לאחר האלימות בבית היהודי:
סמוטריץ' מחשב מסלול מחדש
יו"ר האיחוד הלאומי שצפה במהומות בכינוס מרכז הבית היהודי והבין כנראה שכניסה לזירה הזו משמעותה התאבדות פוליטית.
יו"ר האיחוד הלאומי שצפה במהומות בכינוס מרכז הבית היהודי והבין כנראה שכניסה לזירה הזו משמעותה התאבדות פוליטית.


"המהלך של סמוטריץ׳ נועד לחלץ אותו מריצת סנדביץ׳ בין פרץ לבן גביר", הסביר פרשן חדשות 12, "לא אתפלא אם ידו של ראש הממשלה בעניין".

"סמוטריץ' כנראה קיבל הצעה שלא ניתן לסרב לה מהימין החדש", אמר גורם במפלגת הבית היהודי.

ח"כ תמנו שטה מסבירה מדוע יש לדון בבקשת החסינות של נתניהו עוד לפני הבחירות וקוראת ליולי אדלשטיין למנוע השתלחות בפקידי ציבור.
הרב איתן אייזמן בעמדת ערוץ 7 בכינוס הבית היהודי: "הרב פרץ הצליח, בהמשך יהיה פריימריז. צריך לדעת שבלי כוח גדול יהיה קשה לתת".

האיחוד הלאומי: "רגע לפני החתימה ולאחר גיבוש הבנות נסוג הבית היהודי מהחתימה וביקש להמשיך במו"מ לאחר כינוס המרכז".

האיחוד הלאומי: למרבה ההפתעה, רגע לפני החתימה ולאחר שגובשו הבנות, נסוג הבית היהודי מהחתימה וביקש להמשיך במו"מ לאחר כינוס המרכז.

יו"ר צעירי הבית היהודי בעמדת ערוץ 7 בכינוס מרכז המפלגה: אני קורא לימין החדש להצטרף ואני מאמין שזה יקרה.

הרשימה המשותפת מתכוונת לפנות לבוחרים יהודים שמאוכזבים מהאיחוד בין העבודה-גשר למרצ.

בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי הושגו הסכמות ברוב הנושאים, אולם המגעים הופסקו. בנט ושקד רצים עצמאית: "נהיה בית לאוהבי העם והארץ".

סגנית שר החוץ ביקרה במדרשת לינדנבאום. "הערכים שקיבלתי כאן מלווים אותי בעשייה הציבורית".

משה אייל, חבר מרכז הבית היהודי, חזר מאוכזב מהכינוס ברמת גן. "האלימות החלה כשהשתיקו את מוטי יוגב ולא נתנו לו להתבטא".

המשנה לראש עיריית מודיעין מטעם הבית היהודי, עמיעד טאוב, לא הגיע היום לכינוס המרכז. "לא מתכוון להיות חלק מההלוויה".

שרת התרבות בירכה על הקפאת מינויה של לאה צמל ליו"ר ועדת בתי המשפט הצבאיים ועל אי כניסת הסרט עליה לרשימת המועמדים לאוסקר.

חברת הכנסת לשעבר מצפה מראשי מפלגות הימין להותיר מאחוריהם את המחלוקות האישיות. "כולנו נעשה את המיטב כדי להקים ממשלת ימין של 61".

בתום דיון סוער שכלל צעקות ואלימות פיזית, חברי המרכז הסמיכו את יו"ר הבית היהודי הרב רפי פרץ לנהל מו״מ לריצה עם מפלגות אחרות.

חברי המרכז אישרו את ההסכם לריצה עם ''עוצמה יהודית''. הרוחות התלהטו וסדרנים נאלצו להשליט סדר.

במקרה של ריצה משותפת של כל מפלגות הציונות הדתית עם בן גביר, הרשימה מקבלת 10 מנדטים ואת המנדט הנוסף מקבל הליכוד.

חברי מרכז "הבית היהודי" זעמו על האפשרות שמוטי יוגב יידחק למקומות לא ריאליים ברשימה המאוחדת עם עוצמה יהודית והאיחוד הלאומי.

יו"ר הבית היהודי הגיע לכינוס מרכז המפלגה ברמת גן, "המשא ומתן בעיצומו, אני אופטימי"

שר הביטחון בנט ושרת המשפטים לשעבר איילת שקד הכריזו על ריצה עצמאית: "אני קוראת לאנשי ימין שנאלצו להצביע לכחול לבן - יש לכם בית".

''בצלאל מציב דרישות לא רלוונטיות במשא ומתן שתוקעות את האחדות המיוחלת בציונות הדתית", אמרו הגורמים במפלגה.

בראיון לערוץ 7 מכינוס מרכז "הבית היהודי" אמר סגן שר הביטחון לשעבר כי רק מחלוקות אישיות מונעות ריצה של רשימה מאוחדת מימין לליכוד

חברי המרכז צפויים להצביע על הסכם הריצה המשותפת עם ''עוצמה יהודית''.

''בנט צודק מאה אחוז בהחלטה שלו לרוץ לבד", טען זמרי, "אם בנט היה עובר בבחירות הראשונות ממשלת הימין היתה כבר שנה בשלטון".

חבר הכנסת לשעבר שייסד את ישיבת ''נחל יצחק'' בנחלים מצדיע לרב רפי פרץ ולבצלאל סמוטריץ', "אני אומר לבנט - בוא תתאחד איתנו".

חברת הכנסת לשעבר מירב בן ארי מספרת בסדרת ציוצים בטוויטר על סתיו שפיר שהכירה במסדרונות הכנסת. ''כל הזמן מברברת בתקשורת''

ראשי העבודה-מרצ כינסו מסיבת עיתונאים. עמיר פרץ: ננווט את הממשלה הבאה לממשלה של שינוי ותקווה.

נעמה הכלואה ברוסיה קיבלה את המכתב מראש הממשלה, ואמרה כי הוא מחזק אותה מאוד ומעורר תקווה גדולה.

בפינת הפרשנות הפוליטית קורא איש יחסי הציבור רמי סדן לציבור הציוני דתי להתאחד ברשימה אחת לכנסת ונותן עצה לראש הממשלה. צפו

''אנו לוקחים על עצמנו למשוך קולות מכחול לבן ומליברמן", אמרו במפלגתם של בנט ושקד. "על שתי המפלגות לנהל קמפיין הוגן".

פרופ' אשר כהן מעריך כי האיחוד בשמאל יחייב גם את הימין למצוא את הדרך הנכונה לבצע איחוד שימקסם את הכוח הפוליטי. ויש לו גם המלצות.

הוועדה המסדרת אישרה את הקמת ועדת הכנסת שתדון בבקשת החסינות של נתניהו. ראשי סיעות הימין הוזמנו לפגישה מחר בלשכת רה''מ.

השר להגנת הסביבה זאב אלקין החליט להפסיק את כהונת ראש העיר טבריה רון קובי שלא הצליח להעביר את התקציב העירוני.

מיזם 'כוחנו באחדותנו' הצליח לפקוד למעלה מ-5,000 מבני הציבור הדתי לאומי שישתתפו ב''בחירות מקדימות'' לקביעת רשימה.

המשפטן הבינלאומי והשגריר לשעבר אלן בייקר: מי שבקיא ברזי ביה"ד בהאג יודע שאין חשש אמתי. התקשורת מפריזה בהבהלת הציבור ועבאס מרוצה

על פי הדיווח בחדשות 12 סמוטריץ' דחה את ההצעה שקיבל מראשי "הימין החדש" לקבל עבור האיחוד הלאומי את מקומות 3, 5 ו-8 ברשימה.

הוועדה המסדרת מקיימת דיון בבקשה להקים ועדת כנסת שתדון בחסינות נתניהו. ח"כ זוהר הודיע שימליץ לסיעות הימין להדיר את רגליהן מהכנסת

ח"כ איתן גינזבורג מכחול לבן הסביר על נחיצות הקמת ועדת כנסת כדי לדון בחסינות של ראש הממשלה: "נקים וועדות ונדון בחסינות".

ח"כ ד"ר שלמה קרעי מזהיר מפני פילוג בימין: "ממשלת השמאל עם טיבי ועודה יכולה לקום בעקבות פילוג בתוך מפלגות הימין"

חבר הכנסת לשעבר איתן כבל מברך על האיחוד של מפלגתו עם מרצ: זהו קרש הצלה מאחוז החסימה ולגוש השמאל. דחיקת פריג' היא מכה גדולה.

סגן שר הביטחון ח''כ אבי דיכטר על האיחוד בשמאל, ''אני לא בטוח שבמפלגת העבודה בדקו עם מי הם נכנסים לחופה''.

ההחלטה תסלול את הדרך להחלטה הצפויה להתקבל בוועדה בהמשך היום על הקמת ועדת כנסת קבועה שתדון בבקשת החסינות שהגיש נתניהו.

"המדינה שלחה את חקלאי צופר למובלעת ירדן, כמשימה לאומית ביטחונית וכיום המדינה נוטשת אותם בירדן", אומר ראש המועצה אייל בלום.

חברת הכנסת לשעבר מירב בן ארי על פרישת משה כחלון: ''קשה להיות שר האוצר עם ארבעה מנדטים''.

מכון עמ"י לגיור בראשות הרב חיים דרוקמן נאלץ להודיע השבוע למאה עובדיו כי יתקשה לשלם משכורות לאחר שבחודש שעבר לא הועברה כלל.

חבר הכנסת לשעבר הגיב לחיבור בין מפלגות העבודה ומרצ, "האמנתי שיהיה מפץ בשמאל, אבל קיבלנו מפץ מסוג אחר".

עו"ד איתמר בן גביר מגבה את הרב רפי פרץ והתבטאויותיו נגד הלהט"ב: "אסור לאדם לומר שהוא מתפלל שבנו יתחתן עם אישה? הפכנו לאיראן".

חברת הכנסת סתיו שפיר בביקורת על האיחוד בשמאל, "ויתור על המלחמה בשחיתות, ויתור על המאבק לזכויות אזרח, לשותפות יהודית ערבית".

צוותי המו"מ של שתי המפלגות סיימו לעצב סופית את חלוקת המקומות ברשימה המאוחדת העבודה-גשר-מרצ. בקרוב יושלם ניסוחו הסופי של ההסכם.

ח"כ עיסאווי פריג' ממרצ תוקף את הסכם האיחוד שנחתם הלילה בין מפלגת העבודה למרצ. "הכי קל להגיש על המזבח את האזרח הערבי".

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' בעקבות האיחוד בשמאל: "הימין לא יסלח למי שימנע את האיחוד הזה ויוריד לטמיון עשרות אלפי קולות".

העבודה-גשר ומרצ ירוצו בבחירות תחת פתק משותף באותיות "אמת". פרץ יוצב בראש הרשימה ואחריו אורלי לוי. הורוביץ יהיה במקום השלישי.

חבר הכנסת פנה לחברי מרכז הבית היהודי והסביר מדוע יתנגד לנוסח ההצעה הנוכחי שמעלה להצבעה יו"ר המפלגה.

יחסי ישראל-עומאן שנרקמו בתקופת הסולטאן בן סעיד הם הוכחה לשאיפת נסיכיות המפרץ לשלום ללא ויתור ונסיגות, דברי השר לשעבר איוב קרא.

יו"ר הוועדה, ח"כ אבי ניסנקורן, זימן את חבריה לדיון שמטרתו יהיה לייצר מציאות שתמנע הפרעה בקידום הקמת הועדה שתדון בחסינות נתניהו.

ח"כ אורלי לוי-אבקסיס בתו של השר לשעבר דוד לוי שפרשה בעבר מישראל ביתנו "תומכת בחיבור טכני עם מרצ כדי להציל את גוש השמאל".

שר הביטחון לשעבר קורא לצרף את סתיו שפיר לרשימה המאוחדת של מרצ והעבודה. ״עשרות אלפי בוחרים נושאים עיניים בדאגה״.

מכון הסקרים דיירקט-פולס ערך סקר מיוחד על ההצבעה הצפויה בציונות הדתית וגילה כי כ-53% יתמכו בחיבור בין הימין החדש לאיחוד הלאומי.

יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט ניל הנדל נפגש עם ממלא מקום המפכ"ל. "אם אין אמון בתוצאות הבחירות, אין אמון בהליך הדמוקרטי".
