עבר עריכה על ידי JusT BoY בתאריך ה' בשבט תשפ"ה 16:33
עבר הרבה זמן מאז שכתבתי פה 
רוצה לשתף משהו שמתמודד כבר כמה שנים בשידוכים, אזכיר פה לותיקות שאולי זוכרות:
שאלה קצת לא שגרתית לבנות - תבניות וסוגי כיפות - לקראת נישואין וזוגיות
קצת יותר על הרקע, אני חי גם בעולם החרדי ובפרט הליטאי וגם בעולם הדתי לאומי לגווניו, אהבתם? ;)
יש הרבה מקומות מעורבים כמו למשל בירושלים, בית שמש, פתח תקווה ורחובות.
כשהתחלתי את השידוכים, אז השתמשתי בהגדרה חרד"ל, מלשון חרדי לאומי או חרדי דתי לאומי, ואפשר להוסיף לזה את המילה מודרני, יותר מדי הגדרות אוהבים אצל הדתיים, כמו בקהילה שאבי מעוז נלחם נגדם ללא פשרות 
ועכשיו אשתף את מה שאני מרגיש, וקודם אקדים שכל הבחורות שאני פונה אליהן מיוזמתי, זה באמת עם המון רצון ורואה בהן הרבה מעלות ולא מתרגש ממה שפחות, ועכשיו לרשימה:
* למשל דתיה לאומית לא תורנית (למשל לובשת חצי שרוול, כמו הרבה בבנ"ע, בכל זאת לובשת יפה גם אם לא לפי ההלכה), אז במחשבות אצלי זה: "מה לי ולדוס כמוני שמבלה בבתי כנסת, ישיבות וכוללים חרדים ליטאים", אחרי הכל מתפלל ואך לומד הרבה פעמים בכולל חרדי ליטאי מאד, עם תוכניות לעוד, זה באמת טוב לנשמה וממליץ בחום, אפילו בתור לימוד ליטאי קר וחסר רגש :O
* עם חרדית מודרנית, אני נמצא למשל בקבוצת שידוכים של חרדים ליטאים מודרנים, ולקח לי שנתיים לחכות בשביל להרגיש בנוח לפרסם את הכרטיס, לא לפני שמחקתי כל חלק שקשור ללאומיות, ארץ ישראל וכל זה ממנו, כי כאילו מזרוחניקים זה חיידק מדבק בשבילם...
* לפעמים יש גם את המחשבות מה לי ולמי שעשתה שירות לאומי, אחרי הכל לא עשיתי צבא (למרות שיש לי פטור רפואי בשל בעית שמיעה, שזה גם נושא בפני עצמו בשידוכים, למרות שחוץ מאיזה תכשיט, הכל רגיל באמת, ובכל זאת אמרו לי לך תחפש מישהי עם פגם, והיו לי מחירים קשים עם עצם ציון העניין בכרטיס עצמו והגישה המדוברת), או מה לי ולמי שמקפידה יותר (לא מזלזל ח"ו באלו שפחות, הן בהחלט נהדרות ומתחבר אליהן מאד, כי יש לי הרבה מהמשותף איתן) כי לא למדתי בישיבה גדולה או גבוהה מאז, מכיוון שלא הרגשתי אז ממש בנוי לזה ורציתי מאד להמשיך לאקדמיה (עכשיו באמת שוקל ללכת לישיבה חרדית ליטאית או כולל ללמוד בערב בשביל להגביר הספקים בידע התורני שזאת גם שאיפה שלי אחרי הכל).
* אני הולך לרבנים חרדים מאד וגם לרבני הציונות הדתית, זה לא מוזר לכל הצדדים? חחחח
* למדתי בממ"ד תורני וישיבה תיכונית שלימים הצטרפה לבנ"ע גם, והייתי בתנועת אריאל, אז מול חרדים למשל זה גורם אצלי לחוסר נוחות בבירורים, כאילו אני איזה מזרוחניק שדוחף את האף :O
וגם תמיד כששואלים אותי מה ההגדרה הדתית שלי, זה גורם לי לחוסר נעימות וכל הזמן צריך לחשוב איך להסביר את זה בצורה הכי טובה שלא תרתיע, כי בנות נרתעות מהרבה סטיגמות שאולי נכונות לגבי חלק מהאנשים, אך לא נכונות לגביי, למשל עם השימוש במילה חרדי, פתיחות ולאומיות.
באמת מאד אוהב את ארץ ישראל ותומך נלהב של התיישבות, התנחלויות ואוהב מתנחלות חחח
מצד שני אוהב מאד את העולם החרדי ומחובר אליהם מאד, גם כשלפעמים יש קטעים פחות נעימים שאולי אני כאילו השייגעץ של חלק מהאדוקים שבהם.
ודתיים פתוחים יותר כמו בגב"ש למשל, זה כל העניין של הפתיחות ובורגנות, לא צריך להגזים, אבל כן אוהב שמתלבשים נקי וטוב כמו בבית ולא צעקני כזה שמכביד
חוץ מזה יודע שעבודה זה מאד חשוב, עשיתי את התארים במדמ"ח וכבר כמעט שנה מחפש עבודה במחשבים והייטק, תקופה לא פשוטה כרגע בשוק.
ואם כבר עוד משהו, יש לי תחביבים אולי מוזרים, עם מחשבים, טכנולוגיה, אלקטרוניקה, מדע, מתמטיקה ועוד הרבה :O
אומרים לי הרבה דברים, למשל לחפש חוצניקיות, שהרבה אכן מאד קורצות לי ומדהימות, יכולות לשפר לי את האנגלית שזאת אחלה נתינה בזוגיות, אבל רובן רוצות רק חוצניק.
או לחפש מישהי מרקע כזה או רקע כזה, בסוף זה להגביל מאד ולתקוע המון מקלות בגלגלים.
לא עוזר בכלל להתחתן עם מישהי שלא מוצאת חן בעיניי בכלל ולא מרגיש שום כימיה וחיבור, העיקר שברמה הדתית היא כמוני, עדיף כבר חילונית 
ובאתרי היכרויות יש למשל קטע לקטלג, כמו באתר שבע ברכות צריך לבחור אלו מוסדות מעדיף לשים את ילדיי, יש ממ"ד תורני ויש ממ"ח, אבל הם לא שמעו על זה, הכל תמיד גס במקום לתת מקום לתוכן, ואז בינתיים שמתי "טרם החלטתי" למרות שזה ממש לא נכון, אני יודע מה אני והגישה שלי ב"ה, פשוט לא מסתדר עם כל הקטלוגים השטחיים האלו...
לא יודע אם פירטתי מספיק, תמיד אפשר עוד 
נ.ב:
אשמח אם תוכלו להוסיף בתגובות אצלכם, בפרט הבנות, קצת רקע כי אני מניח שפה כולן דתיות לאומיות, מכיוון שזה פורום ציוני דתי 
וכמו חוקר טוב, אוהב לצרף קישורים וביביולוגרפיה, אז הנה קצת:
שאלה לבנות - לקראת נישואין וזוגיות
סגנון דתי שונה בין המדויטים..מה דעתכם? - לקראת נישואין וזוגיות
אז מה עושים? - לקראת נישואין וזוגיות
https://www.inn.co.il/forum/t462543
https://www.inn.co.il/forum/t452554
https://www.inn.co.il/forum/t55289

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם