שרשור חדש
קריאה שלישי(ת) - נקודת פתיחהמרדכי

בס"ד


 
 
 
 
 - 16 שבועות לבחירות -

 

אקורד הסיום של הכנסת שהתפזרה לה בשבוע שעבר, כנראה לא ישכח עוד הרבה זמן. עד הרגע האחרון הממשלה, הקואליציה, הייתה זקוקה לחסדיה של האופוזיציה על מנת לסיים את חייה. אפילו לפרק את עצמם לא היה להם רוב, ובטח לא לחוקים האחרונים שאותם הם רצו לקדם. אבל בסוף זה קרה, גם אם באיחור מהמתוכן, וכך אנחנו מוצאים את עצמנו בפתחה של מערכת בחירות חדשה.

 

מערכת בחירות ארוכה לפנינו. ישנם עוד 16 שבועות, 119 ימים, עד שנצא בפועל ונשלשל את הפתק לקלפי. חגי תשרי שעוד נראים כל כך רחוקים, הם הסיבה הרשמית לדחייה, אבל בפועל היו מי שרצו בדחיית הבחירות, כאשר הסיבה העיקרית היא עוד כמה ימים של לפיד בראשות הממשלה. המשמעות של כל זה היא שיש לנו פרק זמן לא קצר לחזרתה של 'קריאה שלישי(ת)' וגם במערכת הבחירות הזאת ננסה לגעת בנושאים שונים שעל סדר היום הפוליטי עד היציאה לקלפיות ובעז"ה גם הכרעה שתוביל להקמת ממשלת ימין יציבה. אני מזמין אתכם להצטרף ולצאת לדרך אל עבר ז' חשוון (1.11) והיצאה לקלפיות.

 

את הנקודה העיקרית של מערכת הבחירות הנוכחית צריך להתחיל דווקא ממערכת הבחירות הקודמת. כזכור, בעוד נפתלי בנט וגדעון סער העמידו את עצמם כמועמדים לתפקיד ראשות הממשלה, יחד עם נתניהו, דווקא יאיר לפיד שהיה כבר אז המפלגה השנייה בגודלה, נמנע מכך בכל מחיר. לא משנה כמה נתניהו ניסה למשוך אותו למקום הזה, לפיד הצליח להתחמק פעם אחר פעם. המחשבה שלו הייתה שאם הוא יעלה, המפלגות האחרות בגוש השמאל עלולות להימחק ואז חלום הקמת הממשלה מתרחק.

 

בפועל האסטרטגיה של לפיד הייתה מדויקת. כל המפלגות הקטנות, כולל רע"מ, צלחו בצורה יפה את אחוז החסימה ומנעו בכך הקמת ממשלה של הליכוד. מי שזוכר את המדגמים של הבחירות הקודמות, כל עוד רע"מ לא עברה את אחוז החסימה, היה ברור שלנתניהו יש ממשלה יחד עם בנט. בבוקרו של יום רביעי כאשר גם רע"מ עברה את אחוז החסימה בספירת קולות האמת, המטרה הראשונה הושגה – נתניהו כבר לא יכול היה להקים ממשלה. זה כבר סלל את הדרך בהמשך להקמה של הממשלה הנוכחית.

 

אבל מה שעבד ללפיד יפה במערכת הבחירות הקודמות, לא יכול לעבוד שוב בבחירות האלה. צהלות השמחה מנפילתה של הממשלה לוו בחשש גדול מפני ההשלכות שלה – כניסתו של יאיר לפיד למשרד ראש הממשלה במקומו של בנט. זאת אומרת שבמערכת הבחירות הזאת לפיד מגיע אליה מכיסא ראש הממשלה והוא כבר לא יוכל לבוא ולהתחמק מההצהרה שהוא לא מתמודד גם הוא לתפקיד. מעבר לכך, אם לא תהיה תוצאה שמובילה להקמתה של ממשלה אחרת, ההשלכות של זה הם שלפיד נשאר ראש ממשלת מעבר. מה שאומר שהבחירות הן שוב פעם ראש בראש, בדיוק כמו שנתניהו אוהב.

 

את התוצאה של זה אנחנו כבר רואים בסקרים. ברוב הסקרים שהתפרסמו לאחרונה ישנה לפחות מפלגה אחת שלא עוברת את אחוז החסימה. לרוב מדובר במרצ, אבל לפעמים זאת רע"מ או תקווה חדשה. הפעם לפיד כבר לא יכול לשמור עליהם ורואים שהוא, כראש ממשלת מעבר, מתחזק על חשבונם. אגב, עצם העובדה שישנם ארבעה מפלגות מהקואליציה שנמצאות בכל הסקרים סביב אחוז החסימה והן עושות רוטציה בכל פעם מי מהן לא עוברת, מוכיחה עד כמה הציבור לא אהב את הממשלה הזאת ולא האמין בה.

 

זאת הסיבה שכבר ביום שישי האחרון נתניהו פתח את קמפיין הבחירות שלו שני סרטונים נגד יאיר לפיד. אתמול (שני), כבר יצא סרטון נוסף באותו הקו בדיוק. אפשר להיות בטוחים שאלו רק הסרטונים הראשוניים בסדרה שעומדים להציג את לפיד כמנהיג לא אחראי שמזהה דברים מאוחר, בעוד נתניהו רואה את העתיד ומטפל בדברים עוד לפני שהם קוראים. בזה יושקע מירב המאמצים של נתניהו. להסביר לציבור המצביעים שלו שהפעם אין ברירה אלא לצאת לקלפי אחרת לפיד יישאר ראש ממשלת המעבר.

 

אז נכון שמזה שנים רבות נתניהו לא מגיע לבחירות מעמדת ראש ממשלת ישראל אבל עם זאת השנה באופוזיציה ושהאלטרנטיבה היא יאיר לפיד, אז יכול מאוד להיות שזה דווקא יהיה הטריגר שיוביל אותו חזרה למקום בו הוא היה. ניתן לראות כיצד אחרי שהוא איבד לא מעט אימון במחנה הימין, הוא הצליח בשנה האחרונה להחזיר אותו. כאשר אנשים ראו מה קורה שיש ראש ממשלה שאומנם יש לו כיפה לראשו ומגיע מהציונות הדתית, אבל זורק את הערכים שלו והולך עם השמאל, אז כבר נתניהו לא נראית להם הברירה הכי רעה שיש. זאת נקודת פתיחה לא רעה לנתניהו.

 

חיבוק חונק

התפטרותו של בנט בשבוע שעבר לא הפתיעה אף אחד, העיתוי הוא זה שהותיר שיצר את ההפתעה. שאלת פרישתו של בנט עלתה מיד לאחר שהוא הודיע ללפיד על כך שהוא מתכוון לצאת לבחירות ולהעביר לו את השרביט. בהתחלה בימינה עוד ניסו לומר שזה פייק, ובנט פה בשביל להישאר. אבל בסוף גם הוא הבין שמכיסא ראש הממשלה להתמודד על מעבר של אחוז החסימה, זה יהיה הרבה יותר מסתם מביך.

 

בראיון לנדב אייל שפורסם בסוף השבוע האחרון בידיעות אחרונות, סיפרה היועצת המדינית לשעבר של בנט, והאישה שהייתה הכי קרובה אליו, שהם ציפו לתוצאה אחרת. לדבריה של שמרית מאיר הם קיוו שאחרי שהציבור ילמד להכיר את בנט ויבין שאין הבדל בין הממשלה הזו לקודמתה, מספר המנדטים יעלה בהדרגה. זה לא קרה, בעיקר כי הציבור לא טיפש כפי שהם חשבו שהוא. שבן כספית, יוסי ורטר, נחום ברנע, סימה קדמון ובן דרור ימיני משווקים את אותם המסרים של בנט פעם אחר פעם, הציבור כבר לא קונה את זה.

 

אפשר לחזור פעם אחר פעם על כך שהשנה, בניגוד לשנה שעברה, צעד מצעד הדגלים במסלולו הרגיל, אבל כולנו זוכרים שכך היה בשנים עברו. כולנו קוראים על ההתלהבות מההחלטה לבנות ישובים חדשים ברמת הגולן, וזוכרים איך רק לפני 3 שנים נתניהו היה זה שהוביל את ההכרה האמריקאית במקום בזמן ממשל טראמפ. יש גם התלהבות על מספר שיא של עולים להר הבית ביום ירושלים, אבל כל מי שבקיא בנותנים יודע שהשיא נשבר ביום זה כמעט מידי שנה, ואת השינוי במקום הוביל בכלל השר לשעבר גלעד ארדן.

 

הדוגמאות הן עוד רבות. במהלך השנה האחרונה עסקה הממשלה בעיקר בלקטוף פירות שנשתלו בשנים קודמות. הסכמי אברהם והמשלחות המעופפות הבלתי פוסקות של שרים לשם, הן ההוכחה הניצחת לכך. עמית סגל הגדיר את זה בטור שלו, אף הוא בסוף השבוע האחרון בידיעות אחרונות, בצורה יפה מאוד. דווקא חיבוק הדוב שקיבל בנט מאותם פרשנים, הוא זה שהוביל לכך שהימין יסלוד ממנו. בטורו במעריב כתב קלמן ליבסקינד דברים דומים. העיתונאים יכולים להמשיך להלל, אבל גם הם עצמם לעולם, אבל לעולם, לא יצביעו לימינה.

 

הערה לסיום

זאת כנראה לא יכולה להיקרא מערכת בחירות ללא דיבור על פילוג בתוך יהדות התורה. גם בבחירות האלה נשמעות קריאות להתפלגות של 'דגל התורה' הליטאית מ'אגודת ישראל' החסידית'. יש מי שטוען שהמלך יוביל לניצול מיריבי של הקול החרדי בזמן שכל פגל ינסה למקסם את כוחו ולהראות שהוא הפלג הגדול והמוביל. אבל למעשה צריך להיות אירוע מאוד יוצא דופן בשביל שמהלך כזה יקרה, ולא יסתיים כמו תמיד בריצה משותפת של הליטאים והחסידים יחדיו.

תודהברגוע
שימו לב לפרסומת הסמויה למפלגת זהות בתמונה למעלה ;)אריאל יוסף


אהבתי !משה


זו התועלת הגדולה בממשלת לפידאינליאז
 
להרחיק את הטינופת ממוקדי קבלת ההחלטות.
 
\בעניין הזה , היא עשתה את מלאכתה נאמנה מאוד ושירתה את הציבור הרבה יותר מקודמתה.
עד כה לצדנו שכדאי לחכות לאחרי החקירה הנגדיתמרדכי
בס"ד

גם אצל חפץ ופילבר זה התחיל בקול גדול עם תחילת העדות, ואז התפורר לאט לאט כשהתחילה החקירה הנגדית. כמובן שאין לי מושג איך תסתיים החקירה שלה, אבל אני אישית במתח לראות מה יעשו הפעם בצוות ההגנה של נתניהו, שדי הוכיח את עצמו.
לענ"ד נכון חלקיתחסוי מאוד

כלומר, ברור שכדאי לחכות ו"אל יתהלל חוגר כמפתח".

א ב ל , להערכתי הדלה, תיקי 1,000 ו- 2,000 לא יקרסו ברעש גדול כמו תיק 4,000, מהסיבה הפשוטה - האישום בהם הוא כ"כ דל מלכתחילה ("הפרת אמונים" - עבירת סל כנודע). לא מאמין שהפרקליטות הייתה טורחת לשקר בשביל דבר כ"כ פעוט. כלומר, מיגו שהיו יכולים לתפור אותו בשוחד, יש סברה להניח שהם אומרים אמת באישומים הנ"ל.

אם כי היא תפירת התיקים הייתה כ"כ חובבנים ורשלנית, שכבר נראה לי שאני אאמין לכל דבר במשפט הזה...

מבין מה אתה אומר, אבל לא כל כך מסכיםמרדכי
בס"ד

נתחיל מהעובדה שתיק 4,000 הוא תיק הדגל מבחינת הפרקליטות ולא סתם הם התחילו איתו. הם חשבו שמדובר בתיק הכי חזק שלהם וההגנה הצליחה לחורר אותו.

תיק 2000 לדעתי יסתיים הכי בקלות. כל מי שמכיר מעט את המקצוע יודע שכך העולם הזה מתנהל בין עיתונאים לפוליטקאים. לעומת את תיק 1000 הוא כבר יותר מעניין וכדאי לעקוב איך הוא מתפתח.
זה תיק חזק מצד חומרת האישומים, אבל אף פעםחסוי מאוד

הוא לא היה חזק מצד הראיות.
כל מה שההגנה הצליחה לערער היה מבוסס על חומר שהיה נגיש גם לפרקליטות.

הם התחילו איתו כי הם חשבו שרק ההתעסקות והדיבורים על השוחד במשפט נתניהו יצליחו להוריד את אותו מהשלטון. והם צדקו.

להגנה אין הרבהאינליאז

למרות שהביביסטים צועקים "חכו לחקירה נגדית" , מגיעה החקירה הנגדית ואין הרבה. מנפחים כל פסיק כאילו הוא מגדל.

 

במקרה הזה , ההגנה ממש חסרת אונים.

הם יכולים להציג את הדס כאילו יש לה איבה שורשית נגד נתניהו. את זה בלתי אפשרי להוכיח וכמעט בטוח שלא ינסו אפילו.

הם יכולים לטעון שנתניהו היה חבר של מילצ'ן ואז זה יסבך אותו בתיק 4000

או שיגידו "אכיפה בררנית" שזה התקשקשות פורמלית ובסופו של דבר יציג את נתניהו ומפחתו כפי שהם , כלומר אנשים חמדנים , מושחתים ומעוותים

יפה שאתה כבר יודע מה עורכי הדין עומדים לטעוןמרדכי
בס"ד

אני מעדיף לחכות שבוע שהחקירה פשוט תתחיל ונראה מה הכיוון שאליו הם לוקחים.

להגיד שלהפוך ראיה של הפרקליטות לראיה בשבילם (הפנקס הצהוב) ולקעקע לחלוטין את התאריך של פגישת ההנחיה, כ"אין הרבה" זה מנותק מהמציאות.
אכן דוגמא ניצחת לדמגוגיה הביביסטיתאינליאז

לוקחים פרט מיקרוסקופי שולי ושלשולי ומנסים להציג אותו כהכלאה של השאנז אליזה והפרמידה הגדולה של גיזה.

 

הבל הבלים אמר קוהלת , יש שופטים בירושלים והם לא יאכלו את זה.

 

 

 

פשוט לא להאמין אתכם הרל"ביסטיםחסוי מאוד

שום דבר ענייני. הכל רק נגטיבי. רִיק שאין כלום מאחוריו.
הייתָ מעדיף עציץ ולא את נתניהו.

לגופו של עניין. אפילו אם יתברר שבאמת מדובר באדם נהנתן וכו' וכו'.
אני עדיין מעדיף אותו עשרת מונים מאשר האדם החלול שהוא שמתקרא כיום "ראש הממשלה",
שמלבד סבלנות, מעט חכמה פוליטית ויכולות כתיבה לא רעות אין לו שום דבר.

(ועוד לא דיברנו על הפגישות של יאיר לפיד-מוזס בתיק 2,000,
או על המינוי של הזאת לקק"ל...
אבל עזוב. איך אמר הרב צייטלין זצ"ל הי"ד? "...כשם שהאהבה מקלקלת את השורה, כך השנאה מקלקלת את השוּרה. יותר משהאוהב פסול להעיד, פסול השונא להעיד.
אני טוחן מים.)

שאלו בחסידות מה ההבדל בין פילוסופיה לעבודה זרהאינליאז

לא בחסידות שאתה מכיר חלילה , בחסידות האמיתית.

כי גם ע"ז , יש בה איזו פילוסופיא לכאורה , שאומרים יש איזה אל כזה והוא ככה ואיזה אליל אחר שהוא כזה ובאותה מידה גם בפילוסופיה יש איזה מודל קוסמולוגי שלאו דווקארחוק מזה.

 

אז החסידים , אותם אלו שלא שמעת עליהם מעודך עונים "בעבודה זרה יש תאווה ואילו בפילוסופיה אין."

כי פילוסוף אתה אומר לו שאם ההנחה שלו לא עומדת , אז גם המסקנה מופרכת , אבל בעבודה זרה להבדיל "על כל הפשעים תכסה האהבה"

 

וזה הביביביזם

"לא אכפת שהוא פושע , לא אכפת לי שהוא חמדן , לא אכפת לי שאשתו היא פסיכופטית ומנוולת והיא דורשת לאשר את ראש השב"כ"

 

זה עבודה זרה ועל עבודה זרה , אומרת תורתינו הקדושה "עיר הנידחת"

ובעזרת השם , נעשה ונצליח.  

דווקא הכרתי את הפתגם החסידי הזה...חסוי מאוד

לא זכור לי שאמרתי אי פעם בחיי שלא אכפת לי שראש הממשלה יהיה פושע.
אבל כן אמרתי, שאם אנחנו מעמידים ראש בראש, את נתניהו עם "נהנתנותו" לעומת לפיד עם ריקנותו - 
אני מעדיף את הראשון.
אני יודע, רלביסטים מתקשים מעט בלוגיקה. אבל שׂים לב,
יש קצת הבדל בין שתי הטענות.

ועוד דבר, זה בטח מה זה כיף לך הנרקיסיזם המוסרי הזה, נכון?
הרי אתה יכול לנחש שלא הצבעתי ביבי (כמו מחצית יושבי הפורום הזה לפחות, או לכל הפחות על פי תגובותיי האחרות בפורום), אבל למה לא להאשים אותי ואת רוב עם ישראל בעבודה זרה כי אנחנו מעדיפים להמליץ לראשות הממשלה על מישהו שלדעתך הוא חמדן ושאשתו היא פסיכופטית....
בטח כשאתה רוחץ בנקיון כפיך זה נותן לך חוויה של הזדככות מטהרת כמעט דתית. להיות מוסרי יותר מרוב העם... 

( * למה אני אומר כמו? מושגים של "עבודה זרה" ו"עיר הנידחת" הם באמת מושגים דתיים.
כמה זה מצחיק שאנשי מחנה ה"אחדות" וה"שינוי" קוראים לחצי מהעם "עיר הנידחת".
כאדם שבקיא היטב במקורותינו, אני מבין שאתה חושב שזוהי לא הסתה מספיק חמורה)

ועוד לא ענית לי על השאלה.
האם כל דבר עדיף על נתניהו.
הצלחתי להבין ממך שלפיד כן. ועציץ? ומנצור עבאס?
סתם, כדאי לך לשבת עם עצמך לחשוב קצת לפני שאתה עונה.
לדעת אם יש לכם גבולות או שזה פשוט פתלוגי.

אני רוצה לציין שתי נקודותאינליאזאחרונה

ראשית , טוב מאוד שאתה מכיר את הדיון החסידי. אשריך.

שנית זה לא "המחנה השני". זה רק אני, ואני משתמש בביטוי "עיר הנידחת" . מבחינתי הוא בסדר גמור ולא שאלתי אחרים , ממחנה כזה או ממחנה אחר.

 

לגבי השאלה שלך, נו בכל זאת ישנו הבדל בין פילוסופיה לפוליטיקה .

כאשר בפילוסופיה , אתה יכול להציג היפותזה שהיא לגמרי דימיונית, כמו האפשרויות שאתה הצגת, מנצור עבאס וכן הלאה.

אבל בפוליטיקה , לבוא ולשאול מה יקרה אם תתקיים אפשרות דימיונית , זה לא רציני ולא משמעותי.

לכן בפוליטיקה , צריך להתייחס למה שיש ולא למה שאין וגם לא יכול להיות.

אנחנו לא בבית המדרש ואנחנו לא דנים בהלכות קורבנות בבית המקדש.

גם לזה ישנו זמן ומקום, אבל לא פה ולא עכשיו.

שאלת תם (שאולי מקומה בפורום בימ"ד)חסוי מאוד

@אריאל יוסף, @נשמה כללית, @מרדכי, @עוזר ישראל ושות'.

 

שאלה לי אליכם,
כידוע, התנגדותו של הרצי"ה לממשלה שנשענת על ערבים היא ידועה ומפורסמת, וזוהי הסיבה המרכזית להתנגדות ממשיכי דרכו לממשלה הנוכחית. (אם כי כמובן יש סיבות נוספות - שהם תומכים בטרור, ובכלל קואליציה שמאלנית חילונית פרוגרסיבית וכו')


רציתי לשמוע האם לדעתכם הרצי"ה אמר את דבריו רק בנוגע למפלגה של ערבים השותפים בקואליציה, או גם לחכי"ם ערביים.
הרי ברשימת הליכוד לכנסת, מוצב במקום ה-28 ח"כ דרוזי בשם פטין מולא. א"צ לומר שהוא אוהב ישראל וכו'. ובכל זאת, לא יצוייר שקיימת לליכוד ממשלת ימין של 61 שנשענת על אצבעו - האם גם זה פסול וגם לזה ראוי להתנגד?

הסברתי כאן כבר בעבר -אריאל יוסף
זה כן? זה לא? זה אולי? זה תלוי?סוזנה ושות'

לא הבנתי מתגובתך..

לדרוזים אין שאיפות לאומיות.אריאל יוסף

הם דת בלבד ולא לאום ואין להם שום עניין לנהל מדינה.

 

הקולות של מפלגת הליכוד הם קולות של יהודים והנוכחות של ח"כ דרוזי שם היא בבחירה של המתפקדים שנותנים לו מקום.

 

אמנם ברור שמוטב היה לאסור על אינם יהודים לבחור ולהיבחר.

אמרת שתי טענות, את האחת הבנתי והשניה לא כ"כחסוי מאוד

הטענה הראשונה היא שהדרוזים הם דת ללא שאיפות לאומיות ולכן הם שונים מהערבים.
קיבלתי את הטענה הזו. אם כי היא מתעתעת - ואם בפריימריז בליכוד דימה תאיה, ערביה מוסלמית - זה משנה? ואם תקום מפלגה ערבית "ללא שאיפות לאומית וללא שום עניין לנהל מדינה" - האם הם יוכשרו?


הטענה השניה שלך הייתה שמכיון שהקולות של מפלגת הליכוד הם קולות של יהודים אזי זה לא כמו רע"מ.
אבל מצד שני, כמו שהעירו בשרשור הזה - נאומו הנפלא והמבריק של יאיר לפיד אתמול | ערוץ 7
רוב היהודים תומכים בממשלה.
אתה ענית ש:
נאומו הנפלא והמבריק של יאיר לפיד אתמול | ערוץ 7
אז לכאורה אתה סותר את עצמך - זה שמדובר בקולות יהודים זה רלוונטי או שלא?

(אל תראה את זה כמתקפה אישית אלא כליבון סוגייה חשובה)

אתה שוב לא קורא עד הסוף.אריאל יוסף
קראתי עד הסוף ועדיין לא הבנתיחסוי מאוד

אכן, חתמת את דבריך בקביעה "שמוטב היה לאסור על אינם יהודים לבחור ולהיבחר".
אבל זה לכתחילה, השאלה היא בדיעבד, מה לעשות אם יהודים בוחרים בפריימריז לליכוד גוי (שאינו בעל שאיפות לאומיות) אבל למעשה קואליציה צרה של 61 נשענת עליו ובכוחו להחליט החלטות על עם ישראל.

במצב כזה הוא בכל מקרה מחויב למשמעת סיעתיתאריאל יוסף

וקואליציונית. אם אין לו שאיפות לאומיות והוא חלק מהליכוד, הוא כנראה לא ינסה להתערב בניהול המדינה אלא יגבה את הניהול שלך.

הבנתי. ייש"כ.חסוי מאודאחרונה


רק אני לא הבנתי מה הקשר אליהם?שפרינצא בוזגלו
איכשהו גוגל הקפיץ לי כתבה עכ שרבנים חרדיים על מלא יצאו נגד הלימוד בפנה"ל, לא בדיוק הבנתי איזה חרדי לומד בפנה"ל שהיה צורך במכתב שכזה, ואם אין צורך מה המטרה?
מרגיש לי שזה סתם ניסיון ללכלך את רבני הצה"ד, כרגיל...

תקדים | רבנים חרדים: אסור ללמוד בפניני הלכה - סרוגים
שאלה טובה..סוזנה ושות'

אין לי תשובה. ניחוש- כדי ליצור ריחוק מהציבור הצ"ד, דבר שיתבטא (גם) בבחירות..

בדיוק מה שאני הרגשתי..שפרינצא בוזגלו
השאלה היא מי הראה להם את הספר וביקש התייחסות..ברגוע
מכיר כמה חרדים שלמדו בפניני הלכהגבר יהודי

לפחות עד להתפוצצות הסיפור.

למה שזה לא יהיה קשור אליהםמבקש אמונה

בגלל שזה מגזר אחר לא אומר שאין להם אחריות להתריע נגד מכשולים..

 

ויש גם כאלה בכיוון חרדי שמסתכלים בספרים שלו

כי עובדתיתשפרינצא בוזגלו
הציבור החרדי לא מכיר את הספרים, והציבור הדתי שכן מכיר את הספרים ברובו לא מכיר את הרבנים האלו.
אבל זה לא נכון להכליל, ולדעתי לא פוטר ממחאהמבקש אמונה

קודם כל, לא כל חרדי זה מהציבור חרדי

יש כאלה שהם בדרך חרדית אבל קראו ומכירים גם את הספרים שלו ושאר רבנים מהציונות הדתית.

 

ודבר שני, אני חושב שעדיין יש להם חובה למחות

אולי מישהו מהציונות הדתית יראה את השם שלהם במחאה וישתכנע.

לגבי הציבור הדתי-סוזנה ושות'

מי שלא השתכנע מהמתנגדים (כולל מו"ר הרב ליאור, הרב אליהו, הרב טאו והרב יעקב שפירא) לא ישתכנע מזה.. אין סיבה. 

לגבי הציבור החרדי- ייתכן, אבל גם העיתוי משונה (עבר יותר מחודש מאז המכתב האחרון שיצא..)

לפעמים בנאדם משתכנע ממשהו שלא ציפינומבקש אמונה

אולי בלב הוא לוקח רבנים חרדים יותר ברצינות.. לכי תדעי

 

עיתוי משונה יכול לקרות מכל מיני דברים... 

לא הייתי ממהר לדון לכך חובה - בטח לא תלמידי חכמים שמצווה להתאמץ לדון לכף זכות

יכול להיות. בכל אופן, זה "לך" תדע..סוזנה ושות'

זה רשום גם בחתימה- "סוזנה" הוא שם משפחה, אני בן! (ולעתיד גם בייניש)

לא אמרתי שהמחאה היא רק בגלל הפוליטיקה! אבל הוא תשובה לשאלה "למה עכשיו פרסמו בשמם"..

סליחה, לא שמתי לבמבקש אמונה

לא יודע מי פרסם..

בכל מקרה, יכולה להיות גם סיבה פשוטה, עכשיו הם ראו והחליטו למחות וזה יצא לפני הבחירות

גם דברים כאלה קורים

כן, אבל נל"ל שמפרסמי המודעה בחרו לחכות..סוזנה ושות'

תסתכל על המכתב. התאריך הנקוב בראשו הוא א' אייר..

שוב, גם אני שמגיעה מהמגזר לא באמת מכירה את השמות השפרינצא בוזגלו
כך שרוב הסיכויים שהשמות הללו לא יגידו כלום גם לאדם שמעריך יותר רבנים חרדיים מאשר דתיים.
אבל זה בהחלט נשמע מפוצץ. ויכול להיות שזה יספיק כדיסוזנה ושות'

לעורר אותו לבדוק

 

איף, זה מסריח ומאד מיותר.שפרינצא בוזגלו
כלומר, ביקורת לגיטימית כאשר היא מוכוונת קהל, ויש לה קהל יעד ברור שזה באמת רלוונטי אליו, כשהיא לא זה פשוט מסריח מפוליטיקה...
באמת שלא מבין את הטענה שלךמבקש אמונה

הרי גם רבנים מהציונות הדתית יצאו נגדו - והם מצטרפים אליהם...

 

ובעניין המחאה, זה לא שזה משהו פנימי של הדרך הדתי לאומי ואז מה יש להם להידחף

מדובר בלימוד הלכה זה שייך לכולם.

 

מה אני אגיד, בקיצור לא הבנתי למה את מרגישה ככה

 

לא כל דבר קשור לפוליטיקהברגוע
כשהרב יוסף מעביר פתאום ביקורת על בן גביר שעולה להר הבית זה חשוד (גם) כפוליטיקה, כי הוא עולה כבר שנים והוא ח"כ ובגלל שהרב יוסף קשור מאוד לש"ס כמובן.
אבל הרב אליעזר לא ח"כ ולא קשור לשום מפלגה בצורה מובהקת, והרבנים החתומים לא קשורים לפוליטיקה, והגיוני שרק עכשיו הם ראו את הספר. והיום אין דבר כזה ספרים ששייכים רק לציבור מסויים, הכל נגיש לכולם.
העיתוי. זה למה.סוזנה ושות'

הפסק נכתב בא' אייר [כמו שכתוב עליו בפינה השמאלית בעליונה]. למה חיכו עד עכשיו כדי לפרסם?

אולי לקח זמן לאסוף חתימות של כולםברגוע
או שהמכתב פורסם מזמן אבל רק עכשיו הגיע לסרוגים.
בכ"מ השאלה היא על המפרסמים, לא על עצם החתימה של הרבנים.
נכון. השאלה היא לא על הרבנים.סוזנה ושות'


מסכימה איתך.נעה ונדהאחרונה

כמעט אף חרדי לא למד, לא לומד ולא ילמד בספר.

כמעט אף חרדי גם לא מכיר לא את הספר ולא את הרב מלמד.

נשמע כמו עוד דרך שמצאו העסקנים להתנגח בדת"ל, הראו את הדברים ה"בעייתיים" שבספר לרבנים שכמובן שיחתמו על קריאה נגדו, והינה. הם השיגו את מה שהם רצו.

לא הרבנים הם הבעייתיים, אלא העסקנים. אנשים בינוניים בתורה, רודפי ריב וכבוד.

מזכיר לי את אנשי הפאשקווילים שרק מחפשים נגד מי לצאת ועם מי לריב. אבל ח"ו שלא יצאו רשעים, הם עושים את זה בשם התורה.

מצא את ההבדלים בין הרב זוננפלד והחזון אי"ש לבין כתבי העיתונים והעלונים החרדים של היום. (רמז: 1. הגדולה שלהם בתורה. 2. היחס שלהם לציונות הדתית).

דרך אגב, בכוונה שמתי את המילה בעייתיים במירכאות כי אין לי כמעט שום מושג מה הבעיה בספר, מי בעד ומי נגד.

אז מתברר שהרב יואל בן נון הפך לרל"ביסט על מלאעוזר ישראל
מה אפשר לצפות מבן אדם לאור התנהלותו אחר רצח רבין?shaulreznikאחרונה

כזכור, יואל בן נון צעק בכל הזדמנות שיש לו רשימה של "רבנים מסיתים", ושהוא הולך להעביר אותה לגורמים הרלוונטיים. הבן אדם הוא איש שמאל על מלא.

קמפיין שעשאני אשה \ על מה לא מדברים?דבדב

קמפיין שעשאני אשה \ על מה לא מדברים?

רותי לבייב יזמה קמפיין לעידוד טהרת המשפחה. הקמפיין יצר סערה. אבל על מה לא מדברים? על קמפיינים שלא רוצים למשוך אותנו, לא רוצים שנוציא כסף ורק מבקשים לעשות לנו טוב, בחיים עצמם. הם כל כך חסרים לנו.

לצפיה בולוג המלא בנושא:

לידיעת השמאלנים שמאשימים את בן גביר באלימות הערביתמוטי ימין

לידיעת השמאלנים שמאשימים את בן גביר את המתנחלים ואת הכבוש 

בהצתת האלימות והטרור הערבי/איסלמי .

 

**עמאר אסדי - amar assadi news, [30/06/2022 21:35]**
@ אסדי עמאר -
מזירת אירוע הירי בשפר עם דיווח מהמקום פונו 3 פצועים
כוחות משטרה גדולים פתחו בחקירת האירוע
من موقع اطلاق النار في مدينه شفاعمر قبل قليل قوات كبيره من الشرطه تقوم بتحقيقات في المكان

עמאר אסדי - amar assadi news, [30/06/2022 21:42]
@ אסדי עמאר -
דיר חנא
דיווח על המשך מקטטה שלפני שבוע פרצה בכפר
עכשיו ירי נמשך בכפר לעבר בתים כוחות משטרה בדרכם לכפר
دير حنا
توثيق اطلاق نار على منازل على ما ببدو تحديث من شجار اندلع قبل اسبوع
اطلاق نار على المنازل
الى متى

עמאר אסדי - amar assadi news, [01/07/2022 01:42]
@ אסדי עמאר -
מגד אל כרום
דיווח על אירוע ירי לעבר בית
לא התקבל דיווח על נפגעים משטרה בדרכה למקום
مجد الكروم
تبليغ عن اطلاق نار على اخد المنازل دون اصابات والشرطه تهرع للمكان

משהו יפה על פרשת השבוע וההקשר לבחירותבינייש פתוח
יפה, מעניין!נעה ונדהאחרונה

בדיוק למדנו על הפסוק "על כן יאמרו המושלים בואו חשבון" לבגרות במחשבת בהקשר של דברי חז"ל, והיה מגניב לגלות שפשט הפסוק הוא אחר לחלוטין ומה הקשר בינו לבין דברי חז"ל

זה לא נגמר עד שזה נגמר כמו הקורונהבינייש פתוח
אכן. לפיד יכול ללכת לישון כרה"מ ולקום עם נתניהו -אריאל יוסף

כמו שמעון פרס בשעתו.

שרשרת לא נכון...אריאל יוסףאחרונה

הסיוט נגמר | ערוץ 7

 

ומקווה שהפעם תצביע עם קצת יותר שכל מאשר בפעם הקודמת...

אני מצטער שחשבתי שלהנהגת השמאל הישראלי ולבנט יש טיפת כבוד | ערוץ 7

 

בחירות 2022 - יצאנו לדרך!מרדכי
בס"ד

את הכללים אתם וודאי זוכרים, בכל זאת זה כבר הרגל.
בואו נעשה פה אווירת דיון ראויה ומהנה לכולם.
^^^מרדכיאחרונה
הסיוט נגמר בינייש פתוח
עכשיו הגיע הרגע לקחת את עתידנו בידינו ולפעול למען ממשלה לאומית טובה לעם ישראל
פעם ראשונה שבחירות זולות יותר מהמשך הממשלה בינייש פתוח
אלא אם כן אתם ערבים
למה האופוזיציה דוחה שוב ושוב את פיזור הכנסת?בינייש פתוח
תקווה חדשה וליברמן הודיעו שוב ושוב כי הם פוסלים את נתניהו על הסף...
יש יותר סיכוי שבזמן הזה הקואליציה תחוקק חק שאוסר על נתניהו להרכיב ממשלה, מאשר שנתניהו ירכיב ממשלה בכנסת הנוכחית...
בעיניי, להראות לחבר'ה מיהדות התורה שהם מנסיםמרדכי
בס"ד

חוק הנאשם גם אם הוא יחוקק הוא יבוטל מהר מאוד. או על ידי בגצ או על ידי הליכוד אחרי הבחירות. הם יודעים שזה רק ימריץ מצביעים לצאת ולהצביע.
חוק הנאשם לא יעלה.אריאל יוסףאחרונה

עמית סגל

 

לגבי ממשלה חלופית - יש הערכות שונות משלך.

בצלאל אמר היום: "אני רואה לזה סיכוי גדול".

מקור: סמוטריץ' חושף את המאמצים: אני ישן 3 שעות בלילה כדי לפצח את האתגר ולהקים ממשלה | ערוץ 7

 

וברשותך, אשים את זה כאן:

זה לא נגמר עד שזה נגמר כמו הקורונה | ערוץ 7

בקושי עבר שבוע (חסרו רק 12 דקות). לא הספיק להתיישן...

אני מנסה להבין את עידית סילמןבינייש פתוח
קשה להאמין שהיא בחרה לשבת בממשלה עם מרצ ולא שקלה מראש דברים כמו חמץ בבית חולים בפסח, דבר שהניע אותה לעזוב את הממשלה לדבריה.
ומצד שני אם המניע שלה גם להצטרף וגם לעזוב היה אופורטוניזם כאשר הדחף לאחרון היה הבטחה לקבל שריון בליכוד ותפקיד בממשלה, מדוע היא הסתכנה באיבוד המשרה שלה בכנסת הבאה כאשר הצביע נגד מינוי כהנא כשר בממשלה כאשר הסתכנה בהכרזתה כפורשת כמו שיקלי?
מפתיעבינייש פתוחאחרונה
אני זוכר שימינה עשתה תרגיל והפכה את ההצבעה על המינוי כהצעת אמון. והצבעה נגד הצעת אמון נראית ממש כמו עילה להפרשה
למה ימינה נגד החוק שאוסר על נתניהו להרכיב ממשלה?בינייש פתוח
נראה שהם מנסים לחזוק לקו הקמפיין הקודםמרדכי
בס"ד

שומעים את זה גם בריאונות של ח"כ פינטו ויו"ר המפלגה וינשטיין.
למה לא חשבתי על פתרון כל כך פשוט 🤦‍♂️בינייש פתוח
הם יכולים להיות שרים בממשלה הבאה שלו
יהיה להם קשה לעבור את אחוז החסימה אבל זה לא כל כך מופרך, למרות שיותר סביר שהם יעזבו את הפוליטיקה לנצח
הם לא. לפי ההסכמים יש להם זכות ווטו עליו.אריאל יוסף

הם לא משתמשים בה, אלא משלמים מס שפתיים של התנגדות...

אם יצביעו נגד זה יכול להפיל את החוקבינייש פתוח
קול אחד לכאן או לפה הוא מה שיכריע
הם יכולים להטיל ווטו והוא לא יעלה.אריאל יוסף


אין להם יכולת חוקית למנוע כלוםבינייש פתוח
הסכם קואליציוני נותן לממשלה כח, אבל לפני שהיא נופלת ממילא זה כבר לא רלוונטי
שכחת את הפריטטיות.אריאל יוסףאחרונה

אגב - בנט גם יכול לעשות ללפיד תרגיל:

לתת לגוש שלו להצביע בעד פיזור הכנסת עם בלוק הימין,

אבל ימינה ותקוו"ח יצביעו נגד ולפיד לא יהיה רה"מ.

 

בקיצור, יש לו מנופי לחץ.

תקראו לי משוגע, אבל קואליציית החלומות שלי היאדי שרוט
בן גביר במשרד לביטחון פנים יחד עם מנסור עבאס כאחד שמוכן להכניס את השב"כ לתוככי הפשיעה הערבית בנגב.

יש כאן הזדמנות כל כך היסטורית לשינוי מהשורש במשהו שפוגע באופן ישיר בכולנו וחבל לפספס. חבל!
למה אתה חושב שרע"ם יסכימו?ברגוע
אפילו לנטוע עצים בנגב הם לא הסכימו, או לתת למשטרה לטפל במתפרעים בהר הבית
אוקי, הבהרה לגבי רע"םנעה ונדהאחרונה

עיין ערכים דעווה וראשית דרכו של ארגון החמאס.

רע"מ זה כמו חמאס בתחילת דרכו.

לא צריך לפחד מבחירות; יש סיבה לאופטימיותמרדכי
בס"ד

הציבור הימיני מסתכל על הסקרים שמתפרסמים בשבועות האחרונים, ומתבאס. הוא תוהה לעצמו איך אחרי שנה שלמה של כהונת ממשלת בנט, ואחרי כל השלוש שנים האחרונות, הימין עדיין לא מצליח להגיע ל61 האצבעות המיוחלות. ובאמת, גם על פי סקר חדשות 12 שפורסם הערב (שני) אנחנו נמצאים במרחק נגיעה משם, אך עדיין לא מתקרבים אליו. האם בגלל זה יציאה לבחירות היא מיותרת בשלב זה ורק תשאיר את מדינת ישראל באותו הכעוס? הרשו לי להציע זווית אופטימית יותר.

אפשר להתחיל ולומר שבכל הסקרים האחרונים גוש הימין, הכולל את הליכוד, הציונות הדתית והחרדים, התקבע על 60 מנדטים. אבל זה לא תמיד היה כך. למעשה את השנה מאז הבחירות התחיל גוש הימין עם 52 מנדטים בתוצאות האמת, אבל לאט לאט ובעקביות המספרים עלו, כפי שגם היה ניתן לראות בגרף שהציג אתמול עמית סגל עם תוצאות הסקר. זה לא בא ביום אחד, אלא כאמור נמשך על פני שנה שלמה, ולא מן הנמנע שגם רף ה-61 יחצה עד יום הבחירות.

אבל נעזוב את זה, בסוף אלו השערות שמתבוססות על סקרים. עם זאת, גם אם נגיד שהסקרים רק מראים מגמה ולא בהכרח שנגיע ל60 מנדטים, אז עדיין אפשר להישאר אופטימיים. גם אם יהיו 59 מנדטים, או אפילו 58 מנדטים, זאת כבר לא תהיה אותה המציאות שחברים 9 מנדטים לגוש הימין. במציאות כזאת, וקל וחומר אם יש 60 מנדטים, האפשרות להביא עריקים תהיה קלה משמעותית, במיוחד שהצד השני, על פי הסקרים, מגיע ל60 מנדטים רק עם המשותפת, והאופציה השנייה היא בחירות.

האם במציאות כזאת, שאפשר לשלם במזומן ולהקים ממשלה ימנית, יהיה קשה להביא עריקים? התשובה היא לא. על פי הסקרים, ימינה נעה בין חמישה לשבעה מנדטים, האם בתרחיש שבו ניתן להקים ממשלה לא יהיה ניתן למצוא את האצבע החסרה, או האצבעות החסרות, להקמת ממשלה? כנראה שהעסק יהיה פשוט יותר, במיוחד לאור העובדה שכל הטענה שלהם להקמת הממשלה הייתה שלא הייתה להם ברירה אלא למנוע בחירות נוספות.

