המאמר מנומק היטב, אבל אין בו "סוכריות" לאיתמר בן גביר. ניחא לו היו מציעים לו תפקיד שר במכסת ימינה או אולי 2 מנכ"לים במשרדים ממשלתיים, או אולי תקציבים, והתחייבות לתמוך בהורדת אחוז החסימה. בלי אחד מאלה אין סיכוי שיפרוש. יאמר איתמר, ובמידה רבה של צדק שמבחינתו ומבחינת אנשיו אין נפקות בשאלת מי יעמוד בראש הממשלה הבאה, גנץ, נתניהו, ואפילו טיבי עצמו.
מערכת ערוץ 7 קוראת לאיתמר בן גביר לפרוש מהמירוץאיתן גיל
יש שתי סוכריותהסטורי
2. הוא לא יאבד את היכולת לנפנף בהישג של 84 אלף. כלומר, כמו שכתוב במאמר וכמו שכבר טענו בפורום לפני ואחרי הבחירות - ההישג של ה-84 אינו באמת תומכי עוצמה מובהקים, אלא אוסף של נסיבות שהוביל עשרות אלפים להצביע להם, כשהסיבה המרכזית היא שהם הצליחו ליצור אשליה שהם ע הגבול וכל אחד שיצביע להם, יכול להציל ארבע מנדטים.
אם הוא יתעקש לרוץ כעת עד הסוף - נהיה הרבה יותר קרובים להערכת כחו האמיתי, שנמוך בהרבה.
לגבי טענה 2 זה כ"כ מכעיס שזה לצד אחדסיגלית12
אני ומכירה עוד הרבה כאלו שרצו להצביע לעצמה בבחירות האחרונות ובגלל כל ההפחדות של ימינה נפלנו בפח והצבענו לימינה.
ואח"כ עוד סמוטריץ אומר שהרבה הצביעו לעצמה כי נסחפו אחרי האשליה שלהם. אולי זה גם נכון אבל הלוווווו איפה הצד השני? כמה הצביעו לכם רק בגלל ההפחדות שלכם ושל ביבי ואם היו יודעים שעוצמה תעבור היו מצביעים לה?
אז אני כ"כ רוצה להצביע לעוצמה הפעם רק כדי שסמוטריץ לא יגיד שוב פעם את המשפט הזה.
וזה שהם יקבלו פחות זה ממש לא מוכיח כלום על הכוח האמיתי שלהם. הרבה אנשים מאד רוצים אותם ולא מצביעים להם בגלל אחוז החסימה. במקום שימינה יהיו כנים ואמיתיים ויעריכו את עצמה הם כל הזמן מנסים להגיד שהם לא שווים כלום ואנשים סתם נסחפו אחריהם. אז הצעה שלי אם אתם רוצים את מצביעי עצמה לכל הפחות תעריכו אותם.
למה 'נפלו בפח'?!הסטורי
אני, בניגוד אלייך, מכיר רבים שאינם מצביעי עוצמה, אבל השתכנעו מהקמפיין המשמעותי היחיד שלהם - שכל קול מכריע את הכף. אחרי שרבים מאוד השתכנעו - עדיין חסרו להם 60 אלף, לא הרבה פחות ממה שכן היה להם...
משפט הסיום שלך מקובל על רבים וטוביםאיתן גיל
ימינה עשתה עוול ועוולה לעוצמה יהודית ולבן גביר בפרט, והיא זו שצריכה ליזום מהלך פיוס באמצעות "סוכריות". הבעיה היא שבנט וחבריו נמצאים באינטרס קוטבי לעוצמה יהודית. בעוד בן גביר רוצה דריסת רגל בכנסת, רוצה בנט להיות שר בטחון בממשלה הבאה בין אם תהיה קואליצית ימין ובין אם קואליצית שמאל. בנט הוא זיקית פוליטית, ואופורטוניסט ידוע ולא מהיום.
למי ששכח במוצאי יום הבחירות הקודם, בטרם התפרסמו תוצאות אמת, דבר ראשון שעשה זה לפצל את ימינה לשתי רשימות. לא שמענו ששכפלו את ההסכם הקודם, אבל מסתבר שכן, אלא שהפעם הוא לא גלוי לעין.
עוד ערבוב וסילוףהסטורי
ולגופו של עניין, אף אחד לא עשה עוולה לבן גביר. אם כבר הוא עשה עוולה לכלל הציבור, בזה שרץ כבר פעם שישית ריצת סרק. הגיע הזמן שהוא יתבגר וייקח אחריות, במקום להאשים את כולם שאכלו לו, שתו לו...
אחסוך מעצמי לבלבל אותך עם עובדותאיתן גיל
בן גביר חתם הסכם עם הרב פרץ ושוריינו בו שני מקומות אטרקטיביים לסמוטריץ'. הנחת העבודה היתה שסמוטריץ' לא ירוץ לבדו ובבחירה בין הימין החדש ובין הבית היהודי יכריע לטובת חבירה לבית היהודי אשר קרובה יותר להשקפת עולמו החרדלניקית.
אז זהו שלא, מסתבר שכבר סגר עם בנט, ותחת זאת ניהל משא ומתן שלא בתום לב לפריימריס ושאר ירקות, כאשר מטרתו האחת היא למשוך זמן ולהטיל בסופו של יום אחריות לפיצוץ על הצד השני. ואכן זה מה שעשה ביום האחרון לפני הגשת הרשימות לכנסת עת הודיע רישמית על חבירתו לבנט.
מי שלא האמין שסמוטריץ' יחבור לבנט שאינו מאנשי הרב קוק, איתן בדעתו שסמוטריץ' לא יחבור ללפיד וגנץ, עוד שניים שאינם מאנשי הרב קוק. על כגון זה נאמר- ימים יגידו.
נחזור לבן גביר שנבגד עת הצטרף הרב פרץ לעגלה המקרטעת של בנט והוא עצמו נעזב לאנחות. לפי ההערכות דאז שניהם ביחד בלי סמוטריץ לא עוברים אחוז חסימה, אז איך לעזאזל יעבור בן גביר לבדו. כך או כך עוולה לא קטנה נעשתה לבן גביר, ומן הראוי הוא לפייס אותו.
עוד שקר שלך. בנט בדק אפשרויות אחרות כמו ריצה עם פייגלין. רקבנים אתם ל-ה'
החרדים לא מסכימים לקבל אותומיכאלצ
כמו שזה נראה, אף אחד לא מוכן לקבל אותו. שיחשוב למה.אריאל יוסף
כי הוא ימני מדי בשביל בנט ושות'מיכאלצ
וגם בשביל בצלאל ואורית סטרוק...אריאל יוסף
סדרמיכאלצ
האיחוד הלאומי - שמחו לקבל אותו במועד א', וגם במועד ב' ביקשו לצרף אותו (אופיר סופר הסכים לזוז).
הבית היהודי - קיבלו אותו בלית ברירה במועד א', ובמועד ג' אפילו חתמו איתו לפני סמוטריץ'.
הימין החדש - סירב לקבל אותו במועד ב' בתירוץ שהוא התעכב, ובמועד ג' הסביר שפשוט לא אוהב את בן גביר.
חרדים - מזדהים חלקית עם האידאולוגיה של עוצמה, אך לא מוכנים לשריין נציגים בין השאר מכיוון שרשימת עוצמה מכילה נשים.
ביקשת סדר? אז עד הסוף.אריאל יוסף
האיחוד הלאומי - חטפו ממנו בפנים זיוף הסכם (אח"כ לעג להם בפגישה: "איך סדרתי אתכם"...);
היו מוכנים לתת לו 4 ו-8. הוא ניסה לסחוט בכוח ובכחש 4 ו-7. בסוף קיבל 5 ו-8.
הבית היהודי - חתמו איתו לפני בצלאל
**רק** כדי לשמור על כיסאו של הרב רפי מפני פריימריז,
בהם בצלאל היה מדיח אותו. זו הסיבה היחידה.
איתמר שיתף פעולה וחתם על הסכם שלא היה שום סיכוי שיקויים,
כמו שטענתי כאן כבר ביום שנחתם.
אחרי שהוא מנסה **שוב** לעשות לבצלאל תרגיל,
יש לו עוד תלונות...
הימין החדש - היו מוכנים לתת לו מקום בסבב ב' גם לאחר שהתעכב,
בעיקר בזכות הלחץ של בצלאל להשאיר לו מקום 5 של איחוד הימין (=8 עם הימין החדש),
כשבנט בא בעמדת חולשה והבין שאינו יכול לסרב. מי שסירב היה איתמר.
[את הסיפור על אופיר סופר איתמר עצמו כבר הכחיש (בראיון ל-"כיפה"),
כפי שפרסמתי כאן כמה בפעמים].
אילו איתמר לא היה מתעכב, הוא יכל לקבל מקום 4/5 משוריין,
ובנט היה מגיע חלש עוד יותר ומקבל פחות. איתמר שיחק לידיים שלו והכתיר אותו מחדש.
בסבב ג' בנט הגיע חזק מספיק (שר ביטחון+3 מנדטים)
ובצלאל הגיע חלש "בזכות" ההסכם של איתמר עם הבית היהודי.
בנט יכל לסרב לחלוטין להכניס את איתמר ואיש לא יכל לעמוד עוד בפניו.
חרדים - לא היו מוכנים לשריין איש מעוצמה גם בלי נשים.
לשיטתך, לעוצמה יש "אידאולוגיה" של קידום נשים,
והם לא מוכנים לרוץ ברשימה שאינה כוללת נשים,
אפילו במחיר של ריצה לבד וזריקת קולות לפח.
נזכיר שבגלל הסיבה הזאת, לדברי איתמר "מילה זו מילה" בן גביר, הם גם לא רצו עם נעם.
מופת של מפלגה תורנית אידאולוגית...
לא הבנתי.123456789
מיכאל טען שהאיחוד הלאומי והבית היהודי הסכימו או רצו לרוץ עם עוצמה בעבר, לעומת הימין החדש שתמיד לא מוכנים לכך.
הסיבה שהאיחוד הלאומי לא רץ איתם עכשיו היא בגלל הימין החדש.
טענה הגיונית וברורה.
מה אתה טוען? שבן גביר שקרן-רמאי-נוכל-ערמומי-מושחת-וכו' וכו' וכו', ולכן אף אחד לא מוכן לרוץ איתו?
לא הבנתי מה הנקודה העיקרית בתגובה שלך, חוץ מזה שאתה לא אוהב את בן גביר (עם תחפושת של חשבונות פוליטיים). את זה אני כבר מכיר, למרות היותי רק אורח מזדמן בפורום.
(החרדים לא יקבלו פשוט כי הם חרדים. כנ"ל מפלגת נעם. אין שום קשר לעניין הנשים, ואתה יודע זאת היטב)
עוצמה ונעם כמעט רצו יחד בסבבים ב' וג'.אריאל יוסף
בסבב ב' לא רצו בגלל סיפור הנשים.
בסבב ג' לא רצו בגלל שאיתמר חתם עם הרב רפי.
אם עקבת - אתה אמור לדעת.
אני אומר שבן גביר לא יודע לנהל מו"מ ולכן הוא לא מצליח לסגור עם אף אחד.
גם את זה טענתי כמה פעמים ואם עקבת אתה אמור לדעת.
ראה מה כותבים כאן תומכי עוצמה לשעבר *אחרים*אריאל יוסף
לדוגמה:
בסדר, גם בנט...הסטורי
שום דבר ממה שכתבת אינו עובדותהסטורי
*הם לא השאירו לו שני מקומות אטרקטיביים. הם ניסו להכריח אותו לרוץ ברשימה, שספק רב עם היתה עוברת את אחוז החסימה.
*אין לי מושג איך אתה מתאר את בן גביר, שפרסם הסכם מזוייף ופרק הסכמים עם טענות שהוא עצמו הודה שאינן מציאותיות כאמין...
*אין לי מושג איך תומך נתניהו, שהיה מוכן לתת ללפיג וגנץ העל, תמורת חמישה חודשי חסינות - מעז להאשים אחרים, ב'אשמה' החמורה, שהם, בניגוד לנתניהו - סירבו לה.
צדיק באמונתו יחיהאיתן גיל
סמוטריץ' היה צריך להצטרף להסכם עם בן גביר בכפוף להתחייבות לאיחוד הבית יהודי עם תקומה בתוך שלושים יום לאחר הבחירות ופריימריס על ראשות המפלגה המאוחדת. במקום זאת הוא גרר רגליים, וניהל משא ומתן שלא בתום לב.
אתה טוען כלפי בן גביר שגרר רגליים והקשה על ההתקדמות במשא ומתן עד שנשאר בחוץ, ולכן אין לו להלין אלא על עצמו בלבד. והנה סמוטריץ' עושה בדיוק אותו דבר, גורר רגליים, אלא שהפעם מדובר בפוליטיקאי מנוסה ואין מצב שישחק משחקים אם אין לו בכספת חתומה אופציה פוליטית טובה יותר בעיניו. העיני האנשים האלה תנקר?
בן גביר עורך דין שמחשיב את עצמו בחשיבות יתר, אכן פרסם פייק הסכם לפי הזמנת בן ארי שמאוחר יותר נפסל מלרוץ לכנסת. בעת פרסומו של הפייק היו דיבורים על מקום לא ריאלי בכנסת לבן גביר. נכון שלא שכחת את זה?
לגבי סיכויי רשימה משולבת הרב פרץ סמוטריץ' בן גביר לעבור את אחוז החסימה, המודל הזה זכה במועד א' בחמישה מנדטים ואין סיבה שתקבל פחות במועד ג'. הוצעו לסמוטריץ' מקומות 2, 5, שניהם ריאליים בנסיבות העניין, אבל הוא לא היה מעוניין אפילו לשמוע, ואין זאת אלא משום שכבר היה סגור בהסכם עם בנט כפי שאמרנו קודם.
נתניהו לא שייך לכאן, הוא הציע לפרוש בהתאמה ללוח זמנים לפרסום תכנית טראמפ, שהיתה ידועה לו. נבהיר כאן שתכנית טראמפ היא תכנית נתניהו. כחול לבן סיכלו את הצעת הפרישה, ונגררנו למועד ג'. מספר המנדטים שתקבל ימינה יקבע אם נמשיך למועד ד'.
