האתגר!!! שבוע 7 בקצרה

אז... אחרי שבועיים של 'חופשת חנוכה' לא לגמרי מוצדקת.. (ועם כאפת התעוררות מ@רב מג של מילים [תודה ]).

תזכורת קצרה-
מטרת האתגר- לעודד יצירה ולא ע"מ להתחרות.
ומי שלא משתתף באתגר באופן יצרני- הרבה יותר ממוזמן להגיב ולדרבן את היוצרים המוכשרים של הפורום!

אז ככה, השבוע, כל מה שתצטרכו לכתוב ולהעלות לפורום עד לאתגר הבא זה!! 

סיפור שמכיל עשר מתוך שלוש עשרה המילים הבאות: 

-בית, סקייטבורד, אומץ, 72, קומקום, אובייקטיבי, ספר, שגעון, אוטובוס, בנג'י, אגוז מלך, מגנט, עמדה .

זה הכל, 
קחו לעצמכם איזו רגיעה קטנה, תשחררו את היצירתיות, ותנו לידיים שלכם לכתוב את מה שבא לכם לראש.  

*רעיונות נוספים, כיוונים יצירתיים ועוד- אשמח לשמוע  

היכל התהילה!

הגיבורים התותחים שחברו כוחות ביחד, ויצרו סיפור פאר:

@רב מג של מילים @מעין=) @פצלשית222 @קפיץ-- @~מישי~ @חוזרת @פסידונית

יפה מאוד!

-האתגר- שבוע שישי.

-האתגר- שבוע חמישי.

-האתגר- שבוע רביעי.

-האתגר- שבוע שלישי.

-האתגר- שבוע שני.

-האתגר- שבוע ראשון.

יההי איזה כיף! חיכיתי לזה. הממריעות.
היא ישבה במושב לידי באוטובוס, מפטפטת בקול צווחני ורועד בפלאפון, ממנסה להתגבר כנראה על הקול שלה עצמה.
"אז את שומעת, רותי? הלך לי הקומקום. פשוט הלך. כן כן, זה שקניתי לפני חודשיים. כל הבית כבר מלא בדברים מקולקלים. זה כבר די נמאס לי. אז ביקשתי מרוני שיבוא לעזור לי לסדר. אבל הוא? הוא "עסוק". נסע עם חברים לטיול. קופצים מהרים, עושים בנג'י."
ניסיתי שלא לשמוע. להתרכז באוזניות ובשירים שלי. אבל הקול שלה פשוט תקף.
ידעתי שזו נסיעה ארוכה. עלינו יחד באותה תחנה, והספקתי לשמוע אותה משלמת לנהג. כמובן, גורלותינו קשורים זה בזה. אנחנו גם יורדות באותה תחנה.
במשך ארבעים דקות היא דיברה עם אותה רותי, או אולי נכון יותר לומר אל אותה רותי. וכשסיימה, לא ידעה מה לעשות עם עצמה.
היא פישפשה קצת בתיק, הוציאה ספר והחזירה, ואז שוב שלפה את הפלאפון.
היא חייגה, והמתינה דקות ארוכות. משלא נענתה, חייגה שוב.
" הלו, רוני? אתה שומע אותי?" צעקה.
המתינה מספר שניות, ומייד פצחה בנאום: "אז למה אתה לא עונה מייד? אה, כן, בטח, קליטה. כמובן. אדם לא יכול לענות לאימא שלו כי אין לו קליטה. שיגעון. ממש יופי. נהדר. אז אתה שומע, רוני? רותם הבן של סיגי היה פה. בא אחרי בית ספר עם הסקייטבורד שלו. אתמול, כן. אכל צהריים. הכנתי לו אוכל שחבל על הזמן. אורז עם פקאן ועוף עם אגוזי מלך. נו, מה? אני חייבת להיפטר משקיות הפיצוחים האלו. ומתי אתה בא לאכול?"
היא חיכתה וחיכתה, ואז הביטה במסך הפלאפון. השיחה התנתקה.
היא רטנה לעצמה בשקט, ותחבה את הפלאפון בתיק. ואז, לרווחתי הרבה, עברה לשבת קרוב לנהג, שתוכל להתלונן על הדרך.
בדרך כלל אני שונאת כשמדברים לידי בפלאפון בקולי קולות. אבל דרוש אומץ כדי לבקש מאנשים להפסיק, ולי אין. בטח שלא כלפי אישה כזו, שקולה מגיע למרחקים והיא נראית איתנה ויציבה.
שוהם חברה שלי אומרת שאסור לי אף פעם לוותר. הרעש באמת מפריע לי, ואני יכולה לסבול הרבה מהצעקות של אחרים, ומצד שני הרצון לתת להם לדבר גדול. כי מי אני שאפריע?
שוהם אומרת לי לחשוב מה היה קורה אילו זה היה הפוך. אילו אני הייתי המשוחחת, והיו מבקשים ממני לנתק את השיחה. האם זה היה כל כך נורא?
אני לא יודעת מה העמדה שלי. אני רק יודעת שלפעמים אני מוותרת ושותקת, ולפעמים אמיצה מספיק ועומדת על שלי.
בין כה וכה, בדיוק עכשיו הגענו לתחנה.
אחלה של סיפור משעשע מאודבקצרה
הרעיון של הטלפון הוא טוב, פותח לך פתח לכל מיני סיפור שתרצי. יפה מאוד!
על איזה דמות נפלת באוטובוס.. חח, משעשעת ומעצבנת כאחד
איזה חמוד יעל
אהבתי מאד.
מצטרפת לבקצרה בעניין הטלפון...
איזה יופי יעל
אני אוהב את השקט.
בבית שלי הוא אף פעם לא מבקר, אני חושב שאבא מפחיד אותו. לפעמים הוא חוטף כזה שיגעון, שאפילו השקט בורח בבהלה.
אמא אמרה לי פעם שאבא קפץ בנג'י ונפל עם הראש לאדמה. אחר כך היא מתה. זה היה כשנכנסתי לחדר שלה לנשק אותה לפני שהיא נרדמה, אבל במקום ראש היתה שלולית של דם. ואבא ישב בצד ובכה, וביד שלו היתה סכין אדומה. מאז אני והשקט פוחדים מאבא.
כשהרמתי את היד של אמא לנשק אותה, מצאתי מתחתיה את הספר שהיא קראה אז: "72 נשימות". עוד לא קדאתי אותו, כי אבא איים עלי שאם אני אקרא אותו הוא יהרוג אותי כמו שהוא הרג את אמא. אז לא קראתי, ומאז אני לא מראה לאבא מה אני עושה.
אמא תמיד אמרה שאני ילד עם אומץ. שנאתי שהיא אמרה את זה, גם כי לא הייתי ילד וגם כי לא הייתי אמיץ.
וכשאבא צועק אני והשקט מתחבאים מתחת למיטה. אני אוהב את השקט, אבל הוא אף פעם לא בא.
אממ.. סיפור מזעזע... (התוכן, לא הכתיבה)בקצרה
ראית כמה סרטי אימה לאחרונה..?
רוצה להמשיך את האתגר (חסרות כמה מילים) ולקדם את העלילה למקום חדש?
יש בזה משהו...יעל
לא, אני לא רואה סרטי אימה. זה מה שיצא. לא יודעת למה.
ונכון שחסרות מילים, כתבתי את זה שניה לפני שבת. אני אמשיך מתישהו בעזרת ה'.
תודה רבה.
שורדתתת

זה...

זה אאוצ'.

אבל בלחץ

טוב, המשכתי.יעל

אני אוהב את השקט.
בבית שלי הוא אף פעם לא מבקר, אני חושב שאבא מפחיד אותו. לפעמים הוא חוטף כזה שיגעון, שאפילו השקט בורח בבהלה.
אמא אמרה לי פעם שאבא קפץ בנג'י ונפל עם הראש לאדמה. אחר כך היא מתה. זה היה כשנכנסתי לחדר שלה לנשק אותה לפני שהיא נרדמה, אבל במקום ראש היתה שלולית של דם. ואבא ישב בצד ובכה, וביד שלו היתה סכין אדומה. מאז אני והשקט פוחדים מאבא.
כשהרמתי את היד של אמא לנשק אותה, מצאתי מתחתיה את הספר שהיא קראה אז: "72 נשימות". עוד לא קדאתי אותו, כי אבא איים עלי שאם אני אקרא אותו הוא יהרוג אותי כמו שהוא הרג את אמא. אז לא קראתי, ומאז אני לא מראה לאבא מה אני עושה.
אמא תמיד אמרה שאני ילד עם אומץ. שנאתי שהיא אמרה את זה, גם כי לא הייתי ילד וגם כי לא הייתי אמיץ.
וכשאבא צועק אני והשקט מתחבאים מתחת למיטה. אמא אמרה לי שלפני התאונה אבא היה נהג באוטובוס שנסע לבית הספר, ולכן הוא רגיל לצעוק על אנשים. השקט לא חבר של אבא, אז במקום לבוא לאבא הוא מגיע אלי בהפסקות בבית הספר.
תמיד אני יושב לבד, כי הילד עם הסקייטבורד צעק עלי בתחילת השנה. השקט שונא את הילד עם הסקייטבורד, כי הוא תמיד מגרש אותו ודוחף ילדים אחרים. אז אני יושב לבד. רק אני והשקט.
כשאני חוזר הביתה אני מקשיב לקומקום. אמא תמיד הרתיחה אותו עד שהגעתי הביתה, ומאז שהיא מתה אני עושה את זה כשאני חוזר.
המורה שלי אמר לי פעם להפסיק להיות אובייקטיבי בטקסטים שאני כותב. אני לא יודע מה זה אובייקטיבי. השקט אף פעם לא הסביר לי את המילה הזו, ואמא כבר לא היתה. את אבא אני מפחד לשאול. המורה אמר גם שאני צריך להתערב בכיתה ולנקוט עמדה. אבל אני מפחד מהילד עם הסקייטבורד, ואני לא יודע מה זה לנקוט.
כשהייתי ילד קטן אמא אמרה לי שאני קשה כמו אגוז, כי לא הסכמתי לגלות לה למה היה לי סימן כחול על הגב. זו היתה הפעם היחידה שראיתי את אמא בוכה. אני אוהב את הריח של הדמעות של אמא, אז תמיד אחרי שהיא הלכה לעבודה נכנסתי לשמיכה שלה והרחתי את הכרית שלה.
אני שונא את הריח של הדמעות של אבא, יש בהן ריח של הדם של אמא שלי.
וואו, הרבה יותר טובבקצרה
סיפור חזק, מספר מעניין ומסקרן.
התחבר לי קצת לסגנון שלי, נהנתי מאוד מדפוס המחשבות שלו. חזק מאוד.
מזל שהמשכת. יפה מאוד
תודה רבה!יעל

זה כואב ונוגע.נדנדה כתומה.
ואת כותבת מעולה.

תודה.
אוקי... אז הנה הניסיון שלי...הלב והמעין.

הוא לא ממש הבין מה הולך סביבו, צפירות אמבולנסים, ניידות משטרה והמולת אנשים נשמעו סביב, כל תחולת התיק התפזרה על המדרכה, המגנט שקיבל מסבתא, ספר הקריאה שלו, הקומקום שתכנן להביא מתנה לאחיו לרגל היכנסו לפנימיה וחבל הבנג'י שלו. מה כל זה עושה בתיק שלו אף אחד לא ידע, גם לא הוא. אך זה לא ממש עיינין אותו כרגע, הוא בסך הכל רצה להגיע לבית אך במקום זאת הוא מצא את עצמו מתעורר במיטה זרה כשלגופו מכשירים מצפצפים ומעצבנים. 

*******************************

כמה מצלמות וכתבים היו סביב מיטתו של הערבי הקטן, סליחה, הבן מיעוטים הקטן והקשיבו לעדותו המרתקת "יצאתי החוצה לחפש אדם מתועב שאוכל לנקום בו את נקמת בני עמי ובידי מפצח האגוזי מלך, למה את זה? כי הרי היום אפשר עם כל דבר: סכין, מברג, מספריים אז בטח אפשר גם עם מפצח. בקיצור.." המשיך הקטן "עמדתי בעמדת התצפית המאולטרת שלי, חיכיתי דקה או שתיים ואז ראיתי אותו יורד מהאוטובוס, בידו סקייטבורד והוא נראה מרחף כזה. התקדמתי אליו במהירות, לא הייתי צריך להיות אמיץ בשביל זה, ממילא לא יקרא לי כלום. הנפתי את ידי ותקעתי את המפצח בגופו, הוא צעק צעקה ונפל על הרצפה. מיד לאחר מכן שמעתי יריה והרגשתי כאב חד ברגלי. יותר אני לא זוכר." סיים את עדותו המסכן הקטן, שבסה"כ רצה לנקום, ובידו כוס מיץ תפוזים קר. הכתב רצה לשאול עוד שאלה אך עצר למשמע בכיו של הילד "ואתם יודעים מה?!" קרא הילד בבכי קורע לב "מזמן כבר רציתי לפגוש את 72 הבתולות שלי, אז אם כבר יריתם, לא יכלתם להרוג אותי?! לא יכלתם לעשות אותי שהאיד?!" הילד היה נראה נסער והכתב השפיל את ראשו "אתה צודק" אמר "אנחנו מצטערים".   

אוי, רלוונטי ומרגיז. כתבת יפה בקצרה
חלק מהאלמטים נכנסו קצת בכוח, אבל הראיון הולך טוב ומתאר את המציאות.
כשכתבת '72 בתולות' גרמת לי לחזור ולבדוק 'באמת כתבתי 72?! וואו, לא שמתי לב שזה מתחבר לזה'. ניצול טוב ומדויק של המספר.
יפה מאוד
יפה מאד! יעל

הסוף עוצמתי ומטלטל במיוחד.

תודה רבה לכםהלב והמעין.

קופצת למיםפצלשית222

נועה עמדה ליד המקרר עם עיניים טרוטות מעייפות ומיששה את המגנט הדהוי.

"א.א. שיפוצים בע"מ" נכתב שם באותיות אדומות.היא כבר דמיינה את תמיר תורג'מן השיפוצניק שאילתר איזה שם חדש,העיקר לדחוף את השם שלו אל ראש הרשימה.היא נאנחה לעצמה ופתחה את דלת המקרר: "אולי זאת באמת הזדמנות? אולי הגיע הזמן שלי לעשות שיפוצים בתוכי? "

מקרר ריק קידם את פניה אז היא הרתיחה מים בקומקום החלוד.טוב נו,גם אותו לא יזיק לשפץ.טיפות מים השפריצו לעברה מכל עבר כשמחצית מהן הצליחו לקלוע אל הכוס הורודה. היא נטלה דף ועט,התיישבה עם כוס הקפה וכתבה באותיות מודגשות: שיפוצים!."שיפוצים? היא שאלה את עצמה.האם אני באמת צריכה שיפוצים?"

היא נזכרה איך קראה פעם באיזה ספר על איש אחד שכל כך רצה לשפץ את דירתו שלו עד שמרוב שיפוצים כבר לא  נשאר לו בית. "שיפוצים",היא מלמלה לעצמה שוב ואז לגמה מהקפה השחור שהתחיל להתקרר.היא התחילה לכתוב כמה מילים ומיד מחקה,שוב התחילה לכתוב ואז כדררה את הדף וזרקה אותו לכוון הסקייטבורד שבקצה החדר.טראח!

פתאום נשמעה חבטה.החצאית של נועה התמלאה נוזל כהה שהתחיל לטפטף על הרצפה ובתוך השלולית ניצב לו כדור הנייר מבוייש מעט.

"אולי באמת לפני שמשפצים,כדאי להתייעץ עם גורם אובייקטיבי?" נועה דילגה מעל השלולית החומה וחייגה במהירות.

-"א.א. שיפוצים,שלום" השיב לה קול מחוספס.

-"שש..שלום,אממ.." נועה גמגמה ואז מיהרה לייצב את קולה,

-"הבנתי שיש לכם ניסיון בשיפוצים".

-"בהחלט! במה אפשר לעזור?"

-ו..אתה לא חושב ששיפוצים זה מסוכן?

"תראי גברת,זאת לא קפיצת בנג'י.סה"כ אנחנו נוקטים בכל אמצעי הבטיחות

ויש גם חברת ביטוח על כל צרה שלא תבוא"

-"ו..אם פתאום נופלים מהסולם?"

-"תראי,בשביל שיפוצים צריך גם אומץ"

-"כן.."

-"אבל באמת אין לך מה לדאוג.באיזה שיפוץ מדובר?"

נועה הסמיקה קלות ומלמלה "אמ..אני צריכה עוד לחשוב על זה ו..תודה על העצה".

-"בשבילך תמיד. ואם את מעוניינת אז בדיוק השבוע יש לנו אריחי קרמיקה במבצע".

נועה מיהרה לנתק.לפני שיציעו לה גם שיש מודרני בניחוח אלוורה.אומץ.היא לחשה לעצמה.זה בדיוק מה שאני צריכה.שוב היא דילגה מעל השלולית שהתייבשה בינתיים. שלפה דפדפת חומה 72 דף והתחילה לכתוב. 

וואו. נהדרבקצרה
כל המעטפת - ממש טובה.
נהנתי מאוד מהבילד ומהסיום. (השיחה הייתה קצת מהונדסת בכוח).
מצחיק ש'א.א' הוא בכלל תורג'מן
בהתחלה, כשהיא דיברה על שיפוץ, חשבתי שהיא מדברת על שיפוץ עצמי, פנימי, של האישיות שלה. זה היה גאוני. התעצבתי לראות שטעיתי.
נהנתי, כתוב יפה. יש לך את זה
תודה על הביקורת הבונה!פצלשית222

כן,התכוונתי לשיפוץ פנימי!

מסתבר שזה לא היה מספיק ברור..

(היא כתבה רשימה של דברים שהיא רוצה לשפץ בתוכה..)

ובקשר לשיחה המהונדסת..יכול להיות

אולי המשפטים הקצרים בדו-שיח הופכים את זה למהונדס?

דווקא היה מובן אני חושבת..נדנדה כתומה.
וזה יפה. מאוד.
נראה לי דווקא די מובן שזה שיפוץ פנימי...יעל

היא כן דיברה על שיפוץ פנימי!פיתה פיתה

מאוד מאוד. 

מהמם!יעל

ההקדמה מחוייכת (א.א שנון)

והתוכן נהדר.

שילבת את המילים בצורה נהדרת.

לפרסם את זה זה כבר אומץנדנדה כתומה.
מאולץ קצת בגלל החיוב להשתמש במילים ספציפיות.. סביר להניח שהייתי בוחרת דימויים אחרים. אבל תשפטו אתם.

אני לא אוהבת את המקום הזה. הוא גדול מידי וקר מידי ומפחיד מידי. בעיקר מפחיד מידי. לפעמים, פה, כשאני צריכה אומץ, אני חושבת על ימים נעימים יותר. לפני השיגעון הזה. לפני שהכל השתבש. לפני שלקחו לי את הבית. לפני שהגעתי למקום הלבן הזה.

פעם, בימים רחוקים, היה סבא. סבא טוב. אני זוכרת שהיתה לו יומולדת. 72?73? משהו כזה. באתי לבקר אותו עם נטע. הוא כבר היה קצת חולה, אבל דאג שיהיה לנו הכי כיף בעולם.
"תמרי, את רוצה תה? אולי שוקו?" שאל אותי בקולו הרך. אפילו כשהייתי גדולה, תמיד רציתי שוקו. להיות הילדה הקטנה של סבא. הוא שפת את הקומקום והביט בי. "ואיך בלימודים? ואת נטע? אתן לומדות יפה?" תמיד היתה צלחת עם פירות יבשים על השולחן. משמש, שזיף, אגוז מלך. אפילו אננס לפעמים. וספרים. המון המון ספרים. עומדים צפוף על המדף, כמו חיילים. ונעים. תמיד תמיד נעים. ורוך. ותמימות של ילדות.

עכשיו, במקום הרחוק הזה, לא נשאר מסבא כלום. כלום מלבד זיכרון. ומגנט דהוי, מקומט ומרופט מדמעות. מגנט מסבא.

לפעמים, מרוב כאב, אני רוצה לקפוץ מהחלון. כמו בנג'י, רק בלי החוט. לברוח רחוק רחוק, לעלות על אוטובוס שיקח אותי מכאן.
אל העולם הישן שלי.
וואו.יעל

ממש יפה, ועצוב...

עלו לי דמעות.

הדימויים יפים מאד!

כתבת שפת!!! בקצרה
כשלמדתי את המילה הזאת, כל כך התלהבתי ממנה, שרציתי לכתוב סיפור רק בשביל להכניס אותה.
ו-וואו. סיפור נהדר.
יפה מאוד, מכניס לאווירה, נקרא בנחת ומעלה געגועים..
מאוד יפה פשוט ועדין.. התיאורים יפים ולא מאולצים, התוספת 'לפעמים אפילו אננס' מכניסה הופכת את רשימת הפירות שמופיעה לפני כן להגיונית ואפילו יפה.
זה מראה שהפירות על השולחן הן לא סתם תיאור של הבית, אלא חלק מהותי בתיאור הדמות.
נהנתי מאוד
היי. תודה לכם.נדנדה כתומה.
אני עדיין בשוק מעצמי כל פעם שאני מפרסמת, בטח סיפור. והתגובות שלכם עוזרות לזה שזה בע"ה יקרה יותר

ואני גם אוהבת מילים מיוחדות כאלה
תודה לך שכתבת! שמחתי מאוד לראות שהצטרפתבקצרה

התחשק לי לנסות(:חזקה מהרוח

"פשוט חבל", היא כתבה לי, "רק תחזיקי אותו חזק שלא יברח לך".

את צפצוף הווטסאפ הזה קיבלתי תוך כדי שאני מנסה להרתיח קומקום, להרגיע את אחותי שסתם לא התחשק לה לישון בלי שאמא ואבא בבית, למצוא את העמוד שעצרתי בו בספר שלי ולהיזכר מה רציתי לכתוב לנועה שתי דקות קודם על הפעילות שתכננו לחניכות ואיך נעביר את ההמחשה שלנו, בעודי תוהה לעצמי איך אני אמורה להסתדר עם כל השגעון הזה.

עם כל הדברים שהיו לי בידיים, התחלתי לענות בעזרת הזרת והמרפק להודעה שהתקבלה. "נכון, אבל... מה אני אעשה שכנראה יש לו רצונות משלו, אם אני לא יודעת מה אני רוצה, למה שלא יברח? לא מתאים אז לא מתאים", הקלדתי בחזרה.

התחלתי להניח את החפצים, כשבין סקייטבורד תועה למשרוקית שמי יודע מה היא עושה על השולחן בסלון אני מחפשת רגע לשבת ולנוח, וברקע כמובן אחותי הקטנה. הבית הזה נראה כמו לול תרנגולות, חשבתי. ואני עוד לגמרי אובייקטיבית, אני גרה במושב, אז אני יודעת מה זה לול. 

המכשיר החביב שלי הודיע לי שיש לי "72 הודעות ב-6 צ'אטים". אני, שראיתי שאחותי עמדה להתעצבן עליי כבר, ניגשתי עליה וגייסתי את כל העדינות שהייתה בי. "אל תדאגי מתוקה, הם תכף יחזרו. את רק תשכבי לישון, לא תשימי לב והם יהיו פה שוב", אמרתי לה. זה כנראה עבד עליה לא רע, כי דקה אחר כך היא כבר נרדמה. הכרית משכה אותה אליה כמו מגנט, והיא פשוט צנחה. ככה זה כשאתה עובד קשה כל היום, בכל זאת גן חובה, העסק מתחיל להיות רציני.

בעיה אחת פחות לטפל בה. הבית נראה כבר פחות כמו גן חיות, מתקרב יותר למאורה של אדם קדמון. 

מה נשאר לי עכשיו? הספר, הפעילות וכמובן המכשיר הקטן והצפצפני הזה. 

"אחותי, נראה לי שאת מגזימה, את לא פוגעת בדברים כל כך בקלות", הייתה ההודעה הבאה שקיבלתי.

קצת כעסתי על החברה הטובה שלי ששופטת אותי כל כך מהר, מה, היא לא מאמינה לרגשות שלי? 

שלחתי לה בחזרה "טוב, אולי... יפה שיש לך אומץ לתת ביקורת ככה. יודעת מה, טוב שיש חברות כמוך". הוספתי לב קטן, שלא תחשוב בטעות שאני סרקסטית, כמו תמיד בעצם.

בינתיים סיימתי לסדר עוד כמה דברים והחלטתי שזהו. ישבתי לרגע לנוח, אומרת לעצמי שאת חמש הדקות הבאות אני אעביר רק עם הספר ביד, אולי אכין לי שוקו מהקומקום שרתח כבר לפני עשר דקות, בלי הטלפון. אנשים יחכו, בכל זאת. וי כחול או לא וי כחול, אני לא חייבת לאף אחד דין וחשבון על מה שעשיתי, וגם לי מותר לנוח.

כמה דקות עברו להן, קראתי שניים-שלושה עמודים, וכבר הסתקרנתי לראות מה ענו לי בינתיים. ככה זה, מאז שנכנס לחיי הטלפון פיתחתי הפרעת קשב, אני בטוחה בזה.

"חחחחחח", קראתי לעצמי, "הגזמת לגמרי, זה לא איזה שחנ"ש פה, רק דיברנו על החבל, ואת באמת קצת מפילה דברים מהידיים... אבל אני כאן בשבילך תמיד".

מה? על מה היא מדברת? אני שופכת את הלב שלי על הבחור החדש-ישן שהכרתי, שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו, לא?

גללתי את ההודעות שעל המסך קצת אחורה.

"מה, נועה, אבל איך נעביר את המסר, להשיג מטרות אבל לא להתפרע, לא לקפוץ על שתי חתונות, להחזיק את ה...מה הביטוי? בשני הקצוות? אולי נדגים את זה ויזואלית, אפשר להביא עוגה ולחתוך אותה ולהראות שהיא לא שלמה"

-"פשוט חבל, רק תחזיקי אותו חזק שלא יברח לך".

אשמח לפידבק(;חזקה מהרוח
יפה ממש!הלב והמעין.

אהבתי את החבל והבחור

תודה (: שמחה שהצלחתי להעביר את הפאנץ'חזקה מהרוח

כי המשפט עלה לי לראש מזמן אז בניתי עליו סיפור...

יפה, ואם מסר נהדר יעל

איזו כתיבה יפה!

רואים את הכישרון.

איזו מחמאה! תודה רבה רבהחזקה מהרוח

יפה מאוד. כתוב טוב, מועבר טובבקצרה
העלילה מאוד אמיתית ויומיומית, התחושות ידועות, וזה נחמד, כי אני מרגיש כאילו אני במקום מוכר.
העקיצה בסוף מגיעה בעדינות, וחוזרת את הסיפור. יפה מאוד
תודה רבה על הפידבק!חזקה מהרוח

נממ.פיתה פיתה

תודה לכולם.

ובעיקר בעיקר ליפה מכולם בעולם הזה, אישתי היחידה לנצח וזהו @בת של הקב"ה

שיגעון. מילה אחת, 6 אותיות, 3 הבהרות

אגוז מלך. 2 מילים, 7 אותיות, 3 הבהרות.

עינב, מילה אחת, 4 אותיות ושתי הבהרות.

בשלושת המילים האלה מסתכמות כל הבעיות שלי בחיים. עינב-לכל אחת ישנה אחת שמוציאה לה את הכוח. בואו נאמר שלשלי קוראים עינב.

אגוזי מלך-במשפחה של טבעונים שמאלנים חמודים נקבות פדלחושיות זה די מסכן לשנוא אגוזי מלך. אבל אני כבר רגילה לא לאכול כלום אז זה בסדר.

ושיגעון-יש אנשים שזאת הבעיה הגדולה שלהם, ויש שגעונות שאני הבעיה הכי גדולה שלהם. אז בסך הכל אני בסדר!

חוץ מכל הבעיות הניתנות לפתירה האלה, אני חובבת גדולה של דברים משוגעים (כבר אמרנו?!) שדורשים קצת אומץ והרבה אההה... שיגעון? עדיף להגיד אהבה לדבר.

יש לי חלום. לעשות סנפלינג ב72 מקומות שונים בעולם. אמא מפחדת שבאחת הפעמים אעשה בנג'י בלי חוט. זה אםילו רעיון מוצלח.

יש כאלה שטוענים שאני דמות מאוד מעניינת, אני לא טורחת לנקוט עמדה בעניין. רצו לעשות עליי סרט, אני מעדיפה ספר אבל מה אכפת לי להועיל לכמה אנשות?

אז את כל הפרטים המאוד פיקנטיים על חיי כבר שמעתם. רוצים לשמוע את הדברים המעניינים באמת?

אני מאוד גרועה במתמטיקה, המקום האהוב עליי בעולם זאת המיטה בבית, ויש מגנטים משני צדדי הדלת בחדר.

בראייה אובייקטיבית, או סובייקטיבית (אני אף פעם לא זוכרת מה כל אחד מהם אומר) אני בנאדם מספיק נחמד בשביל שלא תפחדו ממני.

תודה ל@מישי' מאפושו' על המחשבות ועל עצמך ועל זה שבזכותך כתבתי סיפור בשיעור.

ותודה ל@נפתלי הדג על כל פעם שאני צריכה להחליט אם אני צריכה את המילה אובייקטיבי או סובייקטיבי.

ותודה ל@בקצרה על האתגר ועל הכתיבה.

ותודה לי.

חח, מה קראתי הרגע? בקצרה
הקטע עם 'יש שגענות שאני הבעיה הכי גדולה שלהם' - ענק!!
שגעון= אהבה לדבר. גאוני.
זה יכול להיות פתיחה של סיפור טוב.
יפה מאוד!
שמחתי מאוד לראות שכתבת!
נערךכישוף כושל
עבר עריכה על ידי בת של הקב"ה בתאריך י"ח בטבת תשע"ו 22:26

מה??! למה?? בקצרה
כי זה היה ממש ממש גרועכישוף כושל

תרגיל כיתה משולב באתגר.אאוטינג

המשך לסרט "העונש" בתוספות בהשראת הרשימה של "בקצרה".

על רצפת החדר. הסכין בידה. אצבעות נוגעות לא נוגעות בלהב החדה. מבט אל הדלת, היא יודעת שהוא לא ייכנס. הוא בחוץ, עם המכונית המקודשת שלו. הפוני נפל לה על עין ימין, בתנועה חדה היא העיפה אותו.
נתח שיער כהה נפל לה על הירך. תחושה חדשה שטפה את עורקיה ותוך דקות הכל היה מאחוריה. היא דווקא אהבה את השטיח החדש, הכהה. החי-מת סביבה.

משלים את הפאנג-שווי של החדר. חלפה מחשבה שובבה למולה. מאזן את הצעקות מהמחשבות הרועשות מימין, מתכתב עם האגרופים הקפוצים משמאל. אגרופים אלימים, אילמים. רצו המחשבות תוך משחק 'תופסת'. מרחבי האינסוף שנערמו על המדפים, נופים אדירים רבי הוד ומגרשי משחקים מלאים צחוק, רעדו מעט, נפרשו למול עיניה. בכולם היא רצה.

בעולם הזה שלה היא פראית ואמיצה. היא ישירה ואסרטיבית.

היא התרוממה לאיטה. מזיזה את הרגליים הרצות בשדות הפתוחים, מניחה אותן ליד השידה הזקופה כגב עליה עומדת להבת האש בעיניים. מתוך המגרה השיגעון מתפרץ כמו שריקת קומקום. צועק זועק את מהותו, קורע את האוויר וממשיך לנסוק לגובה שלא ידע שיש לו.

בממלכה הזאת הכל קורה כמו שהיא רוצה להיות.

התיישבה. המיטה חיבקה אותה, שולחת לחישות של אהבה. ידה החמימה של השמיכה ליטפה לה את הכתפיים, עיסתה את הכאב. חיוך רגוע אפשר לגוף ליפול, חופש בלתי אמצעי הקיף אותה. הרוח התבדרה שולחת בדיחה קורצת לשיער....

פתאום היה קר. היא ראתה על מיטה קטנה עם מזרון חורק שוכבת ילדה בהירה מכוסה סמיכה דקיקה ולמרגלות המיטה, מפוזרות שערות גזזות.

היא ראתה אותה.

סיפור מפחיד!בקצרה
קראת בלב פועם!
היא חתכה לעצמה את השיער רק כי הוא הפריע לה?!
חזק הפנג שוואי, חזק התיאורים.
סיפור מתוח מאוד, צועק כולו שקט.
'הכל קורה כמו שהיא רוצה להיות'? להיות =רוצה שיקרה?
הכל מסובב בתעלומה לא סגורה (אולי כי אני לא מכור את הסרט) יותר מדי גם נשאר ככה.
תודהאאוטינג

שוט הסיום של הסרט הוא של ילדה בת 11 לערך, יושבת על הרצפה בחדרה עם סכין ביד. בסכין הזאת היא השתמשה להרוס את הכינור של אביה בפתיחה של הסרט. כעונש הוא קרע לה את הבובות ותלה אותן על חבל לאורך החדר שלה.

על הסרט היא שותקת.

הצעקה האלימה אך אילמת שלה היא בדיוק מה שהמשכתי דרך הסיפור שלי. אני שמחה מאוד לקרוא שהוא צועק שקט

חסר תיאור הדמויות, זה היה יכול להוסיף ואולי ליצור מהסיום שלי סוף.

הכל פה נתון במתח בין המציאות שלה לחלום שלה. למה שהיא רוצה להיות. איך שהיא רוצה להתנהל בחיים. ולכן הכל קורה כמו שהיא רוצה להיות. היא רוצה להיות הילדה שרצה במרחבים, צועקת לשמים, זועקת את הכאב שלה בקול שאי אפשר להתעלם ממנו. היא רוצה להיות חזקה, היא רוצה להיות משוחררת. אבל היא קטנה, חלשה מול המציאות, מפחדת לעמוד מאחורי מהעשים שלה.

בעייני היא קצת דומה לי. הכנסתי לה הרבה מהחלומות שלי.

יפה מאוד, תודה על הפירוטבקצרה
הצד האישי שלך מורגש ונותן עומק וחיות לכל הסיפור.
עלי והצליחי, רוצי בשדות, תקרעי את השמיים, תחייכי.
יצא מעפן אבל זה מה שיצאחוזרת
לאחר הצצה קלה בשעון החלטתי, אני עוזבת את הספר, מנסה להחזיר את המחשבות שכמו טסו על סקייטבורד בירידה כדי לברוח ממני בהשאירן מקום למחשבות ההן, ויושבת להכין את השיעור הבא, נראה שכדאי להמשיך איתן בגימטריות.
'אולי אקח כל מיני גימטריות שיש להן קשר ליהדות?' חושבת לעצמי, ועובר לעשייתן מתחילה לכתוב בדף.
72 בגימטריה חסד.
אגוז בגימטריה חטא, לכן לא אוכלים אגוזים בראש השנה.
מת זה 440. לא! חי בגימטריה 18. אני חיה!
מפעילה שיר, "אתהלך לפני ה' בארצות החיים".
בן בגימטריה 52.
מיכאל 101, כמו מספר תקיעות השופר בראש השנה.
אגוז. המילה נדבקת אלי כמו מגנט.
את האגוזי מלך כבר הכנסתי לארון, מה הבעיה?
קמה ומארגנת את הבית, מנסה להבין מה עובר בראש שלי.
תכף הוא יגיע, קפצה לי המחשבה לראש, לחיצה על הקומקום.
חוזרת לספה, נזכרתי, אגוז, מלכי, היא לא עמדה במבחן, למרות שאובייקטיבית אין לה בעיה, אולי זה הלחץ שהיה אז בכיתה?
מקבלת הודעה, האוטובוס מאחר ומבינה שזה החלון זמן שלי לברוח מכל הקשיים.
אין לי אומץ להתמודד עם המחשבות, שוב אני על הסקייטבורד הנורא ההוא, שוב המחשבות מדרדרות לשם.
אני על סף שיגעון.
ניגשת לחלון.
אשמח לתגובה...חוזרת

בתהליך! (קצת מורכבת בנסיעה)בקצרה
לא מרשה לכתוב כותרות כאלה!בקצרה
יצא מצוין.
הגימטראות היה רעיון יפה להתמודד עם האתגר, ממש השחלת כל מה שרצית על זה. יפה מאוד 👍🏻
לא הבנתי את ההקשר בין אגוז למלכי(עכשיו הבנתי! חח, יפה).
והיא ניגשת לחלון כדי לשאוף אוויר.. נכון..?😶 אין לה כוונות להחליק כמו סקייטבורד..
(התיאורים יפים!)
תודה חוזרת

אשתדל לא לכתוב כאלה כותרות...

(מלכי היא אמורה להיות האגוז של הכיתה, שקשה להגיע אליה, מלכי-קריצה לאגוז מלך)

היא ניגשת לחלון, אני לא יודעת למה, לא הספקתי לשאול אותה... אני גם מקווה שהיא לא עומדת לרדוף דרך החלון אחרי המחשבות שלה...

אה הבנתי משהו אחר.בקצרהאחרונה
לא לוקח את 'מלכי' כשם של בחורה.
ההיגיון שלי היה כזה - אגוז - אגוז מלך - מלכי=מלאכי.
אבל שלך יותר טוב
מתי עוד אתגר?נדנדה כתומה.
@בקצרה

בא לי עוד אחד
בעז"ה כשאגיע הביתה בקצרה
עדינות הכאבריק סאנצ'ז

אני זקן חצוף. הם אומרים.

השמים פתוחים, קרועים, ואלוהי האהבה מדבר איתי. לחישות צורמות, נשפכות במהירות, שוטפות את אוזני החלודות. מילים קצרות. אותיות מעורבבות. 

אתה אהבה חלש חרא קטן אין עוד אלוהים קיבלתי למה כעס חרטה תנסה חלש חלשים כולם אתה אני -

המוח הזה מלא להתפקע כשהם רצות בו, צורחות בו את שתיקתם. בי. אני מנסה לעכל ולא לקרוס. לספוג הכל אל עצמותי השבריריות

ילד טיפש. הם אומרים.

אני שומע אותם, לא שומע לא רוצה לשמוע , הראש שלי מתפוצץ בקרוב על כל המועדון אם לא יקרה, האותיות הארורות ממשיכות לנשוך בראשי כל פיסת היגיון – 

אתה אני איפה לישון חרא לקום לעזוב מקולקל מאוד אלוהים ימלא חסרון שרפ-

גוזל מסכן, היא אמרה.

והנה גם היא בראשי, אהובה קטנה, שדה, שטן גדול הצטרף, מילותיה יורקות לתוך עיני, נושכות את צווארי המחורבן בלי רחמים.

אני יודע שצריך להחזיק מעמד, אבל הפעם זה חזק מדי, ברוטלי, כל הגוף שלי רועד ומוחי מלא באור מסנוור ורותח מצירופי לשון

מתוך כל הרעש קול שקט לחש בצלילות מתוק להחליא

הנה, בדיוק אתה.

----------

הוא הצמיד יד במיומנות לצווארו, אבל כל מי שראה את הגופה הזאת ידע שלא יהיה דופק. הוא סימן לפרמדיק השני שנאנח.

שאלוהים יעזור לנוער של היום. הוא קם והתרחק מהזירה, מפנה בקבוקי אלכוהול בדרכו.

---

אשמח לביקורות, אם כי זה פשוט נכתב בפרץ מוטיבציה אחד אז טעויות לשוניות בהחלט אפשריות.

איך זה נראה מהצד השניתמימלה..?

אני כותבת הרבה סיפורים ואוהבת את זה מאוד, מרגישה שאני מצליחה לראות את העולם גם מזווית שונה וזה עוזר לי גם בחיים עצמם...

היום חשבתי על זה ותהיתי איך מרגיש האדם הפוגע...

איך שאני רואה את זה הרבה פעמים יש את הטוב, יש את הרע ויש את המנוצל על ידי הרע, זה שבטוחים עד כמעט סוף הסיפור שהוא בצד הרע ואז מבינים שהוא עשה דברים רעים מחוסר ברירה או כאלו... אז את זה אני יודעת לכתוב אבל את הרע-לא ומעניין אותי אם מישהו יודע לכתוב אותו, למה הוא עושה את זה, אם הוא מבין שזה רע או לא, זה גם מתנגש לי קצת עם הידיעה שבאדם יש טוב ורע ואין דבר כזה רע מוחלט...

קיצור, אם יש למישהו משהו להגיב-אשמח מאוד🙏

יש כמה סוגים של אנשים רעים בכתיבהצדיק יסוד עלום

1. אידיאולוגים - לצורך העניין הם אנשים שהיו רוצים להיות טובים או אפילו מאמינים בעצמם בשכל שהם טובים, ומכוח זה הם פוגעים באחר ומגלמים את הרע. אם תשכנעי אותם בשכל שמה שהם עושים הוא רע הם יחזרו בהם

2. קונפליקט פסיכולוגי - מהדוגמאות הקלות, של ילדה שמציקה לילדה אחרת מתוך רגשי קנאה, ועד לדברים פתולוגיים, כמו למשל אדם שפוגע באחרים כי הוא משחזר טראומת ילדות שהיו פוגעים בו (קפטן קניט למשל, מהספרים של רובין הוב).

3. https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A9_%D7%94%D7%90%D7%A4%D7%9C?wprov=sfla1 - בעיניי אולי לזה התכוונת, ובאמת קשה קצת לכתוב דמויות כאלה כי הן מאוד לא מעוררות הזדהות. הרוע שבהם מגיע מתוך משהו באמת לא אנושי. (פסיכופתיה נרקיסיזם ומקיוואליזם).

4. חולשת אופי - בעיניי זה הכי מעניין. נרקומן שבשביל המנה הבאה מוכר את אמא שלו;

אדם תאוותן שעושה דברים אסורים בידיעה שהם אסורים כי הוא לא מצליח להשתלט על עצמו;

בעל מכה שמרגיש רגשות אשם נוראיים אחרי כל פעם שהוא מכה ולכן הולך לשתות בשביל להעניש את עצמו...

זה מעגלים של הרס עצמי, אבל שם יש יכולת לעורר הזדהות, גם אם לדעת עדיין להוקיע את זה.  

ממש מעניינת החלוקה שלך..מוריה.

הסוג הראשון לא בטוחה שהבנתי  למה אתה מתכוון.. לאנשים שבאמת מחפשים את הטוב אבל פשוט טועים? או לאנשים שזה לדעתי רוב ה''רעים'' (חוץ מהפתולוגיים שהם אין להם בעיה לייצג את הרע ורע בעיניהם זה ממש סבבה) שמחפשים לעצמם תירוצים.. ואז זה יכול להיראות אדם שמחפש הכי להיות צדיק ופשוט טועה בדרך.. אגב רוב הפעמים זה גם מה שהאדם יחשוב, כדי לא לחיות בדיסוננס קוגניטיבי..

ולגבי סוג 4 כשמדובר בהתמכרויות זה מסתדר לי- נגיד מעגל של בעל שמכה מתוך שכרות או סמים, מתפקח, מתייסר ברגשות אשמה ואז הולך לשתות שוב כדי לשכוח.. אדם כזה באיזשהו מקום אין לו שליטה על עצמו..

בעל מכה כשהוא פיקח לדעתי פחות ירגיש רגשות אשם.. לא כי הוא רע מוחלט אלא שוב כי קשה מאד לחיות עם כזה דיסוננס קוגניטיבי בין המעשים לערכים.. לדעתי עם הזמן אדם כזה מצדיק במידת מה את המעשים שלו.. או כי הוא מסכן ואין לו ברירה או כי היא אשמה וכאלה..

הסוג הראשון ממש נפוץ לדעתיצדיק יסוד עלוםאחרונה

במובן הכי פשוט - כל הספרות השוביניסטית / פטריארכלית, שבה משדכים אישה לגבר ממעמד עשיר חרף רצונה - אם זה ספר פמיניסטי (נניח "גאווה ודעה קדומה") - הדמות ה"רשעה" שם פועלת פשוט מהצדק תרבותי.

אבא פטריארכלי ששולח את הילד שלו לפנימייה כי הוא לא נוהג לפי חוקי נימוס או משהו - פשוט מתנהג כמו שנהוג תרבותית.

אגב, דמויות כאלו יכולות להיות מעניינות במיוחד, כי יש להן פער שהן לא מצליחות לגשר בין המוסכמות לבין המצפון שלהן. הם כל הזמן ישכנעו את עצמם שזה בסדר, שכך צודק, "מה, הם לא יקבלו חינוך?"

-

עולים לי עוד נבלים מהסוג הראשון... בהרבה סדרות וסרטים שראיתי או ספרים שקראתי הרשעות שלהם מתבססת גם על זה

(דוגמה מובהקת - רסקולניקוב מהחטא ועונשו רוצח אישה זקנה כי הוא מגיע למסקנה אידיאולוגית שמותר להרוג אותה, אבל דוסטוייבסקי הגדיר את קווי הדמות שלו כ"אדם שיכול היה להיות צדיק גמור")

אוקיי, מעניין ממש...תמימלה..?

אני חושבת שדיברתי על השלישי או הרביעי... כאילו בשלישי אין לאדם ממש בחירה כי זו פשוט מחלת נפש ואני ברוך ה' לא ממש מכירה את זה...

ברביעי כאילו זה משהו שאני מזדהה איתו מלכתחילה רק ביותר קיצוני נקרא לזה...

מציע לחפש את הסיפורארץ השוקולד

"כיפה אדומה - הסיפור האמיתי"

זה עוד יותר מעלה את השאלה האם הבנאדם(או הזאב😅)תמימלה..?
מבין שהיא עשה דבר לא טוב ומנסה להכחיש את זה כדי שלא יעלו עליו או שהוא בכלל לא מבין שזה לא טוב והוא בטוח שמדובר בחסד שהוא עשה...
..מוריה.

רוב הספרים העלילתיים והסרטים שאני מכירה באמת לא מציגים את הדמות הרעה כדמות שאפשר להבין אותה איכשהו, שלא לדבר על הזדהות.. בהרבה סרטי דיסני דומים יש את דמות הנבל שזה דמות באמת שהיא פשוט רוע טהור..

הרבה יותר קל לכתוב ככה, קשה לכתוב על רע אנושי כמשהו קרוב ללב, כי הוא לא.. יותר קל לעשות את זה דיכוטומי ומוחלט, יש אותנו הטובים, ויש את הם הרעים וזה סוג אנשים אחר...

במציאות מעבר לדיסני, חושבת שיש מקרים פתולוגיים של הפרעות אישיות (מרקסיזם, אנטי חברתית..) ואז באמת זה רוע מוחלט ואנשים שהתפיסה שלהם את הרע והטוב היא אחרת משלנו.. שם יותר אפשר לראות ''רוע מוחלט'' ז''א אנשים שיודעים שהם הרע ולא אכפת להם מזה והם לא מתחרטים.. זה מיעוט של אנשים, רוב האנשים שעושים דברים רעים אם לחשוב איך הם נראים בפנים, לדעתי אין שם תחושה של זדוניות או דווקא כדרך חיים (במקרים ספציפיים אולי כן, כמו כולנו) בבחירה להיות גנב נגיד זה לא כי אני רוצה להיות רע ולא אכפת לי, זה כי למה לא, והרבה להפוך חיסרון לאידיאל..

אם לחשוב על הספרים שקראתי שדמות הרע שם כן היתה אנושית, חושבת שבאמת זה התנהלות רגילה של אדם שחי את חייו וזה הרגילות.. יש את מי שנולד לזה (שכונות מצוקה וכאלה), יש את מי שנפגע ונוצרה טראומה, יש את מי שזו הדרך היעילה שהוא מצא להתמודד (לא להתמודד) עם החולשות שלו.. אבל בסה''כ אני חושבת שכולם חיים עם עצמם די כמו אנשים רגילים, מקבלים החלטות כמו אנשים רגילים, רק שאיכשהו בדרך היתה סטיה בכיוון של קבלת ההחלטות..

נקודה חשובה בעיני היא זה שלדעתי רוב האנשים חיים יחסית בטוב עם המצפון שלהם. אבל לא כי הם רעים במקור אלא כי הנפש לא יכולה לשאת את זה שהאדם פועל בניגוד מוחלט לערכים ולאמונות שלו על החיים, מה שנקרא- דיסוננס קוגניטיבי. ברגע שיש כזה דיסוננס האדם מתאים או את המעשים לערכים, או את הערכים למעשים.. באיזשהו מידה כן? יכול להיות רגעים שאדם עם מצפון, קורה לכולם.. אבל שהדרך חיים מנוגדת לאמונה זה לא אפשרי לשאת את זה בשפיות..

משתפת משהו שכתבתיטאטע מלך העולם

אממ זה קשור לתקופה יותר של פרשת נוח אבל בפועל נוגע בכל תקופה בחיים.

האם אני עושה את הדבר הנכון?

בינתיים בפנים אני מחזיק מעמד.

יודע שבינתיים אני בטוח,

אבל מרגיש פספוס.

אולי זה טוב לצאת קצת.

לראות, להסתובב, לדעת,

להרגיש.

אתה יודע?

לא מזמן שמעתי קול שאמר

“!יהודי, צא מן התיבה”

זאת הייתה צעקה.

צעקה מעומק הלב.

צעקה שקוראת לך,

ולא נותנת לך להישאר אדיש.

צעקה שישר קמת ועשית

זה אתה שצועק.

מתוך תוכך.

יודע שאתה חייב להתחיל.

להתחיל בלצאת מהתיבה.

שאלה לי אל המושכים בעטם (ובזמנם)צדיק יסוד עלום
1. האם הטקסטים שכתבתם בחייכם מלווים אתכם? האם יש משפטים שכתבתם והולכים איתכם?

2. האם יש סיפורים / שירים / דמויות שהרגשתם שהגעתם בהם למסקנה משמעותית? או דמות שכתבתם ואתם חושבים עליה?

3. האם אתם מבדילים בין שירים/טקסטים "חזקים" (=במובן של עוצמה רגשית) לבין שירים/טקסטים "עמוקים" (=במובן הזה שנגעתם בהם בנקודה משמעותית, או זיקקתם כאב או רצון והבלטתם אותו... או שיר עם מסר וכו')

וואוימח שם עראפת
1. כן. אני זוכר הרבה מהטקסטים שלי, גם אם לא את כל מה שכתוב בהם. יש משפטים שהולכים איתי, יש שיר שכתבתי ולא הבנתי למה, ואני מרגיש שהוא ממש מדבר על איך שאני עכשיו.(כתבתנ אותו לפני איזה שנתיים..)

2. חדמ"ש.

3. לא ממש...

וואו, איזה שאלות....תמימלה..?

1. ברור, מאוד. מחשבות מה מי שאני כותבת עליו היה עושה בסיטואציה מסויימת שקוראת או איך הוא היה מגיב אם היה רואה אותי עושה את זה... וגם הסתכלות יותר רחבה על דברים, הבנה שלא הכל שחור או לבן ויש עוד צדדים לכל דבר...

2. אני כותבת כבר בערך ארבע שנים על אותן דמויות אז הן גדלות יחד איתי כזה... יש דברים שכתבתי לפני שלוש שנים שאני לא מסוגלת לקרוא כי זה ממש לא אני עכשיו אבל זה כן אני של פעם...

כששואלים אותי על מה אני כותבת אני עונה שעל עצמי כי גם אם זה לא השם שלי שם-עדיין אני כותבת את החיים שלי, הרצונות, החוויות, הפחדים... לכן אני לא מסיימת סיפורים, סוג של כל עוד החיים שלי ברוך ה' ממשיכים-גם הדמויות ימשיכו לחיות...

3. האמת שלא לגמרי הבנתי את השאלה אז כאילו, כנראה שלא...😅

/.אברהם א

מה שמלווה אותי הוא מה שמלווה את הכתיבה שלי. הכאב ממנו אני ניזון בשביל המשמעות.

המילים השונות כמו כן המסקנות - מתחלפות כל הזמן.

^מזדהה עם זהתמהון לבבאחרונה
(משרבט בעטי הרבה ולרוב במבנה שבור. מתוך כאב או בעתות רצון)
למות זה כואב?זכרושיצאנולרקוד

"למות זה כואב?!"

דבר לא הכין אותה לשאלה הזאת, שאלה שניבטה מתוך עיניו של ילד קטן ותכול עיניים, הילד שלה.

"אמא, למות זה כואב?!" הוא שאל בשנית כשראה שהיא לא עונה.

היא הביטה בו, ילד בן חמש בסך הכל שכבר עבר כל כך הרבה בחייו הקצרים.

שוכב לו במיטתו בבית החולים, מלופף צינורות מכל עבר. מחלת הסרטן שקיננה זמן רב בגופו החלה לתקוף בעוצמה לפני כחודש, זה החל עם כאבים חוזרים ונשנים שחזרו על עצמם יום אחרי יום ונפתרו על ידי רופא המשפחה ב"זאת רק שפעת קלה" עם המלצה למנוחה ואקמולי.

אך ליבה - לב אם אמר לי כי משהו רוחש מתחת לפני השטח ורק מחכה לשעתו לפרוץ באחת לחייהם. אפילו היא לא האמינה כמה שהיא צדקה.

זה החל בהקאות בלתי פוסקות באמצע הלילה, תמר העירה אותה בצעקות "אמא, מלאכי לא נושם" כשהגיעה לחדרו ראתה אותה מתבוסס בשלולית קיא, כחול כולו וכמעט לא נושם.

תוך כדי שהיא צועקת לתמר להתקשר לאמבולנס היא החלה לבצע בו החייאה.

האמבולנס הגיע ביללת סירנה מבשרת רעות. היא ראתה את הפראמדיקים שועטים אל הבית וצעקה אליהם "הוא לא נושם, מלאכי לא נושם" הם החלו לבצע בו החייאה מסיבית תוך כדי שהם מכניסים אותו לאמבולנס ומשם הם נסעו לבית החולים.

ועתה כבר שלשה חודשים שהם כאן, נעים בין תקווה לייאוש ושאלה אחת של ילד קטן ששואל על כל העולם, שואל על הצדק ועל אלוהים, על נסתרות ועל לבטים, ילד קטן שמחפש תשובות לשאלות שאין להם תשובה.

היא אגרה את אחרון כחותיה וענתה לו: "כשמתים חוזרים להתחלה, חוזרים למקור אל אבא שמלטף ומגונן עליך, מגיעים לעולם שאין בו כאב רוע או הסתר מגיעים לעולם שבו הכל נפלא וזוהר."

הוא הביט בה, דמעות נוצצות בזוית עיניו וכשלחש לה "אני אוהב אותך אמא, אני אתגעגע אליך" ידעה היא שאלו רגעיו האחרונים.

כשרכנה לנשק אותו בפעם האחרונה כבר היה מאוחר מידי.

ילד קטן עצם את עיניו בפעם האחרונה כששאלתו מוסיפה עוד להדהד בחלל

עולה וצוברת תאוצה משל הייתה כציפור כנף שאין לה סוף ואין לה התחלה

"למות זה כואב?"

וואי זה כאברץ-הולך
אתה כותב כל כך נוגע
פשוט לבכותארץ השוקולדאחרונה
כתוב כה יפה ונוגע
חומר גלםריק סאנצ'ז

הם חושבים שהוא משוגע מטומטם.

כמו הילד החרדי הזה, שתמיד עובר לידם כשהם היו הולכים לבית ספר. היה לו פרצוף מכוער וכל הזמן כולם היו נחמדים אליו.

הם חושבים בטח שהוא מטומטם  בדיוק ככה. הוא הבין את הדבר זה אתמול בארוחת ערב. כשאמא שמה לו את החביתה מקושקשת הזאת בצלחת.

אז הוא החליט לשאול אותה פשוט אם הוא מפגר כמו הילד הזה שכל היום צורח בחוץ. ואמא היא חייכה כאילו זה מצחיק אותה ואמרה "כמובן שלא". אבל הוא הרגיש שהיא משקרת. בטח שהיא תגיד את זה, שהוא לא ידע שהוא מפגר. היא רוצה שהוא יחייך ולא ידע כלום

אבל אולי הוא מפגר, אבל הוא שם לב, בכל מקום הם חושבים שהוא אוטיסט עם בעיות.

אפילו כשחבר שלו בצהריים צעק עליו זה עדיין היה ממש הגיוני. הוא הבין מיד. זה סתם, בטח המורה דיברה עם כל הכיתה בתחילת שנה וביקשה מהילדים האלה להתייחס אליו כאילו שהוא רגיל.  זה קצת היה לו עצוב אבל הוא שמח שהוא הבין את זה.

פעם הוא ראה סרט על ילד שהיה חייב לברוח מהבית ולצאת למסע כדי להציל את העולם. אולי הוא לא יכול להציל את העולם כי הוא בכלל לא קוסם. אבל נמאס לו שכולם חושבים שהוא מפגר. אז הוא לקח הבוקר את התיק שלו שם את המחברת שאבא הביא לו ליום הולדת והלך משם.

הוא לא היה בטוח לאן ללכת אבל קודם כל צריך להתרחק מכל האנשים שמכירים אותו כבר. אז הוא החליט לעלות על הרכבת למרות שלא היה לו עדיין רב קו.

הוא התיישב ליד החלון והסתכל איך שהעולם בחוץ זז כל כך מהר. לפעמים אי אפשר לגמרי להבין מה רואים, כשהרכבת ממש נוסעת מהר.

הוא הרגיש יד נוגעת בו ופקח את העיניים מייד. 

"ילד, זה תחנה אחרונה" כנראה זה הנהג.

הוא הרים את הראש, הכל היה חשוך כבר  "כן – אני " הוא רצה להסביר לנהג הכל.

הנהג הסתכל עליו ואז אמר בקול שקט ועיניים גדולות "הכל בסדר ילד?"

חרא. פעם הוא שמע את אמא אומרת את המילה הזאת. אז חרא. הנהג הזה הבין שהוא מפגר והוא הולך להחזיר אותו הביתה.

"כן , אני מסתדר" הוא אמר בקול הכי חק שהצליח, שלא ישים לב אליו, ויצא בנחישות מהרכבת אל הרחוב החשוך.

--

אשמח לביקורות, כמו הכותרת גם הטקסט והתוכן מאוד גולמיים

ביקורת?אני הנני כאינני

קודם כל המשך בבקשה...

...רחל יהודייה בדם

נוגע ומרתק.

תמשיך לכתוב.

זה מעורר בי חרדהימח שם עראפתאחרונה
בבקשה תכתוב המשך מרגיע..
הגיג של נסיעה בגשםבין הבור למים

הַמַּגָּבִים חוֹרְקִים אֲהוּבִי

הַמַּיִם שׁוֹקְקִים מִיָּמִין וּמִשְּׂמֹאל