אני רוצה להתחתן אבל לא רוצה ילדיםכבר לא ישיבישער

אני לא מאמין שאני כותב את זה

אבל אני לא רוצה (ולא אוהב) ילדים.

2 אחיינים שלי נמצאים אצלנו בימים אלו, ואני פשוט לא מבין איך אפשר לשרוד את זה כהורה.

אחותי ובעלה "גמורים" מלטפל בהם ולהתעסק אתם, הם בוכים ללא הפסקה, ואין להם רגע של פרטיות ושקט.

אני פשוט מרחם עליהם.

כשחשבתי על זה קצת יותר שמתי לב שתמיד כשדמיינתי זוגיות לא הבאתי בחשבון את הילדים והטיפול בהם. 

אני מאד רוצה להתחתן ולשבת עם אשתי בשקט ושלווה ולתחזק זוגיות מדהימה, אבל פשוט לא רוצה ילדים.

זה נורמלי? זה הגיוני? או שאולי זה סימן שכל ההתייחסות שלי לנישואין מוטעית😕

הגיוני לגמרי. להיות נשוי זה חתיחת תיקadvfb

אולי זה צריך להתבשל אצלך...

בסופו של דבר גידול בנים הוא ערך ענק שאנשים מוכנים למסור את נפשם עבורו. מתישהו מפנימים את זה אחרי תהליך.

סליחה שאני אומרת אבלבאנונימיות

לגמרי סימן שכל ההתייחסות שלך לנישואין מוטעית.
כל המצווה שאדם חייב בה (גבר ולא אישה) זה פרייה ורבייה (ולא לישא אישה)
מציעה לך לקרוא בנושא : א – ערך המצווה | הרחבות לפניני הלכה

אולי זה סימן שאתה עדיין בוסרי ולא בשל עדיין לחתונה...

בכל מקרה אם אתה מתכנן לצאת - לדעתי חובה הלכתית עליך לומר זאת בפגישות הראשונות וגם כדי למנוע אי נעימות וצער לצד השני ..

את לא מדייקת לפחות לפי הרב אליעזרצהרים
לגבי ההיררכיה בין מצוות הנישואין לפריה ורביה
ב – האהבה והאחדות – פניני הלכה
אה באמת?באנונימיות

הבאתי את הרב אליעזר מלמד בגלל שהוא מסביר בצורה ברורה ובהירה את הנושא , ולא בכדי שילך על פי משנתו . (לא שחס וחלילה אני לא "מחשיבה" אותו או משהו כזה , פשוט רשום אחרת בכל מקום אפשרי :

במסכת יבמות כתוב : "כל מי שאינו עוסק בפריה ורבייה הרי זה שופך דמים ומבטל את הדמות, שנאמר: כי בצלם אלוקים עשה את האדם, ואתם פרו ורבו" וזה נאמר מפי בן עזאי עצמו (שלא נשא אישה) אז בבקשה אל תבוא ותגיד לי כאילו אני לא יודעת וטיפשה ולא מדייקת תודה רבה.
(ואם אתה רוצה אני יכולה להביא עוד מקורות)

היי, לא להתעצבןצהרים
עבר עריכה על ידי צהרים בתאריך ט"ז בניסן תש"פ 01:38
לא כתבתי שאת לא יודעת או טיפשה. כתבתי שלא דייקת לפי הרב אליעזר. את חולקת על הטענה הזאת? תקראי מה כתוב בקישור שהבאתי.

המקור שהבאת לא מוכיח ש"כל המצוה שאדם חייב בה הוא פריה ורביה" כמו שכתבת. המקור כותב על החומרה בביטול פריה ורביה ולא על מה עיקר המצווה בנישואין.
.
מאוד לא מסכימה איתךהשב שכינתך

יוצא לי המון לדבר עם חברות, נשואות ולא נשואות. באמת יהיו כאלה שידברו על ילדים אבל הרבה מדברות על הרצון העז להתחתן, ולא שמות כמעט בתמונה את השלב שאחרי- הילדים. נשואות מספרות לי שהרגע שהן נודעו שהן בהריון היה בשבילם טראומה עוד יותר מהצד הגברי- כי הם לא לקחו בחשבון אמיתי ומודע את העובדה של הילדים...

אני יכולה די בוודאות לומר יותר מזה- הרבה פעמים אפשר לזהות חוסר בשלות כשמישהי מדברת אך ורק על הילדים ופחות שמה במרכז את הרצון לזוגיות וההבנה שזה באמת חלק מרכזי. הנושא של ההורות מורכב מ-2 הצדדים וגם והגבר וגם האישה מעדיפים הרבה פעמים באופן די לא מודע להדחיק את זה- כי זה באמת לא פשוט ונושא עמוק ומורכב, לפעמים הקושי במחשבה על הורות יכול להיות קשור לחוויה של הבחור/ה מול ההורות של ההורים של עצמם אליהם... אבל המון פעמים המועקה וחוסר הרצון האלה מגיעים דוקא מרצינות ובגרות יתר. בנאדם שמבין לקראת מה הוא הולך מעיד על חכמה ורצינות מול החיים. 

באופן כללי אני חושבת שלא פשוט בכלל לשלוף את האמירה הזאת- שאדם לא בשל. ברור שהוא צריך לבדוק מול עצמו מה הדבר האמיתי שעומד במרכז הרצון שלו. אבל אסוררר לומר לבאדם שהוא לא בשל על סמך דברים כאלו!! ודוקא את החבר'ה הבשלים האמירה הספונטנית הזאת עלולה לקחת צעד אחורנית וזה ממש מסוכן.

ואווו ענית לו תשובה מאוד חכמה ונכונה כל הכבודיונתן המקורי

זוגיות טובה ויציבה בין ההורים זה תנאי הכרחי לפנימר שוקו
שמביאים ילדים לעולם. וכן הבחור בסדר גמור ואני ממש מבין אותו. בסופו של דבר זה תהליך נפשי שצריך לעבור ומתישהו הוא ירצה.
מה גם שצריך לדעת לעשות הפרדה בין איך שדברים נראים עכשיו לאיך שדברים נראלי בפועל. סבירות גבוהה ביותר שבהינתן תנאםי פנאי ותהליך שהוא עוד יעבור מן הסתם הוא ירצה ובע"ה גם יביא ילדים.
החיים זה לא שחור או לבן
ואם זה יהיה הילדים שלך?חיים של
גם תרגיש ככה?
כמובן שאני לא יכול לדעת בוודאות כי לא חוויתי את זהכבר לא ישיבישער

אבל אני חושש שכן

מה שקורה עכשיו לא אומר כלום על מה יהיה אח"כ..עדיים

אנשים לפעמים מתהפכים בצורה מדהימה או לחילופין מבהילה..

יש מדהימות ,אוהבות ילדים שהופכות לנשים קולניות ועצבניות

ויש שמאגואיסטיות ומרוחקות הופכות לרכות ועדינות.

גם הוא לא יכול לדעת.

כמובן שיש אנשים שמשתניםכבר לא ישיבישער

אבל אני לא חושב שאמורים "לבנות" על זה.

ואם החשש שלי מוצדק ומטרת הנישואין היא ילדים, והכניסה לזוגיות אמורה להיות מתוך ציפייה לכך,

אזי זה לא הגיוני להסתמך על זה שאולי הרצונות ישתנו בהמשך.

אתה בסדר ולגמרי נורמלי ...קרן-הפוך
ההרגשות שלך בעקבות ילדים של אחרים, טבעיות ומובנות.

כאשר אתה תתחתן אי״ה, נקודת המבט וכל ההתייחסות. תהייה שונה.

מתחתנים, בונים זוגיות.
לא חייבים למהר מייד עם הריון ראשון.
אם מרגישים צורך לבנות ולטפח את הזוגיות לתקופה מסויימת אחרי הנישואים - מונעים בינתיים הריון.
ואחרי הילד הראשון, אחרי שנכנסים לתלם כהורים, חושבים ומתכננים את ההריון הבא מתוך כובד ראשון ומחשבה מעמיקה.
לא חייבים צפוף ...
ממש לא מונעים היריון !באנונימיות

סליחה אבל מניעת היריון זה ממש ממש לא מומלץ על פי ההלכה (אם היא חשובה לך) ורק במקרים חריגים ובדיעבד מתירים.
לצאת עם מישהי מראש עם מחשבה כזאת ולהתחתן איתה ואז להגיע למצב שאתם מונעים היריון - זה אסור הלכתית ואני יכולה להביא מקורות לדבריי אם צריך. (פשוט אני לא רוצה "להפחיד")

גם הלכתית וגם מוסרית אתה חייב להגיד לה בפגישות הראשונות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שאתה לא מתכוון לפחות בשנים הראשונות להביא ילדים. (אבל זה לא פותר את הבעיה כי בכלל אין לך רצון לילדים,זה לא שאתה אומר שבשנה הראשונה זה קשה בגלל העומס וכו' אלא פשוט זה ההרגשה הכללית שלך, לפיכך המעשה האחראי יהיה ללמוד על העניין של פרייה ורבייה,גם מוסרית וגם הלכתית,ולשאול רבנים בנושא וכו'.)

אחותי את קשה...מדרשיסטית20
מה קשה מהבאנונימיות

כל הזמן את אומרת זאת עליי..
סליחה שאני אומרת את האמת..
סליחה שאני מנסה לעשות את רצון ה'..
סליחה שאני משתדלת להקפיד על ההלכה..
סליחה שאני לא פשרנית..
סליחה שאני לא רוצה לתת יד במה שעלול להיות סבל רב לשני הצדדים ואולי גירושין שיכול לא להתחיל בכלל אם באמת יעשה מה שרשמתי (לא כי אני רשמתי כי זה נכון לעשות זאת מוסרית והלכתית)

אחותי היקרה,מדרשיסטית20
אני חלילה לא מזלזלת בך. ומתנצלת אם זה היה נשמע ככה. אני דווקא שיא המעריכה. ממש !
ואני גם נגד פשרנות בתורה והלכה. פשוט חושבת שהעולם הוא פחות שחור ולבן. ושהתורה היא תורת חיים, שיש עניין של "וחי בהם". וגם בנושא הזה אני חושבת שהוא מציג יותר קושי מאשר עקרון . ולכן להתייחס לזה בצורה יבשה של "ההלכה אומרת שזה אסור ונגמר הסיפור. אז פשוט תלמד על זה וזהו." זו תשובה קשה . כי א. ההלכה היא קצת יותר "מקיפה" מזה. (לא רוצה להגיד דינמית כי אז זה נשמע רפורמי. אבל באמת שכל מקרה לגופו..)
ו-ב. לא חושבת שזה עונה לגופו של עניין, כי חושבת שיש פה גם קצת עניין רגשי אז לא שייך לענות רק בשכל יבש...
אבל לא יודעת, אולי אני לא תופסת את זה נכון
מסכימה לגמרי קל"ת
מי אמר לך שהיחידה שיודעת מה ההלכה??תפוחית 1
יש רבנים שמתירים למנוע תקופה מסוימת אם יש צורך (לא בקיאה בנושא, ושכל אחד ישאל את רבותיו כמובן..)
דווקא במקרה כזה , בלי קשר לעניין ההלכתי, לא מומלץ למנוע44444
הריון ראשון.
כנראה לא יהיה שינוי גדול בין 3 ח' אחרי חתונה ל-שנה אחרי חתונה.
זה יותר דומה לפחד שפשוט צריך להכנס לזה וזהו...
דחיה תהיה הדחקה.
בלי להכנס לעניין ההלכתי מניעת הריון, לדעתי, זה מתאים למצב שיש קושי ספצפי עם תאריך יעד ברור.

מעבר לזה, הריון ראשון קצת יותר מורכב למנוע מבחינה הלכתית אבל לא איסור גורף- כל מקרה לגופו ובשביל זה יש רב.

בכל מקרה פה אני לא רואה עניין מלכתחילה....
אני חושבת שזה רצון שבא עם הזמן.השתדלות !
מניחה שכמעט כל אדם שאין לו ילדים משלו לא יצליח להתמודד עם ילדים ביחד, באותו בית, בלי יכולת לצאת, במשך שבועות ויימאס לו בשלב מסויים.
הורים לילדים שלהם במצב כזה אמנם לא יימאס להם מהילדים שלהם (לא באמת לפחות) אבל הזמנים מורכבים, וגם הילדים לא מתנהלים כרגיל ומתחרפנים בבית...
זה כמו שהרצון להתחתן עם מישהי מסויימת בא אחרי שאתה מכיר אותה, מדבר איתה, לומד עליה... ורק אחרי תקופה אתה אומר לעצמך שזאת היא.
אולי עם האישה יבוא הרצון
וגם אם לא, יש אחר כך תשעה חודשים לפחות להתכונן לעניין ההורות (ובדר"כ זה יותר).
גם הניסיון לגדל ילדים גדל ביחד איתם. הילד לא יוצא לאוויר העולם ומתחיל לטפס על הקירות...

בקיצור- אם אתה יוצא עם בחורה אל תפחיד אותה באמירות כמו "לא רוצה ילדים". וגם אל תאמר את זה על עצמך...
בטח שיש הורים שנמאס להם מהילדים של עצמם!מקרוני בשמנת
כמה תמימות...
הוא בעצמו מתאר את המצב של אחותו ובעלה. הקורונה הזאת בכללי הביאה הרבה הורים לאמירות מאוד קשות. ויש בהחלט הורים בלי כלים להתמודדות עם הילדים שלהם- מה שמוביל הרבה פעמים להתעללות.
אי אפשר להקל בזה ולהגיד "הכל יהיה בסדר כנס לזה בעיוורון".
פספסת שם את הסוגריים -- "(לא באמת לפחות)"השתדלות !
בואי נסכים שהורים נורמאליים לא יוציאו את הילדים שלהם מהבית כשהם יתחרפנו מהם ויימאס להם. הם ישתגעו ביחד איתם, אבל הם עדיין דואגים להם למרות שזה קשה.
והתעללות זה חוסר מוסרית אנושית, הורים לילדים או לא הסיבה לא משנה.
אתה לא רוצה ואוהב ילדים, אווהוא ישמיענו
שאתה לא רוצה ואוהב את כל הטרחה של ההתעסקות איתם וכל המסביב? כי זה הבדל ענקי.. וישנה את תשובתי לגבי ההתייחסות לנישואין...
אני לא יודעכבר לא ישיבישער

מה זה לאהוב ילדים..

כן, יצא לי לפעמים לחשוב "וואו, איזה מתוק הילד הזה" וכמה חמוד הוא. אבל ממש לאהוב ילדים? לא יצא לי ואני לא יודע מה זה בדיוק. 

