ממחר: עיצומים בביטוח הלאומי
מחר יחלו עובדי המוסד לביטוח לאומי לגרום לשיבושים בפעילות סניפי המוסד לביטוח לאומי ברחבי הארץ, קבלת קהל תתקיים עד השעה 10:30 בלבד.
מחר יחלו עובדי המוסד לביטוח לאומי לגרום לשיבושים בפעילות סניפי המוסד לביטוח לאומי ברחבי הארץ, קבלת קהל תתקיים עד השעה 10:30 בלבד.
יו"ר ההסתדרות: מפלגת העבודה חייבת לדרוש כתנאי הכרחי לכניסתה לממשלה את העלאת קצבאות הזקנה.
שרגא ברוש: השרה ציפי ליבני הבטיחה לי באופן אישי לפעול להקמת מועצה כלכלית-חברתית; זהו צו השעה. הקמת מועצה שכזו תוסיף 1.5% לצמיחה.
הדולר פתח את השבוע כשהוא רושם הפסדים נרחבים אל מול המטבעות העיקריים על רקע פסימיות לגבי יעילותה של תוכנית החילוץ.
יצואני הדבש הגדילו את מכירותיהם לקהילות היהודיות בארה"ב, קנדה, אנגליה, בלגיה, גרמניה וצרפת בכ- 15% בממוצע.
מניתוח רבעוני על השכר בתעשייה עולה כי קיימת ירידה ריאלית של 3% בשכר עובדי ההיי-טק ברבע השני של 2008 והממוצע עומד כעת על - 16,189 שקל לחודש.
הדולר האמריקאי סוגר את השבוע החולף בעליות אל מול היין, כאשר רק ביום שישי צנח היין קרוב ל 1.5% כנגד השטר הירוק.
לאור המשך מגמת הירידה במחיר הנפט בשבועות האחרונים ולמרות העלייה שחלה בשבוע שעבר, הודיעה אל על כי היא מוזילה את תוספת הדלק.
ד"ר מיכל סגל, יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים: ברוב מפעלי התעשייה יחלקו היום את השי לחג.
המסחר בבורסה של תל אביב נפתח בזינוק של 6%-7% במדדים המובילים, זאת עקב ההנחה לפיה תכנית הסיוע הבומבסטית בארה"ב תסייע גם למשקיעים בארץ.
הבורסות בעולם זינקו אתמול (שישי) והשיגו רווחי ענק, לאחר שארצות הברית הציגה תוכנית חירום של מחיקת חובות.
עובדי גן המדע במכון וייצמן טוענים שהמוסד האקדמי פוגע בזכויותיהם, לא משלם להם בזמן ולא על כל שעות העבודה.
המשבר הכלכלי הכלל עולמי וירידת הדולר אינם פוסחים על עולם הישיבות. ראשי מוסדות מחפשים אחר תרומות בעולם, וגם אז, התרומה בדולר והתשלום בשקל.
למרות הדיונים בממשלה על חוק פינוי פיצוי, נרשמת עלייה של עשרות אחוזים בביקוש לדירות ביהודה ושומרון.
המשקיעים מחפשים מפלט בטוח, הסחורות עולות הדולר מאבד גובה. מומחי פינוטק סבורים כי לפחות בטווח הבינוני מחירי הנפט והזהב יחזרו לעלות.
מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, פרופ' זילברפרב, סבור כי המשבר בארה"ב ישפיע קלות בלבד על המשק הישראלי המוכיח שוב כי הוא עומד על יסודות מוצקים.
פיטורי עובדי כוח אדם של נמל אשדוד בוטלו לאחר תביעה שהגישה ההסתדרות. "נפעל נגד כל מעסיק שינסה לעקוף את החוק ולפטר עובדים".
התעשיינים: השקעה של 5 מיליון ש"ח בענף המחצבות הפכו את הענף למקום עבודה בטיחותי לכ-5,000 עובדים ב-20 המחצבות בישראל.
מנהלי הכספים בתעשייה סבורים כי משבר כדוגמת המשבר הפיננסי בארה"ב יכול להתרחש גם בישראל אולם הסבירות לכך נמוכה באופן יחסי.
המסחר ב"וול סטריט" נסגר במגמה חיובית, בתום יום מסחר הפכפך, על אף החלטת הנגיד האמריקני להותיר את הריבית ברמה של 2%.
המדדים המובילים ב"וול סטריט" נסחרים בשעה זו דווקא בעליות שערים, זאת על רקע ההערכות כי נגיד הבנק המרכזי האמריקאי, בן ברננקי, יוריד את הריבית.
בעקבות שוקי ההון ב"וול סטריט", במזרח הרחוק ובאירופה, קורסת גם הבורסה של תל אביב. המדדים המובילים צנחו היום בלמעלה מ- 5%.
המשבר המחריף בכלכלת ארצות הברית, שבא לידי ביטוי בקריסת בנק ההשקעות ליהמן ברדרס, סוחף איתו שוקי הון נוספים בעולם ובתוכם הבורסה של תל אביב.
בקשתו של בנק ההשקעות הרביעי בגודלו בארה"ב להמן ברדרס להגנה מפני פשיטת רגל נדחתה ומנייתו צללה בכ- 95%. סקירת חברת "פינוטק"
קיבוצי חבל מעון, שהם מגדלי הירקות הגדולים בישראל, צופים ירידה של 70 מיליון שקל בהכנסות, לטענתם בשל הקיצוץ במים.
פרופ' סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל, ופרופ' שלמה יצחקי הסטטיסטיקן הממשלתי ומנהל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חתמו היום על מזכר הבנות.
האם האינפלציה בישראל יצאה משליטה? מדד חודש אוגוסט עלה ב- 0.8% והוא מצטרף למדדים קודמים שהיו גם הם גבוהים באופן משמעותי מהתחזיות המוקדמות.
המשבר הפיננסי בארה"ב, אשר החריף עם הכרזת בנק ההשקעות הרביעי בגודלו על פשיטת רגל, הביא את הבורסה של תל אביב להיסגר בירידות שערים חדות.
ארגון לתת הרוכש סל בסיסי של מוצרים עבור המשפחות הנזקקות, אומר כי שיעור ההתייקרות לסל הסיוע בשנת 2008 בהשוואה ל-2007 עומד על 22.85%.
סקירת מט"ח של חברת "פינוטק": הדולר חוזר להיחלש. התחזית לריבית הפד משתנה בשל הדאגה לבנק ליהמן ברדרס.
בנק ההשקעות הרביעי בגודלו בארה"ב, ליהמן ברדרס, הגיש הבוקר בקשה לפשיטת רגל ולהגנה בפני נושים.
41% ממפעלי התעשייה הקפיאו את השכר במחצית הראשונה של 2008 בשל התיסוף ו-58% יאלצו לעשות כך במחצית השנייה של השנה.
מאות אזרחים פנו למועצה האזורית שומרון וביקשו לסייע למשפחה שבנה נדקר ביצהר בשבת ולמשפחה שביתה נשרף. אביו של הילד סיפר לערוץ 7 על רגעי האימה.
בשנת הלימודים הנוכחית הוכפל מס' התלמידים שלומדים מקצועות טכנולוגיים במסלול טכנאי מוסמך ותעודת בגרות מ-1,250 אשתקד לכ-2,700 השנה
שר האוצר במפגש עם ראשי המשק: אישור התקציב האחראי על ידי הממשלה דווקא בעת הזו, משדר מסר של יציבות לשווקים בארץ ובעולם.
הועדה המייעצת לחברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה המליצה על חלוקת 25 מלש"ח לפרויקטים לסיוע לניצולי שואה. החברה אימצה את ההמלצות במלואן.
יבוא הירקות לישראל בשנת השמיטה הגיע ל-20 אלף טון מתוך צריכה של מיליון וחצי טון, כך עולה מנתונים שנמסרו בכנס תנועת הקיבוץ הדתי.
31% מחברות התעשייה פיטרו עובדים בשל הדולר החלש במחצית הראשונה של השנה, כך עולה מסקר התאחדות התעשיינים בנושא השפעת התחזקות השקל.
הכספים שקיבלו הקיבוצים ממכירת תנובה מסייעים לרבים מהקיבוצים לקבל ערבויות להסדר חובותיהם.
בכירי המגזר העסקי נפגשו היום עם עם שר האוצר. שר האוצר הציג את עקרונות תקציב 2009 ואמר כי "יש להיערך לכך שהכלכלה הגלובלית תשפיע על ישראל".
1,000 כיסאות גלגלים חדשים נוספו ליד שרה, תרומת הארגון היפני "אגון-שו". בטקס שהתקיים אתמול השתתפו עשרות חברי הארגון שהגיעו לי-ם.
משרד האוצר מעריך כי בשנים 2008 ו-2009 קצב הצמיחה יהיה נמוך יותר, בשל האטה בצמיחה העולמית.
סקירת מט"ח של חברת "פינוטק": הדולר האמריקאי נסחר בשיא של שנה אל מול כל המטבעות המובילים.
יו"ר המאבק להחזרת הסייעות לילדים המוגבלים מברכת על החלטת ביהמ"ש לבטל את השלילה האוטומאטית של שימוש בסייעות החינוך המיוחד.
המסחר בבורסה של ת"א נסגר בירידות שערים, לאחר שבמשך חלקים גדולים מיום המסחר נסחרו המדדים המובילים דווקא בעליות שערים משמעותיות.
נשיא המדינה, שמעון פרס, ושר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן-אליעזר ביקרו היום (ב') בתחנת הכוח "אורות רבין", ליד חדרה.
סקירת מט"ח של חברת "פינוטק": תוכנית ההצלה האמריקאית משנה את התמונה.
חברת תעופת התובלה הישראלית 'ק.א.ל.' הפכה לאחת החברות הראשונות בעולם שקיבלו תעודת הסמכה של ארגון הגג של חברות התעופה הסדירה.
הסתיימה ללא תוצאות הפגישה שנערכה הערב בין משרד האוצר, התחבורה, ההסתדרות וועדי העובדים בנמלים, במטרה למצוא נוסחא לפתרון הסכסוך בנמלים.
ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית חוק המעניק לנפגעי עבירות סחר בבני אדם זכאות לסיוע משפטי חינם.
במחצית הראשונה של 2008 נרשמה עלייה של 1.4% בשכר הממוצע למשרת שכיר במחירים קבועים לעומת המחצית השנייה של 2007.
ההסתדרות חתמה על הסכם שבמסגרתו יקבלו עובדי ענף האפייה תוספת שכר של 9% אשר ישולמו בשלושה מועדים.
התאחדות התעשיינים איתרה עבור תעשייני הצפון - 800 הזדמנויות עסקיות, מ-12 פרוייקטי ענק, בהיקף של כ-2.1 מיליארד דולר.
אלפיים חברים רשומים בלשכת קנדה-ישראל שהפכה אבן שואבת לאנשי עסקים ישראליים המעוניינים לנצל הזדמנויות עסקיות.
חברת סוני קוראת לצרכנים להחזיר 440,000 מחשבים ניידים מכל העולם, עקב תקלה טכנית העלולה לגרום לחימום יתר של המכשיר.
סקירת מט"ח של חברת "פינוטק": עד כמה הדולר עשוי ליהנות מהאטה גלובלית?
ספקית האינטרנט 'רימון' מסכמת בימים אלו את שנת הפעילות במהלכה הצטרפו לגלישה בטוחה ואיכותית באינטרנט, 15,000 לקוחות.
קרן הפנסיה "גילעד ריווחית" של קבוצת הביטוח "הראל" נבחרה לשמש כקרן הפנסיה של למעלה מ- 4,500 עובדי מוסדות החינוך הציוני- דתי.
תנודתיות רבה אפיינה את המסחר בשוקי המניות בעולם, בחודש אוגוסט, על רקע ירידת מחירי הנפט ועלייה בשער הדולר ביחס לשקל.
אגף הרווחה בעיריית ירושלים יפתח מחר וביום ראשון קו פתוח לפניות הציבור בעקבות ריבוי מקרי האלימות במשפחה.