חשבתי שבזה שבנט יקח את תיק החוץ הוא יצליח להגיע להנהגה ואולי יעשה בדרך פחות נזקים, כשאני אומר נזקים אני מתכוון לדרך הפשרנית שהוא מקפיד להציג בשיחותיו בעניינים מהותיים שאינם כוללים את נושא א"י השלימה, לשיטתו ללא ויתורים ויכולת להיות רלוונטי אינך יכול להתקדם בנושאים אלו, ואכן הוא צודק במובן מסוים בדרך הקצרה של השגת מנדטים ופופולריות לא ניתן להתקדם ללא ויתורים והנגשה של העולם האמוני והתורני אבל בדרך הארוכה שכזכור עם הנצח אינו מפחד ממנה.. אכן ניתן להגיע לתוצאות מרשימות רק צריך להאמין באמת בעם שלנו..
אני כן מציע לו, תחזק את החינוך הדתי, ישיבות גבוהות הסדר ומכינות, מדרשות אולפנות וישיבות תיכוניות תלמודי תורה, תחזק את הגרעינים התורניים, תחזק את הגורמים העסוקים בלהביא תורה שלימה קדושה לא מתנצלת כמובן לבתי הספר האלו המוגדרים אינם דתיים.
אל תנסה לחנך את החרדים הם יודעים מה הוא חינוך ולעבר המדינה הם יתקדמו בעצמם.. אל תנסה לקבל מגורמים עם כסף גדול מסרים קטנים וגם תזהר מנוצרים 'אוהבים'..
תעשה דברים על פי מה שאתה מאמין ולא רק כי אין ברירה וחייבים להציל גם אם בשל כך תעשה פחות דברים אבל תעשה אותם באופן איכותי..
אני מאוד רוצה להאמין שזה אפשרי אבל יש תחושה שכמו שהתאכזבנו עם הרבנות הראשית, כך נתאכזב בחינוך, ואני כן חושב שלדאוג לתלמודי תורה ולישיבות זה לא לדאוג למגזר! זה ממש לדאוג לעם ישראל לדבר האמיתי למשפחות ואנשי תורה שחיים תורה שלימה וגדולה והם לאט ובאמת יביאו אותנו אל הדרך עולה לישועה והתקרבות אמתית ונכונה לעם ישראל, והעיקר לקב"ה ביחד עם כולם..
תעזרו לי להיות אוטפטימי, ולבנט לצעוד בכיוון הנכון, כדאי לדעתי, להתמקד בעשה טוב, וגם לא פחות חשוב סור מרע..