חברת הכנסת תהלה פרידמן גיבורה אמיתית!!!!!!!!!אוהב א"י והעם 1

מומלץ לחברי הפורום לשמוע את נאום הבכורה שלה לכנסת.

תהלה פרידמן דומעת בנאום בכורה: "נגזר עלינו לחיות יחד" - סרוגים

אם היא לא הייתה משלמת כל כך הרבה על יח"צ, הייתי חושב שזהמרדכי
בס"ד

ואסביר -
‏גם בישראל היום וגם בידיעות האחרונות הופיע הבוקר נאום הבכורה של ח"כ תהילה פרידמן שהיה לפני יומיים בכנסת כאשר ב'ידיעות' אף הגדילו לעשות והביאו את הנאום המלא בכפולת עמודים. בשתי הכתבות אין שם של כתב שחתום על הכתבה.

מותר לתהות בקול כמה זה עלה לח"כ פרידמן התענוג הזה?
ולגופו של ענין. מה דעתך על הנאום?אוהב א"י והעם 1

כשהוא מגיע רק לצורך כותרות זה קצת מאבד את האוטנטיות שלומרדכי
"השמירה" האובססית שלכם על ארץ ישראל זה לדעתי.....אוהב א"י והעם 1

....הרבה יחסי ציבור.

היא לא פחות ציונית דתית מכם אבל כפי שהיא ציינה מעשיו של ריב"ז הם נר לרגליה.

כמו שהוא הציל את היהדות בבקשו " תן לי יבנה וחכמיה" היא מיחלת לאותה הנהגה בדיוק.

ריב"ז היה איש שלום עכשיו של הימים ההם.

האבסורד הוא שביבי האורים ותומים שלכם נוהג כך משיקולים אגואיסטים שלו.

המעשה האחרון שלו בסדרה, הפקרת הריבונות לטובת שלום קקיוני , ממחיש התנהגות זאת.

היהדות מבחינתך זה פשרנות ונתינת לחי שניה. לכן אתה מעריץ כל אהָיוֹ הָיָה

אחד שכזה.

ולא גומר להתלונם על מי שקצת אכפת לו מהיהדות ועמדותיה..

והעיקר תצעקו "ריב"ז ריב"ז"

משהו כמו "גם לרבקה היה נזם"....

אז לא, ריב"ז היה מתבייש בפרידמן, וגם בך, ואל תאכילו אותנו בלוקש'ן מיתממים.

ואני בטוח שהוא התהפך בקבר כשהשוות אותו לשלום עכשיו...

|מתי, אלקים, מתי יגמרו האנשים להלחם ביהדות בשם היהדות, מתי? סוף פריקה|

מחזקekselion

קלעת בול

היסטוריונים רומאים מאותה תקופה...אוהב אי והעם 2
...מציינים שיבנה היתה עיר מקלט של משתפי פעולה יהודים.
אז אם ריב״ז בקש ״תן לי יבנה וחכמיה״ אז המסקנה מתבקשת.
הבל הבלים הכל הבל. אתה שובר שיאים.הָיוֹ הָיָה

אז הוא גם היה משת"פ?

היטרללת לחלוטין?

ואגב, כנראה את המשך הגמרא לא קראת.

כי בדיוק על זה הגמרא אומרת משיב חכמים אחור...

תגיד, בשביל מה לך שלמות העם אם אתה רוצה להשמיד את העם הזה?

|חוזר על הפריקה|

אני אנסה להסבירמרדכי
בס"ד

כמעט כל חבר כנסת הנאום הראשון שלו הוא מיוחד ומרגש. אני מציע לך לעשות ניסוי ולכתוב בגוגל 'נאום הבכורה של ח"כ' ללחוץ על חדשות ולראות איזה כותרות זה מביא. לי זה הביא לדוגמה 'צפו בנאום הנרגש של ח"כ עטייה' או את נאום הבכורה של ח"כ מיכאל ביטון שסיפר על המסע של ההורים שלו לארץ.

כמובן שהתפקיד של הדובר של כל אותו ח"כ חדש הוא להוציא את הדברים החוצה לתקשורת וכמובן עושים את זה בטריקים הרגילים. "הנאום המרגש" "חבר הכנסת החדש הזיל דמעות התרגשות בנאומו הראשון" וכו'. עד כאן זה מה שכולם עושים והכל טוב ויפה.

אצל ח"כ פרידמן יש משהו אחר. יש כאן (לכאורה) קניה של שטח של עיתון בשביל להביא את הנאום המלא או חלקים ממנו. זה משהו שאני לא זוכר שקרה בעבר שעשה חבר כנסת. בוודאי שכל אחד ניסה 'לדחוף' את זה לכמה שיותר כלי תקשורת, אבל לא בצורה כזו.

וכאן אני תוהה בקול מה הייתה המטרה של ח"כ פרידמן?
האם היה לה נאום כל כך מוצלח שהיא רצתה שהוא יפורסם בכל מקום, או שמלכתחילה היא סימנה את המטרה ואמרה את מה שיתפוס לאוזן.

מכיוון שהנאום לא תפס ביום שאחרי והתקשורת לא התלהבה מהנאום שלה, אני חושש שדווקא האופציה השניה היא הנכונה. ח"כ פרידמן סימנה את הייעד שלה והתאימה אליו את הדברים ומשהתקשורת לא התלהבה, אז יום לאחר מכן היא דאגה שכולם ישמעו על זה.

האם זה אומר שהדברים שלה לא חשובים? חלילה, הם חשובים מאוד.
האם הם מגיעים ממקום אמיתי? אני בספק.

(ראוי לציין שגם אם אכן ח"כ פרידמן שילמה מכספה על מנת שהדברים יתפרסמו אין בכך שום פסול וזה בסדר גמור)
הזוי שעבור רבים ההיסטוריה שלה מתחילה בנאום הזה.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ו באב תש"פ 18:41
בפעם הבאה ש- @מנהל או @מרדכי מחליטים לערוך, נא לא להוציא אותי עילג ("שלה הזו"). תודה.
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ו באב תש"פ 18:37

ותודה לרב איתן קופמן שהזכיר במי מדובר:

לא התרגשתי מ'נאום הדמעות' של הח"כית - כיכר השבת

ולכן היא הלכה למפלגה שהעיקרון שלה היה להעיף אנשים ובדיוק נגדאוריאל גרינבלט
רבן יוחנן בן זכאי חי בזמן החורבןארץ השוקולד
אנחנו חיים בדור שבונה דברים, ככה שההשוואה כה לא רלוונטית
רוב חייו היו לפני החורבןאוהב א"י והעם 1

אגב הדור שהתחיל לבנות מתפלץ לנוכח הפירוד שיש בניכם.

לא הבנתי מה זה משנה מה היו רוב ימיוארץ השוקולד
"יבנה וחכמיה" זה החלטה במצב של חורבן.

כרגע אנחנו רבים ומתווכחים על כיצד לבנות.
אני חושב שחשוב לאהוב אחד את השני ולהעריך את כולנו, כפי שציין בנט ואביא פה את הדברים. אבל אני חושב שיש משהו יפה ונכון בוויכוחים, כי זה שאלה עקרונית כיצד אנו רוצים לבנות את מדינתנו וגאולנו.

(נ.ב בארבעת הבנים ההבדל בין הרשע לחכם זה האם הוא מוציא את עצמו מהכלל או לא)

דברי בנט:
‎נפתלי בנט - Naftali Bennett‎ on Facebook Watch

אני חושב שיש כמה הבדלים ביחס שלי לדברים של בנט לעומת תהילה פרידמן:
1. בנט יותר הראה במעשיו שהוא מאמין בדברים שלו.
2. הוא לא מנסה להצביע על כיוון רצוי אלא על אהבה רצויה.
גם בנט זכור לטוב.אוהב אי והעם 2
ולגבי הדור שהחל לבנות,ארץ השוקולד
שמתפלץ לדבריך.

1. אינני יודע למה אתה חושב שזה נכון?
כשבן גוריון הגיע ארצה, ביפו היה מלון לאנשי השמאל והיה מלון לאנשי המאוד שמאל.
בימי מלחמת השחרור, ההגנה התעסקו בלהילחם עם האצ"ל. (עיין ערך ידידיה סגל)
בשנות השמונים והתשעים, אנשים מימין חשו שלממשלה לא אכפת מהם ורבין כראש ממשלה אמר שהוא לא אחראי לביטחון של היהודים הגרים ביו"ש.

ממה שאני רואה כיום אנחנו מסתדרים הרבה יותר טוב, אם כי ברור לי שיש לאן להשתפר.

2. הדרך לטפל בבעיה היא להרבות באהבה ולא לרוץ במפלגה שאומרת מה לא ולא אומרת מה כן. ולכן אני מאוד שולל את כחול לבן ואת נועם.

3. המטרה שלי היא לגרום לקב"ה ולאנשים בדורנו ובדור הבא שהמצב יהיה טוב יותר ולא לשאול כיצד הדור הקודם מסתכל עלי.
במדינה נורמלית אם " כי ברור לי שיש לאן להשתפר." אז.....אוהב א"י והעם 1

... מחליפים שלטון. רק אנשים אובססים שתולים את יהבם על מנהיג כריזמטי מפלג 

ממש כמו בימי אחאב ואיזבל אשתו (גם אז הינו מעצמה אזורית) שהסיט את כל העם כנגד אליהו הנביא וכל נביאי האמת  וקרא לו "עוכר ישראל". ממש כמו היום.

כשמנסים להשתפר חושבים כיצד ניתן להשתפרארץ השוקולד
ולא סתם מצביעים לדמות שלא ברור מה היא תעשה.

טוב אז תמשיך להצביע למי שצריך להשתפר....אוהב אי והעם 2
.....רק שתדע שאף אחד לא נולד ראש ממשלה ובמדינה מתוקנת נותנים סיכוי למנהיג אחר אחרת מה הטעם בבחירות?
במדינת ישראל לא מצביעים רק בשביל מי שיהיה ראש ממשלהארץ השוקולד
בשונה מארה"ב, שם בוחרים מישהו כנשיא.

פה אבחר את מי שלדעתי מתאים להיות חלק מה120 ושאני סומך על שיקול דעתם שיבחרו נכון את הקואליציה הנכונה.
בינתיים אני רואה שאלה שאני הצבעתי להם לא נכנסו לקואליציה שלא עושה טוב לעם ישראל כרגע.
ואלה שהצביעו לכחול לבן/ליכוד לא השיגו תוצאות טובות.
ולכן מצביעים בשביל הח"כ הבא שיכנס בכל רשימה והדעות המוצגותארץ השוקולד
אפשר להצביע לליכוד כדי שביבי ימשיך לקדם את מדיניות ה"סטטוס קוו" שלו.
אפשר להצביע לחרדים כדי שיקדמו דברים בשביל הישיבות.
אפשר להצביע לכחול לבן וישראל ביתנו כדי שתהיה מדינה חילונית. שניהם הבטיחו לבוחר ממשלה חילונית.
אפשר להצביע לימינה כדי לקדם את ערכי הציונות הדתית. (תלוי בח"כ על מה הוא שם דגש)
פפפפפעוד סתם אחד
אבא שלי תמיד מספר שכשהוא היה תיכוניסט הוא חטף מכות כי הסתובב בתל אביב עם כיפה, מחברי קיבוצים שהיו ממש בעד אחדות ואהבת השונה.

שלא נדבר על קיבוצי איחוד ומאוחד, שליטרלי קרעו משפחות בגלל השאלה האם לקבל את הפרשנות הלניניסטית לדברי מרקס או לא. ממש סמל של אחדות לתפארת. וכמובן שתקופת הסזון היא מופת לקבלת והכלת בעלי דעות שונות. זאב שטרנהל, נניח, הוא ממש מודל לחיקוי בנוגע לאהבת אדם.

בקיצור - די לחרטט.
לא יודע איפה גדל אביך אבל...אוהב אי והעם 2
נראה לי שהוא בערך בגילי פחות או יותר אז מבחינת שלמות הארץ הגענו אז להשגים הרבה יותר טובים והסיבה היתה שהיינו הרבה יותר מאוחדים .
נקודת המפנה היתה הסכם השלום עם מצרים עם עלותו של הליכוד לשלטון. עם עובדות אי אפשר להתווכח ולכן אני משאיר את חרטוט בשבילך.
תפתרו מביבי , משפחתו וחבר מלקקיו כי הם אלה שמגבירים את הפירוד מחד ותורמים אפס מעשים לשלמות ארץ ישראל..
כמדומה לי שהיו יותר קריאות גנאי ממפלגתה של תהילה פרידמןארץ השוקולד
כלפי ציבורים מאשר ממפלגת ליכוד כלפי ציבורים.

מלבד זאת, ראוי לדבר בכבוד על אלה שאתה חולק עליהם, אבל כנראה שזה לא מקובל אצלך
נקודת המפנה של מה?ארץ השוקולד
של הצרת גבולות ארץ ישראל לעומת....אוהב אי והעם 2
....הרחבתם. נכון???
אבל דיברת שהמצב קשה ביחס לפירודארץ השוקולד
ולא דובר על גבולות הארץ.

חוץ מזה, אחרי מלחמת יום הכיפורים התחילו למסור חלקים מאדמתנו שכבשנו במלחמת ששת הימים
טוב זה היה מהלך טקטי גאוני...אוהב אי והעם 2
... לתת למצרים לפתוח את תעלת סואץ ( וזה לא חלק מארץ ישראל). גולדה דחתה הסכם רוג’רס בגלל שהיא רצתה הסכם שלום כולל עם כל המדינות ולא הסכם דו צדדי. נכון שזה עלה לנו במלחמת יום כיפור אבל כעקרון זה היה הקו המנחה של המדיניות שנשבר עם הסכמי השלום עם מצרים על ידי הליכוד. ואנו נשארנו להלחם עם ארגונים קיקיונים ללא מטוסים וללא טנקים שמקיזיםים את דמינו לאט לאט בזמן שבעולם נהפכנו לגולית ואויבינו הם הדוד שנלחם באבנים ובלונים וכמובן גם בטילים שהם הגיעו למסקנה מאז מלחמת המפרץ ששמיר לא הגיב לשליחת הטילים על ידי סדאם חוסין שזה נקודת חולשה שלנו.
אז תתעוררו כי מזמן נעשינו כל כך צפויים בתגובות שלנו. אבדנו את כושר ההרתעה , שטחי c כבר לא בשליטה שלנו ואין לנו את האומץ לבטל את הסכמי אוסלו כתוצאה מכך. סליחה, אין לנו אומץ לפנות את אל אחמר וזה קורא במשמרת של המושחת והמשחית.
אם זה לא מפריע לך ואתה ממשיך להעריץ את ״המלך״ אז בטח שאתה לא תורם לאחדות העם והארץ. ואל תספר לי שאין אלטרנטיבה כי לא אלמן ישראל.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר, באמתארץ השוקולד
אין פוליטיקאי אחד שאני מעריץ.

אני מצביע לפוליטיקאי שאני מעריך את דרכו ומסכים עם רוב דבריו וחושב שהוא יבצע עבודה טובה סך הכל ושאני מוכן לקבל את הפשרות שלו.
לא מצביע לפלוני או אלמוני כדי שהוא יהיה ראש ממשלה.
בוא נגיד את זה חד וחלק:עוד סתם אחד
תהלה פרידמן לא תפנה את חאן אל אחמר גם אם יכוונו אקדח לראשה בדרישה לעשות את זה. אני מקווה שזה ברור לך. לא נעים לי לומר, אבל כנראה אם היא היתה בסיטואציה של ריב"ז היא היתה מבקשת מאספסיאנוס שיחריב לא רק את ירושלים, אלא גם את יבנה ובעיקר את חכמיה הפרמיטיבים האלה שרק גורמים לאנטגוניזם. אז בוא, אל תתחיל לדבר איתי על שלמות הארץ בשרשור שבו אתה מהלל את תהלה פרידמן על גבורתה. סבבה?
אתה בטח חושב שהיא גם לא ציונית דתיתאוהב אי והעם 2
ההגדרות האלה לא מעניינות אותי בעלילעוד סתם אחד
כנראה שיש לה תודעה ציונית תודעה דתית באיזשהו אופן. זה לא קשור לעובדה שהיא רחוקה *מאד* מלהיות נאמנת ארץ ישראל השלימה, ושהתפיסה הדתית שלה מאד ייחודית.
ראית את השאלון שקובע אם אתה ציוני דתי או לא?אוהב א"י והעם 1

ראית את הכותרת של ההודעה הקודמת שלי?עוד סתם אחד
למה אתה מתכוון "באיזשהו אופן"?אוהב א"י והעם 1

האם יש דרגות של ציוניות דתית?

אני חושב שהכוונה מאד ברורה, אבל אסביר אותה:עוד סתם אחד
אני בטוח שהיא מגדירה את אמונותיה ומעשיה כציוניים - אני בספק אם ההגדרות שלה ושלי לגבי מה זה ציוני זהות. ואני בטוח שבהרבה מאמונותיה ובפרקטיקה היומיומית שלה היא גם דתייה. אבל האתוס של 'להיות דתי' שהיא מחזיקה בו שונה מאד משלי.

אז אני לא בר הכי להגדיר אותה כציונית דתית או כלא ציונית דתית, וזה גם הגדרות חסרות משמעות ועניין בעיניי. זהו. בשורה התחתונה, אם אתה מחפש מישהו שיפנה את חאן אל אחמר ושיתמוך באחדות בעם (ולא רק בין ה'מתונים' = אלה שבלאו הכי חושבים בדיוק כמוה) - היא לא הטיפוס לתלות בו את מאווייך, בלי שום קשר לשאלה אם היא הלכה לבני עקיבא בצעירותה.
המטרה העקרית שלי...אוהב אי והעם 2
.... כאשר החלטתי להכנס לפורום הזה היא לתהות על קנקנם של הציונים הדתיים כיום.
כששהיתי בארץ בין השנים 2013 ל1015 , ילדי למדו בישיבה תיכונית, שהיתי בסופי שבוע בכפר הרואה, כעת ילדי הבכור שוהה בקיבוץ דתי.
אני ממש מופתע מהשינוי . בילדותי החברה הציונית היתה הרבה יותר הומוגנית למרות שגם אז היו השקפות שונות במגוון רחב. כעת השוני בהשקפות מביא לפירוק התנועה לשברי שברים וחבל.
היית פה ב-1015?!עוד סתם אחד
יש היום הרבה יותר אנשים ממה שהיה בילדותך (אפילו אם היא לא קדמה ל-1015). אך טבעי שבעלי השקפות שונות כבר יראו את עצמם כקבוצה בעלת מאפיינים עצמאיים וייפרדו מ'קבוצת האם' - מי לימין ומי לשמאל.
פעם היה יונים והניצים....אוהב אי והעם 2
....שעבדו יחד פחות או יותר והשיגו תוצאות הרבה יותר טובות והיום צועדים לקראת פלגנות שמאל ימין. חבל. הכי מצחיק שהרבה יותר מתחילים בימין ועוברים לשמאל.
פרט לשטייניץ אני לא מכיר אף פוליטיקאי שעבר משמאל לימין.
'פחות או יותר', 'תוצאות יותר טובות'עוד סתם אחד
עבר עריכה על ידי עוד סתם אחד בתאריך ז' באלול תש"פ 09:43
עניין של שיפוט.

וזה מאד הגיוני שיותר פוליטיקאים יעברו שמאלה - כי פוליטיקאים תלויים במה שהתקשורת תגיד עליהם, והתקשורת די חדגונית בהקשר הזה (כי שם אין דמוקרטיה, יש רק מינויי מקורבים. מה שמלמד אותך שמאז ועד היום לא היה באמת 'שיתוף פעולה' איפה שאפשר היה להימנע מאוסף הקרציות הימניות האלה. אז שוב - די לחרטוטים).
אולי פוליטיקאים פחות, אבל הוגיםארץ השוקולדאחרונה
יש את ד"ר גדי טאוב לדוגמא ועוד מגוון, פשוט לא זוכר ברגע זה.
ובכלל לציבור פוליטקאים מעדיפים לכנות את עצמם "מרכז" ולא שמאל, שזו תופעה מעניינת
איך משהו ממה שכתבת כאן קשור למשהו שאני כתבתי?עוד סתם אחד
לא יודע בן כמה אתה. אבא שלי יוצא לפנסיה שנה הבאה.

שום מאוחדים ושום נעליים. פשוט שילמו לאנשים שיצביעו לשמאל והתעלמו לגמרי מהימין עד שגילו פתאום שיש יותר מצביעים לבגין. בהפתעה גמורה. על הציונות הדתית דרכו וליכלכו בלי הפסקה.
אתה פשוט מאדיר את העבר - שזו נטייה נפוצה אצל יהודים, אבל לרוב היא בסה"כ מבוססת על משאלות לב חסרות קשר למציאות. הדבר היחיד שאולי שינה מן הבחינה הזאת הוא המצאתו של האינטרנט, שגרמה לכל הח*א לצוף החוצה בצורה בולטת יותר.

אני בכלל לא נכנס לדיון על שאלת גבולות הארץ (להזכירך, בזמן שהיו בסיני שני יישובים בקושי ישבו ביש"ע - כך שאין פה מה להשוות בכלל, ועוד לפני כן זה לא שהיתה תמיכה מן הים ועד הירדן לגבי התיישבות בשומרון - כך ששוב חזרנו לחרטוטים מצדך).
בטח, לפי דעתך הציונות מאוחדת ....אוהב אי והעם 2
... כמו שהיא לא היתה מעולם.
הרב קוק מדושן עונג שם במרומים בראותו את עדת מאמיניו מקיימים את הברכה ״״....ברכנו כאחד....״.
ידידי היקר
הציונות הדתית מפורדת ומפוזרת, כפי שהעם בארץ ישראל מפורד ומפוזר וכפי שארץ ישראל ברובה מיושבת על ידי שונאינו הערבים מחד וערב רב שבתוך עמינו מאידך והכל במשמרת של איש מושחת ומשחית עם משפחה מופקרת וחבר מלחכי פינכה חסרי מעצורים.
לא מבין איפה ראית את מה שראית בדברייעוד סתם אחד
אני לא רואה טעם לכתוב את זה, כי כנראה אתה קורא מה שאתה רוצה לקרוא ולא מה שכתוב, אבל בכל זאת: אין היום אחדות, וגם לפני חמישים שנה לא היתה אחדות. פשוט שום דבר לא השתנה.

אין לי מושג מה הרב קוק עושה בשמים, וזה גם לא מעניין אותי במיוחד. זה שהיו לו שאיפות - לא אומר שהן התממשו בפועל. אדרבה, אם הם היו כל כך מאוחדים אז לא היה צריך לשאוף לזה כל כך...

וממש ממש לא הבנתי איך ביבי קשור לכל העניין. כששרון ואולמרט היו ראשי ממשלה היתה אחדות? ישבנו בכל מרחבי ארצנו? העליה מברית המועצות נמחקה? אז מה הקשר?
נכון המהפך התחיל מ1977 ולכן...אוהב אי והעם 2
... אתה צודק בזמן שרון ואולמרט זה היה בעיצומו וזה מגיע לשיא כיום.
ביבי , משפחתו וחבר מלקקיו מהליכוד קשורים לכל זה ממש.
להזכירך השרשור התחיל בנוגע לנאומה של חברת כנסת ציונית דתית . במרכז נאומה מוזכר ריב״ז אז בא לא נסטה .
אבא שלי חטף את המכות הנ"ל לפני 1977עוד סתם אחד
זה לא סטייה. אתה טענת שפעם היתה אחדות והיה טוב והיה נפלא ודור המייסדים מתבייש בנו. אני אמרתי שזה חרטא ברטא. אני חושב שזה מאד ענייני. אתה ממציא נקודות היסטוריות משמעותיות ומתפלא כשאומרים לך שהן חסרות משמעות. תענה לעניין במקום לומר "בא לא נסטה".

אבל אני לא באמת מצפה שתפסיק לפמפם את הקשקשת שלך בבת אחת. אולי אחרי כמה שנים תפנים שאתה פשוט מחרטט.
עם כל הצער שאביך חטף מכות לא אומר...אוהב אי והעם 2
שכל יובש כיפה בארץ חטף מכות. אני חייתי אז וגדלתי בסמוך לשכונת הפועל מזרחי (כן היו שכונות יהודיות לאנשי הציונות הדתית לא דירות אלה מגרשים ובתים פרטיים). אז אל תכרטט על סיפור אחד ותבנה תמונה מעוותת כדי להגדיל את השנאה.
היום כל מי שאינו ימני מוגדר על ידי ראשי העם שמאלני ועוכר ישראל.
זאת המציאות העגומה וכל ויכוח בסגנון ״טול קיסם טול קורה״ לא יטיב עם כולכם.
תלמד מה היה סופה של מלכות ישראל לאחר ימי אחאב ואשתו איזבל ותבין שלא לעולם חוסן.
לא הבנתיעוד סתם אחד
עבר עריכה על ידי עוד סתם אחד בתאריך ד' באלול תש"פ 12:13
אתה טוען שחיית בסגרגציה, וזה מוכיח שהיתה אחדות? בטח שלא חטפת מכות בשכונה של הפועל המזרחי. זה כמו שאני אגיד שלא חטפתי מכות כשגרתי בגוש עציון. וואו. מדהים. אחדות אמיתית.

וזה לא 'סיפור אחד', זה היה חוזר ונשנה. אבל תמשיך לפנטז. כאמור, זה נוהג נפוץ להאדיר את העבר ולהגיד ש'פעם היה יותר טוב'.

זה יפה שאתה משווה את ביבי לאחאב ואת שרה נתניהו לאיזבל ואז מתלונן על הפירוד והשנאה.

וביי זה וויי - בימי אחאב היו קשרי נישואין עם ממלכת יהודה והיתה אחדות די גדולה, שלא היתה לפני ולא אחרי...
אתה עושה צחוק?אוהב אי והעם 2
אני חייתי אז ואני מעיד עדות ממקור ראשון אז אל תתבלבל. נכון שהיו מחלוקות אבל לא כמו היום. בימי אחאב היתה אחדות מדומה. איך איש מאמין כמוכ יכול לדבר על אחדות בימי אחאב כאשר אליהו הנביא זכור לטוב נקרא ״עוכר ישראל״.
בפעם הבאה שתזכה להיות נוכח בברית מילה בבקשה תתפייס עם אליהו הנביא.
כן, אתה מעידעוד סתם אחד
שבשכונות דתיות לא היתה אלימות נגד דתיים. ממש מפתיע. לא הבנתי מה ערך הטענה. בערב הסעודית אין שנאת ערבים - זו טענה שוות ערך, ואני בספק אם ניתן ללמוד ממנה על אהבת השונה בערב הסעודית...

אליהו אומר לאחאב בדיוק מה המשמעות של היותו 'עוכר ישראל', והיא לא קשורה לאחדות בעם בשום צורה. תמשיך לקרוא את הפסוק ותראה מה הפרשנות של אליהו לביטוי הזה. מאד מאד מאד לא חכם לקרוא חצי פסוק ולפרש אותו לפי המשמעות שניתנה לו היום, ואז למתוח ביקורת על מי שקורא את כל הפסוק בהקשרו המקורי. אני מקווה שאתה יודע למי הפתגם אומר שמראים חצי עבודה. בכל אופן, מי שצריך לבקש סליחה מאליהו הוא מי שמוציא את דבריו מהקשרם בצורה כל כך בוטה וגם הופך אותו לשקרן, כי כאמור - במקרא עצמו עדויות לאחדות גדולה בתקופה זו.
אולם זה בהחלט מסביר למה אתה חושב שכל מיני הזויים שמשווים את עצמם לריב"ז הם גיבורים או משהו...

אגב, האדרת העבר זה לא משהו שצעירים נוטים אליו, אלא דווקא מבוגרים ש'מעידים עדות מכלי ראשון'. עדיין זה עשוי להיות חסר ערך, וצריך להסתכל על מכלול הראיות, ומכלול הראיות אינו מצביע על חיבה יתירה שהיתה ליורים על האלטלנה כלפי הרביזיוניסטים...
עוכר ישראל בפי אחאב זה...אוהב אי והעם 2
....בדיוק אותה כוונה כמו שמכנים בישראל עוכרי ישראל לאנשי השמאל, הקרם החדשה, שלום עכשיו ואפילו ליברמן לאחרונה אז אל תוחז בחלק השני של הפסוק כי את המושג הזה טבע אחאב המלך ואנשי הימין מאמצים אותו בדיוק באותה כוונה.
די התעייפתי, תמשיך לבחור בביבי או במי שיתמוך בביבי ושיהיה לך לבריאות.
איני תומך בביביעוד סתם אחד
והמשמעות של 'עוכר ישראל' לא קשורה בשום צורה לאחדות העם. נקודה. אתה רוצה ניתוח לשוני? אתה גורם לישראל להיות כמו מים עכורים = מלוכלכים, לא בריאים, מגעילים. אחאב מאשים את אליהו בכך שאין מים, לא בכך שאין אחדות בעם. אליהו עונה לו: אני לא הגורם לכך שישראל 'עכורים', אלא אתה ובית אביך - כי אתם עובדים עבודה זרה. מה הקשר לאחדות בעם? אין קשר. הבנת הנקרא בסיסית. זהו.

וכאמור בכותרת - מעולם לא הצבעתי ליכוד וכנראה גם לעולם לא אצביע ליכוד. פשוט האשמת הליכוד במצב של 'חוסר האחדות' זה תוצאה של פרופגנדה מתמשכת וחסרת כל קשר למציאות של התקשורת. אין לליכוד ולא לביבי אף אחריות על 'חוסר אחדות' יותר מאשר למערך ולבן גוריון.
השגיאה שלו היאעוד סתם אחד
שתהילה פרידמן איננה מגיעה (בכלל ובשום צורה) מהצד הימני של המפה הפוליטית. יש לה כיסוי ראש, אבל זה לא הופך אותה לימנית (ואני יודע בוודאות גמורה שהיא רחוקה משם כרחוק מזרח ממערב).

הבעיה שלי עם הנאום הוא שהשורה התחתונה שלו היא 'אני קוראת לכל מי שממילא חושב כמוני לבוא ולהתפייס', רק במלים אחרות.
בסוף היא דתיה לאומית...מישהו כל שהוא
ונגועה בוירוס ההלקאה העצמית ...
עוד סתם אחד, אתה צודק לגמריארץ השוקולד
לגבי רבי יוחנן בן זכאיאריק מהדרום

רבי יוחנן בן זכאי עצמו חשש שאיבד את העולם הבא שלו בכך שעשה פשרה עם רומי וביקש את יבנה, הוא עשה מעשה ששבנא הסופר רצה לעשות בימי חזקיה וישעיהו אמר עליו "קשר רשעים אינו מן המניין" וכן, בזמן חורבן ירושלים, מעשה של רבי יוחנן בן זכאי היה נחשב בגידה, ורבי יוחנן בן זכאי עצמו חשש עד יומו האחרון מכך ורק כשראה שחזקיהו מלך יהודה הגיעה למיטתו ביומו האחרון הבין שצדק.

היא באה להיות חברת כנסת, למה? אם היא מאמינה באחווה, בפיוס ובאיחוד העם זה לא המקום שלה, זה לא בית של הילרים, זה בית של קילרים, זו הכנסת, זה מקום שצריך לדאוג לאינטרסים של הציבור שבחר בה וסביר להניח שעד סוף הקדנציה שלה יצופה ממנה לעשות דברים שלא ימצאו חן בעיני אף אחד מהציבור שהיא קוראת להתאחד, הכנסת זה מקום של תככים ובריתות, מי שרוצה לאחד את העם לא הולך להיות חבר כנסת, זה הזוי שהיא כאדם בוגר עוד לא עלתה על הנקודה הזו.

וכן היא במסגרת פעולתה הציבורית תקעה בעבר אצבע בעין להרבה מאוד דתיים ושמרנים, לא מתרגש מהכובע הצמרירי שלה ככיסוי ראש, היא קילרית בעצמה וגם אם היא נחנקת מדמעות מעל הדוכן זה לא הופך אותה לפחות קילרית, היא יודעת להאבק את המאבקים שלה נגד הדת והמסורת ואנחנו צפויים לראות גם את פעולתה בכנסת.

מצער, מסרב להתרגש, כל ירושלים מכירה אותה כירושלמית, אז מה? היא מתרגשת מרבי יוחנן בן זכאי שהעדיף את יבנה מאשר הקנאים של ירושלים? אז שתעבור ליבנה ותעזוב את הכנסת יפה שעה אחת קודם.

אז אני מסתכל על זה אחרת..אוהב אי והעם 2
בגדולתו של ריב״ז הוא הבין שכבר נגזר עלינו שייחרב בית המקדש ולכן בסיעתא דשמייה הוא בקש פתרון להמשך קיומו הרוחני והפיזי של העם.
הוא עשה מה שעשה וכתוצאה מכך אתה ואני בשתי קצוות העולם מתפללים פחות או יותר מאותו סידור, משלמים פרים שפתינו ומייחלים לבואו של משיח צדקנו.
אתה מסתכל ככה, מה לעשות שחז"ל כתבו אחרת ממך.הָיוֹ הָיָה

ואגב, אתה קבוע מגיב לפסקה אחת מתוך כמה וכמה, נטפל לחלקים קטנים ומתעלם מהשאר.

זה אמור להעיד משהו?

מה גבורה בזה?הסטורי
חוזר ושואל, מה גבורה בלשאת נאום יפה?הסטורי
שמאוד מתאים לאדוניה בקרן להשמדת ישראל.

מאמר שיעניין אותך: - אקטואליה וחדשות
אין ספק שצריך גבורה מסויימתאריק מהדרום
לאשה שאומרת בנאום הבכורה שלה בכנסת שמלכתכילה אני באה לשים פס ענק על מי שלא מסכים איתי כמו שעשה רבי יוחנן בן זכאי כשחמק מבריוני ירושלים והלך לעשות דיפלומטיה אצל ההגמון הרומאי, ומנגד דורשת שלא יהיו קילרים כלפיה כי חמיה שיחרר את ירושלים (מה הקשר?!) והיא באה לכנסת כדי שכולם סביבה יהיו הילרים ולא קילרים (משחק מילים מפגר) זאת על אף הדורסנות שלה ושל הארגונים שעמדה בראשם והקרן המתקצבת אותם, כולם רומסים את ישראל השניה אבל היא כמו ילדת כאפות שמלאנית וצבועה מבקשת שנהיה הילרים כי אין לתייג אנשים על פי מה שהם חושבים ועושים (אלא על פי מה? צבע עיניים? משקל?) והיא תוכל להמשיך לרמוס גם בכנסת את ישראל השניה בשקט כפי שעשתה כל השנים האחרונות (היא לא נולדה אתמול והיום היא באה לכנסת, זירת קרב של קילרים) ולכתוש בשקט את כולנו, כל בריוני ירושלים שהיא רוצה לשים עלינו פס, וגם עשתה זאת עם כיסוי ראש צמרירי.
אבל הי, איזו גיבורה היא בנאום הבכורה שלה, בואו נראה אותה ממשיכה להיות הילרית כחברת כנסת, ואם היא לא תעמוד בזה תמיד אפשר להזכיר לה לאורך הקריירה הפוליטית שלה כמה היא היתה גיבורה מול כל הקילרים בכנסת בנאום הבכורה שלה, זה יהיה מעניין לראות אותה נחלצת ממסכת הצביעות שלה.
אילו היא הייתה מאמינה בדבריה הייתי שוקל להאזיןארץ השוקולד
אבל בינתיים, היא הצביעה נגד לבדוק ניגודי עניינים של שופטים כשבעלה שופט. (אפילו לא טרחה להימנע מחמת קורבה כמו שטייניץ שהיה ישר)
פעלה בוועדה לאסור קומות כשרות.
רצה במפלגה שפרסומיה עסקו בהשמצה של נתניהו כמו השוואה שלו לארדואן.

אז איפה בדיוק מתבטא הרצון לקבל אנשים אחרים?
*רצה במפלגה שפרסומיה עסקו בהשמצה של ציבור שלם.אריאל יוסף

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך