האם לבנט כדאי להכריז על כך שהוא מתמודד לראשות הממשלה?
האם יש לו סיכוי ריאלי לנצח את נתניהו?
האם הוא יוכל ליצור ברית עם החרדים כדי להקים גוש גדול יותר מהליכוד לאחר הבחירות?
האם לבנט כדאי להכריז על כך שהוא מתמודד לראשות הממשלה?
האם יש לו סיכוי ריאלי לנצח את נתניהו?
האם הוא יוכל ליצור ברית עם החרדים כדי להקים גוש גדול יותר מהליכוד לאחר הבחירות?
כל יו"ר מפלגה מתמודד על ראשות הממשלה.
אני לא חושב שלבנט איזשהו סיכוי להיות ראש ממשלה בעתיד הנראה לעין, ב"ה.
"משיש לכונן ממשלה חדשה יטיל נשיא המדינה, לאחר שהתייעץ עם נציגי הסיעות בכנסת, את התפקיד להרכיב ממשלה על אחד מחברי הכנסת שהסכים לכך"
ב. יש לזה משמעותית הצהרתית, לאן מכוונים, ואיזה קמפיין מנהלים.
אגב, הליכוד בחר לכתוב על פתק ההצבעה שלו, "בהנהגת בנימין נתניהו לראשות הממשלה".
ואין לזה שום משמעות חוץ מניסיון לעשות קצת יח"צנות ולקוות שזה ישכנע מישהו שעכשיו בנט בליגה של הגדולים.
אבל החוק לא מחייב אותו להתחנן.
וברצינות, מי שרוצה להרכיב ממשלה, ינסה לגבש מחנה ממליצים, למשל. זה לא דבר שכל אחד עושה. הוא גם לא יתחייב להמליץ על מישהו אחר.
וזו גם אמירה שהוא בליגה של הגדולים.
ואגב, אני חושב שבמצב הנוכחי האמירה הזו מזיקה, והסברתי קודם בקצרצרה למה.
וזה נעשה אחרי הבחירות.
לבנט אין סיכוי להיכנס לליגה של הגדולים - אבל זה לא העניין - העניין הוא שכל מה שהוא מנסה לעשות זה לצרוב בתודעה של אנשים שהוא מועמד לראשות הממשלה כי הוא חושב שזה יעזור לו.
כפי שהוא חשב שלנסות לצרוב בתודעה שסמוטריץ' היה "שר התחבורה הכי טוב אי פעם" או שהוא עצמו היה "שר הביטחון הכי טוב אי פעם" או ששקד היתה הצלחה כבירה במשרד המשפטים.
מסתבר שבקלפי זה לא ממש עבד...
או את הבית היהודי, אין בהם שום צורך. זה מינוס מנדטים וחובות.
הרי הבית היהודי לא ירוצו לבד, ולא יקבלו שריון ריאלי בליכוד, כל ה0.5% שלהם במילא בסוף יצביע לימינה, אז למה?
בס"ד
הקלף הזה הוא האות ב' הממותגת של המפד"ל. זאת האות שהולכת עם הציונות הדתית כבר שנים ארוכות ומזוהה איתו פוליטית, זה אומנם נשמע רק אות בקלפי, אבל זה הרבה יותר מכך, אבל מיתוג חשוב שכזה לא מוותרים כל כך מהר. גם אם זה אומר לחבור חזרה לבית היהודי ולתת להם מקום כזה או אחר ברשימה.
אני גם אתן דוגמא. כאשר בנט נכנס לפוליטיקה היה זה כצהלה שדחף לאיחוד עם הבית היהודי. אלא שעד הבחירות הספיקו באיחוד הלאומי להדיח את כצהלה ואורי אריאל לקח את המושכות. כצהלה לא אהב את ההדחה ולא הסכים בהתחלה לתת לאיחוד הלאומי את הזכאות לאות ט' שהיה שייך לו, ורק לאחר שיכנועים רבים הוא הסכים להתפייס ולתת להם ומאז זה טב.
לאף אחד אין צד שהם ירוצו איתו לבד (הם לא איתמר, שמוכנים לגמור עם 17000.. סליחה שאני עוקץ..) ולכן אין להם באמת משקל במשא ומתן... אולי יש כאן את העניין שימינה תרצה את זה לא כי היא לא תרצה שזה יהיה אצל מתחרה, אלא כי זה עוזר נגד בריחה לליכוד (כלומר - ב' לבד לא יהיה, רק שאולי ירצו שזה יהיה אצלם - כי זה משוך קולות שהאות תדבר אליהם ולא יברחו לליכוד) זה לא משהו שיתן להם כזה מנוף גדול.. אולי יקבלו מקום 7..
סביר שימינה תשלב כל מיני שמות חדשים, אז אחד מאלה שהיו יכולים להיות גם נציגים בימין החדש/איחוד לאומי, יכול להיות מטעם "הבית היהודי".
[להמחשה - עידית סילמן, שעברה מהבית היהודי לימין החדש, לא הייתה זקוקה לעשות איזה שהוא שינוי אידיאולוגי בשביל המעבר הזה].
עם כלל רוח דבריך אני מסכים, אבל שוב - צריך לדעת מה המחיר שיקחו כשאין בכלל מתמודד ממול. כלומר - מה יהיה ההפסד של ימינה בשדה קרב בו המתמודדים הרלוונטיים זה ימינה - באיזה אות שתהיה, ו-מחל, ואין שום ב' בסביבה, כמה קולות כעת תפסיד ימינה מכך שאין לה ב' - שאותם תרוויח אם כן תהיה לה ב'? אז אני לא אומר שאין טעם, אבל השאלה מה המחיר - וכפי שכתבת - המחיר הוא ממש לא באיזור החמישיה הראשונה.
ההשוואה לעבודה איננה נכונה מכמה סיבות, בעיקר כי השדה השמאלי אינו מסודר בברירות, ומאידך הוא כבר הוכח כמוכן לאיחודים, ואף אחד לא מבטיח לגנץ שלא תימצא לעבודה קונסטלציה טובה להידחף בה, משא"כ לבית היהודי אין שום ברירה, כמו כן, המותג אמת הוא הרבה יותר מושרש מב', והרבה בזכות השנים האחרונות באמת שהב' הפך לט"ב וט' מול ב' נחשב כסוג של "חצי חצי" וגם זה רק אם ב' היתה בכלל ברשימה, ברגע שאין ב', ויש רק ט', היא בהחלט מתפרשת גם כהחצי של ה"טב" שהיא הגלגול של הב'... ולא רק כמותג בפני עצמו שאכן כפי שהיטבת לכתוב - איננו.
בס"ד
במיוחד עם הרב רפי יוצא מהמשחק ואז אני לא רואה סיבה שימינה לא תתאחד בחזרה למפלגה אחת (כמובן תחת הצהרות ששוב איחדו מחדש את כל הציונות הדתית, ואת אותו הסרט שחזר על עצמו בשתי מערכות הבחירות האחרונות).
אבל כאמור, אני חושב שערך של מותג הוא גבוה מאוד ואסור בכלל לזלזל בו.
אז הימין החדש הגיע ראשון להגשת הרשימות כדי לתפוס את האות שרצו.
מקסימום נתמודד עם האות 'ט', למולדת זה דווקא עבד לא רע...
אבל אנשים כמו הרב רפי פרץ שמתרפסים מול ביבי, בשום אופן לא.
אגב, אני מפנה אותך להסכם שנחתם לפני הבחירות האחרונות בין הימין החדש לאיחוד הלאומי, כשעוד לא היה ברור שהבית היהודי תצטרף לזה, והיה סיכוי שהם ירוצו עם עוצמה לבד.
בהסכם, שאגב אני מניח ישמש כאבן יסוד לריצה הבאה של ימינה בבחירות הקרובות, רשום במפורש שאותיות הרשימה יהיו 'ט', כלומר בנט וסמוטריץ' כלל לא חששו לאבד את האות 'ב' על אף שהיה להם אז מתחרה משמעותי(הבית היהודי המאוחד) והם היו הרבה יותר חלשים מהיום.
נו, באמת. ואת זה כותב חבר צוות האסטרטגיה שעמד מאחורי ההסכם ה"גאוני",
ש"היה ברור" לחותמיו (לפחות מצד אחד) שיופר ברגע האחרון....
אם זה "היה ברור" לו, למה הוא חתם איתו?!
רק גרם לעצמו (ולכלל הציבור) נזק בחתימה הזו.
כדי לא להביך אותך (לא, אני לא מודאג. אתה תמיד מתחמק, ובכל זאת),
לא אביא כאן קישורים לדברים שכתבת באותה תקופה,
שכל מי שקורא אותם מבין שהייתם משוכנעים בהפך המוחלט ממה שכתבת כאן.
כשאתה חגגת כאן על ה"תרגיל" ה"גאוני",
אני כתבתי שההסכם הזה כתוב על קרח ולא מחזיק מים (במילים האלה בדיוק).
הכל שמור בהיסטוריה של הפורום.
עוד כתבתי אז כבר שההסכם נחתם:
"ההסכם הזה לא שווה את הנייר עליו הוא חתום.
אני ממליץ למי שיכול לעשות זאת להניח את ידו על המקור.
אח"כ הוא יוכל לומר שהוא מחזיק בו.
זה כנראה המקסימום שאפשר יהיה לעשות עם ההסכם הזה..."
אבל כבר ראינו בעבר שלאנשי עוצמה יש מומחיות מיוחדת בסילוף ההיסטוריה
(וגם לזה לא אביא קישורים כאן אם לא תאלץ אותי לעשות זאת).
בס"ד
מרגע שסמוטריץ' הלך עם בנט (יום שלישי בבוקר, אם אני עדיין זוכר היטב את סדר הימים, כאשר סגירת הרשימות הייתה ביום רביעי), אז התחילה ההבנה שכנראה הרב פרץ לא יעמוד בלחצים. אני לא אכחיש, באמת שניסינו לסמוך על הרב פרץ ולקוות שהוא יעמוד במילה שלו, אבל עמוק בפנים די היה ברור לנו שזה לא ממש יקרה. זה לא קשור לצוות האסטרטגיה, ואפילו באותם יומיים הייתה עבר עבודה משותפת על קמפיין וידאו, אלא זה קשור לתחושות שבסוף הוכיחו את עצמם. אז אולי המילה 'ברור' הייתה יותר נכונה להיות בהסכלות לאחור, אבל אז זה בעיקר לווה בתחושות בטן קשות מאוד עד השניה האחרונה.
הראיה לכך היא שאיתמר הביא איתו באותו היום לכנסת עוד מסמכים רזרווים, מלבד הרשימות שהיו אצל הרב פרץ ובהם גם השמות של אנשי עוצמה יהודית, למקרה שבו הרב פרץ יקח את זה איתו ולא יתן להם להגיש רשימה בעצמם במידה והוא יחליט ללכת עם בנט וסמוטריץ, כפי שאכן קרה.
אני אומר זאת מידיעה ולא מסברה.
אם היה ברור להם, לא היו מכניסים להסכם שני תרחישים (מה שאגב בן גביר והרב רפי לא עשו).
אזכיר שמה ש'גמר' את הרב רפי היה העריקה של סילמן.
זה מה שאמר בן גביר לאחר שבצלאל חתם עם בנט:
בן גביר: "סומך על הרב רפי פרץ שלא יפר את ההסכם״ - סרוגים
כן, היה "ברור לו" מה שהוא טוען שהוא "לא מעלה בדעתו"...
אמת אף פעם לא היתה הצד החזק שלו.
השאלה היא מה הוא חשב מלכתחילה...
ובכל מקרה, לבצלאל זה ממש לא היה "ברור", ולכן הכניס בהסכם עם בנט שני תרחישים
[בניגוד לאיתמר שהכניס בהסכם עם הרב רפי תרחיש אחד בלבד
שגם לו לא היה סיכוי גבוה במיוחד (בו בצלאל מצטרף),
ולא העלה בדעתו תרחיש בו בצלאל לא מצטרף -
תרחיש שבאמת היה ברור לחלוטין מרגע שנחתם ההסכם].
לכן האיום שלך לא נשמע יותר מדי...
הוא אכן לא אמר אמת "בשביל השלום",
כמו שאתה עצמך הודית כבר שלא כתבת כאן אמת לאותה מטרה.
כעת אתה גם הסברת היטב ששוב לא אמר אמת וגם הצדקת זאת.
אני מבין למה שיקר ולא מצדיק זאת.
אני מבין גם למה אתה שיקרת וגם את זה לא מצדיק.
אגב - לי היתה הזדמנות להוציא אותו לא דובר אמת?
אתה לא מתבייש לכתוב זאת אחרי שניסית להציג אותי כאן כשקרן,
כשאתה זה ששיקר? (להביא קישורים?).
אולי תספר גם למה חיכו כמעט עד חצות בסבב ב'?
או שאולי מוטב לך לא להיכנס לזה?
אז אם האמת מעניינת אותך, לא היה ברור להם שום דבר.
הם השאירו אופציות פתוחות בשתי ההזדמנויות:
בסבב ב' חיכו עד ש**איתמר** יגיש רשימה כדי לתת לו אופציה לקחת מקום ראלי.
בסבב ג' חיכו עד ש**הרב רפי** יגיש רשימה כדי לתת לו אופציה לקחת מקום ראלי.
בן גביר הוציא ספינים בלי סוף ולא יצר לעצמו אופציות אלא רק סגר אותן.
לא, לא רק בהסכם הזה, אלא לכל אורך הדרך.
איך כל צד התנהל מול האופציה שהשאירו לו?
בסבב ב' בן גביר העדיף לרוץ לבד ולזרוק לפח רבבות קולות (אם היה לוקח - היה ח"כ).
בסבב ג' הרב רפי העדיף להצטרף תחת לחץ אדיר (של רה"מ, של הרב דרוקמן, של פרישת סילמן ועוד).
אני מבין שגם הפעם, @מרדכי, התחמקת מהדיון בנושא...
התירוצים משתנים. ההתנהלות זהה.

שחברי הפורום סומכים עליך כמקור נאמן שעובד אצל מפלגה ויודע מה קורה מאחורי הקלעים שלה...
ספר לי עוד על האתיקה המקצועית שלך.
ראיון עם מיכאל בן ארי בו הוא אומר:
לו ידענו ארבע שעות קודם סגירת הרשימות שהולכים לזרוק אותנו, היו לנו חיבורים אחרים.
התבוסה של 'עוצמה יהודית' | "תיכננו להודיע על פרישה והרב ליאור אסר עלינו" - קול ברמה
דקה 4:30. עכשיו תחליטו מה היה ברור להם ומה לא.
יכלו לחתום מאחורי הגב שלו.
ואם כבר החלטת להגיב -
אתה ממילא מתחמק מכל דיון מעמיק בנושא כבר יותר משנה. - אקטואליה וחדשות
אבל זה נורא "אתי" להציג חבר בפורום כשקרן תוך ניצול העובדה - אקטואליה וחדשות
הרי יש אותיות שחוזרות במפלגות שונות בצירופים שונים כמו 'מחל' ו'ל', ו'כף' ו'כי'.
בתרחיש אופטימי, הוא יצליח להגדיל את המפלגה [נניח, 10-14 מנדטים].
ייתכן שתהיה לו גם אפשרות להכריע בין נתניהו למועמד אחר, ואני מקווה שאם תהיה כזו, הוא ישתמש בה בתבונה, ולא יגרום חלילה נזק.
הכרזה על התמודדות לרשות ממשלה עלולה לגרום נזקים [למשל, ליכולת לשתף פעולה עם נתניהו, יכולה לגרום לקמפיין נגדי שיבריח מצביעים], והיא חסרת סיכוי.
והתפרסם אתמול סקר חדש, שבו ימינה עוקפת את יש עתיד והופכת למפלגה השנייה בגודלה, דה ז'ה וו לשלהי 2014.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.