אך ברור לי לחלוטין למי לא אצביע.
לא אצביע למי ששנאה מפעפעת בתוכו ופוסל יהודים יקרים.
לא אצביע למי שהתברר שהאמינות שלו היא אפס.
כי אם ברשימה לכנסת לא מסוגלים לותר על האגו
גם במאבק על ארץ ישראל אי אפשר לסמוך עליהם.
בכל מקרה, למפלגת השקר והשנאה
אלו שיש בתוכם שנאה למי שלא חושב כמותם ופסילה אישית, ואלו שמשקרים ומפירים הסכמים ולא עומדים בלחצים
לא אצביע בכל מקרה.
מי שמשקר ומונע מאגו, גם במאבק על ארץ ישראל אי אפשר לסמוך עליו.
מי שזייף הסכם שחתמו איתו בסבב א', שלא יתלונן כשמפרים הסכם חתום איתו בסבב ג'.
איך אמרת? "על דאטפת"...
נכון. יש הבדל בין מו"מ לבין הסכם,
אבל גם יש הבדל בין מו"מ לבין סיכום והחלטה של מנהיגה הרוחני של המפלגה;
יום לפני שאיתמר חתם עם הרב רפי, נפגשו הרב ליאור והרב טאו ו**החליטו** על ריצה משותפת של עוצמה ונעם.
כמובן, הפרט הזה זה לא נכתב בהודעת היח"צ על כך
שיצאה רק שבוע לאחר מכן כשהסיכום לא היה רלוונטי... (מקור לקמן).
נכון, הם לא "חתמו על הסכם" כי אין זה מתפקידם,
אבל מילה של מנהיגים רוחניים אמורה להיות שווה לפחות כמו חתימה בין עסקנים.
איתמר שבר לרב ליאור את המילה והלך נגד החלטה של מנהיגה הרוחני של מפלגתו (ולא בפעם הראשונה, אגב).
בגלל המהלך שלו נעם נאלצה להודיע שלא תרוץ והפסידה את סבב הבחירות הזה.
אז במחילה, שלא יטיף מוסר.
תצביע למי שבא לך, רק אל תזרוק קולות לפח.
ובבקשה, תחסוך לנו את ההסברים המופרכים למה הפעם עוצמה עוברת.
בכל אופן כל הפוליטיקה המגזרית הזו רק מעוררת תחושת קבס יותר ויותר.
לבנט וסמוטריץ ופרץ במצב שנותר בטוח לא אצביע.
למי כן? לא יודע.
מה שבטוח שאי אפשר להתלונן על איתמר אם יחליט לרוץ עד הסוף וישרוף קולות.
לא רציתם או את עוצמה?
הדרתם את 84 אלף מצביעי עוצמה?
אל תלוננו.
ובבקשה, תחסוך לנו את ההסברים המופרכים למה הפעם עוצמה עוברת.
היא תקבל רק פחות משקיבלה בפעם הקודמת. הרבה פחות.
אעשה מה שאחשוב שהקב"ה רוצה ממני במצב שנוצר.
מי שישרוף קולות זה בנט שהטיל וטו. בצלאל ששמח מאוד במצב שנוצר לדפוק את הרב רפי ואת בן גביר
וכל אלו ששתקו ונתנו לזה יד.
אני מקווה שלהבא תתייחס יותר ברצינות לניתוחים ולהערכות שלי או לפחות בקצת פחות זלזול (ולא, אני לא נביא).
ראובן הולך בדרך ורואה לפניו את שמעון שנופל לו 10 שקל מהכיס ומתקדם הלאה במהירות וכמעט נעלם מעיניו.
הוא לא מהסס פעמיים הוא רץ ומרים את ה10 שקל ורודף אחריו ואומר לו נפל לך 10 שקל.. ומחזיר לו.
