הסיבוב של הסביבון בחג החנוכה והמערכת הפוליטית בציונות הדתיתמרדכי
בס"ד

בשתי מערכות הבחירות הקודמות האשימו את עוצמה יהודית למה הם לא חתמו על הסכם בהתחלה אלא חיכו לרגע האחרון. אמרו להם שאם הם רק היו מתאחדים עם האיחוד הלאומי לפני הבית היהודי, מצבם היה יותר טוב. אבל פתאום הכל השתנה.

המהלך הפוליטי שעשו הרב פרץ ובן גביר חשפו את הפרצוף האמיתי של כל תוקפי עוצמה יהודית. פתאום חתימה עם מפלגה אחת לפני שהיא חותמת אם השניה, או חתימה שלא ברגע האחרון, הם מהלכים שגויים. כל מי שמחא על כך שעוצמה יהודית לא התאחדה עם מפלגת הציונות הדתית, מוחים על כך שהבית היהודי העזה להתחבר ל"כהניסיטים".

אבל מה שמפריע למתנגדי עוצמה יהודית, וכך גם לבצלאל סמוטריץ' שחזר וקרא לאחדות עד השבוע שעבר, זה לא האחדות עם בן גביר, אלא המקומות שנתנו להם. כל עוד עוצמה יהודית קטנה, חלשה ולא משפיעה, זה בסדר להתאחד איתם, אבל אם הם נהפכים לשווים בין שווים, את זה כבר אסור לקבל. הם לא רוצים אחדות אמיתית, אלא לרכב על קולותיהם של מצביעי עוצמה יהודית מצד אחד, ולהשאיר אותם בשולי הרשימה מהצד השני.

הרי בסופו של דבר מדובר בהסכם הוגן כלפי כולם. שליש לבית היהודי, שליש לאיחוד הלאומי ושליש לעוצמה יהודית. הרי בסופו של דבר מדובר בשלוש מפלגות שבסופו של דבר כמעט שוות בשווים זו לזו. השר סמוטריץ' ידע את הרצון הזה, ודחה אותו בשתי ידיים, מבחינתו עוצמה יהודית לא זכאית להיות שווה בין שווים בציונות הדתית.

הפגיעה של סמוטריץ' מהמהלך היא מובנת. סמוטריץ' הוא שועל פוליטי וותיק, שחשב שהוא מסובב את כולם בדרך להנהגת הציונות הדתית, ובסוף סובבו אותו. זה לא נעים, אבל זאת פוליטיקה. אם נשתמש בדוגמא מהחג המתקרב: פעם פוליטקאי הוא זה שמסובב את הסביבון, ופעם הוא הסביבון בעצמו.

סמוטריץ' אמר לא פעם שמי שחותם ראשון הוא זה שקובע את הכללים, וכל העניין הוא לחתום ראשונים. נקווה שהפעם סמוטריץ' יכבד ויקיים את זה בעצמו ויצטרף כמה שיותר מהר, יחד עם האיחוד הלאומי, לאיחוד של בית היהודי ועוצמה יהודית. זה הסיכוי היחיד להרכיב כאן ממשלה עם גוש ימין של 61 מנדטים.
מה אתה מיתמם?רחל=)
ברור שהכעס הוא לא על האחדות והמקומות

הכעס הוא בגלל הרצון לפריימריז, על הרצון לשינוי ולבחירה מחדש.
הכעס הוא כי יש תחושה שעקפו מנהיג מוכשר רק בשביל לשמור על המקומות.

וכי זה נעשה בלי ידיעה של אף אחד.
על בנט כעסו בזמנו כשהרגישו שהוא עושה מה שהוא רוצה בלי להתחשב ברצון בוחריו וברצון הח"כים במפלגה שלו. עכשיו בדיוק אותו דבר.

אגב, לא מייצגת אף אחד, אבל אני כועסת על הבית היהודי.
לא על עוצמה. אני לא בטוחה שזה היה הכי חכם, אבל הצעד שלהם מאוד מובן. ואני מאוד אשמח לראות את איתמר בכנסת הבאה.
השאירו לו מקום 2סודית
התחננונים של סמוטריץ להתחבר עם הימין החדשחיובי

מעוררים חמלה.

אם אתה באמת בעד פריימיריז תעשה פריימיז עם מי שמוכן.

ואם אתה מבין שאין לזה סיכוי כרגע, תצטרף ותתאחד למי שיותר קרוב אליך בדעותיך.

מה אתה רץ לימין החדש?

במה שקד ובנט יותר קרובים לדעותיך מאשר הרב רפי ובן גביר?

או שהכל זה אגו?

עוד פעם- טעות!קורונפלקס

ב"ה

סמוטריץ' מבין עם מי יש לו עסק. הפרימריז הגדול כבר קרס (בזכות התוכנית "המצוינת" של הרב רפי) ועם הוא יצטרף אליהם עכשיו- הוא פשוט לא עשה בזה כלום. הוא יכול למקסם את הכח הפוליטי שלו מאוחר יותר. עכשיו זה בטוח לא הזמן להתאחד.

חוץ מזה תקראו מה כתבתי על רעיון האיחוד עם הימין החדש..טעות! - אקטואליה וחדשות

ראית אותו מתחנן?!הסטורי
בנתיים הכל ספינים, הוא או מישהו מטעמו לא אמרו שום דבר רשמי.

אני במקומם הייתי יושב מהצד, מסתכל איך הבית היהודי קורס אל תוך עצמו ואז הוא נשאר הייצוגדל הציונות הדתית.
זה בדיוק מה שהוא עושה...אריאל יוסף

מגוחך, סמוטריץ' דיבר כל הזמן על הצורך להימנע מדילים במחשכיםהסטורי
ובירור רצון הציבור. הנקודה אינה איזה מקום נותנים לו, אלא שמיצינו את השיטה שכמה עסקנים יושבים בחדר ומסדרים את המקומות לעצמם.
@מרדכי צודק שהזמן וההיתכנות להתארגן לפריימריז היה מאוד לחוץ, אבל היו גם כמה הצעות חלופיות לבירור רצון הציבור. מי שביצר את מקומו תוך התחמקות מהקשבה לרצון הציבור ובמיוחד מהרצון והכללים הקבועים בתוך המפלגה שלו - ישלם את המחיר.
אני מציע לקרוא את הטור שפרסם יקי אדמקר בשעה האחרונה -מרדכי

בס"ד

הברית של סמוטריץ' ושקד באה לסיומה עם אכזבה גדולה לשניהם - וואלה! חדשות
אליבא הרב פרץ, ואני ממש לא מתכוון לדברר את עמדותיו, גם כאן היו דילים במחשכים בין סמוטריץ' לשקד שכל המטרה להפיל אותו ולהדיח אותו, ולכן גם הוא עשה תרגיל פוליטי בשביל לשמור על המקום שלו.

גם אם זה נכוןאנונימי פלוס

המבחן שבו תעמוד ההחלטה של הרב רפי הוא - אם חברי המפלגה עדיין ילכו איתו לנוכח המחטף שהוא עשה.

עוד מעט נראה את התשובה.

השאלה היא מהו אותו המחטף?מרדכי

בס"ד

הרי בסופו של דבר הרב פרץ הביא להם הישג למפלגה. גם מקום ראשון וגם שר ראשון, וסמוטריץ' לא השתלט להם על המפלגה.לא סתם ניר אורבך, שלא נמצא בקשרים טובים בכלל עם הרב פרץ היה מוכן לבלוע את האיחוד עם עוצמה יהודית, הוא הבין שזאת הדרך היחידה מבחינתם לשמור על המפלגה מפני סמוטריץ'.

אלא מה שמפריע להם זאת התקווה שהם יוכלו להיפטר מהרב פרץ וכעת היא נמוגה ושעוצמה יהודית הם שווים בין שווים ולא עוד סמרטוט שדורכים עליו בשביל להיכנס הביתה.

האמת, אני לא חושש כל כך. בסופו של דבר אנחנו שומעים את חגית משה, את עמיעד טאוב וכו', פעילים אומנם דומיננטים אבל יותר מזה - צעקנים. גם פעם קודמת הם עשו בעיות, ונכשלו. כך שאני בכלל לא בטוח שהם מייצגים את רוב המרכז. מה גם שלא זכור לי פעם אחת שהבית היהודי הצביע נגד הצעה שקידם אורבך, תמיד הוא הצליח לסדר את הדברים כפי שהוא רצה.

גם אם כל דבריך נכוניםאנונימי פלוס

עצם מזה שהרב רפי עשה את זה ב'שושו' בלי לדבר, זה אומר דורשני..

עניין של זמן עד שנגלה אם אתה צודק ורב חברי המרכז יהיו בעד זה.

לא נראה לי שחברי המרכז חוששים מהשתלטות של סמוטריץ' על המפלגה במיזוג.

אחרי שיש מיזוג סמוטריץ' הוא כמו כל חבר כנסת אחר ברשימה.

זה כל הרעיון של פריימריז.

למה לחשוש ממנו? מה כ"כ הרסני בסמוטריץ'?

הוא מבריח קולות יותר מבן גביר?

בגלל שביבי וגנץ לא מסתדרים אין לנו ממשלה

בגלל שסמוטריץ' והרב רפי לא מסתדרים אין לנו מפלגה...

דברי הרב כהנא ז"ל מתקיימיםסודית
הציונות הדתית מתכופפת לשאת על כתפיה את עוצמה יהודית.

מי היה מאמין
השאלה אם אחרי זה הציבור יצביע להםהסטורי
הבית היהודי, הוא לא חבורה כזו או אחרת של 'קודקודים' שיש להם מעגלים מסויימים של אוהדים ועסקנים סביבם.
הבית היהודי הוא ציבור שיש לו מפלגה. הציבור בגדול הוא הציונות הדתית לגווניה. נכון שבנסיבות מסוימות הציבור הזה התפצל למפד"ל ותקומה ומאז ומתמיד, היו מהציבור הזה גם בכל שאר המפלגות ובשנים האחרונות המגמה הזאת התחזקה, נכון גם שעם היעלמות הימין הרדיקאלי החילוני - תלמידי הרב כהנא, שתמיד היו קבוצה מובחנת בקצה - נכנסו יותר לציבור (כשבמקביל הם עצמם טישטשו מסרים שרבם לא הסכים לטשטש).

ממילא, ניר אורבך אינו בעל הבית. כל הכח שלו היה כנציגו של בנט, שאכן הצליח לתפוס את מוקדי הכח. נזכיר שאת ביטול הפריימריז אחרי פרישת בנט, הוא לא הצליח להעביר במרכז - עד שהרב דרוקמן ואחרים התחננו לחברים, שהמצב חירום ואיל ברירה.
כרגע גם הרב דרוקמן ויתר הגורמים המובילים, בכלל לא מסתירים את מורת רוחם מהמהלך.

אז נכון שאורבך רוצה את זה, כי כרגע עם קצת כיפופי ידיים מול הרב רפי - הוא שולט. אבל איני רואה סיבה שסתם חבר מרכז, יעדיף במיוחד את שליטת ניר אורבך, על שליטת סמוטריץ' (שאמורה להגיע עם תיקון החוקה והחזרת האיזון בין סמכויות היו"ר לסמכויות הסיעה, המזכירת, המרכז והמתפקדים).
זה תלוי ברב פרץ ובניר אורבךמרדכי
בס"ד

בסופו של דבר, מבחינת הבית היהודי המהלך שהם עשו הציל את המפלגה. נכון, הרב פרץ נשאר לקדנציה נוספת, אבל ראשות המפלגה נותרה אצלם וגם התיק הבכיר (אם כי זה לא באמת משנה, אם זה יתאפשר הרב פרץ ישאר בחינוך וסמוטריץ' בתחבורה).

כך שאם הם יצליחו לשווק את זה נכון לציבור המרכז, אני לא רואה שום סיבה שהמרכז ידרוש מהם לוותר על כל זה.
אתה חוזר שוב ושובלאותה נקודה ומתעלם מכךהסטורי
אתה חושב בראש של מפלגה שהיא קליקה אחת וכל מה שחשוב לה הוא שהיא תהיה. זה נכון מאוד בעוצמה - כשהמציאות הצריכה, לבן ארי לא הפריע לעשות הצרחה עם מרזל למשל.
לעומת זאת, הבית היהודי אינו קליקה אחת, אלא ציבור מגוון. לגבי ניר אורבך - אתה צודק, הוא יכול לאהוב יותר או פחות (ופחות) את הרב פרץ, אבל העיקר שהנהגת הציבור נשארת במפלגה 'שלו'.

לעומת זאת מבחינת המעגלים היותר רחבים, אלו שאמורים לאשר את העניין (מה לעשות, מפלגה עם מנגנונים דמוקרטיים) לא בטוח בכלל, שחשוב להם שנציג ש'רשום' אצלהם הוא מספר אחד ולא מישהו מוצלח יותר, מאותו ציבור (ובית מדרש!) ממש, שמנסיבות שהיו רלוונטיות לפני 22 שנה - רשום במפלגה אחרת.

הזעקה מהשטח, זה שהר' פרץ וניר אורבך שחרדים לג'וב שלהם מתעקשים להתעלם ממנו, דורש להפסיק את ההבחנה המצחיקה, בין הבית היהודי (של היום, אחרי עזיבת בנט) לבין תקומה. ממילא, הציבור ממש לא ישתכנע מהטיעון שאתה חוזר עליו שוב ושוב.
מעניין שהזעקה קמה מהשטח רק בימים האחרוניםמרדכי
בס"ד

עוד מעט עוברת שנה מאז הבית היהודי שינה את צורתו והיוזמה עלתה לא מעט פעמים, אבל פתאום יש זעקה גדולה מהשטח לאיחוד. זעקה שבשבוע שעבר כלל לא נשמעה מכיוון הבית היהודי.

הסיבה לכך היא פשוטה. מי שמרים את כל הזעקה הזאת לא באמת רוצה איחוד עם האיחוד הלאומי (הגברת חגית משה אמרה בראיון לאתר כיפה "אני לא חשודה באהבה גדולה לאיחוד הלאומי") אלא שפתאום זה עומד בראש סדר העדיפות שלה כי היא לא רוצה לראות את עוצמה יהודית שווה בין שווים.

גם עמיעד טאוב הוא לא חובב גדול של סמוטריץ', הוא מבחינתו שהמפלגה שוב תרוץ עם בנט ושקד, אבל פתאום הוא זועק ומדבר על האיחוד הלאומי כאל שותפיו הטיבעיים. זה לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן.

הם אלו שמקימים את כל הזעקה. זה אנשים כמו יפעת ארליך בסיבוב הראשון שדיברו גבוהה גובהה על החשיבות של הבית היהודי ואז שצירפו את עוצמה יהודית זה לא היה לה יאה לשבת איתם באותה המפלגה.

הם מרימים את הקול והם לא מייצגים את מרכז המפלגה. נכון שהם בעלי הג'ובים ובעלי החשיפה הגדולה, אבל הם לא כל מרכז המפלגה.

אני לא מיתמם, ברור לי שהפעם יהיה יותר קשה מתמיד להעביר את ההחלטה, אבל אני מאמין שבסופו של דבר חברי המרכז יבינו שפריימריז לא שייך עכשיו ושבסופו של דבר המהלך של הרב פרץ יצר הוגנות בחלוקה בתוך הציונות הדתית ולא הפוך.
היית בארץ בשנים האחרונות?הסטורי
הדיבור על הצורך באיחוד מהותי של המפד"ל והאיחוד הלאומי, או לפחות של המפד"ל ותקומה נמצאים באויר שנים. לפחות מאז שהאיחוד הלאומי איבד כמעט לחלוטין את הגוון החילוני שבו.
1. הניסיון הרציני הראשון היה בבחירות תשס"ו, בהן רצו ביחד - אלא שאז זה היה איחוד טכני של מפד"ל-מולדת-תקומה-אח"י-שכחתי מישהו?
2. לקראת הבחירות הבאות היה נסיון רציני להפוך את האיחוד הטכני למהותי, אז התקבל השם 'הבית היהודי' הוקמה 'ועדה מסדרת' וניסו, אלא שברגע האחרון זה התפוצץ. מה שנשאר מהיוזמה זה שאורלב קיבל את הרשקוביץ ואורבך מימינו ומשמאלו.
3. בהמשך כל הקדנציה, חברי תקומה והרשקוביץ ואורבך דיברו על איחוד. אמנם כצ'לה דיבר בשם 'האיחוד הלאומי' כשאלדד ובן ארי לא היו בעסק ומצד המפד"ל אורלב לא הפגין התלהבות, אבל היה נראה שזה בכיוון. זה התפוצץ, כשהמפד"ל-בית יהודי יצאה לפריימריז שכצ'לה התנגד אליו.
4. בשתי הקדנציות הבאות, רצו באיחוד טכני ששוב ושוב דובר על להפוך אותו למהותי. ברור שזה נעצר כי מבחינת בנט, איחוד היה בתנאי שהופכים, כמו מגוון הח"כים שלו לשפוטים שלו - מה שלתקומה לא התאים.
5. מאז שבנט ערק הדיבור היה כל הזמן באוויר, אלא שכל הזמן דחו, בעיקר ניר אורבך אהובך, בטענה של 'מתכונת חירום'. כשיצאו לבחירות שלישיות - לציבור נגמר מהתירוץ, היה מספיק זמן להתארגן.
יפה כתבת, אבל בעיקר הכל דיבוריםמרדכי
בס"ד

אבל רק ביומיים האחרונים זה נהפך לדרישה שמגיע גם ממרכז המפלגה, שעד כה ייחסית ניסה לשמור על עצמו מאיחוד שכזה.

אם הייתה נשמעת קול זעקה מהמרכז כפי שנשמעת בימים האחרונים, אולי באמת זה היה קורה בין בנט לאורי אריאל או לפני שנה בין הרב פרץ לסמוטריץ'.
תמיד המיזוג לא היה מתאים לראשי המפלגותאנונימי פלוס
בנט ואורי אריאל לא רצו בו.
הרב פרץ הונית הפתעה לבית היהודי ולא היתה ברירה.
הבחירות האחרונות היה עוד השילוב ביחד עם הימין החדש שהוא היה צעד שיותר קריטי ויותר העסיק את המערכת מאשר המיזוג.
כעת שאין לנו חיבור עם הימין החדש זה הרבה יותר קריטי.
בזמן שהבית היהודי והאיחוד הלאומי הם שני תאומים סיאמיים, מה לא יותר מתבקש מזה??

מי שמרגיש שהבית של זה עצמה, הכל טוב ויפה.
אבל למי שעונה זה לא הבית שלו -מפלגה שמתנהלת ע"י מחטף של היו"ר זה בעייתי. ככה הבית ימשיך להתנהל? בלי שיח משותף? בלי תיאום? או אולי בלי מפלגה?
אם אתה שואל את דעתי, אז ראוי שהם יתאחדומרדכי
בס"ד

אבל אנחנו מדברים פה כעת על חברי המרכז שנזכרו להרים את קולם אך ורק ביומיים האחרונים, לאחר החתימה עם עוצמה יהודית. רק אז הם פתאום נזכרו כמה האיחוד עם האיחוד הלאומי כל כך חשוב להם.
רק אז הם התחילו לזעוקאנונימי פלוס

כי רק אז היו"ר שלהם עושה מה שבא לו בלי לתאם אף אחד.

זה בהחלט דורש זעקה.

אולי לא שמת לב: אתה מתווכח עם אחד מדוברי המהלך הזהאריאל יוסף

כבר נתתי בעבר, אבל אם אתה מתעקש - - אקטואליה וחדשות

לא צפוי שהוא יודה שמדובר בטעות (למרות שמי שמעליו מתחיל להבין זאת...).

חכה. בצלאל לא סתם "נעלם". דברים זזים.

שים לב: זה בדיוק מה שהוא עושה... - אקטואליה וחדשות

ההסכם הזה לא שווה את הנייר עליו הוא חתום.

אני ממליץ למי שיכול לעשות זאת להניח את ידו על המקור.

אח"כ הוא יוכל לומר שהוא מחזיק בו.

זה כנראה המקסימום שאפשר יהיה לעשות עם ההסכם הזה...

לא סתם העדפתי לא להתווכח בשרשור הזה.

יש כאן כ"כ הרבה טעויות אבל במקום פירוט אניח את זה כאן> - אקטואליה וחדשות

אני לא חושב שאתה צודק -מרדכי
בס"ד

לעמיעד טאוב, שהוא זה שעורר את כל הרעש, היו הסברים אחרים שעליהם הוא כתב בטורו השבת בעלון מצב הרוח. לדוגמה: ההקצנה של המפלגה, התמיכה בנתניהו למרות כתבי האישום והחיבור עם אנשי עוצמה יהודית (שהיה אז תיאורתי בלבד). זה מה שבאמת מפריע לו, ולכן הוא נזכר לזעוק רק אתמול-היום ולנסות לסחוף את המרכז אחריו. אגב, הוא גם לא רצה את הרב פרץ עוד לפני ההסכם ופעל להחזרתה של שקד למפלגה במקומו.

גם אם יש פופוליסט כזה או אחר בבית היהודיאנונימי פלוס

שלא תומך בפרשנות שנתתי זה לא אומר כלום על הפרשנות שלי.

סוו וואט.

עמיעד טאוב לא כל חברי הבית היהודי.

לא צריך את הנימוקים שלו כדי להבין את המשמעות של המחטף - מחדל של הרב רפי.

עמיעד טאוב הוא זה שמוביל את ההתנגדות והתקוממותמרדכי
בס"ד

ובנתיים זה נראה שמי שמצטרף אליו זה בעיקר העסקנים ברשויות, ולא יותר מידי מעבר לכך.

פשוט עמיעד טאוב הוא איש תקשורת מנטסה שיוצר הד תקשורתי כאילו כל המרכז מתקומם, אבל כלל לא בטוח שזה נכון.

אגב, ביום רביעי צפוי להגיע נתניהו למרכז שפירא להדלקת נר רביעי ופגישה עם הרב דרוקמן. תרשה לי לנחש מנסיון העבר מה יהיו התוצאות של השיחה הזאת וכיצד הם ישפיעו בהמשך על המרכז.
נחכה ונראהאנונימי פלוס

אני לא איש חבר מרכז במפלגה אז אני לא יודע..

נחכה קצת בסבלנות ונראה מה יגידו על המחטף הזה בדיעבד.

עניתי על זההסטורי
היו נסיונות רציניים, עוד לפני בנט ואורי אריאל. פעם זה התפוצץ, פעם היתה מחלוקת על עצם הפריימריז. בין בנט לאריאל זה לא היה שייך, מבחינת בנט כולם היו אמורים להיות בובות שלו וממילא תקומה (וגם רבים בבית היהודי, כמו מוטי יוגב, אבל הם היו תקועים, מישהו אמר שטבון?) לא יכלו להצטרף בתנאים שלו - מה היו עושים עם מתווה הכותל למשל?

לפני שנה כל הגורמים התחייבו שזה מה שיעשו מייד כשתיגמר ההתארגנות חירום לבחירות, אלא שמייד הגיעו עוד בחירות שאף אחד לא באת האמין שיגיעו. כשהבחירות הגיעו בשלישית והפעם זה כבר היה צפוי, במיוחד שעבר עוד זמן משמעותי - הציבור כבר לא קונה את טענת החירום.

הערה: כפי שכתבתי כמה פעמים בשבועות האחרונים, עוד לפני שאלת האיחוד ובלי קשר לשאלה האם נכון ושייך לעשות פריימריז של כלל הציבור - הבית היהודי מחוייב על פי חוקתו, ואנשים שילמו דמי חבר על דעת כן - לעשות פריימריז ליו"ר ולרשימה!
שוב, אני אישית חושב שפריימריז זה דבר נכוןמרדכי
בס"ד

התהייה שלי היא על אנשי המרכז שפתאום התעוררו רק בעקבות ההסכם עם עוצמה יהודית ומזכרו כמה חשוב לקיים פריימריז.

או כמו שכתב לי טאוב הבוקר "‏‎‎לא חשבתי שזה ריאלי באף שלב" אבל כמובן שהעובדה הזאת לא מפריע לו פתאום לזעוק על פריימריז פתוחים.
והנה עוד פרסום מעניין של עטרה גרמן מסרוגיםמרדכי
בס"ד

‏ביום רביעי האחרון במהלך שיחה ארוכה של סמוטריץ' עם הרב אלי בן דהן (המתווך), דרש סמוטריץ': תיק בכיר, מקומות 1 ו-4 ברשימה או את מקומות 2 ו-3.

הבית היהודי דרשו לקיים את ההסכם הישן.

למעשה, ההסכם עם עוצמה יהודית משנה את התמונה ומתיר לו את המקום השני עם אפשרות לתעריף בְּכִירוּת גבוה.
כל עוד הפוליטיקאי עצמו לא פרסםאנונימי פלוס

אי אפשר לדעת כלום.

כמה פייק ניוז יש בעיתונאות, כולם מוחים על זה..

גם כשהפוליטיקאי עצמו מפרסםהסטורי
יכול להיות הרבה פייקניוז.
בניינו -מרדכי
בס"ד

אני גם חושב שהיה יותר טוב אילו סמוטריץ' היה עומד בראש המפלגה. כפי שכתבתי, הוא שועל פוליטי שעושה המון טוב ואני מעריך אותו מאוד.

אבל צריך לזכור שסמוטריץ' קיבל את אותה ההצעה בדיוק כמו הרב פרץ והחליט לדחות אותה ואילו הרב פרץ החליט לאמץ אותה. אין מה לעשות, הראשון הוא זה שמרוויח, כפי שסמוטריץ' אמר לא פעם ולא פעמיים.

לגבי הפריימריז, ביום חמישי עוד נעשה ניסיון נוסף לקרוא לפריימריז אבל היא נדחתה. כל מי שעוקב אחרי הלו"ז מבין שיום חמישי הייתה ההזדמנות האחרונה לפריימריז וגם זה היה בדקה ה-99 וכל עיכוב הכי קטן בלו"ז היה גורם לכך שהכל היה מתפקשש.

גם בליכוד עושים מאמצים גדולים כעת לבטל את ההחלטה של בית הדין שצריך לעשות פריימריז גם לרשימה. הם גם מבינים שהלו"ז כמעט ולא מאפשר את זה.

משנוצרה ההבנה הזאת ביום חמישי בערב התחילו לקדם את החיבור עד לחתימה ביום שישי בבוקר. אבל כל עוד הייתה אפשרות לקיום פריימריז, זה לא קודם למרות שכן החלו את השיחות על האפשרות.

בסופו של דבר הכל זה עניין של העובדה שעוצמה יהודית נהפכה להיות שווים בין שווים. חלק מהמתנגדים אפילו לא מסתירים את זה (חגית משה הבוקר בערוץ כנסת ועמיעד טאוב הבוקר אצל כל מי שפתח לו מקרופון).

והנה תזכורת איך נראה אתר ערוץ 7 ביום סגירת הרשימות במועד ב'. מי שנכנס היום לאתר יכול בטעות להתבלל שנכנס לאתר אחר לחלוטין -
זה לא נראה כזה שונהמיכאלצ

פשוט עכשיו תוקפים את הבית היהודי כי הוא אשם לדעת המערכת:

"הרב זלמן ברוך מלמד: לחבר את האיחוד הלאומי לימין החדש",

"מרכז הבית היהודי לא יאשר את ההסכם",

"זעם במפלגת הבית היהודי",

"פעילי הבית היהודי התחננו לשקד",

"המשבר הפנימי בציונות הדתית", ועוד.

וכל זה בפחות מעשרים שעות.

רק בשביל להבין את הלו"ז בנוגע לפריימירזמרדכי

בס"ד

זה הלו"ז שפרסמו יוסף רוסו ואיתי גרנק באמצע השבוע שעבר. שימו לב עד כמה התהליך צפוף מאוד (הפריימריז למעשה הם יום לפני הגשת הרשימות והערעורים הם ביום ההגשה עצמה שעתיים לפני השעה שאפשר להגיש את הרשימות) כך שכל פקשוש הכי קטן באחד השלבים עלול להוריד הכל לטמיון.

לכן, תהליך של פריימריז הוא כבר לא ריאלי וכול עוד היה ריאלי בעוצמה יהודית כלל לא חשבו להתקדם עם חתימה על ההסכם. 
רק הערה מקצועיתמשה

"על סדר היום" זה מדור שמושפע בעיקר מקליקים של גולשים (ותגובות) ולא משיקולי עריכה.  

זה נכון שהמהלך ההוא הרגיז מאוד את הציבור של הגולשים פה.

משה, באותו היום זה היה ברור היטב מה עמדת האתרמרדכי
נכון, אבל זה לקשור למדור שצילמתמשה

מסכים עם האבחנה - עוצמה מצידם עשו צעד הגיוני ביותרהסטורי
לעומת זאת הרב פרץ עשה צעד פסול ולא הגון, לא רק כלפי האיחוד הלאומי (סמוטריץ' נמנע ממהלכים שהוא תומך בהם עד שגם בבית היהודי יצטרפו!), אלא קודם כל כלפי רבני וחברי מפלגתו שלו. ההסכם הזה לא משרת בשום צורה, לא רק את הציבור של המפלגה(התגובות החריפות מגיעות דווקא מנאמני המפד"ל לדורותיה), אלא גם את האינטרסים הפוליטיים שלה. הדבר היחיד שהוא מקבע, זה את הרב פרץ, כיו"ר.
סמוטריץ' יזם את הצבת שקד במקום הראשון ברשימהאיתן גיל

הוא ידע טוב מאוד ששקד אינה מגנט של מנדטים, אלא להיפך, ולמרות זאת רצה אותה בראש כדי לדחוק משם את הרב פרץ.

זה הצליח לו.

המהלך המתוכנן הבא שלו היה לתפוס את המקום הראשון שהתפנה, אבל הפעם משהו השתבש. הרב פרץ אמנם ניצח בקרב, אבל לא בטוח שינצח במלחמה בסופו של יום.

לפי הקריאות והמתחים הפנימיים יש מצב שיסיים את דרכו הפוליטית בדיוק כמו אחד מקודמיו- אפי איתם הבלתי נשכח.

הלו"ז הקצר עד לבחירות פועל לטובת הרב פרץסודית
כעת סמוטריץ 'ברוגז'
השבוע יוקדש לבדיקת אופציות בין הליכוד לימין החדש, שלא ישריינו אותו.
בינתיים הבית היהודי לא יעז להסתכסך עם בן גביר, מחשש להעלמות.
לכן ההסכם יעבור.
המקומות הריקים עלולים להתברר כשייכים לבלוק עם הימין החדש...
תכלס - יש כאן ריצרץ מוכן לפעולה.
בנט לא יסכן את הסיכוי להמשיך בתפקידו כשר הביטחון...
3 שבועות הוא יכריז על הליברליות שלו, ואז יצטרף לבלוק טכני.
סיכוי סביר ששוב יהיה תיקו וממשלת המעבר תתגלגל עוד כמה חודשים. סה"כ זו התוצאה כבר שתי מערכות בחירות ושום דבר לא השתנה.
סמוטריץ' עושה "ברוגז"איתן גיל

כי משהו השתבש לו, ושני יריביו, הרב פרץ ובן גביר קראו את המפה ועשו לו בית ספר.

עכשו עליו לבחור אם להיות מספר חמש אצל בנט, או מספר שניים אצל הרב פרץ. להוביל רשימה משותפת של הציונות הדתית הוא לא יוביל, אין סרט כזה.

סביר יותר שישאר בחוץ, וינסה לגרור אחריו למדבר את שני הפלגים.

דמוקרטיה.קורונפלקס

ב"ה

ממה הרב פרץ כל כך פחד? אם הציבור באמת לא רוצה אותו אז למה לו להשאר במקום ראשון במפלגה שלא עוברת? אם הציבור רוצה את שקד וסמוטריץ' בראש אז זה בדיוק הרעיון של פרימריז! כתבתם שהיה לסמוטריץ ולשקד מזימה להדיח את הרב רפי. אבל אם הציבור באמת מעדיף אותם ולא אותו- זה דמוקרטיה

בדמוקרטיה תרגיל פוליטי יכול להצליחסודית
את מתכוונת לפריימריז.
אלו לא יהיו עד שהבית היהודי יתאושש כלכלית.
את חושבת שאין פרימריז רק בגלל המצב הכלכלי של הבית היהודי?קורונפלקס

אתה, כהרגלך ממציא קונספירציות ומאמין בהן כל כךהסטורי
עד שאתה כבר מפרשן לפי הקונספירציות שהמצאת.

סמוטריץ' ניסה להוביל להענות לרצון הציבורי הגדול, של:
א. איחוד אמיתי של שתי המפלגות שהן זהות לגמרי והסיבות ההיסטוריות לפיצול ביניהן כבר לא רלוונטיות. לצורך כך הוא הסכים לאיחוד המרכזים, למרות שזה יגיד שהכח המובן שלו במרכז המאוחד, יהיה בערך 1/9.
ב. בחירת רשימה על פי רצון הציבור ולא בסגירת דילים והורדת ידים בין כמה עסקנים שמארגנים את הכסאות לעצמם.

לצערינו רואים שכמה אנשים בבית היהודי, אכן דאגו לסידור המקומות של עצמם ולא לציבור. זאת למרות שהם מחוייבים על פי חוקת המפלגה לקיים פריימריז ליו"ר ולרשימה. הציבור לא יקנה פעם שלישית את הטענה של 'נוהל חירום'.
סמוטריץ' מתעלם מכוחו האלקטורלי הזניחאיתן גיל
אין שום אינדיקציה לכוחו האמיתי, ולצד זה מוסכם שהוא עושה רעש כאילו עומד בראש מפלגה של 30 מנדטים. אז זהו שלא.
בפעם המי יודע כמה, בן גביר שווה בקלפי יותר ממנו, ובלי בן גביר הוא לא נכנס לכנסת. לכן קצת צניעות נדרשת גם נדרשת ממנו.
תחזית המנדטים הצפויה למתווה של מועד א' הינה 4-5 ולא יותר. בן גביר מסתפק במקום ריאלי אחד בלבד, וברקע זה לא מובנת הדרישה החצופה של סמוץ' לשני מקומות ברביעיה הראשונה. אם סמוץ' היה מעוניין באיחוד גדול למה הסכים בסיבוב הקודם לפיצול מהימין החדש. ניחא לו היה רושם הצלחה אבל לסיים עם שבעה מנדטים אחרי שהבטיחו עשרים מנדטים בראשות שקד. אין ביזיון גדול מזה. סוף דבר, סמוץ' שניסה להשתלט על הפוליטיקה הדתית לאומית, ולהיות האיש החזק, מתגלה לנגד עינינו כאקדח צעצוע. כואב הלב שבהתנהגותו הקלוקלת הוא מוביל את הימין במובנו הרחב לתהום פוליטית. אולי זה בדיוק מה שהוא רוצה, ובזה הוא עלול או עשוי להצליח. פסיכולוג אני לא.
איזה סלט עשיתהסטורי
1. אחוז החסימה המטורף והאנטי-דמוקרטי, גורם שאין לנו שום אינדיקציה לכח האמיתי של אף גורם.
2. במציאות הזאת, תקומה מיום הקמתה הראתה שהיא יודעת לעשות את החיבורים הנכונים כדי להשמיע את קולה בכנסת. לעומת זאת תלמידי הרב כהנא, גם ויתרו על עיקרי משנתם וגם מורידים לטמיון עשרות אלפי קולות, מערכת אחרי מערכת.
3. הפיצול של ימינה - היה קיום פשוט של הבטחת הבחירות. המצב שהרשימה היא רק בלוק טכני, היתה דרישה של בנט (אוטובוס, בלשונו), אבל גם התאימה לחוששים מענייני תורה ומדינה תחת בנט ושקד. דווקא על מי שהתנגד(ה) לקיום הבטחת הבחירות הקושיא.
4. את התמיה על 12 המנדטים (אף אחד לא אמר 20) ששקד לא הביאה, תתמה על אלו שדחפו אותה ואילצו את בצלאל להסכים (ותודה לבן גביר שהתעקש לטפס על עצים, כשהוא התחנן ל5 היה מאוחר מידי, שבוע קודם הוא יכל לקבל 4 ושקד לא היתה מקבלת את הראשות).
יש כלים חצי מקצועיים לבדוק שווי אלקטורליאיתן גיל

בן גביר בדק שווי עצמי והגיע לשניים וחצי מנדטים. גם הליכוד בדק את השווי של בן גביר והגיע לאותה תוצאה. בחירות אמת אישרו את התחזיות המוקדמות- 2.5 מנדטים שהלכו לפח.

מצופה מסמוטריץ' שיזמין בדיקה דומה לגבי עצמו, ואם צריך הוא יכול לקבל הדרכה לעניין זה, מבן גביר.

תכל'ס, על הרביעיה הראשונה יש 3 מתחרים. מדרכי שלום צריך כל אחד לקבל 1.33 מנדטים אבל זה לא מעשי, לכן שניים צריכים לוותר.

אתה מזכיר לבן גביר עוונות ראשונים, בסדר, הוא אכן לא טלית שכולה תכלת, אבל חבריו/ יריביו לא טובים ממנו. האשם המרכזי הוא כמובן סמוטריץ' שנפל לבור שכרה לרב פרץ. הוא עבר לפעימה שניה תוך שהיה בטוח שבן גביר כבר מחוסל פוליטית אחרי תבוסתו בקלפי.

בסיבוב הקודם הצניח סמוטריץ' את שקד למקום הראשון לפרק זמן אפס מתוך מטרה בפני עצמה להעיף משם את הרב פרץ. ואכן עוד בטרם פורסמו תוצאות רישמיות התפנה המקום הראשון אותו חמד סמוטריץ' כפלטפורמה להשתלטות על ההנהגה הפוליטית הדתית לאומית. ובכן- סמוטריץ' הצניח את שקד, ולא כדבריך כאילו נאלץ להסכים על כורחו. כך או כך, הוא העריך שבתחרות על המקום הראשון הפנוי הוא יאכל את הרב פרץ בלי מלח. מנגד הספיק הרב פרץ ללמוד דבר וחצי דבר בהלכות פוליטיקה, וזרק את סמוטריץ' לקרשים. 

בכך לא נגמר, כי סמוטריץ' עוד לא הרס מספיק.

אתה כהרגלך מתעלם מהעובדותהסטורי
סמוטריץ' עשה כל מאמץ לאשרר את 'איחוד הימין', בשלב ששקד עוד ניסתה למכור את עצמה לליכוד. אם בן גביר היה מסכים ולא עסוק בלבטל את ההסכם הקודם כי "הרב פרץ לא בא לבדוק את מה שגם אני יודע שלא אפשרי...", שקד ובנט היו מקסימום מקבלים מקומות זניחים בשולי הרשימה.

ההתעקשות של בן גביר, אילצה לקבל את הדרישה של שקד ובנט (שהגיעו לסיכום בניהם פחות משבועיים לסגירת הרשימות וחודש וחצי אחרי שסמוטריץ' ניסה לאשרר את איחוד הימין) למקום ראשון לשקד.

כל נסיון לתאר את האירועים אחרת - הוא פשוט שקר.
סמוטריץ' תקע מקלותאיתן גיל

אתה מנסה להשכיח שנתניהו הזעיק את כל המדינה כדי למצוא את סמוטריץ, שהתחבא, ואפילו שוחח עם אבא שלו בניסיונותיו הנואשים לרצות את אדון בנזין, שסחט את נתניהו עד טיפת המיץ האחרונה.

תמורת "הסכמת" סמוטריץ' לא לשרוף לימין 4 מנדטים שולם במנדט טבין ותקילין לרב בן דהאן שהתחיל את דרכו הפוליטית לצד סמוטריץ'.

אתה מוזמן לעיין בתגובות שהיו פה מיד אחר מועד א'. תמצא בהן משנה סדורה של תככים וקומבינות מבית היוצר של סמוטריץ', כאשר ליברמן צופה מן הצד ואומר לעצמו המילה האחרונה תהיה שלי, וכך היה.  

בידוע שסמוטריץ' לא מחליק טוב בגרון לעשרות אלפי מצביעים פוטנציאליים, ואין סיכוי שיעשה מעשה ויזוז הצידה. פעם אחר פעם אמרנו שבן גביר עשה טעויות, ועדיין ליד סמוטריץ' הוא מל"ו הצדיקים.

סמוטריץ' שבנסיבות העניין ידו על התחתונה ינסה להחזיר את שקד ובנט, ולהעיף את בן גביר. בינתיים אני לא רואה את הציונות הדתית נחלצת מהמבוי הסתום שהוא דחף אותה אליו.  

אתה כהרגלך מערבב חלקי עובדות, עם חלקי קונספירציותהסטורי
סמוטריץ' הסכים לחתום עם עוצמה, עוד לפני הבית היהודי. התשלום היה לבית היהודי, שמטעמם הרב בן דהן היה ח"כ בקדנציה שלפני - בגלל הקולות שעוצמה מבריחה מהמפלגה.

בגדול, נתניהו הוא האחרון שיכול להתלונן. אם במקום הצורך האובססיבי שלו לשתות את שותפיו הטבעיים ולהסתכסך ולהכנס לסדרת נקמנות קטנונית עם אנשיו ומקורביו, הוא היה משקיע בקולות הצפים במרכז - היתה לו ממשלה יציבה במועד א'.
לחתום לפני השותפה הטבעית?! בושה! מעשה שלא יעשה!מרדכי
בס"ד

סליחה, הייתי חייב
הבית היהודי לא התארגןהסטורי
ובכלל לא היה ברור שהוא מצליח להתארגן. גם כשהרב רפי נבחר, נעריו עשו הכל לא לאפשר איחוד. בינתיים סמוטריץ' התאמץ כן להגיע לבחירות.

דווקא בשבועות האחרונים, סמוטריץ' אכן נמנע, מצעדים שבבסיס תמך בהם, כי לא רצה לחתוך בלי השותפים מהבית היהודי.
בקיצור, אליבא דסמוטריץ' -מרדכי
בס"ד

מה שמותר לסמוטריץ לעשות בשביל להגיע לבית היהודי חזקים יותר, אסור לרב פרץ לעשות בשביל להגיע מול האיחוד הלאומי חזק יותר.
מ.ש.ל
הבית היהודי לא היה קייםהסטורי
במועד ב' גם היה ניסיון כזה לפי הטענות שעלו פה בזמנומרדכי
ואולי להיפךאיתן גיל
בנט התפצל טקטית מהבית היהודי כדי לשתות מנדטים מהליכוד. רק שחסרו לו 1400 קולות.
וחוץ מזה מאיפה לקחת שעוצמה מבריחה קולות לציונות הדתית.
חחחחהסטורי
בנט התפצל מהבית היהודי, כי נמאס לו מהמחויבות לרבנים, למוסדות ולזה שהמפלגה דמוקרטית. שש שנים הוא ניסה להפוך לתואם לפיד או ליברמן מבחינת שליטה במפלגה, כשהבין שכמה שיתקרב זה לא יהיה זה - הקים מפלגה אישית.

ברור שעוצמה מבריחה מצביעים:
https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/18817
לדוגמא, אבל גם קלמן ליברמן ושלמה פיוטרקובסקי, שכל אחד מהם שייך לגוון אחר בציונות הדתית, הודיעו שלא יצביעו בגלל עוצמה.
עוד חחחאיתן גיל

שכחת להוסיף שלפני שהתפצל הוא כינס או התכנס לפורום מורחב שכלל את נכבדי העדה, ואפילו סמוטריץ' שאינו ראש מפלגה נכון לאז היה שם, ו..."התנגד".

כשבנט איים לפרוש על רקע סירוב לתת לו את תיק הבטחון פנה נתניהו אל הרב דרוקמן שעשה נו נו נו, ובנט התקפל. אז להגיד שהוא לא סופר רבנים זה לא מדוייק. מצד שני אני מסכים שבנט עושה מה שטוב לבנט.

אין ספק שעוצמה מבריחה מצביעים, אך מנגד גם בנט מבריח, וגם סמוטריץ'... ומי לא. נועם בורחת מכולם... 

קלמן ליבסקינד מתנדנד, במועד א' הצביע ליכוד, ובמועד ב' הצביע ימינה מה שלא הפריע לו מיד אחר כך לקרוא לבנט ולשקד להניח את המפתחות וללכת הביתה. פיוטרקובסקי הוא בנטיסט מוצהר בכל רמ"ח איבריו, ואם בנט יוצא נגד עוצמה שלא לא באה לו טוב בחזית אחת עם האח לפיד, אז המלאך פיוטר יענה אחריו אמן. תואמי ליבסקינד ופיוטרקובסקי יש עוד כמה מאות, ואולי אלפים, אבל כנגדם 84 אלף מצביעי עוצמה. חשבון ציני פשוט מחייב לוותר על הליבסקינדים, וכו', אשר כבודם במקומם מונח.

אם היו 15 מנדטים לחלק, אז בדוחק אפשר היה לרצות את מחצית הרעבים, אבל זהו שאין, ולכן כולם צריכים להתכנס תחת שמיכה אחת קטנה במימדיה. 

משפטי סיום, הציבור הדתי לאומי מפוזר על פני כל הקשת הפוליטית למעט המשותפת, ואולי גם. בסיבוב האחרון התכנסו לימינה כל הכוחות, לא בלי חלום למגנט חזרה את הפורשים, וחרף זאת סיימו בשן ועין עם שבעה מנדטים אומללים. בושה וחרפה.

סף כניסה לכנסת הוא ארבעה מנדטים, וזה אומר שבריצה בשני ראשים שווים מתמטית בגודלם, שניהם נשארים בחוץ בגלל 1400 קולות חסרים. בל נשכח שבסרט דומה כבר היינו לא מזמן.

עכשיו אתה ממש מצחיקהסטורי
הלחץ של הרב דרוקמן, היה הקש ששבר את גב הגמל וגרם לבנט (שכבר התחיל להתארגן קודם) סופית להבין שאם יש לו שאיפות, הוא חייב להיות עצמאי ממסגרת מפלגתית שמחוייבת לרבנים ומוסדות.
אתה עושה שימוש יתר בניק שלךאיתן גיל

עזוב את העבר, בוא דבר תכל'ס על ההתארגנות הדתית לאומית לקראת מועד ג'. הסקרים לא מחמיאים.

במועד א' התחיל בנט עם 12-14 מנדטים וסיים מתחת לאחוז החסימה. הפעם הוא מתחיל עם 5-6 מנדטים. לאיחוד מפלגות הימין אין מה למכור מנקודת ראות של הסקרים. כולם מבשרים מתחת לאחוז החסימה. אז תגיד אתה מה עושים. 

ולגבי ההגדרות שלך לכל מיני אנשיםהסטורי
גם קלמן וגם שלמה הרבה יותר מורכבים מאיך שאתה מגדיר אותם. לא שהסכמתי על על דבר, אבל תדפדף באתר אחורה במאמרים של שלמה פיוטרקובסקי - אפשר להגיד הרבה דברים, אפשר לחלוק עליו, אבל הוא ממש לא אחד שעונה אמן על כל דבר של בנט. (כנראה ביביסטים משוכנעים שכולם כמוהם, ומי שאי פעם שיבח פוליטיקאי על משהו - אומר אמן על כל מה שאותו פוליטיקאי עושה).
איפה קלמן ליבסקינד אמר/כתב את זה?מרדכי
בס"ד

בהתחשב לעובדה שבטוויטר שלו זה לא מופיע ובתכנית שלהם לא דיברו על זה אתמול או היום (ביום ראשון הוא היה בחופשה ולא שידר)
במועד א'הסטורי
תכף אנסה לחפש אבל נראה לי שאתה מתבלבלמרדכי
בס"ד

קלמן כתב שפסילת בן ארי שכנעה אותו להצביע לאיחוד מפלגות הימין, אבל הוא לא כתב שיש לו בעיה עם עוצמה יהודית או להצביע למפלגה שהם נמצאים בתוכה (בניגוד לפיוטרקובסקי שכתב שההצבעה היא ממש רק בדיעבד ובתחילת השבוע גם כתב שהוא לא יחזור על ה"טעות" הזאת).
פסילת בן ארי גרמה לו לחזור בוהסטורי
כי הרצון להוכיח לבג"ץ ש'הם לא יקבעו לנו', גבר על הסלידה מהצבעה לתלמידי הרב כהנא.
מוזמן לעבור שוב על הטור שלומרדכי
בס"ד

הוא לא כתב שם מילה אחת על סלידה מהצבעה לתלמידי הרב כהנא
שופטי בית המשפט העליון סייעו לי להחליט למי אתן בבחירות האלה את קולי | מעריב
והאשם המרכזי בקולות שהלכו לפח, הוא מי שלקח אותםהסטורי
מגוחך להאשים את מי שבאופן קבוע נוהג באחריות, באשמות של הבריון, שכשלא מתקבלות דרישותיו, שורף את המועדון על כולנו, פעם אחר פעם.
הבריון הוא סמוטריץ'איתן גיל

בסיבוב הקודם ניהל מו"מ שלא בתום לב. בן גביר נפל למלכודת, העלה מחיר עצמי, השתהה, ונשאר בחוץ.

בן גביר למרות ההישג האישי הנאה הובס בקלפי ונשאר מחוץ לכנסת. תוך כדי ליקוק פצעיו הוא הפיק לקחים והפעם הקדים את סמוטריץ' שמאיים לשרוף את המועדון.

אז במטותא, שיתאם פגישה עם הרב פרץ ובן גביר, יגיע, יצדיע, ויצא עם 2 מקומות ברשימה. אחד ריאלי, ואחד גבולי.    

אציע אלטרנטיבה לדבריךאנונימי פלוס

הבית היהודי והאיחוד הלאומי - הן שני מפלגות זהות מבחינת הציבור הרחב.

ברגע שהם יתאחדו הם יכולות לבד כמעט לעבור את אחוז החסימה. כמו שמפד"ל והאיחוד הלאומי עברו כל השנים. גם כשרצו בנפרד בתשס"ט - האיחוד הלאומי קיבל 4 והבית היהודי קיבל 3.

לכן מפלגה של הבית היהודי והאיחוד הלאומי יותר משמעותית מעוצמה באופן קל יחסית. לא צריך להיות ריצ'רץ' אבל כן צריך לתת להם נוכחות מכובדת.

אין ספק שהרב רפי עשה 'מחטף'. למה הוא יה צריך לעשות את זה במחטף לפי דעתך אם זה כ"כ הגיוני?

הבעיה של המהלך של הרב רפי הוא לא הפגיעה בסמוטריץ' אלא הפגיעה בכל המאזן של הבית היהודי כמפלגה. לא עושים מחטפים בתוך מפלגה.

נו באמת. אל תביא דוגמאות מלפני 11 שניםמיכאלצ

שום דבר כבר לא אותו דבר כמו אז. לא המצב הפוליטי הכללי (שייצור סחף לליכוד), לא המצב הפוליטי המגזרי (לדוגמה הימין החדש), ולא הלך הרוח בציבור הדתי.

ובכל זאתאנונימי פלוס

האיחוד הלאומי והבית היהודי - קרי הציונות הדתית - יש בסיס קבוע. לאורך כל השנים וגם עכשיו.

מסכים שעוצמה גדלה בכוחה אבל היא לא ממש שווה.

הציונות הדתית ללא בנט יש יותר מ70 אלף קולות של עוצמה

תתחשב בעודה כי עד עשיו לא היתה מפלגה מאוחדת של האיחוד הלאומי והבית היהודי. דבר כזה נראה לי יגדיל את הכח משמעותית.

תן גילוי נאות שאתה אחד מפעיליה המרכזיים של עוצמה יהודית.איתן גיל

כבר נתתי בעבר, אבל אם אתה מתעקש -מרדכי
בס"ד

הכותב משמש כחבר בצוות הדוברות ובצוות האסטרטגיה של מפלגצ עוצמה יהודית.
יש כאן כ"כ הרבה טעויות אבל במקום פירוט אניח את זה כאן>אריאל יוסף

אני רק מזכיר - בכל מלחמה יש שני צדדים - אקטואליה וחדשות

אני חושב שבשבועות הקרובים הדברים הללו יתבררו כרלוונטיים הרבה יותר...

לחלק מהטעויות התייחסתי אתמול. לחלק נוסף - חכו ותראו.

יקרו עוד הרבה דברים כאן עד הבחירות...

מן הראוי היה לכתוב שכבודו קשור מאד לעוצמה ...אניוהוא
הוא כתב, גם בשרשור הזההסטורי
כבר נתתי בעבר, אבל אם אתה מתעקש - - אקטואליה וחדשות

אני גם מתווכח איתו, אבל תהיו הוגנים!
היכן הסביבון?אריאל יוסףאחרונה
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"ט בטבת תש"פ 07:01

היכן היכן היכן הסביבון? - אקטואליה וחדשות

אני חושב שזה מקומו:

יש כאן כ"כ הרבה טעויות אבל במקום פירוט אניח את זה כאן> - אקטואליה וחדשות

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

הגיוני יותר שברק רביד חירטט ממוחו הקודחאיתן גיל

לעצם ההתנהלות של טראמפ, את הכסף סופרים במדרגות. במשא ומתן בפקיסטן- ישראל לא מיוצגת. טראמפ אוהב את ישראל (לכאורה) אבל לפני זה הוא אוהב את עצמו. האירנים כאמור מבינים טראמפית, שלא מעוניין בהמשך המלחמה.

לא יודע אם חרטט או לא, אתה קנית את החרטוטהסטורי
והדהדת אותו כאן.

כל כך השתכנעת מההדהוד של עצמך, עד שגם כאשר כבר ברור שזו היתה הצגה ונתניהו וטראמפ היו מתואמים ונשארו מתואמים, עד הפסיק האחרון - אתה משכנע את עצמך שטראמפ עובד עלינו.

כפי שציינתי, אם האירנים היו מבינים טראמפית, אחרי שפעם אחת הוא עשה להם תרגיל של כביכול מו"מ, כשברגע שהם משוכנעים שהם מורחים אותו - אנחנו מכים בהם - חמינאי וכל מקורביו, לא היו מתכנסים בחדר אחד, רגע אחרי 'פגישת מו"מ'.

לטראמפ יש מה להפסיד, האירנים כבר הפסידו.איתן גילאחרונה

טראמפ לא רוצה בחירות אמצע ברקע של מלחמה פעילה, ואולי חיילים אמריקאים נופלים. אמת, הוא אוהב את ישראל אבל האינטרסים האישיים והפוליטיים שלו גוברים כאמור.

הוא עשה לאירנים תרגיל הטעיה ראשון שהצליח, ושוב עשה תרגיל שהצליח, ועכשו עליו להוציא שפן נוסף, ונראה על פניו שאין לו. הביקור המתוכנן בסין מעסיק אותו יותר.

לגבי אירן, כל הצמרת שלה חוסלה, ועכשו יש הנהגה חדשה שגם היא על הכוונת. אם תתכופף- זה הסוף הפנימי שלה, ואם לא תתכופף- גם זה הסוף שלה. לכן היא מושכת זמן, ובינתיים זה עובד. בינתיים!

אין מה לסמוך עליו.חתול זמני

הוייב הלבנוני הכללי (כולל נוצרים דרוזים סונים מי שלא תרצה) הוא מאוד, מאוד, מאוד אנטי־ציוני בלשון המעטה.

הנוצרים הלבנונים פחדנים וחלשים, אף־אחד לא יילחם מלחמת אזרחים בשביל ישראל.

היינו כבר בסיפור הזה בעבר עם קלפי פתיחה הרבה יותר טובים. אם היו לבנונים אוהבי ישראל, הם התחפפו מלבנון כשנסוגונו משם. אם היו לבנונים משכילים, שוחרי שלום, עם מנטליות "צרפתית־אירופאית" (סליחה על הגזענות), הם כבר התחפפו לארה"ב אירופה וכל מדינה אחרת שיש לה עתיד.

הנשיא (או שזה ראש הממשלה, תמיד אני מתבלבל ביניהם) נוואף סלם אמנם פרגמטי ומתמרן יפה אבל בסוף הוא מבלבל במוח. הצבא הלבנוני LAF עשה מלא סיבובים וחרקות בסוף לא עשה כלום. אם LAF יתחילו לחורר חיזבלונים אני אוריד את הכובע, זה יהיה הישג.

חסר ערךזיויק
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

להפך, זה היה החשש ההגיוני והסבירהסטורי
ולכן העובדה שחיזבאלה ואפילו אירן, הוכו על ידינו קשות, כשהנזקים בנפש וברכוש שהם הצליחו לגרום לנו מינוריים ממש לעומת החששות שהיו הגיוניים מבחינת יחסי הכוחות - אומרת שאנחנו מנצחים ושההצלחה שלנו במערכות המתמשכות, היא הצלחה חד משמעית.

נכון, לא סיימנו. אף מערכה מתחילת תהליך השיבה לציון לא סיימנו באמת עד הסוף. זה לא מצדיק את אווירת הנכאים באופוזיציה התקשורתית והפוליטית.

נכון.משהאחרונה
תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

עצובחתול זמני

איך לקלוע צמות פחות חשוב מלקלוע כדורים?

למה המשפחה, הילדים, הבית, נחשבים כתפקיד כזה מזולזל?

עד־כדי־כך הילדים שלנו לא שווים כלום?

על־מה אנחנו בכלל נלחמים, אם לא כדי לשמור על האוצרות האלה?

וול, אולי באמת, כשילדים הם תוצר לוואי בקושי רצוי של מערכת זוגיות, נותנים להם איזה סמרטפון בגיל שנה רק שיסתמו את הפה, זורקים את החינוך לגנים לבתי הספר הבקושי־עובדים, ושיהיה בהצלחה מה שנקרא, והדברים נראים כפי שהם נראים.

נכון, אבל יש כאן גם טריק...שלג דאשתקדאחרונה

כי גבר שהיה מתנהג כמו שהן לא מרשות לאישה - גבר שמנקה, נסדר, מכין סנדוויצים - כל הפמיניסטיות היו מוחאות לו כפיים.

אז למה לאישה אסור לעשות את זה?!

סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
היו זמנים😅
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי

מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)

יש הרבה אנשים.

מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.

מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.

חצי לפחות נשיםזיויק
ברור שמתאים
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויק
מלא זמן לא הייתי
סיבוב שערים!משהאחרונה
פעם קודמת הייתי שם ב2004 בערך. אולי 2005. קטע שזה עדיין קיים.
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

תשובהחתול זמניאחרונה

א. כלום

ב. לא

ג. באופן פחות מרשים

ד. אבל לא השמדנו את כל אנשי משמרות המהפכה, חיזבאללה חות'ים וחמאס ותשתיותיהם תוך 5 שניות מתחילת המבצע לכן לא שווה

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

הייתם רוצים להשפיע יותר על מה שקורה במדינה?זיויק
מה המודל שלכם? ההשראה? הדוגמא שהייתם רוצים להיות?
לאחתול זמני

אין לי מושג מה נכון לעשות בשום תחום ויש כל־כך הרבה שיקולים שאיני חשוף אליהם.

אני משפיע טיפונת בתחומים הקטנים שהקב"ה מסר לי ודיי בזה.

הייתי רוצה להיות יותר כמו התנאים והאמוראים.

אני מקבל הרבה השראה מהרש"ר הירש, מהסבא מסלבודקה ומהאמרי אמת.

אין לך מושג מה לעשותזיויק
אבל יש לך מושג מה לא לעשות, לא?

למשל: לא מדינה פלסטינית, לא להכנע במלחמה, לא למדינת כל אזרחיה וכו וכו

תראה כן הייתי שמח אם בית המקדש היה נבנהחתול זמני

בדיוק על־פי נבואת יחזקאל והיינו מקריבים את כל הקורבנות שכתובים שם

אלא שברמה המעשית אני לא יודע להתמודד עם כל המערכת

אולי לתת דבר תורה או חיזוק קטן בבית הכנסת זה כן

יש הלכה שאין ממנים גרי צדק דיינים או מלכים או אחראים על הציבור לכן אני מעדיף את מקומי הקטן.

אתה גר?זיויק
וואו מעריץ
יס איי אם תנקסחתול זמני
הייתי רוצהoo

שיהיה פה יותר טוב

פנימה והחוצה

פנימה

יותר הרמוניה בין גווני הציבור

החוצה

הגנה טובה יותר על הגבולות

לא אני

אני לא פוליטיקאית ולא אשת צבא

אין לי השראה מאנשי ציבור או מאנשי מקצוע שאני לא מכירה אישית

מה שצריך זה אנשי מקצוע טובים יותר שיעשו עבודה טובה יותר

הן בפוליטיקה והן בכוחות הבטחון 

מקסיםזיויק
ודי אוטופי
מה אוטופיoo

שאנשים יעשו את העבודה שלהם

כן זה באמת ציפייה מוגזמת 

שיהיה טוב, הרמוניה וכו'זיויק
אולי @הרמוניה תעזור כאן 😃
חחח היי אני לא קשורה לפוליטיקההרמוניה

אני עוד מנסה לעשות שלום ביני לבין עצמי, לבין בוראי לבין הזולת

עד שאני אגיע לעשייה ציבורית יש עוד זמן

רבנים אנשי אמת זה ההשראה שלי 

זהו שמחתי לעזור כאן😁

מי למשל?זיויק
השמות שמורים במערכת.הרמוניה
לא, כי אני לא דיקטטור באופיshaulreznik
ומה לעשות שבמדינה כמו ישראל רק דיקטטור (או סתם מנהיג מפחיד ועצבני כמו טראמפ) יכול לשנות דברים בצורה מהותית. להפוך לפוליטיקאי ממוצע ופעם בעשור לקדם איזו הצעת חוק משנית, זה המקסימום שאזרח רגיל מסוגל לעשות.
או חתרן ותחמן כמו היוריסטוקרטיהנקדימון
אבל לא ענית על השאלה בכלל.
התשובה: הייתי רוצה להשפיע, אבל אין סיכויshaulreznik
בגלל האווירה שנוצרה.
והשפעה על דעת קהל? זה דיקטטורה? חשבתי להפךזיויק
משה פייגלין במידה רבה, אבל לא מוחלטתמשה

כי הוא פוליטיקאי בינוני ומטה, אבל עם יכולת אדירה לקחת רעיונות, לנסח אותם ולהכניס אותם לעומק השיח.

חוץ מזה, יש לי את  הדרכים שלי להשפיע על העולם. אתה כותב באחת מהן.

פייגלין באמת השראהזיויק
מסכים. גם לגבי החסרונות. אבל מה ששלו שלו.
ישעיהו ליבוביץא.מכלוףאחרונה

כמובן שהייתי רוצה להשמיע את הדעות שלי, אבל הוא המודל מבחינת הפלטורמה.

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

אולי יעניין אותך