בס"ד לק"י
הרב היחיד ששמעתי שנזעק על זה הוא רב של איזו מדרשה, שבא נאמר ככה, שבמאמרו הוא התאמץ רבות רבות, אבל הצליח בסוף לעצבן אותי...
הניסיונות שלנו הם חלק מחיינו. עלינו לדעת להתמודד אתם. נישואין בגיל צעיר, לכ"ע אינם פיתרון מוחלט, שהרי יש זמן שהזוג אסור אחד לשני, כך שהניסוין ממשיך. נישואין בגיל צעיר, הם חלק ממעגלי ההגנה שקיימים, אף אחד לא הופך את עיקר מטרת הנישואין להתגברות על היצר, אבל כשבאים לקבוע תאריך, זהו שיקול, ואפילו שיקול חשוב ביותר.
ואם לרבנים בימינו יש בעיה עם דבר כזה, שילכו להתווכח עם רב חסדא, שאין כמו ביטויו לבטא את הדבר הזה, שאמר, כפי שכבר הבאתי, אך כנראה שאנשים לא הבינו זאת, שהוא היה טוב מחבריו בלימוד מכיוון שהוא התחתן בגיל 16, ואילו היה מתחתן בן 14, או אז ניצחונו על היצר הרע היה מוחלט.
אותי לימדו שאסור לחלוק עליהם.
ועוד דבר לימדו אותי שאם הם כמלאכים אנו כבני אדם, ואם הם כבני אדם אנו כחמורים (זה יותר מזה, משום שמשפט זה נאמר ע"י הראשונים ביחס לאמוראים, ואילו אנו, האחרונים, איזה פתחון פה יש לנו, תולעת? פשפש?). ואם רב חסדא אמר שהיה קשה לו, וכן עוד אמוראים רבים מסופר עליהם (אביי, אני חושב, ראה זוג שהלכו לבד בדרך, והוא הלך אחריהם ע"מ למנוע מהם את העבירה, משנפרדו בלי שחטאו, אמר שאילו הוא היה במקומם, לבטח היה חוטא. עוד אמורא ראה מספר זונות על גג הבית הסמוך לו, לקח סולם והתחיל לטפס למעלה, פתאום תפס את עצמו וצעק "אש בביתי, אש בביתי" [הוא צעק עם שמו, שאני כרגע לא זוכר], רצו תלמידיו לכבות את ה"אש", וראוהו עומד על הסולם שם. אמרו לו "רבי בישתנו", אמר להם "מוטב שתתבישו בי בעולם הזה, משתתבישו בי בעולם הבא". ועוד רבות הדוג'. ואם הם, בדורם, שהיו צדיקים, ושהניסיון היה קטן הרבה יותר, אמרו כאלו דברים, האם זה לא זועק שאצלנו זה על אחת כמה וכמה וכמה וכמה וכמה וכמה........................ הרי זה אבסורד ענק!!!)