ועכשיו שפתאום שמתי לב לכל הטרחה וההתעסקות שבלגדלם אני מתחיל לחשוב לעצמי למה שאני בכלל ארצה ילדים.

ואני אחדד את השאלה שלי, האם כניסה לזוגיות אמורה להיות עם ציפיה לילדים? האם כל הרווקים שבינינו מחכים להחזיק כבר את התינוק שלהם בידיים? או שכמו שכמה כתבו פה זה הגיוני שהרצון להיות אבא יבוא רק בהמשך.

..והוא ישמיענו

(אני כמובן לא שופט אף אחד, ברשותך אשאל)

יש לך אחים קטנים בבית?

או במשפחה?

איך ומה אתה מרגיש כלפיהם?

לאהוב ילדים זה לא תכונה נצרכת. אתה צריך לאהוב את הילד שלךultracrepidam

בדיוק כמו שאתה אמור לאהוב רק את אשתך, אתה צריך לאהוב את הילדים שלך. אין שום צורך שתאהב ילדים של אנשים אחרים. כמובן אתה לא צריך לשנוא אותם, זה טוב להיות נחמד לילדים, אבל אתה צריך רק את המוכנות לדאוג לילדים שלך

>>ברוקולי

א. לא, ממש לא כל הרווקים על פני תבל נכנסים לנישואין ומחכים להחזיק תינוק ולקום אליו בלילה

(טוב שיש לפחות 9 חודשים להתכונן לשינוי) 

ב. לא מסיקים על המציאות מתקופה לא שגרתית, אתה חשוף לקושי בגידול ילדים במצב חירום אצלך בבית שהבית אינו של הילדים, הרבה פעמים ילדים מתנהגים באופן שונה במקום זר ללא שגרה וללא מסגרת 

ג. מסכימה עם @ultracrepidam הרבה אנשים לא רצים ששים ושמחים לכל ילד שעובר מולם ועדין אוהבים את היצירה האלוקית שלהם. וחוץ מזה שזה תהליך, שמתבגרים לתוכו ושמחים בו 

ד. בסוף צורך בהמשכיות ובהבאת צאצאים מעבר למצווה ולצורך וכו' יש לנו גם צורך הישרדותי בהמשכיות, אז גם אם כרגע זה נראה לך גדול ומאיים לשמוע ילדים קטנים צורחים, בוכים ומעצבנים 

ברגע שתמצא את האישה שלך וביחד תביאו ילדים יש סבירות גדולה מאוד שתאהב אותם, ותגדל אותם בשמחה ובאהבה (וכן תמשיך לקטר בשנים הקשות שהם קטנים) 

מן הסתם זה משתנה מאחד לאחד....44444
לדעתי זה גם תלוי כמה נחשפים לילדים , איזה? ומתי? ומאיזה מקום?
וגם יש הבדלים בין גברים לנשים.....

לנשים לרוב זה באמת יותר טבעי.....
והרצון הרבה פעמים מגיעה מהר יותר.....

אצל גברים באופן טבעי שהם יותר שכלתניים ופחות נפגשים עם ילדים הרצון יגיע לאט יותר ופחות עוצמה.....

כמובן שיש מלא יוצאי דופן....

יש לך חברים עם ילדים? גם כאלה לא רק עם תינוקות ופעוטות?
הרבה פעמים הרצון מגיע שאתה נחשף לזה מצד האבא ובעיקר אצל גברים עם ילדים גדולים יותר שהאב בדר"כ נהיה יותר דומיננטי.
וואי קודם כל חייבת להגידמדרשיסטית20
שאני מתחברת בטירוף למה שכתבת, ואני בעצמי בתוך השאלה הזאת בדיוק. יכולה לשתף קצת מהתובנות שאני אספתי בנושא הזה עם הדרך..
א. אחי הבכור אמר לי משהו ממש יפה שהולך איתי . שכשאין לך ילדים מדד השמחת חיים שלך נע נגיד מ-0 ל-3, וכשיש ילדים זה נע בין נגיד 10- ל 10+ . ופשוט אי אפשר להבין את זה בתור רווק.
ב. משהו יפה שאחת מהרבניות מהמדרשה שלי אמרה לי זה שאפשר לנשום עמוק, הכל מגיע בשלבים. זה לא דייט ראשון ואז פתאום "בום" ילדים. כל שלב בנוי על השלב הקודם לו. כמו שבכיתה ד' בגרויות היה נראה לי משהו נורא ואיום ומפחיד בטירוף ולא ידעתי איך אני הולכת לעבור את זה ופתאום הגעתי לכיתה יא', למדתי את החומר, עשיתי מבחן, עשיתי מתכונת, ואז עשיתי בגרות. וכל היה ממש בסדר. ככה זה גם פה . (הדוגמא שלה אגב, אני פשוט נורא התחברתי אליה).
כנראה (לפי מה שהבנתי) יש משהו בזוגיות שאתה תרגיש חסר אם אין לך ילד. זה כמו השלב הבא, כמו הפרי של הזוגיות. לי זה ממש הסתדר. מקווה שזה נתן לך גם איזה משהו (:
בכל מקרה, אני לקחתי מזה שאולי כדאי להתרכז כרגע בשלב הזה ומקסימום אם אני אגיע למקום שהשלב הבא מרתיע אותי תמיד אפשר לפנות לטיפול .
כמובן שיש גישות שונות בנושא ושיש אנשים שאומרים שחייב לרצות ממש "להקים בית" כדי להתחיל לצאת. אבל החכמה היא לבחור את הגישה שמרגישה לך הכי מדוייקת והכי בריאה לך.
לגבי השלבים- זה ממש נכון.....44444
אני זוכרת שהבכור שלי היה תינוק לא הבנתי איך אנשים מגדלים 10 ילדים.....
ואז מישהי שהיתה אז אמא ל-4 אמרה לי שתדעי ל- ילד אחד זה הכי קשה.
היום יש לי 3 ואני לגמרי מסכימה איתה.
ושמעתי מאז המון נשיםאומרות את זה....

בילד הראשון עוברים שלב וזה קשה. אח"כ זה כבר הרבה יותר זורם והרבה יותר קל.

בתכל'ס עוד שהייתי רווקה בכלל הפחיד אותי מתבגרים (לא דמיינתי שתינוק זה קשה).
והיום שהגדול כבר לא רחוק משם אני אןמרת לעצמי שזה מגיע לאט-לאט (לעומת תינוק- יחסית) ולומדים את הגיל והילד ואח"כ זה נהיה הרבה יותר קל- בטח אצל האחים......
היא לא יגיע לא לגיל 13 ולא לגיל 16 ביום אחד.....
ובאמת חשבתי על הדוגמא של הבגרויות.

אני זוכרת שביסודי שדמעתי כמה ספרים צריך ללמוד לבגרות- נחרדתי. היום זה לא נראה לי ביג- גדיל....
וואלה הרגעת (: תודה !מדרשיסטית20
איך אני אוהבת את אמירות ההתנשאות האלה ..מקרוני בשמנת
"עד שלא יהיו לך ילדים לא תהיי מאושרת באמת". אויש, נו.
מה אני אגיד לך, לראות הורים מטפלים בילדים שלהם לא ממש נראה כמו אושר. יותר כמו עול. וזה לא אומר שזה רע, רק שאם להביא ילדים היה מסלול שמנסים למכור לנו- אז עבודת היח"צנות גרועה. הלקוחות הקודמים סובלים ומתבכיינים בכל הזדמנות. רק אני קיבלתי מתחילת הסגר מלא הודעות "מצחיקות" בכל קבוצות הווצאפ?
וואי ממש מתחברת למה שאת אומרתמדרשיסטית20
אבל עדיין, נראה לי חשוב להזכיר לעצמינו שכל ההתמרמרויות שאנחנו רואים זה רק חלק מהתמונה. באופן כללי בחיים בכל נושא את תראי יותר התמרמרויות והתמקדות ע
ברע מאשר את הרגעים הטובים. מספיק להציץ בכותרות הראשיות באתר חדשות. אין מה לעשות, אנשים פחות נוטים להדגיש את הטוב והשמח של החיים. ויותר מזה, אני חושבת שהטוב והשמח בנושא הזה הוא הרבה יותר עמוק מ"עוד רגע טוב" שהיה לי. אני חושבת שזו שמחה הרבה הרבה יותר עמוקה. תחשבי על זה שזה חיבור לנצח ! אשכרה יש לך המשך ! יש לך פרי! לא יכולה להבין את זה באמת עד הסוף כי אני עוד לא שם, אבל אם רגע מתנתקים מהתמרמרויות של ה"כאן ועכשיו" אז נראה לי אפשר להבין שהתמונה הרבה יותר גדולה ועמוקה. אנשים ממורמרים תמיד יש ;) אבל זו דרך הסתכלות אחת על החיים.. זה לא מוריד מזה שזה קשה. אבל קשה זה לא בהכרח רע. גם זוגיות זה קשה, אבל עדיין זה מדהים (אני מניחה 🙈).
מה את רוצה שיכתבו לך בהודעות כמה ילדים זה הדבר הכי ממלא ומשממעין אהבה
וממלא את הלב באושר שאין כמוהו?
זה פשוט לא מסוג הדברים שכותבים אותם ככה בגלוי
ילדים דורשים הרבה התמסרות,הרבה נתינה ויציאה מהאזור נוחות שלך זה נכון
ולכן זה גם קשה
ובתקופה האחרונה האיזונים הופרו -גם לילדים וגם להורים- ואז האתגר נהיה גדול יותר

אבל

בתור אמא אני יכולה להתלונן ולבכות כמה קשה לי ובאותה נשימה לדעת שאני הכי אוהבת אותם בעולם
הכי מודה על מה שהם עשו לי- דוקא על זה שהעבירו אותי תהליך של לצאת מעצמי..של לדעת להיות בשביל באמת,לרצות טוב עבור מישהו אחר יותר ממה שאני רוצה בשביל עצמי, שלימדו להתמסר..שלימדו אותי לאהוב ולהרגיש משמעותית

כשאתה הורה ומבין מה זה אומר להיות הורה
לתת ךילדים שלך בית
לתת להם אהבה ללא תנאים,לחזק להם את הבטחון העצמי, לעזור להם לפתח את הכישורים שלהם
כשאתה מבין מה יש לך בידיים
איזו מתנה עמוקה זאת
אתה לא מוכן לוותר עליה בחיים למרות הקושי

ילדים נותנים משמעות לקיום שלך
זוגיות כמו שתוארה כאן זה זוגיות שכל החיפוש היא אחרי ההנאה העצמית שלך
אבל זה בוסר
זה זמני
אי אפשר לאורך כל הזמן להתחיות רק מזה שהוא אוהב אותי
זה משמעותי. נכון
אבל ההתרגשות מהבחירה לא נשארת סטטית לאורך זמן
זוגיות תקינה אמורה מעצמה להצמיח רצון להוציא ממנה פירות..
להעניק מתוכה הלאה

כמובן שמי שמחכה ולא זכה- ה' רוצה ממנו משהו אחר כרגע.

אבל בכללי- זה הטבע האנושי בכל העולם
ויכל להיות בהחלט שמי שממש לא מבין מה הקטע ולא קוצה בכלל

א. שהוא לא בשל לזוגיות
ב. שהציור שראה הוציא לו את החשק- ויש מה לעשות עם זה. כי הבעיה זה לא באחיינים שהציגו לו ילדים כסיוט. אלא בפרשנות ובהכללה שנוצרה אצלו בגלל זה. ועל זה אפשרי להתבונן ולעבוד
תגובה יפה! מסכימה..!טל אורות

אני חושבת שהרבה רווקים ורווקות לא ממש חושבים על ילדים לפני החתונה.. וזה בא עם הזמן.. אחרי החתונה.. כל אחד במסלול שלו ובקצב שלו. 

אני חושבת שזה לא דוגמא להסתכל על אחיינים ולהשליך את זה לרצון שלך לילדים. ילדים שלך זה משהו אחר לגמרי..

שתי נקודות שעלו לי ממה שכתבת;תולעת השני
דבר ראשון - האם זה תמיד היה כך, או שרק עכשיו כשאתה רואה את הזוגיות של אחותך מקרוב, זה צף ועלה?

משהו שחשוב לזכור זה שהתקופה הנוכחית ממש ממש ממש לא מייצגת את החיים בשגרה. התקופה הזו מקצינה הכל. בדרך כלל ילדים נמצאים גם במעון / גן / סבאסבתא ולהורים יש קצת פנאי אחד לשניה ולעצמם.

תביא בחשבון שעצם זה שאחותך אצלכם מונע ממנה ומבעלה מדרגה נוספת של פרטיות שיש לזוגות שנמצאים בביתם שלהם. (מה גם שאם וכאשר יש להם רגע של פרטיות ושקט, אתה לא בהכרח תהיה מודע לכך. הגיוני שתראה את הזמנים הקשים במרחב הציבורי-משפחתי ולא את הזמנים הנעימים במרחב הפרטי-זוגי.)

דבר שני - באופן כללי, הגיוני מאד כרווק להתמקד בשלב הראשון של חיים כאדם נשוי - הזוגיות עצמה - ולא בשלבים הבאים: ילדים, נכדים, נינים וכו'...

ייתכן שיש גם נשים ששותפות להרגשה הזו. קודם לבנות זוגיות, ורק אחר כך לשקול לפתח ולהרחיב את המשפחה. אם תפתח את הנושא עם מדוייטות יכול להיות שתופתע לטובה. אני חושבת שעד רמה מסויימת זה נורמלי והגיוני, ושזה סימן שההתייחסות שלך לנישואין הדרגתית, לא מוטעית.

אסיים בקלישאה שאני בטוחה שאמרו לך הרבה, כשהילדים המדוברים הם הילדים *שלך* הכל שונה.
לדעתי אתה צריך לעשות את ההבחנהקל"ת
האם נראה לך שאתה לא רוצה ילדים בגלל שאתה לא אוהב ולא מתחבר לילדים(אפילו אם הם יהיו שלך) או האם אתה לא רוצה ילדים בגלל המחשבה על כל הטיפול וההתמסרות שהם דורשים? או שתי הסיבות?

אם זה נובע גם מהסיבה הראשונה שציינתי אז לדעתי זה קצת בעייתי ולא מחשבה בריאה..וצריך באמת להתייעץ לפני שמחליטים להיכנס לזוגיות .
אם זה נובע רק מהסיבה השנייה אז לדעתי אתה נורמאלי לגמרי ולא היחיד כך. ילדים זה עבודה קשה וכולם מודעים לזה. אך אני חושבת שכשזוג נשוי בטוב, הרצון להביא ילדים הוא גובר למרות המודעות לעמל שזה דורש, ומתמודדים . מה גם כמו שאמרו פה לפני לא ישר שמתחתנים באים ילדים, אז אל דאגה יהיה לך גם זמן לבד עם אשתך לטפח את הזוגיות, ב"ה ה' עשה 9 חודשי הריון כדי להכין אותנו..
בהצלחה!
צריך לעשות הסתכלותהמגיד מרשש

"הסתכלות" קלינית.

הייהפי
מה שלומך?
אם זה הגיוני ? בטח זה חלק ממה שהרגשת שראית את הסיטואציה - אחותך עייפה מאוד בעלה גם מה נראה זוהר?! הפוך הם נראים מסכנים כל כך..
אמת

אז כמה נקד' יש משפחות שבאמת הילדים שלהם מאוד דורשים זה אופי של ילדים וזה באמת אתגר
(כמובן שזה קצת שילוב של חינוך )
אך עם כל זאת אתה צריך לזכור שיש משפחות שלהם יש ילדים שהם פחות גומרים אותם וזה הופך את הגידול ילדים למשהו הגיוני וכיף.

עוד נקודה בכל דבר יש יתרונות וחסרות מצד אחד ילדים זה דבר כל כך טוב וכיף וטהור מצד שני הם יכולים לדרוש ולשגע אותך.
זה באמת לפתח סבלנות וגם ראייה לא כל הילדים ולא כל המקרים זה כמו שיצא לך לראות אצל אחותך
יש ויש(בטוחה שגם אצלה יש מקרים ממש כיפים שלא יצא לך כנראה לראות)
נורמלי כנראה שלאחופשיה לנפשי
הגיוני? בעיניך זה הגיוני וזה מה שחשוב פה לדעתי.
אולי גם לדעת שלא כל הילדים וההורים ככ יעזור.
ואם תראה זוג שמח ומאושר עם ילדים?פשוטת עם
לראות את הצד הפחות יפה של גידול ילדים באמת לא כל כך עושה חשק.. אבל יכול להיות שאם תראה זוגות אחרים שמגדלים בשמחנ ילדים זה ירגיש לך אחרת..
נקודה למחשבהן(:

בכל מקרה, ההרגשה שלך לגיטמית, אתה עוד לא במקום של לרצות את זה בכלל כיוון שאולי אתה לא קרוב לשם "פיזית" ..
לא סתם הגבר "מוכרח" בהבאת ילדים , יש לו מצווה על כך- לעןמת האישה שלא מצווה בכך..
התורה מכירה בכך שהצורך בהבאת ילדים יכול להיות יותר חלש אצל גברים (גם אצל נשים מן הסתם, אבל זאת לא הנקודה) ולכן ציוותה עליו..
אני הייתי לוקחת את המצב ברוגע, יחד עם זאת מתייעצת עם דמות תורנית שאתה סומך עלייה ומרגיש פתוח לשתף בהרגשה שלך..
בהצלחה!
איזה רעיון יפהכבר לא ישיבישער

ועכשיו אני מתחיל לחשוב שאולי באמת יעזור לי לעיין ולהתמקד יותר במצוות פרו ורבו ולהבין את חשיבותה ומה עומד מאחוריה.

בנוסף להבנת המצווהשובאל
תנסה לחשוב על עצמך בסוף חייך, איך תרגיש אם לא יהיו לך ילדים?
תזדעזע קצת מהמחשבה ותבין למה אתה רוצה ילדים...
לא! לא מביאים ילדים כי זה מצווהחולת שוקולד
אולי, אבל לא..השב שכינתך

אני פשוט מרגישה שכל התפיסה כאן היא שאתה לא נורמלי או משו.. כמעט כל אישה נשואה שאני פוגשת מדברת על הנושא הזה- לא תכננתי/חשבתי/דמיינתי לגבי ילדים ולא הייתי מוכנה לדבר הזה וכו'...

זה לא רק נורמלי, אלא שבאמת מבחינת האמת, העיקר הוא הזוגיות, חתן נשאר חתן לשנה לאישתו! ומצוות עונה קיימת הרבה לפני והרבה אחרי הילדים, כך שמי שאומר שכל הענין הוא פריה ורביה שכח שיש את הזוג והשראת שכינה בבית יהודי אמיתי.

זה מה שעולה אצל בחור/ה בטבעיות- בן/ת זוג! וכמו שאצלנו ההורים אמרו לכל ילד שחשב לצאת לחתונה- כשאתה חושב להתחתן תזכור שאשתך/בעלך זה התיק המרכזי והכי משמעותי בחיים שלך!!

יהיו שיחלקו על זה ויגידו שדוחקים בזה מצוות פרייה ורביה ואת הצורך בהמשכיות, אני בכל אופן לגמרי תופסת כך, וחושבת שילד שגדל בבית שהעובדה הזו ברורה להורים שלו- גדל ביותר שלווה ושמחה.

ברור שילדים זה חשוב, ברור ש"עמלנו- אלו הבנים", אין ויכוח על החשיבות ל הענין, אלא על ההבנה שזה לא הדבר היחיד ובודאי שהזוגיות עומדת במרכז ברצינות, בפן ההלכתי.

בעז"ה שתזכה לשאת אישה ותרגיש את החשק הזה להביא איתה ילדים משותפים משלכם לעולם, ודי ברור לי שבעז"ה תגיע לזה. ובעז"ה עוד תזהה את האהבה לילדיך מעצמך. כרגע מאוד הגיוני להתמקד בשלב הידוע לך- שזה קודם כל לרצות, ואז למצוא בת זוג ושותפה לחיים.

אז ב"הצלחה!!

אני חושבתESTER.K

שזה ממש לא אומר שלא תאהב את הילד שלך.

ילד של מישהו אחר זה מושג אחר.

לגיטימי, אבל אשתך לעתיד צריכה לדעת מזה בשלביהודית12
הדייטים המוקדמים. לדעתי זה נורמלי לא לרצות (ולי אישית יש ארבעה, אבל אני מבינה שאנשים שונים זה מזה...) אבל המובן מאליו וודאי במגזר הדתי הוא שרוצים ילדים.
בכל מקרה ילדים זה אכן דבר גדול ועצום ומשנה חיים ואחריות עצומה וטוב מאד שאתה מחובר לרצונות שלך כי זה צעד שאין ממנו דרך חזרה ואושרם של חסרי ישע תלוי בו באופן טוטאלי.
הפך הבריאה.. לא הגיוני ולא נורמלימוש השור...
וכן גידול ילדים זה חתיכת תיק.
וההתייחסות לנישואין שלך מוטעית.
בחיים לוקחים אתגרים לא בורחים מהם. אבוי אם האדם יהיה אגואיסט ויחשוב רק על עצמו.
המשפט לשבת עם אישתי ולתחזק זוגיות מדהימה.. אתם לא עובדי מ.ע.צ זוגיות זה סולל בונה
בפנסיה עוברים לחברת מ.ע.צ
ילדים זה מהמם אבל אסור לשכוחשיהא הכל נחת
ילדים זה שמחה.
ילדים זה ברכה.
ילדים זה...
ב''ה ילדים הם כיפים ומשמחים. אבל אסור לך לשכוח קודם כל שאחרי שהם חמודים הם גם צריכים חינוך והרבה התמדה והשתדלות, מאמץ ועוד מצידנו ההורים.
גם אם זה כיף, ויש סיפוק, יש גם קשיים, אל תשכח שזה לא רק ורוד.
כמובן שאסור לשכוח שיש לך אישה.
אתה חייב לומר לאישה את זה. לפחות לפני שהקשר מתקדם.
ובנוסף אסור לך לחסוך מהאישה את מה שמגיע לה, עד לפרט האחרון. *כולל* זוגיות טובה וכיפית.
גם אם אתה מרגיש שזה מאולץ אתה חייב להיות בישבילה עד הסוף.
ואחרי המעשים נמשכים הלבבות, ובע"זה יהיה לך זוגיות מהממת ומשמחת ומספקת.
בעזרת ה' והשתדלות!
עלה והצלח!
ההתיחסות שלך לנישואין לא מוטעיתחולת שוקולד
נישואין וילדים זה שני דברים שונים ועצם מהות הנישואין זה משהו בפני עצמו.

הרבה גברים לא מרגישים רצון לילדים אבל אחרי שהם נולדים הם רןוצים אותם ואוהבים אותם מאוד וזה נורמלי, ואם אתה מחליט שאתה לא רוצה להביא ילדים בלי להרגיש רצון מראש זה גם לגיטימי (תוציא את ההלכה מהמשוואה כי נראה לי אתה מדבר על עצם העניין) רק בעייתי למצוא מישהי שתסכים לזה
וגם, יש הבדל גדול בין להביא 10 ילדים צפופים לבין 2-3-4 ילדים עם רווחים גדולים
לדעתך צריך להביא ילדים גם אם אין רצון לכך?כבר לא ישיבישער
מה שראיתי בכמה תגובות כאן שהרבה פעמים הרצון לילדים מגיע בהמשך אחרי הנישואין. וזה מסתבר מאד לדעתי.

את אומרת פה דבר נוסף וגדול יותר, שיתכן שאחרי שיוולדו יבוא הרגש והרצון.
השאלה האם באמת יש מישהו שלא חפץ בילדים וחשב שזה עול כבד מידי, ואחר כך (אחרי שנולדו) שינה את דעתו
מניחה שיש כאלהחולת שוקולד
אמרתי את זה כאפשרות. ממש לא כמשהו ש"צריך". זה גם תלוי כמובן ברמת חוסר הרצון
אני גם לא חושבת שכולם חייבים להיות בנורמה ולרצות אותו דבר. לא רואה בעיה עקרונית בלא להביא ילדים כי לא רוצים. הבעיה היא הלכתית ופרקטית כי אתה צריך פרטנרית דומה ולכן הצעתי את האפשרות הזאת
ושאלתי בעינה עומדת, האם באמת את רואה את זה כאפשרות?כבר לא ישיבישער

כמובן שלא "צריך" וחובה. השאלה האם זה דבר הגיוני וחכם.

אני פשוט קצת מופתע לשמוע שזה הגיוני בעינייך להביא ילדים כאשר אין רצון לזה.

וכמו שכתבת זה הכל כאשר נוציא את ההלכה מהמשוואה ונדבר על עצם הענין.

תראה, בפועל זה משהו שקורה ולא מעט לדעתיחולת שוקולד
למשל בהרבה משפחות ברוכות ילדים לא כל הילדים נולדו מרצון, יש אנשים שמביאים ילדים כאידיאל.

אני מדברת על מצב שלא מרגישים רצון אבל גם לא מרגישים הפוך, כלומר, יש הבדל בין לא להרגיש שרוצים לבין להרגיש שרוצים שלא.

ולמען האמת אני בכלל לא חושבת שזה הגיוני וחכם אבל אני חושבת שבגלל שא"א באמת להוציא את ההלכה והפרקטיקה מהמשוואה זאת כן יכולה להיות אפשרות לא רעה
עכשיו זה לא מצב "נורמאלי"44444
אז אל תקח את התקופה הנוכחית כ"נורמה".

בתור אמא ל-3 אני יכולה להגיד שילד שהוא שלך זה שונה לגמרי מ"בייביסיטר" גם אם בתור דוד או אח.
בתור הורה אתה לא "סופג" רק את החסרונות.
זה אחרת לגמרי- זה הילדים שלך.
וגם יש כאלה שלא מסתדרים עם ילדים קטנים- זה בסדר. אח"כ אי"ה הילד גדל.
אני גם לא מסתדרת עם תינוקות.
בסדר, זה עובר ואח"כ הם גדלים ומגיעים לגיל שהם יותר מבינים, יותר חמודים ויותר "בני אנוש"....

בשלב מסויים פשוט רוצים את זה.

בתור בכורה גם אני לא הייתי להוטה לילדים משלי (לעומת חברותי שפינטזו על זה כבר בחטיבה). בשלב מסויים גם אחים שלי גדלו וגם אני כבר לא גרתי בבית....
ופשוט רוצים את זה.

ובאמת ריווחתי את הילדים כך שילדתי רק שהכי קטן כבר היה לפחות בגיל שנתיים וחצי ואף יותר....
באמת עם גילאי גן- יסודי אני יותר מסתדרת ויותר אוהבת.

ובגדול ילדים קטנים "מאבדים את זה" בשינויי שגרה ובלי גן- שעשועים.
עכשיו זו תקופה גרועה עבורם....
אני ברגיל כמעט כל יום בגן- שעשועים ובימי גשם- ג'ימבורי.

כל עוד אין לך רתיעה תקופה של כמה שנים או משהו כזה פשוט הייתי עוזבת את העניין.....
זה פשוט מגיע.....

אםיש לך תקופה ארוכה- כמה שנים רתיעה וסלידה ממש מילדים אז זה המקום לטיפול....
אבל לא נשמע שאתה שם.

אגב, הגיוני שאתה מדמיין זוגיות ועדיין לא ילדים. זה פשוט השלב הבא.
זה כמו שעכשיו אני מדמיינת בית עם מתבגרים שזה אי"ה, השלב הבא ופחות נכדים ונינים.
זה מראה שהבנת משהו בחיים.כל יום
לגדל ילדים זה אכן דבר מאוד לא פשוט ומאתגר אבל בהחלט משתלם, הבנת שהטוב מעורבב עם קושי.
תעשה העתק הדבק לנישואין- גם זוגיות זה המווון טוב שמעורבב עם אתגרים.
בעזרת ה' תהיה לך זוגיות מדהימה שתעבוד עליה כדי שתהיה כזו.
אל דאגה הרצון לילדים עוד יגיע.

אתה צודק מהנק' מבט שאתה נמצא בההריון מספר אחת
אבל אחרי שתהיה נשוי תתחיל לחשוב ולרצות דברים אחרים.
לכל שלב בחיים יש זמן אחר.
וה' גם מסדר לך את מה שטוב לך

לא סתם יש כאלה שנולד להם ילד אחרי 9 חודש ויש כאלה אחרי שנתיים.. (מדברת בדרך טבעית ולא של התערבויות ושמונעים הריון..)
השלב הראשון הוא לבדוק את עצמךאושפיזין מהירח
איך היה היחס של ההורים שלך אליך כשהיית ילד?
מה שידרו לך? איך היית מרגיש אם אמא או אבא היו אומרים שהם לא סובלים ילדים?
אתה מרגיש שאתה בהתנגשות עם ההרגשה הטבעית של כל גבר שרוצה להיות אבא?
שאוהב ילדים? או שאתה עם עצמך בסבבה

יש פה המון שאלות לפני שאתה מתקדם הלאה
אנסה לענות ולהסבירכבר לא ישיבישער

היחס של הורי יתכן שלא היה מושלם. ואולי באמת שידרו מין קשיחות כזאת,

אבל זה יהיה רלוונטי רק לכשאלך ליעוץ וטיפול ונצטרך לנסות להבין את הגורמים להרגשתי. כרגע אני לא במקום הזה.

לגבי הרגשות שלי, זה בדיוק מה שניסיתי להבין. 

האם בכלל יש דבר כזה "רצון טבעי של כל גבר להיות אבא", ואם אינני מרגיש כך אזי אני בהתנגשות כהגדרתך. או שהגיוני שהרצון יבוא ויתפתח רק בהמשך הדרך לאחר הנישואין ולא מוכרח שיהיה אותו לרווקים.

וממה שראיתי הרבה מהמגיבים פה מסכימים עם הצד השני.

יש פה עוד צד באמתאושפיזין מהירח
כמו ש @מקרוני בשמנת אומרת זה נובע *גם* מרקע דתי/רוחני
אבל לא רציתי להכנס לזה כי גם חילוני מצוי רוצה להיות אבא
בקיצור העיקר מודעות, וכן זה מאד חשוב ובסיסי אלא אם אתה בזוגיות עם מירב מיכאלי
והנישואין עצמם?אביטולי
"לשבת עם אשתי בשקט ושלווה.." נשמה..זה לא עובד ככה, גם אצל הזוגות הכי רגועים ואוהבים ומסתדרים ושיוויוניים יש הרבה מתחים, גם מי שמתחתן ואין לו ילדים כי לא רצה או לא יכל להביא הזוגיות לעולם אינה פרחים ולבבות. זו מע' יחסית סוערת, עם עליות ומורדות, עם התנגשות רצונות, עם הרבה מאוד דרמה ומטרתה לתקן את האדם ומידותיו. לא לחיות בסיפור סינדרלה. כנ"ל לגבי ילדים, הם משגעים ת'שכל אין ספק אבל הם גם מביאים אושר וסיפוק וטוהר והרבה הרבה נחת ב"ה.
אענה כנשואה צעירהמקרוני בשמנת
קודם כל כן, זה קיים. אצל חילונים יש לזה יותר מקום. אצלינו- כמו שאתה רואה בתגובות- לא ממש לגיטימי.
מה שחשוב לדעתי זה שתעבוד על עצמך, או לבד או עם איש מקצועי כלשהו כדי להבין את המניעים לחוסר הרצון. אולי זה בר טיפול, אולי אפילו מדובר במשקעים שכדאי לטפל בהם בלי קשר.
ובנוסף אתה יכול לצאת לדייטים, רק לעדכן ולהיות הוגן בעניין הזה. יש הרבה שעוד לא מוכנים וזה בסדר.
לא נכנסת לצד ההלכתי כי אני לא אשת הלכה. אני רק אנושית וכבת אנוש אני חושבת שעדיף עשרת מונים להביא לעולם נשמה כשהיא רצויה ואהובה מאשר כי ככה צריך ואולי להסתכן ביחס לא מתאים כלפי אותה נשמה. יש הרבה מקרי התעללות בילדים, אז כל ה"תאהב את הילדים כשהם יהיו שלך" לא בהכרח עומד במבחן המציאות.
גם אני לא סובל ילדים (בקטע של הרעש וההמולה והטרחה)ברוניש

ואז מה? בשביל זה אתבטל מהמצווה הראשונה והעיקרית בתורה? אדרבא, לפום צערא אגרא.

אדם לעמל יולד.

אין דבר כזה שקט ושלווה בעולם הזה, זו אשליה גמורה. תסבול קצת בעולם הזה ותרווה נחת בעולם הבא. אגב, רוב הזוגות בלי ילדים בסוף מתגרשים כי הניצוץ הראשוני עובר די מהר ולאחר מכן אין מה שיחבר ביניהם.

מסכנים הילדים שמגיעים לעולם שלא סובלים אותםחולת שוקולד
מסכנים ילדים שהוריהם מגדלים אותם רק בשביל הכיף העצמי שלהםברוניש

יש לך מחקר שמוכיח את זהמקרוני בשמנת
שזוגות בלי ילדים מתגרשים יותר?
אני חושבת שמה שכתבת בסוף על הזוגות שמתגרשיםתפוחית 1
יכול מאוד לפגוע בזוגות מאותגרי פוריות שמצפים לילדים..
היה ראיון מקסים בהידברות עם הזוג של כרטישיח,הם חיכו 6 שנים לילדים ואמרו שממש לא היה חסר להם על מה לדבר.
יש עוד כל כך הרבה מעבר
מה פתאום, זוגיות טובה לא מתבססת על הילדים.
יש עוד כל כך הרבה מעבר!
אם כבר, הילדים מתבססים על זוגיות טובה.
ילדים זה ערך בפני עצמו.
ילדים זה אושר אין סופי!!!
ואם לא מרגישים אהבה לילדים, ייתכן שזה בשל חוויה שלילית... במיוחד בתקופה הזו זה לא דוגמא...

בתור בכורה במשפחה מרובת ילדים וכיום אמא לתינוקי מתוקי, אני יכולה להגיד שילדים זה אולי קצת רועש וכשהם קטנים גם דורשים טיפול פיזי,
אבל הם כאלו מתוקים, ובסוף הם יגדלו להיות עוד בני אדם בעולם- זה מדהים!

אבל שוב- מכאן ועד למחשבה שילדים זה מה שמחבר בזוגיות, הדרך מאוד רחוקה.
להיפך, כשאנחנו רוצים זמן זוגי- משתדלים לא לדבר על ילדים... אלא עלינו ועוד...

בהצלחה

2 דברים 1 להיות נשוי זה לא פשוט זה תיק וזה אומר המון המוןיוניייי
עבר עריכה על ידי יוניייי בתאריך י"ח בניסן תש"פ 19:08

אחריות ולהביא ילדים זה עוד תיק שהם בוכים וצורחים ומחרפנים תמוח אבל אני מאמין שזה יהיה הילדים שלך אתה בטוח תאהב אותם ויהיה לך קל יותר לטפל בהם ומה גם שהם מביאים שמחה

טבעי לגמרימ. שלום

חינוך ילדים זה אכן דבר מתיש ומתסכל

למי שלא למד חינוך ילדים. זה תורה שלמה שצריך ללמוד.

מי שלמד יודע שזה דבר מאתגר ודורש כוחות, אבל ממלא את הלב בסיפוק ושמחה עצומה אח"כ. כמאמר הפתגם "ילדים קטנים - נחת קטנה, ילדים גדולים - נחת גדולה".

ענו לך מלא דברים חכמיםאיזה יום שמח

רק מוסיפה שלא שופטים סיטואציה במקרה קיצון

והקורונה היא חתיכת קיצון

ועוד דבר, אני מאחלת לך שלא תצטער אף פעם שאין לך ילדים עדין

אתה רווק וזה רחוק ממך אבל כל כך הרבה זוגות בוכים שהם משתוקקים לילדים וה' רוצה אחרת..

ואווו אחת התגובות החזקות אהבתייוניייי

והיא ממש ממש צודדקת

א. לגדל ילדים,ד.

זה דבר עצום, משמח - וגם מטרה ערכית גדולה. משימה אמיתית. תוכן לחיים - וגם השקעה לטווח ארוך.

ומעבר לכל זה, כידוע יש מצוות פריה ורביה.

ב. ממש לא כדאי לקחת דוגמה ממה שאתה רואה כרגע מאחותך ובעלה עם שני ילדיהם הקטנים. 

ויש בהחלט פרטיות ושקט גם עם ילדים. נכון, יותר תעסוקה איתם (משמח), וצריך לדעת להתארגן. אחרי שלושה, כבר מתחיל להיות קל יותר..

ג. "זוגיות מדהימה", חלק ממנה זה הילדים. המשימה המשותפת. 

ד. אכן, המחשבה כאילו לנצח "תשב עם אשתך בשקט ובשלוה ותתחזק זוגיות מדהימה".. היא טעות בהתייחסות לנישואין. לדעתי, כנ"ל, בסופו של דבר זה גם על חשבון "הזוגיות המדהימה" (צביא גם בחשבון שאשה נורמלית, מאד רוצה ילדים..).

אז כדאי להתבונן מחדש על הערך והטוב, לחשוב איך דבר כזה מחזק גם את הביחד של האיש ואשתו - וגם, לעודד, אם באים במבט טוב, משהו יכול להשתנות כשכבר יש ילדים משלך... זה אחרת מלראות אצל אחרים.

כותבת בתור אמא ל-3 קטנטנות..אור אין סוף

לא קראתי את כל התגובות..
אבל חשוב לי להשמיע את החוויה שלי בתור אמא ל-3 קטנטנות (4,3 ושנה)
שלהיות אמא זה פשוט אושר מטורף!!!
אנשים תמיד מדברים על הצדדים הקשים- לקום בלילה לתינוק, בלאגן בבית וכד'..
ופחות מדברים על הדברים הטובים- על החדרים בלב שמתווספים לך פתאום,
על האושר שאתה מרגיש כשאתה רואה אותם גדלים ומתפתחים, 
על החיוך שלהם שבאמת יכול להמיס אותך..
זה אולי נשמע קצת קלישאה איך שאני כותבת אבל אני ממש מרגישה ככה.
אני לא אומרת שלא קשה לגדל ילדים, נכון זה מאתגר ודורש הרבה עבודת מידות-
אבל באותה מידה גם זוגיות זה לפעמים מתאגר ודורש עבודת מידות,

וכמו בזוגיות- ככל שיותר תשקיע- יהיו פירות יותר מתוקים..
אני אומרת שוב- כי זה ממש חשוב לי שהקול הזה ישמע-
ילדים זה שמחה!!!
באמת שהגעתי לרמות אהבה ואושר שלא הכרתי קודם בזכות הילדים..
בהצלחה רבה!

אשרייך אבל זה נדיר כאילו בואי לא כולם ככה ברור שיש אושריונתן המקורי

אבל הקושי מטורף את באמת נדירה כל הכבוד אבל ממך אי אפשר ללמוד לשאר 

ממש לא כזה נדירחולת שוקולד
עובדה שאנשים מביאים ילדים. סימן שהתועלת עולה על העלות
זה שאנשים מביאים ילדים זה לא אומר כלום!!!!יונתן המקורי

זו הנורמה ואדם חושב גם על העתיד שלו ולא שיש לי משהו נגד ילדים חלילה אבל לומר שזה אושר אין סופי כל הזמן ואין מזה זמנים של לחץ ועצבים והמון המון שעות בלי שינה זה קצת איך לומר שטיות בקיצור ילדים זה דבר לא קל וחייבים להביא ילדים כי זה ההמשך של האדם

בטח שזה אומרחולת שוקולד
רוב האנשים מביאים ילדים בשביל עצמם. סימן שזה שווה להם את הקושי
ואף אחד לא אמר שאין קשיים ורק אןשר אין סופי. ממש לא. אבל הקשיים שווים את זה בגדול.
ולא "חייבים" להביא ילדים. "רןצים" להביא ילדים (לא משנה למה. גם בשביל המשך זאת סיבה לגיטימית אבל צריך לרצות)
לפי דברייך אנחנו אנשים ממש ממש אגואיסטיםיוניייי

ואין לנו מושג עד כמהמר שוקו

חחח תכלס צריכים משהו שיתפוס את הזונדה לפני שמתיםיוניייי

חחח הייתי מעדיף שינתק את המכשירמר שוקו

חחחח ואיי חס ושלום תדבר ככה בגיל 90 נראה אותךיוניייי

גם לא בגיל 90מר שוקו
שואף לחיות יותר, וגבי העדפות מעדיף להיות פעיל עד הרגע האחרון, ללכת לישון ולא להתעורר
נכון. מה לעשות? אף אחד לא מביא ילדים בשבילם.חולת שוקולד
כי הוא חושב שהוא יהיה הורה מושלם ושיהיו להם חיים תותים. אנחנו מביאים ילדים בשביל עצמינו. (או בגלל אידיאל. אבל לא *בשבילם*)

וזה נורמלי וטבעי ואני לא הייתי רוצה לגדול בידיעה שההורים שלי לא רצו אוצי בשביל עצמם והביאו אותי לעולם בשבילי. כמו שלא הייתי רוצה למשל לבעלי יחיה איתי בשבילי כדי לעשות לי טובה ולא בשביל עצמו כי טוב לו איתי
לא נכון!! זה הכי הכי מצוי וכל הקושי זה רק המעטפתמעין אהבה
זה בדיוק השקר של העולם שאנשים מאמינים לקליפות החיצוניות שלפעמים מצטיירות כקושי כעבודה כסבל
אבל זה לא ככה

ילדים זה הדבר הכי נותן משמעות פנימית ושמחה לנשמה
וזה כמו אוכל בריא- לא תמיד זה טעים וקל בביס הראשון
זה דורש התמסרות ללא ספק
אבל בפנים- הלב שמח ובחיים לא היה מחליף את זה בכל חיי הנוחות שבעולם

לעולם לא הייתי בוחרת בחופש ובעצמאות שהיתה לי פעם במקום האוצרות שקבלתי עם כל הקושי
זה מה שמגדל אותי באמת
יותר מכל דבר אחק

ולא אני לא נדירה

פשוט מבחוץ רואים רק את הקושי
וזה רק מחזק אותי כמה חשוב להאיר פנים והיות הורים שמחים -לעשות לאנשים חשק להורות..
לא מסכימה.שירה515
לא חושבת שזה קושי 'מטורף' עבור רוב האנשים.
זו משימת חיים.

הרבה הרבה יותר קשה למי שלא מצליח ללדת ילדים.

גם חיי נישואין הם אתגר לא פשוט, לחלק פחות ולחלק יותר. וגם זה אתגר חיים.
גם ללכת לעבודה כל יום זה לא קל, אבל רוב האנשים מעדיפים לעבוד ולא להיות מובטלים.
אלה החיים שלנו, באנו כדי לעבוד. כשאנחנו מתאמצים ומתקדמים, זה ממלא סיפוק ואושר.
חיים ללא אתגרים לא מביאים סיפוק ושמחה, רק דיכאון.

אני אמא ל6.
ואווו תכלס אנשים חושבים שרווק זה חיים משוגעים אךיונתן המקורי

בסופו של דבר  זה בדידות מטורפת ואם אין ילדים גם לא קל כי כל הזמן מצפים

נתחיל מהסוף: ילדים הם תעודת ביטוחshaulreznik

לא כיף להזדקן כשאת/ה ערירי/ת. רק באגדות שני בני הזוג הולכים לעולמם בעת ובעונה אחת. כשיש ילדים שכבר הספיקו להתבגר, ההרגשה היא שונה, הם יעניקו עזרה במקרה הצורך, יתעניינו בשלום ההורה המזדקן וכן הלאה.

עכשיו נחזור להתחלה: יש הבדל מהותי בין אחיין לבין ילד משלך שנוכחת בלידה שלו, החלפת לו חיתולים ועקבת אחרי ההתפתחות שלו. בערך בגיל שנה גם הורה שאדיש לילדים מתחיל להבין שלמשפחה שלו התווסף בן אדם קטן שירש אי אלו תכונות מאימא ומאבא יחד, ושכף ללטף אותו, לשחק איתו ולהתפעל מהאהבה והשמחה שהוא מעניק בחזרה.

אכן, קשה לטפל בילדים (בערך עד גיל 3), אבל הם די מהר מגיעים לשלב שבו כיף להיות איתם.

זה נורמאלי שאתה חושב על הזוגיותבלבב שלם
-חול המועד-
כמו שכתבו פה כמה אנשים, הרבה גברים החשיבה והמשיכה העיקרית שלהם לפני החתונה היא לאישה ולזוגיות וכלל לא חושבים על ילדים.. (בניגוד לאישה שהרבה פעמים רוצה להיות אימא ולהביא ילדים..) עכשיו אתה רואה את כל הקושי בגידול הילדים מהצד וחושב לעצמך למה לי כל הדבר הזה, הרי בסך הכל אני מחפש בחורה שתשלים אותי ונחיה בשמחה ושלווה? קודם כל אל תבהל מהתגובות שאתה לא בסדר כי זה טבעי ממש. לפי הנראה ממה שכתבת זה לא שהגעת להחלטה שאתה לא רוצה להביא ילדים, פשוט אין לך משיכה להביא ילדים ואתה רואה שזה עבודה קשה אז עולות מחשבות.. אז התשובה ה'טבעית' לדעתי היא אחרי שנולד ילד יש לך אהבה עצומה אליו ואתה מוכן להשקיע בו המון. ולא סתם יש לגבר משיכה לאישה, אלא כד להביא ילדים לעולם! (אני מתכוון לומר שהדבר הטבעי הוא מבחינה מסויימת נכון וטוב לאדם. כמו שיש לאדם משיכה לאכול כדי שהוא יאכל ויחיה. אבל כמובן שלאכול הרבה מידי זה מזיק וכו')
התשובה המחשבתית היא שאתה צריך לרצות להביא ילדים לעולם כי ה' ציווה אותך, וזאת מצווה גדולה מאוד מאוד. ויש בזה עוד כל מיני תועלות גשמיות וכו'
המציאות כרגע לא נורמאלית.אמא12

אל תסיק מזה מסקנות לילדיך שיהיו בע"ה.

אני פעם מאד אהבתי ילדים, אלף בייביסיטרים וכו'.

מאז שנהייתי אמא, אני לא מסוגלת לנשק ילדים של אחרים- ואת שלי אני טורפת כל היום מאהבה.

מה שקורה לפני שאתה אבא לא דומה בכלום למה שקורה אחרי.

למה, אתה יודע מה זה להיות נשוי?? כמה שיסבירו לך, לא תבין. לא כי יש בך בעיה, אלא כי זו מציאות שכל כך גדולה ממילים.

אני עדיין מעכלת מה זה להיות נשואה. ואני נשואה כבר זמן לא מבוטל..

כך גם ההורות. אין לך מושג מה זה להיות הורה. אז אל תגיד לעצמך שאתה לא רוצה. תגיד "אני לא יודע מה זה". כי המילים משנות מציאות.

ה' בנה את המערכת ההורית בצורה מדהימה- התינוק נולד כל כך חסר ישע וזקוק לך, שאתה נותן ונותן ונותן- ומתוך הנתינה באה האהבה.

אני לא מהאמהות שישר שהתינוק נולד מאוהבות בו. אחר כמה זמן אני מסתכלת על התינוק הזה, שיצא ממני, ומתאהבת.

דווקא האינטנסיביות גורמת לאהבה.

וב"ה יש לנו זוגיות מדהימה, והמון זמן לעצמנו, ונופש זוגי פעם בכמה זמן, ולא מרגישים חנוקים בכלל.

רק ברי מזל על האוצרות שנפקדנו בהם.

כמה דבריםשירה515
א. נראה לי שהרבה בחורים (להבדיל מרוב הבחורות) לא ממש בקטע של ילדים לפני החתונה.
ב. כמו שכתבו הרבה לפני, אנחנו לא במצב נורמאלי.
ג. לא כל הילדים בוכים וצורחים כל היום! אם מגיעים למצב כזה (בשגרה), כדאי ללכת לחוג הנחיית הורים או לקרוא בנושא (ממליצה על גישת שפר, למי שכבר הורה).
מכירה מישהו - בתשובה לשאלתךלגעת בלב
מכירה מקרוב מישהו שהצהיר כרווק בכל הזדמנות שהוא לא בעניין של ילדים קטנים ו"גם על הילדים שלו הוא לא יסתכל עד גיל חצי שנה"..
וכנשוי הוא משוגע על הילדים שלו
בהמשך לדברים חכמים שכבר נאמרו כאן, נשמע לי מדבריך (עד כמה שאפשר לקלוט דרך הכתוב) שאתה פשוט לא צריך לעשות מזה סיפור, או לחשוב שאולי יש לך בעיה, וכל דבר יגיע בזמנו.
נראה לי נורמליארץטרופיתיפה
טוב שאתה מודע, שלא תהיה בהלם כמו אבות אחרים
לפני הכל יש את המציאותסלמנקה
והמציאות היא שהתוצאה הטבעית של יחסים גופניים בין גבר לאישה היא צאצא.
כך העולם בנוי.

גם אם לא תסתכל על המצווה, גם אם לא תעמיק, גם אם לא תרצה ילדים.

הניתוק שיש בעולם שלנו בין המעשה לבין התוצאה היא מלאכותית ויוצרת עיוותים רבים.

אתה לא צריך לחשוב על זה כל כך הרבה. אם אתה רוצה זוגיות תחפש זוגיות.
כשתתחבר לבת הזוג שלך ותאהב אותה באמת תבין כמה ילד שהוא תוצר של אהבה אמיתית זה דבר נפלא.

נ.ב. יש כל מיני שיטות חינוך. אין שום סיבה שילדים יבכו כל היום ויתישו כ-ל הזמן את ההורים. כשיהיה רלוונטי תחפש הדרכת הורים שתתאים לך ולאורח החיים שתבקש.
קל זה לא אבל החיים לא קלים. ויש לזה תגמול. חכה שהילד הקטן שלך יחבק אותך חזק.
ילדים זה אכן "קוץ בתחת"ה-מיוחדאחרונה

לפעמים

אבל לעניות דעתי מי שאתה רואה כעת זה לא משקף

ולמה?

בלי שום קשר לתקופה הנוכחית יש אכן תקופות של ילדים שהם בכלל משגעים אותך 

ובקשר לתקופה הנוכחית הילדים נמצאים בעיקר בבית, לא בסביבה הטבעית שלהם וכנראה ישנים באותו חדר עם ההורים מה שמטריף את כל הצדדים

לגבי הדמיונות שלך על זוגיות יכול להיות שלא היית ער לזה שיש ילדים בזוגיות נראה לי זה דבר הגיוני

אז כן. ילדים יכולים לשגע אותך אבל להביא לך אושר מעבר לכל דמיון. שילד בוכה בלילה ומשגע אותך ופתאום הוא נותן לך מבט חמוד כזה אתה נמס במקום או שילדה פתאום מחבקת אותך ונותנת לך נשיקה זה שווה את כל השגעת שמביאה לך לפעמים

תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

למען יראו ויראו...😌שבורת,לב

מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

שני הצדדים לגיטימיים בעיני, מדהה יותר עם הצד שלךadvfb

יש הרבה אנשים שתופסים את הדת כעניין טכני.

עשית א' ב' ג' - אתה דתי.

לא עשית - אתה לא.

עשית ד' ה' ו' - אתה זוכה גם לטייטל "תורני"

לא עשית - אתה לא.

אממ יש בזה צדק מסויים וברור שאיפשהו עובר הגבול.

מזדהה מאוד עם הלך הרוח שאת מביאה - המוטיבציה לעשיית פעולות היא לא פחות חשובה מהעשייה עצמה. היא ה"נשמה" שנותנת משמעות לעשייה.

בכל מקרה, לגופו של עניין

אם ככה אדם מגדיר את הדת מבחינתו - זכותו המליאה. מי יגיד לו לא לעשות את זה? יש בחירה חופשית בעולם.

ובאותה מידה - זכותך לבקש מאנשים להציג אותך כפי שאת חושבת. יש לך עולם ערכים ואת רוצה שיציגו אותך לפי עולם הערכים שלך, בדגש על להגיד את מה שנראה לך עיקרי ולא את מה שנראה לך טפל. יש יותר פשוט מזה?

יש מן אשליה כזאת שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו לאיזה מילון מושגים דמיוני ביחס לאיך רמה דתית נשקפת אבל כל זה עורבא פרח

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1

אמן ואמןנגמרו לי השמותאחרונה

מצטרפת מכל הלב ❤️

שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה טובה לחיים טובים, לשלום ולכל הישועות.

ב"ה גאולה שלמה פרטית וכללית לכולכם 🙏🌷🏠

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

זו בדיוק הנקודהבחור עצוב

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

בסדר, זה לא שהוא מוריד זבלנוגע, לא נוגע

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילוא

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

הוא סופר גאון רגשית, פשוט זה עניין של ניסוי וטעייהנוגע, לא נוגע

צריך לפעמים להקשות עליו, להגיד לו להעלות רמה, ולדייק אותו. כלומר להעלות אותו על המסלול האישי שלך.

פעם קראתי כתבהמשה

על מישהי שנפרדה מהחבר שלה בגלל שהיא הבינה שהיא פשוט נמצאת בתוך לולאת צ'ט. הוא פשוט אמר לו מה לעשות והוא עשה.

די נוהפי

הוא לא באמת יכול להחליף בן אדם

הוא גם קוטע כל רגע ומביא מלא עצות

הוא נכשל בתור גבר או אישה

נקווה שלאבחור עצוב

שתהיה שנה טובה! בע"ה כולנו נמצא את החצי השני שלנו ולא נזדקק לפתרונות ביניים.

השאלה האם יש מעגלי תמיכה נוספיםadvfbאחרונה

זה שהAI עושה את זה זה לא הבעיה, הבעיה אם יש עוד מעגלי תמיכה או אין.

לא נתקלתי בזה

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילוא

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

חיפשתי באינטרנטנקדימוןאחרונה

ובאתר שלהם יש רשימת שדכנים עם מספרי טלפון. תחפש את מי שהכי קרוב אליך ולנסות ליצור קשר ישירות.

אולי המיזם לא התרומם, ורק נשאר אתר...?

מה מחזק אתכם בשמירת נגיעה?פצלשלי2

שלום

שואל באמת כדי לחזק את עצמי

אני לא רוצה משפטי חכמה וכאלה אלא ממש דברים שאפשר לשבת וללמוד ולהעמיק בהם שיחזקו אותי מהבחינה הזו

יש לציין שאנחנו שומרים ולא נפלנו אבל אני מרגיש בקושי עצום לפעמים בנושא וזה מפריע לשנינו ואני פשוט רוצה להתחזק

שבוע טוב ותודה מראש

לזכור שמחוייבים ואם זה זה, אז נזכה לכך בהמשךארץ השוקולד

אישית, לא מעמיק בהלכות, שמח שלשנינו זה אתגר כי זה סימן שאוהבים ומקיימים את ההלכה כי צריך למרות הקושי ויודעים שזה זמני (מאורסים)

יישר כוח גדול!נחלת

לאחרונה אני מאמץ את המשפטנקדימון

קיבלתי החלטה, ואני יכול לעמוד בה.

לדמיין סיטואציות של שמירת שבתפ.א.

הרי בשבת לא היית מדליק חשמל בגלל רצון רגעי או דחף עז להכין משהו

זה לא כל כך יעילPaslash

בגמרא בסוף מסכת עבודה זרה מובא מקרה בנוגע ליין נסך של יהודים שיושבים עם פרוצה גויה, שהיין לא נאסר. והסיבה: שאמנם גובר על היהודים יצר העריות, אך עדיין לא מוכנים לשתות יין נסך (ולכן לא סביר שהם נתנו לגויה לגעת ביין). עיין סט:

או כמו שאמרו במקום אחר, גזל ועריות - נפשו של אדם מתאוה להן ומחמדתן.

האמת שאהבתי!! יפה!!נתקה

לכבד את עצמיהפי

זה לא קשה

תודה על כל התגובותפצלשלי2

והאם יש לכם שיעורים שאתם אוהבים לשמוע בנושא ובנושא זוגיות בכללי?

מחפש בסגנון הרב שרקי כזה רציונלי פשוט ובהיר

פשוט לו אין הרבה

יש לרב ערן טמירשלומית.

סדרה יפה. עוסקת בעיקר בדייטים כפי הזכור לי אבל לא רק

אם אינך חושש.....נחלת

מרב המוגדר חרדי, ממליצה מאוד על הרב אבנר קבאס (הרבה הומור....)

ורבנים נוספים העוסקים ומרצים בנושא. לצערי איני זוכרת את

שמותיהם, אבל שמעתי ברדיו וכן ראיתי ביוטיוב.

ישנם ביניהם כאלה שממש מפרטים מהפגישה הראשונה. באתר "הידברות". מצויינים.

אגב, באתרי השידוכים השונים ביוטיוב יש טיפים טובים מאוד

ומאמרים טובים מאוד בנושא.

בהצלחה!

פעם היתה חוברת ישנהאריק מהדרום

"מגע הקסם" לא יודע אם אפשר להשיג אותה בחנויות אולי באינטרנט אפשר.

אצל המחברת בהר נוףפתית שלג

מעולה שיש לכם קושי לשמורPaslash

אם לא היה קושי זה היה נורה אדומה. כדאי שתתרגלו, זה הולך לחזור בראונדים כל חודש

ועכשיו ברצינות - אין פתרון קסם. רק אני יכול לומר שזה קשה וצריך להסתכל קדימה. לזכור שזה תחום בזמן ושיש ודאות מתי נגמר. ותכלס חזרתי על מה שארץ השוקולד אמר

לא תמיד אם לא קשה, זה אומר משהו ("נקודה אדומה")יעל מהדרום

לק"י

זו הערה לגבי מי שלא מרגיש קושי, שלא ייבהל שמא משהו לא בסדר בקשר.

וגם נראה לי שיש קצת הבדל בתחושות לפני החתונה ואחריה.

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

שמע - לא יזיק לנסותנתקה

אולי נגיד שכשאתם הולכים

אם זה לא מציק

אז שיהיה לך חפץ אחר ביד שאתה משחק איתו

כדור כזה של התרמות דם או מפתחות

החלטה חד משמעיתshindov

קנס של מאה שקלים, אם לא עומדים בהחלטה. אתה תעמוד בהחלטה. הכי טוב לא להיפגש. לא תהיה לך שום בעיה.

קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורהנוגע, לא נוגע

צריך להכיר טובה לה' שהפגיש ביניכם, זה ממש לא מובן מאליו, ולשמור את מה שהוא מצווה.

לזכור שלצד השני גם יש אח שלא רוצה שמישהו יגע באחותו בלי מחוייבות.

לצאת מהפרספקטיבה המצומצמת של מה אני מרגיש, להסתכל מלמעלה על העניין ולהתחבר לאמת המוסרית והתורנית שלא נוגעים לפני חתונה.

לזכור שמטרת האיסור היא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב - זה הזמן הכי טוב להתחבר לצד של "וארשתיך לי לעולם" ושל "אחותי כלה". לקשר הפנימי השורשי שהוא הרבה מעל הגוף והמגע. עכשיו אתם באורות הגבוהים המיוחדים שבהמשך החיים אתם תכניסו אותם לכלים, ואם עכשיו אתם מצמצמים את האורות, זה יכול להשפיע על כל העתיד שלכם.

נפלא ממש, נוגע לא נוגע.נחלת

וואוו "נוגע לא נוגע" 😉 - זה הפטרוןנתקה

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

מה? מה הקשר אם יש לה אח או אין לה אח?דריה פלג

מזכיר את התפיסה כאילו מי ש"אחראי" על "טוהר האישה" זה לא היא אלא הגברים בחייה..

או כמו הקטע הדפוק שיש לחלק מהגברים לכבד אישה רק כתלות בהאם יש גבר בסביבתה שאותו צריך לכבד.

הרבה פעמים אם מישהו מתחיל עם מישהי והיא לא בעניין, היא יודעת שהוא לא יפסיק לנדנד עד שהיא תגיד "יש לי חבר". כי אז יש פה גבר שהוא צריך לכבד, אם סתם האישה בעצמה לא רוצה זה לא מספיק

אני לא מאשימה אותך ברעות החולות האלה, אבל צריך לשים לב שלא נגררים לשם בטעות

אני יותר מהגוררים, לא מהנגרריםנוגע, לא נוגע

זה לא משנה אם בפועל יש לה אח או לא, זה בא לשקף לבחור תחושה מצד מה ששנוא עליך.

אז אם כבר מתאים יותר לשאול- ומה אם אין לבחור אחות (למרות שלך תוכיח שאין לו)

עדיין לא הבנתי את התשובהדריה פלג

למה שמישהו ירצה "שלא יגעו באחותו" כאילו היא איזה אובייקט שברשותו, מילא היית אומר "שרוצה שאחותו תשמור מצוות" וגם על זה היו לי קושיות

אם קשה, תוותריהודי שואף לטוב

הרגזתי אותך? מצויין.

חלילה לוותר.

קח את הכעס הזה שקפץ לך הרגע, ותחשוב מאיפה הוא מגיע.

זה פשוט לא שייך. 'נישט שייך'.

להשקיע את זה עמוק בנפש.

זה פשוט לא שייך.

בנוסף, מבחן המרשמלו.

תחזיק חזק. הגעגוע בונה את הקשר.

יפה מאוד.נחלת

אני מגדירה לעצמי את התקופה של הדייטיםעַלְמָה

כ "תקופת אימון לעתיד"

ואז כשקשה לנו לשמור (גם אנחנו שומרים) אנחנו זוכרים רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגע.. אלא בשביל להתכונן למשהו גדול יותר שיבוא אחרי החתונה.

וגם לזכור את החומרה של זה וללמוד (כל אחד לבד) על החשיבות של זה עוזר מאוד.

לזכור רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגענחלת

כל כך יפה ונכון! תודה!

הקפדה על הלכות ייחודadvfb

לזכור שזה איסור יהרג ואל יעבור, כפשוטודורש טוב לעמי

כך פסק החפץ חיים. (מצד איסור קריבה לנידה). אמנם ברמת ההתפרטות ההלכתית יש מקום לדון לגבי סוגים שונים של נגיעת חיבה, אך הגבול דק מאד. רגב זה רלוונטי גם לקשיים אחרי החתונה כשאסורים. ומחומרת העוון נלמד על שכר הנזהר ממנו.

יפה מאוד. תודה.נחלתאחרונה

עצה של מאמנת - טובה או לא?איזו

נפגש עם בחורה מעולה תקופה ממושכת, מאוד מתאים מבחינת כימיה, סגנון, ערכים משותפים, נתונים טכניים. מאוד אוהב אותה. יש לי רק משהו שמציק לי: לא מרגיש שאני נמשך אליה מספיק. היא אמנם מוצאת חן בעיני, אבל בראש שלי דמיינתי את אשתי עם שיער חלק ולא כמו שלה. זה מרגיש לי נושא כל כך מטומטם ולא מהותי, אבל מנסיון עם אחרות, זה בדרך כלל מה שיותר מדליק אותי.

דיברתי עם מאמנת לחתונה על הבעיה הזו. היא אמרה שאם הבחורה סה"כ די מוצאת חן בעיני ויש פרט מסויים בחיצוניות שמפריע, אפשר לבקש/להציע לה בעדינות (לא לדרוש!) שאולי תעשה החלקה כי זה יגביר לי את המשיכה מ7 ל10. היא הציעה שאפילו נבוא שנינו אליה לייעוץ והיא תתווך לה את הנושא הזה.

אמרתי לה שבעיניי זה נשמע מאוד רע, וייתכן מאוד שהבחורה תיפגע. מבחינתי אני צריך לקבל ולהימשך לבחורה כמו שהיא עכשו, ללא מניפולציות שאני מבקש ממנה לעשות על עצמה. לא יודע, נשמע לי רעיון חצוף. המאמנת אמרה שבנים אחרים כבר עשו את זה והבחורה לא נפגעה ודווקא שיתפה פעולה.

מה אתם, ובעיקר אתן, אומרים?

דווקא אני מכירה כמה וכמהשלומית.

ג'ינג'ים "כתומים אש" ומאוד רגועים ושקטים באופי, ובקושי מכירה ג'ינג'ים סוערים

אומרים שיש עוד תקווהפורחת מבפנים

מרגישה שחייבת להוריד את הדברים אל הכתב, ולעצמי כתבתי מספיק. אז משתמשת גם באופציה הזו.

יש לי סיבות טובות מאוד לפחד מנישואים. חלקן קשורות ברקע שלי, חלקן נוגעות לאופי שלי, חלקן לעובדה שכבר שלושים שנה אני לבד.

לא רק לבד במובן של רווקה, לבד במובן שלמדתי וסיגלתי לעצמי במשך הרבה מאוד שנים דרכי התמודדות בודדות. בשנים האחרונות יש מגמת שיפור ואני שואפת לשינוי מהותי בפן הזה, אבל בינתיים, מה שחזק ומוכר לי יותר זה הלבד.

ועכשיו הוא הגיע לחיים שלי. והפחד קיים ונוכח וחזק ולעתים משתלט, אבל את זה אני מכירה. אני רגילה לפחד ולעשות. המוח שלי הוא מהאלה שמייצר קטסטרופות ורוצה לשמור עליי משינוי בכל מחיר, ולמדתי להתמודד איתו בכל מיני סיטואציות אחרות בחיים.

הסיבוך הנוכחי מגיע כשאני לא בטוחה ממה נובע הפחד. האם, בפשטות, מהאופציה להתחתן ולשנות ולאבד ולהיכנס לשלב חדש ולא מוכר בחיים, לסכן המון ולהרוויח המון?

או האם זה הפחד להתחתן איתו באופן ספציפי. משהו שקשור בו. זה הופך קשה יותר ויותר להפריד בין הדברים, כי המוח שלי כהרגלו מחפש את הבעיות, את האיפה זה לא יעבוד, את איך הדברים יתקלקלו. כדי לשמור עליי, כמובן, אני יודעת. אבל הוא מטשטש לי את הגבולות בין מה שישנו לבין מה שיכול להיות. ואני כבר לא יודעת אם אני נבהלת כי יש מה להיבהל, או אני נבהלת כי ככה אני, כזו שנבהלת. לפעמים גם כשאין ממה.

על מה מסתמכים כשיודעים שהשכל לא כלי יעיל כרגע? אינטואיציה. האינטואיציה אומרת להמשיך. המוח שלי צועק עליי שאיך אני יכולה לקבל החלטות על סמך אינטואיציה. איזה מפחיד זה לא להיות מסוגלת לסמוך על עצמי.

ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי. אבל אולי גם כן?

אני יודעת, יודעת, יודעת מה תגידו על מה שאני הולכת לכתוב. ועדיין. זו מחשבה שלא מרפה: אולי יכול להיות יותר טוב מזה? אם טוב ברמה כזו עכשיו, אולי יכול להיות טוב ככה ועוד יותר?

אולי מול מישהו אחר יהיה לי יותר קל? אולי המוח שלי צודק, אולי אלו אותות אזהרה?

ואני יודעת את התשובה. את זה שהפרפקציוניזם ייקח ממני אופציה לחיים. את זה שאויבו של הטוב הוא הטוב ביותר. את זה שזו שאלה שאני יכולה להמשיך לשאול לנצח, מול כל אחד שיבוא, כי אין מושלם.

אין מושלם.

אז מה כן יש?

אני לא יודעת אם אני מפחדת להתחתן, או שאני מפחדת להתחתן איתו.

אני לא יודעת אם אני לא סומכת על האחר באופן כללי או שאני לא סומכת עליו באופן ספציפי.

ואין לנו על מי להישען, אלא על אבינו שבשמיים.

קודם כל, עם כל הקושינוגע, לא נוגע

האינסופי, המפרק, הלא הגיוני, של הרווקות -

לזכור שה' נוכח שם, ולא רק כמלווה, אלא כמי ששם אותנו בתוך זה ומעביר אותנו תהליך שנבחרנו לעבור.

דבר שני, עם כל ההתרגלות להרגל, בסופו של דבר יגיע השלב שההרגל כנראה יקרוס מעצמו מרוב קושי, אז עדיף להקדים את המאוחר ולהפיל אותו באופן יזום.

לגבי האינטואיציה - זה באמת לא פשוט, אני חושב שיש שתי שאלות משלימות שיכולות לתת תשובה אינטואיטיבית יחסית בהירה - מה היית עושה לפני עשר שנים ובעוד עשר שנים אם היית נפגשת איתו אז?

אם נניח-

בגיל עשרים (בהנחה שבגיל הזה היה פשוט יותר) הייתי רוצה להתחתן איתו. ואז עולה החשש- אבל אולי זה כי לא הייתי מספיק מודעת.

ובגיל ארבעים גם הייתי רוצה להתחתן איתו כי גם אחרי כל המודעות יש התאמה טובה וכמה אפשר לבד.

אז יוצא שאת מכוסה גם מצד המודעות וגם מצד החיבור הטבעי.

כל הכבודזיויק

על המודעות העצמית.

פחד זה רגש לגיטימי.

לא מצופה שתבטלי אותו.

השאלה היא אם את יודעת לנהל אותו? תהיי מסוגלת?

וואו איזה יופי את (אזהרת תגובה ארוכה לפנייך )נגמרו לי השמות

איזו מודעות, איזו רגישות, איזו תבונה.

את נשמעת אישה פשוט מקסימה!

ובאמת נשמע שבתוכך הכל, שאת יודעת הכל, וכמו הניק שלך – כאשר את פורחת מבפנים ויש לך את השלווה הזו מבפנים אז הכל ממש ממש בסדר 😊

כמו בפעמים שהקשבת פנימה כאן בכתיבה שלך והיו "הבלחות" כאלו של רוגע ושלווה ויציבות וטוב פשוט ושלם.

כמו במילים שכתבת עליו: "ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי". נכון שזה כאילו "קצת" מילים אבל נשמע שהן מבטאות כ"כ הרבה. ונשמע שטוב לך איתו, ואפילו טוב מאוד, כמו שכתבת "אם טוב ברמה כזו עכשיו".

אז טוב מאוד שכתבת את כל ההודעה הזו, זה ממש עושה סדר (או לפחות מתחיל לעשות) לכל מה שמתחולל בפנים, והייתי ממליצה לך פשוט להמשיך – להמשיך ולכתוב כאן או רק לעצמך וממש לפרוט דבר דבר.

לכתוב ולפרט – מה מפחיד?

ומה עוד?

מה מפחיד בלהתחתן דווקא איתו?

מה קשור דווקא בו שמפחיד אותך?

באילו פעמים את לא סומכת עליו (אם יש כאלו) ספציפית?

באילו פעמים את מפחדת לא לסמוך עליו ספציפית?

ממש להסתכל לפחד בלבן של העיניים, לא להתעלם או להדחיק אלא להיפך – לכתוב ולפרוט ולפרט את כל הפחדים. פחד פחד.

ואז גם להתחיל לענות לו. אחד אחד ולעומק.

קודם לכתוב ואז להבין, כי כאשר כותבים יש לדברים התחלה ואמצע וסוף ולא הכל נמצא לנו במוח (ובלב) בבליל בלתי נגמר של מחשבות ולופים שבאמת אי אפשר למצוא ידיים ורגליים שם...

וככל שאת כותבת את מזהה באמת קולות של פחד דווקא מההחלטה להתחתן, מעצם השינוי, מעצם הלא מוכר והלא יודע, שזה הכי הכי טבעי והגיוני שיש בעולם יקרה!

ובטח אחרי שכתבת שיש לך סיבות לפחד מעצם הנישואים ואפילו התחלת לפרט אותן: כאלה שקשורות ברקע שלך, שנוגעות באופי, ולהיכרות שלך את עצמך בלבד עד עכשיו.

ובאמת שהמוכר והחזק זה הלבד במה שסיגלת עד עכשיו כל השנים אז בטח שזה מפחיד, אפילו מפחיד נורא להניע לשינוי!

המוח שלנו מורכב מתבניות ואוהב באמת את המוכר והידוע ואל תזיזו לי את הגבינה שלי, ככה אנו מתוכנתים. וכשבאים לעשות שינוי, גם שהוא שינוי לטובה, זה מפחיד! לעיתים משתק מפחד! לכן כ"כ חשוב להקשיב לפחדים האלה, כמה שצריך, ובעיקר – לענות להם. בכנות ועד הסוף.

