אתגר שבועי לעידוד כתיבה- שבוע חמישי! בקצרה

מטרת האתגר- לעודד יצירה ולא ע"מ להתחרות.
ומי שלא משתתף באתגר באופן יצרני- הרבה יותר ממוזמן להגיב ולדרבן את היוצרים המוכשרים של הפורום!

אז ככה, השבוע, כל מה שתצטרכו לכתוב ולהעלות לפורום עד לשלישי הבא זה!! (הפעם זה יצירתי משהו! )

סיפור, שכל פסקה שלו- מתחילה ע"י השלמה אוטומטית של הקלדה רנדומלית.

הכוונה, במידה ויש לכם בסמרטפון מקלדת עם תיקון אוטומטי, הקישו בצורה רנדומלית מספר פעמים על המסך(החל מפעם אחת, והולך ומתקדם לאמיצים) ותראו מה המקלדת תציע לכם. עם המילה שהמקלדת בחרה- תתחילו את הפסקה.
סיימתם את הפסקה? תשלפו שוב את הפלאפון, תקישו שוב, תמשיכו את תהליך הכתיבה, וחוזר חלילה.

במידה ואין לכם סמרטפון כזה, אתם יכולים להשתמש בשורת החיפוש של גוגל, או בכל כלי השלמה אוטומטי אחר.

משימת בונוס למגניבים בלבד-
תכתבו סיפור(נוסף) שאפשר לקרוא אותו גם כן מהסוף אל ההתחלה.

זה הכל! 
קחו לעצמכם איזו רגיעה קטנה, תשחררו את היצירתיות, ותנו לידיים שלכם לכתוב את מה שבא לכם לראש.  

בשבוע הבא- אתגר שונה בעז"ה. 
מחכה לראות את התוצר שלך!  

בהצלחה!! 

*רעיונות נוספים, כיוונים יצירתיים ועוד- אשמח לשמוע  

היכל התהילה!

הגיבורים שצלחו את האתגר של שבוע שעבר:

@רב מג של מילים @מיצ'ל@בקצרה (סוף סוף...) @אילת השחר 

והגיבורים שהרהיבו עוז והתגברו גם על משימת הבונוס המאתגרת!!
כנראה ש.. אף אחד. הנסיכה נשארה כלואה בנבכי משימת הבונוס...

- האתגר- שבוע רביעי.

-האתגר- שבוע שלישי.

-האתגר- שבוע שני.

-האתגר- שבוע ראשון.

..עובר אורח
"מהבעיה הזאת לא תצליחי להתעלם", נעה חייכה חיוך קטן ודחפה לתחתית המגירה את החיתול המלא של אחותה הקטנה. "אמא תשתגע! אין סיכוי שהיא תצא לשדה בזמן".
ארבע שעות מאוחר יותר, דיילת עצבנית אחת סימנה בלורד אדום מספר זהות ואת השם אדווה חרמוני, טרקה דלת כבדה ואישרה סוף סוף למטוס הכמעט מלא להמריא.

'מייסד'. התג המבריק היה זר לאליהו.
'מייסד'.
האותיות חייכו אליו באדיבות שחורה, מנומסת וקרירה. כאילו ריחמו על הפלאח הנבוך שניסה נואשות להתאים את עצמו למשחק התפקידים שנכפה עליו.
הזקן הידק פעם נוספת את העניבה וניסה לנשום עמוק, או לפחות לנשום. לידו רצה בחורה צעירה עם פנים מבוגרות, הוא תפס באחד השרוולים שלה וספק צעק ספק התחנן: "אני מחפש את ינאי"
את האמת..?בקצרה
לא לגמרי הבנתי מה קורה בסיפור...
התיאורים יפים, וכל קטע בפני עצמו מסקרן, אבל לא הצלחתי לחבר את הכל..
ניסיתי וזה מה שיצאפצלשית222

פתחתי את הדלת בבעתה:"יש פה מישהו?!" קולי הדהד ברחבי החדר החשוך.דממה. ועוד פנס קטן שסנוור את עיני.מצמצתי וצבטתי את עצמי שוב ושוב.ייחלתי לצלצול השעון שינער אותי מתוך הסיוט הזה.התפללתי לטיפות המים שגדי תמיד שופך על פני אבל רק קול צרוד אחד שבר את השתיקה:"אהמ..יש..יש למישו טישו?"

כעכים מלוחים דגדגו בקצה אפי.בהחלטה של רגע לחצתי על המתג המאובק.אור גדול מילא את החדר והמאפייה של בערל נפרשה מול עיני.נשמתי בהקלה וניסיתי לחייך לעברו של בערל אבל מה שיצא לי היה רק חצי חיוך מבוייש."בוא נשומ'לה,שב" הוא הזמין אותי לשבת על שרפרף דמוי רוגעלך. "אז תגיד", הוא המשיך במבטו המלטף,"מה הביא אותך אל הצריף העלוב שלי ועוד בשתיים בלילה?"

"עיריית תל אביב שלחה אותי לעקוב אחר כנופייה חדשה", הסברתי לו "אתה בטח מכיר את הכנופיות האלה שצומחות כפטריות אחר הגשם"

-"כסופגניות אחר הגשם" בערל תיקן אותי אך אני משכתי בכתפי. מי בכלל רוצה סופגניה רטובה? "בקיצור, כמו שידוע לך, הייתה היום הפסקת חשמל וכל התאורה הלילית קרסה אז הגעתי לפה וכבר הייתי בטוח שעליתי על משהו חדש ואתה  העזת לסנוור אותי ישר בפנים ועוד לבקש ממני טישו.. " בערל חייך את אחד החיוכים המתוקים שלו ואחרי שנרגע שאל : "אז יש לך טישו?"

"לך לך" השבתי לו וזרקתי לעברו את כל החפיסה "לך לך לפני שאני יורה", בערל צחק והושיט לי זוג רוגעלכים בתמורה.כשהאיר הבוקר כבר הספקתי לחזור אל משרדי העירייה עם ממצאים חדשים בריח שוקולד.

יעל

יפה וקליל.

חח, נהדר!בקצרה
הסיפור מתפתל בין מילה למילה, כיף גדול
תיאורים כיפיים ומשעשעים!
'שרפרף דמוי רוגעלך', 'מי רוצה סופגניה רטובה?', ובכלל, שיח החרשים שלהם.
סיפור כיף
תודה לכם!פצלשית222

שמחה שהיה כיף לקרואחיוך

אני חושבת שהתרגיל הזה של הקלדה רנדומלית 

זה תרגיל מעולה שמצליח להוציא את הכתיבה מהריבוע

.....מיצ'ל
"סליחה יש לך אש?" שאלתי אותה, היא השיבה בשלילה לשאלתי וחשבתי להמשיך ולשאול עובר אורח אחר שהתקדם לעברי, לפתע היא ניגשה אלי בחזרה ואמרה שהיא כנראה התבלבלה והיה לה מצית בתיק והושיטה אותה כדי להצית לי את הסיגר.

"אני רק יצאתי לנשום קצת אוויר אמרתי, שכחתי במזוודתי את המצית שלי, מה את עושה כאן? מדוע אינך מתקדמת בתורים את לא ממהרת לטיסה?"

"לא, אני עוד לא החלטתי לאן לטוס" אמרה בקול עדין, "מה זאת אומרת, אינך יודעת לאן פנייך מועדות?
האם את בורחת ממישהו?"

"זהו סיפור ארוך, ודאי הטיסה שלך עוד מעט, אני לא רוצה לעכב אותך, אבל אני בסדר."
יש משהו שאוכל לעזור שאלתי, היא הנידה את ראשה ומילמלה לעצמה, "אני בסדר, אני אסתדר.."

"אם יורשה לי לשאול, יש לך כסף בכדי לרכוש כרטיס טיסה?" "כן, אמרה בקול חרישי, אני פשוט לא רוצה להמשיך לגור בארץ הזאת".
"מה הביא אותך לכך שאת עוזבת את מדינתך?"
כמו שאמרתי זה סיפור ארוך, אולי תגידי לי אתה, לאן אתה טס?"

"אני יוצא בטיסה מספר 5593 בעוד שעתיים לארץ ישראל, אם את רוצה יש עוד מקום בטיסה, וכך אפילו תוכלי לספר לי את כל התגלגלות המציאות שהביא אותך למצב זה".
"אם כן, אולי זה באמת פתרון, אך עלי להזדרז לקנות כרטיס ולעבור בקבלה, אחרת אפספס את הטיסה".

"יש לי כרטיס נוסף, קניתי אותו לאבי כאשר הגענו לכאן יחד, תכננו גם לשוב ביחד, אבל לצערי הוא נשאר כאן, יש לו עוד סידורים לארגן, ולא הצלחתי לבטל את הכרטיס הזה".

"זה בסדר, אני אשלם לך עליו, ואספר לך את כל סיפורי אך יש לי בקשה קטנה- תעזור לי להיות יהודיה".
וואו, יפה מאד!יעל

מסקרן

ישר לראש יהודי! בקצרה
כל פסקה נפתחה לך במילה כזו נפוצה?
השארת קצוות הרבה פתוחים, למעשה, כמעט ולא יודעים כלום על הדמויות ועל סיפורן האישי, כנראה שנצטרך לעלות לטיסה יחד איתם, להקשיב בשקט
הדו שיח כתוב טוב, אבל הייתי מוסיף עוד תיאורים על המתרחש מסביב..
בהצלחה!
...רב מג של מילים
עבר עריכה על ידי רב מג של מילים בתאריך ג' בכסלו תשע"ו 09:45

אחר הצוהרים אביבי היה אותו היום, עת הבטתי חרישית באופק. גן הכוכבים שבשמיים החל כבר לנצנץ במלוא עוזו, ושלהבות גחלי השמש החלו במסעם אל עבר חציו השני של הכדור. וכל שרפי הלילה פרשו כנפיהם, ומבעד לשמיים שחורים כאור עצמו נגלו למולו מראות השמיים. לגבי דבר אחד לא היה לי ספק, הרגע הזה הוא רגע של פעם בחיים. או שמא רגע של פעם במוות. שנות אור רבות עברו מאז אותו היום בו הוריקו השמיים חרישית ורוח נושאת אבק אפפה הכל, עת השמים החלו ממטרים כדורי אש משל היו דרקון הפוער את לועו. אולי היה זה רק דרכי לזכור את אותו היום אך בליבות כולנו קיננה ההרגשה שזהו שחרו של עידן חדש, האם עידן זה יהיה טוב מקודמו או שמא שוב תשוקותינו הבלתי נשלטות יבאינו אל אחרית קצינו, בידינו הדבר. כלה דבר השמיים והארץ החלה לומר את דברה. עלו גלי הים, תהומות רבה פערו לועם והארץ זעמה כבמחול שדים. קור וסער החלו מכים בכל, ומעטים היו הניצולים. אבי לקחני בזרועתו ביודעו שאלו רגעיו האחרונים השליכני אל ספינת החירום ואמר: לך לדרכך בני, שליחות גדולה נפלה בחלקך היום להיות מושיעו של גזעינו, לך בכוחך זה והושעת את עמינו. אלה היו דבריו לי טרם הטסני מרחק אלפי שנות דור אל כוכב זעם זה בו הנני שוכן היום. אלי הטוב ריחם אלי וחונן אותי להיקלע לחווה נידחת באמצע שדה תירס שם זוג איכרים אימצני על חיקו ובין זרועות האם המגוננת מצאתי לי מקלט. אלה דברי לי לכם, שארית זרעי. אוי לי כי מעלתי בשליחותי אך מה אעשה וגזע כוכב זה הינו חלוש ותאב כוח ולא היה לי מנוס אלא לעת ככל יכולתי על מנת להושיעו. אוי ילדי גולו את חרפת גזעי מעלי ומצאו את שארית תקוותנו האחרונה. וטוהר אבותינו יהיה בעזרכם. לאו ידריך אתכם וישמש לכם כמנהיג לאחר לכתי אל קברות אבותינו. ואל תפחדו ממתן שם ושארית לזכרינו. רוע גדול ניצב באופק ואליכם להיות מוכנים כנגדו בבוא היום, בו יכה אתכם ללא רחם.
אלו דברי נאום קל-אל מכוכב קריפטון המכונה בפני בני האנוש בשם סופרמן.

לכל אורך הקטע אני תוהה לעצמי...בקצרה
'זה התנ"ך של סופרמן??!!'
מה רבה הייתה פלצתי כשהבנתי כשצדקתי
איזה רעיון, מקורי למדי.. חח, אין לי שום דבר אחר בראש.. אני יושב וצוחק..
קטע הזייה..
כתבת הכל בפסקה אחת כדי להתחמק מהאתר בעצם..?
לארב מג של מילים
איתגרתי את עצמי לעשות את זה בכל משפט.
כ-ל משפט מתחיל במילה רנדומלית???! בקצרה
וואו. מטורף. יפה מאוד
כן. בגלל זה הכתיבה המוזרה הזאת.רב מג של מילים
גאוני!פסידונית

תודה רבה לשניכם, כיף לדעת שאהבתם.רב מג של מילים
אפשר הסבר?חוזרת

@בקצרה מה הכוונה מהסוף להתחלה? פסקאות? מילים? אותיות? 

לא הצלחתי לסיים, הראש שלי לא במקום...חוזרת

כוכב האיר ברקיע השחור, כוכב יחיד באפלה, כוכב שהזכיר לי שהעולם לא רק רע, אלא יש בו גם טוב, בניגוד להרגשה שלי בימים האחרונים.

"חבל שהשתלטה עליך העצבות" אמרה לי אחותי "חבל כי את בחורה כ"כ שמחה בדרך כלל, כשרואים אותך עכשיו אפשר לחשוב שחרבן הבית היה לפני כמה שעות, גג דקות". היא לא מבינה, הקטנה, היא לא מבינה את הקושי שבחשכה, היא לא מבינה שכשמרגישים בדידות- זה מה שקורה.

לכל האנשים שקיימים בעולם יש את הקטעים האלה, אני משערת, הקטעים שמרגישים שהעולם אפל וחשוך ומאכזב, ולכל אחד זה בא ממקום אחר, ממקום של פרידה קשה, של ציון מאכזב, של יום קשה, סתם של הרגשת חשכה ודיכאון ובדידות, לי זה מגיע מהסיבה האחרונה...

תנסו לקרוא את הפסקאות גם מהסוף להתחלה

רק עכשיו, שאני עובד על האתגר החדש- שמתי לב שכתבת!..בקצרה

יפה מאוד מאוד!!

אהבתי מאוד את ההיפוך שממשיכים לקרוא מהסוף להתחלה.
הופך את הכל מסיפור חשוך וכואב.. למעיין תקווה חדשה.

יפה!

תודה חוזרתאחרונה

אני מתלבט אם לפתוח אתגר גם השבוע בקצרה

השבוע לא הגבתי לאף סיפור (בהתחלה מחוסר זמן, ולבסוף מסקרנות).

וממש התבאסתי לראות שזה נשאר ככה...

אני מבין את אלה שלא כותבים מלכתחילה, אבל קראת קטע שחבר שלך כתב? תגיב.

אפילו רק ב'יפה', או 'אהבתי', או אפילו סתם סמיילי.

גם מצד עשיית חסד והודאה לחבר שלך, שכתב קטע שנהנת לקרוא. זהו. לתת לו מקום...

תמשיך!נפתלי הדג
כל שבוע אני מתחיל אתגר ולא מסיים... ןהעז"ה החל משבוע הבא אני אישית אחזור לפעילות סדירה.
כרגע כל 'זמן פרוזה' שלי מושקע בתחרות
...יעל

דג זהוב פירכס למוכר בין הידיים. איתיאל הביט במחזה בגועל. מאז ומתמיד הוא שנא לראות בעלי חיים כלואים. "אתה רוצה לראות מקרוב?", שאל המוכר. כנראה פירש את מבטו כהתעניינות. "בוא, הנה. גברת! להתרחק מהדוכן, פה זה לא קרקס! בוא, קטנצ'יק, תסתכל". איתיאל המבועת נשא את רגליו וברח משם. מעולם לא אהב מוכרים וגברות.

"לילדים אין פה כניסה", גער בו המוכר במאפייה במבטא רוסי כבד. איתיאל המבוהל בן את כל האפשרויות העומדות בפניו: דלת היציאה קורצת, אבל היא קצת רחוקה. לפתע הוא שמע קול קורא בשמו. זו בטח אמא.

בננה היתה מונחת על הרצפה בינו לבין הדלת, והמסכן לא שם לב אליה. הוא החליק לכל אורך הרצפה וחבט את ראשו בקיר. הוא התאמץ שלא לבכות, הרי גיבורי על אף פעם לא בוכים. למעשה הם אף פעם לא מקבלים מכות.

שמים שחורים נצצו מעליו, כמאותתים לו שהזמן תם. הוא הסתכל בשעון. חמש דקות לשבע, יש לו עוד זמן. הוא הסתתר מתחת לעגלת קניות חונה, והמתין בלב הולם לבאות.

"יחד נצליח לצאת מכאן", שמע קול לוחש. הוא הסתובב - מופתע - וראה את אחיו התאום מסתתר מתחת לדוכן הביצים. "אין סיכוי", לחש לו בחזרה. שמשון לא ויתר, וכעבור כמה שניות סימן לאיתיאל את הסימן המוסכם. שניהם קפצו יחד ורצו שפופי ראש אל עבר הכניסה.

"ריק". "מה ריק?" "השטח. בוא, רצים לאוטו". כשהגיעו למכונית הכסופה ופתחו את הדלת בשקט, הם נבהלו מקול צחוק מתוך הרכב. יונתן ישב שם, בכיסא הקדמי. "לא נורא", צחק להם, "אולי בפעם הבאה תתפסו את מקום המלכים". הוא התרווח ונשען על כפות ידיו, ושני אחיו הקטנים נכנסו חפויי ראש אל המושבים האחוריים.

"עם ילדים כאלה טובים שמגיעים בזמן ולא רבים על המקומות, מי צריך עוד דברים בחיים?", נכנסה אמא לרכב בסיפוק.

אהבתי חוזרת

ממש חמוד פסידונית

וואו |מתפעם|שורדתתת

א. השמות שלהם ממש כמו שאני אוהבת לילדים בסיפורים |מתמוגג|

ב. זה כתוב יפה, ממש אבל

ג. התוכן - אהבתי כלכך

בקיצור וואו

תודה

הפסקה הראשונה פשוט נהדרת!בקצרה
השתלשלות המאורעים משעשעת ומסקרנת לקרוא את ההמשך.
הכל ילדותי ורץ מהר, בכלל, כל הריב על מקומות ברכב מעלה בי נשכחות..

התמודדת יפה עם האתגר!
תודה רבה לכולכם! יעל

אז בזכות האתגר הזה פרצתי מחסום כתיבה עתיק יומיןפסידונית

וכתבתי משהו. לא הכי מוצלח, אבל אני שמחה שעשיתי את זה. 

'טבע'. הילד השהה את אצבעו על המסך ונעצר. זאת הייתה מילה שהוא לא הכיר. הילד לא היה רגיל להיתקל במילים שהוא לא מכיר. את מי ישאל?

השעה הייתה שלוש ארבעים ושש – מה שאומר שרק בעוד ארבע עשרה דקות תסתיים שעת המנוחה היומית. כשזה יקרה, ערוצי התקשורת ישובו לפעול, והוא יוכל לתקשר וירטואלית עם מי שירצה. כעת, על פי החוק, הוא אמור היה לישון. אבל הילד לא ישן. לא תמיד הוא הצליח לציית לחוקים.

בעידן הזה, בכל מקרה, ברוב הפעמים אפשר להסתדר גם בלי אנשים אחרים. הוא הפעיל את מנוע החיפוש והקליד את המילה. טבע. מתוך היכרותו רבת השנים עם מנוע החיפוש הכלל עולמי, שהכיל, פחות או יותר, את כל מה שהיה קיים, קיים כעת או עשוי להתקיים אי פעם, הוא הופתע מדלות החומר שהיה ביכולת המנוע להעניק לו הפעם: ערך אחד, המכיל שורה בודדת. 'טבע הוא מושג המייצג את כל מה שקיים, ולא נוצר או שונה על ידי האדם'*. זהו.

מה יכולה ההגדרה הזאת להכיל, תהה הילד. הוא העיף סביבו מבט קצר. ארבעה מסכים המשמשים כקירות – אחד לשידורי חדשות, אחד לתקשור עם כיתת הלימוד, אחד לתמונות מתחלפות על פי טעמו האישי ואחד לשימוש חופשי. הם בוודאי נוצרו על ידי האדם. הוא היה בטוח, כי אביו עבד במפעל המייצר אותם. במרכז החדר ניצבה מיטה רבועה. מירב הסיכויים שגם היא נוצרה בידי בני-אנוש. הוא נגע בחולצתו, שכמו כל בני שכבת הגיל שלו, הייתה לבנה, ובחזיתה סמל המדינה עם השנה בה נולד. אם כן, גם אותה ייצרה המדינה. גם אנשים עצמם נוצרים על ידי אנשים. אז מה זה טבע?

קיר אחד נדלק. הוא הציץ בשעון – כן, שעת המנוחה הסתיימה. שדרן מעונב הופיע ופצח בפירוט תוצאות הסקרים שבוצעו לאחרונה בקרב אזרחי המדינה. 'ציוני רוב התלמידים נעים בין שמונים לתשעים. התלמידים מרוצים מהישגיהם ומשתוקקים להוסיף ולצבור ידע. כמו כן, ממצאי בדיקות הדם שנערכו לאחרונה מצביעים על ירידה מסוימת בכמות ויטמין d בקרב האזרחים. זכרו, בריאותכם חשובה לנו! אנא הקפידו עליה.'

מזל שהקשבתי לשידור הזה, חשב הילד ופנה להדליק את מנורת הקרינה. הוא נעמד תחת שלולית האור שהטילה, וחשב שוב על המושג טבע. הוא משך בכתפיו. ייתכן שהערך כבר לא רלוונטי ויש להסירו מהענן.

הוא יתייעץ עם המורה מחר.

*גנבתי את זה מויקיפדיה

שורדתתת

תקשיבי.

זה מסקרן, ומלחיץ, וכתוב בצורה הנכונה, 

והתוכן בכלל מעורר עניין רב.

מציף שאלות..

תודה לך!

איזה כיף לשמוע.... תודה פסידונית

וואו, נהדר. איזה נושא בחרת!!בקצרה
אהבתי מאוד את נקודת המבט של הילד. ששואל, שלא מכיר, שנפגש לראשונה עם דברים..
הסיטואציה שבחרת להתעסק איתה היא קצת נבואת זעם. בחירה מעניינת. ביצוע יפה.
נהנתי!
וואו וואו וואו!יעל

משגע.

איזה יופי!

הכתיבה תמה כל כך... והנושא - מדוייק כל כך...

תודה, נתת לי נקודה למחשבה

יפהפה.פינג.

תודה לכולכם פסידונית

והכי הכי ל@בקצרה, שהחזיר אותי סוף סוף לכתיבה.

פילוליבין הבור למים

תַּחַת הַנַּעֲצוּץ יַעֲלֶה בְרוֹשׁ, וְתַחַת הַסִּרְפַּד יַעֲלֶה הֲדַס; וְהָיָה לַה' לְשֵׁם, לְאוֹת עוֹלָם לֹא יִכָּרֵת."

ישעיה נה יג

סִרְפָּד זָב מִקְּצוֹת לָשׁוֹן

לְהִיטוּת חוֹרֶפֶת אֲחוֹרֵי נַפְשׁוֹ

נוֹשַׁכְתּוֹ בָּאֵשׁ לְהִכָּלוֹת

נְשַׁקְתּוֹ כָּאֵשׁ לְהֵיכָלוֹת

מְבֹהָל מְשֹׁחָז בְּשַׁחַד וְהֶבֶל

בְּמֶתֶק עִבְרִי וּבְנֶפֶשׁ אֶבְרָתִי

נִפְרַד בְּהִלָּפֵת

נִלְפָּת בְּהִתְפָּרֵד

כְּתֻמָּה נֶחֱרֶצֶת בּוֹ הַלֶּשֶׁם

בְּלַהֲבוֹ זִיקֶיהָ נוֹהֲרִים

שִׁלּוּמַת הַשֵּׂכֶל

מְשׂכֶּלֶת שְׁלָמִים

עֵדֶר-נֶפֶשׁ בּוֹ בְּפֶלֶךְ

הַגּוֹלֵל אִמְרִי הָאִישׁ

וּכְמִכְמַנֵּי הַתְּכֵלֶת

מִתְּכוֹלוֹ מַנְעִים

בִּבְאי-הַשַּׁחַק כִּמְטֻטֶּלֶת

נֶצַח מְטֻלָּא בְּהוֹד

שָׁב הַסֵּבֶר וְשִׁבְרוּ

סָב הַתָּם עַל עֲקֵבוֹ

מִנְּעִיצַת הַעֵין בָּעֵמֶק

וּמֵרַעַד עלָמוֹת אֵינְסְפוֹר

מְדּוֹהַר נִרְכַּב כְּאֶמֶשׁ

וְשִׁמְשׁוֹ עָלַי כַּטּוֹב

יִחוּדוֹ לָבוּד הָדוּר

פִתְאוֹמוֹ מִצּוּר לְצוּר

מְלָחֵם בַּשַּׁעַר

בְּעַרְשׂוֹ חֲלוֹם

פִּלּוּלִי-הִיּוּלִי

אָנָּא אֵלִי

פָּנַי לָאוֹת

מסע זמניריק סאנצ'ז

לפעמים צריך לקום וללכת. אמרתי לעצמי.

רציתי לומר לעוד  מישהו את זה. אם זה רק היה אפשרי, קרוב. אם מישהו רק ישאל.

אסתכל אל האופק וזה בדיוק מה שאגיד לו. לפעמים צריך פשוט ללכת. 

כביכול במילים סתומות אלו תמונה אמת אדירה. תשובה חלקית לעת עתה. כיוון. משב רוח.

אני נשבע שברגע זה, כל שברצוני הוא לקום וללכת אל הלא מקום. למלאות את הציווי שגזרתי על עצמי באדיקות דתית. לשאוף אוויר פסגות ולשתות מי רחוב מזוהמים. 

מסע, אולי. המילה מתגלגלת לי פתאום מאי שם. אני חושב שכן. מסע. נפש פתאום רוצה מסע.

אני משהה את מבטי על הקיר הלבן וחסר והחלק, אפשר יש בפשטותו עומק נסתר.

לא, גלות. לגלות אני משתוקק. החלק הציני מאחורי המוח שלי מרשה לעצמו לגחך. שיגחך. שיגחכו כולם. אולי.

אני נאנח ומתרומם, שולח יד אוטומטית אל הטלפון ועוצר באמצא הדרך, מביט בו מונח. הו אלוהים איזה הרהורים עולים, אם תעזוב את הטלפון לחמש דקות. היצור הציני בראשי מגחך שוב בלי חן.

אני פותח את הטלפון וקורס בחזרה אל הספה. לפעמים נדמה שאתה חי את חייך מהצד, כמו צפיה בסרט רב חושי. חסר שליטה לחלוטין. לא, אני מגזים, לא חסר שליטה, אבל חסר תשוקה, ומה תעזור לך שליטה, בלי רצון. הציניות עולה בי שוב, ואני מדחיק אותה. פעם אחת אחרונה להיום.

פותח וואטסאפ , הודעה וחצי. עניין בתוכי נדלק ונכבה כלעומת שבא. פעם ראיתי בסרט מישהי מתה ממנת יתר.  בוודאי כך אני מרגיש, נראה. אם מותר לי, בכלל. אני ריק לגמרי במבט המזוגג הזה וחומר סמיך ומגעיל יוצא לי לאט מהפה, ומהאף. אולי מדגיש את חוסר האונים שלי. את חוסר העניין. 

הטלפון נופל לאט מידי הקפואות, ואני לא טורח להרים אותו, שישאר על הרצפה. הוא ומה שאני. הייתי רוצה להיות.

ונשאר רק אני על הספה, אני המרוקן, עלוב, חלש. רק מסע יוכל להוציא אותי מכאן. לכל הרוחות. רק גלות.

מבטי הנודד נתפס לרגע בבקבוק היין על השיש. זה גם סוג של. אה . מסע.

הציניות השפלה שבתחתית ליבי מחייכת בהנאה, ואני ניגש אל השיש בצעדים כבדים

כתיבה מדהימהחתול זמניאחרונה

מזכיר לי את הפעם ההיא שהתעוררתי בשבת בבוקר וראיתי ספר (חול אל דאגה) מוכתם ביין שרוע על הרצפה ולא זכרתי איך הגיע לשם.

פריקהתמימלה..?

הכל מתערבב

מה יהיה

ואם יקרה

וששש, אל תפתחי פה

ולמחשבות אסור להתנהל בחופשיות

שימי להן רסן שלא ינהגו בפראות

ואם את יוצאת מדעתך תשמעי שירים

אבל כאלו טובים

שלא מורידים

שיפרידו אותך מהמוץ

שלא ישקיעו בתוך הבוץ

אבל באלי משהו עצוב

אבל זה לא כדאי

ועוד כמה ימים כבר אסור לשמוע שירים ודי

וזה רק נסיונות

תעברי את זה כמו גדולה

או שתלכי לישון

ותירדמי באפלה

ותתעוררי לזריחה

ותופתעי בשקיעה

ותנשמי עמוק כי גם היום הזה נגמר

תם ועבר

וכבר

לא נשאר

דבר

מלבד מה שנאמר...

חזקזיויק
וכואב
יפה מאודסופר צעיראחרונה
מצור על ההרחתול זמני

על ההר מנזר מצודה אבנים לבֵנים ברזל ספרים חיצים כתבי הקודש מול עולם שצר לו על ההר

שצר לו

ברדסים קסדות קשקשים גלימות שמן רותח מים קדושים מחסנים ספריות דמים טבילות מסדרונותבתוככי ההר

צר, נעשה צר

מגדלים חרכים רעפים אבני בליסטראות מות גיבורים אגדות מצווֹת מַצּוֹת חרוכות מלאכים נושאי חרבות יין עשָן שחר עולה מאחורי ההר

אין צר מזה

אדמה רוח דם זיעה דמעה ים מלוחים אולי עמדו החומות למרות הכל?

יפה. אהבתי מאוד את הניגודיות שמבליחה לפעמים.אני הנני כאינניאחרונה
פנדה מקושטתאברהם א

שיעמום בקצב קבוע

מגיע והולך

אני והוא מכירים היטב

ניגש אל המטבח ושולף את הסילאן

לאחרונה זוהי ההתמכרות החדשה שלי

סוכר בכמות גבוהה ממקור טבעי כך שאין מצפון

מחליט לחשוב על החיים

מגלה שאין מה לחשוב

בסוף הכול אותו הדבר

עושה מדיטציה להעביר את הזמן

הופה הנה עברה חצי שעה

איזה דרך טובה אתה חושב לעצמך - ניצלתי את הזמן

כותב באיזה פורום באינטרנט

בסוף כל המילים הולכות לפח מהרהר

אבל לפחות הזמן עובר יותר מהר

מנסים להאריך את תוחלת החיים למקסימום

ואז אין מושג מה לעשות עם כל הזמן

אז מתחתנים ומביאים ילדים שיעסיקו אותנו

וואלה אני יכול לדבר על אותו הדבר שעות

כי מסתבר שאין ממש מגבלת תווים

אבל אתם הבנתם את העניין אנשים

אני אמשיך לכתוב עד שהשמש תתפורר

עד שהברזל יחייך

והסילאן יזרום בנהרות של דבש

כי וואלה אין מגבלת תווים

אשכרההה

אין

מגבלת

תווים .

לכתוב ולמחוק

כדי להוציא יצירה יפה

הרי יש פה קהל משופשף

כמו נייר זכוכית שמלטש בננה

כמו סכין יפנית שחותכת גלידה אמריקאית

כמו שאלה חדה של למה לעזאזל אני קורא את זה

כי אין מגבלת תווים

ויש זמן לבזבז

מעורר הזדהותחתול זמני

אני אוהב סירופ אגווה

אבל גם בלי משמעות, טוב לכתוב.

לא זכרתי אותך כותב בכזה ניהיליזםצדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ד' בניסן תשפ"ו 14:05

החתימה שלך מקוממת...

וואו.... מאסטר פיס.אני הנני כאינניאחרונה

אהבתי ביותר. גאוני.

זה לא בפסנתר (קטע עצוב ומטרגר)צדיק יסוד עלום

התעוררנו כי שמענו צליל מאוד רועם של תו נמוך בפסנתר וטריקת דלת.

הדלת נטרקה בחבטה ודממה, והתו בפסנתר המשיך לרעום.

רטנוני, זר, כועס מאוד.

קשה לשבת בסלון ולשלב רגל על רגל

איזה רעם

הקפה נהיה חמוץ

מאכלים נשרפים על הכיריים

אין טעם לאכול

קשה מאוד לישון

איזה חייכן אחד ביקש לשיר

התנגשה שירתו בתו הנמוך הזה

מיהרנו להשתיק אותו, אבא צעק והשתעל ארוכות

"זה לא בפסנתר," הזמנו טכנאי

הוא מחייך בחיוורון כשהוא מזדקף, ואומר: "לא יודע מה להגיד לכם, זה בקירות"

אז נעבור דירה אמא אמרה וחייכה חיוך עצוב

שמענו בלילה בכייה אל כריות

למה ללכת ככה, ללחוץ כל כך חזק?

האחות מתנצלת כשהיא אומרת: "אני לא מוצאת את הסולם"

דווקא זה שלא מבין בהרמוניה אומר: "אולי פה מינור?"

רק כדי להכעיס. נכנס הביתה קור

אין טעם לדבר כשנופל איתך פסנתר

בכל דיבור מתהדהד ומתקרטע צליל רעוע

שנספג באוויר ונטמע בחלל

וסודק את הקירות ומטמא את השטיחים

גם חיוך קטן של חמלה הופך כחלחל ומתאדה

ולאמא שקים כבדים מתחת לעיניים

למה כל כך חזק

על תו נמוך כל כך

בטריקת דלת קצרה והד חלול ארוך

אבא עקר את התווים וגזם את מיתריו

"טוב שהלך!" הוא כמעט גועה בבכי

"גם ככה כשניגן תמיד זייף"

תו ארוך. זועף, נצחי

בכל טריקת דלת סתמית, גם מהרוח

בקפה החמוץ, באוכל חסר הטעם

זר

יש כאן מוטיב שחוזרחתול זמני

קול האמת האולטימטיבית שהסביבה מנסה להשתיק ולהרוג (העולם והסביבה כשיקוף של העצמי)

כאשר הקול הזה אומר משהו שסותר את ההוויה הרגילה של הדברים (אם מצד היותו ניהיליסטי, או מעצם היותו "אמיתי" כאיזה עניין מטפיזי)

לדעתי האב עושה projection בזה שהוא קורא לו מזויף

"למה כל־כך חזק"

איך זה שאתה ככה חזק?

מעניין.אני הנני כאינני

אני קראתי פה (בקריאה ראשונית) סיפור עצוב על ילד שלא מתנהל לפי איך שהבית רוצה, על ילד שהוא כבשה שחורה שלא מצליחים להכיל ולהבין אותה, וזה מדכא אותו עד כדי... ובאמת למשפחה, מעבר למה שההתמודדות קשה לה, קשה לה שהיא לא מצליחה להתמודד. 

סיפור אימהשימי טוב

פרק 1

בועז ישב על הספה וזפזפ בין  ערוצי הטלוויזיה. אסנת עמדה במטבח וחתכה סלט פירות. נשמעה דפיקה בדלת. בועז, אתה פותח? צעקה אסנת מהטבח. כן! היא שמעה אותו חצי עונה לה חצי מלמל לעצמו. לאחר שסיימה לחתוך את הפירות היא שמה אותם בתוך קערה לבנה גדולה שהייתה שם עוד מימי הפורים. מה אני אגיש לשתות? במקרר היו שישיית בירה ובקבוק מים קרים בטעם אפרסק. היא שלפה שתי כוסות מתוך הכיור שהיה גדוש בכלים ופתחה את הברז כדי לשטוף אותם. בינתיים היא שמעה את הדלת נסגרת ואת בועז חוזר לסלון. מי זה היה בדלת? היא צעקה אבל לא היה תגובה. מוזר. היא יצאה מהטבח לסלון אבל בועז לא היה שם. היה נדמה לה ששמעה את הדלת נסגרת ואת בועז צועד בחזרה לסלון. בועז, איפה אתה? אולי הוא נכנס לשירותים? היא שאלה את עצמה. היא החלה לצעוד לכיוון השירותים אבל אז היא ראתה את בועז יוצא משם. מה יש לך? לא שמעתי שצעקתי לך מהמטבח? הוא חייך ואמר: בחיי לא שמעתי אותך, פשוט הייתי חייב שירותים אז נכנסתי. מי היה בדלת? היא שאלה. בועז עשה פרצוף כאילו נזכר הרגע שזו הפעולה האחרונה ש הוא עשה. אהה כן...זאת הייתה נו...השנה ממול. הוא אמר. מי? השכנה ליאורה? שאלה אסנת. כן, השנה ליאורה! אמר בועז כאילו ענה על שאלת טרויה. מה היא רצתה המעצבנה הזאת? שאלה אסנת. מה היא רצתה? חזר אחריה בועז. כן! מה היא רצתה? מר גאון! שאלה אסנת ושילבה את ידיה. היא שאלה אם ראיתי את הכלב שלה, אמרתי לה שלא ראיתי אפילו חצי כלב מתחילת היום. אסנת צחקה. חבל, הייתה אומר לה ששמעת לפני כמה קולות של כלב נדרס אמרה אסנת ושניהם צחקו. בועז חזר לשבת על הספה ואסנת חזרה למטבח. אני מביאה פירות, בא לך בירה קרה? היא שאלה. וואלה בירה זורם טוב עכשיו, אז כן. הוא ענה. אסנת חזרה למטבח וניסתה להיזכר מתי פעם אחרונה היא דברה עם ליאורה. זה היה לפני שבועיים נדמה לה. היא סיפרה לה שהיא שונאת כלבים והיא מאמצת שני חתולים.

פרק 2 

בועז תהה לעצמו אם המזגן פועל כרגע על קירור או על חמום. הוא הרים את שלט המזגן לראות אם הוא לחץ על קירור. המזגן באמת היה על מצב קור ובכל זאת בועז הרגיש שעדיין חם לו. חודש אפריל כולה. נשמעה דפיקה בדלת. בועז, אתה פותח? הוא שמע את אסנת מהמטבח. כן! הוא ענה. היה נדמה לו כאילו שמע את הקול של עצמו מרחוק. כאילו מישהו אחר אמר "כן". כאשר הוא עמד מהספה והתחיל לצעוד אל עבר הדלת הוא חש כאילו הגוף שלו הוסיף משקל והוא סוחב אותו. כל צעד היה קשה. מה קורה לי? הוא עמד מול הדלת והרגיש שהגוף שלו מתחמם. זיעה החלה לכסות את פניו וידיו נטפו מים. הוא שלח את ידו לעבר ידית הדלת וסובבה אותה. הדלת נפתחה. במפתן הדלת עמדה ליאורה וחייכה. היא החזיקה את החתול שלה בין ידיה וליטפה אותו. היי ליאורה, מה קורה? הוא שאל. אסנת בבית?, היא שאלה. והיא חייכה בזמן שהיא אמרה זאת. באותו רגע הוא שם לב לפרט מאוד משונה בהופעתה של ליאורה. צבע העיניים שלה היה שונה. הוא ידע זאת כי אחד הדברים אצל ליאורה שקשה לפספס זה צבע העיניים שלה. הן היו ירוקות בדרך כלל. לפחות כך הוא זוכר אותה. לאישה שעמדה בפתח הדלת כרגע היו עניים בצע כחול. אולי היא שמה עדשות. הוא חשב. חום הגוף שלו החל לעלות והוא חש שעוד רגע מתם מחום. אסנת לא בבית, הוא אמר והיה מופתע שהשקר עלה מפיו בכזה קלות. רגע למה אני משקר לה? הוא שאל את עצמו. לפני שהספיק לענות הוא שמע אותה אומרת: טוב, תגיד לה שחיפשתי אותה. היא חייכה, הפנתה את גבה והלכה. תוך כדי שהוא סגר את הדלת הוא ראה אותה הולכת והחתול שהחזיקה היה חתול לבן עם כתמים שחורים.

ורוד לבןחתול זמני

ורוד ורוד
סגול סגול
אפור אפור
ועתה גשם שוטף את כל הגוונים שציירתי

זאב עומד על ראש ההר
ונושף מפיו פיח שחור
באדי נשימותיו ירח מלא
קורא לי להצטרף אליו לשיר היערות
כל־כך קורע לב

שחור שחור
לבן לבן
מים מים (אל תאמרו זאת)
דף רטוב חלק

היום אתחיל הכל מהתחלה
היום שוב אוולד מחדש
היום שוב אמות מחדש
אשיר מחדש
אשתוק מחדש

שוב בראש ההר
פיח שחור באדי נשימותיו ירח מלא
קורא לי שוב להצטרף אליו
זאב

הבוקר קורא לי שוב לנפול מהמיטה
שוב להתרסק אל אור לבן
לחיות עוד ועוד ועוד ועוד

כחול ירוק
צהוב כתום
אדום אדום אדום אדום
הבטחתי להחזיק בך
כל־כך כל־כך כואב

קורא לי שוב בראש ההר
הבוקר שוב אפול מהמיטה
הגשם שוב ישטוף את היריעה
הלילה שוב יחנוק אותי
תפשי אותי
אצייר לך משהו.

של הזאב כמובן, לא הפרשסופר צעיר
הציור למעשה התחרבש לי.חתול זמני

התכוונתי שהחלק התכול יהיה אגם קטן, אבל הוא דומה יותר לכיפת קרח. ואז זה לא מסתדר עם ההר השני, שגם אמור להיות מכוסה בקרח, אם הוא באותו גובה. מצד שני, בגלל שאלו צבעי מים, וכבר עשיתי כל־כך הרבה תיקונים ושינויים, הנייר יתפורר אם אתעלל בו עוד, אז וואטאבר שיהיה.

גם זו לטובהסופר צעיר
כמובן שהשימוש בצבעים מודגשאני הנני כאינניאחרונה

יש לזה שם, כאשר משתמשים הרבה בצבעים... לא זוכר מה הוא.

בכל מקרה, אהבתי את הקריאה "לשיר היערות".

אולי יעניין אותך