איך שנת מדרשה משפיעה על בת? שאלה לבנות.הודעה1

כמה בנות שיצאתי איתן אמרו לי ששנת המדרשה (לא רק שילוב) שעשו הייתה משמעותית הרבה יותר משנת השירות שעשו (כגון בתור מדריכה באולפנה).

בת אמרה לי שאם היה לה זמן, היא בשמחה הייתה עושה שנת מדרשה נוספת... פעם היא הייתה בגישה "כל אחת מה שטוב לה", אבל אחרי שחוותה את השנה הזו, היא אומרת שכל בת (במיוחד בנות תורניות) שפתוחה לקבל מהמדרשה, ממש חשוב שתשקיע בעצמה ותלך למדרשה. 

ספרו לי בבקשה, בתור אחד שמתלבט כמה הנקודה הזו חשובה בבחירת האשה:

מה היתרונות שבת מקבלת במדרשה, בהשוואה לבת שלא הייתה במדרשה? אלו הבדלים משמעותיים?

האם בת שלא היתה במדרשה יכולה לקבל את היתרונות הללו, או שזה נדיר?

חשוב לי שאשתי תהיה מאוד איכותית מבחינת נפשית תורנית ורוחנית, ואני מרגיש שאם אבחר אחת שלא עשתה שנת מדרשה, זו תהיה התפשרות מצידי, כי אם היא היתה הולכת למדרשה היא היתה איכותית יותר. האם זו הרגשה אמיתית?

שנת מדרשה זוהיא
שנה חשובה אך זה לא סותר אם בת לא עשתה שנת מדרשה היא יכולה להיות איכותית לא פחות זה תלוי ברצון שלה לעבוד על המידות שלה ובכלל באישיות
^^נכוןטוהר הלב

אני אומרת את זה בתור בת מדרשה לשעבר..

אני מכירה הרבה בנות שלא עשו שנת מדרשה ובאמת הן תורניות לא פחות מבנות שהיו במדרשה.

אז ככה שאני לא חושבת ששנת מדרשה עושה את הבת איכותית יותר מבת שלא למדה במדרשה,נכון שזאת שנה מדהימה,מחזקת,שנותנת כלים לבניית בית,

אבל שוב זה לא שולל שיש בנות צדיקות ותורניות מאד שמוכנות לבנות בתים טובים ותורניים ולא שייך לעשות השוואות .

ברור שיש וישאליסרטן
אבל, ברור שיש הרבה יותר סיכוי שמישהי תהיה יותר דתייה אחרי מדרשה מאשר בלי. כי ככל שמקדישים יותר זמן לפיתוח אישיות תורנית כך הבן אדם יותר תורני.

ולכן בצורה סטיסטית. בת ממדרשה תהיה יותר תורנית מבת שלא עשתה מדרשה.
דוקאשם פנוי???
בנות תורניות מעדיפות הרבה פעמים משיקולים תורניים לותר על מדרשה ולהתחיל ללמוד. יש לי הרבה חברות כאלה.
ככה שלגבי מידת התורניות של בת שנת מדרשה לאו לדוקא מצביעה.
זה עניין של גישה, של סביבה ושל אופי של הב ת.
בשביל עצמי- אני בעד שנת מדרשה וברמת העיקרון - יותר מאחת.
אבל בשביל אחרות אני לא יכולה להיות בעד ונגד ומהיכרוצ עם בנות אני רק יכולה להגיד שבנות שלא עושות מדרשה לאו דקא נופלות ברמה הדתית מאחרות.
^^^^^ חוץ מהקטע של בעד שנת מדרשה..ענבל
בס"ד

אישית זה לא מתאים לי.

זה אומר שאני לא מפתחת את התחום התורני? לא.
אני שומעת שיעורים, אני משתדלת ללמוד ואני לא זקוקה לשנה שלמה בשביל זה וכמו שהיא אמרה יש עוד שיקולים.

ואני לא מרגישה שאני פחות תורנית מאחרות...
אני אני ובזה זה נגמר.
בלי קשר למה עשיתי ומה לא..
תבדוק בחורה לפי מה שהיא, לא לפי איפה היא למדה.
בפעם האלף!אליסרטן
א. אני חושב שכולם צריכים לפתח את עצמם - מבחינתי זה כן משקף "רמה דתית".
ב. לא חייבים לעשות את זה דווקא במדרשה!!
ג. בנות שחושבות שהן יותר תורניות בזה שהן לא הולכות למדרשות כדי שהגבר יוכל לעשות זאת. לפעמיים (!) זה נובע מבריחה של אחריות על האישיות התורנית שלה
סבבה. על כל דבר נוכל להגיד לפעמים ולפעמים.ענבל
בס"ד

שורה תחתונה זה אינדיבידואלי וכל מקרה לגופו.
נכון אבלאליסרטן
אני רוצה לומר אמירה שהיא לא אינדיבידואלית. בת צריכה לפתח עולם אישי תורני. זה משהו שאני מאוד מאמין בו. ואני חושב שיש פה כאלה שלא רואים בזה ערך כזה גדול.
הרוב פה פשוט לא מאמינים שמדרשה זו הדרך היחידה.ענבל
את מנסה סתם לעצבן?אליסרטן

אתה חוזר ואומר שחשוב שיהיה לבת עולם רוחני עשיר, אבל~א.ל

אל תשכח שנושא הדיון הוא על המדרשה בדווקא..

אז נכון שאתה כל פעם מדגיש שלא זו הדרך היחידה,

אבל מרבית הכותבים מתייחסים לשאלה הראשונה ולכן אתה תוהה מחדש מדוע לא מבינים את גישתך..

אני אומר דברים טיפה מורכבים באמת...אליסרטן

אבל נראה לי פישטתי אותם...

אני בעד מדרשה כי אני חושב שיש לה מגמה חיובית של פיתוח האישיות התורנית.

דיי פשוט.

זה לא אומר:

א. אי אפשר לפתח אישיות תורנית בדרכים אחרות.

ב. פיתוח האישיות זה הדבר הכי חשוב בעולם (למרות שלדעתי הוא בהחלט כן אחד העיקרים).

ג. שבטוח היא תהיה יותר תורני.

לוגיקה בסיסית...

^^^^ מה שהיא אמרה.הייזל
כל אחת מוצאת לעצמה את דרכיה להתמלא ולגדול. לא כדאי לך להמציא לעצמך פרמטרים תמוהים.
(ואם זה רלוונטי ואתה מתעקש, אז כן, למדתי במדרשה מדהימה, וברור שהייתי ממשיכה לשנה נוספת לו יכולתי; אבל יש לי מספיק חברות איכותיות מכל הבחינות שלא למדו במדרשה. אז הריני להרגיעך.)
בתור אחת שעשתה שנת מדרשהמישהי92

נכון, זו שנה משמעותית מאוד ותורמת- אבל אי אפשר להשוות בין בחורה שהלכה למדרשה ואחת שלא.

אין קו אחיד בין כל הבנות שלא עשו שנת מדרשה בדיוק כמו שאין קו אחיד בין כל הבנות שכן עשו שנת מדרשה.

תשפוט לפי האופי של האחת שאתה נמצא מולה, בלי קשר למדרשה שהיא עשתה/לא עשתה.

‏>>>אולפניסטית גאה
אני בתור בת שמגדירה את עצמה תורנית, לא מתכננת ללכת למדרשה לשנה שלמה(כרגע אני בשילוב שירות לאומי ומדרשה) בגלל שחשוא לי להתחיל ללמוד כדי שבעז"ה שאני יתחתן אני ארצה שבעלי אלמד בישיבה ולא יעסוק לפחות בהתחלה בעבודה ואני לא חושבת שזה מעיד על רמה תורנית גם אצל חברות שלי
לא מעיד על רמה דתית אלא על סגנון דתיאליסרטן
חשוב לך ללמוד כדי שבעלך יוכל ללמוש תורה. אבל מה אם הפיתוח האישי שלך? את נהיית יותר תורנית? רק הבעל אחראי על הערך התורני בבית?

את לא חושבת שאת פחות תורנית כי יש לך סגנון תורני אחר (שאין שום בעיה לחשוב אחרת). אבל כן. יש מי שיראה בזה אישה פחות תורנית. כי היא לא משקיע בעצמה בתורניות אלא רק בבעלה.
מה רע בזה? שירבו כמותהחכחעחילםכ
ח"ו, אין שום בעיה בזה!אליסרטן
אני אישית לא חושב כך, זה הכל.
אני חושב שאישה צריכה לפתח עמדה תורנית השקפתית ואישיותית לא פחות(!) מהבעל.
אני חושב שההבדל יהיה בצורה שבא בונים אותה. בנים - ע"י לימוד תורה וכ'ו. ובנות בצורה אחרת...
אבל עצם האמירה אני רק מפרנסת והוא יתפתח ויפתח אותי. לדעתי גישה לא נכונה.
יש בנות שפיתחו את עצמן כל החייםשוקולד לבן

הלכו בזמן האולפנה והשירות לאומי לשיעורי תורה, לומדות בעצמן מתוך ספרי הלכה ואמונה וכו'

אתה חושב שבנות כאלה לא יכולות להיות יותר תורניות מבת שהלכה למדרשה שנה אחת ואז היא ממשיכה הלאה בחיים?

שנת מדרשה משפיעה מאד, אבל לא תמיד משנה ממש לטווח הארוך. כדי לשנות לטווח הארוך צריך התמדה שהרבה פעמים נמצאת דווקא אצל בנות שלא למדו שנת מדרשה אלא לומדות כל החיים.

ממליצה לך לא לצאת בהצהרות אלא לבדוק כל בת בפני עצמה

להפך אני מסתכל בעיקר על הבת עצמה!אליסרטן
אני טוען שמי שיותר משקיע זמן בפיתוח אישיות תורנית (מדרשה) יש סיכוי שיהיה יותר תורני (ממה שהייתה אם לא הייתה הולכת).
זה לא אומר שמי שהולכת למדרשה בהכרח יותר טובה ממי שלא.
אבל ברור שהסיכוי להשיג בחורה עם אישיות תורנית יותר גדולה, יגדל ככל שהיא השקיע בזה יותר (מדרשה).
אבל נכון. כל בת צריך להסתכל עליה בפני עצמה
אבל זאת לא עילה לפסילה.ענבל
בס"ד

וזה לא משהו שאמור להשפיע.

זה לא שאם יביאו לך מישהי שלא עשתה מדרשה אתה תתיחס אליה יותר בספק.
אולי אתה כן, אבל לא כך זה צריך להיות וחבל עליך.
זה סטיגמה כמו כל סטיגמהאליסרטן
סטיגמה בצורה ססיסטית היא נכונה. ולכן אם יש לי כמה הצעות זה יכול להיות שיקול.
אבל אסור לקחת סטיגמה ולומר על בן אדם ספציפי שהוא כזה!

ואני אישית ממש לא יפסול על זה. לא כי זה לא חשוב, אלא כי זה משהו שיכול להבנות כמו שאמרת גם ממקומות אחרים.
וזה יכול להיות שונהשוקולד לבן

שנה מדרשה זו שנה. אחת.

שיכולה להשפיע לטווח הרחוק ויכולה להתמוסס במהלך החיים עם הלימודים והשפעות חיצוניות.

כך ששום דבר לא מחייב שבת שלמדה שנה במדרשה תמשיך עם מה שהיא למדה.

לעומת זאת, בת שגדלה בבית של תורה, שכל דיון בו הוא עם ערכים חשובים המבוססים על אדני התורה,

ולומדת בעצמה כל הזמן, בין אם לבד מתוך ספר ובין אם הליכה לשיעורים פעם בשבוע- שבועיים

סביר מאד שהיא תהיה עם אישיות תורנית.

הרבה מהרבניות שמלמדות במדרשות השונות הן כאלה..

אני חולקת עליך רק במשוואה שלך שמשקיעה זמן בפיתוח אישיות תורנית=מדרשה. כי יש עוד הרבה מאד אפשרויות להשקיע באישיות תורנית, וכי בת שבאה למדרשה לשנה אחת לא בהכרח יוצאת תורנית וחזקה, בטח לא אם עבר זמן מאז המדרשה.

ולשאר דבריך- יש הבדל שמים וארץ בין ישיבה, שהיא מינימום 3 שנים של לימוד והשקעה, לבין מדרשה שהיא שנה אחת בלבד. ברור שבת שכל חייה תלמד במדרשה טובה הסבירות שהיא תצא תורנית גבוהה מאד, אבל אז היא תהיה ממש תלמידת חכמים, וזה גם מאיים על הרבה בנים..

