צדיקים גמורים וזוגיותאוויל מחריש
היי, יצא לי לחשוב על נקודה שיוצרת אצלי חשש מסוים. בשיחות ופגישות שונות גיליתי שגם אצל אחרים זה רלוונטי.

אני מניח שהרוב פה תורניים ושואפים להתקדם במידה כזו או אחרת. למרות זאת, לפחות אצלי, יש משהו מרתיע כשיש תחושה שהצד השני "צדיק הרבה", בגלל הניגוד שזה יוצר בין המצוי לרצוי.
כאשר הפער הזה גדול מידי או לא משיק אליי אז זה לא יוצר את התחושה הזו כי זה ברור שזה פחות רלוונטי. אמנם כאשר הפער קטן יחסית ומדובר בתחומים אפורים שגם לא סגורים לגמרי אצלי (לדוגמה טלפון מקשים, תקופת אברכות, התנהלות בחברה מעורבת…) או בין שני סוגי טוב (לדוגמה ישיבה לעומת צבא) אז האתגר גדול יותר. באופן אישי יצא לי להיות עד היום בצד שמתפשר מתוך הסתכלות כוללת יותר על הצד השני, וגם זה לא כזה פשוט…
עוד דבר שמשפיע, זה שלדעתי בהצעות קשורות לא נדיר שלכל אחד מהצדדים יהיה את החוזקות שלו, אבל אם הצד המתוסבך לא יפתור את המצב הזה בתוכו זה ילווה אותו למרות החוזקות שלו…

מנגד במצבים שבהם כל הצדדים מתאימים בדיוק ואין פערים אז גם לא תהיה התקדמות משותפת…

הנושא לא יושב אצלי מסודר מספיק ואין לי משפט מחזק או מהורהר לשים. אז לסיכום אכתוב את השאלות שעלו לי בינתיים בהקשר הזה:
מה יכול לדעתכם לעזור לכל צד?
איזה נושאים טעונים/ שכיחים אתם מכירים?
איך חיים בגישה שמשלבת שלמות והשתלמות?
איך מאזנים הכלה והתקדמות כלפי השני?
האם לדעתכם ככל שאדם תורני יותר הוא ישאף יותר לשלמות ולא להשתלמות? או דווקא להפך?
האם יכול להיות שזה נובע מפער בין התפיסה העצמית למה שנפוץ בחברה?
אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.
עונה.advfb
מה יכול לדעתכם לעזור לכל צד?
איזה נושאים טעונים/ שכיחים אתם מכירים? - לא מכיר
איך חיים בגישה שמשלבת שלמות והשתלמות? - מבינים שאנחנו בני אדם סך הכל
איך מאזנים הכלה והתקדמות כלפי השני? - מתמקדים בעצמנו
האם לדעתכם ככל שאדם תורני יותר הוא ישאף יותר לשלמות ולא להשתלמות? או דווקא להפך? רק השתלמות, גם בנאדם שרוצה להיות קרוב לה' הוא בנאדם
האם יכול להיות שזה נובע מפער בין התפיסה העצמית למה שנפוץ בחברה? אולי
אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.
לקבל רף מסויים ולא לרדת ממנו. רואה לגיטימיות בכל שיטה. כל אחד מה שחשוב לו.
מנסה לענות על השאלותחושבת בלב

אני חושבת שפערים רוחניים זה לא משהו שרלוונטי לזוגיות.
זה לא משהו שרלוונטי לפיתוח רגשות אחד כלפי השני
להערכה או לחברות.

העוצמות,הפנימיות,האישיות והמידות
הם דברים שלא תלויים בדעות או אידאולוגיות

אם יש בהם צורך זה רק לגבולות הגזרה שלנו,
מבחינה רוחנית(אם זה משפיע על הקשר שלי הספציפי עם אלוקים
או על גבולות הבית שרוצה להקים)
אבל רגש/חברות/זוגיות/קשר עמוק/מערכת יחסים
לא תלויה בזה בכלל.
ואם כן,אז חבל. לכל הצדדים.

אפשר לדון תאורתית על עבודת ה',
מי שואף יותר/ מי מחובר יותר/ איפה נכון להיות
אבל נורא חבל לשים את זה במרכז כשמחפשים בן זוג.

חשוב לך מישהי שואפת? תברר על זה
אבל אל תחליט שאם היא ככה וככה מבחינה תורנית, היא לא שואפת

בסוף יש לנו תהיות, שאנחנו יכולים לחקור ולהתפלסף עליהם 
ולפתח אינספור תאוריות.
אבל מה שאנחנו רואים במציאות,זו המציאות,
גם אם פיתחנו תאוריה מאד הגיונית אחרת

וחבל שאנשים נתפסים לזוטות האלה

(סליחה אם כתבתי תקיף מידי, זה לגמרי נושא שבלבי, 
אני רואה כל כך הרבה רווקים ורווקות שנתפסים על זה וחבל.) 

אני מסכים מאוד עם מה שאת אומרת,אוויל מחריש
עבר עריכה על ידי אוויל מחריש בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ג 23:48
זה דווקא מחזק את מה שאמרתי, כי זה יוצר את הניגוד בין מה שאני מצפה לבין מה שאני חושש מפניו. אני כנראה לא מספיק ברור כי זה לא מיושב אצלי עדיין, אז אבהיר שהתכוונתי לתחושה הרגשית שהפער עשוי ליצור, אולי תחושת נחיתות…
לכן מבחינתי זה לא עניין במרכז אלא דבר שמשפיע על העיקר ולכן ראוי שאתעסק בשיפור העניין הזה במידת מה.

כשאת מעלה את הנושא של חיבור רגשי אני חושב שאולי זה שורש הבעיה ואני מנסה לטפל בתסמין.
לאחר העמקה הבנתי שזה מתחבר לכך שלצערי אין לי מושג כמעט איך יוצרים/ נוצר חיבור זוגי רגשי משמעותי, אז מסתבר שבפועל אני מנסה להסיר חסמים רגשיים שעלולים לעצור את ההיתכנות הזו.
אם תוכלי להרחיב על יצירת חיבור רגשי זה ממש יעזור לי. לעניות דעתי רוב הפתרונות הנפוצים (לעשות טיול, לבשל וכאלה) לא באמת מועילים.

פחות קשור, אבל לאור זאת שקשר עמוק ורגשי יכול להיבנות ללא תלות במרכיבים החיצוניים, מה כבר נשאר לברר/ ליצור קריטריונים?

אני מבין את כל הרווקים האלה. לעניות דעתי אולי ההכרה במרכזיות של החיבור הרגשי מעצימה את תפקיד ההשגחה ונוטלת במידה רבה מהמרחב המועט של השתדלות שנותר…
אנסה לענות על חלק מה הדבריםחושבת בלב

דבר ראשון, חיבור רגשי הוא מתחיל קודם כל בעצמך,
כמה אתה אדם שחווה בכללי, כמה אתה חי ומרגיש ומתחבר 
לפעמים יש לנו ציפייה לחיבור רגשי מסויים שאנחנו לא מסוגלים אליו
כי באופן כללי הרגש שלנו בעוצמה בינונית כזאת
אז למה שפתאום בזוגיות זה התהפך?!
ככל שבנאדם יותר חי וחווה הוא יותר ירגיש

עכשיו הפתרונות של טיול/לבשל, אלו חוויות,
לא תהיה להם השפעה על בנאדם שהרגישות אצלו לא מפותחת.
בן אדם שחווה, יחווה גם בלי איזה חוויה קיצונית.
הוא פשוט חי, גם בשגרה וכשלא קורה משהו דרמטי.
זה קודם כל 

דבר שני, עצם ההצמדות לקרטריונים ולבירור,
עצם זה חוסם את החוויה הרגשית. כי כמו שכתבת
נוצר פער של פחדים וחששות שמערימים על החיבור
הם לא נותנים ללב להרגיש, הם משאירים אותך בתור
"חוקר" את האירוע מבחוץ ולא נותנים לך לנכוח
ולהיות ברגע.

הבירור והקרטריונים לדעתי, נועדים כדי שנשתמש בהם
לפני הקשר, לוודא שהמיועד מתאים לגבולות, כמו שכתבתי למעלה
לא בהקשר הקשר הזוגי, בהקשר לגבולות האישים שלנו שאנחנו רוצים להכניס לחיינו/לא.

אני לא חושבת שצריך לחכות שבהשגחה אני ארגיש.
אני חושבת שצריך לעבוד על הרגישות שלנו ועל העוצמות של החוויה באופן כללי,
היומיומית, הפשוטה, השגרתית. 
לאו דווקא מדברים סוערים או מסעירים או טראומטיים
לפחות שתגיע לרמה שאנחנו מצפים מעצמנו לחוות בקשר הזוגי.

אני מסכים מאוד עם האמירהאוויל מחריש
שחיבור רגשי מתחיל מעצמי. איך ניתן לפתח את זה?
משהו לא מסתדר לי אם האמירה שחייבים חיבור רגשי בשביל חיבור זוגי רגשי. נראה לי מאוד קשה שלאנשים שמטבעם פחות רגשיים יהיה צורך לשנות את טבעם בשביל להתחתן…

איך לדעתך ניתן לשנות את הגישה החוקרת?
לעניות דעתיחושבת בלב

כל בין אדם חווה ומרגיש
ההבדל הוא גם בצורה שמבטא את זה כלפי חוץ
גם בכמות האפשרות שהוא נותן לזה להתבטא
וגם ביחס שלו כלפי זה

בסוף יש אנשים שמתחתנים גם עם רגש בינוני
זה קיים, יש אנשים שהזדקנו ביחד עם רגש בינוני.
אבל צריך להיות מודע לכך שאם אני מצפה לחוות ברמה מסויימת,
אני אמור להיות כלי לכך

לפעמים בשביל ללמוד להקשיב ולהרגיש, צריך איש מקצוע.

בקשר לגישה החוקרת, פשוט לא להתעסק ב'מתאים/לא'
ברגע שמתחילים קשר, מכניסים אותה/אותו להיות חלק מהחיים היומיומיים שלנו
ואם יש נורות אדומות/משהו קיצוני שלא מתאים לי, זה יאותת ישר.
לא צריך לנסות לחפש או לחשוב את זה בשכל, לסמוך על עצמנו שנרגיש.
(כמובן אחרי הבירור שנעשה לפני תחילת הקשר)

תוכלי בבקשה להרחיב בפסקה הראשונה על:אוויל מחריש
הצורה שמבטא את זה כלפי חוץ
כמות האפשרות שהוא נותן לזה להתבטא
היחס שלו כלפי זה

נראה לי שמעבר לציפייה יש את העניין הפשוט שזה תחום שמתקדמים בו בכל החיים, לכן קשה לי שצריך להגיע ליעד כלשהו בשביל להתחתן…

לפי הפסקה האחרונה אני יכול להעיד על עצמי שאני נמצא בגישה הזו ברמה סבירה. אולי אני האם זה יכול להיות קשורלמודעות לרגש? אמנם גם זה לא נראה לי מהותי מספיק..
צריך להגיעחושבת בלב

ליעד שאני מצפה אליו, לפחות
זאת הכוונה שלי.
ברור שמתקדמים כל החיים.
אבל כרגע במובן הקרוב והממשי אתה לא יכול לצפות מעצמך לX כשאתה מסוגל רק לY
או שתסתפק בY או שתפתח את עצמך לX, במיוחד שאתה מודע לכך שזה עבודת חיים.
ברור שאפשר להתחתן עם פחות ואז גם בקשר הזוגי זה יתבטא פחות
ככה אני חושבת. זה ערכה כוללת
(אלא אם כן זה רגש של התאהבות שחולף ולא אמתי ומבוסס.)

מממ. בסוף על השורה האחרונה וגם בכללי.
אתה היחיד שיכול לענות לעצמך במובן הפרקטי והמעשי,
אני רק מעלה תובנות...

הבנתי שאולי פספסת את הפסקה הראשונהאוויל מחריש
האם תוכלי בבקשה להרחיב על החלקים האלה:
הצורה שמבטאים את הרגש כלפי חוץ -
כמות האפשרות שנותנים לבטא את הרגש -
היחס שלו כלפי זה (הביטוי/ הרגש?) -

אז מכיוון שהיעד שלי בטווח הרחוק הוא לפתח את זה כמה שיותר, אבל בטווח הרחוק אני רוצה להגיע לרמה שמספיקה לזוגיות טובה. מה את חושבת שהחלקים העיקריים שצריך להתמקד?

כמובן, בגלל שזה נושא שפחות מוכר לי אני מנסה להבין מה החלקים העיקריים שכלולים בו. בינתיים אני מבין שמודעות רגשית, ביטוי הרגש, ועוד משהו שלא ברור לי מספיק.
אנסהחושבת בלב

הצורה שמבטאים את הרגש- 
יש כאלה שבוכים בחדר לבד
יש שאלה שבוכים בקול ובהיסטריה
יש כאלה ששופכים את הלב על דף
יש כאלה שישפכו את הלב בחוסר ריכוז
או בעצבים  או בכעסים או באלימות או בשליטה

אין אדם שלא מרגיש, יש אדם שפחות מקשיב
פחות נותן לרגש להתבטאות
כולנו כאלה במובן מסויים
למדנו מגיל הכי קטן שגדולים צריכים להיות חזקים וגיבורים
ושאסור לבכות או להתלהב/להתרגש, ובנים עוד יותר מבנות.

זה עבודה הרבה יותר ארוכה ועמוקה מפיסקה קטנה בפורום;
לכן דילגתי ולא רציתי להרחיב על זה,
גם מאמינה שלא דייקתי כמו שצריך.

שוב, מה להתמקד זה אינדיבידואלי, אתה צריך להתייעץ עם אדם שמכיר את הנפש שלך

את מדברת על רגש במצבים ייחודייםאוויל מחריש
נראה לי שזה פחות קשור להתנהלות שכלית כללית…
מה גם שלדעתי יש מקום להבדיל בין רגש גופני (למשל כעס) לבין רגש נפשי או שכלי.

את לא חושבת שהחיבור לרגש בכללי יותר חזק אצל נשים מגברים? ביחס לגברים אני לא חושב שזה קיצוני מה שאני מרגיש.
אני חושבת שהרגשות שכתבתיחושבת בלב

אמורים ללוות אותנו בטבעיות, בשיגרה.
הם לא למצבים יחודיים.

אין לי שמץ של מושג מה אתה מרגיש.
בסוף אני מגיבה לפי איך שאתה מגיב,
אני באמת לא מכירה אותך ואת המקום שלך
אבל שוב, אני לא באה לתת ציון לחיבור לעולם הרגש של מישהו
אני רק באה לומר שאי אפשר לצפות לרגש שאני לא מסוגל להגיע אליו.
אם אתה רוצה להרגיש בכמות מסויימת,אתה צריך להיות כלי לזה.

אם המקום שלך בריא וטוב מבחינתך,מעולה
אז גם בקשר הזוגי תצפה כמו המקום שלך
אל תצפה ליותר מזה...

אדגיםאוויל מחריש
בכי - זה לא משהו שקורה על בסיס יומי / שבועי ולדעתי ככה גם ראוי שזה יהיה…
כעס - אמנם זה יותר נפוץ מבכי, אבל אדם שמתרגז ומושך את הכעס שלו כל היום ומתבוסס בכעס יסבול הרבה בחייו.
את לא חושבת שיש הבדל בין ביטוי רגשות לחיבור רגשי?
לא ידעתי שטלפון מקשים זה עדיין אישיוחדשכאן
זה תלוי סביבה כנראה…אוויל מחריש
צדיקים לא גמורים וזוגיותadvfb
לא נראה לי שרק צדיקים גמורים מתחתנים. אם מישהי מבקשת רק צדיק גמור אז היא במצב מעניין מאוד. או שהיא צדיקה גמןרה ואז יש עוד הגיון או שהיא לא ואז אני לא יכול להבין בכלל.
מתסכל הלך הרוח הזה שלהסתכל לציציות ולחשוב שאדם הוא אוסף של פרטים כאלה או אחרים.
לא בטוחה למה בדיוק אתה מתכווןלגיטימי?

אבל אני רוצה להפנות לשני דברים שכתבתי בעבר:

אמ;לק - למה אני לא מחפשת מלאך - לקראת נישואין וזוגיות

נראה לי שאתה מניח משהו שגוי - לקראת נישואין וזוגיות

מקווה שלזה היתה הכוונה...

התכוונתי לזהאוויל מחריש
אבל התייחסת למצבים שהפערים גדולים, אשמח להתייחסות למקרים שהפערים קטנים אבל בנקודות רגישות.
תמיד יהיו פעריםלגיטימי?

קישור לתובנה: תובנה #1 - לקראת נישואין וזוגיות

קישור לעוד תגובה שפעם כתבתי: אני לא חושבת שנכון לחפש מישהו מושלם, אלא מישהו ששואף. - לקראת נישואין וזוגיות

ולעוד אחד: תמיד יהיו פערים - לקראת נישואין וזוגיות

מקווה שזה עונה עכשיו (אם לא, אנא כתוב ואנסה להרחיב יותר).

בקצרה, זוגיות בעיניי זה לגשר על פערים. אין כלל אצבע, אין דבר שתמיד יהיה נכון, לכל אחד, לכל זוג, ובכל זמן. צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

קראתי את הכלאוויל מחריש
כתבת שם דברים חשובים מאוד ואני מסכים לגישה שלך והיא נקודת המוצא שלי.
אשמח לשמוע את דעתך ביחס לשאלות האלה מתחילת השרשור:
מה יכול לדעתך לעזור לכל צד?
איזה נושאים טעונים/ שכיחים את מכירה? האם לדעתך כבר עכשיו אני יכול לשער לפחות מצידי את הנושאים המועדים (הן כמוביל והן כנתמך)
איך חיים בגישה שמשלבת שלמות והשתלמות?
איך מאזנים הכלה והתקדמות כלפי השני?
האם לדעתך ככל שאדם תורני יותר הוא ישאף יותר לשלמות ולא להשתלמות? או דווקא להפך?
האם יכול להיות שזה נובע מפער בין התפיסה העצמית למה שנפוץ בחברה?
מחילהלגיטימי?

הסיבה שלא עניתי על השאלות האלה, זה שלא הבנתי אותם.

כשאתה כותב 'כל צד' - אתה מתכוון לצד שהוא צדיק גמור וצד שהוא לא צדיק גמור?

אם כן, אני לא חושבת שיש מישהו שבשלב הזה בחייו הוא צדיק גמור, ולכולנו יש צדדים, היבטים, בהם אנחנו יותר טובים וחזקים, וצדדים אחרים שפחות.

זוגיות זה לא תחרות בעיניי מי יותר צדיק; אני גם חושבת שהאחריות על עבודת ה' של כל אחד מבני הזוג היא אישית. אני לא מבינה מה ההבדל בין 'שלמות' ל'השתלמות'. בכלל, הציר הזה שהגדרת ("טלפון מקשים, תקופת אברכות, התנהלות בחברה מעורבת") - זה לא הציר שעליו אני מודדת את מדד התורניות שלי. אני לא חושבת שמי שיש לו טלפון מקשים הוא בהכרח צדיק יותר (או פחות) ממי שאין לו טלפון כזה.