לאור כל זה, אין מה לחשוש מהפלת הממשלה ויציאה לבחירות נוספות. נכון שיש מי שיטען שעדיף להקים ממשלה חדשה בכנסת הנוכחית, אבל אם זה לא יקרה, ולכולם ברור שזה לא פשוט גם אם זה אפשרי, עדיין האפשרות לצאת לבחירות לא צריכה להפחיד. לא בהכרח נחזור לאותו שיתוק מתמשך, ולא בהכרח שוב תהיה כאן ממשלת מעבר אין סופית. בהחלט ישנה אפשרות ריאלית להקים ממשלה ימנית-לאומית שתתחיל לתקן את כל הנזקים שעשתה הממשלה בשנה האחרונה.

יש מקום לאופטימיות.


הגרף שהציג עמית סגל בחדשות 12 המציג את עליית המנדטים של גוש נתניהו והמפלגות הדתיות.
יישר כח.צריך גם לזכור שסיכוי טוב שבמתכונת הנוכחיתנוגע, לא נוגע
אחת המפלגות של הקואליציה לא תעבור את אחוז החסימה.

אבל בסופו של דבר כנראה הכל יקום או יפול על האחדות בציבור הדת"ל ושתיעשה מהר ובשקט.
איתמר בן גביר, לידיעתך.
חגית משה, אל תנסי להחיות מתים. את לא אלוקים, לא אליהו ולא אלישע.
שקט כבר לא יהיה...אריאל יוסף

לקראת בחירות: מפלגת נעם תדרוש שני מקומות בעשירייה הראשונה | ערוץ 7

 

אם נעם רוצה 2 נותרו 8.

איתמר רוצה ריצ'רץ'.

תחשוב כמה נשאר לבצלאל ומה הסיכוי שיסכים לכך.

שכחת נציג אחד למפדל..נוגע, לא נוגע
חבל על הכח והזמן של כולם כשהסוף ידוע מראש
מניח שזו הסיבה שנעם מבקשת 2.אריאל יוסף

אמרו שם כמה פעמים שצריך לחבר את הבית היהודי בחזרה.

כמו שכתבתי: שקט כבר לא יהיה.אריאל יוסף
מה שהכי מפחידנעה ונדה

זה שמפלגות הדת"ל שוב יתפצלו או יצרו חיבור מוזר ואידיוטי ויפסידו מנדטים, או שח"ו תוקם מפלגת חדשה... (עמיחי שיקלי כבר מתכנן משהו כזה).

בבקשה אלוקים שהם יישארו בחיבור הנוכחי ושהבית היהודי תבין שתם זמנה או שתתחבר גם היא לציונות הדתית בלי יותר מידי משחקי כבוד על כיסאות. הלוואי!

צאי מהסרטים.אריאל יוסף

נעם כבר דורשת לשפר מקומות, עוצמה לא תטמון ידה בצלחת והבית היהודי נערכת. להערכתי מישהו יזרוק קולות לפח בסופו של דבר ואכמ"ל.

לקראת בחירות: מפלגת נעם תדרוש שני מקומות בעשירייה הראשונה | ערוץ 7

 

אוי ואבוי. רק ה' יציל אותנו מעצמנונעה ונדה


או שהציבור יתחיל ללחוץ ללכת למיזוג מלא.אריאל יוסף


קשה לי להאמין...נעה ונדה


שהציבור ילחץ? מי שיסרב יימחק בקלפי.אריאל יוסף


שהציבור ילחץ.נעה ונדה


יש דרכים להפעיל לחץ ציבורי.אריאל יוסף

כל אחד יכול לפנות לראשי המפלגות ולהתחיל להציק להם.

מה עם הפריימריז? משהו התקדם?ברגוע
מה אמור להתקדם?אריאל יוסף

יש מפקד. אתה מוזמן להצטרף.

התפקדות - מפלגת הציונות הדתית

כשתהיינה בחירות, תוקם ועדת פריימריז לראשות המפלגה ולרשימתה לכנסת.

כך נערכים לפריימריז במפלגת הציונות הדתית והחשש של חברי הכנסת - כיפה

 

בעוצמה ונעם לא צפויים להתקיים פריימריז.

נראה שיש מי שחושש מבחירות ובצדק -אריאל יוסף

"האם מפלגות הימין יתפצלו, ירוצו בנפרד, ויכשילו את סיכויי גוש הימין-חרדים להרכיב ממשלה בשל החשש כי לא כולם יצליחו לעבור את אחוז החסימה?"

הסקרים מחמיאים ל'ציונות הדתית' וגורמים לכאב ראש לבצלאל סמוטריץ' - JDN

יש כבר אמירות שהקואלציה רוצה להוריד את האחוז חסימהברגוע

ואני מנחש שבן גביר ומעוז גם יתמכו

סתם איום של גפני כלפי אגודת ישראלמרדכי
בס"ד

מסימני כל מערכת בחירות בישראל שלא יכולה להתחיל בלי מריבות פנימיות בין הסיעות החרדיות, שכמו כל שלושים השנים האחרונות, ממשיכים ביחד אחרי שרירים מפה ושרירים משם. לא צריך להתרגש.

אגב, על פי רוב הסקרים שמתפרסמים בימים אלו, הציונות הדתית היא המפלגה השלישית בגודלה. אני חושב שגם איתמר בן גביר, גם אבי מעוז וכמובן בצלאל סמוטריץ' לא ירצו להתפצל גם אם אחוז החסימה היה יורד, ולו בשביל לשמור על ההצלחה הזאת.
*מפלגות הקואלציה*ברגוע
לדעתי הוויכוחים שהולכים להיות יגברו על הרצון להיות המפלגה השלישית
את החוק יזם גפני והוא יכול לעצור אותו בכל שלבמרדכי
בס"ד

ולקואליציה אין רוב (במיוחד שמשותפת לא תתמוך)
הם יכולים להביא חוק משלהםברגוע
וכתבתי שבן גביר ומעוז כנראה גם יתמכו
וגם מרצ, ימינה ותקוו"ח... אבל הגדולות יתנגדו.אריאל יוסף

הערה: בן גביר רוצה להביא קולות חרדיים, אבל מלחמה פנימית בין האגודה לדגל תוריד מאוד את הסיכויים שלו לעשות זאת; כל צד יגבש היטב את הבייס שלו כדי לנצח את הצד השני ורשימה של האגודה (בלי גפני) נראית לרוב החרדים ימנית מאוד. ייתכן שגם אלי ישי ינסה את כוחו אם יורידו את אחוז החסימה (שלא לדבר על הפלג מצד אחד והחרדים המודרניים מצד שני).

שתי סיבות שהם לא יתמכו -מרדכי
בס"ד

א. משמעת אופוזיציונית והבכת הקואליציה
ב. יותר משהם רוצים לרוץ בנפרד, הם רוצים להיות חלק מהמגזר, מהציונות הדתית. ההכרה הזאת, בשלב זה, יותר חשובה מאשר הכנסת רשימה משל עצמם. מספיק לראות את כברת הדרך שעשה בן גביר בשנה האחרונה בכדי להבין שהוא עובד בשביל להכשיר את עצמו בציבור (ובהצלחה יתרה, יש לומר, אם אפילו נתניהו כבר משתמש בו בקמפיין שלו השבוע)
לגבי ב' - אם זה היה המצב, כבר היו חותמים עם בצלאל.אריאל יוסף

כרגע הם מנסים - שוב - לשפר עמדות ולהיכנס למו"מ שעלול להיגמר בפיצוץ וזריקת רבבות קולות לפח.

לפיד רמז היום בישיבת הסיעה שהם יתנגדו להורדהמרדכי
עוצמה יהודית שוב מובילה לפילוג...אריאל יוסף
ומסרבת למיזוג ופריימריז>>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ב בסיון תשפ"ב 15:53
 

לשם איחוד התורה והארץ | פייסבוק

פריימריז זה נורא ואיוםsomeone
חשבת על האפשרות שבן גביר ינצח? זה בהחלט תרחיש סביר. זה יוריד את הכח של הצהד בחצי.
כרגע הוא מוותר על הכסא לטובת סמוטריץ', אז מה רע?
(הבהרה: אין לי שום בעיה עם בן גביר,ההפך הוא הנכון. רק שהוא בראש הרבה ימנעו מלהצביע לצהד)
בעיני זה תרחיש חסר כל סבירות אבל בצלאל מוכן לכך.אריאל יוסף
מובילה לזריקת קולות נוספת. כאילו שלא הספיק לנו...אריאל יוסף
??? לא הבנתי איך הגעת מהקישור הזהsomeone
למסקנה שבן גביר רץ לבד... פספסתי משהו?
אדרבה, לפי מה שראיתי עד עכשיו, בן גביר הכריז יותר מפעם אחת שירוץ ביחד עם סמוטריץ'..
הוא מכריז כמו שהכריז כל פעם על נכונות לאחדות -אריאל יוסף

ובסף עשה הכל כדי להישאר בחוץ...

נניח שאתה צודק לגבי הפעמים הקודמותsomeone
עדיין לא ברור כיצד החלטת את זה עכשיו...
ולא דיברתי על מה סמוטריץ' יעשה במידה ובן גביר יהיה בראש, דיברתי על זה שתהיה בריחת מנדטים מהמפלגה
תבדוק מה הוא דורש ומה ההיתכנות ותבין.אריאל יוסףאחרונה


טוב עכשיו הבנתי שזו כבר פארודיהעוזר ישראל
אילו לא נפלה הממשלה אלא כדי להציק לנבל הזה - דיינוהָיוֹ הָיָה
כשראיתי את כותרת המשנה -אריאל יוסף

הייתי בטוח שהוא כותב נגד הימין החדש ולא האמנתי למראה עיני...

"פרישת ח"כים מספינות האם להרפתקאות אישיות במים הפוליטיים הסוערים, מסתיימת לרוב בטביעה כואבת".

 

בסרוגים יש טור של יואל אליצורעוזר ישראל

אפילו עוד יותר הזוי, שים לב לזה:

 

"במקום להצטרף לבנט המוכשר ואוהב הארץ ולאיילת האידיאליסטית, ולבטל במחי יד את התלות בערבים שונאי ישראל  וביהודים שונאי עצמם, בחרתם לעמוד מבחוץ ולרקוד מסביב לדליקה שאתם עצמכם הבערתם"

 

"והפעם אין לנו שחקן גאוני כמו בנט שיצליח לרקוח איזו שהיא מרקחה"

 

"הוצאתם לקדוש ברוך הוא את כל המוטיבציה לעזור"

 

ולהרחבה: חבריי בציונות הדתית, אל תמהרו לשמוח - סרוגים

יש איזה טמטום שתופס כנראה את כל היואליםהָיוֹ הָיָה
מקווה ששכחת את הרב יואל קטן כשכתבת את זה.אריאל יוסף


הרב יואל קטן שליט"אעוזר ישראל

כותב לפעמים על כל מיני "טורי דעה" של הרב יואל בן נון, בתקיפות אך בסבלנות ובכבוד רב כלפיו, מעורר הערצה. (גילוי נאות, למדתי אצלו...)

אכן. אתה בוגר גמזו?אריאל יוסף

(מוזמן לענות באישי אם אתה חושש לאאוטינג)

אכןעוזר ישראל

אין לי בעיה עם אאוטינג=)

אבל למה ישר חשבת על גימזו ולא על שעלבים?

נראה יותר מתאים לך אריאל יוסף


חחחח כנראהעוזר ישראלאחרונה

חיוך

ראיתי. לא פעם ראשונה שיש לו דעות מופרכות.אריאל יוסף
שוב הוכיחו בנט ולפיד ….אוהב אי והעם 2
… לכל העלוקות הפוליטיות, אלה שפוחדות מפריימריז , אלה שיודעות לנצל את משאבי המדינה לתועלתם האישית ואלה שפשוט לא מוכנים לוותר על מנעמי השלטון. שהם לא תאבי שלטון ומוכנים שוב ללכת אל העם. אני תקווה שהרוב הדומם יעריך את הצעד הזה.
החלק הראשון לא נכון, החלק השני לא יהיה (ב. נתניהו)מרדכי
בס"ד

החלק הראשון לא נכון מכיוון שהכנסת הייתה מתפרקת גם כך בשבוע הבא ואת ההחלטה קיבל בנט לאחר שהבין מאורבך שהוא יתמוך בהפלת הממשלה. בנט העדיף להקדחם את הנפילה בשבוע ולצאת מזה ג'נטלמן, מאשר לשרוד עוד שבוע אחד בתפקיד ולצאת שפחה חרופה.

בנוגע לחלק השני, מכיוון ולא קיים רוב דומם שבאמת היה חפץ בממשלה הזאת, אז הוא גם לא יכול להעריך את הצעד הזה, שכאמור כל כולו היה ליזום את המכה מאשר לחטוף אותה שתי דקות אחר כך.

אגב, אל תדאג. נתניהו לא מפחד מפריימריז. אחרי שהצליח להפיל את הממשלה תוך שנה, הוא כעת על הגל והניצחון בליכוד מובטח לו.
לא התכוונתי לנתניהו.אוהב אי והעם 2
אגב בישראל יש רוב דומם ויש לי הרגשה שהוא יבוא לידי ביטוי הפעם.
יש סקרים ויש סקרי עומק שאותם מזמינים מפלגות כדי לדעת את התמונה האמיתית. והיה והמפלגה לא אוהבת את תוצאות סקרי העומק שהיא הזמינה היא דואגת מראש שלא יפרסמו את התוצאות.
ועכשיו אביא לך את ה'צד השני של המטבע'מרדכי
בס"ד

בישראל יש לא מעט אנשי ימין שהתייאשו מלהצביע כי בכל מקרה קמה כאן ממשלות ימין. כעת, משלפיד יעמוד בראשות הממשלה והמטרה היא להעיף אותו כמה שיותר מהר שלא ישאר בתפקיד אחרי הבחירות, כל אותם האנשים כבר לא ישארו בבתים ויצאו להצביע בהמוניהם.

כך שאם מדברים על רוב דומם דמיוני, תמיד אפשר להביא גם את הנתון הזה בשביל לאזן.
אין דבר כזה ימין….אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ב בסיון תשפ"ב 08:15
… אף פעם לא תהיה מדיניות ימין.
בגין הוכיח את זה.
שרון הוכיח את זה .
שמיר הוכיח את זה.
אולמרט הוכיח את זה.
ביבי הוכיח את זה.
וגם אפילו איתמר בן גביר יוכיח את זה.
הרוב הדומם רוצה היפרדות אם בהסכם במקרה הטוב ואם לא בהסכם במקרה הפחות טוב.
הרוב הדומם יודע שמדיניות ימין אמיתית תוביל לחרמות מצד העולם והוא מספיק מפונק בשביל לא לישם מדיניות כזאת. הפוליטיקאים גונבי הדעת שמדברים ימין יודעים את זה ולכן הם משתמשים במושג הנלוז הזה ״ימין״ כדי להיות בשלטון ותו לא.
אני מקווה שבזה אין לנו חילוקי דעות.
פעם היו מושגים של יונה ונץ בנושא הסכסוך . מפלגת שלטון היתה מורכבת מתערובת של שני הסוגים הללו והמדיניות היתה מאוזנת. היו דתיים יונים ודתיים ניצים, היו שמאלנים יונים ושמאלנים ניצים והיו ימניים יונים וימניים ניצים מאז 77 כאשר עלה הליכוד לשלטון נעלמו המושגים הללו ואז הפירוד בעם החל והחלו להטמיע בכוונה את המושגים ימין ושמאל כדי להעמיק את הפירוד והשנאה.
אם אתה ימין אתה דתי ונץ ובעד התישבות וכולה וכולה ואם אתה שמאל אתה חילוני ויונה ובוגד.
אני חושב שאתה טועה במהלך ההיסטורידי שרוט
ב 77 לא החל הפירוד ושנאה. להפך. הרי עד 77 השילטון היה של השמאל. ובזמן הזה השמאל והמערך דאגו לקפח מזרחיים ודתיים במקרה הטוב ולהחלין אותם במקרה הרע. פרשת ילדי תימן זה רק טיפה בים. אין מייצגת טובה יותר לפירוד והעמקת השסע מאשר המערך ההיסטורית.

מה שבגין עשה הוא להכניס את "ישראל השניה" (לא הזאת של אבישי בן חיים) למשחק הפוליטי הלגיטימי. בטח אתה מכיר את נאום האחים של בגין. הנה

הסיבה שב 77 ההגדרות של ימין ושמאל התחדדו זה בגלל שעד 77 למרות הניצחון בששת הימים מפעל ההתיישבות היה מאוד קטן וזניח. ב 77 פתאום נעשתה קפיצה גדולה בהתיישבות ולכן המושגים התחדדו. לא בגלל איזה מניע נסתר של השנאה.
עד 77 לא שלט השמאל!!!אוהב אי והעם 2
השלטון היה יותר ימני מכל שלטון אחר שהיה משבת 77.
לליכוד לא היה אף פעם מנהיג ספרדי.
עיקר ההתנחלות ביהודה ושומרון , עזה והגולן נפרסה עד 77 . ההבדל שעד אז ההתישבות היתה על פי תוכנית סדורה ולא כמו משבת 77 התיישבות בכל מקום כולל בגו ההר מול ריכוזי התישבות ערביים.
ועוד משהו. בגין הוכיח ימניות כלכלית מובהקתדי שרוט
משנת 77 נעשו רפורמות כלכליות לפתיחת הכלכלה הסוציאליסטית הקשוחה לשוק פתוח וחופשי והצמיחה במשק התחילה לזנק מ 77.
והביא עלינו אנפלציה שנתית מעל 400 אחוז.אוהב אי והעם 2
אני זוכר את זה טוב מאוד. ימי ארידור העליזים , תוכנית הדולריזציה ועוד תוכניות מטופשות שהביאו עלינו רעה חולה ששמה חומריות הרסנית .
ההיפר אינפלציה של שנת 84 לא הייתה של בגיןדי שרוט
בגין כיהן עד שנת 83. האינפלציה התחילה לגדול עוד לפני שבגין עלה לשלטון.
אחד מהגורמים שתרמו לעליה באינפלציה הייתה מדיניות הרווחה וחלוקת הכספים כמעט לכל דיכפין אז. וזה בלי קשר לאינפלציה העולמית שהייתה גם ככה. אז להגיד שבגין הביא עלינו אינפלציה של 400% זה לא נכון בכלל.

ואם כבר מדברים על ההיפר אינפלציה,תוכנית הייצוב הכלכלית שהצליחה באופן פנומנלי להוריד במכה אחת את האינפלציה מ 400% ל 20% התבססה על פתיחת השוק לשוק חופשי מה שהשמאל בחיים לא היה מצליח להשיג בגלל המדיניות הכלכלית שלו.

זה מאמר נחמד שמסכם קצת את תוכנית הייצוב של 1985

תוכנית הייצוב: מאינפלציה של מאות אחוזים בשנה לשיעור אפסי
תשמע אני זוכר טוב מאוד את….אוהב אי והעם 2אחרונה
… השתלשלות העניינים מלפני 77 ואחרי 77.
אני אישית בחרתי בבגין ב77.
ברגע שהוא פנה ממדיניות ״אף שעל״ לפינוי ישובים כמו ימית ואופירה הבנתי שאנחנו מתחילים לרדת. בשנות השמונים עוד ישבתי ושתיתי קפה עם הנהג של ביבי בקפיטריה של חברה ממשלתית גדולה שבה עבדתי 15 שנה. אז אל נא תנסה לעגל עובדות שאני חוויתי אותם בבקשה.
הנה, תראה, אפילו מיודעינו ג'מאל זחאלקה זעקדי שרוט
זה רק מחזק את מה שאמרתי.אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ב בסיון תשפ"ב 10:31
תודה. אני הולך להדהד את הוידאו הזה לכל אלה שקוראים לשמאלנים בוגדים ואוהבי ערבים.
מתאפק כבר הרבה זמןעוזר ישראל

הצבעה חמורה | ערוץ 7

מישהו מוכן להסביר לי מה קרה לרב יואל בן נון? (זו לא פעם ראשונה שהוא כותב אבל התאפקתי עד עכשיו)

באמת לא מצליח להבין את האחיזה הזו בקרנותיו של בנט

מה הפירוש "מה קרה"? אתה רואה שינוי?הָיוֹ הָיָה
ככה היה וככה יישאר.
למה, את מוטי קרפל אתה מבין?אריאל יוסף

קח. תבין במי מדובר מימים ימימה.

ההתנתקות מהרב קוק

וואו. לא הכרתי את זה.עוזר ישראל

קשה.

יש עוד כמה במעלה (או מדרון) הדרך. זה האיש וזה שיגואריאל יוסף

לא קרה לו כלום. כך היה מאז ומתמיד.

ממילא אין מה להסביר לך. דמיינת שהוא משהו אחר וטעית.

לא מנסה לחלוק עליך,עוזר ישראל

 

פשוט חשבתי שהוא ככה רק בגלל בנט, לא ידעתי את הדברים האלה (אני לא כזה מבוגר תסלח לי...)

מעולה! אריאל יוסף

אז קרא ולמד

אני מכיר את קרפל ואת אופיואיתן גיל
אני לא מאמין לאף מילה שלו.
האיש שנחשב פעם לשמנא וסלתא של הציונות הדתית מוכיח מידי יום שאין תחתית שהוא לא ירד אליה, והוא ממשיך לחפור כמצוות אדונו הנוכל מרעננה.
אף פעם לא נחשב "שמנה וסלתה". אל תגזים.אריאל יוסף

נחשב פובליציסט מוביל לכל היותר.

 

עוד באותו נושא:

נחשו מי חזר? | ערוץ 7

 

אממנעה ונדה

יש משהו לא נכון במה שהוא כתב?

ספציפית כאן. לא במאמרים הבאים שהובאו כאן בשרשור.

מה כן נכון במה שהוא כתב?הָיוֹ הָיָה
אגב, הוא עצמו לא מאמין בזה. זה בסך הכל "אחיזה בקרנותיו של בנט" כמו שכתב ידיד הפותח.
כל מה שבנט עושה יואל בן נון ידבח, כל מה שהאופוזיציה עושה הוא יגנה.
אם סמוטריץ יגיד יום יואל בן נון יגיד לילה, אם ביבי יגיד ישר יואל בן נון יגיד אחורה. זה כל הסיפור.
כך שבכלל מיותר לנסות להבין מה הוא טוען,כי זה להכניס לו כוונות שהוא לא חשב עליהם בעצמו... הוא לא באמת חדב על תוכן המאמר, זה פשוט גיבוב מילים חדש שהוציא האלגוריתם בהתאם לדרישה להנפיק שבח לקואליציה וגינוי לאופוזיציה.
אני מבינהנעה ונדה

אבל אוקי, אולי מי שכתב אל זה לא ראוי להתייחסות, אבל כן חשוב לי להבין מה התשובות לטענות שהוא העלה.

התשובה היא אחת, לכל ההתנהלות האופוזיציונית:הָיוֹ הָיָה
תפקיד אופוזיציה הוא להפיל את הממשלה, נקודה.
קל וחומר תפקידה של אופוזיציה אמונית כנגד קואליצית רשע וזדון.
אם כל פעם שיש "משהו ממש חשוב" האופוזיציה תציל את הממשלה - הממשלה לעולם לא תיפול. תמיד תהיה לה רשת ביטחון.
והנזק בקיומה של הממשלה לאורך זמן, גדול לאין ערוך מאשר הנזק באירוע ספציפי.
לכן, ככל שניתן לערער יותר את הקואליציה - בדיוק בצורה כזו - כעושים את זה.
וכך ממהרים את קיצה, וחוזרים במהירות לשלטון, ומתקנים מחדש את כל הקלקולים.
הבנתי, נכון לגמרי. תודה רבה!נעה ונדה


תראי איך הסיפור של תקנות יו"ש השפיע על הממשלה.אריאל יוסף
זאב קם, בשבע היום.
 
הבנתי יפה יפהנעה ונדה


כנראה בערך מה שקרה למוטי קרפל...אריאל יוסף
הוא היה ונשאר איש שמאלshaulreznik

לאחר רצח רבין בן נון הבטיח לספק רשימה של רבנים "מסיתים".

ויקרא משה ליואל בן נון רב יואליש..נוגע, לא נוגע
עצוב מאוד לראות איך תפיסות עולם לא נכונות מובילות לאהבה עיוורת לבנט, אדם בין המסוכנים שצמחו לנו, ואיך האהבה הזאת מובילה לראיה מעוותת של מציאות, אולי אפילו במזיד.

"הטענה של סמוטריץ ומעוז ששיתוף פעולה זה עם תומכי טרור גלויים נועד להפיל ממשלה שתלויה ברע"מ היא שקר גלוי המעורר בחילה, כי לא נשכח שנתניהו התכוון לתת לרע"מ אפילו יותר".
רק נאמר שלא בעזרת לוגיקה ברמה של המשפט הזה הוא קיבל תואר רב ותואר ד"ר.