מפקד מערך הנ״ט של חמאס בעזה חוסל
כלי טיס של צה"ל חיסל הערב (שלישי) את מפקד מערך הנ"ט של העיר עזה, איאד פתחי פאיק שריר, ששימש כמחבל בכיר בארגון הטרור חמאס.
כלי טיס של צה"ל חיסל הערב (שלישי) את מפקד מערך הנ"ט של העיר עזה, איאד פתחי פאיק שריר, ששימש כמחבל בכיר בארגון הטרור חמאס.


שר הביטחון בתדרוך: "אני מניח שיהיה נאום ניצחון של חמאס אבל צריך להבדיל בין זה למציאות- והמציאות תהיה פגיעה קשה מאוד"

ערבי דקר אחר הצהריים (שלישי) יהודי בן 18 במהלך הפגנת מחאה על ירי הטילים לישראל. שוטר ירה באוויר.

מחבלים תקפו בני זוג מאורסים בירושלים, דקרו את הבחור וביצעו בו לינץ' - זמן קצר לאחר שהציע נישואין לבת זוגו בבית החושן.
מאות רקטות נורו מאז הבוקר לאזור אשדוד, אשקלון ועוטף עזה. צה"ל מגייס 5000 מילואימניקים. כוכבי: להגביר את התקיפות ולפגוע במחבלים.

סוכל ראש היחידה הרקטית המיוחדת של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי פלסטיני, סמאח עבד אל ממלוכ.

יואל פרנקנבורג, תושב לוד: "הם התחילו לרוץ לכיוון הבתים בהסתערות מופרעת, אני לא מופתע מהתנהלות המשטרה, מקווה שיעצרו את הפורעים".

ניסיון פיגוע בצומת חטמ''ר שומרון: רבש"צ אזרחי ניטרל את המחבלת ללא ירי. אין נפגעים באירוע.

כוחות מגלן ואגוז פגעו בחוליות מחבלים ששיגרו רקטות וטילי נ''ט לעבר שטח ישראל. הרמטכ"ל הורה להמשיך בתקיפת אתרי ייצור ואחסון אמל"ח

בזמן שתלמידי ישיבת ההסדר ברמלה לומדים בבית המדרש, הפורעים הערבים תקפו באבנים את מבנה הישיבה וניפצו את החלונות.

עו"ד עדי קידר מארגון חוננו מסייע לעצורים בתחנת המשטרה: "הלינץ' שהחל אתמול בשטח נמשך היום בתחנת המשטרה".

תא"ל (מיל') רונן מנליס, דובר צה"ל לשעבר, מספר על הבעבוע והרגישות בשטח • "לצה"ל יש תוכניות רבות"

עדן לוי מספר על התקיפה שעבר ע"י ערבי בשכונת שמעון הצדיק, "הכניס לי בקבוק זכוכית לתוך הפנים. יש לי שני שברים ודימום בעין".

ניסיון לינץ' אירע אתמול סמוך לשער האריות. עשרות ערבים יידו אבנים וניסו לשלוף את נוסעי הרכב מתוכו.

מאות ערבים ירו זיקוקים לעבר שוטרים בלוד, שרפו בית כנסת וניסו להצית תחנת משטרה. יהודים שהגנו על חייהם הדפו את הפורעים עם נשק

ראש מועצת המכינות הקדם צבאיות: זה יכול היה להסתיים באסון. האלימות הזו לא תרתיע אותנו אנחנו נשקם את המקום.

צה"ל תקף במהלך הלילה 130 יעדי טרור בכל רצועת עזה בהם אתרי ייצור ואחסון אמל"ח ואתרי אימונים של חמאס והג'יהאד.

אלוף (מיל') עמוס גלעד על המצב הביטחוני: "נראה לי כל כך מרושל כשהדרג המדיני לא מתפקד. אין ברירה אלא להכות בחמאס מכות קשות מאוד".

פורום המזרח התיכון בתגובה לירי הרקטות מעזה: "כשאין משילות בנגב ובצפון, בירושלים וביו"ש, אין הרתעה לאויבינו בעזה"

במהלך שידור של צוות כאן 11 מעוטף עזה קלטה המצלמה שיגור של טיל כיפת ברזל וירוט מוצלח של רקטה ששיגרו מחבלים מעזה

שר הביטחון בני גנץ קיים הערכת מצב בנושא הגנת העורף. "הפעולות ההתקפיות האלו צפויות להימשך עד שנשיג את היעדים שהצבנו".

פורעים ירו זיקוקים והציתו אש ברחבת מסגד אל אקצה. כוחות המשטרה ומשמר הגבול ערוכים ברחבת הכותל המערבי.

דובר צה"ל בשיחה עם כתבים צבאיים: חמאס ירגיש את עוצמת צה"ל - התגובה תהיה חריפה ולא תארך דקות אלא ימים.

סמוטריץ' בעקבות ירי הרקטות: שוב מתברר שמי שבוחר בחרפה מקבל מלחמה. בנט: בטרור הפלסטיני יש להילחם באגרוף ברזל.

ארגון הג'יהאד האסלאמי נטל אחריות לשיגור טיל לעבר כלי רכב אזרחי בצפון העוטף ולפציעתו של אזרח ישראלי.

אזעקות נשמעו בירושלים, בית שמש ובעשרות ערים ויישובים. חמאס שיגר רקטות וירה טיל נ.ט. לעבר רכב ישראלי בעוטף. צה"ל תוקף בעזה

נתניהו אסר על ה"ריקודגלים" לעבור בשער שכם ומארגני הצעדה ביטלו אותה. חמאס דורש להוציא את המשטרה מהר הבית ושיח ג'ראח עד 18:00.

נתניהו מכנס את הקבינט. הופסקה תנועת הרכבות בין אשקלון לבאר שבע ונחסמו אזורים וצירים סמוכים לגדר המערכת ברצועת עזה.

נהג יהודי סטה הבוקר (שני) עם רכבו לאחר שערבים תקפו אותו באבנים. שני בני אדם נפצעו קל. לאחר שיצא מרכבו ניסו ערבים לבצע בו לינץ'.

הרקטה נפלה בשטח הרצועה. כתוצאה מהשיגור הופעלה התרעה ביישומון ובשטח פתוח בלבד

מאות מוסלמים מתעמתים עם כוחות המשטרה על הר הבית, מיידים אבנים וקוראים קריאות "אללה אכבר". המשטרה מגיבה בירי של רימוני הלם

יהודי חרדי הותקף בשכונת שמעון הצדיק, ונפצע בפניו מאבן שיידו לעברו בני מיעוטים. המשטרה תאסוף את סרטוני האבטחה מהמצלמות במקום.

מפקד חיל האוויר ממליץ להעניק דרגות תא"ל לאביאם סלע לאחר שנשללו ממנו. הנושא טרם הובא להחלטת הרמטכ"ל.

מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע על סגירת מעבר ארז למעט תנועות במקרים הומניטריים וחריגים, באופן מיידי ועד להודעה חדשה.

טנקים של צה"ל תקפו מספר עמדות צבאיות של חמאס ברצועת עזה בתגובה להפרחת בלוני התבערה וירי הרקטות לעבר ישראל.

מחבלים מרצועת עזה שיגרו מטח רקטות לעבר אשקלון ויישובים בעוטף עזה. לא היו נפגעים. ישראל סגרה את מרחב הדיג בעזה.

3 נפגעו מאבנים בראשם, 3 נוספים מגז פלפל שהותז לעברם ותלמידים נוספים נפגעו ממכות יבשות ופגיעת אבנים.

מספר חשודים פלסטינים הבחינו בנהג, מנעו את המשך נסיעתו, הורידו אותו מהרכב תוך שהם מאיימים עליו באמצעות סכין וגנבו את רכבו.

מאות מתפרעים ערבים יידו אבנים לעבר כוחות משטרה סמוך לאוניברסיטה העברית בקמפוס הר הצופים, שלושה שוטרים נפגעו. שלושה נעצרו.

בין מקבלי תעודות ההוקרה: יישובי קו העימות, בתי חולים, ואזרחים ששירתו בתפקידים שונים במערכה ברצועת הביטחון בלבנון.

אביב כוכבי הורה על תגבור אוגדת איו"ש בשלושה גדודים נוספים. "מבצעים מגוון פעולות שבזכותן שומרים על ביטחונה של מדינת ישראל".

ח"כ לשעבר חיים ילין, תושב עוטף עזה, תיעד התפוצצות של בלון תבערה והעלה לחשבון הטוויטר שלו.

ישראל ידעה מהם מספרי הטלפון שבהם השתמש סולימאני וסייעה לארה"ב לדעת מתי הוא נוחת בבגדד באמצעות איכון הטלפון שלו.

לוחמת מג"ב ש' מתארת את סיכול הפיגוע: "צעקתי לצוות לתפוס מחסה ויריתי לעבר המחבל שמולי. מנענו פיגוע גדול''.

למרות מתיחות בצפון מול חיזבאללה החליט הרמטכ"ל לקיים את התרגיל 'מרכבות האש' שיימשך כחודש ויתרגל תרחישי חירום בכל הגזרות.

התקיפה בוצעה בתגובה לרקטה ששוגרה משטח רצועת עזה לעבר שטח ישראל.

כ-80 אלף מתפללים הגיעו להר הבית, חלקם החלו ביידויי בקבוקי תבערה לעבר שוטרים. 17 נפצעו בעימותים בשער שכם

השר לביטחון הפנים סיים הערכת מצב מיוחדת יחד עם מפכ״ל המשטרה רב-ניצב יעקב שבתאי, מפקד מחוז ירושלים ובכירים נוספים.

הערבים השליכו חפצים ואבנים לעבר היהודים שחזרו מתפילה והיכו אותם באלימות. חייל צה''ל ירה באוויר והבריח את הפורעים.

חבר הכנסת איימן עודה הודיע כי יגיש תלונה נגד סגן ראש עיריית ירושלים בשל דברים קשים שהטיח במפגין ערבי במזרח ירושלים.

ביישובי העוטף פרצו היום (שבת) 10 שריפות מבלוני תבערה. נזק נגרם לשדה חיטה.

השף אבי ביטון מבשל לחיילי צה"ל על פי הנחייה של הרבנות הצבאית ותוך הפרדה בין בשר לחלב. משגיח של הרבנות ליווה את ימי הצילומים.

עשרות אלפי ערבים הגיעו היום (שישי) אל הר הבית בירושלים, הניפו דגלי פלסטין וחמאס וקראו קריאות הסתה נגד ישראל ובעד חמאס

שלושת המחבלים שהיו מעורבים בפיגוע ליד מחסום סאלם היו בדרכם לפי ההערכות למרכז הארץ, שם תכננו לזרוע הרג בפיגוע ירי המוני.

נבדק חשד להצתה: שריפה פרצה במצפה יוסף בשומרון בזמן טקס חלוקת סידורים ותנ''כים לילדי כיתות א'. המשתתפים פונו מהמקום.

שלושה מחבלים ערבים פתחו באש לעבר בסיס סאלם בצפון השומרון, אין נפגעים. לוחמת מג"ב ניטרלה את המחבלים: "תפסתי מחסה והתחלתי לירות".

תושבת הר חברון נפצעה בפיגוע אבנים לאחר שיצאה מהשבעת בנה החייל בכותל. יוחאי דמרי: "חוסר המשילות בירושלים הוא פוגע ומזעזע"

לערוץ 7 נודע כי בעקבות התפרעויות ב''שמעון הצדיק'' תוגברה האבטחה סביב משרד המשפטים והשלוחות המטפלות בנושא הקרקעות בשכונה.

כוחות צה״ל מיפו את ביתו של המחבל שביצע את פיגוע הירי בצומת תפוח לקראת הריסתו.

השירות במדור הסת"ם דורש יכולות ריכוז לזמן ממושך. מדי שנה "עוברים" במדור עשרות אלפי מזוזות, מאות זוגות תפילין ועשרות ספרי תורה.
