בס"ד
שאול, שהיה המנהיג הראשון שהנהיג לבקשת העם נבחר ע"י הקב"ה.
אני מאמינה שגם ביום בו המדינה תהיה יהודית מתוקנת המנהיג ייבחר ע"י הקב"ה[או שליחיו].
כיום, לצערי הרב, זה אינו המצב. אנחנו נמצאים במערכת בחירות של גויים, וכפופים לה.
מבחינה יהודית יש כאן בעיה גדולה: הדרך בה מערכת הבחירות מתנהלת זו אינה דרך היהדות.
בידינו, הציבור שנאמן לקב"ה ולתורתו בכל נימי נפשו יש שתי אפשרויות:
א. לאמץ את חוקות הגויים.
ב. לשמור על מסורת ישראל.
אמנם אני ממש לא בקיאה בספרי התנ"ך, אבל לא ידוע לי על שום מקום בתורה שם דמות יהודית חיובית מכפישה את האחר ע"מ לצאת בסדר ולהצדיק את עצמה.
אפ' יעקב אבינו שהיו לו כל הסיבות שבעולם לומר ליצחק שהוא באמת יותר טוב מעשו לא עשה את זה. לדעתי הוא פעל ככה כי פשוט זו רוח ההלכה. [ושלא נדבר על אברהם אבינו שמנסה למצוא צדיקים בסדום. בסדום!!!!]
אין לנו ברירה, אנחנו נמצאים במקום שלא טבעי לנו. אבל יש לנו שתי אפשרויות:
א. לרדת לרמה שלהם.
ב. לרומם אותם לרוח התורה.
אם נרד ממעמדנו כבני מלכים ונשחק במשחקים קטנוניים אז אף אחד לא יתייחס אלינו כאל בני מלכים.
אבל אם נפעל ככל יכולתנו ליצור מציאות חדשה-אז באמת נראה מה כוחנו.
גם בפורום הזה בפרט וגם במערכת הבחירות בכלל נתקלתי בלא מעט דברי השמצה ואזכורים שליליים של אלו שמתנגדים להם. אפשר, בהחלט אפשר להתנהג ככה.
השאלה היא מה ה' רוצה? ממה הוא יהיה מרוצה?
ממשחקי כוח? או מהעובדה שכל אחד יאמר את האמת שלו, את החיובי שבו[את החיובי שבאחר], יציג את המצע שלו. בלי להכפיש, לבזות, להשפיל אחרים?
משום מה התשובה נראית לי כל-כך פשוטה.
ואני לא תלמיד חכם, ולא גדולת הדור.
סתם אדם פשוט מהשורה שמנסה להבין מה הקב"ה רוצה ממני.
הרי יש לנו שתי אפשרויות:
"העידותי בכם היום, את-השמיים ואת-הארץ--החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה; ובחרת, בחיים--למען תחיה, אתה וזרעך"
"אנו מבודפשט מסרנו לכם בפרטי פרטים על גורלם המזוויע של היהודים בשטחי הכיבוש. בכל רחבי העולם אספו בשבילנו מיליונים" .