עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ' באדר תש"פ 21:45
באתי לחזק את דבריך (אע"פ שאינך צריך כל חיזוק..).
אבל רוצה רק לומר שלא כדאי לקבוע על הציבור למה יש את המגיפה.. שלא יהיה ח"ו לה"ר על הציבור..
כי אע"פ שזה נכון, כמו שישעיה אמר "בתוך עם טמא שפתיים" וכו' ונענש על זה. זה לשון הרע. ודורו של אחאב (!) אע"פ שהיו עובדים עבודה זרה- כיון שלא היה ביניהם דליטוריא (= מלשינים) ניצחו במלחמה, בניגוד לדורו של דוד המע"ה שהיו דילטורין והפסידו.
הדור שלנו הרבה הרבה יותר מתוקן מדורו של אחאב.. והלב של עם ישראל היום הרבה יותר מסור לשמיים. ב''ה.
ועם כל זה- יש כמובן עוד הרבה מה לעבוד.
צריך להתחזק בזה כמובן, וללמוד ממה שקורה לנו. זה שהעולם סובל- בודאי- הכל בשביל הגאולה והכל בסופו של דבר הוא טוב, אבל עכשיו יש כאן דבר רע שעם ישראל והעולם כולו עובר, ומאוד אכפת לנו מהעולם (כמובן ע"פ העיקרון של "הקרוב הקרוב קודם"/ "עניי עירך קודמין" ויש הדרגה במציאות- לא דומה ישראל 'הלב' לשאר האיברים, אבל הלב הוא משפיע חיים לשאר האיברים ואכפת לו מהם). לכן אנחנו צריכים לעשות פעולות גשמיות ורוחניות ע"פ אופיינו המיוחד. להתפלל על העולם, לתקן את עצמנו.
ובמיוחד כמו שאתה אומר- בעניינים של בין אדם לחברו- לתקן את היחסים בינינו! את הדיבורים הלא טובים, את המחשבות, את "לא תשנא את אחיך בלבבך"- ולא מעניין אותי כלפי איזה הגדרה היא מופנית "דתיים לאומיים", "תורניים", "חילוניים", "ישיבת __ הליטאית/ חסידית". וא' ב' של זה- זה לשון הרע. זה מגיע מהנפש- ממקום לא טוב, כמו ש@אנונימי פלוס הסביר לנו..
שכמו כל הדברים- כשנתעמק בכל מידה ומידה שלילית נמצא שהיא מגיעה ממידת הגאוה. כדי שאני אהיה יותר שלם, בעיני עצמי או אחרים. וזה מגיע גם כן מחיסרון, כי האדם השלם בעצמו לא צריך להגיע כלל אל התחושה הזאת; מידת ההסתפקות ומידת הענוה קרובות זו לזו.
לשון הרע יכול להיות מאוד מאוד גרוע. ואפילו שבא מכוונות טובות.
מכיר סיפור מכלי ראשון (הסיפור לא מעניין.. וכמובן לא אספר כאן. מה שמעניין זה שנשתדל להתחזק בזה)
נתחזק כולנו באהבת ישראל!