אשמח אם תצליחו להרגיע אותי!!!!!!!!!!!!קשקשנית

שלום לכולם

אשמח אם תצליחו להרגיע אותי

אני קוראת את השאלות וההתלבטויות שעולות פה

וזה פשוט מפחיד אותי זה לא נותן חשק להתחתן

קודם אני שומעת על כאלה שקשה להם למצא את הזווג אח"כ אחת עם דכאון לפני לידה

עוד אחת עם דכאון אחרי לידה

ואחד לא מסתדר עם אשתו  היא בוכה והוא לא מבין הוא צועק והיא לא מבינה....

זה נשמע שכל העולם צריך טיפול (מינימום) אז נו... למה להתחתן?

את יכולה להרגע אני12345
זה הרבה יותר גרוע אח"כ
ועכשיואני12345
על אמת:
פה מביאים רק תדברים הלא טובים. אבל בכל בית יש תמיד את הכל. לא? אף פעם לא כעסת על אבאמא? אף פעם לא כעסת על אח או אחות? איך הרגשת אחרי שיושבו ההדורים?
ככה זה בנישואין. לא כל היום מתנשקים, (סליחה על הדוגריות. בא לי פשוט לעצבן פה כמה מנהלים.)
עועסים, רבים ואח"כ מתנשקים.
חחח!
אלו החיים!
*התכוונתי ל-*כועסיםאני12345
נו, מה את מצפה...אנונימי (פותח)
שיכתבו בפורום כמה הכל טוב ומקסים... מה שמעלים בפורום זה בד"כ את הבעיות ולא את כל מה שכן טוב.
גם קשה לראות את תחיית המתים באופק..מה ידידות
בס'ד

אז מה?
נפסיק לחיות מהפחד למות?

יש בעיות,יש קשיים.

בעיניי אחת התרופות למכות הללו- הדחקה=)

ואם יש משהו שיכול להצליח בטיפול-ללכת על זה..

תני חיוך,הכל לטובה

בשורות משמחות
לקשקשניתאנונימי (פותח)
אני חושב שאת זה אפשר לעבור..אם לומדים איך להתמודד עם זה אז אפשר להירגע ולא לילחץ יותר מדיי.
לכאורה התשןבה היא פשוטהאליהועיני
כי זה מצוה אמנם זה ציווי בעיקר לגבירם אבל נראה לי ואני לא בטח בזה, שיש בזה ציווי גם לנשים (וגם אם לא יותר משהאיש רוצה לישא האשה רוצה להנשא)

תכלס' עם כל הקשיים שיש בזה אנו לא מעדיפים להשאר לבד כל החיים שלנו

עוד דבר פעם חשבתי לעצמי כמה החיים שלנו היו משעממים אם לא היו לנו קשיים הכל הי כזה יבש ובנאלי נכון שקשה אבל אחרי שעוברים את הקשיים אד ם יכול ומר לעצמו ואיי כמ הלמדתי והפקתי מכל זה וכמה זה קידם אותי אפי' בדברים הכי נוראים שיכולים להיות

חצי הכוס המלאה תזכור תמיד!!!
זה מה שמשגע אותי. (בהדגשה-אני לא יורדת עליך ח"ו!)אני12345
שכל החיים מלמדים אותנו שזה מצווה. הכל מצווה. למה לעשות את זה-מצווה. עכשיו כ"כ לא בא לי להיות נחמדה-תהיי נחמדה. זו מצווה.
אצלינו הדתיים יש קודם כל את "המצווה". אח"כ יש מקום לרגש.
ואני חושבת שזו הטעות שלנו. וזה מה שבא מסדר הפוך ומביא את כל התסבוכות ואת כל הבלבולים אח"כ.
תראו חילוני. הוא עושה הרבה דברים כמוכם בדיוק ואם לא יותר. רק שהוא לא קורא לזה מצווה.
משמע- בחיים שלנו צריך הרבה ללמוד קודם על עצמינו . תוך כדי זה להוסיף מצוות.
אבל מה שאתה כותב פה, אני הבנתי מזה שלא משנה מה נרגיש-אם בא לי בכלל להתחתן או לא-זו מצווה וזהו.
אני, בתוך אדם שלא מסתדר הרבה עם שכל ,לא אצליח ככה להתחתן.
שלום וברכהאליהועיני
סליחה אבל אם אדם מסתכל על הנישואים רק בתור קשיים, ולא על משהו אחר חוץ מזה (כמו ילדים חמודים ומתוקים שצוחקים וממלאים את הבית מלא שמחה ואורה, ושיש להם חיוך כזה נפלא שאי אפשר בלעדיו, ועל בעל שנותן ועוזר ותומך ורק מחפש כל הזמן איך לשמח את אשתו) אז באמת אין סיבה להתחתן.

נראה לי שכל השאלה האת נובעת מהדמיון שלנו מה זה להתחתן, ונראה שאותו דמיון נובע מהמצב רוח שלנו באותו רגע נתון אם אנו מלאי שמחה ממילא אנו גם נדמיין את זה וזה גם מה שנרצה, אבל אם ח"ו אנו מדוכאים וכו' כל ביטויים הכי לא טובים שישי זה גם מה שנדמיין ח"ו ולכן נראה את זה ככה.
ומה אני עם זהאני12345
שאני אוהבת לשיר וכך בעצם האישיות שלי הכי אמיתי, אבל אני לא יכולה לשיר ליד בן, וכל השיחה איתו צריכה להיות רק שכלית? איך אני יכולה להתחבר רגשית למשהו שבעצם אני אמורה לאהוב אותו ואהבה מתבטאת אצלי בדברים רגשיים ש"הצניעות" עצרה לי אותם?
*תיקון כותרת:מה אני עושה עם זהאני12345
וזה בשביל להרגיז את צבי ברש-שוטר הצניעות. אני12345
טנגו תורנות

ביצוע: להקת פיקוד מרכז
מילים: יוסי גמזו
לחן: עממי

תורנות בבסיס
בקבוקים של עסיס
וטרנזיסטור קטן
פה מגיש את הטנגו
ואל תתפלא
אם באור לא מלא
או-טו-טו המורל כבר עולה.

את השמירות חלקו בינינו חלק חלק
ולא ינום סמל תורן ולא יישן
אבל אנחנו כאן שומרות על הגחלת
בצריף השק"ם החבוב והישן.

שלוש שעות נרביץ כמה פטרולים
ונערוך ספירונת-מלאי לכוכבים
אבל עד אז בין "לטקיסים" ו"רוקנרולים"
נרביץ פה טנגו טוב כזה שאוהבים.

תורנות בבסיס ...

בקורס צניחה אני לומד במלוא ה"טראנס" פה
להיות בין ארץ ושחקים תלוי כשק
אבל הערב בינתיים יש לי "שאנס" פה
להיאחז ילדה במשהו מוצק.

ולי קצינת מיון אמרה לפני יומיים
שאם מד"סית מתכייף לי כאן להיות
את צריכה לקחת את עצמך קצת בידיים
ואם כבר, אז כבר בידיים גבריות.

תורנות בבסיס ...

בתור מם-כף למדתי התמצאות בשטח
אגוף משמאל ומימין - אוייש, - מה קרה? (כלום)
אבל בטנגו טוב כזה אני לפתע
מוצא סוף סוף מה זאת דבקות במטרה.

בטירונות הייתי סתם סמינריסטית
שמרחפת לה בענני פיוט
וחולמנית קצת ורומנטית וסופיסטית
אבל כיום את כבר צמודה אל המציאות.

תורנות בבסיס...

אני קשָר וממונה על כל הרשת
ושמי הוא מוטק'ה, מה הוא שמך?
שמי רות. -עבור! -אולי תפסיק להתקשר?!
זה כבר לא קשר ! -אז מה זה? -פלונטר!
טוב, טעות שלי, חזור.

אני חובשת! -באמת? אם כך, הלב כאן
מצריך טיפול. -אה, נו, נראה...
יותר חזק!
הי, נו, מספיק עם נשיקות, מה אתה חושב פה?
אני לא חושב, זה מקצועי, אני נשק!

תורנות בבסיס...

*תנו חיוך
וזה מוקדש לכל מי שנפגשת עם משהו מגוייסאני12345
(או שזה הפורום ללא מתגייסים......??)

יש לי אהוב בסיירת חרוב

ביצוע: להקת פיקוד מרכז
מילים: חיים חפר
לחן: יאיר רוזנבלום

ביום הראשון כשקבענו פגישה,
הלך הוא לבדוק את דרכי הגישה,
של איזשהו מעבר בירדן,
בבוקר חזר מנומנם וישן.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

בקיא בכל כלי וכל קוטר,
וטס כבר בכל הליקופטר.
מכיר את השטח, כל סלע, כל גיא,
אך איזה בחור נהדר, בחיי.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

שני ושלישי הוא היה בסיור,
זה סוד ועל כן לא נרחיב בדיבור.
רק זאת שמרוב אהבת ציון,
תפס הוא הרבה אשמים בשומרון.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

חוצה הוא מדבר וגם מים.
ועט על אוייביו משמיים,
אוכל כמו סוס, ושותה כמו גמל.
אבל איזה פלא, יורד במשקל.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

ביום רביעי, חמישי הוא עסוק,
אינני יודעת במה בדיוק,
אבל כנראה שהיה בפשיטה,
לפי האבק והבוץ במיטה.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

כשלי הוא נשבע "אחכה לך",
מרדף יש ליד ים המלח.
וככה יוצאת נשמתי אחריו,
ליבי במזרח כשהוא במארב.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

ביום השישי האחרון הוא אמר.
שמאה אחוז יש לו חופש מחר.
השאיר לי פיתקה "מותק תכף אשוב",
לקח לו שבוע, אך מה זה חשוב.

יש לי אהוב בסיירת חרוב.

וכך אנו יוצאים כבר שנה בקרוב.

יש לי אהוב בסיירת חרוב

ועוד משהו בשביל לפרוק עולאני12345
השיר על הארץ

ביצוע: נורית גלרון
מילים: יהושע סובול
לחן: יוני רכטר

בואו נשיר את השיר המטורף של הארץ
בואו נשיר את השיר הצהוב של החול
יחפנים מתהלכים לאורכה ולרוחבה של הארץ
ועושים איתה אהבה, אנשים פורקי עול.

איפה הארץ ההיא, שקראו לה קטנטונת?
איפה אותה אהבה מגוללת בחול?
אנרכיסטים הולכים בדרכים, לעורם רק כותונת
ובוערת אש בראשם ששורפת הכל?

תנו לי לשוב אל אותה הפינה הנידחת
איפה אותם החיים עם שמחת הפשטות
תנו לי מילים עזובות, מנגינה נשכחת,
להוציא מבין הקוצים, קרעים של ילדות.

תנו לי לשיר את השיר החולה, הקודח
מאוהב וזרוק אמיתי בלי זהות וזכויות
תנו לי לחזור בדרכים החולות אהבה לירח
שוב לחזור ללכת יחף על שברי זכוכיות.

הצניעותאנונימי (פותח)
כל הכבוד שעל אף הקושי שלך את ממשיכה לנהוג כך.
למעשה הצניעות "מגבילה" אותך בפני אחרים, אך לא בפני בעלך. וביטויי אהבתך הינם דבר טוב וחשוב לחיות את חיי הנישואין ביניכם (לכשתתחתני) , ואי שימוש בביטויי האהבה האלו לפני כן יוצרים כמיהה וגעגוע לתקופה שלאחר הנישואין ולימים המותרים שבהם בכל פעם מחדש, איני חושבת שצריך להסתכל על טיעון זה כסיבה לעשייה זו על אף היותה אמיתית, אך חשוב לראות זאת ולהבין לעומק את ההשלכות. הראיה בחיים בכלל ובחיי הנישואין בפרט צריכה להיות של שמחה, לא בגלל חובת השמחה, או מצוות השמחה, אלא דברי התורה בנושא זה הינם הנחייה בעבורנו לחיים טובים ושלווים, מעין טיפ של ההורים לילדיהם מתוך היכרותם את החיים, לא מתוך ציווים כלפינו, כך גם יש לראות את הצו הא-לוקי, על אף שישנן השלכות מעשיות להיותו צו. בהצלחה.
היום ר"ח ניסן, אני מאחלת לך שתרגישי גם בנושא זה את היציאה מעבדות לחרות- חרות הנפש שכן עבדים בגוף נשארנו גם לאחר היציאה..
לא דיברתי על קשר גופני, אם זה מה שעלה לך בראשאני12345
דברתי על התנהגות רגילה ליד בנים, שלפי דתיים זה לא צנוע, כי אני משוחררת מדי. זה אומר שאני לא יכולה לשיר, לקפוץ ולהשתולל איך שבא לי. אלא להיות זכוכית חרסינה ,פורצלן מחוצ'קן עם גינוני טקס.

ואני לא זקוקה ל"כל הכבוד" של אף אחד. אם אני לא ככהאני12345
-אז לא כל הכבוד לי?
ולא בא לי לקשר חירות לחודש ניסן.אני12345
לפעמים ההיצמדות הזו לכתובים ולפרשנויות מעיקה עליי.
כל הבעסהאייל!
נכון את לא יכולה לעשות כל מה שאת רוצה, וגם בנים לא יכולים לעשות כל מה שהם רוצים ליד בנות( נכון שלהם 'מותר' הרבה יותר) אבל
ככזה החיים..
נכון מבעס?
זה בסדר, מותר להתבעס, יש עוד הרבה דברים שרציתי לעשות בחיים ולא יכולתי, אבל זוהי דרכינו, ושוב לא בגלל שאנחנו "דתיים"( ותמחקי את המושג המעוות הזה מהלקסיקון) אלא בגלל שבנפש שלנו זה לא דבר טוב, גם אם קשה לנו להבין. את יודעת שיצר המין זה היצר הכי חזק שקיים, יצר החיים! ואת מוזמנת להסתכל במקומות שלא שומרים על הצניעות, על הראיה הפנימית, אלא מתרכזים בראיה החיצונית, וזה לא נראה כ"כ טוב, אז את אולי מבינה למה לא לשחות מעורב ואת מבינה שזה לא בריא לנפש שלנו, אז שתדעי שגם לעשות 'שטויות' ליד בנים ובמיוחד לשיר זה לא טוב! זה גורם לקשר, בין שני הצדדים, קשר שבעצם אמור להיות רק אם אדם אחד!כל היופי של האישה והקול היפה ומה שלא יהיה הכל נועד בשביל המשפחה, בשביל החיבור הזה של שני אנשים שונים, אני אישית מזדעזע כשאני רואה חברים שלי שלא נשואים, מדברים עם הנשים של החברים שלהם בצורה של צחוקים ושטויות. כן יש נשים שהקשר שלהם עם הבעל הוא לא כ"כ שלם כי פה ושם הם צוחקים עם ההוא , ומשתובבים עם השכנים, וגם מטיילים פה ושם עם אנשים זרים. וחס וחלילה אני לא אומר שמגיעים לדברים "נוראיים"
מסכימה. אני12345
ברור לי שלא אצחק ככה ליד נשואים וגם אני לא מסוגלת להתנהג ככה. אבל אני כן מרגישה שיש איזה שחרור ונינוחות שזורמת אצל כאלה ש"רגילים" לדבר עם בן, מאשר אצל מי שזה פחות זורם אצלו.
אני לא רוצה לשיר ליד בנים אחרים, למרות שליד משפחה שלי כן הייתי רוצה, אבל גם את זה אני לא עושה.
אני רוצה לנהוג כך עם זה שארגיש שדי נחמד לי ושאם אני רוצה לחשוב על משהו שיכול לקדם..(לא שיש עכשיו משהו, אוקיי? זה בתאורייה) כ"כ יתאים לי להתקדם בדרך כזו.
אני מרגישה שזה יכול לגלות את האופי שלי האמיתי. וגם שלו. בא להתלהב כמו שאני מרגישה, אבל אני מחניקה. זה גורם לי לכזו עצירות שאני מרגישה שלפעמים "מותר" להעלים עיין קצת ממהלכה. רגע, וזה שבחור נפגש עם בחורה אחרי שנים שאמרו לו לא להביט בה? הרי גם בעצם המפגש איתה הוא עוהר קצת על איסור. פעם זכור לי משהו כזה מאיזה סעיף בחוברת "אישות ומשפחה" שלמדתי בתיכון.
יש לי חברה דוסית רוחנית עם חוכמה גדולה בתורה ועם תפילות כאלה, שנראה שכל עם ישראל רק צריך לצפות בה בשידור חי כדי להבין מה זו תפילה. והיא יצאה עם בנים לטיולים ונכנסה איתם למסלולים עם מים ואולי בגלל שנראה כמו בן זה לא עשה משהו למשהו. אבל עובדה שאחרי שהיא שנתה את החשיבה שלה שלטייל רק עם בנות כי זה לא צנוע ושהיא מרשה לעצמה לשיר לידם, כי הרגשה שהם כמו אחים לידה, אז היא התחתנה. עם בחור ההיפך ההפוך ממנה. לפחות כלפי חוץ.
מה תאמר על זה?
דווקא בגלל שאנחנו מחניקים את הטבעיות וחושבים עלאני12345
היצר הזה כאילו אוי ואבוי אם ארגיש משהו , אז זה עוד יותר רוצה לצאת.
יאלל'ה, לא מתחתנים רק בשביל הקטע המיני, חבר'ה וסליחה על הבוטות.
אם נוריד את זה מהמחשבה, נרגיש יותר זורמים בפגישות וכן, נרשה לעצמינו להתנהג איך שבא לנו וגם לזמזם שיר מבלי לחשוש שהעולמות העליונים רועשים.

אבל מה, בגלל שאני כ"כ חוששת מהראש הזה אניאני12345
לא נוהגת ככה. אבל ייתכן שכך אנהג עם מי שייראה לי.
אתם לא חייבים להסכים וייתכן שזה לא לפי ההלכה, אבל אולי ככה אתחתן.
עכשיו טוב לך?סמדוש
טוב.אבל חסר. כל העולם הזה הוא חסר.
עלמא דשקרא. אין מה לעשות. פשוט לזרום עם החיים ולהשתדל שיהיו הכי טובים שאנחנו יכולים.
היום להיות רווקה זה אולי נחמד.כי את עוד צעירה ויש לך עוד חברות צעירות לא נשואות. אבל אני מאחלת לך מכל הלב שלא תיהי זקנה רווקה. זה מצב קשה הרבה יותר. לא טוב היות האדם לבדו.
משמע- אדם לפני החתונה הוא בחינת לא טוב.
הלוואי ונזכה להיות טובים.
חומצזה שאני חייבת לציין שכל התחלה היא קשה. ולא נראה לי שרוב הזוגות סובלים.
קשיים יש בכל דבר. אני דווקא רואה את המאושרים יותר. ב"ה.
בהצלחה
זה צורך וזה מצוהeinyeush
שלום
כנראה יש לכולם בעיות בזוגיות וזה כמו כל דבר...
לפעמים יש בעיות בעבודה
לפעמים יש בעיות בבית הספר
לפעמים יש בעיות ברוניות (מתי התפללת פעם אחרונה בכוונה?)
לפעמים יש בעיות חברתיות
ולפעמים יש בעיות בזוגיות.
הפיתרון היא לפתור את הבעיות! ע"י דיבור ע"י לימוד אחד את השני ולפעמים ע"י יעוץ.
להתחתן זה מצווה אבל לא בגלל שהיא מצווה אנחנו מתחתנים אלא בגלל שזה צורך נפשי שהקב"ה הטביע בנו. מצווה היא לגבר בגלל שיש לו נטיה יותר לזלזל בזה ולהתעלם מהצורך שלו לפרות ולרבות ואילו לאשה יש יותר תשוקה ומודעות לצורך הזה שלה (טב למיטב תן דו מלמיטב ארמילו).
פעם הייתי אצל צדיק אחד לקבל ברכה לזווג. שאל אותי למה אני רוצה להתחתן? אמרתי לו שאני רוצה לקיים מצווה לבנות בית נאמן בישראל.
הוא אמר לי כשתפסיק לשקר תמצא את הזווג שלך...הוא היה צודק! כשהגעתי למסכנה שאני רוצה להתחתן כי אני צריך את זה (ללא כל גורם חיצוני) הקב"ה זימן לי את אשתי אהובתי!

נרגעתי אני12345
מילה אחרונהאני12345
זה מרגיע מהבחינה שעכשיו אולי יובן פה לכולנו שהכל עניין של לפתור דברים.
אז אנחנו צריכים למצוא משהו שיהייה פרטנר לפתרון בעיות.
איך אני מגששת ומגלה כזה אחד שאדע שיוכל לעזור ואני לו?
ואני-לו?!
שוב נפלנו.
ואני לא נרגעתיקשקשנית
לסמדושקשקשנית
מי אמר שאני לא זקנה?
בת כמה את תזכירי לי?סמדוש
בכל מקרה 30 זה לא זקנה.
בכלל הרעיוןסמדוש
לדעתי הוא תיקון העולם.וקירבה אלל ה.
תיקון העולם זה מצד זה, שכאשר אתה נשוי למישהו אחר אתה מגלה כמה בעיות יש בך. כמה קשה לך במידות. ולתקן, עזר כנגדו, הבן זוג מאיר ב"א" את האישיות שלנו.
וקירבה אל ה. מתוך שלמות. האישה יותר רוחנית. מטבעה. והבעל לומד, כי יש לו שכל שמתאים לכך. ( ולא טענתי שאישה לא יכולה ללמוד, תלוי מה. גמרא לא אמונה מצווה גדולה)
שלום ללחוצה,אני..
אני לא מבינה, ע"פ הגישה שלך ניכר שאת שואפת לחיות את החיים שלך על מי מנוחות, בלי שום קשיים, מאבקים, משברים, תסכולים וכו' וכו' ( איך אמר הרב ארי לנדא מהמדרשה שלי- לשבת רגל על רגל מתחת לעץ קוקוס(: ) ובכל אופן, למה זה מרתיע אותך? למה זה מלחיץ ומפחיד אותך?
אני מניחה שרוב בנ"א מבינים שבמהלך החיים נתקלים פה ושם בקשיים כאלו ואחרים.
נו אז? לא נחיה?
לא.
חיים ומתמודדים, ובעיקר לומדים איך להתסכל באופן תמידי על חצי הכוס המלאה כמו שאומרים, על הפן החיובי שבכל דבר ולא על הפן השלילי. יותר נכון, לא להסתכל בעלמא, אלא להתמקד.
נכון, במהלך חיי נישואים נתקלים בקשיים, כמו בכל דבר מהותי שנבנה בעמל ובעבודה. נו ו..? זה לא סותר את האהבה הגדולה שמפתחת ומתעצמת וקיימת.
אז חיפוש אחרי החצי הוא לפעמים קשה ומתיש ומתסכל. נו ו..? אחר כך את תעריכי את בעלך המתוק והמתחשב, כשתמצאי אותו בע"ה, הרבה הרבה יותר.

לסבל בעולם הזה יש מטרה. והשאלה היא איך את בוחרת להתייחס אליו, אם את בוחרת להתייחס אליו כאל איזה משהו מפחיד שמרתיע אותך ומשתק אותך וגורם לך לא לרצות להתקדם ולהשאר תקועה במקום שלך, זאת בעיה שלך, וחבל לך וחבל לעולם.
אבל אם בוחרת להסתכל על הסבל כאמצעי להתקדמות והתפתחות, לתיקון וזיכוך של מידות ונפש- אז אחלה. אין לך מה להבהל, ואני מציעה לך להרגע ולשמוח.
לאניקשקשנית
עכשיו לא קל לי ואני עושה את כל המאמצים (לא חשוב מה )בשביל
לעזור לעצמי ולמצא את הזווג שלי
ולחשוב שאח"כ מצפה לי עוד מסע ...
מעייף לחשוב על זה
הייתי רוצה שלפחות אח"כ יהיה לי יותר קל
מספיקה לי התקופה הלא קלה הנוכחית
ואם אני שומעת כ"כ הרבה בעיות וקשיים שאנשים חווים אחרי החתונה
אז... זה עוד יותר מעייף
כל הפחד הזה עובר לבסוףאליהועיני
של מה יהיה ואיך הכל קשה, לא לדאוג!!!

צריך לדאוג למצב ולא מהמצב!!!!

אם את בחורה טובה עם מידות טובות שעובדת על עצמה אין סיבה שלא תקבלי בעל כזה
יקירתי,אני..
את יודעת מה העניין? שתמיד יהיה צורך בעבודה ובעמל, אבל את יודעת מה? זה לא יגרע ולו במעט מהאושר והשמחה שבמציאת החצי שלך, שבלהיות אדם שלם, שלהקים משפחה, בית של תורה וקדושה ושמחה.
העבודה והקשיים לא יגרעו ולו במעט מהאושר הגדול שבע"ה תזכי לו בקרוב ממש.
אז למה לייאש את עצמך מראש? למה הגישה הפסימית?

קצת אופטימיותאנונימי (פותח)
החתונה וכו עם כל זה שמעייף מביאה הרבה מנוחה לנשמה. אבל צריך לדעת שעבודה רבה לפנינו.אם נתעלם מזה חבל על העסק.זו עבודה עם טעם אחר. לא טעם מריר של ציפייה ולא נודע. זה לא שמי שלא נשוי חייו ריקים אך מי שמחכה ועובד קשה בשביל להתחתן מרגיש ריק ומיואש[לעיתים, כל אחד ועצמו]
האמת כדי להרגיש שלמים ובנחתאחרי החתונה צריך להעריך גם את המקום בו נמצאים לפני החתונה, ללמוד ממה שמתרחש לי בחיים.
אל יאוש!
ובע"ה כולנו נראה ישועות לכלל ולפרט בשמחה, אמונה ואושר.
נישואין זה בניהאנונימי (פותח)
מעייף לבנות מצחיק כל החיים הם יצירה אחת גדולה,
את בוחרת להסתכל על הקשיים, בד"כ בהתחלה למרות הקשיים יש המון המון ריגושים ושמחה בלב,
כן צריך פתאום להתחשב לוותר כל מיני מידות לעבוד עליהן,

אבל למה להסתכל ככה, תסתכלי אני אתחתן יהיה לי את האישלי להשקיע בו לשמוח איתו ללמוד איתו לחיות בנעימים, זה ענין של גישה לחיים ולא נשוי או לא.
נכון שהמסע רק מתחיל בחתונה, אבל לומדים לנסועדבורי
כלומר לומדים מהו אתגר, ולמה הוא בא אלי, ואיך מתמודדים איתו, ומהתמודדות אחת לשניה מתבגרים, צומחים והופכים לאנשים אמיתיים יותר, רגישים יותר, טובים יותר... מתקדמים לקראת התיקון שנשלחנו לעשות בעולם!
בהצלחה!
קשקשנית, כדאי לך מאד להרגעתהל
קודם כל בגלל שאת כעת יכולה "להקדים רפואה למכה" - עם כל התובנות שאפשר ללמוד מכאן ויפה שעה אחת קודם...
זה הטיפ שלי לכל מי שרוצה להיות מאושר - ללמוד לפני כן - להיות מקצוענים בתחום! וזה דורש ה מ ו ן מוטיבציה לעבודה עצמית וקבלת השני (והשוני!).
שנית, כבר אמרו חז"ל ואת יכולה להזדהות -
או חברותא או מיתותא - עדיף להיות ביחד! - כי כשאת לבד את מסוגלת לשקוע בעצבות כזו שבא לך למות...
החיים הם לא פיקניק זה ידוע, אבל גם פיקניק לא כדאי לעשות לבד...
ואת צודקת שכל העולם צריך טיפול כי הרבה אנשים מתחתנים בלי מודעות וחסרים הרבה ידע. דכאון אחרי לידה למשל זה דבר שצריך להתכונן אליו כמו אל הלידה עצמה. גם לטיפול בילדים ולתלות שלהם צריך להתכונן נפשית ולא רק לרכוש עסקת לידה מוצלחת...פשוט לא להיות שטחיים, לחיים יש עומק! אינו דומה מי שצף על המים למי שצולל ומגלה עולם ומלואו.
אולי כדאי, וזאת הצעה לכולם! לפתוח שרשור מעודד על הצדדים היפים יותר בזוגיות ולא רק לעשות רעש מהקשיים. למרות שזה טוב מאד וחיוני לבקש עזרה כשקשה.
בתקווה שתרגעי. הרבה הצלחה.
אז למה..אני12345
כשפעם אמרתי לאיזו שדכנית שצריך אינטליגנציה רגשית כדי להתחתן, היא פסלה את דבריי?
כי היא סוברת אחרת כנראה.אני..
אסור לאדם להרגיש שכל הצדק נמצא אצלו.
אז גם אני צודקת????????????????אני12345
את צודקת למרות שיש הרבה שחיים כנראה אחרת,אנונימי (פותח)
מה שבכל אופן צריך לזכור זה שלא לעולם נשארים צעירים , ולהשאר לבד בלי ילדים ומשפחה בגיל 50 ו60 זה מאד עצוב ובודד. לדעתי דווקא לבחורות שהשעון הביולוגי שלהן לא מפסיק לתקתק, כדאי לזכור זאת. וכיוון שהיצע הבחורים לא עולה עם הגיל יש לקחת את העתיד בחשבון כשבאים לחשוב על יצירת זוגיות גם עם מישהו שלא עונה לגמרי על הציפיות. (לא חלילה שלגמרי לא עונה, אבל להתפשר פה ושם) מה לעשות? אבל זה המצב.
השעון הביולוגי לא מדבר אלי. ואולי משהו יסביר ליאני12345
למה..
אבל מה שבינתיים אני מרגישה זה ש-כן חסר לי אהבה אמיתית. מעבר לזה אין לי ראיה הלאה. ולחשוב עכשיו על לידה, בלי להרגיש את הקשר הנפשי והרגשי שקודם לזה, לא שייך לי עכשיו ולכן אין לי תשוקה כרגע לגדל ילדים. אני מרגישה שזו רק מעמסה ושוב אין לי מקום לעצמי.
וזו כזו ראיה לא נכונה לגרום למשהו להרגיש לרצותאני12345
להתחתן.
לי בכל אופן, זה גורם להרגיש יותר רע.
לגבי קשקשנית- נחכה ונראה מה תגיד.
אכן אף אחד לא יכול לשכנע אותךאנונימי (פותח)
זה ענין שלך אבל קשקשנית נשמעת שרוצה אך חוששת וזה שונה.
לכל מטבע שני צדדים ולראות רקאת השלילי בדבר הטבעי הבריא והאמיתי כ"כשל חיי משפחה זה מגוחך
לא מתאים לך לא בא לך זכותך, אבל להציג בגלל זהאת מוסד המשפחה כשלילי זה אסור כי על זהקיום העולם ועוד ועוד.
איזה שטויות מקושקשותאני12345
זה שאני לא רוצה כרגע, זה לא אומר שאני לא אוהבת ילדים ולא שמחה לראות משפחה עם ילדים ולא מתרחב ליבי לראות שלמות של משפחה!!

אוף. יש דיבורים שמעצבנים אותי.

בואי נגיד שאת (אם ל-5) בן. ואני עכשיו צריכה לשוחחאני12345
איתך לפי שיטתו של אייל ולפי המצב רוח חסר הסבלנות שלי:

אני: אתה כזה מעצבן! מאיפה אתה מסיק מסקנות כאלה? אני אמרתי שככה נראה לי מוסד המשפחה? מדוע הכנסת מילים לפי????????
היה יותר נחמד לי לשמוע שאלות כמו: למה את חושבת ככה וכו'. ולא מיד להסיק מסקנות מבלי לבדוק אותן קודם אם הן אצלי בחשיבההההההההההה!!!!
הא??????????
הא!!!!!!!!

הי לא התכוונתי להרגיז אותךאנונימי (פותח)
אמרת שזו ראיה לא נכונה לגרום למשהו להרגיש לרצות
ואני מסכימה איתך אז למה את כועסת?

לא התכוונתי להכניס מילים לפיך ולא להתערב לך, אני שמחה מאוד לשמוע שבעצם את כן רוצה ורק כרגע לא, ואני מאחלת לך מכל הלב המון בהצלחה.

ובאמת לא התכוונתי ל זלזי בך להיפך כיבדתי את רצונך.- אבל עכשיו הבנתי שזה לארצונך וגם את זה אני מכבדת ומעריכה אותך מאוד
יום טוב.
לזלזי=לזלזלאנונימי (פותח)
אז להתחתן וזהו?קשקשנית
כן. אבל את צריכה לדעתאני..
איך מה שאת מרגישה בקשר לזה, לא הופך את זה אוטומטית ליותר מסובך או יותר קשה.
לא הבנתי מה רצית להגידאני12345
אולי אני לוקחת את כל הענין הזהקשקשנית
בצורה רצינית מידי?
בכל אופן להתחתן זה נראה לי אחריות כבדה....
נכון זו אחריות. אבל מי אמר שלא תעמדי בה?אני12345
בת כמה את, אם אפשר לחטט קצת..?
גדולה...........קשקשנית
יותר מ-32?אני12345
יותר מ-45?אני12345
גם אני גדולהאני12345
תכירי תתאהבי ותתחתני.ilan
לכולם יש צרות פחות או יותר אבל זה חלק מהעניין כי כך לומדים להסתדר ולוותר אחד לשני.
.
יש כאן משהו שמזדהה איתי?קשקשנית
אני מזדהה, גם אני הייתי כמוך.אנונימי (פותח)
ממש לא היה לי חשק להתחתן בגלל שראיתי/שמעתי זוגות שלא ממש מצאו חן בעיני. בסוף החלטתי להתחתן כי אם באופן עקרוני אני רוצה(ואני רוצה) להקים משפחה עדיף בגיל צעיר יותר, כשהמבחר גדול ויש אפשרות לבחור, מאשר בגיל מבוגר יותר שיש יותר צורך ל"התפשר". תראי לדעתי חיים בכלל נתנו לנו כדי להתמודד ולגדול בין אם כרווקים ובין אם כנשואים. כך או כך לא תברחי מהתמודדות.
ההסתכלות בידינו!קוינטה
ההסתכלות בידינו י קוינטה י(אין תגובות) הודעה אחרונה

להתחתן זה מדהים!!!אחד הדברים הכי מדהימים שאדם יכול לעשות לעצמו!!ברור שבכל דבר יש קשיים והתמודדויות כי זה העולם שהקב"ה ברא לנו.באנו לתקן.אבל אנחנו נבחר איך להתמודד בעולם הזה. נבחר אם לראות את השפע והטוב שיורד אלינו או לראות הכל שחור.יש תקופות שרואים שחור אבל חשוב לעלות מהם מהר ולהתאמן בלראות כמה טוב לנו.

יש לנו אבא בשמיים שציוה להתחתן בשבילנו!!!כי זה טוב לנו!הוא רוצה לעשות לנו רק טוב! כל אחד מאיתנו עובר קשיים.כולם.ובכל שלב בחיים.אבל אנחנו צריכים לבחור בהתמודדות ובצמיחה ולא בשקיעה ופחד.

אם יש פחד-אז זה היצר הרע!זה מפחיד להתחתן כי את לא יודעת מה זה.כל דבר שלא עשינו מפחיד.חוסר הידיעה מפחיד.אבל תסמכי קצת עליו, תתפללי אליו שיעזור לך לסלק את הפחד!שיעזור לך להגיע אל המיועד מהר ובקלות ושזה יהיה בחור שהבניה איתו תהיה טובה ומצמיחה.

אדם מביא על עצמו את מה שהוא חושב. אני אדם קצת לחוץ...ועל זה אני עובדת.להתרגל לחשוב דברים טובים. וזה עובד!!!תאמיני לי!

צריך להזהר לא לברוח ולומר שאולי חתונה זה לא טוב כי אני לא מוצאת אותו.חתונה זה הכי טוב ובע"ה הוא יגיע והוא יהיה מדהים ויהיה לך בית יציב ושמח ומלא שמחה וצמיחה!

בהצלחה!!

אני מאוד יכולה להבין אותך. אבל באמת שאני חושבתאני12345
שברגע שתהיי בתהליך חיובי של פגישה, תרצי את זה.
גם אני מפחדת. ונראה לי שזה טבעי. אבל כמו כל העולם שמתחתן, אני מבינה שזה מגיע בתהליכים. אל תקפצי עכשיו למה שיהייה הלאה. תני לעצמך להרגש קשר עכשיוי. אח"כ , כשתרגישי שיש לך משהו רציני, נתחיל לדבר הלאה.
לאני12345אייל!
מצווה..
פעם אחת היה איזה יהודי שהלך ברחוב ופתאום הוא ראה עני והעני ביקש ממנו צדקה היהודי שלנו נכמרו רחמיו והביא לעני סכום כסף. אחרי כמה דקות היהודי חזר ונתן שוב כסף לעני העני שאל אותו:הכל בסדר??? ואז היהודי אמר לו מקודם נתתי לך כסף כי ריחמת עליך, עכשיו אני נותן לך כסף בגלל המצווה.

אז הסיפור הזה מתאר את מה שלא צריך להיות,אנחנו לא מצווים להיות רובוטים, השאיפה היא שהמצוות ישפיעו על הנפש שלנו, אדם שאין לו רצון לתת צדקה ובכל זאת הוא נותן זה טוב מאוד אבל השאיפה היא שהוא יתן ויתן, וכך תיטמע בו התכונה של נדיבות. כשאנחנו אומרים זה מצווה, הכוונה היא ככה ה' רוצה שנתנהג, כי זה באמת התכונה הפנימית שלנו, לזה אנחנו צריכים לשאוף,המצוות בעצם מגלות את הפנימיות שלנו. אם המצווה לאהוב יהודי אחר, זה לא להגיד לו אני אוהב אותך, אלא זה לאהוב אותו באמת!! וכשאני אומר לו שאני אוהב אותו אני בעצם רק מסביר את מה שאני מרגיש. כך זה המצוות, כשאני עושה מצווה אני בעצם אמור לבטא את מה שאני מרגיש, את הפנימיות שלי..
מקווה שהצלחתי להסביר..

למה להתחתן? כלכך קשה?
זה נכון אבל רק דרך הדברים הקשים אנחנו מתקדמים.דווקא ע"י הבעיות מתקרבים! הבעיה היא שבדרך כל אנחנו שומעים רק את הדברים המסובכים, שלא הגיעו לפתרון, וברור שלכל הזוגות יש קשיים, קשיים זה לא אומר שמרביצים אחד לשני וזה גם לא אומר שצועקים אחד על השני או מתרגזי,(למרות שלצערינו זה כן קיים אבל ברור שזה לא האידיאל, אז מה כן האידאל? שיש בעיות,ומדברים עליהם ופותרים אותם, לדו"ג בעיה מספר 1. הוא אוהב לצאת לאכול במסעדה והיא אוהבת לאכול פיצה, לכאורה בעיה,יש ניגוד אבל אז מוצאים איזה שהוא פתרון שמוסכם על שני הצדדים וכולם מרוצים.
בעיה 2 היא משקיעה את הנשמה שלה בשביל הבית, מסדרת, מנקה,מבשלת, והוא מגיע הביתה היא הכינה לו איזה ארוחה מטורפת והוא "לא בא לו" אז הוא מוציא איזה משהו מהמקפיא מלכלך כמה סכינים מזלגות צלחות שופך על הריצפה בטעות איזה משהו וברור שהוא משאיר הכל על השולחן. אשה יוצאת ממצב כזה שבורה ובוכה. הגבר? הוא פשוט לא מבין, הוא עשה את זה 'בטעות' (כידוע הגברים לא ניחנו ברגישות יתרה) אז זה מצב שבאמת מגיעים ממנו למשברים, כשזה חוזר כל יום כל יום, זה שובר את האשה והיא חושבת שהוא לא מבין אותה ושהוא מזלזל בה וכל מה שיש לו להגיד זה שהוא לא מבין על מה היא מדברת,ושהוא כן עוזר(הוא זרק את הזבל שבוע שעבר..), וזה עוד יותר גורם לה לבכות..
ובאמת זה מרחיק!אבל תארי לך שהם פשוט מדברים על זה! פשוט מדברים! היא מסבירה מה מפריע לה,הוא מבין, מקשיב, היא מסבירה שוב הוא מסביר חזרה ומנסים להגיע לפתרונות..

הוא:אני פשוט לא אוהב לאכול פסטה!!
היא:אז למה לא אמרת??
הוא:חשבתי שזה ברור!!
היא:אז מה אתה אוהב?
הוא:אני אוהב אורז
היא:ואתה תאכל אם אני אכין
הוא:ברור!
היא:אז מה מעכשיו אתה מבקש ממני מה להכין לך לאכול וגם אם פתאום אתה מגיע ולא בא לך לאכול אתה אוכל, כי זה ממש פוגע בי.
הוא:טוב, אם זה פוגע בך, אני מסכים לזה.

היא:מפריע לי שאתה לא מנקה את הכלים אחריך מהשולחן ואתה גם לא שוטף כלים.
הוא:אבל אף פעם אין לי זמן, את יודעת שיש לי דף יומי, את הרי יודעת שאין לי זמן אחר ללמוד..
היא:אתה לא יכול לבוא יותר מוקדם מהעבודה?
הוא:לא, הבוס שלי לא יתן לי..
היא:ואם נגיד אתה רק תפנה מהשולחן ואני ארחץ את הכלים, מסכים?
הוא:כן זה לוקח קצת זמן וזה לא יפגע לי בשיעור..
היא:יופי,סיכמנו!

היא:אתה לא שופך יותר אוכל על הרצפה (אתה כבר ילד גדול!!)
הוא:אבל את יודעת שאני אוהב לאכול ותוך כדי לעשות עוד כל מיני דברים ברחבי הבית
היא:אתה תאכל רק מעל השולחן!!!
הוא:טוב..וואם בכל זאת נופל לי אוכל על הרצפה?
היא:אז תיקח מטלית ותנקה!!
הוא:בסדר..

היא:ומה עם הילדים בבוקר לא הגיע הזמן שתעזור לי איתם?
הוא:רגע רגע, על זה נדבר שבוע הבא, תני לי קודם להתאמן על כל מה שסיכמנו היום..

תארי לך איך שניהם מרגישים אחרי זה, כששניהם עכשיו יודעים באמת מה השני רוצה, עכשיו הם הרבה יותא רהתקרבו, כי כל אחד מנסה כמה שיותר לעשות טוב לשני,בשביל שניהם וככה הרבה יותר מתקרבים!!
אז מה שנכון שצריך למצוא משהו\י שיודע להקשיב!!!!!!
זה כל כך נכון!!ט'
אני כ"כ מתרגשת, באמת!אני12345
כי זה מה שאני כ"כ רוצה לצעוק בקול רם בחוצות וזה מה שאני מרגישה שאני כ"כ מנסה ,אבל נופלת כשאני כ"כ משתדלת ולפעמים אני כ"כ רוצה שיהיה משהו שאוהב גם מה שאני!!!!!!!!!!!!
למשל, אני יצא לי להכיר מישהו, לא בפנים, אלא בכתב והוא נשמע כאחד מקשיב, אבל שאלתי אותו איזו שאלה מתמימות והוא ענה פתאום במורה של נעלב, והחזרתי לו תשובה עם הסבר, אבל אני מרגישה שזה מעייף. וגם כשספר שהוא ראש אחר במוסיקה ואני -בכלל בסגנון אחר גם..אני מרגישה שחסר לי ,עם כל האפשרות שיכול להיות שנגיע להקשבה והבנה-חסר לי משהו שארגיש שסוף סוף משהו שכ"כ רציתי כל החיים שמשהו ישיר איתי את השירים שלי-זה לא הוא. ואני לא יודעת אם להפסיק את הקשר הזה או לא.
אבל כתבת כ"כ נכון שבא לי לצעוק את זה בחוצות. שזה לא רק בין בני זוג ,זה בכל!!!!
ט'?????????????????אני12345
אני שמחה.....!!!!!!
שנמשיך לראותך פה...
אהההממממ... ט'
לא הבנתי כלום..,אייל!
מצטער, אבל לא הבנתי מה שכתבת, את יכולה יותר להסביר?..
אוי..ככה זה אצלי כשיש לי כ"כ הרבה מה לאמר....אני12345
נעשה סדר:
1. מה שאמרת אני מחזקת כל מילה!
2. קשה לי באופן פרטי ללכת לפי הכלל הזה, כי זה נותן לי הרגשה שאני לא בכיוון נכון לעצמי, לפי התחושות שלי, אלא לפי השכל. למשל: מה שכתבתי על בחור שאני מכירה, לא ע"י ראייה, אלא ע"י דיבור במכתב, ושהוא נעלב ממשהו שאמרתי ואני-בכלל התכוונתי להיפך-לשאול שאלה נעימה (לדעתי..) ושזה נתן לי הרגשה של ריחוק. וכשהסברתי את עצמי חשבתי לעצמי אם באמת כך זה כל הזמן אמור להיות. וכשדברנו על דברים שכל אחד אוהב והוא אמר שהוא אוהב מוסיקה כל שהיא, הרגשתי שאני לא כזו ומה שחסר לי, זה גם משהו שייהייה שותף לי ולא רק שכל הזמן ארגיש שאני עם יד על הדופק או על השכל, כדי לדעת להקשיב לשני ולזהות מה הוא אוהב. בא לי משהו, שזה מוסיקה אצלי, שנהייה מחוברים בזה, ומה שמפיל אותי ומבלבל, זו התחושה שאולי אני לא חושבת נכון.
מקווה שהבנת ושזה קשור למה שאמרת.. אם לא..סליחה. אני נוהגת לקפוץ מעניין לעניין...
הבנתי בערך..אייל!
את מה שכתבת ב1..
אם הבנתי נכון,אז אני רוצה להגיד לך שזה לא אמור להיות כל הזמן מרדף של לנסות להבין אחד את השני, זה דבר שצריך להיות מובן מאליו אני הרגלתי את עצמי לדבר, לומר לאנשים(במיוחד בנות שאני יוצא איתם..כהכנה לעתיד..) מה מפריע לי, מה טוב לי, פשוט לדעת לדבר, להסביר,לא לחכות שהשני 'יבין לבד' הוא לא אמור להבין לבד אין מה לעשות , זוג זה שני אנשים שונים,עם דעות שונות עם רצונות שונים עם צרכים שונים, הבעיה היא שאנחנו רואים יותר מדי טלוזיה,ובד"כ אנשים כשהם מתחתנים הם פשוט חיים בסרט!!!!!!!! והם חושבים שהם תמיד יבינו אחד את השני והם פשוט יקלטו אחד את השני בלי שהם יצטרכו לדבר וגם אם היא תהיה בסוף העולם והיא תהיה באיזה צרה, מייד אני ארגיש בלי שהיא תגיד מילה. אז בחיים האמיתיים זה לא ככה.
וזה מצוין שזה לא ככה כי אם זה היה ככה היה פשוט מ-ש-ע-מ-ם!!!
מה שכן הוא שחייבים שתהיה מוכנות להקשיב ולשנות, שאם את אומרת למשהו שאת מצטערת, אז הוא באמת צריך לסלוח ולהבין,ולהבין שלא התכוונת, אקיצר, פשוט להקשיב, להבין, ולא סתם, לשמוע..
מקווה שהבנתי מה שכתבת ושעניתי לעניין..
מסכימה ומבינה. זה אומנם לא פותר לי את ההתלבטותאני12345
שלי. אבל זה בסדר. אחשוב על כך עם עצמי.
רק רציתי להוסיף שגם מה שמפריע לי לפעצים, שאנשים ,כדי ליצור קשר עם אחרים, נותנים הרבה דברים גשמיים, כשבעצם השני לא מחפש את זה בכלל. רק תשומת לב עמוקה יכולה לתת המון ולשנות את הכל. אבל לרובינו קשה לתת את זה. כי אנחנו לא יודעים איך. בביה"ס למדו אותנו כמיה וביולוגיה . לא את זה. אז אנחנו צריכים ללמוד את זה עכשיו או תוך כדי נישואין או אצל פסיכולוגים.
ואין לי בעיה עם זה. רק שלא יבואו בתלונות "למה אתם-הרווקים עוד לא מתחתנים???!!! אתם כאלה בררניים שזה נורא. מה עם השעון הביולוגי שלכן, הבנות?!"
כבודקוינטה
אייל!כתבת פשוט יפה!כ"כ אמיתי ונכון.אם אתה עוד לא נשוי אני בטוחה מישהי שתזכה בבעל בריא שמדבר ולא שומר בבטן.
ול-אני12345:
כתבת שהבחור אוהב מוסיקה שונה ממך...
היה לי פעם דיון על זה עם בחור. אני לומדת מוסיקה והוא שאל אם אוכל להפגש עם בחור זייפן. לאדם שלומד מוסיקה השירה היא מאוד בסיסית שלא לדבר על הרצון לשתף ולהתפלסף בתחומי המוסיקה.אמרתי שאני חושבת שזה קצת יפריע אבל יותר חשוב מזה זה שבעלי ידע לכבד משהו שהוא מאוד עיקרי בחיי.
וב"ה התחתנתי עם בעל שאמנם לא מזייף אבל עולם המוסיקה שלי לא ממש מעניין אותו...אבל מה שחשוב הוא שהוא מכבד את האהבות שלי ואני משתדלת לכבד את שלו.הכל מגיע מהכבוד שלנו לשני וההסתכלות החוצה ולא רק פנימה- שזה עבודה לכולנו לכל החיים.
תודה רבהאייל!
קוינטה, תודה רבה, אני מתפלל..
ולאני12345 את ממש צודקת וזה גם ממש קשור למה שהיה קשה לך לגבי המצוות ולמה שעניתי,הדברים הגשמיים מעידים על הדברים הרוחניים, הפנימיים.
מצד אחד, אנחנו חייבים את המעשים הגשמיים,בעל שלא נותן דברים גשמיים לאשתו, יש להם בעיה קשה,אבל ברור הוא שהמעשה הגשמי הוא רק ביטוי למה שמתחולל אצלינו בנפש!! ז"א, אני מרגיש איזשהו משהו רוחני בנפש, נגיד אהבה, ואני רוצה לבטא את זה,להגיד למי שמולי את מה שאני מרגיש אז הדרך היחידה היא ע,י מעשים גשמיים!!! ולכן המתנה הגשמית לא צריכה להיות יקרה, מבחינת כסף, אלא יקרה מבחינת השקעה, אולי מה שמפריע לך זה שבעצם אנשים נותנים דברים גשמיים שלא מבטאים שום דבר רוחני...
ככה זה גם במצוות, המצוות הם מעשיים גשמיים, אבל שמבטאים משהו רוחני..אם משהו לדו"ג יתן סתם קורבן בלי בעצם להתכוון לכפר או משהו כזה, אז הקב"ה יגיד לו "למה לי רוב זבחכם" אני לא צריך את הבשר של הכבש, "כי כל לבבות דורש ה'"
לאיילאני12345
אני רוצה רק לחדד את מה שאמרתי:
לא שאני נגד לתת דברים גשמיים. זה מוסיף ומקרב ולפעמים גם מעיק רק"בואי נדבר על מה שהיה". די. תן חופש! לפעמים מתנה קטנה מבטאת הרבה מעבר למילים וצריך גם את השקט הזה שאומר המון.
אבל-
התכוונתי למצב בו אין איזון בין הדברים. וכשאנשים רגיגל אחד לשני, הם מעדיפים לתת משהו ובכך לפתור את עצמם לשיחה ואז הערך של המתנה יורד או שאפילו יכול לגרום לשני אפילו לתחושת ריחוק או זלזלול ובמקרים קשים לזריקת עגבניות רקובות .
אולי כל אחד צריך להרגיש מה מקשר אותו לשניאני12345
אחד מקשר אותו הקשר הרגשי, אחר לא צריך את זה, אחרים צריכים גם זה וגם דברים דומים ברוח.
כנראה אין לזה תשובה אמריקאית
ככה נראה לי.
אני גם עייפה נורא כבר מהכל, אז סילחה אם אני אומרת שטויות...
נהנתי לקרוא! האם אתה לומד פסיכולוגיה?/ספרות?אנונימי (פותח)
יש לך ממש כשרון! בשניהם! עלה והצלח!
אז מה-אני12345
אני עושה אם אני עושה מצווה ובכלל לא מרגישה את הרגש הזה בפנים והא לי לא לעשות אותה, אבל יש בי קונפליקטים שאם לא אעשה אותה לא אהייה בסדר.
אז אגיד לך מה קורה אצלי..
אני מעדיפה לנהוג לפי הרגש "החילוני "שלי ולעשות מה שאני מרגישה.
למשל..ככה התפילה שלי נראתה היום, למרות שזה ר"ח.
ככה זה. אנחנו יהודים אבל גם בני אדם.
לקשקשנית שלא כל כך מקשקשת...אנונימי (פותח)

אני מאד מבינה את החששות שלך וגם אני הכרתי את אותן ההתלבטויות לא לפני ככ הרבה זמן....
היום אני נשואה עם ילדה ולהגיד לך את האמת :כן יש קשיים וכן יש עליות וירידות כמו בכל דבר טוב .
אבל -

את כבר לא לבד אחרי שאת מתחתנת:לטוב ולרע את כבר לא מתמודדת מול התהומות שהרווקות מביאה על עצמה.לא סתם נאמר "טובים השניים מן האחד" .
את יודעת אין אושר גדול מלהקים משפחה, להרגיש שאת עושה משהו מהחיים שלך, אפילו ערך של דקה לוקחת פרופורציות יותר גדולות כאשר בן אינו עסוק רק בעצמו אלא אל הזולת ואין האהבה יותר גדולה מאשר זאת שאת "חייבת" (ורוצה) לבעלך ולמשפחתך.

חוץ מזה,
יום החתונה הוא אחד ה ימים בחיים אבל תאמיני לי שיום הלידה של אחד מילדיך הוא יום הרבה יותר מדהים, יום ובואת צועדת יחד עם בעלך ונכנסים לרגע עוצמתי ביותר,
ועם קצת תפילות : הריון זה דבר נפלא, לידה לא ככ כואבת, ודיכאון אחרי לידה-מצב נפשי שאפשר להריץ עליו צחוקים ולהאשים בהכל (שכחת את השם של החברה הכי טובה-דיכאון אחרי לידה /את התחצפת לאמא שלך בצורה בוטה -דיכאון אחרי לידה וכו...)

הכל עניין של הסתכלות ואם היום את בן אדם אופטימי -אין סיבה ש"אחרי החתונה זה יעבור"(!) ותמיד תוכלי למצוא פולניות שמתלוננות מכל דבר (לא להיעלב -גם אני פולניה

חודש טוב!
א. זו מצווה ב. לא להיות לבדאנונימי (פותח)
ג. אם באים בגישה של השקעה זה הדבר הכי מקסים בעולם
ד. ועכשיו אין לך קשיים?
קשיים תמיד יש היה ויהיו השאלה איזה קושי יהיה לנו, אין לך קושי של בדידות אין לך רצון למצוא את החצי שלך?

תראי אי אפשר לשכנעלהתחתן זה צריך לנבוע מרצון פנימי שלך ובד""כ הוא טבעי וקיים.

רוצה לשמוע על הדברים היפים? פחות מספרים כי מי מספר כמה כיף לו והוא מאושר? מי שמקטר אותו שומעים.

ב"ה יש הרבה זוגות שנשואים באושר, ואם את רוצה להיות ביניהם את בהחלט צודקת שזקוקים לתקשורת טובה וזהמתחיל עוד לפני הנישואין בללמוד על הצד השני על שונות המחשבה והתפיסה, ממליצה לך מאוד על הספר "גברים ממאדים ונשים מנוגה" - לא בטוח שמאוד תביני הכל אבל זה בהחלט ייתן לך כיוון טוב.

דוווקא נושא הנישואין הרבה יותר
ברור לי מלהביא ילדים, בנישואין יש הדדיות של נתינה וקבלה, בנישואין עם קשה לך יש את בן הזוג שתומך, כרגעהילדים שלי עוד קטנים, אי אפשר לאמר שהם לא נותנים כי הם אכן נותנים המון אהבה אבל זה לא תמיכה וכו' וגם גם כשקשה צריך להמשיך להיות הורים. והנה יש הרבה שרוצות להיות אמא אפיתלו בלי בן זוג והורים עושים המון השתדלויות ומעשים כדי להביא ילדים, גם ילדים זה טרחה והשקעה אבל ככה זה בחיים אדם לעמל יולד ואדם בוחר לעצמו את ההשקעות שלו.

המון בהצלחה.
תודה רבה..אייל!
לרושלמית,באמת!!תודה..
אני לא לומד לא את זה ולא את זה, אני פשוט לומד תורה, בישיבה,הרבה עבודה על המידות והרבה לימוד על הנפש,תאמיני לי שהפסכולוגיה שיש בתורה היא הרבה יותר אמיתית, שלימה,ומעשית. וגם הספרות..

לאני12345, אני חושב שכל אחד חייב גם את הקשר הרגשי וגם את הקשר הגשמי!!א"א בלי שניהם, נכון שאולי בנות 'צריכות' יותר את הקשר הרגשי ובנים יותר את הקשר המעשי,הגשמי, אבל בסופו של דבר מי שיוותר על אחד מהם פשוט יפול..
וברור שאם גבר חושב שהוא יצליח לפתור את עצמו ע"י זה שהוא יתעסק רק בדברים הגשמיים, מהר מאוד הם ישברו..

אבל מה לעשות שלפעמים לא 'מרגישים' לא אהבה, לא קרבה, אז חייבים לעשות מעשים,מצווה,אולי קצת חיצונית,שלא באה,ישירות ממך,כי כמו שלימד אותנו בעל ספר 'חובת הלבבות',אחרי המעשים נמשכים הלבבות.. המעשה שאנחנו עושים משפיע לנו על הנפש,כמו שהרמבם אומר שכשאדם רוצה לקנות מידה מסוימת בנפש, לד"ג לא להיות קמצן, שיתן הרבה פעמים צדקה, למרות שלא כ"כ בא לו, ואז לאט לאט זה ישפיע לו על הנפש והוא יפסיק להיות קמצן,ואז כבר הוא ירצה לתת צדקה, מעצמו..
ונכון שזה קשה להכריח את עצמיך לעשות דברים, זה קשה במיוחד לנשים ואולי,אולי, אולי, אני אגיד בזהירות שיכול להיות שבגלל זה הם פטורות ממצות מסוימות..(צריך לבדוק את זה, ברור שגם אם כן , זה לא הסיבה היחידה)
הרגש הוא לא יציב, הוא כמו סערה בים, השכל הוא יציב,הוא קבוע,כל יום אני מברך לפני שאני אוכל, גם אם אני מרגיש וגם אם לא, ואין מה לעשות, לרגש יש תקופות שפל!!זה ברור!!לפני החתונה חושבים שזהו אנחנו אוהבים לעולמים, ובחיים לא תפסיק האהבה ולא תבוא שום אכזבה ותמיד נהיה מאושרים(את יכולה להסתכל בפורום של הנוער מה שנשמה ישראלית כתבה, זה פורסם בעולם קטן,זה הקטן גדול יהיה ויהיה קצת מאוכזב, כשיתבדה..) אבל הרגש,הוא בא והולך לפעמים בא לנו כל כך להתפלל, ולפעמים..
ולכן, חיבים את המעשים, הגשמיים,הקטנים, כי הם פותחים את הלב,ולמרות שממש אין לנו כח,אם נעשה אותם,בשכל, בלי שנרצה ונרגיש,זה יעורר את הרגש, ואז הוא שוב יפורץ ויעלה..עד לפעם הבאה..
גם אני חושבת כך. רק שאתה אמרת את זה טובאני12345
אולי מה שחשוב לדעת זה המודעות לזה.
טוב..את התפילה של היום לא אתקן עכשיו. אבל אולי מחר יהיה לי יותר מצב רוח יציב להתפלל..
ל'קשקשנית':מזדהה איתך ומעודדת!נישואין זה פשוט כיף!דבורי
וואו כמה שפחדתי פעם...פחדתי שאתאהב ולא יאהבו אותי בחזרה... פחדתי שאתחתן וזמן קצר אחרי זה אפסיק לאהוב... שאגלה שהנישואין האלו לא בשבילי... שאני שונה והאיש הזה כבר לא מתאים לי... שיש מישהו בעולם יותר חתיך\מוכשר\גברי מהאדם שבחרתי לחיות איתו... פחדתי מהאמהות - אם ילדי יהיו דומים לי בילדותי, אז אני בצרות...

והאלוקים עשה לי נס, ממש נס, החזיק בי ממש בעצמו, וחיתן אותי בחסד וברחמים ובשמחה עצומה.

היום אני מרגישה שמי שלא נשוי חי בעולם חסר צבע. הוא מעולם לא ראה את הצבע הזה,ולכן זה לא חסר לו. כמו עידן הטלויזיות בשחור לבן - אף אחד לא ידע מה זו תמונה צבעונית, ולכן כאילו לא היה חסר כלום.
אבל היום - תנסו לתת למישהו טלויזיה במתנה, מסך שחור לבן. מי ירצה בזה בכלל? איך אפשר לראות סרטים ללא צבע? הרי כל החויה שונה!
מאז החתונה, מאז שהעזתי למרות הפרפרים בבטן, אני יודעת שאני חיה בעולם צבעוני כל כך! הצבעים מגוונים ומשתנים בכל יום מחדש: יש את השנה הראשונה לנישואין שכל דבר מרגש ומפחיד כמעט במידה שווה. אם הוא בשלן נהדר, אני על גג העולם: כל חיי יש לי שף צמוד! אצלי במטבח! ואם הוא לא מסוגל לנקות אחריו את המטבח - הפחד הוא ממשי: מה, כל חיי אנקה אחריו כל הזמן?.. זה צבע אחד. אחכ לומדים שכל החיים אנחנו מכוונים את ההרגלים שלנו אחד לשני, ומשנים ומשקיעים כדי לשמוח ביחד. איזה אושר זה לגלות שהצלחתי לשנות איזה הרגל מעצבן שהפריע לו. איזו שמחה נבנית כשאני רואה שהוא למד לנקות אחריו, ואפילו קצת.. שהוא שמח להיות בעלי, רוצה לפנק רק אותי, שהכיף שלי ושלו שלובים זה בזה. שאם אני עצובה, כדאי שנתעודד ביחד, אחרת כל הבית עצוב..
ומאז שנולד בכורנו - איך אפשר להסביר במילים? איזה אבא נהדר הוא! איך הוא מצליח לחשוב על התינוק וגם עלי, והוא לא כועס עלי כשאני לא מושלמת.. כשאני טועה הוא מעודד...
אז מה, הכל וורוד? לא! מה פתאום! אני רוצה צבעוני, לא צבע אחיד! וכל קושי, ויש הרבה! רק מחזק את הקשר, ההשקעה, ההתגברות על הרגלים מזיקים, מחשבות לא טובות, ולזה קוראים אהבה! ולכן זה לא נגמר! זה הדדי, וזו עבודה לכל החיים. הקרירה הכי מספקת בעולם.

את מכירה אנשים שמפחדים מהבריכה, כי אולי המים יהיו קרים? זה נראה לי פחד דומה.
ישנם פחדים שמפריעים לנו לחיות את החיים הטובים, המלאים. ורק מי שמרגיש מה הוא מפסיד, יתחיל להתגבר על הפחד למען הרצון לחיות! לאהוב! להעיז!

אז יקרה, שיהיה בהצלחה, את מוזמנת לכתוב גם מסר אישי אם את רוצה שארחיב בדברים נוספים שמדאיגים אותך.
והעיקר - לא לפחד כלל!
לדבורי חזקי ואמציאנונימי (פותח)
ההודעה ממש ריגשה אותי סוף סוף מי אומר שהנישואים זה בעצם מוכיח שיש שלמות בינינהם אפילו שיש קושי מסויים בחיים.. לומדים להתגמש אז איך קוראים לזה משלימים את זה ואת זה...
צפירת הרגעה...אפיגראף
אני נשואה 4+ חודשים. תקופה די קצרה.
אם היית שואלת אותי היום איך זה להיות נשואה, הייתי חושבת רגע ואז עונה שזה לא קל. ממש ממש לא. אבל זה שווה כל רגע.
האושר בידיעה שיש לך את הבית שלך, את המקום שלך, ויותר מזה- את האחד שלך הוא עצום ועולה על כל קושי.
זה שיש לך בעל שמחכה לך, דואג לך, מפנק אותך, ומעל הכל- אוהב אותך זו תרופה לכל הקשיים שבדרך...
הרבה פעמים אני מרגישה שבבית אני מתאמצת הרבה יותר ממנו, אבל האהבה שלו כלפי היא תשלום מעל ומעבר על המאמץ...
מקווה שהצלחתי קצת להרגיע.
חזקי ואמצי ובהצלחה!
דבוריאנונימי (פותח)
נהניתי מהתגובה שלך
אהבתי את הדמוי לטלויזיה צבעונית
כמובן כל אחד יעדיף טלויזיה צבעונית ולא שחור לבן
החכמת אותי
אחרי כל הדיבורים פה, מה עושה אדם שהוא מפחד להתחתןאליהועיני
איך פותרים את הדבר הזה, מה עושים?????!!!

אבא עד מתי?????
חחח סליחה..לא לצחוק עליך באתיאני12345
פשוט מצחיק אותי שאין תשובה לזה וזה שרשור שימשיך עד לבוא גואל...או גואלת....
אוף. תפסיקי להיות ככ פסימית!!!ט'
מה שכתבתי לא מעיד על פסימיות ,ט'..אני12345
זה מראה שזה עניין שיבוא ויעלה, כי לכל אחד זה עונה על משהו אחר אצלו. לכן לאליהועיני זה עוד לא נתן תשובה. אולי לקשקשנית כן.
OKט'
שאלה טובהאנונימי (פותח)
אולי יהודית תתן פתרוןאנונימי (פותח)
אוהו עם כ"כ הרבה תגובותאנונימי (פותח)
נראה שהבעיה רצינית מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עד מאוד!!!!!!!!!!אליהועיני
בתור אחת שגם מפחדת...אנונימי (פותח)
קודם כל, להרגע. לא לפתח אובססיביות.
היתה לי תקופה שכל פעם שהיו אומרים לי "בקרוב אצלך", הייתי חוטפת היסטריה, ממש תגובה פיזית חריפה, נשימות מהירות ודפיקות לב.
ואז ב"ה הצלחתי להבין שאף אחד לא לוחץ עלי להתחתן, וגם אלו שכן- אני לא צריכה להקשיב להם, אני מספיק גדולה להחליט לבד...
חוץ מזה- שכל אחד ישב עם עצמו, ויתבונן בתמונה הכוללת ובכל הפרטים שלה.
אני באופן אישי עשיתי לעצמי 10 דברים שהכי מפחידים אותי בחתונה- לקרוא שם לפחד. להגדיר אותו. (חשוב לכתוב כמה שיותר כולל, רשימה קטנה ככל האפשר)
אח"כ עשיתי רשימה של 100(וכל המרבה הרי זה משובח...) דברים טובים שיש בחתונה.
ואז לקחתי את כל 10 הדברים המפחידים, והקצנתי אותם לתרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות לי (לדוג' להתחתן עם מישהו אלים ולהיתלות בו רגשית עד כדי חוסר יכולת לעזוב) ואז, ניסיתי לחשוב מה אני יכולה לעשות במקרה כזה, איך אני יכולה למנוע אותו ובכלל- להפוק את כל המאבק הריגשי לחשבון שיכלי.
זה לא קל, ואני עדיין מוכנה לצאת עם אנשים אבל זה אפשרי.

בכלל, הפחד מהחתונה זה משו שפתאום אני נפגשת איתו המון, בהמון גילאים, ולכן חשוב לפתור אותו מוקדם ולא לחכות (כמוני...) שיעבור עם הגיל........
וכמובן- תפילות. להתפלל על זה לה'...

אני מרגישה כמו פסיכולוגית...בעעעע.. מצטערת אם זה יצא ארוך...
ב"הצלחה לכולם!!!
חזק וברוך!!!אליהועיני
מסכים איתך שאדם צריך באמת לחשוב למה הוא מפחד להתחתן מה מפחיד אותו,
אני גיליתי על עצמי שאני פשוט מפחד שוב להפגש, מסיבה פשוטה, פעמיים כמעט התחתנתי ובסוף הכל נפל, ואני פוחד מזה שאני חושב שאני רוצה משהו אחד ובסוף מתברר לי שזה לא מה שאני רוצה, והפחד הוא ששוב אני אפגש עם מישהי שאני אחשוב שאני רוצה אותה ובסוף יתברר לי שלא
סיכום אני פשוט לא יודע מה אני מחפש, איזה אישה אני רוצה שתהיה לי שאני אוכל להגיד ווואאאאווווו זה מה שרציתי כל הזמן
לאליהו עינידבורי
קודם כל, אני נשואה סה"כ 5 שנים, ולא מקצועית בכלום, אז חשוב לקחת את מה שאני כותבת בעירבון מוגבל (לבדוק עם מישהו שאתה סומך עליו או לבדוק עם עצמך אם זה נראה לך נכון).
וגם חשוב לדעת שלא צריך לצאת עם מישהי שיש לה שלט "וואוו" מעל המצח, כי ההתפעלות הזו מבן\בת הזוג לרוב נבניית רק עם הזמן והאתגרים שאתם עוברים יחד. גם מי שזוכרים את ההתפעלות כבר מהפגישה הראשונה, יאמרו לך שאו שההתפעלות הזו לא החזיקה מעמד לאורך זמן, והתאכזבו, או שההתפעלות השתנתה לשמחה מדברים אחרים והעמיקה לרבדים חדשים. כך שאין שלט אחד שיאמר לך, זוהי המדהימה שלי, אלא אחרי החלטה משותפת על נישואין, ובעיקר אחרי חופה וקידושין - תוכל להגדיר לך כנתון שאין עליו עוררין שזו האשה הכי מתאימה ונכונה לך בתבל, ולכן עליך להתנהג בהתאם (להחמיא לה, להשקיע באהבה כלפיה, לפתור את הקשיים שעולים בנישואין, וכד').

ולגבי הפחד, הנה בדיוק על זה דיברתי. יש אצלך חשש מוחשי ואמיתי ממשהו שכבר קרה בעבר, וזה מה שדורש בירור. אסור להתעלם מפחד כזה, התעלמות יכולה להביא לאותן תוצאות עגומות של פרידה ברגע האחרון, וחבל. אם פותרים את זה יש תקווה שתגיע לזיווג האמיתי הנכון והבריא ובשמחה.
אולי כדאי לברר עם רב או סמכות אחרת שאתה מכיר וסומך עליה, הורים, חברים נשואים, וכדו'. צריך לברר למה התפרקו הקשרים הקודמים? ביוזמתך? ביוזמת המאורסת? אם זה ביוזמתך, הפתרון קל יותר - (לענ"ד) - כי זה כנראה יותר תלוי בך, בהתנהגות, בחשיבה ובעבודה העצמית.
אם ביוזמת הצד השני, צריך לנסות ולהיזכר - וזה בוודאי כואב - האם יש רמזים למה זה התפרק? מה היא אמרה, מה לדעתך קרה?
ובכל מקרה כדאי בקשר הבא להיפגש תוך כדי ליווי של הקשר ע"י סמכות רבנית או שדכן \ שדכנית, כדי לבנות נכון וטוב את הקשר של קיימא.

ושוב - אל תסמוך רק על הכתוב כאן, יש אנשים שמכירים אותך יותר טוב, ובוודאי רוצים בטובתך, חשוב להתיעץ עם מישהו קרוב.
מסכים עם כל מילהמשה4אחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלדאחרונה

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולדאחרונה

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה
וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

ממה שתיארתadvfb

רק ע"י היכרות מוקדמת עם השדכן (ולא כרטיס או ראיון) הרגשת תחושות הצלחה.

הגיוני מאוד שרגע שיש היכרות מוקדמת אז הסיכויים להצלחה ביחס לשידוך קופצים.

אני על עצמי חוויתי קשרים וקיבלתי הצעות יחסית מתאימות גם משדכנית וואטסאפ מסויימת וגם מעוד אנשים שזיהו אותי רק על ידי כרטיס.

תפסת אותי בשאלה שזרקת לחלל האוויר - 

"באיזה סולם מודדים את המידות שלי ושל המיועד? אין לי מושג"

בעיני, המשפט הזה יכול לבטא חוסר אמון בשיטת הכרטיסים.

צריך לשים על השולחן את כל החסרונות של שיטת הכרטיסים.

אך צריך לשים לב לאיך הכי נכון ויעיל להשתמש בה.

כרטיס טוב זה כרטיס שמעביר מסרים ייחודיים בצורה כמה שיותר פשוטה ומובנת.

כרטיס טוב רומז על דברים שיכולים לעניין את מי שאני רוצה למשוך אלי.

צריך לגעת בנק' או בדוגמא שהיא גם אומרת משהו משמעותי וגם מובנת, זה לא תמיד פשוט.

ולכן - כן, בכרטיס טוב אפשר להבין לפחות רמיזות למידות של אדם. אם הוא שקט או דומיננטי, רגוע או מלא בעשייה, עד כמה הדת מעניינת אותו ואיך וכו'

האם אני עכשיו יודע את המידות שלו? ממש לא. אך יש לי לפחות רמז לכך.

וכן, אני מאוד מאוד בעד לברר.

הבירור נותן למשהו יותר "אנושי" על האדם.

שאני שומע מישהי מספרת על חברה שלה מה היא חושבת עליה ונותנת דוגמאות ומביעה רגש אני קצת יותר בונה סיפור של הדמות. ואז אני שואל את עצמי - זה מדבר אלי?

להפגש עם מישהי בלי לשמוע בכלל ורק לקרוא פרטים נשמע לי קצת תלוש..

בגדול, לא נראה שכדאי להכליל ולכן להגיע למסקנה שיטחית שאומרת - שדכנים OUT חברים IN. להיפך, צריך להבחין בין שדכן לשדכן ובין סטיואציות בתוך האינטרקציה עם אותו שדכן.

אתן דוגמא, מיזם שגרירים בלב הוא מיזם יחסית אפקטיבי לדעתי והוא עובד בכרטיסים. עכשיו הכל שם מאוד תלוי ב"שגריר" של הבחור/ה ולכן בשביל בחור ספציפי המיזם יכול להיות מאוד אפקטיבי אבל בחור אחר שנמצא אצל "שגריר" אחד המיזם יכול להיות מאוד לא אפקטיבי. האם אפשר להכליל במקרה אחד או במקרה אחר הכללה על המיזם והפקטיביות שלו? חד משמעית לא.

ככה גם בכללי בשדכנים - 

צריך קודם כל לבחון את השדכן. אני מקבל ממנו רושם שאכפת לו? שהוא מחוייב לתפקיד שלו? אם כן - מעולה. אם לא - ביי.

אחרי זה - מה הוא דורש ממני? מה האינטרקציה מולו דורשת ממני? האם יש בינינו תיאום ציפיות מסויים? - אני מוכן לזה - מעולה. אם לא - אז לא.

גם האדם מול עצמו יוצר תיאום ציפיות בריא שמותאם למציאות (שלפעמים לא נעימה ולא הכי חיובית) ואז גם פחות חווה אכזבות ושחיקה ביחס לזה.

אף פעם לא נתקלתי בשדכן שקיבל כסף כי אף פעם לא עסקתי בתחום הזה לעומק אבל היום יש הרבה "סמי-שדכנים". בזה יותר יצא לי להפגש. בדרך כלל שדכני ישיבות ושדכניות וואטסאפ יהיו תחת ההגדרה הזאת.

אדרבה - כל יוזמה בתחום השידוכים שנעשת בטוב טעם - היא מבורכת מאוד מאוד.

אך לא כדאי לשלול בעיני יוזמה כזו או אחרת בגלל שיש לה חסרונות מסויימים אלא פשוט להיות מודע אליהם ולראות אם אפשר להתגבר עליהם.

מסקנה מהיוםאוי טאטע!

לדבר לתקשר לדבר לתקשר לדבר לתקשר

בסוף דברים גם ככה יצאו אז חבל להשאיר אותם בבטן

וברגע שהדברים יוצאים ומקבלים מקום הם נרגעים קצת ומתדייקים

*כמובן חשוב רגישות אהבה ותזמון

מסכימה. זה נראה לי הבסיס לזוגיות טובה.לגיטימי?
לגמרי, ככה כל החייםadvfbאחרונה
אני נתקל ברבה סרטונים, חלקם של AI שמנסיםחסדי הים

לעודד גברים להתחתן עם בחורות צעירות מהם באיזה 20-30 שנה.

לפי דעתי זאת תופעה מטרידה, כי רוב הזוגות האלה לא יצליחו.

אבל מה האג'נדה של סרטונים כאלו?

אם זה היה לשכנע בחורות צעירות, אז הייתי חושב שזה מין נסיון של גברים מבוגרים למשוך בנות שצעירות מהם, אבל הסרטונים שאני רואה פה ושם מופנים כלפי גברים.

מה אתם חושבים שהאג'נדה?

לא מכירה ולא נתקלתי בג'אנר, אולי זה כי אתה בארה"ב?נייקיי
ומדובר בסוג של "שוגר דדי", sugar daddy?
אני גר בארץ ישראל. אולי בגלל שהפלאפוןחסדי הים

שלי הוא יותר צורך מידע מחו"ל.

על כל פנים, זה נראה כמו רצון לקשרים אמתיים, אולי באמת המגמה זה הכסף.

לא נתקלתי בדבר כזהנקדימוןאחרונה

אבל כבר גלוי וידוע שיש כוחות חזקים מאוד שמריצים במערב תופעות שנועדו ליצור כאוס וסטייה חברתית.

ראיתי פעם הרצאה של סוכן ק.ג.ב שערק למערב והוא מסביר את הבחישה הקומוניסטית במערב. השמאל הקיצוני ממשיך בזה, כמו שניתן לראות מכל מיני גופים וארגונים. וכמובן שרוסיה, סין, איראן, קטאר וייתכן שעוד אחרים משקיעים באותו כיוון.

האג'נדה היא פירוק ערכים של חברה מלוכדת, כדי להביא לתסיסה חברתית, שתביא לפיקפוק קולקטיבי בערכי המוסר המקובל באותה חברה, וכך לאפשר כניסה של רעיונות זרים ומתוך כך לשקיעה.

אם אמצא את ההרצאה, אחזור לעדכן.

לאותו סוכן קראו "יורי בזמנוב". זה ביוטיוב.

אולי יעניין אותך