הסופר אלי עמיר ספד: "סמי היה מפלס דרך"
הסופר אלי עמיר ספד לחברו סמי מיכאל שהלך לעולמו: "סמי היה סופר מקורי שהעלה את הבעיה העדתית על השולחן של הספרות העברית".
הסופר אלי עמיר ספד לחברו סמי מיכאל שהלך לעולמו: "סמי היה סופר מקורי שהעלה את הבעיה העדתית על השולחן של הספרות העברית".


סמ"ר דולב אמויאל נפל ב-7 באוקטובר במשימת חילוץ פצועים ממוצב פגה. אביו יניב סיפר על נחישותו ועל הודעות הפרידה ששלח לבני המשפחה.

סיפור הגבורה של "כוח כרמי". הקצין שגייס את גדוד המילואים בשבעה באוקטובר בניגוד לפקודות - והציל משפחות מכפר עזה.

ההכרזה של המנהל האזרחי תאפשר בניית מרכז מבקרים חדש ומותאם והחלפת המבנים הזמניים והקרוונים בבנייה קבועה ואיכותית.
סיפורו של סא"ל מאיר כרמי שיזם על דעת עצמו פעילות פשיטה וחילוץ מתוך קיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר

"צד"י מחוככת" היא האות החדשה עליה הכריזה האקדמיה ללשון העברית - שמיהרה להבהיר כי מדובר במתיחת 1 באפריל, "יום הכזבים הבין־לאומי"

הסופר סמי מיכאל, מגדולי הסופרים בארץ, הלך לעולמו בגיל 97. ספריו תורגמו לשפות רבות וזכו בעשרות פרסים ספרותיים בישראל ובעולם.

גיורא סמולנסקי, המחנך של נדב כהן ז"ל שנפל בקרב ברצועת עזה ספד לתלמידו וסיפר על היחסים הקרובים והשיחות לפני גיוסו לצה"ל

שוטר נפצע ופונה לטיפול רפואי לאחר שנפגע מרכב גנוב במהלך חסימה. כנגד הנהג הפוגע, תושב כפר קאסם, הוגש כתב אישום.

ורד אנסבכר קראה לשמור על שיח מכבד ומאחד ואמרה כי "אסור לנו לתת לסינוואר את הנחמה בלשבת ולראות אותנו קורעים את עצמנו".

המגיש ינון מגל מתח ביקורת על איש התקשורת בן כספית בשל דבריו של כספית נגד התנהלות הממשלה

ועידת איגוד התאגידים העירוניים ברשויות המקומיות נפתחה היום באילת. יצחק בורבא: "קיומה של הוועידה - הוא הניצחון שלנו על אויבינו".

מיצג המדמה חטופים בכיתה של אונר"א הוקם מול משרדי הארגון בירושלים על ידי פעילי 'אם תרצו'. "אונר"א - החוצה", קראו במקום המפגינים.

הנס בסוף השבוע בפיגוע בבקעה בו ניצלו עשרות תלמידים ממוות בזכות האוטובוסים ממוגני הירי מחזיר לשולחן את המחסור בתקציבים לממוגנים

בית החולים הדסה מסר כי הניתוח עבר כמצופה ובהצלחה וכי ראש הממשלה ער, מתאושש ומשוחח עם משפחתו.

מול מחאת קפלן שהפגינה נגד הממשלה בירושלים התייצב חגי לובר עם תמונת בנו שנהרג במלחמה וביקש לקרוא לשיח שונה.

הזמרת והאמנית נועה קירל שתשתתף בהתנדבות בקמפיין הסברה של משרד התפוצות לערוץ 7: "חשוב לי שהעולם יבין את האמת".

מחאת קפלן ארגנה הפגנה מול משכן הכנסת בירושלים בקריאה להקדמת הבחירות.

הזמרת ופעילת השמאל שיתפה הבוקר פוסט בחשבון האינסטגרם שלה בו קראה לקדם שיח של שלום וצירפה את דגלי ישראל והרשות הפלסטינית.

למה הצ'טבוט של גוגל מתחמק כששואלים אותו על המלחמה בעזה וטבח 7 באוקטובר? אורי אליאבייב יועץ בתחום הבינה המלאכותית מסביר.

מפגיני 'אחים לנשק' הגיעו באופן מכוון לשכונת מאה שערים והתעמתו עם תושבי השכונה. המשטרה עצרה שני חרדים.

עו"ד זהבה גור עתרה בדרישה לחקור נתונים לפיהם קידמה 'הממד החמישי' בראשות בני גנץ מכירת סייבר התקפי לקטאר שלא לחוק. השר הגיב.

ראש מועצת הר חברון מציג את האבסורד הבלתי נתפס. במפעל בלתי חוקי שהקימו פלשתינים מיוצרות מיגוניות לטובת משרד הביטחון.

תושבי כפר רתמים שבנגב דורשים מהמשטרה לאכוף ולעצור בדואים שמאיימים עליהם לאחר שחבר כיתת הכוננות ירה למוות בבדואי שחדר ליישוב.

תנועת 'חוזרים להר' הגישה היום בקשה למשטרת ישראל להקריב קורבן פסח במועדו בהר הבית

ניר קדוש, נהג הסעות שהיה עד לפיגוע בבאר שבע סיפר על הרגע בו החל המחבל לדקור קצין ועד לרגע בו המחבל חוסל בידי לוחם נוסף.

במהלך סוף השבוע, בפעילות אכיפה בירושלים, עצרה המשטרה רכב הסעות שהסיע 42 נוסעים, רובם ילדים, למוסדות חינוך.

ערן פוגל המזוהה עם השמאל לעג לעפרה לקס ולכיסוי הראש שלה. ברשת תהו: "מה קרה לחובה לכבד משפחות שכולות באשר הן?".

בארגון יד לאחים חגגו את חג הפורים בסיוע וליווי ל-150 יהודים שחולצו ממיסיון. "זה נתן לי תחושת שייכות עמוקה ליהדות".

משמר הגבול ביצע הסופ"ש מבצע אכיפה מוטורי ארצי ופרסם תיעוד ממרדף אחר רוכבי אופנוע ממצלמות הקסדה של אופנועני החטיבה הטקטית.

אלמוג בוקר סבור כי הרש"פ לא יכולה לקבל שליטה על רצועת עזה כששלושה פיגועים החודש בוצעו על ידי אנשי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים.

חגי לובר לא שלח את בנו יהונתן ז"ל לשחרור החטופים אלא לדרוש נקמה מוצדקת והכרחית לקיומו של העם היהודי בישראל.

טל גלבוע כתבה למפגינים שחסמו את איילון אמש: "אנחנו לא מאשרים שימוש בתמונה של גיא תוך ניצול פוליטי שאנחנו לא מסכימים לו".

נחשפו ההקלטות הדרמטיות מיום מתקפת הפתע מרשת הקשר של התצפיתנית רב"ט מיה ויאלובו פולו שנפלה ב-7 באוקטובר

בשיחה למוקד מד"א דיווח עד ראיה על דקור בפיגוע בבאר שבע וביקש סיוע רפואי. המוקדנית שענתה לשיחה הדריכה אותו כיצד ללחוץ על הפצע.

המשטרה עצרה שבעה בני אדם בשנות ה-20 לחייהם בחשד למעורבות בקריאות ההסתה והתמיכה בטרור שהיו במהלך סוף השבוע האחרון בהר הבית.

קצין צה"ל ואזרח נפצעו באורח קל בפיגוע דקירה בתחנה המרכזית של באר שבע. לוחם צה"ל נוסף שהיה במקום ניטרל את המחבל.

רפ"ק שרלי הרדן סיפר על חקירות המחבלים שביצעו את הטבח ונתפסו וסיפר על אינדיקציות לשימוש של המחבלים בסמים

זו שנה שלישית שהר הבית נסגר בעשרת הימים האחרונים של חודש הרמדאן המוסלמי, עקב המצב הבטחוני.

מה קורה שמתקרבים יותר מדי לנתניהו? האם נתניהו אחראי למחדל השבעה באוקטובר והאם הוא צריך להשאר בתפקידו?

אלפים מפגינים נגד הממשלה בתל אביב. מדורות הוצתו בדרך בגין, רחוב דיזנגוף נחסם. פעילי אחים לנשק ומשפחות של חטופים הצטרפו להפגנה.

השוטר רן גווילי הגן בגופו על קיבוץ עלומים עד שנפל בקרב וגופתו נחטפה לרצועה. חצי שנה לאחר מכן, אביו איציק קיבל את נשקו האישי.

במשפט "משפחות החטופים דורשות מנתניהו להתפטר" יש רק אות אחת מיותרת, אמר הערב פרשן חדשות 12 עמית סגל.

מטוס בואינג 787 של "יונייטד איירליינס", שהיה בדרכו מנתב"ג לנמל התעופה ניוארק, עבר דרך מערבולות ונאלץ לשנות את מסלול נחיתתו

לאחר הסערה בשל פתיחת כביש גלעד לתנועת ערבים מהרשות הפלסטינית לראשונה מאז ה- 7 באוקטובר

עם לפידים וצמיגים לבית ראש הממשלה, עם היועמ"שית ובג"ץ הדרך סלולה, עם אמל"ח איראני והתעלמות ישראלית, ועם קלצ'ניקוב בלי מכלול.

חלק ממשפחות החטופים אמרו היום בהצהרה לתקשורת כי ראש הממשלה הוא המכשול לעסקה, והכריזו שמעתה - יפעלו להחלפתו המיידית.

התינוק פונה מביתו בגוש עציון לבית חולים שערי צדק במצב אנוש, אך הרופאים נאלצו לקבוע את מותו.

השר ארבל אישר את בקשתו לתושבות של גר הצדק שנורה בשבוע שעבר למוות לאחר שנחשד למחבל. "אישור בקשתו לתושבות ישראלית עושה צדק".

גלעד חזן מתלווה אל עוזיאל סבתו ב'ממלכת הממתקים' - בדרך לבחירת עוּד ומזהיר, מדגים ומסביר איך מוצאים את השידוך המוזיקלי המושלם.

דיצה אור שיתפה בניסיונות לחלום על בנה אבינתן שנחטף לעזה: "לפני שבועיים הוא הופיע פתאום בחלום וראיתי את הקטע של השחרור שלו".

תושבי יישובי סובב יריחו קוראים לשינוי ביטחוני באזור והבהירו: "אנחנו לא נהיה מוכנים לקבל תפיסות ביטחוניות שגויות מהעבר".

לאחר הטלת סנקציות על מתיישבים מצד ארה"ב ומדינות באירופה, חוות דעת חדשה עלולה לייצר תקדים מסוכן באימוץ סנקציות ממדינות זרות.

"לא מעט מהמחבלים נצפו ואותרו ע"י הכטב"מ המשטרתי", כך סיפר מפקד גף כטב"מ במשטרה רב פקד שמעון מנטאל על בוקר השבעה באוקטובר.

אריאל שנבל כתב כי על החרדים לבחור בין שותפות אמיתית או חזרה לימי השטייטעל. ינון מגל תקף את הביקורת על החרדים.

כמחצית מהנשאלים היהודים מרגישים שמדיניות רישוי כלי הירייה החדשה משפרת את תחושת הביטחון האישי שלהם, לעומת 23% שחשים שפגעה בה.

חיילים ומתגייסים התכנסו להכנס וחיזוק רוחני. הרב פרץ איינהורן: "אנחנו רואים בשירות הצבאי מצווה ומוסיפים עוצמה לצה"ל".

מסעדה בבני ברק נסגרה לשלושים יום על ידי מפקד מחוז תל אביב ניצב פרץ לאחר שבמקום הועסק שוהה בלתי חוקי.

סאמח זיתון, שהתגייר ושינה את שמו לדוד בן אברהם, אמר לחייל שהוא יהודי כשידיו מורמות. החייל ירה בו שתי יריות – והרג אותו.

אליענה מנדל ברנר, אחותו של קובי מנדל ז”ל, עומדת בראש הקרן שהוקמה לזכרו ומטרתה לייצר חיבור משמעותי בין משפחות שכולות.
