מה אם...ספק

מה אם השכר הממוצע במגזר הציבורי היה זהה לשכר הממוצע במגזר הפרטי? ומה אם גודלו של המגזר הציבורי ונותני השירות במגזר הציבורי היה בגודל הממוצע שנהוג במדינות ה-oecd?

היינו חוסכים בכל שנה כ-50 מליארד שקלים לפחות. 

ומה אם הצבא היה מקצועי? 

עוד כ-51 מליארד שקלים. 

ומה אם ארגוני המורים לא היו שולטים במערכת החינוך והורים רבים היו יכולים להמשיך לעבוד מהבית במקום ליפול קרבן למשחקי כח בין ארגון המורים והסתדרות המורים? 

ומה אם הביטוח הלאומי היה מופרט ואנשים היו באמת מבוטחים בצורה כלשהי ברגעי משבר במקום שהביטוח הלאומי יהווה צינור שמעביר את רוב הכסף למשפחות בדואיות "חד הוריות" או לקצבאות ילדים לאנשים שאינם עובדים מבחירה? 

ומה אם הפוליטיקאים שלנו לא היו מבזבזים את כל כספי המסים שהם גבו מאיתנו עבור תכניות פופוליסטיות ומטופשות כמו "מחיר למשתכן" או כדי לרצות קבוצות לחץ ולשחד בוחרים עם כספי ציבור?

במקום להיות עוד לפני הקורונה בגירעון של 47 מליארד שקלים היינו יכולים להיות היום עם פלוס 200 מליארד שקלים בקלות ולהגיע למשבר הזה עם כלכלה הרבה יותר חזקה ועם הרבה יותר יכולת לעזור לאנשים שהעסקים שלהם קרסו. 

במקום זה, אנחנו נהנים עכשיו מפירות הסוציאליזם. 

משבר הקורונה לא גרם לבעיות - אלא הוא הגדיל אותם וחשף אותם לעיני כל. 

המשבר הזה הוא תולדה של התנהלות כלכלית כושלת של מדינת ישראל יותר בעשור וחצי האחרונים.  

שאלה פשוטה, איך גורמים שזה יפריע לעוד אנשיםאריך וייס
לא נראלי לאף אחד זה באמת משנה( בגלל חוסר ידע ועניין) וחבל שכך.
דווקא נראה לי שעכשיו זה מפריע ללא מעט אנשים.ספק

הם מבינים שהמצב דפוק גם אם הם לא יודעים למה. 

אולי בעקבות המשבר הזה אנשים יתחילו לחשוב. 

איזה מפריעמיכאלצ

רוב הציבור דווקא תומך בהעלאת שכר העו"סים שכבר עכשיו עומד על ממוצע של 10,000 נטו...

יש אנשים שמפעל חייהם קרס עכשיו.ספק
זה לא היה צריך לקרות והם יודעים את זה.
פתאום הם מגלים שהביטוח הלאומי הוא תרממת פירמידה.
להעלות דברים למודעותה-מיוחד

האמת שזה ממש לא קל. 

אני הייתי מתחיל לסגור את כל ערוצי התקשורת  במדינה. במיוחד ובדגש על ערוצי הטלוויזיה. מבחינת אנשים מה שלא אומרים בטלוויזיה לא קיים ומה שאומרים זה תורה למשה מסיני  

צודקאלנקם

שאלות - 1.איך משווים שכר במגזר הציבור למגזר הפרטי?אדם כל שהוא

נותנים לכל אחד במגזר הציבורי את השכר הממוצע במגזר הפרטי, ללא קשר לתפקידו?

או שנותנים לכל אחד את השכר של תפקיד מקביל במגזר הפרטי, שופטים בכירים ובכירי הפרקליטות כמו עורכי הדין המובילים, ראש ממשלה כמו מנכ"ל חברת ענק, וכו'?

2. מניין לך שהפיכת הצבא למקצועי תוריד הוצאות, ולא להפך - [כפי שקרה בארה"ב, ראה כאן - עובדות לפני אידאולוגיה: צבא מקצועי לא מתאים לישראל // ד"ר יגיל הנקין]?

מה הבעיה?ספק

1. לפי נוסחא שתלויה בשכר הממוצע במשק. 

זה לא כזה מסובך. 

2. כבר עכשיו, רק 45% מהאנשים מתגייסים לצה"ל. 

קראתי את מה שיגיל הנקין כתב כבר מזמן. 

הוא לא מעלה שם שום טיעון רציני אלא בעיקר הפחדות ומשאלות לב. 

כמו למשל, הוא משום מה חושש שלא מספיק אנשים יתגייסו לצה"ל אם הוא יהיה מקצועי. 

בכל המדינות בעולם המערבי לא קיימת הבעיה הזאת והצבא דוחה מועמדים לגיוס - אבל רק בישראל, תיווצר בעיה... נו, באמת. 

טוב, ברודזיה הם נתקלו בבעיה... אוקי, ונניח שנהיה רודזיה? אז נחזיר את גיוס החובה. מה הבעיה? 

