עכשיו הייתי תוקף את טורקיה.
כמו כל מבצע טיהורים גדול,
בסופו של תהליך מערך הפקידות, החינוך והצבא נותרים בלי הראשים (מבחינת ארדואן זה גם תרתי משמע)
וזה אחלה זמן להציק למדינה האומללה הזו שבהסכמה שבשתיקה המליכה עליה סולטאן.
עכשיו הייתי תוקף את טורקיה.
כמו כל מבצע טיהורים גדול,
בסופו של תהליך מערך הפקידות, החינוך והצבא נותרים בלי הראשים (מבחינת ארדואן זה גם תרתי משמע)
וזה אחלה זמן להציק למדינה האומללה הזו שבהסכמה שבשתיקה המליכה עליה סולטאן.
בכלל, כיום כיבוש שטח בעל אוכלוסיה עויינת גורם לכאב ראש כזה שמדינות מוותרות עליו מראש.
זו הסיבה שמעצמות משתלטות על שטחים מתים או אוהדים (דאע"ש, רוסיה) או מטהרים אתנית אוכלוסיות שלמות (סוריה)
בניגוד למלחמות דוד ושאול למשל
אמנם זו לא הסיבה העיקרית שחוגגים אבל בהחלט הרבה על זה
וכל החגים שלנו סביב ניסים ולא סביב פוקסים
(באוותה מידה אפשר לומר שבמלחמת ששת הימים הצליחו בפוקס)
והתקפה עליה כמוה כהתקפה על ארצות הברית מה שיוביל למלחמת עולם שלישית. לא בטוח שהרוסים מעוניינים בה, ועוד פחות בטוח שאובמה מעוניין בה בחלון הזמן המצומק שנשאר לו עד צאתו משערי הבית הלבן.
אפשרות נוספת לטפל בסולטן היא באמצעות סילוק הטורקים מנאט"ו. זה מסוכן יותר, כי הרוסים ימצאו שלל רב ויתפייסו עם הטורקים, ויתקעו יתד עמוקה יותר ומאיימת יותר על מרכז ומערב אירופה.
ישי שליסל ביקש מאחיו שיפגע במצעד
הוא אמר לו "אתה יודע שאנחנו ברי פלוגתא בזה"
המשטרה הבינה יש לנו פלוגות... אנחנו באותה פלוגה..
ורצה לעצור אותו
צריך עיוןבס"ד
אולי אני בורה במה שקשור במשטרה,
אבל הם לא אמורים לחקור קצת רקע,
כולל הבנת השפה של מי שנחקר על ידם?
בדיוק כמו בדומא
כל קמפיין הסוטים היה מתוזמן בדיוק בשביל זה
גם בעולם החילוני ומופיעה בין היתר בפסיכומטרי ככה שהיו אמורים להכיר אותה..
יוניאחרונהאף אחד לא יודע מה היה שם.
לא מצ"ח, ולא השופטים במשפט.
היחידים שיודעים זה שלושה: בוכריס, החיילת, והקב"ה.
יכול להיות שזה סתם עלילה מרושעת, יכול להיות שהחיילת רדפה אחריו מאוהבת ואחר כך כשהתאכזבה צעקה אונס,
יכול להיות שבאמת היה שם ניצול מרות מחרידה.
אין לי מושג, ואני לא יודע, אבל...
רק אני שמתי לב שכל המחוסלים (גם תקשורתית) על ענייני צניעות הם אנשי ימין?
ואני חייב פה לצטט אושיית-פייסבוק-ימין-קיצוני בנושא הזה, כי משום מה יש טאבו שלגברים אסור להגיד דברים על נשים נאנסות.
שעה אחת ·
אמון.
כשהולך האמון, בא הערעור.
אין לי אמון במערכת המשפט, לא הצבאית ולא האזרחית.
בוכריס.
אין לי דעה, אין לי ידיעה. לא הייתי שם, לא אני וגם לא השופטים.
מילה מול מילה, מתלוננת, נאשם.
הרב קרים. הרב לוינשטיין. בוכריס.
ארגונים פמיניסטיים. ראש אכ"א. קצין חינוך ראשי.
מישהו דואג לחסל מישהו אחר.
כן, תגידו זה אובססיבי, חרדתי, פסיכי.
