מזועזעת קשות...קומפית

איך הגענו למצב כזה נוראי שבנות דתיות[!!!]שגרות בדירות שכורות בעודן רווקות, ומארחות בלילה בחורים [הבחורים ישנים אצלם לא פחות ולא יותר!]???

מה קורה??

איך הידרדרנו כל כך?

אני לא ממציאה[לצערי], זה מידע ממקור ראשון על כמה וכמה דירות כאלה.

עצוב לי מאד

עצוב לשמוע-\לק''י\
מי יודע כמה צרות העם שלנו חוטף מכל כיוון אפשרי?

אנשים תתעוררו!
אולי תדונו לכף זכות ולא לכף חובה??????אנונימי (פותח)
למה כוונתך"\לק''י\
את מי לדון לכף זכות?
לא דנתי אף אחד לכף חובה. רק כתבתי שצריכים לפקוח את העיניים ולשים לב- כי מי יודע לאן זה עלול להידרדר.
וזה לא נקרא לדון לכף חובה.
"אנשים תתעוררו!"פלפלתי
למי בדיוק מופנית הקריאה הזאת? לנו? גולשי ערוץ 7?
קצת מצחיקה הראיה הזאת..
את בעצמך כותבתנשארת חסויה
שהן רק ישנות ולא יותר, אז מה הלחץ? לפחות הן גיבורות שהן לא נופלות.
הבהרה חשובה!נשארת חסויה
בקשר להודעה הקודמת שלי, לא התכוונתי שזה בסדר, רק שיש לצערנו מקרים יותר גרועים של צניעות ונפילות.
לא, התכוונתי שאיני יודעת מה הם עושים או לאקומפית
עושים יחד, וזה ברור שיכול להוביל לנפילות.
זה לא בסדר מבחינת הבנות וזה לא בסדר מבחינת הבנים.
ומצטערת, אני לא מצליחה ללמד זכות על דבר כזה. יש מספיק בחורים שגרים בדירות שכורות ואם איזה בן צריך מקום לינה אז הוא יכול למצוא דירה כזו של בנים.
ההתארחות הזו לצערי הרב לא נובעת מחוסר ברירה אלא מתוך עניין ורצון.
חבל מאד
בעברמשה
כשתכננתי להתארח איפשהו, היתה מישהי שהציע לי להתארח ב...

דירת שרות.

כמובן שויתרתי על כל העסק.
כל הכבוד שלא הגעת למצב כזהקומפית
אולי הוא הציע לךאנונימי (פותח)
להתארח בדירת שירות ריקה ואתה פירשת את זה באופן שונה?

בעקרון, אם תופסים בנות שרות שמכניסים בנים לדירה, די מעיפים אותה מהתקן.

קומפית, אין לי מושג מה שמעת ואיפה שמעת, אבל.. לא יודעת, אולי הדברים צריכים בידקה אמיתית, לא משמיעה גרידא.
לא בדיוק מעיפים אותה מהתקןאני..
כלומר, זה מה שאומרים, מזהירים, מאיימים. אבל בעצם כשאני חושבת על זה, לדירת שירות שלי, אחת הבנות הכניסה פעם בן( לא הייתי שם, ואם הייתי שם, סביר להניח שלא הייתי מלשינה עליה או משהו מעין זה, אבל בטח הייתי אומרת לה שאני לא מסכימה.) בכל אופן, היא הכניסה בן, ומישהי סיפרה את זה לרכזת, והרכזת אמרה לי שעקרונית עד שהיא לא הולכת לשיחה עם אחת שאחראית על המחוז או משהו כזה, היא לא חוזרת לשרות. אז היא הלכה לשיחה איתה, והחתימו אותה שם על איזה משהו כנראה, והיא חזרה אחרי יומיים שלוש בחזרה לשרות. ככה שהם לא בדיוק מעיפים כנראה, בסופו של דבר.
הדברים שכתבתי באו מבדיקה אמיתיתקומפית
אין לי שום אינטרס סתם "ללכלך" על אף אדם מישראל.
לצערי הדברים הם אמת לאמיתה.
למען הסר ספק, וכדי שלא יאמרו שאני באמת מכפישמשה
ההצעה דיברה על חדר נעול על מנעול ובריח, בעוד המארחות בדירה.

ובכל זאת - ראיתי בזה טעם לפגם...
הו לא רק טעם לפגם, אלא פגם גמור וחמור.אני..
למה, כל אחד הוא גדול עולם, כל אחד יכול להגיד- חפיף, "נכפייה ליצרין"?!

(נו, מי מזהה מאיפה לקוח הציטוט הנ"ל?(: )

השאלה היא כלליתקשלש
שעלתה כבר הרבה פעמים בעבר
ככל שהגיל עולה
והבן\בת זוג מסרב להגיע
אז הרמה הדתית יורדת
כלומר ההלכה נעשית גמישה יותר וכל מיני דברים בעבר
שלא הייתה מעז לעשות אתה כבר מוכן אליהם

וזו עובדה !

רצ"ב קישורים בנידון
מפורום אחר
(שם גם הבעתי את דעתי תחת השם "קשור לשרשור" שקשל"ש זה קיצור שלו)

http://www.kipa.co.il/community/show.asp?messageid=3485299
אני בכלל לא מזדעזע זה ברוראנונימי (פותח)
שזה יקרה בנים ובנות שמגיעים לגילים כאלה הם חייבים להביא את כל האנרגיות והכוחות שלהם לידי מימוש כמובן שנישואין וחתונה זה המצב הבריא והתקין שאפשר לממש את זה, אבל שזה לא קורה לצערנו הרב אנשים פשוט קורסים ומרגישים צורך לפרוק הכל... לפי דעתי הפתרון הוא פשוט,צריך יותר מודעות עצמית צריך שכל אחד יכר את עצמו יותר ויבדוק איפה הוא חלש ואיפה הוא חזק יותר וללכת לבתי מדרש וללמוד המון אמונה ב ה ללמוד על המידות שלנו צריך לזכור שהיצרים שיש לנו זה דבר חיובי זה הכוחות הכי גדולים שהקבה נטע בתוכנו זה מה שמאפשר את המשך הדורות הבאים ולכן צריך לדעת להשתמש בהם נכון
זה נראה הגיונימשה
הזמן עושה את שלו בסך הכל.
לא הבנתי מה אתה אומר כאן..אני..
בגלל החנק שהציבור שלנו חונק את הנוער איןאנונימי (פותח)
מפגשים בין בנים לבנות יש תנועות נוער נפרדות בסופו של ג=דבר הופכים את הבנות למשהו מיני ומסוכן ושאנשים גדלים הם פתאום מגלים שזה לא קח אז הם מורדים בקיצור הציבור שלנו צריך לפתוח את עצמו לעולם להיות יותר טבעי
מזדעזעת!!! קומפית תגובות כמו שלך מזכירות לי את  אנונימי (פותח)
העולם החרדי שמפחד מכל דבר שקורה די תתחילי להשתחרר מהפחד אנשים מגלים עולם חדש שיש בו המון חופש זה עולם בריא לא מסתגר כמו העולם הדתי ולא מפחד משינויים זה לא שאני מצדיק את מה שהם עושים פשוט אני לא נתקף חרדות ופחדים כמו שחבריך מפחדים מכל נפילה או מכל משבר...זה טוב שאנשים נופלים ככה הם מכירים את עצמם יותר הם פחות מרגישים חנוקים ורק מתוך זה הם בסוף יחזרו להיות דתים בריאים עובדים את ה באמת מתוך רוחב נפשי מתוך חיבור לעולם גדול ולא מצומצם...
אוי ואבוי.אני..
תגיד, אתה רואה מה שאתה כותב?

נפילות הן לגיטמיות לחלוטין, וקורה שנופלים, ו"שבע יפול צדיק וקם"- אפילו הצדיק צדיק בזכות אותן 7 נפילות שאם יודעים לקום מהם נכון, זוכים לעלות מדרגה ועוד אחת.

אבל סליחה? להרשות לעצמך ליפול מלכתחילה? שאני אשזכיר לך מה קורה למי שאומר "אחטא ואשוב?"

לא, זה לא הולך ככה. נפילות הן לגיטמיות, כל עוד אתה יודע שאתה מבחינתך, משתדל לעבוד את השם יתברך, בצורה הכי מקסימלית, הכי ראויה, שאתה משתדלת *שלא* ליפול, שלא לסטות מדרך הישר. ואם נפלת, אז קורה, ולא צריך להתאייש, וזה לגיטמי, רק תקום ותמשיך הלאה.
אבל מלכתחילה להגיד לעצמך שאסור לפחד מנפילות וממשברים אז אני אלך ואנסה את עצמי בכל מיני ניסיונות וארשה לעצמי לנסות כל מיני דברים אסורים מלכתחילה? תגיד, אתה שומע מה אתה אומר? ( או יותר נכון- אתה רואה מה אתה כותב?!?)

הפחד הזה, הוא מעולה! הפחד הזה נובע מיראת שמיים אמיתית!! מי שהוא ירא ה' באמת, מתמודד עם הנסיונות שהשם יתברך נותן לו, ונופל לפעמים, בשקט, וקם וממשיך. הוא לא מוסיף ע עצמו עוד כל מיני נסיונות, רק כדי להרגיש שהוא מתחספס כביכות בהתמודדות העם העולם החומרי השקרי והגס, הוא לא מתייחס אל הנפילות מלכתחילה כדבר רצוי וראוי ולכן הולך ומחפש איפה הוא רק יכול להפיל את עצמו.

דיברתי על זה שאנחנו הופכים להיות רובוטיםאנונימי (פותח)
מכונות שכחנו שצריך להיות טבעים!! שזה עיקר היהדות להיות אנשים חושבים שלא סתם עושים דברים בלי לחשוב נראה לי שמשתלטת על החברה הדתית רוח של כפיתיות חוסר חשיבה לדוג, כל כך מפחיד אותנו לדבר על החטאים של גדולי הדור כי אם חס וחלילה הם חטאו אז מה יהיה גוואלד!! צריך לזכור שיש עולם יש יצרים יש חטאים וזה חלק מהעולם כמובן שלא צריך להיכנס לזה ובכוונה לחטוא, אבל ברור שנחטא וניפול זה העולם ככה הקבה ברא את העולם האדם הראשון חטא העולם נברא מתוך נפילות ככה הקבה חקק במציאות
נכון.אני..
אבל זה לא אומר שעצם הידיעה שאנחנו לא נוכל שלא ליפול אי פעם, אמורה לספק לעצמנו לגיטמציה לחשוף את עצמנו בכוונה תחילה לכל מיני מצבים שמאוד קשה שלא לחטוא בהם בלשון המעטה.
אתה מבין?

אני חושבת שלהפך, צריך להוסיף קדושה. כי ברור שנופלים, החטא עצמו מוטבע במציאות, והרב זצ"ל כותב שאנחנו לא צריכים להיות מושלמים, כי רק הקב"ה מושלם, אבל אנחנו צריכים להשתלם, להשלים את עצמנו, להתעלות, להשתכלל, להתקדם כל זמן שאנו חיים. ולהמנע כמה שיותר מנפילות, לעשות השתדלות עצומה שלא ליפול, ואם זה קורה, אז לא לשקוע אלא לקום מחדש. אבל מלכתחילה,לעשות את מיטב השתדלותנו, שלא לסור מדרך הישר, ולא להגיד לעצמנו- נו סבבה,מימלא בסוף חוטאים, אז בואו נתפרע.

והנפילות שמימלא קיימות, רק אמורות לענ"ד לגרום לנו להוסיף עוד ועוד קדושה, כדי לצמצם כמה שיותר את היקף הנפילות שלנו.

אני בכלל לא מבינה על מה הזעזועסמדוש
הרי זה ברור שדברים כאלה קורים.אצלי בדירה הייתה מישהי שהכניסה בנים כל הזמן לדירה. זה לא מתאים ולא ראוי. אמנם היא הייתה הולכת עם חצאיות ונקראת דתיה אבל בעיני היא לא הייתה. וגם כל הבנות הנ"ל שקוראות לעצמן דתיות הן לא בדיוק דתיות, כי מה שבעצם עושה אותך דתי זה שאתה עובד את ה וככה לא עובדים אותו.
אם את שואלת אותי, אני חושבת שכל העיניין הזה של השירות לאומי והדירות שירות מצריך חשיבה חוזרת. בעיני אלו בנות צעירות שלא יודעות מימינם ומשמאלם. שמים אותם בדירת שירות כל אחת מביאה אייתה את המטען שלה וזה רוב לא מניב פירות יפים.
אני עשיתי לצערי ולשימחתי שירות בתא הייתה לי דירה שלא נהגתי לישון בה הרבה. הבנות שם היו לא דתיות בלשון המעטה. הייתה לנו טלוויזיה הן היו הולכות למועדונים מכניסות בנים וכו. מה אפשר להגיד שזה לא בסדר שהן עושות את זה כי הם דתיות מי בידוק מפקח על זה??? הרכזת?? שהיא בעצמה לא מייצגת דת בשבילי (שלה בעצמה יש טלוויזיה בבית והיא ללא כיסוי ראש)
זאת לא צורה. הציבור הלאומי צריך להתעורר ולשאול את עצמו איפה אני מחלל שם שמיים ואיפה אני מקדש.
אז נכון אני מסכימה שזה עדיף מכלום ועדיף שבנות ילכו לשירות לאומי במקום שילכו לצבא כי זה איסור הלכתי של ממש.
אבל אין זה אומר בעיני שהבת שאכן הלכה יש לה בסיס מספיק דתי כדי לייצג דת.
אם את שואלת אותי, אני הייתי בונה את זה אחרת, קודם מדרשה אחכ שירות. צריך לזכור שאצל הבנים קימת אופציה כזאת ואצלנו לא.
זאת בעיה ובגלל אנשים כמוך שאומרים ושופטים בנות שבכלל אין להם רצון להיות דתיות אלה הם עושות זאת כי זה הזרם, וכולם עושים זאת וזה גם מסלול יותר קצר יותר פשוט עם יותר הטבות ולחפש בהם שמץ של דת. ועוד לצפות מהם שלא יכניסו בנים זה הרי כ"כ טיבעי להם לעשות זאת. הם לא רואים בכך פסול.
אני אישית יודעת על מלא בנות חילוניות ממש שהלכו לשירות כי הן רצו חיים קלים. עצוב לא? גם זה קורה. כי אז מה שקורה את שולחת את הפרח שלך ילדה צדיקה שהעיניים שלה עוד לא פתוחות ואולי אפילו גידלת אותה בלי טלוויזיה ומה שקורה זה שהיא מתקלקלת. אז תגידי היא כבר גדולה. אני לא מסכימה.
הציבור צריך לעשות תשובה. לעשות הפרדה בין הבנות הדתיות לבין ה"מסרתיות" לבין החילוניות. כל זאת על מנת למנוע חילול ה.
אני למדתי על הבשר שלי, שאדם יכול להראות הכי דתי שבעולם. אבל הכל חיצוני. לבוש חיצוניות מסגרת שאתה נמצא בה (ואפילו ישיבה) לא עושה עלי רושם בכלל. העיקר זה האדם עצמו. האישיות שלו המעשים והרצונות שלו תכלס בשטח.
לפי מה שאת מתארתאנונימי (פותח)
הבעיה היא כך:אם בת מגיע לשרות לאומי ומתקלקלת או בן שהולך לצבא ומתקלקל הבעיה היא שלא חינכו אותו טוב כלומר החינוך היה חיצוני רק הכניסו לה\ם דברים לראש ולא נתנו להם לחשוב לבד לא נתנו להם מספיק חופש מחשבתי ועוד סיבה לפי דעתי שכל הזמן החינוך מתרכז בכמה החילונים והתרבות שלהם דפוקה ואז מה קורה
חברה הולכים לצבא ופתאום רואים שהחילונים הם גם בני אדם
ויש דברים טובים גם אצל החילונים או בת שהתחנכה בישוב שכולם דוסים יוצאת מהחחממה שלה ופוגשת בנוטת אחרות והיא לא יודעת איך לאכול את זה וזה מוביל לפיצוץ..
לכן לפי דעתי צריך לחנך לפתיחות מחשבתית להיפתח לעולם הגדול בלי לפחד ועל תגידו לי שזה יבלבל אותם אני סומך על הנוער שהוא יכול ומסוגל להכיל מורכביות מה שלא נחנך אותם עכשו הם יקבלו במסגרות אחרות בצורות פחות טובות..
זה לא ממש מה שהתכוונתי להגידסמדוש
להיפך אני חושבת שיש יותר מידי פתיחות.
אני עובדת עם חילונים ואני אוהבת אותם אני לא מרגישה שאני נופלת ממש כי יצרתי לעצמי סטיגמה של דוסית, אבל אני יודעת בתוך תוכי שהז משפיע עלייך פה ושם. אבל אני חושבת שאני בתור בחורה בת 23 ששאלה את הרב שלה ועשתה כמה חושבים עם עצמה יודעת שהקידוש שם שמיים שיהיה שם גדול יותר מהחילול. בת שהולכת לשירות לאומי לא עושה שום חשובים בעיני. היא פוגשת חברה בזמן שהיא לא מוכנה. שאין לה דעות משלה. שאין לה אופי. אין לה מחשבה על ללהיות דתית או לא או עד כמה זה חשוב.
אם אתה שואל אותי. החינוך היום הוא לקוי ביותר.
נרהא לי שיש מגמת עליה נכון לעכשיו בקרב הצעירים שמתחתנים.
הדור של ההורים לא ידע לחנך.
וכמובן שיש יוצאים מהכלל.
ואתה צודק זה מוביל לפיצוץ, אבל תשאל את עצמך למה? כי אין לה מענה בשירות. יש לה אורייתא שמעיקה עליה פעם בשבוע. והיא לא רוצה לדרוש בה' בכלל. זה לא מטרד עבורה בכלל!! בעיה בעיה. אבל הבעיה היותר גדולה כמו שציינתי זה כשבת כן רוצה, אך האופי שלה הוא עדיין חלש והיא נגררת, אחרי אחת שמחפשת רק הנאות לטווח קצר.
מה שאתה מציע מסוכן מאוד בעיני. כדי שאדם יוכל לתרום הוא חייב לבנות את עצמו. ולהיות בטוח במה שהוא תורם.ובעצמו. ללהפוך להיות בנאדם עם עקרונות.
אבל לא דיברתי על  בנות בגיל של שירות לאומיקומפית
לא שזה בסדר, ממש ממש לא, אבל בעיקרון דיברתי על בנות סטודנטיות, כלומר גיל יותר מתקדם, שהראש צריך להיות כבר יותר על הקרקע ויותר מיושב ולדעת מבחינה דתית מה מותר, ראוי וצריך לעשות ומה ממש אסור.
אז הפוך הפוךקשלש
אם ראית מה שכתבתי לפני
מתאם הרמה הדתית יורד ככל שהגיל עולה
אז זה בדיוק הוכחה למה שאמרתי

גם אם נניח שאתה צודק,קומפיתאחרונה
[ויש מצב שאתה צודק אבל, לא במאה אחוז כי אני מכירה מספיק רווקים מבוגרים יחסית והרמה הדתית שלהם לא השתנתה לרעה בגלל רווקותם],בכל אופן, גם אם אתה צודק, שהמצב הדתי של החברה שלנו יורד עם הגיל--
זה לא אומר שאין לי שום סיבה להיות מזועזעת מזה. מה לעשות,אותי זה מזעזע ועצוב לי. הייתי רוצה לדעת כשאני באה לשדך חברה שמבחינתי [כי אני לא יודעת עליה הכל]מגדירה עצמה דתיה ולבושה כמו דתיה, אז הייתי רוצה לדעת שזה אכן כך, ולא שהיא "עובדת" על כולם. מצטערת שאני כותבת את הדברים הללו אבל זה ממש כואב לי לפחות וחבל לי שהרבה פה מקבלים את זה כאילו זה דבר לגיטימי ומובן.
מה הפידבק שאתם נותנים בפגישות ראשונות?advfb

בפגישה ראשונה, וגם שניה שלישית עדיין לא מכירים והקשר יכול מהר מאוד לרדת.

לכן באופן אישי אני נמנע מלהביע תחשות בצורה מפורשת.

לדוגמא אמירה בסוף הדייט כמו - "היה לי כיף המפגש איתך, תודה " זאת תגובה שהייתי נמנע ממנה בשלושת דייטים הראשונים.

לכאורה זאת יכולה להיות תגובה הכי טבעית ויכול להרים ולבנות אמון וקרבה אבל.. מה עם נגלה עוד מעט שזה לא מתאים אחרי זמן קצר? הנפילה תהיה פתאומית יותר.. לכן אני מעדיף לבנות בצורה הדרגתית את הקשר ולא לדלג שלבים.

מצד שני, כמובן שאני אשדר גם בלי מילים או בצורה עקיפה את התחושה הטובה שלי ושאני מעוניין להמשיך, 

נגיד לומר בסוף הדייט - "תהני בהמשך הערב בבית קפה עם החברות" - נגיד במשפט הזה, אני הראתי שאכפת לי ממנה, שאני זוכר את מה שהיא אומרת לי וזה חשוב לי וסוג של גם נותן לה תחושה שאני איתה למרות שסיימנו את הפגישה. קיצר, אני מראה לה שאני בעניין, בלי לומר את זה במפורש. ככה אני פחות מפעיל לחץ ופחות יוצר ציפיות אבל נשאר בתוך המשחק ;)

אחרי שעושים שיחת "יחסנו לאן" ושמענו כל אחד מה אנחנו חושבים על הקשר אז ארגיש יותר בנוח ושיותר שייך לומר דברים יותר אישיים. מה דעתכם? 

כמה תגובות אפשרויות למה שכתבתי -

א. נשמע מעניין, אבל אתה חפרן

ב. וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים

ג. אמת מוחלטת, איישם את זה בכל הדייטים שיהיו לי

ד. למה ככה? תן לעצמך להפגע גם

מוזמנים גם לעוד תגובות מקוריות ;)

אני מסכימה עם הרעיוןאני:)))))אחרונה

אני רק לא חושבת שזה משפט שמקרב יותר מדי. אני יכולה שיהיה לי כיף אם מישהו גם אם אני מבינה שאנחנו לא מתאימים,אז למה לא לפרגן?

בפגישה ראשונה אני מסכימה כי זה ממש רק המפגש הראשוני, אבל אם ממשיכים ל2 ו3 וכו' לדעתי כדאי להגיד. 

בחור אמר לי את זה בפגישה ראשונה היה לי קצת לא נעים כי אני הבנתי שאנחנו לא מתאימים וזה יעצר פה אבל עדיין אמרתי לו שגם לי היה כיף כי זה לא שקר, והוא אחלה בן אדם.

נזכרתי במשהו מדהים שחוויתי בזוגיות מסויימת ששכחתיראומה1

נזכרתי בתחושה שהבחור מקבל אותי כמו שאני, העניק לי מרחב בטוח להיות מי שאני ותמך בבחירות ובהחלטות שלי.

יכלתי להרגיש משוחררת, להרגיש ילדה שם..

בדברים הכי קטנים. אני כזאת בחיים אבל בזוגיות זה קיבל זרקור.

למשל כשטיילנו בטבע אז הורדתי נעליים ורקדתי כזה בעדינות, כשנסענו ברכב בחורף ציירתי לבבות על אדן החלון.. זה יצא ממני בטבעיות והוא פשוט חייך אליי בנועם.

זה לא התאים בגלל דברים אחרים אבל אני נוצרת זיכרונות חיוביים ומדייקת לי לקשר האמיתי שלי מה חשוב לי להרגיש שם וזו אחת הנקודות המהותיות

מדהיםadvfbאחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלד

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

עם השנים למדתי לעצור את הדייט ולא למרוח סתםראומה1

למה? כי אני לא רוצה לסבול וסתם למשוך ולאשלות אותו.

כנ"ל בסוף הדייט אם הלא שלי ברור לי אני חותכת בסוף הערב.

איך הבחור קיבל את זה?פתית שלגאחרונה
התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולדאחרונה

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה
וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

ממה שתיארתadvfb

רק ע"י היכרות מוקדמת עם השדכן (ולא כרטיס או ראיון) הרגשת תחושות הצלחה.

הגיוני מאוד שרגע שיש היכרות מוקדמת אז הסיכויים להצלחה ביחס לשידוך קופצים.

אני על עצמי חוויתי קשרים וקיבלתי הצעות יחסית מתאימות גם משדכנית וואטסאפ מסויימת וגם מעוד אנשים שזיהו אותי רק על ידי כרטיס.

תפסת אותי בשאלה שזרקת לחלל האוויר - 

"באיזה סולם מודדים את המידות שלי ושל המיועד? אין לי מושג"

בעיני, המשפט הזה יכול לבטא חוסר אמון בשיטת הכרטיסים.

צריך לשים על השולחן את כל החסרונות של שיטת הכרטיסים.

אך צריך לשים לב לאיך הכי נכון ויעיל להשתמש בה.

כרטיס טוב זה כרטיס שמעביר מסרים ייחודיים בצורה כמה שיותר פשוטה ומובנת.

כרטיס טוב רומז על דברים שיכולים לעניין את מי שאני רוצה למשוך אלי.

צריך לגעת בנק' או בדוגמא שהיא גם אומרת משהו משמעותי וגם מובנת, זה לא תמיד פשוט.

ולכן - כן, בכרטיס טוב אפשר להבין לפחות רמיזות למידות של אדם. אם הוא שקט או דומיננטי, רגוע או מלא בעשייה, עד כמה הדת מעניינת אותו ואיך וכו'

האם אני עכשיו יודע את המידות שלו? ממש לא. אך יש לי לפחות רמז לכך.

וכן, אני מאוד מאוד בעד לברר.

הבירור נותן למשהו יותר "אנושי" על האדם.

שאני שומע מישהי מספרת על חברה שלה מה היא חושבת עליה ונותנת דוגמאות ומביעה רגש אני קצת יותר בונה סיפור של הדמות. ואז אני שואל את עצמי - זה מדבר אלי?

להפגש עם מישהי בלי לשמוע בכלל ורק לקרוא פרטים נשמע לי קצת תלוש..

בגדול, לא נראה שכדאי להכליל ולכן להגיע למסקנה שיטחית שאומרת - שדכנים OUT חברים IN. להיפך, צריך להבחין בין שדכן לשדכן ובין סטיואציות בתוך האינטרקציה עם אותו שדכן.

אתן דוגמא, מיזם שגרירים בלב הוא מיזם יחסית אפקטיבי לדעתי והוא עובד בכרטיסים. עכשיו הכל שם מאוד תלוי ב"שגריר" של הבחור/ה ולכן בשביל בחור ספציפי המיזם יכול להיות מאוד אפקטיבי אבל בחור אחר שנמצא אצל "שגריר" אחד המיזם יכול להיות מאוד לא אפקטיבי. האם אפשר להכליל במקרה אחד או במקרה אחר הכללה על המיזם והפקטיביות שלו? חד משמעית לא.

ככה גם בכללי בשדכנים - 

צריך קודם כל לבחון את השדכן. אני מקבל ממנו רושם שאכפת לו? שהוא מחוייב לתפקיד שלו? אם כן - מעולה. אם לא - ביי.

אחרי זה - מה הוא דורש ממני? מה האינטרקציה מולו דורשת ממני? האם יש בינינו תיאום ציפיות מסויים? - אני מוכן לזה - מעולה. אם לא - אז לא.

גם האדם מול עצמו יוצר תיאום ציפיות בריא שמותאם למציאות (שלפעמים לא נעימה ולא הכי חיובית) ואז גם פחות חווה אכזבות ושחיקה ביחס לזה.

אף פעם לא נתקלתי בשדכן שקיבל כסף כי אף פעם לא עסקתי בתחום הזה לעומק אבל היום יש הרבה "סמי-שדכנים". בזה יותר יצא לי להפגש. בדרך כלל שדכני ישיבות ושדכניות וואטסאפ יהיו תחת ההגדרה הזאת.

אדרבה - כל יוזמה בתחום השידוכים שנעשת בטוב טעם - היא מבורכת מאוד מאוד.

אך לא כדאי לשלול בעיני יוזמה כזו או אחרת בגלל שיש לה חסרונות מסויימים אלא פשוט להיות מודע אליהם ולראות אם אפשר להתגבר עליהם.

אולי יעניין אותך