לרושלמית,באמת!!תודה..
אני לא לומד לא את זה ולא את זה, אני פשוט לומד תורה, בישיבה,הרבה עבודה על המידות והרבה לימוד על הנפש,תאמיני לי שהפסכולוגיה שיש בתורה היא הרבה יותר אמיתית, שלימה,ומעשית. וגם הספרות..
לאני12345, אני חושב שכל אחד חייב גם את הקשר הרגשי וגם את הקשר הגשמי!!א"א בלי שניהם, נכון שאולי בנות 'צריכות' יותר את הקשר הרגשי ובנים יותר את הקשר המעשי,הגשמי, אבל בסופו של דבר מי שיוותר על אחד מהם פשוט יפול..
וברור שאם גבר חושב שהוא יצליח לפתור את עצמו ע"י זה שהוא יתעסק רק בדברים הגשמיים, מהר מאוד הם ישברו..
אבל מה לעשות שלפעמים לא 'מרגישים' לא אהבה, לא קרבה, אז חייבים לעשות מעשים,מצווה,אולי קצת חיצונית,שלא באה,ישירות ממך,כי כמו שלימד אותנו בעל ספר 'חובת הלבבות',אחרי המעשים נמשכים הלבבות.. המעשה שאנחנו עושים משפיע לנו על הנפש,כמו שהרמבם אומר שכשאדם רוצה לקנות מידה מסוימת בנפש, לד"ג לא להיות קמצן, שיתן הרבה פעמים צדקה, למרות שלא כ"כ בא לו, ואז לאט לאט זה ישפיע לו על הנפש והוא יפסיק להיות קמצן,ואז כבר הוא ירצה לתת צדקה, מעצמו..
ונכון שזה קשה להכריח את עצמיך לעשות דברים, זה קשה במיוחד לנשים ואולי,אולי, אולי, אני אגיד בזהירות שיכול להיות שבגלל זה הם פטורות ממצות מסוימות..(צריך לבדוק את זה, ברור שגם אם כן , זה לא הסיבה היחידה)
הרגש הוא לא יציב, הוא כמו סערה בים, השכל הוא יציב,הוא קבוע,כל יום אני מברך לפני שאני אוכל, גם אם אני מרגיש וגם אם לא, ואין מה לעשות, לרגש יש תקופות שפל!!זה ברור!!לפני החתונה חושבים שזהו אנחנו אוהבים לעולמים, ובחיים לא תפסיק האהבה ולא תבוא שום אכזבה ותמיד נהיה מאושרים(את יכולה להסתכל בפורום של הנוער מה שנשמה ישראלית כתבה, זה פורסם בעולם קטן,זה הקטן גדול יהיה ויהיה קצת מאוכזב, כשיתבדה..) אבל הרגש,הוא בא והולך לפעמים בא לנו כל כך להתפלל, ולפעמים..
ולכן, חיבים את המעשים, הגשמיים,הקטנים, כי הם פותחים את הלב,ולמרות שממש אין לנו כח,אם נעשה אותם,בשכל, בלי שנרצה ונרגיש,זה יעורר את הרגש, ואז הוא שוב יפורץ ויעלה..עד לפעם הבאה..