"איך מאזנים הכלה והתקדמות כלפי השני?" מאזנים עם מה? מה עומד מנגד?

אנא הסבר למה כוונתך בשלמות והשתלמות.

צודקת, לא הבהרתי מספיקאוויל מחריש
טעיתי לחשוב שמובן שאני עוזב את המצב הקיצון ועובר למקרים שבהם אחד מבני הזוג חזק מהשני ממשהו. וודאי שהזוגיות היא לא תחרות, אבל לדעתי זה יהיה לא נכון לבטל תחושות מהסוג הזה שעלולות לעלות. זה יכול להיות בכל תחום אחר גם, לדוגמה תחושה של צד אחד שהוא פחות טוב עם הילדים.
לצורך הדיון נגיד ששלמות זה כשבת הזוג כבר הגיעה ליעד שלך והשתלמות התהליך שלך להגיע לאותו עניין.

אשתמש בדוגמאות מהשרשור שלך לכל צד - אחד להתנהל בתור זה שקם מוקדם כל הזמן ואיך בתור זה שקם מאוחר.

לגיטימי שלא תמדדי כך, אין אפשרות למדוד דבר כזה, מדובר בדוגמאות להתלבטויות שקשורות ברמה התורנית לכן בחרתי בהם. ולכן אני חוזר לאמירה שהנושאים צריכים להיות כאלה שגם לא סגורים אצלך. מהשרשור שלך אז לאדם שרוצה לקום מוקדם אך קם מאוחר יש פגישה עם התחושה הזו, זה שאשתו מקפידה על צניעות לא בהכרח יפריע לו באותה המידה.

איזון הכלה והתקדמות - נגיד שהגבר רוצה לקום מוקדם ולא מצליח, איך בתור האישה שכבר קמה מוקדם את מתנהגת להכיל את מצבו ומנגד לעזור לו בהתקדמות (שהוא בחר בה בעצמו, במקרה שהוא לא בחר אז אין דיון).

עדיין לא בטוחה לגמרי שהבנתילגיטימי?

למה שארצה שבן זוגי יגיע ליעד שלי?

למה היעדים שלי (האישיים) רלוונטיים למקום שבו הוא נמצא?

ובכלל, באיזה נקודה אדם עוצר ואומר, וואו, המידה הזאת בי מושלמת, אין לי עוד לאן לשאוף?

אם אני פחות טובה עם הילדים (שאני בטוחה שדבר כזה לא נכון, הרי יש כ"כ הרבה היבטים בגידול ילדים), אז אני שמחה שיש לי ממי ללמוד - אבל אני רואה את גידול הילדים כמשימה משותפת - ויש היבט אישי של כל אחד מבני הזוג, והיבט זוגי.

אם נניח שבן זוגי החליט שהוא רוצה לקום ותיקין כל יום - אני רואה את זה כמשהו שהוא לוקח על עצמו. הוא צריך לכוון שעון מעורר ולוודא שהוא קם. אם נניח שאני ערה בשעה הזאת - אני לא חושבת שזה אחריות שלי לבוא ולהעיר אותו לתפילה כי הוא לא קם מהשעון שהוא שם. ואם הוא ביקש ממני להעיר אותו - אז פעם אחת, ואם הוא לא קם - זה בעייה שלו, לא שלי.

אז נניח שיש לו התמודדות, ומאוד קשה לו לקום בבוקר, ולי אין בעייה עם זה, ממש קל לי לקום. אני לא חושבת שהוא צריך לשאוף להגיע ליעד שלי, כי זה לא רלוונטי (גם מבחינה הלכתית אנחנו נמצאים במקומות שונים). אני מבינה את הקושי, אני יודעת כמה חשוב זה לישון, כמה הגוף יכול להיות זקוק לשינה הזאת, במיוחד כשקר וגשום בחוץ. מאוד קל להיות אמפתית. אם הוא יבקש את עזרתי, אני יכולה לנסות לעזור לו ללכת לישון מוקדם, אולי לפנות למעבדת שינה, או לרופא, להציע כדורי מלטונין או משהו כזה. אבל איך זה שיש לו התמודדות עם זה ולי אין התמודדות עם הנקודה הזאת רלוונטי? הרי יש לא מעט נקודות שבהם בטח המצב יהיה הפוך...

בסופו של דבר אני שואפת להתקדם. אני לא מחפשת לחנך את בן הזוג שלי. היחס בין בני זוג זה לא כמו הורה וילד, או מורה ותלמיד. בעיניי מה שאתה מתאר יותר דומה למערכות יחסים האלה.

לא אמרתי ליעד שלך, אלא ליעד שלכם,אוויל מחריש
זאת נקודת המוצא שלי, שבן הזוג שואף להתקדם והצד השני מעוניין לעזור לו. הסיבה לרצות שהוא יגיע לזה היא מתוך גישה של עזר כנגדו. בגלל מה שציינת בסוף שיש מצבים הפוכים, וציינתי את זה בהתחלה ("לא נדיר שלכל אחד מהצדדים יהיה את החוזקות שלו") אני שואל את השאלה משני הכיוונים.

אפשר להשתמש במשל, כשנראה שהכלי מתמלא אז בעצם יש כלי יותר גדול וכן הלאה וכן הלאה. לצורך השרשור אפשר להחליף את זה ליעד…

אני מתקשה עם משהו שנראה לי כסתירה פנימית בגישה שלך. מצד אחד את מסכימה שיש מטרות משותפות לבית, אבל מצד שני המטרות של הפרטיות של הבעל הן "בעיה שלו, לא שלי".
ואני תמה על כך, וכי אפשר לומר דבר כזה על האדם שאת שותפה איתו כמעט לכל דבר בחייך?
אני רואה את זה כקטגוריות שונותלגיטימי?

נניח, התפילה זה עניין אישי שלו - מהרמה הטכנית של לקום ולהגיע בזמן, ועד הרמה הפנימית של הכוונה. ולהפך.

אפשר להגיד, הייתי רוצה להתחזק יותר בכוונה בתפילה, אולי נלמד על זה משהו יחד? אפשר להיעזר בבן הזוג כדי להשתפר - אבל אני לא שוטרת\משגיחת כשרות או משהו כזה. אני לא אמדוד את ההצלחה שלו, יקבע לו את היעד או משהו כזה. בעיניי זה חשבון נפש אישי.

בסופו של דבר הקב"ה בוחן כל אחד לעצמו.

לעומת זה, יש דברים שנכנסים לקטגוריה של יעדים משותפים.

כשאני יוצאת עם מישהו, זה לא שאני אומרת לעצמי - הוא בדרגה X ואני בדרגה X+1 או X-1, ולכן אני (או הוא) צריכים להתפשר. אני חושבת שאתה צריך להעריך את מי שזו לא תהיה במקום שבו היא נמצאת היום, ובמקום אליו היא שואפת להגיע. בלי לתת ציונים למי מתכוון יותר בתפילה. מישהי שאתה תרצה להיות אדם טוב יותר לידה. שאתה מכבד אותה. שיש בה מיסתורין. ולצאת מנקודת הנחה שיש בעניין הזה הדדיות - שגם היא מעריכה ומכבדת אותך, גם היא רוצה לצמוח לידך, שהיא רואה בך עולם פנימי עשיר שגנוז.

על מנת להימנע מהעמדה של שוטרתאוויל מחריש
ציינתי כמה פעמים שבן הזוג שואף להגיע ליעד הזה. כאמור, אם זה לא יעד שחשוב לו אז כל הדיון אינו רלוונטי…
זה מרגיש לי כאילו את מנסה להיות בהבנה שיש פה צד שמכריח וצד שמוכרח ואז את יוצאת נגד זה…

את מצפה שבקשר שלך לא תצטרכי להתפשר על כלום? זה נשמע לי קצת לא מציאותי.

אוקי חשוב שיהיה הערכה בקשר בכל מקרה. מה עוד? ומה חשוב מצד בן הזוג?
לא מסכימה איתךלגיטימי?

נניח שחשוב לבעלי לקום לתפילה בזמן. הוא שואף להגיע לשם, אבל זה קשה לו.

אני לא חושבת שזה מקומי להגיש לו דוח בסוף השבוע של כמה בקרים הוא הצליח לקום וכמה לא. או להתנות ארוחת בוקר בקימה בזמן. או משהו בסגנון הזה - ואפילו להעיר אותו (אם הוא יבקש ממני לעשות זאת, אעיר פעם אחת, וזהו. אם הוא לא קם, זו כבר בעייה שלו, ולא שלי.).

אני חושבת שהרבה מהמהות של קשר זה להקריב דברים עבור הזוגיות. יש גם דברים שהיום שאני לא עושה בשביל להגיע ליעד הזה.

מידות טובות זה משהו שחשוב. תקשורת. אני רוצה להתחתן עם מישהו שיהיה לי נוח לריב איתו.

אני גם לא חושב שזה תפקידך להגיש ביקורתאוויל מחריש
אבל חזרתי על זה אז אנסה לשאול מכיוון אחר.
יש אמירה של חז"ל שיש בזוגיות מקכיב של עזר ויש מרכיב של כנגדו.
איך לדעתך כל צד מתבטא?

התכוונתי מה חשוב בהקשר להתמודדות הזוגית עם פערים כלשהם…
לפי הידוע לי המרכיב שהוא "כנגדו" הוא שליליadvfb
על פי תיאור חז"ל, "זכה - עזר, לא זכה - כנגדו"". אם אתה רוצה לקחת סיוע למקום לביקורת בזוגיות, נראה שזה לא דרך המדרש הזה.
זה כן, רק לא לפי ההבנה שלך בחז"ל.אוויל מחריש
הגיוני, אשמח להחכים advfb
המצב ש"לא זכה - כנגדו" הוא מצב שלכתחילה או של חיי היום יום?
קשה לי קצת לענות על זהלגיטימי?אחרונה

כי אני לא הייתי בזוגיות כזאת..

אולי צריך לשאול בנשו"ט.

...אילת השחר
אני רוצה לנסות לדייק את המשל, ולשלב את משל הכלים בהקשר רחב יותר.

בניית של בית ששואף ליעד משותף מסויים, בין אם זה מגיע כיעד אישי של אחד מהצדדים והשני מחזק או ששניהם כאחד רוצים להתחזק בעניין, היא עניין שדורש דימוי ומשל שמתייחס למעורבות של רבים.
קשה לדמות את זה לכלי שכל העניין הוא רק למלא אותו בכמה שיותר ממה שזה לא יהיה. זה מפקיע קצת את ההתייחסות היותר אישית לפרט, לתהליכיות, להבנה שגם אם יש יעדים זהים לאנשים שונים, נקודת המבט שונה והדרך האישית של כל אחד דורשת לפעמים מאמץ שונה.
זה כפשוטו כמו מאמץ של לוחמים שנמצאים בשדה קרב או באימון, זה כמו מאמץ של נבחרת וקבוצה להשיג את היעד ולנצח במשחק, או כיתה שרוצה להשיג הישג משותף כלשהו.
כמו בכל אלו ובעוד מקרים אחרים, המאמץ המשותף מקדם להשגה של היעד, אבל עדיין כל אחד די עומד בכוחות עצמו מול מה שהוא מתמודד מולו. גם אם יש כח עזר, תומכים, מחליפים או מי שיכול להוריד מעמסה ולהגיד: 'בזה אני טוב, אז אני אעשה את מיטב יכולתי בשטח הזה, ותעשה את מה שאתה טוב בו כפי יכולתך ומיטב מאמציך'.
הרי אם הכדור נמצא אצל מישהו, אף אחד לא יכול להשפיע על מה שבידיים שלו ועל המהלכים שיעשה מלבד הוא עצמו. יכולים לכוון אותו, להסב את תשומת ליבו, אבל לא לפעול במקומו.
לוחם יכול לבקש תמיכה, יכול לבקש הכוונה ויש מערך שלם שתומך ומגן ושומר מסביב, אבל הפעולה עצמה בידיים שלו, ותלויה בשיקול דעתו ובמאמציו האישיים.
במרוץ שליחים אפשר לעודד את הרץ התורן, אבל אף אחד לא יכול להגביר או להשפיע על הקצב ומהירות הריצה שלו מלבד הוא עצמו.

ככה גם בבית, רק שבבית המטרה היא לא 'יעדים' שצריך לכבוש ודי להגיד הגענו וזה בידינו, ניצחנו.
עבודת הבית היא שונה, ודורשת התמדה לאורך ימים ושנים. היא דורשת יותר אורך רוח וסבלנות, וכל יום כל רגע צריך להיות מכוונים ל'יעד'. בכל רגע ההחלטה איך ומה לפעול יכולה להשתנות בהתאם לתנאי המציאות המשתנים, ויש שם מקום לגמישות. ואולי פה נכון להכניס את משל הכלים, כי מנקודת מבט כזו המערכת כולה עובדת כאחת, מתוך התגמשות הדדית, למען הרחבת הכלים המשותפים. מתוך ההכרה הזו שכל אחד יש לו חלק שהוא אחראי עליו ויש ביכולתו להשפיע על הגמשתו, כל אחד יתמקד במה שבידיו ולא במה שבידי השני. אז גם אם השני לא יעשה, לי יש יכולת להרחיב בשטח הזה במה שכן בידיים שלי.

ואז עולים קולות, אף אחד לא פראייר לעשות כשהשני לא עושה. אז ממשיכה את הרעיון...

במצב של בניית בית היעד מוגדר אחרת.
אולי יעדי המשנה יכולים להיות להתחזק בזה, להשתפר בזה, שהדבר הזה יבוא יותר לידי ביטוי ברמה המעשית וכו'. אבל מעל הכל יש יעד אמיתי ארוך טווח שהעניין הוא להגיע להסכמה לגביו, שהוא היעד המבוקש באמת וביחס אליו מושקעים המאמצים המשותפים:
לנהל חיי משפחה וזוגיות בריאים ומיטיבים שמחים ומשמחים. כאלו שבהם האווירה היא כזו שמעלה את ההרגשה הטובה, שהתמיכה מחזקת ונותנת מעצמה את הכוחות להתמודד בכל אותם מקומות שכן, עם כמה ששותפים בכל, הם אישיים ופנימיים, ויש מצב שהשני אפילו לא יבין מה ועל מה בכלל ההתמודדות הזו, כי הוא לא אני כמו שאני לא הוא, גם אם הוא שם בכל כולו תומך ומחזק.

ובשתי מילים : שלום בית.

אז אין פה פראיירים, ולא הקרבה של מ(י)שהו. יש פה בחירה מתוך רצון, לשלב כוחות ומאמצים כדי להשיג מטרה שחשובה לשני הצדדים - קרבה אמיתית ומקום בעולם לקרוא לו בית, שבו יש שלום והוא יהיה כלי מחזיק ברכה.

אז ברמה המעשית זה אומר להכיר בזה, שכן אנשים שונים ויש לכל אחד את הדברים המיוחדים לו, לטוב ולמוטב. לכל אחד איכויות שונות ואתגרים שונים, מסוגלות ומוגבלות, וכולם יחד בנו כל אחד למי שהוא, ואת עצמו כמכלול הוא מביא למערכת הזוגית והמשפחתית. והעבודה המשותפת מביאה למקום שאדם לפעמים יאמר ''למד אותי איך להגיע לשם גם. אני יודע שאני יכול ובך יש את שחסר בי, ואתה יכול לעזור לי להתקדם לשם'', ולפעמים יאמר "אין לי מסוגלות או יכולת לדבר הזה, אני רוצה וצריך שתהיה שם ותאזן אותי".
ועבור שני המצבים כאחד הוא בחר במי שמולו, כמי שאיתו ישתלם או יתאזן.

ואולי זה עונה גם על השאלה האחרונה שהעלית פה בהמשך.

אני בגישה של מה שכתבתאוויל מחריש
ולכן אין לי מה להוסיף על דברייך, תודה לך על מה שכתבת.
על המשפטים:
״למד אותי איך להגיע לשם גם. אני יודע שאני יכול ובך יש את שחסר בי, ואתה יכול לעזור לי להתקדם לשם'',

ולפעמים יאמר "אין לי מסוגלות או יכולת לדבר הזה, אני רוצה וצריך שתהיה שם ותאזן אותי".

איך בפרקטיקה מתנהלים במצב כזה בתור החסר והתומך.
...אילת השחר
בשמחה, הרגשתי שהדברים צריכים להיכתב.

אני מקווה שהצלחתי להבין את עומק השאלה...
ברמה המעשית, התשובה הקצרה היא זה משתנה מאדם לאדם ומסיטואציה לסיטואציה, גם בתוך מערכת זוגית זה ישתנה מתקופה לתקופה גם אם מדובר באותם שני אנשים.

אם מנסה לחשוב איך להוריד את זה לשטח כעצות מעשיות, לא בטוחה שיש לי הרבה להוסיף על מה שכבר אמרו לפניי, אבל אנסה.
אני חושבת כמו@לגיטימי? שהזכירה שהעיקר הוא עבודת מידות ותקשורת, אז קצת ארחיב את מה שנכתב.

בתחום עבודת המידות נכנסת העבודה שמתמקדת בעיקר בעבודה האישית של כל אחד, ובמה שהזכרתי בתגובה הקודמת כאחריות של כל אחד על 'השטח שהוא אחראי על הגמשתו והרחבתו'. למשל: עבודת ה' האישית של האדם, תפילה, כוונה, קיום מצוות ברמה האישית, בין אדם לחברו וכו'.
בתקשורת נכנסת העבודה שנוגעת לפן הזוגי ולמה שבונים יחד, שם נכנס אותו דו שיח שציטטת. יש רצון לבנות מרחב מסויים שמכוון למקום מסויים, והבירור הוא מה כל אחד מביא למרחב הזה והאם מי שמולנו יהיה האדם המתאים והנכון שיוכל לתמוך בדרך וישלים אותנו, כמו שאנחנו נהיה עבורו.
כל אחד מכיר את עבודת המידות האישית שלו את הדברים שקנה בעבודה והתמדה, כמו גם את הדברים שהם יותר מורכבים לו והוא מתמודד איתם. גם שם יש את הדברים שיודעים שרוצים ויכולים להגיע אליהם ותמיכה תוכל לעזור להגיע לשם, ויש את הדברים שברור (בין אם בגלל מבנה שונה או כל גורם אחר) שאולי אפשר להתקרב לזה בדעת, אבל לצד השני יש חלק משלים ומתאים לאותו דבר שחסר בצורה הרבה יותר שלימה ובהרבה יותר רבדים. והתקשורת נמצאת שם כדי לאפשר את החיבור בין העולמות, לתווך ולהסביר את המקום האישי של כל אחד, ובהתאם לכך לבקש מהשני וגם להביא לידי ביטוי בפועל את התמיכה או ההשלמה של החסר או לתמוך ולהשלים את החסר של השני.

זה מה שעולה בי כרגע.
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255אחרונה

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך