שרשור חדש
דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.


 

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

עצובחתול זמני

איך לקלוע צמות פחות חשוב מלקלוע כדורים?

למה המשפחה, הילדים, הבית, נחשבים כתפקיד כזה מזולזל?

עד־כדי־כך הילדים שלנו לא שווים כלום?

 

על־מה אנחנו בכלל נלחמים, אם לא כדי לשמור על האוצרות האלה?

 

וול, אולי באמת, כשילדים הם תוצר לוואי בקושי רצוי של מערכת זוגיות, נותנים להם איזה סמרטפון בגיל שנה רק שיסתמו את הפה, זורקים את החינוך לגנים לבתי הספר הבקושי־עובדים, ושיהיה בהצלחה מה שנקרא, והדברים נראים כפי שהם נראים.

 

 

נכון, אבל יש כאן גם טריק...שלג דאשתקד

כי גבר שהיה מתנהג כמו שהן לא מרשות לאישה - גבר שמנקה, נסדר, מכין סנדוויצים - כל הפמיניסטיות היו מוחאות לו כפיים.

אז למה לאישה אסור לעשות את זה?!

תשובהחתול זמני

אלה בעיניהן עבודות נחותות ובכך הן נוקמות בגברים.

או משהו.

יש לזה כמה תשובות בכמה מישורים-קורא נלהב לשעבראחרונה

-בפשטות הם אומרים שהם לא מיזוגנים. הם יאמרו לך שהגברים הדתיים החשוכים שסגרו את האישה במטבח וסגרו לה את אופקי החשיבה, הם האשמים, והם עצמם רק מגוננים על האישה המסכנה חסרת המודעות.


-אבל ביותר עמוק, התנועה הפמיניסטית הזאת פשוט לא מחפשת בכלל את טובת האישה וקידום מעמדה.

ממש כמו שהכת שאומרת 'כל אחד והאמת שלו', זה חוץ מהאמת שיש אמת, ולא מפריע לה הסתירה המהותית. וכמו שבג"ץ יגן על מיעוטים עד שזה יגיע לגוש קטיף- אז גם להם לא אכפת בכלל מה האשה עצמה חושבת ורוצה.

כי מה שהם מקדמים זה לא את מעמד האישה, לא את הדמוקרטיה, ואפילו לא את הפרוגרסיביות כפרוגרסיביות אלא את בריחת האדם מאלוקיו ממוסרו ומצלמו האלוקי, אל דמיונות של חומרנות רשעה ושכחת אלוקים. וכל אלא הם כלי הרס בידם כלים של בריחה והסרת אחריות.


נ"ב- אולי לא הבנתי אותך נכון אבל אין כמעט פמיניסטיות שיגידו שהן רוצות להעצים את הנשיות שלהן. זה רק נשים ביהדות.. בחוץ זה נע בין רדיקליות של שילוב נשים בכל מקום בכל מחיר לבין הכרה בהבדלים הביולוגיים, הכרה בערכים נוספים. אבל להעריך אשה בתור אחת שתגדל ילדים ותחייך אליהם, תדחוף את בעלה ותהיה אחראית על הצדדים הרגשיים יותר בבית שלה ולא בחוץ זה כמעט ואין פמיניסטיות כאלה...

פקה פקה טראמפ.איתן גיל

שוב זרק אותנו מתחת לגלגלים.

תגובותיך מרגיעות אותי, וחבל שאתה בדעת יחיד.איתן גיל
למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
בטוח יש זקנים שחשבו שזה אזעקה, אנשים יכולים לעשות תאונת דרכים או לרוץ למקלט ולמעוד או לקבל התקף לב.

גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.


העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.


אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...

יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
וגם לדעתי היה ראוי לבקש מהציבור/מוסדות חינוך/בסיסי צה"ל וכד' לעשות את שתי דקות הדומיה והטקסים הקבועים בכלל - בלי צפירה מלחיצה ברמקולים.

אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.

הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
הצפירה הבילה אנשים מהפעם הראשונה שהשמיעו אותה, ואף אחד לא טרח לשנות אותה
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה

וגם אבא שלי.

נו, באמתמרדכי

בס"ד


אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין  להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.


בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.


גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.


בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.

 

אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
בס"ד

לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".


וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה. 

אתה מודע לזהכינור יהודי

שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?

 

גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בס"ד

בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.

כמובןכינור יהודי

רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.

זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)

זה לא עוזררקאני

לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה

ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש

התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני

הגוף עדיין נבהל

מסכימהכינור יהודי

ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה

נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן

ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ

(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)

נו, באמתהסטורי

מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.


האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.


למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.


נ.ב.

יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?

אני לא מזלזל בלחץמרדכי

בס"ד


אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.


הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.


הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.

לא רואהרקאני

משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים

כן חשוב לזכור

ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת

אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון

הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת

ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים 

אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני

גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...

אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים

אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך

כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
העניין אינו לנשמות שלהם, אלא לתודעה שלנו. יש ערך גדול בתודעה הזאת, בעם שלם שעוצר ביחד וזוכר.

וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."

לא מביך אותי 🤷‍♀️רקאני

וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל

ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה

הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
אם כי קצת קיוויתי שאחרי שעברו שנתיים כאן, התבגרת קצת מהססמאות החרדיות.
חחחרקאני

הייתי פה לפני כן בניק אחר

ככה שיש יותר ותק

 

סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
בס"ד

אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.


הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.


זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.

אני לגמרי מסכימהרקאני

עם העובדה שצריך לזכור

ואסור לשכוח

ולהנציח

אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב

מאמינה שיש עוד דרכים

האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה

אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.

אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ

להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
אני מסכים שראוי לעצור ולהתייחד עם זכרם, (צע"ג האם זה היום המתאים לזה, כפי שציינו בכמה מאמרים בערוץ) מניח שלפחות במוסדות המדינה, הצבא ובתי הספר, היו עושים זאת גם בלי צפירה. כמו כן ראוי לשמוח ביום העצמאות בצורה פומבית ומפורסמת וראויים עוד כל מיני דברים שוויתרנו עליהם בלמעלה משנתיים וחצי האחרונות. (והאמת - למעלה משש השנים האחרונות).

האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.

אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
בס"ד

גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.


אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.

מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
עדיין חושב שברמת החרדה הנוכחית, השיקול של אי הגברת מתח וסטרס היה אמור לגבור.
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי

בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה. 

אני חושבת שהפכו את זה לדת. 

ידיד ישראל אורבן הובס בבחירות בארצו, ובקפלן עולציםאיתן גיל

כך היה גם מול ברזיל עת הובס ידיד ישראל בולסונרו.

למי שעדיין לא הבין את האירוע, תבוסה של מנהיג פרו ישראלי היא יום חג בקפלן, ומנגד נצחון של מנהיג פרו ישראלי הוא אצלם תשעה באב מלא מלא.

אנו רצים והם רצים. אנו רצים למדינה יהודית, והם רצים למדינת כל אזרחיה (שם מכובס לחיסול המדינה היהודית). 

אורבן אכן היה ידיד גדול של ישראלקורא נלהב לשעבראחרונה

הרבה בגלל אישיותו החזקה ועמידתו על שלו גם כשזה לא מקובל. ולכן תמך בישראל, הטיל וטו על החלטות באיחוד האירופי והזמין אותו לביקור בהונגריה חרף צו המעצר ההזוי.שזה כבר לא יהיה אוטומטית.
 

אבל מכיוון שר"מ הונגריה החדש כן איש ימין שהיה גם חלק ממפלגת השלטון בעברו זה לא בהכרח יהיה דרמטי.. נתניהו לא יבקר בהונגריה כנראה אבל לא צפוי פה משהו דוגמת ספרד צרפת וכדו'.

 

נ"ב- בשונה ממלוני שהתהפכה כמו נמושה. טראמפ אמר שהוא מצטער בשביל אורבן, ומאוכזב ממלוני. כי טראמפ גם איש כזה, סוג של לפחות

הימורי בחירות: כמה מנדטים יקבל הנוכל?איתן גיל
אם לחשב את כל הנוכלים יחדיו, 120חתול זמני
בולoo
ההתייחסות שלך מאוד מצערתהסטורי
בכנסת יושבים נציגי ציבור, הציבור הוא זה שבוחר בהם והציבור הוא זה שבידיו להחליף אותם. אם מישהו נוכל - אל תצביע לו. תבחר במישהו אחר.

התשקורת, שצריכה להתפרנס ממשהו, יוצרת אוירה כביכול הפוליטיקאים כולם מושחתים. הגורמים הלא נבחרים, מנצלים את האווירה הזאת - כדי 'להציל' עוד ועוד מוקדי כח מידי 'נבחרי הציבור המושחתים' ולהעביר אותם ל'אנשי המקצוע שלעולם אין להם שיקולים אישיים'.

הציבור בוחר ומקבל "ארגזים"איתן גיל

ואת זה צריך לתקן מתי שהוא.

סמוטריץ' שאינו ספל התה שלי ביטל את הפריימריס, ולא בכדי. גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביום שעה נכונה.

כרגיל, ערבבת דברים לא קשוריםהסטורי

הציבור בוחר במה שהוא בוחר. אני מקווה שהוא לא בוחר במודע בנוכלים. בגדול - מפלגה מייצגת את בוחריה,  אם לא, שיבחרו במישהו אחר.


אתה חוזר על מנטרה, שאתה יודע שהיא שקרית. בניגוד למה שאתה חוזר עליו, סמוטריץ' לא *ביטל* את הפריימריז. במפלגת תקומה/האיחוד הלאומי/הציונות הדתית אף פעם לא היה פריימריז. סמוטריץ' יזם לפני הבחירות הקודמות פריימריז, באופן חד פעמי, עם הבהרה שזה חד פעמי - ככה שלטעון שהוא *ביטל*, זו טעות. במקרה שלך זו לא טעות, כי כבר העמידו אותך על טעותך כמה פעמים. אתה פשוט משקר במודע, כדי לבנות נרטיב.


נ.ב.

אני בעד פריימריז ולענ"ד חבל שאין. אבל האמת חייבת להאמר.

לו היתה הצלחה, חזקה עליו שהיה מוצא עילה לחזור עליהאיתן גיל

אתה מביך.

שוב החלפת טיעוןהסטורי
קודם טענת שהוא *ביטל את הפריימריז*, עכשיו אתה ממציא חזקה, שהיה עושה. אז גם אתה מודה שהוא לא ביטל, אלא שאתה ממציא, בשביל לבנות נרטיב.

אישית - אני מאוד בעד פריימריז, לענ"ד יש חשיבות רבה לזה שציבור מרגיש שהרשימה 'שלו'. אבל סמוטריץ' התנגד בעבר לפריימריז וגם כשבאופן חד פעמי עשה, טרח להבהיר שזה חד פעמי. אז השימוש בפועל *ביטל* הוא שקרי.

אתה מביךאיתן גיל

אם הוא לא ביטל- כשיטתך, הוא לא שיכפל...

ואם הוא התנגד בהתחלה, למה התקפל בהמשך.

איך שלא יהיה, אתה והוא יוצאים לא טוב (=לא יוצאים טוב)

 

המילה 'מורכבות' לא נמצאת באוצר המילים שלך?הסטורי
הוא לא 'התקפל', כמו שכעת הוא לא 'ביטל'. אתה בונה נרטיבים שלמים מכלום.

הוא הסביר למה באופן חד פעמי, מול העלמות גורמים אחרים הוא עושה פריימריז ובאותה נשימה הסביר שזה חד פעמי.


שום דבר לא 'לשיטתי', לענ"ד היתרונות בפריימריז, גדולים מהחסרונות.

אני בוחר באותם נוכלים שמזיקים כמה שפחותחתול זמני

זאת הייתה אמירה צינית, מניח לעצמי שיש כמה פוליטיקאים שבאמת עושים דבריםח

לא יודע לגבי דיפסטייט וגם אם כן אין לי שליטה על זה

בכללי אינני מעורב בפוליטיקה היות ואני אדם יחיד עם אפס השפעה על אנשים ואינני מאמין בכך ש"קול אחד מכריע" לכן לא מעניין אותי.

מי שלא מבין (כדבריך) - שגם לא ידברהסטורי
היתרון הגדול של דמוקרטיה, הוא שהשלטון הוא אנחנו, כלומר כיוון שאי אפשר שכל עניין יובא להכרעתם של מליונים - בוחרים נציגים.

יכול להיות שיש נוכל אחד, או כמה, כאלו שנבחרו על דעת שהם משהו אחד ובפועל הם עושים את ההפך (רבין, שרון ובנט לדוגמא).


אבל, מידיעה ברורה, רובם ככולם עושים את המקסימום לפי הבנתם בתוך מערכת האילוצים הקיימת - לקדם את הערכים שבשבילם נבחרו.

"היות ואני אדם יחיד"שלג דאשתקד

ואני לתומי חשבתי שאתה חתול, וגם זה באופן זמני.

ואל תזלזל בהיותך יחיד וחסר השפעה. אתה יודע בכמה לפיד תקצב אתכם?!

תפסת אותיחתול זמני

התחזיתי לרגע לאדם אבל האמת העצובה היא שאני בסך־הכל חתול (זמני).

בחתולים אגב, אני מבין הרבה יותר מבבני־אדם.

אכן אני מודה לכל העוסקים במלאכה החשובה גם אם איני מסכים עם כל דעותיהם.

הכל בסדר, בדבר אחד אנחנו דומיםשלג דאשתקד
גם אני לא מבין כ"כ בבני אדם...
בעבר הוא תמיד נפל קשה מתחת לסקריםנקדימון
הפעם קשה יותר לומר כי נראה שהשמאל רוכב עליו כרגע באופן יזום, כך שבהחלט נוכל לראות תנועה בתוך השמאל לבנט.
ועל זה כבר נאמראיתן גיל
לא מתערבים בשאלה איך השמאל מחלק את המנדטים שלו.
זה לא מדויקשלג דאשתקד

כי לפעמים הביניים האלה נכנסים אלינו ועושים בלגן.

אם ליבני והתנועה היו שמאל מובהק, אולי ביבי היה מוצא פרטנרים אחרים וכל הסחרור ההוא לא היה (כזכור, הטיפשה הרגישה על הגובה וקידמה את חוק ישראל היום, ביבי היה חייב לצאת לבחירות כדי להיפתר מהבעיה הזו ונכנסנו לסחרחורת בחירות).

אותו דבר לפיד האבא וגם הבן, אף פעם לא נתפסו כשמאל מוחלט. אז קיבלנו אותם ואת בנט עם הרבה בלגן (שאיכשהו סלל בזמנו את הדרך להתנתקות).

נראה לך שבנט יקח קולות ימין?!נקדימון
מאיפה? מהליכוד? מסמוטריץ? מהחרדים?

אפילו מגנץ הוא לא יקח, כי מי שיתאכזב מגנץ ילך יותר שמאלה ולא למרכז הנוכלות.

כל שחקני הרכש שלו הם משמאלאיתן גיל

אפילו חברתו הקרובה איילת שקד, כבר לא כל כך מתאימה לו.

בגבעת שמואל הוא עשוי לגרוף כמה עשרות קולות.

לא לזה התכוונתישלג דאשתקד
התכוונתי שבדיעבד, אחרי הבחירות, מפלגות האמצע האלה עלולות להשתחל לקואליציה ולעשות צרות.
אם הוא לשון מאזניים הוא לא יוותר על ראשות הממשלהאיתן גיל
לא בטוח שכולם טיפשים/לחוצים כמו לפידשלג דאשתקד

לפיד הנקניקיה, עשו לו קצת פוזות והוא נתן את כל הגז שלנו לחיזבאללה.

יש אנשים שרכשו חוסן בזמן שהוא היה בבמחנה.

לא טיפשים אבל כשכותבים נוכל כולם יודעים במי מדובראיתן גיל
לא הבנתי את תגובתךשלג דאשתקד
כוונתי היא שגם אם בנט יהיה לשון מאזניים וידרוש את רטשות הממשלה, הרבה אנשים ייתקעו ולא יתנו לו. לפיד הוא ילד חסר ערכים וגבולות, אז מה אכפת לו שאתה או איזה @חתול זמני יהיה ראש ממשלה. אבל אחרים לא היו מאפשרים את הבדיחה הזו.
0 מנדטיםalogel

לא עוברים את אחוז החסימה

 

קוסמטיקה קוריאנית המלצות

 

לדעתי 5 ככהזיויק
תלוי כמה שטויות יעשה בזמן הנותרshaulreznik
ע"ע צירוף כדורגלן העבר ל"בית היהודי"
וגם כמה שטויות עשה עד עכשואיתן גיל
מרוב שהוא בטראוומה שהשטויות שהוא עשה ומזה שהאויבהסטורי

הכי גדול שלו הוא הארכיון של דבריו עצמו -


הוא פשוט לא עושה ולא אומר כמעט שום דבר משמעותי.


מישהו יודע מה עמדותיו למעשה באחד מהנושאים העומדים על הפרק?

מיהו מבין לפי מה הוא מלהק את שותפיו לרשימה?


ממילא הוא פשוט לא עושה כלום...

אותו מספר כמו איילת שקד בבחירות האחרונותקורא נלהב לשעבראחרונה

50000 קולות ואפילו פחות.

וכמו אז, זה קולות מגנץ ושמאלה, כך שהאינטרס שלנו שהוא ירוץ- כמובן תוך עבודת הסברה אינטנסיבית כמה הוא גרוע ומסוכן- עבודה די קלה בהתחשב בעובדות הצועקות את עצמם...

סוס טרויאני חסר בושה וגבולות!קורא נלהב לשעבר
היועמ"שית הפעילה את רונן בר נגד בן גביר

מה עוד אפשר להגיד עליה, על הפרקליטות, גופים נוספים לא דמוקרטיים, שצריכים ניקוי אורוות (אגב סוס טרויאני...) דחוף...