מאיפה הפחד לנסות?במיוחד עכשיו כשאין אף צבא שמאיים עלינו במחלחמה כוללת משום כיוון. 

הנזק מגיוס החובה הוא עצום. 

עשרות אלפי חיילים מיותרים שאין מה לעשות איתם שמשלמים להם שכר, מזון וביטוחים - במקום שייצאו לעולם, ירכשו מקצוע ויפתחו את המדינה. 

בזבוז מוחלט ששווה שמינית מתקציב המדינה בכל שנה. 

צבא מנדטורי הוא לא כור היתוך, הוא יקר, מסואבף בזבזני ולא נחוץ. 

כבר היום רוב ה"עם" לא מתגייס. 

פשוט מיותר. 

הוא יקר מאוד גם במונחים של ביבזוזאריך וייס
שנות עבודה של צעירים. את זה הוא גם לא הזכיר.
1. ההנחה ששכר במגזר הציבורי אמור להיות כמו במגזר הפרטי...אדם כל שהוא

מתעלמת מכך שהתפלגות המקצועות בין המגזרים שונה, ומזכירה לי מאוד טענות מהכיוון השמאלי לגבי אי שיוויון, שמתעלמות מעובדות דומות.

אתה טוען שבשתי משרות דומות, במגזר הציבורי ובפרטי, בציבורי מקבלים יותר? אם כן, תביא נתונים שייתמכו בטענה שלך.

2. לא השתמשתי בטענות של יגיל הנקין לגבי הסכנות, [למרות שלדעתי הוא צודק]. הבאתי ממנו רק את הנתונים שבארה"ב זה ייקר את העלויות בהרבה, ושאלתי, מניין לך שמה שיקרה בארץ יהיה הפוך?

הוא לא אמור להיות גבוה יותר - זה בטוחספק

במיוחד לאור ההטבות המטורפות שהם מקבלים. (ושגם אותן יש לבטל - כמו קביעות, למשל). 

אני לא "טוען" כלום - אני מספר לך עובדה: השכר במגזר הציבורי גבוה ביותר מ-30% מאשר במגזר הפרטי ***בממוצע***. 

בעשור האחרון השכר במגזר הציבורי עלה בקצב בערך כפול מזה שבמגזר הפרטי - זה שאשכרה מייצר דברים. 

האם זה מתחלק כמו שצריך ביניהם? 

כמובן שלא. 

יש את ועדי השאלטר שמרוויחים סכומי כסף מטורפים (מלגזן בנמל שמרוויח 40,000 בחודש וכיוצ"ב) לעומת עובדת סוציאלית שלא סוגרת את החודש. 

אבל למען האמת, מצידי, שיפתרו את זה ביניהם. 

ההוצאות על שכר הם מחצית מתקציב המדינה. זה טירוף מוחלט. 

תראה לי מלגזן בשוק הפרטי שמרוויח כמו מלגזן בנמל אשדוד. 

2. זה שבארה"ב הם החליטו לממן ניתוחי קיצור קיבה לבנות זוג של חיילים זו לא קשור. 

תמיד אפשר להרוס רעיון טוב. 

העין הוא שצבא מנדטורי הוא בזבזני ביסודו. לשלם משכורת, ביטוחים, מזון והסעות לחיילים שצה"ל מודה שהם מיותרים, זה שיגעון. 

במיוחד לאור העובדה שהם דוחים את כניסתם לשוק העבודה בשלוש שנים - שזו גם מכה עצומה. 

51 מליארד שקלים בשנה. 

תקציב המדינה הוא כ-400 מליארד בשנה. 

את העבודה של אותם חיילים מיותרים בשוק העבודה במשך שלוש שנים - גם אם יישמו את התכנית בצורה גרועה - עדיין נרוויח. 

(שלא לדבר על הפחתת מספר החיילים המתאבדים שבשנה שבה אין מלחמה, זהו גורם המוות מספר אחד בצה"ל). 

יש הטבות במגזר הציבורי, וזה מאפשר לו להתחרות על כוח אדם...אדם כל שהוא

עם המגזר הפרטי, על אף שבמקרים רבים השכר במגזר הפרטי על משרה דומה גבוה יותר.

בוא נעשה סדר:ספק

במגזר הציבורי השכר הממוצע גבוה בהרבה מהשכר במגזר הפרטי. 

האם זה אומר שכל מי שעובד במגזר הציבורי מרוויח שכר גבוה ומופרז? 

כמובן שלא. 

קודם כל, יש משרות שאין במגזר הפרטי ועליהם אי אפשר ממש לדבר כמו עו"ס, שופטים, שוטרים וכו'. 

לגבי משרות שקיימות גם בשוק הפרטי וגם במגזר הציבורי, אז זה הכל תלוי בשאלטר שעליו מונחת היד של ועד העובדים. 

לדוגמא, מלגזן בנמל אשדוד מרוויח 40,000 שקלים. (ויש המון דוגמאות. אם תרצה עוד, תגיד).  

אין דבר כזה בשוק הפרטי. 

מצד שני, מהנדס חדש (לא מהותיקים) בתעשיה האוירית, מרוויח הרבה פחות מאשר במגזר הפרטי. לתעשיה האוירית אין שאלטר - יש חשיבות, אבל שאלטר אין. 

השיטה הזאת למעשה גורמת לכך שמבחינת מדינת ישראל, עדיף להעסיק מלגזן טוב מאשר להעסיק איש מחקר טוב. מנפלאות הסוציאליזם... בבחינת "מה רבו מעשיך סטאלין"... (אני זוכר שקיבלתי מהם הצעת עבודה. הרגשתי מרומה שבכלל טרחתי ללכת לריאיון ולבזבז עליו את הזמן). 

מה שכן, אם עושים סיכום של כל התפקידים וכל המשרות, השכר במגזר הציבורי *בממוצע* גבוה בצורה משמעותית מהשכר במגזר הפרטי ואין לך כל הצדקה. 

כדי להתחרות בשוק הפרטי, כל מה שצריך לעשות זה להציע שכר דומה על אותו תפקיד. 

מלגזן בנמל אשדוד יעבוד גם בשביל 20K בחודש - אין שום סיבה לשלם לו 40 כי הועד יושב על השאלטר. 

הממוצע לא רלוונטי, כיוון שהתפלגות המשרות שונה...אדם כל שהוא

אם היה לך ממוצע מנורמל להתפלגות המשרות, זה היה רלוונטי.

להערכתי, ממוצע כזה היה נמוך מהממוצע בשוק הפרטי [אבל כמובן עדיף לראות נתונים].

זה לא אומר בהכרח שצריך להעלות אותו, ייתכן שברוב המשרות התמריצים האחרים מספיקים. 

אבל מן הסתם יש מקומות שכדי להתחרות עם השוק הפרטי על העובדים האיכותיים צריך להעלות שכר, ומקומות שבהם באמת אין הצדקה לשכר גבוה.

[ולגבי שופטים - אין בשוק הפרטי, אבל יש בשוק הפרטי מקצוע שדורש את אותו הכשרה- עו"ד, בוודאי שעו"ד הבכירים מרוויחים יותר מהשופטים הבכירים ביותר, אבל מורכב יותר להשוות בשאר הרמות].

ודאי שהוא רלבנטיספק

הממוצע כפול מספר העובדים זה סך כל המשכורות. (ואני לא מבין איזה נרמול בדיוק אתה רוצה לעשות). 

הממוצע גם אומר מה היחס בין השכר במגזר הציבורי לשכר במגזר הפרטי. 

יכול להיות שיש אנשים במגזר הציבורי שמרוויחים פחות מאשר במגזר הפרטי וכאלה שמרוויחים הון עתק בציבורי לעומת הפרטי - *בממוצע* השכר שם גבוה יותר ואין שום סיבה או היגיון שזה יהיה המצב. 

ההערכה שלך לא הגיונית מבחינה מתמטית. 

יהיו מקצועות בהן יהיה פער לטובת המגזר הפרטי (איפה שבציבורי אין שאלטר להוריד) ויהיו מקצועות בהם יהיו פערים לטובת המגזר הציבורי (איפה שיש שאלטר להוריד). 

בסיכום הכללי, השכר הממוצע במגזר הציבורי יהיה גבוה יותר. 

אשאל שוב, האם כדי להשיג מלגזן טוב ולהתחרות בשוק הפרטי יש צורך בשכר של 40,000 שקלים בחודש? 

עו"ד ושופט הם לא ברי השוואה - זה מקצוע שונה. 

אולי, תוכל להשוות זאת לבורר בשוק הפרטי ואז, אני לא חושב ששופט מרוויח פחות. 

מאחר שאני מניח שהטענה שלך בהשוואה..אדם כל שהוא

בין המגזר הפרטי למגזר הציבורי אינה טענה של צדק חלוקתי, אלא טענה שהמדינה משלמת מחיר יקר על  סחורה [כוח עבודה] שאפשר לקנות יותר בזול, השאלה היא, האם באמת את הסחורה הספציפית שהמדינה רוצה לקנות היא יכולה לקנות יותר בזול - האם היא משלמת לעובד יותר מאשר מקובל לשלם למשרה מקבילה.

אם ההתפלגות של העובדים בין המקצועות השונים במגזר הציבורי הייתה זהה לזו במגזר הפרטי, הייתה סיבה לצפות שהשכר הממוצע יהיה זהה, אבל ההתפלגות היא שונה ולכן ההשוואה בין הממוצעים, זה כמו להשוות בין המחיר הממוצע לקילו של שני סל מצרכים בהרכב שונה. 

שופט צריך להיות בעל רישיון עו"ד, [וגם בעל ניסיון בעריכת דין/הוראת משפטים/תפקיד משפטי בשירות המדינה]. כך שיש תחרות ישירה על אותו כוח אדם בין תפקידי שפיטה לעריכת דין.

נ.ב. ההתרשמות שלי לגבי גובה השכר במגזר הציבור ביחס למשרה מקבילה, לא מתייחסת לחברות ממשלתיות, שאין לי שום היכרות עם מה שהולך שם, וכנראה ששם השכר הממוצע גבוה מענפים אחרים של המגזר הציבורי. 

אני מציין עובדה פשוטה: השכר במגזר הזה מעוותספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ד בתמוז תש"פ 13:28

חלק מרוויחים מעט וחלק הרבה יותר מדי. 

בסה"כ, ההוצאה היא מוגזמת. 

למה? 

אם השכר בשירות המדינה עבור תפקיד מסוים נמוך יותר מאשר השכר בשוק הפרטי - המדינה לא היתה יכולה לגיים עובדים. 

קח לדוגמא מורים - אם היתה להם אפשרות יותר טובה בשוק הפרטי, אז הם היו עוזבים (כפי שרבע מהם באמת עושים בתוך חמש שנים). 

כלומר, השכר של המורים שנשארים במערכת לא היה גדל בשוק הפרטי - שזה די מובן בהתחשב בעובדה שסט הכישורים של המורים היום לא מאוד גבוה. (אדם עם ציון פסיכומטרי של 488 - שזה צין הפסיכומטרי הממוצע של סטודנט להוראה - ככל הנראה לא ירוויח בשוק יותר ממורה מתחיל).

כלומר, מי שמרוויח שכר נמוך בשירות המדינה, ככל הנראה, זה הטוב ביותר שהוא היה יכול להשיג בכל מקרה. (כן, ודאי שיש אנשים שמונעים מאידאולוגיה - אבל היא בד"כ נגמרת אחרי כמה שנים של שכר נמוך במיוחד). 

אז אולי באמת העו"סיות, למשל, עושות עבודת קודש וחשות תחושת שליחות - אבל אם תציע לכל אחת מהן להיות קופאית בסופר בשוק הפרטי עם תנאים טובים יותר ומשכורת כפולה, כמעט כולם יחתמו על זה. 

לעומת זאת, שכר גבוה במיוחד הוא פונקציה של כמה נזק הועד יכול לעשות אם יורידו את השאלטר עליו היד שלהם נמצאת.   

אם סוגרים את נמל אשדוד לכמה ימים, זה נזק של מליארדי שקלים למשק. זה נזק עצום. 

לכן, מלגזן בנמל אשדוד ירוויח 40,000 שקלים בחודש, המוני אנשים יגישו מועמדות לתפקיד ומשום מה, בן הדוד של חבר הועד יזכה בו. 

רוב השירות הציבורי הם לרוב פקידים עם תארים במדעי החברה או הרוח. מעטים מאוד היו מרוויחים יותר בשוק הפרטי אם בכלל. 

אין לי ספק שאם נבדוק את ההתפלגות נגלה שזה רק מדגיש ומחזק את מה שאני כותב. 

לגבי 1אריך וייס
המגזר הציבורי גם מנופח ביחס לכמה שהוא אמור לעשות. ביבי יקרינו ניפח אותו מעבר לכל פרופורציה רק כדי להוריד את אחוז האבטלה. זה אומר יותר מידי עובדים שלא עושים כלום למעשה.

נכון. אנחנו שיאני ה-oecd במגזר הציבורי ונותני השירות במגזרספק

הציבורי. (כלומר, אנשים שמתפרנסים על חשבון משלם המסים). 

41% מכח העבודה. 

הממוצע הוא כ-30%. 

כך הוא גם מתפאר שהוריד את אחוזי האבטלה... 

תראה לי מפעיל מלגזה עם שכר של 40,000 בשוק הפרטיספק

רשימת המשכורות הגבוהות ביותר בנמל אשדוד

תעבור על הרשימה - זה רק הולך ומשתפר. 

אח"כ, אם תרצה, נוכל לעבור על התפקידים ברשות שדות התעופה, חברת החשמל ונגדים בצה"ל שגם יוצאים לפנסיה בגיל 52. 

זו הזיה. 

תראה לי מנכ"ל משרד ממשלתי שהרוויח יותר מ10,000,000 בשנה..אדם כל שהוא

להיות רמטכ"ל זה פחות קשה וחשוב מלהיות מנכ"ל טבע, או צ'ק פוינט?

כן, זו מינוי לעיתים קרובות על פי קירבה ולא על פי ידעאריך וייס
ראה את ברסי שהתמנה למנהל משרד הבריאות, מה הוא מבין בריאות? הבנאדם לא קשור לזה כמו שליצמען לא קשור לטכונולגיה. אתה לא תראה מנכל גוגל שלא יודע לתכנתת, אבל כן תראה מנכל משרד שלא יודע לנהוג במשרד התחבורה.

מי שנכנס למערכת יתברג למעלה.
ההשכלה של מנכ"ל טבע, כמו של משה בר סימן טוב...אדם כל שהוא

היא בכלכלה, ולא ברפואה [או ביולוגיה או רוקחות].

לשניהם, היה ניסיון בתחומים שקשורים לתחום עיסוקם לפני שהתמנו לתפקיד.

כמו שאמרתי, קח פקיד ותן לו ניהול משרדאריך וייס
למה? כי הוא מכח האינרציה במערכת.
זה שאדם בוחר לקבל שכר נמוך יותר על עבודה מסוימת בגלל שליחותספק

זו בחירה שלו. 

מעבר לעובדה שהוא יוצא לפנסיה בגיל 50 בערך עם קצבה מכובדת כשהוא יכול - ולרוב גם פונה לפוליטיקה ומקבל עוד 45K עבור עבודתו כשר או ח"כ - כך שגם מבחינה כלכלית, יש להם תמריצים... 

(כמו כן, ראוי לציין שעם איכות כח האדם בצה"ל, הסיכוי של רמטכ"ל להגיע להיות מנכ"ל של חברה רצינית לא דרך

הצבא הוא אפסי. אתה רואה את שאול מופז מתמנה למנכ"ל במסלול אזרחי?).  

בנוסף, משרד ממשלתי הוא לא חברת ענק - אין מה להשוות בין ניהול חברה כמו טבע לבין ניהול של משרד התפוצות. 

יגיל לא מעלה שום טיעון רציני?me_too

זה לא רציני להגיד את זה.

יש שם טיעונים די רציניים, על כוח האדם הנדרש, על האם בכלל ישמר החיסכון (שהרי כידוע הצבא יהפוך להיות ארגון ממשלתי עם ועד עובדים חזק ואימתני, שאחריתו מי ישורנו).

ובכלל "כל העולם המערבי דוחה מועמדים לגיוס?"

אבל כמו תמיד (וגם יגיל מתייחס לזה), יש דרכי ביניים (שלא אהובות על קיצוניים):

למשל, גיוס חובה לשנת הכשרה,

גיוס חובה של מי שצה"ל רוצה (בסוף, ככל הנראה הבעיה בעיקר אינה בכך שיש גיוס חובה, אלא בכך שהוא *לכולם*, למרות שכבר מזמן אינו לכולם, אם צה"ל יכול היה לבחור את אלה שהוא רוצה ולשחרר את אלה שלא, כנראה שהבעיה היתה נפתרת. הבעיה כמובן היא איך לעשות את זה בלי לפגוע בצורה שיווניות וצודקת)

ועוד כל מיני פתרונות.

נראה לי שדי ברור שהמודל הנוכחי הוא בזבזני להחריד, אבל לעשות מהפכה בדבר שיש ספק בנוגע לסיכויי ההצלחה שלו בשכונתינו המאיימת, ולהתייחס בזילזול לכל חשש מכשלון, נשמע לי לא פתרון. 

אוקי, קצת הגזמתי עם "שום טיעון רציני"ספקאחרונה
אבל עדיין, הטיעונים שלו חלשים למדי.
אני לא יודע כמה משלמים הבריטים ללוחמים ביחידות המיוחדות, אבל כנראה שצריך לשלם יותר למי שמוצב כמה חודשים בעירק.
המשבר הזה הוא בעיניי מתנהמשה

כמו המתנה של המשבר ב1984 שעצרה את בזבוזי הכספים בממשלה (בגלל האינפלציה) או המתנה של 2003 שהיינו על סף פשיטת רגל ולכן היינו חייבים לעשות קיצוצי קצבאות ודברים כאלה.

(ואז בזבזנו את הכל על הגירוש )

או המתנה של 2008 שהייתה פה ממשלה (כלכלית) טובה שפשוט לא עשתה כלום, מי שפשט רגל פשט וכל השאר המשיכו הלאה.

השאלה מה יעשו עם המתנה הזו. יש הזדמנות להוריד גרזן על ההסתדרות ועל הקצבאות ועל כל הבעיות הקבועות של המשק הישראלי, האם ינצלו אותה?

התשובה טמונה בזהות ראש הממשלה הנוכחי - כך שהתשובה היא לא.ספק

משה

געגועיי לאולמרט...

אולי עם כל המחאות משהו ישתנהאריך וייס
פחחחחעוד סתם אחד
המחאות נועדו להגדיל את ההוצאה וההתערבות הממשלתיות.
זה לא סיבה שלא להגיב במענה אמיתי שמטפל בבעיותבינייש פתוח

כמו אצל הבריטים. שוברים למי שצריך שיגבירו את הצריכה

צבא מקצועי יותר זול?בינייש פתוח

הצבא האמריקאי יקר פי 10 מהרוסי

אתה משווה?אריך וייס
אמ 16 מול קלאץ אומר הכל.
קלאץ נשק מעולה. יש אותו לסיירות קומנדו בצה"לבינייש פתוח

חוץ מזה שצריך להפיל פי 5-7 את המשכורת של החיילים. בשביל לאזן צריך לקצץ לפחות 70 אחוז מכח האדם מצה"ל. זה נראה לך הגיוני?

הסיבה היחידה שיש אותו לסיירות זה היעדר מעצוריםאריך וייס
זה היתרון היחיד שלו.

אממ כן. תוסיף את הצמיחה בתמג וכן.
אני חושב שהיחידים שמשמתמשים בו הם השייטת.ספק

היתר לא משתמשים בו כי הוא כבד, מגושם, והתחמושת שלו כבדה. 

צריכים ויכולים לקצץ בערך מחצית מכח האדם של צה"ל. 

מעבר לחיסכון, מדובר על עוד מאות אלפי אנשים שייכנסו לשוק העבודה. 

מחצית מכח האדם??? איפה אתה חי????בינייש פתוח
זו גם הגזמה פרועה (המספר הכי גבוה ששמעתי הוא שליש) וגם, אם המשכורות מוכפלות פי 6-7 בשביל לאזן מבחינת תקציב צריך לקצץ יותר מחצי. לפחות 70 אחוז.
ומה תגיד על הצבא הגרמני שהוא באותו גודל ופי 4 יותר יקר?
(וכשאני אומר אותו גודל זה לפני שמחשיבים את המילואים שלנו ואז הוא גדל פי כמה, בעוד שלהם בתור צבא מקצועי אין להם מילואים)
במדינת ישראלספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ח בתמוז תש"פ 10:39

בה יש תחנת רדיו צבאית, חיל חינוך משל היינו ברוסיה של סטלין, בתי כלא שמלאים בחיילים שנפקדו בגלל קשיים כלכליים, בסיס מרכזי בת"א שמודה שיש לו יותר מ-1000 חיילים מיותרים וכו'. 

50% זו הגזמה פרועה - אפשר לקצץ אפילו יותר. 

ושוב, אתה מתעלם מההכנסה שייצרו כל אותם חיילים שיפלטו אל שוק העבודה. 

אני לא נכנס עכשיו לכל צבא וצבא. גרמניה מדינה עשירה והיא יכולה לבזבז את הכסף שלה איך שבה לה - חוץ מזה, ששוב, העובדה שהצבא שלה קטן ביחס לאוכלוסיה, מאפשר כמעט לכל האנשים לצאת לשוק העבודה ולהגדיל את ההכנסות. 

כמו כן, השכר הממוצע בגרמניה גבוה בהרבה מהשכר הממוצע בישראל - אתה לא יכול לשלם לחיילים פחות ביחס לממוצע. 

כן? תעיף את רוב מערך התשאריך וייס
כי מי שמגייס אם בעיות כלכליות זו בעיה שלוס לא של המדינה שהכירחה אותו.

ואז את מערך החינוך, כדי שלא חטיף לסבלונות ולהטבים. והנה, זה כבר שליש צבא.
כך גם אפשר יהיה לשחרר המון סוהרים בבתי כלא צבאייםספק

מה שידרוש פחות אספקה וישחרר בתי כלא להפוך לבסיסים רגילים בלי להקצות לכך משאבים מיותרים. 

כל דבר אפשר לעשות גרוע.ספק

הצבא האמריקאי מממן לבני זוג של חיילים כל מיני דברים הזויים. 

צבא מנדטורי הוא בהכרח בזבזני. 

למה? 

כי יש חיילים מיותרים וצריכים לדאוג להם למגורים, מזון וביטוחים, למפקדים (שגם הם מיותרים) וכו'

צבא מקצועי הוא צבא שבניהול נכון, יכול להיות זול בהרבה. 

צבא שחיילים באים אליו מבחירה צריך לתמרץ אותם...אדם כל שהוא

[וגם את בני זוגם,]. והצבא האמריקאי עושה את זה בכל מיני דרכים, שיתכן שחלקן מוגזמות.

וצבא תמיד יהיה גוף ממשלתי, על כל הקשיים שזה מעורר בתחום היעילות.

[ומבחינה מסויימת, דווקא בצבא מקצועי יש יותר בעלי עניין לשמר תפקידים מיותרים].

צבא שחיילים באים אליו בכפיה סובל מהרבה התאבדויותספק

חוסר מוטיביציה והרבה בעיות אחרות. 

בתי כלא צבאיים הם גם לא דבר זול. 

חיילים ישרתו אם יקבלו שכר סביר ותנאי פרישה טובים. 

צבא תמיד יהיה גוף ממשלתי ובזבזני - אבל צבא מקצועי יהיה פחות גרוע מצבא חובה. 

הוא בוודאות הרבה יותר יקר!!!בינייש פתוח
נתתי לך ראיות והסברים למה...
לא, הוא לא. בחישוב הכללי, זה עולה יותר להחזיק חיילים מיותריםספק

זה לא רק המינוס, זה גם אבדן ההכנסה שלהם. 

לפי תחשיב של משרד האוצר, המדינה מפסידה 50 מליארד שקלים בשנה. (שמתי כאן בעבר קישור). 

הנה, קרא בעצמך:ספק

הפסד תוצר בסך 51 מיליארדי ש״ח - העלות האלטרנטיבית של גיוס החובה – חזית

51 מליארד שקלים זה כמעט כל תקציב הביטחון שעומד על 72 מליארד שקלים וכולל לא רק את צה"ל. 

ואת זה כתבו במשרד האוצר. 

גם חייל שהמדינה תשלם לו משכורת, לא יעבוד במשהו אחר...אדם כל שהוא

כך שהחיסכון תלוי במספר החיילים שתחסוך את ההעסקה שלהם, ולא הבאת על זה שום נתונים שתומכים באחוזים הגבוהים שאתה מדבר עליהם.

אבל אז המדינה תוכל לבחור למי לשלם ורוב החיילים ייצאו לעבוד.ספק

כאמור, העלות למשק היא כ-70% מתקציב הביטחון כולו. 

אתה לא הבאת שום נתונים שתומכים באחוז הנמוך עליו אתה מדבר. (צה"ל לא נוטה לפרסם את התפלגות החיילים לפי חילות). 

איך הצבא שאתה רוצה יהיה בנוי?אדם כל שהוא

מהי החזית הרחבה ביותר שהוא צריך להיות ערוך אליה?

כמה חיילים קרביים הוא צריך, וכמה חיילים עורפיים?

בתור מה אתה שואל אותי? שר הביטחון?ספק

צריך לבדוק מהן היכולות של צבאות האויב שמקיפים אותנו ולהיערך בהתאם. 

כלל החיילים הקרביים מהווים למיטב זכרוני פחות מ-10% מצה"ל - ויש גם כאלה שהם מיותרים. 

אפשר גם להכשיר מספר גדול של אנשים איזו הכשרה בסיסית כלשהי למקרי חירום. 

יש הרבה אפשרויות. 

רוב המתנגדים לצבא מקצועי בד"כ מעלים טיעונים ערכיים בדבר "כור היתוך" וכו'. 

במדינה שבה רק 45% מתגייסים, זה כבר חסר משמעות. 

צה"ל הוא מזמן לא צבא העם ומבחינה מבצעית, אין שום הצדקה לגיוס בכפיה. 

אם אתה יודע כמה חיילים הצבא צריך, הייתי שמצפה שתדע גם..אדם כל שהוא

למה הוא צריך אותם.

היית שולח חיילים עם הכשרה בסיסית ללבנון, סוריה או עזה?

למלחמות, כולל הקטנות יותר, הצבא היה צריך להשתמש בכוחות המילואים.

אממ כן אבל. כרגע האיום האיראני הוא הכי גדולאריך וייס
ולהתומדד איתו לא נצרך הרבה חיילים.

כמו כן שדה הקרב משתנה מאוד.
הכוח הקרקעי משפיע גם על האיום האיראני..אדם כל שהוא

כי לחיזבאללה יש צבא גדול, עם כמויות עצומות של טילים, שבמידה רבה כפוף לאיראן. ואם חיזבאללה ידע שישראל בכל מקרה לא תכבוש חלקים מלבנון, הוא יהיה הרבה יותר חופשי לשגר טילים כתגובה לפעולות נגד איראן, כך שישראל תהיה הרבה פחות חופשית לפעול באיראן.

חיזבאללה עבר לנטוע עצים לאחרונהאריך וייס
אני יודע כמה הוא לא צריך בתפקידים הקיימים היוםספק

אם היום הוא ערוך למלחמה, אז אפשר להבין שהחיילים המיותרים, מיותרים מאוד. 

הייתי שולח חיילים מאומנים מהצבא המקצועי ללבנון ושולח לקוים הפחות מסוכנים חיילים עם הכשרה בסיסית להחליף אותם שם. 

הצבא לא היה צריך להשתמש כ"כ הרבה במלואים - בצוק איתן, הוא גייס המון חיילים מיותרים. 

למשל, כל הגדוד שלי שפשוט ישב חודש ולא עשה כלום. (אחרי שבועיים פשוט התחלנו לעשות אימון. אותי שלחו בכלל לביסל"ח להכשרות...). 

זה חלק ממשחק התקציבים של צה"ל. 

הם מחשבים רק את הפסד התוצרבינייש פתוח
ולא את המשכורת של החיילים שיהיו בצבא מקצועי ותקפוץ עשרות מונים.
ושוב, אלף חיילים מיותרים בקריה זה לא כזה הרבה יחסית לצבא כולו וגם חיל החינוך וגלי צה"ל ביחד לא כאלה גדולים...
עם החיסכון שבשחרור חיילים מיותרים יחד עם התוספת לתוצרספק

אתה תצא ברווח עצום. 

