אם היה קם היום יאיר שטרן הוא היה מחדש את המחתרת?
דעתכם
אם היה קם היום יאיר שטרן הוא היה מחדש את המחתרת?
דעתכם
הרב כהנא דיבר מתוך ידע מקיף בתורה, ולכן היה לו את האפשרות לדרוש מול ההמון,
אברהם יאיר ושאר הלוחמים היו יותר באקט המעשי, ואמנם הידע שלהם לא היה מקיף ביותר
(בעיקר גימיקים)
אני לא סגור על עצמי בנושא
אמקד לך את השאלה:
הוא היה פועל להקמת מדינת יהודה?
היא לא ברורה באופן הרצון להגשמתה
עם עלוני קיר וכדו'.
למדו לקחים מהמצב שהיה בזמנו של יאיר.
מן הסתם גם הוא עצמו היה לומד את אותם לקחים.
[לא חקרתי את הנושא, ואני לא לוקח אחריות, מהספר ספורו של אלנקם התרשמתי שבתקופת יאיר בציבור הרחב חשבו שמדובר בסתם שודדים].
ההסברה היתה מקבילה לפעילות ובוצעה בעיקר על ידי הנוער.
עזרא עצמו התגייס למחתרת בשלב מאוד מאוחר ואת רוב זמנו הוא בילה כמדביק מודעות,
לכן הוא לא יוכל לדעת באופן מדוייק מהם השיקולים ומה קדם לו..
אם אתה באמת רוצה ללמוד היטב על המערב אני ממליץ לך על "מבוקש" של יעקב לוינשטיין,
או "חיילים אלמונים" של ברק משהו (לא זוכר את השם המלא וגם את השם הפרטי אני דולה מהזיכרון כיוון שקראתי אותו מזמן)
אבל ישראל אלדד כותב שאחת ההחלטות הראשונות של מרכז לח"י שהוקם ע"י מיכאל [יצחק שמיר], הייתה להוציא ירחון מחתרתי רעיוני. ושזו הפעם הראשונה שהגיעו לידי אנשים חוברות על המחתרת, ושאנשים נחשפו לכך שיש מחשבה אידיאית והגיון פוליטי במחתרת.
ברור שההסברה הייתה מקבילה לפעילות, ולא כתחליף, אבל נראה ממה שהזכרתי שהיא התחילה אחרי יאיר.
מול מערכת המשפט והמודיעין היום לא היה לו סיכוי.
בקושי היו אוכלים היום את ההגנה.
אז את הלחי???
למדינה מסודרת?
תמיד אפשר הרבה
אבל הרבה יותר קשה
ומתוך המדינה על אחת כמה וכמה
הרי פיגועים עוד יש ובקצב כמעט מסחרר, והמטרה היתה הערבים.
הנקודת הנחה ממנה הם יצאו היתה שהבריטים הם המפריע.
במקרה דנן אני לא סגור על דעתי בנושא
המטרה המקורית היתה לעצור את הפיגועים,
ואז היה את כל הפיגועים ואז נהיה השלטון
זו היתה טעות שלי
(זה לדיון)
הרי היחס שלו ליהודים שלא אכפת להם מתקומת עם ישראל ומסרבים להכיר בה היה קשה,
ואכן היהודים האלה נלחמו בו בכל הכח
"..ובנין הבית השלישי כסמל ..."
אלא מה:תלוי מה היה מעמדו,אם היה קצין,שר וכדו' אז בכל תפקיד היה פועל לטובה.
יש גבול לדיקטטורה השמלאנית,אז ובטח שהיום!!
אתה בדרך כלל שומר על רמת טיעונים גבוהה,מעדת.
אבל אני לא רואה את עצמי עושה עכשיו ניתוחים פסיכולוגיים מי היה שנוי או דחוי יותר..
אפי' ניראה לי ששנאה הייתה יותר נגד בגין..
כאשר ידע שבגין נמצא שם.
נראה שלבן גוריון לא היה משנה כל כך אם בגין ימות בהפצצה הזאת.
רק אומר...
במדינה דמוקרטית וודאי שגם שטרן היה יכול להיכנס לפוליטיקה, להתברג בימין וכאשר הימין עלה לשלטון היה גם הוא מצליח לקבל תפקידי חשובים...
חשוב מאוד להבין את המרה שם ושל שני הצדדים זה לא כזה שחור לבן..
בכל מקרה,חסרים מקרים שמנהיג מחסל את המנהיג של האופוזציה?
בגי היה מוכר ומערך בעם הרבה יותר מאשר יאיר שלא נעשה עוול עצום.
המדינה.
אז כל יכולת השוואה ביניהם היא כמעט מופרכת.
הרי אין לך יכולת לדעת עד כמה יאיר היה מוכר אפילו "רק" בקום המדינה, אם היה חי עד אז.
ואין לך יכולת לדעת כמה הוא היה מוכר בתוך הפוליטיקה הישראלית לעומת בגין, לאחר קום המדינה.
בקיצור, כמעט שלא בר השוואה, לא במרחקי הזמן הזה ובעובדה שהוא נרצח הרבה זמן לפני קום המדינה.
המדינה.
אז כל יכולת השוואה ביניהם היא כמעט מופרכת.
הרי אין לך יכולת לדעת עד כמה יאיר היה מוכר אפילו "רק" בקום המדינה, אם היה חי עד אז.
ואין לך יכולת לדעת כמה הוא היה מוכר בתוך הפוליטיקה הישראלית לעומת בגין, לאחר קום המדינה.
בקיצור, כמעט שלא בר השוואה, לא במרחקי הזמן הזה ובעובדה שהוא נרצח הרבה זמן לפני קום המדינה.
ובקום המדינה הלח"י היו דחויים בהרבה מהאצ"ל.
אתה מסביר את זה שיצחק שמיר נהיה לראש הממשלה, הרי הוא היה מהלח"י, מאותה תנועה של יאיר שטרן.
בהתחלה ההגנה, שהייתה קשורה להנהגת היישוב, ואח"כ האצ"ל.
כך שלא ברור שהוא היה פועל מתוך המערכת.
איני יודע מה הוא היה עושה, ואני ממש לא בטוח שהייתי מסכים איתו.
לבין המדינה היהודית שהיא המטרה,שאני חושב אין מה לחלוק על כך שעם כל החסרונות שגם הוא היה רואה ומונה,הוא היה רואה במדינה את הגוף שאליו 'חתר'
וניראה לי מופרך לחלוטין לחשוב שהוא היה מקים מחתרת לפירוק המדינה ולייסוד חדשה!!!
לא מסכים קראתי עליו, ויכול להיות שאני גם רחוק מדרך החשיבה שלו.
ב. זה לא בדיוק לפרוש מארגון מחתרתי אחד לאחר, היה אז את ההנהגה הרשמית של היישוב.
ג. פירוק המדינה וייסוד חדשה נראה לי באמת מוזר [אמנם בהסתייגות שכתבתי ב-א.], אבל המרחק בין זה, לפעולה מתוך מוסדות המדינה גדול. [חשוב למשל על אנשי "ימין קיצוני", יש מספיק כאלה שלא מדברים במושגים של "פירוק המדינה", אבל גם לא פועלים מתוך המערכת].
וגם את כתבי ישראל אלדד ושב"ד
א. קשה לי לדעת מה הוא היה עושה.. - אקטואליה וחדשות כאן?
עדיין יש הבדל בין הנהגה רשמית של היישוב לבין כל מדינת ישראל לא חושב?!?
לא מאמין שהוא היה נוער גבעות וכדו' אבל אתה צודק שאינני בקיא בשיטתו בפרוטרוט.
לא טענתי שהוא היה נער גבעות וגם "נער בעות" זה יותר מדי כוללני.
בהנחה שהוא לא היה משתנה הוא היה הרבה יותר קרוב לנוער הגבעות מאשר לממלכתים..
כיוון שחזונו היה מלכות ישראל, בנין הבית השלישי וגאולת הארץ,
3 דברים שכיום לא קיימים אז סביר שאנשים שרוצים לחזור לזה יחשבו על הלגיטימציה שבדרכו
הוא נרצח בודד ועצוב בכוך קטן בדירת חברים
נגמר.
אנחנו חיים במציאות אחרת לחלוטין,
שכל השוואה מלאכותית בהכרח תחטא לאמת
ואכן המציאות שונה אך לא בכל המובנים
מה שלא היה בתקופתו!! מי שכ"כ אכפת לו מעמ"י מתנדב, מתפלל, עושה את המקסימום בישיבה או בצבא ולא מקים ארגונים קיצוניים!!
כמו לפוצץ מטעני חבלה במרכז השוק הערבי ולא מתנקש בנציב העליון של אמא בריטניה
וזה בדיוק מה שארגון שלו עשה, מה שאומר שאת טועה
ואם זה היה בציניות אז דע שזה לא במקום ההערה
או לפחות הדעות שלו
אתה דן על זה כשאלה עיונית מופשטת, או שאתה רוצה להוציא מזה משהו מעשי?
רק שאת המסקנות אני שומר בנתיים לעצמי כי זה קשור במכלול אחר
מישהו היה נותן לו לחדש את המחתרת?
חוץ מזה אין שום סיבה לחדש אותה. כל חידוש כזה פירושו קריאה למלחמת אזרחים. למי זה חסר בדיוק?
לכן ברור שהוא לא היה מחדש את המחתרת.
ובמחילה הדיון בשאלה הזו כרגע פירושו. האם אתם מכירים מישהו שיהיה מוכן בעת הזאת לקחת את השלטון בכח?
למה? כי אנחנו רוצים?
במילים אחרות: פלפול של הבל.
חיסול חמולת קוואסמה שר"י
לדוג'..
אז אין טעם להתווכח איתך בנושא כי אתה במילא לא תבין.
אבל יש אנשים שזה שאבות אבותיהם נלחמו על המקום כ"כ זה מזכיר להם מה הם צריכים לעשות על אותו המקום.
זה לא תרוץ או סיבה, רק תזכורת..
א הכוונה בתחימה זה לא סיבה, זה בכלל לא היה סיבה אלא רק שיר.
שיר זה לא סיבה אלא תזכורת.
ב לגופו של ענין אדם שרוצה להיזכר באומץ של אנשים על דבר שהוא רוצה לעשות בעצמו ולהיזכר בחשיבות שלו,
יראה לנכון לזכור את אבותיו לטובה בנושא

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.
אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.
אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??
לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.
סנקציות על מבוגרים זה סביר.
אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.
לפיד, הפסדת את הקול שלי.
חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,
על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,
על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,
זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,
ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.
א. ואם לא?
ב. גם אם היא מצליחה, עצם להתחיל את הזוגיות בצורה ארעית זה גרוע
ג. אם היא במילא תצליח אז לא צריך תקופת ניסיון
לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,
צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,
שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.
כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.
כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:
ברגועמי אמר שאין לו אינטרסים?
וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה
אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.
מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה
שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות.
הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה.
במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים".
בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו.
גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות...
אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש.
ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה.
היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה.
המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית.
בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול.
בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי.
ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.
יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.
ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.
איוב ששתק נידון ליסורים.
סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.
ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.
כי הגיעו מים עד נפש.
אז כן, אני מברך את בצלאל.
תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".
ולהם הוא מקשיב.
כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו
הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.
"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.
מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.
ועל זה לא יסולח לו בקפלן
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
ארגון תנא דבי ישמעאל.
הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?
הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת
הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?
הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל
הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
מרדכיבסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)
מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90
עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.