעילים. כך זה נראה

כתבה במאקו

אם תשלול מערבים את זכות ההצבעה, לא ירחק היום וישללו גםותן טל

לחרדים את זכות ההצבעה (הם לא ציונים ולא משתתפים כמעט בנטל המלחמתי בצבא), ולאחר מכן בתירוצים שונים ימדו את הדתיים מהצבא או יכפו עליהם אורחות חיים שאינם מתאימים.

אתה מדבר מהכיוון שלך וזה טוב ויפה, אבל אתה צריך לזכור דבר אחד - אם אתה רוצה שיהיה לך בכלל זכות לבחור ולהצביע - זה אומר מדינה דמוקרטית. ומדינה דמוקרטית זה אומר דמוקרטית - כן, גם לערבים לצערנו. ברגע שאתה שולל מ20 אחוז מתושבי המדינה זכות בחירה, אוטומטית אתה הופך לדיקטטורה - ואז אף אחד לא ערב לך שמחר לא ירשו לך להתפלל בצבא או ללבוש ציצית בצבא, או לא ירשו לך לעשות כיתות נפרדות בבתי ספר (גם פרטיים) - כי "המדינה" היא שתחליט, בדיקטטורה, מה מגיע לכל אחד מתושביה.

נכון, אני יודע שזה מקומם ושיש לך אלף ואחת סיבות למה אני טועה - אבל בסופו של יום, אתה לא באמת יכול להוכיח שכל ערבי בישראל הוא מחבל, ובסופו של יום לא משנה כמה תתכחש לזה - 20 אחוז מהאוכלוסייה כאן היא ערבית.

אז כשיש דמוקרטיה היא שווה לכולם - וכן, הערבים צריכים לקבל גם תשתיות בשכונות שלהם, גם רמת חינוך נאותה.

מרתיח מרתיח אבללהזכירך אתה לא חי במדינת הלכה ולא במדינה עם סנהדרין.

במדינת הלכה גם לא היית יכול לבחור להכניס את ברוך מרזל לכנסת - המלך היה ממנה את היועצים שלו, ולסנהדרין היו נכנסים מי שהסנהדרין או הנביא ממנה מאת ה', והיו כופים עליך הרבה דברים שאולי חלקם לא היו נראים לך בהתחלה נוחים ו"כייפים"

מה לעשות שאנחנו במציאות שלנו עדיין במדינה דמוקרטית.

לשים פס על 20 אחוז מהאוכלוסייה שלך אומר קודם כל התגברות הטרור, דבר שני הפסקת תמיכת כ-ל אומות העולם בישראל, באופן מוחלט כנראה. וכמה שאתה ואחרים אולי גיבורים גדולים - "עם לבדד ישכון" במציאות של ימינו, לא ריאלי. אנחנו לא יכולים לחיות בבידוד מוחלט ובחרם בינלאומי הרמטי מאומות העולם  -זה פשוט לא יעבוד, אנחנו נקרוס.

בקיצור - הערבים גרים כאן, וכל עוד המדינה דמוקרטית - הם גם ימשיכו להצביע.

במקום לפחוד מאחוז הצבעה גבוה של ערבים - פשוט תשקיע יותר בלעודד עוד יהודים - אפיעלו שמאלנים! - לבוא ולהצביע. אם אחוז ההצבעה בקרב היהודים יהיה 85 אחוז ולא 71 אחוז - אז יהיו פחות ערבים בכנסת, גם אם זה אומר שמרץ תץגדל ל7 מנדטים.

לא שוללים מהם את הזכות להצביע, אלא את הזכות לזייף בבחירותhamedinai

יש פקחים בכל הקלפיות, ומגזר הערבי אינו אמור להיות שונה.

צריכים גם לשלול את הזכות לגנוב מכוניות, ולבנות בנייה לא חוקית על אדמות מדינה מבלי לשלם ארנונה.

*

לא מבין אותך, פתאום אתה כותב כמו דתי לאומי, ופתאום כמו מרץ ושמאלה. משהו שקשה להבין אותך. האם מישהו משלם לך עבור הכתיבה?

כמה תירוצים, כמה הפחדות..יוני
ההפך מדמוקרטיה זה דיקטטורה?! לא יכול להיות מצב של משהו באמצע?
רק הפחד שלך מהעלמות המדינה יכול להשמיע תירוצים כמו 'אם לערבים לא תהיה זכות בחירה אז יאסרו על דתיים ציצית בצבא', זה הזוי!
אתם מתבקשים להרגע! מרדכי

ממש לא הזוי. היגיון. דמוקרטיה זה דמוקרטיה, ואם אין דמוקרטיהותן טל

אז מה שיש הוא לא דמוקרטי - לא משנה אם תקרא לו דיקטטורה או לא דיקטטורה - בפועל, זה לא ממשל שבו יש זכויות שוות לאנשים, ואז אין לך שום ערבות שהזכויות יישארו גם לחרדים, גם לדתיים, גם למזרחיים, גם לימניים וכו' וכו'...

אם יש דמוקרטיה - אז כולם יכולים להצביע. אם אין דמוקרטיה - אותו דבר כמו שאתה רוצה לפסול את הערבים, יטענו השמאלנים שצריך לפסול את הכהניסטים או את המתנחלים או את החרדים ממאה שערים וכו' וכו'.

ממש ממש לא הזוי - היגיון צרוף.

אתה יכול לבחור שאתה לא רוצה כאן דמוקרטיה - אני בוחר שלעת עתה, דמוקרטיה זה השיטה הכי טובה שאפשר להתנהל בה. ואני מדגיש, נכון לעכשיו.

ובכל מקרה מה שתחליט שאתה "מעדיף" לא משנה - כי יש פה עם, והעם רוצה דמוקרטיה, ולכן תהיה דמוקרטיה כעת.

כל טוב.

אין לי מה להתווכח איתך בנושא הזהיוני
כי זה כל כך רחוק ממה שאתה מציג.

גם במקרה שהשלטון לא דמוקרטי כולם יכולים להצביע. הגיון פשוט..

ואם העם לא רוצה דמוקרטיה? האם הוא יכול להחליף את שיטת השלטון?! לפי הדמוקרטיה- לא. אתה לא חושב שזה אבסורד ששיטת שלטון מגנה על עצמה כמו דת?
לא נכון. אם העם רוצה שיטת ממשל אחרת - הוא יכול להחליף אותה.ותן טל

הדמוקרטיה מאפשרת בדרך הדמוקרטית של הכרעת הרוב, להחליף או לסדר גם שיטות ממשל אחרות.

זה לא יקרה כנראה בשנים הקרובות, לפחות לא בצורה דרמטי - אבל זה אפשרי.

בכל מקרה, נכון להיום אני, ורוב העם ככה, מסתבר, מעדיף דמוקרטיה.

אתה מעדיף צורת שלטון אחרת? נשמח אם תספר לנו עליה, בסדר? באמת נשמח...אתה מוזמן לכתוב עליה כאן.

השלטון דמוקרטי ולכן כולם יכולים להצביע, כולל חולי נפש וחוליי אלצהיימר שלא מבינים כלום מהחיים שלהם. וכן, כולל ערבים.

כל אחד מעל גיל 18, שנקבע בחוק כגיל ה"בגרות" (אותו דבר היו יכולים לקבוע גיל 16/17, או 19/20 - החליטו 18 כי החליטו) - יכול להצביע. בתנאי שהוא חי ולא נפטר כבר

א. מצרים הוכיחה שבפועל זה לא אפשרייוני
ב. מאיפה אתה מביא שיש דרך דמוקרטית לבטל את הדמוקרטיה? אני למדתי שזה לא אפשרי

ג. האם סקנדינבים גם יכולים להצביע בישראל?
הדמוקרטיה לא מונעת ממדינה לצאת למלחמה ולכבוש והיא לא מחייבת מדינה כובשת להחיל את הדמוקרטיה על הנכבשים. כל עוד הם אזרחי המדינה הדמוקרטית אתה צודק אבל בדיוק כמו שאפשר לבטל אזרחות לטרוריסטים אפשר לבטל את האזרחות לכלל הערבים ואז הדמוקרטיה לא מחייבת לתת להם זכויות וכו' כי הם כמו עם נכבש ובמקרה שהם מסכנים את יסודות המדינה, גם אם זה בצורה דמוגרפית, מתבקש לעשות מהלך כזה.
אם אתה מבטל אזרחות - זה בדיוק מה שנקרה עריצות, אפרטהיידותן טל

בעולם.

אתה יכול טכנית לעשות דבר כזה, נכון - אבל כמובן, שדבר כזה יגרור תגובות כלל עולמיות, זה פשוט.

לי למשל, פשוט וברור ששלילת אזרחות ממליון ערבים בישראל, תוביל לכך שארה"ב כבר לא תגן עלינו, לא תספק לנו נשק והגנה דיפלומטית, ומעבר לכך - האו"ם כנראה ישירות יטיל עלינו סנקציות שגדולות פי אלף ממה שהטיל על איראן - למעשה, יטילו עלינו חרם כלל עולמי, כולל ארה"ב, ככה שישראל תהיה סגורה ונצורה - אין יוצא ואין בא, אף אחד לא יוכל לצאת מישראל לשום מקום חוץ מאשר לים ולמדינות שלא חברות באו"ם, ואף אחד לא יוכל להיכנס לישראל.

הכלכלה תקרוס תוך זמן קצר ביותר, חוסר במזון, בציוד רפואי, חוסר בביטחון. ועוד ועוד. לא חסר.

את כל זה כבר כתבתי למרדכי למעלה - עקרונית נכון, אפשר להחליט ששוללים את האזרחות לאדם כזה או אחר ואפילו למאות אלפים ולמליונים - אבל זה יגרור את התוצאות הנ"ל, שלא יהיה לך ספק.

"אבל אני אהבתי אפרהטייד, אפהרטייד זה הדבר הכי טוב בעןלם"!די"מ
(ערוץ 2,שם,שם)
???|מבולבל|. טוב שאין לי טלוויזיה.ותן טל

אני מהפלאפון ולא יכול למצוא את הקישור ביוטיובדי"מ
כתבה של אברי גלעד שהוא ראיין איזה גר מדרום אפריקה
מן הסתם במילא יהיה חסום לי דבר מעין זה.ותן טל

רק אם מורידים את הרמה לזמן מה, יוטיוב יותר פתוח - במצב של היום אפילו את אנדרדוס הוא חוסם לי! שבעבר הוא לא חסם! זה מתסכל

הנה-די"מ

דקה 29:55

שוב הפחדות הפחדותיוני
ברור שכל העולם יתערב, בדיוק כמו במצרים..
העיקר שסיכמנו שדמוקרטית זה אפשרי.
כנראה לא קראת מה כתבתי מראש למרדכי.ותן טל

הבהרתי לו שם בבירור מה שלעניות דעתי יקרה אם ינסו לשלול את זה. זאת דעי האישית כמובן, נראה לי מגוחך כל פעם לכתוב את זה במפורש. אני לא כותב חוק כלשהו ולא מדבר כראש הממשלה, בדיוק כמוך.

(אגב - אני גם לא בטוח שדמוקרטית במדינה הספציפית שלנו זה יהיה אפשרי, בכל זאת יש את בג"ץ... )

לגבי הפחדות - זכותי לחשוב ככה, בדיוק כמו שזכותך להפחיד ולטעון שכל הערבים כאן רוצים להתפוצץ עלינו ולהרוג אותנו ושכל אחד הוא מחבל בפוטנציה (אני לא אומר שאתה אומר את זה, אלא שאם אתה רוצה להגיד את זה זה זכותך). כל אחד משתמש ב"הפחדות" שהוא רוצה.

אתה מזכיר לי את ציפי לבני והרצוג שהשתמשו בטיעון שנתניהו ניצח בזכות "מסע ההפחדה" שלו, ושכחו שבמשך 3 חודשים הם עצמם ניהלו מסע הפחדה מסוג אחר, נגד נתניהו...וקיוו בעזרתו לנצח.

אני לא אומר שלא זכותך להפחידיוני
אני רק רואה את קו ההגנה הזה כחסר כל טעם ענייני
גם קו ההגנה של "כל הערבים מחבלים וצריך לשלול להם את זכותותן טל

ההצבעה" הוא חסר כל טעם מבחינתי - אז מה? זה מרדכי טוען (ואולי גם אתה) ואני מנגד טוען את טענותיי שלי.

לטענות של מרדכי אין כל כך עדיפות במציאות על טענותיי שלי, ככה אני סובר.

לכן כל אחד יטען מה שהוא ירצה, ובפועל מה שיקרה זה שהערבים ימשיכו להצביע

לא כי הם מחבלים.די"מ
כי הם גויים.
לצער שנינו מדינת הלכה עדיין לא אפשרית כאן.ותן טל

יגיע המשיח, או שהדתיים יהיו רוב מוחלט ומוחץ מהמדינה, ואז נחזור לדון באפשרות הזאת - סבבה?

לא.ממש לא.די"מ
קודם כל המשיח לא "יגיע" אם לא נביא אותו.
שנית,לצערנו זה לא ברור גם לדתיים.
שלישית,גם אם אי אפשר צריך לזכור לאן שואפים
המשיח יכול להגיע בעיתה או אחישנה.ותן טל

בעיתה זה אפילו אם ננסה לתת לו בעיטה, זה לא יעניין אותו - הוא יגיע בזמן האחרוןשקבע לו אלוקים, בכל מקרה.

הוא יכול גם למהר יותר, וזה באמת יקרה אם נצליח להביא אותו, בשלל הדרכים, פיזיות ורוחניות - אבל זה לא אומר שאם לא נעשה את זה, הוא לא יגיע.

הגאולה לא קשורה בנו - היא נכתבה אצל הקדוש ברוך הא לפני אלפי שנים ולכן גם נאמרה אצל הנביאים.

לאן שואפים בטוח צריך לזכור - השאלה היא אם זוכרים מ-ה שואפים... ( מקווה שהבנת )

דרוש יפה,די"מ
תביא מקור הלכתי.
מה שאתה אומר ברמבם לא כתוב
דמוקרטיה לפי דבריך זו מדינת כל אזרחיההדרכה
גם אם הולכים על משטר דמוקרטי זה לא מחייב לתת לכל דכפין את הזכות לבחור ולהבחר.
למדינת ישראל שהוקמה כמדינת העם היהודי יש כל הזכות והחובה לתת למיעוטים זכויות תושב ללא זכות בחירה. (ואני כלל לא מדבר על הציבור האויב הערבי)
זו מדינת "כל אזרחיה" במובן שכל מי שגר כאן, זכאי על פיותן טל

הדמוקרטיה שהמדינה אימצה לעצמה, לזכויות אנוש, ולזכויות אזרח שוות - וגם לחובות כמובן.

פשוט מאוד, אם לא תעניק זכויות אזרח לערבים - אתה הופך דומה למשל למדינה בחו"ל שתחליט לשלול מהיהודים את זכויות האזרח בארצם, כי בא להם.

המדינה היא מדינה יהודית, ולכן לא כל ערבי שרוצה יכול להיכנס לגור בארץ אם הוא גר בסוריה כיום. לעומת זאת כל יהודי שגר בחו"ל, יכול בהליך די פשוט (יש לי חבר כזה), לקבל אזרחות ישראלית על כל המשתמע מכך.

אם תחליט להיות מדינת אפרטהייד שמבדילה בין ערבים תושביה, ליהודים - אין בעיה, אבל העולם גם יגיב על זה, וגם ארה"ב, שכבר לא תסכים להגן עלינו יותר דיפלומטית.

"עם לבדד ישכון" לא כל כך ריאלי בעולם גלובאלי שבו קשרי המסחר,היצוא והיבוא, מחזיקים כמעט כל מדינה שהיא.

תדמיין את ישראל כבית סוהר שאין יוצא ואין בה, גם לא אוכל, מזוןאו תרופות, גם לא כלי נשק, מטוסים וכו' - ואת מדינות ערב רוצות להשמיד אותנו כאשר ארה"ב לא מגנה עלינו, כי אנחנו מדינת אפרטהייד מוחלטת ומוצהרת.

גם אני לא אוהב את זה אבל זאת המציאות. אנחנו חיים בעולם עם קשרים בין מדינות ואסור לנו לשכוח את זה.

עשית סלט כמנהגךהדרכה
בין זכויות אזרח, לבין זכויות תושב, לבין זכויות אדם, לבין האויב הערבי, לבין דמוקרטיה, לבין אפרטהייד, והשורה התחתונה פחדו בציון חטאים.
אז בוא אתה, תעשה את הסדר ותגיד מה דעתך...ותן טל

ומה נחשב זכות כזאת ומה כזאת, מה דמוקרטיה, מה אפרטהייד וכו'...

אני חושב שממש לא עירבבתי, ואמרתי את דעתי בצורה נחרצת - ניסיון לשלול זכות הצבעה ממליון+ ערבים בארץ - לא ייגמר טוב בשום מצב.

חטאים. העם שלנו מלא בחטאים גם, נכון. בסופו של יום אנחנו צריכים לנהוג בשכל ובתבונה ולא כפיל בחנות חרסינה.

לא צריך לשלול מכולם, רק מאלה שלא נאמנים למדינההמרקד

כל אזרחי ישראל (גם היהודים) יחוייבו להצהיר על נאמנותם למדינת ישראל כמדינה יהודית, מי שיסרב להצהיר זאת תישלל אזרחותו.
ניסו בעבר לעשות חוק כזה ולא הצליחו, צריך לנסות שוב.
ומכיוון שמרבית המוסלמים בארץ לא יסכימו להצהיר אמונים, הרי שתישלל ההצבעה מהם וניפטר מהבוגדים בכנסת.

אסור שגויים יהיו בשלטון או שיבחרו אותודי"מ
ואני מתכוון גם לאיוב קרא
אוקי, אתה כבר מדבר על החוק של ליברמן.ותן טל

זה חוק ששווה דיון ושרשור בפני עצמו, לא כתת שרשור בתוך שרשור כזה...

אישית אני לא חושב שיהיה סיכוי מעשי לחוקק חוק כזה, אבל אולי אני טועה.

ליברמן לא באמת התכוון לחוקק את החוקהמרקד

זה נועד רק לצורך קידום אישי שלו כפוליטיקאי.
זה הטריק של ליברמן: 'להתלבש' על נושא אחד במהלך קמפיין הבחירות ואז לנסות לחוקק את החוק עליו דיבר אך לא להתאמץ יותר מדי שהחוק יעבור את כל שלבי החקיקה, כי גם ככה בשלב מסוים הציבור שוכח.
זה מה שהיה עם חוק הנאמנות בזמנו, וזה מה שכנראה יהיה עכשיו עם העונש מוות למחבלים.

וזה בדיוק כל הטמטום של הדמוקרטיהמרדכי

בס"ד

אנחנו נותנים לאויבים שלנו להחליט עלינו, להיבחר אצלנו ולהשפיע אצלנו.

זה שאנחנו מדינה דמוקרטית זה לא אומר שאנחנו בשם הדמוקרטיה צריכים לתת לאויב שלנו לפגוע בנו. לפני השוויון זכויות הקדוש יש את החובה שלנו להגן על עצמנו ולדאוג לאזרחים שזוהי המדינה והבית הלאומי שלהם, גם אם זה סותר דברים אחרים בדמוקרטיה. לא חבר סתירות בין כל מיני חוקים דמוקרטים (בשיעורי אזרחות הייתי מוכיח את זה היטב למורה) ואז בוחרים מהי טובתה של מדינת ישראל, ופה זה מוכח פעם אחר פעם שזה רק מזיק למדינת ישראל ואנחנו מזיקים לעצמנו ומכניסים מחבלים לכנסת בשם הדמוקרטיה. טמטום.

דבר ראשון - היה ברור לי בערך שזה מה שתכתוב. דבר שני -ותן טל

לא משנה כמה תנסה להציג א זה אחרת - רוב מוחלט של הערבים כאן בארץ לא מתפוצצים באוטובוסים, רובם אפילו, ואני יכול להתערב איתך על כך - לא זורקים אבנים על אוטובוסים ביו"ש או בחיפה (זרקו עלי לפני איזה שבועיים, בין חיזמה לאדם).

רובם אפילו, ואת זה אני אומר בהימור שאני די משוכנע בו - לא גנבים סדרתיים.

נכון - יכול להיות שהרבה מהם ואולי אפילו רובם, לא מסמפטים כל כך את היהודים - אבל מה לעשות ואין לך משטרת מחשבות שיכולה לדעת מה כל אחד חושב ולהחליט שזה אומר שהוא יכול או לא יכול להיות אזרח מן השורה.

בסופו של יום - רוב הערבים בישראל כיום חיים, בדיוק כמונו - קונים, עובדים, אוכלים, וכו'. אז נכון - הם לא הולכים לצבא. כמו החרדים והבנות הדתיות (לא מאותן סיבות, כמובן, אבל שנינו מבינים שלא היינו רוצים את הערבים בצה"ל, בכל מקרה).

וכל עוד אתה במדינה דמוקרטית - חרדי יכול להצביע, שמאלן מתל אביב יכול להצביע, בת שירות לאומי מבית ילד בנתניה יכולה להצביע, מתנחל מיצהר יכול להצביע, וכן - גם אחמד מיישוב ערבי או מלוד או מרמלה - יכול להצביע.

תחליט אם אתה רוצה דמוקרטיה או דיקטטורה. ולא משנה מה תחליט - אתה לא קובע, לכן תישאר פה דמוקרטיה

אגב - מי שמואשם באמת בסיוע לטרור, יכולים לשלול לו את האזרחות ואף לגרש אותו מהארץ - וזה קורה מפעם לפעם. 

הצבעה למפלגה ערבית זאת האמירה הכי גדולה שלהם נגד ישראלמרדכי

בס"ד

מי שמכניס את זועבי, טיבי ושאר חבריהם לכנסת הוא בעצם תומך בהם והוא רוצה לראות אותם בכנסת איך הם פוגעים בישראל. אז אולי לא כולם זורקים אבנים, אבל 13 מנדטים תומכים בפגיעה בישראל דרך הכנסת. 13 מנדטים טוענים שהמחבלת זועבי מייצגת אותם, אותה אחת שהייתה על משט המרמרה ופגעה בחיילי צה"ל. זוהי פגיעה לא פחות גרועה. 

אם אני אומר שאני רואה בברוך גולדשטיין גיבור ושהוא מייצג אותיותן טל

האם בהכרח זה אומר שאני טרוריסט שרוצח ערבבים?

לא, מה לעשות - זה שזועבי נכנסת לכנסת גם אני לא אוהב, ועדיין מנסים שוב ושוב לפסול אותה, בנתיים בג"ץ לא מסכים (אם היה פוסל אותה היה צריך לפסול עקרונית גם את מרזל, ואתה יודע את זה, למרות שאתה לא אוהב את זה). אבל זה לא אומר שבגלל זה צריך לאסור על ערבים להצביע.

אתה צריך להפריד בין מאוויי ליבך, לבין המציאות ומה שיכול לקרות ולהתממש.

מאוויי לב - זה דבר מעולה, ונפלא, שאולי אפילו ימומש בחלקו או במלואו בעתיד כלשהוא - אבל כאשר באים לחוקק חוקים במדינה דמוקרטית, צריך להבין שלא כל מה שאתה רוצה - אפשרי.

היינו רוצים להקים סנהדרין שתוכל לגזור דין מוות למחללי שבת, לרוצחים, לבת כהן שזנתה וכו' - אבל אנחנו יודעים שזה בלתי אפשרי נכון להיום.

והנה יש לנו נציג מחאס בכנסת ישראל, ח"כ אוסמה סעדימרדכי

בס"ד

יצג אסירים ביטחוניים פלסטיניים כולל פעילי חמאס, וייצג את הרשות הפלסטינית בתביעות פיצויים שהוגשו נגדה בישראל.

וכל מי שמכניס מתמודד כזה לכנסת הוא אולי לא מחבל, אבל חד משמעית הוא פוגע במדינת ישראל!

ועדיין אין דרך אמיתית לגרום לכך שאזרח כזה שתומך במפלגה הזאת,ותן טל

ישללו ממנו את הזכות לבחור ולהיבחר.

אחרת לא יקצרו הימים וישללו מכל נערי הגבעות, מברוך מרזל, מבן גביר, מפעילי להב"ה וכו' - את הזכות לבחור או להיבחר.

כן, אני י-ו-ד-ע שזה לא דומה, וכן, אני י-ו-ד-ע שלפעילות של להב"ה וכו' יש ערך גדול וכו' - אבל זה לא משנה מה א-נ-י יודע, זה משנה מה העם ירגיש ומה בית המשפט יחשוב ויבין לאור אפשרות לפסול אנשים על סמך דבר כזה או אחר.

קיצור - זה לא שעקרונית תיאורטית אני לא מסכים איתך - אני פשוט מבין את המכלול ומבין שיש גרוע, ויש גרוע יותר, ויש מקומות שאין מה לעשות.

ועדיין אין דרך אמיתית לגרום לכך שאזרח כזה שתומך במפלגה הזאת,ותן טל

ישללו ממנו את הזכות לבחור ולהיבחר.

אחרת לא יקצרו הימים וישללו מכל נערי הגבעות, מברוך מרזל, מבן גביר, מפעילי להב"ה וכו' - את הזכות לבחור או להיבחר.

כן, אני י-ו-ד-ע שזה לא דומה, וכן, אני י-ו-ד-ע שלפעילות של להב"ה וכו' יש ערך גדול וכו' - אבל זה לא משנה מה א-נ-י יודע, זה משנה מה העם ירגיש ומה בית המשפט יחשוב ויבין לאור אפשרות לפסול אנשים על סמך דבר כזה או אחר.

קיצור - זה לא שעקרונית תיאורטית אני לא מסכים איתך - אני פשוט מבין את המכלול ומבין שיש גרוע, ויש גרוע יותר, ויש מקומות שאין מה לעשות.

הפגיעה העצמית בשם הדמוקרטיה, כבר אמרתימרדכי

אתה מעדיף דיקטטורה? (ובנתיים לא הגיע המשיח, רק מזכיר)ותן טל

אני מעדיף שיפעילו מעט את השכלמרדכי

בס"ד

גם בדמוקרטיה יש עוד ערכים חשובים, ודבר ראשון צריך לשמור על המדינה ממי שמנסה לפגוע בה.

אז את עזמי בשארה הוציאו מחוץ לחוק ואם לא היה בורח מהארץ,ותן טלאחרונה

היה נכנס כבר לכלא - כי עליו היה אפשר להכיל על פי החוק את ההגדרה של מסייע לארגוני טרור.

על זועבי אנחנו עדיין עובדים על זה ומקווים שזה יצליח. אבל על מליון ערבים, להחיל דין שהם סייעני טרור ולכן צריכים להיות בכלא/לשלול מהם את הזכות לבחור ולהביחר, רק בגלל שהם הצביעו לזועבי - קשה, קשה מאוד. תזכור גם ש125 אלף איש הצביעו לברוך מרזל... (וכן, אני אישית יודע שזה לא דומה - אבל אני לא מה שמשנה אלא בג"ץ. ולבג"ץ, אם פסלת את זועבי והגדרת את כל התומכים בה כטרוריסטים - למה שלא יעשו את זה גם לתומכי ממשיך דרכו של הרב כהנא?)

שוב זה או דמוקרטיה או דיקטטורה. מה הקטע להפחיד?יוני
ובטח שהוא קובע
העם קובע, לא?

וחוץ מזה, גם בצורה דמוקרטית אפשר למנוע מהערבים להצביע.
יסוד המדינה זה שהיא דמוקרטית ובעלת אופי יהודי ואם השתתפות הערבים בבחירות יפגע ביסוד המדינה אז זה ממש דמוקרטי למנוע מהם לבחור.

נ.ב.
כתבתי שהוא כן יכול כי העם קובע אבל אני יודע שזה לא כל כך פשוט, הנה המצרים הלכו לקלפיות ובאופן דמוקרטי בחרו שלטון שיבטל את הדמוקרטיה. זה היה רצון העם! אבל מדינות המערב הסבירו להם בצורה לא כל כך יפה שזה לא דמוקרטי לבטל את הדמוקרטיה ועשו שם בלאגן לא נורמלי עד שלא הייתה ברירה והצבא השליט סדר ותפס את השלטון דמוקרטי.
הדמוקרטיה זה אבסורד כל כך גדול ממש כמו דת הזויה..
המדינה היא גם דמוקרטית וגם יהודית, ומעולם לא נקבע שהיא יותרותן טל

יהודית מדמוקרטית, או שהיהודי גובר על דמוקרטיה.

אנחנו יכולים לא לאהוב את זה - אבל זאת המציאות.

ולהגיד שזה שערבים מצביעים מפריע למדינה להיות דמוקרטית - ובכן, אני אישית לא מצליח להבין את ההיגיון, אבל שיהיה.

אגב - אני בכלל לא נכנס עכשיו לדיון על הדמוקרטיה במדינות ערב, זה לחלוטין לא העניין, ולא שייך אלינו כרגע. אבל דבר אחד כן אגיד - לחלוטין הדמוקרטיה במדינות ערב השונות סביבנו, לא דומה לדמוקרטיה שלנו. לחלוטין לא. ולכן זה לא בר השוואה בכלל.

היא יותר דמוקרטית מיהודית.די"מ
אם נדייק,
היא בכלל לא יהודית.

בכל פעם שיש סתירה מהותית בינהם הדמוקרטיה גוברת.
ע"ע פסילת תנועת כך
מנגד צריך לזכור שערבי מרוסיה לא יכול לקבל אזרחות כאן, ויהודיותן טל

מרוסיה, כן יכול לקבל, מכח חוק השבות.

אז נכון, ש לכאן ולכאן ואני לא מספיק משפטן כדי להכריע מה "גובר" על מה, למרות שנטיית ליבי להאמין לפחות חלקית למה שאתה אומר -- אבל עדיין, בסופו של יום, אם רוצים לבטל לחלוטין את אחד מהיסודות - זה גורר השלכות, לטוב ולרע.

מבחינתך לא מן הנמנע לבטל את חוק השבותהדרכה
או לחוקק חוק שבות לערבים, אם רק יצליחו להבחר ולהעבירו בצורה "דמוקרטית"
וברוך ה' הם לא יצליחו. ובהחלט מן הנמנע לבטל את חוק השבותותן טל

כיוון שהוא אחד מאבני הבסיס של הגדרת מדינתנו כיהודית.

אמיר חצרוני, למשל - לא אוהב את חוק השבות ולכן התנהג אתמול בצורה מכפירה בראיון, עד כדי שהמגישים כמעט גירשו אותו פיזית משם - אני, בהחלט בעד חוק השבות, ובהחלט מאמין שהוא לא יבוטל.

מדינת ישראל היא מדינתם של כל היהודים באשר הם, בעולם.

חוק השבות גם הביא מלא גויים לפהדי"מ
זה בלי קשר, כי היה בעיה בחוק שהוגדר ככה שגם הסבאותן טל

שלך יהודי, אז אתה יכול לעלות - זה אכן טעות ובעיה.

ההגדרה אמורה להיות, מי שיהודי על פי ההלכה, כלומר, אימו יהודיה.

טעות חמורה שלא שונתהדי"מ
אמרתי בדברים "מהותיים"די"מ
היתר רק לבן דת אחד לעבור לגור חופשי במדינה? זה מהותי מאוד...ותן טל

זה אחד מהדברים שמגירים את המדינה כיהודית - ערבי שכבר גר כאן, אומנם כבר גר - אבל לאחר מכן, כל ערבי או בן דת אחרת שהיא לא דת היהודים, שרוצה לעבור לגור כאן - עקרונית לא יכול, בניגוד ליהודי.

זה לא מהותי כמו הגבלות בנישואים שהרב כהנא רצה לחוקקדי"מ
ובעקבות כך נפסל מלרוץ לכנסת
לפי מה שאתה אומר, המדינה יהודית בגלל חוק השבות?יהודי!!

ממש לא רק בגלל זה, אבל זה חוק חשוב שהוא חלק מהגדרתותן טל

המדינה כיהודית.

איזה עוד חוקים חוץ מזה?די"מ
מכירת חמץ בפסח,

נו שויין..
פחחחהדרכה
זה חוק שהוא אפילו לא חוק יסוד, ניתן לשינוי או לביטול ברוב רגיל. (וגם אם היה חוק יסוד, אפשר לשנותו בצורה דמוקרטית ברוב מיוחס של 61 שמבחינתך יכולים גם להיות ערבים)
אם זה מה שעושה את המדינה ליהודית בעיניך אז היא עומדת על כרעי תרנגולת.
אתה צריך להחליט אם אתה דמוקרט או פאשיסטירח חסר

מצד אחד אתה טוען שלמדינה מותר לגרש יהודים, מצד שני אתה טוען שאסור לפגוע בזכותם הדמוקרטית של שונאי ישראל.

ממאי נפשך - אם אסור למדינה לשלול מערבים את זכות ההצבעה בוודאי שאסור גם לגרש יהודים. 

ואם מותר למדינה לגרש יהודים, בוודאי שמותר למדינה גם לשלול את זכותם של ערבים להצביע.

או שאתה לוקה בדיסוננס קוגניטיבי עמוק ובלתי ניתן לריפוי או ש....אתה פשוט שונא יהודים.

לשלול מהם את זכות ההצבעה זה מטומטם. מה שכן צריך הוא:שודד ים

לפסול את המפלגות הערביות (ולא לשים על בג"ץ בעניין הזה, והטיפול בבג"ץ הוא הדבר הכי חשוב שנדרש עכשיו).

מקסימום תהיה מרצ גדולה, נתמודד עם זה.

זה פשוט דוחה! איזו הוצאת שם רע! בשום מקום לא אמרתי שאניותן טל

בעד גירוש יהודים!!!

עיוות מוחלט של הדברים שאני אומר, ולהרחבה, כאן:

מוציא שם רע ברבים!!! זה פשוט עיוות מוחלט!!!!! מוציא שם רע!!! - אקטואליה וחדשות

שלומי כר יבדוק פצל"ש של  מי אתה, וככה אולי נבין איזה שנאה עמוקה כל כך יש לך כלפיי שאתה מנסה להכפיש את שמי בכל כך הרבה דרכים ובניסיונות בלתי נלאים. מדהים עד כמה ניתן להתנכל לניק אחד כאן באתר, שוב ושוב ושוב. בשקרים, בהוצאות שם רע שאין בהם שמץ של אמת.

מגעילה ודוחה, ההתנהגות הזאת!

כתבת בפירוש שלממשלה יש סמכות לגרש יהודים כרצונהירח חסר

טענותיך:

- אין בתורה איסור להזיז יהודי ממקום אחד למקום אחר

- לכנסת ריבונית יש כח להזיז אנשים ממקום למקום

- אין הלכה שאוסת להעביר יהודי ממקום למקום אחר בארץ ישראל (בניגוד לרצון היהודי).

אבל מסתבר שלממשלה אין סמכות למנוע מערבים זכות ללכת לקלפי. כי זה לא דמוקרטי ופאשיסטי וכל זה.

גירוש יהודים מביתם ואדמתם - מותר ורצוי. למנוע מערבי לשלשל פתק לקלפי - זוועה אנטי-דמוקרטית!

תגיד לי, איך אתה מסוגל לחיות עם עצמך? איך?

זה מעולם לא היה הבעת תמיכה בגירוש מגוש קטיף. אני לא חוזרותן טל

בי ממילה ממה שכתבתי שם.

כן, אם אתה בונה אצלי בחצר בית, אז זכותה של המשטרה לפנות אותך משם ולהעביר אותך משם.

ואם אתה בונה בית על מחלף בין עירוני, זכותה של המדינה להעביר אותך משם.

אין שום חוק בתורה שאומר שאיפה שאתה גר אסור לממשל להעביר אותך משם. שום חוק.

זה לא קשור במילימטר למסירת שטחים לערבים. במילימטר. מה שקרה בגוש קטיף זה מסירת שטחים לערבים. 

אבל הדעות שלי, כאמור, הם לא רק הדעות שלי - אני נשען על דברי הרב אליעזר מלמד, בנו של הרב והרבנית מלמד, בעלי האתר - אתה מוזמן לפנות לרב אליעזר ולשאול אותו על הדברים בנושא שכתב ולהקשות עליו. אני לא מורה הלכה - הרב מלמד, כן.

כל טוב.

אתה לא יכול "לפרשן" דברים הפוך מכתיבתםירח חסר

כמובן שלא התכוונת רק למי שבנה בחצר של חברו. כתבת בפירוש שלמדינה יש סמכות להעביר יהודי מכל מקום שיעלה ברצון מחוקקיה. בשפה הלא מחוייטת קוראים לזה גירוש. ולא דיברנו כלל על מסירת שטחים כן או לא, אלא על סמכויות המדינה.

עכשיו, לא הייתי קוטל אותך על כאלה דעות, למרות שזו פגיעה הכי חמורה בזכויות אדם שניתן להעלות על הדעץ, שכן דעות בסגנון זה די נפוצות בקרב הדת"ל היותר פאשיסטיים שמאמינים שהמדינה היא ערך עליון. מה שמזעזע כאן, זה כשהדיון מגיע לפגיעה בזכויות הערבים פתאום אתה הופך לדמוקרט יפה נפש, ופתאום אתה חושב שלמדינה אין סמכות לאסור על סגמנט מסויים מהאוכלוסיה להצביע.

אז תחליט בבקשה אם אתה דמוקרט דגול שחושש לזכויות אזרח, או פאשיסט שדוגל בסמכויות נרחבות למדינה גם במחיר של פגיעה בזכויות האזרח. 

עזוב, אין טעם להתווכח איתך. ממילא אולי עוד מעט שלומי יטפלותן טל

בהודעות האלו ואז אני סתם משחית את זמני לריק.

לדעתי הוא פשוט ימחק את השרשור הזה או את הקטעים המטופשים שמתחילים בדברי ההוצאת שם רע שכתבת.

אני אחכה למצוא פיו

חבל שאתה משתמש בלחץ על המנהלים בשביל לסתום פיותיוני
הוא מביא נגדך טענות? תוכיח לפורום שזה לא נכון וזהו
לחץ? איזה לחץ. אני רק מפנה בקשה לשלומי והוא יחליט.ותן טל

בנוגע לטענות - כשכותבים עליך שטויות ושקרים והוצאת שם רע, ומעוותים בצורה מדהימה דברים שכתבת בעבר - אז כן, מבחינתי זה בהחלט ניסיון דה לגיטימציה שנעשה כאן כבר במשך 4 חודשים לפחות, כלפיי, מצד כמה ניקים מסויימים ביותר - ונגמרו הימים שבהם הייתי קוצי מוצי. כעת אדם שמנסה שוב לעשות לי דה לגיטימציה בחסות "שקרים מתוחכמים" עלי - אני מעביר ישירות לשלומי, על פי בקשתו - והוא בוחן ומחליט מי צודק, והאם זה ראוי להישאר או שלא.

אני לא קובע לשלומי מה לעשות, ואני גם לא כפיתי עליו לפתוח את הניק שלי - הוא פתח אותו תוך הידברות איתי והגעה להבנות איתי, גם בנושאים האלו של דברים מופרכים שכותבים עליי.

אני באמת משתדל לכבד כל אחד באתר, כולל אלו שאני חולק עליהם מכל וכל (כמוך, כמו המרקד, ועוד..) - אבל לכתוב עלי דברים מגעילים - נמאס לי כבר.

כל טוב, ותודה בכל מקרה על ההצעה <ר>

להגיד למנהלים פעם אחרי פעם מה הם צריכים לעשותיוני
מעל גבי הפורום זה הפעלת לחץ.

אישית אני לא רואה איך הוא מעוות את דבריך. לא רק זה, אחרי שטענת נגדו שהוא מעוות את דבריך הוא הסביר למה הוא לא מעוות. אם אתה חושב שהוא עדיין מעוות אז אולי זה חוסר הבנה שלו? תסביר לו! תסביר לנו..

אולי הוא טועה בהבנת דבריך אבל הוא לא מציג פה טענות לא ענייניות ואני לא רואה טעם ש'יטפלו' בתגובות שלו
בדיוק. צריך לתת לקוראים להחליט מי משקר ומי דובר אמתירח חסר

לאמת יש רגליים, לשקר אין.

הבאתי ציטוטים של "מר דמוקרטיה וזכויות הפרט" שלדעתי רלוונטיים לנידון.

הוא טוען שבציטוטים הללו לא נאמר שום דבר לא דמוקרטי, ואף טוען כי להזיז יהודים ממקומם בכח הזרוע לפי הוראת ממשלה זה בכלל לא גירוש, בניגוד למניעת הצבעה שזה כבר ממש לא דמוקרטי. בסדר גמור, שמענו את טיעוני כל הצדדים עד תום - ושהקורא יקרא וישפוט.

לעומת זאת, מי שדורש למחוק, לצנזר, לחפש פצל"שים (למרות שהוא עצמו מפוצל"ש מוכר) ולחסום, כנראה מפנים היטב שנחשף קלונו ברבים.

כבר אין לי כוח להתווכח איתו. אני לא כותב כאן עוד כלום.ותן טל

אם כואב לך שאני כותב שאני רוצה לדווח על התגובות - סבבה. מכבד. אני לא אכתוב את זה (זה לא אומר שלא אעשה את זה).

אבל לשתף פעולה עם אותו ירח - מצטער, יש לי היסטוריה לא נחמדה עם ניסיונות לשתף פעולה ב"דיונים" מעין אלו - שלא מובילים לשום מקום, כי הם מגיעים נטו מתוך שנאה עמוקה אלי. ואני לא מדבר סתם ולא סתם חושב מה שאני חושב - וזה אפילו לא רק אני חושב את זה.

אז אני סיימתי את הדיון בנוגע להאם אני תומך או לא תומך בגירוש גוש קטיף. שיהיה לכם כל טוב.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

האמנםנקדימון

הציבור שלנו בכללותו מתעסק ב"זו ארצנו" כבר שנים בלי קשר לפייגלין.

"טרנספר" זה לא מושג שפייגלין המציא.

ביטול הסכמי אוסלו זה משהו שאנחנו מדברים עליו עוד לפני שהם נחתמו בכלל.

אלה דגלים של הציבור בלי קשר לפייגלין. היו לפניו ויהיו אחריו.

בפועל מי שומע אותו, מי מסכים בכלל לתת לו במה, ומי שהלך אחריו בכמויות עשה את זה בגלל הקנאביס שהיה דגל שלו. גם היום מי שמדבר עליו עושה את זה לא בגלל ה"ימניות" שלו אלא בגלל הליברטריאניזם החצי-אפוי שלו. הוא משיח בעיני עצמו ויש אנשים שאוהבים את זה. בפועל, בעימותים בפודקאסטים הוא נכשל. בשיח גבוה עם מביני עניין, ולא עם האנשים הפשוטים, הוא לא מצליח למכור.

ועדיין, איזה כישורים הוא מביא? איזה יכולות מעשיות יש לו? הוא יודע לנהל? הוא יודע להזיז דברים? הוא יודע לרתום אנשים? הוא יודע לסמוך על אחרים? הוא מסוגל להתמקד? הוא יודע לריב נכון? הוא מסוגל להתייעץ? יש לו ידע אקדמי כלשהו? איזה ניסיון חיים הוא מביא איתו?

בנתיים, באזרחות הוא פועל לבד. זאב בודד. אף אחד לא יודע במה הוא עובד, אם בכלל. הוא מנסה להיית פילוסוף טוב, ו... זהו.

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אולי יעניין אותך