אבל הקישורים אצלי במוח נעשים, מה לעשות.
במילים הכי פשוטות: אני יודעת שקצינים דתיים נרדפים היום בצבא.
אני יודעת שיש מי שדואג "לחסל" אותם בסיכולים ממוקדים.
אני יודעת שקידום בדרגות ובתפקידים מאיים על הרבה מאוד אירגונים שחדרו לצה"ל, והם עושים הכל, בקנאות אדוקה, כדי להוריד את הדוסים.
אני יודעת שמערכת המשפט רקובה.
אני יודעת שעשיית צדק במערכת הזו היא אחת למליון, וגם אז, לגמרי בטעות.
כן, לא רק בפרשיית בוכריס אני סקפטית. אל תתנפלו עליי.
הרבה שנים אני צועקת שהמערכת רקובה ולא אמינה.
לא, אין לי קשר לבוכריס, והכיפה שעל ראשו לא עושה לי סנטימנטים.
אבל.
המציאות החולה שלנו לא משאירה מקום לספק.
מקום המשפט שמה הרשע.
איש מאיתנו, מלבד בוכריס, המתלוננת, וריבונו של עולם, אינו יודע מה האמת.
מה שאני כן יודעת, זה שאין לי אמון. והמערכת שקרנית כרונית, ואינה ממצמצת כשהיא קוברת אנשים חיים סתם כך באמצע חייהם.
היא כבר רגילה לבצע את הפשעים שלה, היא כבר לא מתרגשת.
השיבה שופטינו כבתחילה.
ליבי ליבי על כל אותם נפגעי המערכת, שיושבים היום בכלא, משוללי חירות, רק בגלל שרירות רוע הלב של מערכת רקובה.
הוא היה כבר בש"ס, בעם שלם, בליכוד, ועכשו הגיע לבית היהודי.
במונחים פוליטיים הוא מדביק את ציפי לבני, רק שמינו זכר.
אז לפני שקולטים אותו בבית היהודי הייתי הולך לבקש עליו המלצות מאלי ישי.
ח"כ זבולון כלפה שנבעט מהמפלגה
תאמין לי שיש הרבה מאוד
רק שאדון בנט לא אהב אותו וחיפש הזדמנות להעיף אותו. ואז הוא מצא אותה כשכלפה התנגד להצטרפות אלי אוחנה
אבל הוא רוצה כוכבים, שיהיו ה-face של המפלגה. זבולון לא היה כזה לכן הוא נזרק
ובנט לא הסכים אא"כ הוא יתנצל (עאלק מפסיקים להתנצל...)
מה שכתבתי זה מכלי ראשון ויש לזה ודאות של 100%. זה לא מהתקשורת שמאכילה אותכם בשטויות
מפלגת תקומה ביקשה שהוא יחזור אחרי שאלי אוחנה עזב. הוא הסכים אך בנט סירב ולא הסכים לקבל אותו עד שיתנצל על מה שעשה.
זה בדוק ואמיתי
בס"ד
מצד אחד היה את בנט שלא רצה לשלב את כלפה חזרה ברשימה אחרי ההתפטרות שלו, עד שהוא מתנצל בפני אלי אוחנה, שבגללו הוא פרש (ראו כאן)
ומצד שני, בלי באמת שום קשר לבנט, היועץ המשפטי של תקומה בחוות הדעת שלו קבע שכלפה לא יכול לחזור בו מההתפטרות שלו.
אלו היו שני דברים שונים שמנעו ממנו את חזרתו למפלגה.
אמרתי גם שבנט סתם ניסה כאילו לעשות שרירים - אין לו שום סמכות לקבוע מי מתקומה יכול להיות ברשימה או לא. הוא לא חלק מגוף הבחירה של תקומה. הדבר היחיד שהיה יכול לעשות זה לפוצץ את ההסכם עם תקומה (גם זה לא בטוח שחוקית היה קל כל כך) - אין שום סיבה הגיונית להניח שבגלל שבנט נפגע הוא היה יכול לעצור מינוי של תקומה. זה להבדיל כאילו בנט יגיד שמוטי יוגב לא יכול להיות ברשימה עד שיתנצל על... (נניח, בתקופת הבחירות לאחר שעמד כבר ברשימה..) - אין לבנט שום כוח כזה. לא בבית היהודי ולא בתקומה.
אבל לאל הייתה עצומה...
בלי לוותר חס וחלילה גם על קוצו של יו"ד.
לדוגמה: בהקשר לחילול שבת, אנחנו לא נתחיל לצעוק שהמחללים חייבים סקילה. כי יבינו את המסר לא נכון.
כיום אין ארבע מיתות בית דין, וגם כאשר היה, לא היו מוציאים את זה בפועל, כידוע. חיוב סקילה זה תודעתי להבין עד כמה חמורה העבירה הזו. אבל אם נצעק ברחוב על חיוב סקילה, לא יבינו או לא ירצו להבין, שהכוונה היא תודעתית בלבד.
ולמסקנה הזו כבר הגיעו כמעט כל הזרמים בקרב החרדים והדתיים. יודעים שהדרך היחידה לקרב זה בדרכי נועם ולא באמירות פוגעניות. גם מי שלא שומר את הלכות שבת משתדלים שלפחות ישמור על חלק מהם. לפחות שלא יצא לעבודה.
הבאתי את שבת כדוגמה איפה שכולם כבר הבינו את הדרך.
אותו דבר גם בהקשר לאיסורי אישות. שהכול צריך להיעשות בדרכי נועם. וזה כולל גם בהקשר למשכב זכור רחמנא ליצלן. בדיוק כמו שלא נלך לצעוק ברחוב על בועלי נידות ואפילו בהקשר לאיסור הכי חמור של אשת איש וכדומה, ולא נקרא להם בשמות גנאי. וזה נכון גם בהקשר להומואים.
לא חס וחלילה לוותר, אלא להגיד אותו דבר אבל בדרכי נועם, לעזור להם לבנות משפחות ולצאת מהרגלים הלא טובים. צריכים לדבר על החיובי, על ערכי משפחה, על "מה טובו אוהליך יעקוב".
מה שאין כן בשאר דברים
בס"ד
אחרי הכותרת הראשית בידיעות אחרונות של הבוקר (ג') התוקפת את מינויו מאתמול של הרב אייל קרים לתפקיד הרב הצבאי הראשי, פרסם יאיר לפיד את התנאי שלו האם הרב קרים יכול לקבל את התפקיד או לא.
בפוסט שפרסם בפייסבוק שלו כתב לפיד "הרב הצבאי הראשי החדש, אל"מ אייל קרים, צריך להגיד בקול רם צלול וברור: 'אני תומך בגיוס נשים לצה"ל'... אם הוא לא יגיד את זה בקולו, הוא לא יכול להיות הרב הצבאי הראשי". לפיד לא הסתפק בזה והוסיף שאם הפרסום בשמו על הדברים שאמר בנוגע לנשים בזמן מלחמה נכון אז הוא לא יכול להיות רב בכלל.
צריך לעשות את זה פשוט:
התפקיד של הרב הוא להגיד מהי ההלכה ומה התורה אומרת, ולא מה שח"כ כזה או אחר רוצה שהוא יגיד. לא משנה אם זה מוצא חן בעיני משהו כזה או אחר או לא, הלכה היא הלכה היא הלכה. ואת זה לצערנו הרב לא הבינו פה. זה לא ייתכן שינסו לפסול רב מלהתמודד בבחירות לרבנות הראשית כי הוא אמר מהי דעת תורה בנוגע להשכרת בתים לערבים. זה לא ייתכן שיעצרו רב בגלל שהוא נתן הסכמה לספר העוסק בברור הלכות מלחמה, ושלא נדבר על כך שהכניסו את הספר הזה לכלא. ועכשיו זה לא ייתכן שרוצים למנוע מרב להיכנס לתפקיד שלו רק בגלל שהוא אמר את דעת ההלכה.
אם מי שמכתיב לרב מהי ההלכה זה הח"כ, השר, המפקד או היועץ המשפטי לממשלה, אז בשביל מה צריך בכלל רב? שהם בעצמם יקבעו מה ההלכה. אבל אם ממנים רב, אז צריך לתת לו להגיד מה ההלכה אומרת ומה התורה מצווה, וללכת ע"פ מה שהוא מורה. אחרת אין טעם למנות רבנים ראשיים, ורבנים בכלל, אם כל תפקידם הוא לעשות הצגה ולקרוא את מה שמכתיבים להם מלמעלה. רב הוא לא דרדסבא שאומר את מה שאנחנו רוצים לשמוע.
אם נתחיל להדיח כל רב שאומר את דעתו שמנוגדת להשקפת עולמו של ח"כ כזה או אחר, אז לא נמצא שום רב ראוי שיוכל לשמש במשרה ראשית. אם ניקח לדוגמה את נושא גיוס נשים לצבא אז הורדנו בכך את רוב רובם הגדול של רבני ישראל שמתנגדים באופן נחרץ לגיוס נשים לצבא. הם לא עושים את זה כי הם חושבים שנשים הן פחות מוצלחות, אלא כי ההלכה היהודית אומרת (לדעת רוב הפוסקים) שאסור לבת להתגייס לצבא. וזה בדיוק התפקיד שלהם, לומר את מה ההלכה אומרת לפי דעתם.
אחרי הבחירות האחרונות לרבנות הראשית לישראל אמרה אישתו של הראשון לציון הרב מרדכי אליהו זצ"ל, הרבנית צביה אליהו, לקבוצה של אברכיות שביקרו אותה בביתה שיותר משהייתה שמחה אם בנה, הרב שמואל אליהו, היה נבחר, היא שמחה שהוא לא נבחר. והיא הסבירה להן שלו הוא היה נבחר להיות הראשון לציון הוא לא היה יכול להמשיך להגיד את ההלכה כמו שהיא, אלא הוא היה צריך לומר את מה שמכתיבים לו מלמעלה, אבל מכיוון שהוא לא נבחר הוא יכול להמשיך להגיד את ההלכה כמו שהיא וכמו שהוא מאמין.
עצוב שזאת המציאות.
היא מועילה הרבה יותר שם ממובטלת
וואלה- נתניהו עשה את זה בגבורה!
ואם תשאלו אותי- הוא המנצח היחיד אתמול.
בס"ד
זה בשבילו הדבר הכי טוב שיכול להיות. שעה וחצי שהוא עונה בטוב טעם, כמו שרק ביבי יודע לדבר, ועונה לכל מיני טענות של ח"כים שונים שחלקם מנסים לתקוף אותו ולאחר מכן נאלצים לבלוע מים מהתגובה שלו. זה פשוט לתת לו במה חופשית מתנה בשביל לעשות את מה שהוא עושה הכי טוב, והוא בהחלט ידע לנצל את זה על הצד הטוב ביותר.
למי שרוצה לצפות -
לצערי לא יכולתי לראות את זה בשידור חי, אבל אח"כ ראיתי את הכל ביוטיוב. נהניתי מכל רגע. כל הכבוד לו!
ראיתי את ההודעה שלו דרך עדכני.. תודה!יוני
מרדכיאחרונהאת "ערכיה" של הציונות הדתית בלי ללמוד אפילו יום אחד בחייו בישיבה.
קים ליה כתלמידי חכמים אחרים הסוברים אחרת
במקרה הזה בנט באמת עבר את הגבול!!!
אלעדהוא עבר את הגבול כ"כ הרבה פעמים!
אתם מתרגשים כאילו הרגע הוא גזז את פאותיו המסולסלות והחליף את כיפת הקטיפה בכיפת שקל
אני יודע שהפסוק לא לגמרי דומה לנמשל,
אבל אם חברי הכנסת אורי אריאל ובצלאל סמוטריץ לא שמרו על כבוד בוחריהם ועל אמונתם (הקפאה, דריינוף בבית אל, הבית המפונה בחברון, ועוד ועוד) ופעם אחר פעם הגמישו את ה"קווים האדומים" שלהם לקול גיחוכי ראש הממשלה ושר החינוך-
אז כעת כאשר הם כבר לא לשון מאזניים ולא בהם תלויה הקואליציה ("אזובי הקיר" כפשוטו),
מה טעם בהכרזות ללא כיסוי?
למה אורי אריאל, שר מוערך וח"כ וותיק, צריך לצאת במן הצהצרה מטופשת שאם חוק ההסדרה לא יעלה מבחינתו זה "קו אדום" תוך ידיעה ברורה שאף אחד לא שם עליו? אכן, החוק לא עלה היום לדיון בממשלה, ולא שמענו אותו מניד עפעף.
אלה שני הח"כים מטעם תקומה, על אנשי התיישבות אחרים כמו הרב בן דהן שמתפקדים כמו קישוט יפה לחדר כלל אינני מדבר
בס"ד
זכותם לייאש את בוחריהם,
בכך שפעם אחר פעם מראים שגם הם פוליטיקאים כמו כולם,
ולא מתכוונים לשום מילה שיוצאת להם מהפה,
וזו הסיבה שלבחירות אני הולכת רק כדי לצאת ידי חובה,
לשים את הפתק שאמור לעשות הכי פחות נזק,
ולהתפלל שיבוא משיח ויגאל אותנו מכל זה....
נראה שוועדת החוץ והביטחון באו עם כוונה להתחמם ולעלות מדרגה במלחמה בערבים, בסוף קיררו אותם עם רעיונות כמו לעטוף באהבה את הפלשתינים הלא מעורבים ותוכניות לבית חולים אזורי משותף...
מדברים על לעזוב בלית ברירה, ומתמקדים בבקשה לסיוע בהתמודדות עם חרדות.
מה זה?
הם באמת מאוד יפים. יפים ונהרגים ה' ישמור.
זו הרוח הכללית שם?
וחידוש ההרתעה.
- הגיע הזמן להתחדש !
- רק בקרסו טרייד-אין,על רכבי יד ראשונה
- עד ₪40,000 מימון
- ב-40 תשלומים
- ללא ריבית
- ובנוסף:
- מערכת מולטימדיה מתקדמת + מצלמת רוורס במתנה !
- הזדרזו המבצע לזמן מוגבל !
עריכה: נמחקה הפרסומת, עכשיו נעשה מזה דיון
אומרים שהישראלים עניים.
הישראלים קנו השנה כמות הזויה של מכוניות חדשות, שלחברות הליסינג/היבואנים הגדולים אין מה לעשות איתן והם מציעים מימון (כלומר הלוואה) ללא ריבית, רק שתקחו מהם את האוטו.
אני צופה קריסה של מחירי המשומשות. יש יותר מדי מהן.
לפחות לא בהגדרות המקובלות מדורי דורות
פער הרצוי והמצוי גדל.
זה נכון
וצועקים על מחירי הקוטג' והקורנפלקס (איזה עני קונה קורנפלקס?..)
רחמנות עליהם שנתקעו עם מכוניות שאין להן דורש. שני מותגים רנו וניסן. שניהם "על הפנים", ואידך זיל גמור.
עסקאות הליסינג הן מטורפות אבל בסופו של דבר אנשים משתעבדים או נשארים עם חובות ענקיים.
ואם מחירי המשומשות ירדו- אז הרווחנו. (גילוי נאות: קנינו עכשיו רכב.במצב מעולה. מחיר רכב חדש- 130 אלף ש"ח. קנינו אותו ביותר מ100 אלף פחות....אם היינו קונים בליסינג היינו נכנסים להחזרים חודשיים מוטרפים. )
אותי מדאיגה כמות האשפה של הרכבים- רכבים משומשים נערמים להם, רובם לא מגיעים לגיל הגריטה וגם אם כן- לא כולם נגרטים.
פסולת סביבתית מכוערת ומזהמת.
היה לי רכב בן 9 שנים.
לפני 4 חודשים החנתי את הרכב ליד הבית. בלילה, בשעה 02:50, לפנות בוקר התקשרו אלינו מהמשטרה ואמרו שמחכים לנו ליד הרכב. פגעו לנו ברכב והם מחכים שנרד להחליף פרטים. ירדנו. הרכב היה טוטאל לוסט. גמור. נהג חדש פגע בו במהירות אדירה וגרר אותו 2 חניות (11 מטרים) !!!
זה הרכב היחידי שלנו ואנחנו חייבים אותו, גם אישתי וגם אני לעבודה. אין לנו עבודה אם אין לנו רכב. קיבלנו רכב ל 4 ימים מהביטוח, שכרנו רכב והתחלנו לחפש רכב אחר - בלחץ נוראי. דיברנו עם המון מוכרים וראינו המון רכבים. ההרגה הייתה שזה 'חתול בשק'. מאחר ואנחנו לא 'מבינים גדולים' במכונאות החלטנו בלית-ברירה ללכת על רכב חדש. הוצאנו את כל החסכונות שלנו, לקחנו הלוואות ממשפחה (עד שיגיע הכסף מהביטוח) וקנינו רכב חדש.
אנ חושב שצריך לבדוק כל מקרה לגופו ולא לשפוט את כולם. זה שקניתי רכב חדש זה לא אומר יותר מידי
אם כי אם אתם תלויים בו לפרנסה ו"קורעים" אותו, אולי לתוספת הפינוק יש משמעות חיובית.
אנחנו לא קורעים את הרכב. הוא משמש אותנו להגיע לעבודה וחזרה. ולהגיע למקומות שם אין תחבורה ציבורית ראויה לשמה.
לנו, ה'לא מבינים' במכונאות, כל פעם שיש משהו קטן ברכב ואנו נכנסים למוסך אנחנו יוצאים ממנו עם נזק נוראי בכיס (ובידיעה שמרמים אותנו). ברכב חדש יש פחות תקלות וכך גם 'מוחזר' הכסף של ירידת הערך. סבלנו מרכבים ישנים לא מעט שנים וגם תפסנו את המוסכים מרמים
עדיין חדש יחסית, בלי הבעיות המכאניות שנצברות לאחר שנים.
אתה יכול להשויץ על החבר'ה עם האוטו החדש שלך, אם הפרוטה מצויה בכיסך בשפע רב, או אם אינך מודע להוצאות הכספיות לטווח ארוך.
רכב חדש מפסיד מערכו כ- 20 אחוז בממוצע בכל אחת מהשנתיים הראשונות.
במונחים כספיים: רכב שמחירו מאה ושלושים אלף ש"ח יאבד מערכו בשנה הראשונה עשרים וששה אלף ש"ח, ובשנה השניה יאבד עשרים ואחד אלף ש"ח. עלות טיפולים תקופתיים כאלף ש"ח בשנה, ובמצטבר- ארבעים ותשעה אלף ש"ח בתוך שנתיים.
אותו רכב בן שש שנים, יאבד מידי שנה כעשרת אלפים ש"ח, וההוצאות בגין טיפולים ותיקונים כאלפיים ש"ח. זאת אומרת שבתוך שנתיים ההוצאה לבעל הרכב תהיה סך עשרים וארבעה אלף ש"ח. דהיינו פחות מחצי.
עשרים וחמישה אלף ש"ח לא הולכים ברגל.
ועוד לא דיברנו על פערי המחירים באגרת רישוי שנתי (החל מהשנה השניה) וביטוח מקיף.
בקיצור, החכם שעיניו בראשו ילך על רכב מיד שניה. וכמו כל דבר, גם רכב אינו מתקלקל מאליו. אם מאחורי ההגה יושב אדיוט... המחיר יהיה ביחס ישר.
מדאיג הקטע הזה שיהודים צריכים לגלח את הזקן שלהם בצבא!
הם לא יכולים לעשות שתי מצוות במקביל? גם לשרת בצבא וגם לגדל זקן?
סקר - מנהיגות פוליטית!!!
ותן טל
-- הסקר מיועד לבנים ולבנות אשר חצו את גיל 18, והינם אזרחי ואזרחיות מדינת ישראל, ויכולים להצביע בבחירות לכנסת הקרובה, וגם לבנים ובנות אשר בשנתיים הקרובות (המשוערות +- עד הבחירות הבאות) יעברו את גיל 18 וכנ"ל --
-- הסקר מנוסח בלשון זכר לצורך הנוחות אך פונה כאמור גם למין הצודק יותר --
1. האם מעניין אותך וחשוב לך מי יהיה המנהיג - ראש הממשלה - בבחירות הבאות, ובאיזו מפלגה הוא יהיה?
אם תשובתך לשאלה 1 היא לא, אשמח שתפרט למה, ובזה נגמרה השתתפותך בסקר.
אם תשובתך לשאלה 1 היא כן, אנא המשך:
2. מיהו המנהיג שהיית רוצה לראות בראש הממשלה הבאה, ומאיזה מפלגה?
(הכוונה למנהיג שאתה רואה בו את מי שיהיה הכי קרוב למה שאתה מאמין בו ושיפעל בדרך הכי טובה, לשיטתך).
ניתן לענות גם רק את שם המנהיג או רק שם המפלגה. ניתן גם לציין של של מפלגה שעדיין לא קמה/בתהליכי הקמה, או שם של מנהיג
שכיום לא נמצא בפוליטיקה/לא שואף להיות מנהיג עדיין.
3. באיזו דרך אתה מתכוון - אם בכלל - לעזור לאותו מנהיג באמת להגיע לכס ראש הממשלה בבחירות הבאות?
(דוגמאות - התפקדות למפלגה שלו והצבעה למועמד הזה בבחירות הפנימיות הקרובות, בחירה במפלגה שלו בבחירות הכלליות
אך בלי להתפקד למפלגה, בחירה במפלגה אחרת על מנת שתסייע לאותו אדם הן להגיע לכס ראש הממשלה והן לשמור אותו
במיקום שאני רוצה, וכן הלאה - ניתן לענות יותר מתשובה אחת)
4. באיזו דרך אתה סבור שמה שכתבת בתשובה 3, באמת יעזור לאותו מועמד להיות ראש הממשלה?
תודה רבה לכל מי שיענו בעזרת ה' 
ואתם מוזמנים בשמחה גם לפתוח דיונים על תשובות שייענו כאן, זאת חלק מהמטרה...
וחשוב לי שהליכוד יקבל 40 מנדטים וצפונה.
וחשוב לי שבכנסת הבאה יקטן מספר המפלגות בשליש לפחות.
וחשוב לי שבקואליציה הבאה לא תהיה מפלגה שהיא לשון מאזניים.
וחשוב לי שהכנסת הבאה תהיה צבעונית ויהיו בה מפלגות נישה, אבל לא רסיסי מפלגות.
וחשוב לי למנוע מצב של שלושה או ארבעה מנדטים ימניים יורדים לטמיון.
וחשוב לי שבקואליציה הבאה יתעסקו השרים בענייני משרדם בלבד.
וחשוב לי שהאחריות הקולקטיבית תיושם בפועל, ויופסק מצב של לחיות בשני עולמות נפרדים בעת ובעונה אחת.
וחשוב לי שהממשלה תשתחרר מעיסוק בהשרדות תמידית, במקום לעקוב אחר תנועות האויבים שלנו.
וחשוב לי שהקואליציה הבאה תתפקד לטוב ולרע, אבל תהיה יציבה במשך ארבע שנים ברציפות.
בבחירות הקרובות אתמוך בליכוד, ככל שצריך, בשכר או בהתנדבות.
1. מר"ץ צריכה להתאחד עם המחנ"צ. ליברמן עם הבית היהודי. יהדות התורה עם ש"ס, וכחלון עם לפיד. חסכנו ארבע מפלגות מיותרות
2. משאלת הלב שלי: ליכוד 40 מנדטים, חרדים 12 מנדטים. ליברמן ובית יהודי 15 מנדטים. לפיד וכחלון 18 מנדטים. מתוך 85 מנדטים אפשר להרכיב קואליציה בכמה אפשרויות.
3. מפלגה שתעשה שרירים- תזרק מהקואליציה, או לכתחילה תשאר בחוץ.
4. לא אמרתי שהליכוד צריך לקבל לבדו רוב מוחלט, ואסור שזה יהיה.
5. במצב של היום מפלגה מבקשת את המשרד שביקשה מפלגה אחרת. כמובן שאי אפשר למלא את הבקשה, ו"כפיצוי" נותנים לה שני משרדים גדולים במקום אחת בינונית. הטקטיקה הזאת מוכרת והיא צריכה להפסק.
6. מדיניות החוץ של הממשלה נקבעת על ידי גורמי חוץ, ולא משנה מי יעמוד בראשותה. אם האמריקאים לא יטילו וטו- אנחנו בבעיה.
7. ליברמן התחייב שאם יהיה בבטחון, איסמעיל הנייה ינוטרל בתוך 48 שעות. אז אמר... עוד אחד, גיבור גדול מהסוג של חזן, בן גביר, ובנט.
8. האיחוד האירופי לא יהפוך לחובב ציון אם ליברמן או בנט או סער או גל און יעמדו בראשות הממשלה, ולכן כל הדיון לגופו של אדם הוא קשקוש בלבוש.
9. בינתיים נתניהו נסע לאפריקה, ומאותת משם לאירופאים שהצבעה באו"ם של כל מדינה אפריקאית היא שוות ערך להצבעה של מדינה באירופה עלאק נאורה. חבריו ויריביו הטוענים לכתר לא מבינים את זה, ובלשון מקראית: איש בער לא ידע וכסיל לא יבין זאת.
10. מאז שבנט נכנס לפוליטיקה הוא הספיק לנסוע לחוץ לארץ עשרות פעמים, ולא פחות פעמים הוא נפגש כאן עם אורחים מחוץ לארץ. לא ידוע לי על מי מהם ששוכנע מעמדותיו הפוליטיות, ומכישוריו הארגוניים, ובהמשך התפקד לבית היהודי.
אני זוכר שהבית היהודי תמכה בשתיקה בחוק חיים משותפים שניסתה לקדם שרת המשפטים דאז ציפי ליבני, ואני זוכר שרבני הציונות הדתית, פרט לצוהר, יצאו נגד.
ולגבי ליברמן עצמו, הוא מסתפק בכורסת שר הבטחון, ולראיה התנאי היחיד שהציב להצטרפותו לממשלה.
בנט עשה ברית עם לפיד הסופר קיצוני בענייני דת, אז ברית פוליטית עם ליברמן קטנה עליו.
העלאת אחוז החסימה לשמונה מנדטים תחייב את החרדים להתאחד, כפי שקרה לרשימה המשותפת. זאת אומרת שהמציאות קובעת ולא הכסאות קובעים.
גל און ויחימוביץ, וכל המיינסטרים של המחנ"צ. מה ההבדל ביניהם. שאלה שתפנה אל עצמך בלבד.
יהדות התורה וש"ס לא התנגדו לשבת עם לפיד בקואליציה. היה זה לפיד, בתמיכת בנט, שהטיל ווטו, ולכן בממשלה הזאת יש ווטו נגדי של יהדות התורה וש"ס. ושוב המציאות קובעת והיא בלבד.
סעיף 10 חשוב להערכת סיכויי בנט להחליף את נתניהו, ו/או לעמוד בראש מפלגה שתשיג בקלפי (=לא בסקרים) יותר משנים עשר או שלושה עשר מנדטים.
ואילו יהדות התורה למשל היו מבחינת נתניהו יותר קלים לעיכול מאשר הרבה ליכודניקים.
לכן אין ברירה רק לבחור את מי שעוסק בצורכי ציבור לשם שמיים, וכמאמר המשנה בפרקי אבות: וכל העוסקים עם הציבור יהיו עוסקים עמהם לשם שמיים.
1}כן
2} אחמד טיבי
3}כרטיס טיסה
4}קצת שקט
(על הרישא)ותן טללגבי הסיפא - ברצינות? או ברציניות?
. את באמת לא מאמינה שמישהו יכול / צריך /כדאי שיחליף את ביבי?
והאם זה אומר שאת תסייעי לו גם בבחירות המקדימות (בהצבעה ו/או בעידוד אנשים להצביע לו) וגם בבחירות הכלליות עצמן?
מסכים איתך...
אני רחוק מלהיות ליכדוניק, וביבי הוא מלך.
חלוששששאחרונהא'- כן.
ב'- בנימין נתניהו. מהליכוד. למרות שאני לא אוהב הרבה מאד דברים שהוא עושה-הוא המנהיג היחיד שיודע להיות ראש ממשלה- במצב שלנו היום.
ג'- האמת- שמלכתחילה לא חשבתי להצביע לו בכלל! אלא למשהו אחר לחלוטין. אבל כיוון שהתחרות בין הימין לשמאל מתעצמת אני חושב ברצינות להצביע לו... רק כדי שהוא ימשיך להיות בשלטון.
ד'- בעזרת ה' זה יחזק את שלטונו של נתניהו! (שוב- לא מת על הרבה דברים שהוא עושה אבל בתור ראש ממשלה הוא טוב.)