לוי שרואה הכל מהצד ניגש אחר כך לראובן ואומר לו, למה החזרת לו? הרי לכסף אין סימנים, והוא היה מתייאש מזה, וזה היה יכול להיות שלך, לא היית חייב להחזיר לו, חבל שלא למדת קצת גמרא..
עונה לו ראובן: איזה מזל שאני לא חכם כמוך, כי אם הייתי חכם ולמדן כמוך הייתי גנב..
כאילו שאני עשיתי כאן משהו חץ מלהקיז דם כדי למנוע מאיתמר לעשות שטויות.
תראה כמה הוא "לא חכם בפוליטיקה" (ביטוי שלך!) וכמה טעויות מזיקות הוא עושה,
ותבין מה הוא עלול לגרום אם ייבחר אי פעם לכנסת.
לא תזיק לך קצת יותר ענווה אחרי כ"כ טעויות שכתבת כאן.
אבל טוב, ממצביעי עוצמה כנראה אין לצפות שיודו על האמת.
איך אמר בצלאל? "איתמר ואמת לא הולכים ביחד"...
שים לב שאפילו כשאני מתאר לך מה היה לפני שחתם, תשובתך היא "אין לי מושג אם זה נכון או לא"...
ככה גם חשבתם כאן כשטענתי שההסכם בסבב א' הוא לא 4 - ו-8:
את זה כנראה לא נדע לעולם - אקטואליה וחדשות
היום כולם יודעים שאיתמר זייף הסכם, חוץ ממך כנראה.
מישהו דיבר עליך ספציפית?
דיברתי על עצמי. מעדיף להיות תמים ופחות חכם מאשר נכלולי ושקרן (ולא מתכוון אליך).
למרות שזלזלת בפרהסיה שאין גדולה ממנה בימינו.
אגב - זה משהו שהרב רפי לפחות ניסה לעשות אתמול (קישור ראשון לקמן),
וגם בצלאל היום - למרות שהוא הכי פחות אשם כאן (קישור שני לקמן).
אבל "לבצלאל קרה משהו" ואיתמר מושלם...
"נציל את מחנה הימין; מבקש סליחה מבן גביר" - סרוגים
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/424533
א. זאת מחאה נגד כל ההנהלות של אנשי ימינה, להצביע לג' זה פחות משמעותי.
ב. הם יוכלו לדרוש מקומות טובים בבחירות הבאות (שאולי יהיו עוד חצי שנה), כמו שעכשיו הם כמעט קיבלו אם רק הבית היהודי היה חותם לסמוטריץ'.
מסכים שהיה אולי סיכון
אבל א"א לומר חד משמעית שהם לא היו עוברים
אוסלו עבר על קול
אתה סומך על שירלי פינטו (מקום 9, עם חוק נורווגי היא אולי בפנים) שאף אחד לא באמת מכיר אותה?
או על הרב פרץ שמוכן לעשות הכל בשביל לשמור על הכסא שלו?
או על בנט שמדבר על אוטונומיה לפלסטינים?
(וכמובן שגם א"א לסמוך על ג' או ש"ס)
מצטער שאני לא מסוגל לסמוך על גפני בענייני א"י
והם חתמו פעם קודמת
בבחירות האלה הם עדיין לא חתמו

אבי רבינא | כ' באלול תשעח 13:32 31.08.18
הקרב באלעד: לאחר מכתבו החריף של יו"ר 'שלומי אמונים' סגן השר מאיר פרוש ליו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני על החלטתם כי בנו ישראל פרוש יתמודד שוב לראשות העיר אלעד, בטענה לאי כיבוד ההסכם מצד 'דגל' בבית שמש, משיב היום (שישי) ח"כ גפני במכתב חריף משלו בו הוא שולל מכל וכל את טענות פרוש לקשר בין ההסכמים באלעד ובבית שמש ומתריע מפני הבאות.
את מכתבו פותח גפני וכותב: "על פי ההסכם שנחתם ב-ו' תשרי תשע"ד נקבע כי 'סיעת דגל התורה תתמוך ותפעל בכל יכולתה לבחירתו של ישראל פרוש לראשות עיריית אלעד" וכך אכן נעשה'.
