"לך דומיה - תהילה"מרדכי
בס"ד

עשרה ימים עברו מאז האיחוד בין הבית היהודי לעוצמה יהודית, ורק היום מצא לעצמו סמוטריץ' את הזמן לשבור שתיקה ולהתייחס לנושא.

אבל האמת היא שסמוטריץ' לא סתם חיכה ושמר על דממה. הוא חיכה לרגע שבו פריימריז פתוחים לא יהיו כבר רלוונטים ואם יהיו בחירות פנימיות הם יערכו במרכזי המפלגות בלבד. בזמן שהוא שתק, הרב פרץ איבד עוד יותר את מעמדו במרכז הבית היהודי, וכל זה מבלי בכלל להזכיר את עוצמה יהודית.

אם השר סמוטריץ' באמת היה רוצה לפעול למען פרייצריז פתוחים הוא היה פועל לזה מרגע שהודיעו על מערכת בחירות נוספת. אבל האמת היא שהוא לא באמת רצה את זה. אם הוא היה רוצה את זה, הוא היה מניע מהלכים, נפגש עם שאר ראשי המפלגות בציונות הדתית, קורא לפעילי האיחוד הלאומי להתפקד למפקד, בדיוק כמו שהוא יודע היטב לעשות.

אבל הוא לא עשה את זה. את זה ולא שום דבר או מהלך דומה לזה. אפילו לקריאתו ובקשתו של בן גביר, יום לפני חתימת ההסכם עם הבית היהודי, לבוא ולקיים פריימריז פתוחים, הוא לא נענה.

בסופו של דבר סמוטריץ' רוצה לשלוט בציונות הדתית. אבל הוא לא רוצה לעשות את זה כמספר 2, אלא כמי שנבחר בבחירות דמוקרטיות וקיבל את אימון הציבור, והאמת, הוא יצליח בגדול. לאו דווקא רק בגלל כישוריו, שאיש לא מזלזל בהם, אלא בעיקר כי הוא הצליח לרמוס כל איום שהיה יכול להפריע לו בדרך לניצחון מוחץ על פני יריביו.

כעת, אם סמוטריץ' באמת רוצה להביא בשורה לציבור, זה לא צריך להיות בסרטון וידאו שהוא מקריא מתוך טלמפרומטר. אם הוא באמת רוצה שתהיה בשורה גדולה של אחדות הוא צריך להרים טלפון עוד היום לרב פרץ ולבן גביר ולקבוע איתם פגשה מיידית שבה הם ישבו ויסכמו ביחד איך מתקדמים. אי אפשר לנתק קשר באופן מוחלט במשך עשרה ימים ואז לנסות לקדם מהלכים בימים המעטים שנשארו.

זה לא הזמן לסרטונים ולהצעות, זה הזמן לעשייה. לקום ולעשות מעשה מתוך אחריות כלפי הציונות הדתית וכלפי ארץ ישראל ותורת ישראל, ולשבת ביחד למצוא פתרון מוסכם עלן כולם. השר סמוטריץ' איבד זמן יקר עד כה עם השתיקה שלו, עכשיו אולי יש עוד חלון הזדמנויות קטן לשנות.
טוב שהציבור ידע למי יש יותר אגו משכל,סודית
כי יום יבוא ויהיו פריימריז..
שסמוטריץ יראה את פרצופו האמיתי - כאן ועכשיו.
מצביעי הבית היהודי - נא להתפקד!
להיות מוכנים לקראת הפריימריז בבחירות לכנסת הרביעית..


לגבי האיומים- לא התרגשנו. ימין חדש כבר הודיע שיהיה בלוק טכני עם מפלגת הבית היהודי.
הציבור לא טיפשהסטורי
*יותר אגו משכל - יש למי שפעם אחר פעם, 'שותה' את קולות השותפות הטבעיות שלו - הוא מקושש עוד קצת קולות, אבל לא מצליח להקים ממשלה.(ויש טפשים בציבור, שקונים כל פעם את קמפיין הגעוואלד המקושקש שלו).
*יותר אגו משכל - יש לזה שמשחק אותה 'הבריון של השכונה'. מאיים ומבצע פעם אחר פעם ש"אני ארוץ בכל מקרה" אז תתנו לי את מה שאני דורש. מצידו שעם ישראל וארץ ישראל ישרפו - העיקר שהוא לא יאפשר לבזות אותו.
*יותר אגו משכל - יש לזה שנאחז בקרנות המזבח ומסרב להתמודד עם התהליכים הדמוקרטיים בתוך מפלגתו שלו. לצורך זה, הוא מוכן אפילו להפוך למחותן ראשי, את מי שלפני כמה חודשים הוא לא הסכים אפילו להצטלם איתו.

להמשיך?
מסקנהמיכאלצ

לפוליטיקאים יש יותר אגו משכל.

 

זה לא כל כך רחוק מהאמת...

הציבור אכן לא טיפשסודית

לכן נתניהו עומד בראש מפלגת הימין הכי גדולה, וסמוט - יותר טוב לא להכנס למספר מצביעיו.

תודה שחשף את פרצופו לפני הפריימריז (שיהיו אם כי לא בבחירות אלו) - כי עוד הייתי עלולה להצביע לו.

 

הוא ראש המפלגה שתמיד הייתה גדולה יותרהסטורי
אבל אם הוא היה מתגבר על האגו, של לאכול את שותפיו ומשקיע במרכז - היתה לו גם מפלגה וגם ממשלה...
כי יש לו גם הרבה הרבה שכל...סודית

אי אפשר לשתות מצביעים. בפעם המאה. אנשים מצביעים למי שהם רוצים.

השאלה במי ראש הממשלה משקיעהסטורי
אם הוא משקיע בחיסול חשבונות עם 'בוגרי לשכתו', במקום להשקיע בלהשיג רוב קואליציוני - זו זכותו המלאה, אבל זה בדיוק "יותר אגו משכל" כלשונך.
נתניהו אחד מראשי הממשלה הטובים ביותר, אבל פחות למתנחליםסודית


נתניהו עם הישגים משמעותיים מאוד, לצד חולשות חזקות מאודהסטורי
אחת החולשות זה המקום שהוא נותן למשקעים האישיים. כמעט כל אלו שהוא נלחם בהם בשנים האחרונות, הם מקורביו הקרובים ביותר לשעבר,מאביגדור ליברמן ועד גדעון סער.

בדרך ישנם רבים וטובים כמו כחלון, בנט ושקד.
אני רואה את הדברים אחרת.סודית
אם בנט ושקד טובים בעיניך תצביע להם
את רואה את הדברים בשחור-לבןהסטורי
כל מי שעוקב אחרי הודעותי, רואה כמה אני לא רוצה להצביע לבנט ושקד. עדיין העובדה שנתניהו (שגם הוא מורכב והייחס אליו מורכב) השקיע ב'סגירת חשבונות' עם בנט ושקד, מערכת בחירות אחת אחרי השנייה, הן לפני הבחירות והן לאחריהן - היא דוגמא מובהקת ל"יותר אגו משכל". את המחיר על כך - משלמים כולנו.
בנט ושקד פשוט לא מגיעים לקרסוליוסודית
גם סמוטריץ לא.
זה בכלל לא קשור.הסטורי
יש לרה"מ היישגים מאוד משמעותיים. עדיין - ההתנהלות שלו מול בנט ושקד וגם מול רבים אחרים - היא של יותר אגו משכל. אם היה מתגבר על האגו ופועל מולם מהשכל, היה יכול למקסם את הישגיו הרבה יותר. (לדוגמא 'מינורית' - היתה ממשלה מתפקדת כבר שמונה חודשים.)
רק מזכיר: אתה מתכתב עם אחת מאלו שהוא "שתה"...אריאל יוסף


עזוב נוסי שארפ

זה הצבעה רגשית יותר מאשר שכלית.

 

מכיר הרבה כאלו, שמצביעים ביבי ולא יכולים להסביר למה,חלקם מגיעים לקונספירציות הזויות שביבי יותר ימני מבנט וסמוטריץ ביחד...

את הולכת לפי הרוב?אז גם תסעי בשבת , זה מה שהרוב עושים..הרובבנים אתם ל-ה'
מעדיפים ללכת לים מאשר לבית המדרש. זה אומר שזה נכון או מוסרי יותר?. הליכוד הוא בעיקר מפלגה לכאלה שלא סגורים על עצמם. יש להם רגש לאומי, אבל הם לא ביססו אותו על תורה או הבנה שיכלית. זה סופר מרקט של דעות: חלק בעד זכויות לסוטים וחלק נגד. חלק תמך בהתנתקות כמו ביבי וחלק התנגד כמו יריב לוין וסער.
איזה טיעון אוויליסודית
אכן אווילי להצביע ליכוד. צודקת.בנים אתם ל-ה'
דרך אגב, ההגדרה של הליכוד כסופרמרקט של דעות היא של חוטובלי.בנים אתם ל-ה'
היא צודקת. למשל, אם ביבי מאמין בזכותנו על הארץ מכח התורה, מדוע הוא לא שומר מצוות?. רק שנח מסתמכים על התורה?. מה עמדת הליכוד לגבי פונדקאות לעוברי עבירה? אם תשאלי את השר אוחנה התשובה ברורה. אם תשאלי את אלקין כנראה שתקבלי תשובה אחרת. סופרמרקט של דעות סותרות. זה מתאים למי שאין לו דעה ברורה , ולא סגור על עצמו.
אני באמת לא מבין מה יש לכולכם נגד סמוטריץ'...הבעטליר החמישי


כיהסיבה
עבר עריכה על ידי הסיבה בתאריך ג' בטבת תש"פ 15:23


אני מאוד מעריך את סמוטריץ' גם כפוליטקאי ובטח כאדםמרדכי
בס"ד

לדעתי הוא עושה דברים נפלאים בכנסת ובממשלה. אני מאוד מרוצה גם מהמהלכים שלו שהוא מוביל במשרד התחבורה. בכלל, בעיניי הוא איש עשייה ופוליטקאי מבריק, והדברים כלל לא נכתבים מהשפה לחוץ אלא באמיתיות.

מנגד, אני ממש לא אוהב את המהלכים שלו בחודשים האחרונים. לצערי,כמו הרבה אנשים אחרים שמגיעים לתפקידים בכירים, סמוטריץ' מרגיש בשיא הגובה שלו וזה משפיע על כל ההתנהלות שלו.

אותו אדם שרק לפני כמה שנים היה כמעט מוקצה במיינסטרים של הציבור הדתי לאומי, לא מהסס להתייחס כך היום לעוצמה יהודית, כמעט מאותן הנסיבות. אותו אחד שבנט היסס בזמנו לצרף לרשימה בגלל שהוא קיצוני ועלול להבריח קולות, משתמש היום באותה הטקטיקה לעוצמה יהודית.

אני מקווה שבקרוב בצלאל יצטרף גם הוא לאיחוד ושלושת המפלגות יפעלו ביחד למען ארץ ישראל, תורת ישראל ועם ישראל.
לא מובן למה אתם מרגישים נרדפים ומקופחים.הסיבה

אף אחד לא מאשים את עוצמה בכלום.

כועסים על הרב פרץ שבמקום לפעול למען החיבור הטבעי יותר הלך ועשה מהלך עם מי שלא היה מוכן להצלם איתו רק לפני כמה חודשים וכל זה רק כדי לשמור על הכיסא כאילו אין ציבור שצריך לתת לו דין וחשבון וכאילו זאת המפלגה שלו.

 אם איכשהו יהיה איחוד אני חושבת שיצטרכו בכל מקרה לקיים את מה שהרב רפי התחייב כלפי עוצמה 

ומה שצריך להעמיד לבחירה והתמודדות זה את מה שנותר אחרי מה שנתנו לעוצמה. 

תנשמו קצת.

 

אולי הסרטון הבא יסביר קצת -מרדכי
זה לא משעשע אותך?הסיבה

הוא מדבר על לגלות אחריות...נו, באמת.

 

אם בצלאל עשה הערכת  מצב והגיע למסקנה שיש סיכוי שהמפלגה לא תעבור- גילוי אחריות לגורל הארץ זה לא להיות שותף לשפיכת קולות רבים יותר לפח, לא?

(אני למשל הצבעתי בעבר לעוצמה ובבחירות האחרונות ימינה ולאור מה שקורה אני לא אצביע למפלגה במתכונתה הנוכחית, רוב הסיכוי שאבחר בימין החדש בלית ברירה, ואם יעשו סדר חדש כן אבחר בה..ואני בטוחה שאני לא היחידה ככה שבצלאל כנראה מרגיש נכון מה שקורה בשטח..)

אני מבינה שאתה איש עוצמה יהודית -ובכל זאת,

אתה אשכרה מאמין לכל מילה שהוא אומר?

גם אם מאמינים בדרך אפשר להפעיל לפעמים מנגנון בקרה..

בעיני בצלאל הרבה יותר אמין.

 

 

תצביעי לימין החדש, גם להם אין קולות מיותריםסודית
כבר כמה פעמים בעבר הערתי כאן על הנאמנות הבולשיביקית למפלגה.אריאל יוסף

אני רואה שבימים האחרונים עוד ועוד מחברי הפורום מתחילים להבין על מה אני מדבר...

גם נאמנות בולשביקית לאדם זה לא דבר להתגאות בוה-מיוחד


כלפי מי אני מגלה נאמנות בולשיביקית בדיוק?אריאל יוסף

כנראה לא עקבת מספיק אחרי הודעות שלי כאן.

 

דומני שאין שום גורם פוליטי בציונות הדתית שלא מתחתי עליו ביקורת כשטעה.

כן, בטח ה-מיוחד


אז אתה מוזמן לבדוק.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ג' בטבת תש"פ 19:38

בעבר בכלל תמכתי בעוצמה יהודית.

אבל העובדות לא מבלבלות אותך...

כמה דוגמאות שמצאתי עכשיו>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ג' בטבת תש"פ 19:46

אם הייתי מספר לכם ערב בחירות תשע"ג - אקטואליה וחדשות

 

מחויבים.... - אקטואליה וחדשות

 

אתה טועה. בצלאל נכנס במקום ה-8 בבית היהודי - אקטואליה וחדשות

 

לא טענתי שלא. - אקטואליה וחדשות

 

רשימת חברי המרכז שתקומה מנסה להסתיר מכם>>>> - אקטואליה וחדשות
 

@ה-מיוחד, כמו שלך בן גביר מתחיל לעלות על העצבים,

לי הוא כבר עלה בין סבב א' לסבב ב'.

רק אז התחלתי להעדיף את תקומה על עוצמה.

 

במצב שנוצר כאשר שני סבבים הימין מאבד רבבות קולות,

אצביע למי שיעבור בוודאות (אם שתיהן לא יעברו, אולי ג').

ואז תקבל את ג' שמשתפת פעולה עם טיביה-מיוחד

בן גביר מתחיל לעלות לי על העצבים בגלל שהוא תמיד מזכיר את המשפט "אם אחמד טיבי היה כאן לא היית מחרים אותו" או שבקמפיינים ראו בעיקר אותו כאילו הוא איזה נתניהו. 

הוא חוזר הרבה על אותה מנטרה שיגוון קצת.

אז לי הוא עולה על העצבים מסיבות אחרות...אריאל יוסף

ובכל מקרה, אני מעדיף להצביע ג' שמשתפת פעולה עם טיבי,

מאשר לזרוק קולות לפח ולקבל ממשלה שטיבי חבר בה.

אני גם לא רוצה שיזרקו קולות לפח, ולא על זה הדיוןמרדכי
בס"ד

אני כתבתי על כך שסמוטריץ' עצמו לא פעל אפילו לא לרגע אחד למען הפריימריז שלטענתו הוא כל כך רוצה. אפילו לאירוע שהיה אמור להתקיים ביד בנימין ובו כל המפלגות התבקשו להחליט על הליך של פריימריז פתוחים, היחיד שאישר השתתפות היה איתמר בן גביר.

אני דיברתי על כך שאילולה הוא היה שומר על שתיקה במשך עשרה ימים, צוותי המו"מ היו יכולים להיפגש ולדון על הפתרונות האחרים שהוא מציע. אבל כל ניסיון נענה בחוסר תגובה.

גם הבית היהודי וגם עוצמה יהודית רוצים לעבור את אחוז החסימה, אבל בשביל שמהלך כזה בכלל יקרה, הדבר הראשון שצריך היה לעשות זה להתכנס ולשבת שלושת המפלגות בחדר אחד עד שמגיעים להסכמות. השתיקה שגזר על עצמו סמוטריץ' בוודאי שלא הועילה, אלא הזיקה.

לשאלתך - כן, אני מאמין לאיתמר ואני גם יודע מי עוד נכח בפגישה, על מה דובר בה, ובעדותו של מי זה נעשה (אחד מבין האנשים שאני הכי סומך עליהם בעולם, וזה לא משהו שקשור לעוצמה יהודית או למערכת הפוליטית בכלל).
אני לא יודעת מה היההסיבה

אבל קראתי כאן באחת בתגובות (נדמה לי שהסטורי כתב את זה) שהוא לא רצה להניע מהלך בלי הסכמת הבית היהודי אבל הם  גררו רגליים אבל מכיוון  שהוא רואה בהם השותפים הראשונים בגלל הקרבה האידיאולוגית הוא המתין-

אבל בינתיים הוא חטף מהלומה  לא צפויה ואיתו הציבור חטף מהלומה-

לי באופן אישי קשה עם זה שרב עשה את זה, רב שהביאו בתור הדמות המחברת והמאחדת שהתהפך ב180 מעלות לפוליטיקאי מהסוג הלא משובח ..(אולי הוא היה כזה לאורך הדרך אבל אני אישית לא הייתי מודעת כ"כ..)-

 

ותכלס, מה ציפית? 

הוא צריך לשקול בכובד ראש את כל האופציות ולקבל הכרעה וטבעי שיקח קצת זמן אחרי התרגיל המגעיל והלא צפוי שמסנדל ומשפיל אותו.

אבל זה לא רק הוא-זה בעיקר הציבור ,למעט עוצמה המרוצה,מרגיש כמוהו שגנבו לו את המפלגה בצורה הכי מכוערת ועסקנית שיש מדמות שלא אמור להיות מתאים לה ובכללם אנשי הבית היהודי.

 

ההיגיון שלך אומר שאחרי שניים סוגרים ביניהם עסקה ומסנדלים את השלישי- השלישי אמור להגיע בחפץ לב ובשמחה..מעניין..

הוא מעדיף תהליך פתוח , גלוי אחרי שאיבד אמון בשני אנשים האלה, ושוב זה לא רק הוא, זה הציבור.

 

שניים שמתנהגים בחוסר הגינות ובמחשכים ללא התחשבות ברצון הציבור צריכים לחזור בהם ולהתחיל מחדש ולרכוש את אמון הציבור שאבד.

אז בואי נסבירמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ג' בטבת תש"פ 20:07
בס"ד

על פי פרסום של עטרה גרמן (הכתבת הפוליטית של אתר סרוגים) במקביל לדרישות לפריימריז, באיחוד הלאומי הציבו תנאים לבית היהודי לקראת מו"מ. לפי התנאי, התיק הבכיר מגיע לאיחוד הלאומי (כפי שהיה בשני הסבבים הקודמים) אבל חלוקת המפלגה תשתנה. או ריץ' רץ' אבל הפעם האיחוד הלאומי מקבל את מקומות 1,3 וכו' או שהרב פרץ מוביל אבל מקומות 2 ו-3 יהיו שייכים לאיחוד הלאומי והמקום הרביעי חוזר לבית היהודי (על עוצמה יהודית כלל לא דובר, לפחות בשלב הזה ועל פי הערכות של גרמן היו שוב מציעים להם את מקומות 5,8 כמו פעמים קודמות).

אפשר לאהוב את ההסכם ואפשר שלא. הרב פרץ היו מאלו שבחרו שלא, במיוחד לאור ההבנה שלו שכל רעיון הפריימריז היה בשביל להעיף אותו מההנהגה ואז שקד הייתה כנראה בראש ומכיוון שהיא חילוניה, סמוטריץ' שהיה בטוח מגיע למקום השני, היה נחשב למנהיג הציונות הדתית.

לכן הרב פרץ נהג בדיוק כפי שבצלאל ניסה לנהוג בעצמו בשני הסיבובים הקודמים -לפנות לעוצמה יהודית בכדי להגיע מול היריב חזק יותר. ההבדל שהרב פרץ היה מוכן בשביל זה ללכת לקראת עוצמה יהודית, מה שסמוטריץ' פחות עשה, ולכן לו זה הצליח.

ההגיון ששניים סוגרים והשלישי בא אחר כך, זה גם בדיוק מה שעשו לעוצמה יהודית בשני הסבבים הקודמים, וזה מה שיקרה כמעט תמיד, כל עוד מרכיבי האיחוד לא יושבים ביחד בחדר אחד ומסכמים על הסכם משותף. היו קריאות לכך, אבל אך הם לא נענו על ידי שאר הצדדים.

אני לא יודע מיהם השניים שאליהם את מדברת בסוף דברייך, אבל כפי שכתבתי פה לא אחת, עוצמה יהודית רצתה פריימריז ועדיין חושבת שזה הדבר הנכון לעשות, רק שזה כבר לא רלוונטי. כל עוד זה עמד על הפרק, הם הפצירו וקראו פעם אחר פעם, ראיון אחרי ראיון לבוא ולהגיע להסכם לריצה משותפת או לקביעת מתווה לפריימריז. אבל מרגע שהפריימריז כבר לא היה רלוונטי הם ישר ביום למחרת כבר קידמו את ההסכם עם הבית היהודי.

אגב, אסור לשכוח שהרב פרץ לא לבד בסיפור. גם בנט סירב מלכתחילה לפריימריז בטענה שהם לא מפחגה ציונית דתית (כפי שהגדיר את זה מתן כהנא במספר ראיונות) וגם שקד נטשה את הרעיון. כך שאותה הביקורת צריכה להגיע גם עליהם.
הפסקה הראשונה מגוחכת לחלוטין.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ג' בטבת תש"פ 20:20

היא מסתיימת: "(על עוצמה יהודית כלל לא דובר, לפחות בשלב הזה)"

אחרי שבמשך כל הפסקה אתה לא מזכיר בכלל את מס' 4 וברור גם לך למה:

כל הדיון הזה התחיל בגלל ההבנה שהוא שמור לעוצמה.

אלמלא כן הבית היהודי והאיחוד הלאומי היו מצלמים מצב משני הסבבים הקודמים.

 

תקומה לא היתה מוכנה לרדת למנדט אחד מול הבית היהודי,

וגם הבית היהודי לא היה מוכן לרדת למנדט אחד מול תקומה.

רק בגלל זה הרב רפי חתם עם עוצמה.

 

לשאר הטענות כבר עניתי במקום אחר:

המגעים של איתמר עם הרב רפי ובצלאל החלו - אקטואליה וחדשות

 

עריכה: יפה, @מרדכי, אחרי שהגבתי, נזכרת לערוך -"והמקום הרביעי חוזר לבית היהודי"...

אם כל הארבעה נכנסים יחד, למה היה משנה למישהו מי בכל מקום?!

כל הניתוח הזה מופרך מתוכו ולא משנה מה מעריכה עטרה גרמן.

אין שום נפק"מ בין 1ל2 ל3 או ל4הסטורי
ואין שום הגיון לדרוש תפקידים במקביל לפריימריז - אם היה איחוד מפלגות אמיתי ופריימריז לרשימה אחת, כמו שבצלאל רצה - לא היה יותר שום משמעות למאיזה מפלגה היו פעם.

העיקר,אתה שוב ושוב מודה, שהרב רפי מבין טוב מאוד שהציבור לא רוצה אותו. זו הדרך היחידה להבין איך הוא נתן לעוצמה, את מה שהרבה פחות מכך לא רצה לתת להם בסבבים הקודמים. נזכיר שבסבב א', גם אחרי שהכריחו אותו לרוץ איתם - הוא לא הסכים להצטלם איתם(!)
תיק התחבורה מעל לכלסודית
לא תיק התחבורה, אלר יכולת השפעה על סדר היום במדינההסטורי
איך ישפיע? הוא לא רץ עם אף אחדסודית
באותה מידה שישפיע, אם ירוץ במסגרת שלא עוברתהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ד' בטבת תש"פ 13:54
הערכתו המבוססת, שהוא ממש לא הראשון ולא היחיד שהציג אותה - שגם כניסה שלו, לבית היהודי לפי ההתנהלות הנוכחית, תשאיר את הרשימה בחוץ. ממילא אין לו שום טעם להצטרף לרשימה בקונסטלציה הזאת.

יש עוד שבועיים, שיכולים להשתנות בהם דברים רבים.
מי שלא רץ בוודאות לא עוברסודית
חכי, יש עוד שבועיים...הסטורי
קשה מאוד לצפות מה יתפתח בשבועיים הללו.
לכל שבת יש מוצאי שבתסודית
אבל בטח אתה לא מכיר את הספר:
ניסן ורחמים משיכון ב'
אגב - חשבתי שרוסו אמין בעיניך -אריאל יוסף

אני מביא ראיות משלושה אנשים שדיברו עם רוסו עצמו - אקטואליה וחדשות

 

מעניין שהוא דווקא טען שבצלאל עשה הכי הרבה בשביל פריימריז:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/421121

"ולא משנה מה תגידו, יש איש אחד במערכה הזו שאפשר לומר שמכולם מנסה לדחוף למהלך האחדות והפריימריז.

השר סמוטריץ הוא כרגע היחיד שנמצא שם ברמה האופרטיבית ביותר. אנשי המפלגה שלו מרכזים את כל המאמצים...".

 

פתאום "סמוטריץ' עצמו לא פעל אפילו לא לרגע אחד למען הפריימריז"?!

 

שים לב, @מרדכי, אני מביא ראיות מרוסו עצמו ולא מבן גביר...

אז הנה בצלאל מבהיר שאין שום קשר בין אמת לאיתמר -אריאל יוסף

כמו שכבר הוכחתי כאן אינספור פעמים.

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/422921

 

אתה מוזמן לשאול את הרב ***** שאתה הכי סומך עליו,

אם בצלאל הציע הצעה כזאת.

 

אגב - אחד התנאים לפגישה הזו, היתה שהיא נשמרת בסוד בין המשתתפים ולא יוצאת החוצה...

(לי למשל נודע עליה רק אתמול בעקבות הסרטון).

מוזמן לשאול את הרב ***** גם על התנאי הזה ומי הפר אותו והוציא אותה לתקשורת.

האירוניה התאבדה!הסטורי
נציג המפלגה שכל מערכת בחירות בעשרים השנה האחרונות (חוץ מפעמיים שהגיעו להבנה עם תקומה...) שרפה עשרות אלפי קולות, מדבר על אחריות...

אם בצלאל היה 'לומד' מאיתמר, הוא היה מכריז היום שהדרישות שלו הן 1, 2, 3 "ושיהיה ברור, אני ארוץ בכל מקרה, אז עדיף לכם לקבל את דרישותי"....

דווקא בגלל שבצלאל אחראי, הוא לרגע לא איים בריצה לבד, אלא מתעקש על מהלך שיגרום לעבור את אחוז החסימה.
לא האירוניה היא שמתאבדתסודית


https://www.srugim.co.il/405574-%d7%a9%d7%a7%d7%93-%d7%a9%d7סודית

מותר לכם לצרוך חדשות מאתר זה?

סמוטריץ קיבל מספר 2 והוא מתבכיין ואתה מתבכייןבניאל

וכל מקהלת תקומה מתבכיינת.

בן ארי קיבל מספר 5 והוא הסכים ולא התבכיין. למרות שלפי כל ניתוח רציונלי תקומה שווה אלקטורלית הרבה, הרבה פחות מ-84,000 קולות שעוצמה מביאה.

 

וכל זאת למה? כי אין הבטחה לשר הבכיר. וכי הוא לא קיבל מקום ראוי עבור סופר ויתר המאפיה. הרי לא יכול להיות שתקומה לא תקבל יותר ממה שהיא שווה. הרי תקומה היא יישות פרזיטית לאורך כל שנות קיומה, ותמיד נבנתה על חשבון אחרים: על חשבון בני בגין בזמנו, על חשבון ליברמן בזמנו, על חשבון בנט היא קיבלה 4 ח"כים למרות שהיא לא שווה יותר מ-2. וכמובן הקרם דה-לה קרופ: סמוטריץ הוא שר בזכות מפלגה שהוא גם ייבש מחוץ לכנסת ע"י תרגיל פוליטי מלוכלך, וגם מלכלך עליה בתקשורת מדי יום ביומו.

 

תקומה זו מלה נרדפת לחוצפה שאין לה גבול. תקומה היא תועבה. ואם כן יהיו פריימריז, אני מבטיח לעשות הכל, כולל הכל, להקדיש ימים ולילות ממש, כדי שאף אחד מנציגי תקומה לא יהיה חבר כנסת לעולם.

אין לי אלא לחזור על תגובתי מהבוקרהסטורי
אילו שטויותאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ג' בטבת תש"פ 18:34

בצלאל מעולם לא הציע שהרשימה תיקבע ע"י הרבנים.

פתאום עוצמה מספרת על "מגעים" ו"דרישות"...

רק מזכיר, שכשטענתי שהיו כאלה - הכחשת.

 

רק השבוע הודית שאני כתבתי אמת ואתה כתבת שקר.

 

כנ"ל לגבי ההסכם המזויף מסבב א', הטענות שלא הציעו להם 4/5 משוריין בסבב ב', הדיון עם רבנים לפני הקמת ימינה אם לצרף את עוצמה או לא ("הוטעית"...), תמיכת הצל במפלגה, הסיבה בגללה נעם ועוצמה לא רצו יחד בסבב ב' (או שאולי איתמר משקר בהקלטה שם? ומי קבע שבסרטון היום הוא אומר אמת?), שיתופי פעולה עם נתניהו שרוצה שעוצמה תעבור, ועוד כמה.

 

עכשיו אתה מביא כאן המצאות על הצעות שלא היו ולא נבראו.

אני חושב שחברי הפורום כבר יודעים היטב מי כותב כאן אמת.

 

וגם - יש עוד כמה חובות לפרוע מסבב ב':

אגב רבנים - - אקטואליה וחדשות

כפי שכבר הסברתי כאן בעבר -אריאל יוסף

בצלאל לא היה מוכן ללכת לפריימריז בלי הבית היהודי,

ולא היה מוכן לפרק את השותפות איתם - 

בניגוד להתנהלות שלהם לפני עשרה ימים.

 

הבית היהודי מרח את הזמן וגרר רגליים,

וכשכבר היה קרוב להישבר מהלחץ שהפעיל בצלאל - 

עוצמה חילצה אותו וחתמה איתו על הסכם.

 

כעת לא נותרה אופציה של פריימריז -

בזכות מריחת הזמן של הבית היהודי וההסכם של עוצמה,

ובצלאל מציע את הפתרון היחיד שנותר

כדי לקבל משהו מהאמון הציבורי שאבד למפלגה.

בלוף שנקרא פרימריזה-מיוחד

אני מוכן להבין שכולם אומרים שהם רוצים פרימריז אבל להגיד בואו נעשה בפחות מחודש כולל התפקדות ולהתעקש על זה? זה כמו שתכיר בחורה ואחרי חודש להתחתן

"לא אצטרף לרשימה שבספק עוברת את אחוז החסימה"ה-מיוחד

עוצמה והבית היהודי נפסלות

הימין החדש נפסל 

אז לליכוד?

או שאולי הוא חושב אחרת על אחת הרשימות שהזכרת...אריאל יוסף


בנט ושקד השיקו סרטון בחירותצדק משמים נשקף
רק על עצמם
למה, ציפית למשהו אחר?אריאל יוסף


רק אתמול סמוטריץ ניסה להמליךצדק משמים נשקף
את שקד על הציונות הדתית.
אם הם עוברים בוודאות למה הם צריכים אותו?ה-מיוחד


זו הנקודה: הוא מעריך שאיתו הם עוברים בוודאותאריאל יוסף

בניגוד לרב רפי ואיתמר שגם איתו לא יעברו (כמו שכתבתי כבר בשבוע שעבר).

אז למה אין אף מילה מכיוון בנט?סודית
האם בנט מתנה את צירופו בגידופים יומיים כלפי מפלגת הבית עוצמה?
אם היו חותמים על ריצה משותפת לפני שבוע כן היה סיכוי לעבורה-מיוחד

כל יום שעובר הסיכוי לעבור יורד ויורד רק בגלל שסמוטריץ 3 שבועות "נזכר" בדרישות "העקרוניות" והבלתי מציאותיות שהדבר הכי טוב לעשות פריימריז.

אתמול גם ראיתי שפורשי זהות מתכננים תמיכה\איחוד עם בנט ושקד. ככה שהסיכוי שלו לעבור את אחוז החסימה גובר. אז נכון לא כל ה 120000 שהצביעו לזהות יצביעו לימין החדש אבל יש סיכוי שחלקם (לא יודע במספרים. נגיד 10-30 אלף? ) בהחלט יתמכו  

אתה יותר מדי מאמין בסקרים. שכחת שמועד א היו לבנט 14 מנדטיםרפואה שלמה

ולפייגלין 6.

במועד ב' לימינה יש 12 מנדטים, נכון?

 

צריך להפסיק עם כל החשבונות האלה -  וכל אחד יצביע למפלגה שהוא רוצה. 

הסברתי כאן כבר למה מלכתחילה לא היה סיכוי -אריאל יוסףאחרונה

גם ככה לא בטוח בכלל שיעברו. - אקטואליה וחדשות

 

פורשי זהות יגרמו לבנט יותר נזק מאשר תועלת.

הוא לא ימהר לרוץ איתם.

אל תאמין לכל ספין.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

 

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

 

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

אוקיברגוע

אבל לא מדובר רק על 12

בכל הסקרים בכל גופי התקשורת זהות לא מתקרבת לאחוז החסימה, רק בסקר פנימי שהם עשו (עם מנו גבע) הם מגיעים לאחוז חסימה.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.


 

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.


 

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.


 

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

 

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

 

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

 

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

 

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

 

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.
 

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

 

 

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.


הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?


יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.


כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.


למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.


אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".


במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.


מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.


וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.


המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.


הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:


1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.


2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.


3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".


חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי


4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויקאחרונה
😆
סולברג וסמוטריץ' ומה שביניהם.איתן גיל

ראשית כל, ההתקפה הנפשעת על בית השופט סולברג ראויה לכל גנאי, ולמיצוי הדין עם הפורעים.

זריקת נעל על שופטת הסתיימה בשלוש שנים בכלא, והשחתת רכוש פרטי מקל וחומר.

ומצד שני, השופט סולברג נטל על עצמו את תפקיד כלב התקיפה של סמוטריץ', והציונות הדתית, במקום לדבוק בעמדות וגישות מאוזנות כיאה לשופט בשר ודם.

סולברג משום מה העמיד את עצמו במקום שאפילו ה"צדיקים הגמורים" יצחק עמית וברק ארז נזהרים מלהתקרב אליו.

מצופה היה ממנו להוביל קו שגורס שלא מעשי ולא ניתן לגייס מגזר שלם באמצעות פלוגות מג"ב ומעצרים המוניים.

והיה ממשיך: קיים חשש עמוק שדחיפת הציבור החרדי לקצה של הקצה תוביל לפיצוץ חברתי חסר תקדים ולמלחמת אזרחים ברחובות, עקובה מדם.

סולברג מסיבותיו הפוליטיות, ועולמו הפנימי המופקר, לא ניתב את הצדדים לעבר פתרון יצירתי שמתבקש וזועק לשמיים, והרי ברור לכל בר בי רב, שמדובר בפוליטיקה נטו, וביתר שאת בשל העובדה, שהמגזר הערבי מוחרג מהויכוח הציבורי, ולא מנותב לחיל רפואה ו/או קטיף תפוזים...

סולברג בהחלטותיו החצופות והשערורייתיות, והזדוניות, והציניות, יורק בפרצוף של כולנו, ושם ללעג את המורכבות הסוציולוגית של החברה הישראלית.

סולברג שבא מאזור החיוג של סמוטריץ' כופר בהנחת היסוד הכי טבעית שמאפיינת חברה בריאה ו... "דמוקרטית" חחחחחחה. 

כי הפתרון לסוגית הגיוס צריך להגיע בדרך של הדברות, והסכמות פוליטיות, ובתהליך הדרגתי, ולא דרך התנגשות חזיתית של מערכת החוק בקיר בטון חברתי.

אם סמוטריץ' אכן ימצא את עצמו בסוף יום הבחירות מחוץ לכנסת, כפי שצופים רבים וטובים, את החשבון הוא ידע לאן לשלוח. 

אתה ורועישםטוב יכולים להתחרות על תואר האובססיבי שלהסטורי
הפורם' הוא עם האובססיה שתולה כל דבר בביבי ואתה עושה אותו דבר לסמוטריץ'.

איך לכל הרוחות הגעת לזה?! אין מי שנלחם בהתערבות של בג"ץ בכל תחום כמו סמוטריץ' ומפלגתו.

תזכיר לי מתי סמוטריץ' ביקר את ההחלטות השערורייתיותאיתן גיל

של בג"ץ בסוגית הגיוס.

אשמח למראה מקום.

גיניתי את ההתקפה על הבית של סולברג, ואמשיך לגנות, ועדיין חייבים לתהות מדוע התקפת הפורעים כוונה אל ביתו בדווקא.

האם הוא זוהה כמשת"ף קטן ששם לו למטרה לדוג במים עכורים, ולרקוד מה יפית בכל החתונות הפוליטיות.

האם מדובר בפוגרום פלילי נטו, או שמא, או בעיקר, אירוע סוציולוגי שולט בכיפה, תרתי משמע.

תשובה לא נקבל, ובכל זאת:

גם היום עדיין לא מאוחר לסמוטריץ' לצאת אל הציבור, ולהבהיר ולעדכן את עמדותיו המסוכנות.

סמוטריץ' ביקר את בג"ץ, שנים, כשהחרדים הגנו עליוהסטורי
אם דרעי ושות' לא היו עוצרים את הרפורמה - בג"ץ לא היה רלוונטי לסוגיה.

האובססיביות שלך לסמוטריץ', בהחלט צריכה אבחון.

טען בחיטיןאיתן גיל

תן לי את החצי לירה שלך על סולברג.

למה התנפלו החרדים עליו בדווקא, ולא על שופט אחר.

תדייק, לא 'ה-חרדים'הסטורי
כמה עשרות סיקריקים או דומיהם מקצה סניף בית שמש של מאה שערים. כל החרדים שאני מכיר אישית (ויש לא מעט כאלו) - לא השתתפו ולא ישתתפו בהתפרעות כזאת.

אני לא יודע למה דווקא, אם זה היה דווקא ולא סתם שלשם הכי נח להם להגיע. לא התייחסתי לסולברג.


כל מה שהתייחסתי אליו, זה שהאובססיה שלך לדחוף את סמוטריץ' לנושא - זהה לאובססיה של ניק אחר כאן בפורום שדוחף את נתניהו לכל דבר.

כמה חרדים תומכים בחסימות הכבישים?קעלעברימבאר
אם הוא יבקר הוא יאבד קולות לבנט.קעלעברימבאר

זה מה שאתה רוצה, ממשלת 61 של בנט-לפיד?

עזוב, הוא אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי
עד כדי לשים תמונה של סמוטריץ' בפרופיל של עצמו. אין מה להקשות קושיות הגיוניות על אובססיה.
פסוק מפורש בספר משליאיתן גיל

כי את אשר יאהב... יוכיח.

אתה יכול להאמין לי שאני אוהב אותו...

אמת, פעם האיש הזה היה שפוי, ועכשו התחרפןאיתן גיל

פעם הוא לבדו היה שווה 10 מנדטים, והיום הוא מתחרה בפייגלין

זה לפני כמה חודשים..ברגוע
הוא לא אמר שום דבר הפוך מאז
דווקא מסכים לגמרי עם הדבריםקורא נלהב לשעבר

וזה לא האובססיביות הרגילה שצצה מידי פעם שגם מאחוריה עומד חשש תהומי מרסיסי מפלגות שיפילו את גוש הימין...


כי הציונות הדתית, כמגזר, בגלל שמאד בוער בה הגיוס לצבא ועוד יותר בשנתיים וחצי האחרונות שאנשים קורסים תחת סבבי מילואים לא נגמרים, אז מסערת הלב מתקשים לראות את המורכבות והפיתרון המדורג ודורשים הכל ומיד גם עם זה לא ריאלי ואפילו לא באמת ישים מבחינת הצבא.


וגם אם הצ"ד לא יפילו את הממשלה בידיים הם לא מתאמצים לבוא לקראת החרדים, אפילו לא בתמיכה בחוקים או הצהרת תמיכה בעלמא.. והחרדים מצידם מתקשים לעשות את הצעד הנכון ובינתיים קורסים כלכלית וקרובים לצעדים דרמטיים שהם יקראו להם להציל את יבנה וחכמיה..

צריך לבוא לראות מה החרדים כן יכולים להסכים, שגם אנחנו נוכל להסכים כמובן,  ובתמיכתם להעביר חוק גיוס על האף של בג"ץ ירצו או לא.


אסור לאבד את הברית עם אחינו החרדים בגלל סערת לב ותרגילים שקופים של בג"ץ

לא לגמרי הבנתי אם אתה מדבר על הציבור או על המפלגההסטורי

אבל המפלגה, באה הרבה מאוד לקראת החרדים בסוגיות רבות מאוד והתאמצה מאוד שלא לשבור את הברית הקואליציונית,  למרו ששילמה על כך מחיר אלקטורלי יקר מאוד בקרב מצביעה שלה, שגם מלווים את הבנים, הבעלים, האחים שוב ושוב לחזית (או להר הרצל...) וגם חוטפים מהציבור החרדי לא רק עמידה מנגד, אלא גם כתף קרה ודיבורים מבזים של המנהיגות הרוחנית והפוליטית.

 

נ.ב.

אם החרדים היו עושים את חלקם בשותפות הקואליציונית ומשתתפים בצורה פעילה בהעברת הרפרמה המשפטית ולא נעים על הספקטרום שבין תמיכה אדישה (ג') לבין מאמצים לתקוע אותה (דרעי ובמיוחד משה ארבל) - רוב הסיבוכים הנוכחיים היו נחסכים מהם. עכשיו נזכרו לבכות על קואליציוניות?

שוב, כולם יכולים וראוי היה להתנהל אחרת. אבלקורא נלהב לשעבר

כדאי שיהיה מבוגר אחראי ולא כל אחד יגיד 'אבל השני...'

צדקת עם מתי התכוונתי למגזר ומתי למפלגה

זה היה רק הנ.ב. העיקר הוא מה שנכתב קודםהסטורי
ולגופו של אירוע, כמו שאמרוקורא נלהב לשעבר

מי שמאפשרת לפורעים 'לפרוץ לבלפור' להקיף בהמון זועם מספרה ששרה נתניהו הגיע לשם לא עלינו. שלא תתפלא.

ומי שמזדעזע רק ממקרים מאד מסויימים שירשה לי לא להתרגש מצביעותו.

והנשיא הרצוג שמרגיש שהמצב לפני פיצוץ רק כשזה בצד אחד של המפה מוזמן לשתות כוס מים

השאלה אם ההחלטותקעלעברימבאר

השמאלניות של סולברג לא נבעו מרצון להשתחל לבית המשפט העליון בלי שיסירו אותו, כדי שבעתיד יוכל לפסוק פסיקות ימניות. מה שנקרא פוליטיקה בלעז

הנקודה אינה החלטות 'שמאלניות' אלא התערבות משפטיתהסטורי
לא לגיטימית בעניינים שבסמכות נציגי העם.
בית המשפט לא אמור להתערב בחוקי הכנסת ובהחלטות העםאיתן גיל

יש שופטים בירושלים- אמר מנחם בגין, כדי לרומם ולפאר את שם ישראל בעיני העולם.

אבל מאז ועד היום במקום שבית המשפט יאדיר את עצמו בהחלטות מרהיבות עיניים, הוא קידש את הבינוניות, ואת האינטרנטיות, ועוד לא הגענו לתחתית.

סולברג כמשל, רוצה להיות בעת ובעונה אחת גם ימני וגם שמאלי, וגם מתנחל וגם קפלניסט, וגם דתי וגם אתאיסט, ובצדק הוא חוטף. אם המפגינים היו מתנזרים מאלימות, הייתי מצטרף אליהם.

הבחירות יהיו לכל המאוחר בעוד 20 שבועות, ונכון לעכשו בכל הקשור לתיקון מערכת המשפט שמענו רק קשקשת ועוד קשקשת... ושום כלום על מה שצריך לעשות באמת.

אני מזהה ששוב אנחנו הולכים לפספס את העיקר.

 

זה בגץ באופן כללי.קעלעברימבאר

השאלה אם סולברג לא היה זורם אם בגץ לא היו מדיחים אותו. אולי עשה מעשה חושי הארכי?

כותבת עוד לפני שקוראת את התגובותמרגול

לא מספיק יודעת מה סולברג החליט בסוגיית הגיוס, מבינה מבין השורות שלך שהוא פסק משהו שתומך במעצרי משתמטים.


-די להשוות עצמכם לערבים. בהשוואה הזו אתם רק ממשיכים להוציא עצמכם מכלל ישראל.

ובכלל, אם חושבים בצורה רציונאלית- אתה רוצה שלערבים יהיה נשק? והאם אתה חושב שהמגזר הערבי צריך לקחת חלק בדיוק כמו המגזר החרדי? אתה לא חושב שהמגזר החרדי הוא חלק מעם ישראל? באמת תמוה בעיניי.


-דמוקרטיה אין משמעה ללטף כל חלק וחלק ולהתפשר עבורו, אלא משמעה שמירה על עקרון הכרעת הרוב, שלטון העם על ידי העם וכו'

באופן עובדתי, הרוב לא פטר את החרדים מגיוס. אז דווקא נשמע שהוא שומר על הכרעת הרוב, כלומר- מתנהל באופן דמוקרטי.


-מי שיורק לכולנו בפרצוף זה העסקנים וח"כים חרדים שמעודדים את האוכלוסיה שלהם להשתמט מגיוס, לא לשתף פעולה עם המשטרה, ובזמן שאחיהם נטחנים במילואים (ובשדה הקרב) וכורעים תחת העול - מעבירים חוקים בשביל תקציבים למגזר המשתמט שלהם.


-הדברות ותהליך הדרגתי? מעל 75 שנה לא הגענו כמעט לכלום (חוץ מחשמונאים ונצח יהודה, בהן לוקחים חלק קומץ מהמגזר החרדי. קומץ חשוב ויקר, אבל קומץ)

וגם מה7.10 עברו שנתיים וחצי. ומשם גם לא היתה התקדמות מי יודע מה

בוא לא ניתמם, העסקונייה החרדית לא רוצה שהמגזר החרדי יתגייס ועושה הכל כדי למנוע את זה. כל הדיבור על "הידברות" זה רק דרך למשוך זמן, להתבכיין ולהתקרבן. 

זה העניין:קעלעברימבאר

אם השאלה היא על שוויון, גם הערבים לא נוטלים חלק בשיוויון.

 

אם השאלה בנושא של להכלל בכלל ישראל, הרי שגם החילונים כשהם מחללים שבת עושים מעשה שברוב הדורות הוציא את האדם מהציבור. אז לא רואה במה החרדים פורשים מהכלל יותר מהחילונים

החרדים היו כבר כמה פעמים מחוץ לקואליציהאיתן גילאחרונה

באותם זמנים יכלה הכנסת להסדיר חוק גיוס כלבבה אבל לא עשתה כלום, מהטעם הפשוט שחרדים לא רצויים בצבא, וכל הסיפור שלנגד עינינו הוא קמפיין פוליטי נטו.

לפי רוב הסקרים, הקואליציה הבאה תהיה על בסיס וסדר יום חילונים מובהקים ללא חרדים וללא ציונות דתית. האם היא תפתור את המחלוקת? ספוילר: מה שהיה הוא שיהיה. פשוט לא ידברו על זה.

סולברג זוהה על ידי החרדים, בצדק או שלא בצדק, כמי שמוביל את ההסתה נגדם, ולכן הוא חוטף במקום כל חבריו גם יחד 

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

אשמח לדעת המומחים כאן על חוק הגיוס שפייגלין מציעמתוך סקרנות

מעניין אותי מה דעתכם על התכנית של "מרן" משה פייגלין? ישימה? ריאלית?
כאן הוא מסביר אותה בפרוטרוט
 

 

מצ"ב גם תקציר ai שהועלה לרוטר:

החלילן מהמליןאיתן גיל

עוד חרטטן בשקל ועשרים, שמוכר לוקשים להמונים ומצליח בסופו של יום לשרוף שנים וחצי מנדטים לימין.

תגידו, מי מממן את החרטטן הזה, וממה הוא מתפרנס ביום יום.

איפה הנהגת הציונות הדתית שתקרא לכל המשוגעים ותומכיהם די בכל אתר ואתר, לרדת מהעץ ומהגג.

תודה על הטיעון המנומק והמשכנעמתוך סקרנות

תקרא למנהיגיך להוריד את אחוז החסימה (אן לפחות לאפשר הסכמי עודפים גם מצד מפלגה שלא עוברת).

2.5 מנדטים (בערך מה שגם סמוטריץ' כנראה יקבל), אלו לפחות 100 אלף איש שזכאים לדעה משלהם.

בגלל כמה משוגעים שרוצים להיות בכנסתאיתן גיל

לא נוריד את אחוז החסימה.

לחילופין אני מציע לבטל את אחוז החסימה ולאפשר לכל אזרל סמדינת ישראל מבן חודש ומעלה להיות חבר כנסת.

במדינה דמוקרטית כל אדם זכאי לדעהמתוך סקרנות
המצב הקיים משרת רק את אנשי הקונספציה החוששים משינוי.
באתונה ערש הדמוקרטיה כך היה - לא מגיל חודשהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ח בסיוון תשפ"ו 0:38

אלא כל אדם בוגר.

 

במציאות של מליונים אי אפשר להתנהל כך (למרות שעל נושאים מהותיים ראוי שיהיה משאל עם) ולכן בוחרים נציגים במספר מוגבל וממילא 'תג המחיר' ההכרחי הוא שמינימום לקבל נציג, זה לקבל תמיכה של 1\x, כש -x זה מספר חברי הפרלמנט.

 

נ.ב.

לא שאני בעד פייגלין, אבל זה לא קשור לוויכוח הספציפי.

אני נגד פייגליןאיתן גיל

האיש הזה יודע שאין התכנות מעשית שיעבור את אחוז החסימה.

הדעת נותנת איפוא שכל כוונתו היא אך ורק לשרוף קולות לימין.

ומי משלם לו בעד שריולות פת הקולות?

הדעת נותנת שלא מישהו שמזוהה עם הימין.

לו ישמעו בקולי, החוק חייב להגן על המצביעים מפני שרלתנים ושרלטנים. כל רשימה חדשה שתוגש לועדת הבחירות המרכזית תחוייב בהפקדה בסך 2 מיליון ש"ח, שתחולט לטובת המדינה כל אימת שהרשימה לא קיבלה לפחות 2.5 אחוזים מכלל הקולות הכשרים.

מה ההבדל בין פייגלין לסמוטריץ' שגם בסכנה ולבן גבירמתוך סקרנות

בן גביר כמה פעמים לא עבר עד שנכנס, פייגלין בפעם שעברה קיבל כמעט כמו בנט.

סמוטריץ' גם באזור הסכנה.

פייגלין השקיע רבות בקמפיין לחבר את כל הגוש שמימין לליכוד ולא נענה.

 

אין שום זכות לבוא בטענות למי שרוצה שינוי, ויציאה מהקונספציה, ואם לא עכשיו אימתי.

 

הפתרון האמתי- הוא כמובן הורדת אחוז החסימה, או לפחות הסכמי עודפים שמפלגה שלא עברה- תוכל להעביר את קולותיה למפלגה אחרת שתבחר.

בפעם הראשונה שבן גביר נכנס לכנסתאיתן גיל

היה על גבו של סמוטריץ'.

יתכבד פייגלין לרוץ לכנסת ברשימת בן גביר או סמוטריץ', ולהשיג מקום ריאלי.

כי לא מורידים אחוז חסימה בשביל אדם אחד, ובפרט שאותו אדם כבר היה חבר כנסת, ולא מן המצטיינים שבהם בלשון המעטה.

שוב, הוא הציע להם חיבור ולא נענהמתוך סקרנות

אתה לא יכול למנוע בכוח כל מי שרוצה לשנות.

הורדת אחוז החסימה היא לא "בשביל אדם אחד", ראשית -מדובר בלפחות 100 אלף מצביעים כאמור.

בנוסף, זה בשביל הדמוקרטיה ושאפשר יהיה להציע רעיונות מקוריים לרענון ושינוי הקונספציה.

בנוסף, אתה ממשיך להתעלם מכך שגם סמוטריץ' באזור הסכנה לא פחות מפייגלין(מה שגם מראה את האבסורדיות של אחוז החסימה), אז מציע שסמוטריץ' לא יתמודד הפעם כדי "לא לשרוף קולות", או שיתכבד וירוץ עם פייגלין.

בצדק.המחאהאיתן גיל

20 אלף תומכים נשארו לו. מחציתם ילדים חסרי זכות הצבעה.

לא תמצא אדם אחד עם יושרה פוליטית שירצה להיות איתו באותה רשימה ובצדק הוא נדחה

חצי הכוס המלאה היא ששריפת הקולות שלו תהיה על חשבון הנוכל.

אין לי מושג איך הגעת למספרים האלומתוך סקרנות

יש לו בייס יציב של לפחות 70/80 אלף, בן ארי אני מבין שהוא מבחינתך ללא יושרה פוליטית.

 

לא יודע מה אתה רוצהאיתן גיל

עקב הגידול הצפוי הפעם במספר המצביעים ובאחוז ההצבעה ידרשו 170 אלף קולות כשרים כדי להכניס רשימה לכנסת. גם אם יורידו את החסימה ל- 1.6, לא יהיה, ידרשו 85 אלף קולות, כאשר לשיטתך הוא יכול לגייס 70- 80 אלף בלבד.

ולכן, אם אתה חבר אמיתי שלו, קח אותו הצידה, ותסביר לו את החשבון הפשוט .

אמרת שלדעתך אפשר לבטל בשניה את התמיכה שלומתוך סקרנות

ולזלזל במצביעיו, במקום להציע לחבר'ה אחרים להתחבר אתו כדי למנוע שריפת קולות.

לא מן הנמנע בכלל שהוא יקבל הרבה קולות וגם יצבור מומנטום, אמרתי רק שיש לו בייס של *לפחות* 80 אלף קולות.

תיהנו לכם אנשי האתמול מהמשך הקונספציה והמשך מניעת כל שינוי ומקוריות בכוח.

סמוטריץ יעבור. נקודההסטורי
זה לא מפלגה שיש לה ציבור,אלא ציבור גדול מאוד שיש לו מפלגה. ברגע האמת, מספיק אנשים זוכרים שלא אביחי בוארון ולא עמית הלוי ולא מתן כהנא או חילי טרופר יהיו הכתובת של ראש האולפנה של הבת - אלא מפלגת הציונות הדתית.

בן גביר באמת היה לא בסדר בפעמים שהתמודד לבד. כיום הוא יעבור.


זו לא שאלה של זכויות. יש בחירה חופשית, זכותו המלאה להזיק לעם ישראל בשביל ההזיות שלו ועדיין פשע לעשות זאת. אין שום סיבה לחשוב שהוא יעבור, ואין שום סיבה לחשוב שלו יצוייר שיעבור, הוא יצליח במשהו מהתכניות המנותקות שלו.

בסבב עם רפי פרץ היו קרובים מאוד לאחוז החסימהמתוך סקרנות

מלמעלה, פייגלין היה קרוב מאוד מלמטה ב-2019, לא רואה הבדל מהותי , מעבר לכך שאחרי ה7/10 הרבה בציבור מתפכחים מהתיוג של פייגלין ורעיונותיו כ"קיצוניים" ו"הזויים".

 

גם אני הקטן, אזכיר את חטאי, שגם בעבר כשתמכתי בו, ספציפית התכנית שלו לעזה הייתה נשמעת לי קיצונית מדי, ודווקא היא במיינסטרים כיום.

זה ממש לא הסבב הקודםהסטורי

מאז לסמוטריץ' יש הרבה מאוד קבלות על עשיה

ולפייגלין הרבה מאוד רוח ואפס עשיה. אלו שהצביעו אז לפייגלין, הצביעו משלל סיבות שלא רלוונטיות היום.


אבל כל זה לא משנה - כאז, כן היום - המפלגה של הציבור הציוני דתי, תעבור. מפלגה של פופוליסטים, שמתלהבים מרעיונות יפים, בלי שום התחשבות ביכולת הישום במציאות - לא תעבור.

הבדל של 40 אלף קולותמתוך סקרנות

צריך להיןת נביא כדי לצאת בסיסמאות על דברים שתלויים בתזמונים "על הקשקש".

אתה מתעקש לא להביןהסטורי
לא חושב שיש טעם להמשיך להסביר
עכשיו השתכנעתי באמתמתוך סקרנות
תודה
רק פייגליןאיתן גיל
הוא היחיד שהציע (בסיבוב הקודם) לבטל ברית מילה.
מצחיק מאודמתוך סקרנות

נכון, היה לו חבר ברשימה שלדעתו האישית ברית מילה היא לא להיט, לא בטוח שהחיבור היה טוב.

אבל הרעיון של המפלגה זה "בית חב"ד פוליטי", שמקבלים את כולם תחת דגל הזהות היהודית, אבל לא מנסים להתערב להם בחייהם מתוך הבנה שזה לא תפקיד המדינה.

להבנתי זה מדהים ל-2 הכיוונים (גם להפחית את הרגשת האנטי שיש להרבה חילונים בישראל מסיבה מוצדקת או שלא, וגם להפחית את הפחדים שיש להרבה חרדים מהתערות בישראליות מסיבה מוצדקת או שלא).

 

גילוי נאות - החזון החברתי הזה הוא מה שמשך אותי מלכתחילה למקום, וזאת אכן המפלגה היחידה שאני מכיר שמאחדת חילונים קיצוניים עד נטורי קרתא ואנשים ממאה שערים.

ממש מעליב הדימוי לבית חב"דהסטורי
בבית חב"ד מארחים את כולם, אבל ברור מאוד מי קובע את סדר היום. פייגלין ניסה לעבוד על הציבור האמוני, שהמטרה היתה ונשארה החזון האמוני והדרך למקדש ועל הצד החילוני - שהוא עם חזון החירות הרפובליקני.

היו פתאים משני הצדדים שקנו את הפרדוקס והיו רבים וטובים - שלא.

הוא שואב את חזון החירות שלו מתוך היהדותמתוך סקרנות

במקום לשאול מתי יהיה לנו את "חאביר מיילי הישראלי", כדאי לשים לב שיש לנו אחד כזה.

גם הנצרות שאבה מהיהדותהסטורי
במחילה, הוא מעולם לא ישב ושקד על תלמודו יומם ולילה בקביעות, במשך תקופה ממושכת ומשמעותית בחייו. מעולם לא קרא ושנה ושימש תלמידי חכמים בצורה משמעותית. מעולם לא ביסס משנה תורנית מסודרת ומתוכה בנה את השקפתו הפוליטית.

להפך, הוא לקח את התפיסה הרפובליקנית מארצות הברית - תפיסה שאכן שאבה יסודות מסויימים מהיהדות, בעיקר דרך התרגום וההשלכה הנוצרית-פרוטסטנטית של 'האבות המייסדים' של ארה"ב והלביש עליה כמה ציטוטים ממקורות כמו הרמב"ם, בצורה שמשכנעת את מי שלא מכיר את הדברים בהקשרם ומשמעותם האמיתיים.

הוא לא חבייר, הוא חיקוי של בנט, ואפילו עלה על רבואיתן גיל

הלשון החלקלה שלו אינה מאכזבת, ומפעם לפעם הוא מצליח להפיל ברשתו כמה עשרות אלפי מצביעים נאיביים.

כל אחד מאיתנו, אם ימכור לוקשים ושקרים לציבור ימצא את עצמו מהר מאוד בחדרי החקירות של המשטרה, חוץ מהאיש הזה כמובן.

כן, הוא בושה, כל שומר נפשו ירחק ממנו.

30 קנה לא זז מהקו שלומתוך סקרנות
ולזה אתה קורא חיקוי של בנט 🤦
אין לו שום קו, ולא עמוד שדרהאיתן גילאחרונה

אופורטוניסט בכל רמ"ח איבריו.

שועל קטן מחבל בכרמים.

חחח ואחרי זה הוא מדבר על מודל בזבזני חחחחחחחחחחחהסטורי
אחת הטענות, של מתנגדי שירות החובה כמו פייגלין, על מודל צבא העם - היא שהוא בזבזני. העובדה שהמדינה מחייבת את כולם להתגייס - גורמת להרבה בזבוז על חיילים שלא באמת מועילים.

לגייס את כולם 'כדי להגן על ביתם' - זה מודל סופר בזבזני. אולי בישובי ספר, יש בזה טעם. אם כי גם בעוטף עזה הוכח לחלוטין שבישובים בהם היתה כיתת כוננות מאומנת באמת ושדאגה להחזיק את הנשק זמין - כמעט שלא היו נפגעים. כך שאפילו בישובי ספר, לא באמת צריך לכולם, רק להחזיק כיתות כוננות מאומנות ומצוידות.


בערים הגדולות זה פשוט מוגוחך. התוצאה היחידה של מהלך כמו שהוא מציע תהיה דו"צים מטורפים, כשמאות אלפי בעלי נשקים בגוש דן לדוגמא, שאינם מאומנים כראוי ולא מתורגלים בעבודה קרבית עם אלפי שכניהם ברחובות הסמוכים - יתחילו לירות תוך כדי אירוע שאף אחד לא מנהל אותו ולא באמת מסוגל לנהל אותו.


מעבר לזה, כיום נשארים בקבע, האידיאליסטים. הצורך להחזיק בתנאי קבע מספיק משכנעים, את עשרות האלפים שכיום לא נשארים, שיהיה צריך בשביל להחזיק את הקווים והפעילות הקיימת ובשביל שיהיו עתודות מילואים מספיקות למלחמה בכמה חזיתות - יעלה למדינה הרבה הרבה יותר ממה שעולה צבא החובה היום.

לא בטוח שאתה צודק לגבי הבזבוזמתוך סקרנות

כי סדר הגודל השוטף יהיה עם הרבה פחות חיילים.

ואלו שכן יישארו, יוכלו להתמקצע כמו שצריך.

הבזבוז הוא קודם כל בהכשרת 2 מליון חיילי הגמ"רהסטורי
במרחב גוש דן. אין שום צורך ושום תועלת בהם, מה גם שהם יחסרו בשאר יחידות צה"ל הלוחמות והעורפיות.
הוא מדבר על בחורי הישיבות בעיקרמתוך סקרנות

יזיק אם הם יהיו חיילי הגמ"ר (לא שאני יודע מה זה ראשי התיבות האלו🙂) במקום מי שהיום כזה?...

הןא די מפצח את הפסיכולןגיה החרדית שכיום לא מזדהה עם ה"מדינה", ומציע לחבר'ה לא "להשתלב" באיזה כןר היתוך, רק להשתתף בהגנה על הבית שלך ןעל עירך.


ואם חלילה תהיה מלחמה ויצטרכו אותם הם יתגייסו.

אז כדאי להבין על מה מדברים, לפני שמנסים לשווקהסטורי

תוכניות מנותקות מהמציאות.


1. 'הגמ"ר' זה "הגנה מרחבית" - כוחות כוננות מקומיים שממצאים בישובים שעל הגבול או באיזורים עוינים. במצב רגיל הם 'כיתות כוננות' אזרחיות, שמתאמנות למקרה של אירוע. בזמן חירום (כמו בשלוש שנים האחרונות) הם מגוייסים בישוב/אזור מגוריהם.

2. הוא לא מדבר על בחורי ישיבה, הוא מדבר על כולם.

3. אין שום צורך ושום תועלת בעשרות אלפי מחזיקי נשק בתוך בני ברק, אם הם מיועדים רק להגנה על המקום באירועי חירום. 

הבנתי את הרעיון, גם בלי להכיר את כל הפרטיםמתוך סקרנות

. הוא מדבר על המרכיב של גיוס חובה, הטיעון העיקרי שהתעורר כיום כנגד החרדים הוא ש"במלחמה התגלה שחייבים כוח אדם".

 

 אז הוא בעד להכשיר את החרדים בשוטף להיות עם נשק ולהיות מוכנים להגן על משפחתם וישובם כשצריך, ואם חלילה תהיה מלחמה הם יתגייסו כמו כולם.

 

אין לך מושג כמה הגישה שלו יכולה לעזור לחרדים פחות להתבצר, רק בשביל זה כדאי למי שחולם על גיוס חרדים, לתמוך בזה.

הם לא 'יתגייסו כמו כולם'הסטורי
כי מי שלא עבר הכשרה קרבית מספקת (וחודש זה ממש לא מספיק) - לא יוכל לתמרן בעזה ולבנון.

לעומת זאת, ההכשרה שהוא כן מדבר עליה, כדי להיות כח הגנה מקומי - רלוונטית בישובי גבול וחסרת משמעות לעשרות אלפים בבני ברק.

מיכאל ראביליו נבחר למבקר המדינהאיתן גיל

יאיר לפיד הודיע שיערער על המינוי.

היועצת, אמא של גנב האפוד, עודנה שותקת.

האם בג"ץ ידחה את העתירה העתידית על הסף? 

בגצ לא צריך לדחותשלג דאשתקד
מה אכפת לו מי הנתינים שלו. הרי תכלס הוא קןשר ומתיר להם את הידיים בדיוק לפי רצונו.
מסתברדוסיתת

שיש יועצת משפטית לכנסת

וכנראה שאחרי החוות דעת שלה

כבר לא יפסלו את המינוי

אכן נראה שקפלן השלים עם המינויאיתן גיל
ממש לא בטוחברגועאחרונה
אבל האמת שממש לא משנה מי יהיה המבקר, גם ככה אין לו שום משמעות, הוא רק מוציא דוחות מידי פעם
הדאגה שלך לזעם של המחבל טיבי ימ"שהסטורי
יועצו האישי של רב המרצחים ערפאת ימ"ש, מעלה תהיה בצד של מי אתה...
גזל זה גזל! ואל תפרש מעבר לכך.מגלגל עניים שכמותך.סיעתא דשמייא1
גלגול העינים הוא שלךהסטורי
מדובר על כנס של טרור. לפי חוקי הבחירות, טיבי היה אמור להפסל. הבג"ץ שעובד אצל האויב מאשר אותו. הכנס המדובר, לולי התערבות המשפטנים, היה נמנע ע"י השב"כ.

לקחת להם את הכיבוד, זה מינימום של מלחמה באויב.

איזה כבוד. קידוש השם ושמירה על הכבוד הלאומי.נקדימון

כנס של מחבלים מקבל כאפה. ככה צריך.

הם ותומכיהם מוזמנים לדלג למוקטעה כדי להמשיך בדיוני האס.אס שלהם.

חחח איזה גבררקאני
זה גסות רוח לקחת אוכל לא שלך…סיעתא דשמייא1

… לא בכדי האיש יודע שקהל בוחריו או מעריציו הם מן הסוג שיאהב מעשה כזה. לא פלא שגם האשה עם הקונסטרוקציה על הראש השתתפה בחגיגה.

בושה למי שחושב שאלה הם מנהיגיו.

זה גסות רוח להשתמש בביטויים פוגענייםהסטורי
כלפי לבוש של בני אדם ובכלל לכנות אדם לפי פריט לבוש שלו.

החלטת כבר אם אתה בצד של עם ישראל או בצד של האויב?!

גסות רוחרקאני

גם לקרוא לכיסוי ראש של אישה בצורה משפילה

יש כל מיני סוגים של גסויות

אני מעדיפה את אלה שמשפילות את האויב ולא את הסוג השני

 

ממני אישה עם קונסטרוקציה על הראש

זכותי להביע דעה לגבי קונסטרוקציות….סיעתא דשמייא1

… אני גדלתי בחברה צנועה שבה אימי וחברותיה הלכו עם מטפחת וזה היה מאוד יפה. כל אשה יכולה ללכת איך שבא לה. פאה, כובע, מטפחת או קונסטרוקציה.

אני בעד מטפחת.

זכותך להיות גס רוח ובמקום להשתמש בשם האמיתיהסטורי

של אשה יראת שמיים וצנועה (שגם נפגעה בגופה ואיבדה את בעלה בטרור שחברך טיבי מימן ועודד) - ללעוג לה על הבחירה מה ללבוש

(אגב, לי אין מושג, אני מאוד משתדל לא להסתכל גם בתמונות ולא לשים לב מה נשים לובשות),


אבל לעשות את זה תוך כדי ביקורת על גסות רוח - זה חוסר מודעות בוטה.

ידידי האשה הזאת מקפידה…סיעתא דשמייא1
… להיות בתמונה. קשה להתעלם ממנה. בכל מצב עכשיו אני יודע איך לענות לבוש כזה בצורה מכובדת.
מה הקשר?! תתייחס לגופם של דבריםהסטוריאחרונה

ואל תכנה כינויים מעליבים לפי בחירת סגנון הלבוש. כמה גס רוח אפשר להיות?!


נ.ב.

הוכחת סופית, למי שלא הבין עד רגע זה - אתה בצד של המחבלים ולא בצד של אלו שנפגעו מהמחבלים. 

קונסטרוקציהרקאני

זה לא מילה נרדפת למטפחת

גם לא למטפחת בקשירה גבוהה

כשמשתמשים במילה הזו זה מגיע מתוך זלזול ולא שום דבר אחר

היום למדתי שקוראים לזה בינטד. זכותי…סיעתא דשמייא1
… להביע את דעותי על זה. וכמו שאמרתי מטפחת זה יותר צנוע.
אההמרקאני

לעניות דעתי סון הר מלך לובשת מטפחת

 

האוכל של הכנסתנקדימון
זה של ואטורי כמו שזה של טיבי, ואפילו יותר כי טיבי הוא מחבל שהיה היועץ האישי של רב הרוצחים עראפת, והוא רק במקרה נמצא בכנסת ישראל ולא בצינוק עם הנוחבות.
יפה מאוד!שלג דאשתקד

הבהרת שיש לך דעות על ביגטד של אישה (באיזה יקום נשמע לך נורמלי שגבר מביע דעות על בגדים של אישה?).

וגם יש לך מה לומר על שיקול דעת של אנשים במי להצביע.

תקשיב, אתה פאשיסט במהותך. טיפת כבוד לרצונות ובחירות של אנשים אין לך. חשבת להגר לצפון קוריאה?

מה הבעיה? ואם זה היה מחבלים בעזה?זיויק

אולי יעניין אותך