זה לא נכון, ושורש לקילקול בעייתי ביותר.
תפקיד המשטרה הוא לאכוף את החוק. לא להגן מפני מגזר כזה או אחר.
ברגע שהמשטרה עוצרת ביום אחד 10 עבריינים אתיופים ואחד אשכנזי - זה לא בגלל שאין עוד 15 עבריינים אשכנזים, אלא בגלל שקל לה יותר לתפוס את העבריין האתיופי ולטפל בו.
על זה, אני מוחה. זה בלתי אפשרי מצב כזה ולא ראוי.
כל עוד לא רואים אכיפה שווה נגד כל המגזרים, קשה מאוד להתחיל לדבר על כמות עבריינים ממגזר מסויים לעומת אחר. קודם כל צריך להתחיל בבסיס - שוויון.
לשאלותיך על המשטרה - ראשית, אני שמח שכעת אתה מבין ששום דבר לא קדוש לי, ואני מן על מי שאני רוצה מתי שאני רוצה, מתי שאני חושב שנכון להגן.
המשטרה עושה את תפקידה, היא לא עושה אותו מספיק טובובאופן מושלם - נכון, אבל אין זה אומר שכעת היא הפכה ל"מאפיה". ואין זה אומר שכעת צריך לתת דרור לחוק ולשלטון החוק.
זה שיש בעיות בגוףמסוים לא אומר שכעת צריך לזרוק אותו לזבל - זה אומר, בסך הכל, שצריך לתקן את הדורש תיקון, כמו בכל חברה.
גם בחברת נוער הגבעות יש המון ליקויים, המון זוהמה (לא בני אדם, מעשים) שצריך להיפטר ממנה, המון דברים לא נכונים ולא טובים. אין זה אומר שכעת צריך לגרש את כל נוער הגבעות מהארץ או לשלול לואת האזרחות - אלא, צריך לתקן את הדורש תיקון.
גם במפעל כזה או אחר, יש לעיתים תקלות, לעיתים ממש חמורות - לא כל תקלה, מחייבת את סגירת המפעל, פיטור כל העובדים והקמת מפעל חדש, וגם זה רק אולי. לא ככה עובד העולם - וככל שהגוף יותר חשוב ויותר קריטי, ככה הטענה שכל הגוף הזה לא שווה כלום וצריך להיפטר ממנו בלי לחשוב מה יבוא במקום - היא יותר מסוכנת.
מקווה שהבהרתי את עמדותיי, גם בנוגע לשרשור המשטרה. אין לי כוח לכפול את דבריי גם כאן וגם שם...