אתגר שבועי לעידוד כתיבה- שבוע חמישי! בקצרה

מטרת האתגר- לעודד יצירה ולא ע"מ להתחרות.
ומי שלא משתתף באתגר באופן יצרני- הרבה יותר ממוזמן להגיב ולדרבן את היוצרים המוכשרים של הפורום!

אז ככה, השבוע, כל מה שתצטרכו לכתוב ולהעלות לפורום עד לשלישי הבא זה!! (הפעם זה יצירתי משהו! )

סיפור, שכל פסקה שלו- מתחילה ע"י השלמה אוטומטית של הקלדה רנדומלית.

הכוונה, במידה ויש לכם בסמרטפון מקלדת עם תיקון אוטומטי, הקישו בצורה רנדומלית מספר פעמים על המסך(החל מפעם אחת, והולך ומתקדם לאמיצים) ותראו מה המקלדת תציע לכם. עם המילה שהמקלדת בחרה- תתחילו את הפסקה.
סיימתם את הפסקה? תשלפו שוב את הפלאפון, תקישו שוב, תמשיכו את תהליך הכתיבה, וחוזר חלילה.

במידה ואין לכם סמרטפון כזה, אתם יכולים להשתמש בשורת החיפוש של גוגל, או בכל כלי השלמה אוטומטי אחר.

משימת בונוס למגניבים בלבד-
תכתבו סיפור(נוסף) שאפשר לקרוא אותו גם כן מהסוף אל ההתחלה.

זה הכל! 
קחו לעצמכם איזו רגיעה קטנה, תשחררו את היצירתיות, ותנו לידיים שלכם לכתוב את מה שבא לכם לראש.  

בשבוע הבא- אתגר שונה בעז"ה. 
מחכה לראות את התוצר שלך!  

בהצלחה!! 

*רעיונות נוספים, כיוונים יצירתיים ועוד- אשמח לשמוע  

היכל התהילה!

הגיבורים שצלחו את האתגר של שבוע שעבר:

@רב מג של מילים @מיצ'ל@בקצרה (סוף סוף...) @אילת השחר 

והגיבורים שהרהיבו עוז והתגברו גם על משימת הבונוס המאתגרת!!
כנראה ש.. אף אחד. הנסיכה נשארה כלואה בנבכי משימת הבונוס...

- האתגר- שבוע רביעי.

-האתגר- שבוע שלישי.

-האתגר- שבוע שני.

-האתגר- שבוע ראשון.

..עובר אורח
"מהבעיה הזאת לא תצליחי להתעלם", נעה חייכה חיוך קטן ודחפה לתחתית המגירה את החיתול המלא של אחותה הקטנה. "אמא תשתגע! אין סיכוי שהיא תצא לשדה בזמן".
ארבע שעות מאוחר יותר, דיילת עצבנית אחת סימנה בלורד אדום מספר זהות ואת השם אדווה חרמוני, טרקה דלת כבדה ואישרה סוף סוף למטוס הכמעט מלא להמריא.

'מייסד'. התג המבריק היה זר לאליהו.
'מייסד'.
האותיות חייכו אליו באדיבות שחורה, מנומסת וקרירה. כאילו ריחמו על הפלאח הנבוך שניסה נואשות להתאים את עצמו למשחק התפקידים שנכפה עליו.
הזקן הידק פעם נוספת את העניבה וניסה לנשום עמוק, או לפחות לנשום. לידו רצה בחורה צעירה עם פנים מבוגרות, הוא תפס באחד השרוולים שלה וספק צעק ספק התחנן: "אני מחפש את ינאי"
את האמת..?בקצרה
לא לגמרי הבנתי מה קורה בסיפור...
התיאורים יפים, וכל קטע בפני עצמו מסקרן, אבל לא הצלחתי לחבר את הכל..
ניסיתי וזה מה שיצאפצלשית222

פתחתי את הדלת בבעתה:"יש פה מישהו?!" קולי הדהד ברחבי החדר החשוך.דממה. ועוד פנס קטן שסנוור את עיני.מצמצתי וצבטתי את עצמי שוב ושוב.ייחלתי לצלצול השעון שינער אותי מתוך הסיוט הזה.התפללתי לטיפות המים שגדי תמיד שופך על פני אבל רק קול צרוד אחד שבר את השתיקה:"אהמ..יש..יש למישו טישו?"

כעכים מלוחים דגדגו בקצה אפי.בהחלטה של רגע לחצתי על המתג המאובק.אור גדול מילא את החדר והמאפייה של בערל נפרשה מול עיני.נשמתי בהקלה וניסיתי לחייך לעברו של בערל אבל מה שיצא לי היה רק חצי חיוך מבוייש."בוא נשומ'לה,שב" הוא הזמין אותי לשבת על שרפרף דמוי רוגעלך. "אז תגיד", הוא המשיך במבטו המלטף,"מה הביא אותך אל הצריף העלוב שלי ועוד בשתיים בלילה?"

"עיריית תל אביב שלחה אותי לעקוב אחר כנופייה חדשה", הסברתי לו "אתה בטח מכיר את הכנופיות האלה שצומחות כפטריות אחר הגשם"

-"כסופגניות אחר הגשם" בערל תיקן אותי אך אני משכתי בכתפי. מי בכלל רוצה סופגניה רטובה? "בקיצור, כמו שידוע לך, הייתה היום הפסקת חשמל וכל התאורה הלילית קרסה אז הגעתי לפה וכבר הייתי בטוח שעליתי על משהו חדש ואתה  העזת לסנוור אותי ישר בפנים ועוד לבקש ממני טישו.. " בערל חייך את אחד החיוכים המתוקים שלו ואחרי שנרגע שאל : "אז יש לך טישו?"

"לך לך" השבתי לו וזרקתי לעברו את כל החפיסה "לך לך לפני שאני יורה", בערל צחק והושיט לי זוג רוגעלכים בתמורה.כשהאיר הבוקר כבר הספקתי לחזור אל משרדי העירייה עם ממצאים חדשים בריח שוקולד.

יעל

יפה וקליל.

חח, נהדר!בקצרה
הסיפור מתפתל בין מילה למילה, כיף גדול
תיאורים כיפיים ומשעשעים!
'שרפרף דמוי רוגעלך', 'מי רוצה סופגניה רטובה?', ובכלל, שיח החרשים שלהם.
סיפור כיף
תודה לכם!פצלשית222

שמחה שהיה כיף לקרואחיוך

אני חושבת שהתרגיל הזה של הקלדה רנדומלית 

זה תרגיל מעולה שמצליח להוציא את הכתיבה מהריבוע

.....מיצ'ל
"סליחה יש לך אש?" שאלתי אותה, היא השיבה בשלילה לשאלתי וחשבתי להמשיך ולשאול עובר אורח אחר שהתקדם לעברי, לפתע היא ניגשה אלי בחזרה ואמרה שהיא כנראה התבלבלה והיה לה מצית בתיק והושיטה אותה כדי להצית לי את הסיגר.

"אני רק יצאתי לנשום קצת אוויר אמרתי, שכחתי במזוודתי את המצית שלי, מה את עושה כאן? מדוע אינך מתקדמת בתורים את לא ממהרת לטיסה?"

"לא, אני עוד לא החלטתי לאן לטוס" אמרה בקול עדין, "מה זאת אומרת, אינך יודעת לאן פנייך מועדות?
האם את בורחת ממישהו?"

"זהו סיפור ארוך, ודאי הטיסה שלך עוד מעט, אני לא רוצה לעכב אותך, אבל אני בסדר."
יש משהו שאוכל לעזור שאלתי, היא הנידה את ראשה ומילמלה לעצמה, "אני בסדר, אני אסתדר.."

"אם יורשה לי לשאול, יש לך כסף בכדי לרכוש כרטיס טיסה?" "כן, אמרה בקול חרישי, אני פשוט לא רוצה להמשיך לגור בארץ הזאת".
"מה הביא אותך לכך שאת עוזבת את מדינתך?"
כמו שאמרתי זה סיפור ארוך, אולי תגידי לי אתה, לאן אתה טס?"

"אני יוצא בטיסה מספר 5593 בעוד שעתיים לארץ ישראל, אם את רוצה יש עוד מקום בטיסה, וכך אפילו תוכלי לספר לי את כל התגלגלות המציאות שהביא אותך למצב זה".
"אם כן, אולי זה באמת פתרון, אך עלי להזדרז לקנות כרטיס ולעבור בקבלה, אחרת אפספס את הטיסה".

"יש לי כרטיס נוסף, קניתי אותו לאבי כאשר הגענו לכאן יחד, תכננו גם לשוב ביחד, אבל לצערי הוא נשאר כאן, יש לו עוד סידורים לארגן, ולא הצלחתי לבטל את הכרטיס הזה".

"זה בסדר, אני אשלם לך עליו, ואספר לך את כל סיפורי אך יש לי בקשה קטנה- תעזור לי להיות יהודיה".
וואו, יפה מאד!יעל

מסקרן

ישר לראש יהודי! בקצרה
כל פסקה נפתחה לך במילה כזו נפוצה?
השארת קצוות הרבה פתוחים, למעשה, כמעט ולא יודעים כלום על הדמויות ועל סיפורן האישי, כנראה שנצטרך לעלות לטיסה יחד איתם, להקשיב בשקט
הדו שיח כתוב טוב, אבל הייתי מוסיף עוד תיאורים על המתרחש מסביב..
בהצלחה!
...רב מג של מילים
עבר עריכה על ידי רב מג של מילים בתאריך ג' בכסלו תשע"ו 09:45

אחר הצוהרים אביבי היה אותו היום, עת הבטתי חרישית באופק. גן הכוכבים שבשמיים החל כבר לנצנץ במלוא עוזו, ושלהבות גחלי השמש החלו במסעם אל עבר חציו השני של הכדור. וכל שרפי הלילה פרשו כנפיהם, ומבעד לשמיים שחורים כאור עצמו נגלו למולו מראות השמיים. לגבי דבר אחד לא היה לי ספק, הרגע הזה הוא רגע של פעם בחיים. או שמא רגע של פעם במוות. שנות אור רבות עברו מאז אותו היום בו הוריקו השמיים חרישית ורוח נושאת אבק אפפה הכל, עת השמים החלו ממטרים כדורי אש משל היו דרקון הפוער את לועו. אולי היה זה רק דרכי לזכור את אותו היום אך בליבות כולנו קיננה ההרגשה שזהו שחרו של עידן חדש, האם עידן זה יהיה טוב מקודמו או שמא שוב תשוקותינו הבלתי נשלטות יבאינו אל אחרית קצינו, בידינו הדבר. כלה דבר השמיים והארץ החלה לומר את דברה. עלו גלי הים, תהומות רבה פערו לועם והארץ זעמה כבמחול שדים. קור וסער החלו מכים בכל, ומעטים היו הניצולים. אבי לקחני בזרועתו ביודעו שאלו רגעיו האחרונים השליכני אל ספינת החירום ואמר: לך לדרכך בני, שליחות גדולה נפלה בחלקך היום להיות מושיעו של גזעינו, לך בכוחך זה והושעת את עמינו. אלה היו דבריו לי טרם הטסני מרחק אלפי שנות דור אל כוכב זעם זה בו הנני שוכן היום. אלי הטוב ריחם אלי וחונן אותי להיקלע לחווה נידחת באמצע שדה תירס שם זוג איכרים אימצני על חיקו ובין זרועות האם המגוננת מצאתי לי מקלט. אלה דברי לי לכם, שארית זרעי. אוי לי כי מעלתי בשליחותי אך מה אעשה וגזע כוכב זה הינו חלוש ותאב כוח ולא היה לי מנוס אלא לעת ככל יכולתי על מנת להושיעו. אוי ילדי גולו את חרפת גזעי מעלי ומצאו את שארית תקוותנו האחרונה. וטוהר אבותינו יהיה בעזרכם. לאו ידריך אתכם וישמש לכם כמנהיג לאחר לכתי אל קברות אבותינו. ואל תפחדו ממתן שם ושארית לזכרינו. רוע גדול ניצב באופק ואליכם להיות מוכנים כנגדו בבוא היום, בו יכה אתכם ללא רחם.
אלו דברי נאום קל-אל מכוכב קריפטון המכונה בפני בני האנוש בשם סופרמן.

לכל אורך הקטע אני תוהה לעצמי...בקצרה
'זה התנ"ך של סופרמן??!!'
מה רבה הייתה פלצתי כשהבנתי כשצדקתי
איזה רעיון, מקורי למדי.. חח, אין לי שום דבר אחר בראש.. אני יושב וצוחק..
קטע הזייה..
כתבת הכל בפסקה אחת כדי להתחמק מהאתר בעצם..?
לארב מג של מילים
איתגרתי את עצמי לעשות את זה בכל משפט.
כ-ל משפט מתחיל במילה רנדומלית???! בקצרה
וואו. מטורף. יפה מאוד
כן. בגלל זה הכתיבה המוזרה הזאת.רב מג של מילים
גאוני!פסידונית

תודה רבה לשניכם, כיף לדעת שאהבתם.רב מג של מילים
אפשר הסבר?חוזרת

@בקצרה מה הכוונה מהסוף להתחלה? פסקאות? מילים? אותיות? 

לא הצלחתי לסיים, הראש שלי לא במקום...חוזרת

כוכב האיר ברקיע השחור, כוכב יחיד באפלה, כוכב שהזכיר לי שהעולם לא רק רע, אלא יש בו גם טוב, בניגוד להרגשה שלי בימים האחרונים.

"חבל שהשתלטה עליך העצבות" אמרה לי אחותי "חבל כי את בחורה כ"כ שמחה בדרך כלל, כשרואים אותך עכשיו אפשר לחשוב שחרבן הבית היה לפני כמה שעות, גג דקות". היא לא מבינה, הקטנה, היא לא מבינה את הקושי שבחשכה, היא לא מבינה שכשמרגישים בדידות- זה מה שקורה.

לכל האנשים שקיימים בעולם יש את הקטעים האלה, אני משערת, הקטעים שמרגישים שהעולם אפל וחשוך ומאכזב, ולכל אחד זה בא ממקום אחר, ממקום של פרידה קשה, של ציון מאכזב, של יום קשה, סתם של הרגשת חשכה ודיכאון ובדידות, לי זה מגיע מהסיבה האחרונה...

תנסו לקרוא את הפסקאות גם מהסוף להתחלה

רק עכשיו, שאני עובד על האתגר החדש- שמתי לב שכתבת!..בקצרה

יפה מאוד מאוד!!

אהבתי מאוד את ההיפוך שממשיכים לקרוא מהסוף להתחלה.
הופך את הכל מסיפור חשוך וכואב.. למעיין תקווה חדשה.

יפה!

תודה חוזרתאחרונה

אני מתלבט אם לפתוח אתגר גם השבוע בקצרה

השבוע לא הגבתי לאף סיפור (בהתחלה מחוסר זמן, ולבסוף מסקרנות).

וממש התבאסתי לראות שזה נשאר ככה...

אני מבין את אלה שלא כותבים מלכתחילה, אבל קראת קטע שחבר שלך כתב? תגיב.

אפילו רק ב'יפה', או 'אהבתי', או אפילו סתם סמיילי.

גם מצד עשיית חסד והודאה לחבר שלך, שכתב קטע שנהנת לקרוא. זהו. לתת לו מקום...

תמשיך!נפתלי הדג
כל שבוע אני מתחיל אתגר ולא מסיים... ןהעז"ה החל משבוע הבא אני אישית אחזור לפעילות סדירה.
כרגע כל 'זמן פרוזה' שלי מושקע בתחרות
...יעל

דג זהוב פירכס למוכר בין הידיים. איתיאל הביט במחזה בגועל. מאז ומתמיד הוא שנא לראות בעלי חיים כלואים. "אתה רוצה לראות מקרוב?", שאל המוכר. כנראה פירש את מבטו כהתעניינות. "בוא, הנה. גברת! להתרחק מהדוכן, פה זה לא קרקס! בוא, קטנצ'יק, תסתכל". איתיאל המבועת נשא את רגליו וברח משם. מעולם לא אהב מוכרים וגברות.

"לילדים אין פה כניסה", גער בו המוכר במאפייה במבטא רוסי כבד. איתיאל המבוהל בן את כל האפשרויות העומדות בפניו: דלת היציאה קורצת, אבל היא קצת רחוקה. לפתע הוא שמע קול קורא בשמו. זו בטח אמא.

בננה היתה מונחת על הרצפה בינו לבין הדלת, והמסכן לא שם לב אליה. הוא החליק לכל אורך הרצפה וחבט את ראשו בקיר. הוא התאמץ שלא לבכות, הרי גיבורי על אף פעם לא בוכים. למעשה הם אף פעם לא מקבלים מכות.

שמים שחורים נצצו מעליו, כמאותתים לו שהזמן תם. הוא הסתכל בשעון. חמש דקות לשבע, יש לו עוד זמן. הוא הסתתר מתחת לעגלת קניות חונה, והמתין בלב הולם לבאות.

"יחד נצליח לצאת מכאן", שמע קול לוחש. הוא הסתובב - מופתע - וראה את אחיו התאום מסתתר מתחת לדוכן הביצים. "אין סיכוי", לחש לו בחזרה. שמשון לא ויתר, וכעבור כמה שניות סימן לאיתיאל את הסימן המוסכם. שניהם קפצו יחד ורצו שפופי ראש אל עבר הכניסה.

"ריק". "מה ריק?" "השטח. בוא, רצים לאוטו". כשהגיעו למכונית הכסופה ופתחו את הדלת בשקט, הם נבהלו מקול צחוק מתוך הרכב. יונתן ישב שם, בכיסא הקדמי. "לא נורא", צחק להם, "אולי בפעם הבאה תתפסו את מקום המלכים". הוא התרווח ונשען על כפות ידיו, ושני אחיו הקטנים נכנסו חפויי ראש אל המושבים האחוריים.

"עם ילדים כאלה טובים שמגיעים בזמן ולא רבים על המקומות, מי צריך עוד דברים בחיים?", נכנסה אמא לרכב בסיפוק.

אהבתי חוזרת

ממש חמוד פסידונית

וואו |מתפעם|שורדתתת

א. השמות שלהם ממש כמו שאני אוהבת לילדים בסיפורים |מתמוגג|

ב. זה כתוב יפה, ממש אבל

ג. התוכן - אהבתי כלכך

בקיצור וואו

תודה

הפסקה הראשונה פשוט נהדרת!בקצרה
השתלשלות המאורעים משעשעת ומסקרנת לקרוא את ההמשך.
הכל ילדותי ורץ מהר, בכלל, כל הריב על מקומות ברכב מעלה בי נשכחות..

התמודדת יפה עם האתגר!
תודה רבה לכולכם! יעל

אז בזכות האתגר הזה פרצתי מחסום כתיבה עתיק יומיןפסידונית

וכתבתי משהו. לא הכי מוצלח, אבל אני שמחה שעשיתי את זה. 

'טבע'. הילד השהה את אצבעו על המסך ונעצר. זאת הייתה מילה שהוא לא הכיר. הילד לא היה רגיל להיתקל במילים שהוא לא מכיר. את מי ישאל?

השעה הייתה שלוש ארבעים ושש – מה שאומר שרק בעוד ארבע עשרה דקות תסתיים שעת המנוחה היומית. כשזה יקרה, ערוצי התקשורת ישובו לפעול, והוא יוכל לתקשר וירטואלית עם מי שירצה. כעת, על פי החוק, הוא אמור היה לישון. אבל הילד לא ישן. לא תמיד הוא הצליח לציית לחוקים.

בעידן הזה, בכל מקרה, ברוב הפעמים אפשר להסתדר גם בלי אנשים אחרים. הוא הפעיל את מנוע החיפוש והקליד את המילה. טבע. מתוך היכרותו רבת השנים עם מנוע החיפוש הכלל עולמי, שהכיל, פחות או יותר, את כל מה שהיה קיים, קיים כעת או עשוי להתקיים אי פעם, הוא הופתע מדלות החומר שהיה ביכולת המנוע להעניק לו הפעם: ערך אחד, המכיל שורה בודדת. 'טבע הוא מושג המייצג את כל מה שקיים, ולא נוצר או שונה על ידי האדם'*. זהו.

מה יכולה ההגדרה הזאת להכיל, תהה הילד. הוא העיף סביבו מבט קצר. ארבעה מסכים המשמשים כקירות – אחד לשידורי חדשות, אחד לתקשור עם כיתת הלימוד, אחד לתמונות מתחלפות על פי טעמו האישי ואחד לשימוש חופשי. הם בוודאי נוצרו על ידי האדם. הוא היה בטוח, כי אביו עבד במפעל המייצר אותם. במרכז החדר ניצבה מיטה רבועה. מירב הסיכויים שגם היא נוצרה בידי בני-אנוש. הוא נגע בחולצתו, שכמו כל בני שכבת הגיל שלו, הייתה לבנה, ובחזיתה סמל המדינה עם השנה בה נולד. אם כן, גם אותה ייצרה המדינה. גם אנשים עצמם נוצרים על ידי אנשים. אז מה זה טבע?

קיר אחד נדלק. הוא הציץ בשעון – כן, שעת המנוחה הסתיימה. שדרן מעונב הופיע ופצח בפירוט תוצאות הסקרים שבוצעו לאחרונה בקרב אזרחי המדינה. 'ציוני רוב התלמידים נעים בין שמונים לתשעים. התלמידים מרוצים מהישגיהם ומשתוקקים להוסיף ולצבור ידע. כמו כן, ממצאי בדיקות הדם שנערכו לאחרונה מצביעים על ירידה מסוימת בכמות ויטמין d בקרב האזרחים. זכרו, בריאותכם חשובה לנו! אנא הקפידו עליה.'

מזל שהקשבתי לשידור הזה, חשב הילד ופנה להדליק את מנורת הקרינה. הוא נעמד תחת שלולית האור שהטילה, וחשב שוב על המושג טבע. הוא משך בכתפיו. ייתכן שהערך כבר לא רלוונטי ויש להסירו מהענן.

הוא יתייעץ עם המורה מחר.

*גנבתי את זה מויקיפדיה

שורדתתת

תקשיבי.

זה מסקרן, ומלחיץ, וכתוב בצורה הנכונה, 

והתוכן בכלל מעורר עניין רב.

מציף שאלות..

תודה לך!

איזה כיף לשמוע.... תודה פסידונית

וואו, נהדר. איזה נושא בחרת!!בקצרה
אהבתי מאוד את נקודת המבט של הילד. ששואל, שלא מכיר, שנפגש לראשונה עם דברים..
הסיטואציה שבחרת להתעסק איתה היא קצת נבואת זעם. בחירה מעניינת. ביצוע יפה.
נהנתי!
וואו וואו וואו!יעל

משגע.

איזה יופי!

הכתיבה תמה כל כך... והנושא - מדוייק כל כך...

תודה, נתת לי נקודה למחשבה

יפהפה.פינג.

תודה לכולכם פסידונית

והכי הכי ל@בקצרה, שהחזיר אותי סוף סוף לכתיבה.

חברה הראתה לי. מה חושבים?שלום לך ארץ

משפחה יקרה!
ראיתי אותו רץ 
בדמי חייו, אחרי כלנית או כלב שובב
מנסה לחזר למרות המשבר
מצא אהובה בתוך הכאב
ראיתיו שטוף בזיכרונותיו על חבריו שאין הם עוד כאן

ולך אימא רציתי לומר
שאיתך אני אבלה
קרעתי את הדש
וישבתי על שרפרף
הלב שבור
שתיים מדם
ועוד אלפים, אלפים מהאומה הגדולה
ישבתי, ובכיתי, ונקרעתי לגזרים
את הלב שלי אפחד כבר לא ישלים
כעסתי, את העולם שברתי.
איתך אבא כבר לא דיברתי
דיברתי כמו אומללה
מה נראלך? אתה משוגע? אתה בכלל לא מבין מה לקחת!
רציתי לשבור אותך בחזרה
את הלב שלך. שלי. בעוצמה.
לנקום על מה שנלקח ולא אקבל לעולם
אבל נמשכתי אליך בחזרה
אל הלב של אבא
למרות שלקבל ממך כבר לא יכולתי יותר

אז רציתי לספר שהלב נשאר שבור. מרוסק לחתיכות.
גם אם את זה קשה לראות
אבל מה לעשות שכבר אמרת
"אין דבר שלם יותר מלב שבור"
אז אבא שתדע שלמרות הכל אני סולחת'ך 
גם אם מה שעשית לא צודק
כי מה לעשות אתה חכם פי אלף.

נב. אז אותך מדינה, עליך עדין חולמת.
בך אקים משפחה לתפארת.
אך תמיד אשאיר בך חותם
שעליך נקבר אהובי ולא חזר

היא כתבה, שומרת על זכויות יוצריםשלום לך ארץאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מדבראני הנני כאינני

מחפש מוצא, אולי איזו דרך

פתחתי פתח, האם יש בזה ערך?

שוב נפלתי, מי יקימני?

וכל כך התחננתי, פניך אנה ממני

מאמין בהסתר, בכל התפאורה

ואין עם מי לדבר, לזרוק בו מרה

ואם אשבר, כבר לא נותרה בי צורה

וכיצד אתחבר, אמצא כנגד עזרה

נזרקתי בבור, אין פנים אין אחור

רק עקרב ונחש, מעורפל מהשחור

שדים וקליפות, פרשת אחרי מות

מול עדשת מצלמות, תופפות עלמות.

והנפש במנוסה, מאלקים התביישה

המרחק שוב כיסה, ערוותה הלבושה

והוא קורא לה שובי, זהו שמה (מ)מכבר

שכחה זהותה, בשטטה במדבר.

"ולמוות לא נתנני"תמהון לבב
עבר עריכה על ידי תמהון לבב בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ו 18:16

ראיתי כופר אחד, מת באיוולתו,

קרבן על מזבח מולדתו.

שורות שורות באו לסופדו ולבכותו.

"זה העלם! הצעיר בשנים – בכיר בניו של ריבון העולמים!

והוא כתכשיט בהיכלו! קדוש יאמר לו!"

ואני מהרהר...

הרי בחייו היה כה שחור,

ובמותו – הרב אומר: "אין כמוהו צחור!"

"אם פשע וסרח – כעת הריהו מלאך!"

"מותו – כפרתנו, מותו – כפרתו, ונפלאית נחלתו"

ואני??

אלוהים, יודע תעלומות

– האין אני כופר, פושע וסורח??

ומה לי בעולם כזה להיות גורלי כאורח

בשבט עברתך מזדעק וצורח?

אם גם למעלה יש ניסים ואנשים הופכים לקדושים

בגופה מחוללת

– לכזאת נפשי מייחלת.

ואם על כל פשעים יכסו חיים המשתתקים

– הנה כל סעיפיי משתוקקים.

אלוהים אתה ידעת,

גופי ונפשי – כבר שבורים...

אך רוחי ונשמתי עדיין רק אליך הם עורגים,

קח אותי אליך! כאותם ההרוגים.

אם זו המשמעות, להיות רק שלך,

טהור, נקי, דבוק בשלימות

– אני כבר לא יכול לחכות למות...

...רחל יהודייה בדםאחרונה
יש בזה משהו שמעביר רטט
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

...רחל יהודייה בדם

והפחד.

הפחד מהריק הזה.

הדבר הריק הזה שרוצה שאהיה כמוהו.

שאבלע בתוכו.

שאבלע את עצמי.

הפחד שיחזור.

הפחד שהוא שם.

אורב. עדיין מחפש אותי.

איזה נאמנות.

אנשים כל כך רוצים נאמנות כזו אה?!.

ואני רק רוצה שייתן לי. ייתן לי להישאר אני.

ייתן לי מקום. ישאיר אותי אני.

והפחד הזה נמצא שם.

ואני מרימה את הראש.

וממשיכה.

לתפוס מקום. שאני אני.

יפה. נסתר. גבוה.טויוטה

תודה.

יפייפה וכל-כך נכוןידידיה ג
...רחל יהודייה בדםאחרונה
תודה..
מנהל? אפשר להעביר שירשור שלי לפה?תמהון לבב

(שתיקה רועמת) - ריק ומוסתר

זה? במקום שיהיה בפורום השני

בלתי אפשרי 😐אני הנני כאינני
כנס להודעה שםארץ השוקולדאחרונה

תלחץ על עריכה, תלחץ על בחר הכל, העתק ואז תפתח שרשור כאן.

(אל תעשה גזור כדי שלא יימחק לך בטעות)

אחר כך אתה יכול שוב לערוך שם ולמחוק את התוכן

תנועהמוריה.

הידית עולה אט אט ובסיבוב יורדת מטה. ועוד סיבוב: למעלה במאמץ ודחיפה חזקה למטה.

היא מתנשפת, אבל לא פוסקת. זוהי מלאכתה ואין לה אלא לעשותה בלי להתלונן. כל יום היא כאן, ניצבת על המשמר. דוחפת, מסובבת, מסיעה את הידית שוב ושוב על צירה בסיבוב.

כל תנועה שלה, כל דחיפה ולו הקטנה ביותר מקדמת עוד ועוד את המנוע, כל סיבוב וחצי סיבוב, מניע את העצם. בסוף כל יום היא מאשרת, אכן נראית התקדמות. היא סוקרת בעיניים מצומצמות את המרחק בין המקום בו היתה בתחילת היום לבין המקום בו היא כעת לאחר עבודה של יום תמים. אז היא מתמלאת סיפוק ונחת. אז היא יכולה לפרוש לנוח, להרוויח בביתה עם היקרים לה ולדעת כי עשתה את מלאכתה להיום.

ישנם ימים שהכל חלק והסיבוב פשוט הוא, כאילו מעצמה מסתובבת הידית. לעומתם יש ימים שהידית שחוקה וקשה לה לאחוז בה, שהיד האוחזת עייפה, או שהגלגל כבד עד מאד. לעיתים קרובות קורה שידיים נוספות בוחשות איתה בקלחת, ומסובבות ידיות הפוכות. אבל כל אלו, כמו אינם נוגעים לה, היא מגיעה בכל יום בשעת בוקר מוקדמת, מתייצבת בעמדתה ומסובבת, והידית נעה, והסיבוב מניע.

היא לא מנסה להיאבק, היא לא מוכיחה לאיש דבר, היא נוכחת ומסובבת ומניעה. אף כוח בעולם לא יוכל לה, אף כוח בעולם לא ימנע ממנה למלא את תפקידה במסירות. אף כוח בעולם לא יעצור אותה מלסובב ולהניע.

ויש התקדמות, וישנה תנועה.

תמיד ישנה תנועה.

° ° °

אלוקי, נשמה נתת בי, והיא אינה פוסקת מלסובב ולקדם אותי.

אתה בראתה, אתה יצרתה, ונפחתה בי והיא מניעה אותי אליך.

כל זמן שהנשמה בקרבי מודה אני לפניך עליה.

מענייןיוני.ו.אחרונה

אולי יעניין אותך