חיילים מיותרים בקריה+חייל החינוך+גל"צ+בתי כלא צבאיים+צמצום במשטרה הצבאית+חיילים שמקבלים תשמ"ש ולצבא לא משתלם לגייס אותם+כל שרשרת האספקה הביטוחים והתביעות של אותם חיילים - מדובר על עשרות אלפי חיילים, וזו רק ההתחלה. 

אז למה הצבא האמריקאי יקר פי 10 מהרוסי?בינייש פתוח
כי הצבא האמריקאי משקיע יותר בתנאים ומספק שירותים הזויים למדיספק

הם גם משקיעים יותר במחקר ופיתוח אמצעי לחימה. 

המיגים והסוחיוים לא פחות טובים מהF למיניהםבינייש פתוח
וזה לא עלות ישירה של הצבא אלא של משרד הביטחון. ולא יכול להיות שזה יגיע ל900 אחוז
אם אתה אומר... אני די בטוח שזה לא נכוןספק

ואולי הרוסים טובים יותר בפיתוח זול. 

אני חושב שפי 10 זהו תקציב הביטחון, אבל מצריך בדיקה. 

בכל מקרה, מה השכר הממוצע בארה"ב ומה השכר הממוצע ברוסיה? 

ממה שקראתי עכשיוספק

השכר הממוצע ברוסיה הוא כ-50,000 רובל שהם כ-700 דולרים בחודש. 

בארה"ב הוא יותר מ-5000 דולרים בחודש. 

זה לבד מסביר את רוב ההפרש. 

בוא אחי, איזה צבא יותר טכלונגי?אריך וייס
איזה צבא יותר חזק? למי יש יש כח אדם יותר מקצועי? אתה לא יודע את זה ואי אפשר לערוך השוואה.

אגב, מהמר שצבר שארהב יותר חזק מכל בחינה. אבל זה רק הימור
בשבילךבינייש פתוח

תתפלא אבל האמריקאים לא יותר טובים

איך ידעתי שתעשה את זהאריך וייס
אנילא לוקח יוטבר כמקור, זה נחמד אבל לא נכון במציאות בהרכח.

אי אפשר באמת להשוות בין הצבאות.
יוטובר?? אתר כלכליסט!!!בינייש פתוח

זה הערוץ של אתר כלכליסט

סיים שיט, אני מעריץ את ניצן סדןאריך וייס
אבל שוב, הוא לא בר סמכא. הוא מקסים אני ממש אוהב לשמוע אותו אבל..

מה גם שצבא זה נמדד באיכות כח האדם. מה שניצן אומר בעצמו. ולא נראלי שאיכות כח האדם הרוסי גבוהה סתם ככה.
בועז סנג'רו כתב שאחד מכל 13 חיילים יושב בכלא.ספק

70% מוגדרים כנתמכי ת"ש. 

למה פשוט לוותר על הגיוס שלהם מלכתחילה? 

מדובר על עשרות אלפי חיילים, על משטרה צבאית שצריכה לרדוף אחריהם, על פרקליטות צבאית מנופחת ומיותרת ועל כח אדם בבתי הכלא הצבאיים. 

ורופאים, ונכי צה''ל מטראומות...משה
הגוף הכי דומה לצה"ל במדינת ישראל, שמגיעים אליו בלי כפייה...אדם כל שהוא

הוא משטרת ישראל.

האם אתה חושב שמשטרת ישראל טובה יותר צה"ל?

האם יש שם כוח אדם איכותי יותר?

בממוצע? בערך אותה איכות של כח אדם.ספק

פחות או יותר באותה רמה. 

וגם זה בגלל ניהול כושל של  המדינה. 

כי הגוף הזה מעדיף לשלם לפנסיונרים שלואריך וייס
יותר כסף ממה שמגיע להם. כי הגוף הזה מתנהל ממש גרוע. כי לשוטרים בארץ נהיה סטיגמה של אנשים ערסים וסתומים.
רק מעירנחשון מהרחברון

נהיה סטיגמה?!?!?

לא!!!!!!

הם יצרו אותה כשמגייסים דווקא אנשים כאלו למשטרה ונותנים להם כוח וגיבוי כמו מאפיה. ואז "נהיה סטיגמה"

סוג של צבא מקצועיה-מיוחד

אתה מוכיח דבר אחד, שהמשטרה גרועהאריך וייס
אתה לא מוכיח למה, או איך אפשר לשנות את זה.

אם יקימו את הצבא המקןצעי טוב, אז הוא לא יהיה בר השוואה לצבא היום.
זה דוגמא לסוג של צבא מקצועיה-מיוחד

מה יהיה אם?

אם הצבא יתייעל גם הוא יראה יותר טוב

יש גופים מקצועיים ויש גופים מקצועייםme_too

יש מצד אחד את המשטרה, גוף "מקצועי" ברמה הרבה יותר ירודה מהצבא.

יש שב"כ ומוסד, שעושים עבודה מקבילה לאמ"ן, ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה, ובעלות הרבה הרבה יותר נמוכה.

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך