אז חוזרים לשאלה מהסבבים הקודמים: כמה שווה עוצמה יהודית?אריאל יוסף

כרגע נראה ששלמה פילבר צדק: לא הרבה יותר מ -15K.

אבל אני עומד בהערכתי: עוצמה שווה כמנדט-מנדט וחצי.

למעלה ממחצית ממצביעיה לא מצביעים לה כשהיא לא עוברת.

כשיש לה סקרים שהיא עוברת, גם מצביעים ממפלגות אחרות

מוכנים להצביע לה כדי לעזור לה לעבור.

היא לא שווה חצי מנדט וגם לא שני מנדטים.

לכן היה מוצדק לתת לה מנדט אחד,

ולא היה שום יסוד לדרישה הסחטנית לתת לה שניים.

כשמחשבים כמה היא שווה לאיחוד - צריך לקזזהסטורי
את מצביעיה שלא יצביעו לממלכתיים ואת אלו שהיא מבריחה מהצד השני.
מסכים וכבר עמדתי על כך. לכן לענ"ד ראוי לתת לה מקום אחד בלבד.אריאל יוסף

חצי מקום אתה לא יכול לתת לה.

אבל עכשיו אף אחד לא יתן לה אפילו מקום אחד...

אולי אבל אין שום הוכחהחסוי מאוד

אולי גם אם הבית היהודי או האיחוד הלאומי היו רצים ריצה עקרה שכזו כשאין להם שום סקר שהם עוברים היו מקבלים את אותה תוצאה.

אתה לא יכול לדעת.

אני אישית לא הצבעתי אליהם בפעם הקודמת (וכמובן גם הפעם) רק בגלל שחששתי שלא יעברו. איך אפשר לדעת כמה אנשים כמוני יש וכמה אנשים יש שלהיפך - שהצביעו דווקא בגלל שרצו לעזור להם?

אבל הן לא!הסטורי
אין כאן שאלות תיאורטיות, יש כאן שאלה מציאותית. המפלגות שציינת אחראיות ולא זורקות קולות. עוצמה באופן קבוע עושה זאת.
אתה צודק אבל זה לא קשורחסוי מאוד

השאלה היתה כמה עוצמה שווה. לא האם "עוצמה יהודית" מתנהגת בחכמה או בטיפשות...

מי שלא הצביע לה כשחשש שלא תעבור, הוא לא ממצביעיהם.אריאל יוסף

מעולם, כנראה, לא הצביע להם.

זה גם לא משנה. השאלה היא אם יש יסוד לדרישה שלהם ל-2 מקומות ראליים.

התשובה היא שאין, ולכן עליהם להסתפק באחד.

כפה"נ, להבא גם אחד לא יתנו להם.

המשפחה שלי כזאת, תומכים בעוצמה אבל חוששים שלא תעבור.אוא"ר
ויש גם הרבה שמצביעים לה כדי לעזור לה לעבור למרות שלא מזדהים.אריאל יוסף

לא, אמנם הרבה מצביעים לה אע"פ שהם מעדיפים את סמוטריץ(כמוני)אוא"ר
אבל עצם ההצבעה מוכיחה שהם רוצים אותם בפנים ובמקום שהוא סה"כ הגיוני.
היו להם כמה הזדמנויות להכניס נציג. הם התעקשו על 2.אריאל יוסף

אבל יש כאלה שהם כן המצביעים ולא הצביעו כי ידעותפוחית 1
שלא יעברו. וכי הרבנים אמרו לא להצביע
לעניות דעתי- עוד כ30 אלף
ז.א. שהיא שוה כמנדט וחצי. למה מגיע לה 2?אריאל יוסף

ועל מה את מתבססת במספרים שלך?

צריך את המנדט וחצי הזה. נקודה. הימין הפסידסודית
בגלל שנאת החינם שרצה כאן
היא זרקה לפח חצי מנדט והכניסה נציג אחד למשותפת. זה הכל.אריאל יוסף

הגיוני שאם לנתניהו היו חסרים 2 היה לו קל ביותר מאשר כשחסרים לו שלושה.

כמובן אי אפשר לספור את אלו שנשארו בביתסודית
אבל יש לשער שאם אחוזי ההצבעה בישובים רבים ביו"ש לא הגיעו ל65%, אז
יש יותר סיכויים לממשלת אחדות מאשרסודית
לאיחוד מפלגות הימין.
הכל לטובה.
באיזה "ישובים רבים" אחוז ההצבעה לא הגיע ל65?הסטורי
רק בחברון הצביעו 75%סודית
בשאר אם אני לא טועה, ( לפי מה שפורסם אתמול בכיפה) 60-65%.
כיפה כתבו את האחוזים עד השעה 6ברגוע

יכול להיות. האם בשעתיים שנותרו הצביעו עוד 20%סודית
או שכן או שלא.
אני לא מאמינה לכתבות בערוץ המוטה הזה.
בכל אופן ברור שאם יש לבן גביר מנדט וחצי בנט וסמוטריץ אשמים שבחרו לוותר על זה והפיל את גוש הימין
למה שעתיים? 4 שעותברגוע

ואת לא צריכה להאמין לאף אחד

תכנסי לתוצאות בוועדת הבחירות

זה לא מעניין אותי. בגדול מה שמפריע לי זה הסיפור עלסודית

קמצא ובר קמצא

הסטורי מייצג מצוין את העמדה של קמצא.

העובדות לא מעניינות אותך, מה שמעניין זה להשמיץ...הסטורי
מה לעשות שזה מה שפורסם בכיפהסודית
בכל אופן אם 85% יצאו ולמרות זאת יש רק 6 מנדטים אז המצב חמור משחשבתי. זה אומר שימינה הפסידה בענק את הבחירות.
את לא מתביישת להמשיך עם ההשמצה?!הסטורי
אז בניגוד להשמצות שלך, הנה הנתונים הרשמיים: - אקטואליה וחדשות

יש כאן נתונים רשמיים, אחוזי ההצבעה ביו"ש גבוהים בצורה משמעותית מבשאר הארץ, בישובים האידיאולוגיים אחוזי ההצבעה עוד יותר גבוהים.

מילא שאת משמיצה ציבור שלם וגדול, על בסיס הסקת מסקנות שגויה מנתונים חלקיים. מילא שגם כשמעמתים אותך עם הנתונים האמיתיים - את מתעקשת להמשיך עם ההשמצה המוטעית. אבל את לא מתביישת באותה נשימה להאשים אחרים בשנאת חינם?!
פשוט גם בבחירות הקודמות, השמצת את אחוזי ההצבעה ביו"שהסטורי
בלי הצדקה. מסתבר שזה מה שאת עושה גם הפעם.
את יכולה לראות באתר ועדת הבחירות שאת טועה.בנים אתם ל-ה'
ביצהר ומצפה יריחו ובית עין היו כ 80 אחוזי הצבעה.
80 זה המון, אם תוסיף חיילים ואנשים שנמצאים בחו"למשה

רוב הישובים באיזור ה 75-80 אחוזברגוע

יש גם ישובים שהגיעו ל 85%

אז בניגוד להשמצות שלך, הנה הנתונים הרשמיים:הסטורי
אחוז ההצבעה ביו"ש, גבוהה ב5.6% מאחוז ההצבעה הארצי!

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/429356

כפי שגם רואים, בישובים האידיאולוגיים (כי אריאל ומעלה אדומים למשל, שבכמות תושבים הם רבים, הם ממש לא 'מתנחלים') אחוז ההצבעה עוד יותר גבוה. אם מחשבים שגם בישובים הללו, רבים מבעלי זכות ההצבעה (יותר מבשאר האוכלוסיה בארץ) הם חיילים/בחורי ישיבה שהצביעו במעטפות הכפולות ולא נספרים באחוז המצביעים בקלפי שלהם - כנראה שבישובים האידיאולוגיים יש אחוזי הצבעה גבוהים בהרבה מהממוצע הארצי. כדאי פעם הבאה (וכן, גם בפעם הקודמת), לבדוק ברצינות לפני שממהרים להשמיץ.
לשאלה הזו תמיד אותה התשובהאינליאז

עוצמה יהודית לא שווה כלום.

כשהיא רצה במשותף היא לא עוזרת. (בלי נביחות ! הרבה אנשים פשוט לא יצביעו לרשימה שמשלבת את עוצמה יהודית)

כשהיא רצה בנפרד היא נכשלת.

מפלגת אפס.

^^^^ שתפסיק להתמודד. רק גורמת נזק.אריאל יוסף

איש ''עוצמה יהודית'' יצחק וסרלאוף סיפר הבוקרחיובי

איש ''עוצמה יהודית'' יצחק וסרלאוף סיפר הבוקר (שישי) כי המפלגה החליטה לפרוש יממה לפני הבחירות לכנסת, אולם הרב דב ליאור דרש כי ירוצו עד הסוף, בכל מחיר.

בסופו של דבר קיבלה המפלגה 19,354 קולות בלבד, שהושלכו לפח והחלישו את כוחו של המחנה הלאומי בכנסת ה-23.

וסרלאוף סיפר, ''יומיים לפני הבחירות במוצאי שבת הגיעה הצעה מעניינת מהליכוד בתמורה לפרישה. מאי גולן הייתה אמורה לפרוש מהסיעה ולהפוך לסיעה עצמאית מטעם עוצמה יהודית''.

המשא ומתן התנהל במגדל יוקרה בתל אביב, ''בעיקר בדקו היבטים משפטיים. הכל היה נראה סגור. עד שהתקבל הטלפון מבלפור. ראש הממשלה החליט שיותר משתלם ללכת לנו על הראש והורה לאנשיו לרדת מהעניין''.

יום למחרת התקשר אל וסרלאוף דמות בכירה ממפלגת יהדות התורה. ''הוא שמע מה הציעו הליכוד וניסה להציע משהו דומה עם פינדרוס. אמרתי לו שזו אופציה מעניינת. השיחה לא התארכה והוא ביקש לעשות שיעורי בית. כעבור שעה חזר אליי ואמר שפינדרוס כבר בפנים ממילא ושהחרד"לים יצביעו להם ויכניסו אותו והם לא רואים איפה הם מרוויחים מהסיפור''.

בשלב הזה פנתה ''עוצמה יהודית'' אל הליכוד, וביקשה שראש הממשלה ייענה לאחד מהדרישות שהציבה. ''ראש הממשלה סרב והתבצר בעמדתו. כנראה גמר אומר ללכת לנו על הראש'', טען וסרלאוף.

יום לפני הבחירות החליטו ראשי ''עוצמה יהודית'' לפרוש בשל העובדה שאין למפלגה סיכוי לעבור את אחוז החסימה אך הרב דב ליאור דרש להגיע למטה המפלגה בירושלים. ''התכנסנו ההנהלה בחדר סגור ושם הסברנו לרב את דעתנו. הרב, יהודי הנושק לגיל תשעים, גדול הדור, הסביר לנו מדוע אסור לנו לפרוש למרות הכל. ופסק: רצים עד הסוף. הרב היה נחרץ בדעתו''.

לדבריו, ''אם היינו מפלגה כמו ימינה אז היינו רואים את הפסק כבגדר המלצה בלבד. אך אצלנו, מילה זו מילה ודעת תורה זו דעת תורה. אין הנחות ואין משחקים. הוראת הרב ירדה במהירות למטה השטח שהקפיא לבינתיים את כל ההתארגנות ליום הבחירות. תוך שעה עשרות רכבים היו עמוסים בציוד והחלו את דרכם למוקדי החלוקה ברחבי הארץ. ממשיכים חבר'ה, רצים עד הסוף''.

וסרלאוף הוסיף: ''הצביעו לנו עשרים אלף איש שלא היו מצביעים לאף אחד אחר. ועוד רבבות שהיו מצביעים לנו אלמלא אחוז החסימה. אני שלם עם עצמי. בעיקר שקיבלתי את פסק מו"ר הרב ליאור ללא עוררין וללא סייג''

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/429512

בתרגום לשפה פשוטה: עבדנו על רב ישיש ועשינו שריר מול כולםshaulreznik

שחצנות טיפוסית של בן גביר ושות'.

הפוך, כתוב שם דברים הפוכים לחלוטיןרונן בלוך
לי הייתה התבלטות גדולה מאוד למי להצביע {ימינה ברור שלא, אבל או עוצמה יהודית או ליהדות התורה, מה שהוחלט בסוף} ולכן יצא לי לדבר ביומיים שלפני הבחירות לא מעט עם אנשים שקשורים לרב ליאור. לפי מה שהם סיפרו לי {זה גם מה שהובא בכתבה} עוצמה יהודית החליטה לפרוש וכשהם ביקשו את אישורו של הרב ליאור, הרב ליאור בחן את הדברים והורה להם לרוץ בכל זאת.

כך שאני ממש לא מצליח להבין איפה אתה רואה פה שהוליכו שולל את הרב ליאור?
למה הם רצו כל השנים שהרב ליאור תמך באיחוד הלאומי?!הסטורי
כנראה שהוראות הרב רלוונטיות רק כשזה מתאים להם...
כי החיבור אל הרב ליאור נעשה מאוחר יותר, לא מבין מה רע בכך?רונן בלוך
רע שמשתמשים ברב כשזה מתאים להםהסטורי
ומצפצפים עליו כשלא.
הם "משתמשים ברב" מאז שהם קיבלו אותו על עצמםרונן בלוך
דווקא עכשיו זאת ההוכחה הכי טובה לכך. הם רצו לפרוש, היו באמצע לקפל את המטה, ואז הרב בא ושינה את ההחלטה {רק שיהיה ברור - אני לא תלמיד של הרב ליאור, אבל מכיוון שהתבלטתי רבות למי להצביע רציתי לשמוע מה אומר הרב שלהם. ובדיוק מה שמתאר יצחק בכתבה, זה מה שאמרו לי בלשכה}
מכיוון שאני "קצת" יודע מה קרה שם -אריאל יוסף

אני יכול לומר לך בבטחון מלא שהדברים הללו שקר וכזב.

מפני כבודו של הרב אסתפק בזה.

לתשומת ליבך: בסרטון אחרי ה"החלטה" של הרב,

מיכאל בן ארי אומר מפורש שדעתו היתה לרוץ עד הסוף.

כן, לא כולם שם רצו לפרוש. הוא גם שכנע בכך את הרב.

עוד אפנה את תשומת ליבך, שבצהרי אותו יום, כשלשיטתם "כבר החליטו לפרוש",

חתם מיכאל בן ארי מול המצלמות בכתב ידו על נייר: "אנחנו לא פורשים".

תעשה עם הסרטונים הללו מה שאתה רוצה.

https://www.facebook.com/100036704072791/videos/199968351236633/?t=608

ערוץ כנסת on Twitter: "מיכאל בן ארי סיפר ל@YuvalKarni ו@moriakor ב"המזנון" על המו"מ שהתנהל בלילה האחרון בין עוצמה יהודית לליכוד, ונכשל: "היה שם איזשהו סוג של הסכם שחשבנו שזה הולך לקראת חתימה. זה פוצץ כי בליכוד החליטו שהם נותנים לנו אפשרות נהדרת: תקפצו מהגג" @Likud_Party @itamarbengvir… https://t.co/7vv5l6Lnhy"

בין להאמין לך לבין להאמין ללשכת הרב, אני בוחר באופציה השניהרונן בלוך
בעלה של אחותי, שהוא קשור לרב, הביא לי את המספר של ראש לשכת הרב {יוסי דרמר נראלי} והוא אמר לי שהחלטת המפלגה הייתה לפרוש, וזאת הייתה החלטת הרוב במפלגה, גם אם היו חילוקי דעות במהלך היום לפני כן בין ראשי המפלגה השונים. הוא גם אמר לי שאחרי החלטת הרב נכנסו אל הרב ליאור פעיל ועובד מטה והם ניסו לשכנע את הרב לשנות את דעתו, אבל הוא היה נחרץ בכך שעליהם לרוץ.
ראה את הסרטונים ואח"כ תחליט.אריאל יוסף

לא למותר לציין שראש לשכת הרב בעצמו חבר מזכירות בעוצמה.

אמרתי לו אישית שמוטב היה לפרוש (אחרי שנודעו התוצאות).

ענה לי שהרוב במפלגה **לא** חשבו ככה.

מצטער, לא מכיר אותך ואת הקשר שלך אל ראש הלשכהרונן בלוך
אבל מיכאל בן ארי בעצמו אומר כך
התבוסה של 'עוצמה יהודית' | "תיכננו להודיע על פרישה והרב ליאור אסר עלינו" - קול ברמה
כשאני רואה אותו, את ראש הלשכה וגם מספר 2 ברשימה, שאומרים שההחלטה הייתה לפרוש והרב ליאור הוא זה ששינה את ההחלטה, אני לא חושב שהם משקרים ואני מאמין להם {לא אישית נגדך, חלילה}.
אתה לא חייב להאמין לי...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"א באדר תש"פ 22:27

משום מה, כשמרזל רץ בלי שום סיכוי בתשס"ו,

הרב ליאור תמך ברשימת טב שכללה את אורלב.

(אגב - מרזל קיבל אז יותר מאשר הפעם...).

תחשוב לבד אם בגיל 80 הרב "גילה" שהמפד"ל "פשרנית" ובעצם הרב כהנא ותלמידיו צדקו כל השנים,

ואילו תמיכת הרב ליאור **ורבותיו** במפד"ל/תקומה לגלגוליהן (כולל עם בני בגין וליברמן!) התבררה כטעות למפרע,

או שאולי יש כאן משהו אחר...

תחשוב גם אם התשובה שלך מכבדת את הרב ליאור, @רונן בלוך

להגיד שפוליטקאים וראש הלשכה מסובבים את הרב זה כן מכבד אותו?רונן בלוך
למה, איך אתה מסביר את ה"תמיכה" של הרב עובדיה בממשלת אוסלו?אריאל יוסף

יפה, אז זה גם לא מכבד, לא את הרב עובדיה ולא את הרב ליאוררונן בלוך
עכשיו השאלה היא למי אני בוחר להאמין. לך או לראש הלשכה ולאנשים שהיו שם. אני בוחר באופציה השניה {ושוב, לא אישית נגדך, חלילה}
מיכאל בן ארי מצהיר בסרטונים שרצה לרוץ עד הסוף.אריאל יוסףאחרונה

הוא לא היחיד שרצה זאת.

מ"מ, לא הבנת מה התרחש בגיזרת הרב ליאור. לא נורא.

שווי מפלגה תלוי במנהיג ובאטרקטיביות של הרשימהshaulreznik

דוגמה מהעבר הלא רחוק: אברהם פורז ויתר על מקום ראשון במפלגת "שינוי" לטובת טומי לפיד שהזניק אותה ל-15 מנדטים. 

היום בעולם המערבי שישראל משתייכת אליו תרבותית וכלכלית, גובר ביקוש למפלגות הימין הרדיקלי. אלא מה, בן גביר לא רוצה ללמוד מהצלחות של אחרים או מטעויות של עצמו. במקום לבנות רשימה אטרקטיבית ולנהל קמפיין סוחף, הוא מתפרש על שלושה אנשים שאף אחד לא מכיר פלוס אדווה ביטון (שאף היא לא בדיוק איזשהו סלב שכולם רוצים לראות בכנסת). 

גם הקמפיינים של "עוצמה" נראים חובבניים למדי. מה זה "אלף מחבלים הרוגים ואף שיערה של חייל צה"ל לא תיפול"? מה זה "50 טילים לעזה על כל טיל שלהם"? זה ילדותי, פופוליסטי ובעיקר לא משכנע. לא פלא שבסיבוב השלישי רק הגרעין הקשה (והלא מתוחכם) שמר על נאמנותו לבן גביר.

בסבב ב' איתמר טען שהפעם יצליחו כי הוא בראש והוא הכי פופולרי.אריאל יוסף

האגו של בן גביר מעפיל על כושר השיפוטshaulreznik

עבור איש ימין מצוי בן גביר הוא נער מגודל שמסוגל לעשות ננה בננה לשמאל, אך לא יותר מזה. אריה אלדד הוא לא, וגם לא יורם שפטל.

אף קמפיין לא יכול להעביר משנה סדורה, רק ססמאות.אוא"ר
'בנט זה אח' ממש מסר ערכי <צ>
'שומרים על הבית' זה פשוט משנה סדורה. <צ>
'חייבים להתקדם', כנ"ל.
'אבא מסתכל מלמעלה', מה זה מבטא?

וכן כל קמפיין ככה בנוי.
לפחות הקמפיין מבטא את הרעיון הכללי שלהם בניגוד ל'שומרים על הבית' ויוצאים, מצביעים, מכריעים' שאת זה כל מפלגה יכולה לומר.
אצל בן גביר לא היה שום קמפיין, אלא אוסף סלוגנים ברמה של ילדshaulreznik

מה זה "בן גביר. מילה זו מילה"? האם הציבור הרחב הכיר והתרשם את שאר חברי הרשימה? כדי שמפלגה חדשה תיכנס לכנסת ותשפיע, חבריה צריכים להיות מפורסמים בקנה מידה ארצי (ע"ע מפלגת ד"ש). המתכון "בן גביר, יצחק עם שם משפחה מסובך, אדווה ביטון ועוד איזה מישהו" לעולם לא יעבוד.

סליחה, אבל הטענות שלך ילדותיות. בגלל שקשה לך לבטא שם משפחהאוא"ר
אז המסרים שלו הם שטחיים? מה הקשר?!
אשמח אם תביא לי דוגמאות לקמפיינים 'בוגרים'.

זו אמירה של המפלגה שבניגוד לאנשים אחרים הם לא מתכוונים לחזור בהם מדברים שהם אומרים ועושים.
ממתי אתה מכיר כל מי שמתמודד במפלגה? מי שמע על שירלי פינטו, עידית סילמאן, ססובר וכו' לפני שהקריצו אותם לפוליטיקה.
ססמאות כמו 'בנט זה אח' הם פשוט בוגרות ומבטאות ערכים עליונים ומוסריים? נו באמת. 'ביבי צריך אריה חזק', התרשמתי! <צ>.
בניגוד לכל קמפיין אחר, הקמפיין(או המסרים הילדותיים, בשבילך) של עוצמה נתן אמירה וכיוון כללי לכיוון שלהם. עמידה על עקרונות, ארץ ישראל השלמה, חיסול מחבלים במקום בית מלון בכלא.
על שכמוך נאמר 'כל הפוסל במומו פוסל'.
כפי שכתבתי, "עוצמה" היא לא מפלגהshaulreznik

אלא בן גביר הצעקן ושלושה-ארבעה אנשים זוטרים שאין מאחוריהם עשייה פוליטית או ציבורית משמעותית.

שוב, חסידי "עוצמה" צריכים להפנים שני חוקים:

1. למפלגה חדשה יש סיכוי לצלוח את אחוז החסימה הנוכחי אך ורק אם המנהיג שלה מילא תפקיד מפתח (שר האוצר לשעבר כחלון עם "כולנו", הרמטכ"ל לשעבר רפול עם "צומת" וכו'), או שהמנהיג שלה הוא סלב-על (יאיר לפיד עם "יש עתיד", אנשי ד"ש). 

2. בבחירות בוחרים ביצועיסטים ולא אידיאולוגים שאמינותם ועמידותם בתנאי לחץ מעולם לא נבדקה. או קיי, מחר גם אני מקים מפלגה ומבטיח להיות נאמן לארץ ישראל, לתורת ישראל ולעם ישראל - למה שלא תצביע לי? במה אני פחות טוב מבן גביר?

כל זה לא קשור לקמפיין שלהם...אוא"ר
איזו עשייה פוליטית יש מאחורי הרב פרץ? ססובר? פינטו? בכל מפלגה רוב האנשים לא מלאים בעשייה פוליטית ברורה.

כנראה לא הבנת שלהרבה ממצביעי עוצמה לא משנה אם היא עוברת. חוץ מזה שנצביע לה עכשיו כדי לתת לה כח לבחירות הבאות.

2. איציק שמולי הוא אדם ביצועיסט. רבין גם היה ביצועיסט. אולי תצביע להם?
מצביעים לביצועיסטים רק כשהם בדרך שלך וכשמוכח שיש מאחוריהם גב אידאולוגי חזק. בנוסף אתה טוען שעוצמה יהודית לא ביצועיסטית, תוכיח. הרי בעצמך כתבת שאתה לא מכיר אותם...
בן גביר מוכיח את עצמו בכל מפעל חייו. על השאר אני סומך כי אם הם לא היו נאמנים לדרך אלא עם אינטרסים אישיים, יש מקומות יותר טובים מאשר עוצמה יהודית לקבל כבוד ותפקידים. והעיקר כי הרב ליאור תומך בהם ואני סומך עליו.
זה שהרבה ממצביעי עוצמה הם מטומטמים, הבנתי מזמןshaulreznik

1. למפלגה קיימת מצביעים בגלל עצם קיומה, על סמך הרקורד שלה וגם מתוך הרגל.

2. מפלגה שכף רגלה לא דרכה בכנסת, צריכה מאוד להתאמץ כדי לעבור את אחוז החסימה. בן גביר רוצה לצעוק ולא להתאמץ. לכל היותר, הוא מוכן לשנורר אצל המפלגות הקיימות מקום ברשימה, בלוק טכני וכיוצא באלה.

3. אותם מצביעי "עוצמה" שיצביעו לה גם כשהם יודעים בוודאות שהמפלגה לא תעבור, הם מטומטמים בהגדרה. הצבעה היא לא סקר "עד כמה אתה מוסרי, בחר מ-1 עד 10", אלא בחירת נציגים שישבו בגוף מחוקק ויעצבו את עתיד המדינה. 

מי שמעדיף את בן גביר שמעולם לא היה ח"כ, אך מבטיח עולם ומלואו, על פני חברי כנסת קיימים, על היתרונות והחסרונות שלהם, לא מבינים את מטרת ההגעה שלהם אל הקלפי.

4. לפי המודעות האחרונות, עם השו"ת של הרב ליאור לגבי כן להצביע או לא להצביע, לי אישית יש תחושה שאנשי "עוצמה" פשוט תחמנו את הרב והציגו בפניו מצג שווא. כמו כן, במאמר מוסגר, רב הוא לא קמפיינר, ויש נושאים שהוא לא מבין עד הסוף. ע"ע "היה לא תהיה" בתקופת גוש קטיף. 

תודה על המחמאה. מקוה שלפחות זה נותן לך הרגשה טובה ללכלך, רקאוא"ר
אל תשכח שבתוך אותם 'מטומטמים' נמצא גם הרב ליאור. מקוה שתחזור בך לפחות לגביו.

1.מה זה משנה, סוף סוף, יש לה מצביעים שרוצים אותה בפנים מאיזו סיבה שלא תהיה.

2.מה רע בלהיכנס בתור בלוק טכני או כאיחוד, זה קורה בערך כל שנה בין איחוד הלאומי לבית היהודי ועכשיו גם עם הימין החדש. בן גביר סובר(בצדק) שבשביל שיסכימו להכניס אותו ולהתייחס אליו כשווה הוא צריך להראות לכולם שהם צריכים אותו ובלעדיו הם תקועים. כי משום מה כולם מתייחסים אליו כמצורע.

3. מי אתה שתחליט למה נועדה הצבעה ומה מטרתה? יש דמוקרטיה במדינה עם זכות בחירה. מותר לי להצביע רק למי שאתה חושב שנכון מהסיבות שנראות לך?!

בנוסף, הטענה היא שהצבעה עכשיו תועיל בעז"ה לבחירות הבאות ויהיו מוכרחים להכניס אותם. חוץ מזה שחשוב שהאמירה של עוצמה תישמע בכל מקרה.

ושוב, אני מקוה שתתן לי להחליט בעצמי למה הגעתי לקלפי, אין פה משטר מחשבות.

4. ידוע לי במקרה הזה שלא תיחמנו את הרב ליאור.
רבנים אומנם לא אמורים להיות פוליטיקאים. אבל פוליטיקאי מוכרח שיהיה לו רב שיגיד לו כיצד לפעול!
כמו שיש הלכות אורח חיים, יורה דעה וכו' יש הלכות 'כלל ישראל' כיצד פוליטיקאי יכול לפעול כשהוא לא יודע מה המטרה, לאן אנחנו צועדים. הפוליטיקאי עניינו הוא להיות האיש המעשי שמגלה את תורת ה', אבל בשביל זה הוא מוכרח לקבל על עצמו אדם של תורה שינהיג אותו ויהיה בשבילו מגדלור, רב.
מי שלא מצליח לסחוף מצביעים שיעבירו אותו את אחוז החסימה...shaulreznik

שלא ירוץ בכלל. תאר לעצמך אופה שמבטיח לספק לחם לכל המדינה ובפועל פעם אחר פעם לא מצליח להתפיח בצק ולהדליק תנור. במקום לעשות אחורה פנה וללמוד את רזי המקצוע מחדש, האיש מתחנן בפני בעלים של מאפייה מוצלחת יותר שיכניסו אותו למועצות המנהלים. למה? "כי יש לי כך וכך ידידים שהיו רוצים לראות את השם שלי מתנוסס על העטיפה".

למה לעקם את כללי ההצבעה ולהקים איחודים מזויפים ובלוקים טכניים על מנת להיענות למשחקי אגו של פוליטיקאי כושל?

אתה צודק, אנחנו מדינה חופשית, ואתה רשאי לזרוק את הקול שלך לאיזה פח שתרצה: ל"עוצמה" של בן גביר, למפלגה של לריסה טרימבובלר או ל"צומת" של אורן חזן. רק שאת מחיר ההימור המסוכן הזה סופג מחנה הימין כולו.

לא חזרת בך מההגדרה של מטומטמים לפחות כלפי הרב ליאור.אוא"ר
עלי, לא אכפת שתמשיך...
רק אחר אסכים להמשיך לדון.
מי שמזלזל כאן ברב ליאור -אריאל יוסף

הם אלו שמייחסים לו את השטויות שהם עושים

ואת מהלכיהם ההרסניים וחסרי האחריות.

הם המטומטמים כאן וגם החצופים.

אני יודע שהוא דרש מהם להמשיך. ההקלטה של בן ארי שהוא שיכנע אתאוא"ר
הרב ליאור להמשיך, לא נכונה. כלומר ההקלטה אולי כן אבל הוא טוען כך מסיבות שונות(שאותם אני לא יודע, רק השערות). אבל הרב אריאל שהיה באותה שיחה אמר לי שמיכאל ניסה לשכנע את הרב ליאור לפרוש והוא לא הסכים.
הם מסובבים בכחש את הרב ישראל אפילו יותר מאשר את הרב ליאוראריאל יוסף

ובאמת שמוטב שאעצור כאן מפני כבוד ת"ח.

הרב אריאל היה שם בשיחה עצמה.אוא"ר
חזור לתגובה הקודמת.אריאל יוסף

לא הבנתי.אוא"ר
הרב אריאל אמר לי שהוא שמע את בן ארי מנסה לשכנע את הרב ליאור לפרוש. אתה רוצה לומר שהוא שיקר? שבן ארי התחפש כאילו הוא מנסה לשכנע את הרב ליאור כאשר הרב אריאל היה בשיחה?
כתבתי כבר שלא אפרט מפני כבוד ת"ח.אריאל יוסף

אני מקוה שתבין אותי אם אסמוך עליו ולא על טענה מסווגת.אוא"ר
אתה יכול להאמין לו.אריאל יוסף

רק תחשוב על הלוגיקה הזו:

אתה לא חייב להאמין לי... - אקטואליה וחדשות

חשבתי על זה והגעתי למסקנה שהרב ליאוראוא"ר
לא מטומטם (ח"ו) כמו שיש פה כמה שמנסים לצייר אותו ועוד לא חזרו בהם.
אז אל תייחסו לו את השטויות של ראשי עוצמה.אריאל יוסף

כמו שאמרתי אני מאמין לרב אריאל.אוא"ר
אז תמשיך לייחס לרב ליאור את השטויות של ראשי עוצמהאריאל יוסף

ולהתלונן שבגלל זה מתייחסים אליו בחוצפה.

למה צריך להתייחס בחוצפה? בלי קשר למה שאומר?אוא"ר
לא צריך. אבל אל תתפלא שזה מה שחושבים עליו...אריאל יוסף

אנשים חושבים שהאמת שלהם מוכרחת. ואסור לחשוב אחרת.אוא"ר
כמו שכבר הזכרתי כמה פעמים זו מדינה דמוקרטית.
כלומר אנשים בטוחים שהם צודקים. מימלא הם צריכים לחשוב שהרבאוא"ר
ליאור טועה.
אבל זה חוצפה להגיד ככה, אז אומרים שמסובבים אותו והופכים אותו ל'מטומטם' ח"ו.

קצת דומה לפילוסופים שהופכים את אלוהים למנותק מהמציאות.
או שאולי יש כאן משהו אחר...אריאל יוסף

לא רואה סיבה להמשיך.אוא"ר
נראה לי גם אתה.
העליתי כאן שני סרטונים בהם מיכאל אומר את עמדתואריאל יוסף

מתוך הפייס' והטוויטר שלו - אחד לפני הדיון ואחד אחריו.

מכיוון שאני "קצת" יודע מה קרה שם - - אקטואליה וחדשות

אתה מוזמן לצפות בהם וגם להראות אותם לרב אריאל.

תחשוב לבד איך מיכאל חותם שלא פורשים,

כשבעצם החליטו שכן וכמה שעות אח"כ הרב ליאור שינה את ההחלטה.

תראה בעצמך גם שמיכאל אומר למצלמה שדעתו היתה שלא לפרוש.

כבר עניתי על זה.אוא"ר
אני מבין שכבר הראית אותם לרב אריאל והוא ענה שמיכאל משקר.אריאל יוסף

לא האתי, דיברתי איתו על הסוגיה.אוא"ר
והוא פשוט סיפר לי מה היה ומה כל אחד אמר.
אז ראה את הסרטים שהבאתי ותחליט מה עמדת מיכאלאריאל יוסף

מי שאשם זה רק בנט וסמוטריץ'חיובי

הם שורפי האסמים, שבגלל כבוד ואגו, ואידאולוגיה של רגשי נחיתות מעווות, הסכימו לקחת סיכון בזריקה לפח של 84 אלף קולות.

נקוה שיעשו תשובה, וה' הטוב יכפר

אני עוד ממתין לתגובות ממך על ההודעות הקודמות.אריאל יוסף

אבל כרגיל, לתומכי עוצמה אין טענות ענייניות.

רק הטחת האשמות בכל העולם.

טענות מופרכות אחת לאחת. מצטער. - אקטואליה וחדשות

אגב, אתה מגוחך. קרא את המשפט האחרון שלך. - אקטואליה וחדשות

את "ניתן לו כוח לפעם הבאה" אני שומע מתשע"ג בערך.אריאל יוסף

הוא לא מצליח לעשות כלום עם הכוח הזה.

לאט לאט. יש שיפור גדול מפעם. היום הוא דמות קריטית וחשובהאוא"ר
שמנסים ללחוץ עליה לפרוש או לדחוף אותה להרכב כלשהו. מה שפעם לא היה.
תהליכים קורים לאט.
הפוך. היום הוא שווה עשרים אלף.אריאל יוסף

מדהים איך הוא הרס בשנה אחת את מה שמיכאל וברוך בנו במשך 15 שנה.

מיכאל היה כבר ח"כ, להזכירך. הם ירדו מאוד מאז.

שרפו בשנה האחרונה את כל הקשרים שלהם.

אף אחד לא ירצה לרוץ איתם יותר. אפילו לא ינהלו איתם מו"מ.

כולם יודעים שהוא שווה הרבה יותר. יש לו רק 20 אלף כי יש הרבהאוא"ר
התייאשו מהמצב הסטטי והעדיפו לשנות אותו מאשר להצביע להם ולהיזרק לפח 3 פעמים בשנה וללכת עוד פעם לבחירות. אבל ברור(לפחות לי) שאם הבחירות יהיו עוד כמה שנים הם יחזרו לכל המקורי שלהם.
מכיר אישית הרבה כאלה.אוא"ר
לא 60 אלף אבל מספיק בשביל להבין את הלך הרוח של אנשים.
אתם גם מכירים המון שלא הצביעו לכם בסבב ב' והצביעו הפעם...אריאל יוסף

בכוונה כתבתי שיחזרו לכח המקורי ולא ל80 אלף.אוא"ר
כי חושב שבאמת הכל המקורי הוא באזור ה60.
אבל עדיין זה כח מספיק חזק כדי שיבינו שמוכרחים אותו בפנים.
כרגע גם 20 זה קלף מיקוח כזה. הרי מאשימים אותו שבגללו אין ממשלת ימין. אז בעז"ה יכניסו אותו פעם הבאה.
מסכים. אני מאלו לדוגמאחיובי

ורבים רבים מחברי שהחליטו לא להצביע להם הפעם, רק בגלל שהיה ברור לחלוטין שהם לא עוברים, וחששו מעליית ממשלת שמאל. הצבענו בסוף ג (וחלק ליכוד)

בפעם הבאה, מן הסתם נצביע לעוצמה שוב.

אלא אם כן למישהו יכנס שכל סוף סוף ויעשו איחוד אמיתי

אתה מוזמן לאתר ולו תהליך אחד בפוליטיקה הישראלית...shaulreznik

שבו איש ציבור שלא נכנס לכנסת שלוש פעמים ברצף, לפתע צבר כוח והופה, קיבל 4 מנדטים במכה.

לא חזרת בך עדיין...אוא"ר
עוצמה יהודית שווה 100000 קולותעכבר בודד
מכיר המון אנשים שלא הצביעו לעוצמה בבחירות הקודמות כי ידעו בבירור שלא יעברו!!!! גם בפעם הקודמת הם לא היו אמורים לעבור!! ובגלל זה גם הפעם הקודמת הרבה אנשים לא הצביעו להם!! לעומת זאת, לא מכיר אף אחד ש'עזר' לעוצמה כדי לעבור. זה פייק של הליכוד והאתרים הדתיים.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 20:13

..

מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
מה זה עושה לנער דתי שקורא את זה בתפילה בבית כנסת ורואה דברים כאלו מובאים בעלון שבת שמחולק בבית הכנסת תחת המותג "עלון שבת"?
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
עלון של גושניקים שמאלנים מפגרים, שכותבים בו יאיא פינק ממארגני הפגנות קפלן, ואברהם סתיו שכתב מכתב תמיכה ליאיר שרקי כשהנ"ל יצא מהארון.
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
העלון "דרכי נעם".

זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד

נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

הדמיון הוא שלךהסטורי

ממשלת בנט החזיקה שנה וחצי ברוטו.

ממש מגוחך שאתה מניח שכל מה שנעשה, נעשה למרות הממשלה וכל מה שנהרס זה רק כי סמוטריץ' רוצה בזה. כפי שציינתי, רוב הפינויים הם תחת התירוץ הבטחוני, שאת זה הליכוד התעקש להשאיר בסמכות הפיקוד. אם לסמוטריץ היו יותר משבעה מנדטים, המצב היה אחר.

וכן, יש ענייני תכנון ובניה, שאפשר אולי לעשות אותם בצורה יותר הוגנת, אבל מי שרוצה התיישבות יציבה ולא מערב פרוע - צריך לשתף פעולה.

כנ"ל שיתוף פעולה עם הצבא - לראשונה מזה חמישים שנה, הצבא כמדיניות (ולא רק כהתנהלות ספציפית של קצין ספציפי אוהד שהיתה גם בעבר) עובד עם ההתישבות, תומך בהתישבות ומסייע להקמת התיישבות. זה בהחלט אומר שצריך להתחשב, אבל אם לפעמים להתחשב זה המחיר של שיתוף פעולה של הצבא עם הגדלת שטחי השליטה וההתישבות (והמרעה) על אלפי דונמים - זה בהחלט מוצדק.

אתה מייצג את השיטה שהתנגדה לכל פשרה. יש כאן וויכוח בן חמישים שנה. בסופו של יום, מהפשרות ושיתופי הפעולה עם גורמי המדינה והצבא - ההתישבות רק גדלה.

פשרת קדום ששבוע שעבר מלאו לה חמישים שנה, פרצה את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בין ירושלים לעפולה. המעבר בהסכמה מרוג'ייב להר כביר, פרץ את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בגב ההר. הסכם המאחזים של זמביש עם אהוד ברק (את זה אני כבר זוכר בעצמי) הוביל לשלל ישובים, שהיום קיימים גם כל הנקודות שאושרו או הוזזו לשם וגם כמעט כל המקומות שפונו. הסכם אביתר, שגם כאן בפורום קטלו אותו, הביא לכך שהיום אביתר היא ישוב מוכר, בשטח שבין תפוח לצומת מגדלים (שבתכנית המאה תוכנן להיות פלסטיני) קיימות עוד שלוש חוות והמאבק הוא על המאחז הבא מאביתר לכיוון ביתא.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימוןאחרונה
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון, היא זו שנתנה את הרעיון לבצע את זה.

ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.

יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר ‏‎‎מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.

כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.

מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.

ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.

ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של ‎קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.

וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

בקהילה היהודיתאיתן גיל
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה

ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה

אולי יעניין אותך