"בהמשך ההסכם: 'בבחירות המוניציפאליות בשנת תשע"ט תתמוך סיעת שלומי אמונים במועמד של דגל התורה לראשות העיר ותפעל בכל יכולתה לבחירתו', הפרתם את ההסכם הזה, וכך אמרנו לכם בפגישותנו הראשונות שהיו לאחרונה".
גפני תוקף בחריפות את פרוש וכותב: "פעלתם בכל יכולתכם בקרב רבני ועסקני דגל התורה למנוע בחירת מועמד של דגל התורה והצלחתם לזרוע בוקה ומבולקה ומחלוקת קשה מנשוא, עשיתם זאת אף בשעה שהיה מדובר שאיש מטעמנו יתמודד לראשות העיר בית שמש".
באשר להסכמים ביניהם, כותב גפני כי "נחתמו בינינו טרם הבחירות המוניציפליות בשנת תשע"ד מספר הסכמים, אחד כללי, השני אלעד, השלישי בית שמש והרביעי ביתר, חפשנו ולא מצאנו כל קשר אפי' לא ברמז בין הסכם בישוב אחד למשנהו, אין מילה אחת ואף לא רמז להסכם באלעד להסכם בבית שמש שגם לגביו הודענו שנכבד אותו ככתבו וכלשונו ואתם מנסים חודשים ארוכים לקשור מין בשאינו מינו כאמור אף ללא עילה בישוב השני, כלומר אתם מפירים את ההסכם הברור באלעד להסכם שאנו נכבד כאמור בבית שמש, מצ"ב ההסכם, עד לרגע זה אין הפרה בהסכם בבית שמש".
"זכותה של דגל התורה להחליט על מועמד מטעמה לראשות העיר אלעד או לתמוך במועמד אחר וזה יוחלט בימים אלו, אין לכם עפ"י ההסכם זכות להתערב בכך ובוודאי לא את אשר אתם עושים כאמור", כותב גפני.
גפני מוסיף וכותב כי "אין בדברינו אלו לגרוע או לפגוע ח"ו בתפקודו של בינך הרב ישראל פרוש כראש עיר, אולם אין בהסכם כל אמירה באם ראש העיר המכהן מטעמכם יצליח - לא יתבצעו החילופין האמורים, ואין כל אמירה כי דגל התורה לא תצליח להעמיד מועמד מוכשר מטעמה לטובת התושבים וכו'".
לסיום הוא כותב כי "הפרת ההסכם על ידכם תגרום לפריצת כל המסגרות שנבנו בדי עמל ביהדות החרדית ותגרום לכך כי איש לא יאמין לרעהו ח"ו אף בהסכמים חתומים".
לרב רפי היתה סיבה אמתית מאוד להפר:
ההסכם היה מקח טעות.
כולו היה מבוסס על ההנחה שבצלאל יצטרף ובשום מקום לא נכתב בו שום תרחיש אחר.
מלבד זאת, המפלגה לא ייפתה את כוחו להשמיד אותה ואין שום תוקף לחתימה שלו על הסכם שמוביל למחיקה מוחלטת וסופית (לא שמצבה הנוכחי טוב בהרבה...)
הוא פנה אליו באותה הצעה בה פנה לבית היהודי ובצלאל סרב.
מסיבה פשוטה: הוא ידע שבמצב כזה הרב רפי סוגר עם בנט...
איתמר מנע פריימריז בחבל ההצלה שהושיט לרב רפי מהלחצים של בצלאל.
אם לא היה חותם עם הרב רפי באותו יום שישי, סביר שבמוצ"ש הרב רפי היה נשבר ויוצא למפקד.
השלה את עצמו ומה לו כי ילין?
הוא ידע מצוין שכל ההסכם על דעת שבצלאל מצטרף.
