הותר לפרסום
רוצח החייל תכנן לחטוף עם חומרי הרדמה
המחבל שרצח את רון קוקיא הי"ד בפיגוע בערד, תכנן להשתמש בחומרי הרדמה, אליהם היה נגיש מתוקף עבודתו בבית החולים סורוקה.
המחבל שרצח את רון קוקיא הי"ד בפיגוע בערד, תכנן להשתמש בחומרי הרדמה, אליהם היה נגיש מתוקף עבודתו בבית החולים סורוקה.


צה"ל פרסם לקט נתונים על קורס טיס 175 שיגיע לסיומו בשבוע הבא. 28% מנגנים בכלי נגינה, 58% היו בתנועות נוער.

הוארך מעצרם של שני החיילים החשודים באלימות כלפי חייל מיחידתם.

צה"ל הגיבור והחזק אחוז פחד מ'גובה הלהבות'. במקום שהפורעים הערבים יפחדו מצה"ל, צה"ל מפחד מעצמו.
כ-13 אלף חיילים, קצינים ואנשי קבע השתתפו במירוץ זרוע היבשה שנערך בבה"ד 1. איזו יחידה זכתה במקצה הקבוצתי, ומי השאיר אבק למתחרים?

במהלך התרגיל ביצע ה-Seagull משימת לוחמה במוקשים ימיים, במסגרתה סרק ומיפה את נתיב השיט עבור נושאת מסוקים בריטית.

ד"ר דוד בוקעי מגנה את תגובת חיילי צה"ל בסרטון שמתעד את עהד תמימי מכה אותם בנבי סאלח.

ערבי שהתלבש כמו ''סנטה קלאוס'' יידה אבנים על לוחמי צה''ל באזור עטרות שבצפון ירושלים

איזנקוט סייר בשתי מנהרות הטרור שסוכלו בחודש האחרון ולאחר מכן קיים מפגש מפקדים בגזרה והערכת מצב משותפת.

הערבי הגיע לעמדת בידוק סמוך למערת המכפלה וסירב להוציא את תכולת כיסו. לפתע הוא שלף סכין ונעצר על ידי לוחמי משמר הגבול.

ראש חוליית טרור שנעצרה באחרונה מואשם שתיכנן חטיפה ורצח של חבר הכנסת ושל קצין בצה"ל, אך בשל בעיות טכניות ביטל את התכנית.

כ-500 יהודים התפללו בקבר יוסף בעיר שכם. כוחות צה"ל פיזרו התפרעויות של ערבים שהתקיימו במקביל.

הסתיימה חקירת ההורים המלווים שניסו להגן על 20 ילדים מלינץ' ערבי. הראיות בתיק מחזקות את גרסתם ההורים שסיפרו כי היו בסכנת חיים.

המנהל האזרחי התחייב להרוס שני מבנים בלתי חוקיים שמסכנים רכבים הנוסעים בכביש 60, אך המבנים ממשיכים לעמוד על תילם באין מפריע.

ערבייה נוספת שחשודה בתקיפת שני לוחמי צה״ל, נעצרה הלילה בנבי סאלח. כוחות צה"ל ומג"ב אבטחו הלילה כניסה של 500 מתפללים לקבר יוסף.

קצין החינוך הראשי פרסם אגרת לחיילי חיל החינוך. ״הדרך בה פועלים מפקדי צה״ל בכל שעות היממה, חייבת לשמש כמגדלור מוסרי״.

כשכל תדריך צבאי נפתח ונסגר עם הקביעה שאין לפתוח באש כל עוד אין סכנה לחיי אדם, אי אפשר לדרוש תגובה על רמיסת כבודו של צה"לנו. דעה

שר הביטחון הדליק נר שמיני של חנוכה עם לוחמי חטיבת המרום והתייחס לתקיפת חיילים בידי נערה פלסטינית ואמה. "נמצה את הדין עם כולם".

