לכל אלו שחשדו חשד שווא בביבי המלךסודית
היא יכולה להציע מה שהיא רוצהנעה ונדה

ביבי שרוף אצל לפיד וגנץ. אם הוא רק היה יכול הוא היה רץ להקים איתם ממשלה.

בכל מערכות הבחירות שביבי זכה בהם הוא עשה הכל כדי להקים ממשלות עם השמאל, עכשיו הוא השניא את עצמו כ"כ על חבריו למרכז הפוליטי (פיטר את לפיד, שיקר לגנץ) כך שלא נשארה לו ברירה.

אין ספק שלזה נתניהו מחכה ולכן הוא מורח את הזמן ככלהסטורי
יכולתו. כתבתי שזה מה שיהיה, ביום שאחרי הבחירות:
פרשנות מצערת על תוצאות הבחירות - אקטואליה וחדשות

השאלה האם לפיד וגנץ יסכימו, או שסופית נמאס להם.
אתה טענת שהם יצייתו להוראה אם תבואסודית
ובכן בינתיים נתניהו מרכיב את ממשלתו והם עסוקים בלהיות אופוזציה לוחמת.
אם הייתה להם אפשרות אחרת, יש להניח שהיו בוחרים בה, כי הממשלה הזאת תשנה לטובה שינויים קבועים. בעז"ה.
זה נראה שלנתניהו נמאס מהם
לא כך טענתי, טענתי שיהיה עליהם לחץ מטורףהסטורי
זה הולך ומתגבר. אני בכלל לא בטוח שאת ההיסטריה עכשיו, כולל עבירות המרדה, הם לא יוצרים בשביל ליצור לעצמם אליבי ציבורי, להפר את הבטחת הבחירות המרכזית שלהם ולהכנס לממשלה.

מקווה שהם יעמדו על הבטחתם.
אשרי המאמינה.אוהב העם וא"י 3

כבר רואים סימנים ראשונים של רפיסות אצל "מנהיגי הימין".

הם כבר משתמשים במושגים כמו "להנהיג באחריות" ו "ממשלה של כל העם"

להזכירך זה אותה רפיסות שנמשכת כבר 12 שנה ואולי יותר. "לממשלת הזדון" פשוט לא היה מספיק זמן להתמודד עם כל הבעיות שנוצרו בתקופת הקיסר ביבי.

הלואי ואתבדא אבל ממשלת ימין על מלא לא תקום.  כבר אמר לי משתתף בפורום הזה, ביביסט לעילא ועילא, שהמושג ימין על מלא הוא מושג ערטילאי.

לביבי אין אפשרות להקים ממשלה עם מפלגות אחרותספק

מלבד מפלגות "הגוש" שלו. 
לו היתה לו אפשרות, הוא היה גם מוסר להם את אחת הכליות שלו ואת הסתימות שיש לו בשיניים כדי להקים איתם ממשלה כפי שעשה תמיד. 

ככה זה כשהגרופי הכי גדול של "המלך" יודע שהוא שקרן בן שקרן - אם הוא יודע את זה, אז כולם יודעים את זה והסטנדרטים שלהם, מסתבר, קצת יותר גבוהים משל הגרופי. 

איזה סטנדרטיםנעה ונדה

המפלגות הערביות זה בסדר, ביבי לא בסדר.

דריסת האופוזיציה.

פרוגרס אין, יהדות אאוט.

איפה היהודית ואיפה הדמוקרטית.

המפלגות הערביות אפשרו פעולות יותר ציוניותספק

בשנה אחת ממה שביבי עשה ב-12. 

ואין אף אחד בקואליציה היוצאת שתיעב מישהו אחר כמו שסמוטריץ' מתעב את ביבי. 

סמוטריץ יודע כמה ביבי הוא שקרן - אבל בשביל משרת השר, הוא יעשה הכל. 

אין לו סטנדרטים. 

חוץ מסיסמאות - את מסוגלת להגיד משהו לענין? 

על יוקר המחיה? על הפקקים? על מערכת הבריאות? מערכת החינוך? מערכת הביטחון? משהו לענין? איזושהי דעה שהיא לא דיקלום חסר משמעות? 

את יודעת, הדברים שבאמת חשובים אחרי שמסיימים לדלקם את הסיסמאות שדיקלמת... 

הפיתרון היחידי ליוקר המחיה ולפקקיםסודית
הוא לעבור לפריפריה, כנראה... עד שהמרכז יגלוש גם לשם.
לא נראה שאיזושהי ממשלה תטפל בזה
אבל זה לא יקרה כי אנשים לא רוצים לגור בפריפריהספק

גדלתי בפריפריה - הדבר האחרון שאני מעוניין זה לחזור לשם. 

ולא בגלל תעסוקה או משהו כזה - אלא בגלל איכות האוכלוסיה. 

מצטער, לא רוצה לגור ליד ערסים שכל היום רבים ואז שולפים סכינים ולא רוצה לגור ליד ערסים ששוברים את הסלים במגרשי הספורט כדי שישחקו שם רק כדורגל. 

לא רוצה שהילדים שלי ישחקו קדאווה וילמדו עם ילדים שהחלום שלהם זה לפתוח דוכן חמוצים בשוק, לא רוצה ערסים שמטיילים עם כלבים בלי רצועה ולא אוספים אחרי הכלב שלהם. 

לא רוצה קריוקי ב-12 בלילה. 

אין שום ממשלה שתשנה את זה גם אם היא תנסה. 

מאיר שטרית ניסה - הוא היה שר השיכון ב-2008 ועצר את כל הבניה במרכז כדי לגרום לאנשים לעבור לפריפריה. 

באופן מפתיע, זה לא עזר. 

יש שכונות טובות יותר ופחותסודית
יש ישובים טובים יותר ופחות
צריך לבחור
עדיין, כשמגרש הספורט משותף לכולםספק

ומקומות הבילוי הם אותם מקומות בילוי - אין הפרדה. 

למה זכרונות הילדות שלי צריכים להכיל קטטות עם סכינים שהייתי עד להן? אני לא רוצה שהילדים שלי גם יגדלו במקומות כאלו - זה עד כדי כך פשוט. 

את יודעת איך סטודנטים מבחוץ קוראים לתושבי באר-שבע? ה"נייטיבז" והם לא מתכוונים לזה בצורה חיננית. 

אנשים מהמרכז לא רוצים לגור בפריפריה בגלל האוכלוסיה שגרה שם. על כל השאר אפשר להתגבר: עובדים בזום לפחות חלקית, לוקחים שיעורים פרטיים לילדים, מוצאים קהילות מתאימות באינטרנט וכו'

את השכנים, פחות אפשרי לבחור. 

אתה מתחרה רק באיתן גיל בכמות השקריםהָיוֹ הָיָה
הרי כולנו יודעים שבצלאל יכל להיות שר כבר לפני שנה וחצי, בכל משרד שהוא היה רוצה.
הרי כולנו יודעים שבאותה שיחה שבה נחשף מה הוא חושב על ביבי, נאמר גם מה הסיבות שבגללן הוא ממשיך איתו.
אבל לך נח לספר שהוא הולך עם ביבי כדי להיות שר....
הוא בסה"כ ידע מה יקרה לו אם הוא יישב עם עבאסספק

אצל הבייס שלו. 

הכל אצלו אינטרסים - מדינת ישראל ואזרחיה לא מעניינים אותו. 

בגלל זה הוא היה מוכן לשרוף 15 מליארד שקלים מכספי הציבור כדי לנסות לקושש כמה קולות של אילתים. 

כמו שכתבתי: אתה ואיתן גיל מתחרים על התוארהָיוֹ הָיָה
אתם תמשיכו לטנף, ואנחנו נמשיך לצחוק כל הדרך אל השלטון
תמשיכו לצחוק כל הדרך אל חורבנה המתקרב שלספק

מדינת ישראל. 

העיקר שהגורו שלכם יהיה בשלטון בזמן שהמדינה תעלה בלהבות... 

התרגלנו לאנשים שבטוחים שהשמש של המדינה זורחת מאצלםהָיוֹ הָיָה
הדבר היחיד שייחרב כאן זה האנרגיות שלכם. תצעקו עד שתצטרדו ואז נחיה את החיים היפים בלי הקידוח שלכם בראש
ראינו כבר מה הגורו שלך עשה עד היוםספק

הפך את ישראל למדינה המערבית שהכי גרוע לחיות בה.

זו עובדה. 

עכשיו, הוא ימשיך להשמיד את המדינה בזמן שאנשים כמוך מוחאים לו כפיים... העיקר שהגורו שלכם יהיה בשלטון... ואז אתם גם מתבכיינים על זה שיקר פה, שיש לכם פקקים, שאתם מחכים בתור חודשים לרופא וכועסים על ה"עשירים" שעושים ביטוחים פרטיים ומנסים לשדוד אותם בכל דרך אפשרית. 

רוב יהודי צרפת שרוצים להגר ממנה, בכלל לא שוקלים את ישראל בגללכם ובגלל ההישגים של הגורו שלכם. 

יהודים שעולים מרוסיה, חוזרים אליה או מהגרים מכאן בתוך שנה למדינות אחרות - יותר נורמליות. 

ואתם עוד קוראים לעצמכם "ציוניים"... איזו בדיחה... אחרי זה תספרו לנו על הבעיה הדמוגרפית ועל האכפתיות שלכם מכל יהודי... 

..נעה ונדה

א. ביבי הוא איש מרכז. הוא פעל לטובת המדינה ולרעת המדינה גם יחד כמו כל איש מרכז שמכבד את עצמו (אין חולק על כך שהסכמי אברהם ייטיבו כלכלית עם המדינה). לגבי המפלגות הערביות העניין הוא אחר. זה פשוט אבסורד שהקואליציה תתבסס על מי שמטנפים עליה בעולם. מי שמוביל מהלכים משפטיים בהאג נגד המדינה לא יכול להשתתף בניהול שלה, מן הסתם הכוונות שלו הם לא בדיוק טובת המדינה.

ב. סמוטריץ' היה יכול לשתף פעולה עם הקמת ממשלה עם ביבי ורע"מ אחרי הבחירות הקודמות תמורת משרת שר, למה הוא לא עשה את זה?

ג. למה אידיאולוגיה וראיה רחבה מעבר לפרקטיקה היא סיסמאות לדעתך? פסקת ההתגברות לא תוריד את העומס בחדרי המיון אבל תציל אותנו מחמץ בבתי חולים בפסח. אבי מעוז לא יעלה את שיעור הזכאים לתעודת בגרות אבל יגן על הילדים שלנו מבלבול זהותי.

אני באמת מתנצלת שאכפת לי מזהות יהודית והבריאות הנפשית של הילדים שלי לפני שאכפת לי ממחירי הנדל"ן.. מותר שיהיה לי סדרי עדיפויות אחרים? לגיטימי? אני לא שואלת אם זה נכון או לא, אלא אם לגיטימי שאני אייחס חשיבות שונה לבעיות השונות במדינות מהחשיבות שאתה מייחס להן.

נ.ב. מי היה יעיל יותר בתחבורה, סמוטריץ או מיכאלי?

מי יהיה שר לבט"פ מביך פחות, בן גביר או עומר בר לב?

נו, באמתספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ג 01:07
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ג 01:04

א. ביבי הוא איש של ביבי. שום דבר אחר לא מעניין אותו. 

הוא שורף עכשיו את המדינה כי זה האינטרס האישי שלו. 

הוא רצה שקט, אז הוא נתן לכל קבוצות הלחץ המושחתות כל מה שהן רצו על חשבון אזרחי המדינה. 

הסכמי אברהם היו יוזמה של טראמפ וגם לפיד היה חותם עליהם. 
בסופו של דבר, עבאס אפשר פעולות אפקטיביות מאוד ציוניות - כאלו שביבי לא חשב בכלל להעביר. 

במבחן התוצאה, ממשלה עם עבאס היתה יותר ציונית מכל הממשלות של ביבי ביחד. 

ב. כי הוא היה מאבד את הבייס שלו - אנשים כמוך - ולא היה עובר עכשיו את אחוז החסימה. 

הוא יודע מי המצביעים הפוטנציאליים שלו. 

ג. כי את לא מדבר על שום אידיאולוגיה ואין לך שום ראיה רחבה. 

עכשיו את מזכירה את פסקת ההתגברות - פעם ראשונה שאת כותבת על משהו ספציפי ולא על סיסמא - וגם אז, את לא מדברת על החרבת יישובים, אלא על אחד הדברים הכי זניחים שחשובים למישהו במדינת ישראל. הלוואי שהבעיה במערכת הבריאות היתה חמץ בבתי החולים... מזה שהפכנו לאחת המדינות עם מספר הרופאים לנפש הכי קטן בעולם המערבי ואנשים מחכים כאן חודשים לרופא מומחה או לבדיקות מצילות חיים - פחות אכפת לך... אבל שמישהו יכניס באופן פרטי חמץ בפסח לבית חולים??? עם זה פשוט אי אפשר להשלים... שאנשים ימותו בכלל טיפול רשלני או מחסור ברופאים - אבל הקו האדום עובר בזה שמישהו הבריח פיתה בפסח לחולה מאושפז... 

ואבי מעוז לא יגן על אף אחד מכלום, למקרה שתהיה.  

מה את בעצם יודעת על תחום האחריות שאבי מעוז קיבל? 

כלום. זה ברור שאין לך שמץ של מושג במה מדובר - אז אני אסביר לך:

לבתי ספר יש אפשרות - לא חובה, אלא אפשרות - לבחור להזמין לבית הספר פעילויות ותכנים מעמותות מסוימות שקיבלו לכך אישור. 

שוב, לבתי ספר יש *אפשרות* להזמין תכנים לפי *בחירה* שלהם. 

אז יש כמה עמותות פרוגרסיביות ש*ניתן* להזמין מהן תכנים לפי הקריטריונים של משרד החינוך. 

זה הכל. 

רוב מוחלט של עמותות הן ממש לא כאלה ולא עוסקות בזהות או בפוליטיקה - ואם רוצים, אפשר - לא חייבים - להזמין תכנים מהן. 

כלומר, סביר להניח שבית הספר שאליו תשלחי את ילדייך, לא יזמין תכנים כאלה ש"מפחידים" אותך ולמעשה, מעט מאוד בתי ספר פונים אל אותן עמותות כדי לקבל מהן פעילויות ותכנים. 

זה זניח. 

אבל אבי מעוז יודע שאצל אנשים כמוך - שמה שחשוב להם זה הסיסמאות - הכי חשוב זה לעשות רעש ואז לייצר רעש נגדי בצד הפוליטי השני וכל אחד מייצר קולות מלחמה עבור חסרי הבינה והמחשבה שנמצאים בצד שלו וכל הפוליטיקאים מרוויחים ומי שמפסידים הם האזרחים שכן יודעים במה מדובר ותופסים את הראש ולא מבינים איך אנשים שאין להם שום מושג על מה הם מדברים, נלחמים בחירוף נפש בגלל סיסמאות מטופשות וחסרות משמעות. 

אז לא - לא באמת אכפת לך מזהות יהודית או מהבריאות הנפשית של ילדייך כיוון שאם זה היה המצב, היית טורחת בכלל לברר על מה את מדברת במקום לזרוק סיסמאות. 

היית רוצה לעשות משהו אמיתי כדי להגן עליהם במקום לצעוק חזק-חזק שטויות חסרות משמעות. 

וכן, את באמת צריכה להתנצל על זה שאכפת לך מסיסמאות לפני שאכפת לך שלילדים שלך יהיה מה לאכול. 

סדר העדיפויות שלך לגמרי דפוק. 

אני מנחש שאין לך ילדים עדיין. 

מירב מיכאלי היתה יותר יעילה כשרת תחבורה מסמוטריץ' - זו אפילו לא שאלה. 

אני מאמין שבן גביר יהיה מביך הרבה יותר מבר-לב. 

לצעוק זה קל - לבצע, זה קצת יותר קשה. 

..נעה ונדה

א. לגבי ביבי - שיהיה. לא אכפת לי. אני לא באה להגן עליו.

ב. ואולי יש לו אידיאולוגיה זהה לזו של הבייס? אתה באמת לא מסוגל לקבל שיש אנשים ערכיים בעולם?

ג. הדוגמאות שבחרתי בהן הן רק דוגמאות. כמובן שהתכוונתי גם להחרבת יישובים, מעצרים מנהליים, אכיפת החוק מול הערבים והבדואים, איזון בתקשורת, חופש פעולה לבתי הדין הרבניים, שוק חופשי ועוד המון דברים. הורוביץ טיפל במצב הגרוע של מערכת הבריאות יותר טוב מליצמן? זה לא קשור לאיזו ממשלה תהיה, מצב מערכת הבריאות ימשיך להיות גרוע. אני מדברת על מה שיש לו סיכוי יותר ריאלי להשתנות.

תתפלא אבל לא חידשת לי כלום על הסמכויות שקיבל אבי מעוז. לדעתי מה שהוא צריך לעשות זה לא להוסיף תכנים מעמותות דתיות לבחירת מנהלי בתי הספר, אלא לחסום את האפשרות להזמין עמותות פרטיות (למרות שזה חוסם גם את העמותות הדתיות) ולאפשר רק תכנים ממשלתיים מותאמים ושפויים (לא תכנים מיניים שלא קשורים למוגנות ולא תכנים אנטי ישראליים).

לילדים שלי יהיה מה לאכול ב"ה. יש לי הרבה אחים נשואים ב"ה וכולם שורדים. כמעט כולם אפילו קנו דירה בפריפריה. חלקם אברכים. הכל בסדר. סוף העולם לא כאן והחבר'ה גם מימין וגם משמאל פועלים לשפר פה את המצב גם אם רובם עושים את זה גרוע (גם מימין וגם משמאל).

תסלח לי, במה מירב מיכאלי היתה יעילה יותר במשרד התחבורה?? באוטובוס המחורטט שהיא המציאה עם המראה והסרטים שיזכירו לנו לא להטריד? עם העיסוק האובססיבי שלה בפמיניזם הזוי במקום בפקקים? סמוטריץ לעומתה פרסם את המספר שלו ואשכרה הגיב ועזר והוא ממשיך להגיב לפניות באותו היום עד היום. הוא בניגוד אליה לא התעסק באובססיביות רק בהתיישבות, התחום המזוהה איתו.

עומר בר לב הביך ומעבר לזה הוא חילוני שמאלני שמחזיק בכל הדעות ההפוכות למה שמאמינה בהן הציונות הדתית. בן גביר אולי טירון, שולף מהבטן ופחות אסטרטג, אבל המטרה שלו היא המטרה של הציונות הדתית. ולפחות במשהו הוא יצליח.

במה ערכי הציונות הדתית חשובים לך?

נו, באמת...ספק

א. משום מה היה נראה שזה דווקא מאוד חשוב לך... 

ב. אבל אני יודע שהוא לא ערכי. הוא הוכיח זאת שוב ושוב. 

הדבר היחיד שחשוב לו זה הכסא. 

ג. הדוגמאות שבחרת מעידות על סדר העדיפויות שלך והוא מעוות. 

פסקת ההתגברות חשובה אבל גם היא לא תקרה כי ביבי לא ייתן לזה לקרות וגם יש דברים יותר חשובים. למעשה, אם כבר, עדיף להעביר חוק יסוד בנוגע למערכת המשפט ולהגדיר בדיוק את הגבולות של רשות. 

והורביץ היה יותר אחראי מליצמן - הוא לא ניסה לרסק את המערכת עוד יותר רק כדי לשחד את המגזר שלו כמו שליצמן עשה. 

אין כאן אפילו שאלה. 

לא חידשת לך כלום? אז את כותבת סיסמאות חסרות משמעות מתוך תקווה שמי שקורה את מה שאת כותבת לא יודע את הדברים? 

לא אכפת לי מה דעתך - העובדה היא, שזה חסר כל משמעות. 

את התכנים הפרוגרסיביים שאת לא אוהבת, בוחרים רק מעט מאוד בתי ספר במקומות שבהם בכל מקרה ההורים שלהם מכנסים להם את התכנים הללו בכל דרך אפשרית מגיל אפס. 

זה כ"כ חסר משמעות שחבל בכלל להתייחס לזה. 

אז למה אבי מעוז עושה רעש? כי הוא פוליטיקאי והוא עושה רעש. זה עוזר לו בקרב אנשים מסוימים. 

לילדים שלך יהיה מה לאכול? את בטוחה בזה? בלי תמיכה ממשלתית? 

מעט מאוד אנשים יכולים להתחייב על דבר כזה - במיוחד בישראל שעומדת בפני קטסטרופה. 

אנשים גם מימין וגם משמאל לא פועלים כדי לשפר את המצב - כולם פועלים כדי לחטוף את הנתח הגדול ביותר על חשבון אחרים בזמן שכל המערכת קורסת. 

אנחנו על הסף של להפוך למדינת עולם שלישי ואם הדברים יימשכו כפי שהם כיום, בתוך 20 שנים, רמת החיים כאן תהיה כמו במדינות נחשלות אחרות. 

מירב מיכאלי השוותה את מחירי נסיעות האוטובוסים בכל הארץ. יש כמה בכיינים שהתרגלו לחיות על חשבון אחרים ולא אהבו את זה, אבל עבור רוב אזרחי ישראל, זו היתה בשורה טובה. 

זה יותר מכל מה שסמוטריץ' עשה במשרד התחבורה - אבל לך, לא אכפת ממה שטוב לאזרחי מדינת ישראל. 

היא גם ניסתה להוציא את התחבורה הציבורית ואת קבלת ההחלטות מהממשלה ולהעביר לרשויות המקומיות וחבל שהיא לא הצליחה. 

אה, והיא גם ביטלה את הבטחה של מירי רגב שהנמלים הפרטיים בחיפה לא יוכלו לפרוק מטען כללי וקיצרה את הפקק שהיה בנמל - שזה דבר אדיר שסמוטריץ' לא היה חולם אפילו לעשות. 

שר תחבורה לא צריך לבזבז את הזמן שלו על עזרה פרטנית - הוא שר לא כונן של ידידים. 

שיעשה את העבודה שלו במקום לעשות יחסי ציבור לעצמו. 

על זה בדיוק אני מדבר: את מתלהבת מסע יחסי ציבור חסר משמעות - גם של אבי מעוז וגם של סמוטריץ' - אבל ממעשים אמיתיים, בכלל לא אכפת לך. את בכלל לא יודעת כשמישהו עושה משהו כי את תלויה במסך העשן של הצעקות ויחסי הציבור. 

בר לב היא חילוני ושמאלני? טוב, אז ברור שהוא היה גרוע... זה הטיעון שלך? שהוא היה חילוני ושמאלני והוא מאמין בדברים אחרים ממך? 

מצטער, זה לא מדד לכישלון. 

בן גביר יודע לצעוק והוא עומד לגלות שהרבה יותר קשה לעשות מאשר לצעוק ויותר מזה, שהודות לאנשים כמוך - הוא לא צריך לעשות שום דבר!

את לא רוצה מעשים אלא צעקות והוא יודע את זה - אז למה שיעשה משהו? לעשות זה קשה, לצעוק זה קל וזה גם מביא קולות. 

אני לא יודע מהם "ערכי הציונות הדתית" בעינייך והערכים שאני מאמין בהם לא תלויים במי שצועק הכי חזק. 

אני יודע שאפשר וצריך להפוך את ישראל למדינה שטוב לגור בה - ושהנציגים שלך בכנסת עושים הכל כדי שזה לא יקרה. 

כנראה שאלו "ערכי הציונות הדתית" שאת מאמינה בהם - להחריב את מדינת ישראל. 

ליברמן הטיל כאן מיסים על ימין ועל שמאלסודית
מה ירד במחיר בתקופת כהונתו?
כלום
ביבי העלה את מס ההכנסה, המע"מ ואת המס עלספק

ריווחי ההון. 

ביבי נהנה מ-12 שנים בלי משבר כלכלי אחד - העולם צמח בצורה מדהימה. 

ליברמן נכנס בדיוק עם פרוץ משבר כלכלי גלובלי. 

לכן, כלכלה לא בודקים באותה מדינה מול שנים קודמות אלא את ביצועי המדינה מול מדינות אחרות באותה קטגוריה. 

ביבי היה כישלון היסטורי מהדהד - עלינו מהמקום ה-24 ביוקר המחיה למקום ה-3 ב-oecd כשבתמ"ג אנחנו במקום ה-36 לפי קרן המטבע (בשנת 2021). 

אין אף מדינה בעולם עם פער כזה. 

אצל ליברמן היה שיא של התחלות בניה מאז 2008 - רק שמגמות בשוק כמו מחירי הדיור הן לא דבר שמתעדכן מהר וכמו כן, מדד תשומות הבניה - שלא תלוי בליברמן - קפץ בשנה אחת יותר ממה שהוא קפץ בכל שנות ביבי ביחד. 

ועדיין, אצל ביבי עלו מחירי הדיור בצורה לא הגיונית למרות שמדד תשומות הבניה בתקופתו בקושי עלה. 

מה ירד בתקופת ליברמן? 

קארפור נכנסו - את יכולה לקנות שמן זית ב-11 שקלים במקום ב-35. 

את יכולה לקנות דגני בוקר ב-10 שקלים במקום ב-20. 

מכרו אצלו אננס בסופר - 2 ב-50 כשלפני כן זה היה בערך המחיר של אננס בודד. 

מחיר השום ירד. 

מחיר עגלת תינוקות שנמכרה ב-5000 שקלים נחתך בחצי. 

הורים עובדים לילדים בגילאי 6-12 קיבלו נקודת זיכוי. 

להמשיך? 

חוץ מזה, הוא גם נכשל בדברים אחרים: 

מערכת החינוך הישראלית הגיעה למקום האחרון במערב. 

הפכנו לאחת המדינות הכי פקוקות בעולם וירדנו במספר הרופאים לנפש מהמקום ה-18 למקום ה-28 ב-oecd מתך 36 מדינות. 

..נעה ונדה

א. מתי נשמעתי לך ביביסטית?

ב. אתה מפרש את כל המהלכים שלו בצורה שלא תאפשר להוכיח שהוא כן ערכי.. שיבושם לך.

ג. 1. זה לא נכון, נכנסים גם תכנים פרוגרסיביים למקומות שלא כל ההורים שם תומכים בזה.

2. אז מה אתה רוצה מביבי וסמוטריץ'? כולם מושחתים. העיקר שליברמן לא (בציניות).

3. הנחות בתח"צ לפריפריה זה הגיוני מאוד וגם די משמעותי למשפחות שבכל מקרה לא עומדות ביוקר המחיה, אבל אני כן חושבת שהרפורמה בהחלט הייתה טובה מאוד ברמה הכללית.

4. בעזרת "מסע היח"צ" שלו, סמוטריץ ידע להתמקד ולטפל במה שחשוב לציבור. רוב מוחלט גם מימין וגם משמאל מעריך אותו על קדנציה טובה מאוד.

5. למה אתה מתפלא שזה הטיעון שלי? כן, אני מודדת פוליטיקאים לפי הפעילות שלהם למען הערכים שאני מאמינה בהם. לגיטימי? אני לא אתמוך בליברל חילוני כי אני לא חושבת שהוא צודק.

6. חוסר עשיה מתבטא בקלפי בסוף ובן גביר יודע את זה. אם הוא יכשל - הוא יתרסק בפעם הבאה.

7. אתה מאמין בכסף. אתה מודד הכל בכסף. לא אכפת לי הטיעונים שלך למה אתה צודק שמעתי אותם, אני פשוט לא מסכימה עם הגישה הזאת.

נו, באמת...ספק

א. בערך בכל תגובה. 