קרא את ההסכם ותבין זאת לבד:
קרא את ההסכם ואמור לי מה קורה אם סעיף 2 לא מתקיים במלואו - אקטואליה וחדשות
אני רואה את גלי הכעס מצד בן גביר כלפי הרב רפי פרץ, ולא מבין היכן הפשע הגדול והבלתי נסלח בביטול ההסכם.
אמת, הסכמים צריך לקיים. אבל מנגד, הסכם הוא לא התחייבות בלתי חוזרת לביצוע התאבדות משותפת.
גם "הסכם ההסכמים" – חתונה כדת משה וישראל – ניתן לפעמים לביטול כאשר מי מהצדדים חושב שההסכם אינו נעים ונוח עבורו (גם אם אין הונאה), הלא לשם כך יצרה התורה את המושג המוכר ע"פ הסטטיסטיקה לכל זוג שלישי: "גירושין".
בן גביר טוען "הרב רפי הונה אותי", ובכן, המושג הונאה משמש בד"כ לתיאור מצב בו מוציאים ממאן דהו דבר במרמה.
מישהו יכול להסביר לי מה הוציא רפי פרץ מבן גביר? התשובה היא: כלום.
האם לבן גביר הייתה איזו אלטרנטיבה אחרת לרוץ איתה?! כנ"ל התשובה שלילית.
אפילו מפלגת נועם לא תרוץ עם עוצמה יהודית ששילבה ברשימתה אישה.
ההסכם היה אפוא מתנה חד צדדית מצד הבית היהודי לעוצמה יהודית.
הבית היהודי התחייב לשלב את נציגי עוצמה יהודית ברשימה, מתוך מחשבה שכך ירוויח עמדת מיקוח טובה יותר מול האיחוד הלאומי.
עוצמה יהודית לא נתנה כלום בתמורה ולא הפסידה כלום.
ברגע שסמוטריץ' עשה למחנך הרב רפי בית ספר וסגר עם בנט, התרגיל למעשה נכשל, הבית היהודי היה בסכנה קיומית של אחוז החסימה, וכל שנותר היה למצוא הסדר מציאותי חדש.
לבן גביר ברור היטב שרפי פרץ לא הונה אותו. כשהוא חתם, ועד שעה לפני סגירת הרשימות, הוא נאחז בכל כוחו בהתחייבותו והיה נחוש לקיים ההסכם.
גם תחת מכבש רה"מ ורבני הציונות הדתית הוא לא נשבר וצייץ "מילה זו מילה", רק כאשר עידית סילמן ערקה וקווי המפלגה החלו להתמוטט סופית, הוא הפנים שזו לא שאלת ההסכם אלא שאלת הקיום, ונאלץ בדמעות לבטל, כשהוא מבקש שוב ושוב סליחה.
גירושין הם לא דבר נעים, אבל הם גם לא הונאה, בוודאי לא מעשה נוכלות. הם סיטואציה מציאותית שלעתים מחוסר ברירה נאלצים לבחור בה, כאשר החתונה הובררה כמשגה.
הסיפור האמתי לטעמי, הוא זהותם של המחותנים: עו"ד איתמר בן גביר אדם חביב, מפולפל, כנה, ואהוב על רבים, שרק תדמית הכהניזם מונעת ממנו להיות מנהיג מגזרי בקנה מידה משמעותי פי כמה.
מולו, הרב רפי פרץ, שהגיע כמחנך מוערך, טייס ורבצ"ר, עם ציפיות גבוהות לשיקום המפלגה, והתברר כאיש חינוך שהגיע בטעות לבית הספר הפועל בשפה שאינו דובר.
קל לאהוב את בן גביר, קל לשנוא כיום את רפי פרץ ששגה רבות. אז זה מה שעושים, כל היתר הם התירוצים.
הכעס על רפי פרץ הוא למעשה כעס האכזבה על מצבה של המפלגה. הוא מחנך דגול ופוליטיקאי לא משהו. אם היה פוליטיקאי מוצלח יותר, ביטול ההסכם היה נסלח לו.
לכל יתר השותפים במפלגה, בוודאי שאין לבן גביר זכות לבוא בטענות. בנט וסמוטריץ' לא חתמו עימו ולא הבטיחו לו מאומה. זכותם לרצות רשימה בלעדיו, או מפני שהם סבורים כי הוא מרחיק קהלים מסוימים, אפילו אם סתם הוא לא בא להם טוב בעין.
באופן אישי, איתמר בן גביר הוא איש רעים, חריף ומצחיק, שתמיד כיף לתפוס איתו שיחה. רפי פרץ לעומת זאת, ממש לא כוס התה שלי. אבל אם למישהו צריך בן גביר לבוא בטענות, הרי זה בעיקר אל עצמו: בבחירות ספטמבר הוא קיבל הזדמנות פז – הצעה למקום השמיני ברשימת ימינה. הוא דחה את ההצעה בבוז, ופנה לריצה עצמאית.
מניתוח תוצאות הבחירות עולה, כי שילוב של ימינה עם עוצמה יהודית היה מביא 9-10 מנדטים (גם אם היה בורח מנדט כתוצאה מההסכם). כלומר, בן גביר היה ח"כ בוודאות ומטהר את תדמיתו. זו הייתה טעות עצומה. על היומרה הזו הוא משלם כעת מחיר כפול: גם לא נבחר אז, וגם היום כולם יודעים שאין לו את היכולת לעבור את אחוז החסימה.
הכותב הוא מגיש המהדורה המרכזית ברדיו קול ברמה, ומגיש בערוץ כנסת
"מילה שלו זה מילה": היועץ הקרוב של הרב רפי בטור אישי- סרוגים
בנוסף לקודם -
הפעם עברתי ישר לטקסט... - אקטואליה וחדשות
גם כאן - מצורף בטקסט:
"אני מכיר את הרב רפי היטב 17 שנה. מילה שלו זה מילה. נקודה.
כאחד הבודדים שהיו איתו בחדר ברגע ההכרעה אני יכול לומר דבר אחד - אדם שקרן לא מקבל החלטה שכזו בכזה קושי. זה לא איש שקרן ולא משנה כמה תציצו את זה.
זה פשוט לא הבן אדם.
כואב לי מאוד, כואב לי על השקרים, על התככנים, על התדרוכים הנבזים לאורך כל השנה. אבל אני לא ארחיב, לא אפתח פה צילומי מסך והקלטות ולא אשתף אתכם במה שאני יודע. שהיה באמת.
זה לא אתי ולא רציני אבל דבר אחד ברור לי - ליבי שקט. עולם שלם עמד מנגד. עולמו האישי של הרב רפי מול עתיד הימין, הציונות דתית והבית היהודי. וככה בחר הרב רפי - תכפישו אותי עד יום מותי ואני לא אזרוק לפח 3 מנדטים של הימין לפח.
קדימה, תנו בראש תכפישו. אבל אתם לעולם לא תגיעו לעמדת הנהגה, עמדה בודדת שמקבלת אהבה התלויה בדבר.
וכן, שהמים חמים הנקניקיות צפות. הנקניקיות האלה יודעות לשלוח הודעה בפרטי "תומך בך הרב רפי" אבל מאחורי גבו להכפיש ולבזות. הם יודעות גם יודעות את האמת. חלקם.
אז אפשר לומר "הרב רפי לא קשור לפוליטיקה". ואתם יודעים מה? אני שמח בזה שהרב רפי לא פוליטיקאי. וכל כך למה? כי כמו שאמר מאיר אריאל "זה לא נורמלי להיות נורמלי" ככה ממש אני מסתכל כבר שנה על אנשים שהטוויטר מניף כ'פוליטיקאי על' אבל נחש ונבזי הוא. יהיה אשר יהיה. והרב רפי הוא לא נחש, לא נבזי ומנהיג מזן אחר לחלוטין.
בחדר בלשכה בכנסת 15 דק' לפני הגשת הרשימות ראיתי בן אדם קר רוח שטובתו האישית היא האחרונה שמעניינת אותו. זה היה פרדוקס מטורף, דקה לפני זה אחת שהרב רפי ירק עליה דם חתכה פוליטית בצורה בוגדנית וגועלית.
אישית, יש הבדל עצום בין אדם שבוחר להפר הסכם בידיעה ברורה שעתידו הפוליטי מחוסל ושמו האישי יבוזה לבין אחת ששורפת את הבית בגלל מיקום אישי ברשימה לכנסת.
אני לא יודע לאן זה ילך אבל דבר אחד יש לי לומר לכם- אני, יוני ורנר, לא שמח שהייתי תלמיד שלו. יודעים למה? כי לרגע אחד, גם בגיל 36 לא הפסקתי להיות תלמיד שלו. מביט ולומד.
אני מכיר ושומע הרבה כאלה שיוצאים עליו בקבוצות ובתקשורת. גם אם הם היו חברי כנסת (שבאותו יום עוד ניסו לשריין לעצמם מקום בימין החדש…) וגם אם הם אזרחים מהשורה, אם הם היו נמצאים בשנה האחרונה בחדרי החדרים ובצמתי ההחלטות שהרב רפי הכריע בהם אני מניח שזה היה נגמר אצלם בהתקף חרדה בלתי הפיך.
המקלדת סופגת הכל. האוויר מקבל הרבה רפש ורק דבר אחד צריך אדם לשאול את עצמו- האם ביום מותו ליבו יהיה נקי? כל השאר זה הבל".
יוני ורנר הוא יועצו הפוליטי של הרב רפי פרץ במשרד החינוך, מתגורר ביישוב שלומית ועבד בעבר בתחום הניהול החינוכי.
התחייבו לאלי ישי במועד א' שאם יקבלו 250K קולות -
ימנו עובד מיוחד לטיפול בפניות קהילת "כיסא רחמים" ומוסדותיה.
קיבלו "רק" 249,049. חסרים 951 קולות.
התוצאה: אלי ישי לא סיפק את הסחורה ולא יקבל גם את המעט הזה...
נידון כאן בפורום כבר בעבר:
כל מנדט מעבר ל-6 מקרב את אורית סטרוק לכנסת.
ב-6 מנדטים יקבלו 2-3 שרים וסטרוק תהיה בחוץ.
ב-7 או 8 יקבלו 3 שרים לפחות והיא תיכנס.
החוק הנורווגי מאפשר גם לסגני שרים להתפטר באותו אופן (ע"ע יהדות התורה).
ויכולים לקבל גם 8.
תצביע לג' ש"ס, טב או מחל. רק אל תזרוק קולות לפח.
אחרת כולנו באופוזיציה.
וקח בחשבון שהחרדים יכולים לערוק ולכת עם חוסן לישראל ותל"ם (בלי לפיד) ולהקים ממשלה עם השמאל.
אלא אם יהיו לימין 61 סוף סוף.
אם אתה מצביע למפלגה שלא עוברת - פגעת בסיכוי שזה יקרה.
הצבעת למפלגת ימין שעוברת - העלית את שלטון הימין.
אם השמאל ישיג 61, גם בצלאל יהיה חסר השפעה ובוודאי לא יהיה שר.
כולנו באופוזיציה.
אפשר בהחלט למזער את הנזק שלהם לרמה כזו שתאפשר ממשלת ימין בלי פרישה שלהם.
השאלה היא כמה טיפשים יש בציבור מצביעי הימין.
לא מוכן לזרוק את הקול שלי לפח
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
מרדכיבסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
יש חשיבות במאבק על תפיסת שטח ויש ערך עצום בבניה לגובה. בעיקר כלכלי, אבל לא רק.
זה כלכלי לירון זמביש וסמוטריץ'.
אולי אני טועה ויש עוד ערך לבנייה לגובה, אבל בשלושה דברים אני לא טועה-
הפוליטיקאים הללו לא עמדו לנו בשעת דחקנו, הם לא יצאו להגנתנו, ולהיפך, הם הצטרפו לדוחקים אותנו ופתחו במסעות הרס הגבעות.
העוקף הוא פלסטר לשטף דם פתוח. הדם שוטף את הפלסטר. כשיקום שוב ארגון טרור כמו גוב האריות, העוקף יהפוך למלכודת מוות בדיוק כמו חווארה וגרוע מכך.
בנייה לגובה בתוך היישוב יצהר לא תפתור את בעיית ההשתלטות הערבית, ויצהר תהפוך לגטו נקודה.
אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.
הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".
מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו
כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.
אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.
ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...
לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."
זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)
בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.
למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.
סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...
הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:
הליכוד:32-37
שס:9-11
יהדות התורה:8
הציונות הדתית:8-12
בן גביר:5-7
בנט:5-8
גנץ:8-15
לפיד:10-17
הדמוקרטים:11-16
ישר: 0-5
חדש תל:5
ראמ:5
בלד, המילואיניקים לא עוברים!
בס"ד
סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.
יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.
(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)
הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.
מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.
(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).
גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.
בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*
*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים עשר חודשים.
בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!
(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.
בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).
עד היום הצליחו הרבה פעמים להלבין אותם ולתת להם אישור. לא תמיד הצליחו ולפעמים גם לא רצו מכל מיני סיבות (ע"ע מועצת גוש עציון).
בתים "לבנים" זה הדבר הכי חשוב בטווח הארוך ממליון סיבות ולהתעלם מזה זה פשע.
אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.
והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.
והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.
הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.
לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
שאלות אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?
הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד הלאומי של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).
האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?
💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?
6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).
.
🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?
ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.
האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?
והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨
ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות" וכו'. איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה… ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫
.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm
7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎
על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,
והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥
מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?
אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.
(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)
8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:
הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.
הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנו
אני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):
"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.
זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".
עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.
כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.
צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .
סליחה על האריכות , אך זה חשוב
בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.
אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.
אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).
אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.
אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.
אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.
האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.
א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,
וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",
וסימן שלא הגיע להערה שבסוף על האריכות ולהתנצלות על כך.
ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,
במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.
ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,
וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.
אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,
בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:
https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773
@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו
הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:
(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)
(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.
(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.
בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.
את הדרשה הזאת:
הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליה - אקטואליה וחדשות
היו צריכים לדרוש השבת בכל בית כנסת באוסטרליה. הדיון האם אנחנו כבר בגאולה או כמו שאתה טוען עדיין לא, הוא חשוב אבל לא קשור.
ההפטרה של השבת דיברה על היעוד האפשרי, כשהיו בארץ ארבעים ומשהו אלף יהודים משועבדים למלכי פרס, והרבה, הרבה יותר צרי יהודה ובנימין. כלומר - השאלה אינה האם דברי הנביאים כבר התקיימו, אלא האם אתה מתנדב להיות חלק, להיות מי שמכין את הכלי שעליו ישרו הבטחות הנביאים.
ר' יהודה הלוי כותב את דבריו, כולל הודאה באשמה על כל שאינו עולה לארץ - כשהארץ חרבה ושוממה, נתונה למאבק תמידי בין הכובשים המוסלמים לצלבנים שמנסים לכובשה. גם מתוך מעט האוכלוסיה הדלה והאומללה שהיתה אז בארץ - היהודים היו מיעוט קטן מאוד. עדיין, יהודי אמור לעשות את הארץ מקום חייו וגם מקום מותו.
הפיגוע אינו סיבה לעלות, אלא קריאת השכמה לעשות את מה שנכון ואמתי מאז ומעולם.