נשיא המדינה הדליק נר שמיני של חנוכה עם חיילי חטיבת הקומנדו של צה״ל. "במערכה על חיי אזרחינו התוצאה האפשרית היחידה היא ניצחון"

מעצר התוקפת בת ה-16 יוארך בשלושה ימים. פרקליטה ערער על ההחלטה. התחקיר הצבאי קבע כי החיילים היו יכולים לעצור אותה בשטח.

קצין הגמ"ר בבקעת הירדן מספר על טקס הדלקת נרות חנוכה בבית הכנסת 'שלום על ישראל' ביריחו ועל ההתמודדות עם גורמים עויני התיישבות.

חנוך ארגה הוא חייל בממר"ם, מצטיין נשיא שמפיץ סרטוני הדרכה למחשבים בשפה האמהרית: "רציתי לעזור לאחרים, שהתחילו מהמקום שלי".

משרד הביטחון יעניק מימון מלא לקורסי שיפור והשלמת בגרויות ומכינות קדם-אקדמיות לאחר השחרור.

ליברמן סייר בעוטף עזה והתייחס למעצר הפלסטינית שתקפה לוחמי צה"ל. "מי שפוגע ביום- נעצר בלילה. אסור שהומניות תבוא על חשבון הרתעה".

אלביט מערכות מדווחת הבוקר כי זכתה בחוזה המשך בהיקף של 46 מיליון דולר לאספקת מערכות DIRCM עבור נאט"ו.

מוראד רג'בי מסילוואן דרס באוקטובר 2016 שני יהודים ותקף בסכין את אחד מהם.

המנהל האזרחי מנע מתושבי נבי אליאס לחבר בין הכפר לבין הכביש העוקף החדש שנסלל בימים אלו. נמנע גם ניסיון להקים קו חשמל.

"נכון לצנן, להכיל, להבליג ולזהות את הנקודה בה יש להפוך את הקערה: תרסיס פלפל אל פני התוקף, ריתוקו לקרקע, כבילתו ומעצרו".

כבר 22 שנה נשים יכולות להתקבל לקורס טיס, אבל מספר מסיימות הקורס לא מתרומם. בין מסיימי הקורס בשבוע הבא תעמוד צוערת אחת בלבד.

כוחות צה"ל עצרו את הערבייה שתועדה מכה את לוחמי צה''ל בנבי סאלח. מפקד הגדוד: ''ניתן לעצור את הפלסטיניות בשטח''.

ח"כ סמוטריץ' מגיב לסרטון בו נראו חיילי צה"ל כשהם לא מגיבים להתגרויות קשות כלפיהם שאף גלשו לאלימות. "על מדיניות ההכלה נשלם בדם".

בעשרת הימים האחרונים הותקפו כ-40 מטרות השייכות לארגון חמאס בתגובה לירי רקטות מעזה לעבר ישראל.

תחקיר שנערך בצה"ל מעלה כי לא זוהה כשל ערכי או מקצועי בפעילות הכוח שהתמודד עם הפרת סדר וירה למוות במתפרע נכה בגבול עזה.

הצהרת תובע הוגשה נגד הפורע שיידה אבן שפגעה באחד ההורים המלווים של טיול הבר מצווה שנתקל בלינץ' ערבי. "מדובר בצעד חשוב אך ראשוני"

"מזה שבועיים יורים על אזרחינו ואנחנו לא שומעים את ראש הממשלה. הוא לא רוצה להידבק לכישלון", תקף יו"ר המחנה הציוני.

הוקמה ועדה לבחינת המענה הרפואי בשגרה לכלל חיילי צה"ל בחובה ובקבע. בראש הוועדה עומד תת-אלוף (מיל') פרופסור יצחק שפירא.

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מתחם צבאי של ארגון הטרור חמאס בתגובה לירי הרקטות לעבר עוטף עזה.

שני החיילים יובאו מחר להארכת מעצר בבית הדין הצבאי.

מחבלים שיגרו שתי רקטות מעזה לעבר ישראל. אחת מהן התפוצצה סמוך לבית באחד מיישובי עוטף עזה. איש לא נפגע.

שופטת בית המשפט לנוער החליטה שלא להטיל כתם פלילי על קטין מאיתמר שתועד תוקף את נשיא "רבנים לזכויות אדם".

חצי שעה לפני הפיגוע שאירע ביום שישי בכיכר איו"ש, תועד המחבל כשהוא מנצל את נוכחות התקשורת במקום כדי להיטמע ולהפתיע את הלוחמים.

ראש העיר ירושלים העניק לשר לביטחון הפנים את אות מגן ירושלים על פעילותו לחיזוק ביטחונה של העיר.

המפכ"ל אלשיך ביקר בבית החולים את לוחם משמר הגבול שנפצע ביום שישי בפיגוע דקירה בבנימין. "טבילת אש ראשונה ומהירה''.

אבו-רוקון יועלה עם מינויו, לאחר יום העצמאות, לדרגת אלוף ויחליף את המתפ"ש הנוכחי, אלוף יואב (פולי) מרדכי.

פלסטיני הגיע לעמדת הבידוק בכניסה לבית המשפט הצבאי שומרון כשעל גופו מטען חבלה. חבלן שהוזעק למקום גילה מטען נוסף, מצית וסכין.

הלוחם נותח ביום שישי ומאושפז במחלקה, לא מונשם ולא מורדם. מצבו של המאבטח שנפצע בפיגוע בתחנה המרכזית ממשיך להיות קשה מאוד.

רכב חב"די שיצא למבצע חלוקת סופגניות וחיזוק חיילים בציר 60 הותקף באבנים ממארב. השמשה והחנוכייה שעל גג הרכב נפגעו. הנוסעים ניצלו.

"היום החייל נמצא בבית, מתאושש ונתמך על ידי משפחתו מהטראומה שעבר. והתוקפים? הם שוחררו לביתם, לחגוג את חג החנוכה ולבלות את השבת".

ברשתות החברתיות הפלסטיניות התפרסמו קריאות לפגוע בקבר יוסף. ראש מועצת שומרון יוסי דגן דורש מצה״ל להגן על האתר הקדוש.

מתפרעים ערבים ירו זיקוקים והשליכו אבנים ובקבוקי תבערה לעבר שוטרים בעיסאוויה וא-טור, ובעיר העתיקה חשוד גרם נזק לחנוכיה.

ארגוני הטרור שיגרו רקטה מעזה אל עבר ישראל, אך הרקטה פגעה בביתו של פעיל טרור מעזה, אחיו של דובר חמאס מושיר אל מסרי.

נבדק החשד כי המחבל שדקר לוחם מג"ב נשא על בטנו חגורת נפץ במטרה להתפוצץ על לוחמי מג"ב. המחבל פונה על ידי הסהר האדום.

"השימוש בכוח על מנת למנוע את המלחמה הבאה הוא לא פחות חשוב משימוש בכוח על מנת לנצח במלחמה״

מדי יום מגיעים רועי צאן ערבים ונצמדים לגדר היישוב משכיות בבקעת הירדן, בעידוד פעילי שמאל קיצוני. "הצבא והמשטרה עמדו חסרי אונים".

נשיא המדינה ראובן ריבלין צפוי להקדים את שחרורו של אזריה מהכלא לרגל חגיגות ה-70 למדינת ישראל.

ראש העיר שדרות: את התושבים לא מעניין מי יורים, סלפים, ג'יהאד או חמאס. בעזה צריכים לדעת שאנחנו נחסל אותם ונגרום להם להתחבא באדמה
חיילים בודדים המשרתים במערך המזון של צה"ל חגגו יחד את חג החנוכה בבית השריון בתל אביב.

מתאם הפעולות בשטחים העביר מסר ברור לטרוריסטים בעזה. "כל רקטה שתצא תזכה לתגובה קשה. האחריות נמצאת אצל החמאס''.

גם הרבנית טובה אליהו, הרבנית נעמי שפירא ואיריס יפרח קוראות לרמטכ''ל לאפשר לרב פרץ איינהורן למסור שיעור לחיילים בעיר הבה"דים.

מפקד החטיבה הדרומית של אוגדת עזה שוחח עם תושבי קיבוץ נירים שבסמוך לו נוטרלה השבוע מנהרת טרור מעזה. "לא כולם רציונליים בצד השני"