רואים את זה בהבדל המשמעותי בין יוצאי ישיבת הסדר ליוצאי מכינות- שהם בד"כ לומדים שנה אחת, אז אם כבר אתה משווה משהו, תשווה את בוגרות המדרשה לבוגרי מכינה קדם צבאית

ברור שיכול להיות שונהאליסרטן

א. אני לא אמרתי 100% אמרתי יותר סיכוי.

ב. הטענה היא פשוטה ככל שאתה משקיע יותר במשהו ככה יש סיכוי שיהיה לך יותר ממנו. נראה  לי המשפט הכי הגיוני בעולם. אבל כל אחד וההגיון שלו. וזה שיש עוד דרכים להשקיע בהם וקבל את אותה תוצאה, זה עדיין לא סותר את המשפט הזה.

ג. שוב, בת לא בהכרח תהיה יותר תורנית ממדרשה!

ובקשר לשנה. נכון בת פחות צריכה להשקיע בזה זמן מוגדר (כלומר "לבזבז" שנה) כי זה יכול להעשות בצורות אחרות אצלה.

אבל אני עדיין רואה השוואה מאוד גדולה בין ישיבה למדרשה. בשניהם, התלמידים באים ומקדישים את הזמן שלהם בפיתוח האישיות והכנה לחיים. ואצל בנים זה גם פיתוח התורה (לכן אולי הם צריכים יותר זמן).

בניגוד למכינה, שאמורה לבנות אותה ולהכין אותך לצבא!

בנות, הייתן אומרות את אותו דבר על בנים?אליסרטן
סתם נקודה למחשבה.
ברור שיש בנות שאיכותיות גם אם לא עשו מדרשה. אבל ברור שמדרשה נותן משהו שאי אפשר כמעט להשיג ממקום אחר.
אם היו אומרים לכם שהבן הזה הוא איכותי ממש אבל עשה ישיבה שנה/שנתיים. גם הייתן אומרות את אותו הדבר?
ברור לי שיש הבדל בין בנים לבנות. פשוט כמו שאתן לא רוצות שרק יבדקו כמה שנים הייתן במדרשה כך בנים (לפחות אני) לא רוצים שתקבעו רק על סמך זה.
אני חושבתהיא
כן יש לזה קצת השפעה יש בת שתרצה יותר תורני וזה לא בהכרח שהוא היה בישיבה אלא הוא צריך ללמוד תורה בתוך חיי הנישואין אפילו קצת
הוצאת לי את המיליםאת פניך אבקש
אל תשפוט- אם היא עשתה מדרשה אז היא טובה, ואם לא אז פחות.
אני עשיתי מדרשה, אולי לא הייתי מצליחה לקבל מבחוץ את מה שקיבלתי שם. עלולה להיות גם ירידה רוחנית, וזה קורה. בנות שלא עשו מדרשה לא פחות טובות מבנות שעשו מדרשה.

ולגבי הבנים,
כשהייתי במדרשה הייתי בטוחה שאתחתן עם בחור ישיבה, שאצא לעבוד והוא ישב וילמד... ולאחר השירות הגעתי למסקנה שזה לא מתאאים לי. הגבר צריך להיות אחראי על הפרנסה, נכון גם האישה צריכה לעזור, אבל אני רוצה לחיות בצורה נורמלית.
מעריכה את אלה שהגבר יוצא לללמוד אאבל בשבילי זה לא יתאים.

הדיעה הזו אם מדרשה/ישיבה גבוהה טובה יותר או פחות, לא ממש נכונה. לבדוק כל אדם באשר הוא...
לא חושב שההשוואה מדויקתגעוואלד
שנת מדרשה, להבנתי, היא שנה של פסק זמן, מחוץ לחיים הרגילים, כדי להתמלא במשהו מעבר.
ישיבה, לדעתי, היא חלק בסיסי שאמור לבנות את כל החיים אח"כ. או לפחות - זה מה שאותן בנות מחפשות. אחד שבשבילו הישיבה לא היתה 'תחנת מעבר'.
לא מסכימההיא
מדרשה זה כדי לבנות את החיים אח"כ וזה לא בא כדי להתנתק מהסביבה הרגילה.. היום אנחנו כבר בעידן הפמניסטי
לא אמרתי להתנתק...געוואלד
זה פשוט לא כ"כ קשור להמשך החיים.
נכון, זה יכול לתת המון. אבל אי אפשר להשוות.
ישיבה אמורה לבנות את החיים לגמרי. תדרי כמה בנים מתלבטים על בחירת ישיבה... במידה מרובה, ישיבה אפילו קובעת עם מי אתחתן... בסופו של דבר, מי שילמד או לא בגיל 50, זה הוא, ולא את. זה נגזר מהישיבה.
כל כך לא מסכים איתך...אליסרטן
שנת מדרשה אמורה לדעתי לבנות אישיות להמשך החיים! לא פחות מישיבה לבנים.
אבל על שניהם אתה לא אמור לבסס את כל העולם הרוחני שלך בהמשך החיים. בגיל 50 אני לא רוצה אמונה של ילד בן 24 שהרגע יצא מהישיבה. אני מפתח את עצמי כל הזמן.
ישיבה כן משנה זוית הסתכלות ומגבירה את קצב ההתקדמות התורני ולכן היא מאוד חשובה.
לא יודע איפה קראת את זה בדברי.געוואלד
מה שאני טוען הוא שישיבה (בהנחה שהיא נעשית בצורה רצינית, ולא הסדר בשביל קוראת חיים) היא בנייה של כל האישיות. האם בגיל 50 האמונה שלך תהיה כמו בגיל24 לא - גם זה שאלה של איך התחנכת בישיבה..
נראה לי שהדיון כאן הוא על מהות ישיבה. ואני חושב, שמי שמחשיבה ישיבה, מחפשת ישיבה כמו שאני מדבר עליה.
אני יסביר יותר טוב למה התכוונתי...אליסרטן
מה שאני לא מסכים איתך זה בנוגע למדרשה.
בנוסף, היה נראה מדבריך שאתה מייחס לישיבה חשיבות של תלות. מי שבישיבה כך וכך יהיה וכך כך. שמח שאתה לא חושב כך. אולי טעות שלי.
יש סיבה לכך שמדרשה היא רק שנה אחתגעוואלד

בד"כ. לעומת ישיבה שהיא הרבה יותר מזה. 

יש ציפייה (לא בא לדון האם היא נכונה או לא) שאדם יושפע באופן ישיר מתקופת הישיבה שלו למשך כל החיים. למשל, האם תלמד הרב קוק או הרב סולובייצ'יק. האם תשלח את הילדים לישיבה תיכונית או לישיבה קטנה. האם תעלים מיסים או לא. אני חושב שישיבה היא המקום שבונה יותר מהכול את האישיות (ושוב, לא מדבר על הסדר והביתה). יותר מהבית, וודאי יותר מישיבה תיכונית.

מדרשה, לעומת זאת, היא כמו זריקת סטרואידים (סליחהחיוך). אולי יותר דומה למכינה אצל בנים (רק שמכינה זה פחות בקטע הדוסי). כלומר, סוג של הכנה לחיים, קבלת מטען אמוני. ישיבה לא נועדה לדבר כזה! היא נועדה לשקיעה בתורה.

ושוב - מסתבר לי שכל הדיון הוא על מהי ישיבה. בתור אחד שלומד בישיבה שהיא יותר גבוהה מאשר הסדר, זו הגישה שלי.

הסיבה היא לא בגלל "זריקת סטרואידים"אליסרטן
אלא מדרשה היא שנה ולא מצפים מבת יותר. כי באמת (לדעתי) בת יכולה לפתח את עצמה גם כשלימוד תורה לא יהיה הדבר המרכזי, בניגוד לבן. שבן עיקר פיתוחו נעשה דרך הלימוד.

ובקשר לישיבה, ברור שהיא משמעותית ומעצבת את החיים לכל אורכן. רק רציתי להוציא מהמחשבה שבישיבה אני מתפתח ובשאר החיים אני שומר על מה שבניתי בישיבה!
אז אנחנו מסכימים...געוואלד

חיוך

"בת יכולה לפתח את עצמה גם כשלימוד תורה לא יהיה הדבר המרכזי" - ולכן אין להשוות בין מדרשה לישיבה...

"רק רציתי להוציא מהמחשבה שבישיבה אני מתפתח ובשאר החיים אני שומר על מה שבניתי בישיבה!" - מסכים לחלוטין. ח"ו לא חשבתי לרגע אחרת.

תן כיף!חיוך

בקשר לישיבה כןאליסרטן
בקשר למדרשה לא.
אולי זה נובע מזה שאני דורש מאישה לפתח עולם רוחני...
אבל אמרת שזה לא בהכרח קשור ללימוד תורה?געוואלד

אז למה זה בהכרח קשור לשנת מדרשה?

אני מרגיש שאני מנהל הרבה שיחות פרטיותאליסרטן
תסתכל על שאר ההודעות שלי.
אני ממש לא חושב שזה בהכרח מדרשה. אפשר באמת לעשות את זה בדרכים אחרות.
העניין הוא שמדרשה זו השקעה של שנה בבניית אישיות. שזו קפיצת מדרגה מאוד גדולה
סליחה שכחתי להוסיף פרט חשוב-את פניך אבקש
פעם הייתי בטוחה שאני רוצה בן תורה,
היום גם אם יציעו לי מישהו שעשה 3 שנים צבא, אני אחשוב גם על זה. שפעם בכלל לא רציתי...
למה?אליסרטן
כי הפסקת לרצות בן תורה. או כי בן תורה/ת"ח לא נמדד רק במס' השנים או הדפים שהוא למד?
הייתי רוצה רק בן תורהאת פניך אבקש
עכשיו אני חושבבת על זה שזה לא יתאים לי.
אני רוצה שיקבע עיתים לתורה אבל גם שיעבוד....
לא ממש ענית לי...אליסרטן
בן תורה זה מי שלומד רק תורה כל היום?
ככה אני רואה את זה. לא?את פניך אבקש
ממש לא חןשב שזה חשוב.די"מ
אם הייתי בת נראה לי הרבה יותר נכון פהתחיל לימודים מוקדם כדי להתחתן מוקדם הרבה יותר חשוב מלחכות עוד שנה גם אם יש לה איזה שהיא חשיבות וכנ"ל לגבי שירות לאומי

ובסופו של דבר כל מקרה לגופו.
מצחיק שרוב מגיבי השרשור הם בנים...נפש חיה.
די"מ-זו גם עמדה של הרב מלמד . אאז"נ.
לענ"ד בת כלל לא צריכה להיות במדרשה אם אינה רוצה או יודעת שחסרה בה ה"תורה".
משום מה התפתחה סטיגמה כזו
ש"מי שלא הולכת למדרשה=קצת חסרה מבחינה תורנית."
לכתחילה קביעה זו לא מדוייקת. יש הרבה בנות שהתחנכו היטב והן יהודיות למופת. כך שתנוח דעתו של הפותח.. כדאי להתרשם גם מהאישיות ללא קשר ללימודים תורניים אלו או אחרים.
אישית -דעתי שאם בת מתחנכת ומקבלת תכנים וכלים טובים במהלך שנות חינוכה,אין לה צורך במדרשה שלא בהכרח תפתח אותה תורנית כשלא ברור אם תדע לשלב נכון את חייה התורניים עם תיפקודה כבת ישראל שאמונה על חינוך ילדים ועיצוב הדור הבא של עם ישראל.
בשונה מבחור ישיבה-היא לא עושה מהלכים שעשויים לקבוע את העתיד או/ו ההשקפה שלה. יותר מכך הרי נשואין ממילא מעצבים אחרת את השקפה והדרך המעשית בבית.
זו אכן הדעה של הרב מלמד (הבן לפחות)די"מ
קראתי את דבריו בנושא ואני ממש מסכים איתו בעניין.
זו גם השקפת אביו.נפש חיה.
די"מ=הרב זלמן, הידדחכחעחילםכ
לא היה פה איזה ווארט רציני סתם צחוקחכחעחילםכ
בכל אופן. מדרשה לא צריכה ואסורנפש חיה.
שתהיה מדד לרמת דוסיות או תורניות של הבת.
אדם יראה לעיניים
ה'- ללבב. חשוב לזכור את זה.....
נכון שיש רקע תורני אבל מידות לא תמיד נספרות ברושם הראשון. וחבל.
בהצלחה
בכל מכל כל.
את יכולה להסביר?אליסרטן
"...במדרשה שלא בהכרח תפתח אותה תורנית כשלא ברור אם תדע לשלב נכון את חייה התורניים עם תיפקודה כבת ישראל שאמונה על חינוך ילדים ועיצוב הדור הבא של עם ישראל."
גבר כן יודע איך לעשות את השילוב הזה? אם זה שילוב קשה זה אומר שלא עושים אותו?
"בשונה מבחור ישיבה-היא לא עושה מהלכים שעשויים לקבוע את העתיד או/ו ההשקפה שלה."
למה לא?!?! הרי זה בדיוק הסיבה שהיא הולך למדרשה!
" יותר מכך הרי נשואין ממילא מעצבים אחרת את השקפה והדרך המעשית בבית"
אבל עכשיו היא לא נשואה! אז שתתפתח בדרך שלה לבד!
ובנוסף, במה זה שונה מגברים? הם גם מעצבים השקפה אחרת אחרי הנישואין!
שאלות טובות. אענה מחר בעזרת השם.נפש חיה.
אז ככה. [ואני מסכימה עם שוקולד לבן. פיתוח כל החיים משמעותינפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"א באייר תשע"ה 13:18

יותר מאשר "הלכתי לשנת מדרשה". זה יפה, אבל לא ממש ...בקיצור- מה ששוקולד לבן אמרה...]
...במדרשה שלא בהכרח תפתח אותה תורנית כשלא ברור אם תדע לשלב נכון את חייה התורניים עם תיפקודה כבת ישראל שאמונה על חינוך ילדים ועיצוב הדור הבא של עם ישראל." 
גבר כן יודע איך לעשות את השילוב הזה? אם זה שילוב קשה זה אומר שלא עושים אותו?
גבר יודע לעשות את השילוב הזה, ואמון עליו. מתוקף היותו כראש משפחה [אם בפועל או בכח]

[הן בפן האמוני- הלכתי- תורני, והן בפן הגשמי- לזון את בני ביתו.]

על מנת לדעת איך לעשות את השילוב הזה בצורה מיטיבית [תזכורת לכולנו- הגבר אמון ומחוייב בכלכלת ביתו וגם בכלכלה רוחנית= תורה לביתו] הוא מקבל מישיבה/ הדרכה איך לעשות את זה הכי טוב. גם אם זה קשה. ועושים את השילוב הזה.וכשיש קושי- צריך לשאול ולהתייעץ ולבדוק . ובשביל זה יש אנשים שאפשר להיעזר בהם. גם אם קוראים להם "רבנים" והם סוג של אנשי תורה ומלאכה שגם עסוקים בשילובים. כל מיני שילובים.

אבל שוב- טלטלה רוחנית לבת- שכלל לא מחוייבת בלימוד תורה
[וההפך- פטורה מתוקף היותה אישה המגדלת את ילדיה ומחנכת לתורה ומצוות!]

עלולה לבלבל את הסדרים הטבעיים של הבית בפועל / העתידי ולא לברר ולעמיד דברים בצורה איתנה וטובה. ולפגוע בבית שלה בצורה שספק אם יתוקנו הרשמים...
[*למשל- אישה שמשקיעה בפתירת סוגיה בגמרא- במקום לקבל את ילדיה בנחת ולדאוג לרווחתם- לא בלבד שאיבדה את האיזון/ השפיות, כי עוסקת במשהו שלא מתאים לה במובהק, אלא שמחטיאה בעיניי את תפקידה. את מיצוי היכולת האמיתית שלה!
וזה הפסד משמעותי שחבל שיקרה.]
"בשונה מבחור ישיבה-היא לא עושה מהלכים שעשויים לקבוע את העתיד או/ו ההשקפה שלה."
למה לא?!?! הרי זה בדיוק הסיבה שהיא הולך למדרשה!
הבחורה כן הולכת למדרשה כדי לייצב את השקפת העולם [שממילא נבנית ומשתכללת כל הזמן]. היא לא קובעת את סדרי חייה לפי המדרשה. אם היא הולכת לפי רבהּ המלמד שם- מה טוב. אבל זה לא לאורך זמן. כידוע- הגבר הוא זה המתווה את הדרך מבחינה חינוכית- תורנית לבית. הגבר הוא זה שמנהיג את ביתו ופועל לפי הנהגה תורנית מסויימת שכן משפיעים על החיים .
אם זה בפסיקות/ הנהגות/ השקפת חיים שלמה המשפיע על סדרי החיים בבית. על עיצוב הבית. 
כאשר בחורה- תורנית ככל שתהיה- מתחתנת- היא מקבלת עליה את דרכו של בעלה.
והאישה הולכת לפיו אם זכרוני אינו מטעני.
ואולי אני טועה בכך?...<צ> הרי אם יתחילו התנצחויות ופלפולים בשולחן שבת- שלום בית מה יהא עליו? ולא רק שלום בית. לא מתחתנים עם חברותא. נקודה. "והיא חברתך ואשת בריתך" לא נאמר לתפארת המליצה.

" יותר מכך הרי נשואין ממילא מעצבים אחרת את השקפה והדרך המעשית בבית"
אבל עכשיו היא לא נשואה! אז שתתפתח בדרך שלה לבד!
שוב. היא מתפתחת ומשתכללת באישיותה אבל לא לאורך זמן. 
ובנוסף, במה זה שונה מגברים? הם גם מעצבים השקפה אחרת אחרי הנישואין!
גברים בונים להם דרך סלולה שתקל עליהם במידת מה את החיים כזוג נשוי.
הן מבחינת ההשקפה והן מבחינת הגשמת הרצון- איזה בית ואיזה דרך אני רוצה להנחיל לבני ביתי? 
מהי ההשקפה שעליה אשתית את היסודות לבניין הרוחני כמו גם הגשמי [המושפע ממנו]?

הדרך הזו מעוצבת לרוב באמצעות דמויות רבניות שהם לאורם מתחנכים/ הולכים/ מקבלים ולומדים .
מכיוון שהיא המכרעת לענ"ד [גם אם לא מעצבת "עד הסוף"]-
הרי שאת הבסיס התורני עליו התפיסה מושתתת- הוא מקבל שם!
במקומות התורה אליו הוא הולך! מביתו ממנו הוא שואב!
שעל בסיס זה הוא מתעתד לעצב לו/ לביתו- לילדיו דרך חינוכית מסויימת!
נכון שהוא יכול להמשיך ולעצב את ההשקפה, אבל הגבר מחוייב בה למעיישה יותר מאשר ה "מדרשיסטית" שהיום- במדרשה, ומחר- הולכת לפי מנהגי בעלה - וביתם המשותף....
אני מקווה שהצלחתי להסביאר את עצמי היטב.

ואין כאן ולו זלזול במי שכן בוחרת לצאת למדרשה.
הסתייגותי היחידה היא- כאשר תפיסת המדרשה כ "חזות הכל" 
מפירה את האיזון הטבעי שאמור להיות בבניית בית- אצל הזוג ביחד ואצל האישה שהיא "עיקרו של בית" בפרט.

יפה מאוד! משב רוח מרענן שמפזר כראוי את ענני הפמינזם באזור.חכחעחילםכ
מה יפה מה?שם פנוי???
אני כל כך לא מסכימה עםנקודת המוצא שממנה הדברים נאמרו שקשה לי לתאר עד כמה..
את מוזמנת לחוות דעתך ולתרום לדיון... אין סיבה להביע התמרמרותנפש חיה.

דוקא ראיתי לנכון להביע אותה..שם פנוי???
ובחזרה לענן הפמיניזם אליסרטן
עבר עריכה על ידי אליסרטן בתאריך כ"א באייר תשע"ה 14:34

"יותר מאשר "הלכתי לשנת מדרשה". זה יפה, אבל לא ממש ...בקיצור- מה ששוקולד לבן אמרה...]
...במדרשה שלא בהכרח תפתח אותה תורנית כשלא ברור אם תדע לשלב נכון את חייה התורניים עם תיפקודה כבת ישראל שאמונה על חינוך ילדים ועיצוב הדור הבא של עם ישראל.""

א. אני מסכים, מדרשה לא בהכרח תפתח את התלמידה כמו שישיבה לאו דווקא תפתח אותו. זה תלוי בה בעיקר. אבל זה מדרשה מבטאת משהו חשוב שאני חושב שצריך להשקיע בו.

ואולי אני טועה בכך?...<צ> הרי אם יתחילו התנצחויות ופלפולים בשולחן שבת- שלום בית מה יהא עליו? ולא רק שלום בית. לא מתחתנים עם חברותא. נקודה. "והיא חברתך ואשת בריתך" לא נאמר לתפארת המליצה.

ב. אני ממש מתנגד לדברים שאמרת! 

ביחס לגבר ונשים, אם כבר פתחנו את זה. לדעתי, גבר באמת אחראי על המצב הרוחני והכלכלי בבית יותר מהאישה!

אבל, כיום נוצר מצב שבו האישה סומכת רק על הגבר בכל הנושא ההשקפתי והאמוני. שזו טעות חמורה לדעתי! אישה לא אמורה רק לדאוג לבית ולמשפחה. היא אמורה לדאוג אולי יותר מהבעל, אבל בטח שלא רק. יש לה אישיות תורנית אמונים שצריכה לפתח אותה! ואפשר ע"י עזרה גם מהבעל הדרישה שגם בת צריכה ללמוד, היא דרישה שכבר קיימת! אישה לא פטורה מהכל! היא צריכה ללמוד כל דבר שהיא מחוייבת. וזה לא רק בנושאים הלכתיים אלא גם מחשבתיים ואמוניים! גם בתור נשואה!

ג. לא אמרתי שהאישה צריכה לפתוח גמרות! היא יכולה לעבוד את ה' בכל צורה שתבחר. אבל שלא תבחר שבעלה יעבוד את ה' והיא תעזור לו! עבודת ה' שלה לא צריכה להתבטא רק ע"י הקמת משפחה, ובישולים.

ובקשר לפחד שלך, שנריב ונפלפל בשולחן שבת. אני חושב שזה יכול לקרות בין אם האישה לומדת או לא. היא לא אמורה לקבל את המרות של בעלה בכל נושא אמוני השקפתי! אני מכיר משפחת תלמידי חכמים שהאישה שם כן יושבת ולמודת גמרא והם כן מתפלפלים בשולחן שבת וב"ה יש להם שלום בית.

ד. קיצור, אני מקווה שהובנתי... גבר הוא הבסיס האמוני של המשפחה אבל לאישה יש גם צד בזה - צד התפתחותי.

אני לא רוצה להתחתן עם אישה שתתאים את כל ההשקפות שלה לשלי...

דבר אחרון, אני רק רוצה להבהיר, אני לא פמיניסט. כי אני כן חושב שזה תפקיד יותר של הגבר מהאישה. ויש סיבה למה גברים חייבים יותר מנשים. אבל אני כן לוקח מהפמיניזם את התפתחות האישה. בכל נושא שהוא.

ויש לי מה להגיב לך כשאוכל בעזרת ה'.נפש חיה.
ולכולם....אכן דיון מעניין. זה מתחיל קצת למצות את עצמו.
הצעת ייעול לניהול.....
בהצלחה .
גם לי אבל אני מפלאפון ובנתיים ^^היה ניסוח מעולהחכחעחילםכ
תגובתי-הנה.[מחילה מהציבור- זה ארוך... הרוצה-יעבור הלאה] .נפש חיה.

1. אקדים ואומר- בשרשור הזה יש כמה "מוסכמות" שלא בהכרח נכונות.
המציאות המורכבת מעידה שהדברים דינאמיים על פי רוב....
2. מה שהבאת הדוגמא של הלל הזקן כהתמסרות לאידאל [כפשוטו]- לא חושבת שיכולה להקיש על תחומים תורניים שכלל לא הכרחיים עבור הבת! הם מסלולים שהבת בוחרת בהם כראות עיניה. אין כאן מצווה או אהבת תורה עזה שהבת מצוות עליה. אין כאן משהו נעלה שהבת מוסרת עצמה עליו.

והיה והיא ועושה כך- לא מחייב שפועלת כשורה. בכלל לא.

[שוב- לעיל כתבנו שהמציאות דינאמית וכד'- ממנה נגזרת הנהגת הבת כרצונה]

3. בכל מקרה, חושבני שהנחת היסוד שלך בכך ש"פיתוח האישיות התורנית"- נכונה/ אפשרית
[אכן, היום אנחנו בעידן שבו בנות כן לומדות, כן מתקדמות וכד'. אם בתחום תורני או אם בתחומים כלליים ]
חושבני שאתה קצת טועה ש"מדרשה זו הדרך הכמעט יחידה 
כיום (בלשונך: "הרבה מאוד בנות צריכות את זה וזה יעשה להן טוב. ולהדריך לכך"). היא לא "חזות הכל". זה שהיום התפתחה לה תפיסה כזו- זו תפיסה שיש להטיל ספק בנכונותה,שהשתרשה בציבור וחבל.

בת המקבלת כלים או יודעת באופן עצמי ללמוד גם נושאים הנוגעים אליה- כלשונך- שהיא מחוייבת בהם, לא צריכה המדרשה ובטוחה אני שתצליח למלא את חפצה בתורה [בתחומים שמחוייבת. אין חכמה ללמוד סוגיות אבל לא לדעת הלכות בסיסיות לה - הלכות שבת לדוג' הלכה למעשה]

"..יותר מאשר "הלכתי לשנת מדרשה". זה יפה, אבל לא ממש ...בקיצור- מה ששוקולד לבן אמרה...]
...במדרשה שלא בהכרח תפתח אותה תורנית כשלא ברור אם תדע לשלב נכון את חייה התורניים עם תיפקודה כבת ישראל שאמונה על חינוך ילדים ועיצוב הדור הבא של עם ישראל.""

א. אני מסכים, מדרשה לא בהכרח תפתח את התלמידה כמו שישיבה לאו דווקא תפתח אותו.
זה תלוי בה בעיקר. אבל זה מדרשה מבטאת משהו חשוב שאני חושב שצריך להשקיע בו. 
היות שהפיתוח האישי תלוי בה, לענ"ד, תפיסה זו נכונה, מצד החשיבות. למעשה- בת בעלת רצון אמיתי ומשמעת אמיתית, יכולה לשבת וללמוד את מה שצריכה  לדעת+ תוספות אפשריות הניתנות במדרשה. אינני רואה טעם להקדיש שנה שלימה בשביל זה. הנער- בחור נמצא בישיבה, וזו נקודה מכרעת-כמעט הכרחית הייתי אומרת, להתפתחותו כמו שכתבנו בתגובה הקודמת לעיל. 

ב. אני ממש מתנגד לדברים שאמרת! 

ביחס לגבר ונשים, אם כבר פתחנו את זה. לדעתי, גבר באמת אחראי על המצב הרוחני והכלכלי בבית יותר מהאישה!

אבל, כיום נוצר מצב שבו האישה סומכת רק על הגבר בכל הנושא ההשקפתי והאמוני. שזו טעות חמורה לדעתי! אישה לא אמורה רק לדאוג לבית ולמשפחה. היא אמורה לדאוג אולי יותר מהבעל, אבל בטח שלא רק. יש לה אישיות תורנית אמונים שצריכה לפתח אותה! ואפשר ע"י עזרה גם מהבעל הדרישה שגם בת צריכה ללמוד, היא דרישה שכבר קיימת! אישה לא פטורה מהכל! היא צריכה ללמוד כל דבר שהיא מחוייבת. וזה לא רק בנושאים הלכתיים אלא גם מחשבתיים ואמוניים! גם בתור נשואה!
הוא שאמרתי, אשה צריכה לדעת את הנצרך לה. לימוד שהוא בגדר "אקסטרא" - כרצונה. 
[ולא חייבים ללמוד הרב קוק בשביל זה. יש ספרי בסיס קודמים!]
האשה אמונה על חינוך הילדים ["את פתח לו" וכד'] כמדומה לי, ולכן היא נדרשת להתפתח אמונית, ותוררנית- כמו שהבאת מדברי הרב ליכטנשטיין זצ"ל.

ג. לא אמרתי שהאישה צריכה לפתוח גמרות! היא יכולה לעבוד את ה' בכל צורה שתבחר. אבל שלא תבחר שבעלה יעבוד את ה' והיא תעזור לו! עבודת ה' שלה לא צריכה להתבטא רק ע"י הקמת משפחה, ובישולים.

ובקשר לפחד שלך, שנריב ונפלפל בשולחן שבת. אני חושב שזה יכול לקרות בין אם האישה לומדת או לא. היא לא אמורה לקבל את המרות של בעלה בכל נושא אמוני השקפתי! אני מכיר משפחת תלמידי חכמים שהאישה שם כן יושבת ולמודת גמרא והם כן מתפלפלים בשולחן שבת וב"ה יש להם שלום בית. 
אישה המתפלפלת עם בעלה- כרצונה.אבל- היא לא זקוקה לזה. המבט הנשי/הנפשי המיוחד לה, לא מתאים ללימוד "בית מדרשי" שכזה!! כאשר האישה נוגעת בתחום שלא שייך לה, יוצא שכרה בהפסדה. זו דעתי. אישה יכולה להביא את מבטה או לבטא את כוחה בדבר השייך לאישיותה העדינה, בצניעות ובחכמה. 

ד. קיצור, אני מקווה שהובנתי... גבר הוא הבסיס האמוני של המשפחה אבל לאישה יש גם צד בזה - צד התפתחותי.

אני לא רוצה להתחתן עם אישה שתתאים את כל ההשקפות שלה לשלי...
אתה תמצא לך אשה כלבבך, שיהיה לה צד בבניין שלכם בע"ה, אך את חינוך הילדים- והבסיס האמוני שלהם- היא תעניק! לכן יש לאשה חשיבות מכרעת בחינוך ועיצוב הבית. לא סתם קראו לה חז"ל "עיקרו של בית". יש הרבה מדרשי חז"ל העוסקים בחשיבות החינוך שאשה מעניקה לבני ביתה

דבר אחרון, אני רק רוצה להבהיר, אני לא פמיניסט. כי אני כן חושב שזה תפקיד יותר של הגבר מהאישה. ויש סיבה למה גברים חייבים יותר מנשים. אבל אני כן לוקח מהפמיניזם את התפתחות האישה. בכל נושא שהוא.
מסכימה. אישה לא צריכה להתחבא מאחורי סירי בישול ולהיות ספונה בביתה כל הזמן. היא יכולה וצריכה להיות נדרשת ליותר מכך. איך משלבים את ההתפתחות בתחומים שונים בצורה שתתאים לאישיות העדינה יותר של האשה?- זה כבר פתח לדיון אחר.

בקצרה- העולה מכל הכתוב כאן היא אמירת חז"ל "איזהו חכם?- המכיר את מקומו". הן לגברים והן לנשים- ייטיב לכולן/ם.
כאשר כל אחד מכיר את מקומו ומכיר בייחודיותו, הבית הנבנה בע"ה נתרם יותר.

יפה. סיכום טוב.אליסרטן
כתיבה יפה. אני רק רוצה לציין כמה נקודות.
1. למרות שציטטת אותי. לא התכוונתי שזו הדרך ה"כמעט יחידה"
2. אני שמח לשמוע שאת מאמינה בהתפתחות האישה. אבל נראה שאת לא מייחסת לה חשיבות מול התפקיד שלה כאמא. מה שאני לא מסכים עם זה. אני חושב שצריך איזון. כלומר יכול להיות שבמידה מסויימת היא תעדיף את ההתפתחות האישית שלה על חשבון הבית
3. ופה נכנס התפקיד של הגבר. הוא הבסיס התורני. ולכן פחות יהיה בבית. אבל גם לו יש אחריות בטיפול וחינוך הילדים! אני רוצה לחנך את הילדים בדרך שאני מאמין בה שיכול להיות מנוגדת לדרך של אישתי (כמובן שנצטרך איזון. אבל זה לא שהולכים רק בדרכה).

ברור שיש תפקידים שונים. אבל זה לא שחור לבן. יש דרישה מגבר גם לדאוג לחינוך גברי. ומהאישה להביא את הפן הרוחני הדתי הנשי. למרות שזה התפקידים של השני.
אתה קצת חי בסרטהיא
אין כאן דבר כזה היום אני הגבר מחנך את הילדים איך שלי מתאים עברנו דור והיום צריך שיהיה שותפות בזה ויש צורך בדיבור תמידי אחד עם השני והאישה צריכה לעשות אפילו קצת כדי לחזק את הפן הרוחני שלה והגבר צריך לעזור לה. בתורה כתוב שהאיש יוצא ללמוד תורה כי האישה לא צריכה את זה היא מאמינה בטיבעה וזה לא בגלל שהגבר זה המחנך
אני לא מבין איפה את סותרת אותי...אליסרטן
תגובות שלי^נפש חיה.

1. אחלה . אנחנו מסכימים
2. וודאי שיש לה חשיבות כאמא! בחינוך, טיפול, והנהגת הבית... וודאי שיש לה אחריות לא פחות מלבעלה!
ושוב- היא חייבת לאזן בין תפקודה העיקרי כאמא, האמונה על הבית וכו', לבין התפתחותה האישית/ מקצועית...
כל אחד ממלא חלקו בבית, ויחד יוצרים מציאות שלמה ומשמחת. שהילדים גדלים שם בבריאות ובשמחה! 
הרחבות- אם צריך- באישי -נראה לי שהצלחתי להבהיר זאת כאן. אם לא, בשמחה.
3. וודאי שגם האב מחנך את ילדיו ושותף למעשה. וודאי!
אך בהיות שהאמא נמצאת רב היום [בדרך כלל] עם ילדיה,הילדים מתייחסים להקשר איתה יותר קרוב מלאבא [בדרך כלל, לא מחייב באופן גורף!] הי זו הקרובה ומי שדבריה נשמעים בלשון רכה יותר לילדיה. 
לכן יכולה וצריכה להיות שותפה- לא בלעדית! בחינוך ובבניית עולמו הרוחני של הילד/ים שלה.
על מנת לבנות את הדרך האחידה לחינוך- כמובן שכדאי להסכים על משהו מלכתחילא.

חשוב שאבא יגבה את אמא ולהפך, על מנת שהילד לא יקבל מסרים סותרים שיבלבלו אותו.

ול"היא"- צריכה להיות שותפות. בבניית הבית.
זה שהאישה פטורה ממצוות עשה שהזמן גרמא ומלימוד תורה כחיוב תמידי [לבד ממה שהיא צריכה לדעת!]
קשור למעלתה הרוחנית כאישה. אם כבר- והיא רוצה- היא רשאית לעזור לו בתפקידו כלומד.
זה כבר שייך לדיון אחר ביחס הלימוד- מידת הלימוד בבית.

תגובשם פנוי???
לגבי שירות לאומי אני מסכימ שזה די בזבוז זמן אבל במקום שירות לא הייתי הולכת ללמוד מקצוע אלא הייתי הולכ לעוד שה או שנתיים של מדרשה.

ואז,ללמוד אחרי החתונה?די"מ
כן... מה הבעיה?אליסרטן
כי אין מצווה להקשות את החייםדי"מ
אל תתן לקשיים לגרום לך לוותר על מצוותאליסרטן
אם בת רואה צורך או מצווה או אידיאל במדרשה/שירות לאומי. שלא תוותר על זה גם אם יהיה קשה.
לדוג' הסיפור של הלל הזקן. הוא יכל לוותר על האידיאל בשביל נוחות ולא עשה זאת.
מצוה?איזה מצוה?די"מ
נשים פטורות מלימוד תורה.

ואני נגד אידיאלים
בעד מצוות ונגד אידיאלים?!אליסרטן
אני מקשר את כל המצוות שאידיאלים. אני תופס את התורה והמצוות כהנחיה על פי אידיאלים.

ובקשר לנשים. נשים פטורות מהמצוות שהן לא עושות. כלומר נשים כן חייבות ללמוד מה שקשור אליהן. וזה גם כולל השקפה.
והרב ליכטנשטיין זצ"ל אמר שנשים כיום חייבות ללמוד אמונה. כי כבר נוצר פער חברתי ואמוני ממש גדול בין הנשים והגברים.
אידיאלים זה להחליט שמשהו הוא הכי חשוב והכי נכון לכולםדי"מ
ואני נגד זה.
יש הלכה ןדברים שחייבים מעבר לזה הכל שאלה של האם זה יקרב אותך ויעזור לך בעבודת השם או לא.
צודק אבל האידיאל שלי פה זה לא מדרשהאליסרטן
אלא פיתוח האישיות התורנית שאני חושב באמת שכולם צריכים לעשות. בנים ובנות.
לא חושב שחייבים מדרשה בשביל זה.די"מ
כמןבן שמי שחושבת שזה טוב לה שתעוף על זה
אז אנחנו מסכימים =\אליסרטן
גם אני לא חושב שזו הדרך היחידה. אבל זו גם דרך שאני מעוד מעריך. כי זה מראה לי על אחת שמשקיע באישיות התורנית שלה.
אני פשוט לא חושב שזה צריך להיות "ההדרכה" בכלל לא.די"מ
אם אתה חושב שכל בת תעשה מה שטוב להאליסרטן
אז מה הבעיה לומר שאני חושב שכיום הרבה מאוד בנות צריכות את זה וזה יעשה להן טוב. ולהדריך לכך?
כי אני לא חושב שהרוב צריכות את זהדי"מ
מה גם שנראה לי אני תומך בנישןאים בגיל הרבה יותר צעיר ממך..
ופה אני חוזר למה שאמרתי בהתחלהאליסרטן
צורך זה דבר יחסי. ואני חושב שיש כיום גישה להוריד את הצורך של הפיתוח האישי של הנשים.
ואני דווקא מאוד תומך בגיל נישואין מוקדם! 22+ לבנים.
(רק בא לי לציין שמשעשע אותיהייזל
שעונים לך כאן תשובה אחידה משני כיווני מחשבה מנוגדים. הנימוקים שונים מהותית - מי שטוען שמדרשה היא "שנת פסק זמן מחוץ לחיים" לא מכיר בנות מדרשה, ומי שמנפנף בשעון הביולוגי המתקתק - טוב, חבר'ה, מדובר בבנות 20, לא בנות 40... מה גם שאפשר לתכנן ולתכנן ולהתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה תוך כדי י"ב ובכל זאת להתחתן רק בגיל 24 המופלג. בכל אופן, אליסרטן, השורה התחתונה זהה: אל תציב מדרשה בתור פרמטר לבת-זוג איכותית. חבל...)
צר לי, את המשפט הזה ניסחה עבורי בת מדרשה נלהבת...געוואלד

אז תכיר עוד כמה בנות, או עוד כמה מדרשות.הייזל
אז אני מדבר על 20- גם לבנים וגם לבנות..די"מ
בעולם האידאלי שלי;שם פנוי???
בנות מתחתנות לפני גיל 20
אחרי שמי שרוצה עשתה מדרשה
כשהתיכון פשוט מקוצר לכולם, בנים ובנות..
הלוואיחכחעחילםכ
אבל חוץ מתיכון מקוצר, צריך גם פחות חינוך לתינוקיות ואגואיזם(חינוך מערבי)
חיי בסרט...אליסרטן
אל תבנה את האמירות שלך עכשיו על איזה עולם שבנית לך. דבר אל המציאות העכשיווית.
מה לא הגיוני בלהתחתן לפני 20?חכחעחילםכ
שזה הגיוני לאור המציאות שהבאתאליסרטן
שהתיכון יתקצר וכו'. כיום זה לא מתאים לרוב האוכלוסיה לדעתי.
לרוב האוכלוסיה אולי לא אבל לעם ישראל זה מתאים מאודחכחעחילםכ
הנורמלי הוא כמו שנמסר מהר סיני בתורה שבעפ "בן 18 לחופה" ופסקו ככה הפוסקים (וחלקם הוסיפו שהמקדים מגיל 14 הרי זה משובח) ילד שלא "הורסים" לו את הנפש אמור להיות בריא בנפשו ומוכן לחתונה בגיל 18. לצערנו,ליוצאים מהכלל זה לא מתאים,ואז כמובן שהם צריכים לחכות.
אין הבדל עד איזה גיל התיכון,אלא האם התיכון דופק לך את הנפש ומחנך אותך להיות תינוק-חכם או לא.
אתה חושב שהמציאות נורמאלית?!אליסרטן
לדוג' אני רוצה לשרת בצבא קרבי ולשרת את עם ישראל. הבעיה היא שאני יכול רק מגיל 18. ובנוסף אני רוצה ללמוד תורה. ובנוסף למצא את היכולות שלי בעולם ולפעול איתם במקצוע שלי.

כלומר, המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שאתה מתאר. ברור שעדיף (לדעתי) להתחתן בגיל 18 או קודם. אבל כיום יש עוד הרבה גורמים חשובים לא פחות(!) כדי לעכב את הגיל
לא,אם אין מניעה נפשית ייחודית.אין סיבה לעכב חתונה.נבנים במשךחכחעחילםכ
מי שבגיל 14 יהיה ברור לודי"מ
שהוא מתחתן בגיל 18-20 היה בשל אז לחתונה
אתה צודק שזה לא מתאים למציאות העכשוויתשם פנוי???
אבל כולנו יודעים כמה בעיות נוצרות מהפער בין הגיל שבו בוכנים להתחתן בכוח לבין הגיל שזה קורה בפועל.
ווברור שאני אבנה עולם אידא
למה לא מתאים היום?די"מ
אני לא חושבת שזה קשור למצוות לימוד תורה...אבטיח!!

סליחה על ההתערבות.

אני יכולה להעיד על עצמי שכבר הייתי רשומה ללימודים לשנה הזאת כי פחדתי ל"אבד זמן"

ואז באחת תפילות המנחה שלי כשדיברתי עם הקב"ה פתאום קלטתי איזה עצוב זה שבשביל שנה אחת מסכנה של התקדמות שלב בחיים אני מוכנה לפספס שנה שתהיה מוקדשת לקב"ה. פתאום קלטתי עד כמה לפעמים אנחנו יוצאים מפרופורציות ומפספסים ת'עיקר של החיים פה...

זה הרבה מעבר למצווה.... זה פשוט לזכור למה אנחנו פה ולא להכנע למירוץ שאנחנו חושבים שאנחנו נמצאים בו...

שכל אחת תעשה מה שנכון לה ויעזור לה להתקרב להשםדי"מ
אבל זה לא שככל מדרשה זה נצרך מי שחושבת שהיא צריכה את זה שתלך על זה
מסכימה! רק לא לוותר בגלל הזמן.אבטיח!!

למה שירות לאומי זה בזבוז זמן יותר מצבא?אליסרטן
ואני שואל את זה בתור אחד שהיה בקרבי... אני יודע טוב מאוד כמה מבזבזים שם את הזמן. אבל המטרה בגדול מושגת. כך גם שירות לאומי.
אה"נדי"מ
אז אני מבין שאתה טוען שגם צבא זה בזבוז זמן...אליסרטן
אכןדי"מ
כי אז אין זמן למדרשה..;)שם פנוי???
מה זה אין זמן? לצבא יש זמן?אליסרטן
זה עיניין של חשיבות..אצל בנות השעון הביולוגי מטקטקים של אור
אני לא חושב שזה סותר חתונה וילדים...אליסרטן
זה תופס משקל אצל מי שרוצה להתחילים של אור
לצאת רק אחרי שמתחילה ללמוד מקצוע.. ויש לי המון חברות כאלו..
ברור שזה תופס משקלאליסרטן
אבל יש דברים ששוקלים יותר בחיים... ולבנות אישיות לפעמיים תהיה על חשבון נוחות של השנים הראשונות בנישואין.
איתך.. לכן אמרתי שזה עיניין של חשיבותים של אור
נו... אז מה את חושבת שיותר חשוב?אליסרטן
הנוחות של השנים הראשונות או פיתוח אישי? נראה לי ברור מה התשובה לא?
ממש לא.די"מ
נוחות ובמיוחד בשנים הראשונות זה דבר חשוב מאוד.
אז תדאג לנוחות אם זה יותר חשוב לךשם פנוי???
למה אתה מצפה שמעשהו אחר ידאג לזה?ועוד על חשבון הפיתוח האישי שלו שיכול להיות שחשוב לו או במקרה הזה לה, יותר מהנוחות?
לא מצפה לכולםדי"מ
שכל אחת תעשה מה שבא לה ונכון לה.
אני אומר את דעתי.
ובמקרה הזה זה היה בנןגע לזה שהוא כתב שזה "ברור"..
אלסטיאן.. זה ברורים של אור
גם אותי זה מתסכלשם פנוי???
אבל לבנות יש פחות זמן בתקופה הזאת של החיים, הן פחות יכולות להרשות לעצמן..
אני דוקא שמחה מאוד שיש בנים שזו הגישה שלהם.
אגב, אני מסיימת שנתיים שירות והולכת שנה הבאה בעז"ה למדרשה. כשמובן שההחלטה על מדרשה התקבלה אחרי התחבטויות קשות על מידת האחריות שאני לוקחת או לא לוקחת על עצמי בבחירה שכזאת.
לא תתחרטי על זה.. אשרייךים של אור
כל הכבוד! מעריך מאוד, ירבו כמוך.אליסרטן
בנות עושות שנת שירות מהסיבהים של אור
שלעשות צבא מבחינה דתית הן לא יכולות.. למה אנחנו צריכות לפצות על זה או במילים אחרות להתנצל? מעריכה מאוד שנת שירות.. אבל אני חושבת שאני יכולה הרבה יותר לתרום לעם ישראל כשיש לי מקצוע ביד וכלים מתאימים.. ובכלל לבית הפרטי שלי כביכול "פרטי".. ולגבי מדרשה - יש לזה השפעה אנסופית.. שאת מגובשת, מחוזקת, טוב לך וכו.. זה מתרחב מהמעגל שלך לסביבה ולבית העתידי שבע"ה יהיה איתן ומבוסס על תורה ואמת..
כמה דבריםאליסרטן
א. למה בנות לא יכולות לעשות צבא (לא באמת נפתח את זה פה...) או שירות לאומי?
ב. אם את לא תורמת למדינה כמו שכולם תורמים. כלומר בדרך הרגילה. בטח שאת צריכה לספק הסברים!! (כמו מי שעושה רק שנה וארבע)
ג. אם גם אני חושב שאני יכול לתרום יותר במקצוע שלי. זה נותן פטור לצבא או שירות?!
על פי חוק היא פטןרה.די"מ
אז למה היא חייבת לעשות בדרך "שכולם תורמים" מה גם שבכלל לא כזה ברור שזה כזה תרומה
החוק פחות מעניין אותיאליסרטן
מוסרית/ מצפונית/דתית
שוב זה לא משנה.די"מ
אתה יוצא מנקודת הנחה ששרות לאומי זה תרומה גדולה מלהקים בית ולפרנס אותו בצורה נןרמלית.
זה בעצם המחלוקת.
למה זה סותר?אליסרטן
להקים בית מול שירות לאומי?
*ולפרנס בצורה נורמלית*די"מ
אתה רוצה להתפרנס בצורה נורמאלית? תפרנ בצורה נורמאלית.שם פנוי???
אתה פשוט חושב שאתה אחראי על ענייני הרוח בשביל שניכם והיא אחראית על ענייני החומר בשביל שניכם
אני חושבת שכל עד אני לא נשואה אני אחראית על שני העניינים כלפי עצמי. להתפתח במה שהוא חיינו- התורה ולקיים את עצמי- כי מי אם לא אני?!
ואחרי החתונה שנינו אחראים על שניהם ביחד.
את פשוט לא מבינה אותי.די"מ
אני לא בא להגיד לאף אחת מה לעשות.
שכל אחת תעשה מה שנכון לה.
אני רק אומר שלדעתי לא כל אחת צריכה וסתם חבל.
אם היא מרגישה שהיא צריכה את זה שתעוף על זה.
קיבלתי. מסכימה.שם פנוי???
לא מסכים...אליסרטן
אני חולק איתך בנקודה ש"כל אחת תעשה מה שהיא רוצה" אם זה כולל חוסר פיתוח אישי תורני. אבל דורש ומצפה מכולם, נשים וגברים כאחד. להתפתח ולהתעלות בתורה.
אין דרישה כזאת מנשיםחכחעחילםכ
שוב לא מסכיםאליסרטן
תקרא מה שכתבתי למעלה בשם הרב ליכטנשטיין. מנשים אין דרישה לפתח את העולם התלמודי. יש דרישה לפתח אישיות תורנית! אני לא רוצה אישה שחייה התורניים מחשבתיים תלויים במה שאני יחשוב...

אני מודע לזה שיש דעות אחרות וזה בסדר מבחינתי. אבל זה מה שאני חושב.
נכוןהיא
אין דרישה כזאת מאישה ועדיין כדי לפתח אותו לא צריך מדרשה
בפעם המי יודע כמה...אליסרטן
אני לא חושב שהדרך היחידה זה מדרשה!!
אבל כן יש לי דרישה לפיתוח אישי גם מבנות זה הכל.
נרחיב קצת, אישה היא לא רק בן אדם שמטרתו לעזור לגבר לקיים מצוות ולהוליד ילדים. יש לה אישיות משל עצמה. דעות מחשבות שצריכה לפתח אותם עם או בלי בעלה.
חייבת להגיד שובשם פנוי???
שמחה שיש בנים שחושבים ככה! כיף לשמוע מבן את הטענה שאישה היא לא רק דבר שעוזר לגבר לקיים מצוות ולהוליד ילדים.
ושאישה צריכה לפתח דעות עצמאיות ואישיות תורנית.
תודה לך!
שמח גם לשמוע שיש בנות כאלה! תודה.אליסרטן
עם הכבוד לרב ליכטנשטיין זצלחכחעחילםכ
הוא בעניין הזה ,והכולל נשים שיש בהר עציון, מאוד! חריגים (שלא לאמר חורגים) בנוף ההלכתי.
חריג זה לא טענה. גם הרב קוק היה חריג בזמנואליסרטן
וזה כבר לא כזה חריג. אני יכול להביא לך הרבה מאוד רבנים וישיבות ומאות תלמידים שחושבים ככה.
זה טענה,לא הופכים דעת יחיד להדרכה כוללתחכחעחילםכ
זו לא דעת יחיד!אליסרטן
וזה לא נושא הלכתי ישן של מחמיר ומקל והולכים אחר הרוב. זו השקפה ודרך חיים ותורה שלמה! וכן. כל קהילה צריכה לקדם את הדרך שהיא רואה לנכון לעשות גם אם היא לא הדעה הרווחת.
לפי הטענה שלך, לא היינו צריכים להקשיב לרב קוק כי הוא היה המיעוט...
לענ"ד בתור בת מדרשה-אבטיח!!

אני חושבת שמקבלים המווון דברים בשנת מדרשה שמאוד קשה להגיע אליהם בלי התנאים המתאימים..

והאמת שבהתחלה ממממש לא חשבתי ככה. ידעתי שזה חשוב אבל חשבתי שגם אם אני לא אעשה אני אגיע לאותן התוצאות עם הרבה השקעה ורצון טוב.

אבל אחרי השנה אני רואה שזה לא כ"כ נכון כי אם אין את התנאים הטכניים זה ממש קשה...

ברור שבת יכולה להיות איכותית גם בלי אבל נראלי שזה פשוט לא ניתן להשוואה על אותו מדד.

אבל רק נקודה ממש חשובה לחידוד- רוב ההשפעות של שנת מדרשה זה יותר בצד האישיותי מאשר בצד התורני... (לפחות אצלנו במדרשה...)

רק אומר לגבי אמא שלי, השנה שהיא עשתה במדרשה פשוטחסדי הים
העלה אותה למדרגה רוחנית אחרת לגמרי. גם לפני כן, היה לה הרבה מאוד אידיאלים, אבל השנה במדרשה הכניס בה אהבת תורה ושאיפה לתיקון המדות בצורה מדהימה. אחרי השנה במדרשה, היא החליטה שהיא רק מתחתנת עם בעל שיהיה עילוי בישיבה, והיא מקימה אתו בית תורני עם שאיפות רוחניות גבוהות ואהבת תורה.
לא..~א.ל
לפעמים מדרשה גורמת לבלבול בכמה רבדים
לא טענה מבחינתי...אליסרטן
ה"בלבול" הזה שווה את זה. יש בישיבה גם אנשים ש"מתבלבלים". ה"בלבולים" האלה הם חלק מהבנייה האישית. צריך לעשות את זה בזהירות, אבל חובה על כולן לעשות את זה.
מאיפה ה"חובה (על כולן!)" הזאת?חכחעחילםכ
שוב, החובה היא לא על מדרשה!אליסרטן
היא על האישיות של הבן אדם. אני חושב שכולם חייבים לעבוד את הקב"ה. וחלק מהעבודה הזאת, זו גם עבודה אישית על האישיות התורנית האישית של כל אחד ואחד.
שוב, החובה היא לא על מדרשה!אליסרטן
היא על האישיות של הבן אדם. אני חושב שכולם חייבים לעבוד את הקב"ה. וחלק מהעבודה הזאת, זו גם עבודה אישית על האישיות התורנית האישית של כל אחד ואחד.
לא כולם זקוקים למדרשה כדי~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך כ"א באייר תשע"ה 08:23

לעבוד על האישיות התורנית שלהן..

במיוחד נשים.

ואומר יותר מזה-- אין שום מקום להשוואה לגברים. גברים חייבים בלימוד תורה, ולכן להם ישיבה עונה באופן ישיר על הצורך הזה.

נשים מנגד, צריכות להיות ניחנות ביתר פשטות, מבחינת ה"ידע" התורני שלהן..

וכן- לדעתי זה גם משפיע על עדינותן ונפשן, כאשר הן יודעות את שצריך, ולא לומדות מעבר ומעמיקות מידי במקומות שלא תמיד צריך.

זה לא שאני נגדאולפניסטית גאה
מדרשה פשוט לי יותר חשוב שבעלי אלמד בראש שקט, וחוץ מזה אני עושה שילוב של מדרשה עם השירות
מעולה. אשריך.אליסרטן
רואים שאת רצינית ולא מוותרת על בניית אשיות. וגם משלבת את זה עם אידיאלים אחרים. כל הכבוד. מעריך מאוד.
אי אפשר להשוות בין שני הדבריםאורות ישראל
לעניות דעתי, לא נכון להשוות בין מישהי שעשתה מדרשה למי שלא ברמה של איכותיות.
יש בנות שזה באמת בונה אותן, נותן להן כלים טובים, מעלה אותן בעוד קומות רוחניות גבוהות וטובות ומעמיק אותן יותר. אך יש בנות שבאמת לא צריכות את השנה הזו (לא כי רמתן עולה על של בנות מדרשה, אלא מתוך מקום ועמדה שונה בחייהן). ולכן כפי שאמר כבר הרב טוביאנו- הנקודה היא לא שכולן יעשו שנת מדרשה. אלא שידעו לדאוג למקום הרוחני שלהן, ותמיד ימצאו דבר שיעלה ויקדם אותן מבחינה רוחנית. בין אם זה בשנת מדרשה, בין אם זה בשיעורי תורה פעמיים בשבוע (פחות או יותר. כל אחת לפי יכולתה), ובין אם זה בלמידה עצמאית שתפתח יותר את המקום הרוחני שלה יותר, של אמונה, מידות וכו'.
אני אישית, זוכה ב"ה עכשיו לעשות שילוב של השירות עם מדרשה מעולה. ובעז"ה בשנה הבאה אני אעשה גם שנת מדרשה במדרשה הזו. מתוך מקום אמיתי של העמקת היסודות התורניים שלי, ורצון לבניית עוד קומות רוחניות נוספות בתוכי.
וזה באמת הדבר שמתאים לי ב"ה!
אבל יש לי חברות שזה פחות מתאים להן, ולכן חלק יעשו שילוב עם לימודים, חלק ילכו לשיעורי תורה בקביעות וחלק ילמדו לבד..אבל העיקר הוא שיש להן את המקור הרוחני הזה שמתחזק אותן תמיד. כי כפי שראש האולפנה שלי תמיד היה אומר- האמונה היא כמו שריר. ותמיד צריך לאמן ולפתח אותו, כדי שח"ו לא יהיה רפוי וחסר כל יכולת. וכך גם בעבודת ה'. צריך תמיד לתחזק אותה (כל אחת בדרך שמתאימה לה. אבל שתתחזק ויהיה לה משהו)
בכל מקרה, תזכור שבסופו של דבר אתה מתחתן עם אותה בת ולא עם המדרשה. ולכן חשוב שיהיו לה מידות טובות, יראת שמיים אמיתית ונכונות לבנות בית כשר, נאמן, טהור וקדוש בעם ישראל. אז זה לא משנה אם היא עשתה מדרשה או לא. העיקר שהיא דאגה לנשמה שלה ולחלק הרוחני שלה- שהוא בעצם מבטא את הקשר שלה עם הקב"ה
המונמון ב"הצלחה!
מסכים עם כל מילהאליסרטן
רק שבבירורים שיטחיים. כשאני שומע שמישהי הלכה למדרשה. אני מבין שכנראה (לא בטוח!) היא אחת שמשקיע באמונה שלה וגם פיתחה אותו. זה הכל... ברור שזה לא המרכיב העיקרי. אבל זה כמו כל סטיגמה. צריך לקחת בערבון מוגבל.
מעניין איפה פותח השרשור...נפש חיה.

כל הכבוד למגיבים! מסקנה.הודעה1

תודה חבר'ה תגובות מעניינות. באמת אבדוק מהו המקום הרוחני והשאיפות של בת שלא עשתה מדרשה, באופן יותר מעמיק מאשר אחת שעשתה, אבל לא אפסול על זה. ברור שעיקר התורה בבית תבוא ממני, אבל כן, חשוב לי מאוד! שאלמד מאשתי את התורה הנשית המיוחדת שלה, מנקודת המבט של האשה, שאולי אני לא רואה בתור גבר. ההפריה הרוחנית הזו חשובה חשובה לי מאוד. 

ושוב חבר'ה השקעתם תודה!

תגובה יפה. שמחתי לדון.אליסרטן
וואוו. כ"כ השנה הכי משמעותית בחיי.טל אוריה

בוא נשאל את השאלה הפוך-

איך רקע ישיבתי משפיע על בנים?

יש הבדל אם בחור הולך ישר לצבא/ מכינה/ישיבה?

בעיני ההבדל הזה, שאני אבדוק אצל בנים הוא אותו הבדל שהייתי רוצה שיראו אצלי ואצל חברותיי למדרשה.

השנה שהייתי במדרשה בתוכנית המלאה ואח"כ השנה שהייתי בתוכנית בוגרות- הוראה,

כ"כ עיצבו ובנו לי את כל העולם התורני, אמוני, רעיוני, והשקפתי שלי.

מרגישה שממש קיבלתי כלים ב"ה לחקור כל דבר ב"שכל של תורה".

ובנוסף כמובן- יש עניין של חיבור עצום לדברי תורה.

חיבור שגם אם היום הוא לא פיזי, בנוכחות יומיומית בשיעורים, הוא חי וקיים.

הרב רונן טמיר שליט"א, שהוא ראש המדרשה שלי הוא עדיין רבי ואני מתייעצות איתו בסוגיות הלכתיות/אמוניות.

הוא מלווה אותי בתקופות שידוכים ומשמש ככתובת לכל דבר שבקדושה.

בוודאי שלא בכל מדרשה ההרגשה היא דומה, ולא לכל בת ישנו אותו קשר אישי עם הרבנים, אבל זה בגדול לפחות מה שהמדרשה והרבנים נתנו לי.

** כוכבית נוספת לסיום- להיות חלק מחבורה שלימה ששואפת לתיקון, לתשובה, ולבניין תורני זה דבר מדהים ועצום.

החברות שלי מהמדרשה הן נכס עצום ומתנה נהדרת שקניתי בימים של עמל תורה, והן ילכו איתי בע"ה (מקווה ומאמינה) לכל החיים.

וכן, חלקם הגדול(ב"ה) כבר נשוי ויש אפילו כמה אימהות בקהל (אני לא כ-ז-ו זקנה, כן? פשוט מהירות אצלינוחצי חיוך),

ובכ"ז כל חתונה/ אירוסים הכי ברור שכולן מתייצבות, וכל לידה כולן מעודכנות ברמת הטלפונים.

תודה על הבירור,עכשיו ברור שזה לא הנהגה לרבות.חכחעחילםכ
"שכל של תורה"-ריח הפמיניזם צורב באפי.
לא בריא לערבב עבודת ה גברית ונשית
דיי לפחד מפמיניזםאליסרטן
ותפסיק לטעון טענות דמגוגיות (שלא תוקפות את עצם הטענות שלה, אלא מנסה להנמיך אותם מסיבות צדדיות)
וכמו שאמרתי לפני זה. יש עבודת ה' גברית ונשית. והם עבודות שונות. אבל זה לא אומר שבאישה אין גם קצת עבודה גברית שתשלים אותה ובגבר עבודה נשית.
החיים יותר מורכבים מאשר שחור ולבן....
טוב. |מפסיק לפחד מפמניזם...חכחעחילםכ
ומרפורמיות, חד מיניות,התיוונות(התמערבות? לא נשמע טוב),נשות הכותל,נצרות| |ומקומות סגורים|

אין פה עניין של פחד. השאלה היא מה נכון.

החיים הם לא שחור ולבן -הם מאוד צבעוניים,אבל בצבעי התורה בלבד!
שכל של תורה אצל נשים מצחין לטעמך? מה?הייזל
לימוד תורה הוא עבודת ה' גברית ולכן ברור שאינו הנהגה לרבות? מה מה מה?
אשמח לביאור.
בעיני המושג "שכל של תורה" תמיד נשמע מצחיןדי"מ

גם אצל גברים..

למה נדחפת? הייתי באמצעחכחעחילםכ
|צ|
הוא מצחין פשוט יש לך יותר שכל של תאוות מאשר תורהחנטריש

מה לעשות רב הזמן אתה עסוק לאכו לישון להנות .........

הארומה הפמניסטית שבוחכחעחילםכ
לימוד תורה כדרך עבודת ה'-הוא גברי.
כמו שלומדת הגמרא בקידושין דף כט: שורה שלישית מהשורות הרחבות(פתחתי בשביל לדייק) מהפסוק ולימדתם אותם את בניכם-ולא בנותיכם.
נשים צריכות ללמוד,כאמצעי לקיום (מעשי,מחשבתי) ."ישיבות"/"בתי מדרש" לבנות הם עיוות מערבי .
ושכל של תורה זה סיסמא. שבטח לא מתאימה ללימוד נשי (לא "חוקר" באופיו)
לנשים אין איסור ללמוד תורהאליסרטן
ובמקום להביא מקורות וטענות דמגוגיות. כשיש רבנים שאומרים במפורש שנשים אפילו צריכות ללמוד תורה.
תביא טענות לעניין. איזה דבר רע יקרה אם בת תלמד תורה ויהיה לה "שכל של תורה".
ותפסיק כבר עם טענות לא קשורות כמו נצרות וכל זה...
באתי לפה לדון. ולשמוע דעות אחרות. לא למצוא חברותא. תסביר את דעתך במקום להביא פסוקים.
תשובהגרי

מתוך הספר "רינת שושנים". תסתכל בהערה 6.

מוזמן להסתכל גם כאן.

למדתי את הנושאאליסרטן
ואני מכיר את המקורות והפסקים (בגדול. כמובן שתמיד אפשר להרחיב יותר).
אבל באתי לדון פה. ולשמוע טענות של מה אתה חושב ולא פסקים. אם הייתי רוצה ללמוד הלכות תלמוד תורה של נשים לא הייתי פונה לפורום הזה בשביל זה.
יש מה לענות גם לזה. (לימוד לנשים) בפעם הבאה אם ירצה ה'....נפש חיה.

נשלח פעמים בטעות,אפשר לדלג.חכחעחילםכ
לא מאמינים?!
זו↑ דמגוגיה משובחת.חכחעחילםכ
ענית לי ש"לנשים אין איסור ללמוד תורה" בעוד שאני אמרתי "נשים צריכות ללמוד תורה"

כמו שכתבתי "שכל של תורה ...לא מתאימה ללימוד נשי" . אסביר, בין נשים לגברים יש הבדלים,מהם פיזיים,קוגנטיביים,נפשיים ועוד.
אחת ההשלכות של ההבדלים (הנפשיים והשכליים) היא שדרך הלימוד (ובפרט בתורה שהיא תורת חיים ולא חוכמה גרידא) שונה (בקצרה -לימוד נשי יותר רוחבי וגברי יותר מעמיק). איזה דבר רע יקרה? הבנה לא נכונה יכולה להביא לסילופים (נקרא ב"מקורות" מגלה פנים בתורה שלא כהלכה) עיין קלדרון,נשות הכותל,"הרי אתה מקודש לי" וכו'. זה לא סיבה "להיעלב" בדיוק כמו שמקצה נשים מופרד באולימפיאדה, זה לא פחות טוב , פשוט שונה.

רוב הדוגמאות שהבאתי (נצרות וכו) קשורות לעניין קשר הדוק,השאר באו להגחיך. אם דווקא "נצרות" הפריעה לך אפרט עליה, הטיפשות המכונה "פמיניזם " "שויון " מגיעה מה"תרבות" המערבית. שמושפעת מהנצרות,ב"ה זכיתי לא להכיר את יסודות הנצרות,רק חלק מהשלכותיה.

צר לי שמפריע לך שאני שואב את האמת שלי מ"פסוקים" ו"מקורות".
לא אתכחש להם,גם אם הם מגרדים למאן דהו באוזן.
אני יסביר יותר טוב למה התכוונתיאליסרטן
א. האמירה שהתכוונתי לומר באמת אולי קצת שונה ממה שרשמתי מצטער. מזה שמותר לנשים ללמוד תורה אני מבין שזו גם דרך לאישה לנתקדם. לא רק לימוד רוחבי אלא גם עומקי! זה לא הדרך הראשית אצל בנות אבל זו גם אופציה.
ב. בוא נעשה קצת סדר לוגי של טענות... אני טוען שאישה צריכה ללמוד גם עומק. ואתה עונה לי שאתה מפחד מתוצאות רעות שיקרו. זו לא טענה שסותרת מהותית את הדברים שלי אלא אם כן אתה חושב שזה מחוייב שזה יקרה.
בנוסף, אתה טוען שאישה שבגלל הבדלי האישה היא צריכה ללמוד רק(!) בצורה מסויימת (רוחבית קראת לזה). ואני לא מבין למה שאישה לא יכול ללמוד בצורה מעמיקה ולקבל שכל של תורה. חוץ מהפחד שלך. שאני חושב שהוא קיים אבל לא סותר מהותית את דברי.
ג. אני הבנתי מה ניסית לומר בדוגמאות שלך. אני רק טוען שוב שאלה טענות שלא נוגעות בגוף העניין. אני מציג לך דעה מסויימת ובמקום לענות לי למה היא לא נכונה אתה מראה לי למה זה כמו נצרות... (ואל תגיד לי כי נצרות זה לא נכון. תסביר למה בדוגמא הזאת אני טועה!!)
ד. בקשר למקורות. לא רק שאני מאמין במקורות אני גם שואב את כל ההשקפה שלי משם ומהרבנים. ולכל מילה שלי יכלתי להוסיף פסוק ומקור. אבל אני לא עושה את זה כי כרגע מעניין אותי מה אתה חושב!! שוב, אם הייתי רוצה ללמוד את זה בעיון לא הייתי פונה אליך!

דבר אחרון, יכול להיות שאני קצת רגיש אבל הביטויים בסוף, לדעתי, לא היו לעניין.
זה סתם לא נכנסתי לדיון כולו אבל הדעות השתנו בדורנו נשים צריכחנטריש

ות ללמוד כל הרבנים סבורים ככה אולי לא כולם אבל מגדולי ישראל התבטאו בעניין למשל הרבי

אני מניח שמכוון אלי ושורשר לא נכוןחכחעחילםכ
אשתדל להגיב לזה כשאגיב לאליסרטן
. אאכ זה סתם
אענה עכשיו בכותרות,בתקווה להגיע למחשב...חכחעחילםכ
א-המסקנה לא נכונה
ב-חלקתי *עקרונית* על לימוד כזה. בתשובה לשאלתך מה יקרה? עניתי מה יקרה.
ג-לא הבנתי
ד-מה שאני חושב = מה שאני מבין מהמקורות (רצון ה')

יכול להיות שאני לא רגיש מספיק...לא ראיתי שום ביטוי לא לענין(אשמח אם תכוון אותי למילים עצמם). מאן דהו = .
מישהו. כתבת במקום להביא מקורות ופסוקים(בנפרד) תטען טענות,אבל מה לעשות שטענותי מגיעות מהפסוקים והמקורות?
מקווה שזה יעשה קצת סדראליסרטן

א. מעולה! אתה חולק עלי. עכשיו תסביר לי למה...

ב. חלקת עקרונית. כלומר יוצא מדבריך שאתה חושב שבת שתלמד בצורה כזו שתקבל "שכל של תורה" זה יוביל בטוח לדברים שציינת מקודם. תקן אותי אם אני טועה.

אני אישית מסכים לחששות, אבל מכיוון שאני רואה ערך בפיתוח אישי תורני ולדעתי לימוד מעמיק לנשים לא סותר זאת מהותית. לכן למרות הפחדים אני ישמח אם היא תלמד לעומק במשנה זהירות.

ג. הסבר של דמגוגיה:

אני טוען 1+1 =3. אתה לא מסכים.

טענה דמגוגית: נולדת בגרמניה ושם הם טיפשים - גם אם זה נכון. זה לא טוען לגופו של עניין. ולא סותר מהותית את הטענה.

טענה לא דמגוגית: בוא תראה קח תפוח ועוד תפוח ותספור כמה תפוחים יש לך עכשיו - טענה לגופו של עניין וסותרת את הטענה שלי.

במקרה שלנו, אני אמרתי לנשים מותר ללמוד תורה לעומר. אתה - זה ריח פמיניזם, ואני מפחד מפמיניזם = דמגוגיה.

וההסבר שאני מבין ממך עד עכשיו זה שאתה חושב שבת שתלמד תורה לעומק ותקבל "שכל של תורה" זה בטוח יפגע בה.

ד. שוב... טענה דמגוגית. גם אני חושב מה שאני מבין מהמקורות. כשיש לי שאלה אמונית אני מברר במקורות. אני רוצה לחדד לעצמי את התפיסה שלי ולהשפיע על אחרים אז אני פונה ודן עם אנשים. ולכן אני יודע שאתה ת"ח ירא שמים שגם מבין מהמקורות ומעניין אותי איך הבנת - כלומר הדעה עצמה. עם המקורות אני מסכים, ואם אתה רוצה להתווכח עליהם. אז אתה מוזמן לחברותא.

אני יודע מזה "מאן דהו" ו"יגרד באוזן" נראה לי הביטוי הזה היה כדי להתריס. זה הכל. אפשר להיות בוטה גם בלי קללות, ומילים גסות...

אגיב ממחשב בלנדחכחעחילםכ
רק לגבי הסוף.
התכוונתי-לא נעים לשמיעה,שום דבר מעבר
א. איפה ראית שזו אופציה?חכחעחילםכ

ב. טענתי היתה שלימוד "ישיבתי" (חוקר , מעמיק) אינו מתאים לנפש וצורת החשיבה שלנשים . תוצאה אפשרית הוא הבנה שגויה,לא לשווא הבורא שברא גברים בצורה כזאת ונשים בצורה אחרת קבע (בתורה) שלנשים לא מתאים להיות בשררה (דיינים,מלך. היוצאות מן הכלל הם יוצאות מן הכלל הכלל נשאר) כמו שכתוב בתחילת הערה 6 

ג. הפמיניזם שבא על רקע של "דיכוי" אצל הגויים כל כך לא מתאים ליהדות, היהדות מכבדת נשים.

לנסות להשוות בין נשים לגברים זה זלזול באשה, שבא מהבנה כאילו אשה שווה פחות מגבר(-הזוי!).

אוף , בצהרים היה לי מלא מה לכתוב... 

לילה טוב.

מצטער על האכזבה, תכננתי לפרט @אליסרטן

תשובותאליסרטן

טוב עכשיו אתה הרבה יותר מובן... נראה לי הקטע הזה שלרשום א,ב,ג דיי עוזר.

א. אתה שוב שואל מקורות. אין בעיה בשאלה, אבל זה לא מה שאני מחפש. אם בכל זאת אתה רוצה מקורות אני יחפש את השיעור שלמדתי ששם יש הפניה לספר של הרב ליכטנשטיין שאומר שנשים צריכות ללמוד אמונה ששייכת להם בצורה מעמיקה. וזה יכול להיות עם גמרא וכו'.

ב. אני מסכים. יכול להיות תוצאה של הבנה שגויה. בנוסף אני גם מסכים שזו לא הדרך העיקרית. אבל לא הבאת לי טענה או הסבר הגיוני למה בוודאי היא תטעה...

ג. יכול להיות שהפמיניזם בא בגלל סיבות לא נכונות... זה לא משנה. בסוף זו דעה שצריך להתייחס אליה כי היא חלק מהמהלך האלוקי במציאות.

ואני מסכים איתך שהרעיון של ההשוואה בין נשים לגברים בכל המישורים היא טעות יסודית של הגישה הפמיניסטית. אבל, מה שאני כן יכול לקבל מהם. זה שיש תופעה פה בעולם של דיכוי נשים. נשים לא ממצות את הפוטנציאל שלהם מסיבות תרבותיות - חברתיות. וביהודות - מסיבות שזה לא מתאים לנשים.

אז נכון יש דברים שבאמת לא מתאימים לנשים כמו שיש דברים שלא מתאימים לגברים. אבל אני חושב שאנחנו צריכים ללמוד מהפמיניזם לאפשר לאישה כמה שיותר בדברים שכן מתאימים לה.

המשךחכחעחילםכ

א. פטיש ברור שצריכות ללמוד אמונה! (אאכ זה בא להם בטיבעי ואז זה מחלוקת .גם לגבי גברים) . גמרא זה לא טאבו.

ב.לא אמרתי שבוודאי תטעה,אבל גם אם לא הסיבה שצורת הלימוד (בלי קשר לתוכן) שונה היא בגלל תכונות הנפש השונות . אנסה להסביר בדוגמא: שיחה של נשים מאופיינת בדילוג קליל מנושא למישנהו ולאסוציה ... לעומת שיחה של גברים שמאופיינת בתכליתיות. בדומה לזה הלימוד (ממש בכללי) .

ג.להתחייס זה לא אומר לקבל. הטעות היא שרואים בעבודת ה' גברית מיצוי יכולות יותר גבוה,זה לא נכון . מי אמר שראש ישיבה יותר עובדת את ה' מאשתו שמחליפה טיטול בבית?! . בעולם יכול להיות שיש דיכוי נשים, בתורה אין!-היא תפורה בדיוק על התכונות של האישה.

המשךאליסרטן
עבר עריכה על ידי אליסרטן בתאריך כ"ד באייר תשע"ה 00:09
עבר עריכה על ידי אליסרטן בתאריך כ"ד באייר תשע"ה 00:08

א. טוב את א. נעזוב...

ב. מסכים, אבל אני חושב שלא אני ולא אתה יכולים להגיד לבחורה שרוצה ללמוד גמרא בצורה מסויימת, שמעי את צריכה קצת יותר לקפוץ מנושא לנושא... כלומר, הטענה שלי היא שבגלל שזה אינדיבידואלי אז היחידה שיכולה לדעת האם היא לומדת בצורה טובה זו היא!. ולכן אני לא יגיד לבת איך ללמוד. אני אני יציג לה את הסכנות בזה שיש בלימוד (כלשהו) וידרוש ממנה ללמוד ולהיזהר.

ג. בתורה אין דיכוי לנשים. במציאות יש!. למה שהגבר לא יחליף טיטולים? למה רק הגבר צריך להתפתח בתחומו האמוני על חשבון האישה? אני מקווה שאתה לא אומר שהיא עובדת ה' דרך הטיטולים... כי את זה גם הגבר יכול לעשות. או שאתה טוען שהוא לא מחליף טיטולים כמו שצריך. כלומר, הטענה שלי זה שכיום יש תפקידים שמשום מה ברור שהאישה צריכה לעשות כדי לתת לגבר להתפתח על חשבונה.

ואת כל אלה אנחנו לומדים מתופעת הפמיניזם התפתחה בעולם

א-√חכחעחילםכ
ב- "לבחורה ש*רוצה* וכו' " -לא דיברתי על זה התכוונתי למי שמחפשת מה ה' רוצה שהיא תעשה, להבנתי לימוד גמרא(ובכלל לימוד לשם לימוד) זה לא מה שעושה לה' את זה.

ג.לא אמרתי שגברים לא מחליפים טיטולים(/מבשלים/שוטפים). ושוב אין פה פיתוח על חשבון האשה כי זה לא שייך,כל אחד מתפתח בתחומו. הבנת נכון - היא עובדת את ה' (אפילו) דרך הטיטולים! מדהים! וכן בישולים וסידור הבית! האם זה פחות מעבודת ה' של בעלה בבית המדרש או בעבודה? לא!
(דיינו שמגדלות בנינו(כן, כן,גם בטיטולים) לתלמוד תורה)

וכמו בב' השאלה אם *היא* רוצה להתפתח (חוויה רוחנית וכו ) או פשוט לעשות רצון ה'
א.Vאליסרטן

ב. למה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממנה מה ה' רוצה ממנה? אתה מכליל על כל הבנות שהן ככה. אני מסכים שיש תפקידים שונים. אבל מפה ועד לרדת לרמה הזאת של איך ללמוד לדעתי זה שגוי.

ג. במילים פשוטות אתה אומר לאישה לעבוד את ה' דרך טיטולים ולגבר דרך עבודה. זה בדיוק ההגבלה שהתכוונתי. אתה אומר לאישה לא לצאת לעבוד ומגביל אותה בבית. ואת הגבר אתה שולח החוצה.

שוב, אולי זה באמת המטרה היותר עליונה ועיקרית של האישה מול הגבר. אבל לרדת לרמה הזאת של הטיטול אני ממש לא מסכים. הגבר יכול לעבוד את ה' דרך הטיטול הזה לא פחות טוב מהאישה!

המח' שלנו זה במינונים. ואני לא מצליח להבין למה אתה לא נותן מקום גם למינונים שבנות שאומרות לך שהן רוצות לעבוד בצורה אחרת, דרך קצת שונה, אבל שם הן מרגישות שזה יכול לחבר אותן יותר לנשיות שבהן. לרדת לרמה שאפילו להחליף טיטול האישה תעשה את זה יותר טוב (ברמה הרוחנית) אני לא מקבל. זה לוקח את כל האינדבידואליות של האדם ומשבץ אותו לפי סטיגמות. כל הגברים צריכים להיות כך. וכל הנשים צריכות להיות כך.

נמחק לי פעמיים-שלישית גלידה(באנגלית)חכחעחילםכ
ב.שאלת לדעות של אנשים.זו דעתי. אין פיחות בדרך לימוד כזאת, כמו שאחד קולט שפות והשני מספרים,אחד חזותי ואחד בשמיעה וכו' נשים הן יותר רגשיות ולכן מותאמת להם דרך
גברים הם יותר שכליים ומותאמת להם דרך.

ג. זה פשוט לא מה שאמרתי.
אומייגד!! אני??! פמיניזם? לוידעת אם לצחוק או לבכותטל אוריה

ממש ממש לא

זה ביטוי קבוע של מורי ורבי הר' רונן טמיר שליט"א, שבטח ובטח שלא חשוד בפמיניזם (אח של הר' ערן טמיר ממכון מאיר)

תעיד כל מי שמכירה אותי(ויש פה הרבה כאלה)שאני ממש לא מהפמיניסטיות הקרביות, אין לי שום רצון ללמוד כמו גבר או להידמות לו.

מאמינה שיש לי את תפקידי בעולם כבת וכאישה, ומתוך אמונה זו ולפי אמונה זו חונכתי במדרשה.

פטישמסכימה שאולי הביטוי הספציפי שבו השתמשתי יכול להישמע קצת קיצוני, ובכ"ז, אתה די שופך את דמי פה, בנחרצות שבה אתה קובע שאני פמיניסטית.פטיש

אף אחד לא אמר שאת פמיניסטית. וקצת על פמיניזםאליסרטן

ואני לא מבין למה כולם פה מפחדים מזה כל כך? זה כוח שיצא לעולם כמו הציונות או פוסטמודרניזם. שהביא איתו דברים טובים ודברים רעים וצריך לקחת מהם את הדברים הטובים. ולזרוק את הדברים הלא טובים.

דיי להתנזר מכל דבר! אני מסכים שצריך להיות זהירים. אבל אם לא נשים לב להתפתחויות שמתרחשות בעולם, אז לא נוכל לקדם אותו. ולא היינו מגלים את הציונות הנפלאה שהתחילה מעובדים פשוטים שלא שמרו תורה ומצוות, ואפילו לפעמיים סתרו עם האידיאולוגיה הזאת את התורה! (מה שהחרדים עד היום מפחדים...)

שופך את דמך כי כתב שאת פמיניסטית?שיררר

את לא חושבת שאת מגזימה?

מצטערחכחעחילםכ
פרשתי לא נכון...

שיררר-זה כן
אליסרטן-אין שום קשר לציונות
כשתהיה מול מחשב ותביא טענות נדבר...אליסרטן
הייתי שמח להבין את הקשר לציונות(חוץ מזמן התפתחות התנועות)חכחעחילםכ
הקשר בין הפמיניזם לציונות.אליסרטן

שניהם כוחות שהגיעו מכוח האינרציה. כלומר מתוך המציאות, מתוך העם. בלי שאיזה דמות תורנית הציע את זה. והרב קוק בגדולתו. מתאר במאמר הדור, איך הוא מצליח לראות את הכוח הזה. כוח אדיר ונכון. שאפשר לקחת ממנו הרבה דברים. בלי עוד יהודי גלותי עם הראש למטה. אלא יהודי זקוף שעובד בארץ.

אבל הרב קוק גם מתאר את ההדרדרות וההתרחקות של העם מהתורה והמצוות. ועם כל זאת הוא מקבל את הכוחות העוצמתיים של הציונות. הוא יודע לראות את הטוב באידיאולוגיה הזאת ולזרוק את מה שלא טוב. בלי לפחד.

כך עשה הרב שג"ר עם הפוסט-מודרניזם, וכך צריך לעשות עם הפמיניזים, והצימחונות שצצה לה. וכו'.

והדברים שאני לא לוקח ולוקח מהפמיניזם פרטתי למעלה.

תודה לך!די"מ

שכנעת אותי כמה הציונות רעה.

לא באמת,אני חושב שיש דברים טובים בציונות אבל בדיוק כמו הפמינזם והצמחונות יכול להיות מאוד מעוות,גם אם בבסיס יש נקודת אמת בדיוק כמו בציונות!

הלחצת אותי לשניה, עד שראיתי את האותיות הקטנות...אליסרטן

שלא תבין לא נכון.די"מ

אני לא ציוני.

אה... טוב.אליסרטן

דווקא היה נראה שאתה לוקח את ה"נקודת אור"?

זה שאני נגד משהו לא אומר שאני לא חושב שיש בו דברים טובים.די"מ

סימן שאתה לא ממש נגד...אליסרטן

אם אתה מוכן לקבל את החידוש העצום של הציונות - שעכשיו אנחנו נבנה את המדינה הזאת בידינו למרות שזה על חשבון זמן של לימוד תורה ואולי עוד כמה ערכים. כנראה אתה לא מתנגד אליה אידיאולוגית. אולי במינונים אתה מתנגד למה שקורה.

או שאתה כמו האידיאולוגיה החרדית. הערך של ישוב הארץ לא שווה אפילו דקה אחת של ביטול תורה....

טוב נו,די"מ

זה כבר ממש ניצלו"ש.

אם בכל זאת מעניין אותך מוזמן לחטט בהודעות שלי בכרטיס אישי.

פמיניזם לא! הגיע מהעם זה התפתח אצל הגויים באירופה ואח"כחכחעחילםכ
בארה"ב ואז זה השפיע על יהודיות שם,וכשהם עלו הם הביאו איתם את השטויות.
בציונות- (הגם שהגיע בדרכים "מלוכלכות" )אין בציונות "נקודת אמת"-יש בה נקודת שקר . כמעט כולה טוב. (אלא שהשקר רועש).
לעומת זאת הפמיניזם - בנוי על טשטוש הטבע שהבורא טבע בעולם , שיש הבדלים(לא מדבר על זכויות לנשים-מבורך.אני מדבר על האידיאולוגיה להשוות) אין בו שרש אמת (יש ענפים שהם אמת כגון זכויות) .

לא מצאתי את החלוקה שלך לגבי מה אתה לוקח ומה לא,אשמח אם תחזור על זה.
האם יש בנות במדרשה שהן לא דתיות וסמינר אולפנה זה אותו דברמנחם10

טעותמנחם10

טעותמנחם10

טעותמנחם10

ואוו אנשים ניסחפתם..טל אורהאחרונה
מי שלא עשתה מדרשה זה לא אומר שהיא פחות טובה.. אני אישית לא עשיתי ואני לא חושבת שאני אקדיש שנה שלימה על מדרשה. (לי אישית זה לא מתאים)עשיתי שנתיים שירות ואני לא מצטערת על זה בכלל להפך השנתיים האלה ממש העצימו אותי. כל אחת צריכה לעשות מה שמתאים לה.
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך