אמרו לו , אם באמת היית יודע מה יקרה , היית לוקח 12 בטוטו.
אנא ממך , זכור מה שאמר יצחק לאור
1. ההיסטוריון אריק הובסבום כתב על הפופולאריות של הסוציאליזם במחצית השניה של המאה העשרים (״הקצרה״), וכדוגמה לכך הביא את הנשיא מיטראן, כמי שזיהה מוקדם בחייו את הסיכוי להגיע לשלטון באמצעות סוציאליזם, אף שלא היה אף פעם סוציאליסט.
2. מאקרון הוא המאה העשרים-ואחת.
3. אני מציע לעזוב לרגע את ה״תכנים״ של הפוליטיקה כדי לשוב ולראות עד כמה רחוקים מנהיגי המפלגות וסיעותיהם ממחויבות כלשהי זולת משהו בשם נבוב כמו ״טובת המדינה״.
4. נסו רגע לחשוב כך: בנט ימני בערך כמו שתמר זנדברג שמאלית . נסו כך: בנט פנה לימין כי רק מהימין, האמין, יוכל להיות ראש ממשלה. קהל בוחריו היה ימני, זה כן, ואשכנזי.
5. הוא אינו ציני יותר ממרב מיכאלי. לא שהיא חושבת על ראשות ממשלה, אבל בהחלט על טיפוס לצמרת. ננסח מחדש את הביוגרפיה שלה, בדיעבד: מתישהו בחייה גילתה מיכאלי שבדרניות טלויזיה או מגישות של חדשות, זמנן עובר, והיא עשתה את דרכה באמצעות פמיניזם ועמדות שמאליות כלשהן כדי להוביל את מפלגת העבודה. זה לא שהעניין עלה אצלה מיד כשהחלה לפרסם מאמרים שמאליים ב״הארץ״, אלא שעמדותיה באמת כבר לא חשובות. היא מנהיגה בזכות עמימותן את מפלגת העבודה. ונראה שתגדיל את כוחה עוד יותר. שום מלחמה או חקיקה גזענית לא יעצרו אותה. אני מניח שהמלים ״דרכו של יצחק רבין״ ישמשו גם אותה.
6. יאיר לפיד הוא כמובן הדוגמה הטובה ביותר למה שתיארתי עד כאן. הקלישאה החוזרת ״באנו לעבוד״ היא הצבע היחיד שלא השתנה אצלו מאז הגיע לפוליטיקה. הוא גדל על ברכי אולמרט המושחת מאוד, ניתק ממנו בשם המאבק בנתניהו, חוץ מזה אין לו עמדות אחרות. הציבור שלו אוהב אותו בדיוק בגלל זה.
7. ממש כך נוהג אביגדור ליברמן. מי שיראה את השינויים שעבר, אל לו להתחיל עם ״הוא נעשה פרגמטי״. הוא מחפש קהל.
8. אפשר להמשיך בתיאור הזה. ניצן הורביץ? איש שמאל? איך?
9. בקצגה, אין לכל אלה בעייה לזכות באהדה מצד מצביעיהם. כולם נגד ביבי. הם אשכנזים, בדרך כלל. הם נמנים על המעמד הבינוני והם רוצים מפלגה עם ״ערכים״.
10. כל המפלגות שסקרתי את מנהיגיהם מצוידות ב״ערכים״. ״ערכים״ זה נעים. כולם אנשים מהוגנים. לכל אחד יש ערכים. בעזרתם הוא אוהב את עצמו ואת מנהיגו ואת עדרו, ושונא איזה ״אחר״.
11. נתניהו עצמו הגיע ממש כך לימין. השמאל היה אז בנסיגה, הוא הצליח לסחוב אחריו, ברוח בגין, את המזרחים מהמעמד הבינוני הזעיר בעזרת הליכוד.
12. נוח ללעוג למירי רגב על בחירתה בליכוד ולא ב״עבודה״, אחרי התחבטות. תמיד נוח לראות על המסך את מי שאינו ״אני״.
13. איילת שקד מניחה שהליכוד היום לא בשל למנהיגותה וכאשר תצטרף לשם עם שובו של גדעון סער, יוכלו אולי לטפס. בינתיים היא נגררת אחרי ״נפת׳לי״, ודואגת להזכיר שהיא ימנית.
14. לא מדובר בציניות יוצאת דופן. האקזיט שאתה מבקש לפתח אינו קשור לדיעות שלך, אין לך דיעות, חוץ מאמביציה. נכשלת? תתחיל מחדש עם אקזיט חדש בכיוון אחר. גם רופאים אינם שואפים להיות פרוקטולוגים או אורולוגים, זה מה שהוצע בהתמחות. ככה יצא.
15. הממשלה לא תיפול. הם רוצים להיות ממשלה. ביבי ישרת אצלם כדחליל עד סוף הימים. הם יעשו כל נבלה בשם ״ביבי עלול לחזור״. טוב להם.