מה התרחישים האפשריים של סמוטריץ?חיובי

א. חיבור לימין החדש (אם ירצו אותו)

ב. הצטרפות לאיחוד פרץ-בן גביר, עם נסיונות מיקוח (לדוגמא לקבל מקום ראשון או התחייבות לתיק בכיר).

ג. הקמת מפלגה חדשה

ד. פרישה מהפוליטיקה.

ה. ניצול הבלאגן בבית היהודי להדיח את הרב פרץ, ולהתאחד בתנאים טובים יותר לדעתו עם הנבחרים החדשים.

לדעתי הוא יעדיף את האפשרות החמישית, ואם לא יצליח ילך לאפשרות הראשונה, ואם גם לא יצליח ינסה את השניה. (ג וד' לדעתי לא סביר).

תבין מה ההשלכות של האפשרות החמישית -אריאל יוסף

אם מדיחים את הרב רפי, סביר שיבטלו את ההסכם עם עוצמה ויקבלו את הצעת בצלאל למיזוג פריימריז במרכזים.

במצב כזה, סביר מאוד שבצלאל יו"ר מפלגת הציונות הדתית המאוחדת, הראשון ברשימה והשר הבכיר.

הוא גם מכתיב הסכם חדש מול עוצמה (תוך גביית מחיר על ה"תרגיל" שניסו לעשות לו כדי לחסל אותו).

ממילא יתברר שההסכם הקיים של הרב רפי עם עוצמה הוא שחיסל סופית את הרב רפי והכתיר את בצלאל כמנהיג.

עכשיו תסביר: למה לבצלאל לחתום על ההסכם הקיים?

ותסביר למה בטוחים כאן שהרב רפי ועוצמה "גמרו" על בצלאל?

הם בעיקר גמרו על עצמם...

גם אם התרחיש החמישי יקרהחיובי

עוצמה בחיים לא יסכימו לסגת ממה שהובטח להם מקום 3, ו6.

אני מסכים שהמלחמה כאן היא נגד הרב פרץ.

עוצמה בכל מקרה ירויחו מכל הסיפור הזה.

זה יכול להיותהסטורי
כלומר יכול להיות שמרכז הבית היהודי, יכפה על הרב פרץ איחוד עם תקומה כתנאי לאישור ההסכם עם עוצמה - ואז: את מה שהוא התחייב לעוצמה - הוא חייב להם וממה שנשאר, הוא יצטרך להתחלק עם תקומה, כשידם על העליונה.
וגם במצב כזה, ההסכם הזה בעיקר מחסל את הרב רפי...אריאל יוסף

המרכז לא יסכים להתחלק עם תקומה כשיד תקומה על העליונה ויעדיף לבטל את ההסכם.

המרכז גם יאשים את הרב רפי שבסופו של תהליך מחק את המפד"ל בשביל לנסות למחוק את תקומה

(כשיכל לצאת למיזוג ופריימריז וכו'), רק כדי להציל את עצמו ועל הדרך חתם עם הכהניסטים...

שלא יסכימו...אריאל יוסף

תבין שברגע שבצלאל יצר מיזוג מלא עם בחירות פתוחות או במרכז, הוא לא זקוק לעוצמה...

לא יסוגו? שירוצו לבד. בהצלחה.

סמוטריץ לבד גם במיזוג מלא לא יעבורחיובי

את אחוז החסימה.

המצב כרגע שהוא צריך את עוצמה יותר ממה שהם צריכים אותו

ככל שהוא יפנים את זה יותר מהר, יותר קל יהיה להגיע לאיחוד הוגן

כאן הטעות שלך... חכה ותראה.אריאל יוסף

מהלך כזה יוריד גם את הימין החדש אל מתחת לאחוז החסימה.

זה עובדה פשוטה שכולם מודים בהחיובי

בנט ושקד סוחפים אחריהם

ובלי עוצמה אין שום סיכוי לא לרב רפי ולא לסמוטריץ, וגם לא לשניהם ביחד.

מוטב שיפינמו זאת ויתכנסו לאיחוד הוגן.

הרב רפי הפנים זאת כנראה.

נקוה שגם סמוטריץ יפנים זאת.

והפגיעה האישית שלו מהתרגיל הפוליטי שעשו לו לא יעבירו על דעתו

תמשיך לחיות בדמיונות.אריאל יוסף

אף אחד לא ניסה לחסל את סמוטריץ'מרדכי
בס"ד

לפי ההסכם, הוא מקבל מקום 2 בדיוק כמו שהיה בשתי המערכות הקודמות, וסופר מקבל 5, שזה קידום אחד מבחירות קודמות ומקום אחד אחורה מהסיבוב הראשון. ממש סיכול ממוקד שגרם לכך שהאיחוד הלאומי תמחק מדפי ההסיטוריה.

נו, באמת.
אז באמת לא הבנת את הסיפור...אריאל יוסף

כבר הסברתי אתמול שלא הכל זה מקום בכנסת.

אבל תמשיך לחשוב שבצלאל אכל אותה.

בהצלחה.

אני שומר לי את מה שכתבת היום...

זה בדיוק הכלה-מיוחד

כאן אתה טועה.אריאל יוסף

שמרתי. אני חושב שאתה מבין שבצלאל לא ממש אכל אותה.אריאל יוסף
המפלגה קיימת, לא צריך להקיםהסטורי
קוראים לה 'תקומה', שבשנים האחרונות השתלטה על השם 'האיחוד הלאומי' (שתמיד היה שם של פדרציה של מפלגות שונות, שהמכנה המשותף להן היה נאמנות לארץ). הבעיה היא שאין למפלגה כזאת סיכוי לעבור לבד את אחוז החסימה.

לכן אחרי שג' כבר קיים מאז שסמוטריץ' שיעור א', הוא עדיין צריך את אחת האפשרויות האחרות.

לגבי ה' - לא חושב שהוא עצמו יעשה זאת, אבל יתכן שפעילים מרכזיים בבית היהודי (עמיעד טאוב וחגית משה, אך יתכן שגם מוטי יוגב בתמיכת הרב דרוקמן) יעשו זאת בעצמם. לו ישאר רק לקטוף את הפירות.

אגב, יש גם אפשרות, שלא ידיחו את הרב פרץ, אבל כן יכפו עליו שההסכם יאושר, רק אחרי איחוד עם תקומה. ממילא סמוטריץ' יהיה ביתרון גדול עליו. את מה שהוא יתחייב לעוצמה - הוא כבר יתחייב, ממה שנשאר הוא יצטרך להגיע לסיכום עם תקומה, כשידם על העליונה (אם זה מה שיצא בסוף - אני אודה שאיתמר גאון, גם קיבל את מה שדרש וגם קיבל שותפות שעדיפה לו).
מן הסתם הוא בוחש שם...חיובי

זה כבר קורה.אריאל יוסף

רמזתי כמה פעמים כאן ביממה האחרונה שאתם לא קוראים נכון את המפה.

אין לבצלאל שום עניין לחתום על ההסכם שנחתם ביום שישי.

בינתיים הוא רק מרוויח ממנו (ורק הוא מרוויח... לא עוצמה ולא המפד"ל)

בדיוקקורונפלקס

ב"ה

בצלאל בנתיים נמצא בנקודת תפנית עוצמתית מאוד כלפי כל הגוש. את האפשרות של חתימה על ההסכם אין סיכוי שהוא יעשה. לדעתי בסופו של דבר הוא יתאחד איתם (אחרי זמן גדול שהציבור ירגע) וכמובן ישנה פה ושם. לדעתי הבעיה הגדולה בהסכם היא בכלל לא הפרטים הקטנים (כדוגמאת, איפה עוצמה ואיפה הרב רפי) אלא משהו הרבה יותר גדול. החתימה הזאת גרמה לגדיעת הרעיון של הפריימריז. אף אחד לא רצה שכך יהיה המצב. איחוד מפלגות הימין בפעם הקודמת כמעט קרס ועכשיו בגלל גדיעת הפריימריז הציבור המאוכזב לא יבחר בהם אלא בימין החדש או בליכוד וכו'

כל עוד היה סיכוי לפריימריז, ההסכם לאיחוד לא היה נחתםמרדכי
בס"ד

אבל הסיכוי כבר נגדע ביום רביעי בשבוע שעבר ונקבר סופית ביום חמישי.

אגב, ביום חמישי שהיה ניסיון אחרון להניע פריימריז איפה היה סמוטריץ'? למה אז הוא לא הצטרף לניסיון לרתום גם את האחרים?
מי אמר שהיה ניסיון?קורונפלקס

שאלה: יש אפשרות שיבטלו את ההסכם המטופש הזה?קורונפלקס

מבולבל

הוא כתוב על קרח. לא מחזיק מים. אין צורך לבטל אותו.אריאל יוסף

אגב - אין לו שום תוקף לפני שיעבור במרכז הבית היהודיאריאל יוסף

אני אומרמרדכי
בס"ד

אחרי ההחלטה של בית הדין בליכוד שיש לערוך פריימריז גם לרשימה, נעשתה פנייה למפלגות שאמרה שאם הליכוד יכול להערך בזמן קצר לפריימריז, גם הציונות הדתית עוד יכולה וזה רצון הציבור.
הפריימריז ברשימת הליכוד בוטלסודית
וגם לא יהיה בבית היהודי.
כמובן שסמוטריץ מעדיף לחכות לרגע האחרון.
אבל הרב פרץ לא יכול להרשות לעצמו לחכות לרגע האחרון.
ולכן דקה לפני שסמוטריץ יגיע להכרעה - יהיה הסכם חתום.
יותר מדי פעמים סמוטריץ ניסה להדיח את הרב פרץ. בפעם הראשונה נכשל. בשניה היה בלוק טכני, ובשלישית סמוטריץ מצא את עצמו לבדו.
ההשוואה לליכוד מצחיקההסטורי
א. בליכוד בסך הכל החליטו, שהמועמדים שנבחרו בפריימריז לפני פחות משנה ועוד לא הספיקו להוכיח את כישוריהם/הצלחותיהם בגלל רצף מערכות הבחירות - יקבלו הזדמנות בתקווה שהפעם תהיה כנסת פעילה. לעומת זאת בבית היהודי, הרשימה היא תרקובת של שרידי הפריימריז לפני חמש שנים וכל מיני מוצנחים שהוצנחו כשאלו שהיו קודם בתפקיד פרשו.
ב. בליכוד, איזה פלא, את ההחלטה להמנע מפריימריז העבירו בכינוס של המרכז, שהתכנס ממש עם פתיחת מערכת הבחירות, אם המרכז היה מחליט אחרת - היה פריימריז. כל הדיון בביה"ד היה סביב תקינות הפרוצדורה. בבית היהודי לעומת זאת, היו"ר והמזכ"ל עושים הכל כדי להמנע מכינוס המרכז ואז כשיהיה כינוס ברגע האחרון, יכריחו את חברי המרכז לבטל, כי 'עכשיו אין זמן וכשהיה לא רצינו לשאול אתכם'. ניר אורבך כבר עשה את התרגיל המסריח הזה לפני קצת פחות משנה. השאלה כמה פעמים הציבור יקנה את ההתנהלות של 'מצב חירום'.
אופס כתבתי תרקובת במקום תרכובתהסטורי
זה לא היה בכוונה, אבל---
הרי לא תצביע לבנט ושקד. וגם אני לאסודית
אז על מה הדיון בכלל.
בנט ניצל את סמוטריץ בתיווך שקד.
ועכשיו מפנה את הגב
הבית היהודי ועוצמה השאירו לו מקומות טובים.
התנהגותו בזויה בעיני, אבל גם אם יצטרף, אצביע לבית.
ההתנהגות הבזויה היא של מי שלא ממלא את חובתוהסטורי
מתוקף תפקידו - לארגן פריימריז בתוך הבית היהודי.

ממש איני שש להצביע לבנט ושקד, אבל אני נמנע מהצהרות שאח"כ לפעמים אי אפשר לממש.
אני חושב שצריכים להיות קצת יותר ישרים הרב פרץמרדכי
בס"ד

בגלל מערכות הבחירות שרודפות אחת את השניה, בסופו של דבר אף אחת מהמפלגות הדמוקרטיות לא עושות פריימריז כבר שתי מערכות בחירות, אלא מקבעים את הרשימה. גם מרץ שבמערכת הבחירות כן עשתה פריימריז, החליטה הפעם לוותר, והליכוד עושים רק ליו"ר וגם זה לאחר מאבק פנים מפלגתי.

לכן זה נכון שאפשר לבוא בתלונות לרב פרץ למה הוא לא ממלא את חובתו, אבל הוא עושה בדיוק כפי שעושים יתר המפלגות שלצידו. הנימוק העיקרי של כולם, אגב, זה שלא ניתנה להם ההזדמנות להוכיח את עצמם, מה שבהחלט נכון. עד כאן על מחוייבתו האישית כלפי מפלגתו.

כעת נעבר ליוזמת הפריימריז הפתוחים, שזה אני חושב שכולם מסכימים שאין לו שום חובה חוקתית מטעם חוקת המפלגה לעשות את זה. מוסרית אולי כן, אבל לא חוקתית.

אז מכיוון שזה לא חוקתי, איזה סיבה יש לרב פרץ להצטרף למהלך שמטרתו היא להעיף אותו ממקומו? הרי כולנו יודעים שסמוטריץ' ושקד הרבה יותר פופלארים ממנו אז למה לו להתמודד למקום שידחוק אותו אחורה אם הוא לא חייב בכך? בטח ובטח לאחר שהוא כבר ויתר לשקד במועד ב' רק לפני כארבעה חודשים.

