מישהו יכול להסביר לי למה זה לא בסדר לשאול אם היא יהודייה?די"מ
כי הם לא באמת שאלואלעד
הם לעגו והפגינו עויינות והתנשאות במקום שאמור להיות הכי תומך ומשרה בטחון לאישה
ואם לא הבנת, תמתין עם זה
אם זה ככה זה לא בסדר.די"מ
שתמתין עם זה?מושיקו
יאלה חתונה עוד השנה.
יש לגויה איסור לטבול?שלומי20104
למדת הלכות נדה?
אם כן תראה שברוב הסוגיות שצצות היום בנושא(לדוגמא לשאול אותה אם היא נשואה) רוב הפוסקים כותבים שאסור לשאול את האישה בכלל.
המנהג שהבלניות שואלות כל מיני שאלות השתרש בצורה מוזרה.
תפקיד הבלנית הוא אך ורק לראות אם האישה נקיה במקומות שהיא לא יכולה לראות ואם כל הגוף נכנס.(לחלק מהפוסקים היא צריכה לבדוק רק אם היא נכנסה).
בלנית היא לא משגיחת כשרות, תפקידה לסייע לטובלת לטבול כהלכה.
(אגב ברוב מוחלט של הישוביים הדתיים לאומיים שרב הישוב קובע ולא המסורת של הבלניות הדברים האלו לא קוראים בכלל, זה קורה כימעט אך ורק בערים)
לא חושב שהמצב מושלםדי"מ
(ואני גם נגד לשאול אם היא נשואה בהתחשב בזה שאני תומך בעליית רווקות להר הבית..)
לא כי יש איסור לגויה לטבול.
כי אם טבלו שם נוצריות אני מבין ומסכים עם הרצון שלא יטבלו שם נווצריות.
אבל בשביל למנוע מגויה מסוימת לטבול (שלא ברור שהם בכללותן טל
יכולות למנוע את זה ממנה - המקוה הוא בבעלות המדינה, הבלנית היא רק עובדת של המועצה הדתית והיא לא יכולה סתם ככה לסלק אישה. אני לא מכיר הוראה מפורשת שלמישהי שהיא לא יהודיה אסור לטבול במקווה של המדינה...)
בשביל למנוע מאותה גויה לטבול - אם בדרך תצטרך לבייש הרבה מאוד בנות ולהתחיל לחדור לפרטיותן - זה לא ראוי. ולא שייך.
עדיף שנוצריה או שתיים תטבולנה שם, ולא לפגוע בבנות ישראל הכשרות שבאו לשמור על טהרת המשפחה.
לשאול אם יהודייה זה לא דבר מבייש או חדירה לפרטיות.די"מ
וכשמדובר על רווקות שטובלות בשביל לעלות להר הבית חודרים להם טוב טוב לפרטיות
ואף אחד לא מתנצל אלא להיפך.
אף אחד לא אמר שזה טוב לחדור גם שם...ולמען האמת לפיותן טל
מה שאני זוכר הוצאה כבר לפני יחסית הרבה זמן הוראה מהרבנות לבלניות לא לשאול שאלות שלא נחוצות באמת לצורך הטבילה, או משהו כזה...
בגדול אישה יכולה אפילו לטבול לבד מעיקר הדין אם היא מספיק נזהרת ובודקת שאין חציצה ושהכל נכנס וכו' - אבל בשביל שהכל יהיה "בטוח"יותר, תיקנו כבר לפני המון המון שנים שאישה תטבול עם עוד מישהי כדי שתוודא שהכל כשורה. לא זכור לי ששם הורו על אותה "אישה נוספת" לחקור ולדרוש דרישות שונות בדבר אותה אישה.
ומה מבייש או חדירה לפרטיות מצד אישה כזאת או אחרת - זה עניין שלה, לא שלך, ואתה לא באמת יכול להבין אותה עד שתעמוד במקומה ועד שתחווה במקומה את מה שהיא חוותה. בגלל שזה לא יכול לקרות, אתה לא באמת יכול להבין איך אישה מרגישה אז במצב כזה בשאלות שכאלו...
שלא כל כך שמים עליה..(על ההוראה מהרבנות)די"מ
לשאול האם היא יהודייה זה שאלה לגיטמית
(כמו שכבר אמרתי יכול להיות ששאלו בצורה בעייתית שאז אני מסכים שזה לא בסדר)
אתה חושב שזה לגיטימי. אתה מעולם לא עמדת בסיטואציה כזאת.ותן טל
מישהי אחרת חושבת שזה לא לגיטימי.
יש לך כלים מוסריים לקבוע בצורה אוביקטיבית מה לגיטימי ומה לא לגיטימי, כאשר אפילו את המצב הנתון עצמו לא חווית מעולם מבחינה רגשית? ברור שלא.
בנוסף, אם נדון לפי ההלכה היבשה - האם הבלניות חייבות הלכתית לשאול אותה אם היא יהודייה? לא. אז אין פה הנחת בסיס שחייבים, לכן לא צריך לחשוב בכלל שצריך - אם היה צריך לשאול, ההלכה היבשה הייתה כותבת את זה...
אני רק מזכיר לך שאתה זה שמדבר על ההלכה היבשה..
אז ברגע שלפי ההלכה היבשה אין צורך, זאת אומרת שאין כאן שאלה הלכתית לגבי האם זה מותר לשאול אותה - אלא שאלה יותר מוסרית - ומוסרית ואנושית, אתה, כאמור, לא יכול לבחון אובייקטיבית מה לגיטימי ומה לא.
אותה אישה זה לא לגיטימי מבחינתה, והרב שטרן התנצל בפניה על עוגמת הנפש שחוותה - וזה יפה מאוד! לא מדובר בשאלה הלכתית שהרב התנצל על משהו שלא צריך להתנצל עליו...
מי דיבר על הלכה?די"מ
לא אמרתי שמצד ההלכה היא חייבת לשאול.
ומציתי את הדיון הזה.
היה שלום.
שלום
ותן טל
אמרתי במפורש, שזה לא שאלה הלכתית, ולכן זה שאלה של מוסר שבה, לעניות דעתי, אתה לא יכול להכריע מה לגיטימי ומה לא...
מותר לי לסבור ככה?
יש אישורדי"מ
תודה
ותן טל
אשמח לראות פוסקים שאומרים שאסור לשאול את האשהיזהר
ומה מקור האיסור?
אגב, משגיח כשרות ו"לסייע לטובלת לטבול כהלכה" זה בהחלטיזהר
היינו הך. רק בתחום אחר.
זה ממש לא היינו אך. משגיח כשרות משגיח על מי שמכין אוכלותן טל
לאנשים אחרים. בבית שלך אין לך משגיח כשרות, ולא לאשתך.
ככה גם אישה שטובלת, עושה את זה בשביל עצמה ובשביל בעלה - לא בשביל אנשים אחרים, ולכן ההבדל בין תפקיד הבלנית לסייע, לבין משגיח הכשרות לשמור על האוכל שיוצא ממסעדה או קייטרינג לאנשים אחרים - הוא הבדל עצום.
ביום שבו תכניס משגיח כשרות לביתך שישאל אותך או את אשתך על כל דבר שזז במטבח - תעדכן אותנו...
יש כאן שני דברים:יזהר
א. השירות לטובלות.
ב. השימוש במתקני השייך למועצה הדתית ונמצא בתחום אחריותו למטרה מסויימת.
בדבר הראשון - חלק מהשירות לנשים הטובלות זה לעזור לאשה לוודא שהטבילה נעשית לפי ההלכה, ע"י ווידוא שכל השיער בתוך המים וכו'. אכן התפקיד הוא לסייע. לבלנית אין אחריות על הטבילה והיא רק עוזרת (כמובן שהיא אחראית גם לעשות את תפקידה בכל הקשור להחלפת המים כהלכה וכו').
בדבר השני - התמונה שונה. בניגוד למטפח הפרטי שלך, המקווה הוא מבנה ציבורי שמספק שירות מסויים מאוד לציבור. הוא לא נועד לתת שירותים אחרים, ודאי שהמועצה הדתית ועובדיה לא מחוייבים להם ואף מותר להם למנוע הערמה בתחום הזה. ממש כשם שמותר למפקח של אגד לבדוק ששילמת על הנסיעה. כמובן הבדיקה צריכה להיעשות בצורה סבירה וניאותה (מה שלא נעשה בסיפור הנידון, ע"פ הפרסומים), אבל עצם הבדיקה מוצדקת בהחלט.
ואם מישהי רוצה "שירותי מקווה" שלא לצורך אורתודוקסי - שתתכבד ותבנה מקווה בבית שלה, או שתלך לטבול בים.
בדבר השני הרבנות הייתה מאוד ברורה - אין לשאול שאלות שלאותן טל
ענייניות את הטובלת, ושלא נצרכות נטו לצורך הטבילה.
הרב אריה שטרן לא מספיק טוב בשבילך? הוא רב העיר במקום והוא אמר שזה אכן טעות שהבלנית ככה התייחסה ושאלה.
הרבנות מזמן פסקה והודיעה לכל הבלניות מה מותר להן לשאול ולהתערב ומה לא.
ככה שבכל מקרה זה לא שייך אליהן. האם ראית בהוראות לבלניות שהן צריכות לשאול האם היא יהודיה?
ובכל מקרה, בדיעבד במקרה הספציפי - ברור שהבלנית לא נהגה על פי דעת רב העיר, שהוא האחראי על שירותי הדת בעיר מטעם המדינה.
זה בניגוד לאחראי כשרות שתפקידו מטעם הרבנות הוא נרחב - לדאוג לכל ענייני הכשרות במקום שהוא אחראי עליו, למין ברירת האורז, בדיקת העלים והשרייתם, בדיקת מקור הבשר, השגחה על הכלים, הדלקת האש וכו' וכו' וכו'... - שזה תפקיד רחב בהרבה ממה שהרבנות הטילה על הבלניות.
בעיקר התקוממתי על הניסיון להגיד שבלנית ומשגיח זה היינו אך - כי זה פשוט לא. יש הבדל גדול מאוד בין שניהם למרות ששניהם מגיעים מטעם אותה רבנות.
אמור לי: מה ראית בכתבה?יזהר
במקרה הספציפי הזה הבירור נעשה בצורה לא נאותה ולא סבירה. על כך יצא הקצף, ועל כך התנצלו. האם ראית משהו על איסור לשאול טובלת אם היא יהודיה או לא?
האם ראית משהו על היתר לשאול טובלת אם היא יהודיה או לא?ותן טל
יוצאים מנקודת הנחה שהבלנית לא צריכה לשאול סתם שאלות את הטובלת. מה שהיא צריכה לשאול - זה מה ששואלים.
האם כתוב שהיא צריכה לשאול את הטובלת האם היא יהודייה?
אתה מנסה להפיל את העניין לצד השני - אבל לא כל דבר שלא "אסור", זה אומר ש"צריך" לשאול...
אבל זה ההקשר.יזהר
"במסגרת השיחה התנצלנו הבלניות בפני האישה על עוגמת הנפש שנגרמה לה והסבירו כי הן עומדות בפני גל של טובלות נוצריות שפוקדות את המקווה המדובר ברובע היהודי."
מה התירוץ בזה? איך זה מסביר?
התשובה היא שבגלל גל הטובלות הנוצריות הן חשדו בה שגם היא נוצריה. כלומר: עצם מניעת הטבילה של הנוצריות - היא דבר הגיוני ומתבקש, וכלל לא דובר על זה.
ואיך מגלים אם מישהי נוצריה או לא? ע"י תשאול קצר. הבעיה מתחילה כשבאה גרה שמבחינה חיצונית נראית כגויה. אז באמת צריך לנסח נהלים ולבחון איך מצד אחד ימשיכו למנוע מגויות לטבול, ומצד שלי לא לפגוע חלילה בגרות צדק. אבל עצם הבדיקה מוצדקת כנ"ל.
אגב, צריך לזכור שבאמת מדובר במקרה מאוד מאוד נדיר: גרה שבאה לטבול במקווה מסויים שיש בו בעיה של נוצריות שבאות, והיא גם לא מפוקדות המקווה בקביעות, אחרת היו מכירים אותה (אולי חדשה בשכונה, אולי אורחת).
במצב של היוםיוני
אה, או שהוא חושב שישראלי- שווה יהודי.
אני דובר עברית, בטוח אני יהודי.. אז למה אתה שואל?!
אם אתה רוצה שלא ישאלו אותך אם אתה יהודי, אז תראה כמו יהודי..בתבת
זה לא אומר כלוםיוני
אם אתה רוצה שלא ישאלו אותך אם אתה יהודי, אז תראה כמו יהודי..בתבת
בדיוק!שתגדל זקן ופאות!
<צ>די"מ
אולי נעשה ברית לנשים כדי שהבלניות יראו שהן יהודיות?אלעד
מה נסגר איתך?
טכנית זה לא אפשרי לעשות ברית לנשים...אבל מוזמן לנסות...מאיר.
ככה יהיה גם שוויון בין המינים
וגם ידעו שהם יהודיות
וגם ערבים לא יתקרבו אליהם
כל השאיפות במעשה אחד
ספר לערבים שכן עושים .0 מילת נשים ) יש מדינות שזה 90 אחוז!חנטריש
יש איזה משהו שמוסלמים עושים לבנות שקוראים לזה ברית.אאל"ט.די"מ
|מתרגש|אז אולי כדאי לך לשנות חתימה
פסידונית
מזל טוב בכל מקרה.
נחיה ונראה..די"מ
מזל טוב! איזה?
ותן טל
כנס למסו"טדי"מ
זה ממש לא דומה לברית, אלא משהו שמזיק להןשוקולד לבן
נראה שכדאי לעצור את הדיון הזה כאן.יזהר
אמרתי שקוראים לזה ככהדי"מ
נראה לי שיש אנשים שבטוחים בעצמם שהם יהודים..אדם כל שהוא
וייפגעו כי הם חושבים שגם אתה אמור להיות בטוח בזה.
בעייה שלהם,שירגיעודי"מ
אני חושב שעיקר ה'לא בסדר' נובע מהתכחשות למצביוני
איזה מצב?יזהר
נחמד לקרוא דיון של גברים בנושא כ''כ רגיש
אל הר המוריה
כ''כ שונה מטבילת גברים. כ''כ.
אנחנו דנו על השאלה האם היא יהודייהדי"מ
תתחתן אשתך תסביר לךמושיקו
אני נשוי וחושב שיש הלך רוח מוגזם לגמרייזהר
בכל העניין הזה.
תשאל את אשתך מה היא חושבת.אל הר המוריה
אני מסכים שזה שונה מאוד מגבריםיזהר
אבל בכל זאת צריך פרופורציות.
הגרה המדוברת נחקרה על יהדותה כשהיא בכניסה, בבגדיה.
פה קבור הכלב
אל הר המוריה
תראי, כנראה ששם זה היה בצורה לא מתאימהדי"מ
נכון שיש אנשים שעושים סיפור מכל מיני דברים, פעם הייתי במחסום והיה שם איזה ערס שהמגבניק חשבו שהוא ערבי הוא כל כך התעצבן עד שנעצר על תקיפת שוטר..
אז לא היו בטוחים שאת יהודייה תתקני אותם והלאה בחיים..
באופן כללי- צודקאל הר המוריה
מקווה זה זמן רגיש מידי. ודברים קטנים יכולים מאוד לפגוע.
וזה ממש דבר ידוע במגדר, ככה שאין על מה לסנגר על הבלניות שעשו את זה.
אני לא מדבר ספצפית על המקרה הזהדי"מ
עצם השאלה במקווה- פסולאל הר המוריה
אבל זה נצרךדי"מ
מה נצרך?אל הר המוריה
קצת קשה לבדוק את זה בצורה יפה.אל הר המוריה
מה כזה לא יפה בלשאול "את יהודייה"?די"מ
אין איסור הלכתי שמישהי לא יהודיה תטבול.ותן טל
לכן הולכים הלאה, ומסתכלים על מי שאחראי לנהלים, כי אין כאן עניין של אסור ומותר בקטע ההלכתי, אלא אולי רק בקטע הפרוצדורלי - הטכני, של רשויות המדינה.
אז רשות המדינה, הרבנות הראשית, קבעה בתקנון שהמקווה נועד ליהודיות, ושאין צורך למועצה הדתית להעניק שירותי מקווה למי שאינה יהודיה. סבבה. מצד שני, הרבנות גם קבעה, וזה מאוחר יותר - שהבלניות צריכות להימנע מלשאול את האישה במקווה שאלות הנוגעות למעמדן האישי (כולל האם הן יהודיות) - אלא שאלות אלו, שאינן קריטיות לצורך כשרות הטבילה - שאלות אלו בסך הכל מופיעות בתור התקנון של הרבנות הראשית על גבי המקווה, ומעבר לכך, לאחר שהבת יודעת את התקנות, היא נכנסת למקווה ושם הבלנית נדרשת לשאול אותה רק שאלות שקשורות נטו לעניין הטבילה - חציצה ומעין אלו. זה הכל.
ההוראה של הרבנות ברורה כאן, גם אם בפועל בתקנון הרשמי כתוב שהמקווה "מיועד ליהודיות" - בא חוזר המנכ"ל של המשרד לשירותי דת וקובע מה אפשר לשאול ומה לא.
וזה מה שמחייב את הבלניות ולא יותר מזה.
ולכן זה לא ראוי מה שהן שאלו - כי עניין הלכתי, אין בזה, וגם עניין פרוצדורלי בירוקרטי - אין בזה, לאחר ההבהרה של הרבנות בעניינים האלו.
סיוע לנוצריות בפולחן דתייזהר
קצת קשה לומר שזה לגמרי בלי שום נגיעה להלכה.
ידוע לך על פולחן דתי של נוצריות שהן טובלות סתם לכיף?ותן טל
לא מדובר על "הטבלה לנצרות" ולא מדובר בטבילה במי הירדנית במקום שבו לכאורה יש"ו צעד על המים.
אין לי שמץ של מושג בשביל מה הנוצריות האלו טובלות, וכנראה שגם לך אין - אם כי אתה משער. אתה לא יכול לדעת, רק לשער.
בכל מקרה, אני מניח שזה שהרב שטרן החליט להתנצל במקרה הזה, זה בגלל שהוא הבין שהתרחש כאן משהו שלא היה צריך להתרחש.
אין מקלחות במנזר אז הנזירות באות להתקלח במקווה לידיוני
אתה חוזר על אותה טעות.יזהר
הרב שטרן התנצל, בצדק, על הטעות שהייתה. הוא לא התנצל על עצם הנוהל.
אני לא בקיא בנבכי הנצרות. אני מאמין לבלניות שטוענות שזו בעיה נפוצה. אני מניח שהם לא טובלות סתם לכיף.
"הנצרות הקתולית רואה בהטבלה מעשה בעל איכויות על-טבעיות, המנקה את הנטבל מן החטא הקדמון. הטבלת הגוף מסמלת את הטבעתה של נפש בעלת חטא, או יותר נכון הגוף החוטא, ומסמלת את לידתה מחדש (משיכתה מן המים) של נפש טהורה ונקייה." (ויקיפדיה)
אז נכון שזה מדבר על הטבלה לנצרות, אבל אתה יכול להבין שיש להם עניינים עם טבילות.
כמו שאמרתי - פולחן דתי אצלם לפי מה שאני יודע, זה הטבלהותן טל
לנצרות, וגם, במידת מה, טבילה במקום ה"קדוש" שבו יש"ו "הלך על המים", באיזור הירדנית.
מעבר לכך אני בהחלט לא מכיר שום סיבה אחרת "דתית" נוצרית, שתגרום להם להאמין שיש סיבה דתית מיוחדת לטבול במקווה של יהודים.
תיקון קטןצריך עיון
אוקיי, אז הנה עוד מקום - אבל כל זה קשור לעניין יש"ו, וכמובןותן טל
שבמקווה שברובע היהודי אין שום קשר לישו והמקווה הזה לא היה קיים בימיו, ובטח ובטח שלא הוטבל שם למשהו...
אם מישהו באמת מכיר עניין דתי נוצרי של טבילה במקווה של יהודים - שיבוא ויגיד מה העניין הדתי בזה...
גם "חדר הסעודה האחרונה" נבנה לפני כמה מאות שניםדי"מ
(אני יודע שזה לא באמת קשור..)
זה לא קשור כי אני גם לא מדבר מהצד של הנוצרים אלא מהצד שלותן טלאחרונה
האם מישהו כ-א-ן מכיר מצווה דתית של הנוצרים - לא משנה מוקדמת מאוחרת - מצווה כלשהיא - שמצריכה לטבול במקווה. כי אני אישית לא מכיר ומה שאני יודע על נוצרים ומים, כבר כתבתי למעלה...
בני אדם [ובנות אדם בפרט] זה משהו מסובך...אדם כל שהוא
יש מי שייפגע אם תשאל הוא כבר בר מצוה. [ובאמת הוא כבר בן 15].
יש מי שייפגע אם תשאל אותו האם הוא יהודי.
יש מי שייפגע אם תשאל אותו האם הוא נשוי [כשהוא רווק קצת מבוגר].
מסקנות.
א. להעדיף לדבר עם יצורים אחרים ![]()
ב. אם נצרך לדבר עם בני אדם, להשתדל לא לשאול דברים רגישים.
ג. אם נצרך לשאול דברים רגישים, לעשות את זה עם טקט.
ד. אם כבר פגעת, תשתדל שזה לא יגיע לתקשורת...
אגב, איך שהוא נראה לי שיש שבוחנים את הבלניות הרבה יותר מהבחינה הזו, וחוסר טקט של למשל רופאים [שגם הם עוסקים בדברים רגישים], הוא הרבה פחות ידיעה חדשותית.
מסכיםדי"מ
כי יש ארגונים שדוחפים את זה.יזהר
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
תוסיף לשאלהoo
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקדאחרונה
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום
וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.
חחחברגוע

^^^^הסטורי
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.
חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
מה פתאום?אריק מהדרום
כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
תקשיב לעצמךהסטורי
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
לא הסוחריםברגוע
בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.
למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
אם אתה כל כך מודאגהסטורי
אכן כךאיתן גילאחרונה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרצי שלנואיתן גיל
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.
מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.