אניאני12345

אתם יודעים מה?!

כל מה שכותבים כאן נכון.

רק מה??

עדיין אני לבד.

וכל הדבורים פה על אהבה ואיך מגיעים אליה רק עושים הרגשה זיפתית שכמה טוב זה באמת וכמה בא לי לא לחשוב מה אין לי.

אז אזהרה:

לכל הרווקים-אל תקראו פה יותר מדי. זה רק יגדיל לכם את החוסר. בין כה וכה לאף אחד אין תשובות בשבילכם, ואם תקבלו תמיכה מהפורום, זה רק יחליש אתכם כי בסוף תגלו שלא יעזור בית דין- אתם עדיין במחשבות עם עצמיכם. אף אדם לא יכול לעזור בכלום. ועלינו להשלים עם זה.

אם משהו יודע כמה כדורים בולעים בשביל לשון לנצח, אשמח אם ישאיר לי הודעה.

זה נורא עצוב מה שאת כותבתקומפית
ואני מאד יכולה להבין אותך אבל את חייבת להתעודד ולא להתייאש, תמיד צריך לנסות עוד. כל ניסיון רק מחשל אותך, תנסי לחזק את עצמך שאת עושה מה שאת יכולה ותתפללי לה' שיזרז תהליכים...
בהצלחה והרבה טוב אני מאחלת לך
שלום. מישהו יודע איפה קונים אמונה?אני..
כי נדמה לי שאת צריכה אחת כזאת.

ובכן יקירתי, אני לא עומדת במצב שלך. למעשה, אינני יודעת באיזה מצב את עומדת, אז אני נזהרת בדברי, כדי שלא לדון אותך, כל עוד אני לא עומדת במקומך.
נכון, אני רק בת 20.
נכון, לא יצאתי ב"ה, עם המון. אבל גם עדיין לא מצאתי באופן מוחלט את שאהבה נפשי.
אבל את יודעת מה? אני מרשה לעצמי ממרום שנותי( עאלק.) לכתוב לך כמה דברים מאוד מהותיים.
למה?
כי עברתי שנתיים סיוטיות בכל הנודע למה שקשור בעניני דייטים-קשים-בסורים-שלא-בזמנם-קשרים-בכלל-משהו-דמוי-ביטול-ארוסין.
לא, לא עמדתי להתארס. תכננו להתארס, רצינו להתארס, להתחתן, להקים בית יפה כזה, של תורה וקדושה ושמחה ואמת. והרבה אמונה אמונה אמונה.
לא משנה מה היה, אבל בסופו של דבר, הוא לא רצה, הלך, נסגר, חתם את גורל הקשר, ואני נשארתי לבד.
לבד, מה זה לבד?
כמה לילות בכיתי, כמה ימים בכיתי, או בכלל- כמה בכיתי באופן כללי.
רק הקוידש ברוך הוא הטוב יודע כמה, רק הוא אסף את כל הדמעות שלי, מהמקומות הכי נסתרים שהייתי בורחת אליהם בשביל לבכות ולפרוק ולצעוק. מכל הכריות שהזלתי עליהן בלילה את דמעותי, מהכרית של הבית, והשרות, והמדרשה, ומה לא בערך?
בראש השנה כשעמדתי באחת מתפילות מוסף של הימים, לפני שה' יתברך, פתאום עיכלתי מול מי אני עומדת, פתאום נזכרתי בכל השנה האחרונה, בכל הדמעות בכיתי לו והוא אסף בבית גנזיו, וחיסק וליטך ואהב.
את יודעת איפה הקב"ה הכי הרבה נמצא? אצל נשברי לב. אצל נדכאי רוח.ממתין שם בסבלנות, עד שנואיל בטובנו להניח לו באמת להכנס, ולרפא את הלב השבור שלנו.
אבל אנחנו עסוקים באובסיסביות מזוכיסטית בצער של עצמנו, ביאוש של עצמנו, בתסכול של עצמנו. וזועקים לה', ומתרחקים מה', ומאבדים תקווה ואמונה.
ואני בתחיל שנה אמרתי לקב"ה שיתרחק ממני, כי אין לי כח. אין לי כח לאכזבות ולתסכול יותר, ואין לי כח לדמעות שלי ולכאב לב, וללנסות פעם אחר פעם, ולרצות, ולהיות הכי פשוטה בעולם, והכי לא בררנית, ולא לדרוש כלום מלבד מידות טובות ויראת שמיים, ולצתא כמעט עם כל אחד, ולהרשות לעצמי כמעט הכל ולבסוף לקבל לא. לא.
וגם לא מה' יתברך.
אבל לא במובן של- לא כי לא בא לי שתתחתני אלא לא במובן שלא- לא ילדה שלי, רגע. סבלנות.
ובסופו של דבר, אחרי תקופה ארוכה של ריחוק מה', מהאמת שלי, מצאתי את עצמי חוזרת ונאחזת ומחבקת את הדבר שאני חיה למענו, את הדבר שהוא הכי חשוב לי בעולם, שאין עוד מלבדו- הקב"ה, האמונה שלי, עבודת ה' שלי.
זה אחד הנסיונות הכי קשים, וקשה זיווגו של אדם, וקשה למצוא, וקשה כל כך להיות לבד ולשקוע בצער של בדידות. אבל מה? דרוש כאן מבט אמוני. דרושה כאן אמונה.
זה נשמע לך קלישאה נכון? זה נשמע לך אוסף של סיסמאות חסרות אמת?
אבל לא הייתי מרשה לעצמי, אם לא הייתי חווה.
אני יודעת שקשה להגיד את זה כשדברים לא מסתדרים כמו שמצפים ורוצים ושואפים וחולמים- אבל הקב"ה מנסה אותך, ומצפה ממך לעמוד בנסיון. ואני באמת לא מבינה את זה, הקב"ה מעניק לנו כל כך הבה, חיים ובית ומשפחה, וכוחות ויכולות ועוצמות ושמחה ועולם- ומה אנחנו עושים כשהוא מעמיד אותנו בנסיון שקצת קשה לנו? עוטפים את עצמנו במעטה של יאוש, מסתכלים על ה' יתברך במבט של- אוי מה היה לנו, ומשתתקים.

תתאפסי, תתגברי, תקני אמונה.
לא לא בכסף.
לקנות אמונה, זה לעמות על אמונה ולעבוד על אמונה ולפתח ולשכלל אותה, ולהעמיק אותה ולאחוז בה חזק חזק. במיוחד בזמנים של סופות חזקות.
ולהמשיך לעשות השתדלות. כי קשה זיווגו של אדם!
לעבוד הרבה על מידות, לבנות את עצמך עוד, לצמוח מבחינה רוחנית, לא לברור יותר מדי, להתמקד במה שחשוב, להתפלל הרבה הרבה הרבה הרבה. ובסופו של דבר לרצות, להתשוקק, לכסוף לבית עבור הקב"ה, לבית מקדש מעט. לכוון את הרצון שלך לרצון ה' הגלובלי, הכללי.

מישהו כתב כאן פעם משהו מדהים על "ותחסרהו מעט מאלוקים וכבוד והדר תעטרהו" אותי באופן אישי זה עודד וחיזק. תקראי, זה באחד השרשורים פה.
חשוב באמת לזכור, שה' אוהב אותך, ואולי קישקשתי לך בשכל עם כל הדברים שכתבתי כאן, אבל מה לעשות? דרכה של אמת להשמע פעם אחר פעם, גם אם היא איננה מתישבת בלב ובדעת השומעים אותה.
יקירה, "לב נשבר ונדכא, אלוקים לא תבזה" ומבין השורות שלך אני מרגישה את העצבות והיאוש והצער הכל כך אמיתי, וכל כך גדול שאת נתונה בו עכשיו. אני מבטיחה לך שה' אוהב אותך ורוצה בטובתך. רק לפתקוח את העיניים טוב טוב, לאחוז חזק באמונה שלנו בו, באהבתנו אותו, ברצון שלנו לעשות לשם שמיים באמת, ובקרוב ממש-זיווג הגון משורש נשמך. בקרוב ממש בקרוב ממש! ( אומרים אמן.)

ועכשיו לרמה היותר פרקטית- אם תרצי, אנא ממך, שלחי לי הודעה פרטית על בת כמה את ומה את מחפשת. יש כמה עלמי חן מעולים שאולי אפשר לנסות.
הרבה הצלחה וברכת ה'!
ממש מקסימים דברייךקומפית
ישר כחך! גם אותי חיזקת ואקרא זאת שוב
תודה רבה! שמחה שזכיתי(:אני..
וואוואנונימי (פותח)
את גדולה!
אני שומעת מבין השורות שאת כותבת וממש מאמינה בכל מילה
שאת כותבת
הלוואי והייתי מצליחה להפנים מה שכתבת
אמונה היא המילה.אני..
צריך שנדע לחיות אותה.
זה קשה קשה קשה. במיוחד כשעצוב וחשוך. "ואמונתך בלילות"- זה וורט כ"כ מוכר שדווקא בלילה כשחשוך, ומפחיד ועצוב הרבה יותר קשה להאמין, ודווקא אז האמונה נמדדת ונבחנת.
וצריך ללטש אותה טוב טוב, ולהסיר את כל המניעות, והמכשולים והנסיונות, ממש כמו שמלטשים יהלום יקר, מתוך פחם שחור ומלכלך.
אמונה היא המילה. באמת.

פשוט מאוד, כשהקוידש ברוך הוא מרכז ועיקר חיינו, שאנחנו עובדים אותו באמת ומבינים ומכירים בכל הטוב והשפע והחסד שהוא משפיע עלינו בכל יום ויום ממש, בכל דקה ודקה של חיים, אי אפשר שלא לעשות את המעט שבמעט, ולעמוד בגבורה בהתמודדיות עם היצר, בנסיונות שהוא מעמיד אותנו בהם מתוך אהבתו אותנו ואמונה בנו.
ונכון, לפעמים קשה. ומותר ליפול לפעמים, ומותר לבכות. אבל איך ר' נחמן כותב- אדם שיש לו לב שבור יבכה שעה אחת ביום על הלב השבור שלו. כי זה כל כך כואב כשהלב שלך שבור, זה כל כך כואב. וצריך לבכות. אבל גם צריך לדעת שיש מינון נכון ומקום נכון לבכי ולצער, ואסור לעבור את הגבול בין צער אמיתי ונכון על לב שבור לבין שקיעה בתוך עצב שמוביל לפאסיביות עשייתית.
ושוב, זה קשה. ולא פעם אני בעצמי הגעתי לשאול תחתיות בהתמודדות פרטית או חוסר התמודדות עם כאב של נסיונות, עם עצבות של קשיים ובדידות. אבל ה' לא מאכזב, הוא תמיד שם. תמיד שם. ורק צריך לפשוט 2 ידיים בכדי להכיל את השפע שהוא מרעיף עלינו, לתת לו באמת להכנס, לרפא, לאחות את השברים של הלב שלנו.
ולדעת שאין שלם מלב שבור, בעזרת ה' שמתוך הרגשת החסרון נזכה לחוות כל אחד באופן פרטי את חווית השלמות בצורה הכי אמיתית ושלמה.
ושנראה ישועות!

אם אוכל לעזור,אשמח מאוד. בהודעות פרטיות, כאן או בכל מקום אחר.

אני הקטנה(:

תמשיכי לכתוב!אנונימי (פותח)
את מצליחה לעודד!
תגובהאני12345
ב'סדר. אז ה' אוהב אותי. אז עדיף להיות איתו ודי.
נו, באמת. די כבר עם כל הברבורים האלה של האמונה. להתפלל, להתחזק, לבכות . כולנו עושים את זה.
סיכום:
גם לך אין מה לאמר.
לאף בן אנוש אין מה לאמר.
ואולי אם אפ'חד לא יכתוב פה כלום, כמו מן דקת דומייה כזו- זו תהייה התשובה הכי מתאימה.
ברבורים, אה?אני..
כן, ברור. מי שהאמת שלו מובלעת בתוך אינסוף של תרוצים שהוא מעניק לעצמו ולעולם על ברבורים חסרי תועלת של אמונה, לעולם לא יצליח לראות את הטוב. גם כשהטוב ממש עומד עך סף דלתו.

את צודקת, יש הבדל מהותי בין בחורה בת 20 שלא נשואה, לבחורה בת 30. אני מבינה את הכאב שלך, ויותר מזה, אני מניחה שאת החסרון שאני מרגשה עכשיו ואת הכאב הכל כך גדול הזה אחרי כל לא שאני מקבל או אחרי כל מיני דייטים כושלים וקשר שלא הצליח, את מרגישה וחווה בעוצמה יותר גדולה ממני. כי לחפש זה לא קל. לא קל בכלל.
אבל אני לא מסכימה עם הגישה שלך. לא מסכימה איתה בכלל.
כי למרות הקושי שבחיפוש והתסכול, אני רואה גם עין בעין את החסד שה' יתברך עושה איתי, את מה שאפשר ללמוד ולקבל ולהכיל דווקא מאותו החיפוש מתסכל.
אז שוב, אני מבינה אותך. ואני מניחה שלפעמים כל מה שאני כותבת בהחלט נקרא או נשמע כקשקושים אמוניים גרידא. אבל חבובה, את יודעת מתי זה נשמע כך? כשאת עומדת במקום ובעמדה של אדם שהתייאש קצת מהקב"ה ומישועתו, שהתייאש מגאולות בכלל ואולי רק מגאולה פרטית. אני לא שופטת אותך, אני מבינה אותך ומזדהה עד כדי כאב, ובכ"ז יקירה, אני חולקת עלייך.

את מחפשת תשובות?איזה תשובות את מחפשת?
למה ה' יתברך עושה לך את זה?
למה ה' יתברך עושה לי את זה?
למה הוא חתך בפתאומיות קשר שהותיר לי בלב צלקות עד עכשיו בערך? למה הוא נותן לך שוב ושוב לצאת ולהתאכזב ולצאת ולהתאכזב?
אין לי תשובות על זה, לאף אחד אין תשובות על זה.
לא תשובות ספצפיות לשאלות אמנם, אבל את יודעת, יש תשובה אחת כללית להכל-
א מ ו נ ה.
מי שמאמין בבורא עולם, מאמין גם בתהליכים שהוא מוביל, בעולם שהוא מנהיג, בהשגחה הפרטית והכללית, בטוב שבכל דבר ודבר בחיי, ברמזים שלו דרך המלך חיים הפרטי שלי וכו' וכו'.
למה לאף בן אנוש אין מה לומר? לי יש הרבה לומר? יש לי לומר שהקב"ה הוא לא הכספומט שלנו. וב"ה, מזל טוב. הגענו לשלב שאנחנו מגלים שאנחנו עובדים את הקב"ה ולא הוא עובד אצלנו.
ותשובות אני מניחה שיש, אבל כרגע מה לעשות? אנחנו לא מסוגלים להבין אותם כנראה. אז אני ממליצה לראות את הטוב בכל דבר ולשמוח. כי את יודעת מה? אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שלי לא בא לחיות כל הזמן בבאסה ותסכול ויאוש ובכי וצער.
שה' לא יעמיד אף אחד הנסיונות כל כך קשים. אני כל כך מעריצה אותך על כך שאת עומדת הנסיונות כל כך קשים, ומאחלת לך מכל הלב שלי ומתפללת עלייך שתזכי בקרוב ממש!! בזיווג הגון משורש נשמתך. אבל שוב, אמרתי לך, חולקת על הגישה, על ההסתכלות, על הפסימיות העוקצנית וראית השלילי שלענ"ד נובעות מצער. כן צער. וליבי באמת יוצא אלייך.......
הרב קרליבך ז"ל אמר פעם, שלא שמחים כשמתחתנים, אלא מתחתנים כששמחים. לא מתחתנים שרע לנו ובודד לנו ובא לנו לברוח מהעולם ומעצמנו ועד שלא מתחתנים שרויים בעצב גדול מאוד, אלא שמחים, עובדים את ה', משתדלים להתמקד בטוב גם כשקשה, ובע"ה, ממשיכים להיות שמחים גם שהחצי שלנו, האחד והיחיד, הצדיק יגיע בע"ה.

דקה דומיה זה באמת באמת טוב לפעמים. אם השתיקה הזאת גורמת לנו להסתכל על העולם ועל המציאות בצורה כללית, עם הרבה הרבה הרבה ענווה ולהבין שלפעמים- "שתוק, כך עלתה במחשבה לפני" (ה' למשה, שם שם.)

הרבה בהצלחה!
שוב, אנא ממך, אם את רוצה, אני מכירה כמה בחורים מאוד טובים. שלחי לי הודעה פרטית.
ישר כח !משה
באתי לחזק יצאתי מחוזק יישר כחאנונימי (פותח)
תודה. על דבר כזה נאמר "גזור ושמור".עמישב
דברי חיזוק אמיתיים-חיזקי ואימצי ,ישר כחאנונימי (פותח)
תודה לה' יתברך. באמת.אני..
ממש וואוו!אנונימי (פותח)
יקירתי, רציתי להגיד לך שסתם נמשכתי לקרוא את הפורום הזה וכשקראתי את מה שכתבת כמעט שבכיתי! את מדברת כמעט על כל בחורה ובחורה שמחפשת ולא מוצאת, ומוצאת רק את הייאוש! (כמוני למשל) יישר כוחך על דברייך. אשמח אם באמת תתני (לי לפחות) מעט טיפים איך באמת לקיים את הדבקות הזאת והאמונה כמו שאת מספרת. ואיך זה נותן לך כוח להמשיך עם הלבד הזה והכמיהה לאהבה..
טוב, אני מתחילה להיות מובכת(:אני..
תראי, אני סה"כ כותבת מחוויות אישיות.
אני מניחה שבאמת הרבה יותר קל לנו בסופו של דבר להתמכר לעצבות, ליאוש לצער. זה מושך. כתבתי פה פעם, שעצב גורם לנו להרגיש את עצמנו בצורה מאוד חזקה. לכן לפעמים,( ולאו דווקא ברמה של המודע אלא ברמת התת מודע) אנחנו מאוד אוהבים לחבוק את העצב, להתכרבל יחד איתו מתחת לפוך( לאכול שוקולד משמין ) ולרחם קצת על עצמנו.
אבל חברה שלי אמרה לי משהו פעם, שאח"כ חויתי בחסדי ה' יתברך, ממש על בשרי- כשטועמים שמחה אמיתית, אז מוותרים על כל העצב הזה ומשליכים אותו מעלינו בן רגע. זה כ"כ נכון, זה ענין של בחירה. לא תמיד אני מצליחה, בכלל בכלל לא. אבל נניח היו לי כמה פעמים מצבים שבהם הרגשתי ממש רע, ורציתי כמו תמיד לבכות קצת ולשחרר ולהוציא, ולהתבאס קצת ולהעביראת היום עד מחר, אבל משום מה באותו יום, החלטתי ככה להפעיל את שירים חסידיים ממש שמחים במחשב ולהתחיל פשוטו כמשמעו לרקוד. בהתחלה זה קורע מצחוק, לרקוד לבד, עם עצמך, אבל בסופו של דבר, השמחה מגיעה וזורמת ועוטפת אותך בעוצמות. עוצמות כל כך גדולות. וכן, כשטועמים שמחה אמיתית, מוכנים לוותר ממש על הכל.
בכל אופן, ר' נחמן כותב שיש 3 דברים שגורמים לאדם שמחה, אני לא זוכרת כ"כ, אחד מהם כמדומני זה אור, השני הוא.. אממ לא זוכרת ( עמישב, אולי אתה יודע?) אבל אני חושבת שאחד מהם זה או לרקוד או לשמוע שירים שמחים.

באופן אישי, מה שמאוד מחזק אותי זה ליקוטי עצות של ר' נחמן לפעמים, וגם "אומץ", ו"אזמרה" של ר' נחמן שזאת תורה ממש חשובה ומחזקת.

ובאמת, להתגבר. להתגבר על היצר, ולבחור בשמחה.
ושוב, זה לא אומר שאסור להיות עצובים. כי יש מקום לעצב. אבל צריל שנדע איך לא לשקוע בו, ותת לו מקום נכון ומועיל שרק יקדם אותנו. לפעמים צער וכאב יכולים להיות חומרי דלק מאוד מועילים להתקדמות הלאה. אבל צריך לדעת איך הופכים אותם לחומרי דלק שמניעים קדימה, ולא לאלו שגורמים לנו לשקוע בתוך בוץ.

רק חזק ואמץ

אה! ועוד משהו-אני..
זה באמת כואב מאוד, החיפוש הזה לפעמים. במיוחד כשכמהים כבר לשלמות הזאת.
וזה מאוד קשה נניח, לחזור מדייט כושל, אחרי שהרגשת שזהו- מצאת את בעלך, ואז לשמוע- את ה- זה לא מתאים. ( חברה שלי היקרה לי מאוד, חזרה פעם מדייט עם לבבות בעיניים ואמרה לי- אוו, זהו. מצאתי את בעלי. יומיים אחרי הוא אמר לה שזה לא מתאים לו.) וגם לי זה קרה איזה פעם או פעמיים. אבל אני מחזקת מאוד את עצמי בכך שעוד לפני דייט אני מתפללת לה' יתברך, שאם זה הבחור שאיתו בע"ה אני צריכה לבנות את ביתי- עבור ה' יתברך, ואם איתו, אזכה לקדם את עמ"י, לקרב את הגאולה, לעבוד את ה' כאדם שלם, לבנות את בית מקדט המעט שלנו,- אז שיצליח דרכנו, ויכוון ויסייע. ואם לא, אז טוב שיתברר שכך. כי תכלס- מי רוצה להתחתן עם מישהו שלא מתאים לו? עם מישהו שהוא לא החצי האמיתי שלו? אף אחד.
וצריך להסתכל על זה תמיד בפרפסקטיבה רחבה וכוללת. גם כשזה קשה.
ובעיקר ולבטוח ולסמוך על ה' יתברך שיודע מה הכי טוב ונכון עבורנו כשדברים לא מסתדרים כפי שרצינו-
"והבטוח בה' חד יסובבנו"
ל- אני....אנונימי (פותח)
את מדהימה שזה מטורף!! כל הכבוד לך! אם רק היית יודעת לכמה אנשים את שינית את הפרספקטיבה על החיים!! מדהימה!
אני לא מדהימה. ב"ה, יהודיה פשוטה ורגילה..אני..אחרונה
ואני ממש שמחה שהקב"ה מזכה אותי לחזק עם הדברים שאני כותבת, ולהתחזק מהדברים שאתם כותבים(:

והכל בחסדי ה' יתברך..

ושנזכה בע"ה, בקרוב.

אגב, אני ממש במרחק הודעה פרטית, אם תרצי אי פעם לזכות אותי ככה, באיזו שיחה איתך(: ובכלל, חברתי היקרה קצת מתעסקת עם עניני שידוכים, וגם אחד מהבחורים שיצאתי איתם לא מזמן, אם תרצי, ממש בכיף.
יקירתי....רגע של נחת וחשיבה-מה ידידות
בס'ד

תחשבי כמה רווקים מסתובבים פה שעלולים ממש עוד רגע להתארס עם בח'ל?!?כמה רווקים שה'חפירות' בנושאים הללו מצילה אותם!?

אני מבינה שלחפור בנושא הוא לא הפתרון האידיאלי לרווקות המתמשכת שלך ושל עוד הרבה..אבל יש כאן ודאי עצות,הירהורים ועוד ה-א-רות רבות שתורמות כאן לחבר'ה.

אולי בינתיים קשה לראות את התועלת כי'דיבורים כמו חול ואין מה לאכול'.
אבל תחשבי כמה ערך מוסף יש לך אח'כ בבניית קשר אי'ה!זה נראה רחוק..אבל זה רק-נראה.

אני למשל נהנת ממש לחפור בנושאי רווקות וכו'.לשמוע המון שיעורים על בניית הבית ובחירת בן זוג. זה נותן לי כלים.זה יציל אותי בהמשך!דברים היוצאים מן התורה חייבים להיות משמעותיים לנו בחיים.זה לא ידע כללי שאנו רוכשים,זה הת'כלס!

מי יתן ונשמע ממך ומשאר הרווקים בשורות טובות במהרה-בעיתו ובזמנו
יש גיל שבולעים כל מילה בנושאאנונימי (פותח)
אחר כך זה פשוט .... נמאס
אממ..אז שנזכה לא להגיע ל'נמאס'?מה ידידות
עיתו וזמנו....אני12345
בעיתו ובזמנו אומרים לילדה בת 20 לא לזקנה מקומטת בת 30
אם בשבילך להינשא זה טעם החייםקומפית
אז הנה בעזרת ה' יום אחד תתחתני ותחשבי לעצמך שזהו, סוף סוף השגתי מה שרציתי בחיים שלי...ואז אחרי חודש אולי חודשיים של התרגשויות מההתחלה החדשה, פתאום תראי ותרגישי ש-וואלה, כאילו, חתונה זה לא הסוף, זה לא השיא, יש מה לפעול, יש על מה לעבוד יום יום שעה שעה ואני לא באה לדכא אותך חלילה, חתונה זה דבר נפלא אבל צריך להיכנס לפרופורציות. צריך להבין שבעצם החיים עצמם זו מתנה נפלאה וכל שלב שאדם מתקדם בחיים שלו זה טוב ומעולה, בין אם זה בר מצווה,בין אם זה תואר, בין אם זה חתונה, בין אם זה ילדים וכו' וכו'. בקיצור, בינתיים עד שתמצאי את המיועד לך בעז"ה, תעסקי בדברים שיקדמו אותך מבחינת עצמך ואם לא תרגישי שאת מתקדמת תמצאי עיסוקים אחרים טובים יותר וכנ"ל לאחר החתונה...העניין הוא לנסות לשמוח בכל שלב בחיים בו אתה נמצא ולמצות את הטוב שבו. המון הצלחה וטוב
לא כ"כ נכון.פלפלתי
כי חלק מהשלימות והשמחה זה משפחה. לכן אמר מי שאמר " לא טוב היות האדם לבדו" וגם אם אנחנו לא מבינים את זה, וגם אם אנחנו מכחישים את זה - אי שם במעמקי הרגש- שכל זה נמצא.
כי אנחנו יצורים חברותיים.
זה טבע האדם.

אז נכון, לנצל ולמצות כל שלב - אבל גם זה שלב חשוב. והלוואי והחברה שלנו היתה מתאמצת ומשכללת אותו.
אני מסכימה שזהו אחד השלבים הכי חשובים בחייםקומפית
וברור לי שחלק מהשלימות והשמחה בחיים זה משפחה, מנסיון. אבל ניסיתי גם לעודד אותה שבתוך עצמה היא יכולה למצוא שמחה עד השלב שבו המשפחה שהיא תקים בעז"ה תעזור לה למצוא את השמחה שבחיים. חס וחלילה, ממש לא באתי להפחית מערך הנישואים והקמת בית ומשפחה בישראל.
נוכן, רק שזה מאוד קשה.פלפלתי
בדיוק כמו שפזל שהרכבנו וחסרים לו כמה חלקים מבאס מאוד למרות שהצלחנו להרכיב את "כל" הפזל..
זה יושב יותר חזק פשוט כי בציבור שלנו אתה צריך "להשפיל" את עצמך כדי שיכירו אותך. לדעתי לא דרך תורנית במיוחד, אבל ניחא. מכאן התסכול והצער של כל מי שמדבר כאן.
מאד מבינה את הצער והתסכול אךקומפית
מה הכוונה "להשפיל" עצמך כדי שיכירו אותך?
חלק מהתסכול הגדול של החבר'ה בציבור שלנופלפלתי
הוא שאומרים להם "הפרדה" מהרגע הראשון שהם קיימים, אבל אח"כ שוכחים לערבב את החבר'ה שוב. זה יוצר מציאות שאחרי תקו' הסניף אין איפה להכיר אנשים ואתה נתון לחסדי החברה, או שאתה צריך להבליט את עצמך כדי שיסתכלו לכיוון שלך בכלל..
או- לפנות לשדכנים, שזה לא פחות השפלה כשאתה עומד על אנקול בשוק הבשר ומחכה שיגיע תורך, גם תראה טוב, תשקל כמו שצריך והבריות ירחמו עליך ולא ירננו יותר מידי.

אני מודעת לזה שזה נשמע חריף, אבל אני מגיעה מהציבור הזה, אני שומעת עוד כמה חבר'ה, ומבעד לעטיפה הנהדרת של אמרי השפר של המחנכים ש"זו הצורה הכי טהורה, נהדרת וכו' " יש גם חבר'ה שמרגישים אחרת.
וככל שהגיל עולה - פחותים הסיכויים שיסתכלו עליך ואתה נחשב לבשר זקן וענתיקה.
וכל זה על אמת מבוסס.
ככה זה. מגזר נהדר..!
(לטוב ולרע)
מצטרףמשה
נכון בערך.פלפלתי
מסכימה איתך בקשר לדיכאון ולתסכול שחוטפים פה, אבל בעיתו ובזמנו זה ידיעה שנמצאת אצל הקב"ה. יכול להיות שה"בעיתתו ובזמנו" שלך זה בהמשך השנה הנוכחית, ויכול להיות עוד שבועיים או עוד שנתיים.. אף אחד לא יודע באמת מה הוא מתכנן לנו.
אבל מה שכן, הוא לדעתי כן רוצה שנהיה קצת יצירתיים.
ובריאות נפשית ושמחה אמיתית ולא באמת מקבלים מהפורום הזה. אני יודעת שזה לא נשמע טוב, אבל זה מאוד נכון.
אז אם בחיוּת רצונך - זה לא המקום. תתרחקי מכאן. ואולי אולי תקפצי רק להעפת מבט, לשניה. לא יותר.
כי אולי הררי עצות וספרי יעוץ יש כאן -אבל שמחה שתראה לך שהחיים לא כבדים וקשים כ"כ - לא ממש יש כאן.

אין לי אלא לומר לך - מבינה אותך. מאוד.
ועדיין- יהיה טוב! זה מה שה' רוצה, וזה מה שיהיה..!
(:אני12345
משהי כלבבי.
גם את, קומפית.
ל12345יהודית פוגל
כ"כ נגעת בלבנו, כולנו איתך, את משמשת פה לכל אלה הנמצאים במצבך. אולי תפרסמי כאן את הפרטים שלך, ומי יודע? אולי...
אכן מגיע לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
מה לעשות זה לא תמיד הולךאנונימי (פותח)
ניסיתי לחייך כשנכנסתי לעבודה
ישר ראו את הזיוף
ו.. לא משנה מה היה הלאה
משלא לשמה, בא לשמהקומפית
אולי בהתחלה תרגישי שזה זיוף אבל לאט לאט תחדירי לתוכך שמחת חיים. באמת, זה יבוא רק צריך לעבוד על זה כי לבד השמחה לא תבוא. היא קצת ביישנית וצריך לשכנע אותה...
גם אני עובדת על זה כל הזמן אז אני לא אומרת לך את זה ממקום של התנשאות. באמת, אני מאמינה שזה משהו ששווה לעבוד עליו הרבה. בהצלחה רבה.
את מותק..אני..
את צודקת. בהתחלה באמת מרגישים כמה החיוך מלאכותי, כמה השמחה היא לא באמת שמחה, אלא רק קלפיה דקה בדמוי שמחה, מסכה צוחקת שאת עוטה על עצמך.
אבל את יודעת מה, את לא צריכה לחייך כדי שירגישו שאת שמחה, כדי שהחברה שמסביבך תגיד- וואלה, סוף סוף הבחורה מחייכת. את לא עובדת על אף אחד. החיוך הזה שאת מאלצת את עצמך הוא אך ורק בשביל עצמך. את יודעת למה? כי החיוך הזה והשמחה הזאת שכרגע מאוד קשה לך לכפות אותם על עצמך, הם אלו שבסופו של דבר יובילו לחיוך אמיתי מכל הלב ושמחה אמיתית ושלמה.
ר' נחמן גאון, באמת. מה את חושבת, שר' נחמן לא יודע מה הוא כתב? שהוא המציא כמה עצות מוזרות שכאלו על שמחה? לא. אני אומרת לך, פשוט לא. כמה עומק! כמה עומק ואמת מסתתרים מאחורי העצות הכל כך פשוטות האלו של ר' נחמן. ור' נחנן בעצמו כותב שאם אדם עצוב, שאפילו רק יעטה על עצמו מסכה של שמחה, והשמחה האמיתית בוא תבוא.
אז בהתחלה זה נראה מזה אפסורדי וטיפשי לחייך לעצמך ולרחוב ולעבודה שלך ולעולם כשבתוכך את כבויה, וכל מה שבא לך זה ללכת לבית, להתכסות בפוך ולהתעורר למציאות אחרת. אבל לאט לאט תתרגלי ותרגילי את האחרים לחיוך היפה והמאיר לך, ותראי כמה שחיוך קטן שלך לפעמים יכול ממש לחיות אנשים אחרים שכבויים, ותביני כמה את חשובה לעולם, ולקב"ה, כמה את יקרה, כמה ה' אוהב אותך ורוצה בך, ומאמין בך כ"כ, והחיוך הזה יהפוך להיות אמיתי, והשמחה גם כן.
תראי, כל הדברים הכי חשובים והכי יקרים נקנים בעמל. שמחה היא אחת מהדברים הללו. אז קדימה, לעבוד. לא להתייאש, אם פעם אחת החיוך היה מלאכותי והצליחו לזהות את זה. להמשיך לחייך..
וקדימה.
מאד יפה מה שכתבת וחיזקת גם אותי....קומפית
יוו תודה. גם אני אוהבת את מה שאת כותבת(:אני..
אניעדי - בן
מבין מאוד ללביך (גם אני רווק עדיין)

אך לדעתי הקטנה לקרוא כל מיני שירשורים בנושאים האלו
לא אמורה כלל להכניס ליאוש או משהו כזה
נקודת ההנחה , לדעתי, אמורה להיות שונה
אפשר לגבש דעה בכל מיני דברים שעדיין לא נתקלת בהם בחיים
וסתם ככה ללמוד מנסיון האחרים

נקודת ההסתכלות צריכה להיות שונה
עדיף תמיד משקפיים ורודות על פני שחורות

בהצלחה

ל"אני" =את גדולהאנונימי (פותח)
היה שווה להכנס לפורום ולו רק כדי לקרוא את דבריך ואת שאר האנשים המחזקים ( כמו עדי)
מזדהה מאדאנונימי (פותח)
אני ב"ה נשואה היום אך הייתי במצב דומה לשלך.
נכון שלא הייתי ב ת 30 כשהתחתנתי אבל כבר הייתי אחרי הרבה דיטים ואחרי כמעט ארוסין.
לאחר המקרה הנ"ל הייתי מאד שבורה בכתי המון כמובן והייתי מצוברחת אך לאחר זמןמה בראיה לאחור ראיתי שבאמת זה לא היה הזיווג שלי רק כשאתה בתוך זה אתה מסונוור ואתה לא רואה זאת.
גם אחרי מקרה זה עוד יצאתי עם הרבה בחורים וכל פגישה סחטה אותה נפשית.
הגתי למצב של יאוש מוחלט ואז החלטתי להתפלל בכוונה להקב"ה ולבקש שישלח לי בזמן שהוא חושב שזה מתאים לי את זיווגי המתאים לי.
ב"ה לאחר מס' חודשים פגשתי את בעלי.
מה שאני רוצה להגיד זה שבאמת יש מצבים שאת חושבת שזהוא אני ישאר רווקה לנצח את נכנסת ליאוש עמוק ומה שבא לך זה רק לבכות בלי סוף.
אך הדבר החשוב הוא לצאת מהמצב הזה (לאחר שבכינו) ולהמשיך להתפלל להקב"ה ולנסות למצוא את זיווגנו בכל דרך שנראית לנו( למשל :שדכנים-אני לא ואה בזה כל פסול כי אנחנו חיים בחברה לא מעורבת אז באמת קשה לנו להכיר מישהוא, ותחשבי על כך שגםאם חברה שלך מציעה לך משהוא זה גם שידוך....)
שנשמע בעז"ה בשורות טובות בקרוב אמן .
חזקי ואמצי.
נמאס לי לגור אצל ההורים אבל אני לא יודע איפה ישאולי1

דירות שותפים לחבר'ה בוגרי ישיבות גבוהות.. מישהו יש המלצה?

למה חשוב לך לגור עם בוגרי ישיבה גבוהה?פשוט אני..

אני לא יודע בדיוק בן כמה אתה ומה אתה עושה בימים אלה,

אבל בגדול בדירת שותפים אתה לא מחפש אהבה גדולה וחיבור נשמות, אלא אנשים סבבה ולא בלתי נסבלים...

אם במקרה הם יהפכו להיות חברים שלך, זה בונוס נחמד אבל לא חובה.

אני מחפש משהו שכן יתן כיוון יותר חברותיאולי1
בקרית משה אני יודעת על כמה דירותברוקוליאחרונה
"עלה נעלה וירשנו אתה כי יכול נוכל לה"יהודי שואף לטוב

קיבלת הצעה, נשמע מעולה. בירורים, כמה דברים טובים. באמת, מעניין לפגוש את זו שכל הטוב הזה מסופר עליה. מעריך אותה עוד לפני היכרות ראשונית. טלפון, וואלה, היא בראש טוב, זורמת עם המקום שתמצא, לא מתוך ביישנות אלא מתוך בגרות וכבוד. כיף.

השקעת. מצאת מקום, מזג אויר שיבש, התאמצת ומצאת מקום אחר, קרוב לה אבל לא בין החברות. מקום נוח בלי חשש ייחוד. נסעת שעה. היה נהדר.

איכשהו היא הצליחה לפתוח שיחה זורמת בלי היכרות בסיסית, רק אחרי שעה היא ביקשה לשמוע פרטים בסיסיים, כי היא באמת לא שמעה כלום. פשוט דיברתם. וזה לא כי סתם קשקשתם. גם, אבל גם היה דייט 'עיון'. תחושות, מניעים, הגדרות חדשות שגילית על עצמך, והיא הצליחה לנתב אותך אליהן בטוב טעם ודעת. היא גם שיתפה וסיפרה. היא באמת מעניינת, ומוציאה ממך את המיטב. הרגשת אמיתי וחופשי.

אחרי שעתיים היא אומרת שהיא צריכה להתחיל לזוז. היא לא מתחמקת, יש לה לו"ז, דיברתם על זה כבר. פשוט לא שמת לב שעברו שעתיים. איך עברו? היה כ"כ כיף, הזמן עבר מהר. לא חותכים מיד. מתחילים להתקפל וממשיכים בשיחה עד הרכב. נפרדים לשלום ומסכמים לדבר בבוקר למחרת.

בדרך עוצר בצד. מחשבות. היה כיף. ממש. אף פעם לא היה לך ככה. היא מעניינת. עושה רשימה. מה מסקרן אותך, מה עוד רוצה לשאול אותה, מה עוד רוצה לשמוע או לשתף. מה אפשר לשפר בהתנהלות, איזה מקום יתאים לפגישה שנקבע מחר בטלפון. להגיע מוכן.

מגיע. חבר טוב מתעניין. משתף בשמחה.

אחרי שעה הודעה. מחילה שזה בהודעה, יש עיסוקים. לא מתאים לי. תודה.

מה עכשיו. איך מתקדמים.

אבל זו היא.

איך רודפים.

קודם כל לעזוב. נגיב עוד כמה שעות. נעכל ונחשוב.

הודעה קצרה. תודה על המאמץ, אם יש משהו להעיר או להאיר אשמח.

נהנתי מההשקעה, היה מקום מעולה. היה כיף. יכולת להיות יותר מתעניין.

את צודקת. אני רגיל להיות בעמדה של מדובב. פתאום שיחה פעילה. זה כיף, הייתי קצת בשוק, בעמדה של מספק תשובות. האמת שגם כתבתי לעצמי כבר בדרך אחרי שנפרדנו.

מעריכה מאד. לא מתאים לי.

מקבל. תודה על הכל.

אבל איך ממשיכים?

לילה קשה. קצר מאד.

למחרת, השדכן, דמות מוערכת, קרוב משפחה שלה, פונה ואומר שדיבר איתו, לדעתו לא הצגתי את עצמי נכון. מדברים קצת. נשמע שהיא נתפסה על נקודה לא מהותית. חבל.

לא מבקש. הוא אומר בעצמו שהוא לא מתייאש.

עוד יום שהיא בראש. עוד לילה. הרי הוא מטפל בזה. זה יכול לחזור.

למחרת הוא אומר שהוא מרים ידיים.

להרים גם?

אבל זו היא!

מישהו שואל אם פנוי.

לא יודע.

אני פנוי?

אין מישהי שטוענת בעלות..

אבל אני ממש לא פנוי.

שבוע שהיא מפריעה בתפילות ובלימוד. בעשייה יש קצת מנוחה ממנה. משתדל לסלק אותה, לפעמים גם מצליח. ואני לא בטוח שאני רוצה בכלל לסלק. להפנים כבר. היה ונגמר. מה נגמר? מי נגמר. אני.

הצעה אחרת. נשמע טוב, באה מ3 כיוונים במקביל, בלי תיאום. דמויות שמכירות אותי.

בירורים, שוב, נשמע מעולה.

אבל אני פנוי?

בסדר, ננסה. אין הרבה חשק, קשה לחשוב על להיפגש ככה. אבל חייב להמשיך.

באסה. היא לא רוצה.

מזל. היא לא רוצה.

הצעה נוספת. בירורים. שומע דברים טובים. אבל הכל טפל. איך אפשר להתחיל ככה? בינתיים לא.

וזו רק פגישה אחת. מה עוברים אנשים.

ירחם ה'.

"אמר רבי יונתן היוצר הזה אינו בודק קנקנים מרועעים, שאינו מקיש עליהם אחת עד שהיא פוקעת, ומה הוא בודק קנקנים יפים, שאפלו הוא מקיש עליו כמה פעמים אינו נשבר, כך אין הקדוש ברוך הוא מנסה אלא את הצדיקים" (בראשית רבה לד, ב)

"עלה נעלה וירשנו אתה כי יכול נוכל לה"

וואו. איזה דבר זהנקדימון

הכתיבה מכניסה אותנו ממש פנימה.

אין לי עצות טובות לתת, אבל מזדהה

אבל שלא תהיה טעות - היא עושה נכון.מי האיש? הח"ח!

וצריך שתקבל שהיא עושה נכון. ובהגיע הרגע, והוא יגיע, גם אתה כך תעשה וזה נכון.
איבחת גרזן. מכה אחת. מאצ'טה. בלי נקיפות המצפון המיותרות. וזה הנכון.

מסכים, זה כואב מאודארץ השוקולד

אבל אם צד אחד חושב שנכון להיפרד אז כנראה נכון להיפרד וצריך להיות ברור שנפרדים.

אפשר לקחת תקופה לחשוב בנושא גם, אבל כאשר מחליטים להיפרד הפרידה ברורה.

כואב מאודאנימה

אבל בלתי נמנע

איפה שיש סיכוי יש סיכון, וכשפותחים את הלב לאהבה נכנסים למצב פגיע.

בעזרת ה' הזמן יעבור והכאב ישכח והמסע שלך ימשיך למקומות חדשים וטובים.

לא חושבת שלזה התכוונת, אבל המסר העיקרי שאני לוקחת ממה שכתבת זה שתמיד עדיף לשקף את הרגשות והכוונות שלי ולא לטייח בחביבות. אם לא נחמד לי לא להיות נחמדה וזורמת במיוחד

בזמן האחרון קרה לי יותר מידי, היום הייתה לי הברקהintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך ט' בסיוון תשפ"ו 2:38

אבל אני כנראה לא אתעמק בה מספיק עד שבת.

אבל אני אשלח לך הודעה בפרטי מעניין אותי לשמוע אותך על הנושא.

בינתיים, כמה חכם ותורני אתה לדעתך?

17 כזה, קצת לפה קצת לשם.יהודי שואף לטובאחרונה
לבבות נשבריםש.א.צ

בס"ד

לבבות נשברים, חלומות מתנפצים, אותיות פורחות באוויר

דיבורים, סיפורים, קשרים עמוקים, מתנפצים כגלים על הסלעים המשוננים.

דמיונות, הרפתקאות, חוויות משותפות הולכות לאיבוד. 

גלגלים מפונצ'רים, מפרשים מרוקנים. חבילות טישו ריקות. לילות לבנים. עיינים אדומות.

תחושת נבגדות. אי אמון באדם. הוצאות כספיות שהלכו סתם. אין עתיד. על העבר עדיף שלא לחשוב.

קרח מכאן ומכאן. אבוד. אין תקוות. לא הועילו הפשרות.

כל ההדרכות, כל המחשבות, שעות של דיבורים והתיעצויות. האם לא היה כאן משהו אמיתי?
ובאמת כבר חשבתי שמצאתי את בת זוגי! הקרקע כבר הייתה יציבה. הכל היה מוכן. הייתכן שהכל פתאום נגמר? ככה סתם? מדוע? האם אינני טוב? נחיתה קשה על רצפה קרה. הלב מסרב להאמין. כל רגע נראה פתאום נצח נצחים. עדיף כבר לישון לנצח. לא לראות אור יום. להתחפר עמוק בתוך המגנן והמסתור. אולי יום אחד תציץ אלי עוד קרן שמש שתתן  תקווה למציאות קצת אחרת. למקום בו אמון ושלווה נפגשים למקום בו השמחה טבועה בלבבות האנשים. למקום בו אין עוד צער ומכאוב. למקום בו אאמין שיהיה יותר טוב. למקום בו אנשים יפסיקו לספר לשון הרע. ליום בו תגיע כבר

הגאולה.

(נכתב מלבי בעקבות כמה סיפורים של חברים וקרובי משפחה שביטלו אירוסין/התגרשו אחרי כמה חודשים)

שושיאדיתאחרונה

עצוב...

אין דבר שיותר מרחיק אותי שלוחצים עליהפי

רוצה לצאת? אבל למה לא?  תחשבי על זה ! חשבת?

צהריים טובים ערב טוב לילה טוב בוקר טוב די שקט

למה לא ענית לי??  התקשרת, ראית שהתקשרתי?

גם אם הוא יהיה מושלם ברגע שאתה לוחץ אין אותי

אין אני לא עובדת בלוז שלך

שקט כבר

נכון. זה לא חכם.אני:)))))אחרונה
מקומות בירושלים? לקשר מתקדם יחסיתנו, ההוא מהזה

מחפש משהו בירושלים מחר בשעות הבוקר

לא סתם מקום להסתובב, אנחנו כבר בקשר יחסית מתקדם ב"ה

יוצאים כמעט חודשיים

משהו עם קצת יותר תוכן

רעיונות?,

סיור במכון המקדש/מוזיאונים שונים בירושלים/דוידסוןארץ השוקולד
או עיר דוד.

סדנאות יצירה כמו jclay או אחרים.

יש כל מיני תערוכות והרצאות מדי פעם אם אתם בקטע.

תוכן תוכן או פעילות ותוך כדי שיחה?מרגול

יש את כד וחומר בעמק רפאים שאפשר לצבוע קרמיקה

הליכה על החומות בעיר דוד

פיקניק בגן סאקר (תקחו מקפה גן סיפור, הם נותנים גם סל ושמיכה לשבת עליה)

קפה שלווה

או באמת מוזיאונים באיזור העיר העתיקה

אם מתאים לכם- נקבת חזקיהו בעיר העתיקה (מים עד הברכיים/יריכיים, תלוי בגובה שלכם)

אל תגזים. חודש וחצי.יהודי שואף לטוב
עבר עריכה על ידי יהודי שואף לטוב בתאריך ד' בסיוון תשפ"ו 1:56

סתם סתם. באהבה. זוכרים אותך (נו, ההוא מהזה) ושמחים איתך. מקווים שיש גם לנו חלק בזה.

אפשר לקחת אופניים/קורקינט חשמלי מההיכרות העירוניות (די זול) ולחרוש את העיר, להכיר מקומות חדשים ולהיות יחד. אפשר גם להחליט שלא מסתכלים בפלאפון והולכים יחד לאיבוד בעיר.

בכיוון של לימודי/שכלי/רגשי יש שלל מוזיאונים.

באווירה כבידה יותר, עיסוק באידאלים או כאב, בהר הרצל, יד ושם או בבית חולים (אפשר להתנדב במסגרות רפואיות שונות)

אפשר לבחור איזו פינה בעיר (שכונה, פינה בעיר העתיקה) ולעשות עליה תחקיר משותף במשך זמן מסויים, ואז לשבת ולבנות על זה 'הרצאת טד' של 3-5 דקות. מעניין לראות מה כל אחד רואה כחשוב, מה מעניין אותו.

יש מן גן מיוחד, במושבה גרמנית אולינחלת

איני יודעת בדיוק היכן, אבל קראתי על כך. זו גינה יצירתית שתושבי הסביבה הקימו אותה, אם אני לא טועה.

גן חיות אולי?

ההצעות של יהודי שואף לטוב, מאוד מעניינות ומיוחדות. יישר כויח!

מעביר לך משהוש מאוד שימושי שקיבלתי פעםשפוי

אני עושה העתק הדבק בלי לעבור על זה, מקווה שיעזור לך, כל המקומות כאן זה בירושלים, בהצלחה רבה!

ירושלים (עיר הקודש והדייטים):
טיילת מדא, ליד תחנה מרכזית
פארק טדי ומשכנות שאננים, ליד התחנה של הרכבת הקלה של העירייה
המפלצת בקריית יובל בערב
יער ירושלים מתחת להר נוף, יש שולחנות פיקניק
בית קפה 'דרך הגפן' בבית זית הוא ממש יפה וחמוד!
מאחורי תחנת רכבת מלחה יש פארק חמוד ממש
טיילת בית הכרם.נמצאת ליד בגין, מתחת מלון רמדה.יש שם גן יפה עם טיילת  להסתובב, ספסלים ופינות חמד לישיבה יפות וכפיות.המקום במרחק הליכה מהמרכזית. מול הכניסה למלון רמדה, מעבר לכביש לפני הגשר יש ירידה ימינה לתוך שכונת בית הכרם. יורדים אותה-בדרך יש מדרגות, ואחרי פיתול קטן של הדרך יש גן משחקים מצד שמאל נכנסים לתוכו והגעתם.
טיילת בארמון הנציב עם דשא וחרדים וערבים ונוף הורס וסיכוי קטן לפגוש אנשים מוכרים. אוטובוס ישיר מתחנה מרכזית
גן הסוס.גן קטן ברחוב קינג גורג, מרחק הליכה מהרכבת הקלה לכיון ההפוך ממאה שערים. אבל אין הרבה פרטיות
עין לבן
עמק הצבאיים- אפשר להגיע מהרבה כיוונים-צומת פת, גבעת מרדכי וכו'... כייפי שם ממש. שקט, יש מקומות מוצלים עם פופים לשבת עליהם, פתוח רק ביום.
תמול שלשום-בית קפה קטן וחמוד. לא מהדרין. באמצע העיר.
קפה קפה סנטר 1- בחלק האחורי של סנטר 1, יש ספות שוות.
מתחם התחנה. טיילת ארוכה ויפה על פסי הרכבת הישנים. אפשר להגיע איתם עד כמעט מלחה. כייפי שם.
ללכת לכותל
יש גן נחמד, לא מאוד מטופח מאחורי התחנה של הרכבת קלה "שמעון הצדיק." חלק משכונה חרדית.
גן העצמאות
גן הורדים
גן סאקר- מרחק הליכה מתחנה מרכזית
יש ברובע גינה מהממת בקטע מגניב. הולכים מכיוון החורבה לכותל. לפני שיורדים במדרגות (איפה שהאריה) פונים ימינה. הולכים דקה ופונים שמאלה ( רח הגיתית) גינה יפה, באמצע הרובע, ובדכ שקטה באופן מפתיע ביחס למיקום האסטרטי שלה..
מלון רמדה
גן הפעמון
סאם ביגלס:
בייגלים סנדוויץ/ טוסט. אם בקטע של לשבת לאכול.
זה נחמד 25 שח לאדם, טעים והיתרון העיקרי הוא שיש להם קומת גלריה רחבה שאפשר לשבת בשקט, במרכז העיר (דקה הליכה מקצפת במדרחוב).
מצפה איתי: עם רכב. 10 דקות מצומת נחשון. נכנסים לכרמי יוסף, עולים עד הסוף ישר וכשאין יותר ישר לוקחים בכיכר שמאלה ועוצרים במפרץ. תצפית יפה וממש חמודה, עם ספסלים מושקעים כאלה.
גן העצמאות (אם לא אמרו..)
לנסוע ביחד לקבר רחל/חברון
ללכת ביחד לשמח בבית אבות/בית חולים

תעשו ארוחת בוקר ביחדנפשי תערוג

עם גזיה ופק"ל קפה.

אתה יוצא מנקודת ההנחה שהם חובבי קפה …פ.א.
שוקו/תהנפשי תערוג
עצם הבישול יחד יוצר חוויה ושיתוף
הוא דן אותם לכף זכותארץ השוקולד
קמצנות*הפי
איך לאהוב קפה זה קמצנות?ארץ השוקולד
אני צוחקת אבל אין עם מיהפי
אבל לא הבנתי על מה את צוחקתארץ השוקולד

יצא לי פעמים רבות לצאת למסעדות בדייטים שעלו 200-300₪ לשנינו,

יצא לי להכין יחד ארוחת ערב שעלה לשנינו 50₪ בערך.

ההכנה הייתה חוויה מגבשת יותר בהיבטים רבים.

כמובן שגם סדנאות יצירה היו מגבשות יותר ודומות להכנת ארוחה יחד.

כסף לא מהווה פרמטר לקרבה, הוא אמנם נצרך לעיתים אבל בסופו של דבר יצירת הקרבה היא בעשיית דברים יחד ובשיתוף דברים מורכבים.

דווקא להכין זה הכי השקעההפיאחרונה
לא הייתי לוקח את זה בכיוון קמצנותנפשי תערוג

הייתי עם אישתי עשרות רבות/מאות פעמים בבית קפה

ועדיין לשבת על פייקניק של שמיכה על דשא.

להכין שקשוקה/חביתה או אפילו סתם קפה

זה משהו אחר ומיוחד.

משהו שאין לך בבית קפה

בעז"ה שתמצאי את המיועד.

ממליץ לך לנסות.

אבל לבוא בגישה חיובית, לא בגישה שמנסים לחסוך עלייך

ואי זה בדיחההפי
המגדל ירושלים זה במוזיאון מגדל דודהפי
בחור שהמראה של הבחורה מאוד מפריע לוזאת אחותו

אח שלי התייעץ איתי אז אני מתייעצת הלאה.

בוא נגיד שאין לו שפע הצעות ודי נדיר שהוא פוגש בחורות שבאמת מתאימות לו ואז עד שיש מישהי שהוא אומר "בדיוק מה שחיפשתי, והיה דייט זורם וטוב" הוא יכול לפסול בגלל המראה שלה אחרי דייט אחד או שניים.

זה לא שאת כולן הוא פוסל בגלל המראה, כן יש בנות שמוצאות חן בעיניו, אבל זה בהחלט יותר מדי משקל שהוא נותן למראה של הבחורה בדייטים ראשונים בלי באמת לתת צ'אנס להיכרות משמעותית.

מכירים מישהו שיכול לעזור לו קצת לאזן את זה?

וואו את שומרת בספריה או משהו?חתול זמני
מה קובע לדעתך שהוא בררן מדי?זיויקאחרונה
נהנים מ252? ממליצים?פתית שלג

מה יש לכם לומר על התוכן ועל כל הנלווה?

תלוי בן כמה אתהintuscrepidam
אם תריץ את התוכן בספרייה בחודש- חודשיים אז מילא, מעבר לזה לא שווה לדעתי
למה תלוי בגיל?פתית שלג

אני בדיוק רוצה להירשם לקורס הכלכלי הזה שלהם, ואם אוסיף 100 ש"ח יהיה לי מנוי לחצי שנה. מה אתה אומר?

לצעירים זה עשוי להועיל יותר אם אין לך ידע בסיסיintuscrepidam

הרושם שלי היה שהשיעורים חביבים, הם מקנים לך ידע כללי נחמד, אך המטרה העיקרית שלהם היא לגרום לך לרכוש את הקורסים היקרים של המאמן או לגרום לך ללכת לאימון אצלו.

את הקורס הכלכלי אני לא מכיר, אך זה נשמע לי אותו רעיון. אם אין לך ידע בתחום, למה לא, כולה 100 ש"ח, זה כמו לקנות ספר. אם יש לך ידע בתחום אני בספק אם תלמד משהו בקורס כזה. 

עריכה: חיפשתי ולא מצאתי את הקורס שאתה מדבר עליו.

בטח יפרסמו בימים הקרובים..פתית שלגאחרונה

שלחו את זה אחרי הוובינר החינמי-פרסומי האחרון שבעצם היה טעימה מהקורס..

למנף את ההמתנה לחתונה לרווחה כלכלית זה היה החינמי השבוע.

המשך הקורס גם עומד להיות עם קובי רבוח, יובל שוורצמן, ויהונתן שרעבי.

אני לא יודע כמה תוכן יכנס ב5\6 מפגשים, אבל בתחום הזה אני צריך התחזקות דחוף, אז בטוח שגם זה יועיל לי.

איך מתקדמים בעצם?!נו, ההוא מהזה

יוצאים קצת יותר מחודש וחצי, ב"ה הולך מעולה וממש כיף לנו ביחד

אבל

היא מדברת הרבה על זה שכמו שהיא מתחברת בקלות לבנות ככה גם לבנים וזה שאנחנו "חברים" לא אומר כלום וצריך גם לדעת אם זה באמת זה

אז

איך יודעים?!

מה עושים כדי לבדוק שאין פה משהו שהוא לא כמו סתם ישיבה עם חברים?

אשמח לעצות כי אני מרגיש שיש פה גם משהו מעבר וגם אמרתי את זה אבל היא לא בטוחה

תתחילו לשוחח על דברים יותר מהותייםשושיאדית

השקפות, רמה דתית, תוכניות לחיים.

אם אתם ממש באותו ראש זה ידגיש את ההתאמה ביניכם.

אם רואים התאמה ורק חסר החיבור הרגשי, אפשר ללכת לדייט קצת יותר מיוחד, ואז לבדוק איך הייתה ההרגשה.

לדעתי, אין זה.לגיטימי?

אני די בטוחה שלא נוצר מישהו עבורי.

אבל אני מאמינה שיש יותר מאדם אחד איתו אוכל להקים בית.

אני לא מאמינה בקיומו של איזשהו אחד אנונימי שנמצא אי שם בגלובוס ושהוא ואני מנסים לאתר אחד את השני.

אני מאמינה בלבנות קשר עם אדם, ולהפוך אותו להיות האחד המיוחד לי.

לא חושבת שמישהו נוצר בשביל להיות בן הזוג שלי, אלא אנחנו בבחירה הדדית שלנו זה בזו מייעדים את עצמינו זה לזה.

אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות את המאמצים להפוך את מי שאנחנו יוצאים איתו לאדם המיוחד לנו, ליצור איתו את הקשר הפנימי.

להחליט שזה זה, לא שקיים זה אובייקטיבי.

בנוסף, הגיוני שאתה מרגיש משהו כלפיה ושהיא לא מרגישה ככה כלפיך. פער בקשר.

איך אתה רואה את ההבדל בין קשר זוגי לבין קשר חברי?

לדעתי, קשר זוגי מכיל בתוכו גם קשר חברי, אבל מה מייחד את סוג הקשר הזה לעומת אחרים?

ואולי כדאי גם לשאול אותה למה היא מצפה? 

מה אפשר לעשות?

הנה קישור למאמר שמצאתי - לא קראתי, אבל אולי יהיה רלוונטי: איך להעמיק את הקשר? - אש התורה - אתר עם חכמת חיים

עוד משהו שאפשר להעמיק איתו את הקשר - משחקי זוגיות, אפשר להלוות דרך: עמוד הבית | משחקים זוגיות

ואולי אפילו ללכת לייעוץ זוגי ביחד. יכול להיות שתקבלו כלים ומבט שיעזרו לכם.

בהצלחה!

אין דבר כזה באמת זה, סתם דמיון מדיסניintuscrepidamאחרונה

חוץ מזה למה דבר טוב בין חברים בישיבה זה דבר של מה בכך לדעתך?

אולי יעניין אותך