אז מי לדעתכם האשמים בכל הכאב ראש של מפלגות הציונות?קדושה-אני מבקש!
כולם אשמיםה-מיוחד
האשם הראשי: סמוטריץסודית
צריך להתפקד לבית היהודי לבחור הנהגה ***אחרת***.
שרה בק היא היחידה שאני מעריכה, אך היא תחזור לעבודתה כעיתונאית.
מאוד יעיל להתפקד למפלגה 'דמוקרטית'הסטורי
מאז שהיו"ר המוצנח והמנכ"ל של הנוטש החליטו שאין טעם בדמוקרטיה - אין שום טעם להתפקד למפלגה הזאת. אתמול הוכיחו סופית, שאין שום ערך להצבעות שם, כשאחרי ההתחייבות ביום שני, הוסיפו מפלגת 'אח"י' - דרכה הכניסו את מי שהם רוצים ואת היחיד שבאמת נבחר, כשלאחרונה שאלו את מתפקדי המפלגה - נדחק למקום 11.
אני ממש רואה בעייני רוחי, איך בנט והר' פרץ שתו לחיים ביחד, על זה שהצליחו לסלק את האופוזיציונר של שניהם, בתוך המערכת של המפלגה.
עכשיו יש טעם להתפקדסודית
בנט מעורר קבס
שקד אבדה מכוחה
הרב פרץ יחזור למכינה.
תקום הנהגה חדשה
לפני הנהגה חדשה, צריך שאלו שמנהלים יאפשרו לבחורהסטורי
את באמת חושבת שבערוגה החולה הזאת של הציונות הדתיתספק
יכולה לצמוח מנהיגות ראויה?
אחד הדברים הטובים הטובים במערכות הבחירות החוזרות הללו היא ההבנה שכל מה שמעניין את המנהיגים הפוליטיים והרבניים בציבור שלנו, הוא כסף למוסדות שלהם.
זהו.
הכל ענין של כסף.
אנשים שקשורים לעולם הישיבות שחיות על חשבון כסף ציבורי, לעולם לא יהפכו למנהיגים בעלי שיעור קומה.
שרה ב"ק ראויה בעיניסודית
אם היא היתה ראויה, היא לא היתה מצטרפת לרב פרץספק
אין קשר. היא חשבה שהיא מצילה 4 מנדטיםסודית
ליבי מולד איננה פייגליןסודית
לא הייתי מצביע לבנט ושקד גם אם הם היו רצים עם אליהו הנביאספק
אז שבי את בשקט.
יש לה איזה שהוא ניסיון פוליטי מעשי?הסטורי
פשוט בד"כ הצנחנים - רבנים, פרופסורים, סופרים, עיתונאים וכד' כושלים בפוליטיקה.
לא. עיתונאית וזמרת.אריאל יוסף
אז למה היא באה?הסטורי
יש הרבה מהנדסים ראויים - זה לא עושה אותם פוליטיקאים מוצלחים.
יש הרבה סבלים ראויים - זה לא עושה אותם פוליטיקאים מוצלחים.
אפשר להמשיך הרבה - אבל הרעיון הובן. אותו דבר לגבי עיתונאים ראויים, אקדמאים ראויים, ורבנים ראויים (כאן זה הרבה יותר גרוע - כי הפשלות שלהם מחללות שם שמיים).
לא כל נבזות רמאות ונכלוליות ראויה להקרא פוליטיקהסודית
מה הקשר?!הסטורי
למה ינון מגל בא בשעתו?... יחימוביץ' ועוד עיתונאים...אריאל יוסף
יחימוביץ' הצליחה, גם אורי אורבךהסטורי
אתה מעלה כאן נקודה מאוד חשובה בלי שום קשר לבחירותה-מיוחד
ברגע שאתה לא חייב טובות לאף אחד אתה יכול להיות נאמן לאמת שלך. ברגע שנכנס כסף לתמונה אז כתוב בתורה "הכסף יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים"
בחירות = חלוקת עוגת התקציבסודית
אתה יכול להצביע כחול לבן. אבל למעשה אתה דואג למשכורות של אנשי ההסתדרות.
זאת האמת הפשוטה.
בנט דואג לתקציבים לישיבות? לא. איילת שקד דואגת לזה? לא.
זה לא הפך אותם לאנשים הגונים יותר.
מזכירה לך את פרשת דומא
בגלל זה הוא מצביע לליברמןה-מיוחד
אין ממשלה-אין חלוקת תקציב
^^^ספק
זהו, שלא. פשוט התרגלנו לשחיתות כדרך חיים.ספק
הליכוד דואג למשכורות של אנשי ההסתדרות לא פחות טוב ממה שידאגו להן כחול-לבן.
זו האמת הפשוטה.
בנט בהחלט דואג לכספים לישיבות וגם איילת שקד.
זה הופך אותם לאנשים לא הגונים.
פרשת דומא הופכת אותם (ואגב, גם את נתניהו) לחלאות.
זו המילה שלך מול המילה של הרב יהושע שפירא שאמר שסמוטריץ פעלבנים אתם ל-ה'
עם כל הכבוד לרבניםה-מיוחד
אני (וכנראה אחרים) לא מאמין
הציבור הדתי לאומי שלא הבין שאין שום דבר שמאחד אותו יותרספק
ועדיין חושב שיש צורך במפלגה דתית לאומית שתייצג אותו.
כולםהבעטליר החמישי
מי לא...כתר הרימון
האחוז חסימהברגוע
גם ככה הרבה מפלגות רצות בבלוק טכני, צריך לבטל אותו וזהו..
אחוז החסימה לא עשה כלוםה-מיוחד
הוא לא עשה כלום - מי שהעלה אותו עשה המון נזקספק
יש המון אנשים שלא מיוצגים בכנסת בגלל אחוז החסימה וכדי לוודא שוברים אותו, מפלגות שאין ביניהן שום קשר מתאחדות ומפסידות קולות מהחיבורים הללו.
למי שהעלה אותו קוראים ליברמן.אריאל יוסף
ובנט ושקד ופייגלין ועוד.ספק
יוזם הרעיון הוא ליברמן והוא התנה בו את כניסתו לממשלהאריאל יוסף
טוב, הצליח לו.ספק
ואני מבין שאתה משתוקק לאפשר לו הצלחות נוספות מעין זו...אריאל יוסף
עדיף מלתת לנציגים שלך לבזוז את הקופה הציבורית...
ספק
בינתיים הקופה הציבורית נבזזת בעיקר על הבחירות שלא נגמרות.אריאל יוסף
ואף אחד לא יודע כמה הן באמת עולות למשק.
הערכתי האישית היא, שלו היו יותר מפלגות, הסחטנות היתה יורדת.
אחוז החסימה הקטין את כמות המפלגות והעלה את יכולת המיקוח של כל אחת מהן.
אגב - על פנסיות לעולי רוסיה שמעת, אם בביזת הקופה הציבורית עסקינן?
זה הרבה יותר זול מלתת לנציגים שלך לבזוז את הקופהספק
והרבה יותר מוסרי. מעדיף לשרוף את הכסף מאשר לשלם אתו פרוטקשיין.
ויודעים בדיוק כמה זה עולה למשק - כבר עשו את החישובים.
זה משתלם מאוד.
ודאי שאחוז חסימה נמוך יותר יקטין את את הסחטנות של המפלגות הקטנות - זו לא הערכה אלא דבר פשוט וידוע.
הפנסיה לעולים מרוסיה הם כסף קטן לעומת החסטנות של הנציגים שלך.
זה גרושים, זה זמני והילדים של אותם עולם כבר משלמים הון במסים - כל שוק ההייטק הישראלי מתבסס עליהם.
ליברמן טען שדווקא העלאת אחוז החסימה תקטין את הסחטנות...אריאל יוסף
נראה שהוא צריך איזה קורס או שניים אצלך לפני שהוא הולך לייצג אותך.
מתוך אינטרס שלו. אין בזה שום הגיוןספק
את זה^ אפשר לומר על כל המהלכים שלו.אריאל יוסף
אפשר להגיד את זה על כל מהלך של כל פוליטיקאי.ספק
ממש לא. יש גם כאלו שעובדים מתוך הגיון ולא רק מתוך אינטרסים.אריאל יוסף
אולי שרן השכל. היא בערך היחידה.ספק
אגב, אפנה את תשומת ליבך לכך שלו היה אחוז החסימה נמוך יותר -אריאל יוסף
היתה כאן ממשלה מתפקדת כבר אחרי הסבב הראשון...
נכון. וזה היה ממש ממש חבל...ספק
ואם למפלגה אחת היה נמאס אפשר היה להחליף אותה באחרתמשה
אכןאריאל יוסף
וכח הסחיטה שלה היה קטן...ספק
אתה מעדיף לשרוף את הכסף?!הסטורי
וכן, כמה שתכחיש - אתה בדעות אנרכיסטיות.
מאשר לתת אותו ככספי פרוטקשיין? בהחלט!ספק
ודאי שהייתי מעדיף שהכסף לא יילקח מראש - אבל כרגע, זו לאא אופציה, אז שיישרף.
מעדיף לא לתת גזלנים להשתמש בו.
מי יודע? אולי המוטיבציה שלהם לגזול תפחת קצת...
מבחינתי, הכסף הזה הוא בדיוק כמו כסף שאיזה בדואי מהפזורה שודד ממני כדי ש"לא יקרה כלום לעסק שלי"... מעדיף שהכסף יישרף מאשר לתת לו.
וכן, כמה שתכחיש - אתה לא יודע מה זה אנרכיזם.
נראה לי כדאי לעשות סדר במושגיםme_too
ברשותך, @ספק, בתור מסתכל מהצד, יש בי צורך להגיב. (תמחל לי על החפירה, אבל אתה בחור אינטלגנט וחזקה עליך שתקרא עד הסוף)
אני מעריך את עמידתך פה בפורום, ואת היכולת להביע דעות (מאד) לא פופולריות בפורומים האלה.
יותר מזה, כנראה שאני די קרוב לעמדותיך בנושאים כלכליים: גם אני חושב שהמדינה צריכה פחות להתערב- בכל המישורים ובראשם פחות לקחת מהאזרחים ולחלק להם, ויותר לתת לאזרח להחליט בעצמו מה במה להשקיע (כשהשאלה עד היכן אתה לוקח את התפיסה הזו היא שאלה יותר מעניינת לדיון אחר).
אחרי כל זה, נראה לי שכדאי להבין את המסגרת המושגית-
רוב עצום בציבור לא אוחז בשיטה הזו- מפלגות 'חברתיות' שמוכרות חלומות לאזרחים מצליחות בהרבה ממפלגות ליברליות. כשראה"מ בשבתו כשר אוצר עשה את המהלכים הדרמטיים וקיצץ לאזרחים, הוא חטף מהלומה אלקטורלית. כמעט אין ח"כ שמתהדר בכך שקיצץ, או הקטין את התקציב. הפוליטיקה הישראלית עובדת רק על הוצאות. למרות שבשנים האחרונות השיח הליברלי והימין הכלכלי בישראל קצת מתעורר עדיין מדובר על מיעוט קטן שרואה כך את המציאות, לצערי. ואכן ראוי לעורר מודעות והבנה, ומה שאתה עושה פה בפורום הוא חשוב בעיני.
ובכ"ז, המשמעות היא שככלל, הציבור מקבל את המשוואה שתפקיד הממשלה לחלק את המשאבים. הדיון הציבורי בנושאים כלכליים הוא כמעט כולו על "למי לתת". לכן גם בחלוקת התקציב יש אמירה ערכית, ולכן גם כל מגזר או קבוצה באוכלוסייה רוצים לקבל את החלק *המגיע להם* בעוגה. שוב- מדובר על כסף של כולם (בלי להיכנס כרגע לסוגיות נוספות), כיוון שרואים את התקציב ככסף ציבורי, ראוי ונכון שכל קבוצה תראה לנכון שהמדינה תשקיע בדברים שחשובים לה.
זו בעיני הדגשה חשובה מאד- בתוך המשחק הפוליטי, השגת תקציבית לנושאים שבעיניך הם חשובים זהו לא "שוד הקופה הציבורית", מפני שהשאלה שנשאלת בחלוקת התקציב איננה האם הכסף ישאר אצל האזרח או ילך לקופה הציבורית, אלא להיכן ילך הכסף. בזה- חובתו של כל מנהיג ציבור לדאוג שהכסף ילך (גם) לתחומים שחשובים בעיניו.
אני חושב ששמאלני (בהקשר הכלכלי) אינו שודד ורשע (אף שיתכן שדעותיו הן טעות, והוא הורס את המדינה), וכך גם מי שמשמחק את המשחק הפוליטי הנוכחי, ודואג להפניית התקציבים לנושאים שחשובים לו- אינו פושע ושדד, ולא ראוי לכנות אותו כך.
כמובן שיש עוד הרבה מה להאריך, ואכ"מ.
אני חולק עלייך בכמה נקודות:ספק
1. זה לא משנה מהן הדעות של רוב הציבור בנושא הזה.
ואם הדעות של רוב הציבור היו שאונס הוא דבר לגיטימי - זה היה הופך את זה לפחות אונס?
התאגדו אנשים ואמרו: "בואו נחיה על חשבון העשירון העליון". באיזו זכות?
אונס הוא אונס, רצח הוא רצח ושוד הוא שוד ולא משנה אם יש הסכמה של השודדים, הרוצחים והאנסים - גם אם הם הרוב.
2. גם אם כל אחד רק רוצה את החלק שלו - זה עדיין שוד.
הציבור הדתי לאומי הוא מופת ערכי ומוסרי? אז שינהגו כך.
שייצאו באמירה ברורה ש"אנחנו לא חלק ממשחק הבוזזים הזה".
לא מזמן יצא סקר לפיו רוב מוחלט של הציבור בעד הגדלת השירותים הציבוריים בישראל אבל מיעוט אפסי מוכן לשלם עוד מסים תמורתו.
הייתי מוכן לקבל את הטענה הזאת לו המס בישראל היה פחות פרוגרסיבי.
3. נושא התמריץ.
אני מקווה שאם נשרוף את העוגה במקום לחלק אותה למי שמפעיל הכי הרבה כח סחיטה כל זמן שזה המצב הקיים - אולי, רק אולי, אנשים יתחילו להבין שה"עוגת התקציב" לא מגיעה מהשמים אלא מכיסים של אחרים.
בהלכה יש כלל לפי "לא יהא חוטא נשכר". למה? כדי לא לתת תמריץ לחטוא.
4. אני בכוונה משתמש במילים הללו כיוון שבעיני כן מדובר בפשע ושוד והסיבה היחידה שאנשים כבר לא מסתכלים על זה ככה, היא שהתרגלנו.
לקחת מאדם אחד כסף בניגוד לרצונו ולהעביר לאדם אחר זה גזל. זה שוד.
גם אם "המדינה" עושה את זה - "המדינה" היא לא יישות בעלת תודעה אלא היא מורכבת מאזרחים. אזרח שמצביע למפלגה שגוזלת את פרי עמלו של אדם אחר הוא שותף בגזל.
באיזו זכות מצביע כחלון, למשל, רוצה לקחת ממני כסף כדי שיממנו לו דירה בהנחה?
הצבעה כזאת שקולה לרכישת מניה בחברה שעוסקת בשוד בנקים.
לכן, אני כן חושב שהביטויים במקומם. אולי זה יגרום למישהו לחשוב על הנושא ברצינות.
המס בישראל פרוגרסיבי פשוט כי אפשרמשה
יותר מזה אי אפשר למסות את העשירים כי הם בורחים (ע"ע מס העשירים בצרפת).
וגם היום בפועל העשירים בורחים. מזלנו כישראלים שבעמק הסיליקון יש חוקי בניה מטומטמים כמו פה ולכן הדירות שם יקרות נורא.
יוקר המחיה שם (שנובע מטמטום של העיריות שם) מחזיר את הישראלים לפה.
המס כאן פרוגרסיבי בגלל אנשים שרוצים את כספם של אחריםספק
"לא תחמוד", "לא תגנוב" - אפילו לאנשים דתיים זה לא אומר הרבה.
אני לא מקבל את זה שהחור גנב.
מעבר לזה, אפשר לראות שמאז העלאת אחוזי המס על רווחי הון, הגביה בפועל ירדה למרות שבמרבית השנים מאז, הבורסות עשו תשואה לא רעה בכלל.
כך שהעלאת מסים דווקא פוגעת בגביית המסים.
לעומת זאת, בארה"ב, טראמפ הוריד עבור רוב האמריקאים את מס ההכנסה - אבל הכנסות המדינה ממסים דווקא עלו.
אני חושב שאני מסכיםמשה
לגבי מס רווחי הון - יש פה בארץ נסיון עם מס חברות שירד והגביה עלתה. עקומת לאפר לא חלה רק על דולנד טראמפ.
מדינת ישראל פשוט לא רוצה לעודד אנשים לחסוך ולהשקיעספק
במקום לתגמל אזרחים ולעודד אותם לחשוב על הכנסה פאסיבית - כמו בארה"ב ששם עד לרווח מסוים בהשקעה ליותר משנה, אין בכלל מס - כאן, מעודדים אנשים לבזבז ולהיות תלויים לעת זקנה בקרנות הפנסיה שלהם שלא ברור מה יהיה מצבן בעתיד.
וביטוח לאומי שיפשוט רגל יום אחד...משה
תודה על החידוד המפורטme_too
(יש לי הצתה מאוחרת, מקווה שעדיין רלוונטי להגיב)
1. האם אתה חולק על העובדה שיש זכות לכלל לכפות על הפרט לתת מהכנסתו לטובת צרכים ציבוריים? כלומר אין זכות למדינה (= כמיישמת את רצון רוב אזרחיה) לכפות על גביית מיסים לכל צורך שהוא?
אם אכן כך אתה סובר, יהיה מעניין לחשוב איך בעיניך נראה קיום קיבוצי של אנשים, בלי לכפות דבר על הפרט. אני איני מכיר מודל אחד בעולם שמתקרב לתפיסה כזו.
אין זה המקום לדיון העקרוני על מה הם גבולות המוסר, מי קובע מה ראוי, ומה זכותו של ציבור לכוף את הפרט או לא (שוב- למרות שמדובר בנושא מעניין מאד).
אני מניח (ונראה מתגובתך) שלא על זה אתה חולק. המחלוקת משמאל ומימין כלכלי אינו על עצם העובדה שיש זכות לקבוע כללים לגביית מס שמיועד לצרכים ציבוריים (שאף פעם לא יכולים להיות מוסכמים על כולם). המחלוקת היא על כמה לגבות, לאיזה צרכים, וכיצד לחשב את המס שכל יחיד יאלץ לשלם.
לכן, ההשוואה לגניבה ואונס אינה נכונה. הרי גם במדינה אידאלית לשיטתך יהיה צורך להחליט על חלוקת נטל המס והוא יחשוב בצורה כלשהי, והכרעת הכלל תכפה את הפרט (לשלם בכמות מסויימת או על דברים שלא תמיד הוא מסכים להם). לדיון הציבורי כיצד צריך לחלק את נטל המס ואת ההוצאות יש חשיבות ומקום. אולי זה ממש גרוע וטיפשי לחשוב שמדינה צריכה לצמצם פערים, אבל לבטל את החולקים כאילו הם שודדים, זה בעיני לא נכון.
נראה שמה שמפריע לך הוא העובדה שהמס הוא פרוגרסיבי.
אז ראשית, ישראל היא מדינה (מזיכרון, אולי לא דייקתי בפרטים) כשני שליש מהכנסות המדינה ממיסים הם ממס עקיפים, שנחשבים רגרסיביים (למרות שהדבר מצוי כיום במחלוקת בקרב החוקרים, האם מס עקיף הם רגרסיבי או 'שיוויוני') ורק שליש הוא ממס הכנסה (כולל מס חברות). כלומר, החלוקה הדיכוטומית שיש מעט שמשלמים ואחרים שחיים על חשבונם היא לא מדוייקת, או לפחות אינה פשוטה (ומאידך, 'עניים' לא מבינים שהעלאת נטל המס והוצאות המדינה פוגעת בהם לא פחות מאשר בעשירים).
שנית, באופן מסורתי (לפחות בישראל, ולא רק) השמאל הכלכלי שייך לשכבות המבוססות יותר, לעומת הימין הכלכלי. כלומר, לא מדובר (רק) על "אנשים שרוצים את כספם של אחרים", אלא על תפיסות עולם שרואות אחרת את תפקיד המדינה, את חלוקת המעמדות בחברה, את התמריצים ועוד. זו מחלוקת חברתית חשובה ולא פרזיטים לעומת יצרנים.
שוב- ביטול והעלבת החולקים עליך הוא בעיני לא מוצדק.
2. טענתך לגבי הציבור הדתי לאומי (או כל מגזר אחר):
איני מכיר אותך, אבל נניח שאתה אדם ממוצע פה בפורום- כלומר אתה לא נמצא בעשירון העליון, בטח לא מבחינת תשלומי מס ההכנסה הישירים שלך (ואם לא- סחטיין ושמח בשבילך). וכן- אתה גם אדם ערכי ומוסרי (ונראה שאתה כזה).
האם מצופה ממך, כמי שמשלם יחסית מעט מס הכנסה (60% ממס הכנסה, ליחידים, מגיע מהעשירון העליון) שלא להשתמש בשירותים שהמדינה מעניקה? האם אתה לא שולח את ילדיך לבי"ס, לומד באוני', משתמש בתחב"צ, נוסע על כבישים, מקבל קצבת ילדים ודמי לידה, הנחות במעון (?) ועוד ועוד ועוד.
אני חושב שאדם ערכי ומוסרי לא נדרש שלא ליהנות מההטבות שמדינה מעניקה (יותר מזה- אם כחלון מחלק הנחות בדירה, זו איוולת כלכלית וחברתית, אבל לגשת למכרז- זה לא מעשה לא מוסרי או לא ראוי).
עכשיו לנמשל, למרות ההבדלים שישנם בינו לבין המשל-
כל עוד המדינה גובה כסף מאזרחיה, ואני כאזרח שותף מלא לתשלומים הללו, אני מצפה שנבחרי הציבור שלי ידאגו לתקצב את צרכיי. אם המדינה מממנת חינוך ילדים- לא יכול להיות שלא תממן את החינוך הדתי.
אם מחלקים את העוגה- חובה על נציגי הציבור לדרוש את טובת הציבור שלהם.
ולכן, אם המדינה מממנת חינוך על תיכוני, אוניברסיטאות בכלל וחוגים למדעי הרוח בפרט, היא צריכה לממן ישיבות וכוללים. לא יעלה על הדעת שהמדינה תמשיך לממן חוגים למגדר או חוגים ליחסים בינ"ל ו'הציבור הערכי' יאמר- אני לא משתתף, את הדברים שחשובים לי אל תממנו. זה מועיל כמו לא לשלוח את הילד לבי"ס שממומן ע"י המדינה.
אין לזה קשר לעובדת היות המס פרוגרסיבי, והתייחסתי לזה לעיל.
3+4. אתה אומר- כן, שישרף הכסף, ואנשים יבינו שככה זה עובד. צריך לקרוא לזה שוד, ואז יפול לאנשים האסימון.
אני חולק עליך. שריפת המועדון לא תעזור, לכנות את 95% מהציבור שודדים לא יועיל לדיון, בעיני.
אני חושב שהסיבה העיקרית שהמשק צריך להיות יותר ליברלי, והמדינה צריכה פחות להכניס את היד לכיס של הציבור אינה כי זה העניים חיים על חשבון אחרים. הסיבה העיקרית היא מפני שטובת כולם, גם עניים וגם עשירים היא לחיות בכלכלה פתוחה, שמועדת יזמות, רווחה, ואחריות אישית. זה יותר טוב לעניים ויותר טוב לעשירים. זו "אחריות חברתית".
עד כאן להלילה.
לילה טוב ותודה על הקריאה עד כאן (אם לא דילגתם)
אז ככה:ספק
1. ודאי שאני חולק על כך.
ישנם שני רבדים של הוצאת כספים ציבוריים: הראשון הוא ניהול משאבים ציבוריים שבלעדיהם אין מדינה, כמו בתי משפט, משטרה וצבא.
השני הוא, חלוקה של כסף ציבורי לאנשים אחרים משיקולים פוליטיים.
ברובד הראשון, יש לשאוף שהנטל יהיה מאוזן ככל האפשר על כלל האזרחים, אבל זה מיסוי שהוא הכרחי ושלמדינה לגיטמי לגבות אותו.
כמובן שבמדינת ישראל בה המיסוי הוא פרוגריסיבי בצורה מחרידה - 90% מנטל המס הישיר נופל על 10% מהאזרחים.
אז בעיקרון, זה לגיטימי שמדינה תגבה מס כדי למממן את תפקודה - אבל זה בצורה שבה זה נעשה במדינת ישראל, זה שוד.
הרובד השני הוא פשוט גזל בצורה חד משמעית גם בעיקרון. גם ל"מדינה" - שבעצם מורכת מהרבה מאוד פרטים - אין זכות לקחת כסף מאדם אחד כדי לתת לאדם אחר.
איך זה מוסרי שאנשים יצביעו כדי לקחת כסף מאדם אחר שיועבר אליהם?
אז זה שוד.
לכן, רובד זה הוא לא יותר מוסרי מכך שהמדינה תתיר לאנשים לאנוס או לרצוח רק כי רוב הצביע בעד זה.
איך זה ייראה? אני מניח שכמו שנראה "הנס האסטוני" - מדינה שהפכה מקומיניסטית לשעבר למדינה מאוד מצליחה בפרק זמן קצר יחסית והמס שם הוא אחיד בגובה 12% בלבד.
יש עוד מדינות עם מס שטוח בסגנון הזה.
רוב המסים הנגבים במדינת ישראל הם ישירים. 162 מליארד שקלם נגבו ב-2018 במסים ישירים ו-137.7 מליארד שקלים נגבו במסים עקיפים.
כיוון שהעשירונים העליונים רוכשים יותר מוצרים - הם גם משלמים את רובם של המסים העקיפים.
כלומר, המצב הוא שרוב אזרחי מדינת ישראל חיים על חשבון 10% מאוכלוסייתה.
בשום קנה מידה, זה לא מצב תקין.
כמו כן, אני חולק עליך לחלוטין בנוגע לכך שהשמאל הכלכלי נמצא בשכבות המבוססות יותר. זה ממש לא נכון.
לדעתי המצב הפוך.
אמנם, יש פרוגרסיביים גם בשכבות המבוססות, אבל הם ממש לא הרוב.
רוב ה"חברתיים" מדברים מפוזיציה (אגב, גם אני, רק שאני לא רוצה לקחת כלום מאף אחד).
אתה רואה את האנשים שחשובה להם "מדיניות רווחה" כי הם רוצים לקבל, חשוב להם "Fסף למוסדות" שאליהם הילדים שלהם נשלחים.
אני לא קונה את זה שמדובר ב"תפיסת עולם" אלא באינטרס תועלתני.
הם לא יכולים להסביר למה אדם שעבד קשה והצליח צריך להיענש על כך - הם רק רוצים את הכסף שלו.
וזה לא קשור לשום דבר אחר.
לכן, צורת ההתייחסות שלי אליהם היא נכונה וראויה.
2.
אקדים ואומר שאל תניח הנחות ונסתפק בזה. (רק אוסיף שאל תשכח שהעשירונים נמדדים לפי הכנסה ולא לפי נכסים).
ולעצם הענין:
אני לא מצפה מאנשים לא להשתמש בשירותים הללו.
איין ראנד לא ויתרה על תשלומי הביטוח הלאומי שלה - אחרי הכל, היא שילמה עבורם...
אני מצפה מהם לא להצביע למפלגות שאומרות להם: "תצביעו לי ואני אתן לכם כסף של אנשים אחרים" - בניגוד למצבעות שלהן הם מצביעים עכשיו.
היית צריך לראות איזו התלהמות, הכפשות ושקרים רצו כאן על מפלגת זהות לפני כמה חודשים בגלל זה שאנשים כאן פחדו שיפסיקו לחלק להם כסף של אחרים.
ואכן, כל עוד המדינה גובה כסף מאזרחיה, זכותם להנות ממנו - אבל החלוקה לא צריכה להיות לפי איזו מפלגה הצליחה לסחוט יותר כסף בהסכמים הקואליציוניים עבור בוחריה.
לא, זה לא הוגן לדרוש תוספת תקציב לחינוך הדתי לאומי (או החילוני או החרדי או הבודהיסטי) בגלל שאחרת לא תהיה ממשלה.
זה לא!
וזה בדיוק הענין - המדינה לא צריכה לסבסד לימודים גבוהים (שזה אסון לאומי בפני עצמו) ולא ישיבות.
מי שרוצה, שימצא את הדרך לממן את עצמו - למה על חשבון אנשים אחרים? כי הוא יכול לסחוט את ראש הממשלה? זו סיבה שמצדיקה גזל?
וודאי שזה קשור להיות המס פרוגרסיבי - אם הוא לא היה פרוגרסיבי, אנשים היו מגלים קצת יותר אחריות.
כבר הזכרתי את הסקר שנערך ממש לא מזמן (מן הסתם שמעת עליו) לפיו רוב הישראלים רוצים יותר שירותים ציבוריים אבל רוב מוחלט מהם לא מוכן שימסו אותם יותר עבור זה.
אני כן מקבל את זה שאתה אומר שמדובר כעת במצב קיים - אני לא מקבל את אלה שמנסים להצדיק אותו ולא מוכנים לשנות אותו.
3-4.
אני חושב שזה דווקא כן יכול להועיל.
אם יש אנשים שרוצים להנציח את המצב הקיים - אז אני רוצה להעניש אותם. בדיוק כמו שמענישים ילד קטן שרוצים לחנך שלא לגנוב.
אז אי אפשר להעמיד אותם בפינה, אבל אפשר בהחלט להגיד להם שהם גנבים ולמנוע מהם את תקציבים אותם הם מנסים לגנוב- וכשאני כותב "מהם" אני מתכוון לכולם.
כמובן שמדיניות של מיסוי פחות פרוגרסיבי וכלכלה חופשית יותר תועיל לכולם - ובמיוחד בשכבות החלשות - אבל אני מדבר כרגע מהפן המוסרי.
זה אחד מהמקרים הללו בו המוסר וההגיון משלימים אחד את השני - אבל לא לזה התייחסתי.
שוב אניme_too
לא נמצא פה כ"כ הרבה, אבל אשמח להגיב:
א. ראשית כמה הערות קטנוניות (שיש להן השפעה על תמונת המצב):
1) אכן טעיתי. החלוקה בין מס ישיר לעקיף היא בערך חצי חצי, אבל כוונתי היתה לזה (רואים?):

(מתוך דוח הכנסות המדינה ל2016 פרק א' עמ' 8, https://mof.gov.il/ChiefEcon/StateRevenues/StateRevenuesReport/DocLib/2015-2016/Report2015-2016_01.PDF משום מה פרקים א-יא של דוח הכנסות המדינה ל2018 לא עלו, אבל מעריך שהחלוקה לא שונה דרמטית)
כלומר, מס הכנסה ישיר על הכנסות משכר עבודה, מה שמקובל לחלק בחלוקה פשוטה לעשירונים לפי הכנסות וכו', מהווה כ*רבע* מהכנסות המדינה. זהו המס היחיד (נדמה לי) שהוא פרוגרסיבי . יתר סוגי המיסים משולמים ב*שיעור* מס דומה לכלל האוכלוסיה (ואלו מוגדרים בד"כ כמיסים ניטרלים או ריגרסיביים).
2) בנוגע למס הכנסה על שכר עבודה (הנ"ל, שכבר אמרנו שהוא כרבע מסך ההכנסות), הפרזת באמירה ש90% מהמס משולם בידי 10% מהאוכלוסייה, אלו הנתונים:

(דוח הכנסות המדינה 2016 פרק ה, עמ' 24 https://mof.gov.il/ChiefEcon/StateRevenues/StateRevenuesReport/DocLib/2015-2016/Report2015-2016_05.PDF)
כלומר, אכן עשירון עליון נושא על גבו את מרבית נטל המס, אבל לא 90% אלא 65%, ואם נעשה זום-אין, המאיון העליון הוא זה שלוקח על עצמו לבדו 22% מנטל מס ההכנסה על יחידים, כלומר יתר 9% של העשירון העליון נושאים בנטל בערך ב43% + - מנטל המס. עדיין הרבה מאד, אבל מדובר על חצי מהנתון שאתה הצגת.
כלומר העולה משני הנתונים לעיל, שהתחושה שאתה כותב ואכן רבים מסתובבים איתה שכל נטל המס נופל על כתפיהם היא מוגזמת. רוב גדול של המס בישראל הוא ניטרלי או רגרסיבי (מבחינת שיעור המס, ואתייחס לכך בהמשך בעז"ה)
3) עכשיו לאסטוניה-
קודם כל, יש לנו באמת הרבה מה ללמוד מהם, בענין הזה אני איתך. בכ"ז אני כאן בשביל הערות קטנוניות:
למיטב מה שהבנתי המס האחיד שם הוא 21% ולא 12%.
מדובר על מדינה צעירה, מדינות שכאלה, צומחות בהרבה מקרים מהר יותר ממדינות מבוססות והיא אכן תנודתית מאד.
בכל מקרה, למרות צעירותם, בעשור האחרון הם צמחו משמעותית פחות מישראל, כך שלא צריך להתלהב מהם יותר מדי.
נתונים- אסטוניה: Estonia | Data
ישראל: Israel | Data
[ועוד משהו קטן וחשוב בענין האסטוני-
הטענה הבאה שלך תהיה (ויש בה צדק) שגם אם הרבה מהמיסים המושתים הם בשיעור מס אחיד עדיין עשירים משלמים יותר (מבחינה אבסולוטית).
אז אם בעיניך אסטוניה היא מודל, שים לב שמדובר על *שיעור* מס אחיד, ועשירים ישלמו יותר אבסולוטית. ואכמ"ל]
4) מה שכן עקרוני מהדיון הנ"ל-
חלק מהמס בישראל פרוגרסיבי, יש לחשוב עד כמה הוא ראוי, והאם נכון שמי שיש לו יותר ישלם יותר, אבל המס הזה הוא לא באחוזים מזעזעים כמו שרגילים להציג. למעשה כל שכבות הציבור, וודאי כל המגזרים שותפים בנטל המס (הלא סביר).
יש עוד מה לדון בזה, אבל נראה לי החלק הקטנוני מוצה.
>>>>
גם מס חברות משולם במידה רבע על ידי העשירונים האלהמשה
(לא מדוייק, אבל בגדול זה נכון).
אכן לא מדויק, אבל יש בזה משהוme_too
לא מכחיש.
אני רק רוצה לומר, שהחלוקה הדיכוטמית של מעט שמשלמים לעומת כל השאר שחיים על חשבונם היא ממש לא מדויקת.
ברגע שמתחילים להכניס עוד חישובים, מעבר למה שהבנ"א מכניס לביתו ישנם עוד חישובים ואידאולוגיות-
מי ששמשלם מס חברות גם צורך מהמדינה יותר ביטחון(מפני שאם אין ביטחון, הוא הראשון שנפגע).
מי שנוסע ברכב אמנם משלם יותר מס בלו דלק ומיסי רכישה על רכב, אבל הוא צורך הרבה יותר תשתיות תחבורה.
(וזה עוד לפני שהכנסנו תפיסות סוציאליסטיות- מרקסיסיטיות, שאומרות שהעשירים למעשה הרוויחו את עשרם על חשבון העניים)
מה שכתבת על כבישים זה קצת נכוןמשה
אבל זה לא מדוייק. אדם שנוסע ב-3 לפנות בוקר בין בית אל לעפרה לא צורך שום תשתיות (הן ריקות), בעוד שאדם אחר שנוסע ב-8 בבוקר מפ"ת לתל אביב מחמיר את המצב של עוד 100 אלף ישראלים שעומדים איתו בפקק.
אגרת גודש (או מחיר דרך) זה צעד נכון. גם גביה של ביטחון ושירותים נוספים לפי השימוש בפועל ולא לפי שטח הדירה או המשכורת או כמות הדלק הנצרכת זה צעד נכון.
לך על זהme_too
אני אישית בעד הצמדה של עלויות לשירותים.
אבל כל עוד זו לא השיטה בה נמדד המס, קשה להגיד שמי שסובר אחרת בנוגע לחלוקת המס הוא שודד.
הבעיה בשיטה שהצעת היא יאמרו עליך שאתה גר בעפרה ונוסע לבית אל, כמה עלויות ביטחון הוצאנו עליך...
ואז אתה תאמר-
עלי הוצאתם? אני פה שומר על המדינה, אם לא יוציאו פה, יוציאו בת"א.
ואז יבוא המרצה למגדר ויאמר-
עלי הוצאתם? אם לא אנחנו נשמור על השיוויון (ככה כותבים??) איך נהיה מדינת מופת, איך נצליח להיות מדינה מתקדמת ששגם נשים שותפות בה להכנסות?
ואז יבוא בתלמיד הישיבה ויאמר-
עלי הוצאתם? אני שומר על המדינה, יפלו יותר טילים על ת"א, יעלה לכם יותר. (או שיטען משהו אחר, לא משנה כרגע)
אל תחשוב שיהיה רגוע פה כשינהגו בשיטתך
כשאתה צודק אתה צודק...ספק
1. כמו כן, כפי שכבר צוין, גם מס החברות מגיע לרוב מהעשירונים העליונים כמו גם מס על ריווחי הון. מדובר על כמעט מחצית מהכנסות המדינה ממסים.
ונכון במסים רגרסיביים - אבל הוא מס שנועד לטרגט עשירונים מאוד ספציפיים.
אגב, גם המס על רכישת רכב חדש שם לו למטרה עשירונים מאוד ספציפיים.
באופן כללי, גם מס רגרסיבי על רכישה הוא מס שנועד לפגוע במי שיש לו יותר כסף.
תוספת מאוחרת:
האם התמונה הראשונה גם כוללת את דמי הביטוח הלאומי? כיוון שזהו מס ישיר לכל דבר וענין שמשנה לחלוטין את התמונה הנ"ל.
2.
20% מהאוכלוסיה משלמת 80% מהמסים הישירים. (לפי הפסקה הראשונה כאן, מדובר על 90% אבל לא ברור לי איך הם הגיעו לחישוב הזה: https://mof.gov.il/ChiefEcon/StateRevenues/StateRevenuesReport/DocLib/2015-2016/Report2015-2016_06.PDF).
המאיון העליון הוא חלק מהעשירון העליון ובלי קשר, אם 9% משלמים 43% זה טירוף.
בעצם, כל אחד מהעשירון העליון ללא המאיון העליון מממן מכיסו עוד חמישה אנשים אחרים. (וגם אם תגיד שזה רק מחצית מהמסים הנגבים, אז כל אדם כזה ממן עוד 2.5 אנשים אחרים).
תוספת מאוחרת נוספת:
בטבלה 2, דמי הביטוח הלאומי כוללים רק את חלק העובד כשמדובר בשכירים. מי משלם את חלק המעסיק? האם זה נכלל בטבלה ואם אכן, אז היכן?
זהו גם מס ישיר שבין אם המועסק שנמצא בעשירון העליון משלם אותו או המעסיק שלו משלם אותו - זה עדיין מס שהולך למדינה במקום לכיסו של אדם בעשירון העליון. (המעסיק או המועסק).
הכללת החלק יכולה לשנות את התמונה בצורה די דרמטית.
3. אתה צודק, מס ההכנסה באסטוניה הוא 21% ולא 12%.
אבל אתה מסתכל על השנים הלא נכונות. ה"נס" התרחשב באזור שנת 2000. (הצמיחה הגבוהה עדיין נמשכת, אבל פחות).
ובכל מקרה, גם בעשור האחרון, הם צמחו באחוזים הרבה יותר מאשר מדינת ישראל. (בין השנים 2009 ל-2018 ,ישראל: 207 מליארד ל-370 ואסטוניה מ-19 מליארד ל-30).
ממדינה קומוניסטית עם כלכלה קטנה שיצאה משיעבוד הקומוניזם שנשענה על חקלאות מיושנת היא הפכה לסיפור הצלחה כלכלי.
לא סתם קוראים לזה "הנס האסטוני".
ונכון שמס שטוח באחוזים הם עדיין מוטה לרעת העשירונים העליונים, אבל זה כבר הרבה פחות נורא. (אני הייתי מעדיף מס גולגולת. הכי הוגן).
4. מעט יותר ממחצית מהגביה נעשית במסים ישירים.
העישורנים העליונים משלמים הרבה מעבר לחלקם היחסי באוכלוסיה והאחוזים הם אכן מזעזעים. (גם 20% שמשלמים 80% זה מזעזע).
לפחות מחצית משכבות הציבור כמעט ולא נושאות כלל בנטל המס הזה. (פחות מ-3%).
חלק בme_too
ב. אכן, יש הבדל בין כל מיני סוגים של הוצאות שקבוצה יכולה לכפות על אזרחיה, אין ספק בכך.
טענתי היתה עקרונית, ואליה אתה מסכים- יש זכות לכלל לכפות על הפרט הוצאות ציבוריות. מאידך, אני גם לא חולק עליך שרוב שיחליט להוציא חוק שכל מי שיש לו שיער ג'ינג'י ישלם את הנופש של כל בעלי השער השחור, הוא מצב לא מוסרי, מה שאתה מכנה שוד.
אולם בתווך יש הרבה מאד- מה הן אותן ההוצאות שראוי שהכלל ישתתף בהן, ועד כמה, היא סוגיה שדשו בה רבים. אך האם לומר שתפיסת עולם של חמשת הממים של ז'בונטינסקי (בתור דוגמא ליברלית מובהקת) היא שוד ואונס? הנושא של מה ראוי להיות בתוך שירותים שמדינה נותנת לאזרחיה, מהי המחוייבות החברתית? האם ישנם "כשלי שוק" ועד כמה נרחיב את המושג, האם מותר לחייב יחיד לתת "צדקה ממוסדת" ועוד, הן סוגיות שעסקו בהן בכ"כ הרבה מקומות (ליברליים!). לקרוא לכל הוצאה שאינה ביטחון ומשפט (+-) שוד, זו באמת הגזמה.
אפילו מפלגת זהות (שאני מבין מדבריך שתמכת בה) לא אמרה שהמדינה צריכה לצאת מכל התחומים שאינם ביטחון ומשפט. אפילו היא לא אמרה לבטל את משרד החינוך (רק לשנות את דרך פעולתו). (קראת את המצע??
)שוב, נראה לי שעיקר מה שמפריע לך הוא עניין הפרוגרסיביות של המס, ועל כך כתבתי בחלק א.
נראה שבשילוב שתי הטענות- א) שהמס בישראל אינו כה פרוגרסיבי כפי שאתה טוען, וב) שתפיסת העולם המקובלת לגבי תפקידה של המדינה הוא כנראה רחב הרבה יותר מהגדרתך, הדימיון של המצב בישראל למשל הג'ינג'י הוא רחוק מאד.
בסוף, בין אם מדובר על תפיסה שכולה נובעת מפוזיציה (לשיטתך), ובין אם מדובר על השקפת עולם (לדעתי) א"א לקרוא לכל מי שרוצה ממשלה רחבה שודד ואנס- זו הגזמה מיותרת.
ג. מה שהבאתי מהמשל בנוגע לאזרח שלוקח את מה שמדינה מחלקת, אסביר שוב את הנמשל ע"י דוגמא.
דווח לאחרונה שהמדינה קיצצה 25% מתקציב הישיבות (לא יודע אם זה באמת, לא כ"כ משנה, לצורך הדוגמא).
אם היתה מתקבלת החלטה לקצץ 25% מכלל תקציבי החינוך העל תיכוני, כלומר המוסדות להשכל גבוהה, ניחא (אני אישית בעד). אבל זה לא המצב, יכול להתבצע קיצוץ אדיר בתקציב הישיבות, בעוד תקציבים של מגזרים אחרים כלל לא מקוצצים.
כאן בא מגזר ואומר- אני גם משלם מיסים, אני גם שותף בחלוקת הנטל במדינה, לא יתכן שלא אקבל את המגיע לי. אם צריך גם אפיל על כך את הממשלה. אני לא מבקש יותר מאחרים- אני מבקש את החלק שלי, אם לא קיצצו לאוניברסיטאות, אל תקצצו לי.
זו הטענה הבסיסית שטוענות המפלגות הדתיות, גם לחמ"ד מגיע, ואנחנו כאן כדי לראות שהוא לא מופלה.
אני אישית רוצה שנציגי הציבור שלי יפעלו להרטין את הוצאות הממשלה בכל התחומים.
מאידך, אני חושב מבחינת החלוקה של התקציב, הם צריכים להסיט תקציבים לתחומים שבהם אני חושב שתבוא תועלת למדינה- יותר לישיבות ופחות לחוג למגדר.
המשך יבוא... (?)
פה אני כבר לא חושב שאתה צודק...ספק
ב. אני לא מסכים איתך שיש לכלל זכות לכפות על הפרט לשלם "הוצאות ציבוריות".
יש זכות לכפות תשלום רק עבור הוצאות ציבוריות שהכלל כולו נהנה מהן.
אין שום דבר בתווך ואני חולק על ז'בוטינסקי בנושא הרווחה. (יש הבדל בין ליברליזם של השוק שהוא קפיטליזם לבין מדינת רווחה).
וכן, להכריח אדם כלשהו לדאוג לחמשת המ"מים של אדם אחר, זה שוד וגזל.
המדינה לא חייבת לאזרחיה שום שירותים למעט ביטחון (צבא, משטרה, בתי משפט וכדומה).
לא. אין דבר כזה "כשל שוק". השוק בהגדרה, לא נכשל.
ואין דבר כזה "צדקה ממוסדת".
כל דבר כזה הוא שוד וגזל.
הכלל הוא פשוט - לקחת בכח מאדם אחד כדי לתת לאדם אחר זה שוד וגזל. נקודה.אין דרך לייפות את זה.
א. המס בישראל הוא מאוד פרוגרסיבי. המס הישיר הוא פרוגרסיבי בצורה הזויה שכמעט לא קיימת באף מדינה מערבית אחרת והמסים העקיפים שמים להם למטרה את העשירונים העליונים.
ב. בהתחשב בעובדה שרוב האוכלוסיה בישראל (ובעולם) חיה על חשבון העשירונים העליונים - מן הסתם תפיסת העולם המקובלת תהיה ששוד הוא סבבה לגמרי. תפיסת העולם הזאת מקורה בפוזיציה מאוד ברורה.
פעם, גם "זכות הלילה הראשון" (פרימה נוקטה) היתה תפיסת עולם רווחת ומקובלת בעולם. זה לא הופך את התפיסה הזאת לפחות אונס.
שוב, לקחת כסף מאדם אחד בכח ואיומים כדי לתת לאחר - זה שוד וגזל איך שלא מסתכלים על זה.
אם עשרה אנשים יצביעו לאנוס מישהי, זה עדיין יהיה אונס. אותו דבר לגבי שוד.
זה שאנשים הצביעו בעד שוד, לא הופך אותו לפחות שוד.
לגבי מפלגת זהות:
אני לא מסכים עם כל דבר במצע שלה. אחד מהם הוא מערכת החינוך. לדעתי, את משרד החינוך יש לסגור בהקדם ולהפריט את המערכת.
עם זאת, ההצעה של מפלגת זהות לשיטת השוברים היא שיפור עצום לעומת המערכת החולה שיש כיום, אז הייתי שמח אם לפחות היינו הולכים בכיוון הזה.
ג. נכון. גל קבוצת לחץ באה לגנוב קצת לעצמה את החלק "שלה". כל אחד עושק רק קצת.
נהגי המוניות עושקים רק טיפה.
המועצות החקלאיות עושקות רק טיפה.
האוניברסיטאות עושקות עד קצת.
הישיבות עושקות קצת.
מכון התקנים עושק קצת.
ארגוני המורים עושקים המון.
וכו'
ואז, כולם משלמים יותר על נסיעות, מוצרי מזון, מממנים מוסדות שלא מעניינים אותם ועוד.
כולם נדפקים בגלל התרבות הזאת של "כולם גונבים - אז גם אני אגנוב".
ברור שבמצב הקיים, קשה לבוא בטענות למי שמפעיל לחץ - בדיוק כמו כל היתר.
אבל זה מצב חולה שמי שנדפק ממנו הוא האזרח הממוצע שאין לו קבוצת לחץ שתגנוב בשבילו.
להצביע למפלגה שחורטת על דגלה "אנחנו גונבים כי כולם גונבים" זה להשתתף בחגיגת השחיתות.
מה הפלא שמדענים ורופאים בורחים מכאן כאילו מדובר בספינה טובעת?
מה הפלא שאנשים כאן עובדים כמעט הכי הרבה שעות במערב, מרוויחים הרבה פחות מהממוצע וסל המוצרים כאן יקר בהרבה?
זה המחיר.
המחיר הוא שהרבה משפחות כאן לא גומרות את החודש וילדים כאן גדלים כשהם רואים את אבא שלהם בסופי שבוע - כי מישהו התקמבן על חשבונם.
לי אישית יותר חשוב שאנשים יפסיקו לגנוב גם כי זה פסול מוסרית וגם כי גדל כאן דור של ילדים שרואים את אבא שלהם רק בשבתות וחגים.
לגבי הסעיף האחרוןמשה
אבא זה החלק הקל. בוא ותראה כמה נשים עובדות עד מאוחר כדי לממן את המשכנתא. אני חושב שאין כמעט בית עם גינה ברחובות הסמוכים למגוריי בפ"ת שלא הפך לפעוטון/צהרון/מעון/אחסון ילדים אחר בזמן שאמא עמוק בעבודה.
אנחנו לקראת סוף הדיון...me_too
ראשית, תודה על הכנות, ועל היכולת לנהל דיון בצורה עניינית, לא מובן מאליו בדיונים ברשת.
אתחיל כהרגלי בכמה עניינים קטנוניים:
1) צריך להבחין בין "מיסים ישירים" לבין "מס פרוגרסיבי", ובין אחוז המס האבסולוטי לשיעור המס.
בסיכום כל סוגי המס, המס בישראל אינו כה פרוגרסיבי כמו שנהוג לחשוב, ולמרות שעשירים משלמים יותר, זה לא מפני ששיעור המס עליהם הוא גבוה יותר, אלא מפני שהם מרווחים יותר.
ונחזור לדברי @משה, ברור שעשירים משלמים יותר מס חברות, ויותר מע"מ, אבל המס אינו פרוגרסיבי, הוא מס ניטרלי (ולדעת הרבה חוקרים ריגרסיבי), כלומר שיעור המס מתוך ההכנסה הוא קבוע. בדיוק כמו באסטוניה.
הקישור שאתה הבאת (הפרק השישי בדוח הכנסות המדינה. יש לציין שהפרק הזה במחקר הוא הכי פחות אמין, כיוון שהוא נעשה ע"פ סקר ולא ע"פ נתונים של כלל האוכלוסייה, וגם אפשר לראות בסגנון הכתיבה את תפיסת העולם השמאלית הרואה את תפקיד המיסים בסגירת אי השיוויון ואכמ"ל) מתאר די טוב איך בסופו של דבר המס בישראל הוא לא כ"כ רחוק מניטרלי. שוב- עשירים משלמים הרבה יותר, אבל שיעור המס מתוך ההכנסה אינו שונה בצורה כ"כ מזעזעת בין עשירים לעניים.
הסיכום ע"פ המחקר של משרד האוצר (בקישור שאתה הבאת):

כלומר, כל אוכלוסיה לא שונה בצורה דרמטית מחלק ההכנסות שלה.
מה שחשוב להדגיש שישראל לא שונה מאד מאסטוניה, כאשר נדבר על המס בישראל, נגיע *לשיעורי* מס מהכנסה לא כאלה הזויים כמו שניתן לחשוב מהנתון ש50% לא משלמים מס הכנסה. בחישוב כלל מערכת המיסים והתשלומים בישראל המס בישראל לא כזאת פרוגרסיבי.
עד כאן, זה עדיין לא אומר כלום על בסדר או לא בסדר.
אתה יכול לחשוב שמס גולגולת הוא המס הצודק ביותר, וכל מס אחר הוא גזל ואונס, אבל אני שב ומחזיר את הכדור אליך. הבא לי מדינה מודרנית כזו (צר לי, אך אסטוניה היא לא כזאת), שבה תשלום המס הוא לפי ראש ולא לפי הכנסה.
(לא מתייחס ספציפית לכל הערה שלך, שרובן צודקות כנראה, אני מסכים שיש הטעיה בכך שלא מכניסים את בט"ל בתוך גרף הכנסות המדינה. כל ההסתכלות על בט"ל הוא באמת אחת ההזיות הגדולות פה בארץ, אבל זה להזדמנות אחרת. מצד שני, בט"ל הוא לא ממש מס פרוגרסיבי, לא בטוח שהוא כ"כ ישנה את התמונה 'לטובתך').
2. אסטוניה עשתה מהלך יפה של יציאה מקומוניזים, אבל להגדיר אותה נס זו תהיה הפרזה. כפי שאמרתי- מדינה בהקמה, כשהיא מקבלת עצמאות צומחת יפה. בהחלט היו לה שנות צמיחה מרשימות, אבל א"א להסתכל על איכותה של כלכלה ע"פ כמה שנים רצופות של צמיחה.
ישראל צמחה בין שנת 1960 לשנת 1969 ב105% (7.4% לשנה). ואלה השנים הכי סוציאליסטיות שלנו.
וכמובן, לא הבנתי את החישוב לגבי הצמיחה בעשור האחרון:
אסטוניה צמחה מ19 ל30- 30/19= 1.578, שורש עשירי- 4.7% לשנה.
ישראל צמחה מ207 ל 370- 370/207= 1.787, שורש עשירי- 6% לשנה.
אשמח להסבר על החישוב שלך.
בנוגע לטיעונים עצמם-
3. אני לא מתווכח כרגע על עצם טענותיך, רק אאלץ להשיב אליך את הכדור, האם אתה מכיר מדינה בעולם שבה נוהגים לפי הכלל שלך, שבו אין "כשל שוק", אין "אחריות חברתית", אין "השקעה במנועי צמיחה", המדינה מעניקה רק ביטחון ומשפט? (בדקתי. אסטוניה היא לא כזאת)
שים לב שהלכת רחוק מאד בהגדרה, שצמצמת כל התערבות של המדינה, הרבה יותר מגישות ליברליות מקובלות. אבל אתה לא רק אומר שלא כדאי שכך יעשה, אלא סובר שמעש כזה משול לאונס. האם אתה מכיר הוגה דעות ישראלי שאומר כך כיום? (אגב, כך אתה מבין מספריה של איין ראנד? אני לא בטוח, קראתי את ספריה די מזמן, ולמיטב זיכרוני הם לא מציגים הנחיות ברורות איך להפעיל מדינה).
מותר לאדם לחשוב אחרת מ99% מהעולם, בתור יהודים זו אפילו מצוה, אברהם אבינו הלך יותר רחוק. אבל להגיד בצורה כזו- כל מי שאומר אחרת הוא גזלן ואנס, כל מי שחושב שלמושג "כשל שוק" יש השלכות, כל מי שרואה את תפקידה של המדינה באופן יותר רחב, זה בדיוק כמו "זכות הלילה הראשון? נראה לי הלכת רחוק מדי.
4. עם הבעיה אני לגמרי מזדהה, לא נראה לי שיש מי שחולק. השכר בישראל מאד נמוך ומחיה מאד יקרה. אני כ"כ מזדהה עם מה שאמר משה, כשאני רואה בעבודה את כל הנשים סביבי בשעות ערב מאוחרות, שגם הן רואות את הילדים שלה בסופי שבוע. באמת מדובר על צרה חברתית אמיתית, שמי יודע איך נשלם עליה יום אחד (ואולי זה רק הדרך שלי להדחיק את העובדה שאני נמצא בעבודה עד שעות מאוחרות
).
אבל זה כשלעצמו לא מסייע לטענתך, כל השאלה היא איך משנים ומשפרים את המצב, כידוע השמאל טוען שהמצב הזה נובע בדיוק מעליית הניאו ליבלריזים, ומדינת ישראל חייבת להיות יותר 'חברתית', בדיוק מהסיבה שהזכרת.
ואחרי הסכמה, באה ההסתייגות-
המדינה לא טובעת, האזרחים לא בורחים-
אנחנו בשנים עם שיעור ירידה לא כ"כ גבוה, לא ביחס למדינות אחרות, ודאי לא ביחס לעשורים קודמים, בטח לא כשמתחשבים בכמות העולים, שמטבע הדברים בקרבם יש יותר חזרה לארצם (ממליץ לקרוא בעניין את יגיל הנקין-
להסתכל על הכל במבט פסימי זה פשוט לא משקף.
ייתכן...ספק
1. המס בישראל הוא פרוגרסיבי להחריד. מעטות המדינות בהן ההפרש בין מדרגת המס העליונה לתחתונה הוא 38.5%. (50% מדרגות המס העליונה לעומת 11.5% בתחתונה - וכדי להגיע לעליונה לא צריך להרוויח יותר מדי. 20K בהחלט יביאו אותך ל-47% מס).
כדי להגיע ל-20K נטו אדם צריך להרוויח בערך 35K ברוטו.
כדי להרוויח 10K נטו, אדם צריך להרוויח בערך 13K ברוטו.
אם זה לא פרוגרסיבי, אז אני לא יודע מה כן.
לשם השוואה, ההפרש בין מדרגת המס העליונה לתחתונה באסטוניה עומד על 0%.
ונכון שיש מסים שהם כביכול "אחידים" אבל בפועל, הם שמים להם למטרה חלק מאוד מסוים מהאוכלוסיה.
אגב, גם הביטוח הלאומי וביטוח הבריאות הם די פרוגרסיביים - מתחת ל-6000 שקלים זה 7%, מעל, זה כמעט 20%.
אמנם יש רק 2 מדרגות, אבל זה מס מאוד פרוגרסיבי.
ולגבי סיכום המחקר, לא קראתי את כולו ואני לא נכנסתי לפרטים לגבי "החישוב המצומצם".
בפועל, יש כאן שני עשירונים שמשלמים 80% מהמסים הישירים במדינת ישראל איך שלא תבחר להסתכל על זה - וכן, המס בישראל הוא מהפרוגרסיביים ביותר בעולם בכלל ובעולם המערבי בפרט.
כשכתבתי על מס גולגולת כתבתי רק מהפן המוסרי. בפועל, כנראה שזה לא פרקטי - אבל אפשר לפחות לשאוף לצמצם את העוול הקיים היום.
וכפי שציינתי, בט"ל הוא מאוד פרוגרסיבי. אמנם יש רק שתי מדרגות, אבל ההפרש ביניהן הוא גדול מאוד.
2. לא אני הגדרתי אותה כנס - אבל לפי הצמיחה שלה בתחילת שנות ה-2000, קשה לחלוק על הקביעה הזאת.
גם לא מדובר על כמה שנים בודדות - מגמת הצמיחה שם נמשכת כבר בערך שני עשורים בקצב מהיר (אם כי הוא ירד מעט).
כמו כן, ישנם פרמטרים נוספים מעבר לצמיחה כמו הפיריון:
Productivity - GDP per hour worked - OECD Data
שים לב באיזן מהירות גרף הפיריון עולה באסטוניה לעומת ישראל (אסטוניה כבר עקפה אותנו בסיבוב).
יש תוצר, יש פריון ויש שעות עבודה.
אם הפריון נמוך והתוצר גבוה, זה מחזיר אותנו לסעיף 4...
לגבי הטעות בחישוב, אתה צודק. עשיתי טעות בחישוב שלי - אבל כאמור, מעבר לצמיחה, יש לשים לב לעוד דברים.: אנחנו במקום ה-7 ב-oecd בשעות עבודה אבל במקום ה-13 מהסוף (שזה מקום 26, אני חושב) בשכר הממוצע ומקום 9 באינדקס יוקר המחיה.
כלומר, עובדים כאן הרבה הרבה יותר, מרוויחים הרבה פחות ויקר כאן בצורה מחרידה.
השכר באסטוניה אמנם נמוך מאשר בישראל, אבל אפשר לקנות איתו שם הרבה יותר והם עובדים עבורו הרבה פחות.
הנקודה היא שמעבר לצמיחה, הפיריון למשל, מעיד על רמת החיים במדינה. לא מזמן התפרסם מחקר (לא זוכר של איזו אוניברסיטה בארה"ב שמפרסמת בכל שנה) שאנחנו במקום ה-46 באיכות החיים.
איכות החיים כאן לא משהו ביחס לעולם המערבי. אפילו ערב הסעודית עוברת אותנו - וזה לא פלא עם שעות העבודה המטורפות שנהוגות כאן והעובדה שאנחנו אחת המדינות הכי יקרות בעולם!
3. השאלה "האם אתה מכיר?" וכו' זה טיעון שנקרא "פניה לסמכות". זה לא באמת טיעון.
שטחתי טיעון מנומק ומפורט והעובדה שאין מדינה שבה איו עצלנים שרוצים לחיות על חשבון אחרים ושיש להם נציגים פופוליסטיים בבתי המחוקקים לא סותרת את מה שכתבתי בשום צורה שהיא.
אני לא מכיר מדינה שבה מערכת הבריאות מופרטת- ועדיין, מערכת בריאות ציבורית היא קטסטרופה. (היא נהדרת עבור אנשים בריאים אבל קצת פחות טובה עבור אנשים חולים...).
וכן, דעתי היא שמי שלוקח בכח כסף מאדם אחד ונותן אותו לאדם אחר הוא גזלן. זו ההגדרה.
גזלן הוא מי שלוקח בכח כסף ששייך לאדם אחר והעובדה שהוא נותן אותה לאדם אחר - לא משנה את זה.
מי שרוצה שהמדינה תיתן יותר, שישלם יותר. שזה יהיה על בסיס וולנטרי.
כל זמן שזה לא המצב, אז זה שווה בדיוק ל"זכות הלילה הראשון". גזל הוא גזל ואונס הוא אונס.
זה שאנשים הצביעו בעד - לא משנה את ההגדרה.
ואגב, למען האמת, אני דווקא כן מכיר הוגה דעות מאוד פופולרי בארה"ב שחושב כך - בן שפירו.
אני מניח ששמעת עליו.
4. איך משפרים את המצב?
קפיטליזם ושוק חופשי.
שיטה בדוקה ומנוסה.
הסוציאליזם, לעומת זאת, כשל בכל מקום שבו נוסה.
וכן, המדינה טובעת.
אם 10% מהמדענים והמהנדסים שלך בורחים מכאן בכל שנה (והאחוז רק בעליה) ו-14% מהרופאים עוזבים (לא יודע אם שמת לב כמה זמן יש לחכות כדי לראות מומחה במדינת ישראל...) - אז כן, המצב קטסטרופה.
זה לא אחוז היורדים אלא הזהות שלהם. אלה האנשים שהכי נצרכים בכל מדינה ובישראל הפכו אותם לפראיירים.
מחקר: זינוק בהיקף "בריחת המוחות" מישראל
להיות אופטימיים זה פשוט לא משקף.
צריכים להיות ריאליים והמציאות לא נראית כ"כ טוב.
הלוואי ואצליח לשכנע את אשתי להיות חלק מאותם 10%...
נראה לי הבהרת היטב את עמדתךme_too
זו היתה מטרתי בסופו של דבר, להבין איפה אתה עומד ומה היא תפיסת עולמך.
נראה לי היא מיקומך על המפה חודד והובהר.
[תגובות בקצרה, כי הדברים לובנו:
1. מיסים על הכנסה משכר הם מאד פרוגרסיביים, אך הם רק כרבע מכלל הכנסות המדינה ממיסים, שאר סוגי המס (כולל בט"ל) מצמצמים את הפערים הללו.
2. נתוני הפיריון באסטוניה באמת פנטסטיים. נושא הידוע כעקב האכילס הישראלית. באמת מעניין לעקוב אחר כלל מדדי המדינה הזו.
3. הבהרתי בצורה ברורה שזה לא רע להגיד אחרת מכל העולם, רק צריך לדעת את זה.
לא חושב ש"שטחת טיעון מנומק ומפורט", פשוט מפני שההתדיינות כמעט לא עסקה במהות, כלומר בהסבר מדוע "כשל שוק" הוא שטויות ואין כזה דבר "מוצר ציבורי", למדינה אסור לקדם "מנועי צמיחה" וכו'. יכול להיות שיש לך דעה מנומקת ומלאה אבל כיוון שלא דנו בה כעת, השאלה איפה אתה נמצא על מפת העולם היא די משמעותית בעיני. (נראה לי שבן שפירו לא חושב ככה, אבל באמת זה לא כ"כ משנה).
4. ממש מצער שאתה חושב לעזוב מסיבות כלכליות. אנחנו צריכים ורוצים אותך איתנו, (ולא כדי לשתות את כספך בקשית
) מחזק את אשתך במאבקה הצודק.]
מעולם לא הסתרתי את עמדותייספק
1. מסים ישירים בישראל הם פרוגרסיביים להחריד - כמעט הכי פרוגרסיביים בעולם המערבי. זו פשוט עובדה.
הם מהווים כמחצית מהכנסות המדינה ממסים אם מסתכלים על כולם ולא רק על חלק מהם. (והבט"ל לא מצמצם את הפערים הללו. גם הבט"ל הוא פרוגרסיבי).
2. נושא הפיריון בישראל הוא קטסטרופה ביחס למדינות העשירות בעולם המערבי. זו הסיבה שבגללה אנחנו ממוקמים אחרי ערב הסעודית באיכות החיים. הסיבה לכך היא סוציאליזם בשילוב עם בזיזת הקפיטליזם המועט שיש כאן.
3. ברור לי שאני בעמדת מיעוט - מה לעשות שרוב האנשים חושבים שהאינטרס שלהם הוא לקחת מאחרים? במיוחד כשמערכת החינוך בישראל מעבירה תלמידים שטיפת מח מגיל אפס?
"תן לאדם חכה והוא ישבע לכל ימי חייו - תן לו דג של מישהו אחר, והוא יצביע לך בבחירות".
ולמיטב ידיעתי - ואני די עוקב אחריו - בן שפירו כן בעמדה הזאת. (והוא מוזכר בזמן האחרון כאחד שיכול להתמודד על מועמדות המפלגה הרפובליקנית בעתיד).
4. זה לא מסיבות כלכליות אלא יותר מסיבות ערכיות ומוסריות וסיבות של איכות חיים.
מי רוצה לחיות בחברה של גזלנים שבה כל אחד מנסה לגנוב ממך כמה שהוא יכול לטובת המטרות שלו?
מי שצריך אותי, רצוי שיתנהג בהתאם.
למה אני צריך לעבוד 9 שעות ביום במקום 8 ולהרשות לעצמי רמת חיים נמוכה בגלל אותם גזלנים - שאגב, דופקים את עצמם בתהליך?
מתישהו, אני מאמין שאשתי תשתכנע.
אם אני אתן לה לקרוא איך כותבים חלק מהאנשים בפורום הזה, למשל, אני מניח שזה יקדם אותה לכיוון...
הסיכום שלי:
1. קפיטליזם מוביל לעושר של כלל האוכולוסיה בכל מקום שבו נוסה. הפערים גדלים - אבל העניים במדינות הללו חיים הרבה יותר טוב, כך שאם נוריד את נושא הקנאה וצרות העין, קפיטליזם זה טוב במספרים מוחלטים.
יש קורלציה מאוד חזקה בין מידת החופש הכלכלי במדינה לבין אינדקס הפיתוח האנושי באותה מדינה.
2. מוסרית, קפיטליזם זו גישה נכונה וצודקת. אדם עבד, הרוויח ואין לאף אחד זכות לקחת ממנו את פירות עמלו לעצמו. גם לא אם אנשים הצביעו לעשות את זה.
אמנם אני שומע הרבה אנשים שמדברים על ערבות הדדית - אבל משום מה, אני לא זוכר אף אחד מהם בא להכין לי קפה כשלמדתי למבחנים ב-2 בלילה או הביא לי מנת אוכל ביתי במקום המנות החמות שאכלתי בתקופת הלימודים כי לא היה לי זמן להכין משהו נורמלי.
אני מאוד מתקשה למצוא את ההדדיות כאן.
3. מערכות ציבוריות הן נוראיות. אין ולו מערכת ציבורית אחת במדינת ישראל שמתפקדת בצורה סבירה.
מערכת החינוך כושלת, מערכת הרווחה כושלת, מערכת הבריאות כושלת, המשטרה, צה"ל (כן, צה"ל הוא אחד הגופים הכי לא יעילים והכי כושלים מבחינת התנהלות שיש במדינת ישראל) - ומשום מה, אנשים חושבים שאם רק ייקחו עוד כסף מאנשים אחרים וישפכו על אותן מערכות, הן יתוקנו.
כל מוצר בעולם - הטיב שלו עולה ומחירו יורד עם הזמן למעט מערכות ציבוריות.
אז סוציאליזם ורווחה זה פשוט לא עובד ולא מוסרי. (רווחה יכולה לעבוד בתנאים מאוד ספציפיים כמו מדינה קפיטליסטית מאוד שמורכבת מחברה מאוד הומוגנית ומיסוי כבד על כלל האוכלוסיה כולל השכבות החלשות - כמו בשבדיה. לפי הסקר שהזכרתי לפני כמה תגובות, אזרחי ישראל לא יסכימו להעלאת מסים על עצמם אלא רק על אחרים...).
הבעיה עם קפיטליזםמשה
אין קשר ישיר בין הצעדים הממשלתיים לבין השיפור. לשוק לוקח זמן להתארגן, ובדרך יש עיתונאים שרודפים אחרי "תאבי בצע" שמעיזים להתעשר רחמנא לצלן.
רק אחרי שנים רואים שאי אפשר לחזור אחורה.
לעומת כחלון למשל שריסק את מחירי הסלולר במכה וניסה לעשות לדיור אותו דבר, ולעזאזל התוצאות לאורך שנים.
הבעיה היא עם פופוליזם - לא עם קפיטליזם.ספק
לא מדוייקמשה
לרוב האוכלוסיה לא פשוט להבין מה זה השפעות מסדר שני. הם רואים שהממשלה נותנת למסכן כלשהו ופתאום יש לו כסף.
הם לא מבינים שהשלב הבא יהיה שעוד אנשים יתאימו את עצמם לקריטריונים...
זו הכוונה - הבעיה לא בשיטה אלא בהבנה של אנשיםספק
קראתי היום כתבהמשהאחרונה
שבה מסקרים את נתניהו ב-2003 כשכל התקשורת והעם היו נגדו (למעט טומי לפיד) וב-2006 הוא חטף על הראש בבחירות.
תסתכל היום איך מסתכלים על זה בדיעבד שהוא הציל את הכלכלה ואפילו השמאלנים מודים שזה היה חיובי ברובם.
הנה סרטון שנתקלתי בו שמסביר למה מדובר בשוד וגזל פר אקסלנסספק
למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.
העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.
אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...
יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.
צודקקעלעברימבאר
הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה
וגם אבא שלי.
נו, באמתמרדכי
בס"ד
אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.
בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.
גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.
בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.
אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".
וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה.
אתה מודע לזהכינור יהודי
שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?
גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.
כמובןכינור יהודי
רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.
זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)
זה לא עוזררקאני
לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה
ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש
התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני
הגוף עדיין נבהל
מסכימהכינור יהודי
ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה
נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן
ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ
(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)
נו, באמתהסטורי
מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.
האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.
למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.
נ.ב.
יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?
אני לא מזלזל בלחץמרדכי
בס"ד
אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.
הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.
הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.
לא רואהרקאני
משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים
כן חשוב לזכור
ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת
אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון
הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת
ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים
אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני
גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...
אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים
אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך
כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."
לא מביך אותי 🤷♀️רקאני
וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל
ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה
הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
חחחרקאני
הייתי פה לפני כן בניק אחר
ככה שיש יותר ותק
סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.
הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.
זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.
אני לגמרי מסכימהרקאני
עם העובדה שצריך לזכור
ואסור לשכוח
ולהנציח
אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב
מאמינה שיש עוד דרכים
האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה
אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.
אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ
להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.
אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.
אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.
מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי
בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה.
אני חושבת שהפכו את זה לדת.
הימורי בחירות: כמה מנדטים יקבל הנוכל?איתן גיל
אם לחשב את כל הנוכלים יחדיו, 120חתול זמני
בולoo
ההתייחסות שלך מאוד מצערתהסטורי
התשקורת, שצריכה להתפרנס ממשהו, יוצרת אוירה כביכול הפוליטיקאים כולם מושחתים. הגורמים הלא נבחרים, מנצלים את האווירה הזאת - כדי 'להציל' עוד ועוד מוקדי כח מידי 'נבחרי הציבור המושחתים' ולהעביר אותם ל'אנשי המקצוע שלעולם אין להם שיקולים אישיים'.
הציבור בוחר ומקבל "ארגזים"איתן גיל
ואת זה צריך לתקן מתי שהוא.
סמוטריץ' שאינו ספל התה שלי ביטל את הפריימריס, ולא בכדי. גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביום שעה נכונה.
כרגיל, ערבבת דברים לא קשוריםהסטורי
הציבור בוחר במה שהוא בוחר. אני מקווה שהוא לא בוחר במודע בנוכלים. בגדול - מפלגה מייצגת את בוחריה, אם לא, שיבחרו במישהו אחר.
אתה חוזר על מנטרה, שאתה יודע שהיא שקרית. בניגוד למה שאתה חוזר עליו, סמוטריץ' לא *ביטל* את הפריימריז. במפלגת תקומה/האיחוד הלאומי/הציונות הדתית אף פעם לא היה פריימריז. סמוטריץ' יזם לפני הבחירות הקודמות פריימריז, באופן חד פעמי, עם הבהרה שזה חד פעמי - ככה שלטעון שהוא *ביטל*, זו טעות. במקרה שלך זו לא טעות, כי כבר העמידו אותך על טעותך כמה פעמים. אתה פשוט משקר במודע, כדי לבנות נרטיב.
נ.ב.
אני בעד פריימריז ולענ"ד חבל שאין. אבל האמת חייבת להאמר.
לו היתה הצלחה, חזקה עליו שהיה מוצא עילה לחזור עליהאיתן גיל
אתה מביך.
שוב החלפת טיעוןהסטורי
אישית - אני מאוד בעד פריימריז, לענ"ד יש חשיבות רבה לזה שציבור מרגיש שהרשימה 'שלו'. אבל סמוטריץ' התנגד בעבר לפריימריז וגם כשבאופן חד פעמי עשה, טרח להבהיר שזה חד פעמי. אז השימוש בפועל *ביטל* הוא שקרי.
אתה מביךאיתן גיל
אם הוא לא ביטל- כשיטתך, הוא לא שיכפל...
ואם הוא התנגד בהתחלה, למה התקפל בהמשך.
איך שלא יהיה, אתה והוא יוצאים לא טוב (=לא יוצאים טוב)
המילה 'מורכבות' לא נמצאת באוצר המילים שלך?הסטורי
הוא הסביר למה באופן חד פעמי, מול העלמות גורמים אחרים הוא עושה פריימריז ובאותה נשימה הסביר שזה חד פעמי.
שום דבר לא 'לשיטתי', לענ"ד היתרונות בפריימריז, גדולים מהחסרונות.
אני בוחר באותם נוכלים שמזיקים כמה שפחותחתול זמני
זאת הייתה אמירה צינית, מניח לעצמי שיש כמה פוליטיקאים שבאמת עושים דבריםח
לא יודע לגבי דיפסטייט וגם אם כן אין לי שליטה על זה
בכללי אינני מעורב בפוליטיקה היות ואני אדם יחיד עם אפס השפעה על אנשים ואינני מאמין בכך ש"קול אחד מכריע" לכן לא מעניין אותי.
מי שלא מבין (כדבריך) - שגם לא ידברהסטורי
יכול להיות שיש נוכל אחד, או כמה, כאלו שנבחרו על דעת שהם משהו אחד ובפועל הם עושים את ההפך (רבין, שרון ובנט לדוגמא).
אבל, מידיעה ברורה, רובם ככולם עושים את המקסימום לפי הבנתם בתוך מערכת האילוצים הקיימת - לקדם את הערכים שבשבילם נבחרו.
"היות ואני אדם יחיד"שלג דאשתקד
ואני לתומי חשבתי שאתה חתול, וגם זה באופן זמני.
ואל תזלזל בהיותך יחיד וחסר השפעה. אתה יודע בכמה לפיד תקצב אתכם?!
תפסת אותיחתול זמני
התחזיתי לרגע לאדם אבל האמת העצובה היא שאני בסך־הכל חתול (זמני).
בחתולים אגב, אני מבין הרבה יותר מבבני־אדם.
אכן אני מודה לכל העוסקים במלאכה החשובה גם אם איני מסכים עם כל דעותיהם.
הכל בסדר, בדבר אחד אנחנו דומיםשלג דאשתקד
בעבר הוא תמיד נפל קשה מתחת לסקריםנקדימון
ועל זה כבר נאמראיתן גיל
זה לא מדויקשלג דאשתקד
כי לפעמים הביניים האלה נכנסים אלינו ועושים בלגן.
אם ליבני והתנועה היו שמאל מובהק, אולי ביבי היה מוצא פרטנרים אחרים וכל הסחרור ההוא לא היה (כזכור, הטיפשה הרגישה על הגובה וקידמה את חוק ישראל היום, ביבי היה חייב לצאת לבחירות כדי להיפתר מהבעיה הזו ונכנסנו לסחרחורת בחירות).
אותו דבר לפיד האבא וגם הבן, אף פעם לא נתפסו כשמאל מוחלט. אז קיבלנו אותם ואת בנט עם הרבה בלגן (שאיכשהו סלל בזמנו את הדרך להתנתקות).
נראה לך שבנט יקח קולות ימין?!נקדימון
אפילו מגנץ הוא לא יקח, כי מי שיתאכזב מגנץ ילך יותר שמאלה ולא למרכז הנוכלות.
כל שחקני הרכש שלו הם משמאלאיתן גיל
אפילו חברתו הקרובה איילת שקד, כבר לא כל כך מתאימה לו.
בגבעת שמואל הוא עשוי לגרוף כמה עשרות קולות.
לא לזה התכוונתישלג דאשתקד
אם הוא לשון מאזניים הוא לא יוותר על ראשות הממשלהאיתן גיל
לא בטוח שכולם טיפשים/לחוצים כמו לפידשלג דאשתקד
לפיד הנקניקיה, עשו לו קצת פוזות והוא נתן את כל הגז שלנו לחיזבאללה.
יש אנשים שרכשו חוסן בזמן שהוא היה בבמחנה.
לא טיפשים אבל כשכותבים נוכל כולם יודעים במי מדובראיתן גיל
לא הבנתי את תגובתךשלג דאשתקד
0 מנדטיםalogel
לדעתי 5 ככהזיויק
תלוי כמה שטויות יעשה בזמן הנותרshaulreznik
וגם כמה שטויות עשה עד עכשואיתן גיל
מרוב שהוא בטראוומה שהשטויות שהוא עשה ומזה שהאויבהסטורי
הכי גדול שלו הוא הארכיון של דבריו עצמו -
הוא פשוט לא עושה ולא אומר כמעט שום דבר משמעותי.
מישהו יודע מה עמדותיו למעשה באחד מהנושאים העומדים על הפרק?
מיהו מבין לפי מה הוא מלהק את שותפיו לרשימה?
ממילא הוא פשוט לא עושה כלום...
אותו מספר כמו איילת שקד בבחירות האחרונותקורא נלהב לשעבראחרונה
50000 קולות ואפילו פחות.
וכמו אז, זה קולות מגנץ ושמאלה, כך שהאינטרס שלנו שהוא ירוץ- כמובן תוך עבודת הסברה אינטנסיבית כמה הוא גרוע ומסוכן- עבודה די קלה בהתחשב בעובדות הצועקות את עצמם...
לקראת יום השואה, אמנם זאת לא קבוצה להיסטוריה, אבלסביר11
זה קרוב לאקטואליה ,גם כי ראינו את התגברות האנטישמיות מאז ה 7.10.
ציטוט מספרו של יואל ברנד איש מפא"י "השטן והנפש" ,(שגם אותו לא תמצאו מן הסתם בחנויות הספרים, מכיוון שהן רוצות ללכת בתלם של הוצאות הספרים ,המצייתות להיסטוריה המשוכתבת הפרוגרסיבית
"אנו מבודפשט מסרנו לכם בפרטי פרטים על גורלם המזוויע של היהודים בשטחי הכיבוש. בכל רחבי העולם אספו בשבילנו מיליונים" .
הנושא ידוע למי שמחפש חומר ולא מסתפק בספרים ההולכים בתלם: כל יהודי הונגריה לפחות, יכלו להינצל בעסקה ספציפית שהציעו הגרמנים ליואל ברנד ,בה דרשו שוחד של 3000000 דולר.
הכסף היה מוכן ,הגרמנים קצבו זמן ליואל ברנד לחזור אליהם עם הכסף, וההגנה שלחה את אהוד אבריאל ,לימים מנכ"ל משרד החוץ ,לעכב אותו באיסטנבול ולארגן את מעצרו על ידי הבריטים ,ששלחו אותו למעצר בקהיר ,עד שהסתיים הזמן הקצוב.בעמ' 33 הר"ב/בחוברת מתאר יואל בראנד את האיומים שקיבל מאהוד אבריאל לאחר השואה כדי שישתוק.
ויותר מזה: יש בחוברת שרופי הכבשנים מאשימים -ציטוטי אמירות של בעלי שררה ביישוב וב סוכנות בזמן השואה על כך שיש צורך שיהיו קורבנות רבים בשואה ,כדי לקבל בהמשך הצדקה והכרה בינלאומית במדינה כשתקום.(אם תרצו-"כרוניקה של מוות ידוע מראש").
כל זאת בנוסף לסיוע המשמעותי של קסטנר להשמדת כל יהדות הונגריה, המגובה במסמכים בספר של העיתונאי החוקר בן הכט- כחש.
ובנוסך ל מה שאמר עליו אייכמן בראיון בקלטות שהועלמו
שקר שחוזרים עליו, לא הופך לאמתהסטורי
גם אם כל ילד חרדי, גדל על השקרים הללו.
1. הכסף לא היה מוכן,
2. הישוב היהודי בארץ היה כפוף לשלטון הבריטי, שהיה תולה את כל מי שמסיע לאויב בשעת מלחמה, כך שלא היתה שום אפשרות שהם יסכימו להעבאת כספים או משאיות לחיזוק הלוחמה הגרמנית
3. ובזמן שכל מיני השיגו עיכוב אצלהם (בצ'כיה/הונגריה) הנאצים ימ"ש הפנו את הכוחות והמשאבים לסיים את הפתרון הסופי במקומות אחרים. הם לא היו באמת מוותרים על רצח מאות אלפי יהודים, אחרי שהיו מקבלים את הכסף - היו גם רוצחים את היהודים. הדבר היחיד שהם באמת הסכימו זה לאפשר יציאה של כמה מאות ממשפחות המנהיגים (לדוגמא: האדמו"ר מסאטמער), תמורת שקט תעשיתי של שאר היהודים.
