הר הבית סגור: איפה הרבנים?
העיתונאי ארנון סגל זועק את זעקת הר הבית הסגור כעת ליהודים. לדבריו, העובדה שהרבנים נלחמים בעבור בתי הכנסת אך שכחו את ההר - מצערת
העיתונאי ארנון סגל זועק את זעקת הר הבית הסגור כעת ליהודים. לדבריו, העובדה שהרבנים נלחמים בעבור בתי הכנסת אך שכחו את ההר - מצערת


יו"ר מוסדות בני עקיבא הרב חיים דרוקמן בשיעור לקראת יום ירושלים: "והנצח זו ירושלים". צפו בשידור

שיעורו השבועי של הרב אליהו עוסק בפרשת השבוע במדבר ולקראת יום ירושלים גם בשיחה על המעלות הייחודיות של עיר הבירה. צפו

קרתא חוגגת 53 שנים לאיחוד ירושלים ובודקת מה קרה בשנים האחרונות - ומה התכנון לעתיד. פאנל עם אלידע בר-שאול ומומחי הנדל"ן.
לימודים בצל הקורונה בישיבה התיכונית שעלבים: מסכות בבית המדרש, ריחוק חברתי בכיתות וארוחת בוקר אישית ארוזה.

53 שירי ירושלים משתתפים במצעד "שיר לירושלים" והעשרה שידורגו בדירוג הגבוה ביותר ינוגנו במופע בערב יום ירושלים. דרגו והשפיעו

השר לענייני ירושלים ומורשת, הרב רפי פרץ, הגיע לביקור אצל רבה של ירושלים הרב שלמה משה עמאר וביקש את ברכתו.

מנהל הארגון העולמי של בתי הכנסת קורא למל"ל לפעול לפתיחת בתי התפילה במהירות האפשרית.

כשבנה אריאל היה בן 20, גילתה רות ולד שאין אף מסגרת שמתאימה למבוגרים כמותו והחליטה להקים עמותה ייחודית: "אבוקת אור"

הרב יצחק לוי התייחס למצב אליו נקלעה ימינה והסביר כי דווקא ישיבה באופוזיציה תעזור לבניה מחדש, והתייחס גם להצטרפות הרב פרץ לממשלה

חבר הכנסת לשעבר תקף את יו"ר הבית היהודי רפי פרץ על שבחר להיכנס לממשלה לבדו: "האמון הציבורי בבית היהודי פחת לכדי חבר כנסת אחד"

יו"ר ארגון רבני צהר בפניה לראש הממשלה: "בתי הכנסת חיוניים לצבור המתפללים בהם לא פחות מתיאטראות ומגרשי ספורט".

האם יש מקום לאופטימיות ביחס לעתיד הקולנוע היהודי? נראה שכן, זאת לצד זהירות נצרכת.

רב העיר צפת הרב שמואל אליהו על אי מתן ההיתר לפתוח את בתי הכנסת: "רק את בתי הכנסת שכחו".

במהלך שיעור פרשת השבוע שמשודר כאן בערוץ 7 וברשתות החברתיות פרצו גורמים עוינים ושידרו תכנים אנטישמיים ומסרים של תמיכה בטרור

חרף היחס שהפגין כלפי הציונות הדתית בעת הרכבת הממשלה החדשה הוזמן ראש הממשלה לעצרת השנתית לציון איחוד ירושלים בישיבת מרכז הרב.

תלמידי הישיבה הגבוהה במצפה יריחו חזרו לספסלי בית המדרש תחת ההנחיות המחמירות של משרד הבריאות. "חשים מהי מסירות ללימוד".

ארגון בתי הכנסת פנה למטה לביטחון לאומי ולעומד בראשה מאיר בן שבת בקריאה לפרסם מתווה לחזרה זהירה לבתי הכנסת.

תלמידי כיתה ז' מישיבת בנ"ע הדרום לא ויתרו על חגיגת בר המצווה של חברם לכיתה, והגיעו לרקוד מול ביתו. כך זה נראה

כתב ערוץ 7 ביקר בישיבת מעלה אליהו בתל אביב, הבחין בשמחה ובהתרגשות מהחזרה ללימודים ושמע על ההתארגנות הלוגיסטית הסבוכה.

4 זוגות רבנים שוחחו על אתגר הרבנות בימי המגפה. את השיחה הם עשו כמובן ב-ZOOM וסיפרו על הנעשה בקהילתם בימים אלה.

אזכרה במלאת שנה לפטירת הרב סגרון ז"ל, רב קהילה בעיר נתיבות שמסר נפשו על התרת פסולי חיתון ונפטר לאחר מאבק בסרטן.

"הרב רפי פרץ, כבר הוכיח בעבר, בהחלטות שונות שקיבל כשר חינוך, כי מעייניו נתונים בעיקר לזרם אחד", טוענים בתנועת נאמני תורה ועבודה

הרב אביחי קצין בדבר תורה לפרשת בהר בחוקותי מסביר את עומק השאלה "מה עניין שמיטה להר סיני" ועל מהות סיני לעומת מהות השמיטה.

הרב יוני לביא מרבני ארגון ברקאי מביא את סיפורם של שני בני נוער והשפעת תקופת הקורונה עליהם ומייעץ להורים: תראו את הטוב מהתקופה.

בישיבת בית אל חזרו השבוע ללמוד תחת הנחיות מחמירות. "זה לימוד שדורש מסירות, אבל כך נקנית התורה", מספר הרב שלומי רוזנטל.

הרבנים מחזקים את ידיה של המפלגה אם דרישותיה מנתניהו לא ייענו. "עליכם להמשיך בכל תוקף לפעול יחדיו לקדם את המטרות לשמן נבחרתם".

במהלך הילולת הרשב"י של הציונות הדתית במירון סיפר הרב דרוקמן על חגיגות ל"ג בעומר בתקופת המנדט הבריטי.

הרב עמיחי אליהו מגיב לדיווח ולפיו שר החינוך יפצל את מפלגת ימינה ויצטרף לממשלת גנץ-נתניהו אם יקבל תפקיד שר עם סמכויות נרחבות.

מנהלי ישיבות הסדר הביעו תרעומת על מתווה החזרה ללימודים בשגרת קורונה: "מערימים קשיים מטורפים".

במלאת השבעה לפטירת זקן ראשי ישיבות ההסדר אנחנו מעבירים כאן בערוץ 7 את שני חלקי האזכרה.

הרב דרוקמן והרב יהושע שפירא פנו לראשי מפלגת ימינה: "משאירים את הציונות הדתית כעניים בפתח".

רבנים מכל גווני הציבור הציוני דתי משתתפים ביום עיון תחת הכותרת 'רב המאחד על המפריד' לרגל צאת החוברת של הרב אלי סדן בנושא

צפו: אלחנן גלט, מנכ"ל מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא, מספר על הייחודיות של ההתוועדות וההדלקה של הציונות הדתית בציון הרשב"י

הרב שמואל אליהו, מבכירי רבני הציונות הדתית, מצטרף למיזם כתיבת ספרי התורה הכלליים וקורא לציבור להצטרף ולכתוב אות בספרי התורה.

פרופ' אשר כהן עם ''דף מקורות'' לעיון, בכל פעם שעולה לדיון סוגיית מעמדה ומקומה של הציונות הדתית.

הרב צחי קליין, ממייסדי האירוע לציונות הדתית בהילולת הרשב"י, מספר על מה שעמד מאחורי היוזמה שהתחילה מקטן לפני כ-9 שנים.

השבוע תחול אזכרה במלאת שנה לפטירת הרב סגרון ז"ל, רב קהילה בעיר נתיבות שמסר נפשו על התרת פסולי חיתון ונפטר לאחר מאבק בסרטן.

הרב זלמן מלמד הדליק נר כשהוא עומד במרפסת ביתו וכמה תלמידים חוגגים עימו מרחוק, על פי הנחיות משרד הבריאות.

הצטרפו לערב לימוד מקוון לקראת ל"ג בעומר, מבית ישיבת רמת גן.

מלחמה מנצחים רק כאשר אנחנו הולכים עם האמת שלנו בצדקת מדינת ישראל. וסוף האמת לנצח.

ר' שמעון תובע מאיתנו לעורר את הרצון שלנו לטוב. לפעול מתוך כוונה ולא מתוך הרגל.

מוסדות 'בני דוד' בעלי הגישו לגלי צה"ל מכתב התראה לפני תביעה דיבה בעקבות הפרסום על דבריו של הרב יגאל לוינשטיין.

יזמי פרוייקט "כתיבת ספרי התורה העולמי" מרימים מופע ענק וייחודי ביום ל"ג בעומר בהשתתפות מיטב האמנים

ערן ורביטל בללי, זוג אמנים בעלי תשובה, מספרים על הרגעים המשמעותיים בחייהם והדרך היצירתית שבזכותה הם מתפרנסים בימי הקורונה

"בשום שלב במסגרת השיעור שנערך אמש, או בכל שיעור אחר שהעביר הרב יגאל בעשרות שנותיו כמחנך לא אמר הרב שהוא בעד טיפולי המרה".

ד"ר חנה קטן בסרטון על החיבור של העם היהודי לטבע ולקב"ה.

הדרך שתבחר היום תשפיע על עולמך הרוחני, המעשי וחלק ניכר מחייך הבוגרים. הבחירה הזו תשפיע על איך תראה המשפחה שלך וחינוך הילדים.

הרב יגאל לוינשטיין מראשי המכינה בעלי משיב לפרסום ההקלטות בגלי צה"ל בהן טען כי צריך להתחיל בטיפולי המרה בגיל צעיר מאוד.

ראש הישיבה בבית אל הרב זלמן ברוך מלמד העביר את שיעורו השבועי הפעם בשל המצב ללא תלמידיו אלא באמצעות הרשת.

בנו של הרב רבינוביץ' פנה בהלוויה אל המטפל הזר שליווה את אביו בתקופה האחרונה. "פיתחת קשר יוצא דופן עם אבא".

הרב שאול פרבר, יו"ר עיתים, מספר על העבודה עם הרב נחום רבינוביץ' ז"ל בענייני גיור, תחום שעורר מחלוקות וביקורות רבות.

מנכ"ל OU ישראל מספר על היכרותו עם הרב רבינוביץ' שנפטר השבוע ועל ההשראה שקיבל ממנו.

הביבליוגרף ואספן הספרים הנודע נפטר בגיל 86. הלוויתו נערכה בהר המנוחות.

הארגון מכר כלים לגוי לפני החג על מנת לאפשר לאלפי משפחות להשתמש בכלים חדשים ללא צורך בהטבלתם.

צפו במעמד הקפות והדלקה על פי הנחיות משרד הבריאות, במעמד הרב שמואל אליהו, הרב חיים בזק, הרב אייל יעקובוביץ' והרב דוד אמיתי.

פרויקט חדש מנגיש לציבור הרחב את משמעות ספירת העומר עם עבודה למעשה.

"אנו קוראים לממשלה ולראשי מערכת הביטחון לעצור את ההתנכלות למשפחות הגרות בגבעת 'קומי-אורי' ולאפשר להן לשוב לביתן", כתבו הרבנים.

האסטרטג רמי סדן מספר לערוץ 7 על אביו, ארווין סדן ז"ל שהלך לעולמו, האם נעשו טעויות במלחמה בקורונה ועל החשיבות של ממשלת האחדות.

משאיות גדולות שיסתובבו ברחובות עם מסכי לד ענקיים ובהם סרטונים ברוח מירון ורשב"י וכן מערכות הגברה גדולות עם מוזיקה.