בהמשך לשירשור מוקדם יותר שעלה פהקורא נלהב לשעבר

התבטאות טראמפ לא מועילה לחנינה

דברים מעניינים..

-אבל דווקא אני לא חושב שזה יפריע להרצוג כי ירגיש שלחצו עליו- לחצים וכד' יש הרבה מכל כיוון.

לדעתי מה שימנע ממנו לתת חנינה זה לחץ ציבורי עצום משמאל. ולעצמו הוא יספר שזה צורך לאומי שהמשפט יגיע להכרעה/ לא רוצה להתערב בסוג' שנויה במחל' ועוד ועוד.


-על שהיה מגן מערכת המשפט- לדעתי נתניהו פשוט השתנה. לא יודע עד הסוף מה גרם לזה אבל הוא נהיה ימני באמת מהממשלה השניה שלו והלאה ולא לפני.

שמעתי דבר שהפתיע אותי ומתחבר לדברים אחרים בדרוםסביר11
בחור מקיבוץ בצפון  שא"א לפרט, סיפר לי במקרה, שהציעו לחבר שלו 30 אלף שח דמי שתיקה כדי שיחזור לגור, ויגיד שאין מנהרות ושהוא חש בטוח מטילים, וכמובן שישמור בסוד את העובדה ששילמו לו
ואני שמעתי שהציעו לטוקבקיסט סכום כפול כדי שיכתוב..איתן גיל
ואני שמעתי שיש אנשים שחושדים בכשריםסביר11
קשקושהסטורי
מה שנכון זה שהמדינה מאוד עוזרת לתושבי הצפון. אף אחד לא מתנה את העזרה בשתיקה.
תראה ביוטיוב את סיכום תמציתי, שם לקראת הסוףסביר11
קשקוש, מכיר אישית ומקרבה ראשונהכמה מתושבי הצפוןהסטוריאחרונה
הן וותיקים שחזרו והן מאלו שעברו עכשיו.

לאף אחד לא התנו את העזרה של המדינה בשתיקה, או בשום קונספירציה אחרת.

גזלנות במסווה?נתקה

היי זה פיד בחורה שלי פה עד עכשיו הסתפקתי בלצפות (מזל טוב )

 

תגידו לדעתכם זה שבארגונים של חובשים לא מודיעים לפני העלייה לאמבולנס שצריך לשלם זה גזל במסווה של אידאל?

בתור חובש זה א) קשה לי ב) מעמיד בשאלה את כל העניין של התנדבות..

 

זה אקטואלי, כי עכשיו חלק מהצוותי הצלה גם משרתים במילואים

לא בדיוקחתול זמני

– יש כל־מיני מקרים שבהם אין חובת תשלום למשל אם אדם פונה לבי"ח ואושפז, אובדן הכרה במקום ציבורי, או אם מתים בדרך

 

– לכל המערכת יש עלויות תפעול מאוד גבוהות שמישהו צריך לשלם ולא הכל זה תרומות, חלק זה המדינה חלק קופ"ח חלק המטופלים ישירות. אמנם זה בהתנדבות אבל האמבולנס עולה כסף / דלק / ציוד רפואי / מדים / ביפרים יש עובדים בשכר כמו פרמדיק רופא כו' וגם חלקים נוספים של הארגון כמו אסיפת תרומות דם כו'

 

– הרעיון הוא בין השאר למנוע הזמנת אמבולנס על שטויות

 

– העלויות אינן גבוהות במיוחד

זה יפה משתאומר אבל..נתקה

תראה..

א) לא שמת <צ> ליד עם מתים

ב) כן אתה בהלט מביא פה כמה דברים מקצועיים 

ג) שמע אני בעד פריסה ארצית גבוהה של אמבולנסים וכוננים כל עוד הם מתפקדים תחת אש 

(כי בתכלס אם דווח על נפילה הסיכוי שייפול שם שוב מאוד נמוך - אבל בוא נעזוב את זה)

השאלה האם הפעילות במסווה רשמי כזה לא מבלבלת ? אני לא מדבר כרגע על מקרה שמישהו נכנס לאיזה התקף כלשהו

ובכןחתול זמניאחרונה

א. *אם

ג. לא נראה לי, בפעם הראשונה שנתקלתי בחיוב כזה זה אכן הפתיע אותי אבל כנראה זאת פשוט עובדה שלא כולם יודעים והיא פשוט שם.

אפשר הסבר מה פשט המשפט הראשון בתגובה?צדיק יסוד עלום
"היי זה פיד בחורה שלי פה עד עכשיו הסתפקתי בלצפות (מזל טוב )"
😅צדיק יסוד עלום

הלכתי לכל כך הרבה כיוונים אחרים!

קורע

אולי קוראים לו פיד ובחורה שלו (חברה שלו?)צדיק יסוד עלום
גולשת כאן רוב הזמן

ואולי איכשהו הכוונה שהוא התארס ולכן המזל טוב????


משעשע

זה פידנתקה

בהחלט משעשע קומדיה מה? fullhouse

בחורה = בכורהנתקה

כן בכורה - נרשמתי לא מזמן ורק צפיתי עד עכשיו

מלשון פתר חמור

צריך לקרוא את זה במבטא רוסי וזה נהיה מובןחתול זמני
מה אתם חושבים על הבחירה ברב זרביב להדלקת משואה?פתית שלג

ועד כמה אתם חושבים שהטקס בהר הרצל ממלכתי בשנים האחרונות?

צריך לשנות משהו באופי הטקס?

אהבתימשה

השמאל שנים השתמש בכל מיני פרסים וטקסים לקדם את האנשים שלו. הפעם קידמו את חבייר מיליי ואת דולנד טראמפ. גם לאנשי ימין מגיע פרס.

כל חילוני ישר שתומך בגיוס חרדיםצע

צריך להיות הראשון לתת לו להשיא משואה..

אדם שנחשב (לפחות מבחינת המעמד של דיין, לא נכנס לעובדה שיש ענקי עולם גדולים ממנו שהם לא דיינים) לעומד בפסגה של לימוד תורה ומוסר נפשו לשירות מילואים ..

הרב זרביב איננו חרדיאריק מהדרום
ואין קשר בין הרב זרביב לגיוס חרדים.

מעבר לכך לא ממש אכפת לי זה טקס משעמם והרבה מדליקי משואות בעבר היו ראויים יותר או פחות, אינני יודע מה הקריטריון ומה בדיוק התנאים להיות ראוי להשיא משואה, לא יודע מה פתאום בשנים האחרונות התחילו לערער על הכבוד הזה, אסף גרניט, חנה לאסלו והרב זרביב מצטרפים לבן שפירו ודנה אינטרנשיונל ועוד, מה פתאום התחילו לערער על ההחלטות האלו, למען האמת זה לא מי יודע מה מעסיק אותי.

כתבתי את דבריי על אף שידעתי שהוא לא חרדיצע
אז אני לא מצליח לראות את הקשר.אריק מהדרום
אני מסכים איתך שאם הוא היה חרדי אז ק"וצע
אבל גם המקרה של הרב זרביב בעייני זה מספיק..
הוא לא חרדי, אבל אם ליברמן, לפיד ושאר הקשקשניםהסטורי
באמת מתכוונים למה שהם אומרים (ספוילר: הם לא...), כשהם צועקים ש: "אין סתירה בין לימוד תורה לשירות בצבא"

הם הראשונים שהיו צריכים לשאת על כפיים, תלמיד חכם מובהק, שלמרות שיכל לקבל פטור מזמן - עושה מאות ימי מילואים ומעודד את המוטיבציה.

אני פשוט לא מצליח לראות את הקשראריק מהדרום

בין להיות בעד או נגד גיוס חרדים ובין להיות בעד או נגד הרב זרביב שישיא משואה, מי שמתנגד לרב זרביב שישיא משואה לא עושה זאת בגלל שיש לו כובע וחליפה או אין לו וכן מי שבעד פשוט שני דברים שלא קשורים זה לזה בשום צורה ואנשים מתעקשים לקשר ביניהם למרות שאין שום רסיס של תחילת קשר.

 

באופן אישי אני בעד גיוס חרדים אבל במבט ראלי לא רואה את זה קורה אף פעם.

ולא אכפת לי בכלל מי משיא משואה, אני תוהה מתי זה התחיל להיות אכפת לאנשים העניין הזה של הטקס המשעמם בשנה, כנראה כשהתחילו הרשתות החברתיות להיות מזהומות, אני לא זוכר אי פעם דיונים על השטות הזאת רק בשנים האחרונות.

 

על פרס ישראל אנשים רבו אבבל משואות? למי אכפת?

זה דווקא כן קשוראן אליוט

כל מי שרוצה לגייס חרדים בכמויות צריך להבין שזה גם ישפיע על הצבא ורוחו באופן כללי. בייחוד ככל שיתקדמו בסולם הדרגות.

וזו כל הבעיה של אותם שמתנגדים לרב זרביב - אין להם בעיה שהציונות הדתית תתגייס כל עוד היא לא משפיעה מרוחה ומהאידיאולוגיה שלה, בניגוד אליו שאומר בכל את מה שהוא מאמין בו.

זה הכל עסקת חבילה

הוא לא חרדיאריק מהדרוםאחרונה
מי שלא מוטרד מגיוסם של דתיים לאומיים, רבנים דתיים לאומיים וימנים באופן כללי לצבא לא אמור להיות מוטרד מהרב זרביב, לא קרה שום דבר שהיה לפני 30-40 שנה שצריך להיות מוטרד ממנו עכשיו.

אם הוא ראוי או לא ראוי ומי קובע את הקריטריונים להיות ראוח ומה הם הקריטריונים ולמי בכלל אכפת מהדלקת משואה זה עניין כשלעצמו, אישית אם היו נותנים לרב זרביב או לעופר כסיף להדליק משואה זה היה מעניין אותי בדיוק באותה מידה.


פרס ישראל אתה מקבל על שמצאת תרופה לסרטן, שהקדשת 60 שנה מחייך לאומנות הישראלית על מחקר טוב במדעי הרוח, על אפליקציה שמליארדים משתמשים על משהו שאשכרה חשוב שעשית בחייך, הדלקת משואה זה כמו תואר דוקטור לשם כבוד שקיבלת בשם מכללה בפריפריה, למה לריב? למה יש דם רע על הקשקוש בלבוש הזה? אתה אפילו לא מצרף את זה לקורות החיים שלך.

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים


אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznik

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות


ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.


ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.


צופר - צבע אדום


וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

תמצית החדשות - זה מה שמצאתינקדימוןאחרונה

וזה מה שאני מנסה כרגע.

כבר מצאתי חסרונות, אבל אני נותן לזה עוד זמן.

ייתכן והיתרון יגבר.

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

 

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

 

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

 

 

תשובהחתול זמניאחרונה

א. כלום

ב. לא

ג. באופן פחות מרשים

ד. אבל לא השמדנו את כל אנשי משמרות המהפכה, חיזבאללה חות'ים וחמאס ותשתיותיהם תוך 5 שניות מתחילת המבצע לכן לא שווה

הייתם רוצים להשפיע יותר על מה שקורה במדינה?זיויק
מה המודל שלכם? ההשראה? הדוגמא שהייתם רוצים להיות?
לאחתול זמני

אין לי מושג מה נכון לעשות בשום תחום ויש כל־כך הרבה שיקולים שאיני חשוף אליהם.

אני משפיע טיפונת בתחומים הקטנים שהקב"ה מסר לי ודיי בזה.

הייתי רוצה להיות יותר כמו התנאים והאמוראים.

אני מקבל הרבה השראה מהרש"ר הירש, מהסבא מסלבודקה ומהאמרי אמת.

אין לך מושג מה לעשותזיויק
אבל יש לך מושג מה לא לעשות, לא?

למשל: לא מדינה פלסטינית, לא להכנע במלחמה, לא למדינת כל אזרחיה וכו וכו

תראה כן הייתי שמח אם בית המקדש היה נבנהחתול זמני

בדיוק על־פי נבואת יחזקאל והיינו מקריבים את כל הקורבנות שכתובים שם

 

אלא שברמה המעשית אני לא יודע להתמודד עם כל המערכת

אולי לתת דבר תורה או חיזוק קטן בבית הכנסת זה כן

יש הלכה שאין ממנים גרי צדק דיינים או מלכים או אחראים על הציבור לכן אני מעדיף את מקומי הקטן.

אתה גר?זיויק
וואו מעריץ
יס איי אם תנקסחתול זמני
הייתי רוצהoo

שיהיה פה יותר טוב

פנימה והחוצה

פנימה

יותר הרמוניה בין גווני הציבור

החוצה

הגנה טובה יותר על הגבולות


לא אני

אני לא פוליטיקאית ולא אשת צבא

אין לי השראה מאנשי ציבור או מאנשי מקצוע שאני לא מכירה אישית


מה שצריך זה אנשי מקצוע טובים יותר שיעשו עבודה טובה יותר

הן בפוליטיקה והן בכוחות הבטחון 

מקסיםזיויק
ודי אוטופי
מה אוטופיoo

שאנשים יעשו את העבודה שלהם

כן זה באמת ציפייה מוגזמת 

שיהיה טוב, הרמוניה וכו'זיויק
אולי @הרמוניה תעזור כאן 😃
חחח היי אני לא קשורה לפוליטיקההרמוניה

אני עוד מנסה לעשות שלום ביני לבין עצמי, לבין בוראי לבין הזולת

עד שאני אגיע לעשייה ציבורית יש עוד זמן

רבנים אנשי אמת זה ההשראה שלי 

זהו שמחתי לעזור כאן😁

מי למשל?זיויק
השמות שמורים במערכת.הרמוניה
לא, כי אני לא דיקטטור באופיshaulreznik
ומה לעשות שבמדינה כמו ישראל רק דיקטטור (או סתם מנהיג מפחיד ועצבני כמו טראמפ) יכול לשנות דברים בצורה מהותית. להפוך לפוליטיקאי ממוצע ופעם בעשור לקדם איזו הצעת חוק משנית, זה המקסימום שאזרח רגיל מסוגל לעשות.
או חתרן ותחמן כמו היוריסטוקרטיהנקדימון
אבל לא ענית על השאלה בכלל.
התשובה: הייתי רוצה להשפיע, אבל אין סיכויshaulreznik
בגלל האווירה שנוצרה.
והשפעה על דעת קהל? זה דיקטטורה? חשבתי להפךזיויק
משה פייגלין במידה רבה, אבל לא מוחלטתמשה

כי הוא פוליטיקאי בינוני ומטה, אבל עם יכולת אדירה לקחת רעיונות, לנסח אותם ולהכניס אותם לעומק השיח.

חוץ מזה, יש לי את  הדרכים שלי להשפיע על העולם. אתה כותב באחת מהן.

פייגלין באמת השראהזיויק
מסכים. גם לגבי החסרונות. אבל מה ששלו שלו.
ישעיהו ליבוביץא.מכלוףאחרונה

כמובן שהייתי רוצה להשמיע את הדעות שלי, אבל הוא המודל מבחינת הפלטורמה.

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -


מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.


את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.


לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.


לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.


נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים


ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.


כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.


אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.


צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.
 

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

 

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)


 

 

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

להפך, זה היה החשש ההגיוני והסבירהסטורי
ולכן העובדה שחיזבאלה ואפילו אירן, הוכו על ידינו קשות, כשהנזקים בנפש וברכוש שהם הצליחו לגרום לנו מינוריים ממש לעומת החששות שהיו הגיוניים מבחינת יחסי הכוחות - אומרת שאנחנו מנצחים ושההצלחה שלנו במערכות המתמשכות, היא הצלחה חד משמעית.

נכון, לא סיימנו. אף מערכה מתחילת תהליך השיבה לציון לא סיימנו באמת עד הסוף. זה לא מצדיק את אווירת הנכאים באופוזיציה התקשורתית והפוליטית.

נכון.משהאחרונה
תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי


אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.


מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

ונעבור למחלקת העובדותהסטורי
בישובים היהודיים ביו"ש גרים כ-580 אלף תושבים, בתל אביב כ-480 אלף.

במחוז ש"י כולו, הוגשו בשנת 2025, 68 תיקים על אירועי אלימות. במחוז תל אביב הוגשו כ900 תיקים על אירועי אלימות. כמובן, יש אחוז מסויים של אירועים שלא מפוענחים, אבל זה נכון בפרופורציה לשני המחוזות ואם כבר אז במחוז ש"י, יש ימ"ר חסר פרופורציות שעוקב אחרי נערים עם טושים במעורבות השב"כ...


כלומר האלימות ביו"ש (כמובן, זה כולל אירועים פנימיים) היא ממש בשוליים שבשוליים, החברה ביו"ש היא החברה הכי עדינה בארץ וכנראה גם בעולם. אם המצב בכל הארץ, היה כמו ביו"ש, היינו בתחתית נתוני האלימות העולמיים.


אנשים כמו הנמושה, המרגל @סיעתא דשמייא1, ששונא את המתיישבים, עד שאפילו לא מוכן להתנצל על כך שהדהד כאן עלילת דם, הנתונים לא ישכנעו. את עושה לי רושם של מישהי שכן מחפשת אמת, אז הגבתי.

וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולםסודית

אין לאיראנים שום כוונה לוותר על מיצרי הורמוז.

וטראמפ ביקש 200 מליארד מהקונגרס ולא מקבל -

אמריקה רוצה שהמלחמה תיפסק.

זה אומר מיתון למערב.

אשמח למחשבות מעודדות🙂

אם יש פה

נסתרות דרכי ה' ונפלאותנקדימון
הרבה קינות נזרקו לחלל האוויר בשנתיים וחצי האחרונות, וכולן התבררו כבטלות.

גם כאן לא הייתי ממהר להיצמד לדברי הרהב של פרשנים יהירים. בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל.

אמן ואמן!!סודית
תודה
פרס זה לא רק איראן אלא האסלאם כולו, עייני מהרל נצחקעלעברימבאר
ישראל
כן הם כבשו את אירופה מבפנים.סודית

איך זה מעודד?

שאנחנו בדרך לגאולה

כתוב "מלך פרס מתגרה במלך ערבי"אדם פרו+

אז מי זה מלך ערבי?

כן פה זה באמת איראןקעלעברימבאר
הפרסים הם אומנם מוסלמים אך הם לא ערביםפ.א.

פרסים אינם ערבים. מדובר בשתי קבוצות אתניות שונות עם היסטוריה, שפה ותרבות נפרדות.

הנה ההבדלים המרכזיים שחשוב להכיר:

1. מוצא ואתניות

* פרסים: שייכים לקבוצת העמים האיראניים (מקור הודו-אירופי). הם חיים בעיקר באיראן, שם הם מהווים את הרוב המכריע של האוכלוסייה.

* ערבים: שייכים לקבוצת העמים השמיים, שמקורם בחצי האי ערב.

2. שפה

זהו אחד ההבדלים הבולטים ביותר:

* פרסית (פארסי): שפה הודו-אירופית. למרות שהיא נכתבת באלפבית המבוסס על הכתב הערבי (עם כמה אותיות נוספות) ושאלה מילים רבות מהערבית, היא קרובה דקדוקית הרבה יותר לשפות אירופיות (כמו אנגלית או גרמנית) מאשר לערבית.

* ערבית: שפה שמית, הקרובה מאוד לעברית מבחינה מבנית ודקדוקית.

3. דת

בעוד ששתי הקבוצות הן ברובן מוסלמיות, יש ביניהן הבדל זרמי מובהק:

* רוב הפרסים הם מוסלמים שיעים.

* רוב הערבים בעולם הם מוסלמים סונים (אם כי יש מיעוטים שיעים גדולים במדינות כמו עיראק ולבנון, וכן מיעוטים נוצריים).

4. היסטוריה

הפרסים מתגאים בהיסטוריה של אימפריות עתיקות (כמו האימפריה האחמנית של כורש הגדול) שהתקיימו הרבה לפני עליית האסלאם והתפשטות התרבות הערבית. כיבוש פרס על ידי הערבים במאה ה-7 אמנם הביא את האסלאם לאזור, אך הפרסים שמרו על זהותם האתנית והלשונית הייחודית.


 

(נעזרתי ב Gemini)

עיין מהרל נצח ישראל שמבארקעלעברימבאר
שמלכות ישמעאל ומלכות פרס זה היינן הך.

מלכות זה לא עם אלא ציווילזציה.


כשם שאירופה כיום אינה רומאית, ועדיין ממשיכה של מלכות רומי

האם שמעתםנחלת

אי פעם את הדעה שהאיראנים הם ממוצא ארי וכך גם הם רואים את עצמם?

ארים = עמלק. 

מוצא ארי אינו קשור לעמלקהסטורי

אם כי נכון שהם והם התנדבו לבצע את תפקידו.


בגדול בחקר העמים והבלשנות, בעוד שאנחנו הערבים, הארמים ועוד נחשבים 'שמיים', יש את האירנים שהם מקור השפות ההודו-אירופיות, כלומר ההנחה היא שקבוצות הברברים שפלשו לצפון ומרכז אירופה ופגשו מצפון את היוונים והלטינים (רומאים), הגיעו במקורן ממרכז אסיה.

סעודיהסודית
הקב"ה לא הניח את המפתחות ועזבהסטורי
אז להתעודד וודאי אפשר.

מדרשי אגדה יכולים להתפרש בכל מיני דרכים. כשעם ישראל קם ונלחם, יש סיע"ד.

כתוב שפרס תיפול ביד רומיקעלעברימבאר
מי זאת רומי?סודית

איטליה?

לא. המערב, אירופה, והעולם הנוצרי או החילוני-נוצריקעלעברימבאר
בוודאי שבמדרשים מתייחסים לאימפריה הרומאיתהסטורי
כפשוטה ממש - שהתחילה מהעיר רומי, שהיתה כמו הרבה ערים בעת העתיקה כ'עיר מדינה', בהמשך השתלטה על איטליה ובהמשך על כל אגן הים התיכון ועוד שטחים נרחבים עד מרכז אירופה, בריטניה (של היום) ועוד.

האויבת הגדולה של רומא, היתה האימפריה הפרסית (היום מכונה בד"כ 'פרתית', כדי לבדל אותה מהאמפריה הפרסית של קדם הכיבוש היווני). בגדול ארץ ישראל נשלטה ע"י הרומאים למעלה משבע מאות שנה, מההשתלטות של פומפיוס על מלכי בית חשמונאי ועד הכיבוש הערבי ע"י עומר ממשיכו של מוחמד. בבל וסביבתה, בה שכנו חלק גדול מאוד מהעם היהודי - שלטו הפרסים. הגבול בין האפריות נע לאורך השנים מזרחה/מערבה, במרחב של עבר הירדן המזרחי בין הירדן לנהר פרת.


כשהגמ' והמדרשים מדברים על מאבקי רומא-פרס ונחלקים מי מהם ינצח - הם מתייחסים לשתי האפריות הגדולות של זמנם כפשוטם ממש.


אמנם כיוון שפשוט שחז"ל לא באו ללמד ראליה גאו-פוליטית מעשית, אלא יסודות רוחניים שטמונים במהלכים ובהתנגשויות בין הציויליזציות - חכמי הדורות שאחריהם, כשהממלכות הללו כצורתן כבר לא התקיימו למדו מהאומות הללו, לכל מיני הופעות לאומיות/דתיות/תרבותיות שהחליפו אותן.

מה ההגדרה של "מלכות"? מה עושהקעלעברימבאר

מלכות לרצף של מלכות? החוק? השם? המיתוג? הלאום? הרי לא היה כזה לאום רומאי רומא היתה עיר.

 

המהרל מסביר שמלכו תזה ציווילזציה.

