סיפו"ש! (סיפור קצר לשבת, שבוע XIV) בקצרה

אוקי! שניה לשבת! ואני חייב לרוץ להתקלח!!

(מן הסתם זה כבר יהיה סיפור לשבוע טוב, אבל לפחות עמדתי איכשהו בזמן)

כותרת בקרוב. תהנו! 

כותרת

"שלום! אמא שלי אמרה לי שמסרו לי ד"ש, וקיבלתי טופס שדיווח לי שאני יכול לבא לקחת אותה" אמרתי לאדון גבוה ורזה עם חולצת משבצת סימטרית  אפורה, אבל לא ממשוקף, למרות שזה היה יכול ממש להתאים לו "רגע", חתך אותי  "קח מספר, ותמתין", ואז הצביע לעמוד שמוציא לשוניות נייר, מתחצף אל העוברים והשבים, ניגשתי, תלשתי, 'A585'. 

הסתכלתי סביב, מעבר לדלפק שיש גבוהה ומצוחצח שכמעט והסתיר את האיש המכופתר, ניצבו להם בחדר לוח דיגיטאלי שמסביר מי המאושר שתורו הגיע, שני עציצי דקל רחבים בפינות החדר הרחוקות, ברזייה לנוחות המחכים, פח אשפה ריק משקית אבל מלא מזבל, שלושים שורות ספספילים לממתינים, ובשורה הראשונה- ישבה זקנה עם חתול.
החדר הרגיש לי ריק למדי.

מבין שני הנוכחים בחדר- הגברת המחותלת הרגישה לי פחות מאיימת, אז החלטתי להתיישב לידה, "את הבאה בתור?" שאלתי עם חיוך כמעט אמיתי, "אני הנוכחת" ענתה עם שיניים כמעט אמיתיות ,"אז למה את יושבת פה ולא ניגשת אל הבחור בדלפק? אין שם אף אחד" שאלתי, "מטפלים לי בבקשה כרגע, הגעתי בלי הטופס שלי, אז לוקח להם זמן למצוא את זה" ענתה בלי להזיז את העיניים שלה מהפקיד הדומם, "מה קיבלת?" שאלתי שוב, מנסה להפיג את הרייקנות של החדר הגדול הזה, "הנכדים שלי אמרו שהם שלחו לי 'תודה' על המכונית על שלט שקניתי להם, אבל הטופס בקשה נאבד להם,  אז באתי בלי, וכבר שעה שלא מוצאים את ה'תודה' הזאת, הם כבר הפכו את כל המחסנים, אני מתחילה להאמין שהם סתם שיקרו לו" החתול גרגר, הזקנה עזבה אותו, והוא קפץ למטה, חצה את החדר, והלך למצוא משהו מענין בבניין הזה "הבנתי" אמרתי, "איך זה שכל כך ריק פה? אני זוכר שהגעתי לפה לפני כמה שנים עם אמא שלי, היה פה כל כך הרבה בלגן, שאמא שלי היתה צריכה לקשור אותנו בחבל כדי שלא נאבד" שאלתי את הזקנה לפני שיווצר שקט מביך, היא נהמה, חרקה את שיני הפלסטיק שלה, ואז אמרה "כן, היום כבר כמעט שלא נותנים מחמאות.. הבניין נטוש, כל העובדים הועברו לבניין ממול, שם מטפלים במילים הרעות, תאמין לי, הבניין ממש שוקק מוות" נאנחה שוב, בלי להוריד את העיניים מהפקיד. 

החלטתי לוותר על שיחות מזג האוויר, פוליטיקה, וגולף בריטי, מה שהותיר את רשימת נושאי השיחה שלי ריקה. שתקנו. 
"גברתי, אנחנו מתנצלים אבל אנחנו לא מצליחים למצוא את החבילה שלך, את תאלצי לעבור לסוף התור" אמר הפקיד מונוטונית, כאילו ניסה לחכות את צלילים של מכונת כתיבה, לחץ על הכפתור שלו, והלוח הדיגיטאלי אמר בכמעט חיות 'הבא'. קמתי, ניגשתי אל הפקיד, "מסרו לי ד"ש!", "פתקית נייר בבקשה", חתך אותי מכנית, הוצאתי את הפתק המקובצ'ץ מהכיס, הנחתי על השולחן, בחן אותו "סלח לי, אבל זה כרטיס לA585, פה זה G, אתה צריך לעלות לקומה השישית, סוף המסדרון משמאל" אמר, לחץ על הכפתור, הלוח קרה 'הבא', והזקנה, היחידה מסוף התור, ניגשה בשנית אל הפקיד "הנכדים שלי מסרו לי תודה".

פניתי אל המסדרון, ומשם, אל המעלית, חיכיתי, הגיע, נפתחה, נכנסתי, באתי ללחוץ על הכפתור שיקח אותי לקומה 6, אבל נער המעלית עצר אותי.
"לאן?" שאל, "קומה 6, יש לי פתק לA585" אמרתי, 
"אינני מכיר פתקים אדוני, רק מחלקות, ובכן, מה הביא אותך לכן?" שאל בשנית, "קיבלתי ד"ש" עניתי בשנית, נראה שלא שיכנעתי אותו, 
"אדוני, אנא דבר ברצינות, זהו מקום רציני ואל לך להתעלם מהכללים הרציניים. ובכן, איזה ד"ש קיבלת?" הסביר את כוונותיו,
"קיבלתי ד"ש, דרישת שלום, למישהו אכפת ממני, ד"ש" הסברתי לאדון קשה ההבנה,
"ובכן" הוא פתח "אסביר לך את מצבך המביך, ראה, דרישת השלום יכולה ליפול בין מחלקת 'ברכות לבביות', 'אכפתיות כללית', 'קירבה ורצון לשלום', או בעיקר 'נימוסים מאולצים', הבנת?" בירר את היכולת האינטלקטואלית שלי לעקוב אחרי משפט שלם, "כן" הימרתי "קח אותי ל'קירבה ורצון לשלום'" ,"בעונג רב אדון", לחץ על כפתור מספר 6, והמעלית נסגרה.

הגענו, שלט 'ברכות ואיחולים', חתכתי את כל המסדרון עד שהגעתי אל סופו, פניתי אל זוג דלתות המתכת שעמדו בסופו, דחפתי אותן, העתק של הקומה הראשונה נפרס למולי, רק שהפעם הפקיד לבש חולצה עם מרובעים ירוקים שתאמה לעיניים שלו, הפקיד אמר 'להתראות' לבחור מרוגש שעזב את הדלפק, הסתובב, והתחיל לדדות לכיווני, מתמודד עם אופריה אדומה בהירה ואופטימית, "הכל טוב?" שאלתי אותו "קיבלתי 'אני אוהבת אותך'" מלמל באושר, נאחז בקיר, התקדם לכיוון היציאה, לוחש אל עצמו מחשבות חיוביות. 
הסתובבי חזרה אל הפקיד, "קיבלתי ד"ש" אמרתי,

"השולח מכיר אותך אישית?" שאל, 
"השולחת מכירה אותי כמו פיזקיה מכנית לבוגרי גן ברכה" ציינתי,
"אם כך, אתה במקום הלא נכון. זה המקום שבו מקבלים מחמאות אמיתיות, אתה צריך להגיע ל'מחלקת ביניים'" אמר, "מה יש שם?" שאלתי, 
"לשם מגיעות על הברכות הלא אמיתיות, כל הכפרה-חיימשלי-מתהעלייך ועוד, ויותר מזה, אם לדוגמא תאחל למישהו בלבביות ללכת לעזאזל, אז זה יועבר לתת מחלקת 'ציניות', והם מעבירים את זה לבניין ממול, לטיפול יסודי, אבל לרב זה פשוט אוטומטית מוגדר כספאם, ונזרק" הסביר ממושכות, הוא הבין שאני מבולבל, אז הוא סיכם "שתי קומות למטה", את זה זה הבנתי, פניתי אל המדרגות.

ירדתי לקומה 4, אותו דבר, פקיד עם משובצת סגולה, התקרבתי אליו,

"פתק" אמר, הגשתי את הA585, בחן אותו, "פה זה 585A, אתה צריך לרדת תשע קומות למטה, פניה ימינה, שם" הדריך, "מה ההבדל?!" שאלתי, "הA" הסביר.

קומה מינוס משהו, פקיד בתכלת "אתה גבר, צא למסרון, שתי משרדים שמאלה", פקיד בכחול כהה אבל לא יותר מדי"אתה מעל מטר שישים ושבע, קומה למעלה, פניה שניה קדימה", פקיד בסגול עם נקודות צהובות " קומה מינוס תשע, בסוף" רצתי, מותש, כבר מתגעגע לחמצן שבקומת הקרקע, מדמיין חופש, פרפרים ועננים,  נגררתי אל בחור מכפותר במשבצות שחורות,

"אדוני, השעה שלוש שלושים ושבע, סגרנו בשלוש וחצי, מתנצל" אמר.

כמעט וקרסתי, נשמתי את סוף החמצן שבקצה הריאות, דחפתי את היד לכיס, לזרוק את הפתקית שלי, והרגשתי פתק אחר, שטר מקומט, ניסיתי, "זה יכול לעזור לשעות הפתיחה שלכם?" הצעתי לו את כל מה שהיה לי, "בדיוק התפנה לנו מקום לעוד אחד בלבד!" הכריז, הוא פתח את מחדש את הדלפק שלו, הדליק את האור, חייך אלי, ושאל "אוקיי, אז מה יש לנו כאן?" השתדל לשמור על החיוך,
"הנה, זה הכרטיס שלי, A585" הגשתי אותו בפעם המי יודע כמה להיום,
"נהדר! תן לי שניה לחפש לך את זה... בא נראה.. אוקי! יש לך ד"ש מגברת בנימין, רק תחתום לי כאן שקיבלת" אמר, תוך שהגיש לי פתק אישור.
"איזה יופי, תודה" חייכתי רק מנימוס, הפעם האחרונה שראיתי את הגברת המכובדת-  היתה בברית שלי, ואז רמת הלבביות שלה פחות העסיקה אותי, חתמתי לו, ואמרתי "תמסור לה בחזרה".
הוא נעצר מלקחת את הטופס עליו חתימתי, ושאל "למסור לה בחזרה או ד"ש?"
"תשלח לה בחזרה" אמרתי,
"איך אתה רוצה את הבחזרה שלה?" התעניין,
"אני רוצה את זה אמין כמו 'לא תודה אני לא רעב', אבל לא מוגזם כמו 'לא, לא מפריע לי שדרכת לי בשטיפה', שישאר אמין" הסברתי במפורט,
"אז אתה רוצה שנחרטט?" שאל,
"בדיוק" חייכתי.

וכן, ביקרתי במס הכנסה, אתגרו לי את החיים.

שבת שלום!!

סיפו"שים קודמים:

שבוע ראשון: "אהבה ממרחקים"

שבוע שני:  "בעזרת השם \ אות היא לעולם." 

שבוע שלישי: "אין שם עדיין, מוזמנים לתת רעיונות!"

שבוע רביעי: "חלומות של בוקר".

שבוע חמישי: "מיוחד כרגיל."

שבוע שישי: "עוד סיפור אחד ודי".

שבוע שביעי: "התאמה מושלמת".

סיפו"ח (לראש חודש): "מירוץ התפילין הגדול".

שבוע שמיני: "נקודת רתיחה".

סיפור מגירה: "מיומנו של כותב גוץ" 

שבוע תשיעי: "שבת חגיגית"

שבוע עשירי: "העיקר הבריאות"

שבוע אחד עשרה: "סיפור אישי"

שבוע שתיים עשרה: "הקשיבה ממעון קודשייך"

שבוע שלוש עשרה- סיפשו"ש: "הבחורה מהאוטובוס"

ושבוע הבא - פה יופיע הסיפור הזה!

יפה מאוד! בן-ציון

ממש נהניתי לקרוא, והפאנצ' נחמד

הרבה נק' קטנות ודעות רואים פה. הכנסת אותם בצורה טובה.

תודה רבה ושבוע טוב!

שמח לשמוע שזה השתלב טוב!בקצרה
לא רוצה לאבד את האיזון בין הסיפור, לנקודות שרציתי להעביר.
תודה!
יו! סיפוש! יש!!! ‎חוזרת
|מתלהבת|
הי! היית בביטוח לאומי? דרושים טיפים דחוף איך לשרוד שם! ‏
זה חיוני!
‏(איך אני יודעת ששרדת? העלת לכאן סיפוש... ‏‎‏)
לעניינו של סיפור- אני לא מחמיאה ‏‎‏ רק אומרת אמת ‎
אתה כותב יפה ממש! ובצורה חיה!
ממש הזדהתי עם כל הבירוקרטיה, אבל משני הצדדים...
ונראה שרצית להעיר קצת על מחמאות שחסרות, ובצורה כ"כ מעוררת הסכמה והזדהות!
בכללי-הכתיבה שלך מדהימה!
ותהיתי על איזה משרד ממשלתי נפלת כ"כ חזק שכתבת על זה (מרוב שהסיפור היה נראה חי- זה היה בולט)
והחפירה היא כי ממש התלהבתי מהחיות והרלוונטיות של הסיפור מצד אחד, ומהתוכחה בסיפור מצד שני, ובכלל שיש סיפוש...
חח, תודה, הצחקת אותיבקצרה
הייתי במס הכנסה. למרות שגם ביטוח לאומי חושבים שהם מצחיקים. מעצבן שעדיין אין מדריכים ברורים להתנהלות איתם.
שני צידי הבירוקרטיה? את אחראית על טרטורים? לא יפה!

ותודה, את מאזנת את הצד של חוסר המחמאות...
שמחה שהצחקתי ‎חוזרת
וזה לא באמת משנה לי למה מהם. תכלס-עכשיו אני צריכה עזרה עם משרד הרישוי... ‏
וכן, משני הצדדים, למרות שבאמת שאני בסדר! למרות שאני לא חושבת שיצא לך להיתקל בי כשאני עובדת...
ואני מאזנת את הלא מחמאות-כלומר אני נותת מספיק לא מחמאות? או אני נותת יותר מדי מחמאות?

אגב, העלתי השבוע קטע וסיפור, ואני לא מקבלת הערות על הכתיבה-רק על התוכן, אז אם בא לך לתת כמה הערות על הכתיבה-אשמח. וסליחה על הניצלוש

אה. ונא לקחת בחשבון שההודעה נכתבה ע"י בחורה שפוכה אחרי פחות משעה שינה מתחילת הלילה-וגם היא היתה בבוקר, בזמן עמידה בפקקים של הכניסה לעיר הקודש והמקדש
תודהנקודה טובה
וכואב עד כמה זה נכון..
אמן שנזכה לפרגן הרבה יותר מלבקר. .
סיפור יפה
נייס!אושר תמידי
כמו תמיד..שבוע טוב בע״ה!
אחלה סיפור אווזה.
יא! סיפור! תודה! ענבל
רגע!! מי שלא קרא - שיחכה!! בקצרה
כתבתי את הסיפור בשעתיים שלפני שבת, הלחץ עשה את שלו ('בקצרה! כנס למקלחת!! שבת!') והסיפור מלא בשגיאות כתיב, הקלדה, או פשוט לא משופשף כראוי לטעמי.

חכו, אני אתקן, ואפרסם מחדש.
אגב, המנהלים של הפורום - קיימים איפשהו?
באישי בעיקר אני מניחהענבל
תודה לך. ועדיין לא ערכתי! אני זקוק למחשב.בקצרה
אין לך נייד? שנערוך מגבית? ענבלאחרונה
סיפור יפהיוני
רק אני לא הבנתי למה הוא לקח פתק מהתור הראשון והסתבך איתו בשאר התורות?!
ואיזה מין בנאדם הוא שהוא שולח לה ד״ש בחזרה, אישה מבוגרת שצריכה לעבור את כל מה שהוא עבר הרגע..

הסיפור בנוי טוב. אהבתי את התיאורים החיים. וכמובן המסר חי וברור לאורך כל הסיפור.
זה בניין שיתופי, דואגים ללקוח, פתק אחד להכלבקצרה
או שהם סתם קמצנים.
וברור! היא שרפה לו יום על לא כלום!
וזה ידוע, הנקמה הטובה ביותר היא התקפה! או משהו כזה...
ותודה אחי!
העלתה לי חיוך.....רון א.ד
סיפור מצויין!
חזק!!ארמונות בחול
המסר כל כך חזק! והדרך שבא הבאת את זה גרם לי לצחוק על עצמי, לפעמים...
וזה מתאים כלכך לפורום הזה גם.
תבנות חשובות..
ובכלל הביצוע מהמם!
וואי! תודה! תגובה נהדרת!בקצרה
שמחתי לקרוא אותה. איזה עשר פעמים
חרותיק

גדול!

אתה יודע, נראה לי שרק צריך לתת לך נושא ואתה שופך, לא?

בידרת את נפשי.

אבל זה כ"כ נכון..

חברה הראתה לי. מה חושבים?שלום לך ארץ

משפחה יקרה!
ראיתי אותו רץ 
בדמי חייו, אחרי כלנית או כלב שובב
מנסה לחזר למרות המשבר
מצא אהובה בתוך הכאב
ראיתיו שטוף בזיכרונותיו על חבריו שאין הם עוד כאן

ולך אימא רציתי לומר
שאיתך אני אבלה
קרעתי את הדש
וישבתי על שרפרף
הלב שבור
שתיים מדם
ועוד אלפים, אלפים מהאומה הגדולה
ישבתי, ובכיתי, ונקרעתי לגזרים
את הלב שלי אפחד כבר לא ישלים
כעסתי, את העולם שברתי.
איתך אבא כבר לא דיברתי
דיברתי כמו אומללה
מה נראלך? אתה משוגע? אתה בכלל לא מבין מה לקחת!
רציתי לשבור אותך בחזרה
את הלב שלך. שלי. בעוצמה.
לנקום על מה שנלקח ולא אקבל לעולם
אבל נמשכתי אליך בחזרה
אל הלב של אבא
למרות שלקבל ממך כבר לא יכולתי יותר

אז רציתי לספר שהלב נשאר שבור. מרוסק לחתיכות.
גם אם את זה קשה לראות
אבל מה לעשות שכבר אמרת
"אין דבר שלם יותר מלב שבור"
אז אבא שתדע שלמרות הכל אני סולחת'ך 
גם אם מה שעשית לא צודק
כי מה לעשות אתה חכם פי אלף.

נב. אז אותך מדינה, עליך עדין חולמת.
בך אקים משפחה לתפארת.
אך תמיד אשאיר בך חותם
שעליך נקבר אהובי ולא חזר

היא כתבה, שומרת על זכויות יוצריםשלום לך ארץאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מדבראני הנני כאינני

מחפש מוצא, אולי איזו דרך

פתחתי פתח, האם יש בזה ערך?

שוב נפלתי, מי יקימני?

וכל כך התחננתי, פניך אנה ממני

מאמין בהסתר, בכל התפאורה

ואין עם מי לדבר, לזרוק בו מרה

ואם אשבר, כבר לא נותרה בי צורה

וכיצד אתחבר, אמצא כנגד עזרה

נזרקתי בבור, אין פנים אין אחור

רק עקרב ונחש, מעורפל מהשחור

שדים וקליפות, פרשת אחרי מות

מול עדשת מצלמות, תופפות עלמות.

והנפש במנוסה, מאלקים התביישה

המרחק שוב כיסה, ערוותה הלבושה

והוא קורא לה שובי, זהו שמה (מ)מכבר

שכחה זהותה, בשטטה במדבר.

"ולמוות לא נתנני"תמהון לבב
עבר עריכה על ידי תמהון לבב בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ו 18:16

ראיתי כופר אחד, מת באיוולתו,

קרבן על מזבח מולדתו.

שורות שורות באו לסופדו ולבכותו.

"זה העלם! הצעיר בשנים – בכיר בניו של ריבון העולמים!

והוא כתכשיט בהיכלו! קדוש יאמר לו!"

ואני מהרהר...

הרי בחייו היה כה שחור,

ובמותו – הרב אומר: "אין כמוהו צחור!"

"אם פשע וסרח – כעת הריהו מלאך!"

"מותו – כפרתנו, מותו – כפרתו, ונפלאית נחלתו"

ואני??

אלוהים, יודע תעלומות

– האין אני כופר, פושע וסורח??

ומה לי בעולם כזה להיות גורלי כאורח

בשבט עברתך מזדעק וצורח?

אם גם למעלה יש ניסים ואנשים הופכים לקדושים

בגופה מחוללת

– לכזאת נפשי מייחלת.

ואם על כל פשעים יכסו חיים המשתתקים

– הנה כל סעיפיי משתוקקים.

אלוהים אתה ידעת,

גופי ונפשי – כבר שבורים...

אך רוחי ונשמתי עדיין רק אליך הם עורגים,

קח אותי אליך! כאותם ההרוגים.

אם זו המשמעות, להיות רק שלך,

טהור, נקי, דבוק בשלימות

– אני כבר לא יכול לחכות למות...

...רחל יהודייה בדםאחרונה
יש בזה משהו שמעביר רטט
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

...רחל יהודייה בדם

והפחד.

הפחד מהריק הזה.

הדבר הריק הזה שרוצה שאהיה כמוהו.

שאבלע בתוכו.

שאבלע את עצמי.

הפחד שיחזור.

הפחד שהוא שם.

אורב. עדיין מחפש אותי.

איזה נאמנות.

אנשים כל כך רוצים נאמנות כזו אה?!.

ואני רק רוצה שייתן לי. ייתן לי להישאר אני.

ייתן לי מקום. ישאיר אותי אני.

והפחד הזה נמצא שם.

ואני מרימה את הראש.

וממשיכה.

לתפוס מקום. שאני אני.

יפה. נסתר. גבוה.טויוטה

תודה.

יפייפה וכל-כך נכוןידידיה ג
...רחל יהודייה בדםאחרונה
תודה..
מנהל? אפשר להעביר שירשור שלי לפה?תמהון לבב

(שתיקה רועמת) - ריק ומוסתר

זה? במקום שיהיה בפורום השני

בלתי אפשרי 😐אני הנני כאינני
כנס להודעה שםארץ השוקולדאחרונה

תלחץ על עריכה, תלחץ על בחר הכל, העתק ואז תפתח שרשור כאן.

(אל תעשה גזור כדי שלא יימחק לך בטעות)

אחר כך אתה יכול שוב לערוך שם ולמחוק את התוכן

תנועהמוריה.

הידית עולה אט אט ובסיבוב יורדת מטה. ועוד סיבוב: למעלה במאמץ ודחיפה חזקה למטה.

היא מתנשפת, אבל לא פוסקת. זוהי מלאכתה ואין לה אלא לעשותה בלי להתלונן. כל יום היא כאן, ניצבת על המשמר. דוחפת, מסובבת, מסיעה את הידית שוב ושוב על צירה בסיבוב.

כל תנועה שלה, כל דחיפה ולו הקטנה ביותר מקדמת עוד ועוד את המנוע, כל סיבוב וחצי סיבוב, מניע את העצם. בסוף כל יום היא מאשרת, אכן נראית התקדמות. היא סוקרת בעיניים מצומצמות את המרחק בין המקום בו היתה בתחילת היום לבין המקום בו היא כעת לאחר עבודה של יום תמים. אז היא מתמלאת סיפוק ונחת. אז היא יכולה לפרוש לנוח, להרוויח בביתה עם היקרים לה ולדעת כי עשתה את מלאכתה להיום.

ישנם ימים שהכל חלק והסיבוב פשוט הוא, כאילו מעצמה מסתובבת הידית. לעומתם יש ימים שהידית שחוקה וקשה לה לאחוז בה, שהיד האוחזת עייפה, או שהגלגל כבד עד מאד. לעיתים קרובות קורה שידיים נוספות בוחשות איתה בקלחת, ומסובבות ידיות הפוכות. אבל כל אלו, כמו אינם נוגעים לה, היא מגיעה בכל יום בשעת בוקר מוקדמת, מתייצבת בעמדתה ומסובבת, והידית נעה, והסיבוב מניע.

היא לא מנסה להיאבק, היא לא מוכיחה לאיש דבר, היא נוכחת ומסובבת ומניעה. אף כוח בעולם לא יוכל לה, אף כוח בעולם לא ימנע ממנה למלא את תפקידה במסירות. אף כוח בעולם לא יעצור אותה מלסובב ולהניע.

ויש התקדמות, וישנה תנועה.

תמיד ישנה תנועה.

° ° °

אלוקי, נשמה נתת בי, והיא אינה פוסקת מלסובב ולקדם אותי.

אתה בראתה, אתה יצרתה, ונפחתה בי והיא מניעה אותי אליך.

כל זמן שהנשמה בקרבי מודה אני לפניך עליה.

מענייןיוני.ו.אחרונה

אולי יעניין אותך