הרב דוד סתיו:
מצב פיקוח נפש, להישמע להנחיות בבתי הכנסת
יו"ר ארגון רבני צהר הרב דוד סתיו הסביר כיצד נכון להיערך לקראת השבת הקרובה לאור הוראות פיקוד העורף.
יו"ר ארגון רבני צהר הרב דוד סתיו הסביר כיצד נכון להיערך לקראת השבת הקרובה לאור הוראות פיקוד העורף.


בעקבות התקיפה באיראן: בישיבות ובבתי כנסת רבים ברחבי הארץ הוסיפו הבוקר (שישי) בתפילת שחרית אמירת הלל.

רבה של צפת הרב שמואל אליהו קיים תפילה הלילה לשלומם של לוחמי צה"ל וטייסי חיל האוויר, "מחסלים את ראש הנחש, זה הזמן להתפלל".

במצפור שילה: נירית ודוד, הוריו של סרן שילה ראוכברגר הי"ד ליווי לחופה חייל בודד מקולומביה ובת זוגו.
ישיבת עכו חנכה את אולם "דרכי נועם" לזכר תלמיד הישיבה נועם איתן הי"ד. אימו אביבה: "אנחנו רוצים להעביר הלאה את המורשת שלו".

כ-3,000 תלמידות בתי הספר התורניים של הציבור הדתי לאומי - במפגן עוצמה של תורה בבנייני האומה בהשתתפות רבנים ואישי ציבור

הרב מאיר כהנא מבאר את ייחוד פרשיית "ויהי בנסוע הארון" וקורא לראות בה 'ספר תורה קטן' שמלווה את עם ישראל בכל מסעותיו

הרב יובל גלאס מונה לרב קהילת בית הכנסת 'בר אילן' בהרצליה. בשבת הקרובה יתקיים אירוע לכבודו, במעמד הרב דוד הורדן, רב מרכז העיר.

בטקס חלוקת תארים של המכללה האקדמית חמדת הוענק תואר לשם כבוד לילנה טרופנוב ששוחררה משבי חמאס ולרב תמיד גרנות ששכל את בנו.

בעקבות המחסור בעולם ההוראה: ישנה תופעה הולכת וגוברת של ר"מים חרדים שהחלו ללמד בישיבות תיכוניות כפי שהיה בעבר לפני 50 שנה.

בטקס חגיגי שנערך בעפולה הוענק לרבנית נאוה ענזי פרס יקירת העיר, על תרומתה ארוכת השנים לחינוך, להוראת התורה ולעשייה הקהילתית.

הרב ליאור: "במלחמת מצווה גם מי שתורתו אומנתו, דעת תורה היא שיש להתגייס להגנת העם והארץ"

הרבנות הראשית מודיעה כי פורסמו ציוני חשוון לנבחני מקצועות הרבנות. הציונים נמצאים כבר באזור האישי, אולם מבחני הדיינות מתעכבים.

המקובל הרב דוב קוק יצא נגד רב אחר שמתח ביקורת נגד עולי הר הבית ופסק שאין לצרפם למניין.

לרגל שנה לפטירתו: פורסם סרט חדש הפורס את משנת חייו ודרכו של הרב יהודה דרעי, רב העיר באר שבע וחבר מועצת הרבנות הראשית

השר מיכאל מלכיאלי: "ישנו ציבור גדול שומרי מצוות ושאינם, אשר חפצים לנהל את עניינם בבתי הדין - וחובה לאפשר להם".

ראש ישיבת 'פתחי עולם' הרב אליהו מאיר פייבלזון על הרב חנן פורת: "חיבר ספרים עמוקים, איש מרשים וירא שמים, איש טוב מכל הבחינות".

תשעה רבנים מרכזיים בציונות הדתית מחו על הכוונה להעביר את החוק לפיזור הכנסת, והסבירו כי מדובר בפגיעה בהמשך הלחימה.

משפחת אליה מעדכנת על התקדמות חיובית במצבו של איתן דוד אליה שנפגע לפני כשלושה שבועות באורח קשה בתאונת דרכים בצומת יצהר.

