מיואשת שובאנונימי (פותח)

שלום.

נראה לי שאני בדכאון שוב כשאני מגלה שהידידים שלי זה רק אנשים במחשב....

אין יאוש בעולם כללמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

אחותי היקרה אין יאוש בעולם כלל

תפללי לה' ליהיה לך טוב ב"ה

יישר כח,מיכאליונה

חברה יקרה,את אף פעם לא לבד!!!

הנה סיפור מצמרר:

/Besheva/Article.aspx/7083

(אם זה נראה לך סתם סיפור,אני מציעה שתפני לעודד מזרחי,הוא יגיד לך מי זאת אותה אשה)

והנה עוד סיפור(אין מה להשוות בתנאים האובייקטיביים,אבל המסקנה דומה):

/Mosaic/Read/1374

ועוד משהו חשוב:

מצב נפשי ירוד הוא הרבה פעמים תוצאה של אורח חיים לא בריא.
תתחילי לפנק את עצמך,תאכלי טוב,תשני טוב,תצאי לטיולים רגליים בחיק הטבע (כן,תעזבי את הידידים המדכאים מהמחשב).
תראי שתרגישי הרבה יותר טוב.
את כבר תהיי הרבה פחות מיואשת

בהצלחה !

ליונה- הסיפורים חזקים!אנונימי (פותח)
קראתי את הסיפורים. אני מודה שצריך להתייחס בפרופורציות לדברים, ואז דברים מתחילים להיראות טוב, ולא מקטרים. אבל.. בא לי להגיד "אבל", כי... כי אני מרגישה בפנים חוסר. יכולים להגיד לי ללכת להתנדב אצל קשישים וחולים וכו- ואין לי כח לזה. אין לי כח לזה. בא לי לעצמי.
מצד שני, ללכת לבד לקנות לעצמי דברים מדכא אותי ,כי אני מרגישה כ"כ לבד שאין לי חשק לזה בכלל.
אולי אני לא צריכה פיתרון לזה. אולי רק הסחת דעת. אבל אני לא יודעת איך. כלומר, בינתיים אני כן מסיחה את דעתי. הנה-אני כותבת כאן...
ליונהאנונימי (פותח)
ו.. אני יודעת שה' עוזר. רק ש... קשה לי רק להיות איתו כל הזמן בדיבור . בא לי לפעמים לרצות לדבר בראש עם אנשים.
שלום לך , אני בנאדם אמיתי לחלוטיןאנונימי (פותח)
ומחזק את רוחך! המחשב זה רק הכלי שאת מתוודעת אל כולנו דרכו- אבל האצבעות שמקלידות עכשיו את המילים הן אצבעות בשר ודם שמחוברות אל גוף שבתוכו שכל ורגש שתומכים בך ומנסים לעודדך.

תפנימי את העובדה שכולם כאן אנשים ולא מסך, זה ילמד אותך שדבריך חשובים לכולנו והרגשתך הטובה חשובה לכולנו.

אל תפלי ברוחך!
למעונו- שימחת אותי.אנונימי (פותח)
תודה. היה לי נחמד לקרוא את מה שכתבת.
הייתי רוצה שמשהו יגיד לי את זה כל יום, גם כשאני מכוערת חיצונית ופנימית. זה קצת הזוי, לא?
משהו יכול להסבר לי את עצמי?אנונימי (פותח)
מה אני עושה אם: אני רוצה לתת לאחרים- מתוסכלת שלא יודעת- מנסה- לא ממש הולך- הולך, אבל לא מה שציפיתי- מתעייפת מזה מהר-אין לי סבלנות לתהליך- לא יודעת איך לבדוק אם לאחר (שזה לא מחייב אדם בגילי, זה יכול להיות בכל גיל) זה מספיק.
לדוגמא, סתם: עשיתי משהו עם ילדים. רציתי לעשות את זה יותר ברמה, אבל לא היה לי רעיון. הייתי מתוסכלת שאין לי רעיון. חשבתי לחפש בספרים, אבל אני מתוסכלת שאני לא יודעת לאן לפנות. אז עשיתי מה שעשיתי, אבל אין לי מנוף פמנימי, משהו שהרגשתי שהרים אותי הלאה. הילדים נהנו, אבל הרגשתי שיכולתי להוסיף ולא ידעתי איך. וזה מתחבר לי לכל החיים.

משהו הצליח להבין אותי, או שאשאר בתסכול הזה....
לפעמים אני מרגישה שאין לי סיכוי שאחריםיכולים להבין את הפנים שלי, ואז יש קשר עם העולם, אבל רק כשאני מקשיבה לאחרים. כשזה מגיע אליי אני מתחילה לאמר דברים לא ברורים.
אוף.
בסופו של דבר כולנו כאלה,אין מה לדאוג,זה נורמלי.יונה
העולם הפנימי של כל אחד הוא חבוי ונסתר ,ובאמת רק הקב"ה הוא זה שמבין אותנו עד הסוף (גם אנחנו לא מבינים את עצמנו).
אנחנו יוצרים קשרים עם אנשים אחרים.
גם אנחנו בני אנוש וגם הם,ככה שהקשרים האלה מוגבלים מעצם טבעם.לכן עלינו לשמוח בכל קשר שקיים.
יש פתגם שאומר "כגודל הציפיה-כך גודל האכזבה".
אם תעשי מה שאת יכולה,בלי לצפות מעצמך לעשות דברים שאת לא מסוגלת,תוכלי גם לשמוח בתוצאות (כמו בדוגמא שנתת עם הילדים).
כתוב בתורה "ואהבת לרעך כ מ ו ך" -"כמוך"-זאת אומרת,קודם כל אני אוהבת את עצמי,כמו שאני,עם המעלות וגם עם המגרעות,ככל שאחיה בשלום יותר עם עצמי,יהיה לי גם יותר קל לחיות בשלום עם בני אדם אחרים.

צץ לי רעיון...
תקשורת עם בעלי חיים היא קלה יותר,ומקבלים פידבק שמאד עוזר לביסוס הבטחון העצמי.
אולי תגיעי למקום שבו עובדים עם בעלי חיים,ותעבדי/תתנדבי שם.
(לדוגמא, חווה טיפולית בשם "חוויות" בישוב אלעזר)..

בקיצור,כולנו לפעמים עוברים את הרגשות שאת מתארת,את לא חריגה.
הנה למשל,גם שלום חנוך הרגיש כך:

אדם בתוך עצמו
מילים ולחן: שלום חנוך

אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר.
לפעמים עצוב או מר הוא,
לפעמים הוא שר,
לפעמים פותח דלת
לקבל מכר
אבל
אבל לרוב,
אדם בתוך עצמו נסגר.

אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר.
או באיזו עיר סוערת
או באיזה כפר
לפעמים סופה עוברת
וביתו נשבר
אבל
אבל לרוב,
אדם גם לעצמו הוא זר.

ואת, ואת
כמה טוב שבאת,
בלעדייך ריק הבית
והלילה קר.
אז אני שומר עלייך
כמה שאפשר,
ועם כל זאת, האם
אמצא אותך מחר?

אדם קרוב אצל עצמו
אדם בתוך עצמו הוא גר.

מה דעתך להיעזר באחרים? לא סתם אנו חיים בחברה...עמישב
בס"ד לק"י

המערכת האנושית, הן במישור המצומצם (משפחה, לדוג') והן במישור הכולל (העולם), עובדת בחברה.
עיזים עובדות לבד, בן האנוש ישתגע ללא חברה.
וזה לא סתם כך.

"וכולם מקבלים עליהם עול מלכות שמים זה מזה ונותנים רשות זה לזה...". המערכת הכללית, הן בקודש והן בחול, עובדת על מעגל אין סופי של קבלה ונתינה. אני מקבל ע"מ לתת, ונותן (ע"מ לקבל [בכוונה זה בסוגריים]). בלי זה ואבדנו.
אומנם גם אדם אחד שעוסק בתורה שכינה שורה עליו, אך מתי היא ממש עומדת ונמצאת? "אלוקים ניצב בעדת א-ל", ואין עדה אלא עשרה. (עפ"י מסכת אבות). העולם, תירצי או לא, עובד במערכת.

ואם את צריכה להיעזר, זה טבעי שתעשי את זה, ותבקשי רעיון ממשפחה וחברים. (אגב, יש אנשים שמקבלים הרבה וכמעט שלא נותנים. אנשים אלה הם כמעמסה על החברה. וכיצד מושלם חיסרון היחס קבלה/נתינה שהם יוצרים? ע"י אנשים שנותנים יותר משהם מקבלים, והם הקלה לחברה. זה מפצה על זה וזה על זה, וכולם מקבלים עליהם עול מלכות שמים).

מניין לקחת כוחות? שמחה. כשאדם שמח, החיים שלו הרבה יותר פועלים הרבה יותר זזים, דינמיים. לעומת זאת, אדם שעצוב, חייו מתנהלים בכבדות, הוא מקטר כל היום, וממילא, הוא לא מצליח בחייו. השמחה היא המתכון (בדרך ארצית. לא בדרך ישירה אל ה'. גם השמחה היא מה', אבל זה בפעם אחרת) הבדוק לחיים מוצלחים.
מי ששמח הוא גם פתוח לשתף אחרים ולעזור להם, ומתוך כך, וע"י זה, הוא מכניס עצמו למעגל הענק של החברה שמקבלת ונותנת.

בהצלחה בסיבוב.
למיואשתיהודית פוגל
את כנראה עוברת את התהליך שכולנו עוברים בשלב זה או אחר - הצורך להכיר את עצמי באמת, ולאהוב את עצמי כמו שאני. כלומר - לדעת לקבל את עצמך ולהיות "נחמדה" אל עצמך עם ההצלחות ועם הכשלונות. למדוד את עצמך לא לפי הצלחות בלבד אלא גם במכלול. רובנו עושים את הדרך הזו -להכיר ולאהוב את עצמנו - בכוחות עצמנו, וחלק מאיתנו זקוקים לעזרת איש מקצוע. אולי את ביניהם??
טוב, נגמור עם זה ודי. התעייפתי.אנונימי (פותח)
אני לא זקוקה לחווה טיפולית! ואני לא זקוקה לאיש מקצוע! אני רק רוצה שיתייחסו אלי בעולם הזה למה שבא לי שיתייחסו. וז-הו!
למיואשתיהודית פוגל
איך את חושבת להגיע לזה?
ליהודית, שלוםאנונימי (פותח)
איך אני חושבת להגיע -למָה?
ללא מיואשת- שלום.אני..
אני חושבת שלמילים יש כח עצום, השפעה מהותית. אם את מגדירה את עצמך כמיואשת, הרי שאת מציבה את המצב כמצב נתון, כמציאות ממשית. ולא, תקחי את היאוש הזה עכשיו, תסתכלי לו טוב טוב לתוך העיניים ותבקשי ממנו שילך. כי כשאת מגדירה את עצמך כמיואשת, כל המציאות מסביבך נראת בהתאם, הכל צבוע בגוונים של אפור ושחור וזה מרפה את ידיך, ואת מתחילה לחשוב על עד כמה באמת יש פתרון פרקטי מספיק למצב שאת נמצאת בו עכשיו.
אני חושבת שכדי לבחון את המקום שאת עומדת בו עכשיו, את צריכה להיות מפוכחת ואוביקטיבית. וקשה מאוד להיות מפוכח ולבחון את המציאות במבט אמיתי ואובייקטיבי, כנטוע בך רעל של יאוש.
זה כל כך לגיטמי להרגיש לפעמים בודדה, כל כך טבעי שלפעמיםהכל נראה לא משהו ועצוב ומבולבל ומתסכל ו-די -ה'-כמה-אפשר?
אני יודעת, אני מרגישה, אני חווה את זה לפעמים. אני חושבת שכולם חווים את זה, וכולם לפעמים נמצאים במקומות שכל כך קשה למצוא פתחי מילוט מהם, וכל כך רוצים למצוא פתחי מילוט וכשלא מוצאים- ממשיכים לצבור עוד ועוד יאוש וכעס ומרירות ותסכול.
מה אני יכולה להגיד לך, יקירתי?
אולי דברים כל כך נדושים וכל כך אמיתיים- השינוי יתחיל אך ורק בך.
לא, את לא צריכה פסיכולוג
לא, את לא צריכה איש מקצוע
עמישב ציין, ואני מסכימה איתו מאוד. חברה! להשיג לך וכמה שיותר מהר, מעגל חברתי, אפילו מצומצם. לדבר, לשתף, לחלוק, לחוות דברים יחד. לפעמים אנשים מבחוץ יכולים לתת לך פרספקטיבה אחרת על המציאות שאת נתונה בה, לתת לך כיווני חשיבה חיוביים ואמיתיים, וחיזוק וחיוך וניחום ועידוד. וזה כל כך עוזר, מנסיון.
ונכון שזה לא פותר את כל הבעיות, ונכון שלפעמים גם צריך לדעת להתמודד לבד, לפתח את המסוגלות הזאת של התמודדות אישית עם חוויות יום יום, עם סערת רגשות, עם בלבול, עם קונפליקטים פנימיים, עם צער, עם יאוש. אבל הרבה פעמים, יש זמן לדבר ולשתף ולבקש עזרה, לא במבון של אני בצד המקבל ואני צריכה שיתנו לי,ואי-כמה-שאני-מסכנה-תרחמו-עלי. אלא במובן הכי אמיתי, של הידיעה שיש מצבים שאני עצמי לא מסוגלת לחשוב בהם ולנתח את המציאות באופן בהיר מספיק.

מלבד זאת, ה' אוהב אותך. דעי לך, שעצב יכול להיות לפעמים מאוד ממכר, ולפעמים אנחנו אומרים שנמאס לנו מהמצב שאנו נתונים בו, ושכבר בא לנו לצאת מזה ולעבור את זה, אבל לא עושים משהו ממשי באמת בכדי לצאת מהמצב שאנו נתונים בו. כי כן, כבר כתבתי את זה כאן בעבר, בגלל שרגשות שכאלו לפעמים גורמים לנו להרגיש את עצמנו בצורה מאוד חזקה, לפעמים אנחנו בוחרים לשקוע בהם עוד ועוד, שלא מדעת, כי ברמה של התת מודע- יכול להיות שזה טוב.
אני הייתי מכורה פעם לבכי, לדמעות, זה כל כך משחרר, מקל, פורק- עד שהבנתי שאי אפשר לשבת ולבכות כל היום, צריך למצוא את המינון הנכון.
יש מקום לעצב, לבאסה, לצער- אבל צריך לדעת איך הרגשות הללו לא הופכים לעיקר ומרכז חיינו, לנטרל אותם, לדעת לתת להם את המינון והמקום הנכון.
ויאוש- יאוש הוא מחוץ לתחום. הרב יהשע פשירא שליט"א אומר שיאוש הוא הארס של החש, שמפעפע בנו, ומשחית כל מקום אפשרי שהוא מגיע אליו.
אין לך מה להתייאש.ב"ה, את חיה ונושמת. וכל העוד הנר דולק אפשר לתקן וקל וחומר להוסיף אור.
ואת חשובה כל כך בעולמו של ה' יתברך, אם לא הייתי חשובה, תאמיני לי שלא היית כאן עכשיו. יש לך תפקיד ויעוד ושליחות שרק אבל רק את מסוגלת לעשות בעולם הזה. וה' מאמין בך, וסומך עלייך, ומנחה, מכוון, תומך, מאיר- רק צריכים לדעת לפתוחפתחים כחודו של מחט.

הרבה ברכה והצלחה.
וקדימה, אין הדבר תלוי אלא בי.
שלום.אנונימי (פותח)
אני מסכימה איתך. רק שבחברה אני לא מצליחה כ"כ.... בכל אופן, נראה לי שאנסה לפתח את עצמי איכשהוא. איך? נראה.
תודה!
בת כמה את?אני..
תשובהאנונימי (פותח)
בת שלושים. סליחה שעכשיו הדהמתי אותך.
לא הדהמתאנונימי (פותח)
זה גיל נורמלי לחברי הפורום
קודם כל באמת תשני את הניק שלךאנונימי (פותח)
כמו שכבר נכתב כאן. זה צעד מאד חיצוני אבל משליך על הפנימיות. וממה את כל כך כרגע נמצאת ביאוש? בגלל החברים? זה בכלל לא נראה ככה גם לפי ההודעה שלך מלמעלה שממנה ניתן להבין שאת נמצאת באיזה מצב של תקיעות בחייך. נכון? אז אולי תפרטי קצת? אבל לאט לאט ובבהירות!

שבוע טוב!
קיבלתי. שיניתי שם.אנונימי (פותח)
אוקיי. אז שמי החדש הוא שמחה אמיתי ,כפי שאני מקווה שיירשם פה. לא הצלחתי לשנות את זה בכרטיס האישי, אז כשאהייה מאוד מיואשת אולי אחזור ל"מיואשת".....
נראה לי שאני מיואשת מהמצב הסטטי שלי. אני לא מצליחה להרים את היכולת שלי קדימה. ובעיקר-מדכא אותי שזה תלוי בי, כי אם היה משהו איתי , אז הייתי מרגישה שינוי. נראה ל שבזה זה גם קצת בעיתי.. כי אני לא מצליחה להעביר לאחרים מה באמת קשה לי.
שלום לשמחה !חגי סרי
אולי תספרי קצת מהם הדברים שמענינים אותך מדוע את מרגישה שאת תקועה במצב סטטי? ומה חוסם אותך?
למיואשת - שמחה אמיתיתיהודית פוגל
איך את חושבת להגיע ל: שיתיחסו אליך בעולם הזה כפי שאת רוצה שיתיחסו. וההדגשה היא על איך ש א ת רוצה שיתיחסו. האם יש לך שליטה על העולם? ואם כן/לא אז איך את רוצה להגיע לזה?? ראי את דבריך מיום י"ח טבת.
תשובותאנונימי (פותח)
טוב. אז קודם כל אני מודה לכם שאתם מנסים לעזור. רק הבעיה היא שאני לא כ"כ מצליחה לכוון נכון לשאלות. אולי זו בעיה של הבנה.. אז סליחה מראש. ייתכן שאני מבולבלת מרוב כל מיני דברים שמפריעים לי ולכן אני לא מצליחה להתמקד ולענות. אז ננסה:
לחגי:
1.מעניין אותי כל מיני דברים ואני מתעניינת. אבל אני עושה את זה לבד. וזה מה שמעיק.
2. חוסם אותי מלעשות דברים: אני לא מצליחה להפתח בחברה ולעשות מה שבאמת אני רוצה. אם אעשה משהו יפה למשל באומנות עם משהי, אתן לה את הדברים להחליט כי אני אהסס. אם אלך עם משהי לסרט והיא תחשוב משהו ואני אחשוב אחרת, ארגיש שאני טועה. ועוד ועוד. אז אני מרגישה שאני לא מצליחה להביע את עצמי בצורה שארגיש טוב ונכון ושזה בסדר.
3. תקועה. כי כל הנ"ל תוקע. כי גם אם אנסה לשנות את זה אני אוהבת גם להיות לבד. אז יש פה הפכא מסתברא כזה שלא ברור לי. משהו כמו- רוצה להיות עם אחרים ,אבל לא נח או לא מצליחה ממש להרגיש תמיד טוב עם זה.

ליהודית:
1.הייתי רוצה שלא יגידו לי "מה פתאום את חושבת ככה?!" או כל מיני משפטים שגורמים לי לחשוב שמה שאני חושבת זה לא נכון ומה פתאום חשבתי כך. כי אז שום דבר לא ברור לי. זה קרה לי רק בשנה האחרונה בצורה מאוד רצינית שפתאום אני לוקחת את זה ממש כדבר נורא, שמבלבל לי את הבטחון פתאום. לא יודעת למה. אולי כי אני רוצה להגיע למשהו ברור כדי לדעת איזה בחור כבר אני מחפשת ולדעת לתת לעצמי הבסר, כי זה מתיש אותי.
2. הייתי רוצה שיעשו איתי דברים שאני אוהבת, מתוך רצון להיות איתי כי זה מעניין, ולא כדי לתת לי רק הרגשה טובה שנותנים לי קצת תשומת לב.
3. שיסבירו לי גם כשקורה שאני שואלת או אומרת דברים שלאחרים זה ברור. (אולי אני קצת קשת למידה.... לא ברור לי ואין לי כסף לאבחון וגם -מה זה יעזור...כבר מזמן סיימתי יב'........)
4. אני יכולה להרגיש טוב במקומות מסויימים. אבל בגלל שאני רווקה אני מודאגת כל הזמן מה אעשה וזה מעיק עליי ולא מאפשר לי לתת לעצמי לעשות דברים בלי לחשוב הלאה.
האם עניתי על השאלות?
ועוד משהו.אנונימי (פותח)
אני יכולה ללכת לייעוץ. אבל מגוון התשובות כאן מאוד עוזר לי, אפילו אם אני לא עונה מיד. חוץ מזה שאני מרגישה שמדברים איתי אז זו אולי הסיבה. ויכול להיות (ועכשיו אני מהרהרת בכך)שאין לי בעיה. רק כשאין לי עם מי לדבר נהייה לי רע כ"כ שהכל נראה לי נורא. ולכן.
בכל אופן, אשמח לשמוע תשובות ונסגור את הנושא. אולי פשוט נתחיל לדבר על דברים אחרים שיסיחו את דעתי ודי. נראה לי שזה גם רעיון שיכול לעזור.
לעלמה שמחה !חגי סרי
את יודעת, לדבר הזה שאת מתארת יש שם מאד ברור אם כי כמובן מאד כללי.

קוראים לזה חוסר בטחון. עם זאת אני חייב לשתף אותך בהרגשה שלי כשאני קורא אותך.

את מתנסחת ברור, בהיר, השפה שלך יפה וניכר מדבריך שאת משקיעה מחשבה בדברים המטרידים אותך ויודעת פחות או יותר להגדיר את הבעיה . על פניו את נשמעת בחורה אינטלגנטית . לא עלמתי אין לך שום בעיה של הבנה. ממש לא!

העובדה שאומרים לך לפנות ליעוץ איננה הופכת אותך לבלתי נורמאלית או חסרת בינה, אם הדברים מטרידים אותך אז צריך להתמודד איתם. את זה הבנת לבדך כי עובדה שאת מדברת על כך איתנו.

לכולם יש התחבטויות גדולות וחסימות רגשיות או מעשיות במהלך חייהם יותר מפעם אחת. הנקודה היא איך מתמודדים איתם. אל תבהלי מהעובדה שיש לך חסימות כאלה, תלמדי לנהל אותם! לכך כדאי יועץ טוב, אבל אפשר גם בלעדיו.

אין לך בעיה שמחה אמיתית- יש לך התמודדות כמו לי ולאחרים.

בינתיים תנסי לחשוב מדוע את חסרת בטחון? מי גורם לך להיות חסרת בטחון? אילו דמויות גורמות לך את זה ואילו מצבים מביאים אותך לחוש חסרת בטחון.
מדוע אין לך סבלנות לעצמך ואת "מתעייפת מהר"? מתי זה קורה? ויותר חשוב מתי זה לא קורה? ואז תשווי בין שני המצבים ותראי אם את יכולה ללמוד מזה משהו.

תגידי, את הרבה בבית או שאת גם יוצאת קצת החוצה? את עושה דברים בשביל עצמך? את מפנקת את עצמך מדי פעם?

מתי לאחרונה אהבת קצת את עצמך? אני מתכוון לקניה של משהו עבורך בלבד ספר, בגד, או כל משהו מענין אחר.

תשמעי טוב, נעים להקשיב לך ונעים עוד יותר לענות לך- זה כבר עושה אותך נורמאלית ואפילו יותר מאחרים.

תמשיכי לשמוח!

לחגי.אנונימי (פותח)
1. אני חסרת בטחון ליד אחרים.
2. ליד כל אדם שאני מתביישת ממנו ומרגישה שאולי הוא יגלה שאני לא משהו.. ואין לי אידיאלים כמו שהוא מדבר איתי עליהם, ושפשוט בה לי רק כיף ושאני לא באמת מתעניינת בו כדי לעזור, אלא כי בא לי שיחשוב שאני נחמדה, ושבא לי רק כיף!
3.אני מתעייפת מהר כשאני רוצה לתת לשני, אבל מתוסכלת שנראה לי שאני לא יודעת.
4. אולי אני אוהבת את עצמי יותר מדי? אני קונה לעצמי, אבל בא לי לתת לאחרים. בא לי לצעוק את זה שבא לי להצליח להביא את הכשרונות שבי לידי ביטוי!!!!!!!!!!!!!! אבל נראה לי שכשאני צריכה לפתח אותם אני לא מצליחה!
5.תודה, חגי. חשוב לי לדעת שבאמת נעים להקשיב לי. זה ממש חשוב לי להרגיש את זה. אתה חושב שזה באמת זה רק חוסר בטחון?
לשמחה אמיתית - ה מ ל צ ה מנסיוןתהל
לדעתי הרגשת הבדידות שלך טבעית ונורמלית בגיל שלך כבר היית רוצה לראות את עצמך בזוגיות נותנת את כל הפנימיות שלך ומקבלת משוב ותמיכה. מה שאני ממליצה לך - להתחזק באמונה (הספר "בגן האמונה" - מומלץ! מחזק ומשרה ביטחון ושמחה אמיתית!!!), ולרכוש הרבה ידע בנושא הזוגיות (בעל מקצוע/ספר טוב), כך תלמדי שהכל מלמעלה ולא תלוי בך, לא משנה עם מי מתחתנים העיקר איך יודעים לחיות איתו (בשם הרב שמחה כהן שליט"א), לכך המחשבה מה את מחפשת בבן זוג מבזבזת לך את הזמן. מובן שצריך לדעת איך לחפש ואיך למצוא ב ן א ד ם ראוי, אך כמו שכתבתי תלמדי תתיעצי מקצועית ותתחזקי!
בנתיים את לא לבד - הקב"ה מחכה לתפילתך - הקדישי את כל העוצמה של העצב העמוק לבקשה מלב שבור - זה ע ו ב ד ! כולנו מחזיקים לך אצבעות. בהצלחה!
לתהלאנונימי (פותח)
זה כ"כ קשה כל הנושא הזה. אני מרגישה שזה פשוט ק-ש-ה!

מאמינים בני מאמינים!מלמלה
אני ממש מבינה! את יודעת פעמים רבות נכנסתי לתוך מערבולת כזאת של עצבות, אבל כמה שניסיתי להדחיק את האמונה או להעמיד אותה למשפט - הציפה אותי מחשבה: כי אין מציאות של יהודי לא מאמין! "כולנו מאמינים בני מאמינים!" נכון לעיתים המציאות קשה, לא מובנת, אולי גם במשך חיינו לא נבין, לפעמים בא פשוט לבעוט כמחאה. אך לא ניתן לברוח מזה, זה פשוט נמצא, זוהי אמת שלא ניתנת לבערה!
השאלה מה עושים?
לדעתי את יודעת יותר טוב מכולם מהי התשובה לשאלתך! (כל אחד מתמודד עם זאת בצורה אחרת).
עם הרגש אני יכולה להצטרף, לגלות אמפתיה אך לא אוכל לפתור לך, אלא את לעצמך!
אני רציתי לשאול אך התמודדת עד היום? הזמן שחלף אינו קצר, וכפי שניתן להבחין, הצלחת להתמודד עם זה תקופה ארוכה!
לשמחה אמיתית עצה קטנה - מקווה שהיא תעזור:moson
מהיום אין בעיות או קשיים - במקום זה יש אתגרים(challenges).
כשאת ניתקלת באתגר - זה לא משהו מפחיד או מיאש - הפוך יש פה הזדמנות לבניה ליצירה למשהו חדש - להתמודדות.
והכי חשוב כאשר את תממודדת עם כל אתגר את מחליטה מראש שאת הולכת להצליח.
לאחר כל התמודדות עם אתגר את יושבת עם עצמך מחמיאה לעצמך על הנקודות בהן הצלחת או השתפרת מפעם שעברה ועושה הפקת לקחים (lesson learn ) כדי להישתפר לפעם הבאה.

בצורה כזאת תראי שמספר ההצלחות שלך יגדל והרגשתך תשתפר.
מה שאני מרגישהאנונימי (פותח)

שני שירים:

זה מכבר אין איש מחכה לי שם.
ואם אין ים, הרי אין גם ספינה.
הדרך קצרה. החוג צומצם.
ובכן מה?
עוד שבוע, עוד חודש, עוד שנה.

אחרי מותי עוד יהיה משהו בעולם.
מישהו יאהב מישהו. מישהו ישנא.
הדרך קצרה. החשבון לא הושלם.
ובכן מה?
עוד שבוע, עוד חודש, עוד שנה.

הטל נופל, ערב צונן על פני.
על פרשת הדרכים הקרובה אותה תחנה.
מחר אני אתעורר ואפקח את עיני -
אלוהים אדירים.
עוד שבוע, עוד חודש, עוד שנה

והשני:

בלי לפחוד
בלי לחשוש
לאבד את הראש
רציתי תמיד

בלי לשקול
מה כדאי
בלי לדעת מתי -
עבר, הווה, עתיד

בלי לדעת היכן
את הלילה אישן
בגן או על החוף

לאהוב בלי לחשוב
לאהוב עד הסוף
כמה טוב
פעם לאהוב

לה לה לה...
פעם לאהוב...

כמו רות בת מואב
שהלכה אחריו
הלכה בלי לחשוב

כמו תינוק בן יומו
הבוכה אל אימו
רציתי לאהוב

לבקש ולרצות
מחצות עד חצות
לתת ליום לחלוף

לאהוב בלי לחשוב
לאהוב עד הסוף -
כמה טוב
פעם לאהוב

לה לה לה...
פעם לאהוב...

לשמחה אמיתיתיהודית פוגל
אני שמחה שיש לך כ"כ אמפטיה והקשבה בפורום. רציתי להוסיף לך עוד קו מחשבה: האם את כל הזמן בוחרת במלנכוליה הזו? האם יש מצב שתחליטי, את בעצמך, ללא טיפול כזה או אחר לשנות את המנגינה? הרי יש גם שירים שמחים ואופטימיים, נסי. החליטי, לסגל לעצמך הרבה שמחה ואפטימיות, ואז אולי כמו שהרבה מטפלים אומרים - תמגנטי אל עצמך אנשים שמחים וכפיים, והבלתי יאומן יקרה, תמצאי אהבה, אושר ושמחה?? כמובן מאחלת לך את זה, אוהבת אותך.
שלום ליהודית הנחמדהאנונימי (פותח)
הבאתי את זה כקו חשיבה. אני חושבת שאני יכולה לשמוח. עצוב לי שיש אנשים סביבי שיכולים להזכיר לי שהעולם הזה לא יכול להיות שמח בשבילי ושעלי לראות את האמת . שהעולם הוא גם מסוכן. ואני? אני מאמינה שיש שמחה ושהעולם טוב , אבל לפעמים, מה לעשות, לא קל. ואני חושבת שאני לא אומרת את זה מתוך מלנכוליה. אלא מתוך השלמה, שאני לא יכולה לתקן הכל. ולכן אין בי כרגע את השמחה אם את מתכוונת למשהו של רעננות פנימית. אין לי את זה כרגע. אבל יש בי השלמה עם דברים. בכל אופן, לרגעים אלו. בתקווה שזה ישתנה. איך? אני עדיין חושבת. אולי בהודעה הבאה.
אמרו לי....moson
לשמחה אמיתית

את כותבת שחלק גדול מהבעיה שלך שאנשים מסביב אומרים לך שלא יכול להיות יותר טוב.
מי שמשפיע על מה שיקרה איתנו זה הקב"ה ואנחנו.
מכיוון שאני מניח שמי שאמר זאת לא קיבל זאת בנבואה אז הגורם הכי חשוב שיכול להשפיע על העתיד שלך זה את.
גם לי אמרו שלא יצא ממני כלום ואתה לא יכול לעשות כך או לא יכול אחרת.
היה משתלם לא להקשיב ....

ברגע שתחליטי שאת יכולה להיות במקום יותר טוב - עוד תגיעי למצב יותר טוב - העולם לא יהיה מושלם רק קצת יותר טוב ממה שהוא כיום.

תחשבי טוב יהיה טוב.
moson נהנתי מהתגובות שלך.אנונימי (פותח)אחרונה
לשמחה אמיתיתקומפית
איני מכירה אותך באופן אישי, לפחות לא נראה לי... בכל אופן, לדעתי כדאי לך לחשוב דברים טובים על עצמך, זאת אומרת, גם אם כרגע את לא חושבת שאת יפה או כל מיני דברים כאלה, תעבדי על עצמך קשה ותשכנעי עצמך שיש בך הרבה דברים יפים,גם בפנימיות וגם בחיצוניות ודברים שאובייקטיבית את בטוחה שצריכים להשתפר או להיות מתוקנים, אז תעבדי עליהם, על אף הקושי העצום בכך, מניסיון. וככל שתעבדי על השיפורים את רק תרגישי בעזרת ה' יותר טוב עם עצמך ואגב כך, גם עם הסובבים אותך. יש מצב גם שגם כאשר משתפרים, רוצים עוד יותר להשתפר, ולהיות מיד מושלמים ובעקבות זאת עדיין אין שום זמן להיות שמח במה שאתה ובמי שאתה, ולכן, חשוב מאד, שבכל התקדמות,ואף על התקדמות קטנה ביותר, תצ'פרי את עצמך, תני לעצמך חיזוקים חיוביים, זה כל כך חשוב!. המון בהצלחה והמון שמחה!
בנות מה דעתכן? הציעו לי לצאת עם רועה צאןשובי-השולמית

...

אני לא בת אבלאביעד מילוא

זה נשמע מאוד נועז

מה מבין אלו?שובי-השולמית

שאני מתלבטת על זה?

או שהוא רועה צאן?

שהציעו כזו הצעהאביעד מילוא

אני מנסה לדמיין את המוחין של המציע מה עמד מאחורי זה

לא אמרתי שזה רעאביעד מילוא

אמרתי שזה נועז. כן הצגת את זה כאילו זה קצת מנותק או מעניין איך קישרו לך כזו הצעה

אממ אין לי זמן לפתוח את זה אבל מעניין אותי דעתכשובי-השולמית

הוא רועה צאן אבל הוא עושה עוד דברים

מעניין אותי אם יש פה נסיון למישהי או מישהו

אז אשמח לשמוע

האמת אני מכירה מדהי שזה החלום שלה😅Shandy

היא עצמה לומדת ביורפואה וחולמת לגור בהתנחלות ושבעלה יהיה רועה צאן😅 אז לא זה לא כזה נורא השאלה מה את חושבת על זה לא אחרים והוא לא בטוח ירעה על החיים את אמרת בעצמך שזה לא העיסוק שלו וחיץ מזה האישיות יותר חשובה עבודה משתנה ברגע.

תבדקי מה מציק לך

וגם שהוא בא אלייך מקולח ולא עם ריח של כבשים זה חשוב כן?

ושתדעי שזה מעיד עליו דברים

קודם כל הוא אחראי וכנראה אכפתי. למה לו לעבוד עם חיות ועוד כאלה עדינות אם הוא לא כזה? זה נק לזכותו

ויש עוד כמה

תעשי רשימה של מה מציק מה חשוב לך מה פחות

אני הייתי אומרת לנסות פעם אחת ואז להחליט אל תשללי סתם.

בהחלט מסכימה. וגם עם ריח של כבשים, לא נורא...נחלת

אגב, אם הוא משתף ברעייה גם עיזים.... הרבה יותר בריא מחלב של תנובה במכולת.....!

תלוי מי את כמובן! מחוברת לטבע? לדבר כזה? מי את?נחלת

לא מכירה אותךתוהה לעצמי

אבל היום עם כל התנופה של החוות ביוש, יש לא מעט בחורים מקסימים ומתוקים מאוד שמתעסקים ברעיית צאן. זו חלוציות מדהימה. מכירה כמה מהם באופן אישי, ולגמרי חושבת שהאשה שלהם תזכה. וכן, הם אנשים רגילים לגמרי שיש להם אופי רגיל, תחביבים רגילים, בגדים רגילים והתנהלות נורמטיבית לגמרי בחיים.

^^פתית שלג

אגב אם הוא נער גבעות אז זה פרט הרבה יותר דומיננטי מאשר רעיית צאן גרידא

נכון. יש לשער שהוא לא יבוא לפגישה עם אדרת כבשיםנחלת

חליל, וגדי קטן וחמוד מתחת לזרוע.......

אנחנו לא מכירים אותךפצל"פ

ולא יודעים מי את

אם את נערת גבעות אז זה לא כזה מוזר...

מה את בעצם שואלת?

מה מפריע לך?

נראה לי שזה מאוד תלוי בךאשר ברא

בין בהשקפה, אידיאולוגיה ורצונות בחיים.

בעיניי זה לא משהו "נועז" וכו', כי יש משודכים שממש מחפשים את זה.

זה פשוט תלוי בסגנון

למה לא?ניגון🌿

אם אוהבת בכללי כמובן...

כי הם אנשים טובים של עמל

יודעים לעבוד קשה מתמסרים ולא מוותרים

אני מאוד מעריכה את אנשים האלו

(:

בכללי לגבי כל הצעה אפשר לשאול מי שהציע למה חשבצתפוחית 1

שזה מתאים

ואז זה יכול לשכנע לכאן או לכאן

למה לא?advfb

אם הוא נשמע חמוד

מה זה אומר על אופי?שובי-השולמית
עבר עריכה על ידי שובי-השולמית בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"ז 1:13

לא יצא לי להיות הרבה בשומרון

אמרה שהוא סובלן ומאוד מכיל

חוששת מה יגידו המשפחה

זה לא אומר כלום על האופי שלועיונית

אנחנו לא מכירים אותו, זה יכול להעיד על אלף ואחד דברים אבל אין עניין לנחש ולהמציא מה זה אומר או לא אומר עליו.

תנסי לברר עם המציע על תכונות אופי שלו, וגם למה הוא חשב שזה יכול להתאים.

תבקשי מספר של חבר/רב/ מישהו שמכיר אותו שאת יכולה לברר עליו עוד מכיוון אחר

ותחשבי עם עצמך האם זה מתאים לך בכלל.

את אומרת שלא יצא לך להיות בשומרון. יכול להיות שהוא מתכנן לחיות בחווה? זה משהו שאת רואה את עצמך עושה בעתיד? אבל שוב, אין עניין לנחש את התוכניות שלו לעתיד - זה דברים שאת צריכה לשאול ולבדוק

בדיוק בדיוק.נחלת

כלוםרקאני

זה כמו שתשמעי שמישהו מתנדב בארגון כלשהו

ותשאלי מה זה אומר על האופי

זה אומר שהוא אוהב את ארץ ישראל כנראה

על האופי עצמו זה לא אומר כלום

הכרתי כמה רועי צאן אף אחד מהם לא דומה לשני

מה הסגנון שלך?רקאני

הגיוני שהוא ירצה לגור בחווה בהמשך

לא מחייב

הרבה בחורים מתנדבים בחוות רק בתור רווקים

זה לא אומר עליו כלום

לא כל כך מבין את השאלה / התלבטותהשמיים הם הגבול

לפי הכותרת, היא הפנתה את השאלה לבנות 👧פ.א.

היא תשמח לדעה טובה - לא משנה מה מגדר היועץ....השמיים הם הגבול

ובכלל מנסיון - בנות נוטות לפנות בנקבה כאשר מדובר בפניה כללית - גם כאשר יש קהל מעורב.

למשל בשולחן שבת בנות מדברות כאילו כל השולחן בנות ובנים מדברים כאילו כל השולחן בנים .... התרגלתי

אופס עכשיו מבין - משום מה ההודעה שלי מופיעה פעמיםהשמיים הם הגבול

עם ובלי תוכן

בהערה עם התוכן יש המשך לכותרת עם תוכן ....

תתפלא - אגב - גם גבר יכול לפעמים להבין בנות

לא מתפלא בכלל (הסיפא שלך) - אבל הגבר הזה צריךפ.א.

להיות במודעות עצמית גבוהה מאוד להבדלים בין המוח הגברי למוח הנשי, לאופן החשיבה הנשית מול הגברית

לא כל כך מבין את השאלה / התלבטותהשמיים הם הגבול

למה את חושבת פעמיים ? בגלל כל הסטיגמות ? בגלל שאת מנסה לנמחש איך יהיו החיים של שלכם בעתיד ?

אז בואי תתחילי בכך שתשאלי את מי שהציע למה חשב שאתם מתאימים.

עיסוק זה דבר חשוב בחיים אבל הוא משני. משתנה וגם לא תמיד מעיד על האופי של העוסק.

אני מכיר מספיק אנשים שעובדים שמקצוע כל כך שונה מהאופי שלהם.

ובכלל אני בגישה תמיד לנסות - מכסימום לעשות שיחה קטנה מקדימה

דיברנו עכשיו..שובי-השולמית

נשמע מותק של בנאדם

טיפוס של רועה צאן מצטייר כאדם סבלני, מתון, רגיש,אלישבע999

אכפתיות כלפי הזולת

להיות רועה צאן זה מעיד גם על האופי והאופק של החיים. חיים פשוטים, צנועים.

יש משהו יפה ברעיון שחיים פשוטים וצנועים יכולים לטפaibrainora

יש משהו יפה ברעיון שחיים פשוטים וצנועים יכולים לטפח אכפתיות, סבלנות ואחריות כלפי הזולת. לפעמים דווקא אורח חיים פשוט מלמד אותנו לראות את הדברים החשובים באמת.

כלפי כבשים, בעיקר.... (זו בדיחה)נחלת

בדימיון שלי - אדם שחי בשאנטי… הכל באיזי…פ.א.

הבן שלי למשל היה רועה כבשים שנתיים. שאנטי? לא ממשהשמיים הם הגבול

חובב אופנועי שטח

מפקד בחי"ר

היום עובד בבניה...

זה עניין גם של תקופות בחיים.

בגלל זה הכי חשוב - לא להתקבע לסטיגמות ודעות קדומות - להפגש ולדבר

דוד המלך גם היה רועה, נכון? אי אפשר לאמר עליונחלתאחרונה

שחי באיזי....ועוד הסתדר לא רע בכלל עם איזה אריה וראם.....

בהתחלה, חשבתם שזה יקח זמן רב?advfb

כןעיונית

אבל טעיתי

כמה זמן לקח לך?advfb

שלושה חודשיםעיונית

ישועת ה' כהרף עין

לא שמתי לב שיצאתי לדייט ראשון וכבר הייתי מתחת לחופה ב"ה

לא, אבל זה כן לוקח זמןאביעד מילוא

אני במסע הזה כבר כמעט שנה וחציאביעד מילוא

לא קל כל יום מתאמצים להתמלא

ובאמת יכול להיות לא פשוט, חזק ואמץ!advfb

ממש לאהפי

הייתי בטוחה שזה תלוי בי ספק גאווה ספק תמימות

בכלל לאשימושית

חשבתי שייקח גג חצי שנה, לקח בסוף מעל 5 שנים...

האמת היא שבהתחלה לא רציתי שזה יהיה מהרפתית שלג

וואלה לאניצן*

זה נהיה ארוך כמו שרוך

ממש כולנו באותה סירהאביעד מילוא

??נחלת

מה יקח יותר זמן: לימוד אסקימוסית? נקיון הבית? (רצינו שתי קומות...), סיום התואר?

הספר שהמליצו עליו? החיים?....... נא לדייק בשאלה.......

😂אשר בראאחרונה

שידוךנוףילדות
עבר עריכה על ידי נוףילדות בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"ז 0:42

מטורף מבחינתי שכל אחד צריך למצוא את אשתו/בעלה לעתיד לבד. חברים משותפים או טרמפ בהשגחה, אלו דברים מאוד ספציפיים.

זה נראה לי גורם להרגשה של בדידות ולחץ.

לא?

בשונה מהמגזר החרדי ששם ההורים מנהלים את התהליך

לא שמתי לב לשורה האחרונה. גם אצלך אם את רוצהנחלת

ואם זה אפשרי, ההורים יכולים להיות מאוד מאוד מעורבים. בקטע טוב. למה להוציא אותם מחוץ

לתמונה, דווקא בדבר החשוב כל כך הזה, ולסמוך על איזה טרמפ (היזהרי)?!

ואם לא הורים, אז דודים, דודות, שכנים - כולם. זו לא בושה לבקש ולהזכיר את עצמך. זו

אווילות (מחילה), לא לעשות את זה!

לפי מה שכתוב שם זה לא רקנוגע, לא נוגעאחרונה

שערי שמים פתחאביעד מילוא

שערי שמים פתח ואוצרך הטוב לנו תפתח

תפילה זו אנחנו נושאים למרומים

כבר זמן מה השערים נעולים

באנו לפניך מחכים ומקווים

כעת הבריח נעול המנעול חתום

על הדלת דופקים מחפשים מבט רחום

כבר חלפה לה שנה מלאה בהמתנה לא קלה

בפינו נשאנו כל יום את קולנו בתפילה

ועכשיו בחלוף הזמן נעמדים שוב על הפתח

ידינו פשוטות עיננו מייחלות ליבנו קרוע ומרותח

ורק רוצים שאת אוצרך הטוב לנו תפתח

רק תפילה אחת לפניך היושב במרומים

שעוד השנה נעמוד ונזכה להיות כלות וחתנים

במהרה עוד השנה המצא לנו פתח וישועה

לנו בניך צאן מרעיתך תביא גאולה ותשועה

אמן!אני:)))))אחרונה

ניסיון לחזור לקשר- דילמה.אנונימי לשאלה

במצב של קשר של מס פגישות (כמעט חודש) שאני זו שסיימתי, לאחר התלבטות, גם לו היה התלבטויות.

לאחר תקופה של כמה חודשים התחדדו לי הבנות עלי בהקשר לדינמיקה שהיתה בקשר (שכיום בעיני יכלה להיות שונה), ולעניינים שעליהם התלבטתי שבמחשבה מחודשת נראו לי שהיה חבל לסיים את הקשר עליהם.

פניתי למי שהציעה (בבקשה שתבדוק אפשרות לחזור, היה נראה לי שעדיף דרך צד שלישי ולא ישירות, לא פירטתי סיבות) והבחור לא חשב שנכון לו לחזור.

כאן לשחרר נכון?

משום מה עדיין מרגישה החמצה. אבל אין לי ככ מה לעשות, לא רוצה לצאת נואשת ולהביך את עצמי.

נשמע שאין דילמהנעמי28

כי אין לך מה לעשות.

לשחרר, כנראה גם הוא הבין כמה דברים במהלך הזמן והתקדם, כנראה זה לא בשבילך, כנראה זה לא סתם לא הלך חלק,

תסמכי על האלוקים/ היקום/ הבחירות שעשית בעבר/ הבחירות שלו - שמה שנכון לך יהיה הדדי ויגיע בזמן הנכון.

קחי את עצמך לשיחהמשה

למה את 'מחזיקה אותו'

בלב רך. לנסות להבין בשכל למה את רוצה אותו ולא משחררת.

השאר, @נעמי28 כתבה לפניי.

כנראה עשית את שלך אם הוא לא רוצהזיויק

אאכ יש לך צעד מעשי נוסף

באסה אבל כאן נכון לשחרר לדעתיארץ השוקולד

כנראה שהוא גם ביצע חשיבה והבין למה מצידו לא מתאים

מסכימה עם מה שכתבו לךברוקולי

רק כן מעלה נקודה קטנה שאפשרית -

אם באופן קונקרטי דברים השתנו יש לך הסברים לתת שהם מעבר לתחושה

( אז היה X היום Y ולכן Z )

והשדכנית לא הבהירה את הדברים כמו שצריך לדעתך

כן יש לשקול במקרים מסוימים אולי לפנות באופן ישיר לבחור ולהסביר את עצמך וכמובן בטאקט ובכבוד למה שכבר אמר.

רק תזכרי שכמו שכתבו לך -

עבר זמן ויש מצב שגם אצלו דברים התבהרו והתחדדו.

קודם כלהפי

לדבר עם בחור שיצאת אותו זה ממש לא נואשות

אני מבינה שחשבת לדבר עם צד ג אבל לדעתי כאן זה היה מיותר היית פונה אליו ישירות מאחר והיה בניכם קשר , קל וחומר אם סיימת את את הקשר .

אם ממש חשוב לך הייתי פונה אליו עם טאקט.

מקסימום יגיד לא .. אפשר לחשוב. לא להבנות ולא לפחד מזה.

מה שכן אם את פונה אליו שזה יהיה רק אם הוא מגיב מתקשר מעוניין מביע רגש כלשהו אם לא חבל על הזמן .

תמיד יש מה לעשותאיש ישראל

תתפללי. התפילה עושה הכל. העולם במה ואנחנו שחקנים, אבל שחקנים שיש להם קו ישיר לבמאי, ואפשר לבקש ממנו תפקיד אחר, מילים אחרות, מחשבות אחרות, שיבוצים אחרים וכו'. הנמשל ברור. חשוב להפנים שהתפילה היא פרקטיקה מעשית, וכל החיפושים וה"השתדלויות"- עומדים כאין וכאפס לעומת עוצמת התפילה ופעולתה הוודאית, וכבר אמרו חז"ל: אם ראה אדם שאין תפילתו נענית- ישוב ויתפלל, שנאמר "קוה אל ד' חזק ויאמץ לבך וקוה אל ד'".

התמימות היא חלק מהותי מבניין האדם, ויסוד התמימות- להבין שרצון ד' שאהיה נתון כעת במצב בו אני נמצא, ומהרגע שמבינים שזהו רצון ד'- כי כך המציאות והמציאות היא רצונו וחפצו, אז כבר אין מקום לתחושות 'החמצה' ו'פספוס', רק בטחון מלא בוודאות ההשגחה האלהית וחפצה, 'תמים תהיה עם ד' אלוהיך'. אין מה לדאוג, המיועד לך מחכה לך בדיוק כמו שאת מחכה ומצפה לו.

ולעצם הפניה לבחור- למרות מה שהשיב לך דרך גורם שלישי, אני חושב שעדיין את יכולה לפנות אליו ישירות ולכתוב לו: שלום, זאת פלונית אלמונית, חשבתי קצת על הקשר שהיה, והייתי שמחה לנסות שוב" כל אחת והסגנון שלו. תנצלי את היותך בחורה, פניה דרך גורם שלישי נהוגה בדרך כלל דווקא על ידי הבחור, בגלל החשש שיווצר אצל הבחורה תחושת לחץ, רכושנות, כוחניות, שתלטנות (תמשיכו לחשוב על עוד מילים הזויות שנולדו מתנועות הפרוגרוס ותנועת ה'מי טו') ואז היא תגיב שלא. כשהבחורה פונה (גם לאחר הנסיון דרך גורם שלישי) בעצמה זה מראה על בגרות מצידך, מראה על נוחות שלך איתו (כשמראים לבחור שנוח לו לפנות אליו באופן ישיר זה מעורר אצלו משהו, לא יודע מה אבל משהו), מראה על יוזמתיות, שאת מאמינה בקשר שהיה ולמרות התגובה שלו את מוכנה לשלוח לו הודעה. כשבחור מקבל הודעה כזו לאחר שהעביר את המסר דרך גורם שלישי- הוא לא מרגיש מאוים, בלחץ מאי השחרור שלך, הדבר משמח אותו שאת רוצה בקשר ושאת מאמינה בו. אם הוא יגיב שלא מתאים, מותר לך לדעתי להציב אותו עם השאלה- למה, בניסוח כעין: הבנתי, מעניין אותי לדעת מדוע, כי יש דברים בהם השתניתי מאז הקשר האחרון, ולאור השינוי/מיקוד/דיוק (מילה של בנות) הייתי מציעה לך לבחון את הדברים מחדש. הכי קל בעולם להגיד "כן" או "לא"- את תעשי לו טובה גדולה מאוד אם תואילי בטובך להוציא אותו מאיזור הנוחות שלו בו הוא לא צריך לספק תשובות, הרבה פעמים התשובות שאנו משיבים לעצמנו הן אינן תשובות מספקות ואמיתיות, חסרות מכנות ויושר פנימי, מבוססות על רגשות נמוכים ולא על השכל. אם את מאמינה בקשר ואת חושבת שהבחור מפסיד קשר (לא מפסיד אותך, כי אם את הקשר ביניכם) שיכול להוביל להקמת בית בישראל- תעשי הטוב והישר, ובהחלט ניתן לענ"ד לפנות אליו ישירות גם לאחר הכשל על ידי השדכנית, קחי אחריות על החיים שלך ועל הרצונות שלך. זו איננה נואשות, פשוט מאחר ואנו צנועים מסתתרת לנו בתת מודע המחשבה שאנחנו חייבים למעט בפניות ישירות לבחור או לבחורה בגלל שעצם הפניה היא חוסר צניעות, והרי כאשר אנו מגיעים לגיל בו אנו רוצים וצריכים להקים בית- שתיקה בין המינים איננה צניעות כי אם בורות בצניעות, בורות במה הוא קשר בין איש לאישה, וכי אם תרצי להציע לבחור הצעה אחרת שאינך את- לא תפני אליו? לכן- אם פונים לבחור אין שום סיבה להרגיש 'נואשות', הנואשות הזו נוצרת רק בגלל תקלה בהבנת הנקרא של המציאות, את אינך נואשת- את רוצה, אנחנו חיים בעולם בו אנשים אמורים וחייבים לדבר אחד עם השני כדי להתקדם בחיים, לדבר ולפנות לבחור זו איננה נואשות!

אין חכם כבעל נסיון, מעשה שהיה כך היה- נפגשתי עם בחורה שלוש פגישות ארוכות (במצטבר בערך 18 שעות, וזה היה יום אחרי יום, את להזכירך נפגשת כמעט חודש), חתכתי, ובמהלך החודשים הבאים השדכן פימפם לי מספר פעמים על אותה גברת וכל פעם אמרתי לא. למעשה, לאחר מספר חודשים היא שלחה לי הודעה- יש לי הצעה בשבילך, פנוי? והשבתי בחיוב, ואז היא כתבה לי- חשבתי להציע את עצמי שוב, מה אתה אומר? לקח לי יום שלם לענות, ואז היא אפילו שאלה אותי שהיא תשמח להבין יותר את ההתלבטות והיא יכולה לעזור בזה, דיברנו וכו', נפגשנו עוד ארבע פעמים ועוד הפעם חתכתי. למעשה- אחרי כמה חודשים הצעתי אותה לחבר שלי, והם אמורים להתארס עוד מעט , אבל רק אומר שדברים כאלו קורים כל הזמן, וגם אם לא הצליח, תציעי אותו לחברותייך- זה המעשה הכי אצילי שאפשר לעשות בתקופת השידוכים.

ב"הצלחה!

גם אני הייתי במצב הזההתלמיד העייף

בדיוק מה שאת מתארת גם אני הייתי

ואפילו ניסיתי שוב פעם אחרי כמה חודשים בהודעה ישירה וקיבלתי ממנה שזה לא מתאים

ואז פשוט מה שעשיתי היה לשחרר

להגיד די זה לא היה מתאים

להתחיל להתרפות

להפסיק לקוות שנחזור כי זה לא יקרה

ווואלה לקח זמן חודש ומשהו בערך אבל הכאב התחיל להתרפות הרבה כאב עצמי נרפא

אני עדיין סוחב

אבל אני מתחיל לסלוח לעצמי על הטעויות וכו' (אם תרצי אוכל לפרט עוד על הדרך שלי להתמודד עם הפרידה ולהמשיך הלאה)

בקיצור פשוט להגיד הוא לא רוצה להפסיק לקוות ולהתחיל לשחרר ולהתרפות...

לשחרר, הוא לא שווה את זהadvfbאחרונה

מלכה שכמוך לא צריכה לדאוג

יבוא טוב כפול באלפי אלפים

יש בי צד שמחכה שהיא תחזורחקלאי

יש בי צד שמחכה, מחכה שהיא תחזור.

יש בי צד שאומר שזה גרוע, שתמשיך אלה ואל תסתכל לאחור.

צד שאומר אבל רק אם החכה מספיק, אולי.

צד שמאשים אותי, צד שמאשים אותה.

ובעיקר צד שנמאס לו להעביר שוב את החגים לבד.

צד שצועק אייכה, וצד ששותק מול השקט של המענה

צד שכועס שהיא לקחה לי תקופה מהחיים, וצד שמודע על כל רגע ורגע שהיא נתנה לי.

צד שזועם, מגיע לך הרבה יותר, צד שממלמל, היא בדיוק כמו שאני רוצה.

צד שמסרב לקום וצד שאין בו כוח לקום.

צד שאוהב אותה עד הירח ובחזרה, צד ששונא על זה שהיא הלכה צד שמבין שזה טוב שהיא הלכה.

מזדהה עם כ מילהאביעד מילוא

אני אוהבת את הצדoo

שמבין שכל הצדדים יכולים להתקיים בו זמנית

ולאו דווקא סותרים אחד את השני

לא שזה פותר את הכל

אבל הלגיטימציה הזו יכולה להיות תחילת הדרך

נכוןמשה

במיוחד ששני הצדדים שם כי יש להם מה להגיד.

היית באימון? זה יכול לעזורקעלעברימבאר

מדהיםהמקורית

כתבת ממש יפהשבורת,לב

חקלאי אמיתי יודע לעבור שנים של בצורתקנולפ

גם אם כלום לא צומח וכל שנה הוא מקווה סתם

מתישהו משהו איכשהו בלי סיבה או חוקיות יישתנה ותמצא את נערת חלומותיך

עד אז תמשיך כמו כולנו לסבול לקוות ולהיפגע

בהצלחה

אחרי שתכיל את כל הצדדים הללו ביחד ולחודברוקולי

יהיה גם צד שיזכור שבסוף כל הדרך הזאת מובילה אותך קדימה- אל האישה שתהיה נכונה לך. ובעזרת ה', יום אחד תסתכל אחורה מהמקום הטוב שתבנה איתה, ותבין כמה דרך עברת כדי להגיע אליו.

מבין, מכיר מקרוב, ועמך הסליחה- צא מזה, זה לא מקדםאיש ישראל

גם אני הייתי באירוע דומה לא מזמן, ובמידה מסויימת עדיין נתון בו. אזכיר לכולם את משל הדג והדייג: שאלו דייג האם הוא אוהב דגים, והשיב- כן בטח שאני אוהב דגים, אז שאלו את הדייג- אם אתה אוהב דגים- מדוע אתה דג אותם? למעשה הדייג איננו רוחש חיבה יתירה לדג, אלא הדייג אוהב את עצמו (הדגים מייצרים לו פרנסה, הוא אוהב את הטעם שהם עושים לו בפה). היכולת לשחרר היא סימן לאהבה אמיתית, שכן- ייתכן שבחור אוהב בחורה (ואין כאן המקום להאריך בכלל במושג 'אהבה' קודם חתונה שיש להטיל בו ספק גדול) בגלל שהוא אוהב את עצמו, הוא אוהב את ההרגשה הנעימה שהבחורה מסיבה לו בהיותם ביחד, אך ההרגשה הזו איננה בגלל עצמותה של הבחורה כי אם בשל החוויה של הבחור את עצמו דרך הבחורה. האהבה האצילית שאליה כולם שואפים היא כזו שמאחלת כל טוב לכל צד, וכשם שמקבלים שכר על הדרישה כך מקבלים שכר על הפרישה.

מכל ההנגדות שכתבת, נראה לענ"ד שכדאי לקרוא למה שאתה עובר- אהבה נכזבת, שפירושה- אתה מאוכזב למפרע מהאהבה המדומה שנקלעת אליה, אתה מאוכזב מכך שעדיין לא מצאת את שאהבה נפשך, אבל ידידי- את הבחורה שהייתה- ייתכן ואהבת בעבר, וכעת כבר אינך אוהב אותה, אלא אתה מתרפק על התחושה הטובה שחווית מהשהות לצידה. שכן אם היית אוהב אותה באמת ובתמים- היית מרפה, כי אתה מכבד את הבחירות שלה בצורה הכי עליונה ועדינה שמצופה מבן אדם, כי אתה אוהב אותה אהבה שאיננה תלויה בדבר, אבל מהנ"ל נראה שלמפרע הבנת שאהבתך אליה הייתה אהבה התלויה בדבר- בטל דבר בטלה אהבה (שים לב כמה פעמים כתבת את המילה 'שנאה' לעיל).

יחד עם זאת, אתה נורמאלי לחלוטין, וכאמור אני ממליץ בחום לבחון את מה שכתבתי ולא להיות אימפולסיבי, כי אני יודע כמה הנקודה הזו רגישה וכמה היא צורמת, אבל לענ"ד הנקודה הזו היא אמת.

לאחר שנחתכתי התלבטתי רבות מה תוכן התפילות שאני אומר להתפלל, מה השם ית' שואל מעמי- להתפלל ולהתאמץ יותר חזק כדי שהיא תחזור, או להתפלל שפשוט ימציא את זיווגי ההגון לי במראה. בפוסקים מבואר (ספר חסידים בכמה מקומות, ויסודו מגמ' במו"ק) שאין לאדם להתפלל על זיווג ספציפי (הבת של הר"מ הזה, האחות של הבחור הזה, וכד'), ובאמת כך נראה לענ"ד ישר יותר גם בהבנה מה השי"ת שואל ממך- האם הוא רוצה לייסר אותך? או שהוא רוצה שתתקדם הלאה? ההתקרבנות וההתמסכנות לא מקדמת אותך אלא משאירה אותך עומד במקום מתחפר בתוך החול הטובעני של הדמיון. צא מזה אחי היקר, זה לא בריא לך בשום מצב, על עצבות ודכאון מתגברים, לא מעצימים אותה בפלפול אודותיה!

כולם מכירים את הסיפורים על החבר ההוא שנחתך, ואחרי ארבעה חודשים הם חזרו לקשר ובסוף התחתנו, ב"ה. אני ממליץ לך- אל תיאחז ותתלה תקוות בסיפורים כאלו, תתקדם הלאה בחיים, ובהתאם לנסיבות של החתיכה תתייעץ לאחר מספר חודשים אם אדם שקרוב אליך האם כדאי לנסות לחדש ימיכם כקדם- אבל עד אז אתה חייב לאפשר לעצמך להיפגש עם בחורות נוספות (עד צריך רק עוד אחת ;).

דע לך שכמו אותה אחת שנפגשת- לא תהיה עוד, תפנים את זה. ובאותה נשימה תפנים שגם אשתך לעתיד- אין עוד כמותה, ובזה תתנחם (לא יודע אם באמת צריך נחמה, הרבה פעמים כשיוצאים מקשר צריך לברך ברוך פוקח עיוורים, מה שרואים מכאן לא רואים משם, לפעמים הקב"ה פודה ומציל את האדם המוכה בסנוורים חיצוניים, ודי למבין).

מקווה שלא הכעסתי אותך, ואם כן- סליחה, כחקלאי- תהיה מאמין בחי העולמים וזורע, השלך על ד' יהבך ותן בלב!

אם הנחרצות שלי הפריעה לקורא- צר לי ועמו הסליחה (אבל לפחות אני מודע לזה שאני נחרץ), ביודעי ובמכירי קאמינא ובדידי הוה עובדא זהה (מצד התחושות) למקרה של החקלאי הצדיק, ואיש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק! "תוהו ובהו קדם לעולם הבניין, אורות מאופל אמר ויהי" (שמונה קבצים, ג', פ"ז).

(ד"א, נראה לי שזו הפעם הראשונה שאני מגיב בפורומים)

וואו ועוד פעם וואוישי2

אני אוהב ממש לקרוא ולעבור על תגובות של אחרים ולחפש עוד התבונניות צורות מחשבה,

ונגעת לי בנקודה-

כואבת יש לומר וממש נהנתי לקרוא את התגובה שלך נותן כוחות

אשריך שתזכה לכל הישעות!

תודה אחי, תמשיך לפרגן לאנשים זה מחזק!איש ישראל

עיכול מוצלח בע"הadvfbאחרונה

הגיוני שהמון רגשות מנוגדים יצוצו.

הזמן הוא גם גורם מרפא

לוואי ואדעךזכרושיצאנולרקוד

אֱלֹהַי

לְוַאי וְאֵדָעֵךְ שׁוּב