שרשורים מרוכזים בנושאים שוניםיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך ז' באייר תשע"ז 13:21
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך ח' בתמוז תשע"ו 23:27
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 12:46

סלטים

טוב אז ככה- פוסט על חלקי בשר הבקר. - בישול ומתכונים

עוד סלטים

 

עוגות בסיסיות

שבועות

מתכוני הפעלה

מרקים

רוטב בולונז (כי מבקשים את המתכון הזה הרבה)

איך להוציא את העצמות מעוף ודג שלמים

מתכונים לחזה עוף

שרשור הטיפים הגדול

 

טיפים לבישול ואפיה נכונים: - סדנת בישול
 

כדי להוסיף שרשורים נוספים יש לפנות אלי. אם השרשור יראה לי מתאים אוסיף אותו.

שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר בראאחרונה
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה
כמה מתכונים חנוכה hameiri13

קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)

 

שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות

רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.

 

טיפים חשובים לפני שמתחילים לטגן

 

לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:

תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.

טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.

זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.

 

רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.

להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.

ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.

 

מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים

מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.

 

מצרכים

מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.

אופן הכנה

מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.

 

 

מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה

 

אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.

מצרכים

קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.

אופן הכנה

מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.

הכנת סירופ

מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.

מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.

 

מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא

 

למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.

מצרכים

קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.

הכנה

לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.

 

קרדיט למתכונים 

 

 

מה מבשלים לשבת?בוקר אור

פה די סרוק יש לנו סידורים למחר

ערב

מרק בצל

ניוקי ברוטב שמנת פטריות

קציצות טונה

אולי גם סלט או אנטיפסטי


בוקר

סלט ירקות

סלט אבוקדו

טחינה


סדש

סלטים מהבוקר

חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)

מוקפץ כנל

אורז לבן


עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת

פופקורן

חלות מהמקפיא

אננס

אצלנואבןישראל

בערב

מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.

מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.

בבוקר מתארחים מביאים עוגה.

סדש

תפוחי אדמה בתנור

שעועית ירוקה

אורז וסלטים


חציל מטוגן,  ביצים עם בצל

מטבוחה, טחינה

ונחתוך סלט חי


עוגת ביסקוויטים לבוקר

עוגת שוקולד פרוה

נקנה חלות..

אצלנו יחסית מושקע השבתתוהה לעצמי

אורחים וכו'..


חלות


חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל מטוגן

חציל קלוי

סלט ביצים

שומר

סלט אבוקדו

סלט ירוקים

סלט חסה עם עגבניות שרי


ערב שבת

סלמון ברוטב מרוקאי

עוף עם דלורית

אורז

שעועית


בוקר שבת

מפרום

סופריטו פרגיות

אורז

אנטיפסטי


עוגיות שוקולד צ'יפס

בראוניז

אולי נוציא שמרים המקפיא

אין לי זמן לכל מה שאני רוצההמקורית

אז אכתוב למה כן יש לי

דג וקציצות דג ברוטב

חמין בשר


אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות


לחם קנוי

פיצוחים

שטויות ושוקולדים

אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים

קציצות דג את מכינהאבןישראל

או קנוי?

אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.

תודה!

לפעמים מכינה לפעמים קונה. מתכון בפניםהמקורית

טוחנת תפוח אדמה חי עם  כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים

(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)

מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח

תודה!אבןישראלאחרונה

ננסה בקרוב להכין.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חלות

חצילים מהברית

מטבוחה מהברית

חומוס מהברית

(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)

אולי סלק

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים

(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)

אולי עוגת גבינה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק עוף וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים

חזה עוף עם בצל ופטריות


סד"ש:

פיצות

אולי גם פשטידה

אני מהבוקר במטבחמאוהבת בילדי

קמתי עוד לפני 6...

 

אורז

בשר עם ערמונים

עוף מתוק בתנור

דלעת עם בצל מקורמלים

אפונה

דג בתנור

עוגת מייפל

עוגת שוקולד

התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים- 

אז עוד עוגת שוקולד בחושה

 

חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות

 

טוב שחלות יש במקפיא.

אשמח לשמוע המלצות על אתרי מתכונים לל"ג. תודה רבהמוריה 7
איך מכינים פנקייקים תפוחים (עבים)?יעל מהדרום
עם הרבה אבקת אפיה, ושהבלילה תהיה סמיכה יחסיתחילזון 123
זה המתכון שאני מכינהחילזון 123

2 ביצים

רבע כוס סוכר

רבע כוס שמן

1 כוס מים או חלב

כוס וחצי קמח

2 כפיות אבקת אפיה

סוכר וניל


אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח

אבקת אפיה או הקצפה של החלבוניםט'
נסי את המתכון של קרין גורןופל לימון

וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן

תודה! (מה זה פורמה?)יעל מהדרום
צורה. נגיד רינג כלשהוחילזון 123
אהה. תודה!יעל מהדרום
לחן במטבח יש טריק מעולה!מדרשיסטית20
לי זה לא עבד.התנערי מעפר

הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...

לא הייתי ממליצה.

תודה! שמת חומץ וגם סודה לשתיה?יעל מהדרום
שמתי מה שהיא כתבההתנערי מעפר

לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.

זה יוצא גושים שלא מתערבבים...

וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.


הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי

יוצא לי נהדר בשיטה למטה!

כן. ראיתי. תודה!!יעל מהדרום
חומץ זה לא בריא?מישהי נשואה
שמעתי שזה שורף שומנים 
ככה ידוע ליהתנערי מעפר
אם כבר עבים אז קייזרשמרן!מרגול

לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה

יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים

(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)

רק השם מפחיד🤣 אני אחפש. תודה!יעל מהדרום
טוב, זה נשמע טוביעל מהדרום

לק"י


אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....

אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.

זה זהאנימה

מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.

הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.

להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.

תודה! הולך עם שמן? (יש לי ילדה אלרגית לחלב)יעל מהדרום
ניסיתי פעם לעשות פרווהאנימה
עם מים ושמן ולא זכור לי שהיו בעיות מיוחדות אבל זה היה לפני שנים
אני מכינה את הבלילה סמיכה מאדהתנערי מעפר

ושמה מעט סודה לשתייה.

התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.

ביקשתי מהצ'אט gpt שיתן לי המלצההתנערי מעפר

והוא כתב לי מתכון.

יצא מצוין לטעמי.

נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות(אהבת עולם)
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת המלצה למכשיר מולטיקייק שמכין דונאטס גדוליםהתנערי מעפר
ולא מיני.


יש המלצות?

מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו יש אורחים בערב

ערב

מרק אדום לכבוד הפרשה

קוסקוס/בורגול לא החלטתי

תבשיל בשר מספר 8 בסיר עם ירקות

אנטיפסטי

האורחים יביאו בראוניז לקינוח


בוקר

מאפינס שיבולת שועל בתבנית (בלי עניין המאפינס)


סדש

מג'דרה לכבוד הפרשה😅

קבבונים בתנור

אנטיפסטי מהערב


חצילים בתנור

טחינה

מקלות גזר

סלט ירקות

סלט אבוקדו


פופקורן

פומלה

נכין גם עוגה? יש עוגיות במקפיא בעיקרון

חלות


מתי נספיק הכל?

עושה לי סדרתוהה לעצמי

ערב שבת

קוסקוס

מפרום

אפונה


בוקר

חמין


סעודה שלישית

עוד מתלבטת.. בא לי בצל ממולא, נראה..


חלות


חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל קלוי

סלט ירקות עלים

סלט חסה עם צ'יפס בטטה

סלט אבוקדו אם הוא יבשיל עד שבת


יש במקפיא עוגת שמרים וגלידה, אם יתחשק ויהיה בנחת אז נכין גם עוגיות

תכלס לא בא לי להכיןהמקורית

אני לא מרגישה ככ טוב😑

אבל בכל זאת. כל כך חיכיתי לשבת שברור שנכבד אותה, גם אם בקטנה

בתכנית - שבת דגים!


ערב שבת - דג ברוטב חריף. אולי נוסיף גם תבשיל חומוס

למחרת סעודה שנייה - דניס בתנור (מקווה למצוא שלם מחר)


סעודה שלישית - לחם עם גבינות חמאה וירקות חתוכים למי שרוצה

סלטים לפי הכח. בעיקר חיים


חלות קנויות כהרגלי בקודש

נקנה קצת דברים טעימים כי לא נראה לי שיש לי כח להכין עוגה

ולנוח! 

בינתיים הכנתי עוגות ועוגיות. הכי חשוב😅יעל מהדרום

לק"י

 

בינתיים נראה שככה:

סלטים- חומוס, חצילים ומטבוחה מהברית

אולי סלק

סלט חי

 

עוגות תפוזים/ שוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס, חלקן בתוספת אגוזים

 

ליל שבת:

קוסקוס שקיבלנו

קציצות דגים ברוטב (שהקפאנו מהברית)

מרק ירקות ושעועית

 

יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

כנראה שנוציא מההקפאה שניצלים ופרגיות (מהברית)

 

סד"ש:

אולי פיצות

יוצאים לנופש... כיף!מאוהבת בילדי
תהנו!! איזה כיף!יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך