שרשור חדש
קריאה שלישי(ת) - זריקת מרץמרדכי

בס"ד

 

<חמישה שבועות לבחירות>

 

כבר לפני מספר שבועות נכתב כאן שכדאי לשים לב על מה שקורה במפלגת העבודה מאז בחירתה של מירב מיכאלי לראשות הרשימה. ממפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה שרבים הספידו והקדימו את מותה, היא עומדת בסקרים השונים שפורסמו בשבוע שעבר בין חמישה לשבעה מנדטים. אבל כידוע, ההצלחה של האחד באה על חשבונו של האחר, ובמקרה הזה של מפלגת מרץ.

 

באותו הסקר שקיבלה מפלגת העובדה שבעה מנדטים, מרץ נמחקה לחלוטין. שאר הסקרים מעניקים לה ארבעה מנדטים בלבד, למעט הסקר בישראל היום מיום שישי האחרון שבו הם עמדו על חמישה מנדטים. אבל האמת, הסיבה למהפך בשמאל זה לא רק מיכאלי. מי שמסתכל על רשימת מפלגת העבודה מתקשה למצוא את ההבדלים בינה לבין מפלגת מרץ, חוץ מהפנים החדשות שיש בראשונה. לעומת זאת ברשימת מרץ אין שום חידוש, אותה הנבחרת ואותם הפנים בדיוק. יוצא מכאן שמפלגת העבודה היא הפנים החדשות של מפלגת מרץ הישנה, זאת שהצהירה על עצמה בגאון שהיא מייצגת את השמאל הישראלי ולא מתביישת בכך. עכשיו זאת מיכאלי שמרימה את הדגל הזה.

 

למחיקה של מרץ יש משמעויות רבות. על פי אותו סקר של כאן חדשות, בפעם הראשונה לנתניהו יש אפשרות להקים ממשלת ימין יחד עם סמוטריץ' החרדים ובנט, ועל האחרון עוד ידובר בהמשך. בכלל, תוצאות הבחירות האלה יקבעו ככל הנראה על ידי מי שתהיה המפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה. אם זאת תהיה מרץ, או אולי כחול לבן, שלא יעברו את אחוז החסימה, נתניהו בדרך לממשלה נוספת. לעומת זאת, אם סמוטריץ', שאומנם ברוב הסקרים כבר מגיע לחמישה מנדטים מאז האיחוד עם עוצמה יהודית ונעם אבל עדיין הוא נמצא באזור המסוכן, לא יעבור את אחוז החסימה אזי הימין בבעיה. בבעיה גדולה מאוד, יש לומר.

 

אבל זה לא הזמן להספיד את מרץ. אחרי ניקוי הרשימות בשמאל ערב סגירת הרשימות, מצביעי המחנה לא יתנו לכך שקולות כה חשובים לא יעברו את אחוז החסימה וילכו לפח. לכן, ברגע האמת יתגייסו בשמאל להציל את מרץ ולא לתת לה להימחק. כך, כזכור, קרה גם בבחירות מועד א'. זה היה נראה שהעבודה ומרץ בדרך להימחק, אבל ברגע האחרון התגייסו בשמאל להציל את הקולות האלו ושתי המפלגות עברו את אחוז החסימה, כאשר המצביעים שלהם מצהירים בקול שזאת הסיבה שבגללה הם הצביעו להן.

 

לא כך המצב בנוגע לכחול לבן. בתחילת השובע פרסם הכתב הפוליטי של וואלה, יקי אדמקר, שעל פי סקרים פנימיים של שלושה מפלגות מרץ עוברת את אחוז החסימה, לעומת כחול לבן נמחקת. כך גם עולה מסקר פאנלס פוליטקס שפורסם אתמול (שני) ברדיו 103FM. את גנץ, בשמאל לא ימהרו להציל. הם כבר תלו בו בעבר תקוות והתאכזבו. גם עכשיו הם לא ממהרים לסמוך עליו, למרות ההצהרות הלוחמניות שלו נגד נתניהו, שהוא לא יפנה אליהם שוב את הגב וילך להיות זה שמשלים את לנתניהו לממשלה תמורת תיק הביטחון.

 

נקודה מעניינת אחרונה בנושא היא שבבחירות הקודמות נאלצו העבודה ומרץ להתאחד ביניהם יחד עם אורלי לוי על מנת לצלוח את אחוז החסימה, והם אכן קיבלו שבעה מנדטים. הפעם יהיה מעניין לראות האם שבעת המנדטים יגיעו כולם למפלגת העבודה ומרץ תמחק, או שמא הם יצליחו להגדיל את כוחם ושתי המפלגות יעברו את אחוז החסימה. ובאשר לאורלי לוי? היא לא דואגת למקומה בכנסת ששוריין לה על ידי הליכוד.

 

תרגיל הרוטציה?

לפני חודשיים, שגדעון סער עוד היה בליכוד ומספר המנדטים של בנט נסק, נשמעו לא מעט תדרוכים שבנט מתכוון לדרוש מנתניהו רוטציה ואף להיות הראשון בה תמורת הקמת ממשלה. מאז לא מעט התשתנה, סער נסק ובנט צלל, ואז גם סער צלל וכעת לפיד הוא זה שממקום על פי הסקרים כמפלגה השנייה בגודלה. בנט נמצא רק במקום הרביעי והוא מתקרב למספר חד סיפרתי כמו בסקר חדשות 13 שפורסם אתמול שימינה מקבלת בו 11 מנדטים בלבד.

 

זאת הסיבה שבשבוע שעבר החלו לחזור התדרוכים שבנט הוא יהיה זה שימליך מלכים. הסקרים האחרונים מראים שאומנם מצבו כבר לא מזהיר כפי שהיה בהתחלה, אבל הוא זה שמשלים את החסר לשני הצדדים, נתניהו ולפיד, להקים ממשלה. בזה אחר זה עלו הפרשנים הפוליטים ודבררו את התדרוכים העדכניים ולאחר מכן נשלחו גם חברי הרשימה להתראיין בנושא. זאת הסיבה שבריאיון לערוץ 20 בשבוע שעבר אמר נתניהו שיותר לא תהיה רוטציה על תפקיד ראש הממשלה ומאז הוא חוזר על כך גם בסרטונים שונים וכן בראיון אתמול בחדשות 12.

 

אבל האמת היא שככל הנראה נתניהו לא צריך לדאוג. בנט יודע היטב שרוטציה עם 12 או 11 מנדטים לא באמת עומדת על הפרק. אגב, גם חבריה ללפיד ולהקים איתו ממשלה יחד עם העבודה ומרץ לא באמת אופציה עבורו למרות שהוא מצהיר שהוא לא פוסל אף אחד, ציוני כמובן. בסופו של דבר הוא יודע שחבירה לממשלה שכזו תרחיק ממנו לא מעט מצביעים שכרגע נאמנים לו, ובהיעדר בייס טבעי זה משהו שלא כדאי לוותר עליו כל כך מהר.

 

אז מדוע בכל זאת הוא מתדרך שאלו כוונותיו? הסיבה לכך לדעתי היא פשוטה, נמאס לו לקבל אחרון את הטלפון מנתניהו שמזמין אותו לשבת בממשלתו, ונמאס לו להיות האחרון שאיתו סוגרים הסכם קואליציוני. הפעם, כך בנט חושב, אם הוא יאתגר אותו עם רוטציה ואיום ללכת למחנה השני, הטלפון הראשון של נתניהו יהיה אליו, ולא רק זה, אלא נתניהו יאלץ לסגור איתו בסיס להסכם קואליציוני עוד לפני שמגיע הרגע שבו מתייצבות המפלגות אצל הנשיא ומודיעות לו על מי הן ממליצות.

 

כך מקווה בנט להגיע להישגים ממשיים מבלי לבזבז זמן יקר. אבל מנגד, הוא גם דואג לשמור על יחסים פתוחים עם הצד השני. אם לנתניהו לא יהיה סיכוי להקים את הממשלה הבאה, אז הוא לא רוצה למצוא את עצמו שוב פעם באופוזיציה. היה נכון ללכת לשם פעם אחת בשביל לאתגר את הממשלה ולצמוח מחדש, כפי שאכן קרה, אבל זה לא משהו שהוא רוצה לעשות לאורך זמן.

 

ולמה לא רוטציה? ממשלת רוטציה זה רק במקרים שממש אין ברירה ושתי המפלגות הגדולות נמצאות במצב זהה שלא מאפשר להן להקים ממשלה. לכן חשוב לזכור שעצם העבודה שהדרישה לרוטציה מגיעה עכשיו ממפלגה שמגיעה לפחות מ-15 מנדטים, היא בעייתית ופוגעת בדמוקרטיה.  אם לא יעצרו את זה עכשיו, אז גם מפלגה עם ארבעה מנדטים שהם אלו שמשלימים ל61 אולי גם תדרוש לעצמה שליש קדנציה. זה לא נכון לדמוקרטיה ולא נכון למשילות.

 

הערה לסיום

אתמול הגיע ראש הממשלה נתניהו לראיון אולפן במהדורה המרכזית של חדשות 12. מערכות הבחירות האחרונות הרגילו אותנו שנתניהו לא מרבה להתראיין לכלי התקשורת בזמן הקמפיין, אלא רק בשבוע-שבועיים האחרונים בלבד. רק אז חורש ראש הממשלה את כלי התקשורת הגדולים והקטנים, הכללים והמגזריים, ועושה בליץ ראיונות שבד"כ המסר שלהם זאת זעקת הגוואלד המפורסמת.

 

ואולי זו הסיבה לביקור המוקדם אתמול של נתניהו אצל יונית לוי. אחרי מספר מערכות בחירות בהם נתניהו שידר פחד מפני איבוד השלטון הפעם הוא לא צועק גוואלד, אלא ההפך – 'אנחנו מנצחים, בואו להיות חלק מההצלחה'. זאת הטקטיקה החדשה של קמפיין הליכוד, לשדר ניצחון, לשדר הצלחה ולא עוד פאניקה ופחד. יכול להיות שיש לזה קשר לקורונה שבו הפחד שולט ואנשים מחפשים תקווה, אבל מה שבטוח שהריאיון הזה הוא פתח של עוד ראיונות רבים שיהיו בחמשת השבועות שיש לנו עד הבחירות, ונה נה נה נה.

כחול לבן חיסלה את זכות הקיום העצמי של מפלגת העבודהאיתן גיל

בינתיים חיסלה כחול לבן את עצמה מה ששכנע את נוטשי מפלגת העבודה לחזור הביתה. ולא, מרב מיכאלי אינה מגנט מנדטים.

 

על בנט אפשר לומר שהוא טרגדיה קבועה. מאז ומתמיד היה מלך הסקרים ופארסה בקלפי. התבוסה הכואבת ביותר היתה כמובן במועד א' עת לא עבר את אחוז החסימה. לפני כחצי שנה התחילה התקשורת להריץ אותו בסקרים כדי לשנמך את נתניהו. הוא נסחף אחרי עצמו ורץ לתפור חליפת ראש ממשלה. לא זו בלבד אלא שבאמצעות מקורביו טרח להדהד בפני דעת הקהל שהפעם ראשות הממשלה מונחת אצלו בכיס, ולחילופין יהיה מוכן לזרום עם מתווה רוטציה בתנאי שהוא יהיה ראשון.

 

כאמור כוונת התקשורת היתה לשנמך את נתניהו אבל בשום אופן לא להעביר תמיכה בפועל לחובש כיפה, ואכן מהר מאוד נשלף סער מהליכוד וזרק את בנט לקרשים. כלפי חוץ הוא לשדר עסקים כרגיל, אבל בסביבתו הקרובה הפנימו שחלום ראשות הממשלה אבוד. היום שמענו אותו אומר שהוא לא ישב עם מפלגת העבודה, ולפי זה נראה שהוא מאותת לנתניהו ומפנים שנסתם הגולל על ממשלת שמאל מרכז.

 

מאידך, נתניהו בחושיו המחודדים הבחין מוקדם יותר שסער מכאן, ובנט משם לא באמת מאיימים עליו, משכך הקדים את בליץ הראיונות שלו לתקשורת. לא מופרך שבימים הקרובים נשמע אותם מתנגחים זה מול זה כאשר כל אחד מהם מכלכל את צעדיו איך להיות ראשון בתור שסוגר הסכם קואליציוני עם נתניהו.

 

כך ואחרת, הסוגיה שמטרידה באמת היא היריבות הכבושה שבין מחנה סמוטריץ' למחנה בנט, וכל מה שנמצא בתווך.  

 

  

 

מי שבאמת בצרות צרורות הוא גפניאינליאז

בנט יכול לשבת באופוזיציה. הוא כבר עשה את זה ועזר לו.

סמוטריץ' מן הסתם יכול לשבת באופוזיציה , אם בכלל יעבור את אחוז החסימה.

הוא עוד יגיד תודה בשביל האופוזיציה.

מי שלא יכול לשבת באופוזיציה זה גפני .

 

אם באמת תיווצר אפשרות תיאורטית של ממשלת "בלי ביבי" אפילו אם זו תהיה ממשלה עם תמיכה חיצונית של בל"ד וחד"ש, גפני יזחל זחילה אינדיאנית לממשלה הזו.

 

הדיבורים על נאמנות לביבי , יכולים להסתיים אחרי הבחירות

לא, גפני ישב באופוזיציה כשבנט עם לפיד חגגו בממשלה עם ביביאיתן גיל

הסכסוכים הפנימיים בה היו מכאן עד להודעה חדשה, וכעבור שנה וחצי שוב הלכנו לבחירות. גפני חזר כמו גדול.

 

לגבי בנט, באופוזיציה הוא נהנה מתקשורת מאתרגת, אחרת מזמן הוא היה נמחק. ואכן ככל שמתקרב מועד הבחירות צניחתו בסקרים נעשית חדה יותר. נכון לעכשו הוא עומד על 10 מנדטים, כאשר לפני חודש+ הוא נסחר בשווי 24 מנדטים.

 

"רק לא ביבי" כבר לא מחזיק מים, כי הציבור מבין שהגיע הזמן לממשלה יציבה אחרי שנתיים רצופות של קרקס פוליטי.

למה אתה חושב שרק לא ביבי כבר לא מחזיק?מיכאלצ

בנט, שמסרב בינתיים לומר רק לא ביבי, יורד בסקרים. לפיד, שעמד במבחן בשעת אמת וסירב לקבל חצי המלכות כדי להיכנס עם ביבי לממשלה, עולה.

כי בוחרים: מי כן, ולא- מי לא!איתן גיל

"רק לא ביבי" אומר שתשעה מיליון אזרחים יבחרו לראשות הממשלה בעת ובעונה אחת, כי כולם "לא ביבי". 

 

נתניהו תוקף את לפיד כדי לחזק אותו על חשבון יריביו (של נתניהו) בנט וסער, וזה עובד. וכן- לפיד אינו מאיים על נתניהו.

בנט ירד בגלל סער , סער יורד בגלל לפידאינליאז
לפיד יציב הרבה זמן וזו הסיבה שגפני הבכיין כבר לא אומר בפירוש את מה שליצמן אמר.
הוא כבר לא אומר שהוא לא יישב עם לפיד כי כרגע נראה שלא תהיה לו ברירה.

נכון , הכל כרגע .
יש עוד יותר מחודש לבחירות
בנט ירד בגלל סער וממשיך לרדת בגלל לפידאיתן גיל

בנט כבר הודה אתמול שעם 10 מנדטים בסקרים לא מגיעים ללשכת ראש הממשלה. נותר לו לבחור אם לחבור לקואליציה עם נתניהו או למשוך לבחירות חמישיות שבהן הוא ימחק באופן סופי ומוחלט. בבחירות חמישיות הוא לא יוכל לרכב על הקורונה כי סביר להניח שיותר מ- 80 אחוז של אזרחי ישראל יהיו מחוסנים.

 

כמוהו סער, פורסם אתמול שהוא פיטר את הקמפיינרים שלו כי מסתבר שהם לא נותנים עבודה.  

יש אפשרות של בלי נתניהו ובלי בחירות חמישיותאינליאז
ככל שחולפים הימים , האפשרות הזו יותר ויותר מתקרבת למציאות
אין אפשרות.איתן גיל

מי שקורא תגר על ראש המפלגה שלו מוזמן אחר כבוד לחפש מסגרת פוליטית אחרת, כך בכל מפלגה וכך בליכוד.

 

סער התמודד בפריימריס מול נתניהו, והפסיד, ומאוחר יותר פרש וזה בסדר גמור.

הכישלון הגדול של נתניהו יצר אפשרות כזואינליאז
זה שהוא יודע להתראיין כמו יחצ״ן אנחנו יודעים מזמן.
הסחף לטובתו בבחירות הקודמות היה ראוי לציון ולהערכה, אבל ממה נבע הסחף הזה?
הייתה יציבות במדינה ולמרות כל השחיתויות , אנשי העדיפו יציבות על פני הלא נודע.
מאז המצב התדרדר . הכניעה של נתניהו לחרדים הפכה את ישראל לכישלון גלובלי בטיפול בקורונה.
הוא והפקידים שלו יכולים להאשים כל מיני מוטציות מכאן ועד הודעה חדשה , אבל המוטציות האמיתיות יושבות בבני ברק.

הסחף שהביא אותו לניצחון בעבר יכול לנוע הפעם לכיוון ההפוך
נתניהו לא יקבל 61 מנדטיםאיתן גילאחרונה
מעולם לא היתה כאן רשימה שקיבלה 61 מנדטים, ולכן תמיד נדרשה קואליציה תמורת ויתורים של המפלגה הגדולה.
אגלה לך סוד: גם הממשלה הבאה שתקום תהיה ממשלת פשרות קואליציוניות.
מחנה רק לא ביבי בינתיים מתחזקאינליאז
רק השקרנים מטעם ביבי אומרים אחרת
היי נפתליסטים, שמישהו מכם יסביר לראשי ימינה ש-איתן גיל
קמפיין נגטיבי לא עובד.

ראיתי ריאיון של בנט מהערב בערוץ 12, ופשוט ריחמתי עליו. הבחור הזה לא אפוי, חתם הסכם עודפים עם סער ובדיעבד התברר לו שסער נושף בעורפו, ולא נתניהו.
בנט קורס?איתן גיל
מ- 24 מנדטים לפני חודש ירד ל- 10, וזה לא עוד לא נגמר.
אני מקוה בשבילו שלא יחזור לחפש פתקים בועדת הבחירות המרכזית .
קר בחוץ.
אם בנט יחפש פתקים תהיה לנו ממשלת שמאל מלא מלאסודית

לפיד סער ליברמן 2 מפלגות שמאל קטנות שכן יעברו (בתקווה שמרץ תימחק ולא גנץ) והחרדים. 

אפילו לא יצטרכו את המשותפת. ואם יצטרכו- היא תתמוך מבחוץ, מבפנים, מה שיבקשו.

אל תענה שהחרדים לא ישבו עם לפיד.  או ליברמן. 

 

 יש לא מעט אמת בדבריו, כולם יודעים שנתניהו יכול היה לנהל את המשבר טוב יותר לולי היה כה תלוי בחרדים.

השמאל פחות תלוי בהם.

 

גם אם יהיו לו רק 7 מנדטים -מצידי  שיקבל עד חצי המלכות

 

בכל מקרה תהיה ממשלת שמאל מלא-מלאספק

השאלה היא רק מי יעמוד בראשה...

יכול להיות שהוא יחפש פתקים ותהיה לנו ממשלת שמאלאיתן גילאחרונה
מצד שני גם עם תוצאה דו ספרתית הוא יחבור לממשלת שמאל כברירת מחדל כדי להוציא את ביבי מבלפור.
הנפתליסטים אומרים מפורשות שאין שום דבר נורא בממשלת שמאל, ולשיטתם גם ביבי אינו ימין.
החרדים אומרים שלא ישבו עם לפיד בשום תרחיש, ולפי זה מצבו של בנט מסתבך עוד יותר, כי לכאורה גם ממשלת שמאל אין לו.

כך או כך השגרה הפוליטית שנטמעה אצלנו לתת עולם ומלואו לכל מי שיכול להחזיק בגרון צריכה לעבור מן העולם גם אם מדובר בנפתלי בנט.
תגידו "ועדת בחירות מרכזית" זה לא בזבוז זמן ומשאבים ציבוריים?די שרוט

היא כבר לא רלוונטית בעידן הבג"צ אז למה ממשיכים עם זה?

ועדת הבחירות עושה המון דברים חוץ מדיוני פסילהמיכאלצ

לדוגמה, שלמה קרעי, נציג מטעם הליכוד בועדה, הצליח לקדם הצבת מצלמות בקלפיות בבחירות הקרובה.

 

לעצם הענין, ועדת הבחירות דנה בראיות. לאחר שכבר קיימות הראיות, שופטי בג"צ מכריעים האם הראיות מצדיקות פסילה. הרעיון בעריכת הצבעה בועדה לפני שמעבירים אותה לבג"צ, הוא למנוע מהשופטים לפסול את מי שבא להם. במצב הנוכחי שופטי בג"צ זקוקים להסכמה מצד נבחרי הציבור שיש לפסול את המועמד.

לגבי הסוף- בית המשפט העליון פסל את מיכאל בן ארי, אף שוועדת..אדם כל שהוא

הבחירות דחתה את הבקשה לפסול אותו.

מעניין.מיכאלצאחרונה

הלכתי לבדוק איך זה יתכן. חוק הבחירות לכנסת, סעיף 64א1:

"אישרה הועדה המרכזית רשימת מועמדים, רשאים היועץ המשפטי לממשלה או יושב ראש הועדה המרכזית או לפחות רבע מחברי הועדה המרכזית, לערער על כך לפני בית המשפט העליון, לא יאוחר מהיום ה-28 שלפני יום הבחירות, בטענה שהרשימה מנועה מלהשתתף בבחירות לכנסת לפי סעיף 7א לחוק-יסוד: הכנסת."

 

אם כן, אני סבור שאכן צדקתי ומטרת ההצבעה הכפולה היא למנוע מהשופטים לפעולכראות עינם. אבל המחוקק לא לקח בחשבון את האפשרות שהיועץ המשפטי לממשלה יהיה אויב הממשלה וידיד בית המשפט העליון, כך שכיום היועמ"ש יכול פשוט לערער על הזיכוי לבג"צ אם הוא רוצה לפסול מישהו, ובג"צ כמובן יאשרו את בקשתו.

״תניא אמר ר' יהושע בן פרחיה ....אוהב אי והעם 2
בתחלה כל האומר עלה לה אני כופתו ונותנו לפני הארי עתה כל האומר לי לירד ממנה אני מטיל עליו קומקום של חמין שהרי שאול ברח ממנה וכשעלה בקש להרוג את דוד ״
כל רב או איש תורה שבוחש בפומבי בפוליטיקה יפול במלכודת הזאת כי יצר האדם רע מנעוריו. דוגמאות לכך לצערי יש לא מעט.
בעקבות חשיפת ערוץ 20 עו״ד בן גביר הגיש עתירה לוועדת הבחירותאמלתרא

בעקבות חשיפת ערוץ 20 כך שאיימן עודה קיבל במהלך ביקור בפריז מעטפות כסף מאש"ף כתרומה לקמפיין הבחירות של מפלגת חד"ש – הגיש היום עו"ד איתמר בן גביר בקשה להוספת הפרסום כראייה נגד עודה

 

איך אמר טראמפ בשעתו כשנכנס, תתעייפו מרוב הנצחונות שאביא לכם!!...  ונתקיים במילואו כמו שאמר בעת שנזרק מחולאי השמאל בטריקים שלהם, פעלתי במועד זו יותר מכמה נשיאים בכמה מועדים....

 

ברוך שהחיינו וקימנו והגיענו לזמן הזה.

 

ונקוה שהלייטים וכו' יצטרפו עכשיו למסע הנצחון של החשמונאים בשעתם עד שמשיח יעמוד בגג הבית המקדש ויגיד לנו ראו כי כבוד ה' עלייך זרח!!

אילו רבנים יקראו להצביע "ימינה"?אפטרשייב1900

ניחוש שלכם.

 

אתחיל: רבני הגוש

אין מה לעשותמח"פ


עזרהאוי טאטע!
אשמח לעזרה מצד אנשים שמבינים בזה
לגבי ההטחת האשמות בין הרב סדן לסמוטריץ

הרב אלי סדן טוען שהיה הסכם חתום שהבית היהודי הסכים למיזוג מפלגות, ולכן סמוטריץ סתם הלך עם עוצמה כדי להוריד אותם
סמוטריץ טוען שהבית היהודי לא הסכימו להעביר את איחוד המפלגות במרכז באותו ערב, ולכן הוא סגר עם עוצמה לפני חגית

הם מדברים על אותו מישור?
ההסכם שהרב סדן מדבר עליו כולל איחוד המפלגות במרכז?
אם לא אז סמוטריץ צודק שלא הסכים

אשמח לעזרה ממי שמבין ויודע את פרטי ההסכם ומה בדיוק הלך במו"מ
תודה!
זה מעולה, כבר ביקשתי ממך ללכת על הכיוון....הָיוֹ הָיָה

אתה מוזמן להתעלם בכל פעם שאני מדבר על "רבנים גדולים" או "קטנים" או "בינוניים"

מה זה אומר שימינה ידאגו למנות את חגית משה?אניייי

כחלק מההסכם שלהם :

מפלגת ימינה, בכניסתה לממשלה או בהרכיבה את הממשלה הבאה,

תדאג למינויה של חגית משה לשרה בממשלה שתהיה אמונה על ענייני הציונות הדתית

ובכללים נושאי החינוך הממלכתי-דתי, הגרעיניים התורניים, השירות הלאומי,

ישיבות ההסדר והמכינות הקדם צבאיות והחטיבה להתיישבות.

 

והשאלה שלי, איך יכולים למנות מישהי שהיא לא חברת כנסת?

כי היא כביכול סתם אזרחית היא לא חלק ממפלגה, לא?

שר לא צריך להיות חבר כנסת.עוזר ישראל


בדיוק, והדוגמא הכי טובה היא שר הדתות הנוכחי של מדינת ישראלמרדכי
👍👍👍סודית
אבל יעקב אביטן כן הגיע ממפלגה קיימתגעלערנטער


שהוא כלל לא חבר בהמרדכי
בס"ד

בעבר היה זה שר המשפטים יעקב נאמן שמונה מטעם הליכוד ולא היה ח"כ.
ושר המשפטים דניאל פרידמןעוזר ישראל


את זה לא ידעתיגעלערנטעראחרונה

חשבתי שהוא 2-3 בש"ס

אם זה לא היה פוליטי זה היה הרבה יותר הגיונימשרת
יש הרבה מאוד הגיון שמישהו מקצועי יהיה שר במקצוע שלו, לכן זה אפשרי. בפועל לא קורה בגלל פוליטיקה.
טכנית - אין בעיה שמי שלא ח"כ יהיה שר. אבל ההבטחה הזאת כתובההסטורי
תשאלו את שר החינוך כבוד הרב רפי פרץ, או את שר האוצר ח"כ ניר ברקת...

האמת שכאן זה עוד יותר מופרך. בנט הרי לא יהיה ראש ממשלה. בשביל לעמוד בהתחייבות ולתת לה תפקיד שר שחולש על נושאים שכרגע מפוזרים על כמה משרדים - הוא צריך הרבה מאוד כח מיקוח מול נתניהו או אפילו בתרחיש המוזר שזה יהיה סער/לפיד. קשה להניח שבנט יבזבז את כח המיקוח שלו על זה.
זה אומר שבעיניהם סמוטריץ' לא מייצג את הציונות הדתיתאיתן גיל
בנט הציג רשימה שלבד משקד, וקארה כולם ציונים דתיים. ויינשטיין האנטי דתית נדחקה למקום ה- 12 הלא ריאלי.
בדקתם? מייצר הפייק ניוז כבר קבור! גם אתם רוצים להיות קבור?אמלתרא

Yair Cohen

 

כל מלה זהב!!!

פייזר מצאה ארץ שלמה שמוכנה להיות שפן נסיונות וגם .....אוהב א"י והעם 1

..... לשלם מחיר מלא. הם הבינו שהם חלק חשוב בתעמולת בחירות של איש שמוכן להמר.

הלואי ואתבדה אבל יש לי הרגשה לא טובה.

קראת?אמלתרא

חטא היוהרה

בימים האחרונים יוצא לי לשבת הרבה לצד רופאים מכובדים, מבכירי המערכת הרפואית בישראל, ולהתעמת איתם במסגרת ההתנגדות שלי לחיסון הפוליו המוחלש. המסקנה שלי מכל התהליך היא, שמשרד הבריאות חווה עכשיו התנגדות ציבורית בהיקף שאולי לא היה פה מעולם, לרעיון הנואל של מתן החיסון המוחלש לילדי ישראל בגלל חטא אחד. חטא היוהרה.
רופאים יקרים, אתם מזלזלים באינטיליגציה שלנו, ביכולת שלנו לנתח נתונים, להסיק מסקנ…ות, אתם מזלזלים בעובדות, בנסיון העבר המר, מלאים בגאווה עצמית שמעוורת את עיניכם לראות עד כמה קיצוני וחסר אחריות הוא הצעד שלכם. אתם לא יכולים לומר דבר והיפוכו, להטעות, לסלף, להסתיר מידע, לזרוע פחד, לאיים, להתעלם.
בעצם אתם יכולים.
עובדה.
אבל אל תצפו שנאמין לכם.
עם כל יום שעובר משבר האמון בכם גדל.
וזה מדהים לראות שעדיין לא הפנמתם. אתם עדיין לא מקשיבים.
אם הייתם מקשיבים, הייתם יודעים שלא מדובר בקומץ מתנגדים אידאולוגי, שיוצא כנגד כלל חיסוני השיגרה,
אלא עוד ועוד הורים שהאמינו בכם, חיסנו את ילדיהם לפי כל ההנחיות, והפעם אומרים- את זה לא.
אולי לראשונה בחייהם.
וזה משגע אתכם, אז אתם מנסים לקעקע אותנו, לשים אותנו במשבצת של הזויים וחסרי אחריות.
בוקר טוב רופאים יקרים, תתעוררו.
אתם עומדים על המשבצת הזו. והציבור מתעורר להכיר בזה.
אתמול בבוקר זה שוב קרה, בתוכנית הבוקר של ערוץ 10,
אני מצטטת מאתר ה- CDC (המרכז לבקרת מחלות), ומדו“ח מבקר המדינה שקבעו שניהם כי החיסון המוחלש יכול לגרום למקרי שיתוק.
ויושב לצידי רופא ומדבר על הערכה.
“על סמך ההערכה שלנו, יש מגיפה מסוכנת ונוראית“.
הממ… על מה אתה מבסס את זה? איזה ממצאם מוכחים ותקפים תומכים בהנחה הזו שלך שיש פה מגיפה אלימה?
או שאולי אתה פשוט מפחיד את הציבור? פונה לבטן הכי רכה וכואבת וזורע חרדות ואימה?
אם התיזה שלכם היתה תקפה, בארצות הברית מזמן כבר היו אלפי מקרי פוליו.
ואתם יודעים את זה. אבל אין.
התיזה שלכם לא עומדת במבחן המציאות.
זה תרגיל פשוט בסטטיסטיקה. כבר 13 שנה שעשרות מליוני ילדים אמריקאים לא מוגנים מנשאות של נגיף הפוליו. הם מקבלים רק את החיסון המומת (כמו שקיבלנו כאן ב-9 השנים האחרונות), ולכן ברגע שנגיף פרא מגיע, שום דבר לא יכול לעצור אותו מלהשתולל. כמות המהגרים שמגיעה לארצות הברית ממדינות כמו ניגריה, פקיסטן, היא גדולה. מספיק אפילו בנאדם אחד. ילד הודי שבא לבקר בארץ התפוח הגדול ויפיץ את הנגיף הנוראי.
עשרות מליוני ילדים
13 שנה הם חשופים לסכנה
ואין אף מקרה שיתוק מפוליו. אפילו לא אחד!!
אתם חוזרים ומפחידים אותנו שזה עניין של זמן, זה סטטיסטיקה.
יבוא הרגע שנגיף הפרא יפגוש מישהו עם מערכת חיסון חלשה וזבנג בום, זהו. הלך עלינו.
זה נשמע לכם סביר שהנגיף שאף אחד לא יכול לעצור אותו, לא פגש במשך 13 שנים תמימות אף אמריקאי עם מערכת חיסון חלשה?
אין באמריקה פוליו בביוב, אתם יודעים למה? כי לא מחפשים אותו.
אם היום ילכו ויבדקו את הביוב של ניו-יורק ימצאו נגיפים.
ואז ירוצו ויבדקו צואת אנשים וימצאו נשאים.
בבקשה, תציגו מסמכים שבדקו בעשור האחרון נגיפים ונשאים בארצות הברית והעלו חרס.
קדימה, תעמידו אותי על טעותי. תרסקו את הטיעון שלי.
אתם לא יכולים לבנות מבצע הפחדה המוני ומסוכן כזה על תאוריה הזויה ולא מוכחת.
בעצם אתם יכולים. עובדה.
אבל אל תצפו שנאמין לכם.

אני, אריה אבני:
בקר טוב לכל הפנויים לקרוא וגם לאלו שבכלל לא כאן. בקר צח לכול עם ישראל.

לקרוא על הבקר את המילים העדינות של ידידתי שירי גרמן זה היה כמו ללקק את הקצפת שעל הקפה של הבקר. האמת היא שאיני שותה קפה כבר מאות שנים ולא נגעתי בקצפת (בטח גם לא צמחית) כבר 20 שנה מינימום.
המשפטים שלה עדינים, אך מבהירי כוונה, שופטים וגוזרים את ראשי משרד הבריאות ובכירי רפואה ממלאי אולפים למיניהם. האולפנים.

זו לא יוהרה, שירי יקירתי. זהו זלזול בבני אמונות אחרות, שיודעים קרוא וכתוב. זו תחושה של עלובים שפגעו בגואוותם, ביכולות המנטליות שלהם. ראשי המשרד, כמו האחים, בטוחים שהם הדת הנכונה.
הם בטוחים כי השריעה, יצרנית הכימותראפיות, החיזונים (כן, עם ז`) הם האמת שלאורה יש ללכת, וכי היהודים הם בני חזירים ובני קופים.
זו הדוגמא שעולה לי כל פעם בראש.

ראשי משרד הבריאות הם בעיה שאינה רפואית, אם הם מאמינים לקביעותיהם.
ואנחנו, כלומר “עמך“, כמו שירי גורמן וכמוני, המטומטמים, שגדולי משרד הבריאות מנסים לנווט, אנחנו לא מבינים דבר.
הם, נפוחי החזה, בטחון אינסופי, שכחו כי יש אינטרנט.
הם בטוחים שאנחנו, פשוטי העם- אנאלפבתים.
לעיתים ציינו בעיני קוראי האתר כי הם מלקקי תחת יצרניות החיסונים וה drugs למיניהם. אני מתקשה להאמין שהם מלקקי תחת. הם פשוט לא שמים לב כי החל האביב הערבי אך גם האביב הרפואי.
יודעי קרוא וכתוב מתחילים לשאול שאלות, שהן מסוכנות ביותר לראשי משרד הבריאות.
העם אמר את דברו כשלא רץ לקבל את החיזון לשפעת החיה הוורדרדה.

אני חושש שראשי המשרד הם כנראה מריונטות, שמשהו מניע אותן.
הן, המריונטות, בטוחים שפעילות מוחם היא עצמאית, בוגרת, על בסיס Evidence Based Medicine. כמה לא נבונים הם. הם לא קולטים שאולי משהו מניע את מוחם במסלול MBM. רפואה המבוססת על כסף. כספי החולים. כספי משלמי המיסים. Money based medicine.

מועצת החלב מחדירה לראשים “דלי חלונות איוורור וביקורת עצמית“ את הרעיון של 3 מנות חלב כל יום. הכי חכמים, מזה אלפי ומאות ועשרות שנים, וגם אני, הקטן שבהם, מביאים את המידע העדכני. אל תהיו שוטי חלב.

הארווארד זה משהו משהו. הסינים, הרמב“ם, אינשטיין (כן. אפילו הוא כתב לאשתו כי לא תתן לילדם שיוולד חלב פרה שלא יהיה מטומטם כמוה) ומאות אלפי נטורופאתים אומרים שנים- חלב לא. חלב לא. חלב לא.
וראשי משרד הבריאות אומרים כן לחלב. כן. כן. כן. שיהיה סרטן, מחלת קרוהן, סוכרת נעורים, שברים ובריחת סידן, אסטמה, קטארקט….
ספרו לי על כל מחלה רצינית ואראה לכם קשר ברור לחלב.
גם טרשת נפוצה.
גם אוטיזם.
ראשי משרד הבריאות הם מנתבי חולי ומוות. מריונטות חסרות עצמאות.
שווה לקרוא בקישורית הבאה, מה שיכולתם לקרוא ב “עזוב ת`עטינים שלי“, הנמצא חינם באינטרנט:

האם כדאי לשהות בסאונה כדי להינצל מקורונה?אמלתרא

האם כדאי לשהות בסאונה כדי למנוע דמנציה ואלצהיימר?

מאת ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)


בדצמבר 2016 פורסם המחקר הראשון בהיסטוריה שבדק האם יש קשר בין תדירות שהיה בסאונה לבין הסיכון לדמנציה ואלצהיימר.

המחקר נערך בפינלנד, מדינה שבה השהיה בסאונה היא מנהג נפוץ ומקובל. ממש חלק מהמסורת שלהם. בפינלנד יש כיום סאונה לכל משפחה בממוצע.
החוקרים השוו את הסיכון לפתח דמנציה ואלצהיימר בקרב אנשים ששהו בסאונה פעם בשבוע לעומת אנשים ששהו בה 2-3 פעמים בשבוע וכאלו ששהו 4-7 פעמים בשבוע.
המחקר עקב אחרי כ 2000 גברים בגילאי 42-60 בתחילת המחקר ועקבו אחריהם במשך 20 שנה. תקופת זמן מכובדת בהחלט.

המחקר פורסם בעיתון המדעי age and aging  שיוצא לאור מטעם אוניברסיטת אוקספורד והאגודה הבריטית לגריאטריה (רפואת זקנה) ונחשב לאחר העיתונים המדעיים האיכותיים והיוקרתיים בכל הקשור לזקנה ומחלות זקנה.

מה היו התוצאות של המחקר ומה אפשר להסיק מהן?
הסיכון היחסי לפתח דמנציה ו/או אלצהיימר בקרב אלו שהלכו לסאונה 2-3 פעמים בשבוע היה קטן ב-22% בהשוואה לאנשים שהלכו לסאונה פעם אחת בשבוע בלבד.

בקרב אלו שהלכו לסאונה 4-7 פעמים בשבוע, הסיכון היחסי לפתח דמנציה או אלצהיימר היה קטן ב-66% בהשוואה לאנשים שהלכו לסאונה פעם אחת בשבוע בלבד!

תוצאות מרשימות מאוד עם מובהקות סטטיסטית חזקה וברורה.

מה הבעיה עם מחקרים מסוג זה והאם אפשר להסתמך על התוצאות?

במחקרים מסוג זה קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, לבודד משתנים.
מחקר מסוג זה מראה קשר בין הרגל מסויים לבין הסיכון לפתח מחלה מסויימת, אבל תמיד יתכן שלאנשים עם הרגל מסויים, יש גם נתונים אחרים או הרגלים אחרים, שמשפיעים על הסיכון לאותה מחלה.
להראות על קשר בזמן בין שתי תופעות (כגון הליכה לסאונה וסיכון מופחת לדמנציה), עדיין לא מוכיח קשר של סיבה ותוצאה.
החוקרים עשו כמיטב יכולתם לבודד את משתנה הסאונה והם מציינים שבניתוח הסטאטיסטי שלהם, הם ניטרלו השפעות שיכולות להשפיע על התוצאות ועל הסיכון לדמנציה כגון:
גיל, צריכת אלכוהול, BMI  (היחס בין המשקל לגובה) , לחץ דם, עישון, מחלת סכרת (שמגדילה סיכון לדמנציה ולאלצהיימר), התקף לב בעבר (שגם הוא מגדיל סיכון לדמנציה), רמת LDL (הכולסטרול "הרע") ואפילו דופק המנוחה.
ניטרול אלמנט דופק המנוחה, משמעותו היא שהחוקרים ניטרלו גם את ההשפעה של רמת הכושר הגופני של האנשים במחקר.

כלומר, נעשתה כאן עבודה איכותית וניטרלו גורמים רבים שיכולים היו להשפיע על התוצאות.
כמובן, שהם לא ניטרלו את כל הגורמים האפשריים.
למשל, לשם הדוגמא, יתכן תיאורטית שאנשים שהולכים לסאונה בתדירות גבוהה, גם אוכלים יותר ברוקולי וזה מה שמגן עליהם מדמנציה ואלצהיימר ולא הסאונה.

סיכום ביניים – מכיוון שאי אפשר לנטרל את כל הגורמים האפשריים, המחקר הזה אמנם לא מוכיח חד משמעית שסאונה מקטינה סיכון לדמנציה ואלצהיימר, אבל הסבירות שזה נכון גדולה מאוד, לאור מספר הנחקרים הגדול יחסית, משך הזמן הארוך שעקבו אחריהם והעובדה שניטרלו גורמים רבים יחסית שעלולים להשפיע על התוצאה.
גם הפער העצום בסיכון לדמנציה ואלצהיימר שנמצא במחקר שהינו משמעותי סטאטיסטית, מגדיל את הסיכוי שהחוקרים אכן עלו על קשר של סיבה ותוצאה.
חשוב לשים לב, שהחוקרים כלל לא השוו את הסיכון לדמנציה ואלצהיימר בקרב אנשים שלא הולכים כלל לסאונה (אולי כי בפינלנד קשה למצוא אנשים כאלה...) ויתכן שהפער היה גדול עוד יותר אם היו משווים זאת לאנשים כאלה.

במסקנות המחקר, החוקרים מציינים שוב שזה המחקר הרציני והארוך הראשון שבדק את הקשר בין סאונה לבין דמנציה ואלצהיימר והם קוראים לבצע מחקרים נוספים שיבדקו את המנגנון שבו סאונה מגנה ומקטינה את הסיכון לפתח דמנציה ואלצהיימר.

האם חייבים בעקבות המחקר ללכת כל יום לסאונה ובכלל מהו המנגנון האפשרי שבו סאונה מקטינה סיכון לדמנציה ואלצהיימר?

ישנן מספר אפשרויות למנגנון הפיזיולוגי.
המנגנונים האפשריים המרכזיים הם:

  1. עצם השהיה בחום גבוה, גורמת לתהליכים כלשהם במוח שמקטינים את הסיכון לדמנציה ואלצהיימר.
  2. השהייה בחום גבוה כמו זה שבסאונה גורמת להזעה והיא זו שמקטינה סיכון לדמנציה ואלצהיימר.

 

הטמפ' בסאונה היבשה (הסאונה הנפוצה כיום בפינלנד) מגיעה ל- 80 עד 110 מעלות צלזיוס. טמפ' גבוהה מאוד, שגורמת להזעה מרובה מאוד תוך זמן קצר.
לעניות דעתי, המנגנון שבו הסאונה מקטינה סיכון לדמנציה ואלצהיימר היא האפשרות השנייה – הזעה.
היום כבר ידוע שהזעה גורמת לפליטה של רעלים רבים מהגוף, כולל מתכות כבדות. קשר בין חשיפה למתכות כבדות ודמנציה ואלצהיימר כבר נמצא בעבר במספר מחקרים.
יתכן שההזעה המרובה בעקבות שהייה בסאונה, מפחיתה את רמת הרעלים השונים בגוף. רעלים שחלקם עלול לחדור לתאי המוח ולגרום להם לנזק שמביא לפתח דמנציה ואלצהיימר.

הרמב"ם כותב רבות על חשיבות ההזעה ככלי לריפוי מחלות וכבר הגמרא מדגישה את החשיבות של הזעה לשמירת הבריאות ולריפוי.

עד לא מזמן, לפני עידן המזגנים בכל פינה ובכל רכב, היינו מזיעים כולנו, הרבה יותר. ובעבר הלא כל כך רחוק, לפני עידן "המכונית לכל פועל" והתחבורה הממונעת, גם היינו פעילים הרבה יותר ולכן גם הזענו הרבה יותר.
האם יתכן שהעלייה העצומה בסיכון לפתח דמנציה ואלצהיימר בעשורים האחרונים, קשורה גם לעבודה שבעידן הנוכחי, אנחנו כמעט ולא מזיעים ולמעשה עושים כל מאמץ להזיע כמה שפחות? יתכן מאוד.

אז גם אם אין לכם סאונה ביתית או אפשרות ללכת לסאונה מספר פעמים בשבוע, יתכן מאוד שפעילות גופנית על בסיס יומיומי או כמעט יומיומי, שתביא אתכם להזעה, תיתן את אותה התוצאה ואולי אפילו תוצאה טובה יותר! (ואכן מחקרים רבים כבר מצאו קשר בין פעילות גופנית סדירה לבין הפחתה בסיכון לדמנציה ואלצהיימר).

השהייה בטמפ' גבוהה כמו זו בסאונה, מאיצה את קצב הנשימה, מעלה את הדופק ומעלה את רמת האדרנלין והאנדורפינים בגוף. די דומה למה שקורה בעת פעילות גופנית...
למעשה, יתכן שסאונה היא בסך הכל דרך "לעצלנים" להזיע ללא מאמץ פעיל...
(כמובן יתכן שעצם השהיה בחום גבוה מועילה לבריאות במנגנונים נוספים, מעבר להזעה, אך נכון להיום לא ידוע על מנגנון פיזיולוגי שכזה ודרושים מחקרים נוספים שיבדקו זאת).

עולם הסאונות השתכלל מאוד בשנים האחרונות. כיום יש סאונות שפועלות על יצירת חום באמצעות קרינה בתדר האינפרא אדום, כאשר היצרנים טוענים שחום שנוצר באופן כזה, חודר לרקמות עמוקות יותר ויש לו תועלות בריאותיות רבות (שרובן המכריע עדיין לא נבדק בצורה מסודרת במחקרים גדולים).
יש לציין שתאי סרטן רגישים לחום יותר מאשר תאים רגילים ובמספר מקומות ומרכזי ריפוי בעולם, הטיפול בהיפר-תרמיה (העלאת חום הגוף) הינו טיפול מקובל לסרטן.
 
אז האם אני ממליץ על סאונה?
התשובה היא כן. אבל אני ממליץ הרבה יותר על פעילות גופנית שתביא אתכם להזעה מרובה. הזעה באמצעות פעילות גופנית גם מביאה להשפעות טובות רבות נוספות, כולל עלייה ברמות הכולסטרול הטוב, אפקט שנכון להיום, לא נמצא במחקרים, כמתרחש בעקבות שהיה בסאונה.
תחפשו כל דרך להזיע. זה יעשה לכם רק טוב.
 

שלכם,

גיל יוסף שחר MD

אזהרה חשובה:
אנשים עם מחלות לב וריאה חייבים אישור רופא לפני הליכה לסאונה ובכלל בכל מקרה של בעיה רפואית יש לבדוק התאמה אישית לשהייה בסאונה.
אין לשהות בסאונה לפרק זמן מעל 15 דקות.
השהיה בסאונה גורמת להזעה מרובה מאוד ולכן חשוב לשתות הרבה לפני ואחרי השהייה בסאונה, על מנת לא להתייבש.

תפקיד הסאונה בחיזוק המערכת החיסונית ובהריגת הנגיףאמלתרא

כך שימוש יום יומי בסאונה מונע את התפתחות הקורונה במערכת הנשימה שלכם!

בקריאה ראשונה זה עלול להישמע לך מוזר, אך המידע הבא עלול לעניין אותך ואפילו להועיל לך.
השערות מדעיות חדשות גורסות ששהייה יומית בסאונה במשך - 15 עד 20 דקות יכולה להגן עליך ואף להשמיד את נגיף הקורונה במערכת הנשימה שלכם.

חשוב להדגיש שבימים אלו, שימוש בסאונה ציבורית אסור בתכלית האיסור על ידי משרד הבריאות וכל המקומות המכילים מכשירים אלו נסגרו בצו על מנת למנוע התקהלות (מכוני כושר, מכוני בריאות וכו').
ואולם, סאונות ניתן גם למצוא לא במקום ציבורי הומה אדם- למעשה קיימת לכם אפשרות להשתמש ביתרונות הבריאותיים שלה במקלחת הפרטית שלכם.

תפקיד הסאונה בחיזוק המערכת החיסונית ובהריגת הנגיף

ברור לכולנו כי לא ניתן להישאר מוגנים כל העת ולא להיחשף כלל לעולם שבחוץ לאורך זמן. מכיוון שנראה כאילו נגיף הקורונה כאן כדי להישאר, לפחות בחודשים הקרובים, ועדיין, צריך ללכת לקנות מצרכים הביתה, להוציא את חיות המחמד וגם לבצע סידורים חיוניים אחרים-כאן, לפי ההשערות המדעיות, נכנסת היעילות של הסאונה לתמונה.חברת ספרטה ספא בע"מ - ייבואנית רשמית של מותגי הג'קוזי והסאונות הגדולים בעולם

למידע ופרטים נוספים אודות סאונות ומחוללי אדים:

ספרטה ספא סניף מרכז,לח"י 10 בני ברק-  073-7589419  חיים/ קובי

ספרטה ספא סניף צפון, נפח 32 צ'ק פוסט חיפה-  073-7596757  אלן.

אלצהיימר וקורונה הם מחלות מאוד-מאוד שונות.אדם כל שהוא

ולכן, אין סיבה טובה לחשוב שמה שמועיל נגד אלצהיימר יועיל נגד קורונה.

אתה רוצה משהו מדעית?אמלתרא

השכל הפשוט שהעיקר הריאה לא טוב בשבילך?

מאז שפייגלין סיפר לראשונה ששבדיה הגיעו לחסינות עדר, מתו..אדם כל שהוא

שם למעלה מששת אלפים איש נוספים.

הוא טעה בגדול, וממשיך לטעות עוד ועוד.

סקר פורום.. מה הצבעתם ומה תצביעו נכון להיום?חיובי

אם אפשר למלאות בצורה הזו:

(דוגמא להצבעה שלי):

מועד א - איחוד מפלגות הימין

מועד ב - עוצמה

מועד ג - ג'

מועד ד' - סמוטריץ

והיתה התלבטות אם להכניס את בן גביר או את סילמןגעלערנטער

שאת שניהם אני לא רוצה ומעדיף את פינדרוס

קריאה שלישי(ת) - מרימים את הדגלמרדכי

בס"ד

 

<שישה שבועות לבחירות>

 

ימי סגירת הרשימות הם תמיד ימים מעניינים שמלאים בהתרחשויות ובהפתעות של הרגע האחרון. מערכת הבחירות הזו לא אכזבה וגם היא סיפקה לא מעט הפתעות עד הרגע האחרון ועוד ניגע באחדים מהם בהמשך. סגירת הרשימות זה גם זמן של שינויים והשינוי המרכזי ואחד המעניינים ביותר קרה דווקא בתוך מפלגת יהדות התורה. לראשונה, מאז הריצה המשותפת ההובלה עברה מאגודת ישראל החסידית, לדגל התורה הליטאית.

 

זה כבר הרבה זמן שבדגל התורה רוצים לעשות את המהלך הזה. לפחות מאז שבבחירות המוניציפליות לעיריית ירושלים שנערכו לפני כשנתיים וחצי הוכיחו דגל שהכוח שלהם גדול בהרבה מהכוח של אגודת ישראל. כזכור, מיד לאחר הבחירות המוניציפליות ליברמן, שקיבל את מה שהוא רצה מהליטאים, גרר את מדינת ישראל לבחירות הראשונות. כבר אז היה ניסיון של גפני לשנות את המאזן, אבל היה זה עידן אחר שבו ליצמן הוא שר בריאות פופולארי ונקי מכל רבב, ממש המאמי הלאומי, והמהלך לא צלח.

 

בינתיים הזמן חלף, מערכת בחירות רדפה מערכת בחירות, תיק נפתח כנגד ליצמן שהבשיל לכדי המלצה של המשטרה להגשת כתב אישום ונגיף אחד שטרק מאחוריו את הדלת לחלוטין. אם כל זה לא מספיק, באגדות ישראל גם נפתחה קרב מחנות בין החסידיות השונות על מיקומים ואף נשמעו איומי סרק על ריצה נפרדת ואולי חיבורים משונים שנזרקו לחלל האוויר. בדגל צפו בכל מה שקורה אצל חבריהם והבינו שזה הרגע הנכון לפעול.

 

השניים שעבדו מאחורי הקלעים אלו הנכדים של מנהיגי הדור, הראשון ששמו כבר מוכר לכולם הוא ינקי קנייבסקי והשני הוא נכדו של הגר"ש אדלשטיין מוטי פלאי. אם בנוגע לקורונה ראינו חילוקי דעות בין החצרות בשאלה איך להתמודד עם הנגיף, במקרה הזה שיתוף הפעולה היה מלא. כאשר באגודת ישראל הלכו לבוררות אצל האדמו"רים על המקום של ח"כ טסלר ברשימה, בבני ברק רצו השליחים בין החצרות של גדולי הדור וסגרו בעזרת הנכדים את השינוי שלו הם כל כך חיכו, להיות המפלגה הבכירה.

 

אז מה זה בכלל אומר? עד כה ההסכמים בין המפלגות קבעו שליצמן יעמוד בראש וגפני יקבל את הזכות לבקש את התפקיד שהוא רוצה. יתר הרשימה משתנה כל פעם כאשר פעם דגל התורה נמצאת במספרים האי זוגיים ופעם במספרים הזוגיים וכן הפוך. כן, גם לפרט השולי לכאורה הזה, יש משמעות גדולה. הפעם הגיעה תורה של דגל לקבל את המספרים האי זוגיים, אבל לצד זה הם קיבלו גם את מספר אחד וגפני הוא זה שיעמוד בראשות המפלגה. ואם כל זה לא מספיק, גם הבחירה הראשונה של התפקיד נשארה בידיו.

 

גפני אוהב את וועדת הכספים. זאת האפשרות שלו לגעת בדברים הכי חשובים במדינה, מבלי להיות שר. הפעם גם ליצמן, שכאמור נגדו עומדת המלצה לכתב אישום, רוצה בתפקיד. אם יקבל שוב תפקיד שר, יכול להיות שיאלץ להתפטר מתפקידו ברגע שיוגש כתב האישום ואז הוא בבעיה גדולה. בכל זאת גפני ניצח גם פה, וכל עוד נתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, הוא יעמוד בראשות הוועדה. לא סתם גפני נהיה הפנים החדשות של יהדות התורה, הוא הרוויח את זה אחרי עמל רב.

 

ישראל (באמת) לפני הכל

כשיש משהו חשוב לראש הממשלה הוא בדרך כלל לא משאיר קצוות פתוחים. במיוחד שזה קשור לעתידו הפוליטי. אלא שביום חמישי כאשר הוא נכנס לישיבת הממשלה, הוא לא העלה בדעתו שהמו"מ בין חגית משה לבין בצלאל סמוטריץ' יעלה על שרטון ויתפוצץ. נתניהו לא חשב שיש סיכוי שמהר יתבשל הסכם בין משה לבין נפתלי בנט והיא תפרוש תוך כדי שהיא מביעה בו תמיכה ונותנת לו מתנה יקרה שאותה בנט מאוד רצה – האות ב'.

 

שיהיה ברור, נתניהו ידע בזמן אמת על מה שקורה. עטרה גרמן, הכתבת הפוליטית של מקור ראשון, פרסמה בתחילת השבוע סרטון בו רואים את היועץ של משה ברלה קרומבי, ואת היעוץ של ראש הממשלה נבו כ"ץ נוסעים ביחד לכנסת במטרה לנסות לפתור את המשבר. אך עם זאת נתניהו לא עוזב את ישיבת הממשלה. על הפרק היו דברים חשובים הרבה יותר כמו מועד סיום הסגר והחלטות כיצד לצאת ממנו. נראה שגם אצל נתניהו, זה שאוהבים להשמיץ שהוא דואג אך ורק לעצמו, טובת המדינה קודמת לטובתו האישית. אם על הקמת התאגיד הוא אמר שזה חמק לו בזמן צוק איתן אזי שפספוס הבית היהודי והברית המחודשת עם בנט חמקה לו בזמן דיוני הקורונה. נקודה חשובה מאוד לזכותו.

 

אך למרות זה שנתניהו נכשל בשורה התחתונה להביא את הבית היהודי לתוך האיחוד של המפלגות הדתיות, נראה ששוב פעם הוא הציל את הציונות הדתית מעצמה. אני מעריך שהרבה לא יאהבו לקרוא את זה, אבל המזל הכי גדול של הציונות הדתית זה שיש בראש הגוש שלהם מנהיג כמו נתניהו. בשמאל רואים את כל המפלגות שצמחו כפטריות אחר הגשם ולא הצליחו להתאחד, ונותר להם רק לקנא. אצלם אין את המנהיג שיכול להשפיע ולהתערב על מנת לסדר מציאות שתאפשר שכולם יעברו את אחוז החסימה.

 

נכון, שלא תהיה טעות, לפני שנתניהו אכפת מהציונות הדתית אכפת לו קודם מטובתו האישית ולדאוג להמשך כהונתו. אבל עם זאת הציונות הדתית מרוויחה מזה כל פעם מחדש. יש מי שיאמר שהם אפילו מחכים לסגור את הכל ברגע האחרון בכוונה על מנת לקבל מראש הממשלה עוד דברים. אך עם זאת, יש עוד דבר שכדאי להבין וזה שנתניהו לא נגד הציונות הדתית. שימו לב, כל עוד בנט ושקד רצים מחוץ לציונות הדתית, נתניהו אכן ידאג לה והם יהיו שותפים ראויים ויזכו להרבה דברים, אבל ברגע שבנט ושקד שם אז המשקעים הרבים שיש בין הצדדים שוב צפים. אם כי בבחירות האלה ככל הנראה ההתגברות על המשקעים האלו יעברו הרבה יותר בקלות.

 

ועוד דבר על אותו על מה שקרה במפלגה הדתית לאומית. היו מי שאמרו שההסכם בין עוצמה יהודית לנעם יחסום חיבור עתידי עם סמוטריץ' ומשה. הכתב המדיני של אתר סרוגים, אמיר אטינגר, אפנה ביום רביעי, עוד לפני שידע על המו"מ המתקדם, שאלה לאיתמר בן גביר האם הוא יתעקש על ההסכם עם נעם גם במחיר של ריצה נפרדת ותשובתו הייתה חיובית. שאלתו של אטינגר אומנם הייתה ככל הנראה על דעת עצמו וזה לא היה משהו שהקשה על סמוטריץ, אבל בסופו של דבר מי שנכבה מהפרת הסכם בוטה, לא יעשה את זה למשהו אחר שאיתו הוא חתם. ההפך, הוא ייאבק על כך שההסכם ימומש וגם נעם יהיו חלק מהרשימה. מסתבר שגם בפוליטיקה יש כזה דבר 'מילה זו מילה' ויש כאלה שעמידה בהסכמים המצאת בסל הערכים שלהם. וכך היה גם עם בסבבים הקודמים ביחסים בין נעם לבין עוצמה יהודית, שהיה נדמה שהפירו הסכמים, אלא שמאוחרי הקלעים, אמר לי שבוע שעבר בכיר בנעם, הכל היה בתיאום מלא.

 

 

הערה לסיום

לאחר הפרישה של שלח וחולדאי עלתה בשמאל שאלה נוספת: מדוע גנץ, שמגרד אף הוא את אחוז החסימה, לא פורש גם הוא מהתמודדות? גם אם יעבור את אחוז החסימה, מה לו ולעמוד בראשות מפלגה של ארבעה מנדטים בלבד?

 

התשובה לכך היא אולי שגנץ עוד מקווה להיכנס לכנסת ובמידה ונתניהו לא יצליח להקים מממשלה עד תאריך כיום הרוטציה המופיע בחוק, יש סיכוי שעוד נבדק משפטית, שראשות הממשלה תעבור אליו. זאת התקווה היחידה שמניעה את גנץ להמשיך במרוץ למרות שכל חבריו נטשו אותו והוא נמצא באזור המסוכן של אחוז החסימה. בינתיים הסקרים מאירים לו פנים והוא מעל אחוז החסימה, אבל אם המצב ישתנה, לא מן הנמנע שהוא יחליט לפרוש עוד לפני השפלת הקלפיות.

 

 

לטור משבוע שעבר

כמה הערותאיתן גיל

1. באגודת ישראל התחיל מאיר פרוש לערער על ההובלה של ליצמן, על רקע זה הוא חבר לאייכלר שגם הוא חיפש שדרוג לעצמו. פרוש הפנים שהוא לא יכול לשנות מיקומים בגלל תוצאות בחירות משנת 1975!!! משכך הוביל להדחת ליצמן באמצעות התייצבות לצד דגל התורה. פרוש ואייכלר איימו לחבור בבלוק טכני לדגל התורה, ופועל יוצא להשתלט על האות ג' איתה אמורים היו לרוץ לכנסת. בתרחיש כזה ליצמן לא עובר את אחוז החסימה. כפוליטיקאי מנוסה הוא הבין את הסיטואציה ועל כן "ויתר" על המקום הראשון. בתמונה תוך תמונה, סיעת בעלזא/ אייכלר שלא התמודדה בבחירות ההיסטוריות משנת 1975 קודמה לפני ויזניץ על פי החלטת בוררות. כך ואחרת, אין לזה שום קשר עם ההסתבכות הפלילית של ליצמן.  

 

2. סמוטריץ' מאז ומתמיד מקריב שתי עיניים תמורת עין אחת של יריבו הפוליטי שמתחלף מפעם לפעם. במועד א' ברח לאן שהוא, ונתניהו התחנן בפני סמוטריץ' האב שישכנע את בנו לא לשרוף מנדטים. נתניהו שדואג בעיקר לנתניהו ולהמשך שלטונו שריין את הרב בן דהאן מה שכידוע לא צלח. במועד ד' שוב שיחק סמוטריץ' קשה להשגה וסחט שריון לאופיר סופר על דעת כן שחגית משה תכלל ברשימה לכנסת. משנפלטה החוצה הודיע הליכוד על בטלות השריון, או אז איים הסכינאי סמוטריץ' לפרק את ההסכם עם בן גביר, ואכן נתניהו נבהל וחזר בו. להערכתי השריון לסופר יעזור לנתניהו כמו שעזר לו עם הרב בן דהאן, וימים יגידו.

 

3. לאור התיקו הפוליטי המסתמן שוב עולות מניותיו של גנץ שעד לפני שבוע וחצי נחשב לבר מינן פוליטי. בנט כלשון מאזניים עלול או עשוי, תלוי בעיני המתבונן, לחבור לגנץ תמורת הישגים פרסונליים ממשיים לו ולחבריו. התרחיש הזה מדיר שינה מעיני נתניהו. שיהיה ברור' אם גנץ עובר את אחוז החסימה סיכוייו להכנס ללשכת ראש הממשלה בחודש נובמבר הקרוב, אינם זניחים.   

לגבי 2 זה סיפור מעניין, אבל אני לא חושב בכלל שהוא נכוןמרדכי

בס"ד

 

הליכוד לא הודיעו לרגע על ביטול השיריון, מסיבה מאוד פשוטה - נתניהו והצוות שלו כבר לא היו זמינים באותו העת. כמו כן, סמוטריץ' לא היה מבטל את ההסכם עם בן גביר כי הוא הבין את מה שכולם הבינו, שבלי איחוד אין לו שום סיכוי לעבור את אחוז החסימה. נכון, הוא לא היה להוט לחתום על ההסכם, גם הוא עצמו אומר את זה בקולו, אבל עם זאת המציאות הכריחה לעשות חיבורים. 

 

לכן אשמח לראות בבקשה על מה אתה מבסס את הסיפור הזה, כי אני אישית לא שמעתי אותו בשום מקום. תודה

אני לא מצליח למצוא את הידיעה שפורסמה בערוץ 7איתן גיל

אבל זה מה שפורסם. וכן- ראה אתר סרוגים, המקום ה- 28 בליכוד שוריין לשמחה רוטמן או אופיר סופיר, אם חגית משה תצורף לרשימה. אלא שבסופו של יום אופיר סופר זכה בו למרות אי צירוף חגית משה.  

זה נכון, אפילו היו דיווחים על שני מקומות ברשימת הליכודמרדכי

בס"ד

 

אבל שום דיווח לא דיבר על כך שסמוטריץ' איים על נתניהו שאם הוא לא יקבל את השיריון המובטח הוא יבטל את ההסכם עם בן גביר...

לא המצאתי את זהאיתן גיל

אבל אין חולק שהמקום ה- 28 בליכוד שוריין על דעת כן שחגית משה תהיה ברשימה, ולא בגלל שבליכוד לא היו עליו קופצים.

שוב, זה ברורמרדכי

בס"ד

 

אבל הם קיבלו את זה בגלל הצירוף של בן גביר, ולא בגלל החיבור עם חגית משה שבסוף לא היה. בליכוד לא דמיינו שחגית משה לא תהיה בחוץ.

 

בכל מקרה, אני חוזר ואומר, אני לא מכיר שום ניסיון או רצון מצד הליכוד לבטל את מקומו של סופר בגלל זה שחגית משה לא נכנסה בסוף. 

לדעתיי נתניהו הפסיד בבחישה בתוך הציונות הדתיתסודית
בלי ההתערבות שלו, הבית היהודי היה נחלק לשני מחנות חצי חצי, אוהדי חגית משה היו נכנסים בשקט ובלי טענות תחת חסותו של סמוטריץ
והפעילים שהעריכו את בנט היו חוברים אליו ואז הבית היהודי היה נעלם (אי אפשר לחלק אות), ולאף אחת מהמחציות לא היו טענות של הורשה וממילא לא הייתה לזה השפעה ממשית על המנדטים.
אבל בליכוד חונים הרבה מנדטים של הבית היהודי, כאלה שלא אהבו את מה שקרה ושיחשבו מסלול מחדש.
אם עובר מנדט מהליכוד לסמוטריץ מבחינת נתניהו זה רק לטובה, הוא רוצה שסמוטריץ ובן גביר יעברו.
אבל אם עובד מנדט או שנים לבנט, הוא ימצא את עצמו מול הדרישה המגוחכת לרוטציה, ולא יהיה לו מענה.
לצערי מאז, בראיונות של בנט שקד וגם מתן כהנא די ברור שהם לא מתכוונים לשלים לו ל61. קודם גומגמו שתי האפשרויות, אבל מהרגע ששמו יד על הב' האמירות על השאיפות של בנט צלולות ברורות ודוקרות.
אני כן רוצה להצביע לנתניהו למרות זאת כי מי יודע אםסודית

 

 

ידענו שבסוף תחזרי להצביע לביבי. לדעתי זה משהו ריגשי.צדיק יסודעולם!!
זה נכון. כואב לי הלב עליוסודית
כמה הרבה עשה למענינו ומה קיבל מאיתנו ?
דרך אגב,אם את רוצה את ביבי,תצביעי ט. אם הם לא יעברו ביבי גמוצדיק יסודעולם!!
ביבי גמור.
החשש הזה הוא ההתלבטות לכן אולי ב'סודית
אני בית יהודי ורק מבנט יש לי הבטחה כלשהי.
לדעתי הוא לא הפסידמרדכי

בס"ד

 

וסקר כאן 11 שפורסם אתמול ממחיש את זה. גם שאר הסקרים מראים שכעת נתניהו קרוב הרבה יותר להקמת ממשלה מאשר היה בשבוע שעבר, ולכן אני חושב שהוא הצליח.

 

לגבי זה שנתיהו הרוויח קולות מכל הסיפור, את בהחלט צודקת. שוחחתי השבוע עם חבר שסיפר לי שהוא מצביע לליכוד בפעם הראשונה כי נמאס לו מכל מאבקי הכוח של הרגע האחרון בציונות הדתית. מעריך שיש עוד כאלה, אבל לא במסות רציניות כל כך.

בנט עלה בסקריםסודית
לא הרבה. 2 מנדטים. מ11 ל13
אבל זה מספיק בשביל שהוא, סער ולפיד יצרו גוש משלהם.
השמאל יצטרף בקול תרועה
והחרדים אם אין קמח אין תורה
אם התרחיש הזה יקרה יש לי הרגשה שחגית משה תהיה "שרה לענייני הציונות הדתית שאינם קשורים להתנחלויות" =מפד"ל .

את הטיפול בהתנחלויות בנט משאיר לסמוטריץ, ואז הוא באמת קורע אותנו לשני מחנות.

לפחות בסבב הזה עוד ניתן להצביע לנתניהו.
בכל הכבוד, נתניהו לא שייך לכאןאיתן גיל

סמוטריץ' היה צריך להיות פחות אגרסיבי במשא ומתן מול חגית משה. בחכמת הבדיעבד הוא היה צריך קודם לחבק אותה ואחרי הבחירות לחסל אותה פוליטית. במקום זאת הוא דילג על שלב, ונתן לבנט להשתלט בחינם על האות ב' שיש בה סימליות היסטורית. נכון לעכשו, שניים אוחזין בטלית הציונות הדתית, וכאשר סמוטריץ' מנסה לנכס אותה לעצמו הוא פשוט משקר ביודעין. 

 

לגבי בנט, טקטית כדאי לשבת על הגדר ולהרויח שניים או שלושה מנדטים שחונים אצלו מאזור שמאל מרכז. שאלת מיליון הדולר היא במי יבגוד בנט. האם יבגוד בבוחריו מהשמאל ויצטרף כשותף בכיר לקואליציית נתניהו, או שמא להיפך. על פניו נראה שהמשבר עם סמוטריץ' יכריע את הכף, ואם אכן כך, הקואליציה הבאה תהיה שוב פריטטית, והפעם: לפיד סער ובנט. בנקודה זו אני מסכים שנתניהו ישלם בגין התייצבותו לטובת סמוטריץ'. 

נתניהו לא אחראי להתנהגות של פוליטיקאים בציונות הדתיתסודית
זה ברור.
מסכימה עם מה שכתבת, שסמוטריץ עשה טעות במשא ומתן שלו.
אם היה מחבק את הבית היהודי - המפד"ל הייתה מתמוססת לתוך הרשימה שלו.
מעניין כמו תמידברגוע
נתניהו הוכיח שהוא האוייב של הציונות הדתיתאינליאז

ואני לא מתכוון למפלגה המצחיקה של סמוטריץ'.

נתניהו הבין שאם ניר אורבך ייבחר לראשות "הבית היהודי", הוא יצטרף לבנט, כפי שבאמת קרה לבסוף.

אבל לפני זה , כדי לחסום את חבירת "הבית היהודי" לבנט, הוא הריץ מועמדת בשם חגית משה , שהיא לגמרי חסרת משמעות. לא שהיא רעה או טובה, אלא שהיא סתם מכשיר למניעת האיחוד שהיה אמור להיות.

 

האיחוד הזה, היה מביא לבנט הרבה קולות.

אני לא יגיד כמה שלא יתחילו לנבוח עלי, אבל מה שבטוח זה שנתניהו היה בטוח שבנט הולך להרוויח בגדול מהאיחוד. 

 

לכן , ניר אורבך נכשל והצטרף לבנט, אבל בלי "הבית היהודי" , וסמוטריץ' הוכרח על אפו ועל חמתו להתאחד עם בן גביר.

המרוויח הגדול מהמהלך הזה הוא בן גביר.

בן גביר לא חושב ולא מאמין שהוא יצליח עם ירוץ לבד, אבל הוא רץ בכל מקרה , זה מה שהופך אותו לבעל יתרון עצום במשחק הפוליטי. תמיד יש יתרון למי שאין ממש מה להפסיד ויכול רק להרוויח.

 

מי הפסיד? כמובן שהציונות הדתית ושוב , לא הכוונה למפלגת "סמוטריץ' שונא את בן גביר" , אלא באמת. אמנם "הבית היהודי" הצטרפה בסוף לימינה , אבל אחרי מאבק מיותר, פילוג מכוער ובלי יכולת של "הבית היהודי" לקבל מושבים בכנסת, למרות שחבריה יצביעו לימינה.

נו, באמת, חגית משה היא מפד"לניקית וותיקההסטורי
היא ובעלה שולטים בסניף ירושלים כבר שנים, מאז שההנהגה הותיקה יותר של שמואל שקדי ושות' יצאו לפנסיה. שנים היא מובילה את הרשימה בירושלים (גם כשזה היה מרד בנסיון של בנט ושקד להצניח מבחוץ). היה ברור שביום מן הימים היא תעבור לפוליטיקה הארצית, סביר שבלי הכניסה הלא טבעית של בנט את אורבך ואנשיהם, היא כבר היתה ח"כית לפני כמה שנים.
ומי היה שמואל שקדי שהיא החליפה?אינליאזאחרונה

לא שר ולא חבר כנסת, בסך הכל היה סגן ראש עריית ירושלים.

אז מדובר בעסקנית בינונית ולא בפוליטיקאית בכירה שנתניהו הוציא מהקופסה , רק כדי לבצע סיכול אצל בנט.

 

חוץ מזה, שום דבר.

הוא תמיד זיהה בבנט את המתחרה הראשי שלוסודית
יש דימיון ברור בין השנים... כבר ב2013 הארץ הכתירו את בנט כיורש של נתניהו.

(לבנט אחראי ישיר להרס הבית היהודי).

גם נתניהו התחיל עם 12 מנדטים..........

היסטורית לא נכוןאינליאז

ביבי קיבל 32 מנדטים בבחירות 96.

הוא קיבל 12 בבחירות 2006 , אחרי ששרון פרש מהליכוד והקים את קדימה.

 

אתה צודק אני אדייקסודית
גם נתניהו טיפס משפל ומאופוזיציה אל ראשות ממשלה ובנט היה שם *אז* והוא למד... שקד הייתה ראש הלשכה הם יותר איום מסתם מפלגת אווירה.
בנט שקד מתן כהנא מתראיינים מצוין.

עדיין לדעתי, במרץ תהיה פה בעז"ה הקלה משמעותית מהקורונה, ונתניהו -בצדק- יציג את זה כהישג שלו.

3 מליון לפחות יהיו מחוסנים בחיסון 2 מנות , חסרי האחריות "מתחסנים באופן טבעי" לכן צפוי שפל.