ההשארות שלך לא עומדות כנגד עובדותסביר11
נו, באמת. לך יש מקורות אמינים לטענותיך ההזויות?הסטורי
אני מתכוון כמובן למקורות אמינים ולא לתעמולה חרדית שממחזרת עלילות שווא.
לגופם של דברים - בעבר היו כאן בפורום שרשורים על זה. מקשר לאחד מהם:
קישרתי שם לשרשור קודם, שהביאו בו מחקר שעסק בזה. משום מה הקישור לא עובד (@משה, יש דרך להגיע לשרשור שמקושר שם? לא הצלחתי הקישור לא תקין)
<<דורין השמיני
ערפאת ימח שמו עשה את העבודת דוקטורט שלו שכנראה היתה מלאה בשקרים על הקשרים בין ההסתדרות הציונית לנאצים יכול להיות שהיה לו על מה להתבסס
איפה הקישור שלא עבד?משה
בתוך ההודעה אליה שרשרתי. מעתיק כאןהסטורי
זה אמור להיות קישור לשרשור קודם בנושא. אני זוכר אותו אבל לא הצלחתי למצוא אותו.
הקישור פה זה PDF שלא עובד לא לינק אצלנו.משה
טוב, באמת היה נראה לי קישור מוזרהסטורי
כנראה ביום השואה של אותה שנה, או יום/יומיים קודםהסטורי
הנה, מצאתי את המאמר שחיפשתי בpdfהסטורי
יש לו גם ספר של מעל אלף עמודים, שמרחיב את הדברים המובאים כאן.
כפי שציינתי מוכח מאוד שראשי הציונות עשו ככל יכולתם, להוציא לפועל כל אחת משלוש תוכניות ההצלה שהגיעו לידיהם.
ובנוסףמשה
(לא מדוייק, אבל זה רוח הדברים הכללית) גם המגזר החרדי היה יכול לקדם את הלעסקה הזו. אבל העדיפו הרבה אנשים שם במקום זה להעביר את הכסף לישיבת מיר שברחה לשנחאי. הבחורים שם נשארו ללמוד ולא יצאו לעבודה כדי לממן את עצמם (ואפילו שמרו 2 שבתות אם אני זוכר נכון מאחר ולא ידעו מתי שבת).
אני לא זוכר מקורות וכו'שלג דאשתקד
חשוב להבין שדברים לא מבוססים יכולים להגיע אלינו עם הרבה המצאות, הערכות ותוספות של מי שרצה להנגיש אותם אלינו. אז בדרך כלל כדאי להפחית את ההתלהבות, כי ההנחה היא שאנשים מתכוונים וחושבים לעשות טוב, ולפעמים אנשים טועים או פועלים מתוך תפיסות בעייתיות - וגם כאלה יש בכל המגזרים...
לגבי הסיפור עצמו, אכתוב מה שזכור לי מכל מיני מקורות שקראתי:
1. השוחד שדרשו הנאצים היה לא מציאותי בשום קנה מידה. כמדומני דיברו על כמה אלפי משאיות, או עשרות אלפים (לא נראה לי שמדינת ישראל כיום, יכולה בכל רגע נתון לתת מתנה כמה אלפי משאיות). בנוסף, צריך לזכור שמשאיות וכדו' צריך להעביר איכשהו, והבריטים לא היו מאפשרים את זה.
בקיצור, הסיפור הוא לא בקשת שוחד אלא להיפך. אייכמן רצה לסובב את הסכין על הלב היהודי, לא רק לרצוח אלא גם להשאיר אותנו עם מצפון...
2. ארגוני ההצלה השונים, היו ציוניים לא פחות הציוניים שעליהם מתלוננים. כך שאין כמעט משמעות לעניין ולא באמת נשאר לנו את מי לשנוא בעקבות הסיפור.
וסתם בלי קשר, הרב וייסמנדל נהיה יקיר הסאטמרים. בנס הוא נפטר צעיר והם לא היו צריכים להמשיך להוקיר את ה"הרב דוקטור" הזה, שכל חייו הם אנטיתזה לתפיסות שלהם. אי אפשר לכעוס על אבריאל הרשע ומצד שני לא ללמוד מהרב וייסמנדל הצדיק.
3. כל המצילים למיניהם שמדברים כיום, אם זה בראנד או הרב וייסמנדל (כמה רבנים חוץ ממנו עסקו בהצלת יהודים בשואה? בעיקרון הרב סולובייצ'יק טען שאפילו רבני אמריקה לא טרחו מספיק...), כולם עבדו בשיתוף פעולה עם קסטנר, שעד היום בכלל לא ברור אם קסטנר יותר הציל או יותר פגע, והמוטיבציה שלו לא הייתה רק הומניזם... כך שיש סיכוי שאותם אנשים יותר צריכים להתבייש מאשר לדבר ולחבר ספרים.
4. גם בהנחה שכל התוכנית הזו הייתה ישימה, מה לדעתינו תכננו הנאצים לעשות עם השוחד הזה?! האם הכל היה מחוות של רצון טוב, לשמח את הרב וייסמדל המלומד ואת קסטנר ההומניסט?
ההערכה היא שהנאצים פשוט רצו משאיות שיאיצו את שינוע היהודים למחנות ההשמדה. גם הם ידעו שתיאורטית בכל רגע נתון, בעלות הברית יכולות להפגיז את פסי הרכבת (הסיבה שבעלות הברית לא עשו את זה, היא כנראה אנטישמיות...). אז הם סידרו עוד דרכים להרג יהודים. ולתפארת ארגוני ההצלה...
5. סתם שאלה לקינוח. האם בזמן הציויינים לא דאגו לטובת היהודים, הרבנים כן דאגו להם? אולי נכוון את הזרקור לכיוון הזה? אני לא בטוח שמחלקי "שרופי הכבשנים" היו יוצאים מזה טוב...
הבאתי מקורותהסטורי
לא הצלחתי להיכנס לקישורשלג דאשתקדאחרונה
וזה גם לא מאוד משנה לי.
בתפיסה שלי, עם ידע מסוים שיש לי בהיסטוריה, רוב האנשים לא מונעים מרוע צרוף. יש כל מיני דעות ומורכבויות שבהם אנשים פועלים, ואם מחפשים ביקורת ניתן למצוא אותה בכל מקום.
גזלנות במסווה?נתקה
היי זה פיד בחורה שלי פה עד עכשיו הסתפקתי בלצפות (מזל טוב
)
תגידו לדעתכם זה שבארגונים של חובשים לא מודיעים לפני העלייה לאמבולנס שצריך לשלם זה גזל במסווה של אידאל?
בתור חובש זה א) קשה לי ב) מעמיד בשאלה את כל העניין של התנדבות..
זה אקטואלי, כי עכשיו חלק מהצוותי הצלה גם משרתים במילואים
לא בדיוקחתול זמני
– יש כל־מיני מקרים שבהם אין חובת תשלום למשל אם אדם פונה לבי"ח ואושפז, אובדן הכרה במקום ציבורי, או אם מתים בדרך
– לכל המערכת יש עלויות תפעול מאוד גבוהות שמישהו צריך לשלם ולא הכל זה תרומות, חלק זה המדינה חלק קופ"ח חלק המטופלים ישירות. אמנם זה בהתנדבות אבל האמבולנס עולה כסף / דלק / ציוד רפואי / מדים / ביפרים יש עובדים בשכר כמו פרמדיק רופא כו' וגם חלקים נוספים של הארגון כמו אסיפת תרומות דם כו'
– הרעיון הוא בין השאר למנוע הזמנת אמבולנס על שטויות
– העלויות אינן גבוהות במיוחד
זה יפה משתאומר אבל..נתקה
תראה..
א) לא שמת <צ> ליד עם מתים 
ב) כן אתה בהלט מביא פה כמה דברים מקצועיים
ג) שמע אני בעד פריסה ארצית גבוהה של אמבולנסים וכוננים כל עוד הם מתפקדים תחת אש
(כי בתכלס אם דווח על נפילה הסיכוי שייפול שם שוב מאוד נמוך - אבל בוא נעזוב את זה)
השאלה האם הפעילות במסווה רשמי כזה לא מבלבלת ? אני לא מדבר כרגע על מקרה שמישהו נכנס לאיזה התקף כלשהו
ובכןחתול זמניאחרונה
א. *אם
ג. לא נראה לי, בפעם הראשונה שנתקלתי בחיוב כזה זה אכן הפתיע אותי אבל כנראה זאת פשוט עובדה שלא כולם יודעים והיא פשוט שם.
אפשר הסבר מה פשט המשפט הראשון בתגובה?צדיק יסוד עלום
בכורהעוד מעט פסח
😅צדיק יסוד עלום
הלכתי לכל כך הרבה כיוונים אחרים!
קורע
אולי קוראים לו פיד ובחורה שלו (חברה שלו?)צדיק יסוד עלום
ואולי איכשהו הכוונה שהוא התארס ולכן המזל טוב????
משעשע
זה פידנתקה
בהחלט משעשע קומדיה מה? fullhouse
בחורה = בכורהנתקה
כן בכורה - נרשמתי לא מזמן ורק צפיתי עד עכשיו
מלשון פתר חמור
צריך לקרוא את זה במבטא רוסי וזה נהיה מובןחתול זמני
ידיד ישראל אורבן הובס בבחירות בארצו, ובקפלן עולציםאיתן גיל
כך היה גם מול ברזיל עת הובס ידיד ישראל בולסונרו.
למי שעדיין לא הבין את האירוע, תבוסה של מנהיג פרו ישראלי היא יום חג בקפלן, ומנגד נצחון של מנהיג פרו ישראלי הוא אצלם תשעה באב מלא מלא.
אנו רצים והם רצים. אנו רצים למדינה יהודית, והם רצים למדינת כל אזרחיה (שם מכובס לחיסול המדינה היהודית).
אורבן אכן היה ידיד גדול של ישראלקורא נלהב לשעבראחרונה
הרבה בגלל אישיותו החזקה ועמידתו על שלו גם כשזה לא מקובל. ולכן תמך בישראל, הטיל וטו על החלטות באיחוד האירופי והזמין אותו לביקור בהונגריה חרף צו המעצר ההזוי.שזה כבר לא יהיה אוטומטית.
אבל מכיוון שר"מ הונגריה החדש כן איש ימין שהיה גם חלק ממפלגת השלטון בעברו זה לא בהכרח יהיה דרמטי.. נתניהו לא יבקר בהונגריה כנראה אבל לא צפוי פה משהו דוגמת ספרד צרפת וכדו'.
נ"ב- בשונה ממלוני שהתהפכה כמו נמושה. טראמפ אמר שהוא מצטער בשביל אורבן, ומאוכזב ממלוני. כי טראמפ גם איש כזה, סוג של לפחות
סוס טרויאני חסר בושה וגבולות!קורא נלהב לשעבר
מה עוד אפשר להגיד עליה, על הפרקליטות, גופים נוספים לא דמוקרטיים, שצריכים ניקוי אורוות (אגב סוס טרויאני...) דחוף...
בהמשך לשירשור מוקדם יותר שעלה פהקורא נלהב לשעבר
התבטאות טראמפ לא מועילה לחנינה
דברים מעניינים..
-אבל דווקא אני לא חושב שזה יפריע להרצוג כי ירגיש שלחצו עליו- לחצים וכד' יש הרבה מכל כיוון.
לדעתי מה שימנע ממנו לתת חנינה זה לחץ ציבורי עצום משמאל. ולעצמו הוא יספר שזה צורך לאומי שהמשפט יגיע להכרעה/ לא רוצה להתערב בסוג' שנויה במחל' ועוד ועוד.
-על שהיה מגן מערכת המשפט- לדעתי נתניהו פשוט השתנה. לא יודע עד הסוף מה גרם לזה אבל הוא נהיה ימני באמת מהממשלה השניה שלו והלאה ולא לפני.