בג"ץ הורה לדחות את הבחירות לרבנות רמלה, שהיו אמורות להתקיים היום, בשל אי-בהירות לגבי תעודת הכושר של המועמד הרב יצחק אבוחצירא.

עם ניסיון עשיר בניהול מערכות חינוך והכשרות טכנולוגיות, רועי אוהב ציון מונה למנכ"ל החדש של המרכז האקדמי לב

הרב הראשי לישראל פנה לנשיא המדינה במהלך טקס השבעת דייני בית הדין הגדול והאזורי: "יש לאחוז במשנתו ובחזונו של סבך".

מכללת שאנן העניקה תואר לשם כבוד לרב בנימין (בני) קלמנזון, נשיא ישיבת עתניאל. "מתפלל שגבורתו של אלחנן תסלול את הדרך לגאולה".

השרה אורית סטרוק, חברת הוועדה למינוי דיינים, דוחה בשיחה עם ערוץ 7 את האשמות שהם לא התייעצו עם רבנים בתהליך.

גורמים בציבור הדתי לאומי תוהים מדוע לא מאפשרים גיוס לשלב ב' כפי שאפשרו לחרדים לאחר פרוץ המלחמה.

הרב דוד יוסף, נשיא בית הדין הגדול בטקס השבעת דייני בית הדין הגדול והאזורי בבית הנשיא בירושלים: למגר את תופעת סרבנות הגט

רבני צהר קוראים לח"כים לגלות אחריות בחקיקת חוק גיוס. "אסור לאפשר לפלח אוכלוסייה גדול להמשיך להתעלם מחובתו ההלכתית והמוסרית"

היוצר יגאל שטטנר בביצוע חדש לשיר 'לעשות נחת רוח', הבנוי על ניגון עתיק מבית חסידות ויז'ניץ.

ארגוני נשים, בהם "מתירות" ו"קואליציית עיקר", מותחים ביקורת חריפה על סבב המינויים החדש לבית הדין הרבני הגדול.

הרב אוריאל סעייד מקריית אונו שיתף על מפגש מרגש בשדה התעופה: "חואן ממדריד ביקש: תברך אותי להגיע לירושלים".

יובל אורבך, אלמנתו של ישי אורבך הי"ד, ערכה סיום ש"ס משניות לזכרו במדרשת נשמת, במעמד הרבנית חנה הנקין וחברות.

לא על דעת הישיבה: שבת של הפלג הירושלמי נערכה בישיבת נחלים כאשר בין השאר נתלו שלטים ושרו שירים נגד הגיוס.

מאות בוגרים ותלמידים השתתפו בשבוע שעבר בחנוכת הבית של ישיבת ההסדר איילת השחר באילת

בימים אלו שוקד המשרד לשירותי דת על גיבוש הצעת חוק ממשלתית לתיקון נוסף של חוק איסור הונאה בכשרות.

המפגש ביצהר, חתונת ילדי הרבנים, הרב החדש בצפון השומרון, שמונה בנות מצטיינות והרמ"טים שעל המשמר.

גזבר המועצה הדתית שדות נגב, שמעון איגרא, טוען גם הוא כי רס"ן במיל' אוריה ברוכי הודחה מתפקידה על רקע הפוליטיקה המקומית.

ח"כ מתן כהנא טוען כי אוריה ברוכי הודחה מראשות המועצה הדתית בשדות נגב בזמן שירות מילואים: "הגיעה לתקן - והודחה לטובת מקורב לש"ס"

בטקס מרגש נחנך מצפה חדש ברכס הגדעונים באיתמר, לזכרו של סמ"ר יהודה יהלום הי"ד, שנפל בקרב גבורה בלבנון.

הוועדה למינוי דיינים בחרה שבעה דיינים, מתוכם 3 מהציונות הדתית: הרב יגאל לרר, הרב מאיר פרימן והרב משה אמסלם.

משפחתו של הרב ציון לוז זכתה בפרס 'משפחת מופת' על היותה משלבת לימוד תורה ושירות צבאי עם למעלה מ-1,000 ימי מילואים במלחמה.

הרב יצחק שטרן, מרבני ישיבת כרם ביבנה, נבחר ברוב קולות לרב היישוב טל מנשה בצפון השומרון. הוא יחליף בתפקידו את הרב ראובן עוזיאל.

בערב השקה שנערך במכון "יד הרב נסים", הוצגה מהדורה חדשה לספר "המקח והממכר" מאת רב האי גאון, עם מאות קטעים חדשים שטרם פורסמו.

בשורה לעולם הכשרות: לאחר למעלה מעשור - הוקמה ועדת הניקור ברבנות הראשית לישראל בראשות הרב יוסף בן דוד

איגוד ישיבות ההסדר משיק מיזם חדש: 'אלומות' - במה חדשה שתאפשר פרסום נרחב לכותבים צעירים ומאמרים עממיים

עומר ואן גלדר תועד בעבר מתאמן לפני יום הזיכרון על מילים שכתב החייל שון מונדשיין הי"ד במכתב הפרידה שלו

פעיל פורום “בוחרים בחיים” של המשפחות השכולות הותקף מול ביתו של יאיר גולן שבהמשך ישב ושוחח עם התוקף.

בישיבה קטנה מורשה בגבעת שאול נערכה אזכרה לזכרו של הרב אריה קורן, ממייסדי התלמוד תורה, שהלך לעולמו לפני כעשור.

שנה לאחר נפילתם בשכונת תל סולטאן, בישיבת ההסדר שעלבים מוציאים שיר חדש לזכר יקיר, שלום ואליהו הי"ד - עם מילים שנכתבו מתוך הלב

הרב ירון אשכנזי, ראש קו ההלכה הספרדי וחבר ההנהלה הרוחנית בארגון הידברות, נבחר לתפקיד רבה של גדרה.

שבט "להבות" של הצופים הדתיים הכניס ספר תורה לזכרם של חמישה נופלים מבני שכונת ארנונה שנפלו במלחמת חרבות ברזל.

לקראת עצרת הימין שתתקיים מחר מול בית המשפט העליון בירושלים אומר הרב מדן שבית המשפט לא צריך לנהל מלחמה מול הציבור האימוני.

מועצת הרבנות הראשית לישראל החליטה למנות ועדת בחינות ועדת בחירות לרבני ערים. בראשות הוועדה יעמוד הרב יעקב שפירא.

פסק הלכה חריף בספר תורני חדש: גיור קטינים ללא שמירת מצוות - חסר תוקף; הרב דוד חי הכהן: "הילד נשאר נכרי כשהיה"

מעל 200 תלמידים ובוגרים התאספו בישיבה למפגש, שיעורים והתוועדות אל תוך הלילה, מתוך חיבור להמשך דרכו הייחודית של הרב שטיינזלץ

בעקבות כנס על הרב משאש זצ"ל, ראש האולפנה המארחת: הרחבת אוהל התורה יכולה לבוא מתוך הקפדה והקלה. "הדור זקוק לתפיסת רבני המזרח".

ישי דוד תורג'מן סופד לאחיינו סמ"ר עומר ואן גלדר, לוחם בחטיבת גבעתי, וחושף הודעות מלאות אמונה שכתב לו במהלך המלחמה

בעתירה לבג"ץ שהוגשה על ידי חברי מועצה ותושבי העיר רמלה, נטען כי אין לקדם את הליך הבחירות לרב העיר רמלה בעוד כשבוע

הרב דוב ליאור חוזר על דעתו לפיה נשים לא יעלו בזמן הזה להר הבית. "מה שפרסמו בשמי - אני לא יודע מאיפה לקחו את זה".

רבנים מהציונות הדתית יוצאים נגד מערכת המשפט וקוראים לציבור להשתתף בעצרת הענק של הימין מול בג"ץ.

השוחט הרב דוד צדוק, רב מושב אורה, עורר התרגשות בעולם השחיטה כאשר הצליח להוציא את המוח ללא שבירת עצם האסורה מהתורה בקרבן פסח.
