קטן ממני בשנה ורוצה לצאת איתימה ידידות
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ט"ז שבט תשס"ח 20:14

בס'ד

איך זה קורה לי?

היום זה קרה לי כבר בפעם השלישית-בחור בן 18 מעוניין לצאת איתי.לפעמים אני תוהה האם נבראתי בצורת מגנט לבחורים הקטנים ממני בשנה?(זו כבר הפעם השלישית שבחור בגיל הזה מתעניין,דרך הפורומים מהתרשמות מהודעות).

. מילא רק הגיל היה מכשול אבל מדובר איכשהו גם בקבוצה של בחורים פנאטיים. זה לא מתבטא רק ב18 לחופה אלא גם בלא לומר את ההלל ביום העצמאות.

ואני מנסה לא להיות 'בררנית', ויש בחורים עם בגרות ראויה. אבל כמה עוד אני יכולה להתפשר?זה קשה..בחור בן 18 נמצא עוד בשיא של שיעור א'!הוא עוד מולהב ומגלגל על לשונו את המנוני הישיבה ללא הרף!

מה העניין איתכם,בחורים צעירים...?אתם פותחים בפני עוד אופציה שהחשבתי תמיד ללא מקובלת בכלל!

והיותר גדולים?מה דעתם?אתם הייתם מוכנים להתחתן בגיל הזה?יש באמת כזה דבר 'כל מקרה לגופו'?

____
עריכה: כותרת ראויה להודעה / משה

למה בכלל בחורים בני 18 צריכים לצאת?קומפית
שילמדו קצת בישיבה, שישרתו שירות צבאי, יגדלו קצת, יתבגרו קצת ואז כשידעו יותר מה קורה איתם אז יתחילו לצאת. מה זה הדבר הזה, מזעזע אותי משהו. תצאי עם אנשים בוגרים באמת.לא אומרת עם בני 30 כי את גם צעירה אבל משהו באזור 23-25 זה מה שנראה לי יותר הגיוני...
בהצלחה לך.
מסכימה לחלוטין.אני..
אולי יש בודדים שמוכנים ובשלים להתחתן כבר בגיל 18.
אבל אני חושבת שלפני זה צריך לבסס קצת את הקומה הרוחנית שלך בישיבה, אולי צבא, להתבשל עוד קצת, מה שבטוח.
בדר"כ רוב הבחורים בגיל הזה, לא הכי מוכנים מבחינה אישיותית ותורנית להקים בית. יש מקרים יוצאים מן הכלל, אבל לרוב, ממש לא.
והרב אליקים לבנות כדי לירא את החבר'ה המתלהבים מחתונה בגיל 18, התקין בערך בישיבה שלו שלא מתחתנים עד שיעור ד. נראה לי כ"כ נכון. לא שאי אפשר להתחתן לפני, וודאי שיש הרבה שמסוגלים. אבל נראה לי נכון יותר, להתבסס מעט מכל הבחינות, לפני שבונים בית.

אגב, עוד נק בעייתית, וסליחה שאני דוחפת את האף מעט אולי- אבל להתרשם מעצם כתיבה בפורום עד כדי רצון לצאת איתך, זה מעט לקוי בעיני, ואני תוהה עד כמה הבסיס הוא אמיתי.
מה עם ברורים לפני? עליו? עלייך?

אודה על האמת, אני באופן אישי לא טורחת כ"כ לברר. אבל.. חושבת שזה חשוב מאוד. במיוחד כשזה מתחיל מ"קשר" או התרשמות וירטואליים.

הרבה בהצלחה.
אני באופן אישי, מלכתחילה לא הייתי יוצאת עם בחור שקטן ממני בשנה, אלא אם כן זה היה קורה בדיעבד. (וזה קרה לי(: אגב, לא מומלץ בכלל. )
לפני מס' שנים שמעתי על תקנתו של הרב לבנוןמה ידידות
בס'ד

ואני חייבת לציין שעד כמה שאני מעריכה ומוקירה את הרב לבנון,היה לי נורא קשה עם התקנה הזו.

ודאי שמלכתחילה הדבר אינו מומלץ,אבל עם כל הכבוד מה יעשו כל אלו בישיבת אלון מורה שמצאו את שאהבה נפשם כבר בגיל 20?יועפו מהישיבה?

ולגבי הבירורים של ה'לפני'-אני ממש מסכימה איתך
יקירתי,אני..
בדר"כ הבחורים שמגיעים ללמוד בישיבה, מסכימים עם גישת הרב אלון, ולא יוצאים מלכתחילה עד שיעור ד.
אני לא מאמינה שבחור שמתכוון לצאת בשיעור א או ב, או בחור שיש לו חברה כבר מהשמינית יבואו ללמוד בישיבה של הרב אלון.

מישהו סיפר לי שחבר שלו, הייתה לו חברה מלפני שהגיע לישיבה( וזה בין המקרים הבודדים) ולכן הרב לבנון "התיר" להתארס כבר בפסח של שיעור ג.
ועוד אחד שהתארס בשיעור ב, ועזב את הישיבה..

אוי. כתבתי "הרב אלון" במקום הרב לבנון. עמך הסליחה(אני..
אני בן(!)אנונימי (פותח)
בס"ד

אתן שכ,כ מתלוננות. מה הייתן מעדיפות, תענו בכנות, בעל בן 18 שכמעט ולא חטא ורוצה להתחתן כדי למנוע את כל הנסיונות והנפילות, או בעל שמגיל 18 עד שהוא 'ניהיה מוכן' בגיל 23הספיק לפגום בברית ובעיניים [במיוחד אחרי צבא ('אולי' לא בנח"ל חרדי אבל הסדר גם) בשביל כל השכונה עם לא בשביל כל הדור.]
חבר'ה שרומים להתחתן מוקדם לרוב זה החבר'ה היותר צדיקים שאיכפת להם מזה שהם נופלים, מי שלא איכפת לו יכול לחכות עד גיל 25.
לא כל כך הבנתי מה זה קשור לטענת פותחת הקישורקשלש
וחוצמזה לפי השוואה שאתה בנית איך לא הגעת עדיין לטענות מרחיקות לכת
כמו ההוא מתחת לפסוק כמרן מגיל 13?

יש גם מוכנות נפשית ומה לעשות היא לא מגיהע בגיל 13
וכיום גם לא בגיל 18
זה שאדם צריך לשומור את עצמו והרמה הדתית יורדת
עם הגיל (כשאדם רווק בגלל הנסיונות) זה די מוכח
אבל יש גם גורמים מסביב
כנראה שאתה לא יודע לקרוא עד הסוףעמישב
בס"ד לק"י

לא אמרתי לפסוק כמו מרן, משום שנשתנו הטבעים. רק הצבעתי על המגמה של חז"ל להינשא מוקדם ככל האפשר, זאת בהתאם למוכנות הנפשית.

הרשה לי לחלוק, יש היום חבר'ה בוגרים גם בני שבע עשרה ושש עשרה, בודדים, נדירים, אך קיימים. בוגרים בני תשע עשרה, עשרים? לא כזה נדיר, תלוי באיזור החינוך והגדילה. אני מכיר רבים שנשואים בגילאים אלו (בעיקר עשרים, אבל גם שבע עשרה), בטוב טעם ונחת. אחוז הגירושין בקרב אלו שנישאים בגיל צעיר הוא לא גדול בהרבה מאלה שמתחתנים אח"כ (אם לא פחות מהם).
זה קשור לתגובות שבאו אח"כ, לא לשאלה של השרשור.עמישב
טעות קריטית-להתחתן כדי להנצל מעבירה.מה ידידות
בס'ד

זה התירוץ הנפוץ ביותר של בחורים צעירים להתחתן.
רבנים זועמים על סיבות כאלה!!
מי שיש לו בעיה שיטפל ויתמקד בה-לפני שהוא נכנס למוסד הנישואין.
את טועהעמישב
בס"ד לק"י

הרב היחיד ששמעתי שנזעק על זה הוא רב של איזו מדרשה, שבא נאמר ככה, שבמאמרו הוא התאמץ רבות רבות, אבל הצליח בסוף לעצבן אותי...

הניסיונות שלנו הם חלק מחיינו. עלינו לדעת להתמודד אתם. נישואין בגיל צעיר, לכ"ע אינם פיתרון מוחלט, שהרי יש זמן שהזוג אסור אחד לשני, כך שהניסוין ממשיך. נישואין בגיל צעיר, הם חלק ממעגלי ההגנה שקיימים, אף אחד לא הופך את עיקר מטרת הנישואין להתגברות על היצר, אבל כשבאים לקבוע תאריך, זהו שיקול, ואפילו שיקול חשוב ביותר.

ואם לרבנים בימינו יש בעיה עם דבר כזה, שילכו להתווכח עם רב חסדא, שאין כמו ביטויו לבטא את הדבר הזה, שאמר, כפי שכבר הבאתי, אך כנראה שאנשים לא הבינו זאת, שהוא היה טוב מחבריו בלימוד מכיוון שהוא התחתן בגיל 16, ואילו היה מתחתן בן 14, או אז ניצחונו על היצר הרע היה מוחלט.
אותי לימדו שאסור לחלוק עליהם.
ועוד דבר לימדו אותי שאם הם כמלאכים אנו כבני אדם, ואם הם כבני אדם אנו כחמורים (זה יותר מזה, משום שמשפט זה נאמר ע"י הראשונים ביחס לאמוראים, ואילו אנו, האחרונים, איזה פתחון פה יש לנו, תולעת? פשפש?). ואם רב חסדא אמר שהיה קשה לו, וכן עוד אמוראים רבים מסופר עליהם (אביי, אני חושב, ראה זוג שהלכו לבד בדרך, והוא הלך אחריהם ע"מ למנוע מהם את העבירה, משנפרדו בלי שחטאו, אמר שאילו הוא היה במקומם, לבטח היה חוטא. עוד אמורא ראה מספר זונות על גג הבית הסמוך לו, לקח סולם והתחיל לטפס למעלה, פתאום תפס את עצמו וצעק "אש בביתי, אש בביתי" [הוא צעק עם שמו, שאני כרגע לא זוכר], רצו תלמידיו לכבות את ה"אש", וראוהו עומד על הסולם שם. אמרו לו "רבי בישתנו", אמר להם "מוטב שתתבישו בי בעולם הזה, משתתבישו בי בעולם הבא". ועוד רבות הדוג'. ואם הם, בדורם, שהיו צדיקים, ושהניסיון היה קטן הרבה יותר, אמרו כאלו דברים, האם זה לא זועק שאצלנו זה על אחת כמה וכמה וכמה וכמה וכמה וכמה........................ הרי זה אבסורד ענק!!!)
אבל לא מדובר בתקופתו של רב חסדא!מה ידידות
בס'ד

אם ברבנים עסקינן, אז הרב אבינר מזכיר בספרו 'רעים אהובים' כי גיל בשלות הנישואין היום מתאחר ושונה מאחד לאחד.

למה?כי אלו תקופות שונות!דברים שלא נחשפו אליהם פעם לא השפיעו בשום צורה.
שלא כמו היום-יש שלטי חוצות,טלויזיה,פריצות ומה לא..את כל אלו-לא היה בתקופת הרב חסדא. הגדלות היה עצומה יותר!

אנחנו לא נחזור לאמהות שהתחתנו בגיל הרך נכון?
אדרבה ואדרבהעמישב
בס"ד לק"י

בדיוק בגלל זה, כדאי להקדים את גיל הנישואין כמה שאפשר, שוב אני מדגיש, כמה שאפשר. ברגע שאדם בשל שיתחתן.
ואני חוזר ואומר שאני מכיר לא מעט אנשים שכן היו מוכנים בגיל 19, ואף פחות מכך (אמא של חבר שלי התחתנה בת 14, בעלה היה בן 19, והיא כיום סבתא מאושרת בת שלושים ושש. זה מקרה נדיר מ-א-ו-ד, אך קיים).

ושוב, בפעם השלושת אלפים חמש מאות שישים ושתיים וחצי, המגמה של חז"ל היתה להקדים את הגיל ככל האפשר, עד לקו האדום, עד לקו שמתחתיו הזוג ינזק, ואני לא מתכוון לזה שלא תהיה להם דירה על ההתחלה, ורכב. אני מתכוון בעיקר לבגדרות הנפשית. כמה שיותר קרוב לקו כן יטב.

מעניין שעד עכשיו לא היה פה אחד שהצליח לקלות את שני קצוות החבל, כמה שיותר צעיר, כי זו המגמה, וזה הכי טוב, ויחד עם זאת לא מתחת לקו ההתבגרות. שמא אני הכי בוגר כאן, היחיד שיכול להכיל את זה שהעולם הוא לא שחור-לבן????..............................
תראה עמישב,קומפית
אני לא מדברת עליך ספציפית. כבר יצא לי לקרוא הרבה ממה שכתבת בכמה פורומים והיתה לנו גם שיחה, ואתה מבין שאני כן חושבת שאתה מאד בוגר, אבל תדע שזה מאד נדיר. וגם כל מיני חברים שאתה חושב עליהם כבוגרים ומוכנים להתחתן, זה לא בהכרח נכון כי לא היית איתם בדייט ואתה לא בחורה. אתה לא יודע איך הם עם נשים. או שכן ואני לא יודעת אבל בכל מקרה זה מאד נדיר ואני התכוונתי לרוב המוחלט.
חחחעמישב
בס"ד לק"י

לא התכוונתי באמת להארה בסוף, זה היה על דרך המליצה, כי זה באמת מוזר לי עד כמה שאנשים פה לא הצליחו לקלוט את הניגודיות של גיל צעיר מחד, ומינימום (לא מינימום מוחלט) של בגרות, כנוסחה המופלאה לנישואים (ואו, עוד רגע אני מתחיל לשווק לשוק עם הנוסחה הזו).

יש הרבה שלא בוגרים, זה נכון, אך יש לי חברים שאני מכיר, שכבר נשואים כמה שנים, שהתחתנו בשיעור א', והם חיים באושר ואושר (למי יש כסף בשביל עושר?!) עד העצם של הכלב. שוב, זה תלוי בעיקר בסביבה בה גדל האדם.
כמדומני מדובר על ...אנונימי (פותח)
בס"ד
הרב שצעק "אש בביתי" כמדומני הוא הרב עמרם
הזכירו אותו בתשובה לשאלה של שליטה על כעס באתר ישיבה..
כל טוב
ושבוע טוב
זה רב עמרם חסידאעדי - בן
מופיע בגמרא קידושין פרק רביעי
תגיד לי בבקשהקומפית
ממתי זה שגבר מתחתן זה מה שמונע ממנו את כל הדברים שדיברת עליהם, פגם הברית, שמירת עיניים וכו'??????
אדם שיש לו בעיה, שכל אישה יפה שהוא רואה גורמת לו כל מיני דברים, זה לא משנה, לדעתי לפחות, שהוא יהיה נשוי.
ברור שעדיף להתחתן עם אחד שלא נפל בכל הנפילות הללו אבל כולנו בני אדם ומותר לטעות כל עוד מתקנים את עצמנו ואז, כן, אני אישית הייתי מעדיפה להתחתן עם אחד שבוגר ויודע מהחיים שלו קצת יותר משמיניסט ממוצע.
זה היה ל-"דורש משיח"קומפית
תגובה לקומפיתאנונימי (פותח)
בס"ד

ברור שזה דברים שצריך לעבוד עליהם מלא, אבל יש הבדל בין בן אדם שחטא במשך שנה לאחד שחטא כמה שנים שזה הרבה יותר קשה לתקן.
ב. זה לא תירוץ, לדעתי זה כן חשוב, ובן אדם אחרי שהוא נשוי יש לו הרבה פחות ניסיונות ו'פיתו בסלו'.
אדם נשוי שהוא במקרה גם שפוי אפי' שהוא רואה אישה יפה הוא מזיז את הראש הצידה ולא מסתכל, לעומת זאת בנים שלא נשואים כל בחורה שהם רואים הם חושבים אם היא מתאימה או לא, וזה פשוט ככה! תשאלו בנים!
מסכים בהחלטעמישב
ל"דורש משיח" - מסביבי הרבה בנים[אחים,ומכרים]קומפית
ואני יכולה להגיד לך שתמיד יכולים להיות תרוצים לעניינים האלה, אגב אם הם כל כך צדיקים שמוכנים להתחתן בגיל 18 רק כדי לא ליפול במכשולים... אז למה בכלל הם מסתכלים על בנות? אז מה אם יכול להיות שאולי אחת מהן תתאים, אם אסור להסתכל על בנות אז שיחפשו דרך גורם שלישי שישדך בינהם. לא יכולה להיות הסתירה הזו. הצביעות הזו. ואני לא תוקפת אותך אישית! אני לא תוקפת אישית אף בן מהפורום הזה. אני לא מכירה אתכם בכלל וגם אין לי שום אינטרס לא להכיר ולא לתקוף אלא רק להביע את דעתי. בהצלחה וכל טוב
אני יודעת מה עובר הרבה פעמים לבנים בראשקומפית
ובאמת תפסיקו עם התרוצים העלובים שלכם. אתם רוצים להתחתן, סבבה,תמצאו אישה ותתחתנו. אבל אל תמרחו את עצמכם ואחר כך את הזולת בתרוצים שככה תישמרו ממכשולים וככה האשה שתמצאו לעצמכם תקבל אתכם נקיים וזכים מכל חטא. אני לא שונאת בנים ואני לא פמניסטית ואל תחשבו ככה גם, אני רק חושבת שצריך להעמיד דברים על דיוקם. בבקשה אל תיפגעו באופן אישי ואל תיפגעו בשביל כלל הבנים בעולם. זו רק דעתי העניה ולא חייבים לקבלה.
זו אינה צביעות, זה דבר שאתן, הבנות, קשה לכן להביןעמישב
בס"ד לק"י

לא קשה לכן, מתוך חוסר דעת, אלא מתוך אי הכרת המקרה. שימי לב, אגב, שרוב מי שמתווכח מצד אחד אלו בנות, ומצד שני בנים. זה לא סתם.

הניסיון הזה, הוא לא סתם עוד תאווה, הוא חלק מהחיים עצמם, לכן הוא גם הקשה מכל. זה לא כ"כ פשוט כמו שאת חושבת להוריד את העיניים כל פעם כשהולכים ברחוב. לעומת זאת, לאחר שמתחתנים, איך אמר דורש משיח, "פתו בסלו", אז הוא גם לא ידאג למחר, הוא לא מחפש דבר אחר. התנועה הטבעית פסקה, וכעת נותרה תאווה קטנה בהרבה יותר.

אם את לא נשואה, אני חושב שתביני זאת לאחר מכן.
אדם שמתחתן מהסיבה שהוא לא רוצה לחטואקומפית
טועה ובגדול. כי אם הנישואין יבואו מהכיוון הזה אז ל"ע יום אחד אשתו כבר לא תהיה יפה בעיניו והוא יתור אחר מישהיא אחרת. ככה זה. וחבל.
אגב, אני כן נשואה.
כתבתי כברעמישב
בס"ד לק"י

מצחיק אותי שאני חוזר על עצמי שוב.
כתבתי כבר שאם זו המטרה היחידה, את צודקת. אך אם זו אינה מטרת הנישואין, אלא אחד הגורמים לקביעת התאריך בלבד, אין בכך שום בעיה. הסיבה להתחתן היא אחרת, הסיבה להקדים את החתונה, היא גם (לא רק) זו.

יפה מאוד. תשאלי פעם את בעלך, מה עבר עליו בשנות נעוריו. יש כמה אפשרויות, או שה' הוליד אותו בצורה כזו שניסיון זה לא היה כזה קשה עבורו, או שאת תתפלאי ותביני, או שאת תחטפי את שוק חייך, או, במקרה הגרוע ביותר, שכדאי שתכיני מראש שקית הקאה...
ברגע זה נתתי לך את כל האופציות, כאשר, לענ"ד, מעטים הם הנמצאים בשני הצדדים הקיצוניים, ורבים הם הנמצאים באמצע.

תביני, זה לא קשור לבן דוס או לא, זה דבר שבא בעל מודע (בלשון המחקרים- תת מודע). בויכוח על הצד של הבנים, נראה לי שאין לך סיכוי, לא כי אני טוב מידי, פשוט אין חכם כבעל ניסיון (ניסיון, תרתי משמע).
לקומפיתאני12345
קומפית, אני באמת חושבת שזה משהו אצל הבנים שאנחנו לא נבין.
עמישב,קומפית
אני לא מתווכחת איתך אם הניסיון שיש לבנים, בחורים, גברים הוא קשה או לא. ברור לי שהוא קשה ואפילו קשה מאד. אני יודעת ומודעת לעניין הזה ורק בגלל המודעות שלי לעניין הזה ראיתי לנכון להביע את דעתי כאן. לא אטחן את העניין שוב אבל תשים לב שהנקודה העיקרית שלך בכל הדברים שכתבת כאן היא שונה מהנקודה העיקרית של "דורש משיח".
לא שמתי לב, במה היא שונה?עמישב
אני חושבת שעבודה על היצר והמידות זה דבר שעוסקים בונעמה11
כל החיים. אני לא אומרת שזה לא יכול להקל אבל כמו שאמרו פה- זו לא סיבה להתחתן...
שאף אחד מכם לא יחשוב (אתם לא נשואים נכון?) שברגע שהוא יתחתן לא יהיו לו נפילות וחטאים והוא לא יסתכל על בנות אחרות לעולם... ה' ברא אותנו בצורה שאנחנו צריכים לעבוד על המידות ושום דבר ואף אחד לא יעשה במקומנו את העבודה....גם לא חתונה בגיל צעיר....
מועדותאנונימי (פותח)
בס"ד
זה אנשים שמודעים לבעיה שהם מסתכלים על נשים ואינם רוצים להכשל בזה.
תאמת שאחרי הכל את בת ועד לא תתחתני לא תביני כמה קשה לבנים [ביחוד רווקים] להתמודד עם הנושא.
לאניאני12345
מה רע להפגש עם משהו שהציעו לך בפורום? להיפך! סוף סוף הייתה לו הזדמנות להגיד מה שהוא רוצה בצורה הכי אמיתית ואם זה נחמד לך לשמוע אותו וכד', אפשר לנסות לברר. דווקא לי זה נשמע מצויין.

קשה לי היום מאוד עם רבנים שמתקינים תיקונים מתי להתתחתן ומתי לא. זה כ"כ אישי! יכול להיות שברמה הכללית רוב החברה בגיל הזה צריכים עוד לפתח את האישיות ,אבל להגיד את זה בהכללה, זה גורם לי תחושת חנק, חוסר יצירתיות, ואילוף אנשים לחשוב בדרך זהה. יש לי תחושת התנגדות כ"כ גדולה לזה שאני חייבת קצת לחשוב עם עצמי למה באמת.
לאני 12345אני..
אני חושבת שהרב אליקים לבנון או כל רב אחר שמביע את דעתו בענין גיל נישואים, לא כופה זאת על אף אחד.
מי שלא מסכים עם הרב לבנון, מזומן שלא לבוא ללמוד בישיבה של הרב.
הרב לא כופה עליו את דעתו, ולא מכריח את תלמידים שלו להיות תלמידים שלו
לאני..אני12345
וואו.. זה נשמע כאילו: מי שלא מוכן ללמוד בדרך שלי,שלא יבוא.....
ועודאני12345
נראה לי שצריך להיות להיפך: בואו! תלמדו! נקשיב לכל אחד באופן אישי. אח"כ, נראה ואז נעשה שיחה לכולם אם נראה שזה המצב הכללי של כולם.
אבל באמת, שאני קטנה מכדי להחליט מה נכון בעניינים כאלה ובכלל.
שלא תטעי בי-אני מאוד מכבדת רבנים ומאוד מחפשת לשמוע את דעתם. אבל כשמשהו לא מסתדר לי כי אני מרגישה חנוקה עם זה, אני רוצה לברר.
הרשו לי כמה מקורותעמישב
בס"ד לק"י

גמ' קידושין דף כ"ט עמ' ב' (לקראת סוף העמוד): "כל ימיו של אדם עומד הקב"ה ומצפה מתי ישא אישה כיוון שהגיע לעשרים ולא נשא אישה אומר תיפח עצמותיו". ועוד בגמ' שם: "בן עשרים ולא נשא אישה כל ימיו בעבירה. עבירה סלקא דעתך [עלה על דעתך, בתמיהה] אלא בהרהור עבירה".
ועוד בגמרא שם אומר רב חסדא שהסיבה שהיה טוב מחבריו בלימוד תורה היא משום שהתחתן בן שש עשרה, ואילו היה מתחתן בן ארבע עשרה היה אומר לשטן "גירא בעיניך", שפירושו חץ בעיניך, ובתרגום חופשי, אכלת אותה, נצחתי!
ועוד בשו"ע תחילת הלכות אישות, כותב שמצווה מן המובחר להתחתן בן שולש
עשרה (!!!). וכן בעוד הרבה מקומות (אבות פרק ה', מש' כ"א. רמב"ם הלכות אישות [בן עשרים ולא נשא, ביטל עשה!!]...).

לא באתי להגיד שצריך להתחתן עכשיו בגיל שלוש עשרה, אלא מה שהמובן מכל המקורות הללו בצורה ניכרת וברורה, שהכי טוב להתחתן בזמן שמוכנים, כמה שיותר מוקדם. אבל רק בזמן שמוכנים.
אמר לי פעם רב אחד שאילו הגמרא היתה נכתבת היום היא היתה אומרת טוב להתחתן בגיל שמונה, מצד הניסיונות שיש בכל סנטימטר, אך מצד בגרות האנשים זה יותר מאוחר מאשר אז (תוספת שלי, לרוב האנשים), כך יצא שאנו נמצאים קרחים משני הצדדים...

אדם לא צריך לדעת כשהוא מתחתן בדיוק מה הוא הולך לעשות בחייו, כיוון כללי כדאי ורצוי מאוד, אבל בדיוק? אדרבה, לפעמים זה מזיק מכיוון שהוא יהיה מקובע מידי בשביל להסתדר עם אישתו (לא מחייב, אך זו עלולה להיות בעיה).
אתה יודע עמישב,אני..
התורה משולה לעץ, בגלל שבעץ, מצד אחד יש את השורשים שמבטאים יציבות וקביעות ובסיס וחוסר השתנות, ומצד שני יש לו עלים ופרחים וענפים שכל הזמן מתחדשים ופורחים וצומחים. משמע, שגם התורהאפשר וצריך ורצוי לפתח ולקדם, להתאים לרללונטיות הדור, כל עוד זה מתבסס על הבסיס- הלכה למשה מסיני, או תורה שניתנה למשה בסיני.

כך שבענין גיל הנישואין, יתכן מאוד שמה שהיה רלוונטי בדורות קודמים, זה להתחתן בגיל 18 וכו'. ומה שציינת כאן לא שייך, שהרי ה' יתברך לא חפץ שבחור או בחורה יתחתנו בגיל כמה שיותר צעיר, והעיקר שיתחתנו וינצלו מהיצר. ובדור הזדה- מה לעשות? אפשר להגיד באופן כמעט כללי, שלא מתאים לבחורים להתחתן בגיל צעיר למעט בודדים. בחורבן 18, שרק סיים שמינית, לא נכנס כמו שצריך עדיין לעולמה של תורה וכו' בדר"כ לא בשל ולא מוכן מאף בחינה כמעט.

תיקון קטן ועודעמישב
בס"ד לק"י

התורה לא משתנית ומתחדשת, אלא אנו משתנים. התורה היא נצח שלא משתנה, אנו, בתפסתנו אותה, משתנים.

ועכשיו לגוף העניין. שוב, לא אמרתי שצריך להתחתן כמה שיותר צעיר, אמרתי משהו אחר, צריך להתחתן כמה שיותר צעיר, א-ב-ל בתנאי שהזוג מוכן לכך. ברגע שהוא מוכן, טיסת אקספרס, בס"ד, לחופה.
שוב, בד"כ, הגיל בו האדם מתבגר, תלוי באישות שלו, והרבה מאוד בסביבה בה הוא גדל. החינוך המערבי דוחף להתבגרות איטית כמה שיותר. אני לא בא להגיד שלא תהיה ילדות כלל, אך בימינו ככל שהאדם יתבגר מוקדם, כן יטב. וברגע שיוכל שינשא. כך המשמע מכל המקורות שהבאתי, כמה שיותר מוקדם, כשהאדם מוכן.

ואגב, אני מכיר לא מעט אנשים שכן מתאים להם.
התורה היא נצח.אני..
ועם זאת, עובדה שכל הזמן מחדשים על התורה, לא מחדשים את התורה. אלא מחדשים על התורה, מתוך התורה. כשמשה רבנו יושב בבית מדרשו של רבי עקיבא, הוא לא בדיוק מבין על מה מדובר שם, כי הדורות משתנים, ובהתאם לכך הלימוד. אבל משה נרגע כששומע שבסופו של דבר הכל יונק ונשען על הבסיס- הלכה למשה מסיני. לא משנים תורה, אבל כן מקדמים תורה, כן מחדשים על תורה, כל עוד הבסיס של החידושים הם התורה עצמה,

ובנות אני מכירה לא מעט, בנים שמתאים להם בגיל צעיר, פחות.
בילבול בין כמה נושאים.moson
עלו פה כמה שאלות:
1. האם גיל 18- 20 הוא גיל מתאים להתחתן.
2. האם זה שהבחורה יותר גדולה מהבחור מפריע.
3. האופי והדעות של הבחורים.

1. לדעתי בהכללה לא - רוב הבנים והבנות לא בשלים בתקופה הזאת ורובם רואים את העולם בשחור לבן - כשמי שהתנסה בזוגיות יודע שאף פעם הדברים לא שחור לבן. כמו כן לא בדקתי את הדברים סטטיסטית ולדעתי גם עמישב לא. אבל ממה שאני רואה סביבי חתונה בגיל צעיר כן מגדילה את הסיכוי לגרושין ובשיחה עם גרושים שהתחתנו צעירים הם אמרו שהגיל הצעיר תרם לגרושין או תרם לבחירה בבן זוג לא נכון.

2. לדעתי הפרש גלאים לא גדול לשני הכיוונים לא צריך להפריע.
סתם שאלה איזה לבגרות ותובנות יכולה להגיע בחורה בת 19 שאף בחור בן 18 לא יכול להגיע? למה בהכללה בחור בן 18 הוא צעיר שרק יצא מהקן ואילו בחורה בת 19 היא בוגרת ומנוסה?

3. לדעתי עיקר הבעיה שהיה לך עם הבחורים זה אופיים שלא הספיק להתבגר ודעותיהם. כך שבאופן כללי לדעתי המכשול הוא גיל צעיר ואופי ולא הפרש גילאים כלומר לבחורה בת 19 (במידה והיא בוגרת) יהיה קשה בדרך כלל לצאת עם בחור בן 18 אבל אין סיבה שבחורה בת 23 לא תצא עם בחור בן 22.
כ"כ נכון!!!אני12345
לפעמים אני מרגישה שבא לי להגיד דברים ואני לא מצליחה. אין לכם מושג, או שאולי כן-כמה שזה מתסכל!!!!!! מה גם, שאני מנסה לקרוא את כל הקטעים הארוכים שלכם ויש לי כ"כ הרבה מה להגיד, שאין לי סבלנות לקרוא הכל או שבאמצע אני כבר לא מבינה מה אני קוראת...ואז אני חוזרת ומנסה שוב להבין...אוף, זה כ"כ מסובך כל הבנת הנקרא הזו.
מוסון-הצלת אותי! אני מחזקת את דבריך.
ל mosom*מוריה 2*
רציתי לחלוק עליך בנושא אחד שהעלת.
לדעתי בנות הרבה יותר בוגרות מבנים בגיל 18 . קודם כל מנסיוני כשיצא לי לדבר עם כל מיני בנים נתקלתי במעט מאד בנים שבוגרים לגילם, אני מצטערת אם אני פוגעת פה בכמה בנים אבל אם המציאות לא היתה כ"כ עצובה הייתי צוחקת, רב הבנים כ"כ מנסים להרשים בנות אפילו הבנים הדוסים אני לא אומרת שזה לא קיים אצל בנות,אבל לדעתי הרבה פחות...
חוץ מזה שבשמינית מדברים עם בנות על הקמת בית ,נישואין לצערי אצל בנים לא מדברים על זה וחבל! זה היה יכול לאפס אותם ולהוביל לקצת יותר בגרות, אגב את הדברים האלה ראש האולפנה שלי אמר, אז זה לא רק דעתי לא דעתם של חלק מהרבנים.
כמה?אנונימי (פותח)
בס"ד

כמה מתוך אלה שדיברת איתם היו בני ישיבות שמחפשים עבודת ה' ולא רק מחפשים בנות?!
אתה בא ממקום של התקפה וממקוםקומפית
של "אני יודע הכי טוב", ככה אני מרגישה לפחות. אז זה ממש ממש לא משנה התשובה שלי לשאלה שלך. כל טוב ובהצלחה.
אניאנונימי (פותח)
בס"ד

אם זה מה שנשמע מדבריי אז אני מבקש סליחה קודם כל.
ברור לי שאני לא יודע הכי טוב ויש כאן אנשים עם ניסיון וידע הרבה יות ממני.

סליחה עם פגעתי במישהו ואת צודקת שאני צריך למתן את דבריי, תודה.
כל הכבוד לך, באמת!קומפית
אני לא צינית! ותודה שאתה מקבל את דבריי בענווה ובהבנה. ולא התכוונתי להשפיל אותך, ואם עשיתי זאת בכל זאת אז סליחה ומחילה ממך.
דבר שני, אני לא שמה עצמי במקומכם הבנים. אני לא מתנסה במה שאתם וברוך ה' על כך. מה שכן, לא אטחן שוב את הנושא, רק רציתי להביע דעתי ולא משנה כבר...בהצלחה לך ובשורות טובות!
דרך אגבאנונימי (פותח)
בס"ד

מה שציינתי ברוב המקרים זה מה ששמעתי מרבותיי.

נ.ב.
מה שאומרים כל הזמן שפעם היו מתחתנים בגיל יותר צעיר, פעם היו פחות נסיונות אז היום כל שכן וכל שכן שהיום צריך להתחתן מוקדם יותר הבעיה היא "תרבות המערב" שנכנסה והורסת כל חלקה טובה בישרל...

כל הישועות
מניסיון אישי שליאנונימי (פותח)
אני התחתנתי לקראת סוף שמינית ובעלי היה בסוף שיעור א, כיום אנחנו נשואים באושר ובעלי אומר שאין מה להשוות בין לימוד התורה לפני,לאחרי. אח"כ זה בא ממקום הרבה יותר שלם וקדוש וחוץ מזה שבתור בנ"א נשוי הנסיונות קלים יותר.
בקיצור,
חז"ל ידעו על מה הם מדברים וכל הגישה של לדחות את החתונה נובע מהשפעות של תרבויות זרות.
מה?????????????הלל55
בעלך התחתן ועוד לא ידע מה זה ללמוד תורה לפני פלא שהוא אומר שאחרי לומדים יותר טוב?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
מה עוד שמן הסתם הכרתם בגיל לא מומלץ על פי ההלכה
הרמב"ם פסק בהלכות ת"ת שלומד תורה ואח"כ נושא אישה זה האידיאל
ת פ נ י מ ו
אין שחור לבןאני12345
נסתרות הגורל. אתה רואה, אין כללים. מה' אישה לאיש בין הוא למד תורה קודם או לא. יש רווקים ששקועים בישיבה עד צוואר ועוד לא התחתנו, ויש כאלה שלא לומדים תורה וגם לא התחתנו, ויש חילונים פוקי עול ומצוות שכן נשואים ושמחים ויש רווקים עם אידיאל של תורה ועבודה שעוד מחפשים.
אין חוקיות פה. נ ק ו ד ה.
מוריה,אני..
את טיפה מגזימה. תלוי מאוד מי הבנים שידברת איתם וכו'. אני מכירה בנים( לא באופן אישי. בעלים של חברות שלי, בני דודים שלי הצדיקים וכו') שלמדו במקומות שהחינוך ליראת שמיים שם, הוא מטורף. והתתמודדות שלהם עם בנות נניח, יותר פשוטה, כי מלכתחילה הם פשוט נמענים מכל מגע ישיר ועקיף בערך ( אלא אם כן זה באמת לצורך) עם בנות.
אבל גם אצל הבנים הרציניים האלו, יש כאלה שיכולים להתחתן כבר בגיל צעיר, ויש שלא.
בן דוד שלי סיפר לי שבוע שעבר( שיעור ו, נשוי באושר כבר שנה בחסדי ה' יתברך(: ) בכל אופן סיפר לי בן דוד שלי( שאגב, לומד בישיבה שדווקא ראש הישיבה לא מעודד לנישואים בגיל צעיר ) שהוא בשיעור ב חשב שהוא מוכן לצאת, שאל והתיעץ עם הר"מ, הר"מ אמר שאפשר לנסות, והוא יצא באמת, ואמר לי שרק אחרי שיצא הבין שהוא בעצם לא מוכן. למרות שבן דוד שלי הוא אחד הבנים הרציניים שאני מכירה. כך שצריך לדעת לעשות הבחנה, לא כל הבנים בשמינית מתחילים עם בנות או מנסים להרשים בנות וכיוצא בזה, אני הולכת להגיד כאן משהו קצת קשה, אבל זאת עניות דעתי, בעיקר כי גדלתי בחברה כזאת- אבל אני חושבת, שמי שגדל בחברה מעורבת, בתנועת נוער מעורבת וכו', בדר"כ הרבה יותר שחוק ומחוספס ומטושטשי גבולות בכל הנוגע ליחסי בנים-בנות. ובהתאם לכך ההתנהגות שלהם בקרב בנות וכו'..

צריך לדעת לחנך ליראת שמיים באמת..

הרבה נושאים, כיוונים, מחשבות, בלבול, בהודעה אחת. מחילה..
אני ראיתי גם מבוגרים יותר שעושים שטיוותמשה
ודווקא גדלו בחברה נפרדת לחלוטין ונמנעו ממגע עם בנות. ובדיוק בגלל זה לא היה להם מושג שהם עובדים לא נכון וטועים.

אי אפשר לטעון שלניתוק מוחלט אין מחירים במישור של רווקות וכו'.
נורא מסקרןלאור כתיבתו-בן כמה עמישב......?מה ידידות
נראה לי שאני12345
אם באמת הוא צעיר,כנראה שהוא באמת משהו יוצא דופן.
כמה שאני מקנאה!
אתם רוצים לעשות משחק ניחושים? חחח (רק מי שלא יודע)עמישב
נו תגלה לנו..שלא נשפיל את עצמנו..מה ידידות
בס'ד

מה שזה לא יהיה אתה ודאי בוגר לגילך...נכון??
אני ממלא פי צחוק...עמישב
בס"ד לק"י

על משקל של למלא פי מים...

כרגע לפחות, אין לי כל עניין לגלות בן כמה אני. או שתנחשו, או שתנסו לשכנע.

ברצינות, יש לי כמה סיבות לא לגלות. אם אראה צורך בכך, אגלה, הצורך חייב לבטל את הסיבות שלי.
פייי.איזו מסתוריות.מה ידידות
בס'ד

מצד אחד-מבינה אותך לגמרי.אפשר למצוא מניעים מצויינים לכך.

מצד שני-זה יוכל לתת לנו מושג קטן על אישיותך..(כמו שציינתי מקודם-בוגר לגילך מאוד או שמא בהתאמה? וגם..כמות החוויות שהספקת לעבור בחייך)
מה יכול לתת מושג?עמישב
נראה לי שהבנתיעמישב
בס"ד לק"י

אם אגלה, זה יתן מושג.

ובמה זה שתקבלו מושג זה יועיל?
האמת היא שלעת עתה נראה כי אני מדברת רק בשמי,לא כך?מה ידידות
בס'ד

לא הייתי רוצה לבקש ממך לעשות משהו שאינך חפץ בו ח'ו.

זה יתן מושג לסקרנות שלי ותו לא.זה מאוד מענין- להתחדש בידע נוסף לגבי אדם בעולם=)
ידע נוסף על אדם? אהה.אני..
אז אפשר לספר לך גם בת כמה אני?
בשמחה..אבל זה יהיה סתם באמת לזרוק מידע=)מה ידידות
אם לא הבנת אותי-יש סיבה ספציפית בגללה הגילמה ידידות
בס'ד
של עמישב מעניין. וזאת בגלל שאם הבחור ילד קטן זה יהיה מפתיע ממש!
הפרשי גיל בנישואין, מתי נכון להתחתן??יהודית פוגל
זה שהוא צעיר ממך בשנה לא תמיד סיבה לדחות אותו. מאוד תלוי מי הבחור ועד כמה הוא בשל לנישואין. התפתח כאן שיח יפה אודות הנסיונות שעוברים על הרווקים בכל הגילאים. כל הנכתב נכון, ואכן אמרו חז"ל: בן 18 לחופה. אעפי"כ חתונה וקשר נישואין הוא לא דבר של מה בכך, וצריכה להיות בשלות מסוימת כדי לקחת עול של אישה ילדים ובית עם כל המשתמע. אבל בכללי, אני גם חושבת שצריך להשתדל ולהתחתן בכיוון של הגיל הצעיר ולא ההיפך. ואסביר: בגיל 18 פלוס מינוס מתחתנים דרך הרגש, וזה קל מאוד יחסית. בגילאים 25-30 כבר צריך להתחתן דרך השכל, וזה הרבה יותר קשה ולפעמים בלתי אפשרי כיוון שהשכל עובד ומעלה כל מיני חששות, ספיקות, שיקולים וקשה מאוד לאדם לקבל החלטה, משא"כ בגיל צעיר. חיזקו ואימצו!
מסכימה איתך מאוד לגבי ההשתדלות כבר בגיל צעירמה ידידות
בס'ד

יחד עם בשלות כמובן.

אנחנו באמת עדים לתופעה חמורה של רווקות מיותרת..
פשוט אמרי לאאנונימי (פותח)
טוב אז צריך לעשות הפרדה ברורה בין זה שהבחור צעיר ממך בשנה שזה לגיטימי לחלוטין,( הפרש של שנה ממש לא אמור להוות מדד לשיקול האם לצאת אם בחור או לא.) לבין הדרך שבה הבחור פנה אלייך ואני חושב שאם בחור שקטן ממך בשנה הגיע אלייך דרך פורומים באינטרנט והוא רוצה שתוותרי על כל מיני ערכים שעליהם גדלת כמו לחגוג את יום העצמאות, אז את כבר צריכה לדעת להגיד לאותו בחור "לא" בצורה ברורה. מילא אם היית מכירה את הבחור הכרות עמוקה והיית יודעת שבחור כזה אין לך סיכוי למצא , אז ביג דיל הוא לא חוגג יום העצמאות, אבל פה גם ההכרות שטחית וגם את נדרשת לוותר על ערכים עליהם חונכת. בקיצור,פשוט אמרי לא ולכי חפשי לך מישהו יותר מתאים ותני לבחורים מהפורומים להתבגר {בחייך בן בגיל 18 הוא עוד ילד, אתם לא משחקים באבא ואמא) אני מאמין שתמצאי מישהו בוגר יותר. בהצלחה רבה.
וואו כמה סטיגמות ודעות קדומותאנונימי (פותח)
שוחחי עם הבחור צאי ואז תחליטי אם אכן מתאים לך או לא
למה לפסול בגלל דעות קדומות?
חבל לגמרי
יש לי חברה שהתחתנה עם בחור הצעיר ממנה בשנתיים וחצי.
חיים באושר ואושר.
מקנאהאני12345
הלוואי עלי!!!
חברה שלי התחתנה בת 23 עם מישו בן 17.5...נעמה11
אולי עוד לא אבדה תקוותיאני12345
אז יש לי סיכויי???????????????????
מה הלחץ?אנונימי (פותח)
חשבת אולי לנסות??
?אני12345
אתה מתכוון אלי או ל"מה ידידות"?
מעולה, אין שום בעיה אם הבחור קטן ממך.אנונימי (פותח)
צריך להבין שהענין שהבחור צריך להיות יותר גדול מהבחורה - זה ענין היסטורי, שאין בו שום קדושה!

בעבר כשהבנות היו מתחתנות בגיל 12 - אז כדי שהבחור לא יהיה צוציק חסר אחריות - אז חיתנו את הבנות עם בחור שהיה גדול מהן ב- 3-4 שנים, ואז זה היה מוצדק, אבל בימינו שהבנות מתחתנות בגיל 18 ומעלה - הסיבה ההיסטורית אינה קיימת עפ"ר, והבחורים שמעונינים להתחתן מגיל 18 - הינם בשלים לקחת אחריות על חיי נישואים, ואין שום משמעות לשאלה האם הבחורה קטנה מהבחור או גדולה מהבחור, משום ששניהם בשלים לחיי נישואים.

ולכן אני מציעה לך ולכל הבנות לא לדחות הצעות שידוכים בגלל שהבחור יותר קטן.
אני יודעת זה קשה, כי יש לנו ולכל החברה דיסק קשיח שכתוב עליו שהבחור צריך להיות יותר גדול, אבל אם נהיה אמיתיים ונבין שזה לא אמיתי ולא קדוש, ושזה בסדר שהבחורה תהיה יותר גדולה בחיי נישואים - נעשה הרבה טובה לעצמנו.

הצעת שידוכים צריכה להיבחן ע"פ הדברים האמיתיים, הגיל - זה לא ענין אמיתי, (אא"כ מדובר על סוף גיל הפריון).

ויש לי חברה שהתחתנה עם בחור שקטן ממנה ב-6 שנים, והם נשואים באושר, נסו ותהנו...
למה לי זה לא קורה?????????אני12345אחרונה
מה הפידבק שאתם נותנים בפגישות ראשונות?advfb

בפגישה ראשונה, וגם שניה שלישית עדיין לא מכירים והקשר יכול מהר מאוד לרדת.

לכן באופן אישי אני נמנע מלהביע תחשות בצורה מפורשת.

לדוגמא אמירה בסוף הדייט כמו - "היה לי כיף המפגש איתך, תודה " זאת תגובה שהייתי נמנע ממנה בשלושת דייטים הראשונים.

לכאורה זאת יכולה להיות תגובה הכי טבעית ויכול להרים ולבנות אמון וקרבה אבל.. מה עם נגלה עוד מעט שזה לא מתאים אחרי זמן קצר? הנפילה תהיה פתאומית יותר.. לכן אני מעדיף לבנות בצורה הדרגתית את הקשר ולא לדלג שלבים.

מצד שני, כמובן שאני אשדר גם בלי מילים או בצורה עקיפה את התחושה הטובה שלי ושאני מעוניין להמשיך, 

נגיד לומר בסוף הדייט - "תהני בהמשך הערב בבית קפה עם החברות" - נגיד במשפט הזה, אני הראתי שאכפת לי ממנה, שאני זוכר את מה שהיא אומרת לי וזה חשוב לי וסוג של גם נותן לה תחושה שאני איתה למרות שסיימנו את הפגישה. קיצר, אני מראה לה שאני בעניין, בלי לומר את זה במפורש. ככה אני פחות מפעיל לחץ ופחות יוצר ציפיות אבל נשאר בתוך המשחק ;)

אחרי שעושים שיחת "יחסנו לאן" ושמענו כל אחד מה אנחנו חושבים על הקשר אז ארגיש יותר בנוח ושיותר שייך לומר דברים יותר אישיים. מה דעתכם? 

כמה תגובות אפשרויות למה שכתבתי -

א. נשמע מעניין, אבל אתה חפרן

ב. וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים

ג. אמת מוחלטת, איישם את זה בכל הדייטים שיהיו לי

ד. למה ככה? תן לעצמך להפגע גם

מוזמנים גם לעוד תגובות מקוריות ;)

אני מסכימה עם הרעיוןאני:)))))

אני רק לא חושבת שזה משפט שמקרב יותר מדי. אני יכולה שיהיה לי כיף אם מישהו גם אם אני מבינה שאנחנו לא מתאימים,אז למה לא לפרגן?

בפגישה ראשונה אני מסכימה כי זה ממש רק המפגש הראשוני, אבל אם ממשיכים ל2 ו3 וכו' לדעתי כדאי להגיד. 

בחור אמר לי את זה בפגישה ראשונה היה לי קצת לא נעים כי אני הבנתי שאנחנו לא מתאימים וזה יעצר פה אבל עדיין אמרתי לו שגם לי היה כיף כי זה לא שקר, והוא אחלה בן אדם.

יכול להיות, לוקח את מה שאת אומרתadvfb
דוקא נראלי שיש חשיבות להבעת קרבה\הערכה כלשהיפתית שלג

אם היה לך טוב, ואתה חושב שגם היא בכיוון. זה חלק מבניה של קשר.

מנסיון שלי הרבה פעמים בנות רוצות להרגיש שיש הדדיות מסוימת בשביל להביע רצון להמשיך ולהעמיק את הקשר, ככה שלתגובה מקרבת מצידך יכולה להיות השפעה גם על הצעדים שלה, כמים הפנים לפנים. כמובן- לכן צריך גם שהמילים שאומרים יהיו נאמנות לתחושה שלנו.

נתתי מקום למה שאתה אומרadvfb

רק אמרתי בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה.

השאלה לא היתה אם להתקרב אלא איך ועד כמה.

וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים😅פצל"פ

סתם, אני מבין את העיקרון

אבל לא כ"כ מסכים

כי בסוף גם על הרמיזות שאתה עושה אני יכול לומר שזה סתם פוגע אם נפרדים...

בעיניי בסוף זה חלק מהתהליך

ברור שמנסים להקל כמה שיותר

אבל בעיניי זה כן משהו שנצרך ועושה טוב

בטח אם אני מתלבט אחרי דייט ראשון

הרבה פעמים לדעת שלצד השני היה טוב יכול לדחוף לתת צ'אנס 

לא אמרתי להיות פוקר פייסadvfbאחרונה

להביע עניין - בצורה עקיפה ולא בצורה ישירה.

להגיד היה לי נעים היום וכדומהברוקולי

מתאר מצב נתון ביחס לשלב ומאפשר במלל להבין מה קורה  

איך זה מראה על קרבה?

בכל מקרה גם אופציה של לזכור מה יש ולאחל זה להגיד אותו דבר בלי מילים וזה סבבה גם 

להגיד היה נעים זה באמת לא כזה מקרבadvfb

להגיד היה כיף זה יותר בוטה

נשואה אבל חייבת להגיב על הדוגמא שנתתתוהה לעצמי
בחור שהיה אומר לי תהני בבית קפה עם חברות, בחייםםם לא הייתי מנחשת מזה שהוא בעניין שלי. מבחינתי זה היה נשמע לי כמו בנאדם נחמד ומנומס ששם לב לפרטים. לא מעבר. ולומר שהיה לך נחמד בדייט זה לגמרי לא יותר מידי בעיני, מקסימום תגלה שהיא לא בעניין, זה חלק מהחיים. כדי להרוויח ולהיקשר צריך לקחת סיכונים.

(חייבת לומר שכקוראת לפעמים מהצד מדהים אותי הפערים שיש פה בין השרשורים. בשרשור אחד כמעט כולם מסכימים על זה שבדייט שני צריך לומר לבחורה שהיא יפה (אגב בעיני זה לגמרי יכול לחכות לאחרים החתונה) ובשרשור אחר לומר שהיה דייט נחמד זה מוגזם..)

הרבה פעמים זה פחות משנה מה התוכן שאומריםadvfb

אלא איך אומרים אותו, באיזה הקשר, באיזו טונציה..

אתם מתעסקים בטפל ולא בעקרון שרציתי להעבירadvfb

שהבניה של הקשר בצורה הדרגתית והשקיפות היא לא שלימה בהתחלה.. בלי לרדת לדקויות.

נזכרתי במשהו מדהים שחוויתי בזוגיות מסויימת ששכחתיראומה1

נזכרתי בתחושה שהבחור מקבל אותי כמו שאני, העניק לי מרחב בטוח להיות מי שאני ותמך בבחירות ובהחלטות שלי.

יכלתי להרגיש משוחררת, להרגיש ילדה שם..

בדברים הכי קטנים. אני כזאת בחיים אבל בזוגיות זה קיבל זרקור.

למשל כשטיילנו בטבע אז הורדתי נעליים ורקדתי כזה בעדינות, כשנסענו ברכב בחורף ציירתי לבבות על אדן החלון.. זה יצא ממני בטבעיות והוא פשוט חייך אליי בנועם.

זה לא התאים בגלל דברים אחרים אבל אני נוצרת זיכרונות חיוביים ומדייקת לי לקשר האמיתי שלי מה חשוב לי להרגיש שם וזו אחת הנקודות המהותיות

מדהיםadvfb
וואושפלות רוח
בקרוב ממש אמן
יפה מאודנוגע, לא נוגע

לכאורה זו גם הדרך הכי טובה לבדוק התאמה.. לתת מרחב בטוח לצד השני להיות מי שהוא ולראות אם זה מתאים

רעיון מעולה ראומה1אחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלד

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

עם השנים למדתי לעצור את הדייט ולא למרוח סתםראומה1

למה? כי אני לא רוצה לסבול וסתם למשוך ולאשלות אותו.

כנ"ל בסוף הדייט אם הלא שלי ברור לי אני חותכת בסוף הערב.

איך הבחור קיבל את זה?פתית שלג
היו כאלה בהבנה היו בהלם.ראומה1אחרונה
התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולד

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

תודה רבה לכולם!ג'ון

בשמחות אצל כולכם, כל אחד כפי עניינו ובקשתו ושבאמת כל האיחולים הטובים יתקיימו בכם, ריגשתם💚 (לא הגבתי לכל אחד בנפרד כדי לא להספים).

מזל טוב!נוגע, לא נוגע
בניין עדי עד בנחת ושמחה
איזה כיף לשמוע!! מזל טוב!אני:)))))אחרונה

שתזכו לבניין עדי עד!!

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

מחשבות בעקבות קריאת ההודעות בנושא שדכניםכינור יהודי

בציבור הדתי לאומי יש בעיה כזו שמשום מה ביטלנו את מעורבותם של שדכנים והורים בתהליך של בחירת בן/בת זוג. כי נהיינו מודרנים. כמו העולם הכללי. וזה כל כך, כל כך חבל. לאורך אלפי שנים נעזרנו בשדכנים, ומשום מה ב80 שנים האחרונות (נניח), הציבור הדתי המודרני (תנועת המזרחי, דתיים לאומיים, וכו) החליט לפסוח על השדכן ולמצוא לבד. או לקוות שהחברים יעזרו.

אני מרגישה שאם היינו מחזירים את ההורים והשדכנים לסיפור הזה, היה יותר קל להקים בתים.

יש לי חזון - שמגיל צעיר יטפטפו לילדים ולהורים שכשהילדים יגיעו לפירקם, ההורים שלהם ימצאו להם שידוך. כלומר שמגיל צעיר הם יתכוננו לזה וזה לא ירגיש להם "מוזר" שהורים "מתערבים" בנושא הזה כשיגיע הרגע הנכון. השינוי הזה בציבור יכול להיות מבורך בעיניי!

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה

אולי יעניין אותך