שפל זה לא אומר שלא יהיה סגר רביעי
בעיקר הייתה לו הצלחה אדירה עם הבדיקות בנתב"ג...צדיק יסודעולם!!
4 שנים הם הפכו כל אבן, השקיעו מאות מיליוניםhamedinai
4 שנים הם הפכו כל אבן, רתמו את כל המשאבים של פרקליטות המדינה ואגף חקירות, השקיעו מאות מיליוני שקלים בחקירות בכל פינה בגלובוס, 4 שנים שהם כופפו את הכללים, המציאו תקדימים משפטיים ואיימו על עדים ונחקרים, והם לא הצליחו להציג לנו שום דבר שדומה לראייה ובטח שלא לראיית זהב לכך שנתניהו מושחת. כלום. גורנישט.
מנדלבליט עצמו, כך לפי פרסום של דנה וייס בחדשות 12, אף אמר למקורביו כי בלי עדי המדינה אין תיק 4,000. ומה שוות עדויותיהם של עדי המדינה כבר הבנו משורת החשיפות על תרגילי החקירה המאפיוזיים ועל הלחצים הפסולים שהופעלו בחדרי החקירות.
אז למרות המאמץ העצום, לא קיבלנו כלום מלבד עדויות מעורפלות שנגבו גם הן בשיטות של עולם תחתון ומשטרים אפלים, אבל מנגד זכינו להיחשף ללא מעט ראיות זהב אחרות.
להלן רשימה חלקית:
* איילה חסון סיפקה ראיות זהב לכך שאביחי מנדלבליט לא היה אמור להתמנות לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה וכי התיק נגדו מעולם לא נסגר בעילה של חוסר אשמה כפי שהבינו בטעות שופטי העליון.
* גיא פלג ועמית סגל חשפו את ההקלטות בהן נשמע מנדלבליט מספר לאפי נווה ששי ניצן ודינה זילבר "תפרו אותו", ששי ניצן - "המניאק הזה" בלשונו של מנדלבליט - "מחזיק אותו בגרון" ושואל ובצדק שאלה שאין חשובה ממנה: "גם מה זו השיטה הזו שמחזיקים בגרון בן אדם"?
* בנובמבר 2019 סיפק עמית סגל ראיית זהב לכך שאגף החקירות הפעיל שיטות של סחיטה באיומים ותרגילי חקירה מאפיוזיים בחקירתו של מי שהפך לעד המדינה ניר חפץ.
* בספטמבר 2019 סיפק עמית סגל ראיית זהב לכך שגם בחקירת שאול אלוביץ' הפעילו החוקרים שיטות של סחיטה באיומים.
החוקרים ניסו להפוך את בנו אור למעין סוכן נגדו, פעלו לשכנע את אלוביץ' להחליף עו"ד והקליטו באופן אסור את שיחת ההיוועצות שלו עם בנו.
זאת בהמשך לכך שהחרימו את רכושו, חקרו אותו לאורך ימים כשכמעט ולא זכה לשעות שינה ואיימו עליו שיסיים חסר כל ויעבוד כשומר בסופר.
באחת ההקלטות נשמע אלוביץ' אומר לבנו כשאינו יודע שהוא מוקלט: "הם ניסו לעשות אותי עד מדינה. הם הרגו אותי. אני צריך לשקר כדי להיות עד מדינה כי אין לי על מה להעיד".
* אבי וייס ואלי ציפורי סיפקו לנו שורה של ראיות זהב לכך שטענת הפרקליטות כאילו נתניהו נהג בניגוד לאינטרס הציבורי ובניגוד לעמדת הגורמים המקצועיים היא טענת שקר, כשחשפו שרשות ההגבלים העסקיים והיועצת המשפטית של משרד התקשורת תמכו ואישרו את עסקת המיזוג של בזק-יס.
* רביב דרוקר, הוא ולא אחר, סיפק לנו ביוני 2016 ראיית זהב לכך שאגף החקירות מחזיק פרטים ומידע מודיעיני על עשרות פוליטיקאים כשרובו של המידע לא נחקר מעולם במסגרת מסמך שזכה לכינוי 'מסמך יצחקי".
* שנתיים מאוחר יותר חשף קלמן ליבסקינד כי המסמך כולל מידע מודיעיני המייחס לנבחרי ציבור מעשי אלימות קשים, קשרים עם עבריינים ועסקאות מפוקפקות וכי רוב החשדות לא נחקרו מעולם - מה שהופך את הפוליטיקאים למשותקים ומבוהלים במידה ויעזו לפעול לפעול בניגוד למצופה מהם.
* באוקטובר 2019 חשף אלי ציפורי ראיית זהב לכך שליאת בן ארי שניהלה את חקירות נתניהו בתיק 4000 הגישה תצהיר כוזב כאילו מעולם לא ניסתה לכפות על עו"ד טלי נג'רי לעזוב את תפקידה, כאשר מקורבה עו"ד אלעד רוזנטל אמר לנג'רי בנוכחות בן-ארי: "את תצאי מפה מוכה וחבולה.
* עו"ד כנרת בראשי, אראל סג"ל, עקיבא ביגמן וגלעד צוויק סיפקו לנו שורת חשיפות בפרשת עבירות הבנייה בביתה של ליאת בן ארי.
* קלמן ליבסקינד סיפק לנו ראיות זהב לכך שכמה משופטי העליון, וביניהם הנשיאה אסתר חיות, פעלו בכמה וכמה מקרים של ניגוד עניינים כשדנו בסוגיות הקשורות לאנשים ולגופים שאסור להם לעסוק בענייניהם.
* באוגוסט 2015 סיפקה לנו רויטל חובל מ'הארץ' ראיית זהב לכך שנשיאת בית המשפט העליון מפעילה ועדה חשאית לסינון מועמדים לשיפוט בלא נהלים ברורים ומבלי שהפוליטיקאים ונציגי לשכת עורכי הדין החברים בוועדה היו מודעים לפעילותה.
* עקיבא ביגמן סיפק לנו ראיית זהב לכך שהנהלת בתי המשפט הפעילה באופן אסור במשך שנים מאגר מידע סודי בשם 'שרביט', שכלל מידע אישי ורגיש על שופטים מכהנים.
* כשנה לפני כן חשף ביגמן כי הנהלת בתי המשפט החזיקה מאגר נתונים סודי בשם 'יהלום' שכלל מידע אודות מועמדים לשיפוט, תוך שהכחישה את קיומו בתכתובות רשמיות.
* רביב דרוקר, גיא פלג, אביעד גליקמן וכתבים אחרים שמפרסמים אינספור הדלפות מחקירות נתניהו מספקים לנו פעם אחרי פעם ראיות זהב לכך שבכירים בפרקליטות מנהלים קמפיין תקשורתי שיטתי, מתמשך ובלתי חוקי שמטרתו להשפיע על דעת הקהל וחמור מכך על עדים ונחקרים וכעת גם על עמדות השופטים במשפט נתניהו.
וזו רק רשימה חלקית. עוד לא אמרנו כלום על סיכול מינויו של גל הירש, על פרשת גיא ניר, על האיומים על סבטלנה גורודצקי, על הקונספירציות של רוני אלשייך כאילו "גורמים רבי כוח" שלחו חוקרים פרטיים לעקוב אחר חוקרי של ראש הממשלה ועוד ועוד.


יאיר נתניהו בטלגרם
Yair Netanyahu יאיר נתניהו
בנט-לזוגות מהקהילה הגאה מגיעות אותם זכויות אזרחיות-כלכליות🤢שויין

בנט: לזוגות מהקהילה הגאה מגיעות אותם זכויות אזרחיות-כלכליות, ארנונה, מיסוי, כמו לכל זוג  

 

  
בנט היום בלייב פייסבוק ענה לשאלות אזרחים:
לזוגות מהקהילה הגאה מגיעות אותם זכויות אזרחיות-כלכליות, ארנונה, מיסוי, כמו לכל זוג בישראל.

https://www.srugim.co.il/?p=535325

 

יצא הרעאפורמי מהשק 💩שויין

עאלק דתי עאלק בית יהודי 🤮

להט"ב הם בני אדם כמעט כמונומתנחל בראבק

לא הבנתי בדיוק על איזה זכויות הוא דיבר אבל הזכויותהיחידות שלא מגיעות להם זה: זכויות של משפחה, וביטוח לאומי לילדים שלהםת וזכויות אזרחיות לא מגיע להם גידול ילדים וכד'. חוץ מזה הוא לא התנגד להצבעה על טיפולי המרה כך שלא מובן למה רק עכשיו נפל לך האסימון 

רק תיקון אחד: אין דבר כזה להט"באפטרשייב1900

יש סוטי מין מתועבים מכל מיני סוגים. הדרך היחידה שלהם להביא ילדים היא בלתי טבעית וחולנית, ולשים ילד בכזו "משפחה" זו התעללות שאין גדולה ממנה.

אני מסכים איתך חוץ ממשהו אחדמתנחל בראבק

יש אנשים בעלי מחלת נפש מסוימת אשר חולים בה אנשים מסוימים במדינה והם קוראים לעצמם להט"ב ואני מכבד את השם שהם בחרו לעצמם למרות שהם לא אמורים לנופף בזה שיעשו מה שהם רוצים רק בלי לנופף בזה וגם הם אם הם מנופפים בזה הם מראים שזה לא הנורמה

ולכן גם הבכי כאילו אין להם זכויות אינו מבוסס על מציאותאפטרשייב1900

יש להם אותם זכויות כמו לכל אזרח אחר. כל הדרישות הן בנוגע ליצירת קונסטרוקציה אזרחית חדשה.

 

למשל פוליגמיה אסורה בחוק, ומשפחה פוליגמית לא מקבלת שום זכויות, למרות שפוליגמיה לגיטימית גם באיסלאם וגם ביהדות (עם הגבלות מסוימות). זו אפליה? ואם אני רוצה להתחתן עם פומפיה או קרש חיתוך, זו אפליה שאנחנו לא מקבלים נקודות זיכוי במס והנחה בארנונה?

תצחק תצחקמתנחל בראבק

אהבה זו אהבה": צעירה התחתנה עם מזוודה
אישה מרוסיה, שנמשכת באופן מוגדר לחפצים, התאהבה במזוודה לציוד הצילום שלה, בשם "גדעון" ואחרי חמש שנות זוגיות היא החליטה להינשא לה. "גדעון היא לא רק זוגיות עבורי, היא בעל חבר ומנטור", סיפרה הצעירה

זה גדעון

 

היא כמה שנים רצתה להתחתן ועכשיו אישרו לה

בלה בלה בלהאינליאז


בלהטב בלהטב בלהטב 🤢🤮🤢🤮שויין

תעברו לסדום תקבלו זכויות כמיטב המסורת הסדומאית

דווקא זו הייתה בדיחה טובה של הרב אלישיב נבג״מ מלפני 20 שנהאינליאזאחרונה

חבל למחזר אותה

טוב, אז בבית היהודי העדיפו את בנט, שזרק אותם לכלבים לפני שנתהסטורי
על פני סמוטריץ', שבסה"כ דרש לוודא שההבטחות לאיחוד אמינות.
תודה לאל.סודית

החרדלניקים ירוצו עם עוצמה

הבית יהודי ירוץ עם ימינה.

אין מריבות, אין דם רע, שני הצדדים מאחלים זה לזה בהצלחה.

יופי.

 

הפוך גוטה הפוךאיתן גיל

לאור התנהגותו הקלוקלת של סמוטריץ' לא בלתי אפשרי שהוא זה שמכר לבנט את רעיון הפרישה מהבית היהודי כדי שבבוא היום תהיה הבית היהודי טרף קל בין שיניו.

התבלבלתאיתן גיל

הדיון הוא על המאורעות שקדמו להגשת הרשימות לכנסת ה- 24

אתה מדבר על הפרישה של בנט מהבית היהודי. בדוק שוב.אריאל יוסף


בדקו עברנו את האופציותסודית
זו באמת תוצאה מוזרה
איך סמוטריץ הצליח להגיע לזה, אני לא מבינה.
למה בנט הוא זה שיזכה להרוויח מזה, אני עוד פחות מבינה.
מה שקרה, הכריח אותנו לעבור מנהיג מנהיג. לבדוק מיהו ? איפה גדל.? על מה הוא מבקש את הקול של הציבור.?
עד כמה הוא נאמן לעקרונותיו? הם יש בו תכונות שבגללן לא נוכל להצביע לו?
מה עם ישראל הכי צריך עכשיו? ואת מי?.

וכמה שזה נשמע מוזר, יש תחושה שבנט הוא כן היורש של ביבי.
רק שלי, בתור בית יהודי, עצוב בכלל שמי שחתר תחת ביבי ירש אותו, ועצוב עוד פעם, שהבית שלי לא מצא בית טוב יותר.

הכל לטובה, מה שקרה היה צריך לקרות, ומכאן נמשיך בתפילה לבורא עולם שלא תצא תקלה מתחת ידינו.
כשבנט ושקד הודיעו על פרישה מהבית היהודי סמוטריץ' "התנגד"איתן גיל

התנגד לצרכי פרוטוקול.

 

הסוגיה הזו נטחנה כבר עד דק לפני שנה. אציע לך לעיין בהיסטורית התגובות שלי מאותה תקופה. תוכל להעזר בשותיו הטובים של @היסטורי

איתן גיל יודע ברוח הקודש שכל הנוכחים בשיחה משקריםהסטורי
כשכולם מעידים שסמוטריץ' התנגד ברצינות.
אטריות ישנות.איתן גיל

סמוטריץ' לא אמור היה להיות מוזמן לחוות דעה בסוגיה פנים מפלגתית אחרת, כפי שלא מזמינים אותו לקחת צד בסכסוכים באגודת ישראל, או בכל מפלגה אחרת. גם לגופו של עניין הוא לא אמור היה להיות מוזמן, ולו משום שבאותה עת אורי אריאל היה יושב ראש פייק תקומה, ולא הוא. לכן ממה נפשך מאי נפקא מינא אם הוא התנגד ואם לאו. אלא אמור מעתה שהוא היה חלק מתכנית משולבת לסלק את אריאל- מחד, ולהכשיר את הקרקע- מאידך, למחוק את הבית היהודי אחרי פרישת בנט (שהסתיימה כזכור בפיאסקו).

 

בהודעה לעיתונות נכתב שהוא התנגד כדי להוציא אותו בסדר. נו שוין.

 

זאת ועוד, הדרישה שלו מבנט (כפי שהעיד מתן כהנא) לסייע למחוק את הבית היהודי לא באה בחלל ריק, אלא מתוך הבנות מוקדמות בלתי כתובות שהוא כמובן "התנגד" להן. 

 

וגם זאת, במועד א' הוא סירב לרוץ ברשימה עם הרב פרץ כי ראה בו מועמד מטעם מפלגה לא לגיטימית לשיטתו, וחזר בו בעקבות לחצים מוסריים (ומנדט ע"ח הליכוד...) שהופעלו עליו. במועד ב' חמק, וחבר לבנט כי "הרב פרץ הפר הסכמים". ועכשו- "חגית משה הפרה הסכמים". כאמור, הן הרב פרץ והן חגית משה ייצגו מפלגה לא לגיטימית לשיטתו. 

 

ואידך זיל גמור.

אמר זה שמשחזר את קונספירציותיו פעם אחר פעםהסטורי
אתה קודם ממציא מציאות מהערכות שלך, אח"כ אתה בונה עליהן תילי תילים של מסקנות. בשלב הבא המסקנות שהמצאת כבר הופכות אצלך לעובדות יסוד, שעליהן אתה בונה את ההערכות הבאות וחוזר חלילה.

העובדות - לא מעניינות אותך.

התיעצויות אוף רקורד, הן בין פוליטיקאים לבין עצמם והן בין פוליטיקאים לעיתונאים - זה אירועים שמתרחשים כל הזמן. לולי איזה עיתונאי קטן מסרוגים, שקינא בזה שלא הזמינו אותו, בכלל לא היינו יודעים על האירוע הזה, כמו על עשרות אחרים שהתקיימו רק השבוע.

במועד א' הוא עשה כל מאמץ לסגור עם הרב פרץ, הרב פרץ עשה כל מאמץ לברוח, כולל זה ששוב ושוב חזר בו ממה שכבר הוסכם (ונשלחו פרחים...).

המנדט ע"ח הליכוד לא היה לסמוטריץ', הוא היה לבית היהודי, כפיצוי על הקולות שהם מאבדים בצד הליברלי בחיבור לעוצמה (כשהליכוד במוסריות כפולה, נורא מודאג מהמנדטים ש'הכהניסטים' מאבדים, אבל לא מוכן לקבל את הכהניסטים אליו ואחרי החיבור, שנעשה בלחץ כבד של הליכוד, בחירי הליכוד לא מתביישים להבהיר שהם לא ישבו בממשלה, עם מי שלפני רגע הם דרשו להתאחד איתו..).
הבנתי, סמוטריץ' צדיק יסוד עולםאיתן גילאחרונה


כמה חבל שעורך הדין הזה לא קרא את 'המלט' של שייקספירסודית

במיוחד את המשפט האחרון של המלט 

בסדראיתן גיל

אם עתירתו תתקבל הוא יוכל לסייע למפלגות אחרות. נו שוין. אם הבית היהודי שווה בסקרים 0.3 אחוז, שוקי זוהר לבדו שווה אפס!!

המדינה משחיתה את הדת היהודית!אוהב אי והעם 2
כמו בימי אלכסנדר ינאי שהדת נרמסה על ידי המלכות אני רואה שהפוליטיקה במדינת ישראל פשוט גורמת לאנשי דת מכובדים לאבד כוון.
אני ממש לא בעד הפרדת הדת מהמדינה בישראל אבל נראה לי שהרבה איזונים במורכבות הזאת הופרו וכדאי להתעשת.
מה פתאום כועסת?חצילוש
ולצערי אני לא רואה שאתה מציב שום מראה או חדשה מרעישה, אתה רק תוקף, וכשעונים לך עניינית, ממשיך... אני מבחינתי סיימתי להדיין בנושא. הצלחות
סמוטריץ' נוכל פוליטי מן הסוג הגרוע ביותראיתן גיל

במועד ג' עמד מן הצד וצפה ברב פרץ שחותם עם בן גביר, והוא כמובן לא הצטרף. הנוכל הידוע סיפר לנו שהרב פרץ הפר הסכמות איתו ואנחנו תמימים שכמונו האמנו לו. באותו זמן הוא כבר היה סגור בהסכם עם בנט ושקד.

 

מטרתו היתה להשתלט על הבית היהודי ולחסל אותה.

 

לפני כמה שבועות ניסה להשלים את ההשתלטות על הבית היהודי בעצה אחת עם חברו בנט, עוד נוכל פוליטי, אך מסתבר- קטן יותר. בנט לא נעתר, והיה גם ויכוח על מקומות ברשימת ימינה לכנסת שהסתיים בפיאסקו.

 

סמוטריץ' פרש. המהלך הבא שלו היה לסכם עקרונית עם חגית משה על ריצה משותפת, והיא כמובן נכנסה לשאננות, ובתוך כך סגר עם בן גביר, והותיר אותה מדממת.

 

נתניהו נשכב על הגדר בשבילה והיא אכן נבחרה לראשות הבית היהודי. נראה שבזה יסתיים הפרק הפוליטי שלה.   

👍👍👍סודית
נפתלי בנט הודיע על מתן זכויות שוות לקהילה הגאהא אידישע קאפ

ועדיין יש פה כל מיני אנשים שמנסים לטעון שימינה מפלגה מגזרית

בנט: "לזוגות מהקהילה הגאה מגיע אותן זכויות אזרחיות"- סרוגים

חבל שקראת רק את הכותרתבן מכיר

ולא הסתכלת בתוכן:

"אני שואף למדינה שמכבדת בצורה מלאה כל בן אדם. אני דוחה לחלוטין כל סיטואציה של רצון לפגוע בבן אדם בגלל נטייתו המינית, וזה קיים עדיין במדינת ישראל וצריך לעשות פעולות כדי למנוע את זה. בכל פעולותיי אני מאמין בשוויון זכויות אזרחי. אני לא יכול לשנות את ההלכה, ואני גם לא חושב שהקהילה הגאה שואפת לזה."

"הזכויות שנגזרות מהיות מישהו מזוגיות – זכויות כלכליות, ארנונה, מיסוי – כל הזכויות האלו צריכות להיות גם במדינת ישראל. זו עמדתי ואני אומר אותה בצורה הכי ברורה"

זה בדיוק המצב שקיים היום - ידועים בציבור.

קראתי, אתה יודע מה זה אותו שיוויון אזרחי?א אידישע קאפ

פונדקאות וכדומה

וזה ממש לא מה שקיים היום.

חוץ מזה שכשהרב יעקב אריאל אסר להשכיר דירות לזוגות ח מיניים זה לא ההלכה? זה כן.

ההלכה אוסרת גם זכויות שאתה מדבר עליהם.

כשהוא אומר "אני לא יכול לשנות את ההלכה- הוא בעצמו מבין שקיים קונפליקט בין עמדתו לעמדתה.

אז בא נתקן את התשובה שלו כדי שלא תתבלבל: "אני לא יכול לשנות את ההלכה, אבל היא לא מביאה לי מנדטים אז אני אתעלם ממנה"

אני חושב שהוא הדגיש מספיק פעמים:בן מכיר

"זכויות כלכליות, ארנונה, מיסוי"

פונדקאות לקשורה לנושא, אתה מדבר בטח על אימוץ, ששוב בנט לא מדבר על זה.

מאה אחוז מסכים איתך גם ציוניות דתית לא קשורה לנושאא אידישע קאפאחרונה


אם מישהו מכיר את 'מקורבי הרב פרץ' שיזכיר להם שהוא עצמוהסטורי
הסתכסך עם כל שותפיו, חזר בו שוב ושוב מסיכומים, התחבר עם 'הכהניסטים הקיצונים' (כהגדרתם) נגד דעת רבניו ובניגוד לעמדות שותפיו, מרח כל פעם את ההחלטות עד הרגע האחרון - ומה לא?

מי שיש לו חמאה על הראש - שלא יצא לשמש (ובטח לא עם הודעות לתקשורת, שמשמיצות את כל התנהלותו עצמו במשך שנתיים).
ולקרוא לכל המתנחלים קיצוניים?מח"פ


ומיהם מקורבי חגית משה שמשכפלים את דברי דברי מקורבי הרב פרץ?איתן גיל

חמאה על הראש יש לסמוטריץ' לבדו, ואפס אידיאולוגיה. בקטנה, אם שלטון הימין היה לנגד עיניו, ולא אגו, הוא היה חובר לבן גביר לכתחילה, מתוך ראיה פוליטית מפוכחת שזה מה שצריך לעשות, ולא מתנה בהקצאת מנדט נוסף לאופיר סופר על חשבון הליכוד. 

אני לא יודע, פעמיים בתוך יממה וחצי, הובאו כאן דברי 'מקורביהסטורי
הרב פרץ', שמאשימים את סמוטריץ', אחת לאחת, בדברים שהרב פרץ עצמו עשה בפועל.
צא ולמד שלא יהיה שקט במגזר בתקופה הקרובהאיתן גילאחרונה

סמוטריץ' ניסה להשתלט באמצעות חיסול פוליטי לחגית משה, ועשה על הדרך כל טעות אפשרית. בין היתר החליף את הפייק מותג תקומה למפלגת הציונות הדתית, ודמיין לעצמו שרכש מונופול על הציונות הדתית במובנה הרחב, ועל הנהגתה בפרט.

 

אז לא, הציונות הדתית אינה קניינו הפרטי. חשבון מפורט יוגש לו בקלפי. 

בכללי בן אדם שקורא לעצמו 'מקורבי' זה משתי סיבות:א אידישע קאפ

או שהוא יודע שהוא משקר

או שהוא פקיד אידיוט שיודע שאם הוא יזדהה בשמו הוא לא יעניין אף אחד

מה ההבדל בין אנשים עם אחריות לאנשים בלי אחריות....הָיוֹ הָיָה

מכתב גלוי לידידי הרב אלי סדן

 

@סודית יקרה, תקראי, תהני, והכי חשוב - תחכימי....

 

קראתי, מתנהלים ברוגעסודית
רוצים ששני מחנות הציונות הדתית יצטרפו לממשלת ימין.
זה שאני מאמינה לרב סדן - זו זכותי.
איזה רוגע ואיזה נעליים?הָיוֹ הָיָה

הרב אלי, ששונא את בצלאל מימים ימימה, כפי שכבר הובאו כאן סימוכין, מחבל בסיכויים להקים ממשלת ימין, בילדותיות של ילד בכיתה ה', והספיק ב24 שעות להנפיק שלוש כותרות שבהן הוא מוכיח את חוסר הבנתו בפוליטיקה וחוסר אחריותו הערכית. 

לזה קוראים רוגע? לזה קוראים "רוצים ששני מחנות הציונות הדתית"? את חושבת על מה שאת כותבת? 

רוגע, זה שכל אחד מצביע לפי צו מצפונוסודית
זאת דמוקרטיה
נכון, ולא כשראש מכינה ששונא פוליטיקאי מהלך אימים על ציבורהָיוֹ הָיָה

אם לא שהייתי מכיר את שמו, הייתי מעריך לפי הטורים שפרסם שהוא תיכוניסט....

אל תזלזל במי שאני מכבדת זה רק מרחיקסודית
את מוזמנת להתייחס עניינית.הָיוֹ הָיָה


אני מהבית היהודי, נעלבתי...סודית
אמרה זו שהצהירה שוב ושוב שתצביע ליכודהסטורי
כי ביבי הביא חיסונים.

פתאום את נעלבת בשם הסיפורים של חגית משה, פתאום את דואגת למוסדות שבבחירות קודמות השארת לאחרים לדאוג להם, כי 'היידה ביבי'. העיקר:
פתאום את הבית היהודי.
האירוניה התאבדה!
איזה ציונות דתית? בנט בהכרזה על הימין החדש אמר שהואא אידישע קאפ

לא רוצה להיות כפוף לרבנים.

הוא הצהיר שהוא מניח הכול בצד חוץ מכלכלה וקורונה.

מה הופך אותם לציונות הדתית? כי המפוקפקת מירושלים שתמכה במצעד הגאווה אמרה???

לא ינתן בפורום יד לפגיעה ברבנים ולכן שרשור זה ננעל מרדכיאחרונה
בס"ד

אני מזכיר שנמחק פה שרשור גם על נעם שנגרר לפגיעה ברבנים ואני לא מתכוון לשחק פה משחקים בנושא זה.