 

ולכן , מכיוון שכל הזהו תשל אירופה מושתת על היותה ממשיכה של רומא  אחרי נפילתה . אצל הקתולים באמצעות האפיפיור שיושב בעיר רומא ונחשב מנהיג העולם הקתולי והקיסר הרוחני, וממליך הקיסר הרומי הגשמי שהיה קיסר גרמניה עד לפני 200 שנה, וגרמניה נקראה רשמית "האימפריה הרומית הקדושה". (והפרוטסטנטים יצאו מהקתולים).   ואצל היוונים-אורתודוקסים האמצעות האימפריה הביזנטית שהיתה המשך ממשי של האימפריה הרומית עד לפני 500 שנה, ואחרי נפילתה רוסיה רואה את עצמה כממשיכה שלה בתור "רומא השלישית".  ומאחר כל הזהות "אירופה" מושתתת על הנצרות ועל רומא. ומאחר שגם הנוצרים מחוץ לגבולות האימפריה הרומית (כמו החבשים הארמנים והאשורים) קיבלו על עצמם את עיקרי האמונה של הוועדות של הקיסר קונטנטינטוס.

 

בצדק ניתן לכנות את אירופה, ממשיכתה ארהב, כל המערב, וכל העולם הנוצרי. בשם - "רומא".

לא התבלבלת בפורום? זה דיון לבית המדרש…פ.א.
אתה מתעקש להצמד לרמזהסטוריאחרונה
תוך התעלמות מ'הקומה הראשונה', פשט דברי המדרש שעל גביהם המהר"ל ושאר גדולי ישראל בונים את דבריהם.

בתקופת המשנה והגמ', כשרומא שלטה - היא היתה מלכות כפשוטה, שלטון כפשוטו. בהתחלה כרפובליקה סוג של דמוקרטית ובהמשך ע"י קיסרים, ששלט על על כל אגן הים התיכון כולל ארץ ישראל, שלטון כפשוטו ממש.


גם 'פרס' שמוזכרת בגמרא ובמדרשים - היא מלכות ממשית, ששלטה בכל המרחב שנמצא מהגבול המזרחי של האמפאיה הרומאית ועד פאתי הודו. בכלל זה שלטה על בבל, כלומר שלטה על האיזור הממשי שבו ישבו האמוראים.


האימפאיה הפרסית ממש, נלחמה מלחמות פיזיות ממש עם רומא, בעיקר על שטחי הפריפריה שבינהן. אמירות כמו "אם ראית סוס פרסי קשור בארץ ישראל - צפה לרגלו של משיח" הן אמירות שנאמרו על רקע של אירועים ממשיים שהאיפריה הפרסית הצליחה לפרוץ לכיוון הארץ - מה שעורר צפיה לחורבנה של רומא, שהחריבה את המקדש, או לפחות לאיבוד שליטתה בארץ.


כמובן, כיוון שאין תפקידם של חז"ל ללמד גיאו-פוליטיקה, אלא תורה, גם בדברים שנאמרו לדורם כפשוטם, יש עומקים פנימיים, שגם כשהראליה השתנתה, יש לנו מה ללמוד ממנה, בדיוק כמו שנבואה שנצרכה לדורות יש לנו מה ללמוד ממנה, למרות שהדמויות והעמים של אז, אינן קיימים אלפי שנים.


כמובן, איני חולק על המהר"ל, אני כן חושב שמי שלומד מהר"ל אמור להבין שהמהר"ל מלמד עומק רוחני פנימי ולא מתעכב על הראליה. ממילא זה משחרר מהלחץ של פותחת השרשור. הדברים כהוויתם נאמרו לדורם ונכתבו לנו, כי יש לנו עומק ללמוד מהם.

מה גם שנבואה רעה לא חייבת להתקייםקעלעברימבאר
נכוןהסטורי
תודה על התגובה שלךסודית
אליהו יוסיאן ראיון ערוץ טוב מאתמול. ו..הקב"ה מנהלנחלת

את העולם שלו, כידוע. אפילו אם לא רואים זאת בעיני הבשר ודם שלנו.

 

סבלנות.

לגבי הכותרת:קורא נלהב לשעבר

זה נשמע מדרש אגדה כלשהו על ימות המשיח אז צריך לדעת שהרבה דברים במדרשים לא כפשוטם אלא רמזים וסודות עמוקים.

והרבה תאריכים שנותנים, זה מה שמכונה "פקידה"- שזה זמן שיש לו פוטנציאל לגאולה אם יוכשר הדור והזמן לכך. ואם לא זכו, אז יש התקדמות מסויימת אבל לא גאולה שלימה. (כמובן אנחנו מאמינים שתמיד ד' יכול להביא בכל רגע גאולה ולא יחכה לפקידה אם נזכה.)

גם יש כל מיני שלבים בגאולה- אם יהיו 120 משפחות חקלאיות בארץ, 600000 יהודים בארץ, הרי ישראל פורחים ועוד. וצריך לדעת לאיזה שלב המדרש מכוון. ותודה לד' אנחנו כבר עכשיו בשלבים מתקדמים שלה ב"ה...


- על המלחמה הנוכחית: צריך להפסיק לצרוך חדשות מאתרי התבהלה או לפחות לדעת לקרוא נכון ולא ליפול לרעל וליאוש שהם מנסים לזרוע.


זו מלחמה מוצלחת ברמה היסטורית, ברמה תנכ"ית! יד ד' גלויה שנורים כ"כ הרבה טילים וכ"כ מעט נפגעים יחסית.

את כל מחשבות הרשעה הצליחו לסכל בס"ד מטורפת!

מאיזה 'בירה עמיקתה' הצלחנו לעלות זה נס בפני עצמו!

גם אם לא כל רצוננו הכי מוגזמים שהתחלנו איתם את המלחמה יושגו, רשימת ההישגים כ"כ גדולה ומשמעותית כבר עכשיו ב"ה.

ועוד היד נטויה בע"ה ועוד לא עת סיכומים מה עשינו ומה לא. בו נתפלל לד' שנמשיך להכות את כל אויבינו עד ישמדם- במהרה בימינו אמן!

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.


@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.


בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות


כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.


תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

 

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?


​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.


קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.


​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.


​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.


​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.


​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.


מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם


בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

 

 

 

 

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.