הלוואי שאני טועה, אבל זה הצפי שלי לעתידו של היישוב אביתר>>אריאל יוסף

לאחר שהסכימו לכך שהצבא לבדו יישאר במקום, הם גזרו את גורלו של היישוב לחורבן.

ברגע שהם יוצאים והצבא נכנס, הלחץ משמאל להרוס יישוב ריק יהיה מטורף.

גנץ יורה תוך זמן קצר להרוס הכל (הוא כבר לא יצטרך להורות על פינוי...).

יהיו לו כבר תירוצים שמורכב לצבא להישאר במקום וכיו"ב.

הוא יעשה את זה בשקט, בלילה. עד שמישהו ישים לב לא יישאר כלום.

גם את בית הכנסת הוא יהרוס (מה שאפילו שרון לא העז לעשות).

לא יהיו תמונות אלימות. לכל היותר תמונות של שופלים.

בלי תמונות של פינוי אלים, גם לאף אחד לא יהיה באמת אכפת.

יהיו שיעשו בלגן ויחטפו מכות, אבל זה לא יתקרב בשום צורה לפינוי משפחות עם נשים וילדים.

רק זה מפחיד את הממשלה. שום דבר אחר לא יגרום לה להימנע מהריסת המקום.

אולי שרת הפנים מבטיחה לאנשי אביתר שגנץ לא יהרוס, אבל אם הוא יהרוס מה יישאר להם?...
הממשלה תתפרק על הריסת בתים ריקים? לכל היותר תצא הודעה נזעמת לתקשורת שגנץ לא עמד בסיכומים.

זה לא יחזיר לאביתר ס"מ אחד של קיר וכדי לבנות מחדש את מה שבנו עד כה יצטרכו להמתין זמן רב עד שתגיע שעת כושר
ולהשקיע מאמצים וכספים רבים שחלק ניכר מהבונים והתורמים כעת כבר לא ישקיעו שוב.

שלום וברכה. לעניות הבנתי הם לקחו זאת בחשבוןהסטורי
(כבר הרבה זמן לא משתתף כאן בדיונים, לפעמים קורא ומתאפק לא להגיב. מניח שהשרשור הזה לא ימשוך אותי מידי להמרח באינטרנט.)

איני תושב אביתר, איני ממקבלי ההחלטות שם, אבל כן הייתי שם די הרבה בחודשיים האחרונים.

1. עד כמה שהבנתי מהמובילים של העניין, הם מראש לא רואים טעם בהגעה למאבק פיזי עם הצבא. (אפשר להסכים או לו, אבל זו עמדתם). ממילא צריך למשוך למקסימום הישגים, עד נקודת הרתיחה הזאת.
2. לאביתר יש הישגים משמעותיים בעצם 'הפריצה התודעתית' שנעשתה שם כלפי הציבור. נראה לי שמאז הגירוש, או מקסימום מהעליות הגדולות לחומש (לפני 13 שנה), לא היתה כזאת התעוררות ציבורית, שבה לא רק נוער, אלא משפחות על זיקניהם וטפם עולות ומישבות את הארץ בתנאים קשים. מי באופן קבוע ומי ליום/שבת/כמה ימים. הרוח הציונית שהתעוררה, בעז"ה תמשיך בכל מיני חזיתות.
3. אני מניח שהם לוקחים בחשבון, שהתחייבות של השקרנים בנט-שקד, לא שווה את האוויר שמוציאים מהפה בשביל להבטיח. אם משהו מזה יתקיים, זה יהיה מאוד משמח, אבל אין שום סיבה לבנות על זה.
4. בכל זאת, בעצם ההסכמות יש אמירה שהמדינה מוכנה להתיישבות שאינה 'צמודת גדר'. זו בהחלט פריצת דרך שגם אם הפעם לא תתבצע, תוכל להיות נקודת מוצא להמשך.
חשוב לדעת, כבר שנים הסיכום עם הממשל האמריקאי הוא שאת מעט העצמות שצריך לזרוק להתיישבות, בונים רק בתוך הגדרות של היישובים, או מקסימום צמוד אליהם. כבר שנים המשמעות של ההתנהלות הזאת היא שגם אם ההתיישבות גדלה בכמות - רוב השטח מופקר והערבים הולכים ומשתלטים עליו.
גם תוכנית ההונאה של המאה של נתניהו, היתה בנויה על זה. לציבור בישראל הבטיחו 'ריבונות', בפועל התכנית היתה תוכנית לחנק רוב מוחלט של הישובים כבלונים על חוטים בתוך מדינה ערבית.
הטעות של אנשי אביתר ושל מועצת יש''עאיתן גיל
הם קודם נאחזו בקרקע ואחר כך פנו לברר אם מדובר באדמות מדינה או אדמות פרטיות. אפכא מסתברא, אם יוסי דגן ואנשיו היו אומרים: בדקנו והפכנו כל אבן והגענו למסקנה שמדובר באדמות מדינה כל הטרללת הזו היתה נחסכת. יש לזכור שהישוב הוקם בחופזה ימים אחדים לפני הבחירות וסביר להניח שהוקם כדי לשים למישהו אצבע בעין.
רחמי על אנשי אביתר שחשים בצדק רב שיוסי דגן, אלחייני, ודניאלה ויס עשו עליהם סיבוב.
היישוב הוקם בעת מבצע שומר החומות. לא לפני הבחירות.אריאל יוסף

תושבי אביתר ערכו הצבעה וקיבלו החלטה באופן דמוקרטי. אף אחד לא עשה עליהם סיבוב.

טעות שלי, היישוב הוקם תוך כדי ניסיונות להרכיב ממשלה חדשהאיתן גיל

זה מחזק את הטיעון שלי. המטרה היתה לאתגר את הממשלה החדשה, ולשים למישהו אצבע בעין... כל השאר היסטוריה.

רע לך אצבע בעין של סער, בנט, ושות'?אריאל יוסף

טעות שלך שוב, היישוב הוקם בעקבות רצח יהודה גואטה בצומת תפוחמתנחל בראבק

ובזמן מבצע שומר החומות, אם זה היה מוקם כדי לאתגר מישהו זה היה מוקם שבועיים אחרי.

הם כן בדק שמדובר באדמות מדינהמתנחל בראבק

יכול להיות אבל ככה הוקמו הרבה יישוביםבן מכיר
בימי גוש אמונים - בסיס צבאי שלידו לאט לאט קם יישוב
לכן הם דרשו שתהיה שם ישיבה ולא קיבלו ואין הנידון דומה לראיהאריאל יוסף

נחיה ונראהבן מכיר

אתה השווית דבר לא שווה. מה יש לראות?!אריאל יוסף

גוש אמונים קיבל נוכחות אזרחית מלאה בבסיס צבאי.

הם לא קיבלו אפילו ישיבה. טעית בהשוואתך. זהו.

גוש אמונים קיבלובן מכיר

נוכחות אזרחית, בלי ערובות לשום דבר נוסף, אביתר קיבלו ערובות ליישוב

סמוך על שלום עכשו שימצאו פלשתיני שיגיד שהקרקע שלואיתן גיל

במקרה כזה תוגש עתירה לבג"ץ שהוא כידוע "אוהב מתנחלים מובהק". בקיצור, זה לא נגמר עד שזה לא נגמר.

גורלם של שאר יישובי יו"ש יהיה זההshaulreznik

השמאל מזמן אימץ את הנרטיב הערבי ולפיו "התנחלויות הן מכשול לשלום, בלה בלה בלה". הימין הרופס, בין אם מדובר בביבי הדמגוג או בבנט הנוכל, אף הוא מאמץ את הנרטיב הזה בעל כורחו. חזרה לגבולות 1967 היא עניין של זמן (ואז כולנו נהפוך לעוטף עזה ורמאללה, ואז השמאל יאמץ נרטיב חדש כלשהו, כגון "מדינת כל אזרחיה").

אתה טועה לגמריאינליאז

זה בעצם ניצחון לגנץ. הוא ישמור עליו.

אין לו שום אינטרס להרוס משהו.

יש לו, הוא ג אמר "דין אביתר להתפנות"מתנחל בראבק

אז אמר ו?אינליאז

הוא רוצה להציג את עצמו כאחד שמתנגד ליישוביםמתנחל בראבק

ולכן יש לו רצון לעשות לפחות קצת נגד ההתיישבות. 

יש סיפור על אחד שכל הזמן חזה עתידותאינליאז

אמרו לו , אם באמת היית יודע מה יקרה , היית לוקח 12 בטוטו.

אנא ממך , זכור מה שאמר יצחק לאור 

1. ההיסטוריון אריק הובסבום כתב על הפופולאריות של הסוציאליזם במחצית השניה של המאה העשרים (״הקצרה״), וכדוגמה לכך הביא את הנשיא מיטראן, כמי שזיהה מוקדם בחייו את הסיכוי להגיע לשלטון באמצעות סוציאליזם, אף שלא היה אף פעם סוציאליסט.

2. מאקרון הוא המאה העשרים-ואחת.

3. אני מציע לעזוב לרגע את ה״תכנים״ של הפוליטיקה כדי לשוב ולראות עד כמה רחוקים מנהיגי המפלגות וסיעותיהם ממחויבות כלשהי זולת משהו בשם נבוב כמו ״טובת המדינה״.

4. נסו רגע לחשוב כך: בנט ימני בערך כמו שתמר זנדברג שמאלית . נסו כך: בנט פנה לימין כי רק מהימין, האמין, יוכל להיות ראש ממשלה. קהל בוחריו היה ימני, זה כן, ואשכנזי.

5. הוא אינו ציני יותר ממרב מיכאלי. לא שהיא חושבת על ראשות ממשלה, אבל בהחלט על טיפוס לצמרת. ננסח מחדש את הביוגרפיה שלה, בדיעבד: מתישהו בחייה גילתה מיכאלי שבדרניות טלויזיה או מגישות של חדשות, זמנן עובר, והיא עשתה את דרכה באמצעות פמיניזם ועמדות שמאליות כלשהן כדי להוביל את מפלגת העבודה. זה לא שהעניין עלה אצלה מיד כשהחלה לפרסם מאמרים שמאליים ב״הארץ״, אלא שעמדותיה באמת כבר לא חשובות. היא מנהיגה בזכות עמימותן את מפלגת העבודה. ונראה שתגדיל את כוחה עוד יותר. שום מלחמה או חקיקה גזענית לא יעצרו אותה. אני מניח שהמלים ״דרכו של יצחק רבין״ ישמשו גם אותה.

6. יאיר לפיד הוא כמובן הדוגמה הטובה ביותר למה שתיארתי עד כאן. הקלישאה החוזרת ״באנו לעבוד״ היא הצבע היחיד שלא השתנה אצלו מאז הגיע לפוליטיקה. הוא גדל על ברכי אולמרט המושחת מאוד, ניתק ממנו בשם המאבק בנתניהו, חוץ מזה אין לו עמדות אחרות. הציבור שלו אוהב אותו בדיוק בגלל זה.

7. ממש כך נוהג אביגדור ליברמן. מי שיראה את השינויים שעבר, אל לו להתחיל עם ״הוא נעשה פרגמטי״. הוא מחפש קהל.

8. אפשר להמשיך בתיאור הזה. ניצן הורביץ? איש שמאל? איך?

9. בקצגה, אין לכל אלה בעייה לזכות באהדה מצד מצביעיהם. כולם נגד ביבי. הם אשכנזים, בדרך כלל. הם נמנים על המעמד הבינוני והם רוצים מפלגה עם ״ערכים״.

10. כל המפלגות שסקרתי את מנהיגיהם מצוידות ב״ערכים״. ״ערכים״ זה נעים. כולם אנשים מהוגנים. לכל אחד יש ערכים. בעזרתם הוא אוהב את עצמו ואת מנהיגו ואת עדרו, ושונא איזה ״אחר״.

11. נתניהו עצמו הגיע ממש כך לימין. השמאל היה אז בנסיגה, הוא הצליח לסחוב אחריו, ברוח בגין, את המזרחים מהמעמד הבינוני הזעיר בעזרת הליכוד.

12. נוח ללעוג למירי רגב על בחירתה בליכוד ולא ב״עבודה״, אחרי התחבטות. תמיד נוח לראות על המסך את מי שאינו ״אני״.

13. איילת שקד מניחה שהליכוד היום לא בשל למנהיגותה וכאשר תצטרף לשם עם שובו של גדעון סער, יוכלו אולי לטפס. בינתיים היא נגררת אחרי ״נפת׳לי״, ודואגת להזכיר שהיא ימנית.

14. לא מדובר בציניות יוצאת דופן. האקזיט שאתה מבקש לפתח אינו קשור לדיעות שלך, אין לך דיעות, חוץ מאמביציה. נכשלת? תתחיל מחדש עם אקזיט חדש בכיוון אחר. גם רופאים אינם שואפים להיות פרוקטולוגים או אורולוגים, זה מה שהוצע בהתמחות. ככה יצא.

15. הממשלה לא תיפול. הם רוצים להיות ממשלה. ביבי ישרת אצלם כדחליל עד סוף הימים. הם יעשו כל נבלה בשם ״ביבי עלול לחזור״. טוב להם.

🙄אריאל יוסף

מציע להאזין לכל מילה של שמחה רוטמן:

ח"כ שמחה רוטמן: "תושבי אביתר עוברים ניצול ציני"
כל מילה!

שמחה רוטמן שקרן נלעג , שלמעשה לא אמר כלוםאינליאז

נחזור ונגיד את הידוע

על פי מדיניות רבת שנים של משרד הביטחון ורצונו החד משמעי של שר הביטחון הנוכחי , גורל אביתר היה צריך להיות כגורל קומי אורי.

לשסות את מג"ב במתיישבים ולעלות על המקום בדחפורים.

עכשיו הצבא שומר על המבנים , מה שלא נעשה מעולם.

במקום המתישבים הייתי מקים אנדרטה לבנט

אפרופו קומי אורי,מתנחל בראבק

בנט הוא זה שהרס שם והתחיל את המצור.

אתה מחזק מאוד את דבריאינליאז

הנה גם בנט וגם גנץ שרצו להרוס את אביתר , החליפו את עורם ועשו מה שלא נעשה עד היום.

אז הנה המתווה המלא שלא נותן שום דבר לתושבי אביתר>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"א בתמוז תשפ"א 04:33

20210701014247.pdf

על שני הסעיפים הראשונים אדלג.

מה המדינה מתחייבת?

לשון ההסכם:

3. הצבא יבטיח באופן מידי נוכחות רציפה של כוח במקום, באופן ובהיקף שייקבע ע"י המפקד הצבאי ולפי הדין.

4. מערכת הביטחון תבצע הליך של סקר קרקע במקום והוא יושלם במהירות האפשרית. במקביל, תוכן הצעה עקרונית לתוכנית מתאר.

5. מיד בתום הליך הסקר, האדמות שיימצאו כי ניתן להכריז עליהן כאדמות מדינה, יוכרזו, והשטח שימצא מחוץ להכרזה יפונה.

צו התיחום וצו בדבר סילוק מבנים חדשים, לא ימומשו עד מועד זה. לאחר פינוי המבנים שיימצאו מחוץ להכרזה הם יבוטלו.

6. בהקדם האפשרי לאחר ההכרזה הראשונית על השטח כאדמת מדינה, ובכפוף להשלמת ההליכים התכנוניים הנדרשים ולכל דרישה שבדין, תתאפשר הקמת ישיבה ומגורים נלווים לה ולמשפחות צוות הישיבה. לשם כך יעשה ככל הניתן שימוש בצו תכנון מיוחד.

7. בהקדם האפשרי לאחר השלמת ההליכים הקרקעיים והתכנוניים הנדרשים, ככל שיתאפשר, ובכפוף לכלל אישורי הממשלה הנדרשים, המדינה תאפשר נוכחות קבע אזרחית במקום. אופיה המדויק ייקבע בתיאום בין ראש הממשלה, שר הביטחון וראש המוא"ז שומרון.

עד כאן.

מכאן ואילך, ניתוח שלי:

4. "במהירות האפשרית" - בהתאם לטוב ליבם וזריזותם הידועים של פקידי המנהל האזרחי וסדרי העדיפויות שלהם.

5. לאחר נצח אחד או שניים, כשהמנהל יועיל בטובו לסיים את עבודתו, יפונו חלק מהמבנים. אולי כבר עדיף שהוא לא יסיים...

זאת כמובן, בתנאי שבג"ץ לא יורה על הריסתם הרבה לפני כן.

6. "בהקדם האפשרי" - כנ"ל סעיף 4. אין במתווה שום לוחות זמנים מחייבים. כל שלב יכול לקחת שנים.

7. "ככל שיתאפשר, ובכפוף לכלל אישורי הממשלה הנדרשים" -

א. בהנחה שהממשלה תחליט לאשר, דבר שלרה"מ החלופי יש עליו זכות ווטו.

ב. היא גם כלל לא מתחייבת לאשר, אבל מתנה נוכחות קבע אזרחית באישורה.

"המדינה תאפשר נוכחות קבע אזרחית במקום" -

הנוכחות הזו לא חייבת להיות "יישוב" דווקא.

היא יכולה גם לא לאשר הקמת יישוב ואכמ"ל. בדיוק בגלל זה הלשון מעורפלת.

כאמור, היא גם יכולה לא לאשר בכלל שום דבר.

"אופיה המדויק ייקבע בתיאום בין ראש הממשלה, שר הביטחון וראש המוא"ז שומרון".

מה עושים אם רה"מ ושהב"ט חולקים על ראש המוא"ז באשר לצביון הנוכחות הזו?

כמובן, כל זאת בהנחה שההסכם ליבתי וגורלו לא יהיה כגורל המסמך שחתם ראש המנהלת לפני הבחירות מול המצלמות...

אז הנה מאמר ניתוח של בר סמכא קצת יותר ממני -אריאל יוסף

מחבר המאמר הוא בעל תואר ראשון ושני במשפטים, תואר שני במינהל עסקים, מאוניברסיטת בר אילן, ורשיון עו"ד.

בעבר עבד כעו"ד בקרן לגאולת קרקע כיועץ אסטרטגי, שימש כחבר דירקטור בחברות אפריקה ישראל, דור אנרגיה, אלון דלק, דור גז, פקר פלדה, נגב קרמיקה. בעל נסיון עסקי רב. היה מעורב בעסקאות ענק בהיקפים של מליארדי שקלים, בענפים רבים ומגוונים מאד.

בקיצור, מבין דבר או שניים בנדל"ן ובדיני הקרקעות ביו"ש...

עכשיו תקראו:

הסעיפים שמוכיחים שהסכם אביתר הוא עבודה בעיניים - סרוגים

אורית סטרוק על הסכם אביתר ביום רביעי האחרון>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"א 03:28

ההדגשות שלי:

"תמכתי בהסכם הפשרה המקורי ואף עודדתי את ראשי היישוב לקבל אותו.

נכון, זה כלל מחיר לא פשוט, אבל בסוף ככה בנו את רוב ההתיישבות ביהודה ושומרון.

התחילו בישיבה או משהו בסגנון ומשם זה התפתח.

השכונה שבה אני גרה בחברון התחילה עם בית כנסת, גבאי, חזן ושמש, ולאט לאט התפתחה למקום גדול.

הבעיה היא שההסכם החדש הוציא את כל הערבונות שהיו להם שאכן בסוף יקום שם יישוב.

לצערי מה שהם קיבלו זאת הבטחה על הקרח מפי אנשים שכבר צברו מוניטין בהפרת הבטחות לציבור".

כלומר, את לא חושבת שבסוף היישוב אביתר יקום.

"אני מאוד מקווה שכן, אבל יודעת שזה יהיה קשה מאוד.

המתיישבים נותרו בלי שום ערובות לכך שהממשלה אכן תעמוד במילתה.

אנחנו מתכוונים להיות ערובות הבטיחות שלהם, ולא נניח לממשלה עד שהיא תעמוד בהבטחה שלה".

מקור:
"אני רואה את הפרצופים של הצד הימני בממשלה, גם הם מבינים את הטעות שעשו"

ממש בסוף.

@בן מכיר, אמרת משהו על ערובות?

גוש אמונים קיבלו - אקטואליה וחדשות

והנה יאיר לפיד מבהיר שיתנגד אפילו להקמת ישיבה באביתראריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"א 18:33

ו"יש לו הרגשה" שזה לא יקרה כ"כ מהר... מעניין על מה היא מבוססת...

"הסיכום הוא לא בין הממשלה לבין המתיישבים אלא בין שר הביטחון לראש הממשלה.

אנחנו נכנסים לתהליך ארוך. אם זה יגיע לשולחני אני אתנגד להקמת ישיבה אבל אני אקשיב לכל גורמי המקצוע.

יש לי הרגשה שזה לא קורה מחר ולא מחרתיים".

מקור: לפיד לסרוגים: אתנגד להקמת ישיבה באביתר - סרוגים

עמית סגל

וזו עמדת תנועת נחלה על הסכמים קודמים ועל ההסכם שלה>>>אריאל יוסף
סטרוק יוצאת מנקודת הנחה שגויהפארמיז

כאילו הסכם עם ניסוח טוב יותר היה פותר את הבעיה.

הסכמים כאלה אינם משפטיים באופים, ולכן אין שום דרך לצד המלין לאכוף אותם - כי אין שום בית משפט שידון בהם.

דה פקטו: ברגע שמחלה התפנו בבזיון, הם יכולים לחלום על הגשמת הסעיף ההזוי האחרון בפמפלט שלהם.

אז לאט לאט אביתר הולך ומושמד ולא ממש יהיה לאן לחזור...אריאל יוסף
נטזפארק חוסםחסוי מאוד
תוכל לכתוב כאן את הדברים כהוויתם?
ערבים שרפו מבנים באביתר.אריאל יוסף
תודהחסוי מאוד
זה קרה אפילו יותר מהר משחשבתי.
הליכודניקים צדקו. כבר היה עדיף פינוי אלים בכח ולהרוויח על הדרך את חשיפת פרצופה המכוער של הממשלה.
(אם כי, בנטיסטים לא מסוגלים להודות באמת גם כשהיא צועקת להם מתחת לאף...)
טענתי כך מלכתחילה. ראה בראש השרשור ובמהלכו.אריאל יוסף

מה מצער אותך בזה שהיה ברור שכך זה ייגמר?אריאל יוסף

עצוב שהתחזית התבררה כנכונהחסוי מאוד
היה לי איזה ספק ותקווה בלב שזה לא ייגמר כך.
פחחחחחחאריאל יוסף

ולמי שמעניינות אותו עובדות ולא ניסיונות להחניף לממשלת המיעוט:
מה, הממשלה לא עומדת בהסכם?! המום
דגן, אלחייני, ובנט עבדו על המתיישבים בעינייםאיתן גיל
מלכתחילה היה ברור שההתחייבות של הארכי נוכל בנט תתגשם כמו יתר ההתחייבויות הציבוריות שלו.
מצד שני לא ברור איזה טיעון משפטי עומד לצבי סוכות ולחבריו. הרי אין חולק שהם אינם הבעלים החוקיים של הקרקע. זה כמו שאני אסכים להעביר את הבית שלך למישהו אחר.
אז נראה שגם דניאלה מתחילה להבין. ברכותיי!אריאל יוסף

"הממשלה הזאת אין לה זכות קיום. יחד עם זאת, כל ממשלה שמסתמכת על ערבים אין לה זכות קיום".

"אנחנו נביא את הציבור להוריד את הממשלה הזאת ולא לאפשר לאף ממשלה שתומכת בערבים אי פעם לעמוד".

https://www.inn.co.il/news/537413

נקווה שעד שהיא תבין לגמרי זה לא יהיה מאוחר מדינוגע, לא נוגע
לא טעיתי ועכשיו גם נחלה מבינה שלא יקיימו הבטחות על הנייר.אריאל יוסף
חייב להגיד שאני מסכים איתך עקרוניץנחשון מהרחברון

וגם אני חושב שהמתווה פח. אבל כל מה שצפית בשרשור הזה - התבדת

לאחר שהסכימו לכך שהצבא לבדו יישאר במקום, הם גזרו את גורלו של היישוב לחורבן.

ברגע שהם יוצאים והצבא נכנס, הלחץ משמאל להרוס יישוב ריק יהיה מטורף.

גנץ יורה תוך זמן קצר להרוס הכל (הוא כבר לא יצטרך להורות על פינוי...). לא קרה

יהיו לו כבר תירוצים שמורכב לצבא להישאר במקום וכיו"ב.

הוא יעשה את זה בשקט, בלילה. עד שמישהו ישים לב לא יישאר כלום.

גם את בית הכנסת הוא יהרוס (מה שאפילו שרון לא העז לעשות). לא קרה

לא יהיו תמונות אלימות. לכל היותר תמונות של שופלים.

בלי תמונות של פינוי אלים, גם לאף אחד לא יהיה באמת אכפת.

יהיו שיעשו בלגן ויחטפו מכות, אבל זה לא יתקרב בשום צורה לפינוי משפחות עם נשים וילדים.

רק זה מפחיד את הממשלה. שום דבר אחר לא יגרום לה להימנע מהריסת המקום. לא קרה. לא הרסו למרות השמחה שלך אחרי שאמרו שהרסו ושרפו בתים פחחחחחח - אקטואליה וחדשות אכן, לא נשרפו בתים ועוד יש לאן לחזור

אולי שרת הפנים מבטיחה לאנשי אביתר שגנץ לא יהרוס, אבל אם הוא יהרוס מה יישאר להם?... כרגע היא הבטיחה וקיימה
הממשלה תתפרק על הריסת בתים ריקים? לכל היותר תצא הודעה נזעמת לתקשורת שגנץ לא עמד בסיכומים.

זה לא יחזיר לאביתר ס"מ אחד של קיר וכדי לבנות מחדש את מה שבנו עד כה יצטרכו להמתין זמן רב עד שתגיע שעת כושר
ולהשקיע מאמצים וכספים רבים שחלק ניכר מהבונים והתורמים כעת כבר לא ישקיעו שוב.

ברור שהתרחיש הקונקרטי לא התקיים (לע"ע).אריאל יוסף

ולמרות זאת לא נמנעתי מ"להקפיץ" את השרשור הזה. יכולתי "להסתפק" בשרשור השני.

בהמשך לשרשור הקודם על אביתר: הסבר אידאולוגי להתנגדות למתווה. - אקטואליה וחדשות

אין לי בעיה לטעות בתרחישים שאני מעלה בדמיוני כל עוד לא טעיתי ביסוד העניין

(בפרט שכתבתי "הלוואי שאתבדה" וזה עדיין יכול לקרות כדי לשים סוף לבלגן בנושא אם נחלה תתחיל להציק).

בשורה התחתונה המתווה לא התקיים. נתתי דוגמה איך ימסמסו אותו. מסמסו אותו אפילו בלי זה. פשוט לא מאכלסים אותו וזהו.

אבל חשבתי ש"מיצית את הדיונים והפלפולים איתי"...

לא נראה לי - בית המדרש

באמת היה נשמע לי מוזר שרק עכשיו אושר...אריאל יוסףאחרונה

קרוב אליך של שבת האחרונה. המאמר המלא בקישור: הגיע הזמן לחזור לאביתר

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטוריאחרונה
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאראחרונה
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אתה ממעיט ומזלזל ברצון העצמי של נשים מלומדותפ.א.

ובעלות השכלה תורנית רחבה מאוד - השכלה תורנית שעולה לאין ערוך על זו של החרדי הממוצע, השכלה תורנית מקשת רחבה של מקצועות ונושאים:

תלמוד, תנ''ך, הלכה, מחשבת ישראל, אמונה, חסידות, הכנה לצבא ולחיים, פרשת שבוע, אמונה ותפילה, מהר''ל, ר' נחמן, כתבי הרב שג''ר פרשנות המקרא, הגות יהודית, הרב קוק, הרב סולוביצ'יק, דת בעולם המודרני, כשרות, ספרות האגדה, שותי''ם.

נשים עם השכלה תורנית כה מוצקה ורחבה, שואפות באופן טבעי גם לקבל את ההכרה והתעודה.  

זה לא שהציבור רוצה רבניות - אלו הנשים עצמן שרכשו בעמל רב השכלה תורנית גבוהה, רוצות את ההכרה והתעודה.  

תעודה שאף מקנה מעמד ואפשרות למשרות תורניות, בתחומים שהן מוכשרות וידעניות.  

ומי עמד עד לא מזמן בראש הרבנות הראשית, ובעצמו ברור שמתנגד לאפשרות שנשים תיבחנה בבחינות לרבנות?

רב ראשי לשעבר, שאף ממריד את הציבור שלו כנגד הצבא וכנגד מדינת ישראל, ומדבר בחריפות

נגד הציבור בעל הדעות הימניות. 

הרב יצחק יוסף: קרעתי צו גיוס של בן תורה

בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלג

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

בעזה למדנו שאם אתה לא שולט, המחבלים שולטיםhamedinaiאחרונה

ופה הסברתי היטב שבדאךמכזאת גם חא תשיג שלום

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? | ערוץ 7

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

סמלי זה יותר גרוע מפרקטי, כי זה ייצוגיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך