ראיתם פעם נחש מדבר ?!סיפורי בראשית
היה לנו דיון על סיפורי בראשית פרקים א-יא.
וחבר (דתל"ש) טען שכל הסיפורים בבראשית הם סיפורי אגדות עם -

רקיע השמיים שבו נמצאים הכוכבים, נחש מדבר, אלוהים שמדבר לנחש, מבול על כל העולם, בני אלוהים שבאים במגע עם בנות האדם, אנשים שחיים מאות שנים...

אז אמרתי לו שזה רק מסר, ויותר משהתורה תיארה מציאות היא תיארה את מה שהיא חושבת על המציאות, ואת המסר שלה מהמציאות.

מה אתם אומרים - סיפורי בראשית זה מסר או מציאות???
זו מציאותחידוש

אבל אנחנו לא יכולים להבין אותה באמת במושגים שלנו

אלא בעיקר לקלוט מסרים

אבל זה היה במציאות

הרמב''ם אומר שכל מה שקרה לאבות נקראחדשונת
''מראות הנבואה'', שכל מה שהם עברו היה במעין סוג של חלום נבואי - ז''א שזה לא קרה בפועל במציאות אלא שזה היה נבואה בחלום, והוא היה כ''כ מוחשי שזה השפיע עליהם גם פיזית (כמו יעקב והמלאך שנפצע בירך) - ולכן לפי דעתו הכל זה מסר.
אבל זוהי דעתו של הרמב''ם והוא בדעת מיעוט.
"כל מה שהם עברו"?לך דומיה תהילה
הרבה דברים הוא מסביר כמראה נבואה על פי לשון הפסוקים (כמו ברית בין הבתרים), אבל "כל"?
פרשת בראשית, נראה פשוט שאינה פשט.לך דומיה תהילה
הרב קוק מביא את זה מהגמרא שמעשה בראשית הוא נסתר (מקדים תרופה: פירוש אחר מהרמב"ם במו"נ), במורה נבוכים הרמב"ם מסביר משלים, בקיצור זו ממש לא דעה חדשנית. (אני אוהב להוכיח את זה מהעובדה שסדר ארבע הנהרות לא דומה לכפי שהוא במציאות...)

לגבי הגילאים המופלגים שהגיעו אליהם, זו מחלוקת בראשונים האם רק האישים המוזכרים חיו כך, כל אותו הדור, האם זה נס או חכמה רפואית (תזונה).

"בני אלוהים" - תראה בפרשנים, אין הכוונה למלאכים. יש כמה משמעויות לשם אלוהים. הרמב"ם, למשל, מביא את זה בתחילת מורה נבוכים ורס"ג כמעט שופך אש וגפרית בפירושו על איוב על מי שמפרש שאלו בני אדם.
אבל..סיפורי בראשית
אם אני הולך על פרשני הפשט... זה ממש לא נראה כך. לפי הפשט אין להנחה שרק הם חיו הרבה זמן.. שים לב לדברי המקרא - והיו ימיו 120 שנה - זה כוללני.

בני אלוהים ; ישנם פרשנים שמפרשים לפי הפשט ממש. ולכן אני טוען שבני האלוהים הוא מסר ולא מציאות.

דרך אגב אתה יודע שסיפור המבול מסופר בהרבה מיתוסים קדומים? הוא מסופר עוד לפני שעם ישראל חשב להקרות עם.
גם אני הסברתי רק על פי הפשט.לך דומיה תהילה
הרמב"ם דן בזה, רבי אברהם אבן עזרא (או האברבנאל?), והרמב"ן. פשט זה לא מה שיוצא בקריאה ראשונה, גם הוא עמוק. בכל מקרה, כשאומרים שפלוני חי X שנים, משמע שהוא חי X. לא מוכרח שכל דורו גם.

קודם כל, גם זה פשט ממש. כל איש חשוב נקרא אלוהים. ולגופו של עניין: אז זו מחלוקת. אז כמו שואלים בעיון, למה בחרו לפרש שאלו מלאכים ולא בני אדם, כששניהם אפשריים?
אשמח שתפנה אותי למפרשים כדי להתייחס.

זה ידוע ומבקרי המקרא עשו מזה מטעמים. לעומת זאת, חוקרים אחרים דווקא מסיקים מזה שאדרבה יש ריבוי מקורות לתרחיש המבול, וזה יכול להיות יסוד להניח שהוא קרה באמת. עובדות לחוד ופרשניו לחוד... וברור שהוא נכתב הרבה לפני שעם ישראל חשב להיקרא עם, כל המעשה היה לפני. משה עוד לא כתב את התורה. (למרות שתיארוך ארכיאולוגי הוא בפני עצמו דבר לא מוחלט).
זאת היתה המציאותחיהל'ה
אני מאמינה באמונה שלמה שכל מילה שכתובה בתורה הקדושה הינה אמת לאמיתה, וכל סיפור התרחש במציאות, אמנם יש סיפורים שניתן להבינם בכמה רבדים - אבל הכל קרה במימד אחד..
חס וחלילה לחשוב אפילו שהקב''ה לא מסוגל לייצר כזאת מציאות..
זה שהטבע השתנה? מה לעשות, עובדה..

אמנם יש סיפורים ספיציפיים שחז''ל נחלקו האם הם משל או מציאות (כמו סיפורו של איוב - יש דיעה שזה משל, ויש דיעה שזהו יתרו..) , ויש סיפורים שנחלקו האם הם התרחשו במציאות הגשמית ממש או במראה נבואה - כמו אתונו של בלעם וסיפור אדם וחווה - אבל גם מראה נבואה הינו אמת לאמיתה, דבר שהתרחש! רק שלא כל עין מסוגלת לראותו..

אגב, סיפור אדם וחווה אירע בגן עדן - ולא בעולם הרגיל הטבעי שלנו.. ככה שלכל הדעות הסקפטיות - לכל אדם שמאמין לכל הפחות שגן עדן קיים - הסיפור לגמרי מציאותי.. כי בגן עדן ''הכל יכול לקרות'' (סוג של אבסורד, הרי הקב''ה יכול לעשות הכל גם בעולם הגשמי שלנו, כי הוא זה שקובע את חוקי הטבע..) - וזה יהיה מובן גם לש(ס)כלי(י)ם שבינינו..
וכן, אני בטוחה שהנחש דיבר לגמרי במציאות, ואחרי החטא - אחד העונשים היה שניטל ממנו כח הדיבור..
בדיוק למדתי על זה בשבת.

מצרפת קישור לתשובה על הנחש מאתר הידברות אדם חווה והנחש, איך הנחש דיבר?

אגב,
עצם השימוש במילה ''סיפור'' לדברי התורה, קצת ממעיטה בעיני
^^^^מסכיםחידוש

רק שאין דעה שאיוב זה יתרו

התבלבלת אולי עם המדרש שאומר ששניהם ישבו יחד (ועם בלעם) בחבר היועצים של פרעה

יש מצבחיהל'ה
זכור לי משהו כזה במעורפל..
אני אברר עם אבא שלי בלי נדר מחר😏
^^^^ כך המדרש אומרנפש חיה.
אם הנחש דיבר,לך דומיה תהילה
גם הוא היה במדרגות האדם שהייתה בו "דעה ודיבור"?
מראה הנבואה בגן עדן - מי התנבא בו?
זה לא מוסכם על כולם שגן עדן לא היה בעולם הזה.

להציע פירושים אחרים זה לא סקפטיות ולא חסרון אמונה כל עוד הם מבוססים על דברי אמת. בכל מקרה, תסכימי שמראה נבואה זה לא פשט במובן המקובל שלו.
אז ככהחיהל'ה
לפי המפרשים שאני מכירה,
הנחש היה המדרגה מעל לחיות - היתה בו תבונה, וכן כוח הדיבור.
אבל הוא לא היה המדרגה של אדם הראשון - שהיה צדיק גמור, עוד יותר מכל הצדיקים שהיו אחריו בעולם - כיוון שנשמתו היתה נשמה כללית שכוללת את כל הצדיקים האלו גם יחד..

לגבי הנבואה - איני יודעת מי התנבא.
הסתמכתי על פירושים שבהם זהו לשון הפירוש.

ואגב, לגבי גן עדן - גם לגבי גן עדן של היום יש מפרשים שאומרים שהוא נמצא ממש בעולם שלנו - רובד שאנחנו פשוט לא רואים..
ולא ''בשמים'' כפי שאומרים לילדים..

>>>לך דומיה תהילה
כשיהיה לך זמן, אני אשמח לדעת מי מפרש מה. בעיקר לגבי מה שהבאת על מראה הנבואה וגן עדן.
לגבי הדעה שגן עדן בעולמינו -שום וחניכה

כ"כ הרמב"ן בשער הגמול ועוד. וע"ע בשו"ת רב פעלים ח"ב (חאו"ח סי' א).

עקיפה מהירה.. הנה ציטוטחיהל'ה
וכמו שכתב הרמב"ן בשער הגמול[11]:

דבר זה עיקרו בתורה ופירושו בדברי סופרים: שגן עדן מצוי הוא בעולם הזה במקום ממקומות הארץ, ושארבע נהרות יוצאין משם ואחד מהם פרת הסובב ארץ ישראל, וכל מה שבא בכתוב מפשוטי סדר בראשית הכל אמת, אין מקרא מהן יוצא מידי פשוטו.
ואנשי המדות עצמן יאמרו שגן עדן תחת קו ההשויה שלא יוסיף היום ולא יחסר, ובספרי הרפואות ליונים הקדמונים וכן בספר אסף היהודי יספרו: כי אסקלפינוס חכם מקדוני וארבעים איש מן החרטומים מלומדי הספרים, הלכו הלוך בארץ ועברו מעבר להודו קדמת עדן למצוא קצת עצי הרפואות ועץ החיים למען תגדל תפארתם על כל חכמי הארץ; ובבואם אל המקום ההוא ויברק עליהם להט החרב המתהפכת ויתלהטו כלם בשביבי הברק ולא נמלט מהם איש, ותשבות חכמת הרפואה מן הגוים ההם ימים רבים עד מלוך ארתחששתא המלך, ואחרי כן נתחדשה בהם דעת הרפואה על ידי הנקובים בשם במלאכה ההיא. וכל אלה דברי אמת הם ידועים ומפורסמים גם היום כי רבים מבאי הארץ הלזו ארצה בני קדם יראו מרחוק הלהט המתהפכת.
@לך דומיה תהילה
תודה,לך דומיה תהילה
אפתח במקור בעז"ה.

יותר מעניין אותי לאילו דברי סופרים הוא מכוון, על יוונים קדמונים קשה לסמוך. (גם הרמב"ן רק מצרף אותם לדעת חז"ל ולא סומך עליהם).
שים לבחיהל'ה
הוא מציין את ה''דברי סופרים'' ללא קשר לחכמים היוונים..

נקודה חשובה - המיקום הוא אכן בעולם הזה, אך זהו מימד רוחני שאנחנו לא יכולים לחוש.. (גן עדן העליון - נמצא במימד שנקרא ''כולם הבריאה'', וגן עדן התחתון נמצא בעולם היצירה - שניהם מימדים רוחניים.)
בעצם לגבי הקב''ה אין שום עניין של מקום, ותפיסה של שטח לא נחשבת..

מה שכן, אומרים שהארצות הסמוכות מבורכות בגלל המיקום של גן עדן..
כן, הוא שאמרתי.לך דומיה תהילה
דווקא לא נשמע שמדובר על 'מימד רוחני'פסידונית

ממה שכתוב בשער הגמול עושה רושם שמדובר פשוט במקום כלשהו על פני הכדור, גשמי בהחלט.

יש מיקום גשמי בעולם שלנוחיהל'ה
אבל זה במימד אחר על השטח הזה,
את מוזמנת ללכת לשם לחפש
אם תראי שם נשמות - תגידי לי..
העניין הוא שאנחנו עם המגבלות הפיזיות שלנו לא מסוגלים לראות את המימד הרוחני הזה, גם אם נעמוד שם ממש.
אבל זה הענייןפסידונית

לא הוזכר בפסקה שום מימד אחר, את זה את הוספת.

מי החליט שהוא לא התכוון למקום גשמי ופיזי במימד הזה, שניתן לראות בעיניים גשמיות ופיזיות בעלות ראיה חד מימדית (*תלת. לא שזה משנה)?

את זה הזוהר החליטחיהל'ה
...
והזוהר הוא קשור איכשהוא לפרשנות מקראית פשטנית?סיפורי בראשית
הזוהר גם אומר שבי האלוהים היו ממש בני אלוהים.

הזוהר הוא פנימיות התורהחיהל'ה
ולא מקובל עלי להתייחס אליו כאל ''פרשנות''
הוא סוג של פרשנות. אין חובה לקבל אותוסיפורי בראשית
מצטערת.. עד כאן תם הדיון מבחינתיחיהל'ה
אני לא חושבת שככה צריך להתייחס לזוהר הקדוש - ולכן אנחנו לא יכולים להתווכח, כי נקודת המוצא הבסיסית שלנו שונה..
ולכן זה יהיה סתם ויכוח עקר..
סליחה??? זאת תכנית המילוט שלך??סיפורי בראשית
לומר שהכל סודות ושאנחנו לא מבינים ושאסור לשאול??

שהזוהר אמר וזה סוד וזהו???

יש הרבה גדולים שלא לקחו את הזוהר כפרשנות מקראית והלכתית, ולא הלכו בכיוון שלו.

@חיהל'ה
ממש לא..חיהל'ה
מבחינה לוגית,
אני לא מתווכחת עם אנשים שנקודת הבסיס שלהם שונה משלי - כי אז אין מצב שהסכים על כלום. אז מה הקטע?
אתה מוזמן לדון עם ביינישים על עצם העניין האם הזוהר הוא אמת לעמותה או פרשנות.
אצלי זאת עובדה, מבין?

אתה טוב בלזרוק עגבניות
הבנתי אותך..סיפורי בראשית
טוב לך איך שאת מאמינה ואת ולא מחפשת שינויים.

אהבתי איך שאמרת את זה.
(לייק).

בהצלחה
מתייגת אנשים שיש לו אולי להמשיך את הכתבות איתךחיהל'ה
אני איתוצריך עיון
לא חושב שהזוהר בא לספר לנו מציאות גשמית אלא להסביר דברים רוחניים
אני מסכים עם שניהם.לך דומיה תהילה
ברור שבזוהר ישנה פרשנות של הפסוקים, אבל לא פרשנות של פשט. פרשנות שאינה פשט גם היא אמת.

אי אפשר להגדיר בקבלנות שכל התיאורים בזוהר/ גמרא/ מדרשים הם רק אלגוריה. זה שטחי, צריך לבחון כל דבר בפני עצמו.

אמנם מסכים עם חיהל'ה שצריך זהירות בפירוש מאמרים מהזוהר. גם אם יש שם דברים קשים, עדיף להישאר בקושיה טובה מאשר לתת תירוץ גרוע.
הנחש יכול לראות את העולמות הכמוסים הללו ואנחנו לא?סיפורי בראשית
אם זה רוחני, זה לא גשמי.לך דומיה תהילה
ממדים גשמיים נוספים, הם עדיין גשמיים.

רוחניות היא בהגדרה אחרת לגמרי.
שער הגמול דן בחיי העולם הבא,לך דומיה תהילה
אז על פי ההקשר, מובן זה של גן עדן אפשרי.

(מסברה, כי עדיין לא פתחתי בפנים...)
התייחסתי לפסקה שהןבאה למעלהפסידונית
יותר מזה לא קראתי
(ולא טענתי בשום מקום שהוא לא דיבר על גן עדן)
ווואו!! איזה דיבור חזק!! מבקש אמונה

אני רוצה לדייק את דברייךסיפורי בראשית
מראה הנבואה זה חלום.אדם ישן וחולם... זה יכול להיות או בלילה - (ואז המקרא כותב בחלום הלילה) או ביום (ואז המקרא כותב במחזה) -- כלומר זה לא היה ולא נברא. זה התרחש בחלום - הרמב"ם יקרא לזה שיקוף התודעה של אדם אלוהי. ריה"ל יקרא לזה מסר אלוהי..

באיזה עולם? במקרא כתוב שזה העולם שלנו.. את מניחה הנחות אבל אין שום סיבה לקבל אותן. וזו גם הסיבה שאני אומר שהם מסר.

אחרי החטא הוא לא קיבל עונש שינטל ממנו כוח הדיבור! לא יודע איפה קראת אבל מי שאומר את זה פשוט לא למד את פרשת גן עדן כמו שצריך.

עכשיו אני אתייחס לתשובה שלדעתי לא משכנעת כלל.
השואל מעמת את סיפור גן עדן ודיבור הנחש, עם המציאות שלנו.
המשיב עונה לו בכמה תירוצים (לדעתי לא משכנעים בכלל)

א. תירוץ ראשון - הנחש דיבר וה' לקח ממנו את הדיבור - התירוץ הזה יפה ומעניין אבל יש איתו רק בעיה אחת - ה' לא נטל ממנו את כוח הדיבור. זה ממש לא פשט הכתוב.

ב. תירוץ שני - הוא מניח שיש שפה לחיות. ושהאדם הבין את שפת החיות. הכל טוב ויפה בתירוץ הזה, יש איתו רק בעיה אחת, אין מושג כזה שפת החיות, שפה זה לא הוצאת מילים, זה עיבוד ותפישה של סמלים במוח המתורגמים להברות ומילים, לחיות וכל שכן לעצם דומם אין יכולת לתפוס סמלים ועצמים ולתרגם להברות, אין להם מוח כמו של האדם. רק לאדם יש יכולת כזו. ושירת הבריאה היא חיבור שהאדם כתב על מה החיות אומרות - כדי להלל את ה'.

ג. בתירוץ השלישי הוא לא מסביר אלא פשוט מביא מדרש יפיפה על כך שהנחש הוא סמל ליצר הרע. וזה מתאים למה שאני אומר שהנחש לא היה ולא נברא והוא גם לא דיבר. זה יצר הרע שדיבר אליה.

דרך אגב אם את טוענת שזאת מציאות אז בויכוח דת ומדעסיפורי בראשית
את חייבת לומר שגיל העולם הוא כ5000 שנה ולא 4.5 מלייארד שנים... ושהאדם הוא מן האדמה מלפני 5000 שנה. ובנוסף את חייבת לספור שהתורה היא ספר פיזיקה וביולוגיה, ושהמדענים טועים בכל ההנחות בתורת הקוסמוגניה והאבולוציה.

