פינה 15 בסדרת "חינוך מהבית" עם הרב יונה גודמן
הרב יונה מנתח בקצרה את אחת מתופעות הלוואי החשובות של הרשתות החברתיות, שרובנו לא מודעים אליה. לדבריו, הרשתות היו יכולות לאפשר לכל אחד להכיר (גם) אנשי איכות בציבורים אחרים בעם שלי, ולפחות – אנשים רציניים שחושבים אחרת ממני בתוך עולם התורה שלנו.
ברם, לדעתו של הרב גודמן, קרה ההפך. העם מחולק לציבורים וכל ציבור הולך ומתחזק רק בעמדותיו. לכל ציבור יש עיתונים משלו, תחנות רדיו משלו, הסכתים משלו, וכותבים שהוא אוהב לקרוא. המכנה המשותף שלהם הוא שהם מביעים בדיוק את עמדתו של הקורא, רק בצורה עוד יותר משכנעת ולעתים אף בצורה יותר כוחנית.
לדבריו, חוקרים כבר זיהו את התופעה וכינו אותה "תיבת הדהוד". כוונתם למצב בו אנשים מקיפים עצמם באנשים החושבים בדיוק כמוהם, ולא מאתגרים עצמם להתמודד עם החושבים אחרת – במקרה שלנו, אפילו בתוך הציבור התורני-לאומי. לדעתו, במקביל להעמקת החינוך לזהות ברורה ולדרך מגובשת, צריך לעודד חשיפה מבוקרת לדעות של אחרים, כדי להכיר, ללמוד, לכבד ולעיתים – אף כדי לחלוק בצורה מנומקת.
הרב יונה גודמן מדגיש שכוונתו לחשיפה לאנשי איכות, שמביעים נקודות אמת בצורה עמוקה, ולא בהקשבה או חשיפה להתלהמות ריקה מתוכן. אך כלפי דעות רציניות, יש לדעתו ערך להכיר, בזהירות ותוך התחשבות בגיל. זאת כדי להתמודד איתן בצורה מנומקת ומכובדת, בלי להדביק סטיגמות ובלי לפסול אחרים תוך התעלמות מתוכן עמדותיהם.