סמוטריץ' ניסה להוביל בדיוק למה שאתה טוען שהיה צריךהסטורי
הבית היהודי (או יותר מדוייק הר' פרץ וניר אורבך שעל פיהם נשק דבר, רבים בבית היהודי ניסו למשוך לכיוונים טובים יותר) ברח מקבלת החלטות מחייבות בעניין, פעם אחר פעם.
ראשית - כשחתמו על ההסכם עם בן גביר, בלי לשאול ובלי להתייעץ עם אף אחד. כשבאותם ימים היו במו"מ בבית הרב דרוקמן על איחוד והליכי בחירות שיקבלו את אמון הציבור. סיימו פגישה עם סיכום על פגישה נוספת ופתאום הרב פרץ, לא רק מאחורי הגב של האיחוד הלאומי, אלא גם מאחורי הגב של הרב דרוקמן והנציגים שניהלו מטעמו את המו"מ עם האיחוד - חותם עם בן גביר.
שנית - יומים לפני סגירת הרשימות. שוב ישבו אצל הרב דרוקמן וסיכמו בדיוק על מה שהצעת. סמוטריץ' יצטרף להסכם. התנאי היחיד היה, שאותו כינוס מרכז שיאשר את ההסכם, גם יאשר, בצורה שאי אפשר למסמס, שמייד אחרי הבחירות הולכים לאיחוד מהותי ופריימריז. אחרי צהרים, בבית הרב דרוקמן ובערבותו - התחייבו שזה מה שיהיה ובערב - לא קיימו.
(נדמה לי שלא אני זה שלא נותן לעובדות לבלבל אותו)
הטיעונים שלך חלשיםאיתן גיל
הרב דרוקמן הוא מורם מעם אבל יהודי בן 90. העלאת שמו היא הרמה להנחתה, ומחזירה אותנו למפגש העריקה של בנט שסמוטריץ' הוזמן אליו בנסיבות מוזרות, וכלפי כולי עלמא פורסם שהוא התנגד. אני בשונה ממך לא מאמין לאף מילה של השקרן והנוכל הפוליטי הזה, ולמען הסר ספק דברי מכוונים אל סמוטריץ'.
תכל'ס, סמוטריץ' ובנט הם זוג פוליטי נכלולי שלפני מועד א' נפרדו טקטית כדי לשתות מהליכוד בין חמישה לעשרה מנדטים ולחבור איתם לסמוטריץ' שרץ בנפרד, וליצור כח משולב במתווה של ברית אחים עם לפיד. המזימה של בנט הסתיימה כזכור בפיאסקו, אבל חברים נכלוליים הם נשארו ואף העמיקו את הקשרים ביניהם.
בנט לא רצה את בן גביר ברשימה לכנסת, ועל כך תסכים, ואם לא רצה אותו במועד ג', גם במועד ב' הוא לא רצה אותו, לכן עצם הטלת אשמה בבן גביר שאינו מל"ו הצדיקים היא בבחינת עלילת דם פוליטית, וסילוף השכל הישר.
עוד אחת ששיחקה משחק מלוכלך היא איילת שקד שניהלה משא ומתן עם בן גביר באחיזת עיניים, בשליחות בנט כמובן. אני מקווה שימינה לא תקבל יותר מ- 6 מנדטים בקלפי, ופועל יוצא תשאר איילת ח"כית מן המנין בלי תפקיד מיניסטריאלי. עם ששה מנדטים אין מצב שיקבלו יותר משני שרים אחד לבנט ואחד לרב פרץ, ואולי גם סגן שר לסמוטריץ'. איילת תחזור לשווק בושם פשיסטי, אם לא יוכרז קודם על מקום קבורתה הפוליטי.
רק נץ בקלפי יציל את הממשלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!צריך עזרה עכשיו
אתה משמיץ ומשמיץ על בסיס קונספירציותהסטורי
אתה החלטת, על בסיס כל מיני דמיונות, השלמות והנחות שלך שהוא 'שקרן נכלולי' ואת כל המציאות אתה שופט שלפי זה.
הפגישות בבית הרב דרוקמן, לא היו סוד. גם על מה שסוכם בהם (והופר ע"י הר' פרץ ואורבך פעם אחר פעם) העידו אנשים מתוך הבית היהודי.
טוב, בוא נעשה סדר בשביל שתפסיק את ההשמצות שווא שלךמרדכי
אומרת הגמרא ביבמות (סה ע"ב): "אמר רבי אילעא משום רבי אלעזר ברבי שמעון מותר לו לאדם לשנות בדבר השלום... רבי נתן אומר מצווה".
ההחלטה *להכחיש* מו"מ הייתה אף ורק בשביל שבסופו של דבר יצא מזה אחדות, ואין שלום יותר גדול מאשר אחדות. לכן כתבתי מה שכתבתי. האם נהנתי מכך? ממש לא. האם זה הכרחי? בראייה של אז, וודאי שזה היה הכרחי על מנת לנסות ליצור אחדות.
אגב, אם כבר מדברים על שקרים, אז סמוטריץ גם שיקר. הרי הוא אמר ברדיו לאוזני אלפי מאזינים שהפגישה עם האישיות הבכירה לא הייתה ולא נבראה. אבל לסמוטריץ' מותר לשקר שצריך.
בכל מקרה, איתמר לא הורה לפעיליו לשקר, הפעילים כלל לא ידעו מזה. אני מצוות הדוברות והאסטרטגיה של המפלגה ולכן הייתי מבין הבודדים שידעו על הפגישה ומשם התקבלה ההחלטה.
לגבי הטענה שברחתי, אם משהו מוכן לדחוף לי עוד שעה אחת ביום, אז אולי יהיה לי כמה דקות גם לפורום. אזכרת את הנעילה וראית באיזה שעה היא נעשתה, אלו השעות שלי. אם אתה רוצה לקרוא לזה בריחה? תהנה. גם עכשיו קפצה לי התראה מהתיוג ורק בגלל זה נכסתי וראיתי.
לא כתבתי את מה שאתה מצטט בשמיהסטורי
אני מבין שגם לזייף הסכם היה מותר מפני השלום...אריאל יוסף
לא זכור לי שבצלאל הכחיש שהיתה פגישה כזו,
אלא שהכחיש את מה שאיתמר טען שנאמר בה (ואכן לא נאמר - ראה קישור ראשון לקמן).
אגב -איתמר "מילה זו מילה" בן גביר התחייב לפני הפגישה שהיא תישאר בסוד.
כנראה גם הוא שינה "מפני השלום"...
מעניין שפתאום הפלגנים המקצועיים שתמיד איכשהו - לא משנה איזה מהלך יעשו - נשארים לרוץ לבד,
מחפשים דרכי שלום, ואנשי ה"אמת" ש-"99% אמת היא 100% שקר" אצלם, משקרים שוב ושוב (מפני השלום...).
כך, לטענתך, איתמר לא הורה ל**פעיליו** לשקר, אלא "רק" ל**חברי צוות האסטרטגיה** שלו.
אני חושב שכתבתי כאן יותר אמת מכל אחד אחר,
וזה לא הפריע לך לנסות להציג אותי שוב ושוב כשקרן (קישור שני לקמן).
אם חסרות לך שעות ביום, אתה מוזמן להפסיק לכלות אותן על זריקת כמה שיותר קולות לפח.
בעבר טענת שאתה לא רוצה בכך (קישור שלישי לקמן).
מעניין שבכל פעם שהקונספציות שלך קורסות, יש לך סיבות מעולות להיעלם.
איך קראת לזה פעם, @מרדכי? "לך דומיה - תהילה" (קישור רביעי).
אז הנה בצלאל מבהיר שאין שום קשר בין אמת לאיתמר - - אקטואליה וחדשות
אני גם לא רוצה שיזרקו קולות לפח, ולא על זה הדיון - אקטואליה וחדשות
סמוטריץ' שיקר כשלא נתן גילוי נאות שהוא פועל בשמו של בנט.איתן גיל
שבועות על גבי שבועות הוא הוביל קמפיין למען איחוד ופריימריס בבית היהודי, אבל ראה זה פלא, איך שבנט נכנס לתמונה נזרקה לפח הדרישה לפריימריס. תקומה מתה, הבית היהודי נקבר קבורת חמור, יחי המלך החדש ישן נפתלי בנט הלא הוא האיש שרוקן את קופת הבית היהודי. בנחמת ציון ננוחם.
הוא לא פעל בשם בנט...הסטורי
ולגבי בן גביר, דבריך אינם רלוונטייםהסטורי
אם אחרי זה, יהיה ההסבר אשר יהיה, מישהו עוד נותן בו אימון - רחמי עליו.
זה גם לא היה חד פעמי. @מרדכי שנעלם לאחרונה מהשיח כאן (חוץ מנעילה אחת) העיד שהורו להם, מטעם המפלגה "להכחיש את האמת" (=לשקר!) שאין להם דרישות מוקדמות במו"מ לאיחוד, כשהיו גם היו.
בנט איש אמת ואידיאולוג ימני פי כמה מהבוס שלך..בנים אתם ל-ה'
בנט נוכל פוליטי, שמסתמן שיהיה מחוץ לממשלה הבאהאיתן גיל
הסקרים העדכניים שבדרך כלל אין לסמוך עליהם מנבאים לגוש גנץ מרץ פרץ ליברמן 50 מנדטים. גם אם בנט יצטרף ויגרור אחריו את ימינה יהיו בס"ה 57 מנדטים, ותדרש תמיכה של חלק מהמשותפת או לפחות המנעות בהצבעה. יש מישהו שמאמין שאחמד טיבי יתן יד להקמת ממשלה בישראל שבנט וסמוטריץ' הם חלק ממנה.
ולכן האפשרויות המסתמנות הן רוטציה על יסוד שתי המפלגות הגדולות- בלי בנט, או בחירות נוספות שבהן בנט יחוסל סופית.
שכח מרוטציה, לא תהיההסטורי
כל עוד שהליכוד נשאר נאמן לנתניהו, האפשרויות הן:
*שהימין מצליח להשיג אכשהו 61. סיכוי לזה יש רק עם עוצמה פורשת (או שמצביעה מקבלים שכל) והליכוד מפסיק לירות בנגמ"ש ומשקיע במצביעיו שנשארו בבית/נדדו לכח"ל/ליברמן.
*כח"ל+ליברמן+עבודה-גשר-מרץ משיגות שני מנדטים יותר מהבחירות הקודמות (סיכוי לא נמוך עם הליכוד ממשיך לירות בנגמש ועוצמה שוב תשרוף שני מנדטים) - מקימות ממשלה דחוקה עם רוב יהודי בהמנעות של הערבים.
*התיקו נשמר ואז ובליכוד שומרים נאמנות לנתניהו, יש בחירות רביעיות.
*התיקו נשמר והליכוד מחליט שצריך לסיים עם הסאגה. מחליפים את נתניהו בסער/אדלשטיין/אחר - תוך עשר דקות יש ממשלת ימין מובהקת ורחבה עם 'גוש ה55'+ליברמן+תלם (שהם בעצם ליכודניקים לכל דבר ועניין, חוץ מהמתיחות האישית על נתניהו).
לא יהיהאיתן גיל
ככל שמתקרבים ליום הבחירות האפשרויות המסתמנות הן ממשלה דחוקה בראשות נתניהו או בחירות רביעיות. אפילו בערוץ 7 שלא נחשב לתומך נתניהו מובהק התחילו להפנים ולהתאים את הפרשנויות.
עוד ככל שמתקרבים לבחירות, סכנת חבירת בנט לקואליצית כחול לבן מתפוגגת. גם עם בנט ולהקתו אין לגנץ 61 בלי משותפת בפנים או בחוץ. מאידך סביר שבנט רוצה סיבוב ד' מתוך הערכה ריאלית יש לומר, שנתניהו לא יתמודד שוב.
יקשה על כחול לבן להצטרף לממשלת נתניהו אחרי הקמפיין הנגטיבי שעשו לו, בקטע הזה אני מסכים איתך.
הסכנה הזאת לא מתרחקת - היא מעולם לא היתההסטורי
לגבי ממשלה דחוקה בראשות נתניהו, אני אשמח שזה מה שיהיה, בתנאי שהוא יהיה תלוי בשותפיו מימין. זאת גם האפשרות הראשונה שהצגתי. ממשלה כזאת תוכל לקום, אם בליכוד יפסיקו להשקיע את האנרגיות בשתיית השותפות הטבעיות, מה שאולי יתן להם עוד מנדט, אבל לא ישנה את האפשרות להקים ממשלה וישקיעו בשורפי הקולות מעוצמה ובמצביעיהם הטבעיים שנדדו לליברמן/כח"ל במערכות האחרונות.
אז סתם ביבי נתן לו את שר הביטחון..חיובי
בנט היה על סף עריקה.
ושקד פלטה בימים האחרונים על חוק הצרפתי שלא תתמוך..
מבינים כבר את הכיוון שלהם.
אי אפשר לסמוך עליהם בגרוש.
אז אל תצביע להם. למה לזרוק קולות לפח?אריאל יוסף
בגלל שהימין עלול לערוק לשמאל אתה מעדיף להצביע ישר לשמאל?!
ערבבת שני דברים שונים לגמריהסטורי
איך החוק הצרפתי קשור?!
נוכל תקרא לעצמך בבקשה. בנט בוגר סיירת מטכ"ל, אוהב ארץ ישראלבנים אתם ל-ה'
לא חסרים בוגרי סיירת מטכ"ל בשלום עכשו, בצלם, ושוברים שתיקהאיתן גיל
בנט באורחות חייו קרוב אליהם יותר משהוא קרוב למרכז הרב. תזכיר לי איפה היה בנט בהתנתקות, ולמה לא עצר אותה.
בנט לא יותר ימין מיועז הנדל ולא יותר דתי. אם הנדל משתלב טוב בכחול לבן גם בנט יכול להשתלב, ואכן לשם הוא חותר.
גם ביבי לא יותר ימין מיועז הנדל וגם לא יותר דתי ממנו...עוד סתם אחד
ואם כבר מדברים על אנשים שלא עצרו את ההתנתקות, אז ביבי - שהיה בפוזיציה לעשות את זה (בניגוד לבנט שלא היה בכלל חבר כנסת אז) - לא בדיוק עשה משהו מועיל בהקשר הזה.
בנט תמך בהתנתקותה-מיוחד
אני ראיתי בעיניים שלי שהוא הצביע 3 פעמים בעד
הצביע איפה בדיוק?עוד סתם אחד
"בטעות"ה-מיוחד
אני מציע שנתחיל לבדוק מה יש במקרר של כל אחד מהפוליטיקאיםאיתן גיל
זה יתן לנו אידיקציה לגבי כישוריהם לנהל את המדינה המורכבת ביותר בעולם.
וברצינות, הבחירות ביום שני הן בין ממשלת רוטציה, ימין בראשות נתניהו, או מועד ד'. אלה הן האופציות הריאליות.
לפני שעה אין אף סקר שמנבא 61 מנדטים למי משני הגושים, לכן ממשלת רוטציה ריאלית יותר מתרחישים אחרים.
אמרנו שוב ושוב שבהנתן 61 מנדטים לימין אין נפקא מינא איך הם יתחלקו, והלואי שמתוכם יהיו 12 לימינה. ואולם אלה חלומות באספמיא לפיכך יש לשאוף לפער לטובת הליכוד ביחס לכחול לבן גם אם מדובר בחסרון מנדט אחד או שניים ממכסת המנדטים הקודמת של השותפות הטבעיות.
פער/ יתרון לטובת הליכוד יבטיח ממשלה ימנית למשך 12 חודשים לפחות, ובתוך כך תושלם החלת ריבונות על השטח לפי מתווה טראמפ. חזקה על אבו מאזן ושותפיו שיחרימו את המתווה, ויגנזו לעצמם את חלום המדינה פלשתינית.
תמיכה פומבית בהחרבת 25 ישובים והפקרתם לחמאס, זה לא 'במקרר'הסטורי
אמרתי ואחזור ואומר, ממשלת ליכוד שלא תלויה בשותפותיה מימין, היא מסוכנת מאוד. בפעם האחרונה שהיתה ממשלה כזאת - סיימנו בתפילה לעני.
שנית - כל התאוריה שלך, לא מחזיקה מים. במצב החוקי במדינת ישראל, אין שום משמעות ליותר מנדטים. ראש ממשלה הוא מי שמצליח שרוב חברי הכנסת יתמכו בממשלתו. כל עוד שהליכוד לא יסכים לשבת תחת גנץ - לא תהיה ממשלת אחדות בראשותו, גם אם יהיו לו עשרה מנדטים יותר. וכל עוד חברי כחול לבן יעמדו בהבטחתם (ובדבר היחיד שמדביק את הסלט של הנדל וגרמן) ולא יסכימו לשבת תחת נתניהו, הוא לא יהיה רה"מ אחדות איתם גם אם יהיו לו עשרה מנדטים יותר.
ואגב, יהיה מאוד בוגדני (אם כי לא מפתיע), אם רה"מ שהחתים את ראשי וח"כי גוש הימין שוב ושוב על הצהרות נאמנות לו, ינטוש אותם מאחור ויחבור לגנץ ושות'.
שלישית - אם יזלגו רק שני מנדטים מגוש הימין לגוש השמאל - תהיה ממשלת גנץ-ליברמן-פרץ בהימנעות הערבים. מי שלא רוצה ממשלה כזאת, שישקיע את מרצו במנדטים הצפים בינו לבין כח"ל/ליברמן ולא בירי בנגמ"ש.
אתה ממחזר ומפזר דברי הבלאיתן גיל
גוש כחול לבן סיים את הסיבוב הקודם עם 57 מנדטים, לעומת גוש הליכוד שהשיג 55 בלבד. הנה כי כן יתרון מתמטי לגוש כחול לבן, ולמרות זאת לא הביא להם שלטון.
אז מה כן, צריך שיהיו לפחות 61 מנדטים למי מהצדדים, וממילא יוותר הצד שכנגד בפיגור. אם זה עדיין לא ברור נוסיף שאין מצב שלשני הצדדים יהיו 61 מנדטים- כל אחד.
כשאין 61 מנדטים לאף אחד זה תיקו פוליטי שמחייב רוטציה או סבב בחירות נוסף.
בתוך כך מסתמנים שני דברים בימים הספורים שנותרו עד לבחירות, האחד- לא יהיו 61 מנדטים לאף צד, והשני- לציבור נמאס ללכת לבחירות שלוש פעמים בשנה. זה אומר ממשלת רוטציה כברירת מחדל, ונשאר פתוח מי יהיה ראשון ברוטציה. לעניין שאלה זו יבחנו מי המפלגה הגדולה יותר, ומי השיגה לעצמה גוש גדול יותר. מפלגה שתהנה משני היתרונות תהיה מועמדת טבעית להיות ראשונה בתור.
אתה מעוות וממחזר שטויותהסטורי
ממשלת רוטציה תהיה אם הצדדים יסכימו עליה, לפי מה שיסכימו. אין שום משמעות ל'מועמדת טבעית'. בדיוק כמו בפעם שעברה - כחול לבן לא מוכנים לשבת תחת נתניהו ולא ישנה כלום שיהיה לו עשרה מנדטים יותר מהם. לאידך גיסא - כל עוד שבליכוד נאמנים לנתניהו, הם לא יסכימו לשום ממשלה שנתניהו אינו בראשה (כי במצב שנוצר, הוא לא יכול להיות סתם שר).
בלי הנדל והאוזר ובלי ליברמן היו להם 55.איתן גיל
בנט עם 3 מנדטים ניהל איתם משא ומתן, הבעייה גם איתו עדיין רק 58, ועם הנדל והאוזר- 60 ועדיין לא 61.
נתניהו עם 60 מנדטים במועד א', וגוש יותר גדול מן המתחרה (ליברמן לא תמך באף אחד), ועדיין לא 61 להרכיב ממשלה.
אז מי פה מדבר שטויות.
במועד ב' הציבו טיבי ועודה תנאים לא פשוטים לכחול לבן שאפילו גנץ עצמו נבהל מהם. דבריך דווקא מחזקים את עמדתי ולא להיפך.
לא הבנתהסטורי
נתניהו במועד א', יכל להקים ממשלת מיעוט, אבל לא רצה ממשלה שלתפקד איתה יהיה יותר בלתי אפשרי מהממשלה שהוא פירק קודם. לכן הוא רץ, לפני מיצוי האפשרויות להקים ממשלה לפי הספר - לפיזור הכנסת.
בניגוד לנתניהו, שרוצה תחתיו ממשלה יציבה, שהיא מינימום 61 (וגם זה בקושי רב, כי כל הצבעה דורשת נוכחות מלאה של כולם כולל רה"מ, השרים וסגניהם, שיש להם עוד עיסוקים דחופים) וממילא לא ראה עניין להקים ממשלת מיעוט. לכחול לבן יש מטרה אחת - לסיים את שלטון נתניהו. ממילא אם הדרך היא ממשלת מיעוט, הם יעשו זאת.
(כל זה בכלל לא קשור לזה, שגם אם תהיה ממשלת אחדות, השאלה הרלוונטית היא על מה המפלגות יסכימו ולא למי מהן יהיה מנדט יותר)
ניהל מו"מ "לא ברצינות", ושוב ינהל "לא ברצינות"איתן גיל
ולכן כל קול לבנט זה חצי לימין וחצי ל"לא ברצינות".
במועד א' דווקא ניסה נתניהו להשביע ממשלה על בסיס 60 ח"כים בכפוף להמנעות ליברמן, אבל ליברמן הודיע מפורשות שיצביע נגד ויפיל את אישור הממשלה. ממש לא כמו שכתבת.
אני מקווה בדאגה שהפעם לא תיווצר קוניוקטורה פוליטית לבנט לחזור לנהל משא ומתן "לא ברצינות".
מי שניהל עם כחול לבן מו"מ ברצינות - זה נתניהוהסטורי
אגב, קצת צבוע מצד נתניהו לדרוש מבנט נאמנות, בלי כלום בתמורה. המינימום למי שדורש נאמנות, זה שיתן לו שר.
אתה יודע שבשביל לתת שר צריך להיות בממשלהמיכאלצ
שר הוא חבר ממשלה אוטומטי.איתן גיל
אני יודעמיכאלצ
הכוונה שימינה לא יכולה לתת לבן גביר שר אם לא תהיה בממשלה
לא צריך תפקיד שרה-מיוחד
אין לו שום יכולת השפעה על תפקוד הממשלה. הוא לא יכול להצביע נגד\בעד
למה שימינה לא תפרוש?הרי אז בן גביר כנראה יעבור...נצליח לצאת מזה?
כי ימינה עוברת ובן גביר לא.הסיבה
אם המצב היה הפוך היה אפשר לדרוש מה שאת/ה מבקש/ת.
בכלל לא בטוחהסטורי
קשה לי להאמין שבכזה מצב בן גביר לא יעבור...נצליח לצאת מזה?
יש הרבה מ"ותיקי המפד"ל" שמצביעים ימינה מכוח האינרציה, ואם לא תהיה מפלגה כמו ימינה יכול להיות שיעברו לבן גביר.
בכל מקרה- הייתי מציע לערוץ 7 האינטרסנט לבדוק גם את זה בסקר עם מומו פילבר וכדומה ולהפעיל לחץ.
כמו שידעו לעשות טוב בתחילת המערכה במועד ב' שדחפו את שקד בכוח ובלחץ נגד הרב רפי...
אין שום צורךהסטורי
מה הקשר? אמרתי שאם רוצים להיות מוסריים ולמקסם קולות-שימינהנצליח לצאת מזה?
תפרוש, במיוחד שבמצב היום גם אם בן גביר יפרוש-כנראה הרבה מתומכיו לא יצביעו בכלל.
והוספתי שאם מישהו חושש משום מה שאם ימינה תפרוש-בכל זאת בן גביר לא יעבור-אפשר לבדוק את זה בסקר-קלל
למה שימינה תשלם את המחיר על השטויות של איתמר? נשמע לך מוסרי?אריאל יוסף
על השטויות של מי???????????.נצליח לצאת מזה?
מי ויתר בכזאת קלות על הקולות של בן גביר????
האשמה היא כמובן לא רק על בנט, אלא גם על סמוטריץ' וערוץ 7 שלא עמדו על רגליהם האחוריות מול בנט (אם באמת כ"כ חשוב להם קולות ה"ימין")
וגם של גפני ודרעי שלא היו מוכנים אפילו לנהל איתו מו"מ.אריאל יוסף
גפני ודרעי לא השתמשו בו וזרקו...נצליח לצאת מזה?
בנוסף, הם לא מפעילים עליו לחץ מגעיל לפרוש...
רק רבים על קולותיו בחב"ד...אריאל יוסף
זו זכותם במסגרת הדמוקרטייה, אבל יש הבדל בין זה לבין האשמהנצליח לצאת מזה?
מגעילה ב"שריפת קולות" רגע אחרי שויתרת בצורה מגעילה כ"כ על הקולות שלו...
אם לסמוטריץ' הייתה בעייה ללכת עם בן גביר (למרות שלנצל אותו כאמור לא הייתה לו בעיה)כמו שיש לחרדים לדוגמה- היה עליו לומר זאת מההתחלה, ולא לשקר שמסכים לפריימריז שמטבע הדברים גם בן גביר יתמודד בהם.
ואם אין לו בעייה עם בן גביר-אלא רק לבנט כביכול, ואם באמת הימין חשוב לא רק כשרוצים "לדפוק" את בן גביר, היה על סמוטריץ' להתנות את החיבור עם בנט בכך שלא יוותרו בצורה מגעילה כזאת על הקולות של בן גביר...
אני שוב ושוב מתפלא, איך אחרי חינוך אידאולוגי ומלא ב"מחשבת ישראל" אתם עדיין שוכחים בפוליטיקה מה זה אנושיות בסיסית??
ומה זה לבגוד במי שבזכותו אתם קיימים בכלל לטובת מישהו שבגד בכם וזגזג הלוך חזור כמה וכמה פעמים, ואם זה לא מספיק עוד לקיים "האשמת הקורבן" ולדרוש ממי שלא "ספרתם אותו ואת קולותיו" לפרוש....
לא מאשים אותו בשרפת קולות.אריאל יוסף
הוא ישרוף מעט מאוד.
ובכלל, כל השיח הזה לא נכון; אין אדם במדינה שמסוגל לשרוף יותר מקול אחד.
לכל אחד יש אחריות על הקול שלו ושלו בלבד.
בצלאל היה מוכן לפריימריז ובן גביר יוכל להתמודד בהם, כשיהיו.
הוא יגיע למקום 7 במקרה הטוב.
אנחנו אנושיים מאוד. בן גביר הוא "לא אנושי".
כנראה לא עקבת כאן בחודשים האחרונים.
אני אומר שאם בצלאל מוכן להיות במפלגה שבן גביר מתמודד בהנצליח לצאת מזה?
בשונה מהחרדים לדוגמה, אז היה עליו לעמוד על רגליו האחוריות מול בנט בדרישה לכלול גם את בן גביר במפלגה, במיוחד אם ה"פסאדו-ימין" כל כך חשוב לו, אלא אם כן הימין חשוב רק כשרוצים למנוע אנשים מלהצביע לבן גביר
עניתי לך כבר: הוא לא היה נמחק בשביל איתמר.אריאל יוסף
בסדר, אז הוא דאג לעצמו על חשבון הימין...נצליח לצאת מזה?
אז שיפסיק לשלוח את חבריו בערוץ 7 "לקרוא" לבן גביר לפרוש- היות וגם הוא לא רוצה "למחוק את עצמו" וגם מצביעיו שהם רבים מאוד כפי שהוכח (כנראה במועד א' לפחות חצי מהקולות של "איחוד הימין" הגיעו ממצביעי בן גביר בעוד מי ש"חגג עליהם כל הדרך" היו הנוכלים האגואיסטים)
אתה חוזר שוב למניפולציות שלך.אריאל יוסף
איתמר הביא לאיחוד הימין בערך מנדט. לא חצי מהקולות ולא נעליים.
הוא לא "דאג לעצמו" ושקל ברצינות לא לרוץ כלל הפעם.
הוא דאג לשולחיו, מה שבן גביר לא יודע לעשות;
אם היה אכפת לבן גביר משולחיו,
הוא היה מתאמץ יותר שקולותיהם לא ילכו לפח שוב ושוב.
הוא לא שולח אף אחד לערוץ 7 לקרוא לבן גביר לפרוש.
הם עושים זאת על דעת עצמם.
אני אישית - וככל הידוע לי גם בצלאל - מקווה שירוץ עד הסוף.
למה את מקווה שירוץ על הסוף?ברגוע
כי אחת ולתמיד ייגמרו ההטרלות שלו.אריאל יוסף
הוא יקבל כ"כ מעט קולות, שהוא וחבריו כבר לא יוכלו לדרוש שום דבר.
מדהים איך איתמר חיסל בשנה אחת מה שמרזל ובן ארי בנו 15 שנה.
לא הבנתי איך קפץ ממנדט=35 אלף קול ל-84 אלף?נצליח לצאת מזה?
הסברתי כבר.אריאל יוסף
הימין החדש+איחוד הימין בסבב א' קיבלו *פחות* מאשר ימינה+עוצמה יהודית בסבב ב';
רבים ממצביעי עוצמה בסבב ב' לא הצביעו לאיחוד הימין בסבב א'.
הם לא הצביעו לה בסבב ב' כי הם ממצביעיה, אלא כדי לעזור לה לעבור.
מצחיק-אתה מתעלם ממה שכל אובייקטיבי רואה-שמצביעי הימין החדשנצליח לצאת מזה?
הם אלו שעזבו במועד ב', וחלקם אפילו לכחול לבן ומי שממש טיפש אפילו לליברמן...
אם אני בצלאלהסיבה
או כל פוליטיקאי אחר..
הייתי עושה הכל לשמור מרחק מבן גביר ומצביעיו-
את כל האנרגיות שלהם הם מוציאים בלהכפיש ולשנוא את מי שהכי קרוב אליהם אידיאולוגית- בצלאל.
כמה טוקבקיסטים ארסיים ורעילים יש להם..
פעם בתמימותי הייתי בטוחה שעוצמה זאת המפלגה הכי תורנית וערכית ואמיתית ובחרתי בה עד שהאמת העצובה התגלתה..
אם אי פעם הם רוצים ייצוג בכנסת הם ומצביעיהם צריכים לערוך חשבון נפש. הם ממאיסים את עצמם על כולם, כולל כולם. וחבל.
כל מילה^^^^אריאל יוסף
אתה מוזמן לבדוק פילוח קלפיות במקום לטעון ל"אובייקטיביות".אריאל יוסף
בדקתי, תספר לנו אתה איך הגעת למסקנה מרחיקת הלכת שלךנצליח לצאת מזה?
על פיהם בן גביר קפץ ממועד א' לב-' בפי שניים וחצי, ועכשיו לטענתך תומכיו ירדו שוב ל-15 אלף...
אתה מבין שזה יותר מדי שקוף שאתה מסדר את הנתונים לפי איך שנוח לך?...
טוב. בסדר.אריאל יוסף
ספר לנו על ה"בדיקות" שלך>>>אריאל יוסף
מצחיק-אתה מתעלם ממה שכל אובייקטיבי רואה-שמצביעי הימין החדש - אקטואליה וחדשות
איפה בדיוק אתה רואה "שמצביעי הימין החדש עזבו"?!
אני רואה אלפי או אפילו רבבות קולות שעוצמה קיבלה בסבב ב' ולא הביאה בסבב א'>>>
אני מניח שלא תעשה זאת, לכן העתקתי בשבילך - - אקטואליה וחדשות
איך אמרת? "זה יותר מדי שקוף".
אני מקווה שאתה מתחיל להבין
שחסר לך מידע בגלל שלא עקבת כאן בחודשים האחרונים.
עניתי לך שם-אבל אתה מתעלם-שהוצאת מהמשוואה את חלק מהזהותניקיםנצליח לצאת מזה?
עניתי לך: לעוצמה יותר מלימינה. בדוק פילוח קלפיות.אריאל יוסף
מדובר באידאולוגיים שחיפשו מפלגה מתאימה.
ראה כמה פעמים הכריזו כאן תומכי עוצמה
שהזהותניקים עוברים אליהם וגם תומכי זהות כאן הודו בכך.
לדוגמה: למען האמת, אני יודע על לא מעט כאלה. - אקטואליה וחדשות
פייגלין יכול להמשיך לדבר כל הדרך חזרה לליכוד - אקטואליה וחדשות
תתחיל להפנים שאם היית עוקב כאן היית יודע יותר...
באמת הוכחה חותכתה-מיוחד
2 אנשים שמכירים 1000-2000 אנשים (ונגיד 5000 המעגל המאוד רחב) יכולים להעיד על כ 100000 אנשים.
זה לא רציני ומגוחך
אנשים יכולים לדבר מהיום ועד שנתיים על "פילוח קלפיות" אבל כל עוד הם לא מביאים הוכחה חותכת (אסתפק בדוגמא אחת של קלפי עם 3000 אנשים) ואפשר להגיד אולי הם צודקים
אין דבר כזה קלפי עם 3,000 אנשים.אריאל יוסף
אתה רק מוכיח שאין לך מושג על מה אתה מדבר.
אין חיה כזו. בקלפי אחת מצביעים לכל היותר כמה מאות.
לכן זו עבודה כ"כ קשה; מדובר בקבצי אקסל עם רבבות נתונים.
אגב - כשכתבתי שם שאין מצב שהם מכירים רבבות שעוברים לעוצמה,
שתקת, סתם כי זה היה נוח לך. גם אני סברתי שאין שום היתכנות לכך.
כמויות... נו. אולי כמה מאות. בהגזמה אלף או אלפיים. - אקטואליה וחדשות
ניתוח קלפיות מוכיח, אבל אין לך מושג מה סדרי הגודל של ניתוחים כאלה.
שתי דבריםה-מיוחד
1. ה 3000 גם להסביר איך זה עובד וגם לקחת איזה מדגם כ"סקר" להוכיח משהו שמצביעי זהות עברו לאן (אם בכלל)
2. בגלל שזה רבבות נתונים האינטרס האישי תמיד יקבע משהו כי אפשר להסתכל מכמה נקודות מבט
ואגב אני לא הגבתי לנושא שם בכלל. השאלה היא עליך איך אז קבעת שאין שום סיכוי ופתאום שמסתדר לך אז אתה מעלה את זה. אינטרס אישי כבר אמרתי?
אגב 2 אני מודה שאין לי מושג בזה תשאל אנשים שהחליטו שיש להם מושג איך הם הגיעו להחלטה. זה מה שכתבתי מהתחלה. מי שאומר שהוא יודע שיראה את הידע שלו
אגב 3 אם כבר הזכרת תגובות שלי אני כתבתי כמה פעמים שאי אפשר לדעת
אני יכול להוכיח מכמה קלפיות.אריאל יוסף
יש בהחלט משקל משמעותי של מצביעים
שלא הצביעו איחוד הימין בסבב א' והצביעו עוצמה בסבב ב'.
כלומר: כאלו שאינם "בייס" של עוצמה, והצביעו לפני כן זהות
או למפלגות אחרות והצביעו לעוצמה בסבב ב' רק כדי לעזור לה לעבור.
דוגמה (אני לא נכנס לקלפיות פרטניות, אקסלים ומספרים קטנים כדי להקל על ההבנה):
בעיר נתיבות הצביעו לאיחוד הימין בסבב א' 800 איש.
לימין החדש הצביעו 500 איש.
סה"כ 1,300.
בסבב ב' הצביעו 900 לימינה ו-900 לעוצמה.
סה"כ 1,800.
מאיפה הגיעו 500 קולות חדשים?
(זהות קיבלה בנתיבות בסבב א' 400 קולות - מ.ש.ל.)
הוכחה במספרים קטנים יותר, אבל חדים יותר,
אפשר לראות בכפר תפוח - באחוזים:
50.72% איחוד הימין סבב א'.
12.73% הימין החדש סבב א'
9.45% זהות סבב א'
38.31% ימינה סבב ב'
28.43% עוצמה סבב ב'.
כאן ברור מאוד שהזהותניקים עברו לעוצמה.
יכול להיות שגם ש"ס נגסה בקולותה-מיוחד
קיבלו 1200 קולות יותר (ג' קבלו 600 פחות אז כנראה זה מתקזז)
כי הם לא רצו להצביע לעוצמה בגלל הסיכוי הקטן ולא רצו להצביע לבנט
יש גם 280 קולות פחות שנפחתו לליכוד ואי אפשר לדעת לאן הם הלכו
זהות קיבלו 420 (ויש עוד כמות דומה של מצביעים שלא הצביעו בפעם הקודמת שבהנחה שנתיבות זו עיר עם אוריינטציה מסורתית הלכו למפלגות ימין דתיים)
אני משער שהם התפצלו בין המפלגות\ לא הצביעו (בהעדפה למפלגות הימניות\דתיות)
אתה רואה איזה סלט יש וזה רק בעיר אחת. זה מה שאני אומר שקשה לבוא בראש נקי ובלי דעות קדומות.
יש מקומות שהתוצאה חותכת יותר ויש מקומות שהיא חותכת פחות.אריאל יוסף
בתפוח לענ"ד ההוכחה חד משמעית.
יש לי באקסל בערך 70 מקומות שעוצמה קיבלה בסבב ב'
יותר מאשר איחוד הימין קיבלו בסבב א',
כך שחד משמעית היא לא סיפקה את הסחורה.
אבל ממילא העובדות לא ברורות לך ולא משכנעות אותך...
ומה אתה רוצה להוכיח בזה?ה-מיוחד
זה אומר שהבית היהודי ותקומה "רכבו" במקומות האלו על עוצמה
ואם נוסיף את הדוגמא שהבאת מנתיבות על תוספת של 400 קולות דווקא מראה שאין משהו חד משמעי
העובדות קיימות, הפרשנות (הרבה פעמים) מוטה לכאן ולכן
אני גם בפעם ראשונה התלבטתי מאוד אם להצביע לאיחוד גם בגלל הדרך וגם בגלל דחיקת עוצמה למקומות 5 ו-8 (שנהפך רק ל 7) . אז אני החלטתי כן להצביע אבל אני בטוח שאחרים לא
הפוך. זה אומר שעוצמה רכבה עליהם.אריאל יוסף
אם בסבב א' קיבלו מעט ובסבב ב' עוצמה קיבלה הרבה -
זה אומר שהיא לא סיפקה את הסחורה בסבב א'.
מה?ה-מיוחד
לדוגמא בעיר מסוימת בסבב א' קיבלו איחוד הימין 100 קולות ובסבב ב' עוצמה קיבלה 101 קולות
זה מה שאתה רוצה להגיד?
בדיוק. (לא בעיר, אלא בקלפי אבל אין נ"מ)אריאל יוסף
הנה ישה-מיוחד
ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-22 | תוצאות ארציות
https://votes21.bechirot.gov.il/cityresults?cityID=3574
תסביר לי את פילוח המצביעים ומי עבר למי
זה לא קלפי. זה מקום יישוב...אריאל יוסף
פילוח לפי קלפיות לא נמצא שם.
בירושלים יש לך מאות אלפים...
עשיתי לך פילוח לפי יישוב, לבקשתך -
הידעת?מיכאלצ
5+4 = 7+2
סך המנדטים בסבבים א' וב' שווה
בדוק מספר מצביעים ותחזור אלי.אריאל יוסף
אני מניח שלא תעשה זאת, לכן העתקתי בשבילך -אריאל יוסף
תחשוב לבד מה המשמעות. אם לא תצליח, אתה מוזמן לפלח קלפיות.

צודק, הגבתי מהר מדי, אבל כמובן שכחת אתהזהותניקיםנצליח לצאת מזה?
לא שכחתי אותם. זה חלק מהעניין -אריאל יוסף
עוצמה לא סיפקה את הסחורה באיחוד הימין בסבב א';
חלק ניכר ממצביעיה בעבר הצביעו לפייגלין.
בסבב ב' הצביעו לה גם כאלו שבסה"כ לא רצו להצביע לבנט.
כלומר, היו מצביעים לאיחוד הימין בסבב א' גם בלעדיה,
וייתכן שלא היו מצביעים לימינה גם אם איתמר היה ברשימה (בגלל בנט).
בנוסף, היו שהצביעו לה בסבב ב' רק כדי לעזור לה לעבור,
ובאותה מידה יכלו להצביע לאיחוד הימין כדי לעזור לו לעבור,
ולא היו מצביעים לימינה רק בגלל שאיתמר שם כשברור שהרשימה עוברת.
בסה"כ היא לא הביאה לאיחוד הימין יותר מדי.
הוא זרק את עצמוהסטורי
למה אתה מתרץ לי על מעד ב' כשמדברים על מועד ג'???נצליח לצאת מזה?
וזכותו של בן גביר הייתה שלא להסכים במועד ב' על מקום חמישי, במיוחד שכמו שהוכח הוא "שווה" הרבה קולות....
הוא לא שווה מה שקיבל בסבב ב'. תראה את זה בתוצאות בעוד שבוע.אריאל יוסף
זו מניפולציה.
אחרי ההתנהלות שלו בשנה האחרונה,
אף אחד לא רוצה אותו - ובצדק - ולא חייב לו כלום.
בסבב ג' ריצה איתו היתה מביאה בוודאות למחיקה מוחלטת של הציונות הדתית.
האופציה של בצלאל היתה לרוץ איתו ולהימחק או לרוץ עם בנט ולעבור.
אף אחד לא חייב להימחק בשבילו ובנט לא היה חייב לקבל אותו (גם לשיטתך, בנט לא חייב לו כלום).
שירוץ עד הסוף. מעולה.
יגמור עם 15,000 קולות~ כמו שהבית היהודי טענו שהוא שווה אחרי סבב א'.
אף אחד כבר אפילו לא ינהל איתו מו"מ.
אתה גם יודע שזה שטויות...נצליח לצאת מזה?
הרי אחרי סיבוב הנוכלות שעשו עליו- ברור שההערצה אליו רק גדלה- אמנם נכון-שכנראה אנשים יותר יחששו להצביע לו בשל "אחוז החסימה" אבל אם נניח היה יורד המחסום של אחוז החסימה- הוא היה מקבל יותר קולות מאשר במועד ב'.
בוא נראה אם משום יהיה באמת פריימריז-(אם ערוץ 7 וסמוטריץ' לא "ישכחו" שכל הזמן לחצו לקיים פריימריז)
בן גביר יעשה "קופה" רצינית-ואני מוכן להתערב אתך על זה...
ממש לא. אני יודע את האמת בניגוד לרבים כאן -אריאל יוסף
כמו שהוכחתי בשנה האחרונה פעם אחר פעם.
כמי שנמנה על מצביעי עוצמה עד לפני כשנה (-הצבעתי ליחד בתשע"ה
ופעלתי רבות למען עוצמה בתשע"ג, כפי שכבר הוכח כאן), ה"הערצה" שלי אליו רק פחתה.
אני אפילו מתבייש שהצבעתי לו בעבר.
תזהר מהתערבויות; אלו שהציעו זאת בעבר,
בדיעבד שמחו על כך שאני מסרב לכך (בעיקר מטעמים הלכתיים).
למה שביבי או אנשי יהדות התורההסיבה
לא ידאגו לתת לאיתמר "סוכריות"?
נראה שאף מצביע עוצמה פוטנציאלי לא יצביע לימינה..
שמי שיכול להרוויח ישלם.
כי בנט שלח אותו לכל הרוחות, ולא ביבי וליצמןאיתן גיל
מה בנט חייב לו שאחרים לא?!הסטורי
פשוט וקלמיכאלצ
אם ביבי ישריין, גוש הימין יפסיד לפחות שלושה מנדטים.
אם בנט ישריין, גוש הימין ירוויח לפחות שני מנדטים.
נתניהו ביקש... מותר לו.איתן גיל
בנט קיבל את תיק הבטחון לא בגלל היותו נכס אלקטוראלי, ולא בגלל 3 מנדטים שגנב מהציונות הדתית עבור המפלגה המצ'וקמקת שלו. הוא קיבל את תיק הבטחון בין היתר בתמורה לאי הצבת מכשול בפני צירוף בן גביר לרשימת ימינה, וכן, בלי עוצמה נגרעים מגוש הימין שני מנדטים שמפרידים בין ממשלה לאומית, ובין ממשלת רוטציה. אם תרצה- בין ממשלה לאומית ובין מועד ד'.
הנוכל הפוליטי והשקרן בנט מוכן לנקר לעצמו את שתי העיניים אם זה יעזור לאחים שלו לפיד וגנץ להרכיב את הממשלה הבאה, וביתר שאת אם זה יעזור לשלוח את נתניהו הביתה.
ולמה לא לשריין בליכוד, כי בן גביר במפלגה עם שטייניץ והנגבי זה לא שידוך טוב, ועם סטרוק וסמוטריץ' זה כן שידוך טוב.
אם נתניהו רואה את עצמו ראש הגושהסטורי
כל עוד שמכל סיבה שהיא, הוא לא קושט עצמו תחילה - אין לו זכות לדרוש מאחרים.
אגב, הסיבה שבכלל התחילה הסאגה הזאת ולא קמה ממשלת ימין מייד אחרי הנצחון המובהק בבחירות הראשונות - היא שנתניהו השקיע בלהפיל את בנט, מה שגרם שחסרו לו 1400 קולות, לארבעה מנדטים נוספים לימין, שלא תלויים בגחמות ליברמן.
אחרי שנתניהו מערכת אחרי מערכת עושה הכל להכשיל את בנט ובכל זאת בנט נשאר נאמן לו - אין לי מושג איך הוא לא מתבייש לדרוש מבנט משהו.
מה עניין שמיטה...?איתן גיל
בכל הקשקשת הנצברת לא הבאת שום הסבר אפילו לא חצי אינטליגנטי להצדיק את אי שילובו של בן גביר ברשימה. אין חולק שהוא בשר מבשרה של הציונות הדתית.
בסיבוב הקודם נטען שהוא הפיל את עצמו כשהתעקש על מקום גבוה יותר. נגיד שאתה צודק. הפעם הטיעון הזה לא רלוונטי בהנתן שהוא הזדרז לחתום על הסכם (לא מזוייף) לריצה משותפת עם הבית היהודי.
אז עכשו, בפעם המי יודע כמה, תגיד ביושר על מה ולמה דחק אותו בנט החוצה. תכתיב מחצרות האדמו"רים לפיד, שלח, וגרמן- לא נחשב.
בדיוק ענייןהסטורי
רה"מ אינו הגננת של הציונות הדתית ואין לו שום זכות להתערב ולבחוש בתוכה. יאמר לזכות סמוטריץ', שבניגוד לכל האחרים, הבהיר לרה"מ שהוא מכבד אותו ועובד איתו בענייני הממשלה, אבל לפגישה בעניינים פנימיים של המפלגה - אינו מגיע.
אם לרה"מ יש בכלל מילה בעניין, זה בתור ראש גוש הימין. אם כך, זה מצדיק מצידו כנות. בסבב א', היה חשש אמיתי שהבית היהודי-האיחוד הלאומי עצמם, לא יעברו את אחוז החסימה. ממילא היה אפשר לקבל את הלחץ של רה"מ עליהם דווקא, לשלב את עוצמה. ברגע שהוקמה ימינה והוסר חשש אי מעבר אחוז החסימה - אם לראש הממשלה יש זכות כל שהיא להתערב, זה לא בגלל שאלות פנימיות של הצה"ד, אלא בגלל דאגה לגוש. שיתכבד ויקשוט עצמו תחילה וישרין הוא את עוצמה.
דבר והיפוכו.איתן גיל
נתחיל מהסוף, סמוטריץ' והרב פרץ העדיפו להתאבד פוליטית ובלבד שעוצמה תשאר בחוץ. לא שכחנו את משחק המחבואים, כאשר נתניהו כמו ילד מנוזל נאלץ לעזוב את ענייניו ולחפש את סמוטריץ', ואפילו לאביו של בצלאל התקשר כדי להתחנן על גוש הימין. בסופו של יום נאלץ לשלם במנדט פרוטקשן כדי להניא את הציונות הדתית הפוליטית מכוונתה להתאבד... אז במטותא מהפוליטיקאים בגרוש לא מפיהם אנו חיים.
נערי בנט לא מפסיקים לפמפם שמשאירים את הציונות הדתית לסוף התור, אבל נהפוך הוא, נתניהו אומר גלויות לא די בהסכם עודפים, וצריך להוסיף עליו תיאום עמדות וכוונות אסטרטגי ברמת מפלגות אחיות ודאגה הדדית לגוש הימין. בנט מתנגד כי מאחורי הקלעים הוא מתואם עם כחול לבן, ותוך כך הוא מצליח- יש לומר- לסחוט תופינים לעצמו, כמו שר בטחון למשל, שאין מזה לאינטרסים של הציונות הדתית ולא כלום.
בנט יורד נמוך, וכשהוא חוטף מכה הוא יורד עוד יותר נמוך... הגיע הזמן שיוציא את חוטמו מחלון ביתו ברעננה ויתרשם ממערכת היחסים של החרדים עם נתניהו האולטרה אתאיסט. יהדות התורה הלויאלית עם שבעה מנדטים מסתפקת במשרד ממשלתי אחד בגודל בינוני, השווה לימינה עם מספר מנדטים דומה אבל עם שלושה תיקים מרכזיים: בטחון, חינוך, ותחבורה, ושלושה שרים בקבינט, והיא דורשת עוד.
בנט לא מפסיק לעקוץ, ומנצל את המצוקה הפוליטית של נתניהו, אבל לא לעולם חוסן. זה יפסק ככל הנראה במהלך השבוע הבא לאור התיקו הפוליטי המסתמן, מה שיוביל לממשלת רוטציה בסבירות בינונית עד גבוהה.
גם אם יהיו 61 מנדטים לימין ברי שמתוכם 4 לפחות של בנט, שישתו את דמו של נתניהו בכפית. על פניו מנוי וגמור עם נתניהו לוותר למפרע על מחצית קדנציה לטובת גנץ, אם זה יועיל לשלוח את בנט כפוי הטובה אל מקום קבורתו הפוליטי.
על הנקודה המהותית לא עניתהסטורי
אם לרה"מ אכפת מהגוש בראשותו - למה הוא לא שריין את בן גביר? ואם מוצדק שהוא לא שריין את בן גביר, מכל מיני שיקולים אידיאולוגיים או אלקטורליים, איזו הצדקה יש לו לצפות מבנט, שלא ישקול גם הוא, כל מיני שיקולים אידיאולוגיים או אלקטורלים?
ביבי לא ישריין את בן גביר מהסיבה שיהדות התורה לא תשריין אשהאיתן גיל
אבל כששואלים את בנט למה העפת את בן גביר, והאם אפשר ללמוד גזירה שווה לסיבה שהעיפו אותו לפני מועד ב' (בנט תלה אז בהתעקשות בן גביר לקבל מקום גבוה יותר, ושיקר כמובן). תגובתו- אני לא עוסק בהיסטוריה.
א פרופו, בן גביר בימינה או בליכוד. לפני כשלושה שבועות היה אירוע עם מקומות ישיבה מסודרים. כסיל אחד סידר מקום לליצמן ליד שרה נתניהו... אז מה עושים, נתניהו החליף מקום עם אשתו והכל הסתדר.
אם יהדות התורה תדרוש ממישהו לשריין אישה - זה תהיה צביעותהסטוריאחרונה
אם לערוץ 7 ולסמוטריץ' כ"כ חשוב הימין-למה לא התעקשתם מול בנט.נצליח לצאת מזה?
שלא יוותר בכזאת קלות על הקולות של בן גביר?
אחרי שלא התעקשתם מול בנט-לבוא ולתבוע מבן גביר לפרוש-זה התנהגות של אנשים חסרי בושה, שהולכת ומורידה עוד יותר את התדמית של התדלי"ם כאנשים אידאולוגים-עדינים ובעלי מידות (כמו שהצטייר בעיני כחרדי עד הבחירות האלו, והשינוי הוא לא רק אצלי...)
למה, אתה והחברים החרדים שלך הייתם מוכנים לקבל אותו?אריאל יוסף
אני כן, המפלגות החרדיות כנראה לא....נצליח לצאת מזה?
אבל אחרי שלא מקבלים אותו-לבוא ולדרוש ממנו לפרוש כדי "לא לבזבז קולות" זו רשעות...
(במיוחד אחרי שהשתמשתם בו וזרקתם במועד א'- ורק בזכותו-סמוטריץ' קפץ על הסולם והשדרוג שקיבל למשרת שר...)
הרשעות כולה שלו. כנראה לא עקבת כאן בחודשים האחרונים.אריאל יוסף
אף אחד לא זרק אותוהסטורי
לקראת סבב ב', בצלאל הסכים לשדרג אותם. איתמר מרח עד הרגע האחרון ונאלצו לחתום עם בנט בתנאים שלו.
עיין תשובתי למעלה-https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t11נצליח לצאת מזה?
מערכת ערוץ 7 יכולה לכתוב מה שהיא רוצהה-מיוחד
שיתמקדו במקום זה להשאיר את המצביעים שלהם שעומדים להצביע ליכוד או למפלגות החרדיות
מצביעים שעוברים לליכוד/חרדים נשארים בגוש.אריאל יוסף
מצביעי עוצמה הולכים לפח=לשמאל.
גם זה לא ממש נכוןה-מיוחד
זה נכון מאוד.אריאל יוסף
זה לא נכוןה-מיוחד
כל הקולות של המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה מתחלקות בין כל המפלגות
לדוגמא:
אך מה קורה לקולות שהגיעו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה? הקולות הללו גורמים למעשה לכך שכל מנדט יהיה שווה פחות קולות. כלומר, מפלגה שאולי היו חסרים לה קולות למנדט – תוכל להכניס מנדט נוסף, כיוון שכל מנדט שווה כעת פחות קולות.
כל אותם קולות ש"נשרפו", כלומר לא השפיעו על המפלגה שאליה הגיעו, כיוון שזו לא עברה את אחוז החסימה, מתחלקים באופן שווה בין המפלגות שכן עברו את אחוז החסימה. המשמעות היא שהקולות הללו עשויים לגרום למפלגה אחרת לקבל מנדט נוסף, שלא היתה מקבלת לו היו הקולות הללו מגיעים למפלגות גדולות.
נניח שאדם רוצה להצביע לגוש הימין, ובוחר להצביע למפלגה ימנית קטנה. הקול שלו לא מצליח להשפיע על המפלגה הזו, כיוון שהיא לא עוברת את אחוז החסימה. מה קורה לקול שלו? הוא מגיע באופן אקראי למפלגה אחרת – אולי מגוש הימין, ואולי מגוש השמאל... בהצבעה למפלגות קטנות, שלא עוברות את אחוז החסימה, יתכן שמפלגה כמו מרצ, או אחת מהמפלגות הערביות, תוכל לקבל מנדט נוסף – בזכות הקולות ה"שרופים" הללו.
והוא לא מגיע למפלגה ימנית. סטטיסטית ז.א. כל 2 קולות לעוצמהאריאל יוסף
הם קול פחות לימין.
אז אתה מסכים שזה לא "לפח"ה-מיוחד
כאילו בכל מקרה זה לפח. השאלה אם פח ירוק או כחול
ממש לא. ז.א. שהימין מפסיד קולות והשמאל לא.אריאל יוסף
אתה גם גורע קול מהימין וגם נותן 50% מהקולות לשמאל.
אגב - הציטוט שלך לא ממש נכון.
הקולות הללו פשוט לא נספרים במניין הקולות.
עוד יותר יופיה-מיוחד
אז הקול שלי לא הולך לשמאל
בהתחלה אמרת שכן, אח"כ 50 אחוז סיכוי ובאותה הודעה אתה טוען שהקול בכלל לא מחושב
בסדר גמור מבחינתי, מי שלא רוצה אותי לא יקבל את הקול שלי.
אז לא הבנת.אריאל יוסף
הימין מפסיד את הקול שלך. כל קול שלא הולך לימין נותן רווח לשמאל.
כל כיסא שלא נתפס בכנסת ע"י נציג ימין - הולך לנציג שמאל.
"ימין"ה-מיוחד
נתניהו בעד מדינה פלס'
בנט בעד מדינה פלס' (או כל שם מכובס אחר)
שס וג לא באמת משנה להם, תקציבים למוסדות והם יכשירו כל שרץ שקיים
אז עדיף שמאל... לוגיקה של אנשי עוצמה. לך תבין.אריאל יוסף
שכחתם מה זו ממשלת שמאל אם אתם חושבים שאין שום הבדל ביניהם.
והשמאל?ה-מיוחד
בעד מדינה פלס'
מה ההבדל? 80 אחוז ולא 20? טילים גם למרכז ולא רק לדרום?
שכחתם את האוטובוסים המתפוצצים.אריאל יוסף
לא שכחנוה-מיוחד
גם לא שכחנו את ההרוגים והרפיסות של ממשלות הימין
את הכוח הלא מוגבל שנתנו למשפטנים
את החיילים ההרוגים מצוק איתן שיכלו למנוע את מותם לשווא רק בשביל להיות "מוסריים" בעיני העולם
את כל החוליים הללו יצר השמאל.אריאל יוסף
את הנזקים שהוא גרם ממשלות הימין מתקשות מאוד לתקן.
תחשוב מה עלול לקרות אם תתן לו לשלוט שוב.
מי מינה את מנדלביט לדוגמא?ה-מיוחד
מי מינה את גנץ?
מי שלא הצליח לשנות במשך עשור ובדיוק לפני הבחירות "נזכר" שיש דבר כזה משילות ומראה שהמילה של היועץ המשפטי היא לא תורה למשה מסיני ופתאום ההחלטות שלו לא מחיבות אז שיפנה בטענות רק לעצמו
המינויים הם מבין האפשרויות. היית מעדיף שימנו את יאיר גולן?אריאל יוסף
את מי בן גביר היה ממנה לרמטכ"ל?
למ"מ מקום הפרקליט מצאו מישהוה-מיוחד
שרוצים אפשר, בתקופת בחירות פשוט רוצים יותר.
לא רק. תלוי בכמה וכמה גורמים.אריאל יוסף
אני חושב שהמאמר הזה מיועד עבורך -אריאל יוסף
https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/20402
ספוילר: הוא לא נכתב ע"י תומך מובהק של בנט ואפילו לא של בצלאל.
אגב - אם איתמר היה מקבל מקום ראלי בבלוק טכני עם בנט -אריאל יוסף
בנט היה ימין?
לא, אבל בן גביר היה שומר עליו...נצליח לצאת מזה?
איך שומר עליו? זה בלוק טכני. שניה אחרי הבחירות נפרדים.אריאל יוסף
כבר בצלאל יכול לשמור עליו יותר טוב.
מאתגר אותו, כמו שבנט טוען שהוא עושה לביבי...נצליח לצאת מזה?
ויש מצב שדווקא בגלל זה בנט כ"כ התנגד לבן גביר, כמו שמסיבה זו ביבי תמיד מנסה "לשתות" את בנט
בצלאל יכול לאתגר אותו באותה מידה.אריאל יוסף
אידיאולוג הרבה יותר ממנו.
ההתנהלות שלו ושל ערוץ 7-לא מוכיחה את זה...נצליח לצאת מזה?
הלחץ המגעיל שהפעילו על הרב רפי לקבל את שקד במועד ב' בשם "האיחוד", כשאחר כך הוציאו מהאיחוד את בן גביר ופייגלין.
מזכיר את הלחץ במועד ג' לעשות פריימריז-כששוב פתאום "שכחו" מזה...
אתה מסלף את ההיסטוריה,אריאל יוסף
ובעיקר מוכיח שאתה שבוי בתעמולה של בן גביר.
ראיתי עכשיו שאתה כאן רק מאתמול.
קרא שרשורים קודמים לפני שתחשוב שאתה יודע הכל.
יש כאן כמה שהספיקו לשכוח את מה שאתה לא יודע עדיין.
אין עיתותי בידי, תרשה לי לפקפק בטענה כאילו רק מי שפה יודענצליח לצאת מזה?
את העובדות וההיסטוריה...
אני בהחלט עקבתי אחרי החדשות וטורי ה"דעה" במועדים ב' ו-ג' וראיתי לאן הרוח נושבת
(לא היה כל כך קשה להבחין-יש לציין, אפילו מי שלא מכיר אף אחד-יכול לנסות לעשות השוואה בין ערוץ 7 לסרוגים אפילו וד"ל...)
ואני לא סומך על טורי הדעה ובודק בעצמי ככל האפשר.אריאל יוסף
אני רואה את האג'נדה הלא ישרה של טורי ה"דעה"...נצליח לצאת מזה?
כך שזו בהחלט בדיקה עצמאית...
אז אתה מוזמן לבדוק מאחורי הקלעים ולא אצל עיתונאים...אריאל יוסף
ראה מה כותבים כאן תומכי עוצמה לשעבר *אחרים*אריאל יוסף
לדוגמה:
נקציןה-מיוחד
אם בן גביר היה מקבל מקום ריאלי בבלוק עם זנדברג היא הייתה ימין?
לא ולא הייתי מצביע להם במצב כזה. הקושיה על תומכי עוצמה.אריאל יוסף
ממש לאה-מיוחד
אם בנט לא רצה את עוצמה אז יש לו סיבות (ולא, אני לא קונה את התרוצים שלך על "המאיסו" וכד')
יש כמה סיבות לדעתי שיכולות להיות למה הוא לא רוצה להיות עם עוצמה ברשימה, מסיבות מהותיות עד טכניות אבל בשורה התחתונה אני בסדר עם זה שהם לא רצו ביחד (וגם אתה היית מעדיף אתה פשוט סותם את האף)
אני לא "סותם את האף" אלא מבין שהחלופה היתה מחיקה.אריאל יוסף
ובניגוד לאנשי עוצמה, אני מצביע מהראש ולא מהבטן.
אני מבין שהבחירות נועדו לקבוע את הרכב הכנסת ולא להביע מחאות.
הדרך להכניס את הנציג שלי לכנסת היא ריצה עם בנט.
איתמר גם הוא הבין זאת והתחנן בפני בנט.
בנט לא רצה גם לרוץ עם בצלאל והבית היהודי;
הוא עשה זאת משום שהבין את אותו הדבר.
אתה "בסדר עם זה" כי לא באמת אכפת לך שאיתמר יישאר בחוץ,
ולא מעניינת אותך השפעה במקומות בהם מתקבלות ההחלטות.
העיקר שהבעת את המחאה שלך בפתק.
טעות בשרשור...יהודה224
לתת למישהו מנכ"ל במשרד ממשלתי זה מהלך הזוי ולא הגיונייהלומ
של השר.
לא מינוי סתמי.
זה מה שחסר לשק מהימים. פנאט שישב לו על הווריד.
כולם מדברים על נתניהו, אף אחד אינו מדבר על החרדיםhamedinai
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר: ישראל ללא נתניהו לא הייתה קיימת היום.
משפט זה נכון פי כמה לגבי החרדים. בלעדיהם כבר מזמן היינו מפסידים במערכה הדמוגרפית – ובלי רוב דמוגרפי, לניצחונות הצבאיים אין שום משמעות.
תסתכלו על ירושלים: בלי הציבור החרדי, כבר מזמן לא היה בה רוב יהודי.
לא בדיוקמשה
החרדים מאכלסים את ירושלים במקום אנשים אחרים שעוזבים אותה למודיעין ולתל אביב (וגם ליישובים מסביב). זה נכון שמבחינת "ייצור יהודים" הם במקום גבוה אבל אנחנו צריכים אנשים שמפרנסים את עצמם (ולו בעוני, זכותם) ולא כאלה שהם משקולת על הכלכלה.
הנושא הכלכלי זה נושא בפני עצמוhamedinai
אם תרצה לדבר על הכלכלה, מספיק שתיגש לתחנה המרכזית בתל אביב ותשווה לתחנה המרכזית בירושלים. בתל אביב רוגם חילונים, בירושלים רוב חרדי.
אני מדבר על הנקודה הדמוגרפית שזה עניין קיומי, כי בבחירות לכנסת, לא משנה כמה תהיה עשיר, הקול שלך שווה תמיד אותו דבר.
ואם החרדים לא היו גרים בירושלים, החילונים לא היו מאכלסים אותה בגלל 2 סיבות:
הם לא מספיק לאכלס גם תל אביב וגם ירושלים.
הם לא רוצים לגור ליד הערבים.
החילונים גרים בירושלים וגם קצת נאבקים עליהמשהאחרונה
נכון שהחרדים רוצים אותה יותר.
מה? למה בעצם?פתית שלג
בדרך לישראל: קברי משפחת הרצל נפתחו
זה נשמע יחס מרחיק לכת
כאילו מתייחסים להרצל כמשה רבנו של המדינה היהודית. (רק חבל שאת הקבורה שלו הקב"ה לא הסתיר. הוא כנראה לא תיאר לעצמו שיעשו ע"ז סביבו באלף השישי.. הגזמתי כן)
פשוט גם כל טקסי יום העצמאות סביב קברו של הרצל גם נשמע מוגזם ומרחיק לכת.
וכל זה עם הערכה גדולה לדברים טובים שהוא עשה,
ובלי לחשוב שהוא רצה לנצר מישהו או לרכז את העם היהודי בארץ רנדומלית אחרת.
פעל לעליית יהודים לארץ ישראלשנונימי
הרוב הגדול של החרדים באירופה התנגדו מאוד לעלייה לארץ ישראל.
כי עדיין לא הגיע משיח, דחיקת הקץ, אסור להקים מדינה, התגרות בגויים, כוחי ועוצם ידי, התערבבות עם היהודים הציוניים החילוניים. ועוד רבות...
השמאל היהודי האירופאי (קומוניסטי סוציאליסטי) גם הוא חשב ככה בדיוק כמו השמאל החי בארץ ישראל כיום.
לעומתם מן החסידים תלמידי הבעל שם טוב שעלו לארץ, ביחד עם ספרדים רבים (פרנקים), בדומה ליהודים הציוניים החילונים מקימי הקיבוצים שנחשבו לימנים קיצונים.
לאחר השואה כולם הבינו את הכיוון הנכון --> רק ארץ ישראל!
הרצל פעל רבות מול השלטונות באירופה והעותמאניים לאפשר עלייה לארץ ישראל והכרה ביישוב יהודי עצמאי. רבים מאוד תמכו בו הוא היה אדם גדול והוביל את המהלכים המדיניים להצהרת בלפור והכרה במדינת ישראל 30 שנה לפני הקמתה.
חוזי המדינה שלי הם:שנונימי
חז"ל, הנביאים, הצדיקים הגדולים יחידי הדורות,
רבי נחמן מברסלב שראה וניבא,
והמשיח.
ואף שיש לי ערך גדול מאוד לכל היהודים שפעלו רבות למען עם ישראל,
אני מאמין שהצדיקים האמיתיים פעלו אף יותר,
(האמיתיים בלבד כי יש גם מתחזים).
הרצל מובן. הסבאסבתא לא.נקדימוןאחרונה
לא ברור מאיפה הצץ הדבר הזה, והייתי מניח שיש כאן משהו קצת מסריח מסוג שחיתות כלשהי. לחילופין, פיגור עמוק וניסיונותעלובים למצוא חן בעיני מישהו שעוד נגלה מי הוא (ושמא פוליטית בלבד).
הרצל הוא המנוע של התנועה הציונית, מכאן מעלתו. בדורות רבים היו שקראו לעלות וגם עשו מעשים, אבל רק החזון של הרצל והדחיפה שלו הצליחו להסתיים בשיבת ציון.
האם איזנקוט צולם במדי אחים לנשק? ואם כן, הוא פסולhamedinai
דמוקרטיה אינה משחק חד-סטרי. מי שפוסל ממשלה נבחרת ומחליט כצעד מחאה להשבית את הצבא, שובר את כללי המשחק הבסיסיים ביותר – ולכן אינו ראוי עוד להתמודד לכנסת.
הרי אם מחר יעלה השמאל לשלטון, האם יעלה על הדעת שהימין ישבית את הצבא בתגובה? ברור שלא, ואיש גם לא מצפה לכך. אז באיזו זכות מותר לנקוט בצעד כזה כשיש ממשלת ימין?
כללי המשחק הדמוקרטיים חייבים להיות שווים לכולם.
מה דעתכם, מה המענה הנכון והאפקטיבי?hamedinai
מה דעתכם, מה המענה הנכון?
מדי פעם יש תגובות בנוסח כזה לערך:
"ראש ממשלה, שהמיט על עמו את הגדול שבאסונותיו, את פוגרום טבח נתניהו".
חשבתי שאולי זה מה שצריך לענות שוב ושוב, בלי להתעייף:
אי אפשר לצפות מראש הממשלה לעמוד בעצמו עם רובה על הגדר.
הצבא הונהג בידי רמטכ"ל שמונה במחטף על ידי הממשלה הקודמת רגע לפני שפוזרה, וכמקובל בישראל, הוא לא הוחלף. במבנה הקיים, כוחו של הרמטכ"ל בעניינים ביטחוניים הוא אדיר – אפילו את המזכיר הצבאי שלו לא יכול ראש הממשלה לבחור ללא אישור הרמטכ"ל, שלא נתן אישור להחליף את המזכיר, וכך נשאר בתפקיד גם המזכיר הצבאי מהממשלה הקודמת.
ובכל זאת, נתניהו בחר לתת בהם אמון מלא. הוא ראה כיצד הפיקוד הבכיר מעלים עין מגל הסרבנות, אך גם אז לא העלה על דעתו שמעבר לסרבנים מבחוץ, הרמטכ"ל והמטכ"ל עצמם יפקירו את המשמרת, ינקטו שביתה איטלקית ויאפשרו לאויב לפרוץ את הגבולות.
ולמה הם עשו את זה? כי סמכו על אלו שמדברים בסגנון כזב שהם יעבירו להם ויזרקו את כל האשמה על ראש הממשלה או יתחלקו באשמה. ההפקרות של הפיקוד הבכיר בצבא התאפשר בגלל אלו שדחפו לסרבנות והכניסו רוח שזה יהיה הישג אם יגיעו לחלוקת האשמה.
או אולי לענות גם כן עם דמגוגיה, בנוסח כזה לערך:
לפי דבריך, יצחק רבין עליו השלום אשם בטבח המזעזע שהיה במערת המכפלה. הוא ושותפו שמעון פרס.
מה דעתכם?
צריך לענות את האמת המורכבתקורא נלהב לשעבר
כמובן מי שרואה שחור לבן- 'טבח נתניהו' 'טבח הפקידים שקשרו את ידינו' וכדומה, אז אין הרבה מה להתעכב איתו. הוא בא לצעוק ולא לשמוע. אז שיבושם לו עם עצמו וחבר קפלניו...
אבל האמת מורכבת, מורכבת וארוכה...
אבל בקצרה הצבא האשם הישיר- מהראש ועד הקצין זוטר כל מי שקשור לגזרת עזה, כל אחד לפי חלקו ו(חוסר) פועלו.
בדרג המדיני האשמה מחולקת לשנים-
בפן הצבאי- שר הביטחון וראש הממשלה משניהם, במיוחד משר הביטחון אבל גם מראש הממשלה במידה רבה מאד, היה מצופה לשאול שאלות, לרחרח האם הכל דופק כמו שצריך. יש מגמות בצה"ל שהם לא סוד. יש כשלים ביטחוניים שאנשים שונים (יצחק בריק למשל) העלו. מצופה שיעמדו על הרגליים האחוריות שיטפלו בזה וזה לא תירוץ מספק "אבל אמרו לי שהכל בסדר"- בגלל זה בחרו בך לראש ממשלה/שר ביטחון, שתבדוק מבחוץ.
בפן המדיני- מדיניות סבבים, העשרת חמאס והתעצמותו היחסית. ועוד. צריך דיון רציני ולגיטימי מה האשמה אם וכאשר. ואכמ"ל
ועדיין זה לא אומר שהם צריכים להתפטר, ואפילו לא נאמר שמצופה מהם לא להתמודד שוב. יש הרבה מאד שיקולים נוספים לשקול, ותן לעם לומר את דברו בבחירות.
-הם עשו את זה בגלל הקונספציה לא בגלל שידעו שיוכלו לזרוק את האשמה הלאה.
-לא רואה עניין לענות בדמגוגיה.
התגובה צריכה להיות מאוד פשוטהshaulreznik
האם המגיבים הנ"ל תמכו באוסלו ובהתנתקות? האם רצו שנתניהו יתחשב בשיקול דעתה של הצמרת הביטחונית?
ב-99% כל התשובות תהיינה חיוביות. אז מה המגיבים רוצים מביבי? השמאל זרע את זרעי הפורענות, והימין חסר המשילות המשיך לטפח את הערוגה. השמאל קבע עובדות בשטח, ביבי פעל לפי תכתבי השמאל, העביר כסף לעזה בהתאם להמלצות של שלל הגורמים כולל בג"ץ, ומינה אנשים שהשמאל חיבב, ע"ע יואב גלנט.
ארוך מאוד ואי אפשר לסייםשנונימי
■ העם יצא לקלפי ובחר.
מצע מפלגת הליכוד הינו שימור הסטטוס קוו הקיים:
אין כיבוש או הרחבת גבולות גיזרה, אין תפיסת שטחי אש באופן יזום ופינוי אוכלוסיית אויב או יציאה למלחמה יזומה.
מנגד יש מפלגות ימין המצילות את ישראל וממלאות את החסר כפי יכולתם - ומפלגות שמאל (כן כן גם הם מביאים את ברכתם) יחסי החוץ שלהם טובים יותר ממפלגות הימין, רובם אנשי השכלה גבוהה, ממלאים את משרות הצבא, מכניסים תרומה כספית נכבדת, והם גאוותו של ביבי.
ביבי עצמו הוא שחקן הנותן הופעה חיצונית מושלמת, דובר אנגלית רהוטה וחשובה לייצוגיות ישראל בעולם ובזה הוא טוב יותר.
ביבי אינו פועל עצמאית,
תמיד הוא שותף מלא לכל חלקי האוכלוסיה,
מנתח נכון וסבלני.
ביבי הוא השתקפות החברה הישראלית המחפשת מנהיג שלא יתפוס צד בסיכסוך הימני - שמאלני - פלסטיני.
ישנה התחזקות בקרב כלל עם ישראל לכיוון ימני יותר - בגלל אין סוף הפיגועים, טבח שמחת תורה והפחד הגדול שהיה באותו היום.
הכלכלה הישראלית תצמח רק על ידי ביטחון צבאי ימני ומשילות.
הביטחון לצאת למלחמה יגיע רק על ידי צדקת הדרך:
יהדות אמונה תפילה, צדקות אמיתית באמת.
הישועה לא תגיע מביבי -
אלא תגיע מתוך העם עצמו!!!
עם ישראל צריך לעשות שינוי גדול מאוד בכלליות ובפרטיות כל אחד ואחד.
לגביי יצחק רביןשנונימיאחרונה
התשובה היא אותה תשובה ביחס לסיני, אוסלו יהודה ושומרון, עזה ולבנון.
מה נתנו? שטחים עצומים.
מה קיבלנו? כלום.
מה הערבים הבינו?
מלחמת יום כיפור - הצליחה.
אינתיפאדה 1987 - הצליחה.
פיגועי עזה - הצליחו.
חיזבאללה - הצליחו.
חזון השלום?
הערבים מעולם לא ביקשו שלום.
מישהו זוכר מתי הערבים ביקשו שלום?
אנחנו פשוט עושים עסקאות גרועות מאוד.
נתנו אדמה ששווה טריליונים בחינם!!!
ולמה? כי רצחו אותנו.
וככה אנחנו תמיד נחיה על חרבנו.
ירצחו אותנו אז נברח.
רק לי מפריע שלא עשו פריימריז בציונות הדתית?advfb
בתור מתפקד בפריימריז הקודם,
אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?
כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.
כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.
ענית לעצמךoo
מצביעים שבויים
מפלגה שבקושי עוברת את אחוז החסימהadvfb
לא נראה לי יכולה להרשות לעצמה...
לרובoo
למידה מתרחשת בדיליי
קודם נהרגים מספיק נהגים
אח"כ מרמזרים את הצומת
נו, הם הרגו את חופש הבחירה של הציבורadvfb
ואולי נלמד מזה
כןoo
יש עוד הרבה ממה ללמוד
(אני למדתי מזמן)
אח שלי טוען שצריך 3 הרוגים בשביל לרמזר צומתמשה
גם אני הייתי מעדיף פריימריז, אך יש לומר ביושרהסטורי
שבמפלגת תקומה - האיחוד הלאומי מעולם לא היה פריימריז של כלל הציבור, כמו ברוב המפלגות (במידה רבה אחרי שני עשורים של התלהבות מפריימריז - היום המגמה היא לבטל אותו).
כשבפעם הקודמת עשו, זה היה עם הבהרה מאוד ברורה שזה חד פעמי. אגב, הפריימריז הקודם לא השיג את המטרה לשמה יזמו אותו וככה"נ הרשימה היתה נראת כמעט אותו דבר כך או כך.
ההיסטוריה לא כל כך מעניינת אותיadvfb
אדרבה, אם היתה הבהרה שזה חד פעמי זה היה שגוי. אין פה שום סייעתא.
הפריימריז הקודם השיג את המטרה לגמרי,
נכון, היתה אותה רשימה, אבללל הפריימריז נתן תוקף ואמון לקהל הבוחרים, וזאת המטרה המרכזית.
ואם כבר מדברים על הסמליות ההיסטורית -
סמוטריץ' הצליח בחוכמתו לתפוס את מקומה של מפד"ל ההיסטורית, ע"י השם "הציונות הדתית"
ובאותה מפד"ל, בגלגול האחרון שלה, "הבית היהודי", הפריימריז היתה הדרך המרכזית שקבעו את הרשימות. ככה גם הציבור נתן בה אמון סה"כ.
באמת לא טענתי על חוסר יושרה, טענתי על חוסר שקיפות ושיתוף הציבור.
זהו, שממש לא השיג. נכון שנבחרה רשימה שהמתפקדיםהסטורי
בחרו - אבל המטרה היתה להשיג גיוון וגיוון לא נוצר. סמוטריץ' ממש פעל בשביל דמויות כמו רחלי צינקין וכד' שיגוונו את הרשימה וקיבל עוד רשימה של כביש 60 ושות'.
הצעד היחיד שנשאר לו, בשביל קצת גיוון, זה להשתמש באפשרות השריון כדי לקדם את סלמון על חשבון סוכות - מה שבסוף אילץ אותו להתפטר מהכנסת, כדי להכניס את סוכות.
אני ממש לא יודע ממקורות - אבל מניח שהפעם סמוטריץ' קיווה שהמרכז יבין את הרמז וישים במקומות ראליים את צביקה וישנגרד או ר' שמואל ששון - ושוב קיבל רשימה שהיא (עוד יותר מהפעם הקודמת) כולה כביש 60.
שיהיה ברור - כולם זה אנשים שאני מאוד מעריך את פועלם (מצבי סוכות חששתי ולעניות הבנתי הוא ממש הפתיע לטובה) ורוצה שיהיו בכנסת ובעז"ה בממשלה, אבל לא יעזור זו 'גרסת תשפ"ו' של 'תקומה" ולא 'מפלגת הציונות הדתית'.
א. זאת לא המטרה בעיני של פריימריזadvfb
גם אם זאת המטרה של סמוטריץ',
גם בנט רצה לגוון את הבית היהודי (בדרכו שלו) והוא נכשל פעם אחר פעם, בגלל שציבור המתפקדים תמך במי שהיו המועמדים ה"קלאסים" פעם אחר פעם ולא נמשך אחרי הקצוות השונים.
אבל זה כל העניין של הפריימריז, בעיני - נתינת אמון לקהל הבוחרים כדי לקבל אמון בחזרה מהם בקלפי.
ב. אם אתה מדבר על גיוון - אז אדרבה, כמו שאתה אומר, זה גם לא עזר הפעם. ולא בהחלט שיש רמז שלא מבינים, אולי באמת לא מסכימים עם הגישה.
לא מכיר את שני המועמדים שאמרת, אבל איני מבין כיצד מקורבי סמוטריץ' (הם לא? תקן אותי אם אני טועה) יכולים לגוון את הרשימה.
לפחות ברשימה הקודמת היתה מיכל וולדיגר. הפעם גם את זה אין.
ומה שאתה אומר בשורה האחרונה, מבחינתי זה כל הסיפור - סמוטריץ' חוזר לשטייטל של מפלגת תקומה, במקום לעמוד מאחורי המותג "הציונות הדתית", זה ממש ממש חבל. אני מעדיף ציונות דתית ולא עוד רסיס מפלגה לא רלוונטי שסופו לאבד.
כפי שפתחתי - אני הייתי שמח אם היו פריימריזהסטורי
אבל סמוטריץ' התנגד עקרונית לפריימריז כל השנים, גם כשבבית היהודי עשו פריימריז - אנשי תקומה לא רצו להצטרף.
יש לזה כל מיני הסברים, ההסבר העיקרי לענ"ד הוא שבפריימריז יש יתרון מובנה למי שיש לו הרבה כסף (מישהו אמר נפתלי בנט?).
בפועל הוא עשה פעם אחת, כשהדגיש כל הזמן שזה חד פעמי, בתקווה שציבור גדול יתפקד וישפיע - במציאות נבחרו אותם אנשים.
עדיין לא שמעתי סיבה משכנעתadvfb
אם אתה מסכים איתי בעקרון, אין צורך לנסות להצדיק את סמוטריץ', זה לא העניין פה
אגב, היה צריך לבטל את הפריימריז כדי שהוא לא יקודם.
אני אישית בתור מתפקד לא שמעתי את ההסתייגות הזאת שזה היה חד פעמי.
נ.ב -
צבי סוכות הוא דוגמה למי שלא היה ממקורבי סמוטריץ או מרכז המפלגה וזכה לאמון והוכח כבינגו.
זה נחמד לומר שרוצים שקיפות ודמוקרטיה4ne1
אבל תראה מה קורה בפריימריז של מפלגות אחרות בדגש על הליכוד.
קומבינות ומפקדי ארגזים. זה מה שגורם לנציגים מושחתים להיבחר לא בחירה חופשית של הציבור.
גם המנגנון של המפלגות החרדיות לא טוב. לכן אני חושב שמה שעשו היה בסדר.
ואתה רואה שלאנשים יש אמון בליכוד ולכן מצביעים מחלadvfb
זה גם חלק מהעניין.
אתה באמת מתכוון למה שאמרת?4ne1
ההצבעה לליכוד היא למפלגה כי אין ברירה. אלה החברים. אבל מי שנבחר צריך ליישר קו להיות חייב לחבר מרכז שדאג לו. כך זה עובד.
מי אמר לך?advfb
המפלגה מתהדרת, בצדק, שיש לה פריימריז.
זה לא רק עניין של אין ברירה.
בעיני, זה מוסיף יוקרה למפלגה.
קודם חשבתי שאתה לא מבין אז הסברתי4ne1
עכשיו אני מבין שאתה פשוט לא יודע איך הדברים מתנהלים ואז זה סיפור אחר לגמרי.
אני אמחיש לך.
חבר מרכז שיש לו מפעל גדול של עובדים נניח 500 איש. כולם התפקדו לליכוד בפקודת הבוס. חלקם לא מעוניינים אבל חוששים מהרעת תנאים וכו'.
אותו חבר מפעל יש לו כוח עצום ביד הוא מגיע לח"כ וסוחט אותו ליישר קו לדרישות שלו אם לא, כל ה 500 לא יבחרו בו. כך הוא מקבל טובת הנאה וביום הבחירות המתפקדים מקבלים דף עם שמות כל חברי הכנסת שהבוס בחר, הפתק כבר מלא והם פשוט מצביעים בלי יכולת לומר דבר. אל תשאל מאיפה אני יודע. עכשיו תכפיל את זה בכמה חברי מרכז ולא אחד כשכל אחד סוחט את השני. זהנקרא מפקד ארגזים וזה לא חוקי אבל זה קיים.
בעיניך זה מוסיף יוקרה למפלגה? אתה לא מתפלא איך אותם חברי כנסת כל הזמן נבחרים שוב ושוב?
בהתנתקות אריק שרון עשה משאל למתפקדיםadvfb
והרוב היו נגד ההתנתקות, גם זה היה כפי מה שאתה אומר?
היו מתנדבים שעברו דלת דלת לדפוק בבתים של חברי מרכז הליכוד
אני לא חושב שמה שאתה אומר לא קיים, אני פשוט לא חושב שזה עד כדי כך גורף.
לכן, גם לשיח הציבורי יש משמעות. משמעות מסויימת לכל הפחות.
מאחר ואתה לא יודע אני לא בא אליך בטענות4ne1
אתה מוזמן להסתכל באינטרנט ולחפש מידע.
לא סתם זו המפלגה שרוב הבקשות שלה נדחות בוועדת הבחירות
הסיפור עם שרון היה אחרת
למה הסיפור עם שרון היה אחרת? מה ההבדל?advfb
כי יש הבדל בין לבחור ח"כ שיהיה חייב לך קדנציה4ne1
שלמה והגורל שלו תלוי בך. לבין ח"כ שנבחר ומצביע על משהו מהותי. הבחירה שם היתה בקשר למשאל עם.
אתה חושב שאם זה היה דמוקרטי והוגן אדם עם כתב אישום היה נבחר לח"כ ומנהל את המפלגה?
משאל עם לא תלוי בלחצים פוליטיים?advfb
ולשאלתך - אני מסכים שיש השפעה, אבל יש גם השפעה של השיח הציבורי.
פחות מפריימריז4ne1
הכל עניין של מינוניםadvfb
ולכן לא הייתי אומר שפריימריז זה רק מתפקדי ארגזים
לא הבנתי איך בעל המפעל ידע מה הצביעו 500 העובדים..אורין
הם אולי יתפקדוכדילאלהרגיזאותואבל יצביעו מה שבא להם
לא קראת כל מה שכתבתי4ne1
הם קיבלו דפים מסומנים מראש ושמו במעטפה
התכוונתי שהם יכולים לעשות אחרת מבלי שאף אחד ידע, אאורין
אבל נכון שיתכן שלא היה להם אינטרס לכך
פריימריז זה משחק מכורshaulreznik
בתולדות הפוליטיקה הישראלית לא חסרים אנשים כמעט אלמוניים שהגיעו למקומות גבוהים בזכות קבלני קולות.
נשמע לי הגזמהadvfb
הפריימריז האחרון בציונות הדתית היה מעולה
פריימריז זה לא חזון נפרץ בפוליטיקה הישראליתנקדימון
כך שלא קריטי לי שלא היה בציונות הדתית.
החשש מ"ליכודניקים חדשים" הוא גדול מאוד. כבר התגלחנו בנושא הזה על זקן של אחרים (קרי, של הליכוד).
חברי המרכז בוודאי מנסים לבנות רשימה שאנשים ירצו להצביע לה, כלומר פשוט לי שנעשו סקרים ומחקרי עומק על המועמדים שיביאו את מירב הקולות האפשריים.
דווקא מהפריימריז האחרון וגם הקודמים בבית היהודיadvfb
לא היתה נראת לעין התערבות של גוף פוליטי אחר.
א. הפריימריז בוטלו לפני שנה. איפה היית עד עכשיו?!אריאל יוסף
כפי שפורסם בסרוגים: בוטלו הפריימריז בציונות הדתית
ב. במפלגה הזו מעולם לא פריימריז. הם היו פעם אחת בהוראת שעה ובוטלו.
ג. במפלגת המילואימניקים היו פריימריז. זה עזר לה?
ד. לא יודע למה החלטת "הפריימריז נתן תוקף ואמון לקהל הבוחרים" ומאיפה החלטת "הפריימריז האחרון בציונות הדתית היה מעולה".
אתה הרגשת שיש לך כוח ביד אז נראה לך שזה היה מעולה...
אז תתייחס קצת לעובדות:
בפעם הקודמת היו פריימריז בצה"ד, ואחריהם מצבה בסקרים נשאר כמו שהיה לפניהם. זה לא העלה אותה אפילו במנדט.
התפקדו בסה"כ 24,113 (ציפו להגיע לפחות ל-30K. בבית היהודי בתשע"ג היו 52K. בתשע"ה בערך 70K).
הרשימה שיצרו המתפקדים הוכיחה שהם נמנים גם ככה על הבייס הטבעי של המפלגה והנסיון לחבר ציבור חדש - נכשל.
שים לב:
בבחירות סבב ד' סמוטריץ' קיבל אישור מהמרכז לבנות רשימה בעצמו לפי דעתו.
הסדר שהוא קבע היה: בצלאל סמוטריץ'; מיכל וולדיגר; שמחה רוטמן; אורית סטרוק; רחל צינקין.
(ההסכם עם עוצמה ונעם הכניס את איתמר למקום 3 ואת אבי מעוז למקום 6. אופיר סופר התמודד ברשימת הליכוד במסגרת ההסכם).
בבחירות סבב ה' הפריימריז רק קלקלו ויצרו רשימה פחות מגוונת ויותר חרד"לית (קודם כל נבחרו ההארד-קור של תקומה, אחריהם שאר המכהנים ובסוף חרד"ל חדש):
בצלאל סמוטריץ'; אופיר סופר; אורית סטרוק; שמחה רוטמן; מיכל וולדיגר; צבי סוכות.
(בצלאל שריין את אוהד טל והצריח את סוכות עם סולומון).
תגיד אתה, איך נוצר יותר גיוון - בסבב ד' או בסבב ה'?
ה. כפי שניתן לראות בכמה מפלגות, פריימריז זו שיטה שמועילה בעיקר לח"כים המכהנים.
בבית היהודי בפריימריז של תשע"ה נבחרו בדיוק אותם ח"כים שנבחרו בתשע"ג בסדר מעט שונה:
בתשע"ג - נפתלי בנט; ניסן סלומינסקי; איילת שקד; אורי אורבך; אבי וורצמן; מוטי יוגב.
בתשע"ה - נפתלי בנט; איילת שקד; אלי בן דהן (היה משוריין מטעם תקומה ועבר לבית היהודי); ניסן סלומינסקי; אורי אורבך; מוטי יוגב.
גם מתמודדים שהיה להם תקציב ושפכו ים כסף על קמפיין - נשארו בחוץ (למשל: אביחי בוארון).
כאמור, אותו דבר קרה בסבב ה' בצה"ד (סוכות הוא הראשון שלא היה ח"כ מכהן לפני כן).
גם במפלגת "הדמוקרטים" ניתן לראות שהפריימריז שרתו קודם כל את המכהנים.
בקיצור, אתה מתייחס בעיקר לחוויה שלך כמתפקד שהרגיש שיש חשיבות לאמירה שלו בקלפי וזו זכותך,
אבל העובדות מלמדות שפריימריז הוא לא מציאה גדולה. בסוף גם אתה - כמו כולם - הצבעת קודם כל בעיקר למכהנים, ועוד הרגשת שהצבעת באופן עצמאי וחופשי...
אני מסכים עם התוכן שלך כמעט לגמריadvfb
אבל אני לא מזדהה עם המסקנות
א. נזכרתי עכשיו, שיש בזה בעיה?
ב. אדרבה, עצם זה שזה הוראת שעה, זה גם לא נכון בעיני
ג. נו, מה זה קשור לגבי?
ד. המטרה היא לא גיוון. אגב, צבי סוכות הוא תוצר של הפריימריז הקודם. הוא לא היה יכול להכנס בדרך אחרת. חבר כנסת מעולה.
אדרבה, זה שהציבור נתן אמון בח"כים המכהנים אין בזה שום פסול.
זה שאביחי בוארון שפך כסף ולא נכנס, זה מעיד דווקא על נקודה טובה ביחס לאמינות הפריימריז.
נכון, החוויה שלי כמתפקד היא העיקרית פה, חוויה מדהימה, ממליץ לך לנסות.
עצם זה שהתפקדו קצת אנשים זה באמת אומר משהו לא כל כך טוב על הכיוון הכללי של הפלגה.
באמת, בבית היהודי בעידן הפריימריז היה רוח במפרשים של המפלגה הזאת ולכן הציבור נתן בה יותר אמון.
סליחה באמת שלא מנהלים את המפלגה לפי העמדות שלך.אריאל יוסף
אתה מוזמן להקים מפלגה לפי הרצונות שלך ונראה כמה אנשים יתנו בה אמון. כך תוכל להמשיך לשחק בחוויות שלך.
בדיוק!! לכן יש לי גם ביקורת על יש עתידadvfbאחרונה
כי יש עתיד לא מתנהלים על פי העמדות שלי.
אני מאמין שמאותה סיבה גם לך יש ביקורת על יש עתיד ועל הערבים ועל הדמוקרטים ועל כל מי שרואה את המציאות בצורה שונה 
ברור שהביקורת שלי תהיה ביחס לעמדות שלי.
אני לא יכול להתייחס על פי עמדות של מישהו אחר 
מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1
הכפר תל בויקיפדיה - העיוות וההטיה הבוטה - עד מתי?dagsea
יצא לי לקרוא על הכפר תל בויקיפדיה.
מזעזע שהטקסט שם מוטה בצורה כל כך קיצונית שמאלה.
יש שם פירוט של המון אירוע אלימות מתנחלים ביחס לתושבי הכפר ה"תמימים", כולל אירוע הפיגוע האחרון (יולי2026) בו הטיול היה ללא ידיעת ולא תיאום עם צה"ל, למרות שצה"ל הודה שהטיפול היה בתיאום איתו ובכל זאת לא היתה אבטחה כנדרש.
אין אפילו מילה אחת של ביקורת כלפי תושבי הכפר הידוע בעוינותו.
האם אין גוף או ארגון ששם לו למטרה להילחם בעיוות ובהטיה הברורה שמאלה שבויקיפדיה?
תול היתה עיר פרוור של העיר שומרון בבית ראשוןקעלעברימבאר
ויקיפדיחה היא בעיקר פלטפורמת שמאל, וגםסביר11אחרונה
מי שיצר אותה מתחרט על זה ואמר שהיא לא יכולה לשמש כאנציקלופדיה
היה - לא תהיה?מרדכי
בס"ד
עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.
עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.
המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.
ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.
עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.
אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.
הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.
נקודות קודמות:
https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808
https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204
היום כמעט ואין שמאל מדיני בישראלadvfb
גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.
כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.
כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.
חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.
לא, ממש לא לבנות על זה!הסטורי
מה שאת טוען, זה ה'עלה תאנה' של בנט ושות', כביכול אין באמת 'שמאל', אין באמת פינויים, "אחרי השבעה באוקטובר..." וכו' - זו אחיזת עיניים מוחלטת. הסכנה כאן והיא ברמת שכפר סבא ח"ו תראה כמו כפר עזה.
נכון שאת הגירוש הובילה המפלגה הגדולה, אבל את אסון אוסלו, אם כל חטאת, שהגירוש הוא במידה רבה תוצאה שלו, גררה המפלגה הקטנה.
'מרצ' רצו אז עם הססמה "יומרץ רבין" והצליחו. הרעיון של הסכם עם עראפת, לא עלה על דעת מפלגת העבודה ומצביעה, אפילו במרצ לא אמרו זאת בפירוש - להפגש עם אנשי אש"ף היה עבירה על החוק. בכל זאת, כגורם השני שהממשלה תלויה בו (ובעזרת כמה חפרפרות ממפלגת העבודה) משכו את רבין ופרס להסכם הרצחני הזה.
כרגע, הדמוקרטים מדברים על ההזיה הזאת בפירוש, אבל גם בנט ואייזנקוט מדברים על חיזוק הרשות והפקרת שטחי A וB לידי 'האוטונומיה הפלסטינית'. נוסיף לזה את התלות המוחלטת שלהם בערבים, כמו שרע"מ אמרו - מבצע בעזה יצא לפועל רק אחרי שהממשלה נפלה.
מי שמנמיך את פעמוני האזהרה - עלול להיות אחראי לאסון!
הדברים האלה הם לא שמאל מדיניadvfb
גם הגירוש לא היה תוצאה של מחשבת שמאל מדיני, החשיבה של אריק שרון היתה שגויה אך לא היתה שמאל בשום אופן. לכן גם החשיבה של בנט ואיזנקוט גם אם היא שגויה, היא לא שמאל.
ומה שאמרת על ימי אוסלו - זה בדיוק ההבדל. אז היתה לגטימציה מאוד גבוהה ציבורית, למרות שאש"ף היה ארגון טרור, אנשים מאוד הוקסמו מרעיון השלום, לכן זה גם תפס וצבר תאוצה.
לא אמרתי להיות שאננים מרעיונות רעים, אמרתי רק שהיום אין כמעט שמאל מדיני. זה לא אומר שצריך להיות שאננים. אדרבה, יש רעיונות שאולי בהיבטים מסויים הם יותר הרסניים ובאמת צריך להזהר מהם.
לאוסלו לא היתה לגיטימציה, זה היה מחטףהסטורי
נגד כל מה שרבין נבחר בשמו ובשביל להעביר את שלב א' קנו את ש"ס בהרבה כסף (שולמית אלוני שהיתה אנטי-דתית רדיקאלית הבהירה שבשביל השלום היא מוכנה ללבוש שטריימעל), בשביל להעביר את שלב ב', שיחדו את נעלבי צומת - גונן שגב (לימים נתפס על סחר בסמים ולעוד ימים - על ריגול לטובת אירן) ואלכס מיצובישי גודפרב.
רבין טען שהבחירות לעיריות שיוכיחו שהעם איתם - ונציגי העבודה הפסידו לליכוד בכמעט כל המוקדים. כל המדדים הוכיחו שהם הולכים להפסיד ובגדול בבחירות הכלליות.
ואז הגיע רצח רבין. אינני יודע האם הפושע המתועב שהתגאה בביצועו באמת ביצע - אני יודע שהרצח שירת רק את השמאל. הרצח נוצל תודעתית לאמץ את אוסלו וגם נתניהו שניצח בפרומיל, זה אחרי שהוא נכנע לאוסלו.
הדיון האקדמאי האם תיאורתית יש היום 'שמאל מדיני' במלא מובן הביטוי, ממש לא חשוב. מה שחשוב זה שאם תקום מחדש ממשלת עבאס-ליברמן-אייזנקוט-בנט, היא תחזור למדיניות אוסלו. זה יהיה אסון.
לוותר על שטחים היא חשיבה שמאלנית קלאסיתshaulreznik
"חיילינו נמצאים באזור סכסוך כלשהו, בין אם מדובר בעזה או דרום לבנון ומדי פעם נפגעים? יאללה, בואו ונברח כדי שלא ייפגעו". ברור שמדובר בקונספציה שמאלנית מובהקת שאומצה בחלקה על ידי הימין.
אין שמאל מדיני, האמנם?shaulreznik
נניח שטראמפ מאמץ את יוזמת השלום של סעודיה וכופה אותה על ראש ממשלת ישראל הבא. אם יקראו לו ביבי, הוא ינסה למרוח זמן, להתנגד בקטנה וכד'. אם יקראו לו איזנקוט, הוא יתפתה לקבל פרס נובל לשלום. בדרך הוא יזכה לחיבוק ענק של התקשורת בארץ ובחו"ל, יקבל תמיכה מ"יש עתיד", "הדמוקרטים", ואולי אף מ"ישראל ביתנו" והמפלגות החרדיות. גם בנט האופורטוניסט לא יהסס להושיט אצבע. התנתקות נוספת, כשמאחוריה מכתבים נלהבים של אנשי רוח ודגנרלים כמו איזנקוט עצמו, תהיה עניין של זמן.
למה שאאמין לקונספרציה הזאת?advfb
אל תאמין, פשוט תחכהshaulreznik
זה היה באוסלו ובהתנתקות. פעם שלישית גלידה בהכשר בד"צ בית יוסף.