ואת מקסימה שכתבת שאת רגילה לפחד ולעשות. זה באמת מדהים איך שלמדת ולימדת את עצמך להתמודד עם דרכי החשיבה של המוח שמייצר לך קטסטרופות ובעצם רוצה רק לשמור עלייך משינוי בכל מחיר. ואת מתמודדת, ואת עושה, ואת לא נמנעת, ואת ממש מצליחה! אלופה שאת!

ואולי תקראי לאינטואיציה הזו שלך שדיברת עליה גם "הקול הפנימי שלי", ובעצם תחזקי את עצמך בכך שיש בתוכך נשמה, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות! והרבה פעמים הקול הפנימי הזה שלנו הוא הוא הביטוי של הנשמה ושל החלק אלוק ממעל שלנו. ודווקא הקשבה לקול הזה זה המפתח.

ודאי שלא אפשרי להעביר כאן על הכתב את העומק של הדברים, וודאי שיש כאן דיוקים רבים שצריך להעביר ולעבור, אבל זה באופן שטחי וכללי – להקשיב לקול הפנימי שבך.

כמובן בליווי של ההקשבה גם לפחדים, הפירוט שלהם והמענה להם דבר דבר ולעומק כאמור. ותמיד תמיד כדאי גם להתפלל על זה לקב"ה שבידו הכל, להתפלל לבהירות, ולשלווה, ולהחלטות הכי טובות ונכונות.

ואפשר גם לכתוב את כל הטוב שאת כן רואה בו, באיש הזה שעומד מולך 😊

ואיפה את כן סומכת עליו, ואיפה את כן רוצה להתחתן דווקא איתו.

וכנ"ל איפה מפחיד לך דווקא בו, איפה מפחיד שאת לא סומכת דווקא עליו?

ואז בטבלה נפרדת את יכולה לכתוב את הפחדים מעצם ההחלטה להתחתן ומעצם הנישואים, בצורה נפרדת ממנו ספציפית, וככה לראות יותר בבהירות איפה זה הפחד מעצם השינוי ואיפה זה הפחד מהבחירה דווקא בו ספציפית. זה יעשה לך עוד יותר סדר. ואת גם ממש ממש טובה בזה אז פשוט להמשיך ולפרוט לעצמך הכל 😊

ולגבי מה שכתבת בסוף של מה אם יש איפשהו שם מישהו אפילו טוב יותר וכו',

אז בדיוק כמו שכתבת, חשוב לזכור שאין באמת אף אדם אפילו אחד מושלם. לא גבר ולא אישה.

רק רק הקב"ה לבדו מושלם.

אנחנו כולנו בני אדם.

ו"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". אין.

כלומר לכולנו יש יתרונות, לצד חסרונות.

וכדאי לראות את האדם שמולנו כמכלול.

האם את המכלול הזה אני רוצה?

האם במכלול הזה אני בוחרת?

(והאם הוא/היא רוצים אותי ואת המכלול שאני? האם הוא/היא בוחרים בי ובמכלול שלי?)

עוד דבר מהותי מאוד מאוד הוא ה*עבודה תוך כדי תנועה* כלומר ההבנה שנישואין, זוגיות, הוא דבר של תחזוקה מתמדת והשקעת אנרגיה מתמדת. לכן שני בני זוג שמגיעים גם עם שלמות בבחירה, גם עם רצון אמיתי להיות יחד ולעבוד על כך כל הזמן, גם בוחרים אחד בשנייה כל יום מחדש ומבינים שהשקעה תמיד תמיד צריכה להיות - הסיכויים שלהם להצלחה וחיי נישואין מאושרים עולים בצורה ענקית.

ולגבי החששות והספקות:

קודם כל חשוב להפריד האם הספקות הן מ*הבחור עצמו*

או האם הספקות הם מ*ההחלטה עצמה להתחתן* ומהמעבר המפחיד והגדול מרווקות לנישואין.

אם התשובה היא המקרה הראשון - צריך להמשיך בנחת להיפגש עם הבחור ולראות האם באמת זה זה.

ורק את יכולה באמת לענות לעצמך ולהחליט מה הכי נכון עבורך

(כמובן שתמיד טוב להתייעץ כמו שאת עושה פה, אבל חשוב להבין שבסוף רק את יכולה להחליט את ההחלטה ולא אף אחד אחר).

כדי לדעת אם זה זה או בדרך להיות זה,

תוכלי לשאול את עצמך מספר שאלות:

האם את מעריכה את בן זוגך הנוכחי?

האם את רואה בו אבא טוב לילדייך?

האם כיף לך איתו בזמן הפגישות ונעים לך איתו?

איך התקשורת ביניכם?

איך מתנהלים חילוקי הדעות ביניכם?

האם את מרגישה שאת יכולה להיות את כאשר את לידו?

האם בין לבין הפגישות את מתגעגעת אליו או חושבת עליו?

האם הוא מכבד אותך?

האם יש לך חיבה אליו?

האם יש לך משיכה אליו?

אחרי שתעני לעצמך על השאלות הללו,

אפשר לעבור לרגש של הבילבול. בתוך הבילבול הזה נמצא (ואולי בעצם מסתתר) הפחד.

פחד עמוק וגדול מאוד.

פחד לטעות.

פחד לחיות חיים שלמים ללא אהבה, כזו טובה ואיכותית

פחד להיכשל בבחירת בן הזוג

זה חשוב שאחרי שתביני את עצמך תיתני גם לו מקום, לפחד.

תביני מה בדיוק מפחיד אותך?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם כן תתחתני לבסוף עם הבחור?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם לא תתחתנו בסוף?

מה יקרה?

ומה עוד יכול לקרות?

ואיך את תהיי?

ומה יקרה לך?

ואיך את תרגישי?

ומה זה אומר עלייך לדעתך?

ותני לעצמך להרגיש גם בגוף את התחושות שתרגישי כאשר תעבדי על המקום הזה של הפחד.

האם יש כיווץ בגוף?

איפה בדיוק? בבטן? ברגליים? בראש?

האם הגרון נחנק? יש דמעות?

אולי אין בכלל כלום?

תני לעצמך להרגיש.

תהיי שם.

אחרי שתעברי את כל השלבים האלה עם עצמך,

תוכלי להיות יותר חכמה כלפי עצמך.

תוכלי לראות יותר בבהירות דברים.

וזה תהליך, כמובן, לא תוך שניה הכל מסתדר ומתבהר.

אבל זה תהליך חיוני שחשוב לעבור עם עצמך.

חשוב גם לזכור שהפחד הוא באמת רגש טבעי.

זה באמת מפחיד.

זה באמת דבר בעל משמעות עצומה לחיים - עם מי לחלוק אותם, לנצח

ההחלטה הזו בהחלט מפחידה.

ואם נקשרים ואוהבים - גם אז הפחד הוא לעיתים בלתי נמנע

כי מה יקרה אם חלילה נאבד את זה?

גם פחד מאובדן ממשי ח"ו של האדם האהוב

וגם פחד מאובדן של הקשר שמתבטא בדמות גירושין בפועל או גירושין רגשיים וחיים ללא אהבה.

זה באמת מאוד מאוד מפחיד.

עם כל אהבה גדולה בא גם פחד גדול.

עם כל אהבה גדולה בא גם סיכון לאבד אותה

עם כל סיכוי גדול בא גם סיכון גדול

אבל אם לא מסתכנים לעולם - גם לא אוהבים עד הסוף לעולם.

את את מוכנה לוותר על אהבה שלמה ולהיות רגועה שלעולם לא תטעי ולעולם לא תיפגעי?

או שאולי את מוכנה לפחד לפעמים ולהרגיש בלבול ולא כל-יודעת לפעמים ולקחת את הסיכוי שאולי משהו יקרה - אבל מצד שני לקחת בשתי ידיים את הסיכוי לאהבה גדולה ושלמה?

זו בחירה רק שלך. ❤

דבר נוסף שעוזר לבהירות בהחלטה -

קודם כל - בדיוק כמו שכתבת בהודעתך, אנחנו יודעים שבכל אדם יש יתרונות וחסרונות.

ז"א, שכל אותן תכונות מאוד טובות שכן יש בבחור הנ"ל, בכלל לא בטוח שיהיה בהבא בתור שלו יהיו או שלא את התכונות שמהותיות לך.

לכן צריך גם את זה לקחת בחשבון.

תמיד צוחקים שאם כל גבר וכל אישה יכלו לעשות "מיקס" של כל התכונות הטובות+הפיזיות הטובה בכל מי שיצאו איתם לאורך כל השנים - הם היו מגיעים לנוסחה של גבר/אשת החלומות.

קצת מההוא,

את זה מההוא,

את זה מההיא -

ויוצא מר/גברת מושלם/ת

ובכן,

לצערנו זה לא קיים.

ולא רק שזה לא קיים,

כל ההשוואות האלה שיש לנו מקשרים קודמים,

יוצרים אצלנו מעין "תרמיל" שהולך ונהיה מאוד כבד על הגב...

בתרמיל הזה נמצאות ההשוואות.

וככל שיוצאים עם יותר מדויטים - כך התרמיל הזה גדל וגדל

ואותו בחור שכרגע נמצא איתך בקשר - נמצא איתך בקשר + עם כל התרמיל שלך וכל מי שאי פעם יצאת איתו.

הוא אפילו בלי לדעת נמצא בתחרות סמויה (או גלויה) עם כל אותם מספר הבחורים עמם יצאת בעבר.

עם כל תכונה ותכונה טובה של מי מהם,

עם כל פרט גופני של מי מהם,

עם כל כימיה, רגש של אהבה, תשוקה ומשיכה שהרגשת לכל מי מהם,

עם כל חוויה וחוויה שעברת איתם

וזה בנוסף לכל מה שאת סוחבת על עצמך עוד מינקות וילדות - וכל הדפוסים והמשפחה הגרעינית וכו' וכו' -

ו...

זה הרבה.

זה לא קל.

צריך באמת להיות כמעט מלאך ומושלם כדי להצליח לנצח בתחרות הזו.

ולעמים נראה שלתחרות הזו פשוט לא יכול להיות מנצח.

אז אם אפשר לבוא לפגישות איתו ולראות רק אותו כפי שהוא,

ורק אותך כפי שאת,

בלי כל המטענים של האחרים ובלי כל ההשוואות - 

זה יכול לעשות הרבה טוב.

אפשרות לבחון רגע את הדברים בנקיות, בלי כל ההפרעות וההסחות שיש ברקע.

ואז לשאול את עצמך אז מה כן יש בו?

במה הוא טוב?

מה את אוהבת בו?

מה את מעריכה בו?

וכן הלאה.

---

ואם הפחד והחשש הוא מ*עצם ההחלטה להינשא* ולא מהבחור עצמו-

ישנם כמה דברים שיוכלו לעזור:

1. נסי לברר בתוכך את החלק ההססן הזה.

ממה הוא מפחד בעצם?

האם הוא נתקל בעבר (אולי בילדות? אולי מודל ההורים? אולי חוויה קשה שבה הוא ראה איך נישואין מתפרקים או לא מתפרקים אבל גורמים לאדם סבל? משהו אחר?) במשהו שיכול לגרום לו לפחד ולהסס?

מה התרחיש הכי מפחיד שממנו הוא הכי מפחד?

מה קורה בתרחיש הזה?

מדוע הוא פיתח את חוסר הודאות הזה?

האם זה תרם/תורם לו באיזשהו אופן במשך השנים?

האם בעבר הוא גם היה שם? מה הוא גרם לך להרוויח/להפסיד?

מה כן עשית או לא עשית בגללו?

מה יקרה אם תקשיבי לו ולא תלכי על זה? מה תרוויחי? ומה תפסידי?

ומה יקרה אם לא תקשיבי לו, תתמלאי בחלק הבטוח שלך ותלכי עלך זה - מה תרוויחי אז? ומה תפסידי אז?

תנסי להיות רגע עם עצמך בשלמות - ממש להרפות את הגוף, לעצום עיניים, לנשום לתוכך פנימה ולהיזכר ברגע אחד בחייך שבו הרגשת ביטחון. ממש רגע שבו הביטחון עטף את כל כולך והלכת איתו בראש ובלב ופעלת לפיו.

מה את רואה שם?

מה היה שם באירוע הזה?

איך הרגשת שם?

איפה בגוף הרגשת את הביטחון הזה?

נסי להיות שם רגע ולקחת את הביטחון הזה, שהוא גם חלק ממך, ולנסות לתת לו יותר ויותר את הבמה - ממש לדמיין אותו גדל וגדל בתוכך עד שהוא ממלא את כל כולך.

מי את שאת מלאה בביטחון עצמי?

מי זאת שואלת ושואלת שהיא בטוחה?

מי את שאת לרגע נפרדת מחוסר הודאות?

2. ישנה טכניקה מוכרת לקבלת החלטות,

שבה אומרים להפוך את ההחלטה ממצב אקטיבי (אני בוחר) למצב פסיבי (בוחרים בשבילי) - ולפי זה לראות מהו באמת הרצון האמיתי יותר של האדם.

במקרה שלך,

אם אני אשאל אותך מה יקרה אם תיפרדו מחר, בן זוגך יהפך לבן זוגה של אישה אחרת - ינשא לה ויהיו להם יחד ילדים משותפים.

ז"א, אם הוא יחליט זאת מחר ויחתוך ממך וילך לאחרת -

מה תרגישי אז?

שהרווחת?

או שהפסדת?

את התשובה הזו תיקחי ותדעי את ההחלטה שלך יותר בשלמות.

3. הדבר העיקרי, ואולי היחידי יש יאמרו שיקבע האם זה יהיה זה או לא יהיה זה

זה אך ורק *את ובן זוגך* והבחירה שלכם אחד בשנייה בכל יום מחדש!

אם תבחרי להיות שם,

אם תאמיני בעצמך ובבן זוגך ובמה שיש ביניכם,

ותקחי את האמונה והבחירה והביטחון הזה יום יום שעה שעה - *זה* מה שיגרום לכם להצליח!

*זה* מה שיגרום לנישואים שלכם לעבוד לנצח,

*זה* מה שיהפוך את זה ל*זה*!

וכמה שזה חשוב לומר זאת,

כי לצערנו בדור הזה הבלבול כל כך כל כך גדול, אנשים הולדים ומסתובבים בעולם הזה פשוט מבולבלים וגם אחרי שהתחתנו, כבר לא יודעים מה ואיך והאם ומדוע

בטוחים שרק אם ימצאו את האחד הזה שעוד יותר טוב מההוא,

ואת האחת הזאת שעוד יותר מוצלחת מההיא - אז הם באמת יהיו מאושרים!

וזה פשוט לא נכון!

מה שהם באמת צריכים זה לבחור בו/בה! בשלמות!

להביט לו בעיניים ולראות בו את האחד *שלך*, כי הוא *שלך*,

להביט לו לתוך הנשמה ולראות בו את השותף לכל חייך,

ולא רק עכשיו, ולא רק באירוסין, ולא רק החתונה, ולא רק בשנה הראשונה והשנייה, ולא רק בשנה ה20, אלא כל יום מחדש!

ההבחירה הזו,

האמירה הברורה הזו,

תגרום לך כל יום לבחור בו מחדש,

להפוך את הנישואים שלכם ללא מובנים מאליהם,

להשקיע ולתת,

להקדיש זמן ומרחב זוגי לכל אורך הדרך

וזה, באמת באמת זה מה שיגרום לך לאושר נצחי ולנישואים חזקים, טובים ומטיבים ב"ה.

4. הייתי מציעה לך להקשיב יותר לגוף שלך, לרגש שלך,

ולא רק לשכל.

שהוא שם, והוא חריף וחכם וחזק - ואת זה את יודעת ואף אחד לא יקח לך.

אבל אל תתני לו להעיב על השמחה שלך ועל כל מה שיכול להיות לך טוב בחיים האלה רק כי הוא אוהב לנתח ולשאול אלף פעמים ומכל זווית על כל אירוע שקורה לו בחיים.

אני לא אומרת חלילה להתעלם ממנו,

הוא שם ויש לו תפקיד חשוב,

אבל מאז שסיים את תפקידו ובחן רציונאלית האם הבחור טוב לך או לא, מתאים לך או לא,

*שם*, תני יותר מקום לגוף ולרגש שלך.

שאלי את עצמך

מה אני מרגישה כשאני לידו?

איזה רגש עולה בי כשאני חושבת עליו?

ועלינו יחד?

ועלינו מגדלים ילדים?

ואיפה אני מרגישה בגוף שלי את כל זה?

מה החוויה הגופנית/פיזית שלי כשאני נמצאת לידו?

איזו תחושה הוא מעלה בי?

תהיי שם רגע ותשהי בתחושות האלה.

גם הגופניות וגם הרגשיות.

ותני להן רגע למלא את כל כולך.

את יכולה אפילו לתת להם שם או לדמיין אותן בצורה מסוימת עם צבע מסוים - ואז בכל פעם כשיעלו החששות - תביאי את הצורה המוחשית הזו שדמיינת לאותן החששות שיענו להן,

שיהיו שם לעשות סדר בדברים.

תני להם את המקום שלהן ואת הזמן שלהן ותרגישי אותן, ותשהי ברגש ובחוויה הגופנית הזו.

בצורה הזו, תהיי בטוחה גם שכלית, גם רגשית וגם גופנית,

ובצורה הזו תוכלי קצת להרגיע את החלק ההססן והחושש שבך כשתצטרכי.

5. לגבי החשש "מה אם יש יותר טוב?"

אז כמובן שאפשר לדעת רק את מה שיש כרגע.

ואם כרגע יש מישהו שאת אוהבת, מעריכה, טוב לך איתו,

ואת חושבת שיש כיוון ויש דרך לעבור איתו גם מכשולים וקשיים – אז הכיוון מאוד חיובי.

ואחרי כל השאלות והבירורים האלו תאמיני בעצמך שיש לך ותהיה לך את התשובה הנכונה עבורך.

ואז אחרי שמחליטים החלטה - שכמובן חשוב מאוד שתהיה בשלמות ובבהירות -

כל מה שישאר לך לעשות זה להיות שלמה איתה

שזה אומר - לשים רגע את הפחדים בצד ולחיות, ולהשקיע באופן אקטיבי כוונה ורגש ומחשבה ומאמץ לטובת הקשר, ואם וכאשר הקשר שלכם יגיע לחתונה - גם אז - לזנוח את כל ה"מה היה אילו" ולחיות בכאן ועכשיו.

ויותר חשוב - להשקיע בכאן ועכשיו.

להחיות את הכאן ועכשיו כל יום מחדש.

לכוונן את כל האנרגיות שלך - במקום לבלבול ולספקות שיכרסמו - לבנייה. לביחד שלכם. 

להחליט החלטה ברורה ש*כך החלטתי ואני עכשיו נותנת את כל כולי לנצח למען זה*-

ואז אפשר לנתב את כל הבלבולים והפחדים ולתעל אותם לצורך עשייה חיובית.

לכמה שיותר אהבה, וזמן ביחד, ונתינה, והשקעה, וחיבור, ושיחות, ואיכות.

הנישואין מעניקים לבני זוג שייכות אמיתית זו לזה.

התחתנו. אני האישה שלו. הוא האיש שלי. כמו שהילדים שלי הם שלי ואני אמא שלהם, וזו לא שאלה בכלל.

וזה הופך את הזוגיות שלנו למשהו חי וקיים, יציב ובטוח, ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי.

אז החתונה בעצם מעבירה אותנו ממוד של 'האם' למוד של 'איך'.

זו החלטה חד פעמית וגורפת (שהיא קפיצה למים בעיניים עצומות, לא משנה כמה זמן וכמה לעומק מכירים), שמעבירה את הקשר משאלת ההאם הקשר הזה טוב לשאלת האיך נגרום לקשר הזה להיות טוב.

ויש בידינו המון המון איך!

כלומר יש בידינו היכולת להגיע לטוב שלם, גדול, עצום ומקיף ב"ה.

6. ואם יש גם חשש ופחד שאומר לך: "מה אם אחרי החתונה "פתאום" פוגשים מישהו אחר"?

אז את עונה לו -

מתחתנים כאשר יש שלמות בהחלטה ורצון אמיתי לחיות יחד כל החיים.

מה יקרה אחרי החתונה?

אם תכירי מישהו אחר?

זה בכלל לא נכנס למשוואה כאשר יש שלמות, כי אם את אוהבת אותו ובחרת בו - אז בחרת *בו*. וזהו.

אז הוא שלך.

וזהו.

אין עוד אחרים.

אין.

עושים ניתוק במוח - וכל הגוף והנפש מכווננים למצב הזה ש*כבר מצאתי*

ולא למצב של *אני עדיין מחפשת*

כאשר את במצב של כבר מצאתי,

אז אפילו יהיו מיליון בחורים טובים - זה לא אמור להזיז לך - כי יש לך את בעלך שלך.

הוא שלך, ודי.

אז את לא תהיי ביחידות עם אחרים, ולא תשחנשי עם אחרים, ולא תגעי באחרים וכו' - וכך יהיה יותר קל לא "לפול" בפניהם, אם יש גבולות ברורים גם טכניים וגם נפשיים בעמדה הנפשית - זה בכלל לא אמור לקרות.

וכדי לחזק את ה"לא אמור לקרות" הזה - ממשיכים לעבוד על עצמנו ועל הזוגיות שלנו יום יום גם אחרי החתונה -

ממשיכים להשקיע אחד בשני ובעצמנו,

ממשיכים לצאת לדייטים קבועים גם כשנשואים,

ממשיכים לקחת אחד את השנייה כלא מובן מאליו בכלל,

ממשיכים לתת, להשקיע, לאהוב, להתרכז פנימה ולכוון את כל האנרגיות והאהבה לבית פנימה בכל התחומים שיש - וממילא מה שיש בחוץ בכלל לא מעניין כבר.

7. ומה עונים לחששות או פחדים שאומרים לנו שאם נתחתן הכל יהיה "דפוק"?

למשל, שלא תישמר האהבה והתשוקה שלנו?

קודם כל לענות להם את האמת - שהדבר המרכזי שיקבע האם זוגיות הכוללת נישואין תשמר -

הוא בני הזוג עצמם.

והמודעות והמאמצים שלהם עצמם.

הכל תלוי איך מתייחסים לנישואין ואיך רואים אותם.

האם ההתייחסות אליהם היא כ"מזהמים" את כל הדברים הטובים הנ"ל,

או ההאם ההתייחסות היא כמעצימים, מרחיבים ומעמיקים את כל הנ"ל.

איך אומרים? הכל תלוי בעיני המתבונן.

כל מה שנחשוב שיכול "לזהם" את הנישואין  - יכול להיכנס באותה מידה גם למערכת זוגית ללא נישואין, וגם לאדם רווק ללא כל זוגיות.

ואתן מספר דוגמאות -

קודם אכתוב את ה"חשש" (שיופיע בגרשיים) ואז את התשובה אליו:

- לדוגמא "עול הפרנסה":

עול הפרנסה יכול לדכא, לבאס, להכביד ולהעיק גם על רווק,

גם על רווקה,

גם על זוג ללא נישואין

וגם על זוג במסגרת הנישואין.

אנשים צריכים לעבוד כדי להתקיים, זו המציאות בימינו,

ויוקר המחיה שעולה וכל מה שקשור בזה לא תורם, אבל זה לא שייך לנישואין או לא נישואין,

אפשר לראות זאת אצל כל אדם באשר הוא.

-"גידול-חינוך- טיפול והשקעה בלתי פוסקת מכל היבט אפשרי בילדים":

גם כאן

אם אדם רוצה ילדים,

ולא משנה אם זה רווק או אם זו רווקה שמחליטה לקחת תרומת זרע/הורות משותפת/כל דרך אחרת - היא תצטרך להתמודד עם עול גידול הילדים.

אא"כ אדם לא רוצה ילדים כלל - ואז אמנם אין לו את "עול הילדים", אבל באותה מידה גם אין לו את "הילדים עצמם", האושר שבהם, ההמשכיות שבהם, החיים עצמם שבהם וכל היתר.

- כל מורכבות נוספת אצל הילדים כמו טמפרמנט, נכות ל"ע וכו' - כל זה רק קל יותר להתמודדות במסגרת יציבה של משפחה עם שני הורים מתפקדים, מאשר אצל אם חד הורית או אב חד הורי.

- "מערכת היחסים עם המשפחה המורחבת/סביבה- מתערבת/מעורבת/מגוננת מדי/מתעלמת/מפלה" - 

גם כאן - אם אדם רוצה להיות לבד כל חייו, ללא שום זוגיות באשר היא - אז את המשפחתולוגיה של הצד השני הוא אכןן לא יחווה.

כי בכל דרך אחרת - זוגיות ללא נישואין גם היא כוללת בתוכה משפחתולוגיה לא מעטה של הצד השני.

אז גם כאן - שוב תלוי בעיני המתבונן - מהם היתרונות ומהם החסרונות,

מה אני מרוויח/ה ומה אני מפסיד/ה ומה יותר כדאי לי.

אני מאמינה שאנשים שבוחרים בנישואין מעדיפים להרוויח את כל הטוב שבהם גם אם יצטרכו "להפסיד" ולהתמודד פעם בחודש עם חמות לא מי יודע מה...

וכמובן גם בתוך הקושי/הקשיים עצמם ללמוד להשתכלל ולמצוא כלים נכונים ומתאימים לנו גם בעת הקושי עצמו.

- "שינויים ומעברים בחיים" -

- גם כאן רוצה לומר לפחות על עצמי,

בתור אישה שעברה תוך כדי נישואים גם אובדן של אב בגיל צעיר,

גם חזרה בשאלה של בעלי,

גם דיכאון אחרי לידה,

גם משברים אחרי הלידות

גם מחלות של הורים 

ועוד הרבה דברים -

ובכולם, עם יד על הלב, המציאות שה' זיכה אותי שיהיה לי את אישי לידי - רק העלתה אותה, עשתה לי טוב, ובהרבה מובנים אפשר לומר שהצילה אותי.

מערכת הנישואין הייתה שם כדבר הטוב, המנחם, המרפא, העוזר, התומך והטוב שבחיים.

לא חלילה המפריע לכל זה.

אינני יודעת כיצד אדם לבד יכול לעבור דברים כאלה, זה נורא גם ככה, ולא מאחלת את זה לאף אחד בעולם.

והרבה אנשים, רואים את המציאות המשותפת שלהם ובני/בנות זוגם אליהם הם נשואים, כברכה גדולה.

ועם הברכה הזו הם מתמודדים עם שלל אתגרי החיים,

ששוב, גם ללא הנישואין כל אדם עובר או יעבור אי אילו משברים בחייו, כל אחד וה"שק" שלו איך שאומרים.

לא הנישואין הם אלו שגורמים לכל ה"לכלוך"/"זיהום"/"קשיים"/"משברים"- הם יכולים להיות קיימים ללא שום תלות בהם,

ואם משכילים ומתאמצים לדעת איך לשמר ולהתמודד עם הכל בצורה נכונה ובריאה - רק צומחים מזה.

- "קושי לשמר תשוקה" -

לימוד נכון של כל נושא האישות והשקעה בו -  גורמים גם לפן הזה להתעמק, להתעצם ולהתרחב עם השנים.

גם כאן - צריך להתאמץ, צריך לעבוד, צריך לשמר, צריך להשקיע, צריך לדבר, להיפתח, גם בתוך מערכת של נישואין אפשר וצריך להשקיע וללמוד עוד ועוד גם בנושא זה, ובשניים זה נותן הרבה יותר.

לכן, אם נחרוט על לוח ליבנו שני "סטיקרים" אולי הכי חשובים -

1.  בן זוג זה המשפחה שכן בוחרים - שייכות אמיתית ושורשית.

2. ההצלחה של הזוגיות לא קשורה בהכרח רק לנתוני הפתיחה/האדם, אלא להחלטה - אני שלו והוא שלי, אני אוהבת אותו, אנחנו ביחד.

ומי שיקבע אם נצליח או לא - זה רק או בעיקר אני והוא,

ההחלטה שלנו לאהוב, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין,

הבחירה שלנו אחד בשנייה, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין

המודעות שלנו לכך

וההשקעה שלנו בפועל לכך.

- וכמובן כמובן *ללמוד* על הנישואין

מהי המהות של הנישואין,

תמיד להיות במודעות, למידה, הקשבה, נתינה והשקעה.

ועוד דבר חשוב על אהבה בכללותה ובמהותה:

אהבה -

היא התחייבות ללא תנאים כלפי אדם לא מושלם

לאהוב זו לא רק הרגשה חזקה,

זו החלטה.

זו בחירה.

והבטחה.

מי שאיתי – בעלי/אשתי הוא/היא הכי מושלם *לי*.

וואו יצא ממש ארוך,

המון המון ברכה והצלחה יקרה

ב"ה שתראי בחוש ובמתיקות בשלווה ובבהירות את כל הטוב שיש

תחשבי על אימוןshindovאחרונה

מאמנת טובה תעזור לך לארגן את הראש.

אולי יעניין אותך