ב. כשהוא מוכן להכניס את מדינת ישראל לבור של 15 מליארד שקלים כדי לקושש קולות של אילתים - תני לי סיבה אחרת, בבקשה... - זה די ברור שערכים זה לא מה שמוביל אותו. 

ג. 1. אם זה קורה, זה זניח. אני מכיר גם הורים מת"א - הם לא מכירים שדברים כאלה קורים והם מאוד מעורבים. 

2. כלום מושחתים - אבל יש כאלה שעדיין פועלים למען הציבור ויש כאלה שפועלים כדי להחריב את מדינת ישראל. 

יחי ההבדל. 

3. לא, זה לא הגיוני לתת הנחות שמכוונות דווקא למגזרים שלא תורמים כלום לקופה הציבורית. 

בכל מקרה, אם את מסכימה שהרפורמה היתה טובה בסה"כ - זה כבר יותר ממה שסמוטריץ' עשה. 
4. שוב אותה סיסמא - "הוא היה שר תחבורה מצוין" - אבל מה הוא עשה? אפשר תשובה ברורה בבקשה? מה הוא עשה כ"כ טוב כשר תחבורה? 

5. את כתבת שאת מודדת פוליטיקאי לפי המאפיינים האישיים שלו - לא לפי איך שהוא פועל למען הערכים שלך. 

אם הוא חילוני ליברלי - זה מאפיין אישי. אמיר אוחנה הוא חילוני וכביכול ליברלי - ועדיין הוא רוצה לעשות רפורמה במערכת המשפט. 

מבינה את ההבדל? 

6. עובדה שלא. ביבי קיבל 30 מנדטים והוא לא עשה כלום במשך 12 שנים - בגלל זה ישראל הפכה להיות המדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי. 

צעקות מביאות מנדטים. שקרים והסתה מביאים מנדטים. פעולות, מסתבר שפחות. 

אם פעולות היו מתבטאות במספר מנדטים, אז ליברמן היה עכשיו מרכיב ממשלה. 

7. מת על הטיעון המטופש הזה. 

מה זה "כסף"? את בכלל מבינה את זה? 

זה מערכת הבריאות. זה מכשירי MRI, זה רופאים ומיטות אשפוז. זו תרופה מצילת חיים שתיכנס לסל התרופות. 

זה מטוסים, זה טנקים. את יודעת כמה עולה מיירט אחד של כיפת ברזל? 

זה מערכת החינוך, זה כבישים, זה חשמל. 

זה מים! הדבר הזה שאת שותה!

את רוצה לשאוב מים מבאר כמו שעושים עד היום במונגוליה? 

לא? 

אז את צריכה בשביל זה כסף!

רוצה להאכיל את הילדים שלך? את צריכה כסף!

"אם אין קמח אין תורה" - לא אני אמרתי את זה. 

אז כן, קיומה של המדינה, רמת החיים ואפילו החיים עצמם קיומם תלויים כסף. 

תתבגרי. 

..נעה ונדה

א. אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה, מעולם לא תמכתי בביבי. אני תומכת בט'.

ב. סמוטריץ קידם את הרפורמה נתיב פלוס כדי להוריד את העומס בכבישים, קידם רפורמה בתעריפים של המוניות (ורק ביבי קצת הפריע) וזה רק בכמה חודשים.

ג. 1. אתה בטח מדבר על בית הספר המוזרים האלה ששואלים את הילדים איזה מגדר הם רוצים להיות.. אז אני לא מדברת על זה. בשיח הציבורי היום יש השתקה האלימה של עמדת היהדות בנושאים האלה, והאג'נדות המעוותות האלה מבלבלות כבר את הרוב המוחלט של הנוער בישראל, כולל הנוער דתי. למערכת החינוך יש חובה לדעתי לאזן את השיח הזה ולתת יותר מקום למסורת של כולנו, שרוב העם בהחלט מכבד אותה ברמה הכללית.

2. ליברמן היה יכול למסות יותר מפעלים מזהמים, להפחית רגולציה ועוד המון דברים. יש לו אובססיה לחרדים, עם כל הכבוד הם לא מקור כל הצרות פה.

3. לימוד תורה לא טוב לכלכלה, אז לימוד תורה הוא רע. אוקי. אתה דתי? אני לא מדברת על קיום מצוות, אני מדברת על ההשקפה הדתית הכוללת שאומרת כמה דברים מוזרים בקשר להתנהלות כלכלית נכונה.

ועזוב רגע את החרדים, ההנחות בתח"צ היו לאו דווקא להם אלא גם לעניים יותר בכללי. זה לא קל לצאת ממעגל העוני, דווקא הנחות לא שוויוניות (אבל לא מוגזמות) לבעלי משפחות שעובדים בשכר מינימום יאפשרו להם בהמשך לצאת מהמעגל ולתרום יותר לכלכלה. אני לא תומכת גדולה של הסוציאליזם, אבל לא יזיק קצת סוציאליזם בתוך מדיניות כללית קפיטליסטית.

5. הליכוד היא תנועה ליברלית - אני לא תומכת בה. אבל אני שמחה שאמיר אוחנה בעד רפורמה במערכת המשפט כי זה עוזר לקדם דווקא את האג'נדה השמרנית שלי. אם זה מתחבר, אני מקבלת בברכה.

6. אתה צודק. כריזמה היא ההונאה הגדולה בהיסטוריה.

7. ואני יכולה להגיד - התורה זה הכי חשוב. תורה זה פרנסה, בריאות, ביטחון, חינוך. זה הכל.

(ולדעתי הח"כים החרדים לא עושים את זה נכון בכלל, לא מגינה עליהם).

אז כן, קיומה של המדינה, רמת החיים ואפילו החיים עצמם קיומם תלויים בתורה.

תתבגר.

נו, באמת...ספק

א. ועל מי הם ממליצים תמיד? למי הם מחויבים? 

ב. בקיצור, הוא עשה רק נזק. הוא הלך על פתרונות פופוליסטיים שיצרו יותר נזק מתועלת. 

גם נתיב-פלוס וגם "הרפורמה" במחירי המוניות. 

במקום להעביר החלטה שבאמת היתה עוזרת - כמו אגרת גודש שזה מה שהממשלה הנוכחית עשתה ובצדק - הוא העדיף פופוליזם גרוע שרק יפגע בכולם. 

כנ"ל לגבי מחירי המוניות - אף אחד לא מרוצה. לא הנוסעים ולא הנהגים. 

במקום לתת לנהגי המוניות להחליט על מחיר בעצמם ולהתחרות ולהכניס לשוק שחקניות נוספות כמו אובר, הוא בחר לדפוק את כולם בשם הפופוליזם. 

בקיצור, פופוליסט. 

ג. 1. אין שום השתקה ושום כלום. שטויות במיץ עגבניות. 

בתי ספר חילוניים בכל הארץ מקבלים תכנים של יהדות - ויש אלפי תכנים כאלו - ושיעורי תנ"ך, תרבות יהודית ועוד. 

סתם קשקוש שנועד לעשות כותרות. 

2. ליברמן יישר קו עם המיסוי ברוב המדינות המפותחות. הוא לא המציא לא את המס על המשקאות הממותקים ולא את המס על החד פעמי - שאגב, לא ברור למה אנשים החליטו שזה נגד חרדים. 

זה הרבה יותר נגד חברות ההייטק - את יודעת כמה כלים חד פעמים יש ב-happy hour ממוצע? כמה בקבוקי קולה יש במקררים של חברת הייטק בינונית? 

ליברמן בעצם שונא את חברות ההייטק, לא? 

באמת לא מבין מאיפה הטענות האויליות האלה. 

ואגב, אל תדאגי, הוא גם יישר קו על האיחוד האירופי בנוגע למפעלים מזהמים וגם עליהם הוא הטיל מס. 

את יותר רגועה עכשיו? 

הייתי מציע לך לבדוק את העובדות לפני שאת כותבת - אבל כבר הצעתי לך את זה כמה פעמים ואת מתעקשת לכתוב שטויות בלי לבדוק את אמיתותן. 

והחרדים כיום הם הסכנה הקיומית הכי גדולה למדינת ישראל - זו לא אובססיה אלא כל מודל כלכלי מראה את זה. 

כבר היום, 50% מהילדים לא לומדים מתמטיקה ואנגלית בבתי הספר וברגע ששוק העבודה ותקציב המדינה יצטרך להסתמך עליהם, המצב יהיה רע ומר. 

3. לימוד תורה הוא דבר טוב בעיני ובעוד אחרים - אבל הוא לא מצדיק את השמדת המדינה והמדינה לא צריכה לממן אותו. 

היה תלמוד תורה הרבה לפני שקמה מדינת ישראל ולא לחינם ההלכה היא שאסור להתפרנס מלימוד תורה. 

רבן גמליאל אומר שעדיף לתלמיד חכם לפשוט עורות בשוק - ולא להצטרך לבריות. 

אין לזה שום הצדקה הגיונית, מוסרית וזה אפילו אסור הלכתית. 

אז כן, אני דתי. ההלכה חשובה לי מאוד וכאנשים עושים בתורה קרדום לחפור בה - אז זה חילול השם של ממש. 

לא אכפת לך מההלכה? מחילול השם? 

איזו מן דתיה את? 

ההנחות בתחב"צ היו לאשכולות העניים שהפלא ופלא - כל הערים והיישובים החרדיים כלולים בהם. 

זה לא מקרי. 

ואת לא מדברת על סוציאליזם אלא על מדינת רווחה - אלו הם שני מושגים שונים לחלוטין שכדאי להבין את ההבדל ביניהם. 

בכל מקרה, יש דרכים יותר טובות לעזור לאנשים לצאת ממעגל העוני בלי סבסודים - למעשה, אם יש שיטה שהוכחה כלא יעילה זה סבסוד. 

השיטה היחידה בהיסטוריה העולמית שהוציאה אנשים ממעגל העוני היא הקפיטליזם והשוק החופשי. 

5. הליכוד היתה אולי פעם תנועה ליברלית - היום, היא יותר מפא"י ממה שהיתה מפא"י אי פעם. 

אבל אמיר אוחנה הוא חילוני וליברלי - אז הוא בטוח נגדך, לא? כך טענת רק לפני שתי תגובות... אני מבולבל... 

7. אבל אם אין קמח אז אין תורה - אז קמח הוא הדבר הכי חשוב, לא? 

ואם תורה היא פרנסה - אז מצוין... למה "לומדי התורה" צריכים לעשוק את הציבור כדי להתפרנס? 

תורה היא בריאות... מזל שהרמב"ם לא חשב כמוך כשהלך להיות רופא... "ניתנה הרשות לרופא לרפא"... 

מצטער, אבל בשום מקום בתורה או בהלכה לא נקבע שצריכים לסמוך על ניסים - אלא להיפך: אם יש דבר אחד שהיהדות דוגלת בו זה השתדלות ואחריות אישית. 

ההלכה היא שאב חייב ללמד את בנו אומנות - אם התורה היא פרנסה, אז למה? 

אם התורה היא בריאות, אז למה ניתנה הרשות לרופא לרפא? 

אם התורה היא ביטחון, למה לדוד המלך היה בכלל צבא? למה למשה רבנו היה צבא? 

מאוד מוזר. 

ממלכות ישראל ויהודה לאורך רוב ההיסטוריה שלהן היו ממלכות של עבודה זרה בעיקר... הן שרדו מאות שנים אז עובדתית, מה שאת כותבת, לא נכון. 

במקום לכתוב שטויות וסיסמאות, אולי כדאי שתעשי קצת שיעורי בית ותתחילי לכתוב לענין? 

..נעה ונדה

א. אולי פספסת את הויכוחים כאן עם איתן גיל?

ב. למה נתיב פלוס זה פופוליזם?? זה גם מוריד את העומס בכבישים וגם מפחית את הזיהום. ולגבי המוניות - היום הנהגים לא מחליטים בעצמם על המחיר?

ג. 1. כנראה פספסת את ההתקפות הפראיות על רבנים שמעיזים להגיד את דעתם בנושא. ואני מדברת על כבוד לעמדת היהדות בנושא הספציפי הזה, לא על כמות שיעורי התנ"ך.

2. זה מס שמכביד על החלשים. תעשיית ההייטק זאת אחת התעשיות העשירות ביותר בעולם, עוד כמה מאות שקלים בחודש על חד"פ לא מעלים ולא מורידים כלום. אם ליברמן הטיל מס על מפעלים מזהמים אני מצדיעה לו. באמת כל הכבוד, זה חשוב מאוד.

ולגבי החרדים - אני לא מסכימה איתם. אני רק חושבת שהפתרון חייב להיות בטוב. הם נפתחים לאט לאט, מלחמה ראש בראש רק תחזיר אותם אחורה.

3. צודק לגמרי. חוזרת בי.

5. מי שהוא חילוני וליברל הוא לא בטוח נגדי, הגיוני מאוד שיהיו דברים שכן נסכים עליהם. אבל מן הסתם עם מי שהוא דתי ושמרן יש לי הרבה יותר דברים שאני מסכימה איתם. במי אני אתמוך?

6. לא התכוונתי ללימוד תורה, התכוונתי לניהול המדינה על פי התורה. כמו שאמרת שהכסף קריטי לכל התחומים, ככה אני חושבת שקבלת החלטות על פי התורה היא קריטית להצלחת המדינה. ממלכות יהודה וישראל שרדו, נכון, זאת בדיוק השאלה הידועה "צדיק ורע לו רשע וטוב לו". ויש גם תשובה ידועה - שבסוף ה"רע" של הצדיק לא באמת רע וה"טוב" של הרשע לא באמת טוב. אז עדיף לשמור על הזהות היהודית לפני שחשוב לדאוג לכלכלה. זה כמובן לא אמור לבוא בסתירה, אבל הכסף הוא לא במקום הראשון.

סליחה שאני נדחף לדיון אבל יש לי הערה בנוגע לסעיף 3אריאל יוסף

ציטוט מתוך הקישור שבסוף:

אין כמו המלך שנצטווה במיוחד, יתר על כל אחד, לכתוב לו ספר תורה שיהיה עמו תמיד –

"והייתה עמו וקרא בו... למען ילמד ליראה את ד' אלוקיו לשמור את כל דברי התורה הזאת ואת החוקים האלה לעשותם" (שם יז, יט).

גדולה מזאת מצאנו בתלמוד הירושלמי על ה"ברוך" וה"ארור" – המסיים והמכליל – שבכריתת הברית בהר גריזים ובהר עיבל, עם הכניסה לארץ,

בה נכרתה הברית עם ועל הציבוריות שלנו לערבות ההדדית, ונעשינו ישראל ערבים זה בזה:

"ארור אשר לא יקים את דברי התורה הזאת לעשות אותם ואמר כל העם אמן" (שם כז, כו).

וביאר הירושלמי מכאן את החובה והאחריות המוטלת בראש ובראשונה על המלכות להקים את דברי התורה הזאת לעשותם.

וכך הם דברי הרמב"ן בהביאו את דברי הירושלמי על הפסוק הנ"ל:

"... על הדבר הזה קרע יאשיהו (המלך) ואמר, עלי להקים.

אמר רב אסי בשם רב תנחום בר חייא למד ולימד ושמר ועשה, והיה סיפק בידו להחזיק, ולא החזיק, הרי זה בכלל ארור...

ההקמה הזאת על בית המלך והנשיאות, שבידם להקים את התורה".

למדנו מכאן שאין די בצדקות פרטית אלא החובה הגמורה על הציבוריות, קרי על כנסת ישראל,

לשאת באחריות – עם הדאגה לכלכלה, ביטחון וכד' – ל"הקמת דברי התורה הזאת לעשות אותם".

לשם איחוד התורה והארץ

נו, באמתספק

א. שוב, את מצביעה לגוש שלו. את ביביסטית. 

ב. כי זה פוגע במקום לעזור. זה יוצר פקקים במקום לצמצם אותם. 

זה לא שינה כלום בהרגלי הנסיעות של אנשים ורק הוריד להם נתיב אחד לנסוע בו. 

נסי לנסוע לירושלים על כביש מספר אחת - פשוט טמטום לשמו. 

ג. 1. התקפות פראיות? עם אלות וסכינים? רובים? טילי סאגר? 

אה, בסה"כ אנשים אמרו את דעתם על אנשים אחרים שלא מסכימים איתם?... אוי ויי... אני מקווה שהם יתגברו... 

2. זה מס שמכביד על כולם באותה מידה - פשוט לחלשים יש פחות כסף ומסיבה מסוימת, הם נוטים לשתות יותר משקאות ממותקים. 

מי את שתחליטי שעבור אנשים מסוימים כמה מאות שקלים בחודש זה כלום? למה את בכלל נכנסת לאנשים לכיס? 

זה לוקח מתעשיית ההייטק בדיוק כמו שזה לוקח מאחרים. מה נשאר להם בכיס אח"כ זה פשוט לא עניינך. 

ויפה שאת מצדיעה לליברמן... הוא היה חייב להטיל את המס הזה אחרת האיחוד האירופי היה מסרב לסחור איתנו. 

אין שום דבר בעולם שגורם לאנשים לצאת לעבוד למעט צורך. אם אין צורך בזה, הם לא ייצאו לעבוד. 

אין כאן "בטוב". ה"בטוב" הוא פשוט להפסיק לממן אותם. אף אחד לא עומד לירות בהם ברחובות - זה "ברע" - אבל בהחלט אפשר וצריך להפסיק לממן אותם. 

להפסיק לממן מגזר שלא עובד זו לא מלחמה - זה פשוט הכרח. 

5. אבל קודם כן כתבת את זה בדיוק - שמישהו נגדך בגלל שהוא חילוני וליברלי. 

אוקי, אז זה לא המצב? 

במי תתמכי? במי שיקדם יותר את טובתם של אזרחי מדינת ישראל. משום מה, לרוב זה לא המפלגות הדתיות שהדבר היחיד שמעניין אותן זה לשאוב תקציבים. 

6. לקבל החלטות על פי התורה? 

אני חותם עכשיו. 

את יודעת עבור מה מותר למלך לגבות מסים לפי משפט המלך? 

אני חותם על זה מחר בבוקר. 

רק אציין ש"שיוויון חברתי" או מדינת רווחה הם לא דברים שעבורם מותר למלך לגבות מסים. 

גם לא כדי לממן לומדי תורה. (זבולון עשו הסכם וולנטרי עם יששכר - מס, לא היה). 

אני גם מאוד אשמח לעבור למסי גולגולת במקום המס הפרוגרסיבי הנהוג כיום. 

את דיברת על קיומה של המדינה - אז עובדה שלא חייבים לחיות לפי התורה כדי שההמדינה תתקיים. 

מעבר לזה - כל ה"צדיק ורע לו" זו כבר פרשנות שלך. 

כסף לא פחות חשוב משום דבר אחר. למעשה, הוא מאפשר את כל הדברים האחרים. 

זהות יהודית ילדים מקבלים בבית. 

אם זה לא המצב, אז אנחנו בבעיה מאוד מאוד חמורה ובטח שבתי הספר האיומים בישראל הם לא הפתרון. 

..נעה ונדה

א. אתה מצביע לגוש של עודה אז אתה תומך במחבלים. למה זה קשור? אני אודה לה' ברגע שביבי יפרוש סופסוף מהפוליטיקה. סמוטריץ' הולך עם נתניהו, אבל גם אם הוא הכחיש - כולנו יודעים שביבי הוא בהחלט שקרן בן שקרן.

ב. אני משתמשת קבועה בתח"צ, סופסוף סיימו אחרי שנים סלילת נתיב נת"צ חדש בכביש פקוק ליד העיר שאני גרה בה. זה עולם אחר. והלוואי שאנשים יתפסו שכל.

ג. 1. בבקשה:

* בג"ץ מעמיד את הרב שמואל אליהו לדין משמעתי בין השאר בגלל שהעז להגיד את עמדת היהדות על הלהט"ב: בג"ץ קבע: הרב שמואל אליהו יעמוד לדין משמעתי בשל התבטאויות פוגעניות - וואלה! חדשות (תתמקד בסוף).

* בג"ץ מעכב את המינוי של הרב אייל קרים לרבצ"ר מאותה הסיבה (בסוף הוא מונה ב"ה): בנט: "בג"ץ החליט שהוא מבין יותר טוב מהרמטכ"ל"

* לפי בג"ץ עמדת היהדות פוגעת ברגשות הלהט"ב אבל דגלי להט"ב לא פוגעים ברגשות הדתיים: חופש ביטוי סלקטיבי בי-ם: שלטי אבא ואמא – לא, דגלי להטב – כן

יש קונצנזוס שמישהו טרח לייצר סביב הלגיטימיות של התבטאויות שונות. בג"ץ מעולם לא העמיד לדין איש ציבור על שהביע את דעתו נגד החרדים או המתנחלים.

2. "בטוב" הכוונה להגדיל את התקציב בהתאם להרחבת לימודי הליב"ה, התאמת מקומות עבודה לאורח החיים שלהם, מלגות לימודים, הכל בהסכמה. זה קורה לאט לאט, וזה בהחלט עובד. "ברע" זה להגדיר מכסות ולהכריח בחורים להתגייס בלי שום ניסיון להתאים איכשהו את הצבא לאורח החיים שלהם, בלי שום מסע הסברה, זה ללכת איתם ראש בראש ולהתעקש על קטנות שאפשר כרגע להעלים עין ולספוג נזקים עד שיבוא הזמן המתאים. זה רק יקבור אותם יותר בקונכייה.

דרך אגב, מודל שבט לוי חייב להישמר ברמה כזו או אחרת. חייב שיהיו מי שיקדישו את חייהם ללימוד תורה. הבעיה מתחילה כשכל העם רוצה להיות לוי.

ובעניין התקצוב של אותו מיעוט מובחר ראה את תגובתו של @אריאל יוסף.

5. הוא נגדי כי הוא פועל נגד העמדות שלי כתוצאה מהעמדות החילוניות-ליברליות שלו. אם אמיר אוחנה יפעל גם הוא נגד העמדות שלי מאותה הסיבה אני גם אתנגד לזה. אם עומר בר לב יפעל לעשות משהו שתואם את העמדות שלי אני אתמוך בזה בדיוק כמו שאני תומכת בעמדה של אוחנה על בג"ץ. זה פשוט. התמיכה שלי היא לא תלוית זהות, אבל בד"כ רוב הפעילות היא כן תלוית זהות. ואני שומרת על ההפרדה.

"שאיבת" תקציבים זה לא דבר שלילי. חלוקת התקציב היא בהתאם לחשיבות והמפלגות הדתיות מוסיפות משקל למה שחשוב להם. ואני לא מתכוונת להגן על הח"כים החרדים, שבעתי ויכוחים עם מצביעי ג' וש"ס.

6. פעם רבנים חתמו שאסור לבנות להצביע, היום מי יגיד דבר כזה. ההלכה היא לא סטטית, אבל השינוי חייב להיות לפי הכללים (כאן). האם שלטון המשיח יהיה דמוקרטי או לא יש מחלוקת, וזה לדעתי ויכוח מיותר כי גם אם לא יכול להיות שיש שיטת שלטון טובה יותר מדמוקרטיה. למען האמת כל הויכוחים על החזרת הקורבנות, ירושת הבת וכל הדברים אלו הם מיותרים לחלוטין לדעתי. אף אחד מאיתנו לא צודק ולא מוסרי יותר ממקור הצדק והמוסר. אני לא מפחדת ממדינת הלכה. אף אחד לא יכרות פה ידיים לגנבים ואין קשר בין שלטון איסלאמי לשלטון יהודי.

לא חייבים לחיות על פי התורה כדי שהמדינה תתקיים - אנחנו רואים את זה בפועל. אבל המהות חשובה יותר מהקיום, ולכן קיום זה לא המדד שלי להצלחה או לצדק.

נו, באמת...ספק

א. "הגוש של עודה"? הוא עומד בראש הגוש? קיים בכלל גוש כזה? 

ברגע שביבי ייעלם מהחיים הפוליטיים אף אחד לא יחשוב לשתף אתו פעולה ואף אחד לא חולם אפילו להמליץ עליו לראשות הממשלה. 

אז את יודעת שביבי הוא שקרן בן שקרן (למרות שאני לא באמת חושב שאביו היה שקרן) - ועדיין, את רוצה אותו בראשות הממשלה. 

קצת מוזר, לא? 

ב. את אדם אחד, אני מניח שאין לך ילדים, אני לא יודע איזו אחריות יש לך לעמוד בזמנים במה שאת עושה (לאחר לקורס באוניברסיטה זה לא משהו שיגרום לשמים ליפול עלייך) ואולי איפה שאת גרה יש לך תחבורה ציבורית סבירה. 

לאנשים יש שכל - בגלל זה הם יודעים שאי אפשר לסמוך על תחבורה ציבורית ובפועל, במציאות - הדבר הזה שכולנו חיים בו - כמעט כולם סובלים. 

יש פתרונות טובים ומוכחים לבעיית הפקקים - אבל הם לא פופוליסטיים אז סמוטריץ' אפילו לא הציע אותם. 

בפועל, הוא פשוט עשה נזק והלך. 

ג. עובד ציבור יכול לעמוד לדין משמעתי על דברים שהוא אומר - זה מאוד לגיטימי. 

אם פקיד בכיר בעיריה היא אומר דברים דומים על חרדים - את לא חושבת שהוא היה צריך לעמוד לדין משמעתי על כך? אם זה מה שהוא חושב עליהם, איזה שירות הוא ייתן להם? 

לא העמידו אותו למשפט פלילי - אלא  לדין משמעתי כעובד ציבור. 

לגבי יתר הדברים - כן, בג"ץ מתערב בדברים שהוא לא אמור להתערב בהם וצריכים לשנות את זה. 

הוא גם טירפד מינויים לשר הביטחון, שר המשפטים, מפכ"ל המשטרה. 

עדיין, אלו לא "התקפות פראיות" אלא בית משפט שחבריו חושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם הכל. 

2. התקציב שלהם יגדל אם הם ילמדו ליבה - זה חלק מהקריטריון. לא צריכים לשנות שום דבר בשביל זה. 

באמת, חסידות גור לדעתי הסכימה לזה והיתה סערה בעולם החרדי עד כדי פיצול המפלגה - ואז ביבי התערב, הבטיח להגדיל את התקציבים בלי קשר לליבה והם התאחדו שוב. 

הם לא רוצים תקציבים - הם רוצים שהמצביעים שלהם יישארו עניים!

מלגות לימודים? יש המון לחרדים. כל חרדי שירצה, יוכל ללכת ללמוד בחינם. 

להתאים מקומות עבודה? בשירות הציבורי זה מותאם ובחברות פרטיות, הולכים המון לקראתם. 

ושום דבר לא זז. 

דברים זזים רק כשחותכים קצבאות. את יכולה לבדוק את זה על ציר הזמן. 

אני בעד צבא מקצועי - כזה שבו לא יגייסו אף אחד בכפייה - אבל להגיד שלדרוש מהם מה שדורשים מכל אזרח אחר במדינת ישראל זה "ברע"? 

הקימו בשבילם גדוד חי"ר, שירות טכני בחיל האויר (שח"ר) ועוד - הולכים לקראתם ועוד איך - אבל מה לעשות שאין מספיק חרדים שהולכים לנח"ל החרדי אז הרוב שם הם חרד"לים? 

הסברה? באמת? את לא חיה במדינה? לא ראית אילו מסעות הסברה היו? והחרדים מצידם ערכו מסעות הסברה אחרים: חרד"ק- חרדי שמתגייס. חרדי קל דעת. 

אין שום "מודל שבט לוי" - הם לא שרים בבית המקדש והם לא מלמדים את העם תורה ולא הבדילו ערי מקלט עד היום הזה למיטב ידיעתי. 

שבט לוי עבד! 

אגב, גם לא היתה לו נחלה, אז שיתחילו למכור את כל הדירות שלהם בתור התחלה... להראות רצינות... 

חוץ מזה, "מודל שבט לוי" שאת מדבר עליו - איפה הוא היה קיים בעולם? 2000 שנים לא היה קיים אז למה הוא "חייב" להישמר? 

מי שמוצא ספונסר, שילמד תורה כל חייו. מפרגן לו - למרות שגם זה אסור הלכתית אבל על זה הוא יצטרך לתת דין וחשבון אחרי 120 ולא לי. 

מי שגוזל מאחרים כדי ללמוד תורה - זו לא תורה בשום פנים ואופן. 

אם היה מיעוט נבחר - זה עדיין היה פסול - אבל זה לא היה סכנה קיומית למדינת ישראל. 

מוסרית, זה פסול באותה מידה - מעשית, ההשלכות במצב הנוכחי הן איומות. 

5. זה לא מה שאת כתבת - אתה התייחסת לזה שהוא חילוני וליברלי ולכן הוא אוטומטית נגדך. 

"עומר בר לב הביך ומעבר לזה הוא חילוני שמאלני שמחזיק בכל הדעות ההפוכות למה שמאמינה בהן הציונות הדתית". דיברת על מאפיינים אישיים ואמונות - לא על מעשים. 

אז אני מבין שאת חוזרת בך מהאמירה הזאת? 

מעולה. 

עכשיו אולי תוכלי להסביר מה בפועל הוא עשה שהופך אותו לכ"כ גרוע? מה את חושבת שבן גביר יעשה יותר טוב? 

ושאיבת תקציבים היא דבר מאוד גרוע. התקציבים לא אמורים להיות מחולקים לפי לחץ פוליטי אלא לטובת כלל הציבור. 

לקופה הציבורית צריכים לגשת בחרדת קודש ולא להגיד: "בלעדיי אין לך ממשלה, אז תן למצביעים שלי מלא כסף של אחרים במזומן". 

זה עושק. 

6. אני לא עוסק בימות המשיח. כשהוא יגיע, שיחליט בעצמו - הוא יצטרך ממני עצות. 

בלי קיום, אין מהות. בלי קמח, אין תורה. 

בגלל זה היהדות שמה דגש מאוד גדול ופסקה להלכה שאב חייב ללמד את בנו אומנות, תלמיד חכם צריך לעסוק בפשיטת עורות בשוק לפני שהוא מבקש נדבות, אסור להתפרנס מלימוד תורה, החובה לפרנס את הילדים מוטלת על הוריו ועוד. 

רוצה מדינת הלכה? בואי נתחיל בדברים הבסיסיים הללו. 

..נעה ונדה

א. צודק, הוא לא עוד בראש הגוש. אוקי הבנתי. אבל מה לעשות שזה כרגע המצב שהאיש הגאון הזה מצליח לרמות מאות אלפי אנשים וליצור מצב שבלעדיו אין ממשלה לגוש הימין? אין אלטרנטיבה, אתה לא יכול להתעלם מזה שהצבעה לליברמן פירושה הצבעה ללפיד לראשות הממשלה. אדם שמלבד כריזמה אין לו כלום למכור ואפילו פועל נגד הדמוקרטיה וחופש הביטוי (עם הדרישה לסגור את ערוץ 14, העברת הסכם הגז בלי הצבעה בכנסת "כי האופוזיציה מופקרת", קריאה למרד ראשי הרשויות). אותו אתה רוצה לראות בראשות הממשלה? אתה רוצה את גנץ שפועל בסלקטיביות בוטה אפילו יותר מתמיד נגד התיישבות יהודית דווקא? אתה מעדיף ממשלה שתיתן לערבים להשתלט על יו"ש, הגולן והנגב? גוש דן מפוצץ, איך מחירי הנדל"ן ירדו? אתה מעדיף ממשלה שתיתן לבג"ץ להמשיך להתערב במה שלא בסמכותו? ממשלה שתאפשר למדינה לאבד את הרוב היהודי שלה? 

ודרך אגב, איסמעיל הנייה עדיין מחכה למות. הלוואי בקרוב.

ב. העולם לא יפול אם אני אאחר, אבל אני שעון שוויצרי. התרגלתי לכתוב במוביט שעת הגעה חצי שעה לפני שאני צריכה להגיע (ואני לומדת בירושלים, אתה בטח מכיר את מצב הפקקים שם). בשנים האחרונות התח"צ עברה שינוי עצום לטובה, אבל הדימוי הגרוע שלה נשאר גרוע ולא כ"כ בצדק. כיום הבעיה בה היא כמעט רק הפקקים, בעיה שקיימת גם ברכבים פרטיים.

ג. 1. בדין המשמעתי שהיה לרון קובי לא היה סעיף על התבטאויות פוגעניות נגד החרדים.. הוא רק חויב בפיצויים ספציפית לחבר מועצה חרדי שתבע אותו. חייבת לציין ששמחתי לראות עכשיו שבכל זאת כן היה מקרה כזה עם נתן זהבי.

במילים התקפות פראיות אני מתכוונת גם למילים היפות והגבוהות של השופטים ושל ראשי הארגונים והעמותות כשהם למעשה סותמים פיות. צורת ההתבטאות לא אומרת כלום על חומרת המילים.

2. כל מה שמנית בהתחלה בהחלט קורה (וכך גם אמרתי), ובהחלט גם עובד. אחוז הגברים החרדים העובדים עולה כל הזמן. מ45.5% ב2014 ל63.5% ב2020, כשאחוז הנשים תמיד היה גבוה. שים לב לאפקטיביות של הליכה ראש בראש - עדות: בגלל הסנקציות של לפיד - "נעצרה העליה במתגייסים החרדים"

לגבי שבט לוי - אני לא יודעת אם הם עבדו, אבל בכל מקרה הם קיבלו תרומות ומעשרות. גם אחרי החורבן תמיד היו גדולי תורה ותלמידים סביבם. המודל החרדי הוא ממש לא המצאה חדשה, להיפך הוא שימור של מודל החיים הגלותיים, חיים בקהילה סגורה בעוני תוך התבססות על "גבירים".

הסכם יששכר וזבולון הוא חטא לדעתך? ומה עם הרבנות? היא פסולה? היא מוכרחת.

ההתנגדות שלי לשיטה החרדית היא שהיא לא מצליחה להתרומם לראיה כוללת. היא שואפת שכל ילד יהיה גדול הדור. זה לא אפשרי, לא נכון ומתעלם משאר הצרכים של העם.

5. אי אפשר להתעלם מזה שפעולות הן בד"כ נגזרת של תפיסת עולם. צריך להפריד ביניהם, אבל גם לא להתעלם מהקשר שביניהם. חילוניות וליברליות הן לא תפיסות העולם שלי.

לחץ פוליטי? מי מייצג את כלל הציבור? כלל המפלגות.. ושוב. אני לא מסכימה עם הח"כים החרדים.

6. אבל האם זה אומר שאיכות הקיום קודמת למהות? ולגבי ההמשך - צודק לגמרי, מסכימה איתך. 

נ.ב. אני חייבת לציין שכיף להתדיין איתך שבת שלום

הליכודניקים כועסים על האיש הגאון. קדנציהסודית
אחרונה שלו
האיש הגאון מצליח להמשיך לסובב אותםנעה ונדה

נו באמתספק

א. יש אלטרנטיבה ועוד איך - להקים ממשלה שתעבוד עבור האזרחים במקום ממשלה שעובדת על האזרחים עם סיסמאות על "ימין". 
הממשלה היוצאת היתה טובה בהרבה מכל ממשלות ביבי כי חלקה לפחות, עבד עבור האזרחים - בניגוד לממשלות נתניהו. 

אני מעדיף אפילו את לפיד על פני האדם שהפך את מדינת ישראל למדינה שהכי גרוע לחיות בה במערב: אחת המדינות הכי יקרות בעולם, פקוקות בעולם, עם מספר רופאים לנפש מהנמוכים במערב, עם מערכת החינוך הגרועה בעולם המערבי, עם מסים כפרוגרסיביים להחריד וכמעט הכי גבוהים במערב, בלי ביטחון אישי ואכיפה, עם מערכת משפט מופקרת ומושחתת מהיסוד - אני מתקשה לדמיין ראש ממשלה גרוע יותר וודאי שלפיד לא יותר גרוע. 

"

אתה רוצה את גנץ שפועל בסלקטיביות בוטה אפילו יותר מתמיד נגד התיישבות יהודית דווקא? אתה מעדיף ממשלה שתיתן לערבים להשתלט על יו"ש, הגולן והנגב? גוש דן מפוצץ, איך מחירי הנדל"ן ירדו? אתה מעדיף ממשלה שתיתן לבג"ץ להמשיך להתערב במה שלא בסמכותו? ממשלה שתאפשר למדינה לאבד את הרוב היהודי שלה? 

ודרך אגב, איסמעיל הנייה עדיין מחכה למות. הלוואי בקרוב"

בוגי פעל אחרת מגנץ? אהוד ברק? 

ביבי לא נתן לערבים להשתלט על שטחים ביו"ש? הוא התחייב לבניה ב-e1... הוא גם עמד בהתחייבות רק שלא יהודים בנו שם. 

את מקדש יהושוע שנגרס לחצץ כדי לסלול כביש גישה לא חוקי ליישוב ערבי לא חוקי שנבנה בתקופה של ביבי את לא זוכרת? 

מי הגן על בג"ץ עד היום? מי התראיין לערוץ הכנסת ואמר במפורש שהוא טירפד כל ניסיון "לפגוע בעצמאות מערכת המשפט"? 

העובדה שישראל הפכה למקום שהכי גרוע בעולם המערבי גם עולה לנו בדמוגרפיה - יהודים ממדינות מפותחות לא רוצים לעלות לכאן. בסקר שנערך בין יהודי צרפת שרוצים לברוח משם בגלל האנטי-שמיות רובם לא שוקלים אפילו לעלות לישראל - וזה מצרפת, מדינה שלא נמצאת במצב הרבה יותר טוב משלנו... מי אחראי לזה? 

ב. המספרים מספרים מציאות אחרת מזו שאת מתארת - אוטובוסים ריקים (ריקים - פחות מאדם בממוצע לנסיעה) ואוטובוסים שמשאירים נוסעים בתחנות כיוון שאין עליהם מקום. 

על הרכבת, בטח שאי אפשר לסמוך. 

התחבורה הציבורית בארץ יותר גרועה מאשר בבליז ובהונדורס - האמיני לי. 

אני לא מכיר מדינה אחת - אפילו מדינת עולם שלישי - למעט מונגוליה שבה אין כמעט כבישים... שבה אי אפשר לרכוש כרטיס נסיעה בינעירוני באינטרנט מראש. סתם דוגמא. 

רק בארץ אנשים מגיעים לרציף ומסתערים ולעזאזל עם האישה בת ה-80 שלא הצליחה להידחף... 

הענין הוא, שאת חושבת שזה נורמלי לקחת בחשבון חצי שעה איחור - אז זה לא נורמלי. בשום מקום בעולם זה לא נורמלי. 

שום דבר לא ישתנה בתחבורה הציבורית עד שלא ישנו את השיטה שבה היא עובדת. 

את יודעת איך היא עובדת? אז ככה: 

חברה מקבלת זיכיון לקו. כל שקל שהיא מקבלת היא מעבירה למשרד התחבורה ומשרד התחבורה משלם לחברה המפעילה לפי מספר הק"מ שכל אוטובוס שלה נוסע. 

כלומר, משתלם לחברות להפעיל כמה שיותר אוטובוסים ריקים שעולים פחות ואין להן שום אינטרס לתגבר את מספר האוטובוסים בשעות העומס כשיש פקקים - כי אז עולה יותר להפעיל אוטובוס. 

כלומר, משרד התחבורה מתגמל חוסר יעילות בצורה ישירה - אם סמוטריץ' היה רוצה להראות לי שבאמת אכפת לו מהתחבורה הציבורית - זו היתה נקודה טובה להתחיל בה. 

ג.1. אני לא יודע מה בדיוק אמר רון קובי - אולי הוא התייחס לאדם ספציפי? אני לא יודע בדיוק מה הוא אמר ומה היה הסיפור. 

והנה, הבאת מקרה שזה קרה גם עם מישהו מהצד השני. 

הרבנים - כמו רוב האנשים - הם אנשים בוגרים. אם מישהו מתבטא נגדם בחריפות הם יכולים להתבגר וזהו. התקפות "פראיות" כאלה יש בערך על כל איש ציבור שהוא. 

לא כל דבר צריך להפוך לדרמה. 

2. שימי לב מתי היתה עליה במספר החרדים העובדים - כשלפיד היה שר אוצר והחרדים לא היו חלק מהממשלה. 

אם תבדקי את הגרף לאורך השנים, תגלי שבשאר הזמן, הוא די שטוח ורק שם היתה עליה. 

לגבי גיוס - פשוט צריכים לבטל את גיוס החובה לכולם. זה מיותר מטופש ורק פוגע במדינת ישראל - בטח ובטח כשרוב בני ה-18 כבר לא מתגייסים. 

את לא יודעת אם שבט לוי עבדו? אז אני אגלה לך שכן - הם לימדו תורה, עשו משמרות בבית המקדש והיו צריכים לתפעל את ערי המקלט. הם גם עשו דברים אחרים. 

מי שרוצה לקבל תרומות ומעשרות ולהיקרא "שבט לוי"  - שייצא לעבוד. אי אפשר לבחור רק חלק. 

ודאי שהיו תלמידי חכמים בתקופת המשנה והגמרא: רבי יוחנן הסנדלר, למשל... רבי יהודה הנשיא היה סוחר וחקלאי, רב פפא ורב הונא היו סוחרים, רבי מאיר היה לבלר, רבי יהושוע ייצר מחטים וכל הדרך לרמב"ם ולרמב"ן שהיו רופאים וכו'. 

זה המודל שהיה תמיד - תלמידי חכמים שעבדו ובשעות הפנויות שלהם לאחר שדאגו לפרנסתם, למדו תורה. זו מסירות נפש - ללכת ללמוד אחרי יום עבודה. 

הסכם יששכר וזבולון היה וולנטרי ושבט זבולון "שילם" לשבט יששכר - שמחצית מלימוד התורה של שבט זבולון ייזקף לזכות שבט יששכר. 

אז אם יש אברך שמוכן "למכור" את התורה שהוא לומד לאדם שמוכן לקנות אותה ממנו בכסף - אין בעיה אבל זה ממש לא המצב היום. 

השיטה החרדית היא פשוט לא שיטה יהודית ואין לה שום ביסוס בדת, במוסר או בתרבות היהודית. היא כולה חטא ועוון מתחילתה ועד סופה. 

5. זה לא משנה. כתבת משהו אחר - אם את חוזרת בך ממה שכתבת בנושא, אז מעולה. 

6. איכות הקיום היא גם הסיכוי להמשך הקיום. ברגע שרמת החיים תרד מספיק - והיא תרד, שלא יהיה לך ספק - אז גם הקיום בסכנה. 

אם מחר בבוקר מחצית ממגזר ההייטק במדינה מחליט לעזוב - וזה לא המון אנשים - הייצוא של מדינת ישראל יורד ב-30% בערך. 

מה יקרה? יעלו מסים, יקצצו שירותים ויורידו כאן עוד יותר את רמת החיים כך ששאר ההייטקיסטים גם יעזבו וניכנס ללופ שבסופו, במקרה הטוב, קרן המטבע תיתן לנו סיוע כדי שלא נקרוס בתמורה לעמידה בתנאים הרבה יותר קשים ממה שאנחנו צריכים לעשות עכשיו. 

רמת הקיום זה הסיכוי לקיום עתידי. 

תודה רבה  

שבת שלום.

שבוע טובנעה ונדה

א. אני שואלת ברצינות, אתה באמת חושב שכל הרעות החולות שבמשרדי הממשלה הם באשמת אדם אחד?

לגבי ההמשך - אתה צודק לחלוטין. ביבי הוא בהחלט אסון לימין בישראל, הוא מרמה אנשים וגונב קולות. אבל אני תומכת בט'. בלי ט' בקואליציה ההתיישבות תוזנח לחלוטין ויעברו עוד רפורמות בעייתיות בנושאי דת ומדינה, ואני לא מוכנה לתת לזה לקרות. וסמוטריץ' אולי הולך עם נתניהו, אבל הוא לא פראייר. הוא בא לפעול. ומה אני אגיד לך, אם ליברמן באמת כ"כ טוב לכלכלה - חבל שהוא לא מוכן להיכנס לקואליציה רק כדי להציל את מה שאפשר.

וסתם, מעניין אותי לשמוע מה דעתך על פורום קהלת (אין לי שום מושג עליו).

ב. למה שיהיה צורך בכרטיס נסיעה מראש? כן אפשר לקנות מראש חופשי יומי/חודשי/שנתי, זה נשמע יותר רלוונטי לקנות מראש. יש קווים מסוימים בעיר שאני גרה בה שמבוססים על הרשמה מראש, ולא מפתיע בכלל - לפעמים אנשים לא נרשמים ונוצר עומס. אי אפשר להתעלם מהשינוי שכן קורה, והוא עצום. לפני עשר שנים מצב התח"צ בעיר שלי היה מזעזע לפי כל קנה מידה, היום הוא מעולה וזה רק הולך ומשתפר. חברת תנופה הגיעה ליו"ש ושינתה את המצב לחלוטין. בירושלים יש עומסים מטורפים אבל גם תדירות גבוהה מאוד של עשרות קווים עירוניים ובינעירוניים לכל חור בארץ, מה לעשות שיש יותר מידי אוכלוסייה בקצת מידי שטח?

לגבי השיטה הבעייתית של ההפעלה: צודק. מה אתה מציע במקום?

ג.1. מה רון קובי אמר? הינה טעימה קטנה:

לגבי ארגוני הלהט"ב: מילא אם אלו היו רק מילים. אלו מעשים של השתקה אקטיבית.

2. לא מפתיע, הח"כים החרדים פועלים להשאיר את האברכים בכוללים. מה גם שהיום באמת קשה להישאר מחובר לתורה כשעובדים, אי אפשר להתכחש לזה. החזון אי"ש הקים את הכוללים כהוראת שעה, ברור לכולנו שזה לא המצב האידיאלי וזאת אחת המחלוקות הבסיסיות ביותר בין ההשקפה החרדית לזו הדתית-לאומית.

5. לא אני לא חוזרת בי. עשיתי חיבור מתבקש בין אג'נדה לפעולות, גם אם הוא לא גורף הוא בוודאי משמעותי.

6. אומת הסטרטאפ בקריסה? קשה לי להאמין. יש המון בעיות, אבל מכאן ועד סף-מדינת-עולם-שלישי יש מרחק גדול. בטח שלא עד כדי כך שאפשר להזניח את המהות.

ומבורך...ספק

א. לגבי חלק מהרעות החולות כן, הן באשמת אדם אחד. 

לגבי חלק אחר מהרעות החולות - אותו אדם קיבל אותן בירושה מאלה שקדמו לו אבל הוא היה ראש ממשלה במשך 12 שנים רצופות - אז גם כאן, זו אשמתו הבלעדית. 

אין שום תירוץ שיכול היה להסביר את ההזנחה שלו (במקרה הטוב) במשך תקופה כ"כ ארוכה - במיוחד כשהממשלה שהחליפה אותו עשתה המון דברים נהדרים בתוך כמה חודשים - דברים שהוא היה צריך לעשות בעצמו. 

אז כן, ביבי הוא לחלוטין האשם במצב. 

הבעיה היא סמוטריץ היא קודם כל, סדרי העדיפויות - קודם לעשות רעש כדי שישמעו עליו בתקשורת ואח"כ לעשות משהו לטובת האזרחים אם בכלל. 

בנוסף, העובדה שהוא מראש הולך עם ביבי. גוש ביבי. 

ביבי היה אסון - לא לימין, אלא למדינת ישראל. קטסטרופה שבכל מדינה נורמלית, אדם עם הרקורד שלו, לא היה עובר את אחוז החסימה - וסמוטריץ' הולך אתו באש ובמים. 

אם הוא היה אומר: "די, ביבי גרוע, אני לא אשב אתו" - הליכוד היה מחליף אותו. זה היה סוגר את הסיפור של ביבי. 

אבל הוא כנראה מעדיף ממשלה שלא תעשה כלום והתירוץ שלו יהיה ביבי. (כמו שהתירוץ של ביבי זה לבני, כחלון, בית המשפט העליון וכו'). 

סמוטריץ' מוכן להקים ממשלה בה דרעי יהיה שר אוצר - הוא מוכן לרסק את מדינת ישראל עבור הכיסא הזה. 

מצטער שאני לא רואה בו איזה אדם חיובי או ערכי - אני רואה בו פוליטיקאי מושחת מוסרית מהסיבה הזאת ומסיבות נוספות. 

פורום קהלת הם אנשים מאוד רציניים וחכמים שעושים עבודה יסודית וטובה - אני לא מסכים איתם בכל נושא, אבל אני מכיר חלק מהאנשים שעובדים או עבדו שם והם מאוד רציניים. 

ב. מה זאת אומרת? 

אם אני רוצה לנסוע מת"א לירושלים ב-13:30, אני רוצה לדעת שיש לי כרטיס ומקום ישיבה מסומן. 

זה הסטנדרט בכל העולם. 

זה קצת עדיף על פני להידחף לאוטובוס - ואם יש לך תיק, אז בכלל... קודם להידחף כדי לשים את התיק ואז להידחף לאוטובוס - ואז לגלות שצריך לבלות את הנסיעה בעמידה כי אין מקומות ישיבה. 

למה את מזמינה טיסה ולא פשוט מגיעה לשדה ונדחפת למטוס? למה את מזמינה כרטיסים לקולנוע? למה אנשים קונים כיסא לראש השנה ויוה"כ במקום לבא ולקוות לטוב? 

כי זה הרבה הרבה יותר נח וזה מאפשר לתכנן את היום כמו שצריך. 

בגלל זה עושים את זה אפילו במדינות עולם שלישי. 

אני מבטיח לך שדבר כזה היה גורם להרבה מאוד אנשים להשתמש בתחבורה הציבורית - אולי אפילו לי... 

אין שום שינוי. השיטה גרועה והתחבורה הציבורית בישראל היא איומה. 

נסעתי באוטובוסים בהונדורס, בליז, גואטמלה, מקסיקו, מונגוליה, קמבודיה ואפילו עברתי מסין לטיבט באוטובוס שמבריח בצורה לא חוקית תיירים בלי "פרמיט" - תחבורה ציבורית גרועה כמו בארץ, אין. 

"מה לעשות שיש יותר מידי אוכלוסייה בקצת מידי שטח?" מעניין שבניו-יורק שצפופה פי כמה מגוש דן, אין את הבעיה הזאת. 

ויש הרבה מה לעשות - להפריט או לעבור למודל תגמול עם חברות התחבורה הציבורית שיגרמו להן להתייעל. בכל העולם יש אחלה פתרונות ולא צריכים להמציא כלום. 

השיטה הנוכחית היא ודאי הגרועה ביותר שניתן להעלות על הדעת - היא מתגמלת חוסר יעילות. 

ג. 1. אוקי, מה הבעיה? הוא מעדיף עיר ערבית מעיר חרדית? 

וואלה, לא בטוח שאיכות החיים בבני ברק גבוהה מאיכות החיים באום אל פאחם. 

אני לא יודע על אילו מעשי השתקה את מדברת - כל זמן שהם לא פועלים באלימות, שיגידו מה שהם רוצים. 

2. תמיד היה קשה למצוא זמן ללמוד תורה כשעובדים ופעם זה היה הרבה יותר קשה. 

פעם, בנוסף לעבודה, אדם היה מגיע הביתה אחרי יום עבודה בשוק או בשדה וצריך לשאוב מים מהבאר שבקצה הכפר, למשל. 

היום, הוא חוזר מהמשרד ופותח את הברז. זה קל מתמיד. 

5. את אמרת בסוף - בהקשר של אמיר אוחנה, למשל - שהמעשים זה מה שחשוב ולא המאפיינים האישיים. 

ברור שיש קשר בין מאפיינים אישיים למעשים - אבל מה שצריך לקבוע הם המעשים ולא המאפיינים. 

6. כן. אנחנו לא "אומת סטארטאפ" - יש כאן 4% שעובדים בפיתוח בכלל שוק העבודה. 

זו לא "אומת סטארטאפ" אלא "4% אומת סטארטאפ".

כבר עכשיו יש זרם לא חלש בכלל של אנשים מהתחום שעוזבים והזרם הזה יילך ויגבר אם דברים לא ישתנו. 

ברגע שהזרם הזה יגיע למסה קריטית, כל השוק הזה יקרוס והמשבר האחרון רק מאיץ את התהליך. 

כמובן שהממשלה המסתמנת והתכניות שלה הולכות להאיץ את המגמה הזאת על סטרואידים - ומשם זה כבר כדור שלג שיילך ויגדל. 

המרחק שעליו מדובר כרגע, הוא 20 שנים במקרה הטוב - כלומר, אם נהיה ממש אופטימיים. 

בעוד 20 שנים אותו ציבור זעום וקטן יצטרך כבר לשאת על גבו רבע מהאוכלוסיה בגלל הריבוי הטבעי. 

כבר עכשיו, כ-20% מהציבור משלמים יותר מ-90% מהמסים הישירים והמסים גבוהים מאוד - כמה לדעתך אנשים יסכימו להמשיך לספוג את זה עוד ועוד? 

אגב, רמת החיים בישראל עכשיו לא גבוהה בהרבה מרמת החיים במדינות עולם שלישי ואנחנו סוגרים את הפער הזה די מהר - בחינוך, בבריאות, ביוקר המחיה, בתחבורה הציבורית וכו'. 

מי שיש לו לאן ללכת, מתישהו יישבר ויילך וזה כבר מתחיל לקרות. 

ואף אחד לא מזניח "מהות" - זה בכלל לא תפקידה של המדינה. את מזניחה את המהות (תהא אשר תהא מבחינתך)? 

..נעה ונדה

א. לגבי ביבי: אוקי, שמעתי.

לגבי סמוטריץ': שים לב מה כותבים עליו היריבים שלו - לא חייבים לאהוב, אבל הוא לפחות לוקח את הכלכלה ברצינות - וואלה! כסף, ושאלתי אותך על פורום קהלת כי סמוטריץ' מזוהה איתם. לגבי זה שהוא מאפשר להמשיך את שלטון נתניהו - יכול להיות שאתה צודק, אבל זה גם מסוכן בטווח הקצר.

ב. לכן הזכרתי את קווי ההרשמה מראש שיש אצלנו והם לא תמיד מוצלחים. האופי הישראלי לא כ"כ בנוי לסדר ותכנון מקדים, בטח שלא בנסיעות שהרבה פעמים מתקבלות בהחלטה של רגע. וחבל באמת שסמוטריץ לא הפריט או החליף את שיטת התגמול. חבל גם שמיכאלי לא עשתה את זה.

ג. 1. זה לא משנה אם הוא צודק, הוא ביסס את הקמפיין שלו על הסתה נגד ציבור בעיר שלו.

הם אולי לא וולגריים, אבל הם בהחלט אלימים. הם משתמשים בבית המשפט כדי להשליט ולכפות את האג'נדה שלהם על כל הציבור.

2. מסכימה איתך לחלוטין.

5. ברור שמה שקובע אלו המעשים, אבל אי אפשר להתעלם מכך שהמעשים בד"כ תלויי מאפיינים.

6. עצוב ומפחיד לשמוע את זה.

ויש חשיבות קריטית למימד הציבורי מעבר למימד הפרטי שבו אני כאדם פרטי שומרת מצוות. אני לא מתכוונת ל"כפייה דתית", אני מדברת על שמירת הרוב היהודי במדינה, על כבוד ליום המנוחה הלאומי, ובכללי על יותר כבוד לדת במרחב הציבורי (מה פשר חיוב החיילים לשמוע שירת נשים? זה חומרה? זה הלכה לכל דבר. אירועים במימון העירייה בהפרדה - ממתי זה נהפך לבעייתי חוקית? למה למרות החוק שאוסר אפליה בתעסוקה על רקע דתי, אפליה כזאת בהחלט מתרחשת? ויש עוד אינספור דוגמאות).

אז ככהספק

א. סמוטריץ' יודע לדבר - כשזה מגיע לעשיה, הוא פחות מוצלח. 

הוא ידבר על מעלליה של ההסתדרות, אבל יתמוך בהגדלת קצבאות האברכים ויעודד בטלה - שזה האיום הקיומי הכי גדול כרגע על מדינת ישראל בעתיד הנראה לעין. 

הוא מדבר בערך "ימין כלכלי" אבל מיישם מדיניות שמאל כלכלי. 

סמוטריץ' לא מזוהה עם פורום קהלת - אולי הוא מקשיב להם לפעמים, אבל בסופו שלד דבר, אני לא יודע מה זה "מזוהה" ואני מכיר חוקרים בקהלת שבחיים לא יצביעו לו. 

וזה לא שהוא מאפשר לביבי להמשיך כי זה הרע במיעוטו - אלא בגלל שהוא באותו ראש כמו ביבי - לא לעשות כלום. לדבר ולא לעשות ולתת להכל לקרוס. 

ב. מה זה "קו הרשמה"? למה לא להזמין פשוט כרטיסים? מה כ"כ מסובך בזה? 

יש "סרטי הרשמה" בקולנוע? יש "תורי הזמנה" בדואר? 

למה אדם שעולה על אוטובוס לא יודע איפה נמצא הכיסא שלו בשעה -שעתיים הקרובות? 

אין דסבר כזה "אופי ישראלי" - ישראלים גם מעדיפים להזמין מקום מראש במסעדה, להזמין כרטיסי קולנוע, להזמין חופשות לחו"ל - ובחו"ל, כולם מזמינים כרטיסים מראש לאוטובוסים בלי שום בעיה. 

כשאישה בת 70 לא מצליחה להידחף לשלושה אוטובוסים רצופים וכשהיא כבר עולה, היא צריכה לעמוד כל הנסיעה - זה האופי הישראלי? 

זה מחדל רב שנים ואין לזה שום תירוץ בעולם! כל יום שעובר הוא מחדל. 

גם אצל סמוטריץ' וגם אצל מיכאלי וגם אצל כץ וכל הבטלנים שקדמו להם. זה המינימום שבמינימום שצריך להתקיים - אפילו במדינות עולם שלישי. 

ג. 1. אם הוא צודק, אז זו לא הסתה. מה ההסתה בזה? שעדיף לחיות בעיר ערבית מאשר בעיר חרדית? 

זה מה שהוא אומר ויש הרבה שמסכימים אתו - ולא, זה לא בגלל התקשורת - זה בגלל שבערים החרדיות הן מקומות שלא טוב לגור בהן - במיוחד עבור לא-חרדים. 

להיות היחיד שמשלם ארנונה בעיר והאחרון שמקבל משהו מהעיריה - זה לא להיט גדול. 

הערים החרדיות תמיד נמצאות באשכולות הסוציו-אקנומיים הכי נמוכים. ירושלים מקבלת תמיכה של מליארד שקלים בשנה כדי שהעיריה לא תקרוס. 

אני לא רואה איזו "אלימות" חריגה. בית המשפט מתערב בדברים שהוא לא אמור להתערב בהם בהרבה תחומים - אבל את עיקר הנזק, עושים החרדים לעצמם. 

6. עצוב, מפחיד - ואנשים עדיין מצביעים לאנשים שעסוקים בלהרחיב את החור שבקרקעית הספינה. 

במקום העבודה הקודם שלי, היה לי בצוות אדם מאוד חכם, ד"ר למדעי המחשב אחרי פוסט-דוקטורט - שעבד מרחוק כי הוא עבר לקנדה. גם אח שלו כבר עבר לשם לפניו. 

זה לא משהו חריג היום. 

רוצה לשמור על הרוב היהודי במדינה? יש דרך אחת מוכחת כדי לעשות את זה: להפוך את ישראל למקום שטוב לגור בו. 

אם ישראל היתה מקום שטוב לגור בו, יהודים מכל העולם היו עומדים בתור כדי לעשות עליה. 

במקום זה, אנחנו משלמים סלי קליטה, ועדיין, פליטים יהודים מאוקראינה מעדיפים להישאר פליטים באירופה במקום לעלות לישראל. 

למה שמהנדס אמריקאי יעלה לכאן? כדי לעבור מוילה ענקית עם בריכה לדירת 3 חדרים בבת-ים באותו מחיר? כדי לשלם פי 3 או 4 מסים בזמן שהשירות הציבורי כאן הוא מתחת לכל ביקורת? כדי להנות ממערכת החינוך הגרועה בעולם המערב? כדי להמתין 3 חודשים לתור לרופא? 

למה שיהודים יעלו לפה? יש היום בערך מליון ישראלים בארה"ב - אם ישראל היתה מקום שטוב לחיות בו, הם היו כאן. 

מיליון יהודים. 

ויודעת מה? גם לכפיה הדתית יש משמעות. אין אוטובוסים בשבת? למה שיהודי לא דתי יעלה לכאן אם הוא לא יכול לנסוע לים ביום החופש השבועי שלו? 

לחייב חיילים לשמוע שירת נשים זה פסול וזה פשע - אבל הלוואי שאלה יהיו הבעיות שלנו במדינה. 

אגב, זו בעיה שסמוטריץ' יכול לפתור היום - לא רואה את ביבי מוצא סיבה להתנגד לזה אבל סמוטריץ' לא עושה את זה, נכון? 

כל חוקי האפליה במקומות העבודה הם מטופשים, מיותרים ולרוב מזיקים וצריכים לבטל את כולם. 

מי שרוצה "להפלות" יעשה את זה כך או אחרת. 

"כבוד לדת במרחב הציבורי" זו הפחותה שבבעיות שלנו. 

בסוף, אנשים צריכים לכבד את הדת כדי שהיא תכובד במגזר הציבורי - ואני מצטער, אבל כשאני רואה למשל את המפלגות החרדיות, אני לחלוטין מבין למה אנשים מחנכים את הילדים שלהם לבוז לדת. 

לא מאשים אותם. רואה את דרעי, גולדקנופף, ליצמן וחבר מרעיהם ואת מה שהם עושים ומה שמעניין אותם - ואני לגמרי מבין את החילונים שלא רוצים שום קשר ליהדות ואפילו בזים לה. 

זו לא אשמתו של אף אחד מלבד הדתיים עצמם. 

..נעה ונדה
עבר עריכה על ידי נעה ונדה בתאריך כ"ה בכסלו תשפ"ג 11:42

א. להיפך, תמיד אומרים עליו הפוך - שהוא מדבר בקיצוניות ופועל בפרגמטיות. קצבאות אברכים של אלף שקל בחודש זה לא מה שיעודד אנשים להיות אברכים במקום לעבוד ולהרוויח פי 10-20. הם אברכים כי בגלל השקפת העולם שלהם, ששתינו לא מסכימים איתה (דרך אגב, אני דווקא כן מעוניינת שבשנים הראשונות לנישואים בעלי לעתיד יהיה אברך). התפיסה הכלכלית של סמוטריץ' היא ימין כלכלי לכל דבר.

אין שום השוואה בין סמוטריץ לביבי. ביבי הוכיח שנים של חוסר עשייה, סמוטריץ' הוא אחד הח"כים הפעילים והפוריים ביותר בכנסת.

ב. צודק לגמרי. זה מחדל וסמוטריץ' לא חף מאשמה.

ג. 1. הפתרון צריך להיות ענייני, רון קובי ירד נמוך מאוד בהתבטאויות שלו. מה היה הפתרון שלו, לגרום לעזיבה המונית של חרדים מהעיר? זה יפתור את הבעיה?

דרך אגב, את אותם הדברים בדיוק יכול גם לטעון על כל שונא ערבים שיפגין אם יכניסו גננת ערביה לגן של הילד שלו - הרי יש הרבה על מה לשנוא אותם (לאחר מחאת ההורים: המעון בחולון לא ייפתח מחר, הסייעות הערביות לא יחזרו מחשש לביטחונן).

בית המשפט לא סתם מתערב. הוא משתיק, סותם פיות. הוא הכלי של הארגונים האלו ושל עוד ארגונים אנטי-ישראליים. זו אלימות.

6. אז ממשלת השינוי היה יוצרת לנו כאן יופי של מדינה, כלכלה נהדרת שמסתכמת באזור גוש דן. אפשר לשכוח מהגולן, יו"ש והנגב. להמוני היהודים לא יהיה לאן לעלות. ומה עם הפשיעה הערבית? מי ירצה לבוא להקים פה עסק אם יש סיכוי טוב שהוא יהיה קורבן של פרוטקשן?

אולי זאת גם אשמת הדתיים, אבל גם החילוניים לא חפים מאשמה. אדם שמזהה את הדת עם הדתיים הוא אדם לא אינטליגנטי במיוחד.

ואתה טוען שיש כפייה דתית? יש כפייה חילונית לא פחות, אז שיחליטו אם כפייה זה פסול בעיניהם או שלא.

אז ככהספק

א. אני לא יודע מה אנשים אומרים - אני יודע את מה שאני רואה. 

עובדתית, מה שכתבת, לא נכון. 

כשלפיד היה שר אוצר והיתה ממשלה בלי החרדים, פתאום היתה קפיצה של אחוז הגברים החרדים שיצאו לעבוד. 

וזו לא רק קצבת האברכים - זה גם קצבאות הילדים התליית תקציבי חינוך בלימוד ליבה ועוד. 

מדובר על אלפים רבים ובד"כ, בעשרות אלפים למשפחה חרדית בכל חודש בממוצע. 

קיצוץ קל הוא כמה אלפי שקלים וזה בהחלט מוציא אנשים לשוק העבודה. 

הם אברכים בגלל שמאפשרים להם את זה - חרדים בברוקלין יוצאים לעבוד כי הם צריכים להתפרנס. 

זה הכל. 

סמוטריץ' עושה קולות של ימין כלכלי - אבל ברגע האמת, הוא לא מקדם שום ימין כלכלי. 

אני לא יודע מה סמוטריץ' עשה - למרות שאני כל הזמן שומע שסמוטריץ' עושה המון. 

אף פעם אני לא מצליח לקבל דוגמאות קונקרטיות. 

ב. כמובן שאני לא מאשים בזה רק את סמוטריץ' - אלא כל שר תחבורה ב-20 השנים האחרונות במדינת ישראל. 

זה מחדל שאני לא מבין איך אנשים לא יוצאים להפגנות על הדבר הזה ופשוט מקבלים את זה. 

ג.1. אז ירד נמוך. אז מה? 

וכן, לגרום לחרדים לעזוב את העיר יפתור המון בעיות. זה נכון בכל עיר. 

עיריה צריכה ארנונה כדי לתחזק את השירותים שלה ורוב החרדים לא משלמים או כמעט ולא משלמים ארנונה. 

הם רק צורכים שירותים ולא מממנים אותם. 

ואכן, אין בלבי שום תרעומת על מי שמוחה על כך שהביאו לו גננת ערביה לגן - אני לא הייתי מכניס את הילדים שלי לגן עם גננת ערביה. 

יום אחד היא תקום בבוקר ותכעס על בעלה ותחנוק שני ילדים כי היא עצבנית... והנה, המורים מחו ולא הסכימו לשלוח את הילדים לגן, ובית המשפט לא התערב. 

6. הממשלה הנוכחית עשתה המון - אבל אחרי 12 שנות מחדל מתמשך, מאוד קשה לתקן הכל בשנה אחת. 

גם רוב הרפורמות נכנסות לתוקף רק חודשים עד שנים אחרי העברתן. 

הורידו מכסים על פירות וירקות, למשל. נכון שזה פתר רק חצי בעיה בגלל תקנות הגנת הצומח - אבל זו התחלה. 

ביטלו מאות תקנים ישראלים ייחודיים על מוצרים שונים כדי שגם יבואנים קטנים יוכלו לייבא אותם - ויש מוצרים שהמחיר שלהם כבר ירד. 

יש רפורמות שייכנסו לתוקף רק בתחילת השנה. 

הורים עובדים קיבלו עוד נקודות זכות במס הכנסה על ילדים בגיל 6-12. 

אם בכל שנה של ביבי הוא היה עושה מה שעשתה הממשלה היוצאת בשנה האחרונה, ישראל היום היתה המקום הכי טוב לגור בו בעולם. 

אנשים משוויץ היו רוצים לעבור לכאן. 

למה את חושבת שהממשלה הזניחה את הפריפריה? דווקא עשו המון בגליל ובנגב - אפילו בתחום הפשיעה הערבית. (היו מבצעי למגר את הנשק הלא חוקי במגזר הערבי, היתה ירידה במספר מעשי הרצח במגזר הערבי. עשו עבודה).

אחרי 12 שנות הזנחה, אי אפשר לתקן הכל בשנה - אבל הם התחילו ועשו עבודה טובה.  

עכשיו הכל ייהרס שוב.  

אני לא יודע מאיפה את מביאה את זה בכלל. 

זו אשמת הדתיים. 

את בעצמך אמרת שאת לא מפרידה בין השקפת עולם למעשים. אנשים תמיד מכלילים - זה חלק ממה שאנחנו. 

עם מה היית מצפה שאדם יזהה את הדת אם לא עם הדתיים? 

לא כל הערבים רוצחים וברברים - אבל לסטיגמה הזאת, יש ביסוס רציני. 

אחוז מאוד גדול של דתיים הם אנשים מאוד שליליים בעיני רוב האחרים - ובצדק. 

אי אפשר להפריד בין הדת ל"נציגיה". 

אני נגד כפיה כלשהי. כפיה זה דבר רע שרק גורם לאנשים לריב ולשנוא אחד את השני. 

..נעה ונדה

א. קצבאות ילדים - לא קשור לחרדים, כל משפחה עושה את השיקול שלה. ותאמין לי שלא שווה ללדת עוד ילד בשביל זה, הרבה יותר משתלם כלכלית דווקא לא ללדת ילדים. תקציבי חינוך - להיפך, דווקא בגלל האידיאל שלהם לא ללמוד ליבה הם מקבלים הרבה פחות תקצוב. אם כבר הבעיה היא יותר שהם פחות תורמים לכלכלה (45% מהמשפחות עם מפרנס יחיד) וגם מקבלים הנחות בארנונה. זהו. מה שמאפשר להם להחזיק את הראש מעל המים זה ממש לא ההנחות פה ושם, זה כמויות הגמ"חים, החלוקות, ארגוני החסד ותורמים עשירים. הם חיים הרבה על חשבון אחרים - אבל הרוב המוחלט של האחרים עושה את זה מרצונו מתוך אידיאל באמצעות הארגונים האלו.

לגבי סמוטריץ' זה פשוט - https://main.knesset.gov.il/mk/Apps/mk/mk-parliamentary-activity/936. תעבור על הפעילות שלו בכל כנסת ותגיד לי אם הוא פעיל או לא.

ב. אח שלי חזר אתמול מצרפת. הוא טוען ששיטת התשלום בתח"צ שם טרחנית ולא יעילה (לפני כל עליה לאוטובוס צריך לטעון את הכרטיס בתחנה בנסיעה בודדת), וגם המחיר יקר יותר. אני בספק כמה אתה משתמש בתח"צ אם אתה לא מודע לשיפור העצום שהיא עברה (שיטת המכרזים בהחלט פועלת לטובת הנוסע).

ג. 1. הפתרון הוא לא גירוש. הם בתהליך בכיוון חיובי, וצריך לעודד אותו.

6. כל הכבוד להם שבנושאים אזרחיים הם טיפלו במה שהוזנח שנים. בנושאי דת ומדינה הם העבירו רפורמות גרועות ובכלל ההתנהלות שלהם לא הייתה דמוקרטית במיוחד (ייצוג חסר לאופוזיציה, עקיפת הצבעה בכנסת). גם בנושאים ביטחוניים הם לא היו מאה - ימינה קצת הצילו את המצב, אבל אי אפשר להתעלם מההתנהלות האסטרטגית הנוראית של גנץ (כן, אפילו יותר משל ביבי).

אני לא מתעלמת מההקשר ביניהם, אבל לדוגמה ברור שאני לא טוענת שתפיסת העולם החילונית מעודדת אונסים כי היו חילונים שאנסו (דרך אגב אני כן חושבת שאידאולוגיית ה"אני במרכז" יכולה להוביל לזה, אבל הדגש שהם שמים על זכויות אדם מאזן אותה). אבל הרבה חילונים משתמשים בטענה המופרכת הזאת.

לא כל הערבים רוצחים וברברים - אבל האיסלאם מעודד אלימות.

אז ככה:ספק

א. ודאי שקצבאות ילדים קשורות לחרדים. מי דחף את זה? את ההגדלות? 

שימי לב שבכל פעם שרוצים להעביר תקצוב על בסיס מספר ילדים - מי שדוחף את זה, הם החרדים. 

לתקציב לפי מספר ילדים אומר להעביר כספים מכל שאר האוכלוסיה, לחרדים. 

וזה בהחלט שיקול - יחד עם כל שאר ההטבות, זה הופך לשיקול משמעותי. 

למעשה, חרדי שיוצא לעבוד ומאבד את ההטבות והקצבאות, פשוט מגלה שזה לא מתשלם לו כיוון שההפרש כמעט זניח ביחס למשכורת שהוא יכול לקבל. 

לחרדים יש יותר ילדים. יותר מפי 2 מאשר הממוצע בישראל. הם מקבלים יותר מחצי מהתקציב פר ילד כך שהם מקבלים יותר מתקציב החינוך מיתר האוכלוסיה. 

בנוסף, כפי שאמרת, הם לא משתתפים בנטל של הקופה הציבורית ורק לוקחים - יותר מכל השאר - והם מקבלים גם פטור מארנונה שזה לא מעט כסף. 

הם חיים על חשבון אחרים - ולא מעניין אותי מה ה"אידיאל" שלהם - לחיות על חשבון אחרים, זה גזל. 

חד וחלק. 

גם ההלכה מאוד ברורה בנושא וגם המשנה. 

זה לא לענין לשים קישור עם מידע אינסופי ולהגיד לי לעבור עליו - זה טריק של מתנגדי חיסונים שיודעים שאין להם שום דבר להגיד אז הם שמים טריליון קישורים שאין בהם כלום ומעמידים פנים אחרת ואם אתה לא קורא את כל מה שהם שמו, אז זה בגלל שאין לך תשובה. 

מצטער, נטל ההוכחה כאן הוא עלייך. 

את טוענת שהוא היה פעיל - תוכיחי. תביאי דוגמאות. 

הסיבה שאת לא עושה את זה, היא כי את מדברת בסיסמאות אבל בלי שום נתון או תימוך. 

ב. צרפת היא באופן כללי מדינה די נוראית - אבל בלי לבדוק, אני מבטיח לך שאפשר להזמין שם כרטיס לנסיעה בין עירונית עם מקום מסומן. 

המחיר יקר כיוון שהוא אמור להיות יקר יותר מאשר כאן. 70% ממחיר הנסיעה מסובסד - זה פשוט לא הגיוני. 

אולי יש שיפור, אבל בהונדורס של לפני עשור, המצב היה עדיין יותר טוב מאשר מה שקורה כאן עכשיו. 

ג. הם לא בכיוון חיובי וכל מי שרוצה לחיות ברמת חיים סבירה ככל הניתן, צריך לחיות בעיר שרחוקה מהם כמה שאפשר. 

כו שאחד הח"כים שלהם אמר בעבר: "אם כל החילונים יעזבו, מי ישלם ארנונה?"... תמימות מבורכת. 

עד שהמדינה לא תפסיק לממן אותם, לא יהיה שום כיוון חיובי ואין שום כיוון חיובי - ועם הממשלה הנוכחית, זה רק ייעשה גרוע יותר עד לקריסתה של מדינת ישראל. 

6. הם עשו בשנה יותר ממה שביבי ושותפיו עשו בעשור - ועכשיו, אגב, פועלים לבטל. 

גם בענייני דת ומדינה הם סוף סוף קידמו את הפרטת הכשרות ודברים נוספים מבורכים. 

ביטחונית, זו היתה השנה הכי שקטה בעוטף עזה, למשל - אבל בגדול, בטחונית, מאוד קשה להשוות כיוון שאי אפשר לדעת מה ממשלה אחרת היתה עושה בצורה שונה. 

בכלכלה, לעומת זאת, אפשר להסתכל על מדינות אחרות בעולם ולהבין את הפוטנציאל שלא נוצל כאן. 

ואת לא יכולה מצד אחד להגיד שמאפיינים של אנשים מסוימים קובעים מה הם יעשו ועל אחרים לא. 

אנשים מזהים את הדת עם הדתיים - ובצדק. 

וכשהם רואים את החרדים, הם סולדים מהם ואפילו שונאים אותם - וזה לא קורה סתם ככה מהאויר. 

יש לזה סיבות מאוד מאוד טובות ונכונות. 

כתוצאה מכך, היחס שלהם לדת עצמה הוא כזה. 

ככה עובד המח האנושי. 

..נעה ונדה

א. ההטבות והקצבאות לא משתוות ולא מתקרבות בשום צורה למשכורת נורמלית של אדם עובד. אברך ממוצע מתקשה מאוד לסגור את החודש למרות הארנונה המופחתת, קצבאות הילדים והסבסוד החלקי של השכ"ל. כל אדם זכאי לסבסוד שכ"ל, לא משנה כמה זה מסתכם פר ילד. עובדתית ילד חרדי מקבל סבסוד מופחת (מסיבות מוצדקות ככל שיהיו). כל עוד זה לא נוגע אלינו, דעתנו על הצידוק המוסרי של דרך החיים החרדית לא רלוונטית. את רוב התמיכה החיצונית הם מקבלים ממי שמעוניינים לתמוך בהם. זכותנו היא למחות רק על מה שעל חשבוננו (לגיטימי לחלוק על הרעיון של קצבאות ילדים לדוג').

לגבי סמוטריץ' - מצטערת לא התכוונתי😅 איך הפכתי למתנגדת חיסונים😅 (אם הייתה יודע כמה ויכוחים ניהלתי עם ההזויים האלה..)

הינה רק הצעות החוק שיזם בכנסת האחרונה שהיה בה כחבר בקואליציה (לא כולל שאר הפעילות בכנסת) -

(בטח לא תאהב, אבל אני מעריכה מי שפועל ע"פ האג'נדה שבשמה הוא נבחר ולא רק מדבר).

ב. יש סבסוד גבוה, נתיב פלוס, מכרזים כל כמה שנים - ועדיין המצב זוועה כי אי אפשר לקנות כרטיסים מראש. 

ג. ומה עם הנתונים שהבאתי על עליה בשיעור החרדים העובדים? באמת, זה פשוט לא נכון שהם אשמים בכל תחלואי הכלכלה הישראלית. והכלכלה הישראלית סבירה, התמ"ג וממוצע השכר עולים כל הזמן וסבירים יחסית לעולם. הבעיה הגדולה היא שיקר פה מאוד, אבל החרדים הם לא האשמים היחידים בזה.

6. בינתיים רק שמחתי לשמוע שהטילו מס על מפעלים מזהמים והפחיתו רגולציה עם ביטול מאות תקנים מיותרים.
ולגבי רפורמת הכשרות - סמוטריץ. וסמוטריץ לא רק מדבר, ע"פ סעיף מתוך ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לצה"ד יחקק "חוק כשרות חדש הכולל מנגנון הפרדת משגיח מושגח, סטנדרטים אחידים בכשרות תיקון חוק איסור הונאה בכשרות".
ביטחונית - החמאס כרגע בתהליך שיקום מהמבצע האחרון. אין קשר לזהות הממשלה.
בכלכלה - הבנתי שתעשיית ההייטק והסטרטאפ פורחת בישראל. יש תחומים שאנחנו חזקים בהם ויש תחומים שפחות.

אני לא אמרתי "שמאפיינים של אנשים מסוימים קובעים מה הם יעשו ועל אחרים לא". השקפת העולם של כל אדם בד"כ משפיעה על הפעולות שלו, אבל לא בהכרח. לכן אתה תומך בליברמן ולא חושש שפתאום הוא יחליט שהוא מתגעגע לחבר הישן שלו דרעי.
רוב השנאה נגד החרדים היא תוצר של הנגשת מידע מסוים עליהם באופן מגמתי. אנשים שוכחים שכמעט כל ארגוני החסד הגדולים בישראל הם חרדיים (והם ממש לא מתמקדים באנ"ש), שרוב החרדים בד"כ לא סוטים, שאין השוואה בין רמת האלימות בין תלמידים במערכת החינוך הממלכתית לבין המצב בת"תים.. בקיצור, שלאף אחד אין בעלות על הצדק והמוסר.

ככה עובד המוח האנושי? למוח האנושי יש הרבה חולשות, בסדר.

א. הן מתקרבות לשכר נמוך יחסית - מספיק כדי שלא ישתלם להם לצאת לעבוד. 

הם מקבלים נניח 7000 שקלים בחודש ואם יעבדו יקבלו 8000 - את היית יוצאת לעבוד חודש שלם בשביל 1000 שקלים בחודש? 

אני לא. 

מצוין שאדם שלא עובד לא יסגור את החודש. זה מעולה. ככה זה צריך להיות. 

ועזבי אותי מסיסמאות ש"מגיע" לכל אדם. לא, לא מגיע לכל אדם ובסוף אין "חינם" ומישהו משלם על זה. 

יש קופה ציבורית וכל ילד עולה כסף - ואם מישהו רק לוקח ולא שם בקופה כלום, אז הוא חי על חשבון אחרים גם אם "מגיע" לו או איזו שטות אחרת. 

הרעיון היה לדאוג לכל ילד לחינוך בהנחה שכולם ישתתפו בהוצאות - מי יותר ומי פחות - אבל אף אחד לא לקח בחשבון לרגע שקבוצה שלמה פשוט תחליט שהיא רק לוקחת. 

במצב כזה, במיוחד כשהקבוצה הזאת הולכת וגדלה דרמטית, אין אפשרות לשמור על קיום. זה פשוט לא עובד איך שלא הופכים את זה. 

אין לי שום בעיה שחרדי ילמד תורה כל היום - כל זמן שזה לא בא על חשבוני. 

אין סיבה שאני אממן לילדים שלו טיפול רפואי וכתוצאה מכך הטיפול הרפואי שלי עצמי ייפגע. 

כן, חובה למחות על העושק הגדול של שכר לימוד - כי זה על חשבוני. 

על בריאות - כי זה על חשבוני ועל כל דבר אחר שבא על חשבוני. 

אין "חינם". לא קיים דבר כזה. 

אם מישהו מקבל משהו מהמדינה ב"חינם" אז מישהו אחר שילם על זה מכיסו. 

זה מאוד פשוט. 

עברת על כל הצעות החוק הללו? מה הן אומרות? 

"חוק לעידוד השקעות הון" - הוא הביא את המעודדות של מכבי ת"א לאלטשולר-שחם כדי לרקוד עם פונפונים ולעודד אנשים להשקיע? 

מה זה אומר? 

כמה מתוך אותן הצעות חוק בכלל עברו? כמה הוא העלה רק כדי שאנשים כמוך יביאו את ההצעות הכושלות שלו כדוגמא ליעילות שלו? 

גם מי צריך לעודד השקעות הון? כל מה שצריך זה להוריד את המס על ריווחי הון - זה שביבי הפך לגבוה ביותר בעולם המערבי ותידלק עוד יותר את משבר הדיור... - וזהו. 

כאזרח אמריקאי - את יודעת מה המס שאני משלם שם על השקעות ארוכות טווח בבורסה? 

0%. זה מעודד אנשים להשקיע בבורסה. 

בארץ, זה 25%. ביבי העלה את זה מ-20%. 

אם סמוטריץ היה רוצה להרשים אותי, זה מה שהוא היה צריך לעשות במקום "לעודד השקעות הון" בכל דרך מופרכת ומגוחכת אחרת. 

יש לו גם חוק שהוא העביר שאזרח לא יקרא יותר "קשיש" אל "ותיק". 

מאוד חשוב. לא יודע איך חייתי לפני כן. 

בקיצור, אם הוא היה כ"כ משמעותי וכ"כ יעיל, אני בטוח שתוכלי למצוא לי לפחות דוגמא אחת למשהו משמעותי שהוא עשה במקום לשלוח אותי לנבור ברשימה שלמה של כלום ולהסביר לך למה היא כלום. 

מה זה "לחזק את הזהות היהודית"? תכל'ס, מה הוא עשה? בפועל? איך הוא השפיע על החיים שלך ושלי? 

זה כל מה שאני שואל. 

לא רוצה קישורים ולא רוצה מרכזים מופרכים שיכתבו דו"חות - אני שואל אותך. איך סמוטריץ' שינה לטובה את החיים שלך מתוך הכנסת? מה הוא עשה תכל'ס? 

זו לא שאלה שאמורה להיות עד כדי כך מסובכת. 

תשאלי אותי את אותו הדבר על ליברמן, ואני אתן לך רשימה. 

ב. סבסוד גבוה זה רע. מעבר לעובדה שזה פשוט לא הוגן לקחת מאנשים כסף כדי לממן נסיעות של אחרים, זה גורם גם לאנשים שלא באמת צריכים להשתמש בשירות הזה. 

כמו שיש אנשים שקובעים תור לרופא כי משעמם להם והם רוצים מישהו לדבר אתו או סיבה לצאת מהבית או שהילד משקר להם שהם מרגיש לא טוב כדי להתחמק מביה"ס והם יודעים שהוא משקר - אבל זה לא עולה כלום, אז למה לא לתפוס תור של ילד שבאמת צריך? 

סבסוד כזה הוא איום ונורא. 

נתיב פלוס פשוט דפק את האזרחים ולא עזר כמעט לאף אחד. 

איכות השירות בתחבורה הציבורית, התדירות, הזמינות, העומס ועוד - המצב קטסטרופה. 

בואי לא נעמיד פנים אחרת. 

ג. תעיפי באותם נתונים שוב מבט. אין עליה בשנים האחרונות. רק בתקופת לפיד היתה עליה. 

הם לא אשמים בהכל וגם לא אמרתי את זה - אבל הם מהווים סכנה קיומית למדינת ישראל בגלל שנטל שהם מהווים וקצב הגידול שלהם. 

הכלכלה בישראל איומה. 

תמ"ג של תחתית העולם המערבי - מקום 36 ב-2021. 

ממוצע השכר עולה כמו בכל העולם - אבל יוקר המחיה כאן זינק יחס לכל מדינה מערבית אחרת. 

מערכת החינוך הכי גרועה במערב - לא סביר בכלל. 

מקום 28 מתוך 36 מדינות ב-oecd במספר רופאים לנפש? לא סביר בכלל. 

המון כסף שהולך אליהם במקום לשפר את השירות הציבורי המזעזע במדינת ישראל - שיש לו עוד גורמים, אבל גם זה גורם. 

גם העומס שהם יוצרים על מערכות כמו מערכת הבריאות - זה לא סביר כשהם לא לוקחים חלק במימונה. 

יקר פה, זו בעיה רצינית, אבל יש פה עוד הרבה בעיות רציניות והחרדים הם פקטור מאוד מרכזי בזה. 

את ידעת שהם אשמים בכך שמהירות הגלישה באינטרנט בישראל היא מאוד נמוכה? הרבה יותר נמוכה מאשר כל מדינה מערבית אחרת. 

למה? כי בזמן שכל העולם כבר לא תומך בדור 2 ו-3 של סלולאריים, בישראל, הם דאגו לזה שחברות יחוייבו להמשיך לתמוך בהם ובכך לתפוס תדרים שהיו יכולים להאיץ את האינטרנט. 

יועז הנדל העביר החלטה לשנות את זה, אבל החרדים עכשיו הוציאו מביבי החלטה לבטל את זה ואנחנו נמשיך לזחול... וכן, זה שווה בערך 1.25% מהתמ"ג. מדובר על מליארדים ואולי עשרות מליארדים בשנה. 

6. לא יחוקק שום דבר שיאיים על הג'ובים של גפני ודרעי - אני מבטיח לך. 

למה צריכים סטנדרטים אחרים? 

אני אוכל ou כמו כמעט כל יהודי אורתודוכסי בעולם - ממש לא מעניין אותי מה הרבנות חושבת על זה ואין סיבה לבקש מהם אישור. 

אני סומך על מי שעומד בראש מחלקת הכשרות של צוהר - שאגב, עבד שנים ברבנות ונחשב למומחה בתחום - למה אני לא יכול לסמוך עליו אם הרבנות לא מאשרת? 

למה בכל מקום אחר בעולם, כולם יודעים על מי הם יכולים לסמוך ועל מי לא ורק כאן המדינה צריכה להתערב? 

שחיתות וג'ובים. זה הכל. 

לא צריכים שום "חוק חדש". אם רצית הוכחה לכך שסמוטריץ' מושחת, קיבלת. 

ביטחונית, המבצע האחרון בעזה היה בתקופת בנט כראש ממשלה וחמאס תמיד דאג לפחות לשחרר בלוני תבערה לשדות בנגב. 

בשנה האחרונה, משום מה היה שקט. 

בכלכלה, המצב רע ועומד להפוך לגרוע יותר. 

עם העלאות הריבית בעולם וחזרה לשוק שפוי יותר, ההשקעות בהייטק יילכו ויפחתו ופחות סטארטאפים הזויים חסר תועלת כלכלית ייפתחו ויימכרו - ואין לך מושג כמה כאלה היו... 

דוגמא: יש לי חבר מהלימודים. אדם מבריק שסיים דוקטורט והקים סטארטאפ. (אפילו הציע לי להצטרף ולקבל אופציות אבל לא עשיתי את זה... באסה...). 

הסטארטאפ שלו לא היה משהו מיוחד עם הישגים מדהימים שבאמת שווים המון כסף, אבל באוירה שנוצרה לפני המשבר, הוא הצליח למכור אותו בסכום יפה לחברת ענק גלובלית שרצתה להקים כאן מרכז פיתוח. 

המשבר פרץ, החברה הזאת חטפה והמחלקה בחברה שהיתה הסטארטאפ שלו נסגרה וכולם פוטרו. 

באוירה של היום, הסטארטאפ הזה אפילו לא היה מוצא משקיעים ככל הנראה. 

כשהריבית אפסית, משקיעים מחפשים במה להשקיע. זה השתנה עכשיו. 

אגב, כל תעשיית ההייטק היא כ-4% מכלל העובדים במשק. 

תחשבי מה יקרה אם כמה עשרות אלפי עובדים יחליטו לעזוב? כי זה קורה. הזרם הולך ומתגבר. 

אני תומך בליברמן בגלל שאני חושב שמי שעבד עבורי, ראוי לתמיכתי. זה הכל. 

לא אכפת לי מי הוא ומה הוא. הוא נכנס למשרד האוצר והתחיל לעבוד בשבילי ובשביל מדינת ישראל. 

כדי לשפר את המצב האיום במדינה שלנו. 

כל מי שיעשה את זה, יזכה לתמיכתי. 

השנאה לחרדים היא בגלל ההתנהלות שלהם ואני מצטער לומר לך, אבל היא מוצדקת. 

אין שום דרך לא לעורר שנאה כשאתה מחליט לחיות על חשבון אחרים בכפיה. לא קיימת. 

אם מישהו היה גונב לך את הסמארטפון - לא הייתי כועסת עליו? ואז הייתי קונה חדש והוא היה שודד גם אותו - לא היית מתחילה לשנוא אותו? 

אז זה בדיוק אותו הדבר רק בסקאלה הרבה יותר גדולה. 

מי שעובד ויודע מה קורה במדינה, צריך להיות אדם גדול מאוד כדי לא לשנוא אותם. 

לגבי ארגוני החסד יש לי שני דברים לומר: 

1. נניח שהיתה לך מזכירה והיית משאירה לה מסמך שדחוף לשלוח אותו באותו יום. 

את מגיעה למחרת למשרד והוא נקי, מתוקתק, שטוך, יש לך מאפה וכוס קפה על השולחן ונרות ריחניים במבואה - אבל את המסמך, היא לא שלחה. 

היא לא היתה מקבלת מכתב פיטורים במקום? 

אי אפשר להחביא את הבושה מאחורי עלה תאנה. לא צריך את כל מפעלי החסד שלהם - קודם כל שיפסיקו לעשוק את הציבור. 

קודם כל, "סור מרע". אח"כ, "עשה טוב". 

"עשה טוב" הוא לא תחליף ל"סור מרע". 

2. רוב מפעלי החסד שלהם מתמקדים בחברה החרדית בעיקר. 

יותר מזה, בחלקם הגדול לא היה צורך אם הם היו חיים בצורה אחרת. הם הביאו את המגזר שלהם לעוני ועכשיו הם מתפארים ב"חסדים" שלהם? 

בנוסף, רוב המימון מגיע מאנשים מחוץ למגזר החרדי - כמו למשל ההגרלות של עזר מציון. 

אני לא יודע כמה סוטים יש במגזר החרדים ואם זה שונה מאשר במגזרים אחרים - אל תשכחי שכל החרדים ידעו להגיד לילדים שלהם לעבור את הכביש כשהם רואים את יהודה משי זהב עובר ברחוב... גם לגבי האלימות, אני לא בטוח שהם פחות אלימים. 

שמעת על מה שקורה בישיבות עם ה"מחבלים" וה"שונאים"? וואלה, לא ראיתי שום דבר כזה באף מוסד חינוכי חילוני. 

למח האנושי יש חולשות - אבל זו לא אחת מהן. 

למעשה, זו אחת הסיבות לכך שהמין האנושי בכלל והעם היהודי בכלל שרד עד היום. 

..נעה ונדה

א. איך הגעת ל7000? אני לא שואלת בזלזול, ברצינות.

לצאת לעבוד מבחינתו של אברך זה לא לעבוד קשה יותר. ללמוד זה קשה לא פחות. זה מאמץ שנובע מטעות לדעתך, בסדר. אבל זה עדיין מאמץ.

אבל הם כן משלמים מיסים.. בסדר יש להם הנחה בארנונה, אבל הם פטורים מכל השאר?

לגבי סמוטריץ - אתה לא באמת חושב שהוא התכוון למעודדות של מכב"י ת"א. החוק הזה נותן הטבות מס לעסקים שעוסקים בתחומים שהמדינה מעוניינת בהם.

אמשיך את התגובה מחר בע"ה.

1. הם מקבלים יותר. 

קצבאות ילדים+קצבאות אברכים+פטור מארנונה+הנחות בגנים - וזה בלי לחשב אפילו את עלות החינוך והבריאות שהם צורכים. 

זו הערכה שמרנית ואפילו מאוד. 

אז אולי את קצבאות הילדים הם לא יאבדו אם ייצאו לעבוד, אבל את כל השאר כן - כלומר, לא שווה להם לעבוד בשביל 1000 שקלים בחודש. 

אגב, את אותה בעיה יש עם קצבת הנכות הרבה פעמים - נכה שיוצא לעבוד מאבד את הקצבה שלו, והרבה פעמים הם רוצים לעבוד, אבל זה פשוט לא משתלם להם. 

ללמוד זה יותר קשה מלעבוד. אין בוס בלימודים. אין לוח זמנים, אין דד-ליין ואין בחינה הספקים ותפוקה. 

וזאת בהנחה שהלומדים אכן לומדים - ואף אחד לא באמת מבטיח שזה המצב. 

והם כמעט ולא משלמים מסים. ודאי שלא מסים ישירים כמו מס הכנסה. 

את בדקת מה בדיוק החוק הזה שסמוטריץ' הציע אומר? 

מה בדיוק כתוב שם? מהם אותם עסקים שהמדינה רוצה שאנשים יעסקו בהם ולמה? למה המדינה בכלל צריכה להתערב בזה ולתת לבעלי עסקים הטבות מס בגלל סוג העסק שלהם? 

זו סתם שורה שכתובה ולא את ולא אני יודעים מה משמעותה. 

אם היתה לה משמעות, אני מכיר מספיק אנשים רציניים שהיו כותבים על זה. 

..נעה ונדה

1. הינה חישוב גס: בבני ברק עלות הארנונה היא אחת הגבוהות בארץ ועומדת על 1000 ש"ח לדירת 100 מ"ר, ובממוצע גובה ההנחה הוא 50% - כלומר 500 ש"ח (ומטה) על חשבון המדינה. נוסיף לזה את קצבאות האברכים שכרגע עומדות על 700 ש"ח + 600 ש"ח סבסוד שנתי לגנים. תסלח לי אם אני לא אצרף לחישוב את קצבאות הילדים, ההנחות בתח"צ לפריפריה ועלות השירותים הציבוריים. כלומר, בניכוי הנזק הכלכלי שנוצר מהעובדה שקרוב לחצי מהגברים לא עובדים, המדינה נותנת לאברך הממוצע 1,500 ש"ח בחודש.

לגבי החוק לעידוד השקעות: חיפשתי מידע על החוק ולכן ידעתי להגיד לך, ראיתי מהם התחומים הספציפיים שזכאים, אבל לא הצלחתי למצוא מה היה התיקון הספציפי שסמוטריץ הציע (איזשהו שינוי בתחומים).

לא יודע על מה את מתבססת אבלספק

משפחה של 9 נפשות - משפחה חרדית ממוצעת - מקבלת הנחה של 90% מהארנונה אם היא מכניסה פחות מ-14,000 שקלים - שזה הרוב המכריע של המקרים. 

ואגב, המחיר שציינת הוא לחודשיים ולא לחודש ועדיין, זה יוצא כ-450 שקלים בחודש הנחה. 

לא מעט. 

גם הסיבה לתעריפי הארנונה הגבוהים היא ההנחות העצומות שיש לרוב התושבים - כך שמחיר הבסיס חייב להיות גבוה. מעט האנשים שלהם אין הנחות, משלמים מחירים מופקעים על שירות איום ונורא ועיר שנראית כמו מזבלה של עיר אחרת. 

קצבת האברך היא עוד 800 שקלים.

מעונות היום יכולים להגיע גם ל-900 לילד.   הבטחת הכנסה, סבסוד גני ילדים, הנחות בביטוח לאומי וביטוח בריאות ויש עוד. 

אפשר גם להוסיף פנימיות - זה ניתן לילדים בסיכון, רק שאצל החרדים מדובר על אחוז מטורף של ילדים בסיכון לעומת שאר האוכלוסיה וזה בכיף יכול להגיע ל-2000 שקלים לילד. 

מדובר על סל ששווה לפחות 7000 שקלים בחודש - וזה בלי תקציבי חינוך ובריאות או הנחות בתחב"צ. 

אם אברך יכול להרוויח במקרה הטוב 8000 שקלים בחודש - פשוט לא כדאי לו לצאת לעבוד. 

בקיצור, זה חוק עם שם יפה שאת לא יודעת אפילו אם הוא מועיל או מזיק ואם הוא מועיל, אז כמה הוא באמת מועיל. 

המשךנעה ונדה

ביקשת שהמדינה תוריד מיסים כדי לעודד אנשים להשקיע? זה בדיוק מה שסמוטריץ עשה.

(דרך אגב, הינה הוכחה יפה לאובייקטיביות שלו - שר האוצר בצלאל סמוטריץ': בניכוי אג'נדה - ליברמן היה שר אוצר טוב | ערוץ 7)

רק באתי להוכיח לך שהוא לא בא לחמם את הכיסא. הוא פועל, הוא חרוץ, והוא יעיל. כשר תחבורה הוא לא פחד להתעמת עם גורמים בעלי כח.

ציטוט מתוך אחד הקישורים: "היבול של סמוטריץ' בתום שנתו הראשונה כמחוקק מרשים על פי כל קנה מידה. לא פחות משמונה הצעות חוק שהגיש קיבלו את אישור ועדת השרים לחקיקה. בכך הפך הח"כ הצעיר, יחד עם עמיתו משה גפני, למי שמחזיק במספר הגבוה ביותר של הצעות חוק שאושרו בוועדה המדוברת. למי שאינו בקי בתהליך הפרלמנטרי, נזכיר כי כדי לאשר הצעת חוק בוועדת שרים לחקיקה נדרשת לא מעט עבודה סיזיפית מאחורי הקלעים - מו"מ מול משרדי הממשלה, דיאלוג עם שרי הוועדה, תיאום מול פקידי משרד המשפטים ועוד".

ב. אז שאנשים יתחילו להשתמש בשירות הזה לטובת כולנו. סופסוף נפטר מהפקקים האיומים שאם כל הכבוד, כל תחלואי התח"צ לא מתקרבים לחומרת הבעיה הזאת. נתתי לך דוגמאות, יש חברות מעולות כמו קווים ותנופה שנותנות שירות שלפני פחות מעשור אף אחד לא חלם עליו. יש גם חברות כושלות, אבל הרוב ברמה סבירה ומעלה.

ג. אל תשכח שישראל היא לא באמת מדינה מערבית והיא הוקמה רק לפני כמה עשרות שנים, אז קח הכל בפרופורציות. מצב מערכת החינוך הוא תוצר של זלזול מתמשך שהמשיך גם בזמן ליברמן (הוא התפשר בסוף, אבל חלקית ואחרי מאבקים). מצב הרפואה בישראל הוא מתחת לכל ביקורת והוא תוצר של התנהלות מכוונת של האוניברסיטאות. דרך אגב, ידוע לך מה הייתה התוצאה של מחאת הסטאז'רים?

לגבי האינטרנט - וואו. לא ידעתי. לדעתי אפשר להגיע לפשרה, אבל כנראה זה לא יקרה. הרפורמה תבוטל.

6. סטנדרט כשרות מינימלי הוא הכרחי, ויש גם את בעיית התלות של המשגיח במושגח. סמוטריץ' העלה ביקורת עניינית וגם סיפק את הפתרון המתאים. השחיתות היא של החרדים, שלהם באמת אכפת רק מהג'ובים והם דורשים ביטול מוחלט של הרפורמה.

ביטחונית - פעולות צה"ל לא כ"כ תלויות בדרך המדיני, לדעתי ישראל לא הייתה תוקפנית יותר מבמבצעים הקודמים.

הכלכלה משתקמת. כיף לשמוע. ההייטק הוא המשען הכלכלי היחיד של המדינה?

לגבי החרדים:

1. אתה מודע לכמויות המתרימים שעוברים כל הזמן ברחובות הערים החרדיות? החרדים תורמים הכי הרבה יחסית ליכולת הכלכלית שלהם והם המגזר המתנדב ביותר בארץ הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: החרדים מתנדבים הכי הרבה | ערוץ 7. יש להם אידיאולוגיה שמצד אחד מביאה אותם לעוני ולהזדקקות לכספי ציבור, ומצד שני מביאה אותם לתרום ולהתנדב. ובמחילה, לא הבנתי למה מהנחה בארנונה הגעת למסקנה שהם לא משלמים מיסים (וגם שים לב שפחות מחצי מהגברים לא עובדים, הרוב כן עובדים ולא דיברתי על שיעור התעסוקה אצל הנשים).

* רק מעירה שאין לי סמארטפון.. אבל אני מבינה את מה שהתכוונת לומר, אתה צודק ברמה הכללית.

2. לא אמרתי ששיעור הסוטים שונה, רק אמרתי שיש תפיסה רווחת שאצלם יש יותר, זאת שטות. אנשים מדקלמים שמות של חרדים שנתפסו, נו ואז?? ואני יכולה לדקלם בחזרה שמות של חילונים שנתפסו. מול כל יהודה משי זהב אחד יש גואל רצון אחד. למה זה קשור לאידיאולוגיה? למגזר עצמו?

אתה מביא סיבות עם היגיון, רוב השונאים מעלים טיעונים ברמה של גן.

מה סמוטריץ' בדיוק עשה? כמה מסים הוא הוריד (אם בכלל החוק עבר)? למי? 

מה בדיוק אומר החוק הזה? 

לא צריך להיות אובייקטיבי כדי לדעת שליברמן היה שר אוצר טוב - צריך רק לא להיות שקרן גמור. ואם הוא היה אובייקטיבי באמת, הוא היה יודע שליברמן היה מצוין. 

סמוטריץ' בא לחמם כיסא והוא מעולם לא נלחם באף קבוצת לחץ או יצא לאיזשהו מאבק אמיתי בתחום הכלכלי. הוא פופוליסט והוא לא רוצה מאבקים. 

אני גם לא יודע מה הופך אותו לחרוץ. 

הוא הגיש הצעות חוק שעברו בועדה? אז מה? מה היה כתוב בהן? כמה מהן היו בסגנון "אזרח ותיק"? 

אני בטוח שהוא היה צריך לעבוד מאוד קשה כדי לשכנע את כולם שכדאי להפסיק להשתמש במונח "קשיש" ולעבור ל"אזרחי ותיק". 

בקיצור, אני לא שואל מה אחרים כותבים עליו בצורה מעורפלת - אני שואל אותך: מה תכל'ס הוא עשה? תני לי דוגמא להצעת חוק אחת שאת מכירה ויודעת מה היא שינתה לטובה במדינת ישראל. 

זה הכל. 

ב. אבל אי אפשר להשתמש בשירות הזה כי הוא נורא ואיום.

אם את חושבת שהתחבורה הציבורית בישראל היא סבירה ויותר מזה - אני מניח שמעולם לא טיילת אפילו במדינות עולם שלישי. 

אם התחבורה הציבורית בישראל היתה קצת יותר מקטסטרופה - לא היית צריכה לנסות לשכנע אנשים להשתמש בה. 

אם משהו טוב וזול - אז אנשים ישתמשו בו. 

ג. אסטוניה הפכה לעצמאית אחרי עשרות שנות כיבוש סובייטי ובתוך 30 שנה כבר השתוותה אלינו ועברה אותנו במובנים רבים. 

"הנס האסטוני" - כך זה נקרא וזה לא היה נס אלא פשוט מנהיגים שבאמת חשבו על טובת העם שלהם. 

זה סתם תירוץ. אחרי 75 שנים, התירוץ הזה כבר לא תופס. 

ונכון, ליברמן ניסה ונכנע. היו לו כמה הישגים קטנים, אבל הוא היה חלק מממשלה שכבר עמדה ליפול או אפילו נפלה בפועל - אבל לפחות הוא ניסה. 

המחדל הגדול היה בשנים של ביבי - גם כשסמוטריץ' היה בקואלציה ובממשלה. 

היה להם את כל הכח לעשות דברים - אבל הם בחרו שלא לעשות כלום חוץ מלשרוף עוד ועוד כסף. 

מצב בתי החולים הוא בעיקר בגלל לחץ של הר"י ולא של האוניברסיטאות וגם זה מחדל מתמשך שרשום על שמו של מי שהיה ראש ממשלה במשך 12 שנים רצופות. 

לגבי הרפורמה בסלולר, לפחות לפי מה שפורסם היום, קרעי - שהפתיע אותי מאוד - לא ביטל את הרפורמה הזאת של הנדל. 

אני מקווה שהפירסומים נכונים. 

6. למה סטנדרט כשרות מינימלי הוא הכרחי? 

בארה"ב יש כשרויות שכולם יודעים שהן לא שוות כלום. מה הבעיה? 

אין "פתרון מתאים" כשזה בידיים של המדינה - הפתרון הוא הפרטה. אם אני סומך על רב מסוים שעומד בראש גוף כשרות, אז איפה כאן הבעיה? 

אם הרב דב ליאור היה מקים גוף כשרות פרטי - לא היית אוכלת בגלל שזו לא הרבנות הראשית? 

אגב, בפסח (אבל לא רק), עם כל הבד"צים, כולם יודעים בדיוק על מי אפשר לסמוך ועל מי לא. 

חוץ מזה, שהרבנות הראשית מאשרת כשרויות שהרבה פעמים יהודים בעולם לא ממש סומכים עליהן. (משולש K למשל, שיש הרבה מחלוקת סביבה והרבנות הראשית מאשרת אותה). 

ביטחונית הדרג המדיני מחליט מה לעשות. אני לא יודע כמה תוקפניים היינו בכל מבצע עד היום, אבל נראה שהמבצע האחרון, נוהל עם קצת יותר שכל. 

הכלכלה לא משתקמת. מצטער לאכזב אותך. 

היא גם לא צפויה להשתקם כ"כ מהר וכן, ההייטק הוא המדד הכי משמעותי ובפער עצום מכל תחום אחר. יותר ממחצית מהייצוא של מדינת ישראל הוא הייטק. 

אם ההייטק חוטף, אז הכלכלה הישראלית בבעיה מאוד מאוד קשה. 

לגבי החרדים:

1. מה שאנשים מתרימים ברחוב עבור עמותה זה גרושים. כמה שקלים פה וכמה שקלים שם. 

את עיקר התרומות הם מקבלים או מקמפיינים או מתורמים גדולים. 

לגבי ההתנדבות, לפי ההגדרות של הסקר המדובר, גם ביקור אצל סבתא הוא התנדבות - אז כדאי לקחת את זה בעירבון מוגבל. 

חוץ מזה, שהתנדבות היא משהו שעושים "מעבר". זה לא תחליף ללעשות את הדברים ההכרחיים. 

הם קהילה של נצרכים ולכן יש הכרח בהקמת עמותות חסד שכאלה. זה לא שהם בחרו בעוני ובחסדים - אלא הם בחרו בעוני ולכן הם חייבים עמותות כאלה. 

והם לא משלמים מסים ישירים כיוון שגם החרדים שעובדים לא מגיעים למדרגת המס הראשונה. 

אין להם כישורים לשוק העבודה ולכן השכר שלהם בד"כ נמוך והם לא משלמים מסים. 

2. אני לא יודע איפה יש יותר סוטים, גנבים, אלימות או כל דבר אחר. 

זה גם לא משנה - כי בכל חברה, הם מהווים מיעוט שבמיעוט ואי אפשר להכליל ממיעוט כזה על אוכלוסיה שלמה. 

רוב האנשים שאני מכיר שכועסים על החרדים כועסים בעיקר בגלל מה שכתבתי ובכלל השירות הצבאי (שבעיני זה אולי מעצבן, אבל הייתי שמח אם בכלל היינו עוברים לצבא מקצועי ולא מחייבים אף אחד להתגייס - אבל זה כבר נושא אחר). 

..נעה ונדה

לגבי סמוטריץ' - זהו שלגבי התיקון לחוק הספציפי הזה לא הצלחתי למצוא מידע..

רצית לשמוע איזה הצעות חוק הוא מגיש שיעשו לעם ולי טוב ישירות? הינה - זוהי רשימת החוקים הראשונים של סמוטריץ:

* פסקת ההתגברות - הקואליציה תוכל סופסוף לחוקק חוקים ימניים בלי לפחד מפסילה בבג"ץ. חוקים שישפיעו על המצב בארץ ישירות. * חוק הגיור - קריטי לשמירה על המשך קיום העם היהודי ומניעת התבוללות במסווה "גיורים" פיקטיביים שלא ע"פ כללי הפסיקה סמוטריץ' מציג: חוברת על אתגר הגיור | ערוץ 7. יו"ש: * הסדרת ההתיישבות הצעירה - הקלה ביורוקרטית משמעותית לתושבי יו"ש, וכאחת שרוצה לגור שם זה ייטיב לי ישרות. * ביטול המנהל האזרחי - האכיפה הסלקטיבית נגד היהודים ביו"ש תפסק סופסוף ויישום תוכנית פיאד המסוכנת יעצר תוכנית פיאד – ויקיפדיה. ליישום התוכנית יש השפעה ישירה על חיי ואיכות חייהם של תושבי יו"ש, ואם הוא היה ממשיך בלי ריסון - הוא היה משפיע גם על חיי התושבים בפנים הארץ. * החלת ריבונות - כמובן שזאת הקלה ביורוקרטית עצומה לתושבי יו"ש, אבל כנראה ביבי הימני לא יתן לחוק הזה לעבור.

זה מה שקורה בפועל.

באתר של המפלגה יש תוכניות מפורטות ומעשיות בכל התחומים. לא קשה לשים לב שאתה מתעניין במיוחד בכלכלה אז הינה תוכנית העבודה של סמוטריץ בנושאי כלכלה: https://zionutdatit.org.il/wp-content/uploads/2021/12/%D7%9B%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%94.pdf. אתה לא אוהב קישורים עם הרבה מלל אז הינה טעימה - קידום חוק הבוררות (לצמצום שביתות בשירותיים חיוניים), הפחתת תקנים, צמצום פטורים והטבות מס ומנגד הפחתת מיסים רחבה, קידום חוק שיחייב השקת מדדי איכות אחידים בכל בית החולים, שינוי מבנה התגמולים של בתי החולים, תאגוד בתי החולים הממשלתיים, הפחתת רגולציה, איפשור שימוש בתקנים אירופאים ואמריקאים, הקטנת כח האיגודים המקצועיים כדי להקל על כניסת חדשים למקצוע.

חלק מזה מצאתי בהסכם הקואליציוני שנחתם בין הציונות הדתית לליכוד https://main.knesset.gov.il/mk/government/Documents/CA37-RZ.pdf.

זה מעניין שאתה טוען שהוא בא לחמם את הכיסא כי הוא לא פעל בתחום הכלכלי. ותחומים אחרים לא חשובים? גם ליברמן כל עוד לא התמנה לתפקיד שר האוצר הוא לא כ"כ התעסק בנושאים האלה. עכשיו סמוטריץ מתמקד ביישום הבטחות הבחירות שלו לגבי יו"ש, בג"ץ ותיקון רפורמות כהנא, ומיד יתפנה ליישם את הבטחות הבחירות גם בתחום הכלכלי. כי הוא הוכיח בכל שנות הפעילות שלו בכנסת - שהוא אומר ומקיים.

הוא לא מפחדת להתעמת עם גורמים בעלי כח - ''בריונות בלתי חוקית וחסרת אחריות, אנחנו נשים סוף לחגיגה הזו'' | ערוץ 7.

והוא עובד קשה, פועל ועושה. כל הדוגמאות שהבאתי לא מספיקות?

ב. אנשים בהחלט משתמשים בתח"צ. אוקי, מה קורה בהונדורס? צי של אוטובוסים חדשים, מענה בשירות הטלפוני תוך דקה, אוטובוסים מכל חור לכל חור בתדירות של רבע שעה? באמת. אני פשוט לא מקבלת את זה. מצב התח"צ בארץ הוא סביר ומעלה, תלוי בחברה הזכיינית במקום.

ג. צודק. זה לא תירוץ.

מתי ליברמן נכנע? למה (בשווא) הוא נכנע? למה (בקמץ) הוא נכנע? למה מצב הממשלה השפיע על קבלת ההחלטות שלו במו"מ מול יפה בן דוד?

לגבי ביבי - בוא לא נתמקד בו.

לגבי הרפורמה - כן ב"ה. אין סיבה שהפרסומים לא נכונים. אפילו החרדים הסכימו, רק צריך לעשות את זה עם כבוד.

6. אוקי, אז עזוב את הסטנדרט המינימלי. בקישור שהבאתי סמוטריץ מציג את התיקון שלו שמשאיר את הרפורמה על כנה, רק מתקן בעיות ספציפיות. הוא דואג למחיר המוצרים בכשרות, אמינות הכשרות, לגיטימי ורצוי. המצב בארה"ב הוא לא אידיאלי.

לגבי החרדים:

1. אני לא חושבת שהאלטרואיזם שלהם נובע רק מהמצב הכלכלי, גם לאידיאולוגיה יש צד פה.

אוקי, אז גם החרדים העובדים לא מרוויחים מספיק לטעמך. מה אתה רוצה מהם?

2. רוב האנשים שאני שמעתי (ליאור שליין לדוג') נפלו בפח של הטיעונים הרדודים.

להגיש הצעות חוק זו לא חכמה - השאלה היא מה יעבור ומה הוא מגיש רק כדי לעשות רעש כשהוא יודע מראש שאין סיכוי שהוא יעבור. 

כשתחוקק פסקת ההתגברות - נדבר. אני לא רואה את ביבי נותן לדבר כזה לעבור. 

גם חוק הגיור לא יעבור. תנוח דעתך. 

ההתיישבות הצעירה כבר הוסדרה למיטב זיכרוני ולא ע"י ביבי וסמוטריץ'. 

גם את המנהל האזרחי לא יבטלו. 

זה בדיוק מה שכתבתי: סמוטריץ' אוהב לעשות רעש - בפועל, הוא לא מביא קבלות. 

כשמשהו מכל מה שציינת כרגע יעבור, תעדכני אותי - אבל יש לי הרגשה שזה לא יקרה לעולם. 

כן, יש לסמוטריץ' תכניות מפורטות והמון כוונות טובות ורצונות כבירים - רק חבל שעד היום הם לא באו לידי ביטוי בשום צורה. 

הלוואי ואתבדה - אבל אני לא רואה את זה קורה. 

התחלתי לקרוא את ההסכם הקואליציוני - ונו באמת... "הממשלה תפעל להוריד את יוקר המחיה". 
"הממשלה תקדם בלה בלה בלה". 

לא כתוב שום פעולה אמיתית שתינקט - וגם אם היה כתוב שם משהו כזה - שוב, תעדכני אותי כשזה יקרה. 

כרגע, כל מה שסמוטריץ' עושה זה לדבר ולדבר ולדבר. 

בכל תחום. 

כשהוא סוף סוף יעשה משהו, תעדכני אותי בבקשה. 

עד היום, הוא לא עשה שום דבר באף תחום - רק דיבר. 

הבאת המון דוגמאות לסמוטריץ' מדבר - אז לא, זה לא שווה כלום. 

נראה אם עכשיו משהו ישתנה - אבל אני בספק. 

ב. רק אנשים שממש אין להם ברירה אחרת. רוב המשפחות מחזיקות היום לפחות רכב אחד ואם הן יכולות, הן מחזיקות 2. 

מה קורה בהונדורס? יש תדירות גבוהה יותר של אוטובוסים, אפשר להזמין כרטיסים לנסיעות בין עירוניות מראש ואפשר לסמוך על זמן ההגעה המשוער. 

כל הדברים שאין בארץ. 

הלקוחות של התחבורה הציבורית בישראל, חולקים עלייך בענק ומצביעים בגלגלים של הפרייבט שלהם. זו עובדה. 

ג. הוא ניסה להשיג הסכם עם ארגוני המורים על תגמול מורים מצטיינים (שקיבל מאוד חלקית), על יכולת לפטר מורים, מתן סמכויות נרחבות למנהלי בתי הספר ועוד. 

וצריך בשביל זה גיבוי של ראש ממשלה חזק כי סביר להניח שזה יוביל לשביתה במערכת החינוך ורק ראש ממשלה בנמצא במצב טוב יכול לקחת את זה על עצמו. 

אני מקווה מאוד שהפרסומים נכונים, אבל עם ביבי, אני כבר למדתי לא לטפח ציפיות. 

6. סמוטריץ' רוצה לעקר מתוכן את הרפורמה כולה. זה ג'ובים לחברים שלו והוא לא יכול להרשות לעצמו לוותר על זה. 

המצב בארה"ב הוא נהדר. הוא אפילו גרם לזרמים אורתודקסים שונים לעבוד יחד כדי להקים את ארגון ה-ou. הלוואי עלינו. 

לגבי החרדים: 

1. זה פשוט צורך מבחינתם. אין להם אפשרות אחרת. אין להם שום אידיאולוגיה מאחורי זה. 

2. החרדים העובדים מרוויחים מעט בגלל שההורים שלהם דאגו לזה כשהם היו צעירים. ההורים שהצביעו לאותם עסקנים הביאו אותם למצב כזה שבו אין להם סיכוי להרוויח שכר נורמלי ולכן הם גם לא משתתפים בהוצאות הקופה הציבורית - מה שהופך את זה לבעיה שלי. 

יש דמגוגים בכל הצדדים - אבל בסופו של דבר, הרוב מבינים שאם המצב הזה יימשך, רמת החיים כאן תרד לרמת חיים של מדינת עולם שלישי בעוד תחומים עד שנגיע למצב של חדלות פרעון. 

..נעה ונדה

הדיונים איתך באמת מעניינים מאוד ומחכימים אותי. רק לוקח לי הרבה זמן לכתוב כל תגובה.. אני קצת עמוסה כרגע בלימודים אבל אגיב כשאוכל בע"ה.

כרגע רק אציין ש@אריאל יוסף הפנה אותי לנתון מעניין שע"פ מדד החירות שע"י התנועה הליברלית החדשה (בקצרה: "הציון במדד מדרג את הצעות החוק הפרטיות של חברי הכנסת [בכנסות 22-24]. כל הצעת חוק משוקללת על ידי עורכי המדד לפי רמת חשיבות בציון של 1 עד 3 לפי המובהקות של השפעת הצעת החוק על חירות הפרט ושוק חופשי, עד כמה היא משפיעה, והיקף הציבור עליו היא תשפיע") - בצלאל סמוטריץ' הגיע למקום השני אחרי שרן השכל עם 19 נקודות ושמחה רוטמן ובועז טופורובסקי מיד אחריו עם 18 נקודות כל אחד.

אני מכיר את המדדים האלה ומכיר את הנפשות הפועלות בתנועה הביבירלית החדשה. 

לחלק מהאנשים האלה לא הייתי נותן לשחק עם קופסת גפרורים... 

הקריטריונים שלהם הם בעיקר מי עושה הכי הרבה רעש ופחות מי באמת מקדם דברים. 

אוקי..נעה ונדה

דווקא ממה שראיתי הקריטריונים של המדדים שלהם מאוד אובייקטיבים.

כמו למשל?ספק

ציטוט:נעה ונדה

לדוגמא: עבור הצעת חוק בדירוג חיובי מינימלי (1), כל חותם על הצעת החוק מקבל נקודה אחת, אך היוזם הראשי מקבל 2 נקודות. אם הוא מוביל את הצעת החוק לשלב הצבעה, מה שמייצג רצינות ודורש ממנו להשקיע את משאביו הפרלמנטריים בקידום ההצעה, הציון עולה ל5- נקודות. אם ההצעה הופכת לחוק (מה שתלוי גם בדברים רבים שאינם בשליטתו), הציון הופך ל-6 נקודות.

השיטה פועלת בהתאמה לגבי הצעות הפוגעות בחירות הפרט, אך במקרים אלו המציעים והמקדמים של הצעות אלו מקבלים נקודות שליליות.

ח"כים שהינם יו"ר ועדה גם מקבלים ציון על פעילותם בוועדה בעד או נגד ערכי החירות והשוק החופשי.

כלומר, מספיק להעלות הצעות חוק כדי לקבל נקודותספק

גם כשברור שהן לעולם לא יעברו ולא יועילו בשום צורה לאף אזרח ישראלי. 

כמו שכתבתי - מדד מחורטט. 

..נעה ונדה

א. עד עכשיו לסמוטריץ לא היה מספיק כח כדי להזיז דברים גדולים מספיק. עכשיו הוא נלחם וחטף על הראש במו"מ הקואליציוני כדי לקבל מספיק כח והשפעה כדי לגבור על ההתנגדות של ביבי.

ב. 1. תדירות יותר גבוהה? מאוד תלוי איפה. 2. כרטיסי נסיעה? אוקי.. לא מספיק כדי לשכנע אותי שהמצב פה קטסטרופה. 3. אפשר לסמוך על זמן ההגעה המשוער? זה בעיה של פקקים, יותר מידי רכבים פרטיים ופחות מידי נתיבים ומחלפים. זה לא בעיה של התח"צ.

ג. מצטערת, לדעתי אם הוא באמת היה רוצה את מה שאמרת הוא היה יכול לעשות את זה גם עם לפיד-מילים-יפות מעליו.

ד. לדעתך אין בעיה בייקור של המוצרים בכשרות בגלל הרפורמה? לא תהיה בעיה באמינות בשל התלות של המשגיח במושגח?

לגבי החרדים:

1. זאת כבר פרשנות. אני לא מסכימה איתך.

2. לאט לאט זה יתקדם ויתקדם והכל יהיה טוב בע"ה.

נ.ב. זה לא מופנה ספציפית אליך, אבל אנשים צריכים לבדוק עם עצמם כמה התורה חשובה להם לפני שהם מבקרים את החרדים.. זה בסדר שיהיו חילוקי דעות, אבל בכנות - כמה התורה חשובה לך מול הפרנסה? כתוב "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, שיגיעת שניהם משכחת עוון". מה רמת היגיעה שאנחנו משקיעים בכל אחד מהם? מה העיקר בשבילנו?

א. הנה, לסמוטריץ' יש כח וראינו היום את האסון שהוא פירסם בתור "תכנית כלכלית". 

פופוליזם ונזקים. 

ב. כן, התדירות כאן לא מספקת וגם ההקצאות לקוים הן קטסטרופה. 

בצבא יש בדיחה שקיימות רק 2 מידות של מדים: קטן מדי וגדול מדי - זה נראה שלאוטובוסים בישראל יש שני מצבים: ריקים או מלאים עד אפס מקום כך שהנהג צריך לדלג על תחנות. 

וכן, כרטיסים זו בעיה מאוד רצינית - במיוחד עבור מי שלא יכול או רוצה להידחף. 

וזמן הגעה משוער לוקח בחשבון גם את הפקקים. 

ג. עובדתית, את טועה. לא היה לו רוב בכנסת כדי להעביר את מה שצריך בחקיקה ולפיד בטח שלא היה יכול להרשות לעצמו שביתה עם תחילת שנת הלימודים מבחינה פוליטית. 

זה לא רק בסמכותו של שר האוצר - ובלי תמיכה של ראש הממשלה זה פשוט לא יכול לקרות. 

ד. את לא סומכת על ה-ou? אין שם בעיה של משגיח-מושגח?
הנכס הכי גדול של כל ארגון כשרות הוא המוניטין שלו. יש כשרויות שהרבה אנשים נמנעים מלאכול בגלל המוניטין שלהם. 

בלי זה, הם לא שווים כלום. 

ואגב, אני מעדיף את כשרות צהר שבראשה עמד עד לא מזמן הרב דובדבני על פני כשרות של כל רבנות. אני סומך עליו יותר מאשר על כל משגיח כשרות שקיבל ג'וב מאיזה פוליטיקאי מקורב. 

(וגם לפי מה ששאלתי בעלי מסעדות. אחד אמר לי שהוא משלם אותו הדבר רק שעכשיו, המשגיח גם מגיע מדי פעם לבדוק את המצב ולא רק כדי לאסוף את הצ'ק). 

לגבי החרדים: 

1. את יכולה להתעלם מהמציאות - זה לא ישנה אותה. 

2. נכון. ההורים שלהם והעסקנים שלהם אשמים - אז מה הפתרון שלך? להמשיך להנציח את המצב הקיים ולשמר אותו כדי שזה יהפוך להיות גם אשמתך? 

נ.ב.

חרדים צריכים לבדוק כמה התורה חשובה להם. 

אם הם מוכנים לבטל איסורים ולעבור על דברי חכמים בכזאת קלות - אז לא בטוח שמה שהם לומדים יכול להיקרא "תורה". 

לפי הרמב"ם, אם נרצה ממש להתפלפל, הם למעשה אפיקורסים. 

הרמב"ם פוסק שאסור להתפרנס מלימוד תורה ויוצא נגד זה בצורה חד משמעית וחריפה. 

הוא גם פוסק שאדם שמבטל מצווה אחת הוא אפיקורס (לא עובר על מצווה, אלא מבטל אותה. טוען שהיא לא קיימת או נכונה ושלא צריך לקיים אותה). 

לפי הרמב"ם, נראה שהם אפיקורסים. 

התורה מספיק חשובה לי כדי שיכעיס אותי כשהחרדים משתמשים בה כדי לעשוק אנשים, לפגוע באיכות החיים שלהם ואפילו בחיים עצמם. 

תסלח לי על הקיצור בדבריםנעה ונדה

א. נו, נחיה ונראה. יותר חשוב לי התיישבות ובג"ץ.

ב. אני חושבת שהויכוח הגיע למיצוי.. נסכים שאנחנו לא מסכימים?

ג. אוקי.. קיבלתי.

ד. א. תבדוק מה כושרות (ארגון לא חרדי) אומרים על OU. ב. צהר נותנים הכשר על חומרי הגלם בלבד.

לגבי החרדים: אני תומכת בהמשך עידוד תעסוקה.

נ.ב. בוא נקשוט את עצמנו קודם. במה אנחנו משקיעים יותר זמן ומאמץ?

א. ראינו ביום שישי כמה חשובה ל"ימין" ההתיישבות. 

ועל תברכי על המוגמר עדיין בנוגע לבג"ץ - ביבי ימצא את הדרך לטרפד את זה. 

ב. המציאות והנתונים הסכימו שאת טועה ושאת מתעקשת להחזיק בטעות. 

בהחלט. 

ג. יופי.

ד. לא מעניין אותי מה אומרים בארגון כושרות של הרב(?) עמיחי אליהו... הוא אחד מאלה שפרסמו את תמיכתם בעבריין המורשע ששיקר לשופט. 

את חושבת שאני אסמוך בדיני כשרות על אדם שלא שם קצוץ על דין דאורייתא? 

מצטער, אבל הסטנדרטים שלי קצת יותר גבוהים. 

וצוהר גם נותנים כשרות למסעדות. (לא "כשרות" אלא "השגחה"). 

ה. אני יודע שאני לא משקיע שום מאמץ בניסיון לבטל הלכות. 

יש הבדל בין לחטוא ולבין לבטל הלכה מעיקרה - כמו שעושים החרדים וכמו שעושים לקקני דרעי. 

..נעה ונדה

ב. אפילו לא טרחת להתייחס לכל מה שאמרתי בנושא הזה, פחות או יותר רק חזרת על אותה המנטרה.

ד. @אריאל יוסף האיר את עיני שאין קשר בין כושרות לרב עמיחי אליהו.

ה. אתה בטוח? אז אני אשמח אם תאמר לי בבקשה מה דעתך בנושא יציאה לחו"ל? שירת נשים? שמירת נגיעה? גיור? משפט עברי? צוואה ע"פ ההלכה? רק מבררת..

ב. התייחסתי לכל מה שכתבת. המספרים לא משקרים וגם לא הפקקים. 

בסופו של דבר קיימת מציאות ועבודה שהמציאות לא מסכימה איתך. 

ד. אני זוכר אחרת, אבל אולי אני טועה. 

ה. אז לגבי יציאה לחו"ל, לא מעט רבנים מתירים יציאה לצורך חופשה או טיול ובלבד שתהיה כוונה לחזור. 

להגר לצורכי עבודה ופרנסה, מותר. 

שירת נשים היא אסורה כשאישה שרה לבד בהופעה חיה. 

לגבי מקהלות, רדיו וכו' - יש מחלוקות ויש דעות שונות בנושא. (אגב, באופן אישי, נמנעתי מללכת להופעה של להקה מחו"ל שאני מאוד אוהב כי יש להם סולנית).  

שמירת נגיעה היא כמובן איסור. 

גיור - יש הלכות גיור ואני לא מומחה בהן, אבל בהחלט יש דבר כזה שנקרא גיור. 

משפט עברי - כנ"ל. 

עוד משהו? 

את עכשיו סתם מנסה מנסה להצדיק את הכפירה שלך בכך שאת מנסה להגיד ש"כולם כאלה". 

אז לא. לא כולם כאלה. יש כאלה שאינם כופרים שמעמידים פני דתיים יראי שמים. יש אנשים שהם באמת יראי שמים וזה שתנסי לזרוק בוץ על אחרים, לא ינקה את הכפירה שלך. 

מבחינתך לבטל דין דאורייתא זה סבבה לגמרי אם זה מהפוזיציה הפוליטית הנכונה. זו כפירה. 

בסדר? 

..נעה ונדה

א. הפקקים בהחלט לא משקרים. לא התח"צ גורמת להם.

ומה עם שיטת המכרזים שמייעלת מאוד את מערכי התח"צ כל כמה שנים?

ד. אין לי מושג, לא נכנס לזה.

ה. אוקי, רק רציתי לוודא שאתה לא מהלייטים שנהנים להטיח חצאי ציטוטים מהגמרא כשהם בעצמם מתעלמים מחלק נכבד אחר של מה שכתוב בה..

אני לא בגישה החרדית אם נשמעתי ככה, אני רק יכולה להבין את הצד שלהם גם אם אני לא מסכימה איתו.

(ובוא לא נתחיל לדבר על הפוליטיקאים החרדים..)

א. הפקקים לא משקרים ובמדינה עם תחבורה ציבורית נורמלית, אין פקקים כאלה. 

איך אני יודע? כי ישראל היא אחת המדינות הכי פקוקות בעולם ואין בשום מקום מערכת תחבורה ציבורית גרועה כמו בישראל. 

ה. אני לא מה"לייטים" ולא שום דבר - וגם אם הייתי - זה לא נותן לך שום תירוץ לכפור בעצמך. 

אם הייתי "לייט", זה מכשיר את הרהורי הכפירה שלך? איך בדיוק? 

זה אמור להיות בינך לבוראך - מה אכפת לך מה אני? 

הצד של החרדים הוא כפירה. אין מה להבין את הצד שלהם.

הם גם מצביעים לפוליטיקאים שלהם בצורה עיוורת - שזה גם מנוגד לחלוטין לכל רוח היהדות לפיה האמונה מחייבת מחשבה עצמית. 

..נעה ונדה

א. הפקקים הם תוצר של חוסר הפנמה של השינוי שעוברת התח"צ, או (אצל רבים) סתם עצלות/פינוק.

כשאתה אומרת שאין בשום מקום מקום מערכת תח"צ גרועה כמו בישראל זאת בדיוק חזרה על אותה המנטרה כפי שאמרתי, בינתיים הדבר היחיד שאמרת זה העובדה שאין אפשרות להרשמה מראש. איחורים - תוצר של הפקקים. עומס - משתפר כל הזמן עם הייעול שמתבצע עם כל מכרז.

ה. אם היית מהלייטים זה בהחלט היה מונע ממך את הזכות לטעון משהו, גם אם הטענה שלך צודקת. כאשר "לייטים" מסוגים שונים נלחמים ברבנות הראשית (לא במטרה לתקן, אלא במטרה להחליש) ופועלים נגד החרדים בכל מיני צורות - אז כן, זה מפריע לחרדים בדיוק כמו שמפריע לך שהם חיים על חשבונך. אף צד לא בסדר. קצת יותר כבוד לערכים של מגזרים אחרים, כמובן בלי לתת לזה לפגוע בנו (בסופו של דבר אני מסכימה איתך ולא עם החרדים).

נ.ב. החזון אי"ש היה כופר?

לגבי הפוליטיקה החרדית - אני באמת מרסנת את עצמי בכח לא לכתוב את כל הטענות שיש לי נגדה כי זה לא יגמר😅 חייבת לחזור ללמוד..

1 זה נכון. אבל תלוי איפהמשה

א. הפקקים הם תוצאה של מדיניות סוציאליסטית כושלת וכניעה לקבוצות לחץ. 

כל התירוצים שלך הם פשוט קשקוש. 

באף מדינה התגמול למפעילי האוטובוסים הוא לפי ק"מ ללא קשר לכמות הנוסעים. 

זו שיטה שמעודדת חוסר יעילות וכשמעודדים חוסר יעילות את יודעת מה מקבלים? חוסר יעילות. 

מדהים!

תוסיפי לזה את העובדה שבגלל לחץ של נהגי המוניות על ביבי אין לנו אובר וליפט וקיבלת פקקים. הרבה פקקים. 

אה, ואסור לשכוח את השביתות של הרכבות כי קנו להם מכשירי קשר חדשים ששוקלים 40 גרם נוספים והם דרשו בגלל זה העלאת שכר ואת המחלות המסתוריות שתוקפות נהגי קטר יחד כשהם לא מרוצים ככה שאי אפשר לסמוך על הרכבת שתצא או תגיע בזמן. 

הפקקים הם לא גזירת גורל ואפשר לטפל בהם בתוך זמן קצר - אבל זה אומר להילחם בקבוצות לחץ מושחתות. 

ולא, בשום מקום בעולם אין מערכת תחבורה ציבורית כ"כ גרועה כמו בישראל. 

אפשר לסמוך יותר על נהג רכב מסחרי שיוצא לנסיעה של שלושה ימים בדרכי עפר במונגוליה מאשר על התחבורה הציבורית בארץ. 

מניסיון. 

ב. מכירה איזה אחד רבי משה בן מימון? היה לו כינוי כזה... הנשר הגדול... ההוא שאמרו עליו ש"ממשה עד משה לא קם כמשה"? 

יצא לך לקרוא קצת דברים שהוא כתב? נניח: "שמע את האמת מפי מי שאמרה"? 

סתם תהיתי. 

אם החזון איש ביטל מצווה אחת מן התורה, אז זה מה שהרמב"ם כותב - קחי את זה אליו. 

אני לא אמרתי מעצמי שום דבר. 

..נעה ונדה

אוקי, תגמול לפי ק"מ ולא לפי תיקופים. אין אובר וליפט. זה כבר יותר משכנע. נתניהו מוצא חן בעיני פחות ופחות, ולא שהערכתי אותו יותר מידי. מה מיכאלי עשתה בנידון?

ב. אתה צודק, אנחנו צריכים להיות אמיתיים עם עצמנו. צודק. אני לא מצדיקה טעות בגלל שמי שמוכיח טועה בעצמו בדבר אחר. אבל.. סתם בדרך אגב.. זה לא פוטר את הלייטים מ"קשוט עצמך".

מיכאלי ניסתה להעביר את כל הנושא של האוטובוסים לרשויות המקומיות - שזה כבר שיפור. 

במקום איזה פקיד בירושלים שיחליט איך לתזמן אוטובוסים בתל-אביב, עיריית תל-אביב תעשה זאת בעצמה. 

זה לא פותר את בעיית התגמול, אבל לפחות כל תושב בכל מקום יוכל לפנות לעיריה שלו במקום לכעוס על איזה פקיד עלום שם במשרד בעיר אחרת. 

זה יותר ממה שכל שר תחבורה שקדם לה עשה לטובת הענין. (כמובן שהחרדים מיד החליטו שזה נגדם כי אז עיריות יוכלו להפעיל אוטובוסים בשבת - כי הכל הרי סובב סביבם). 

על דברים שבין אדם לבוראו - זה לא ענייני לפטור מישהו ממשהו. 

הוא פשוט האריך את הצוים של ליברמןספק

ושהיועמ"שית לא אישרה לו לחתום עליהם בתקופת בחירות. 

הוא לא עשה שום דבר מעצמו. 

הוא ידע שאם הוא לא יחתום על הצוים, תהיה כאן העלאת מחירים שכולם ירגישו ויאשימו אותו בה ובצדק - אז הוא האריך את תוקף הצוים. 

כשהוא יעשה משהו, תעדכני. 

אני מברכת על כל דבר חיובי שנעשה פהנעה ונדה

גם אם ליברמן עושה אותו וגם אם סמוטריץ עושה אותו ולא אכפת לי הסיבות שלהם.

גם אני - אבל להציג את זה כפעולה של סמוטריץ'ספק

זה פשוט מצג שווא. 

אוקינעה ונדה

אז הינה קרדיט לליברמן שיזם וקרדיט לסמוטריץ' שלא הרס.

באמת, תודה רבה לו שלא הרס. כה לחי.ספק

אוי בצי בצי... ממשלת ימין על מלא...ספק

היכנס/י לפייסבוק

ולגבי התגובה המגוחכת שלו - היה יכול לבטל ולהעביר חוק אחר.

יש להם 64... ימין על מלא, לא?

עוד פופוליסט צעקן בשקל תשעים.

קראת את התגובה?נעה ונדה

ב2020 סמוטריץ תמך בחוק אבל התנגד לתוספת הקריטריון הסוציו-אקונומי, גם מסברה אישית וגם מעצם ההתקפלות לדרישת בג"ץ. כרגע, לשר האוצר יש את הסמכות רק להאריך את הוראת השעה אבל לא לשנות אותה, לכן הוא בחר לבינתיים להאריך אותה לטובת הערים שהוא סובר שכן זכאיות להטבת מס.

אני רק אוסיף, בלי קשר למקרה הספציפי: כמו שמקובל בפוליטיקה, בהחלט יתכן שהצה"ד והחרדים יסגרו דילים שונים, חלקם טובים לכלכלה וחלקם טובים לחרדים.. לא מושלם, אבל לפעמים הכרחי.

קראתי וגם ציינתי שקראתי והגבתי לתגובה המטופשת שלוספק

יש להם 64!

שיבטל את ההחלטה ויעביר החלטה חדשה בתוך שבוע. 

די כבר עם התירוצים האלה. 

אה, כשסמוטריץ' עושה פליק-פלאק לאחור ומבצע מדיניות שהוא ממש לא מסכים איתה כי יש הכרח מצד החרדים (לא ברור למה - הרי מדובר ביישובים ערבים) - אז זה סבבה. 

העיקר שהוא אידיאולוג גדול... 

..נעה ונדה

אין לי ספק שהחרדים יערימו המון קשיים על הסרת הקריטריון הסוציו-אקונומי, אם סמוטריץ יצליח לפחות חלקית - אני אעריך אותו על זה מאוד.

איך החרדים קשורים? מדובר על יישובים ערבים.ספק

..נעה ונדה

כאן ספציפית מדובר על יישובים ערבים, אבל בכל מה שנוגע להנחות והטבות מס - הקריטריון הסוציו-אקונומי הוא אינטרס משמעותי מבחינתם.

מדובר כאן על יישובים ערבים. אין קשר לחרדים.ספק

די כבר עם התירוצים המטופשים האלה. 

לגמרי...ספק

..נעה ונדה

משרד האוצר משיק רפורמה מקיפה, הינה בראשי פרקים:

- תגמול לעיריות על כל היתר בניה מכספי הארנונה העיסקית.
- חוק תשתיות לאומיות להפחתת הרגולציה בבניית תשתיות. #
- פריסת האחריות על התח"צ לרשויות מטרופוליניות.
- ביטול מונופולים ע"י הגבלה על הספקים הגדולים.

- הפחתת רגולציה ביבוא מזון (בשר, ביצים, פירות וירקות). #
- הפחתת תופעת כפל ביטוחי בריאות.
- ביטול מע"מ אפס לתיירים. #
- שקיפות בעמלות הבנקים.
- שינוי מבנה התגמול לסוכני ביטוח.
- עידוד השכלה, מחקר ופיתוח טכנולוגיים.
- הקלה רגולטורית לעסקים קטנים. #
- מעבר לתלוש דיגיטלי כברירת מחדל.
- צמצום פעילות מנהלית להקלת העומס בבתי החולים.

- הנגשת השירותים הממשלתיים ע"י הפחתת בירוקרטיה לשירותים ממשלתיים דיגיטליים. #
- הפחתת היקף השימוש במזומן.
- צמצום השימוש בחשבוניות פיקטיביות ע"י חיוב אישור מרשות המיסים בזמן אמת בחשבוניות מעל 5000.

# מופיע במצע הצה"ד ברמה פרטנית או כוללנית.

לזה אתה קורא פופוליזם?? מה שהדגשתי זה דברים שהזכרת.

המון סיסמאות. 

יש לך מושג מה הן אומרות בפועל? 

אני אגלה לך: כלום. 

אין שום פרטים. 

אילו רגולציות יופחתו? לא ברור. 

אילו בירוקרטיות יופחתו? אף אחד לא יודע. 

פריסת האחריות על התח"צ לרשויות מטרופוליניות? מירב מיכאלי כבר עשתה את זה ובכל מקרה, זה לא ישנה יותר מדי כל זמן שלא ילחמו בועדים ויפסיקו את מודל התגמול הנוכחי. 

הפחתת תופעת כפל ביטוחי בריאות? איך בדיוק. 

ביטול מע"מ אפס לתיירים? הדבר הכי מטומטם שאפשר להעלות על הדעת. 

כבר עכשיו, למרות התמ"ג הנמוך של מדינת ישראל, אחוז התמ"ג מתיירות בישראל הוא מהנמוכים בעולם המערבי בגלל שישראל היא מדינה מאוד מאוד מאוד מאוד יקרה. 

בטלי את הפטור ממע"מ לתיירים ומה את חושבת שיקרה? 

טמטום מוחלט. 

רק על זה צריכים להעיף את סמוטריץ' לכל הרוחות. 

פופוליזם מטופש. 

שקיפות בעמלות הבנקים? כבר קיים. 

כנסי לאתר הבנק שלך ובקשי "תעודת זהות בנקאית". 

עוד חירטוט. 

עידוד השכלה, מחקר ופיתוח טכנולוגיים? 

וואו. יביאו את המעודדות של מכבי ת"א בכדורסל שירקדו עם פונפונים לצלילי השיר "מחקר ופיתוח טכנולוגיים"? 

מה זו השטות הזאת??? 

הקלה רגולטורית לעסקים קטנים? 

במה זה יתבטא? אפשר פרטים? 

מעבר לתלוש דיגיטלי כברירת מחדל!

וואו, מדהים... זה כבר המצב בכל עסק שקיים בערך. למי אכפת? 

צמצום פעילות מנהלית להקלת העומס בבתי החולים? 

מה זה אומר בדיוק? אפשר דוגמא אחת? 

כל מה שכתבת כאן הוא גיבוב מחורטט של סיסמאות בלי תוכן במקרה הטוב ושל רעיונות מטומטמים להחריד במקרה הפחות טוב. 

בקיצור, חרטא ברטא. 

מזה את מתרגשת? זו התכנית הגדולה? לא לעשות כלום ולפזר סיסמאות? 

עכשיו אני מבין מי המצביעים של סמוטריץ'... 

..נעה ונדה

באמת, במחילה אבל הצלחת להרגיז אותי.

אף אחד לא יודע איזו רגולציות יופחתו? תיקון: אתה לא יודע, ומסיבות פופוליסטיות אתה לא בודק לבד. לכל השאלות שלך היו תשובות מפורטות בכתבה שקראתי, רק סיכמתי לך הכל בקצרה. אין לי כ"כ אפשרת להעתיק לך את הכתבה כולה, לכן חיפשתי לך באינטרנט קצת פירוט על הרפורמה המוצעת.

- הייטק: הקמפיין נגד רפורמת לוין: הממשלה אישרה - כך יעודדו חברות הייטק להישאר בישראל - JDN

- הקלה רגולטורית לעסקים הקטנים: https://www.israelhayom.co.il/business/article/13621894

- דיור, תשתיות לאומיות (פקקים..), הגברת התחרות (והורדת המחירים לצרכן), הפחתת בירוקרטיה (הינה הפרטים שביקשת. ושים לב - אתה בעצמך דיברת על הצורך בהורדת המחיר לצרכן על חשבון שמירה על החקלאות), ייעול המגזר הציבורי (כל הפרטים שביקשת בפנים!) והגבלת השימוש במזומן. הכתבה לא כ"כ ארוכה, תקדיש לה כמה דקות אם אתה מעוניין לנהל דיון אמיתי ולא פופוליסטי:  דיוני התקציב עולים שלב, וסמוטריץ' מסמן את התוכניות המרכזיות שלו (למעשה הרבה מהפרטים ברפורמה הן המשך של ההתנהלות הכלכלית של הממשלה הקודמת, אז אם הייתה מרוצה ממנה אני מצפה ממך לאובייקטיביות).

- תיירות: "האוצר רומז כי גם מבחינה מאקרו־כלכלית הוא לא סבור שיש להגדיל את חלק התיירות בכלכלה הישראלית זאת מכיוון שהתיירות הישראלית מושפעת מאוד מאירועים ביטחוניים, ולכן לא נכון להגדיל את התלות של המשק הישראלי בתיירות שעשויה להיפגע", ובכל זאת: "ניתוחים שנעשו באוצר מלמדים כי הפגיעה הצפויה בהיקף תיירות הנכנסת מביטול המע"מ תהיה זניחה למדי ותעמוד על כ-1.6% בלבד" (כלכליסט).

- בנקאות: הצעה: מנגנון תיאום בין הרגולטורים הפיננסיים השונים | כלכליסט

- ועוד: הגבלת יבואנים וחוק המטרו: הרפורמות המתוכננות בחוק ההסדרים

- תח"צ: אז כתבת שזה חשוב, עכשיו כשזה קורה פתאום זה לא כ"כ..

לא, גם את לא יודעת. 

איך אני יודע שאת לא יודעת? 

כי את שמה לינקים במקום לכתוב כמה דוגמאות בעצמך. 

אם היה לך מושג, היית פשוט כותבת - אבל כשאין מושג, מקלידים כמה מילות חיפוש בגוגל ושמים לינקים במקום לכתוב לענין. 

אז גם לך אין שום מושג על מה את מדברת. 

אגב, הקישור היחיד שבאמת מפרט משהו בישראל היום גם מביא שורה מעניינת... "עם זאת, יצוין כי העבודה על הרפורמה החלה כבר לפני כשנתיים". 

כלומר, שוב, סמוטריץ' מנסה לגנוב קרדיט על מה שליברמן לא הספיק להעביר. 

אז בעצם מדינת ישראל של סמוטריץ' מוותרת על התיירות? 

נפלא. 

בסה"כ מדינה עם חופים לכל אורכה, עם נוף מושלג בצפון, קיץ תמידי בדרום, אינספור אתרים ארכיאולוגיים וקדושה לחלק עצום מהעולם - למה שנחשוב שאפשר למנף את זה להכנסות אסטרונומיות במקום לעודד תיירים ללכת למקומות אחרים? 

אחלה. 

הנה דוגמא לטמטום מוחלט:

"הפחתת הריכוזיות והגברת התחרות בשוק מוצרי המזון והטואלטיקה: במטרה לצמצם את כוח השוק של המפיצים הגדולים ולהגדיל את רמת התחרות, מוצע שמפיץ גדול ובלעדי יוכל להפיץ מוצרים של יצרן אחד בלבד. כתוצאה מהמהלך, יבואנים קטנים יוכלו לייבא מוצרים של מותגים מוכרים ולהתחרות מול המפיצים הגדולים. הצעד צפוי להגדיל את רמת התחרות בענף ולהוזיל את המחיר לצרכן."

עוד רגולציה. רוצה לנחש מי ישלם עליה? 

האזרחים. 

פופוליזם בשיא עליבותו. 

במקום לבטל את התקנים ואת המכסים שמונעים מיבואנים קטנים לייבא, סמוטריץ' הולך לפגוע ביבואנים גדולים כך שהם יעלו מחירים כדי להתמודד עם אובדן ההכנסה שלהם. 

נפלא. 

וכל הזמן כתבתי שהעברת התחב"צ לרשויות המקומיות זה דבר טוב - אבל כל זמן שלא ישנו את מודל התגמול לחברות, הוא די חסר משמעות. 

זה לא השתנה. 

בקיצור, המון כלום וקצת שום דבר בתוספת נזקים פופוליסטיים... זה סמוטריץ' במיטבו... 

..נעה ונדה

אני שמה לינקים במקום להעתיק לך את כל הפירוט.. קראתי הכל.

אני אומרת שוב: למעשה הרבה מהפרטים ברפורמה הן המשך של ההתנהלות הכלכלית של הממשלה הקודמת, אז אם הייתה מרוצה ממנה אני מצפה ממך לאובייקטיביות. אתה בוחר לראות את הצד השלילי במקום לשמוח שהממשלה הנוכחית לא הורסת את כל העבודה החיובית שליברמן עשה באוצר, ולהיפך - ממשיכה באותו קו. זה בדיוק מה שרצית, לא?

התיירות בישראל מושפעת מהמצב הבטחוני, אז הגיוני שלממשלה יש אינטרס לא להגביר את התלות הכלכלית של המדינה בתעשייה הזאת.

מי ישלם על תוספת הרגולציה על היבוא? הספקים, ומי שירוויח מהתחרות שתיווצר אלו האזרחים.

סמוטריץ מקדם הפחתת רגולציה רחבה (כהמשך של מדיניות ליברמן) ומעבר לסטנדרט התקנים האירופאי והאמריקאי.

פירוט? בבקשה: https://www.gov.il/he/departments/news/press_15022023

הינה מתוך הקישור: "התכנית כוללת: הארכה של ימי התוקף של בשר דגים וביצים, מסלול מהיר לאישור יבוא ממדינות האיחוד האירופי וארה"ב, ביטול כפל הרגולציה בין משרדי החקלאות והבריאות בייבוא בשר וצמצום הבירוקרטיה והבדיקות בהליך הייבוא" ועוד: "מוצע לקדם תכנית לצמצום רגולציה לייבוא פירות וירקות באמצעות אימוץ מודל הרגולציה האירופאית בתחום הגנת הצומח, שצפוי להגדיל באופן משמעותי את מגוון המוצרים, כך שיהיה ניתן לצרוך נקטרינות ומשמשים בכל השנה ולא רק בחודשי הקיץ. בנוסף, תתאפשר כניסה לישראל של מוצרים אשר כיום אינם נגישים לצרכן הישראלי, כגון פירות יער".

(זאת בדיוק הכתבה שראיתי אז וסיכמתי לך בראשי פרקים).

אם היית קוראת הכל, כנראה שהיית כותבת בתמציתיות אם היה לך מה. 
בלינקים האלה אין יותר מדי. 

כרגיל, סיסמאות במקום תוכן. 

אני מאוד מרוצה שסמוטריץ' לא דופק את כל מה שהממשלה הקודמת עשתה עבור האזרחים אלא רק חלק. זה באמת נהדר... האמת היא שציפיתי ממנו לשרוף את המדינה כליל ויפה שהוא לא עושה את זה. 

לגבי התיירות - לעודד תיירות לא יעודד שום תלות. 

איך זה קשור לתלות? אם את מרוויחה 20,000 בחודש ויש לך גם הכנסה צדדית שנעשה בין 1000 ל-10,000 בחודש - זה יוצר אצלך תלות בהכנסה הצדדית? 

יש איזושהי סיבה בעולם שלא לנסות למקסם מתי שאפשר את אותה הכנסה צדדית? 

מה זה הקשקוש הזה? 

אם הפסקים או היבואנים ישלמו יותר, אז האזרחים ישלמו יותר. ככה זה עובד. 

לא תהיה עוד תחרות כל זמן שלא יוסרו חסמי הייבוא. 

ככה עובדת הכלכלה בכל העולם. 

וכן, אני יודע שסמוטריץ' מאריך את תוקף הצוים שליברמן לא היה יכול לחתום עליהם בגלל הבחירות והוראת היומע"שית. 

יש עוד הרבה מאוד מה לעשות - אבל לסמוטריץ' לא בוער לעזור עוד לאזרחים כי הם לא מעניינים אותו. 

אפשר בתוך כמה חודשים לחתוך ב-50% את סל צריכה הממוצע של משפחה. זה אפילו לא מסובך - זה רק מצריך להילחם בקבוצות כח מושחתות שהשתלטו על ענפים שלמים באמצעות חקיקה מושחתת. 

כסמוטריץ' יעשה משהו בכיוון - הוא יקבל אצלי נקודות. 

כרגע, הוא בעיקר נעול על פופוליזם חסר תועלת. 

"מוצע לקדם תכנית לצמצום רגולציה לייבוא פירות וירקות באמצעות אימוץ מודל הרגולציה האירופאית בתחום הגנת הצומח, שצפוי להגדיל באופן משמעותי את מגוון המוצרים, כך שיהיה ניתן לצרוך נקטרינות ומשמשים בכל השנה ולא רק בחודשי הקיץ. בנוסף, תתאפשר כניסה לישראל של מוצרים אשר כיום אינם נגישים לצרכן הישראלי, כגון פירות יער".

שוב, זה משהו בפורר וליברמן ניסו להעביר ולא הצליחו ואם סמוטריץ' יצליח להעביר את זה, אני אגיד לו כל הכבוד. 

אני לא מאמין שסמוטריץ' יעשה דבר כזה כי הוא פופוליסט חסר עמוד שדרה. 

הלוואי ואתבדה. 

אני גם מחכה שהוא ייכנס במשרד הבריאות שיאשר את כניסתה לתוקף של הרפורמה במוצרי הטואלטיקה... אני בטוח שבכל יום זה יקרה... 

בינתיים, הוא לא עשה כלום. 

כשהוא יעשה משהו חיובי, תעדכני. 

תודה. 

אוקי, כרגע הדיון הגיע למיצוי.נעה ונדה

אני מחכה לעידכונים ממך...ספק

אשתדל לא לאכזב..נעה ונדה

אבל החירטוט האהוב עלי מחייב תגובה נפרדת:ספק

"ביטול מונופולים ע"י הגבלה על הספקים הגדולים". 

זי-פי-די-דו-דה... 

במקום לפתוח את השוק לתחרות ולאפשר שוק חופשי בלי מכסים ותקנים מיותרים - הפתרון הפופוליסטי של סמוטריץ' הוא להטיל הגבלות על ספקים. 

כן, עוד רגולציה ועוד בירוקרטיה. 

נהדר... מה כבר יכול להשתבש? כלומר, חוץ ממחסור במוצרים והעלאת מחירים... 

..נעה ונדה

אוקי, אז מה הפתרון שלך להגברת התחרות ופתיחת המשק לספקים הקטנים?

יושבת? קבלי:

להסיר את כל המכסים על הכל ולבטל את מכון התקנים. 

כל מי שרוצה לייבא משהו לארץ יוכל לייבא על בסיס הצהרה שהמוצר עומד בתקן מערבי כלשהו (אוסטרלי, קנדי, אירופי, אמריקאי וכו'). 

מאוד מאוד פשוט. 

אם חבילת טיטולים עולה 3 דולר בפולין, אין סיבה שהיא תעלה בישראל 40 שקלים. 

רפורמה כזאת עברה בממשלה הקודמת, והיתה אמורה להיכנס לתוקף על מגוון מוצרים ממש עכשיו, אבל משרד הבריאות (את זוכרת ע"י מי הוא נשלט?...) תוקע אותה.

אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל מחדש. בתור המדינה כמעט הכי יקרה בעולם, פשוט צריכים לראות מה עובד בכל מדינה אחרת ולעשות אותו הדבר - אבל אלה שאת הצבעת להם לא רוצים שיהיה פה טוב לאזרחים או שתהיה להם רווחה. 

זה הדבר האחרון שמעניין אותם.  

לא הצבעתי לדרעינעה ונדה

העובדה שהצבעתי למפלגה מהגוש שלו לא הופכת אותי לתומכת שלו, בדיוק כמו שהצבעה שלך לליברמן לא הופכת אותך לתומך בעבאס, או לתומך בעמדתו של לפיד לגבי הרפורמה המשפטית.

מה שהצעת זה בדיוק מה שסמוטריץ מקדם כרגע, והוא שאמרתי - נחיה ונראה. כרגע אין לדיון לאן להתפתח כל עוד התהליך רק בתחילתו.

לפחות זה...ספק

ההבדל בינינו הוא שאני לא מצביע לאדם אלא כדי לקדם רעיון. 

זה מונע ממני מלהיות עיוור למציאות. 

הצבעתי למועמדים שונים ומשונים בכל מערכת בחירות שבה היתה לי זכות הצבעה - תמיד כדי לקדם את הרעיונות שהאמנתי בהם ולא בגלל זהות האנשים. 

ככה יכולתי לראות את הפגמים של האנשים שלעיתים הצבעתי להם. (לדוגמא, הצבעתי לבנט ב-2013 והבנתי שהוא מנוול תוך שנתיים...). 

סמוטריץ' כרגע לא מקדם שום דבר. 

אני זוכר הבטחות על גבי הבטחות. "הדבר הראשון שנעשה יהיה להוריד את מחירי הדיור" - זה מה שביבי אמר. 

קמפיין שלם של שקרים של הגוש הזה על יוקר המחיה - והנה, עברו 100 ימי החסד - מה הם עשו עד עכשיו? 

כלום. 

אין שום בעיה להוריד את יוקר המחיה בתוך כמה חודשים - אבל זה פשוט לא מעניין אותם. 

החיים שלך, לא מעניינים את ביבי או את סמוטריץ' אבל בגלל ההערצה האישית שלך לסמוטריץ', את פשוט לא יכולה לראות את זה. 

זה פשוט לא נכון.. אני בהחלט מבקרת כשצריך..נעה ונדה

אני ממתין בכיליון עיניים לפעם הראשונה שבה זה יקרה.ספק

קרה אם לא שמת לב..נעה ונדה

.. - אקטואליה וחדשות

וצודק, אני באמת לא מבקרת אותו כמעט כי האידיאלים שלי חופפים כמעט לחלוטין עם מה שהוא מייצג.

מתי אתה ביקרת את ליברמן לאחרונה?

דווקא לא קרה כלום...ספק

אז ככה - אקטואליה וחדשות

האידיאלים שלך הם פופוליזם זול וחורבן מדינת ישראל? 

אוקי.

ואני ועוד איך מבקר את ליברמן כשצריך.

..נעה ונדה

לא הבנתי מה ניסית להראות בקישור..

מה לעשות צריך להכיל אנשים שחושבים מוטעה, עד כמה שזה מתסכל..

(וזה בהחלט מתסכל, תראה את הויכוחים שהיו פה עם איתן גיל)

מיחזרת תגובה שלך - אז מיחזרתי את התגובה לתגובה שלך. 

והנה, עכשיו מירי רגב הנהדרת מעבירה תקציב כדי לסבסד עוד יותר את התחב"צ על חשבון הוספת אוטובוסים. 

כלומר, היא עושרת את הציבור כדי להוסיף עומס על מערכת עמוסה בלאו הכי על חשבון הסרת העומס. 

..נעה ונדה

לא התכוונתי למחזר, רק הראיתי שביקרתי שם את סמוטריץ..

מירי רגב היא פשוט תת-גרסה של ביבי.

מחכה לביקורת על סמוטריץ'...ספקאחרונה
ולשלוח מייל למנכ"ל קוסטקו - גם את יכולה.ספק

הערהנעה ונדה

ראיתי עכשיו שכן תופסק התמיכה בדור 2 ו3, רק שזה ידחה בחצי שנה כדי לתת לחרדים להיערך.

קרעי סיכם עם החרדים: רפורמת הנדל תבוטל ותדרים של דור 2 ודור 3 יפונו | ערוץ 7

זה תמיד מתחיל בדחיה... חצי שנה... אח"כ עוד חצי שנהספק

ואחרי זה עוד שנתיים וחצי. 

בכל העולם התמיכה כבר הופסקה. בעבר. 

זה עולה מליארדים למשק בשנה ועכשיו קיבלנו בינתיים עוד חצי שנה של העושק הזה. 

נקווה שלא..נעה ונדה

לגבי השורה האחרונה - אתה מתבלבל עם דרעי.אריאל יוסף

לא. ביבי הוא גרופי של דרעיספק

סמוטריץ' הוא "גרופי" של ביבי... 

לכן הוא מנע ממנו להקים ממשלה...הסטורי
אתה אמתי?!
כי הוא לא רצה לאבד את הבייס שלו לטווח הארוך.ספק

נעים להכיר: ערכיםהסטורי
אני מבין שלאנשים שרואים הכל דרך החור של הגרוש קשה להבין זאת...
"ערכים"... אהבתי...ספק

אני מבין שאנשים שלא מבינים שבריאות, חינוך, רווחה, צבא וכלי נשק עולים כסף הם ילדים קטנים שחיים בלה-לה לנד ומקשקשים סיסמאות... תתבגרו. 

דברתי על סירוב לממשלה עם רע"מהסטורי
אבל הוא מוכן לשבת בממשלה של אדם חסר ערכים?ספק

כזה שהיה מוכן לשבת עם רע"מ?

מוזר. 

כן, כי בממשלה הוא יוכל לקדם את הערכיםהסטורי
העיקרון הוא לא לאפשר ממשלה שתלויה באויב נתניהו, למרות כל הביקורת המוצדקת, אינו אויב...
כמו שהוא קידם עד היום עם אותו שקרן בן שקרן?...ספק

ביבי הוא לא אויב בהגדרה - הוא לא *רוצה* להשמיד את מדינת ישראל, זה פשוט לא מאוד חשוב לו כל זמן שהוא יהיה בשלטון. 

זה חסר משמעות מבחינתו. 

וממילא לשבת איתו בממשלה, זה לא מעבר לקו האדוםהסטורי
עכשיו צריך לעשות הערכה פוליטית, האם התועלת בישיבה בממשלה, גדולה מהתועלת של ישיבה באופוזיציה.

סמוטריץ' כמו בוחריו, לפחות אלו שאני מכיר ומעריך שזו גם דעת השאר, חושב שמהממשלה הוא יוכל לקדם את סדר היום שבשמו נבחר, יותר טוב מאשר מהאופוזיציה. אנחנו בהחלט מכירים את חולשותיו של נתניהו. לכן, בניגוד לציפיות הנאיביות שהציג כאן איתן גיל, לא הסתפקו בהסכמות, אלא התעקשו גם על כלים לבצע את הדברים החשובים ומנופי לחץ משמעותיים למימוש מדיניות.
הוא התעק על היכולת לקבל ג'וביםספק

הוא לא יקדם שום דבר והוא יודע את זה. 

הוא התעקש על דברים שיכולים לקדם את סדר היום שבשמוהסטורי
נבחר.

אם מה שהיה רוצה זה ג'ובים - המו"מ היה מסתיים בשעתיים.
הוא יודע שהוא לא יוכל לקדם כלום - הכל ג'ובים.ספק

בשמונה חודשים כשר זמני בממשלת מעבר, בלי תקציב ובליהסטורי
כנסת מכהנת - הוא קידם הרבה במדינה בכלל וביו"ש בפרט (גם אם סדר העדיפוית שלו, שונה משלך). העידו על כך רבים ומקצועיים, שרחוקים מבית מדרשו כרחוק מזרח ממערב.
כמה פעמים אנשים ימשיכו לספר את הקשקוש הזה?ספק

"הוא היה שר תחבורה מצוין ורבים יעידו על זה" - אבל משום מה, אף אחד לא יודע מה לעזאזל הוא עשה... מדהים. 

שוב, אותו קשקוש - מה הוא עשה בפועל?ספק

"השר פרסם ברשתות החברתיות את תמונתה וכתב "האישה בתמונה מנסה לפגוע בפתיחת קו הרכבת המהיר (מירושלים לתל אביב)".

הוא היה טוקבקיסט!

מדהים!

למעט ה"נתיב פלוס" שתוקע חצי מדינה בפקקים מטורפים יותר מאלה שהיו קודם לכן - הוא פירסם פוסטים בפייסבוק!

לא קראת בכלל...הסטורי
קראתי. אם היה שם משהו רציני - היית כותב אותוספק

במקום לשים קישור חסר תוכן במקום לכתוב תגובה עניינית. 

נסחט בלי סוף והשמאל מגחך על ההסכמים המופלאיםסודית
הוא מתעקש להיות 'נסחט'. הוא יכל לסגור מהרהסטורי
את כל הנקודות העקרוניות לשותפים הוא ידע הרבה לפני הבחירות. הוא יכל להגיע לכל אחת מהמפלגות עם חצי תאוותם - לסכם איתם מהר ובלי שיצא לכולם מהאף, שהם מקבלים את מה שעקרוני להם ויוותרו על מה שפחות. הוא העדיף להמרח וככה זה נראה.
כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

מטורףזיויק
בתקווה שזה יביא להפסקת חסימת כבישיםזמירות
נשמע שאת מצדיקה את הרצחרקאני
גם לא נורמלי שכל יום מישהו אחר חוסם כאן כבישיםברגוע
זה לא מישהו אחר. זה השמאל והחרדים שלמדו מהם. זהוקעלעברימבאר
היום הלומי קרב חסמוברגוע

וגם הנערי גבעות חוסמים מדי פעם

מתי בפעם האחרונה הנערי גבעות חסמו את איילוןקעלעברימבאר
או גהה או כבישים ראשיים כאלו?

נא להשוות עם הקפלניסטים והחרדים

ברור שפחות מאחריםברגוע

אבל הם כן חוסמים פעם בכמה שבועות את גשר המיתרים.

אתה אולי פחות שומע על זה כי מפנים אותם יחסית מהר.

אין צה להשוות לחסימת הקפלניסטים אתקעלעברימבאר

גהה ואיילון, במיוחד בשנת תשפג שזה היה מאה פעמים. ועל ימי שיבוש לאומיים.

וגם חסימת החרדים את גהה שהיתה לפחות 5 פעמים בשנה וחצי האחרונות

לא נכוןשלג דאשתקד

החרדים כבר מזמן חוסמים כבישים.

וגם בהפגנות על פינוי התנחלויות חסמו כבישים.

נו באמת. בגירוש מגוש קטיף חסמוקעלעברימבאר

אולי 3 פעמים את הכבישים. וגם על זה השבכ הכניס לכלא לכמה חדשים נערות בנות 15, כמו באחרונת המדינות הדיקטטוריות. (וגם זה על גירוש בכפיה של 10000 איש מבתיהם).

אני מדבר על חסימת איילון וגהה, לא על חסימת הכביש למעלה נפצוצים.

הקפלניסטים חסמו על השטות של הרפורמה המשפטית , או היועמשית,  או על כל שטות אחרת שבאה להוד מלכותם לא טוב בעין, את הכבישים איזה מאה פעמים ב3 שנים האחרונות.

ברור שב3 שנים האחרונות אירועי חסימות גדולות נהיו פי אלף יותר נפוצות. והכל בגלל הקפלניסטים. והחרדים למדו מהם. מתי בדיוק בפעם האחרונה הימין חסם את כביש גהה או איילון או את הכניסה לירושלים?

אני מציע לתת פרס לכל מי שדורס אדם שחוסם כבישספק

מהר מאוד, הרעה החולה הזאת תהיה מאחורינו. 

מזל ששאר בני האדם לא חושבים כמוך. כותב זאתקעלעברימבאר
לטובתך. כדי שתתפקח מהשטות הזאת
אני דווקא חושב שהרבה חושבים כמוניספק

פשוט כרגע, הם מפחדים מענישה. 

מבחינתי, כל מי שחוסם כביש הוא רוצח. חד וחלק. 

וואו. מסקנה עם הרבה הקשר.אונמר
למה הוא רוצח?קעלעברימבאר
אותו חלאה יודע את מי הוא חוסם?ספק

הוא יודע אם יש מישהו בדרך לאשפוז? אולי מישהו שמחכה להשתלת כבד כמה חודשים וסוף סוף קיבל טלפון להגיע מיד לבית החולים? 

הוא יודע אם יש איזה זקן שעושה על עצמו פיפי בזמן שהוא תקוע 3 שעות בכביש? 

הוא יודע אם יש איזה ילד אוטיסט שדופק את הראש שלו בחלון בזמן שהאוטו לא זז? 

כן. כל חלאה כזאת, מבחינתי הוא רוצח. 

לא פחות. 

וואלהרקאני

הוא רוצח כי בא לך לעוף הביתה?

אז הוא רצח את הזמן שלך שרצית לשתות קפה? 

כי הוא לא יודע את מי הוא תוקע ואת מי הוא הורגספק

כשאתה תהיה עם הילד שלך בדרך למיון ותתקע שלוש שעות בגלל אותו חלאה, תזכור את התגובה המטומטמת שלך. 

או שאולי סתם תסיע את אמא שלך לתור לרופא שהיא חיכתה לו חצי שנה ועכשיו היא משתינה על עצמה באוטו - ואז תיזכר בתגובה המטומטת שלך. 

כך או כך, התגובה שלך מטומטת. 

מעניין איזו תגובהרקאני

בשרשור הזה מטומטמת

שלך.ספק

שמח לעזור. 

🫡🫡🫡רקאני
כשיהרגו לך מישהו קרוב כי הוא הכעיס מישהו אחראונמר

תיזכר בתגובה המטומטמת שלך.

בעז"ה תיזכר בה לפני ולכל קרוביך יהיה שלום וברכה. 

אם הוא הכעיס אותו בכך שהוא סיכן את חייו?ספק

זה מקובל לחלוטין. 

אין לי קרובי משפחה כאלה מטומטמים - אני מניח שלך יש לפי התגובות שלך... 

לדעתי אתה מגזיםנפשי תערוג

אני כן בעד לעצור את מארגני חסימות הכבישים ולהטיל עליהם עונש כספי השווה  לאובדן הכנסות שהם גורמים לנהגים הנחסמים (וגם אובדן הכנסות למדינה)

זה יהיה מיליוני שקלים לשעה.

זה גם יכול למגר את ההפגנות

למה? הם עוברים נהג-נהג שהם חוסמים ובודקיםספק

את מי הם חוסמים ובדרך לאן הם?

לא נראה לי. 

ואם יש חולה סכרת שנדפקה לו משאבת האינסולין והוא ממהר הביתה כדי להזריק כדי לא להגיע למצב של חמצת ולמות? 

זה קורה לא מעט. 

תוך 3 שעות אפשר להגיע למצב של חמצת - ואנשים נתעו בגלל אותן חלאות גם יותר. 
וזו רק דוגמא אחת. 
כן, רוצחים.  

אני בטוח שאם זה היה פרקטי,נפשי תערוג

הם לא היו מתכוונים לחסום אנשים בעלי מצב בריאותי מסכן חיים.

אבל זה בלתי אפשרי, לכן עושים את לא בכוונה תחילה להרוג או לפצוע מישהו.

אתה מציע להרוג (או אפילו לרצוח) מישהו בכוונה תחילה.

וזה ההבדל

שיכוונו בתפילה. גם מי שנוהג אחרי 6 מנות ויסקיספק

לא מתכוון לרצוח אף אחד - אבל הוא רוצח. 

אין לי בעיה גם שתהיה משאית שתאתר נהגים שיכורים ותעיך אותם מהכביש - רק שזה לא פרקטי. 

הקם להרגך - השכם להורגו. 

ואגב, למה להרוג? אני לא "מתכוון" להרוג. רק לדרוס. מה  שיקרה, יקרה. 

לאנשים האלה יש דין רודף. מה עושים לרודף? 

לא אתה זה שתחליט למי יש דין רודף נשמה שלי.אונמר

אז לנשום עמוק וללכת לשבת בפקק.

מדינה דמוקרטית מאפשרת להפגין.

לא אתה מחליט מה החוקים ואת מי להרוג.

נוחבות מה7 באוקטובר לא הרגו.

אז מפגינים?

מה נשמע.

זו ההגדרה של רודף - אדם שמסכן חיי אחריםספק

בין אם הוא הוא מתכוון לכך ובין אם לא. 

זו ההגדרה של רודף. 

לא מעניין אותי מה אתה חושב ש"במדינה דמוקרטית". 

להפגין? כן. 

לסכן חיי אדם? לא. 

לחסום כביש זה לסכן חיי אדם. 

חוץ מוואטאבאוטיזם מטופש - יש לך מה לתרום לדיון? 

בג"ץ עוד לא קבע שחרדים הם בני אדםאיתן גיל

כשבקפלן מפגינים המשטרה סוגרת את האזור, כדי להגן עליהם, כי אין מחאה (קפלניסטית) אפקטיבית ללא הפרעה לסדר הציבורי.

ולא רק בקפלן.

החריג הוא כמובן המגזר החרדי, או כפי שכבר התקבע בתודעה: דרוס כל דוס... וזה עובד.

כי וודאי. הם כבר אמרו בעצמם. נמות ולא נתגייס.אונמר

מה יש לעולם כבר לעשות? הרי זה הם ביקשו.

<צ>

אני מציע לא להכנס לנהגים מתחת לגלגליםנפשי תערוג

אני נגד חסימת כבישים וזה משנה מאיזה צד פוליטי זה מגיע

אבל אם כבר חוסמים כביש.

לעשות את זה בצורה הכי ברורה שיש

לעמוד עם שלט גדול וברור כדי שיראו אותך

סיכוי טוב שזה יפחית את התופעה

אבל מראש. עדיף לא לחסום כבישים

זה לא באמת עוזר

לדרוס בחזרהאני:)))))
??זיויקאחרונה
אני מודאגקעלעברימבאר
מעכשיו יהיה צריך ויזה לגרינלנד? כי עד עכשיו טסתי לשם מלא ללא ויזה.

אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו

הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
לאחר פגישה עם מזכ"ל נאט"ו, טראמפ הודיע על פתרון "מצוין" הכולל הצבת טילים אמריקאיים וזכויות כרייה, שיחסמו השפעה רוסית או סינית באי. 
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה

כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.  

מה שמלכתחילה היה מעוניין.   

שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
בס"ד

1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.

מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.

2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.

לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.

אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר

וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.

אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.

בשאר מסכים איתך. ש"ש

הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גילאחרונה

לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.

ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.

יכול להיות שייך גם לאקטואליה וגם לבית המדרשפ.א.
אם מי שהיכה את רום ברסלבסקי היה חרדי -חרדיתאחת

כל הציבור החרדי היה עכשיו נאשם באלימות.

זאת אומרת, התכנים ברשת היו מתקיפים, לא את הבן אדם, אלא את המגזר

שטיפת מוח נגד המגזר הייתה מקבלת עוד צידוק.

סתם כך נקודה למחשבה.

למי שרוצה לחשוב.

ולמי שלא רק אומר לעצמו שהוא שייך למגזר הכי אוהב ישראל, אלא שיש לו קצת מהמוצר הזה.

אפשר להוסיף עוד נקודה למחשבה:

מה קורה כל פעם שמגלים גננת מתעללת / מטפלת מתעללת, בציבור הכללי, כמו שקרה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות.

ומה קורה כשיש טרגדיה במעון חרדי, טרגדיה שאפילו עוד לא ברור מה גרם לה.

אולי גם הזנחה פושעת, אני באמת לא יודעת, למרות שמדובר שם בגננות מוערכות ונורמטיביות.

אבל נניח שכן, איזו הכללה מסיפור אחד לציבור שלם.

ומה לא היה קורה, אם זה היה סתם כך מעון לא מאושר בראשון לציון.

איך השיח היה אחר.

,

את צודקת באופן חלקינקדימון

אין ספק שאנשים מיהרו לשפוט, לקטלג, ולהשתמש בזה לקמפיין שלהם - בהחלט על רקע של עוינות.

העובדות עוד לא התבררו, יש כנראה גם קצת פייק שמעורב פה, ואנשים שמחו לפזר מלח בפצע הטרי הזה.

בזה אני מסכים איתך באופן מלא. ההכללה אהובה על היהודים כאשר לא מדובר באויב האמיתי.

יחד עם זאת, היות ויש תפיסות התנהגותיות וצורת מדיניות שמאפיינת את הציבור החרדי (כמו למשל סוגית ילדי החצבת המתים, או סוגיית הבנייה הפיראטית שמאפיינת את הערים החרדיות, או ההתנהגות בכבישים בבני ברק, וכדומה), ומאפיינת כעמדה חברתית מקובלת ולא כאפיזודה חולפת, אז כשקורה אסון הוא נמדד לאור אותה התנהגות כללית.

הנה בדיוק היום פורסם על מחדל באחד מהמעונות של ויצו על כך שתינוקות הצליחו לצאת ולהסתובב ליד כביש סואן. ההתייחסות של הציבור היא אחרת לזה כי המדיניות של ויצו (כחלק מהחברה הכללית במקרה הזה) היא כן לעבוד לפי החוק, בפיקוח, עם נהלים ברורים, עם ענישה במקרה הצורך, אפילו עם שיימינג, וכן הלאה. המחדל הוא מחדל והאחראים יצטרכו לתת הסברים, אבל כתופעה זה לא דבר שאפשר להשליך ממנו על הברה כולה. בדיוק מהסיבה שהם עושים הכל כדי שמחדלים כאלה לא יקרו בכלל.

אותו כנ"ל בדיוק בנוגע לגננות המתעללות שהתגלו בשנים האחרונות. הציבור אכן מזדעזע מזה ונלחם בזה, ושואל את עצמו "מה אפשר לעשות כדי לבער את זה". כלומר, למרות העלייה במקרים כאלה, זה מצב שהוא מנוגד לכל ההתנהגות הכללית שם ולכן יוצא דופן ולא משמש כמקרה מייצג.

מסכיםזיויק
לכל חכה יש שתי קצוותשלג דאשתקד
והנה מתברר שלא השכיבו תינוקות בשרותיםחרדיתאחת

ולא בארונות

שמו מזרנים בשרותים רק בשעת חירום, כשהגיע צוות רפואי לטפל בתינוקות שנפגעו (ועדיין לא יודעים ממה)

ולא היו חמישים תינוקות בדירה, אלא בשלש דירות.

כל אלה שכל כך ששו לפרסם ולהשמיץ אנשם ישרים וטובים שגם ככה חרב עליהם עולמם, ולא באשמתם. איפה הם?

חלק מהדברים שכתבת, נקדימון, יש בהם אמת.

חלק פחות

וקבוצות מיעוט עושות המון נזק בציבור החרדי. גם בפנים, עוד לפני התדמית בחוץ.

לגבי הקישור ששמו פה - אפשר לשים קישורים לכל מיני דברים מטומטמים שאנשים במגזרים אחרים כותבים, כולל כאן באתר.

זו בחירה במה לראות מייצג ובמה לא.

אולי האמא הנפלאה, שאבדה עכשיו תינוקת באסון, ובאה בשנתיים וחצי האחרונות לאלפי משפחות ששכלו ילד במלחמה, עם תכשיט אישי שעיצבה במיוחד בשבילן, היא זו שמייצגת רוח שיש בציבור החרדי, ולא מגיעה לתקשורת?

בענין מעונות מאושרים - אני אישית העדפתי גם בשנים שהיה סבסוד רגיל לחרדים לשלוח למטפלות פרטיות. למרות שזה היה הרבה יותר יקר.

כי לפי מה שראיתי וחוויתי ושמעתי מסביב - במעונות יש מטפלות מתחלפות, שזה חסרון משמעותי לכלשעצמו לתינוקות שצריכים יציבות ודמות קבועה.

ובעיקר - הן בדרך כלל נשים עייפות מהחיים, שנאלצות לעבוד בשכר נמוך, ומנוצלות עד למעלה מהכוח שלהן.

שום פיקוח לא פותר את הבעיה הזו. שום פיקוח לא יכול לגרום למטפלת לחבק תינוק באהבה.

בבתים - שלחתי לנשים שאני מכירה אישית, שלקחו קבוצת תינוקות לא מדי גדולה למשך שנה, ובאמת אהבו את התינוקות. 

בעיני זו מסגרת הרבה יותר נכונה לתינוק.

אוכל זה דבר שהייתי רוצה שיהיה עליו פיקוח, אבל אצל מטפלת פרטית אני זו ששולחת את האוכל.

אפשר להתווכח על התפיסה, אבל הזנחה לא קשורה לענין, אלא הפוך.

וחזרה לכותרת - אין ספק שאם חרדי היה תוקף את רום ברסלבסקי כל הציבור החרדי היה עכשיו על ספסל הנאשמים, וגם כאן, היו נכתבות הודעות אינטלגנטיות לרוב שמנתחות את האלימות במגזר.

אני אגיד לך משהומשה

1. בחברה החרדית יש תופעות שמזלזלות בחיי אדם וחסרי אחריות

2. כשקורה משהו, רצים להאשים את החרדים גם כשהם לא אשמים.

אני לא התרשמתי שהצוות של הפעוטון הזה התרשל. אם פרופסור (!) בשני בתי חולים לא יודעים למה הילדים מתו ודורשים נתיחה, מי אני שאגיד משהו.

3. מה שכתבת על המטפלות זה כמובן נכון. אגב בכל המגזרים.

לא באתי להיכנס לדיון הזהשלג דאשתקד

בזמנו, אחרי "שומר חומות", עיתון הארץ רצה להמחיש כמה המבצעים האלה רעים וכואבים ושם תמונה של ילדים - עשרות!! - שנהרגו במבצע. אבל איכשהו הוא שם רק את הילדים הערבים (וגם בין הערבים היו נערים שהתברר שהם מחבלים).

אז היו הרבה קריאות נגד הארץ, שחשוב לו רק הילדים הערבים ולא חשוב לו הילדים היהודים וכו וכו. ויובי ביילין כתב אז כל כך מדויק, בטור הקבוע שלו בישראל היום: הרי גם ככה הייתם מדברים נגדינו ואומרים שאנחנו בוגדים, אז מה זה משנה?!

וואו כמה שהוא צדק!!! ברגע שאתה מרגיש מסכן וטוען שכולם נגדך, אז מותר לך לעשות הכל ולאף אחד אין שום זכות לדבר ולבדוק כלום. כי אתה הרי סתם מואשם אוטומטית. אז יאללה תהנה.

לגופו של עניין, אני לא יודע מה היה שם ולא עוקב. מהניסיון היחצנים משני הצדדים מטייחים ומרמים ואי אפשר לדעת איזה נתון נכון ואיזה לא. כשהילדים שלי היו במעון, שלחנו אותם בדווקא למעון החרדי כי הוא היה מפוקח ובאמת מקסים. את חלק מהילדים שלי שלנו גם לגן חרדי אבל די מהר הטסתי אותם משם על טיל כשהתברר לי איזה זועות יש שם, תצילנה אוזניים.

מבחינתי אין שום סיבה להכליל כלום, כולם יכולים להיות טובים או לא טובים, ולמען האמת אני יכול להבין הורים ששולחים ילדים גם למעונות שלא נראים טוב חיצונית. יש להורים כל מיני שיקולים.

לגבי פרסום שלילי בלבד על המגזר החרדי, זה נראה לי לא נכון. שי גראוכר מקהל המון פרסום (למרות שהוא חרדי כמו סבתא שלי), ואותו דבר משי זהב קיבל חיבוק מאוד חזק מהציבור (וגם החזיר עם ריבית והצמדה 😉). כנל "מתנת חיים", "יד שרה" ועוד ועוד. יש הרבה שיווק למגזר החרדי.

ולתשומת ליבך, אתר "בחדרי חרדים" הוא של המגזר ה...? - וגם ב"פורום עצור כאן חושבים", להערכתי רוב הכותבים (ובוודאי מיימוני) הם חרדים.

בעניין המעונות המאושריםנקדימוןאחרונה

את עשית סלט קטן בנושא. זה לא או ציבורי ופיקוח או פרטי ולא חוקי. מעון פרטי יכול גם הוא להיות בפיקוח. החוק מסדיר את זה.

הטענה כאן אינה על כך שאלה גננות פרטיות, זה דווקא סבבה לגמרי.

אשמח לשמוע ממך על הדברים שיש בהם פחות אמת במה שכתבתי.

שדה תעופה ונמל ימירועישםטוב

זה מה שהעזתים יקבלו

החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל 

רק ביבי יכול -

צבא של מאות אלפי אנשים, מתוכם עשרות אלפים ביחידות קומנדו מיוחדות

מעל 1000 מטוסי קרב

אלפי טנקים ותותחים

ספינות חיל ים

מאות אלפי על גבי מאות אלפי של פצצות חכמות

מיליונים רבים של חימושים רגילים

מאות מיליארדי שקלים למלחמה

ומה התוצאות?

בעזה - נצחון חמאס

לבנון - הכיזבלה עדיין שם

סוריה - יותר גרוע

חותים - לא השתנה כלום, מתחמשים ומתחמשים ומתכוננים, נמל אילת סגור

איראן - הכל אותו דבר ועכשיו יש להם את כל הלקחים לפעם הבאה

יהודה ושומרון - לא השתנה כלום

גורמים עויינים בתוך ישראל - יותר גרוע

אם היה מגיע חייזר לכדור הארץ והיה שואל -

מי יכול עם כל העוצמה הפוטנציאלית להפסיד ככה בכל החזיתות?

איך אפשר עם כזה צבא ועם מאות מיליארדי שקלים השקעה להפסיד כך ולא לנצח אפילו חזית אחת?

איך כזה דבר יכול להיות אפשרי?

זה התשובה - רק ביבי יכול.

תוצאות המלחמהרועישםטובאחרונה

שיפוץ כללי לעזה

החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל 

על זה נהרגו מאות רבות של חיילים, נפצעו עשרות אלפים, הלכו מאות מיליארדי שקלים, שם ישראל ניזוק בצורה

קשה מאד בעולם ועוד אינספור נזקים עקיפים - בשביל לשפץ את עזה???

רק ביבי יכול!!!!!

אני רק תוהה אם הידברות עם גדולי התורה החרדייםפתית שלג

לא תפתור הרבה מהכאוס שאנחנו רואים בתקופה האחרונה. אולי בסוגיית הגיוס ההידברות הזאת לא תועיל מספיק, אבל בניתוחי מתים שזו סוגיה שעולה שוב ושוב- אולי יהיה אפשר להגיע להבנות עם גדולי התורה.

ברור שההפגנה לא על ניתוחים. זה רק עילה. הסיבהקעלעברימבאר
האמיתית זה הגיוס, ומצאו סיבה נוספת למסיבה
מה? כבר עשרות שנים מפגינים נגד ניתוחיםברגוע
לא בעוצמה כמו שהיה היוםקעלעברימבאר
כשיש מקרה מוות כזהרקאני

מפורסם וחריג

זה בהחלט כך

אז הרקע של ההפגנות של הגיוס בתקופהקעלעברימבאר
האחרונה הוא מקרי?

גם אם היה נתיחה לתינוקות לפני 3 שנים היו עושים חסימות כאלו?

בוודאיזמירות

והיום אפשר למצוא את כל עיתוני העבר ברשת. בספרייה הלאומית.

הפגנות ענק ומהומות היו מראשית המדינה כנגד ניתוחי מתים.  

האחרון מזכיר את יהודה משי זהב. היה בראש מחוללי המהומות בזמנו כנגד ניתוחי מתים.  

כנס לרשת - המאבקים האלימים של החרדים כנגד ניתוחיםזמירות
שלאחר המוות לצרכים של חקירות פליליות וקביעת סיבת המוות מלווים את המדינה כמעט מיומה הראשון.  

זה עוד אחד מהנושאים הרבים שההנהגה החרדית לא יכולה להתמודד איתם, מול הצרכים של התנהלות מדינה ריבונית מודרנית.  

https://g.co/gemini/share/c8dc27d8de25

הבדיקות לא השתכללו מאז באופן שלא יפגע בכבוד המת?פתית שלג
בוודאי שהשתכללו. כיום יש גם CT ו MRI שבעבר לא היהזמירות
אך כנראה לא כל דבר אפשר לבדוק עם אמצעים לא פולשניים.  
אבל פה יש עוד תינוקות חשופים!מרגולאחרונה

מכירה את הסוגיה בכללי של נתיחת מתים. אבל, וזה אבל קריטי, יש פער בין נתיחה לצורך בירור פלילי, לבין נתיחה כשיש "חולה בכפר"  

כלומר, כאן לא ברור ממה התינוקות נפטרו, ויש עוד עשרות תינוקות שאולי נחשפו לאותו הדבר. ולכן, הנתיחה היא בגדר הצלת נפשות ולכן רבים מתירים אותה (מדברת על לפני אי אלו שנים, כשכולנו היינו בגולה וכו, אם היו 2 חולים בכפר עם מחלה לא ידועה, אחד נפטר, מותר לנתח אותו אם הנתיחה עשויה לעזור להבין מה קרה וכך להציל את השני). 

שאלת ניתוח גופות התינוקות מעניינת את סבתא של עמיתאיתן גיל

היא לא רלוונטית כהוא זה לארגז הכלים שסידר לעצמו כדי להשתלט על כל מוסדות המדינה, כולם, הלכה למעשה.

פה ושם הוא יקבע הרכב נוח לבעלי דם שאינו כחול, כמו אותה חיה שאומרת כשרה אני.

חוק חסימת כבישמשיב

ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק של יו"ר הקואליציה, אופיר כץ - קנס על חסימת כביש ללא אישור יהיה 75,300 ש"ח. על הטלת חפץ מסכן על הכביש - 226,000 ש"ח.

כמה טפשים הנבחרים שלנו, הרי בית המשפט לא יקנוס מפגינים מהשמאל, הרי גם האלימים שפצעו שוטרים וששברו חלון רכב שבתוכו ילדים, שוחררו מיד על ידי השופטים.

החוק יפגע רק בצד אחד של המפה הפוליטית, רק מפגינים מהימין יקנסו, והראשון זה מרדכי דוד.

לא הבנתישלג דאשתקד

מה מיוחד בחוק הזה? הרי כל החוקים נאכפים בצורה הזו.

ידוע לכבודו מה החוק אומר על משאבי טבע כמו נחל האסי וים המלח? החוק מעולם לא השתנה, הוא פשוט לא נאכף כשזה ניר דוד, קליה או מפעלי ים המלח.

זה חוק חדש שהקואליציה מקדמת.משיבאחרונה

מקדמים חוק בגלל ריבוי חסימות הכבישים, אבל זה לא ימנע מהשמאל לחסום, רק יקנסו את מי שיעמיד מראה מול עיניהם ויחסום אותם.

שיטפלו בפרקליטות ובתי המשפט שיהיו הוגנים, ולא יוסיפו עוד חוק שיאפשר חסימות כבישים רק לשמאלנים.

אולי יעניין אותך