לעומת זאת אם אדם חושב שזה מסר אתי, אז לא תהיה לו בעיה לומר שהעולם הוא 4.5 מלייארד שנים. ושהאדם נוצר באבולוציה מההומו ארקטוס עד למצב שבו הוא הופך לצלם אלוהים...
אנחנו מונים למניין שנות האדם, לא העולם.לך דומיה תהילה
העולם נברא לפני 5777 שנהחיהל'ה
שום דבר שהמדע, שמבוסס על ניסוי ותהיה בהתאם למצב הפיזי של ימינו - שגם המדע מסכים שעבר שינויים כמו התחממות גלובליות, ואסונות טבע וכדו' -
לעולם לא יהיה אמין בעיני יותר מהתורה!
למרות שאני לא פונדמנטליסטסיפורי בראשית
שלא תביני לא נכון, אין לי כלום נגד הפונדמנטליזם, פשוט הצגתי את ההבדל בין הגישות. וזה מתבקש שתחשבי ככה.
זה מתבקש בתור יהודיה מאמינה שומרת תורה טמצוות..חיהל'ה
ממש לא הכרחי. התורה לא ספר פיזיקה או היסטוריהסיפורי בראשית
התורה היא תכלית בריאת העולם, ולפי נברא העולםחיהל'ה
''הסתכל באורייתא לברר עלמא''
פרדוקס שאנחנו לא מבינים - כי בתורה כבר מתואר סיפור ביראת העולם.

אלא מה?
המוח האנושי שלנו מוגבל
שלא כמו הקב''ה.

לגבי ההסתגלות על התורה - היא המידע האמיתי והנכון היחיד שקיים - כל מילה שכתוב בה היא אמת לאמיתה.
ולעומת זאת אם המדע ''יוכיח'' אחרת בכלים שבידיו - אאמין לתורה ולא למדע
אחד מהדברים המדהימים שנכתבו על ידי חז"לסיפורי בראשיתאחרונה
(לאו דווקא זוהר, זה מובא בתמחומא וגם בבראשית רבה בשינויים קלים)
זה שה' הסתכל בתורה וברא את העולם.

זה אומר שאם אין לנו תורה, (נניח גוי, או בעידן הפוסט יהודי) ואנחנו מסתכלים על העולם אנחנו יכולים על ידי עיון מדוקדק לשכתב את התורה.
פשט עם עומק. אבל לענ"ד בויכוח ביניכם פספסתם את מוקד הדיון.שום וחניכה

אני ראיתיימ''ל
אם כבר הלצות:לך דומיה תהילה
אני שמעתי תיאוריה שבפוקימון צוות רוקט מבוסס על אדם וחווה... (איש ואישה, יש להם נחש, בוס שרק שומעים את הקול שלו ועוד אלמנטים...).

אם זה נכון, שיהיו בריאים היוצרים.
אם זה לא, שיהיה בריא מי שחשב על זה.
הרב צבי יהודהאורות הנצח
כותב בפרשת בראשית שפרשיות בראשית נח הם בגדר מעשה בראשית והם פרה היסטוריה ואני לא יכולים להתעסק בדברים הללו (למעט אנשים שכבר למדו ומתאימים) ההיסטוריה מתחילה מתחילה מאברהם אבינו - "אלה תולדות השמיים והארץ בהבראם" והמדרש מלמד אותנו "אל תקרא בהבראם אלא באברהם" - כל מטרת העולם הייתה להגיע לאברהם ולמה שיצא ממנו כלומר עם-ישראל. העיסוק במעשה בראשית זה עיסוק בדברים נשגבים מאיתנו.

התייחסות קצרה לכך שהמידע דיבר - באמת בימות המשיח הדצחמ"י מתעלה ישראל לכהנים, אומות העולם לישראל, חיות לאומות העולם וכו'
הדיון מעניין . אני נהנית לקרא בינתייםנפש חיה.
מעניין לשמוענפש חיה.
אממ... וואו...נגרינסקי
אני לא יודע...
הכוונה, אני מכיר פחות או יותר את גישת הרמב"ם אבל אני לא רוצה להציג אותה לפני שלמדתי אותה...
אז תלמד ואזנפש חיה.
בעז"ה...נגרינסקי
ללמוד את הנושא הזה זה דבר רציני שגם דורש הרבה הקדמות... אי אפשר פשוט לפתוח במורה ולקרוא... יש שלבים לפני שלצערי עדיין לא הגעתי אליהם...
ואתון מדברת?סתם 1...
זה לא בבראשית.
יש כל מיני פירושים מפירושים שונים כשחסידי הרציונליות מפרשים שלא היה דיבור מילולי אלא דחיפות ומחוות שונות...

יש שאמרו שיש הרבה דברים תמוהים הפרשיות האלה ואין להקשות, אין מקרא יוצא מפשוטו.

יש שבאו הפוך ואמרו שחוה ואדם ידעו את שפת החיות כמו ש @ימ''ל הראה פה כבר ההוכחה מופתית.

רסג כותב שמלאך דיבר בשביל הנחש כי נחשים לא מדברים, וגם לאתון. וחלקו עליו גאונים אחרים.

אבן עזרא מסכם פירושים שונים ובסוף בדעתו כותב שכן דיבר והדברים כמשמעם. הנחש היה יוצא דופן- חכם, גבוה, מדבר... ובאלו הדברים נענש.

בכל מקרה זה לא העניין בפרשיות האלה אלא החיצוניות שלהן. מה זה משנה אם זה נחש או מישהו אחר. וכי האל שמנבא בני אדם טבעי והגיוני למישהו בדור הזה או בכלל?
"ויאמר ד אל משה לאמור" זה פסוק הרבה יותר קשה.
זה קל להקשות... אבל שים לב להבדלים..סיפורי בראשית
כשהנחש מדבר, אלוהים מקלל אותו - אבל לא לוקח לו את יכולת הדיבור. הנחש מדבר כתופעה לגיטימית ללא שום גינונים כמו יפתח אלוהים את פי הנחש.

לעומת זאת (אני מניח שאתון של בלעם זה מראה הנבואה של בלעם. אני יכול להראות לך למה זה מתבקש לחשוב כך ולא קרה מעולם במציאות)
באתון של בלעם יש פליאה. יש כאן אתון שלא יודעת לדבר ואלוהים פותח את פיה. זה עולם אחר לגמרי.

לא בהכרח קל להקשות. הקושיה היא תחילת התשובהסתם 1...
כידוע...
לא אמרתי שאין הבדלים אלא הצבעתי על הדומה. אמנם יש כיוון לראות את האתון ודיבורה כמחזה אבל יש כיוון שלא. פי האתון נברא בימי בראשית כידוע. על מימרה זו בונים ההוגים "הראציונליים" את עיקר שיטתם לגבי ניסים- החריגה יוצאת הדופן של הניסים נקבעה עם הבריאה.

שים לב מה מהלך המחשבה שלך ושל חברך ה"דתל"ש".
אתם לוקחים את מציאות ימינו כטבעית ומוחלטת ומשליכים אותה על המציאות ה"הזויה" של פרשת בראשית. אולי ההפך? אנו לא היינו נראים הזויים עם מציאותינו בעיני אדם חוה והנחש?

סקרתי לפניך מספר שיטות בפתח. תוכל להתגדר בכל אחת מהן.
טבעי- רס"ג עושה כמוך וטוען שמפני שנחשים לא מדברים מלאך דיבר במקומו. היו שאמרו שהשיח לא היה במלל אלא בהבנה הדדית.

נס- חוה דיברה את לשון החיות ולא ההפך. כל המעשה היה כפשוטו- אבן עזרא.

מה שלא ניתן לומר זה שאין מספיק פרשנות על הפרשה הזו. לי זה נראה עיסוק במסגרת ולא בתוכן. מהו החטא? מה היה השיח ביניהם בתוכן ובמהות ולא אם זה ייתכן או לא כי אין לי נ"מ בזה. אין מקרא יוצא מפשוטו- אך שערי פרשנות לא ננעלו- תראה את המורה בחלק השני פרק כה'.

נ.ב
לגבי האתון של בלעם לדעתי זה מעוגן בפסוקים שהיה בחלום הלילה של בלעם, אם זה מעניין אותך אראה לך.
אוקיי אני שולח לך קישור לאתונו של בלעם.סיפורי בראשית
https://www.biu.ac.il/JH/Parasha/balak/lev.html
הרמב"ם במורה מפרש שהנחש הוא יצר הרע הוא מלאך המוות. עיין חלק א פרק ב. וחלק ב פרק ל.

זה דו שיח בין האדם ליצרו.
מממ רק אצלי האותיות שם הפוכות לגמרי?פסידונית

צודקת.סיפורי בראשית

Bar-Ilan University Parshat Hashavua Page

תבחרי קובץ PDF
האם דברה האתון של בלעם פרופסור יצחק לוין

בעצם אין שם PDF אז תכנסי דרך המחשב, דרך המחשב זה טוב.
עדיין הפוך פסידונית

לא נורא. נוותר.

את לא רוצה להפסיד את זה פסידונית..סיפורי בראשית
קשה לדעת אם לא קראתיפסידונית

אני נכנס מצויין דרך המחשב. לא עובד גם דרך המחשב?סיפורי בראשית
אני דרך מחשבפסידונית

(וזה בסדר... לא קריטי לי)

לא ראיתי את המאמרסתם 1...
הכח המדמה הוא מלאך- מורה חלק ב פרק ו'.
הכח המדמה מצוי גם לרוב בעלי חיים חלק א פרק עג. (פרק ארוך לאחר ההקדמות).
בפרק ו הנל כותב רמבם שכל מעשה האתון היו על ידי מלאך.
דמיון יש לבעלי חיים (רובם) נבואה לא.

בפרק מב חלק ב' כותב רבינו שכל מקום שנזכר ראיית מלאך או דיבורו זה במראה הנבואה או ! בחלום.
ושפרשת בלעם הייתה כולה במראה הנבואה.

אני שואל מראה נבואה של מי? בלעם כי אין נבואה לבעלי חיים אך דמיון יש.
אז תנועות האתון נעשו בגלל מלאך. הכח המדמה הוא מלאך.
ובלעם קיבל נבואה במראה הנבואה.
מראה נבואה בדרך על האתון?

ואם בחלום הלילה מה הקשר לאתון ולמה שהביא בפרק ו'?

לפי הפסוקים אפשר לדייק ולראות שזה יכל לקרות בלילה בחלום בלעם.
תקרא את הפסוק הראשון (כב, כ) כך: ויבוא אלו... אל בלעם לילה ויאמר לו..." ואז כתוב ויקם בלעם ויחבוש וכו' וכל הסיפור. אולי כל זה היה עדיין בחלומו? יכול להיכנס (למרות שזה לא נראה הפשט) כי בסוף פסוק לה' כתוב שוב פעם "וילך בלעם עם שרי בלק" היה מדובר על שרי מואב לפני כן בפסוק כא'.

אבל בכל מקרה דעת רבינו לא ברורה לי כי יש כאן שני גורמים את בלעם ואת האתון. היא זזה על ידי מלאך במראה הנבואה של בלעם אז היא לא קשורה כלל ואם היא קשורה מה בלעם עושה.

בכל אופן הפסוקים פתוחים ללימוד ולא פשוטים וכך גם פרשת בראשית והנחש.
יפה קימת את דברי הרמב"ם תאם פרקיו זה עם זהסיפורי בראשית
אני סובר ברמב"ם שזה נבואתו של בלעם. ואחד מהטיעונים זה הפסוקים הללו. בלי קשר לזה שזה גם קשור למה דעת הרמב"ם לגבי ניסים ושינוי הטבע.

ממליץ לך לקרוא את המאמר. הוא כותב 11 סיבות למה האתון של בלעם לא דברה. ומסביר את הפסוקים בצורה ממש פשוטה ומרתקת
דרך אגב השאלה הזו קשורה לגיל העולם ולאבולוציהסיפורי בראשית
אם פרק א בבראשית מתאר מציאות פיזיקלית ולא מעניק מסר אתי. אז העולם בן 5000 שנה ומוצאו של האדם הוא מהאדמה.

אם זה מסר... ולא תיאור מציאות אז... ההומו ארקטוס הופיע לפני 300,000 אלף שנה. והכדור שלנו בן 4.5 מלייארד שנים.
זה כלל לא מטריד אותיסתם 1...
למה?סיפורי בראשית
אם אתה עדיין בפיזיקה אריסטוטלית ואסטרונומיה תלמיית אני יכול להבין..
אבל אני לא חושב שאתה שם.
ספר שהקדיש 31 פסוקים לתיאור כל המציאות של כלל הקוסמוססתם 1...
ולא רק הכדור שלנו ומאות פסוקים על אוהל ללא גג שנקרא משכן גילה דעתו, בעיני, שמה שחשוב זה לא הפיסיקה או המדע בספר זה ושזה כלל לא העיקר מבחינתו אלא עבודת הבורא זה העיקר מבחינתו.

וזה מה שאני מחפש כשאני לומד ולא מדעיםכאלה או אחרים. האדם בעבודתו את הבורא.

שפתיים ישקוסיפורי בראשית
עבר עריכה על ידי סיפורי בראשית בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ח 14:09
/>
יפה מאוד.
נראה לי שיש פה כשל לוגיימ''ל

השאלה היא לא אם עיקר המטרה של התורה הוא לימוד פיזיקה או תאולוגיה, ואפילו לא אם מיעוט שלה נועד לתאר תזה מדעית כזו או אחרת.

השאלה היא האם ניתן להפריך שהתורה מן השמים - לצורך זה מספיק מקור אחד (אפילו שהוא 0.000% מכלל התורה) שהוכח כשקרי או כלא אלוהי [זה נכון לא רק לגבי קביעה מדעית לא נכונה, זה גם נכון לגבי טקסטים שמדברים על מציאות מאוחרת למה שאמור להיות ע''פ התורה תאריך הכתיבה שלה, לגבי סתירות פנים מקראיות וכו']. ולכן אם התורה כותבת ולו דבר אחד שהוכח כלא נכון, ולא משנה למה הוא נכתב ואיזה נפח מתוכה, זה מערער את עצם הטענה שהתורה אלוהית.

השאלה כמה מתוך התורה (הן בנפח והן בחשיבות) עוסק במדע לא רלוונטית.

@סיפורי בראשית

לגבי תורה ומדע ומעשה בראשית היו פה כמה וכמה שרשורים, אתה מוזמן לחפש. למשל:

סיפור תחילת בראשית - אמת היסטורית או מדרש אגדה?

מדע ותורה - תהייה

אתה יכול לכתוב אבל "כשל לוגי" אין כאןסתם 1...
תעבור על תחשיב הפסוקים ותחשיב הפרדיקטים ותראה מה זו לוגיקה.

דוגמה לכשל לוגי תחפש "המעגל הקרטזיאני".

לגבי התוכן תראה את המורה בחלק ב פרק כה. אתה יכול לחלוק... תהנה

נ.ב
לא דיברתי על נכון ולא נכון דיברתי שזה לא העיקר ולא העניין כלל. תביא את המדעים שתרצה ונפרש לפי זה...
תורה מלשון הוראה..חיהל'ה
וכל סיפור וכל מילה שנכתבה בצורה באה ללמד משהו - שאם נהיה מספיק חכמים ללמוד ולדעת - נבין מה..
👍חיהל'ה
אהבתי את החשיבה
לא חסר נחשים שהולכים על 2 מדברים גם כיוםמושיקו

בכנסת, בתי משפט וכו'

👍👍 מעולהסתם 1...
לחלוטין מציאות! אבל גם מסרמבקש אמונה

זה שהקב"ה שינה את המצב זה לא אומר שזה לא היה פעם..

אם אדם יכול לדבר, למה נחש לא יכול?  

הקב"ה יכל גם (ח"ו) לקלל את האדם שלא ידבר יותר, ואז השאלה הייתה על האדם- "ראית פעם אדם מדבר?"

ובאותה מידה, אם העולם היה משתנה בדברים אחרים, כמו בהבאת ילדים או בגידול עצים וכו'

אז אף אחד לא היה מאמין שמטיפה קטנה נוצר לבד תינוק חי ונושם, רק צריך לחכות ולהוציא אותו בזמן 

או שמגרעין קטן באדמה ומים נוצר עץ ענק שמוציא הרבה אוכל כל שנה...

לצערנו, לפעמים מתוך פחד מזלזול של אפיקורסים, מנסים להסביר את הדברים כדמיון וכגון זה

צריך לא לפחד לדבר אמונה גם לפני אפיקורסים שאולי יצחקו. 

שיצחקו.. צוחק מי שצוחק אחרון

על זה נאמר "ואדברה בעדותיך נגד מלכים ולא אבוש"

אז אתה טוען שנחש דיבר לחוה?סיפורי בראשית
דרך אגב בשום מקום במקרא לא כתוב שהנחש נענש ונלקח ממנו הדיבור.. ככה שאני לא מבין למה אני לא רואה נחש מדבר?

תוכל למצוא לי בבקשה את להט החרב הקיימת?

אתה יודע שסיפור המבול סופר כבר באגדות ומיתוסים של אלילים שונים באומות שונות עוד לפני שעם ישראל נולד?

אתה יודע שהרקיע כמין כיפה שמסופר ביום פרק א שבו ממוקמים הכוכבים (ויתן אותם אלוהים ברקיע השמים) היה אמונה קדומה שלא קיימת היום?

אין קשר לאפיקורסים
כן אחי, נחש דיבר אל חוהמבקש אמונה

אמנם כתוב שהסטרא אחרא התלבשה בו, יצר הרע... הוא לא היה היצר הרע בעצמו

אבל הוא עשה את המעשה, כן.  

אמנם לגבי להט החרב,  זה אני כבר לא יודע אם זה רק מסר או לא..  צריך לבדוק

אבל זה לא סותר את שאר הדברים.

לא הבנתי מה הקושיה מהמבול...

אם המבול היה לפני שעם ישראל נולד, הגיוני שהסיפור יהיה מפורסם כבר לפני  

והיקום הוא ענק אחי... הרקיע הראשון שבו יש כוכבים זה בעצם מרחב עצום של גלקסיות - עולם העשיה

אז מי זה שהמציא שאמורים לראות כיפה בשמים?   בטח שזה נעלם.. כי זה שטות כנראה

לא התכוונתי שאתה מפחד מאפיקורסים.. התכוונתי למפרשים שפירשו שהכל הוא מסר- מפחד

כך כותב ר' נתן בליקוטי הלכות

שכחתי להוסיף לגבי הקללה שלא ידברמבקש אמונה

שכתוב שהקללה שלא ידבר נכללת באמירה "ארור אתה מכל הבהמה"

הקב"ה אמר לו אני רציתי שתהיה יותר טוב מכל הבהמות, עכשיו שחטאת

לא רק שאני לוקח לך את היתרון עליהם, אני גם מוסיף לך עוד חסרונות

יוון בדיוק למדתי את זה בשבת..חיהל'ה
ואאייסיפורי בראשית
כמה שפורומים זה בזבוז זמן
לא בהכרחפסידונית

תלוי מה אתה עושה בהם

ומה המינון

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוגאחרונה

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידי

60 לשעה

צודקל המשוגע היחידי

80 לשעה

לא כולל הפסקות אוכל

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוגאחרונה

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידיאחרונה

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלתאחרונה
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

אולי יעניין אותך