בקיצור, גם אם היינו מאוד שמחים לפריימריז פתוחים של הציונות הדתית, די מובן למה הרב פרץ נמנע מלהכנס לשם, וזאת זכותו המלאה גם אם אנחנו כציבור לא הכי אוהב את זה. אבל זאת עדיין לא חריגה ממילוי תפקידו.

ועוד משהו שחייבים להיות יותר ישרים כלפיו. עולה לא מעט פעמים הטענה כלפי הרב פרץ מדוע הוא לא התייעץ עם מרכז המפלגה לפני חתימת ההסכם עם עוצמה יהודית. אז האמת היא שהוא לא חייב להתייעץ איתם, אלא הוא חייב להביא את זה למרכז לאישורם, מה שהיה סעיף מאוד ברור בהסכם בין השניים.

אגב, משעשעת אותי גם הטענה שהוא לא התייעץ עם ברב דרוקמן. כמובן שאני הראשון להיות בעד התייעצות עם רבנים, אבל זה לא שקודמו בתפקיד (בנט) היה מתייעץ באופן תדיר או מקשיב בהכרח לרב דרוקמן. בקיצור, מצפים מהרב פרץ הרבה מעבר למה שמצופה מכל אחד אחר.
וההבדל -אריאל יוסף

שאר ראשי (ורשימות) המפלגות הדמוקרטיות נבחרו באופן דמוקרטי ומבקשים כעת לא לחזור על ההליך הזה.

הרב רפי נבחר ללא פריימריז כלל ויוגב ע"י המרכז בלבד - אע"פ שחוקת המפלגה מחייבת אחרת.

אחרי שנה בתפקיד הגיוני לדרוש לקיים פריימריז כפי שמתחייב מחוקת המפלגה (לפחות לראשות).

הטענה נגדו היא על קיבוע מציאות שנוצרה באופן לא דמוקרטי במצב מיוחד,

כאשר המציאות השתנתה מאז וההכרח שהיה אז כבר לא קיים.

אתה מתעלם מכמה פרטים חשוביםהסטורי
1. בליכוד/מרץ וכד' עשו פריימריז, לפני סבב א'. את תוצאות הפריימריז של סבב א' מקבעים. הרב פרץ הונחת מלמעלה ונכפה על המרכז (שבפעם הראשונה דחה את ההצעה ודרש פריימריז) בטענה של מצב חירום. כשהמצב כבר לא חירום, אין הגינות בלהחזיק את הרשימה שנכפתה בניגוד לכללים הרגילים, שעל דעתם המתפקדים התפקדו.
2. בליכוד ובמרצ, עם תחילת מערכת הבחירות כינסו את המוסדות המקובלים והעבירו החלטה לקבע את הרשימה. אם המרכז היה דורש פריימריז - היה. בבית היהודי לא שואלים אף אחד, את המרכז יכנסו ברגע האחרון, כשמציאותית תהיה לו אפשרות לקבל רק החלטה אחת.
3. בעצם אתה אומר שהרב פרץ נדבק לכסא, למרות שהוא יודע טוב מאוד שהציבור לא רוצה אותו.

אפשר להמשיך, אבל העקרון הובן. בנט ממש אינו דוגמא מבחינתי, אבל ברור שהיתה לו תמיכה ציבורית רחבה (לצערי).
^^^^^^אריאל יוסף

בנט נבחר ע"י הציבור, היה חייב דין וחשבון לציבור וקיבל מהציבור לגיטימציה מלאה.

הרב רפי הוצנח ע"י ועדה, מתחמק מלתת דין וחשבון אפילו לחברי המרכז, ואין לו שום לגיטימציה להמשיך בתפקידו - בפרט כאשר הוא מתעלם אפילו מהרבנים שנחשבים מנהיגי הציבור אותו הוא מתיימר להנהיג.

אני חושב שצריך ללכת צעד אחד אחורהמרדכי
בס"ד

וקודם כל לשאול שאלה פשוטה - האם בכלל הייתה בקשה לקיום פריימריז פנימיים, בתוך מפלגת הבית היהודי עצמה מאז פיזור הכנסת?

יכול להיות מאוד שהזיכרון שלי מטעה אותי אבל לא הייתה שום קריאה לקיומם של הפריימריז או לכינוס של המרכז בשביל להחליף את הרב פרץ. גם חיפוש באינטרנט לא העלה דרחשה שכזאת מצד פעילי המפלגה או חברי המרכז. עד יום שישי האחרון, כמובן.

למעשה, הבקשה הראשונה לכנס את מרכז המפלגה הייתה של גרנק בשביל להוביל לפריימריז פתוחים. מהלך שלא הצליח לו במיוחד.

זאת אומרת שיכול להיות שמצד האמת הרב פרץ צריך להעמיד את עצמו שוב לבחירת הציבור, אבל אם הציבור בעצמו לא רוצה לשנות או אף אחד לא מכנס את המרכז, הוא לא חייב לעשות את זה. כמובן שהוא יכול להעמיד את עצמו שוב לבחירת הציבור, אבל הוא לא חייב.

כמובן שכל זה השתנה מרגע חתימת ההסכם עם עוצמה יהודית. אז פתאום החלו הדרישות להחליף את הרב פרץ ולכנס את המרכז כמה שיותר מהר. לפני כן כלל לא היה ניסיון כזה, גם לא ממתנגדיו הגדולים של הרב פרץ בתוך הבית היהודי לא דרשו את זה, אלא קיוו שאולי משהו יתפתח בפריימריז הפתוחים (למרות שלפי מה שעמיעד טאוב כתב לי, הם קיוו אבל ידעו שהפריימריז האלו כלל לא ריאליים).

בקיצור, מה שהרגיז את אותם צעקנים זה לא הרב פרץ אלא החתימה על ההסכם עם עוצמה יהודית שהופך אותם לשווים בין שווים. וגם אותם, נכון לעכשיו, הצליחו הרב פרץ וניר אורבך להרגיע לעת עתה.

לגבי הערה מספר שלוש אני חושב שיש הבדל מהותי בין הציבור לא רוצה לבין שיש משהו יותר פופלארי ממך בזירה. אם הציבור לא רוצה אותך, אז באמת כדאי ללמוד את הלקח ולשים את המפתחות בצד, אבל כאמור לא זה המקרה כאן.

אלא יש בשתי מפלגות אחרות שני אנשים יותר פופלארים ממנו שמאיימים לו על המקום אז הוא מתבצר בשביל שהמקום שלו לא ילקח. סה"כ זה הגיוני, גם אם אני אישית לא אוהב את זה וכבר כתבתי כאן מפורשות שלדעתי האישית סמוטריץ' יותר מתאים לעמוד בראש מאשר הרב פרץ.
אז כנראה שמשום מה, ההסכם הזה גרם לרבים להביןאריאל יוסף

(סופית) שהרב רפי לא ראוי להנהיג ויש להדיחו.

יש לי ניתוח שונה לחלוטין משלך לכל ההתרחשות והסיבות לכך,

אבל סוף כל סוף, הדרישה הזו קיימת כעת וא"א לשלול את הלגיטימציה שלה,

כמו שכבר כתבתי: וההבדל - - אקטואליה וחדשות.

נכון, הם נזכרו עכשיומרדכי
בס"ד

ולכן בדיוק עכשיו המרכז כן מתכנס, ולכן עכשיו יש קריאות להחליף אותו, וזה בסדר גמור. אבל אי אפשר להאשים אותו שהוא מבצר את מעמדו לפני שהייתה את הדרישה בכלל לפריימריז או לכך שבוא יפנה את מקומו.
היה אפשר בהחלט גם בשבוע שעבר להאשים אותואריאל יוסף

שהוא מונע כל אפשרות למיזוג ובחירת רשימה רק כדי לשמור על מעמדו.

ההתנהלות הזו היא שריסקה אותו וההסכם ביום שישי היה רק "מכה בפטיש".

הציבור מאס בהתנהלותו עוד לפני שחתם עליו.

אפשר, למשל, לראות את האינדיקציה לכך בדברי הרב דרוקמן **לפני ההסכם**:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/421443

שימו לב גם לשרשורים כאן בנושא במהלך השבוע שעבר, לדוגמה:

מישהו מבין מה החשש מ'שינוי פניה של הציונות הדתית'? - אקטואליה וחדשות

עסקני הבית היהודי מחפשים כל דרך להמאיס את עצמם על הציבור - אקטואליה וחדשות

אגב, @הסטורי, נראה שהם עלו ביום שישי על הרעיון הטוב ביותר...

@מיכאלצ, לכך רמזת?

אכן, שברו את השיא של עצמם...הסטורי
אריאל יוסף

איך לא חשבנו להציע להם את זה??

אז השבוע שברו שוב ושוב את השיאהסטוריאחרונה
של עצמם.

עצוב
היתה דרישה והיה דיבור על זההסטורי
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/420571
בי"א כסלו, הרב פרץ וניר אורבך שלחו מכתב שמדבר על התארגנות לפריימריז בבית היהודי. ממילא פעילים לא היו לחוצים, כי עם פתיחת מערכת הבחירות הבטיחו פריימריז. כל השיח היה על האם פריימריז לבד כמו שהבטיחה הנהגת הבית היהודי וצעד שהיה מציאותי, או פריימריז פתוחים של כולם.

חתימת ההסכם, שכולל שהרב רפי בראש, הבהירה שהמכתב שנשלח פחות משבועיים קודם, היה הסחת דעת וממילא עלתה הדרישה לקיים פריממריז, כמתחייב מחוקת המפלגה וכמו שהרב פרץ ואורבך הבטיחו עשרה ימים קודם לכן!
יפה שזכרת את המכתב הזהאריאל יוסף

@מרדכי, תשובה ניצחת לשאלתך "למה נזכרו רק עכשיו";

אמרו להם שמתקדמים לשם, והם קנו את זה.

זה גם מסביר למה הם רותחים עכשיו; מבינים שהוליכו אותם שולל:

"הוחלט לבדוק את כל החלופות האפשריות במטרה לבחור את הרשימה המיטבית...

הנחה יו"ר המפלגה את המנכ"ל להיערך לוגיסטית לקיום פריימריז בבית היהודי...

לאחר סיכום עם האיחוד הלאומי, אנו מתכוונים להמשיך לפעול לאחדות הציונות הדתית בפנייה לשאר השותפים".

פחות משבועיים אחרי כל ההבטחות, מקבעים את הרשימה ללא שינוי

(אולי שריון במקום שני כדי לדחוק את הנציג היחיד שנבחר ע"י המרכז...),

מסכלים כל יוזמה למיזוג עם האיחוד הלאומי,

ועוד מפרקים את הסכם הריצה המשותפת איתו משתי המערכות הקודמות

(-ההסכם עם עוצמה סותר אותו מפורשות כמעט בכל סעיפיו).

כולה לפני שבועייםהסטורי
מדהים כמה הייתי צריך לגלול כגי להגיע לשם.

אני לא מייחס חשיבות למכתבים כאלה אריאל יוסף

רק למכתבים מלפני שנה ומעלה...

למכתב הזה אין שום חשיבותהסטורי
כותביו לרגע לא התכוונו למה שכתבו. כל חשיבותו היתה כ'חומר הרדמה' לשטח, שלא יפריע להם להידבק לכסא.
למפרע מתברר כך.אריאל יוסף

זו גם כנראה הסיבה לכך שלא זכרתי אותו.

לא היה בו שום דבר משמעותי מלבד עדכון קצר.

תודה שתיקנת מרדכי
בס"ד

אם כך, מתוך סקרנות, מעניין מאוד לבדוק מה החליטה אותה הוועדה שבדקה את האפשרויות השונות. כי ממה שאני מבין מהמכתב, מצד אחד התחילו להערך לפריימריז, שאם לא תהיה חלופה מיטיבית אחרת, אז יצאו למהלך.

אם ידוע לך על זה משהו אשמח בבקשה לשמוע.
הייתה שבוע שעבר ידיעה, על פניה לחברי הבית היהודי לחדש התפקדוהסטורי
ומי שלא הבין מההסכם - מבין מהפרת ההסכם (וכל הנלווה)אריאל יוסף
אגב, אני לא בטוח שאני מתלהב מפריימריזהסטורי
לפריימריז לצד יתרונו המובהק, שהנציגים נבחרים ע"י ציבור רחב - יש גם חסרונות משמעותיים. החסרון המשמעותי ביותר הוא הצורך בהרבה כסף וממילא היתרון של מי שעשה אקזיטים בעברו, הרויח בהייטק הרבה יותר והבעל טייס קרב, על מי שכל חייו עסק בעניינים אידיאולוגיים, עם משכורת שעמותה זאת או אחרת שילמה כשיכלה ולא שילמה כשלא - מובנה בשיטה.

יש כמה שיטות ביניים, שמצד אחד מביאות לידי ביטוי את רצון הציבור, גם אם לא באופן הכי ישיר וגם לא נגועות בבייה הזאת, שמביאה הרבה קשרי הון-שלטון.
לענ"ד המתכונת הרצויה היא שהציבור יבחר חברי מרכזאריאל יוסף

והם יבחרו רשימה.

אולי בהזדמנות בל"נ ארחיב על כך, אבל בקצרה:

א. על חברי מרכז קשה יותר לעשות קמפיין.

בד"כ הם מונחים בסוגיות יותר מרוב הציבור, יודעים מי עשה מה (ולא פחות חשוב - מי לא),

ולא בקלות משפיעים על שיקול דעתם בכמה הודעות יח"צ מוצלחות.

ב. חברי המרכז נבחרים ע"י אנשים שמכירים אותם בקהילותיהם ויישוביהם באופן אישי,

הם נגישים לציבור המקומי והוא נותן בהם אמון. הם מהווים בסה"כ מדגם מייצג של הציבור הרחב.

ג. בגלל כמות הנבחרים, קשה יותר להשפיע על פריימריז למרכז מאשר על פריימריז לרשימה.

זה בקצרה ממש.

בגדול מסכים - אולי איזון בין חברי מרכז לנציגי סניפים/מחוזותהסטורי
מה שמבטיח ייצוג גם לפריפריות ומונע את המצב שהגבול הצפוני שמכירים נציגי המפלגה, הוא קו רעננה-קדומים (כמו שנטען על רשימת הבית היהודי בממשלה הקודמת).
האיזון הזה מובנה כבר עכשיו.אריאל יוסף

מרכז המפלגה מורכב כך:

כל סניף מקבל נציגות במרכז המפלגה לפי גודלו ,

כאשר את נציגי הסניף בוחרים חברי הסניף.

ממילא מדובר בנציגי סניפים ומחוזות.

חברי המרכז הם לא רק אלו שנבחרים בפריימריז למרכז,

אלא גם נציגים מכהנים של הבית היהודי ברשויות מקומיות חברים בו מכוח כהונתם.

את נציגי הבית היהודי ברשויות בוחרים חברי מועצת הסניף באותה רשות.

ממילא גם הם נבחרי ציבור מקומיים בפריסה ארצית לפי כוחה של המפלגה בכל רשות.

אני מעתיק לכאן שני סעיפים מחוקת הבית היהודי העוסקים בנושא:

"חברי המרכז: חברים שנבחרו על ידי חברי המפלגה בתחומי הסניפים...

ועדת הבחירות תקבע לכל תחום סניף וליישוב שאיננו בגדר סניף,

מהו מספר חברי המרכז שייבחרו בו.

המפתח לקביעת מספר חברי המרכז הנבחרים בתחום סניף,

ייקבע בהתחשב במספר חברי המפלגה בתחום הסניף

ובמספר הבוחרים לכנסת האחרונה שהצביעו בעד המפלגה

או בעד רשימתה לכנסת בתחום הסניף...

בנוסף לחברי המרכז הנבחרים... יכהנו כחברי מרכז...

ראשי רשויות מקומיות ואזוריות, סגנים של ראשי רשויות מקומיות ואזוריות,

חברי מועצות של ראשי רשויות מקומיות ואזוריות, ראשי מועצות הסניפים של המפלגה...".

ועדיין כל שמונת המנדטים היו בין גוש עציון לרעננה-קדומיםהסטורי
אם לא נספור את שלושת הימים שרשמית וורצמן היה ח"כ בקדנציה הזאת.
זה היה כשכלל המתפקדים בחרו את הרשימה. לא המרכז.אריאל יוסף

זו הרשימה שבחר המרכז:

1. מוטי יוגב
2. הרב אלי בן דהן
3. דוידי בן ציון
4. מירי אברג’יל
5. שוקי זוהר
6. יונתן דובוב
7. אורלי רפפורט
8. ארז צדוק

שאר התלונות - למועמדים.

אגב - משעשע לראות כיצד בתוך לחץ אדיראריאל יוסף

שהופעל כלפי הרב רפי לקיים פריימריז - בעיקר מצד בצלאל שמתנגד בקביעות לפריימריז, אך מבין שאין מוצא אחר כרגע - דווקא איתמר חסיד הפריימריז הגדול הושיט לו חבל הצלה מהלחץ הזה (ויצר עליו לחץ אחר, אבל זה לא הנושא).

אה, כן, זה היה אחרי שרוסו החליט להאשים את בצלאל - שלא רצה לצאת לפריימריז בלי הבית היהודי - בכך שהוא בכלל מנסה להכשיל פריימריז וממילא היה אפשר ללכת נגדו...

אזכיר שלילה קודם בצלאל פרסם בדיוק מה ההצעה שלו:

"אופציה א: מפקד בזק ופריימריז. להערכתי אם תתקבל החלטה מידית ניתן עוד לבצע זאת גם בלוחות הזמנים הקצרים שנותרו".

אבל כידוע, לא מאמינים לבצלאל. רק לרוסו, מראשי מכתירי בנט...

(וכבר הזכרנו כמה פקפקו כאן תומכי עוצמה באמינות שלו כשכתב על גבי "עולם קטן" את כל האמת על התנהלותה...).

ואם כבר - מתי נערכו אי פעם פריימריז בעוצמה יהודית, חסידי הפריימריז?

לפני בחירות תשע"ה? תשע"ט?

נזכיר שגם כשיצאו בבית היהודי לפריימריז ערב בחירות תשע"ג -

אנשי עוצמה העדיפו להישאר בצד ולחכות לשריונים יחד עם אנשי תקומה מתנגדי הפריימריז

(ואחר כך להאשים, כרגיל, את ראשי תקומה שלא דאגו להם...).

יהיו פריימריז אחרי התפקדמות מסיביתסודית
של מצביעי ***הבית היהודי***
כשכמות מתפקדי תקומה תהיה בטלה בשישים - תקבל פריימריז.
סמוטריץ ניצל את שקד ככלי להעיף את הרב פרץאיתן גיל
מהמקום הראשון.
עם כל השאר אני מסכים.
דבר אחד שכחתאיתן גיל
אורבך הוא איש של בנט וסוס טרויאני בבית היהודי, ששומר דלת פתוחה לבנט, ראינו את זה בסיבוב הקודם. בעקיפין זה קשור לליכוד כי הנחת העבודה של בנט באמצעות אורבך שהליכוד יתרום את המנדט החסר להרגעת הרוחות בקרקס הדתי לאומי. לדאבון הלב.
ואם את מתעקשת על השוואה לליכוד - אז אתמול היה פריימריז על היהסטורי
וגם נתניהו הניצחי, שנמצא על הכסא הרבה הרבה יותר משנה, היה צריך להזיע ולקהל את אמון הציבור. ק"ו למי שרק לפני שנה הוצנח ונכפה על מוסדות המפלגה.

https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/712152
ומוטי יוגב מצטרף ברמז 'דק'הסטורי
מקווה שיהיה ב'ה-מיוחד

אני חושב שהוא צריך להתאחד עם נעם...ספק

באופן לא מפתיע, זה לא מספיק כדי לעבורמיכאלצ

אני מחכה לשרשור הבא -אריאל יוסף

מה התרחישים האפשריים של הרב רפי ובן גביר במקרה שבצלאל לא מצטרף אליהם?

שאלתי את השאלה הזו ולא קיבלתי תשובה:

לא סביר שיקרה. יותר סביר שיחבור לליכוד או לימין החדש. - אקטואליה וחדשות

דווקא בפניו כל התרחישים פתוחיםהסטורי
סיפורי מעשיותה-מיוחד

המקום היחיד שסמוטריץ יכול למצוא את עצמו הוא באיחוד עם הבית היהודי ועוצמה.

בניגוד למצביעי עוצמה שאין להם בעיה לזרוק את הקול שלהם לפח למצביעי תקומה יש בעיה גדולה.

לבנט ושקד הוא לא יצטרף 

אתה צודק בדבר אחד, מצביעי תקומה כמו מנהיגיההסטורי
הם אחראים והם לא סיכנו ולא יסכנו את עם ישראל וארץ ישראל, בזריקת קולות לפח, בשביל משחקי כבוד. (בניגוד לאלו שכבר עשרים שנה עושים זאת בקביעות)
אז זאת הסיבה שלא מתאחדים?ה-מיוחד

במקום לעשות איחוד (שהיה צריך לעשות לפני שנה) אז רבים ומוציאים את החשק למצביעים פוטנציאלים לבחור. 

במקום לצאת בקמפיין ורשימה מסודרת עושים בלאגן?

או שאולי המצב הנוכחי שאין כנסת חדשה טובה בשבילו? "רק הכסא אגדל ממך" רלוונטי מאוד לפרשת השבוע

תשובותסודית
א. בנט לא רוצה
ב. מצבו לא בדיוק מאפשר התמקחות. יש ימין דתי חזק שרץ - איתו או בלעדיו.
ג. אין סיכוי שתעבור
ד. לא סמוטריץ..
ה. ניסה ונכשל
חיבור לימין החדש שישאב גם את הבית היהודי...הסטורי
תור האיחוד הלאומי להתאמץסודית
מי שטוען לכתר - שישיג את הנמדטים.
הבית ינוח כעת. רציתם לבודד את הרב פרץ - הצלחתם.
עכשיו תשברו את הראש.

תודה על ההזדמנות להצביע לנתניהו.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך